Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (Update)

Έκανα ξανά την ανάρτηση επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα.
Τα 2 σχόλια που έγιναν πριν την πρώτη διαγραφή τα πρόσθεσα ξανά.


Κλείνει ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτός ο χώρος (4 Μαΐου 2008).

Εγκαινιάζω τις αναρτήσεις του δεύτερου χρόνου λειτουργίας με… κριτική βιβλίου.

_______________________________________________________



Την Παρασκευή 1η Μαΐου πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και ζήτησα το βιβλίο
«Αιματηρή Αλήθεια».

Ο βιβλιοπώλης με κάλεσε να το διαβάσω και να το διαδώσω αφού
είναι το μοναδικό βιβλίο, όπως μου είπε, που γράφτηκε από ειδικούς και λέει όλη την αλήθεια για το ρόλο των Τούρκων και των Βρετανών στο κυπριακό.


Ο Λάζαρος Μαύρος στη «Σημερινή» (04/04/2009) το χαρακτήρισε
«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ της αλήθειας ενάντια στην παραχάραξη και τη διαστρέβλωση. Απόκρουση των συστηματικών επιχειρήσεων πλύσης εγκεφάλου και ξεδόντιασμα της οργιάζουσας προπαγάνδας. Προέλαση σωσίβιας της μνήμης κατά της υπονομευτικής λήθης».


Σημειώνω ότι το βιβλίο δεν έχει συγγραφέα αλλά, όπως αναφέρεται, αποτελεί έργο διάφορων ερευνητών, όνομα και μη χωριό. Έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι… ειδικοί που το έγραψαν.


Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποτελεί έκδοση των νεοφανών «σωτήρων» της Κύπρου που στεγάζονται στην
«Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».

Θα πρέπει αρχικά να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι το βιβλίο
περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων, εγγράφων και ντοκουμέντων, χρήσιμα στον κάθε μελετητή.


Από την άλλη, παρά την μεγάλη διαφήμιση που έτυχε για το… αποκαλυπτικό περιεχόμενο του, το βιβλίο δεν λέει κάτι το άγνωστο, ούτε αποκαλύπτει νέα στοιχεία.


Το ενδιαφέρον ξεκινά ήδη από τον πρόλογο και την εισαγωγή όπου οι συγγραφείς του ξεκαθαρίζουν το στόχο τους:
να αποδείξουν ότι για όσα έγιναν στην Κύπρο φταίνε όλοι εκτός από τους Ε/κύπριους.


Ωστόσο, από τις αναφορές (και τις αντιφάσεις) δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά που
δεν βρίσκουν την απάντηση τους μέσα από τις σελίδες του πονήματος.


Επίσης, καταγράφονται αρκετά συμπεράσματα
χωρίς καμία τεκμηρίωση.


Γίνομαι πιο συγκεκριμένος.

Στον πρόλογο αναφέρεται (σ.14) ότι
οδεύουμε σε καταστροφική λύση ακολουθώντας την πορεία που χάραξε η τουρκική προπαγάνδα, ότι τα δεινά της Κύπρου τα προκάλεσαν οι ε/κύπριοι ώστε να… δικαιολογηθεί εισβολή!


Αυτή είναι μια ξεκάθαρη μομφή εναντίον όσων έχουν μια διαφορετική άποψη από εκείνην που οι ειδήμονες συγγραφείς του βιβλίου καθόρισαν ως ιστορία.

Και αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι όσοι υποστηρίζουν την «άλλη» ιστορία, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Τούρκων και δικαιολογούν την εισβολή του 1974!!!


Μάλιστα στη σελίδα 17 (στην Εισαγωγή) μας πληροφορούν ότι οι Τούρκοι με το άρθρο 301 απαγορεύουν αναφορά στα τουρκικά εγκλήματα και ότι προσπαθούν να επιβάλουν αυτή την απαγόρευση και στους Ελληνοκυπρίους!!!

Ούτε κι εδώ μας διαφωτίζουν για το πώς γίνεται αυτό.


* * *

Στο βιβλίο περιγράφονται μια σειρά από διαχωριστικές ενέργειες των Τ/κ που
ξεκινούν από το 1949, όταν δηλαδή το ενωτικό κίνημα των Ε/κ κορυφωνόταν, καθώς και στις βρετανικές προσπάθειες να χρησιμοποιήσουν τη μειονότητα για να χαλάσουν τα σχέδια των Ε/κ.


Από αυτή την
ορθή ανάλυση απουσιάζει εντελώς ο παράγοντας Ε/κύπριοι. Πουθενά δεν λέει για το πώς αντέδρασαν οι Ε/κ σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Γιατί δεν μας λένε;

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρξε αντίδραση.


Το πιο σημαντικό είναι πως στο βιβλίο τονίζεται ότι οι προσπάθειες των βρετανών
απέδωσαν πριν την έναρξη της ΕΟΚΑ (σ.25), ότι η «Έξαψη των Τούρκων» προηγήθηκε της ΕΟΚΑ, αφού ήδη τον Αύγουστο του 1954 δημιουργήθηκε η οργάνωση «Η Κύπρος είναι Τουρκική».


Οι συγγραφείς αποφεύγουν να αναφερθούν κατά πόσον η Ε/κ ηγεσία τα συνυπολόγισε όλα αυτά όταν έπαιρνε την απόφαση της για ένοπλο αγώνα. Και το αποφεύγουν σκόπιμα, αφού είναι γνωστό ότι τίποτε δεν λήφθηκε υπόψη.


Οι συγγραφείς πουθενά δεν το αναφέρουν αυτό, που είχε ως συνέπεια, όταν ξεκινούσε η ΕΟΚΑ να δοθεί η ευκαιρία στους βρετανούς να αξιοποιήσουν τους Τ/κ (η διαπίστωση ότι τους χρησιμοποίησαν είναι ορθή).


Έτσι, αντί να γίνει μια αυτοκριτική
και για το πώς αντιμετώπισαν οι Ε/κ αυτό το γεγονός, οι συγγραφείς στέκονται μόνο στη μονομερή ανάλυση με αποτέλεσμα να οδηγούν τον (μη γνωρίζοντα) αναγνώστη σε λανθασμένα συμπεράσματα. Αυτά τα συμπεράσματα βεβαίως είναι ορθά για τους ίδιους αφού – όπως ήδη αναφέρθηκε – στόχος τους είναι να ρίξουν αλλού όλες τις ευθύνες.


Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι παραθέτουν μια σειρά από αντιδράσεις που προκάλεσε η δράση της ΒΟΛΚΑΝ και της ΤΜΤ ανάμεσα στους Τ/κύπριους. Παρατίθενται καταγγελίες Τ/κ οι οποίοι
προέρχονταν όλοι από τις τάξεις της Αριστεράς: Ιμπραχίμ Αζίζ, Νουρεττίν Σεφέρογλου, Ντερβίς Αλί Καβάζογλου.


Παραθέτουν μάλιστα και
ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ που στιγματίζουν τη δράση αυτών των οργανώσεων και των βρετανών υποκινητών τους, αλλά απουσιάζουν παντελώς οι αναφορές των δεξιών οργανώσεων και παραγόντων.


Ούτε μία αναφορά σε αντίδραση ή δράση της Δεξιάς προς αυτή την κατεύθυνση.

* * *

Οι συγγραφείς του βιβλίου παρουσιάζονται συγχυσμένοι, με αποτέλεσμα να συγχύζουν και τον αναγνώστη τους.


Από τη μια λένε ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν
απρόθυμη να αναμιχθεί στο κυπριακό (σελ.20) και από την άλλη ότι επιδίωκε την ανάμιξη με διάφορους τρόπους (σε. 34-35).


Παραθέτει επίσης στοιχεία για τους τουρκικούς στόχους αλλά και πάλι δεν αναφέρει οτιδήποτε για το πώς εκτιμούσαν οι ε/κύπριοι αυτές τις κινήσεις.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των συνθηκών ίδρυσης της ΒΟΛΚΑΝ (από τον Κιουτσούκ) και της ΤΜΤ (από τον Ντενκτάς).


Στη σελ. 41 γράφουν ότι
ο πιο έμπιστος των Βρετανών Ραούφ Ντενκτάς ίδρυσε το 1957 μαζί με άλλους την ΤΜΤ. Παραθέτουν μάλιστα και δήλωση του Ντενκτάς που παραδέχεται ότι αυτός ίδρυσε την ΤΜΤ.

Έτσι, ενώ αναφέρεται ότι ο Ντενκτάς ήταν ο ιδρυτής της ΤΜΤ (οι συγγραφείς τονίζουν ότι
αυτή έγινε με την προτροπή των Εγγλέζων), παραθέτουν δήλωση του Ντενκτάς που λέει ότι η αμερικανική και βρετανική κατασκοπία πίστευαν λανθασμένα ότι αυτός ήταν ο αρχηγός!


Δηλαδή, αυτοί που (σύμφωνα με τους συγγραφείς) υποκίνησαν τον Ντενκτάς να ιδρύσει την ΤΜΤ, δεν ήξεραν ποιος είναι ο… αρχηγός της!!!


Στη συνέχεια, ενώ έχουμε την αναφορά ότι
η ΤΜΤ ιδρύεται από τον Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου 1957, διαβάζουμε ότι η οργάνωση ιδρύθηκε με απόφαση της Άγκυρας το 1958!!!


Ακολουθεί μια εκτενής και χρήσιμη αναφορά στη δράση της ΤΜΤ εναντίον των Τ/κυπρίων.

Φτάνοντας στο 1960 συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο περί βρετανικού σχεδίου για ανατροπή της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Κύπρο με όργανο την ΤΜΤ.


Μάλιστα στη σελίδα 100 λένε ότι οι βρετανοί επέβαλαν την Ζυρίχη και δημιούργησαν τις συνθήκες υλοποίησης των υποσχέσεων προς τους Τούρκους (του Δεκ. 1956) για δημιουργία δύο χωριστών πολιτικά ίσων οντοτήτων. [Αυτό, υποστηρίζουν
χωρίς καμιά τεκμηρίωση, υλοποιήθηκε με το Ανάν!]


Και ενώ διαβάζουμε αυτά στις σελ. 80
παραθέτουν έγγραφο της ΤΜΤ που προειδοποιεί τους τ/κ να μην συνεργαστούν για το βρετανικό σχέδιο λύσης!!!

Στην επόμενη σελίδα (81) αναφέρεται σε καταστροφές που προκάλεσαν Τ/κύπριοι εθνικιστές σε βρετανικές επιγραφές στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για την αγγλική πολιτική στο κυπριακό!


Στη σελ. 56 διαβάζουμε για τη σύλληψη του πλοιαρίου «Ντενίζ» που μετέφερε παράνομα όπλα στην Κύπρο.

Το πλοιάριο
συλλαμβάνουν οι ίδιοι οι βρετανοί και ανακοινώνουν το φορτίο του. Στη σελ. 59 διαβάζουμε και για τη σύλληψη από τους Άγγλους και δεύτερου πλοιαρίου, του «ΜΑΡΜΑΡΑ».

Την ίδια ώρα παραθέτουν εμπιστευτικά έγγραφα που αναφέρουν ότι
ο βρετανός κυβερνήτης Σερ Χιου Φουτ καταγγέλλει τις τουρκικές ενέργειες και ζητά την κήρυξη της ΤΜΤ σε παράνομη οργάνωση! (σελ.78).


Ερώτημα: Εφόσον όλα ήταν έργο των Άγγλων (σελ. 100) γιατί συνέλαβαν τα πλοιάρια και αποκάλυψαν το φορτίο τους; Γιατί το δημοσιοποίησαν;
(Εδώ να σημειώσω ότι σε μια πρόσφατη εκπομπή του Λόγου, ο Ν. Κουτσού είπε ότι ήταν ύποπτο το ότι το αποκάλυψαν οι Άγγλοι. Όμως, πρόσθεσε, και αν μην το αποκάλυπταν, πάλι θα ήταν ύποπτο!!!)


Στη σελ. 60 παραθέτουν έγγραφο του Διευθυντή Πληροφοριών της Βρετανικής Κυβέρνησης στην Κύπρο που λέει ότι
ο Ντενκτάς δεν άλλαξε την πολιτική του.


Ποια ήταν η πολιτική του;

Ενώ όλο το βιβλίο υποβάλλει ότι ο Ντενκτάς προωθούσε τη διχοτόμηση και έφερνε όπλα, το έγγραφο παραδέχεται ότι ο Ντενκτάς έφερνε μεν όπλα, αλλά την ίδια ώρα αναφέρεται ότι
μιλούσε για ειρηνική συνύπαρξη και πρόσταζε αποδοχή της Ζυρίχης!!!


Στη σελ. 65 παρουσιάζει δήλωση του διοικητή της ΤΜΤ Βουρουσκάν ότι η εκεχειρία που κήρυξε η ΕΟΚΑ τον Αύγουστο του 1958, βοήθησε στην πιο άνετη στρατιωτική οργάνωση της ΤΜΤ.


Προηγουμένως, οι συγγραφείς μας λένε ότι δεν υπήρξε σύγκρουση της ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ.

Και βεβαίως δεν μας λένε, πως γίνεται, αφού οι δύο οργανώσεις δεν συγκρούστηκαν – άρα η ΕΟΚΑ δεν παρενοχλούσε την ΤΜΤ – πως δόθηκε η ευκαιρία για πιο άνετη οργάνωση;

Ούτε μας λένε, αν η ΕΟΚΑ λάμβανε υπόψη την ύπαρξη της ΤΜΤ και πως αντιδρούσε, αν αντιδρούσε.


Λίγες σελίδες πιο κάτω (σελ.72) αναφέρουν ότι κύριος παράλληλος στόχος της ΤΜΤ και Βρετανών ήταν να παρουσιάσουν το κυπριακό πρόβλημα από ζήτημα απελευθερωτικό – αντιαποικιακό σε ελληνοτουρκικό.


Μα, αν ήθελαν να δείξουν κάτι τέτοιο, υπήρχε καλύτερος τρόπος από μια σύγκρουση ΕΟΚΑ – ΤΜΤ;


Στις σελ. 69-72 παρατίθενται τα εγκλήματα της ΤΜΤ εναντίον Τ/κυπρίων αριστερών, καθώς και στη σφαγή των Ε/κ στον Κοντεμένο στις 12 Ιουνίου 1958.


Καμία αντίδραση δεν υπήρξε (σύμφωνα με τους συγγραφείς), από ε/κυπριακής πλευράς για τις διώξεις των Τ/κ,
πλην του ΑΚΕΛ που στις 28 Ιουνίου 1958 εκδίδει ανακοίνωση που καταγγέλλει τα εγκλήματα αλλά και τους βρετανούς και την Άγκυρα ως υποκινητές.


Καμιά αναφορά για τις παράλληλες δολοφονίες Ε/κύπριων αριστερών την ίδια περίοδο από την ΕΟΚΑ. Για τους συγγραφείς, που θέλουν να δώσουν ατόφια την ιστορία, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.


* * *


Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι οι αναφορές μέσα από έγγραφα, για την αντίθεση του Σερ Χιου Φουτ στη μετανάστευση των Τ/κ και τη συγκέντρωση τους σε θύλακες. (σελ. 93-96). Στη σελ. 98
ο Φουτ χαρακτηρίζει εξαιρετικά ξεροκέφαλη και ανηλεή τακτική την πολιτική μετανάστευσης των τ/κ.


Τους κατηγορεί ότι ξεκίνησαν αυτή την τακτική όταν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να ετοιμάσει σχέδιο λύσης, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες διχοτόμησης.


Μα, το ίδιο δεν ήθελαν και οι Άγγλοι, σύμφωνα με τους συγγραφείς;


Επίσης στη σελ. 78 διαβάζουμε ότι
ο Φουτ με επιστολή του στο Λονδίνο αναφέρεται στην τρομοκρατική δράση της ΤΜΤ και διερωτάται αν θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη!

___________________________________________________


Μετά από όλα αυτά, εύλογα προκύπτει η απορία:

Ποιος μπορεί να λάβει στα σοβαρά υπόψη όλες αυτές τις άκρως αντιφατικές και μονόπλευρες αναλύσεις; Ποιος μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη ένα βιβλίο που προσπαθεί να στηρίξει τις θέσεις του πάνω στην παράθεση εγγράφων που λένε ακριβώς τα αντίθετα από ότι οι ίδιοι οι συγγραφείς προβάλλουν;

_____________________________________________________


Στο σημείο αυτό μπορούμε να βάλουμε μια άνω τελεία, εφόσον από εκεί και πέρα γίνεται αναφορά στο τι προηγήθηκε των ταραχών του 1963-64.

Γίνεται επίσης αναφορά στο «Σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ» η οποία παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Γι αυτά όμως, στην επόμενη ανάρτηση…

____________________________

Υ.Γ.: Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο μαζικής καθόδου σε μπλογκς ανθρώπων που καμία σχέση έχουν με το διάλογο και τη δημοκρατία.
Στόχος τους, μέσα από την ανωνυμία και τα κέθε λογής ψευδώνυμα αλλά και με προβοκατόρικες μεθόδους να εκτρέψουν αλλού τη συζήτηση ή να αποτρέψουν τη συζήτηση.

Καλλιεργούν ένα κλίμα ανωμαλίας και εκτροπής.
Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν την άλλη άποψη.

Καλώ όλους να μην λαμβάνουν υπόψη τις επιθέσεις αυτές και δείχνοντας ανωτερότητα να αφήνονται τα σχόλια τους απείραχτα.


Έτσι για να φαίνεται το τραγικό τους επίπεδο...

81 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

thalassamov είπε...

Άστα να παν έγινε η κατάσταση.
Επαναπροσέγγιση ναι, γιατί όχι; Ειρήνη με τα χίλια, γιατί όχι;
Αλλά αυτή την προπαγάνδα που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, δεν την καταλαβαίνω, δεν την μπορώ!
Δεν γίνεται να σεβόμαστε την πολιτική όλων όσων βεβηλώννουν τη μνήμη μας.
Αλλά τί να πεις και τί να κάνεις;
Οι Κυπραίοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς.
5/09/2009 1:24 μμ

Μιχάλης είπε...

Μιχάλης είπε...

@ thalassamov

Σε καλωσορίζω στη γειτονιά μου και σου εύχομαι καλή παραμονή.

Σχολιάζω με την επιφύλαξη ότι έχω κατανοήσει σωστά όσα έγραψες.
Δεν κατάλαβα για ποια προπαγάνδα μιλάς αν και από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι εννοείς ότι αποδεχόμαστε την τουρκική προπαγάνδα.

Αν είναι έτσι δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου. Ούτε ζήτησε κανένας το σεβασμό της πολιτικής των κατακτητών.
Κάπου στο τέλος τέλος υπάρχει παρανόηση, δεν θα πω παρεξήγηση.

Πιστεύω ότι οι κύπριοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ευτυχώς.
Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι τίποτε δεν ξεχνούμε και δεν διαγράφουμε.
Τίποτε απολύτως…
5/09/2009 5:50 μμ

Aceras Anthropophorum είπε...

Μιχάλη μυρίζει οργανωμένη κουβέντα. Σήμερα έλαβα σαν σχόλιο το μπλόγκ μου από ανώνυμο ένα κείμενο 6 χιλιάδων λέξεων που "αποδείκνυε" τον προδοτικό χαρακτήρα της ΔΔΟ. Κανονικές μεθόδοι πληρωμένης τζιαι οργανωμένης προπαγάνδας. Γιατί όμως ανώνυμα όλα αυτά;

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Aceras

Το ότι πρόκειται για οργανωμένη κατάσταση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Φαντάζομαι είναι το ίδιο κείμενο που ήρθε σε μένα και στον Άνευ.

Ίσως να νομίζουν ότι η ανωνυμία τους προσφέρει την δυνατότητα να λένε ότι θέλουν χωρίς να έχουν την προσωπική ευθύνη των λεγομένων τους.

Πληρωμένοι δεν είναι, οργανωμένοι είναι. Και ύστερα παραπονιούνται ότι έπεσε η… επαγρύπνηση στο δικό τους μπλογκ. Αστεία πράγματα…

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, έβαλαν γυαλιά στην Επαγρύπνιση.

Πρέπει να το αναφέρουμε στο κόμμα, γιατί από τότε που βγήκε ο Άντρος Γενικός Γραμματέας, δεν πολυφαινόμαστε.

Αντί να προκαλεί τους εταίρους μας με παροξυσμούς, καλά θα κάνει να οργανώσει την Επαγρύπνιση όπως ήταν παλιά, γιατί θα διαλυθούμε. Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι ανελέητος.

Και να μου το θυμηθείτε: δεν είναι τίποτα φοιτητές αυτοί του christofias-watch. Πιστεύω ότι είναι υψηλά ιστάμενοι σε κόμματα. Γιατί μπορεί να βγάζουν έξω διάφορα κόμπλεξ και να γράφουν ανώριμες και εμετικές αναρτήσεις, αλλά φαίνεται να γνωρίζουν πολλά. Ακόμη και για εμάς και το κόμμα μας, φαίνονται να παίρνουν πληροφορίες από μέσα.

Τόσο αγώνα έκανε ο Δημήτρης να τον βγάλει τον Άντρο. Πρέπει να αρχίσει να αποδυκνείει την αξία του.

Έχουμε γίνει πολύ αδύνατοι. Το ρολόι δεν πρέπει να γυρίσει πίσω, σε εποχές που ημασταν οι ουραγοί των άλλων.

Μιχάλης είπε...

Τελευταίες ανώνυμε,

Τα προβοκατόρικα σχόλια αλλού.
Ξέρεις κάτι;

Όταν ο άλλος προσπαθεί να μιμηθεί κάτι που δεν το πιστεύει, φαίνεται από 40 μίλια.

Θα ήθελα όμως να δω κάποιο σχόλιο για την ανάρτηση που έκανα και όχι για παρμεφερή ζητήματα.

Μπορείς;

Γιώργος είπε...

Η ειρωνία προς την «Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», να υποθέσω ότι πηγάζει επειδή δεν χειροκροτεί την υποχωρητική πολιτική του Χριστόφια;

Νομίζω πρέπει να εδίαβασες την εισαγωγή άλλου βιβλίου, ή και πάλι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Σελίδα 14: ...παγκόσμιος μηχανισμός πρπαγάνδας που ανέπτυξε η Τουρκία, στοχεύοντας να αποδείξει ότι για όλα τα δεινά του νησιού υπαίτιοι είναι οι Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι απειλούσαν δήθεν με εθνοκάθαρση τους Τουρκοκυπρίους, εξ ου και η δήθεν "ειρηνευτική επιχείρηση" της Τουρκίας στην Κύπρο...

Εξήγα μας κύριε Μιχάλη, τωρά που έγραψα εγώ όλο το κείμενο και όχι το κομμάτι που βολεύκει.

Σελίδα 17: Αποδεδειγμένα πειθαρχούν απόλυτα στις πρόνοιες του ρατσιστικού άρθρου 301 του τουρκικού συντάγματος που απαγορεύει σε οποιοδήποτε Τούρκο πολίτηνα αναφερθεί στις τουρκικές ακρότητες στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα τουρκικά εγκλήματα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και σε οτιδήποτε που επιρρίπτει ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση.

Εσύ κύριε Μιχάλη εκατάλαβες ότι προσπαθούν να μας το επιβάλουν κι εμάς;

Αν κρίνω την κριτική σου μέχρι την σελίδα 17 είναι ανάξια σχολιασμού. Είναι μια σκέττη παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση των περιεχομένων του βιβλίου που δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί της.

Το θέμα είναι γιατί εσύ ένοιωσες την ανάγκη ή το ερέθισμα να κάτσεις να παραποιήσεις τα περιεχόμενα του βιβλίου; Μπορεί κάποιος να σου είπε να το κάμεις. Αλλά αν όντως το εδιάβασες, και χωρίς την υποκίνηση κανενός αυτά κατάλαβες, τότε η πλύση εγκεφάλου που σου εκάμαν εξελίσσεται σε παράνοια.

Υ.Γ. Χαίρομαι τουλάχιστον που ακούεις Λάζαρο Μαύρο το πρωί!

Ανώνυμος είπε...

Ήσουν γνωστός για την υποστήριξή σου στον Άντρο εναντίον του Κατσούρα.

Αλλά αφού βλέπεις ότι δεν τραβά ρε Μιχάλη.

Θα διαλύσετε το κόμμα με τις βλακείες σας.

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσεις σύντροφε. Εισαι ο πιο σοβαρός αριστερός στην blogόσφαιρα.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Γιώργο

Δεν έπρεπε να βιαστείς να με απαξιώσεις ή να μιλήσεις για παραπληροφόρηση.

Δεν έγραψα καμιά ειρωνεία για την συγκεκριμένη Κίνηση. Η φράση «νεοφανείς σωτήρες», έχει να κάνει με το ότι αυτή η κίνηση εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και θεωρεί ότι κατέχει το αλάθητο του Πάπα.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν τα βάζει με τον Χριστόφια. Με νοιάζει που χρησιμοποιεί μεθόδους παραπληροφόρησης και ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί προδότες όσους δεν συμφωνούν μαζί της.

Γράφεις:
«Νομίζω πρέπει να εδίαβασες την εισαγωγή άλλου βιβλίου, ή και πάλι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Σελίδα 14: ...παγκόσμιος μηχανισμός πρπαγάνδας που ανέπτυξε η Τουρκία, στοχεύοντας να αποδείξει ότι για όλα τα δεινά του νησιού υπαίτιοι είναι οι Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι απειλούσαν δήθεν με εθνοκάθαρση τους Τουρκοκυπρίους, εξ ου και η δήθεν "ειρηνευτική επιχείρηση" της Τουρκίας στην Κύπρο...

Εξήγα μας κύριε Μιχάλη, τωρά που έγραψα εγώ όλο το κείμενο και όχι το κομμάτι που βολεύκει.»
Τι να σου εξηγήσω; Ότι ενώ γράφουν αυτό που παραθέτεις στην εισαγωγή, μέσα στο υπόλοιπο βιβλίο δεν υπάρχει ούτε μια αυτοκριτική αναφορά στις ενέργειες των ε/κ; (αναφέρομαι στην ανάρτηση μου σε κάποιες πτυχές).
Βρες μου μια αναφορά περί του αντιθέτου πλην την αναφοράς που γίνεται στην αρχή περί ΕΟΚΑ Β’.

Γράφεις:
Σελίδα 17: Αποδεδειγμένα πειθαρχούν απόλυτα στις πρόνοιες του ρατσιστικού άρθρου 301 του τουρκικού συντάγματος που απαγορεύει σε οποιοδήποτε Τούρκο πολίτηνα αναφερθεί στις τουρκικές ακρότητες στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα τουρκικά εγκλήματα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και σε οτιδήποτε που επιρρίπτει ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση.

Εσύ κύριε Μιχάλη εκατάλαβες ότι προσπαθούν να μας το επιβάλουν κι εμάς;»
Δεν είμαι εγώ που προσπαθώ να πείσω ότι προσπαθούν να μας το επιβάλουν κι εμάς αλλά το ίδιο το βιβλίο. Αντίγραψες την 1η παράγραφο της σελίδας 17 αλλά έμεινες μέχρι εκεί.

Διότι στη δεύτερη παράγραφο αναφέρει:
«Επιπλέον, έχουν αποδυθεί σε μια έντονη διεθνή εκστρατεία πλήρους άρνησης και προσπάθειας να επιβάλουν αυτές τις πρόνοιες στους Ελληνοκύπριους, καθώς και σε όποιον τολμά να μιλήσει για τουρκικές ακρότητες και εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο».

Ποιος λοιπόν παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει, εγώ ή εσύ;

Ένιωσα την ανάγκη να κάνω την ανάρτηση επειδή δεν μου αρέσει η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση την οποία προωθεί το βιβλίο.
Και από τις απαντήσεις που πήρες, πρέπει να παραδεχθείς ότι δεν παραποίησα τίποτε.

Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι κάποιος θα γράψει ότι το έκανα κατόπιν υποκίνησης. Βλέπεις δεν μπορείτε να δεχθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σε αυτό τον τόπο.

Όσο για την πλύση εγκεφάλου, νομίζω ότι από την απάντηση που πήρες φαίνεται ποιοι την έχουν υποστεί και βλέπουν και ακούνε μόνο ότι τους συμφέρει.

Ναι, ακούω και Λ. Μαύρο, ακούω και Λόγο, διαβάζω και Ποντίκι.
Δεν έχω σύνδρομα και προκαταλήψεις.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Αλήθεια; Και πού το ξέρεις ότι ήμουν υπέρ του Άντρου και εναντίον του Νίκου;

Έκανα καμιά δήλωση στα ΜΜΕ και δεν το ξέρω ;

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλης,

Καλώς(;) τα δέχτηκες! Η σειρά σου να σου κάνουν μαζικές εφόδους τα ανώνυμα φασιστοειδή που κόπτονται δήθεν για τη Δημοκρατία!
Είναι πασιφανές και ηλίου φαεινότερο ότι οι ανώνυμες παρεμβάσεις στο blog ΣΟΥ είναι προβοκατόρικες!
Όπως λες κι ΕΣΥ “Όταν ο άλλος προσπαθεί να μιμηθεί κάτι που δεν το πιστεύει, φαίνεται από 40 μίλια”.
Στο δικό μου blog τα σχόλια των φασιστοειδών ήταν και υβριστικά και απαξιωτικά (όχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους) και δεν είχα άλλη επιλογή από του να τα διαγράψω! Η υπομονή και η ανοχή έχει και τα όρια της! Και οφείλω να πιω και το ήμαρτον μου: ΔΕΝ ένοιωσα καθόλου άσχημα διαγράφοντας τα!!!

Αναφορικά με το βιβλίο “Αιματηρή Αλήθεια” που (κριτικά) παρουσιάζεις να πω ότι το’ χω δει στα βιβλιοπωλεία αλλά δεν είχα τη διάθεση να χαραμίσω λεφτά για να το αγοράσω! Το γεγονός και μόνο ότι το διαφήμισε η ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδα με αποθάρρυνε! Πέραν τούτου ΕΓΩ για να αγοράσω ένα βιβλίο πρέπει να του ρίξω μια προκαταρκτική ενδελεχή ματιά καθώς το υπό αναφορά βιβλίο ήταν και αεροστεγώς κλειστό σε νάιλον (και δεν μου παρεχόταν αυτή δυνατότητα) το άφησα για ευθετότερο χρόνο. Ίσως όμως το πάρω τελικά για το λόγο που αναφέρεις Για το ότι “περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων, εγγράφων και ντοκουμέντων, χρήσιμα στον κάθε μελετητή”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/5/2009 - 9:03 μ.μ.

Aslan είπε...

Μιχαλη ποτε πρωτοεκδοθηκε το βιβλιο αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Άνευ Ορίων. Κρυστάλλινη σκέψη και καθαρά λόγια. Χωρίς περιστροφές.

Παιδιά, σας το είπα ξανά: Πρέπει να επανασυστήσουμε την πλατφόρμα. Μας έφαγαν τα φασιστοειδή. Σκόνη μας έκαναν σε όλο το internet.

Και η Επαγρύπνιση κοιμάται. Τους πληρώνουμε τόσα λεφτά τους άχρηστους και δεν κάνουν τίποτα.

Χρειαζόμασταν ηγέτη με λιμπά. Τον Κατσούρα. Και μας έτυχε αυτός ο άχρηστος ο Άντρος που όλο να χασκογελά και να προκαλεί τους άλλους ξέρει. Που πάεις κύριε ξυπόλητος στ' αγκάθια;

Πρέπει η νεολαία μας να βγει μπροστά. Τόσα λεφτά επενδύσαμε στη νεολαία. Τόσες φορές τους φέραμε τον Παπακωνσταντίνου και το Μαχαιρίτσα. Μόνο για τις συναυλίες τους έχουμε;

Η νεολαία μας πρέπει να μπει και στο internet. Να εξεφτελίσει αυτά τα άθλια υποκείμενα του christofias-watch.

Ανώνυμος είπε...

Ασλάν, όταν βγήκε η Αίγια η Φούξια.

Anef_Oriwn είπε...

Λαλεί ο πιο πάνω Ανώνυμος: “… Να εξεφτελίσει [η νεολαία] αυτά τα άθλια υποκείμενα του christofias-watch.”Έχει και το προσόν την αυτογνωσίας ο εν λόγω Ανώνυμος! Καλό αυτό! Μπορεί τελικά από άθλια υποκείμενα να γίνουν πανάθλια!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/5/2009 - 9:27 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πε τους τα Άνευ.

Τα πανάθλια υποκείμενα. Όταν τους στείλουμε την Επαγρύπνιση δε θα τους αρέσει.

Εβίβα Ττόφκια μου είπε...

Παιδιά μην ακούτε τίποτε και κανένα. Το ΑΚΕΛ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Κύπρο. Διεκδικεί και κερδίζει:

1) Την παραμονή 50.000 εποίκων στην Κύπρο.
2) Την εκ περιτροπής προεδρία.
3) Την ίδρυση ενός νέου συναιτερικού κράτους στο νησί μας.

Κι αφού σας καίει ρε κωλόπαιδα, ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΕΛ.

Aslan είπε...

ο φιλος Μιχαλης ειναι ο τριτος της παρεας μας. Σας ευχαριστουμε που υποστηρίζετε και χρηματοδοτείτε τον αγωνα μας!

Antreas είπε...

Εν το νέον τους όπλο η προβοκάτσια.
Ποιον εν να περιπαίξουν σιόρ.
Νομίζουν ότι εν τους καταλάβουμε;
Αγνόα τους Μιχάλη.Εν αξίζει να ασχολείσαι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη! Η δική μου απορία είναι πως, εφόσον οι αντιφάσεις στο βιβλίο αυτό είναι τόσο "μπαμ", σε ποιούς ακριβώς αναφέρεται το βιβλίο? Γιατί ανθρώπους με μέσο δείχτη νοημοσύνης δεν μπορεί να πείσει, ούτε να "εκπαιδεύσει". Οπότε είναι να αναρωτιέσαι για τον δείχτη νοημοσύνης των ειδικών που το έγραψαν. Όπως και για την ειδικότητα τους.

Κατά τ'άλλα εύχομαι πολλά εποικοδομητικά χρόνια να ακολουθήσουν για το μπλογκ σου. Η δουλειά που κάνεις εδώ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και (πιστεύω) σε συλλογικό, έχει τεράστια βαρύτητα. Να'σαι καλά κι εσύ και το μεράκι σου!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος! Όχι σε ποιους αναφέρεται, για ποιους προορίζεται το βιβλίο. Το άλλο που με προβληματίζει, είναι η ποσότητα ανθρώπων με χαμηλό ή απελέκητο δείχτη νοημοσύνης στο νησί. Αλλά θα μου πεις, αυτοί διαβάζουν βιβλία?

Aceras Anthropophorum είπε...

Χά χα χα!

Ότι σχόλια ανωνύμων σβήσω που το μπλόγκ μου βρίσκω τα ανακυκλωμένα δαμαί. Να μεν πααίννει ο κόπος τους χαμένος. Να σου ζήσουν Μηχάλη εσένα που έχεις βλαντζίν τζιαι τους ανέχεσαι. Εγώ ασσιχτήρισα τους χωρίς να χάσω παραπάνω χρόνο πέρα που να κάμω klik Delete.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτοι αυτοί του christofias-watch. Να τι ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους. Κάτι πρεπει να κάνουμε, γιατί ο Άντρος δεν τραβά και μας κάνουν ότι θέλουν:




Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε επειδή αγκαλιάσατε θερμά το christofias-watch!

Η μεγάλη επιτυχία του blog, φαίνεται από συνεχείς αναρτήσεις σε διάφορα ακραία, ρατσιστικά και ομοφοβικά blogs, ψευδοπροοδευτικών και υποχωρητικών στο Κυπριακό αντιλήψεων, που κυριαρχούσαν στoν ιστοχώρο πριν την εμφάνιση του christofias-watch, προβάλλοντας επί αρκετό καιρό προσωπικά απωθημένα για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν και προωθώντας κάποτε και την αγγλοαμερικανική προπαγάνδα εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου και του κυπριακού λαού.

Αυτά τα blogs (όπως του πασίγνωστου ανά την μπλογκόσφαιρα ηλικιακού ρατσιστή, του Κόκκινου Ιαβέρη/Yπαλλήλου του ΑΣΤΡΑ, του Pinaleou κ. Γιάννη Ιωαννίδη και του ασλανικού ομοφοβικού anef-orion-wannabe), προφανώς εκνευρισμένα, δεν ανέχονται σήμερα τη διαφορετική με αυτούς άποψη και την κριτική στον αγαπημένο τους Δ. Χριστόφια. Δεν ανέχονται επίσης κύμα διαμαρτυριών που κατέκλυσε τις ιστοσελίδες τους από υποστηρικτές του christofias-watch και της Επιτροπής, οι οποίοι πλέον αντιδρούν στην προβοκατόρικη κυριαρχία της Επαγρύπνησης και των υποχωρητικων αντικυπριακών θέσεων στο διαδίκτυο. Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν να εισβάλουν στην ιστοσελίδα μας και αφού κατακλύστηκαν από διαμαρτυρόμενους, γέμισαν τα εν λόγω blogs τις ιστοσελίδες τους με υβριστικές αναρτήσεις εναντίον μας, κυρίως καλώντας μας "φασίστες και φασιστόπαιδα" (η γνωστή επωδός "πας μη ελεγχόμενος εξ' ημών, φασίστας εστί"). Γνωστή η τακτική του Οδοστρωτήρα, αλλά οι πολίτες πλέον δεν άντέχουν άλλο και αντιδρούν.

Οι ακραίοι και φασίστες αυτοί bloggers, στον υπερβολικό φανατισμό που τους διακατέχει, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ουσία ακριβώς της ύπαρξής μας, είναι η επαναφορά και η πλήρης αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και κατακτήσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η υπεράσπιση του κράτους μας και η προσπάθεια απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Των πιο πάνω λεχθέντων, ευχαριστούμε τους περιηγητές του ιστοχώρου που μας αγκαλιάζουν καθημερινά. Ευχαριστούμε τους όσους κοσμούν τα σχόλια των αναρτήσεων μας με εμπεριστατωμένες αναλύσεις. Τους όσους συμμετέχουν στην ιστοσελίδα αποστέλλοντάς μας πληροφορίες. Τους φίλους φοιτητές από τα σπουδαστικά κέντρα, που επικοινωνείτε καθημερινά και δείχνετε ιδιαίτερο ζήλο για να βοηθήσετε στους σκοπούς της Επιτροπής. Την ομάδα "Μαχητές της Δημοκρατίας" που, από ότι μας έχει πει, δίνει από τη Λεμεσό τη μάχη σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Επίσης όσους δίνουν τη μάχη ενάντια στους αισχρούς υβριστές της Δημοκρατίας, του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Βασου Λυσσαρίδη και του δοκιμαζόμενου από την τουρκική εισβολή κυπριακού λαού. Τους καλούμε να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από χθες, το christofias-watch βρίσκεται και στο facebook: http://www.facebook.com/people/Christofias-Watch/1750976511

Τέλος, μετά από παράκληση πολλών από εσάς, η Επιτροπή αποφάσισε όπως δέχεται για δημοσίευση (σε συνεννόηση βέβαια μαζί μας), δικές σας αναρτήσεις, ανώνυμες ή επώνυμες, που μπορείτε να αποστέλλετε στο christofias.watch@gmail.com . Η διαχείριση βέβαια ιστοσελίδας και των αναρτήσεων θα παραμείνει σε μας.

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα συνεχιστεί, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αφού πλέον θα στηρίζεται και σε εσάς, τους φίλους του christofias-watch και της Επιτροπής. Όλοι μαζί, να στείλουμε το μήνυμα ότι: ο φασισμός της Επαγρύπνησης και οι προσπάθειες νομιμοποίησης της κατοχής και των παραγώγων της, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Μιχάλης είπε...

Τα ανώνυμα σχόλια ώρα 5/10/2009 9:20 μμ , 5/10/2009 9:21 μμ , 5/10/2009 9:32 μμ, είναι προβοκατόρικα και προέρχονται από τη γνωστή (άγνωστη) ομάδα.

Μιχάλης είπε...

@ Antreas & Anef_Oriwn


Είναι φανερό ότι τα παιδιά (που δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι είναι παιδιά) έχουν στήσει ένα δίκτυο παρενόχλησης.
Τα είπαμε και άλλες φορές, προσωπικά δεν με ενοχλεί η αντίθετη άποψη, με ενοχλούν οι ύβρεις αντί επιχειρημάτων.

Στο παρόν στάδιο αποφάσισα να κάνω αυτό που εισηγείσαι κι εσύ, θα τους αγνοώ.
Όμως τα σχόλια τους θα μένουν εκεί προς «κοινή θέα».
Απλώς θα επισημαίνω ότι είναι προβοκατόρικα.

Αλήθεια, σκέφτηκε κάποιος το ενδεχόμενο πίσω από τα ψευδώνυμα των αρθογράφων του γνωστού και μη εξαιρετέου μπλογκ να είναι κάποιοι επώνυμοι που μέχρι χθες μας κυβερνούσαν;



@ Anef_Oriwn

Όταν έλεγα ότι το βιβλίο περιέχει πληθώρα στοιχείων το εννοούσα και το εννοώ.
Είχα πει επίσης ότι το βιβλίο δεν προσθέτει κάτι το νέο, κάτι που δεν γνωρίζαμε.
Απλώς, όσα γνωρίζαμε τόσα χρόνια και ήταν καταγραμμένα δεξιά και αριστερά, τώρα μπορεί κάποιος να τα βρει (τα περισσότερα) σε αυτό το βιβλίο.
Και κρίνω ότι αυτή είναι και η μοναδική θετική προσφορά του βιβλίου.



@ Aslan

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2009.

Μιχάλης είπε...

@ psychia

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται στους ομοϊδεάτες τους. Πόσοι το αγόρασαν και πόσοι το διάβασαν δεν μπορώ να ξέρω.

Εγώ την άποψη μου την είπα για το συγκεκριμένο βιβλίο. Και θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος της κριτικής όπου θα φανούν πιο ξεκάθαρα τα όσα λέω.

Όσον αφορά το ιστολόγιο αυτό, ναι, θα συνεχίσει κόντρα στις επιθέσεις και στους χλευασμούς.
Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι οι μέθοδοι του 20ου αιώνα έχουν ξεπεραστεί.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και προσθέτω ότι δεν είναι μόνο το μεράκι μου αλλά και το γινάτι μου.

Μιχάλης είπε...

@ Aceras Anthropophorum

Οι άνθρωποι δεν παίζονται αγαπητέ μου.
Έχουν κατακλείσει τα μπλογκ και ύστερα μιλάνε για μαζική και οργανωμένη επίθεση της επαγρύπνησης (χα, χα) στο δικό τους μπλογκ!!!

Το είπα και πριν, εξ ιδίων κρίνουν κάποιοι τα αλλότρια.
Ή, κάποιοι νομίζουν ότι όλοι χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους με αυτούς.

Σιγά-σιγά θα τους περάσει…

Ανώνυμος είπε...

stelios

θαυμάζω το κουράγιο σου πάντως ρε μιχάλη. Να πάεις να πετάξεις τες λίρες σου να το γοράσεις, να χάσεις το χρόνο σου να το θκιεβάσεις, να χάσεις τζαι το χρόνο σου να κάμεις ανάρτηση.... τζαι να κάθεσαι να εξηγάς τζαι του καθένα που θκιεβάζει τη πρώτη παράγραφο τζαι βαρκέται να θκιεβάσει τη δεύτερη !!!!... και για ποιόν λόγο ;

με την ελπίδα τι; ότι θα μπεις σε διάλογο ;

αφού εν σαν να σύρνεις αφκά πα στο τοίχο.

DIMITRIS XATZITAKI είπε...

Katalavainoume ti leeis stelio. To pathainoume hronia opote pame na milisoume me akelikous.

En san na sirnoumen afka pas ton toiho!

Ανώνυμος είπε...

stelios

@DIMITRIS XATZITAKI

αντί να απαντάς σε εμένα έχει κάμει ολόκληρη ανάρτηση ο μιχάλης με τις αντιφάσεις του αιματηρής μαλακίας. δεν θα ήτο ποιό σωστό να κάμει έστω και ένας το κόπο να απαντήσει ;

ένας λέω.....
θα βρεθεί ;

έχει ο χώρος κανένα ποτζίηνους που θκιεβάζουν τζαι τη πάνω τζαι τη κάτω παράγραφο (λολ).... οξα εν δυσέυρετοι ;


τωρά για τους ακελικούς.... τι να σου πω ; ..... εν τζαι διαφωνώ. όντως το έπαθα και εγώ πολλές φορές μαζί τους. κυριώς τη περιόδο που επροσπαθούσαν να μας πείσουν ότι σωστά εστηρίζαν το τάσσο. εμείς ελαλούσαμεν τους τα ,ότι εν με εθνικιστάκια που συνεργάζουνται αλλά εν εθέλαν να το παραδεκτούν. τωρά που οι πρώην συνεργάτες τους συμπεριφέρουνται τους έτσι όπως τους συμπεριφέρονται, εννά δείξει αν εβάλαν νου.

Ανώνυμος είπε...

Ακραίοι ξεακραίοι πάντως, είναι οι μόνοι τα παιδιά του christofias-watch που καταδικάζουν τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Εζεκία. Όλοι οι άλλοι εσιωπήσετε και δε λέτε τίποτα.

Γιατί δε γράψατε τίποτα οι υπόλοιποι; Αντί να κάμνετε εικονικές μάχες με ανεμόμυλους, να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει έξω!

kyriakos είπε...

Υπάρχει μια πολύ απλή λύση για να τελιώνουμε με αυτά... βιβλία της ιστορίας... χωρίς να σαλαβατά η άλλη πλευρά για προπαγάνδες όμως νομίζω ότι ούτε αυτή θα την δεχτούν οι πασh πατριώτες.



Ονομάζεται ''Teach the controvercy''

Να ξεκινά το βιβλίο ας πούμε :

Οι τούρκοι οι Εγγλέζοι έκαμαν τζίνο τζίνο τζίνο κτλ κτλ και ήθελαν τζίνο ποτζίνο και που το άλλο επειδή επειδή επειδή διότι διότι διότι και ως απόδειξη είναι αυτό το έγγραφο...


Kαι μετά απλά να λέει...

Μία άλλη εκδοχή της ιστορίας υποστηρίζει..



ή υπάρχει και μια άλλη άποψη που λέει...



ή... Διαμάχη υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο επειδή οι δε πιστεύουν Α και οι μεν Β



....Οι Τκ πιστεύουν ... μπλα μπλα μπλα ...
διότι.. μπλά μπλα μπλά...


Ομως η ΕΚ πλευρά υποστηρίζει ότι Μπλα μπλα μπλα.. έτσι γιουβέτσι.. κτλ...\\


Τόσο απλά..

...μια τέτοια αφήγηση της ιστορίας όμως κρύβει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο...

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την κρητική σκέψη.. και μετά ποιος μας σώζει.. ;)

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ανακαλύψουμε οι δειλοί Κύπριοι την κρητική σκέψη.

Αγράμματε. Κριτική με ι. Θα μας μάθεις και ιστορία

kyriakos είπε...

PS ...

Δεν νομίζω ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια προπαγάνδας άπο κάποιους πληρωμένους ..

Απλά πρόκειται για ΕΝΑΝ αθκιασερό Μπλόγγκερ

που γράφει με ψευδώνυμα τις ούτος η άλλως (ανέκαθεν) μειοψηφικές απόψεις του στην κυπριακή κοινωνία για να φαίνονται πολλοί...



...Μια λύση υπάρχει φίλε...


κλωνοποίηση...



,άλλα και πάλε ποιός σου εγγύτατε ότι και οι κλώνοι σου θα συμφωνούν μαζί σου..

μην ξεχνάς ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας..


Εκτός αν τους πάρεις και αυτούς ως το δημοτικό..

...αλλα και πάλε..

kyriakos είπε...

.. εννοούσα την Κρητική σκέψη Ανώνυμε..
Η Κριτική διδάσκεται σήμερα στα σχολεία μας..

και relax ρε φίλε εγώ δεν σε ξητίμησα..

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ανάρτηση 21/2009 (αντιφασιστική) – “Άκου φασιστάκο”* – Εξαιρετικά αφιερωμένο στη συνομοταξία των blogοσφαιρικών φασιστοειδών!
[* - κατά το “Άκου ανθρωπάκο” του Βίλχεμ Ράιχ].

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
(Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1898-1956)

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μέσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον**!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

[@Sike,
Τελικά είναι πιο εύηχο και sicατο το “τσάκισε τον” του Μπρεχτ από το “σκότωσε τον” του Θεοδόση Πιερίδη; Και οι δυο για τον φασισμό μιλάνε! Για σχετική αναφορά δείτε στα σχόλια στο blog του “Pinaleou” Lexi_Penitas – link: http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html
Το “Pinaleon” όμως από που βγαίνει; Ότι είναι ΛΕΩΝ ο Lexi_Penitas το ξέρουμε, αλλά το “pina” από που ως που; “Pina” δεν παει να πει “pine” και πιο συγκεκριμένα pineapple (εξ ου και το Pina Colada). Δηλ. ο Lexi_Penitas είναι ένας ΛΕΩΝ που του αρέσουν τα pineapples – είναι φρουτοφάγος – ή ένας ΛΕΩΝ που κυκλοφορεί σε φυτείες με pineapples;
Διευκρινίστε κύριοι(;) Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας που αλλάξατε τρεις φορές το κείμενο ΣΑΣ μέχρι να καταλήξετε πως να μας στολίσετε – link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/05/blog-post_5406.html
(Εγώ τα βρίσκω από την αρχή τα κοσμητικά επίθετα για την πάρτη ΣΑΣ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ!)].

**********
Άκου φασιστάκο,
ΕΣΥ Μέγα Απο(κατα)στάτη της Δημοκρατίας,
Αλλά κι ΕΣΥ, Μικρέ του Κολαούζε,
Αυτά τα [νούμερα) ΜΑΣ τα ‘καναν κι άλλοι!
Δεν είναι η πρώτη ΣΑΣ φορά που ΜΑΣ λοιδορήσατε και ΜΑΣ προπηλακίσατε ...
Δεν είναι η πρώτη ΣΑΣ φορά που ΜΑΣ επιτεθήκατε και ΜΑΣ χλευάσατε ...
Το κάνετε ξανά και ξανά εδώ και χρόνια ...
Το βιώσαμε στην ψυχή και στο πετσί ΜΑΣ
Κι όμως ΖΟΥΜΕ!
Εδώ είμαστε
Και θα ΣΑΣ ξεσκεπάζουμε και θα ΣΑΣ το φωνάζουμε ...
ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!
Βρίζετε, χλευάζετε απαξιώνετε, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΤΕ, διαγράφετε σχόλια, ΔΕΝ δέχεστε την άλλη άποψη!
ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
(Κι ας χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους βανδαλισμούς στο σπίτι και στην προτομή του Εζεκία Παπαϊωάννου – είναι οι δικές σας τακτικές και συμπεριφορές που προκαλούν τέτοια φαινόμενα).

**********
Μοιάζει αστείο,
Μοιάζει γραφικό,
Μοιάζει απίθανο,
Είναι γελοίο και φαιδρό αλλά δυστυχώς και για κλάματα!
Ο φασισμός ξανάρχεται
Αλλά δε θα ‘χει σβάστικες και καμαρωτούς Ντούτσε ...
Θα ‘χει εκκλήσεις στον administrator,
Θα ‘χει μάζεμα ψηφιακών υπογραφών,
Θα ‘χει απειλές, ψηφιακές διαπομπεύσεις
Και όλα αυτά τα καινούργια κόλπα
που τα καινούργια φασιστάκια τα παίζουν στα χέρια.
Ο καινούργιος Φύρερ θα ‘ναι ψηφιακός (και blogοσφαιρικός)
Και κυκλοφορεί και ενδεχομένως στρατολογεί και στρατολογείται και ανάμεσα μας.
Μη ΣΑΣ ξεγελά το ραφινάτο και σοφιστικέ σαλόνι (blog)
στο οποίο ΣΑΣ υποδέχονται,
Kι ο Μουσολίνι εκθείαζε την Τέχνη
Κι ο Χίτλερ θαύμαζε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό
Γι’ αυτό ας μην πούμε “δε βαριέσαι”, γιατί και τότε έτσι λέγανε!

**********
Υ.Γ.:
Νεοφανή φασιστάκια,
Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας,
Γραφείς, αντιγραφείς και διαγραφείς
Μεθ’ όλης της συνοπαρτζιάς ΣΑΣ, αποτελούμενης από παπαγαλίζοντες κολαούζους, λιβανιστές κι αυλικούς,
Ολόθερμα κι από τα έγκατα της καρκιάς μου,
ΣΑΣ ευχαριστώ για την προβολή και τη διαφήμιση που ΜΑΣ κάνετε για να μπορούμε να μεταφέρουμε σε πιο πολύ κόσμο τα αντιφασιστικά ΜΑΣ μυνήματα. Για να ΣΑΣ τιμήσουμε θα ΣΑΣ ανακηρύξουμε και σε Επίτιμους “Μεγάλους Αδελφούς” του Blog ΜΑΣ! Αλλά και η εμπαθής πολεμική ΣΑΣ εναντίον ΜΑΣ, δείχνει ότι είμαστε στο ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Αλίμονο αν αποζητούσαμε την εύνοια του κάθε διανομέα πατριωτισμού και δημοκρατικότητας!

[Για τους τυχόν καλοθελητές που ίσως πουν ότι και η δικιά μου συμπεριφορά ή η γραφίδα ΔΕΝ διαφέρει απ’ αυτή των Ακατονόμαστων, απλώς να σημειώσω ότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΩ!].

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/5/2009

Anef_Oriwn είπε...

Θα παρακαλούσα το κοπέλλιν που έστειλεν την ανάρτηση μου επαέ να την στείλει και στο μπλόκκιν των Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας (αν έχει κανένα μέσον τζιει μέσα για να μεν την διαγράψουν)...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/5/2009 – 7:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο εσύ ασχολείσαι με μακροσκελείς αναρτήσεις, το christofias-watch πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Έκαναν μία φοβερή ανάρτηση βίντεο στη σελίδα τους.

Ρεζίλι το καθεστώς!

Aslan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

@ stelios

Αγαπητέ μου φίλε, δεν είναι θέμα κουράγιου.
Αγόρασα τα βιβλίο για να το έχω κι αυτό στη βιβλιοθήκη μου αλλά και για να ξέρω και την άλλη άποψη.

Ελπίδα ότι θα μπω σε διάλογο με την άλλη πλευρά δεν έχω. Άλλωστε το έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη.

Είναι καλό να μαθαίνουμε. Και να είσαι σίγουρος ότι εκείνοι που θέλουν να καταλάβουν, καταλαβαίνουν.
Η ανάρτηση δεν έγινε για τον κάθε τυχαίο που παρενοχλεί.

Και διαπιστώνεις και ο ίδιος ότι αντί να πουν μια λέξη έστω, επί της ουσίας, ασχολούνται με διάφορα άλλα και επουσιώδη.

Μιχάλης είπε...

@ DIMITRIS XATZITAKI

Δεν βλέπω να αποδεικνύεις εσύ ότι θέλεις να κάνεις διάλογο.


@ kyriakos

Η εισήγηση σου είναι σωστή.
Το ζητούμενο είναι ότι ορισμένοι δεν αντέχουν να ακούσουν άλλη άποψη.

Τους αρέσει πολύ να ακούνε τον εαυτό τους.
Άσχετα αν αυτό γυρίζει μπούμερανγκ.

Και κάποιοι άλλοι πάσχουν από ευθυνοφοβία.


@ Ανώνυμος

Μπορώ να έχω μια εξήγηση γιατί αντίγραψες ολόκληρο κείμενο του Άνευ και το έβαλες εδώ;


@ Aslan

Οι ύβρεις δεν χρειάζονται. Ούτε τα πικκαρίσματα.

Aslan είπε...

εχεις απολυτο δικαιο
θα το διορθωσω αμεσως

-----------------------------
@ Aslan

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2009.

Δηλαδη εχουμε να κανουμε με οργανωμενη επιθεση φασιστων...
Μαλιστα...

Νομιζω οτι ηταν επομενο απο τη στιγμη που χασαν τα αυγα και τα πασχαλια. Ο τασος εχασε πανυγηρικα, αποδημησεν εις κυριον και εμεινε τους ο λυσσαριδης. Προεδρος του ΑΚΕΛ, της βουλης του ΔΗΚΟ μεν αλλα οχι δικος τουςκαι το ΔΗΣΥ να στηριζει τη λυση. Δεν ειναι τπτ. Ειναι η τελευταια πνοη που βγαζουν πριν ελθει ο θανατος της ιδεολογιας τους!

Ας ειναι.

-----------------------------

καλυτερα ετσι!

Ανώνυμος είπε...

@ Aslan

Βλέπω σου αρέσουν τα συνθήματα..

οργανωμενη επιθεση φασιστων(δες τη λέξη φασίστας σε κανα νεοελληνικό λεξικό, οχι νεοακελικό)

το ΔΗΣΥ να στηριζει τη λυση(οι άλλοι τι στηρίζουν? διχοτόμηση? διπλή ένωση? η μήπως τριπλή?)

ο θανατος της ιδεολογιας τους!(αυτό μου θυμίζει την φασιστική πολιτική του εμφυλίου, να ενταφιαστεί η αριστερή ιδεολογία..)

ΥΓ1.
Δεν σχολιάζω την ανάρτηση επειδή δεν έχω το βιβλίο, αλλά θα το πάρω σύντομα.

ΥΓ2.
αμμά ξέρε πως αμμαν φύει ο Λυσσαρίδης
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.

η τελευταια πνοη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!

Λάκων

Aslan είπε...

Λακων

δεν εχω καμια σχεση με το ΑΚΕΛ, τουλαχιστον ακομα.

Τωρα με τις διαφορες λογοτεχνιζουσες μπουρδες τυπου δες στο ταδε δεν κερδιζεις κατι. Η κοπρια οσο ομορφα και να την ντυσεις παλι μυριζει. Μηπως ειναι τυχαιο το οτι ολα αυτα συμβαινουν τωρα? Υπηρχαν και παλαιοτερα μπλογκς αντιθετης αποψης αλλα κανενα δεν εβριζε και γινοταν και διαλογος απο ολους.

Αν εσυ βρισκεις τις συμπεριφορες αυτων των ανθρωπων(?) λογικες ειναι δικο σου προβλημα.

Ναι το δησυ στηριζει λυση ομοσπονδιας παρομοιας με αυτην του σχεδιου Αναν που αν αντι να το λοιδωρουμε το συζητουσαμε στις συνομιλιες μπορει και να κερδιζαμε αντι να γινουμε οι μαλακες της υποθεσης.

Ο θανατος της απορριπτικης ιδεολογιας δεν ειναι συνθημα αλλα διαπιστωση. Φανηκε καθαρα οταν ο κοσμος εστειλε τον Τασο σπιτι του. Η μηπως διαφωνεις?

για το ΥΓ2 Δεν μας ενδιαφερει πλεον. Δωσαμε πολλη ενεργεια και αγαπη σε ενα κομμα που μας προδοσε. Η ΕΔΕΚ και ο λυσσαριδης ας κανουν οτι θελουν. Επηρεαζουν πολυ λιγο κοσμο πλεων και γιαυτο φταιν μονο αυτοι.

Λες "η τελευταια πνοη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη"

μηπως τα συνθηματα αρεσουν περισσοτερο σε σενα?

ΥΓ. βλεπεις πως μπορουμε να συζητησουμε αν υπαρχει θεληση?

ΥΓ2 Αυτοι που μιλουν οτι δεν δεχομαστε αντιθετη αποψη, απλα δεν παραθεσαν αποψη. ΜΟΝΟ υβρις. Οταν τους τεθηκαν ερωτηματα δεν απαντησαν

http://mihalismihail.blogspot.com/2009/04/blog-post_25.html

αντι απαντησεων το γυρισαν σε ανωνυμους και υβρις, αλλα μετα απο 2-3 μερες μας εδειξαν τον πραγματικο τους εαυτο. Οποτε φαινεται οτι ειναι φασιστες με βαση το λεξικο του Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης που εχω προχειρο. Αυτα.

Ανώνυμος είπε...

re mixali eskeftikes sto telos tis imeras na mathoume oti piso pou tin othoni en o papadopoulos o junior?? i as poume o lissaridis je grafi ena gramma kathe deka defterolepta.

na sou po ego ospou ta thoro parapano pismono omos giati ama apagorevoun sti diaforetiki apopsi na exi thesi sto blog tous ama me anonima sxolia prospathun na dimiourgisoun entiposis tote oxi mono einai aksioi kouvalites ton oson afise piso tou o grivas alla dikeoni olo kai perissotero ta osa emis leme.

pls na mou pi kapios oti en o giatros piso pou to keyboard je tha kamo dkio meres na ksidiplotho pou to gelio...stomen kalos...

Μ.Ι. ( ΕΔΟΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!) είπε...

Μιχάλη,

Το πρόβλημα μαζί σου είναι ότι είσαι πολύ ανεκτικός. Εντάξει, καταλαβαίνουμε γράφεις επώνυμα.

Αλλά πραγματικά σάρωσαν το διαδίκτυο τα φασισταριά.

Εμείς ανησυχούμε πολύ. Είδες τι χυδαίο βίντεο έβαλαν στη σελίδα τους; Κάνουν το άσπρο μαύρο.

Δε λέμε να γράφεις όπως ο Άνευ Οριων ή ο Λεξιπένητας, γιατί εκείνοι εχουν ξεφύγει και μας εκθέτουν ( ιδίως ο πρώτος). Αλλά εσύ που είσαι σοβαρός και μελετημένος πρέπει να δυναμώσεις τη φωνή σου.

Ο φασισμός τους δεν πρέπει να περάσει έτσι.

Να καταλάβεις, μπήκαν και στο facebook και στέλνουν μηνύματα σε άτομα του χώρου μας που ανυποψίαστα βλέπουν το christofias μπροστά ( κάποτε δε φαίνεται το christofias-watch) και γίνονται friends τους.

Από εβδομάδας θα θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε από κοντά. Θέλαμε να σου γράψουμε και πολλά άλλα, αλλά θα σου τα πω από κοντά.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 5/12/2009 2:39 πμ

Δεν έχει σημασία ποιοι βρίσκονται πίσω από τους συγκεκριμένους.
Σημασία έχει το πώς συμπεριφέρονται και το ότι κάποιοι από αυτούς μας κυβερνούσαν μέχρι χθες.

Μιχάλης είπε...

@ Μ.Ι. ( ΕΔΟΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!)

Δεν είναι θέμα ανεκτικότητας.

Προσωπικά χαίρομαι όταν τους βλέπω να αντιδρούν έτσι. Δείχνουν το επίπεδο τους.

Η δική μου φωνή δυναμώνει και χαμηλώνει εκεί που κρίνω ότι πρέπει να γίνει το ένα ή το άλλο. Άποψη μου είναι ότι δεν δυναμώνει καμία φωνή με διαγραφές.

Ο φασισμός ή οι φασίζουσες απόψεις αντιμετωπίζονται με άποψη και επιχείρημα. Κι εκεί αποδεικνύεται η γύμνια τους.

Αναμένω τηλεφώνημα σου.

Μιχάλης είπε...

Οι «Από(κατά)στάτες της Δημοκρατίας» ανάρτησαν ένα κείμενο που προσπαθεί να πείσει ότι είναι δημοκράτες και αποδέχονται την άλλη άποψη.

Επιχείρησα να σχολίασω με το πιο κάτω κείμενο:

Αγαπητέ Φάληρε Κυπριώτη,

Αν και περιμένω ακόμα κάποιες απαντήσεις από εσένα σε κείμενο που ανάρτησες στο μπλογκ μου, θα σχολιάσω το υπό ανάρτηση σχόλιο σου.

Να σημειώσω ότι η εισαγωγή σου είναι ορθή, ότι ίσως είναι νωρίς να κριθεί το έργο των παρόντων κυβερνώντων. Ας περιμένουμε και τότε κρίνουμε.

Γράφεις ότι μπορεί κάποιος να δει πόσο άλλαξε η Κύπρος στην πενταετία του Τ. Παπαδόπουλου.
Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί κάτι τέτοιο. Έγιναν πολλά θετικά σε διάφορους τομείς.
Ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο Τ. Παπαδόπουλος επαινούσε συνέχεια το ΑΚΕΛ (και όχι μόνο τους υπουργούς του ΑΚΕΛ) διότι ήταν το πιο οργανωμένο κόμμα και πάντοτε του έφερνε συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις τις οποίες συζητούσαν και μαζί υλοποιούσαν.
Ο ίδιος έλεγε πολλές φορές πόσο στενή συνεργασία είχε με τον Δ. Χριστόφια.
Πιστεύω ότι ούτε αυτό πρέπει να το παραβλέπουμε.

Όσον αφορά τις προγραφές στο ΑΚΕΛ, θα πρέπει να αποφασίσεις(τε) κάτι. Σε προηγούμενη ανάρτηση γράφτηκε ότι εκδιώχθηκε ο Δ. Χριστοδουλίδης και υποβαθμίστηκε ο Κατσουρίδης επειδή ήταν υποστηρικτές του Όχι. (Για τον Χρίστου δεν ξεκαθαρίστηκε γιατί υποβαθμίστηκε – πάντα με όσα αναφέρθηκαν στην συγκεκριμένη ανάρτηση).
Τώρα εσύ λες ότι ο Τ. Χ΄΄Γεωργίου ξηλώθηκε επειδή ήταν του Ναι και πήγε κόντρα στο Όχι.
Δεν νομίζεις ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα για να φαινόμαστε (τουλάχιστον) και πιο πειστικοί;

* * *
Επίσης, θεωρείς ορθό και δημοκρατικό να κατηγορείται κάποιος χωρίς να έχει το δικαίωμα να απαντήσει;
Είναι αυτό δημοκρατία;

Για μένα φασισμός δεν είναι ότι διαφωνεί με τη δική μου άποψη. Φασισμός είναι όταν μου απαγορεύεις την έκφραση με διάφορες δικαιολογίες. Φασισμός είναι να απαντάς σε θέσεις και επιχειρήματα με ύβρεις και απαξιώσεις.

Όμορφες κουβέντες και λογάκια μπορώ να πω κι εγώ.
Το ερώτημα είναι τι προτείνουμε όταν απορρίπτουμε κάτι.
Και αυτό δεν το βλέπω από τους ανθρώπους αυτού του μπλογκ.

* * *

Το θέμα της διαχείρισης του κυπριακού εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας.
Αλλά δεν είναι ύβρης όταν μιλάς για αβάσταχτη ελαφρότητα του Χριστόφια;
Όλοι ξέρουμε ότι ισχύει η αρχή ότι τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα.
Πέραν τούτου, ότι συμφωνηθεί θα έλθει σε δημοψήφισμα κι εκεί θα πει ο καθένας τη γνώμη του. Έτσι δεν είναι;

Π.χ. Ο Ταλάτ ναι, ζητά εγγυήσεις κλπ. Τις δέχτηκε ο Χριστόφιας ή δηλώνει ότι είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που δεν αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος;
Γιατί βλέπουμε τι λέει ο Ταλάτ και αφήνουμε στην άκρη την απάντηση του Χριστόφια;
Το κείμενο έμεινε αναρτημένο περίπου για 10 λεπτά. Μετά εξαφανίστηκε και τη θέση του πήρε αυτό το κείμενο:

Ο/Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ο χυδαίος υβριστής του blog και της Επιτροπής Κόκκινος Ιαβέρης δεν είναι ευπρόσδεκτος και οι αναρτήσεις του διαγράφονται.

Μπορεί φυσικά να συνεχίσει, όπως πράττει διαρκώς, να μας καθυβρίζει από τη σελίδα του.

ΡΙΜΑΧΟΣ
12 Μάϊος 2009 8:54 πμ
Ειλικρινά, διαπιστώνει κάποιος ύβρεις και μάλιστα χυδαίες;

Το είπα και το ξαναλέω, τα παιδιά φοβούνται την άλλη άποψη. Φοβούνται μήπως ξυπνήσουν από το όνειρο τους και δουν την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@ Αslan

Μηπως ειναι τυχαιο το οτι ολα αυτα συμβαινουν τωρα? Υπηρχαν και παλαιοτερα μπλογκς αντιθετης αποψης αλλα κανενα δεν εβριζε

Ο Μιχάλης @ Aslan
μετά που το σχόλειο διεγράφη:
Οι ύβρεις δεν χρειάζονται. Ούτε τα πικκαρίσματα...Ναι, Δεν είναι τυχαίο..


Ο θανατος της απορριπτικης ιδεολογιας δεν ειναι συνθημα αλλα διαπιστωση. Φανηκε καθαρα οταν ο κοσμος εστειλε τον Τασο σπιτι του. Η μηπως διαφωνεις?

Φάνηκε καθαρά? με το σχεδον 33% που πήραν και οι τρεις υποψηφιοι?


To σύνθημα το είπα επειδή επίσης είπα:
Βλέπω σου αρέσουν τα συνθήματα..

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2009.
Δηλαδη εχουμε να κανουμε με οργανωμενη επιθεση φασιστων...

αντι απαντησεων το γυρισαν σε ανωνυμους και υβρις, αλλα μετα απο 2-3 μερες μας εδειξαν τον πραγματικο τους εαυτο. Οποτε φαινεται οτι ειναι φασιστες με βαση το λεξικο του Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης που εχω προχειρο

Σε ποιους απευθύνεσαι στην αρχή και σε ποιους στο Τέλος ως φασίστες? Στους συγγραφείς του βιβλίου? στους blogers? ή και στους δυο? Εγώ αναφέρομαι κυριως για τους συγγραφείς..

Λάκων

Ανώνυμος είπε...

το πρωτο σχόλιο και αυτο διάγραψετα αν ειναι. επειδη κατι πηγε λάθος..του λείπουν καπια "enter".

Λάκων

Μιχάλης είπε...

Το σχόλιο του Λάκων 5/12/2009 10:03 πμ διαγράφηκε με την έγκριση του ίδιου.

Το συμπλήρωσε με το σχόλιο 5/12/2009 10:05 πμ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε κουμπάρε,

Από τη μια τους βρίζεις ως φασίστες και από την άλλη θέλεις να σε φιλοξενούν στο ιστολόγιό τους;

Εν μαζόχες;

Antreas είπε...

Είσιεν ύβρεις τζαι διαγράψαν το σχόλιο του Μιχάλη;

Mετά που τούτον ελπίζω να αντιλήφθηκες κ. Μιχάλη ότι εν πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους.

Έχουν δικήν τους αντίληψη για τη δημοκρατία που υποτίθεται εν να την αποκαταστήσουν!

Συνέχισε με το ήθος τζαι τη σοβαρότητά σου τζαι εμείς στηρίζουμέ σε.

Antreas είπε...

Κύριε Μιχάλη,

Επρόσεξα ότι αναρτήσαν τζιαι έναν βίντεο στην ιστοσελίδαν τους, πολλά ξιμαρισμένον, για τον Πρόεδρον Χριστόφκιαν!

Πρέπει να δούμεν τι θα κάμουμεν με το christofias-watch, γιατί ο Άντρος εν τέλλεια τζιμισμένος κύριε Μιχάλη τζιαι εν τραβά! Αν είχαμεν τον Νίκον να ηγείται του κόμματος ήταν να δουλέφκει ρολόιν η Επαγρύπνιση.

Επιαν μας τα φασιστόπαιδα στον ύπνον τζιαι εν κάμνουμεν τίποτε. Τόσα ριάλλια πιάννει το Κόμμαν. Αντί να τα σιωνόννουμεν μόνον της Ομόνοιας, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμεν σωστά!

Άτε κύριε Μιχάλη, σιερετώ σε τζιαι πε τα του Άντρου, περκι εσέναν ακούσει σε λίον.

Ακούμεν σε τζιαι που το ράδιον, ούλλοι δαμε στον καφενέν των Οργανώσεων του χωρκού μας, τζιαι λαλείς τα πολλά ωραία. Άτε να σε δούμεν τζιαι σέναν ευρωβουλευτήν, όπως τον κύριον Τάκην μας.

Α τζιαι τζιείνος εν πολλά ωραίος. Ιδίως άμαν παίρνει ύφος ποιητικόν όπως άμαν εννά απαγγείλει ποιήμαν. Τζιαι ξέρει τζιαι μιλά με στόμφον!

Άτε έννα σε αφήκω τωρά γιατί εννά πάω στη χώραν να μοιράσουμεν Χαραυγήν, Αλήθειαν τζιαι Πολίτην για σήμερα. Μετά πρέπει να πάμεν να βοηθήσουμεν τα κοπέλια της Επαγρύπνισης, γιατί εν τους κοντρολάρει ο Άντρος τζιαι εν κάμνουν πολλήν δουλειάν.

Πόψε, που εννά έρτουμεν που την διαμονήν, εννά κάμουμεν σοβαρές αναλύσεις για το θέμαν της πατριδας τζιαι να αγωνιστούμεν εναντίον του Αττίλα στον καφενέν, με πιλότταν τζιαι τάβλιν. Πάντα πρώτοι στους Αγώνες εμείς οι ΑΚΕΛικοί στο χωρκόν.

Που ήταν το πραξικόπημαν, ούλλοι οι ακελικοί δαμέ εκάμναμεν καρυδάκια για να αντισταθούμεν. Τάισε τάισε καρυδάκιν, εκάμαμεν σπουδαίαν αντίστασην. Βέβαια την πιο μεγάλην Αντίστασην εκάμαμέν την μετά το πραξικόπημαν, στο μεταπραξικόπημαν που είπαμε του το στα μούτρα του Κληρίδη ότι ήταν ένας καλός καραβοκύρης. Τι ενόμισες ήταν να τον φοηθούμεν τζιαι να σιωπήσουμεν. Όι κύριε, ήσουν καλός καραβοκύρης, έννα σου το πούμεν κύριε. Όι σαν τζιειν τον δημαγωγόν τον Λυσσαρίδην που έσυρνεν πόμπες εις την Βουλήν. Το πόσον αγωνιστήκαμεν εν πολλά γνωστόν. Λέω σου είμαστεν πρώτοι εμείς στην Αντίστασην.

Κρίμας που ετέλειωσεν το πρωτάθλημαν. Κάπου εθέλαμεν να εκτονωνούμαστεν τζιαι λλίον. Τέλοσπάντων, κάτι εννα έβρουμεν.

Επεθυμήσαμεν όμως τον Πρόεδρόν μας, τον Δημήτρην μας. Είπεν ότι έννα εν ανοιχτόν το Προεδρικόν τζιαι επιάσαμεν το διπλοκάμπινον να πάμεν ούλοι της ομάδας βάσης του χωρκού τζιαι εν μας άφηννεν να μπούμεν μέσα. Τζαι εξίασεν μας τέλλια. Στο Κατάρ πάει, στον Ταλάτ πάει, εμάς δαμέ, τα δικά του τα παιθκιά που τον εφκάλαμεν Πρόεδρον, εννά μας κάμει σιηρόττερα που του Νίκου του Κατσουρίδη.

Εξίασεν τόσα που του εκάμαμεν. Που εκάμαμεν τον τζίεινον τον Τάσσον με τα κρομμιδάκια. Ούλη μέρα κουτσομπόλεψε τον ποδά, ούλη μέρα ποτζιεί, εν εμείς που τον εφύαμεν.

Επεθυμήσαμεν τον Δημήτρην μας. Εν τόσον ωραία η παρέα του. Τζιείνα τα αστεία του; Η καλοσύνη του; Η αδρωπιά του;

Τζιέινος ο Άντρος εν τέλλια κόλοκος. Εν τραβά σιόρ. Θέλουμεν τον Δημήτρην μας.


Άτε Μιχάλη μου σιερετώ σε. Όποτε μπορείς πέρνα που το χωρκόν να φάμεν το καρυδάκιν μας, τωρά που κοντέφκει τζιαι Ιούλης.

Ζήτα τον Αντρέαν τζιαμαί στον καφενέν τζιαι να τα πούμεν που κοντά.

Αντρέας

Μιχάλης είπε...

Πιστεύω πως είναι αντιληπτό ότι ο andreas ώρα 5/12/2009 10:28 πμ και ο andreas 5/12/2009 2:12 μμ δεν είναι τα ίδια πρόσωπα.

Δεύτερε Αντρέα, χαιρετίσματα στους φίλους σου. Τουλάχιστον εδώ έχεις το δημοκρατικό δικαίωμα να γράφεις.
Δεν σε διαγράφω και να έρχονται οι άλλοι να σε βρίζουν χωρίς να ξέρουν τι έγραψες.

Είδες αντίληψη περί δημοκρατίας;

John Charalambous είπε...

Μιχάλη φαίνεται καλή η κριτική σου.

Eίμαι σίγουρος ότι βρήκες κι άλλα να γράψεις, αλλά επέλεξες τα καλύτερα!

anti-giannis είπε...

Κλικκώσατε με το Γιάννη που καίει ελληνικές σημαίες. Μπράβο! Μπράβο!

Μάριος είπε...

Δαμέσα ο καθένας λαλεί ότι θέλει νομίζω.

Που τη μια ο Μιχαλάκης λαλεί μας ότι δαμέσα εν σβήνουνται τα σχόλια των αναγνωστών αλλά άμα το ψάξετε λίο εννα βρείτε ότι και δαμέσα εν μπορεί να εκφραστεί κάποιος ελεύθερα.

Για να μην σας βάλω σε κόπο κοιτάτε τι ήβρα εγώ:

Σχόλιο διεγράφη
Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.
5/11/2009 6:10 μμ

Σχόλιο διεγράφη
Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.
5/11/2009 9:21 μμ

Σχόλιο διεγράφη
Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου.
5/12/2009 10:03 πμ

Νομίζω Μιχαλάκη ότι κάποιες ώρςε της ημέρας έχεις σωστή αντίληψη για την δημοκρατία αλλά είναι και κάποιες ώρες (2-3 φορές την ημέρα), που δείχνεις ότι δεν έχειςς σωστή αντίληψη περί της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ γιατί υπάρχει αυτή η αντίθεση μεταξύ των λόγων και των πράξεων σου;

Proedros είπε...

lamne arwta re kwlopaido, fasistopaido, swvinisti

Μιχάλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

@ Μάριος

Φίλε μου πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός πριν εξαπολύσεις τα βέλη σου.

Θα πρέπει να ξέρεις πως, όταν μετά από μια διαγραφή αναγράφεται ότι: «Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα», σημαίνει ότι την αφαίρεσε εκείνος που την έγραψε, όχι ο διαχειριστής.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό ισχύει για τις δύο πρώτες περιπτώσεις που παράθεσες.

Άλλωστε, τα κείμενα αυτά είναι του Κυριάκου και του Ασλάν που υποτίθεται είναι… σύμμαχοι μου. Προς τι να τους σβήσω σχόλια;

Η τρίτη διαγραφή έγινε από μένα.

Αλλά σου είπα να είσαι προσεκτικός!
Η διαγραφή έγινε μετά από άδεια του συγγραφέα του σχολίου, τον Λάκων ο οποίος έγραψε:

«το πρωτο σχόλιο και αυτο διάγραψετα αν ειναι. επειδη κατι πηγε λάθος..του λείπουν καπια "enter".

Λάκων
5/12/2009 10:08 πμ »
Και ποιο κάτω γράφω:

«Μιχάλης είπε...
Το σχόλιο του Λάκων 5/12/2009 10:03 πμ διαγράφηκε με την έγκριση του ίδιου.

Το συμπλήρωσε με το σχόλιο 5/12/2009 10:14 πμ »
Επομένως αγαπητέ μου φίλε και σωστή αντίληψη της Δημοκρατίας έχω και την έχω καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεπώς τα λόγια μου συνυπάρχουν με τις πράξεις μου και δεν υπάρχει καμία αντίθεση μεταξύ λόγων και πράξεων μου.

Ξέρω, δεν θα περιμένω να απολογηθείς, αλλά μην προσπαθείς να με εξισώσεις με τους φίλους σου…

Μάριος είπε...

Όχι Μιχαλάκη να σου απολογηθώ. Απλά ερώτησα επειδή όντως ενόμισα ότι περιπεζούμαστε.

Θέλω να είσαι κι εσύ όμως πιο προσεχτικός, επειδή τζίνοι του christofias-watch έννεν φίλοι μου. Όπως δεν είσαι φίλος μου ούτε εσύ που διαβάζω και το δικό σου blog.

Μιχάλης είπε...

@ Μάριος

Καταρχήν δεν σου ζήτησα να απολογηθείς.

Χαίρομαι πάντως για τη διευκρίνιση αν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Δεν ήταν ερώτηση αλλά διαπίστωση που έκανες.
Ερώτηση ήταν η τελευταία σου φράση που σκοπό είχε να επιβεβαιώσει το κείμενο σου.

Εν πάση περιπτώσει πάει πάσα κακόν.

Δεν είπα ότι είσαι φίλος μου. Από τον τρόπο προσφώνησης σου και το περιεχόμενο του, το σχόλιο σου κρίθηκε ως ειρωνικό.
Και η ειρωνεία (αν και δεν το συνηθίζω) απαντάται με ειρωνεία ή σχήμα λόγου.

Μιχάλης είπε...

@ Γιάννης

Η κριτική μου υπόκειται σε κριτική.
Δεν είμαι εγώ που θα κρίνω αν είναι καλή ή όχι.

Το… «περίεργο» είναι ότι σχεδόν κανένας δεν ασχολήθηκε με την αρχική ανάρτηση αλλά αναλώθηκαν σε άλλα θέματα.

Όπως γράφω και στον επίλογο, θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.

Erwtokritos είπε...

Mike prepei na ananewseis lio to blog sou. Oi alloi oi parees sou anevikan se allo epipedo kai anadimosievoun tis anartiseis (akoma kai ta sxolia merikes fores) apo to christofias-watch, gia na anevasoun tin episkepsimotita sta blog tous.

Σάββας είπε...

Εγώ που εδίαβασα το βιβλίο, έχω πολύ διαφορετική άποψη Μιχάλη. Διερωτούμαι αν θα έμπαινες στον κόπο να κάμεις κριτική αν το έγραφε ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Ματθίλδη είπε...

Με το περιεχόμενο της ανάρτησης ελάχιστοι ασχολήθηκαν.
Ο Μιχάλης έκανε κριτική σε ένα βιβλίο,παραθέτοντας τα επιχειρήματά του. Εν τούτοις, πολλά σχόλια θέλησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση. Πόση ευθύνη έχει ο ίδιος γι΄αυτή την εξέλιξη;
Πιστεύω πως ναι, θα έκανε κριτική και σε βιβλίο του Δρουσιώτη.

Anef_Oriwn είπε...

Εν μας λαλείς ρε Σαββή (εσού που ρωτάς για τον Μακάριο Δρουσιώτη – σάμπου εν τζιαμέ το θέμα, αλλά άμα εν έχεις τι εν να πεις διάς γυρώ του μπάκαρη), αφού έχεις διαφορετική άποψη γιατί εν την καταθέτεις για να μάθουμε τζιαι εμείς κάτι παραπάνω;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 14/5/2009 – 6:11 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

@ Σάββας

Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του.
Ωστόσο δεν εκφράζω στην ουσία άποψη, αλλά εκφράζω κριτική με βάση συγκεκριμένα δεδομένα που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο.

Κριτική έκανα στο βιβλίο του Δρουσιώτη ¨ΕΟΚΑ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΨΗ» τότε που εκδόθηκε.

Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Με την ίδια συλλογιστική, όσοι έκαναν κατά καιρούς κριτική στο Δρουσιώτη, δεν τους βλέπω να κάνουν τώρα για την «Αιματηρή Αλήθεια».

Επέλεξα λοιπόν να κάνω κριτική στο συγκεκριμένο βιβλίο γιατί οι σκοποί του βγάζουν μάτι.
Και κατά την άποψη μου, όπως είπα και στην ανάρτηση, είναι μονόπλευρο και περιέχει πολλές αντιφάσεις και ανακρίβειες.

Θα χαρώ ωστόσο να δω κριτική επί της κριτικής μου.

Μιχάλης είπε...

@ Ματθίλδη

Έχεις δίκαιο στην επισήμανση σου.

Κι εγώ το επισήμανα ότι όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα, ελάχιστοι (της αντίθετης άποψης) ανταποκρίνονται με σχόλια επί της ανάρτησης.

Οι περισσότεροι προτιμούν τις ύβρεις, τις ειρωνείες ή την εκτροπή της συζήτησης.

Αυτά με πείθουν ότι υπάρχει έλλειψη επιχειρημάτων και θέσεων από τους περισσότερους.

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς η συζήτηση.

Μιχάλης είπε...

Το εύχομαι...

Ανώνυμος είπε...

@Μιχάλης

Δεν έχω χρόνο για να σχολιάσω όλα τα μέρη της ανάρτησης. Απλά για "να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς η συζήτηση" θα σχολιάσω ενα μέρος της. Συγκεκριμένα λες.

" Οι συγγραφείς του βιβλίου παρουσιάζονται συγχυσμένοι, με αποτέλεσμα να συγχύζουν και τον αναγνώστη τους.


Από τη μια λένε ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν απρόθυμη να αναμιχθεί στο κυπριακό (σελ.20) και από την άλλη ότι επιδίωκε την ανάμιξη με διάφορους τρόπους (σε. 34-35). "

Οι συγγραφείς Δεν είναι συγχυσμένοι. Περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε στάση η Τουρκία στο Κυπριακό. Στην σελίδα 20 αναφέρεται στο 1954, ενώ στην 35 αναφέρεται στο 1955 που είδη είχαν μεσολάβησει διάφορα (σελίδες 20-35), και αφού είχε αλλάξει ο Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

Λάκων

Μιχάλης είπε...

@ Λάκων

Βρήκα λίγο χρόνο και είπα να μη σε αφήσω να περιμένεις άλλο.

Καταρχήν να πω ότι δεν αμφισβήτησα σε καμιά περίπτωση το ότι οι Άγγλοι υποκίνησαν τους Τούρκους.

Επίσης, αυτό που ρωτάς θα πρέπει να το δεις σε σχέση με όλο το κείμενο και όχι αποσπασματικά.

Μίλησα για σύγχυση διότι ενώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Τ/κ ήταν όργανα της Άγκυρας, βλέπουμε (στο βιβλίο) τους Τ/κ να προσπαθούν να πείσουν την Άγκυρα να ενδιαφερθεί για την Κύπρο την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες μπορεί να χαρακτηριστούν οι πηγές που παραθέτουν οι συγγραφείς. Εμένα μου φαίνονται λίγο περίεργες, να ζητούν π.χ. οι βρετανοί από τους τ/κ να μη δεχτούν συνέχιση της αποικιοκρατίας!
Και αν ήταν έτσι γιατί αντιδρούσαν στο ε/κυπριακό αίτημα;

Επίσης, δεν μας λένε γιατί ο Άγγλος υπεξ είπε στους τ/κ να ζητήσουν να επιστραφεί η Κύπρος στην Τουρκία, αλλά τους είπε να το ζητήσουν από τους αμερικάνους!
Γιατί; Ήταν οι αμερικάνοι κατακτητές της Κύπρου;

Ακόμα, ο τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ κάνει ομιλία για την Κύπρο μετά από προτροπή του βρετανού πρέσβη. Καλά, ο τούρκος πρέσβης καθόριζε μόνος του πολιτική;

Πέραν τούτων υπάρχουν και άλλα αξιοσημείωτα όπως η αναφορά στη σελ. 32 που παραθέτουν απόσπασμα από το βιβλίο του Σ. Βρυώνη για ΠΙΘΑΝΗ χρηματοδότηση τουρκικών εφημερίδων από τους βρετανούς και ΠΙΘΑΝΗ ανάμιξη των βρετανών στα Σεπτεμβριανά.

Θέλω να πω ότι η σύγχυση δεν περιορίζεται μόνο στο υπό αναφορά ζήτημα αλλά και σε άλλα.

Αλλά το κυριότερο δεν είναι αυτό. Είναι η απουσία αναφοράς σε οποιαδήποτε ελληνική ή ε/κυπριακή αντίδραση σε όλα αυτά.
Γιατί δεν αναφέρουν τίποτε;
Διότι δεν υπήρξε. Όπως επανειλημμένα είπα, κανένας δεν έδινε σημασία στον τουρκικό παράγοντα, πλην της αριστεράς όπως φαίνεται και από το βιβλίο.
Αλλά, ούτε και την αριστερά λάμβαναν υπόψη.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είπε οτι οι άνθρωποι αυτης της κίνησης ειναι εθνοσωτήρες.Μάλλον κάποιοι άλλοι εμφανίζονται ως εθνοπατέρες.Σας διαβεβαιώ οτι το βιβλίο δεν γράφει τους συγγραφείς διότι η επαγρύπνηση δουλευεί καλα...

μαριαννα είπε...

Η αναρτηση αυτή μου προκάλεσε την περιεργεια να διαβασω το βιβλίο.
Ομολογώ ότι στο βιβλίο δεν είναι τα πάντα τεκμηριωμένα περιλαμβάνονται όμως αρκετά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είναι πολυ σημαντικά.Καιθεωρώ θετικό το γεγονός ότι το βιβλίο ειναι δίγλωσσο κι ίσως αυτο να είναι το πιο σημαντικό διότι θα δώσει τη δυνατότητα και σε ξένους να διαβάσουν κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Για τις ανακρίβειες τις οποίες επισημαίνεις αγαπητέ Μιχάλη , αλήθεια πόσες ανακρίβειες μπορείς να βρείς σε όλα αυτα τα βιβλία τα οποία γράφονται απο δημοσιογράφους(με όλο το σεβασμό και χωρίς καμία μομφή) και τα οποία ασχολούνται με την περίπλοκη Κυπριακή Ιστορία; Η έρευνα φυσικά είναι ελεύθερη και δεν μπορεί να περιοριστεί στους επιστήμονες ιστορικούς όμως πολλά είναι τα βιβλία που πρέπει να διάβονται με προσοχή κι όχι μόνο η "Αιματηρή Αλήθεια".

Μιχάλης είπε...

Αγαπητή μαριαννα

Πάντοτε είναι καλό να διαβάζουμε βιβλία και κυρίως αυτά που θεωρούμε ότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις μας. Από αυτά μπορούμε να πάρουμε πολλά, να μάθουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.

Το σημείωσα κι εγώ ότι αν μη τι άλλο υπάρχουν ή καλύτερα βρίσκουμε μαζεμένα αρκετά έγγραφα ή κομμάτια εγγράφων που είναι χρήσιμα για τους μελετητές.
Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι είναι και δίγλωσσο.

Βεβαίως δεν μίλησα μόνο για ανακρίβειες, μίλησα και για αντιφάσεις ή μονόπλευρες και μη πλήρης παρουσιάσεις.

Τελειώνω κάνοντας μια διόρθωση: το συγκεκριμένο βιβλίο αν και διατηρεί μια παγκόσμια πρωτιά ως προς το ότι δεν κατονομάζει τους συγγραφείς του, δεν είναι γραμμένο από δημοσιογράφους.
Απ’ ότι ξέρω είναι γραμμένο από μια ερευνήτρια και κάποιους ακαδημαϊκούς.