Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΟΜΩΣ, ΡΟΛΟ


Με τις απόψεις του αρθρογράφου Κωστάκη Αντωνίου της «Σημερινής» συνήθως διαφωνώ.
Υπάρχουν όμως και κάποιες απόψεις του με τις οποίες συμφωνώ.

Μία από αυτές είναι και οι απόψεις που παραθέτει στο άρθρο του της 17ης Ιουνίου2011 με τον πιο πάνω τίτλο.

Γι’ αυτό και το παραθέτω αυτούσιο.

***

17/06/2011 | Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Είναι άξιον απορίας, πώς όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, σιωπούν, έναντι των άστοχων παρεμβάσεων, επί παντός επιστητού, του Αρχιεπισκόπου και των ατυχών αναμίξεών του στην πολιτική ζωή, χωρίς να αρθρώνουν επικριτική άποψη.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει, κατά καιρούς, εναντίον κάθε ανάμιξης της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα, και στον καθορισμό γραμμής στο εθνικό θέμα, τηρεί σιγήν ιχθύος σήμερα. Προφανώς επειδή οι παρεμβάσεις του Μακαριοτάτου στρέφονται κυρίως κατά του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης, και διευκολύνουν την πολιτική του κόμματος. Δεν συνειδητοποιεί ότι γιορτή Χριστόφια, παραμονή Αναστασιάδη...

Το αυτό πράττει και η ΕΔΕΚ, προφανώς επειδή η ανάμιξη του Αρχιεπισκόπου φαίνεται να την ευνοεί. «Θέλουμε μια Εκκλησία παρούσα και εγρηγορούσα», δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου. Καλά που δεν μας είπε και... πρωτοπορούσα.

Το ΔΗΚΟ, λόγω στάσης του Αρχιεπισκόπου στο θέμα απώλειας της προεδρίας της Βουλής, παρουσιάζεται απλώς χολωμένο, αλλά είναι φανερό ότι εάν ο Αρχιεπίσκοπος τηρούσε αντίθετη στάση, θα τον δοξολογούσε.

Είναι η στάση των πολιτικών κομμάτων, και στην περίπτωση αυτή, απόρροια της καιροσκοπικής πολιτικής που ασκούν και γραμμής ηλιοστροφίου που τηρούν, έναντι θεμάτων αρχής.
Ο Αρχιεπίσκοπος, και γενικότερα η Εκκλησία, όχι μόνο έχουν δικαίωμα, αλλά και καθήκον, λόγου στο εθνικό θέμα.

Αλλά πέραν αυτού, ουδένα ρόλο δικαιούνται.
Λόγο έχει ο Αρχιεπίσκοπος. Όχι ρόλο. Ακόμη και στην περίπτωση του λόγου, η ιεραρχική του αποστολή τού επιβάλλει ο λόγος να είναι ήπιος, συναινετικός, ενωτικός. Ποτέ διχαστικός και συγκρουσιακός.

Δυστυχώς, ο Μακαριότατος κάπου έχει υπερβεί τα όρια. Φαίνεται να αναμειγνύεται στα εσωτερικά των κομμάτων, να απειλεί πολιτικές ηγεσίες ότι «ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυρά», να παρεμβαίνει ακόμη και στις προεδρικές εκλογές του 2013, να δηλώνει ποιες πιθανές υποψηφιότητες θεωρεί «εφιαλτικές», να απειλεί ακόμη και απεργούς ότι θα κλείσει την επιχείρηση, αν δεν συναινέσουν στις αποφάσεις του.

Και γενικά δείχνει να επιδιώκει κυρίαρχο ρόλο και στα εθνικά θέματα και στα πολιτικά πράγματα, ακόμη και στα οικονομικά!
Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα η Εκκλησία δεν διαδραματίζει, ή θέλει να διαδραματίσει, κυρίαρχο ρόλο σε όλα, όπως η Εκκλησία της Κύπρου.

Αναγνωρίζουμε μεν τους τεράστιους αγώνες και θυσίες της για διατήρηση της ελληνικότητας και της χριστιανικότητας της Κύπρου, της αναγνωρίζουμε να έχει λόγο στο εθνικό θέμα, αλλά την ίδια στιγμή οφείλει και η Εκκλησία και ο Προκαθήμενός της να αναγνωρίσουν ότι ο εθναρχικός ρόλος τους ανήκει στο παρελθόν, και οι άστοχες παρεμβάσεις τους στα πολιτικά πράγματα και η προσπάθεια τους να χαράσσουν πολιτική στο Κυπριακό είναι επιζήμιες.

Είναι έξω από τη σωστή λειτουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Και είναι δυνατόν αυτή η άκομψη προσπάθεια να προκαλεί ζημιά και στην εικόνα του κυπριακού κράτους και στο ίδιο το εθνικό θέμα.

***

Σημ. Μ.Μ.: Οι εμφάσεις και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου.

79 σχόλια:

Meropi είπε...

Δεν μου άρεσε καθόλου η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Αρχιεπισκοπή. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενός Κράτους πολυπολιτισμικού και πολύθρησκευτικού δεν αρμόζει να πηγαίνει να υποβάλλει τα σέβη του στον αρχηγό μιας θρησκείας. Αν ήθελε, μπορούσε να πάει ο Αρχιεπίσκοπος στη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Meropi έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της βουλής και μου υποσχέθηκε ότι από τούδε και στο τουφεξής θα ερωτά εσένα προτού κλάσει οποιαδήποτε πατάτα!
Το θέμα δεν είναι ποιος πήγε και που πήγε και γιατί πήγε και ποιον είδε.

Φυσικά με όποιο δάσκαλο καθίσει κανείς, τέτοια γράμματα θα μάθει!

ΙΗΣΟΥΣ: ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ KAI ΔΙΧΑΣΜΟΥ
JESUS CHRIST!



« Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της. »
(Ματθ. ι΄ 34-38.)


«Φωτιά ήρθα να βάλω πάνω στη Γή και πόσο θα ήθελα να είχε ήδη ανάψει» («κατά Λουκά» ιβ΄49-50).

«Νομίζετε ότι ήλθα για να επιβάλλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων; Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω, ότι ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις. Από τώρα και στο εξής μια οικογένεια με πέντε μέλη θα χωριστεί σε δύο παρατάξεις: Τρείς εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών. Ο πατέρας θα είναι αντίθετος με τον γιο του κι ο γιος με τον πατέρα του. Η μάνα με την κόρη της. Η πεθερά με τη νύφη της κι η νύφη με την πεθερά της» («κατά Λουκά» ιβ΄51-53).

buhda είπε...

Δεν γνωρίζω αν ο ανώνυμος κανει χιούμορ ή αν σοβαρολογεί. Εν πάσει περιπτώσει ο ρόλος των θρησκειών ειναι ιστορικά δολοφονικός. Μια απλη ιστορική έρευνα το αποδυκνείει. Αν όχι ιστορική έρευνα η ίδια η ζωη στην εποχή μας το αποδυκνείει περίτρανα. Στην περίπτωσηη του δικού μας του κυρίου Ηροδότου , το ΄αγιο πνεύμα μετετράπει σε κέρματα ευρό και ως καταιγισμός τον βάρεσε στο δόξα πατρί με άγνωστες ακόμη τις σοβαρότατες συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

το ΕΛΑΜ και η Χρύση Αυγή ιδρύθηκαν με καθοδήγηση Γερμανών πρακτορων μέσα στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής σκηνής Ευρωπαϊκών χωρών. Δομή οργανώσεων και γενική φιλοσοφία τους είναι βασισμένες σε αρχές του ναζιστικού κινήματος, όμως το περιεχόμενο των οργανώσεων γεμίστηκε με ντόποια στοιχεία.

Αυτού είδους ακραίες οργανώσεις κυρίως προέκυψαν(!) για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον στις κοινωνικές διαμορφωτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν να πλήξουν την εθνική συνείδηση στις συγκεκριμένες Ευρωπαϊκες χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν με μετανάστευση από τρίτες χώρες. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι πάντα αρνητικό σε ότι αφορά τον εθνικισμό.

Τέτοιου είδους μικρές ακραίες οργανώσεις είναι πάρα πολύ απαδοτικές για να αλλάξουν νοοτροπία των κοινοτήτων της Ευρώπης.

Πρώτα θα τους δώσουν ευκαιρία να πετάξουν αρκετά ψηλά, έπειτα τα όλα θα καταλήξουν στη γη.

Παραδείγματος χάριν, κάποιοι περήφανοι εθνικιστές έδειραν ενα Νιγηριανό και μαχαίρωσαν έναν Τ/κ. Τελικά ποιος κέρδισε;

Πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να μάθει να διαβάσει κάποια γεγονότα ανάποδα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΜ = Γερμανικός ναζιστικός ντολμάς με ελληνικό ρύζι.

Δεν έχει σχέση με Ελληνισμό.

Ανώνυμος είπε...

Αν με ρωτάς ποιοι ειναι προδοτες, για μενα ΕΛΑΜίτες είναι προδότες. Συνεργάζονται με Γερμανούς Νάζι. Κάποιοι ξέχασαν πως υπόφερε η Ελλάδα κάτω από την κατοχή των Ναζι Γερμανών. Αν θα μιλήσουμε για την ιστορία, ας μιλήσει η ίδια η ιστορία. Ποσα άτομα πέθαναν εξαιτίας Γερμανών συνεργατών σας ΕΛΑΜίτες; Ποσα Ελληνόπουλα πέθαναν στους δρόμους λόγω πεινας; Αστε να μας πείτε παραμύθια.

Στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο πεθάναμε για να ταϊζουμε τους Γερμανούς και τώρα εκ νέου θα πεθάνουμε να ταϊζουμε τους Γερμανούς.

Αγανακτισμένος είπε...

Τέλος, πώς το ήξερε ο Ντενκτάς ότι θα μετεξελιχθείτε σε κόμμα πριν από τους Ελληνοκύπριους. Μιλάτε, ενημερώνετε τους Τούρκους για κάθε σας βήμα; Πώς ξέρουν οι Τούρκοι το επόμενο σας βήμα με μαθιματική ακρίβεια;

http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2010/12/blog-post_1549.html

Είσαστε σκοτεινοί τύποι ΕΛΑΜίτες. Δεν ξέρουμε γιατί υπάρχετε...

ΕΛΑΜ είναι πάντα στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων προκειμένου να τους δώσουν δικαιολογία.

Ανώνυμος είπε...

Μην το ξεχνάτε, η μονσδική διαφορά μεταξύ μεταλλάδων και παπάδων είναι τα ράσα. Δεν ξέρω αν καταλάβατε.....

Μορφωμένο παιδί είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=M44uQWmFcBU

Ανώνυμος είπε...

@buhda
buhda δεν ξέρω αν είσαι βουδιστής η όχι, όμως εγώ τρώω το βοδινό μόνο σε καιρούς νηστειών.
Στο σχόλιο μου παραβολικά μιλούσα.
Δάσκαλος ήταν ο Χρυσόστομος και το μαθητούδι το υποδυόταν το μουγιαννούι.

buhda είπε...

ενταξει

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος είναι buhda.... τον βρήκαμε

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε συνονόματε αστόχησες.
Με λίγη εξάσκηση ακόμη, είμαι σίγουρος ότι θα πιάσεις το όριο για τους ολυμπιακούς.

ΑΔΟΛΦΟΣ ΠΟΥΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΙΤΛΕΡ είπε...

Να χτίσουμε ειδικά σπίτια για Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες και κάποτε να περάσουν απ εκεί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Να δημιουργήσουμε μια μικτή γενιά τότε θα έχουμε λύση. Αλλιώς όχι. Τα παιδιά να φροντήσει Κόφι Ανάν.

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Σωστή η επισήμανση σου αγαπητή Μερόπη.
Κάποιοι βάλθηκαν να αναγάγουν τον αρχιεπίσκοπο σε πολιτικό ηγέτη.
Άλλο που δεν θέλει και ο ίδιος δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΚΟΥ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΟΥ!

αρχιεπίσκοπος είπε...

Ένα ακόμα ψευδές παράδειγμα τραγικής απώλειας λόγω "εθνικισμού" που επιμένουν να προβάλουν οι ΨΕΥΤΕΣ της αριστεράς είναι η απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο.

Στο άρθρο από την εφημερίδα REAL NEWS, που αφορά τα γεγονότα εκείνα, δεν θα χρειαστεί προσπάθεια να διαπιστώσετε ότι και ΠΑΛΙ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ είναι πίσω από αυτή την τραγωδία, η οποία όχι μόνο δεν ήταν αποτέλεσμα "χουντικών" συγκυριών αλλά ήταν ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ από το 1972. Μαζί τους και οι Ισραηλινοί. Άλλωστε ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ στον πλανήτη Γη που να μην είχε σχεδιαστεί σε κάποιο Αμερικάνικο γραφείο Εξωτερικής πολιτικής. Δεν υπάρχει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ στον πλανήτη που να ΜΗΝ εκπαιδεύτηκε και να ΜΗΝ χρηματοδοτήθηκε από Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.


Οι Αμερικανοί έστησαν παγίδα για την διχοτόμηση της Κύπρου, εκτός του Ιωαννίδη, και στον Παπαδόπουλο.

Κίσσινγκερ προς Μακάριο: «Αν το επιλέξεις, θα μπορούσες υποθέτω να γίνεις πρόεδρος ή πρωθυπουργός της Ελλάδος…»

-Η τραγωδία της Κύπρου το ΄74 σχεδιάστηκε να γίνει το 1972 !

-Ο βρώμικος ρόλος του εφιάλτη του ελληνισμού Κίσσινγκερ.

-Εχθρικός στους Έλληνες, κυνικός απέναντι του Μακαρίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ροτής που την Τάλαν ξέρετε ποιός ένει;
Χα χα χα, εν ο αρχιεπίσκοπος!
Το κανονικόν του όνομαν εν Ηρόδοτος Δημητρίου!
Τα Χρυσόστομος τζιαί τα μακαριώτατος, εν μουσκουρούθκια, τζιαί ισχύουν μόνον για τους οπαδούς του. Τζιείνοι ας τον λαλούσιν όπως θέλουσιν ή όπως απαιτεί ο ίδιος.
Για μέναν Ροτής ήταν, τζιαί Ροτής έμεινεν!
Άκου μου τζιεί!

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία δεν μιλά αλλά κυβερνά. Η εκκλησία είναι το βαθύ κράτος της Κύπρου. Ορισμένοι πρέπει να το δεχθούν αυτό.

Αβέρωφ είπε...

Βεβαίως εκκλησία θα μιλήσει για ζητήματα του τόπου. Έχει κάθε λόγο.

Τους αλλοδαπούς πληρώνουν Κύπριοι φορολογούμενοι ή εκκλησία; Μισθοδοτούμενοι που βγάζουν 1500 ευρώ τον μήνα μιλούν για πολιτικά ζητήματα, η εκκλησία πληρώνει εκατομμύρια κάθε χρόνο. Γιατί να μην μιλήσει;

Το ποσό που πληρώνουν μικροί φορολογούμενοι δεν αρκεί ούτε να ασφαλτοστρώσουμε τους δρόμους.

Καλύτερα να μιλήσει εκκλησία παρα να μιλήσουν οι ανθρωποί που αξίζουν 1500 ευρώ τον μήνα...

Ανώνυμος είπε...

Μα εκκλησία είμαστεν ούλλοι ρε παιθκιά. Είπεν μας κανένας να μεν μιλούμεν;
Το θέμαν είναι είναι ότι ο Ροτής μιλά για ούλλους μας μίσσιημου, αφού τάχατες άμαν μιλά τζιείνος, αντιπροσωπεύκει ούλην την εκκλησίαν. Έτσι εν τα πράματα; Αντιπροσωπεύκει μας ούλους; Πότε του δώκαμεν τούτον το δικαίωμαν; Πότε τον εκλέξαμεν πολιτικόν μας ηγέτην;

Καλαμαράς είπε...

Τὸ ΑΚΕΛ (29-12-1966) εἶχε καταγγείλει τὴ γραμμὴ τῆς Μόσχας γιὰ ὁμοσπονδία καὶ ζητοῦσε ἀποφασιστικὰ «Ἕνωση χωρὶς ἐδαφικὰ ἢ διοικητικὰ ἀνταλλάγματα».

Κάποια κόμματα ξέχασαν αποφάσεις τους σχετικά με την ένωση με την μητέρα πατρίδα. Τώρα καταγγέλλουν τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου.... αλίμονο τους...

πιστός είπε...

Ακελικά αρνιά, μην ξεφύγετε απο το βόσκο σας, ούτε κι αλλιώς θα γυρίσετε πίσω στη γραμμή του Μακαριωτάτου. Αν δεν σας αρέσει αυτό θα χάσετε τις καρέκλες σας. Ο θεός θα σας τημωρήσει. Έπειτα δεν θα μπορέσετε να δείτε εξουσία ούτε στα όνειρα σας. Προσέξτε. Πάνω υπάρχει ο θεός κάτω ο αρχιεπίσκοπος!

Άγγελος είπε...

Αποστάτες ακελικοί, γυρίστε πίσω στη σωστή γραμμή. Μη ξέχνατε αποφάσεις του 1966.

Άγγελος είπε...

Αν δεν σου αρέσει απόφαση του 1966 γράψε ένα άρθρο κύριε μιχαήλ να πιστέψουμε σε σενα. Αφού είμαστε μαλάκες ήδη θα πιστεύουμε όλα όσα γράφεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάζουμε τους ακελικούς, μα τούτοι θέλουν να παραμείνουν ανθέλληνες. Μεταξύ σας λίγοι είναι που δεν κάνουν σταυρό όταν μπαίνουν στην εκκλησία το ξέρουμε. Ο θεός μετανιώνει απλώς πρέπει να εξομολογηθείτε.

Άγγελος είπε...

συγχωρά ο θεός αφού γράφουμε γλήγορα.

Άγγελος είπε...

συγχωράει ο θεός.

είμαι ηλικιωμένος παιδιά. κι εσείς συγχωράτε με.

Μιχάλης είπε...

@ Καλαμαράς & Άγγελος

Κατανοώ το πρόβλημα που έχετε να αντιληφθείτε και να ερμηνεύσετε τα γεγονότα μέσα στις συνθήκες που γίνονται.

Ότι σας βολεύει το βλέπετε δογματικά και ότι όχι το πετάτε.

Ρωτώ απλά: το 1966 υπήρχε ενδεχόμενο ομοσπονδίας;
Ενώ είχες ενιαίο κράτος, χωρίς εισβολείς, χωρίς κατοχή, υπήρχε λόγος για να πάμε σε ομοσπονδία;

Οι συνθήκες του 1966 και μετά το 1974 ήταν οι ίδιες;

Το ΑΚΕΛ λανθασμένα μιλούσε για ένωση το 1966. Είχαμε κράτος.
Και έκανε και την αυτοκριτική του το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστός: Προσέξτε. Πάνω υπάρχει ο θεός κάτω ο αρχιεπίσκοπος!

Ντάξει φίλε! Ότι πεις! Να μείνει όμως μεταξύ μας α; Γιατί αν σ' ακούσει ο Ροτής που λαλείς ότι έσιει πουπάνω του θεόν, εν να πορτοκλωτσά ώσπου να τον σύρει κάτω τζιαί τζιείνον, τζι' εν να γυρεύκομεν θεόν πάλε!

Ιωαννίδης είπε...

Ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες πήρατε εκείνη την απόφαση. Έτσι ώστε να γλείψετε κώλο του Μούσκου. Αν θα αφομειώσετε τους λινοβαμβακοπουστεςτούρκους με ομοσπονδία, η ψυχή μου είναι στο πλευρό σας, αν όχι πηγαίνετε στην κόλαση.

Ανώνυμος είπε...

Χα! Τελικά . . . μπορεί τζιαί νά 'σιεις λογικήν ! ! !
Αλλά κάμε ότι έν εκατάλαβες, για να μεν καταλάβουν οι άλλοι ότι έν εκατάλαβες.
Έν είμαστεν ούλλοι οι πουποδά αποτέλεσμαν αφομοίωσης; Βλάφτει μας ακόμα λλίη; Φτάνει να φύουν τα Τουρκικά στρατεύματα φίλε μου! Μόνον τούτον πρέπει να μας ενδιαφέρει. Να μείνει η Κύπρος ελεύθερη τζιαί ανεξάρτητη χώρα. Τα άλλα ούλα θα σαστούν μόνα τους σιγά σιγά. Τζιαί, αφομοίωση θα γενεί τζιαί με τους ποτζιεί, τζιαί με τους Ευρωπαίους, τζιαί με όσους εν να θέλουν να ζήσουν στην Κύπρον μαζίν μας νόμιμα. Είμαστεν Ευρωπαίοι είπαμεν! Ε ας το πιστέψομεν τζι' όλας!

Άγγελος είπε...

@Ακελικέ Δημοσιγράφε

Χάρηκα που δέχθηκες το γεγονός ότι αν συνθήκες είναι κατάλληλες το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να διακηρύξει ένωση με την Ελλάδα. Στο μεταξύ να μην ακούσουν αυτό το πράγμα οι Τ/κ αδελφοί σας, να αρχίσουν να κλάψουν. `το ΑΚΕΛ μας πούλησε ξανά!!` χαχαχαχα!

Εσύ ήδη δεν χωράς Μιχαήλ στην Κύπρο. Θέλουμε να σε δούμε σαν υποψήφιος βουλευτής απο το ΚΚΕ. Να απατήσεις πλέον τους καλαμαράδες χαχαχαχα! Ποιότητα σου ξεπερνάει Κύπρο.

Έτσι θα σωθούμε και από το ΑΚΕΛ. Θα μειώσει η ψήφος σας στα 8%. χαχαχαχα!

Τέρμα δηλαδη στις ακελικές μαλακίες. Ζήτω ένωση.

Άγγελος είπε...

το ΑΚΕΛ είναι Ευρωπαίο;;; χαχαχαχα!!! τώρα γίνατε ευρωπαίος; ΑΚΕΛ εναντιωνόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το δέχθηκε.

85 χρόνια ιστορία του ΑΚΕΛ. 85 χρόνια υποκρισία και αποστασία χαχχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα Άγγελε, τί καμώνεσαι για Έλληνας ρε κωλοαλβανέ; Νομίζεις ότι έν καταλάβομεν πότε ένας ξένος γράφει στα Ελληνικά για να ξεγελάσει; Άεισσικτήρ.

Sorry Μιχάλη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εμείς ενωνόμαστε με την Ελλάδα; Η Ελλάδα να ενωθεί με μας. Η Ελλάδα να γίνει Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη εταιρεία (συγνώμη χώρα), να αλλάξει ταμπέλλα. Επίσης διαχείρηση στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή. Εμείς να τους κυβερνούμε. Καλύτερα τούτο.

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι τζιαί ποιός είσαι! Την Παρασκευήν ερωτήσαν σε από πού είσαι τζιαί είπες: Είμαι καλαμαρά μαλάκα, τζιαί εχαχάνιζες όπως τον ηλίθιον! Ώσπου τζι' εμούνταρεν σε το γκαρσόνιν τζι' έσιεσες πάνω σου! Έφκαλεν σε έξω με τες κλωτσιές! Κωλοαλβανέ, που έμαθες θκιο Ελληνικά τζι' ήρτες να μας κάμεις τον Καλαμαράν!

Άγγελος είπε...

εσύ είσαι αλβανός χαζομαλάκα χαμάλη. ζήτω κύπρος.

http://www.youtube.com/watch?v=k6MbziKEBB8

Ανώνυμος είπε...

Κωλοαλβανός είπα! Πε το τζι' εσύ: Κωλοαλβανός. Έν το γυρίζει η γλώσσα σου; Αντρέπεσαι;

Καλαμαράς είπε...

Πούστες κύπριοι όταν εσείς μιλάτε τούρκικα εμείς σας λέμε κάτι; το επίπεδο γνώσης ελληνικών σας είναι είναι πάρα πολύ χαμηλή. Αν συνεχίζετε έτσι δεν θα σας δεχθούμε στα πανεπιστήμια μας. Όταν έγινε ένωση θα διορθώσουμε πρώτα γλώσσα σας.

Ανώνυμος είπε...

Θυμούνται οι παλαιότεροι αναγνώστες που εμίλησα για Τούρκους πράκτορες που δρούν στην Κύπρον τζιαί στην Ελλάδαν με αποστολήν να δημιουργήσουν διχόνοιαν μεταξύν μας; Ορίστε τον τωρά τούτον για απόδειξιν! Εν Αλβανός! Φαίνεται ότι χρησιμοποιούν τζιαί Αβανούς πού δηλώνουν ότι ξέρουν Ελληνικά! Μόνον που οι Τούρκοι δεν είναι σε θέσιν να ελέγξουν πόσο καλά εν τα Ελληνικά του Αλβανού τζιαί φανερώνουνται!

Πρωμιθαίας είπε...

Αιγο θαιλο να μαθο σοστα ελλινηκα. Ανγκαιλε τζε Καλαμαρα θα μαι μαχαιται;

Ανώνυμος είπε...

σόστα έλλινηκα δίδακσει ο Ελλάδα. έδο εχουμέ πόλη ώμώρφές δάσκαλες έλα στο Ελλάδα. πήρε μάζι σου και πολλά λεφτά πρυν ερχοντάν. οκ;

Ανώνυμος είπε...

Χαμάλη, καλύτερα να προσπαθήσεις να βρείς Ελληνοκύπριους πράκτορες των Τούρκων οι οποίοι ξέρουν τα ελληνικά τέλεια και περιδιαβάζουν γύρω μας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=542

Ανώνυμος είπε...

Αγγελοι, πιστοί, αρχιεπισκοποι, και λοιποί μαλακες εξαφανιστήτε ερχονται οι σαταναδες

Ανώνυμος είπε...

Χαμάλη, είσαι ένας ασπρόμαυρος μαλάκας του δικού σου ασπρόμαυρου κόσμου. κρίμα σου.

Μιχάλης είπε...

@ Ιωαννίδης

Μάθε λίγη ιστορία και μετά να εκφέρεις άποψη.

Μιχάλης είπε...

@ Άγγελος

Πού είδες άνθρωπε μου ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να διακηρύξει την ένωση με την Ελλάδα αν οι συνθήκες το επιτρέπουν;

Άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

φαίνεται ότι όχι μόνο ο αρχιεπίσκοπος εμπλέκεται στην πολιτική, ακόμα και οι άγγελοι του εμπλέκονται.

Ανώνυμος είπε...

Όι ο αρχιεπίσκοπος ρε μεγάλε.
Ο Ροτής να λαλείς!

Ανώνυμος είπε...

ιπαρκει μαθημα θελο καταλαψω ενηλικά και γραπσω αποκαλυπσω προς τασσο επωθετο εν ουκ;

Ανώνυμος είπε...

κεφάλε ουκ εν ουκ θελε μαθμα ορκυσσομαι γραφτω παρα πολλα καλο. εκαταλαβες χαμουλλα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΒΡΙΩ ΑΙΝΝΑ ΒΛΑΙΠΗΣ ΑΡΚΙΕΠΥΣΚΩΠΩ ΗΣ ΤΙΝ ΤΙΛΑΙΩΡΑΣΥ. ΑΙΝΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΔΙΣΥ ΣΚΕΠΗΚΑ ΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΥΜΑΤΗΣΜΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΜΗΣ ΑΛΒΑΝΥ ΜΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΑΙΤΤΑ. ΤΟΡΑ ΑΙΝΝΑ ΜΗΛΗΣΕ ΑΡΚΙΕΠΥΣΚΩΠΩ. ΧΑΝΔΙΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΝΑ ΠΡΩΣΤΑΙΣΩ ΓΚΑΤΙ. ΗΣ ΔΟ ΔΙΜΟΤΥΚΟ ΔΑ ΕΛΛΥΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΤΑΝ 9.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΩΣΠΑΘΥΑ ΜΟΥ ΗΝΑΙ ΜΟΥΝΑΧΑ ΝΑ ΤΥΠΩΠΗΥΣΟ ΚΗΠΡΥΑΚΑ ΤΣΕ ΤΥΠΩΤΑΙ ΑΛΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζαχαρίας Κουλίας θα ιδρύσει νέο του κόμμα εμπνεόμενος από το ΛΑΣΟΚ. Ο Καρατζαφέρης θα δώσει καθοδηγητική βοήθεια στο Sugar Coolίας.

Ανώνυμος είπε...

MAKARYOU I LOVE YOU.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΨΕ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟ ΣΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

μιχαλακη βολεμενε ο μολέσκης θα διωχθεί ποινικά? ή θα τον προστατέψει το κομμα?

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΜΟΛΕΣΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΕΣΚΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΓ ΤΗΣ ΕΔΟΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΦΑΝΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μολέσκης για να παραιτηθεί από το πόστο του έβαλε όρο με επιστολή του στον πρόεδρο , να μην διωχτεί ποινικά για να μη χάσει και τη θέση που κατέχει στο δημόσιο.
Φυσικά ο Καταστρόφιας δέχθηκε τον όρο ου Μολέσκη για να μην προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα του λαού και της δίκαιης κοινωνίας.
Φτού σας ρεζίληδες!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάφκος της κόρης θα χειριζόταν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για αγορά δώρων, για αγορά υπηρεσιών catering κτλ.
Μπορείτε να φανταστείτε πόση προμήθεια θα έπαιρνε?
Ε ρε κάτι γαμήσια που θα ΄ριχνε ο καλαμαράς με τις μίζες που θα τσέπωνε!

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 6/24/2011 7:42 πμ

Στην Κύπρο οι εξουσίες είναι διαχωρισμένες. Έτσι η δικαστική εξουσία όπως και η εισαγγελία μπορούν από μόνες τους να προχωρήσουν σε ποινική δίωξη αν στοιχειοθετείται υπόθεση.
Η απόφαση τους βασίζεται σε καθαρά νομικά δεδομένα και όχι πολιτικά.

Και αν αποφασίσει ο εισαγγελέας ότι υπάρχει υπόθεση και προχωρήσει, τότε τίποτε δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Επομένως οι εξυπνάδες αλλού.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 6/24/2011 1:42 μμ

Λες ανοησίες για το λόγο που ανάφερα πιο πάνω.
Ήδη οι εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο και ποινικής δίωξης.

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη οταν λες δικαστική εξουσια εννοείς τον παπασαββα? χαχα

Μιχάλης είπε...

Όχι βέβαια. Εννοώ την Γενική Εσαγγελία σανεξουσία, όχι τα πρόσωπα.
Και η κάθε εξουσία λειτουργεί στη βάση κάποιων κανονισμών και δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Μάθετε και λίγο πως δουλεύει το κράτος για να μη γελοιοποιείστε τουλάχιστον με την προσωποποίηση των πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη επειδή στην Κύπρο ζω, ένα είναι σίγουρο. Δε θα πάθει τίποτε ο Μολέσκης. Καταγγελίες για τον εν λόγο κύριο και για τις υπόγειες ενέργειες του όσον αφορά το θέμα ,είχαν γίνει από υφιστάμενους του πριν μήνες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί το σκάνδαλο.
Ο υιός πρώην αρχηγού της αστυνομίας διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και ούτε κατάθεση δεν του πήραν. Όμως άμα είναι να παρανομήσει ο κοινός πολίτης, η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά τρέχει και με ταχύτητα φωτός!
Η δίκαιη κοινωνία του Χριστόφια ήταν κούφια λόγια. Όλοι λίγο πολύ είμαστε με τον α η β τρόπο μέρος του σάπιου κατεστημένου στην κυπριακή κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

ξερουμε πως δουλευει το κρατος. παπασαββακης απο ακελ, κληριδης απο δησυ. η δικαιοσυνη εχει κομμα.

Ανώνυμος είπε...

ο μακαριωτατος να διορισει τους γενικους. δεν εχουμε εμπιστοσυνη σε κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Αφου υπαρχουν ανθρωποι του θεου σε αυτον τον τοπο γιατι να εμπιστευτω αχρηστους πολιτικους;;;

Ανώνυμος είπε...

βρε ανώνυμε ο Κληρίδης είναι του ΑΚΕΛ. το ίδιο και Άκης. το ίδιο κι εγώ.
άτε, νανάκια σου τώρα!

Ανώνυμος είπε...

θα κρατησω αυτο που ειπε η ακελικη πρακτορισσα μεροπη γκιουρωφ.πολυπολιισμικη και πολυθρησκευτικη κυπρος.αυτο θελει το καθεστως του ακελ.η αλλαγη του δημογραφικου μας χαρακτηρα οπως καναν τα αδερφια του η μητερα πατριδα του ακελ στα κατεχομενα

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε αγνοια σου περι χριστου φαινεται εμφανως.γιατι δεν ρωτας τον καλοπουλο σαν παγανιστης που εισαι να σου πει την αληθεια.μαρτυρας ιεχωβα ηταν.ο ιησους με αυτα τα λογια εννοουσε οτι ηρθε στην γη για ενα σκοπο.για αυτον τον σκοπο πολλοι που θα τον ακολουθησουν θα εκδιωχτουν απο τις οικογενειες τους και τον κοσμο γενικα.θα θανατωθουν.θα μαρτυρησουν στο ονομα του.διαβαζοντας σατανιστικα βιβλια οπως του μπεξη και του ρασια δεν μαθαινουμε ιστορια ουτε θεολογια.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη είχες ένα που τα πιο σοβαρά μπλοκ... τώρα εμπήκαν εδώ μέσα κάθε καρυδκιάς καρύδι.. αυτό έχει και καλά και κακά..
1.αυξήθηκε η αναγνωσιμότητα οπότε μπορείς να βάλεις και διαφημήσεις.. και
2. αυτά που λες (γράφεις) πιάνουν τόπο και εβάλθηκαν να σου σπάσουν τα νεύρα.. :-)
Όπως τα μπλοκ δεν είναι τι σχόλια γραφει ο κάθε ένας αλλά οι παρεμβάσεις του διαχειριστή του. Και αυτές στο "Παντός Καιρού" ειναι πάντα άψογες.
Τράβα μπροστά!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/29/2011 10:22 μμ

Προσπαθώ να κρατώ ένα επίπεδο γράφοντας πάντα αυτό που πιστεύω.

Το ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα είναι φανερό. Φαίνεται ότι ενοχλούν πολύ οι αλήθειες και όσα γράφω.

Όσοι προσπαθούν, λοιπόν, να δημιουργήσουν προβλήματα είναι δικό τους θέμα, αυτοί εκτίθενται και όχι εγώ.

Θα συνεχίσω να γράφω αυτά που νιώθω, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι προβοκάτορες και ανόητοι να δημιουργήσουν προβλήματα.

Οι διαφημίσεις δεν με ενδιαφέρουν.