Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο τρόπος ζωής του Εθνικιστή


Στις μέρες μας παρουσιάζονται αρκετοί που δηλώνουν εθνικιστές, νιώθοντας παράλληλα περηφάνια για τη δήλωση τους.

Ο δηλώνων εθνικιστής θεωρεί ότι είναι ο μόνος που κατέχει την απόλυτη αλήθεια για το έθνος και την ιστορία του και αντικρίζει τα θέματα αυτά μέσα από μια μονοδιάστατη, ακραία και εν πολλοίς αντιφατική οπτική.
Και το κυριότερο, οι άνθρωποι αυτοί συγχύζουν τον εθνικισμό με τον εθνισμό και τον πατριωτισμό.

Διαβάζουμε σε ένα σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ ότι η ύπαρξη του εθνικιστή είναι συνταυτισμένη με το Έθνος του και την Φυλή του και ότι για να υπάρξουν αυτά πρέπει να διαφυλαχτούν τα όσα ανέδειξαν οι πρόγονοι, χωρίς να εμβολιάζονται αυτά με ξενόφερτα ήθη και τρόπους ζωής.
Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν ότι η ανθρωπότητα είναι όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία; Όσο και να θέλει κάποιος, αποκλείεται να μην επηρεαστεί σε κάτι από κάποιους. Και είναι γνωστό ότι η ελληνική αρχαιότητα (την οποία υποψιαζόμαστε ότι εννοούν) δεν ήταν ανεπηρέαστη από τον τότε γνωστό κόσμο. Εμβολίασε και εμβολιάστηκε, για να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους, διαμορφώνοντας στο τέλος τη δική της αυτοτέλεια.

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ;
Ως εθνικιστές ισχυρίζονται ότι παλεύουν για τη διατήρηση του έθνους τους και τη διάδοση των πιστεύω τους. Πώς γίνεται όμως να συνεργάζονται με άλλους εθνικιστές, άλλων χωρών οι οποίοι επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς και στόχους για τα δικά τους έθνη;
Πώς μπορεί να συγκεραστούν οι διάφοροι εθνικισμοί και να προωθούν τους ίδιους  σκοπούς αφού δεν αποδέχονται καμία πρόσμιξη;

Γράφουν ότι «Μέσα στον Μεγάλο μας Αγώνα, για να δούμε ξανά να αναστήνεται η Ευρώπη των Εθνών, ένα πράγμα χρειάζεται να έχουμε γερά ριζωμένο μέσα μας, την τόλμη»!
Ποια Ευρώπη να αναστήνεται ξανά; Των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Βίκινγκς; Ποιων;
Και για να γίνει αυτή η ανάσταση τι προϋποθέτει; Μήπως την αναγέννηση της αρχαίας κοσμοθέασης; Μα για να γίνει αυτό πρέπει να επανέλθουν και οι εθνικές θρησκείες οι οποίες ήταν οι στυλοβάτες αυτών των πολιτισμών. Ο χριστιανισμός στον οποίον ομνύουν πίστη πού θα πάει;
Και πώς θα συγκεραστούν τα συμφέροντα των διαφόρων Εθνών της Ευρώπης όταν αυτή θα αναστηθεί; Μήπως τα συμφέροντα δεν οδηγούσαν και τότε σε πολέμους, δεν δημιουργούσαν εχθρότητες; Τι θα πετύχουν, λοιπόν, αναστήνοντας την Ευρώπη των Εθνών;

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ! ΚΑΙ Ο ΕΓΧΡΩΜΟΣ;
Οι εθνικιστές δηλώνουν ότι είναι εναντίον του ρατσισμού και των διακρίσεων και ότι μάλιστα δεν τους ενοχλούν οι ξένοι αλλά οι παράνομοι μετανάστες, που στερούν το ψωμί από τους ντόπιους. Σ’ αυτό συμφωνούμε.
Στην πράξη τι γίνεται όμως; Όταν στοχοποιούνται οι ξένοι, γίνεται διάκριση μεταξύ παράνομων και νόμιμων;
Όχι βέβαια. Απλώς σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι ρατσιστές εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα.
Τους προδίδουν όμως κάποιες λεπτομέρειες. Ίσως τους ξεφεύγουν χωρίς να το καταλάβουν.

Στο συγκεκριμένο κείμενο διαβάζουμε και την εξής φράση: «Για κάθε Λευκό Εθνικιστή ο λόγος του πρέπει να είναι συμβόλαιο, γιατί σαν ενεργητικό όργανο του Έθνους και της Φυλής, μιας και έχει συνταυτίσει την ύπαρξή του με αυτά, κάθε πράξη του αντανακλά πάνω τους».
Τι θέλουν να μας πουν εδώ οι «ποιητές»;
Ότι εθνικιστές είναι μόνο οι λευκοί; Έγχρωμοι εθνικιστές δεν υπάρχουν; Και αν υπάρχουν γιατί μόνο των λευκών εθνικιστών ο λόγος είναι συμβόλαιο;

ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
Προχωρώντας πιο κάτω διαπιστώνουμε ότι γίνεται αναφορά μόνο σε εθνικιστές, όχι σε εθνικίστριες.
Και ως επιστέγασμα διαβάζουμε: «Ο Εθνικιστής πρέπει πρώτα από όλα να είναι Άνδρας. Να μην ντρέπεται για κάτι που έχει κάνει και ούτε να προσπαθεί να το αρνηθεί για να αποφύγει τις ευθύνες».
Όσο μεταφορικά και αν γράφτηκε αυτό, δεν παύει να αποτελεί διάκριση εναντίον των γυναικών. Δηλαδή μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει συνέπεια και να μην αποφεύγει τις ευθύνες της; Αυτό είναι προνόμιο μόνο των ανδρών;
Μήπως γι’ αυτό το λόγο δεν βλέπουμε καμία  γυναίκα σε αρχηγικά πόστα παρά μόνο άνδρες; Οι γυναίκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα;
Και πώς συνάδει αυτό με την αντίληψη των προγόνων αναφορικά με τη γυναίκα;

ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Συχνά αρνούνται ότι έχουν στρατιωτική πειθαρχία. Παρόλο που τους βλέπουμε κάθε φορά που εμφανίζονται να έχουν στρατιωτικούς σχηματισμούς και να εκτελούν διαταγές, αρνούνται κάτι τέτοιο. Πόση σχέση έχει αυτή η άρνηση με την τόλμη και τη μη αποφυγή άρνησης ευθύνης;
Παρόλ’ αυτά, διαβάζουμε ότι πρέπει να εκτελούν διαταγές: «Για να πάει μπροστά ο Αγώνας, πρέπει όσοι δέχονται διαταγές να τις εκτελούν τυφλά και χωρίς συζήτηση».
Δηλαδή; Απαγορεύεται η προσωπική άποψη. Ο εθνικιστής δεν μπορεί να έχει προσωπική γνώμη. Πρέπει να υπακούει τυφλά στους σοφούς και παντογνώστες επικεφαλής του.
Κατ’ αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται μια εξουσία της αρχηγικής κάστας, χωρίς δικαίωμα έκφρασης άποψης και κριτικής.
Αυτό δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών και φασιστικών, ναζιστικών νοοτροπιών και πρακτικών.

Ωστόσο, παρότι διακηρύσσουν την τόλμη ως αρετή, τη μη προσπάθεια αποφυγής ευθυνών, παρότι διακηρύσσουν ανοικτά τη σχέση τους με τη νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή», αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή την απεχθή και απάνθρωπη ιδεολογία!
Τι άλλο από (α)συνέπεια λόγων και έργων συνιστούν τα πιο πάνω;

Είναι γι αυτό που λέμε ότι οι άνθρωποι είναι αντιφατικοί. Είναι εγκλωβισμένοι σε θέσεις και ιδέες αδιέξοδες που μόνο συγκρούσεις προκαλούν και οδηγούν την ανθρωπότητα στις εποχές της αγριότητας.

Αλήθεια, πόσοι νέοι που έλκονται από τα απατηλά συνθήματα τους μπαίνουν στον κόπο να τους επισημάνουν αυτές τις απλές και απτές πραγματικότητες;
Πόσοι γονείς μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν στα παιδιά τους τι εστί εθνικιστής;
Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και ας σταματήσει να τροφοδοτεί και να δίνει τροφή σε μισάνθρωπες ιδεολογίες και ιδεολογήματα. 

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ας αναλογιστούμε ότι ο εθνικισμός δεν πρόσφερε ποτέ κανένα καλό στον τόπο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Ας αναλογιστούμε ότι προκάλεσε τη μικρασιατική καταστροφή.
Ότι προκάλεσε τις διώξεις μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.
Ότι προκάλεσε τα γεγονότα του 1963 και 67 στην Κύπρο (ανεξάρτητα αν πρόκειται για τον Ε/κυπριακό ή Τ/κυπριακό εθνικισμό).
Ότι προκάλεσε την άνοδο της χούντας στην Ελλάδα.
Ότι προκάλεσε την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β΄ που οδήγησε στο πραξικόπημα.
Ότι το πραξικόπημα προκάλεσε την εισβολή και την κατοχή από την Τουρκία.

Σήμερα, με τα ίδια απατηλά συνθήματα μιλούν για αγώνες και απελευθερώσεις, χωρίς να τολμούν να σταθούν έστω, απέναντι στον Αττίλα.
Τάσσονται εναντίον της λύσης του Κυπριακού επειδή, λένε, οι Τ/κύπριοι θα έχουν λόγο στη διοίκηση του τόπου. Λένε και άλλα πολλά που στο τέλος εξυπηρετούν τους σκοπούς της Τουρκίας για μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου.

35 σχόλια:

Disdaimona είπε...

αν εχεις το κουράγιο δες αυτό το φιλμακι..

http://disdaimona.blogspot.com/2012/08/tweet.html

1 απριλιου 2013 ενωσις είπε...

μα ποσο ψυχοπαθης εισαι επαγρυπνιτη κοκκινε ιαβερη?τοσο πολλα σεπλουμισαν οι εκ αγκυρας αδερφοι σου που καθυβριζεις τους προσφυγες και τους μη ακελικους νομιμους κατοικους της κυπρου ως καποιους που δεν θελουν λυση?εν αντρεπεσαιγ αμω την τουρκια σου?εσυ εισαι ο διχοτομικος που στηριζεις με το τουρκο κομμα σου λυση δυο κρατων.εσεις που βριζετε εμας τους προσφυγες που θελουμε να παμε στα σπιτια μας και εσεις λετε οτι δεν πρεπει να παμε.εσεις που καθε μερα τρωτε ψαρι στην κερυνεια επιχορηγωντας την κατοχη.εσεις που καθε μερα πετατε τα λεφτα μου σε εκδηλωσεις προδοσιας με τον εισβολεα και μετα κοβετε επιδοματα φτωχων για να κλεισετε τις τρυπες που φκαλετε στα ταμεια.η ωρα του ξεσηκωμου εφτασε κοκκινε ιαβερη.φυγετε τωρα που μπορειτε.εχουμε σκαψει ηδη τον ταφο του λιποταχτη χριστοφκια.που πιαστηκε να δινει συμβουλες σε λοχο τουρκων πεζικαριων!

ανταρσυα κυπρου είπε...

μιχαλακη μου αρεσει που συνεχιζεις να λες τα ψεματα σου.οτι δηθεν εισαι εναντια στον εθνικισμον.αφου εσυ και το βρωμοκομμα σου εκφραζετε τις θεσεις των γκριζων λυκων.εκαμα ενα φεγγαρι στα γραφεια της εζεκια και ειδα τα φαξ που ερχονταν απο την τουρκια με οδηγιες.ειδα τι σας ελεγαν να καμετε το 20004.ειδα τις σας εγραψαν το 96.ειδα τι σας συμβουλευαν να καμετε με τους πυραυλους για να μην επιτρεψετε να ερθουν κυπρο.ειδα εντολες για κλεισμο συγκεκριμενων στρατοπεδων τα οποια οντως κλεισατε!

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Φιλε Μιχαλη παρακαλουμε τετοια σχολια οπως αυτο που υπογραφει δηθεν σαν ανταρσυα κυπρου αν δεν τα διαγραφετε τουλαχιστον να λετε οτι δεν εχουν καμια σχεση με την ανταρσυα και ειναι προβοκατορικα.Αναγκαζομαστε να παρεμβουμε γιατι σε μας συμμετεχουν και συντροφοι που ο πολιτικος τους χωρος στην Ελλαδα ειναι η Ανταρσυα αλλα δεν εχουμε καμια σχεση με τετοιες αντιληψεις και αισχροτητες.Καλο το κειμενο αν χρειαστει θα επανελθουμε

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μιχαήλ η απάντησή μου

http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2012/08/blog-post_734.html#more

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

ρε, μα είσαστε βλάκες, η εν που μου φαίνεσται?
άμα δεν έχετε κάτι καλό να πείτε, καλύτερα να σιωπάτε.
τούτον τον ενωσίτη της 1ης απριλίου του 2513 εν να το χαρτώσω με άδρωπο πριν μας παντρέψει αυτός με γυναίκα!

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε Δημητρίου

1) Τι είναι "έμφυτο" αίσθημα του ανθρώπου για το έθνος; Υπάρχει εμπειρικά a-priori σχέση του ανθρώπου με οποιαδήποτε αφηρημένη οντολογία; Για μένα το να μου λένε ότι "έμφυτα" ανήκω σε έθνος είναι σαν να μου λεν ότι έμφυτα ανήκω στο ζώδιο του Σκορπιού. Τσαρλατανισμοί και Ασυναρτησίες δηλαδή;

2) Μπορείς να ορίσεις αντικειμενικά τί είναι ομότροπο; Μπορείς να ορίσεις αντικειμενικά τί είναι ομόαιμό; Το εύρος των παραμέτρων που πρέπει να λάβεις υπόψη σε τέτοιους ορισμούς δεν σου δίνουν την δυνατότητα για αντικειμενικό ορισμό. Μπορείς να ορίσεις ένα έθνος να έχει δεκάδες εκατομύρια ανθρώπους μέσα και το ίδιο έθνος με διαφορετικούς παραμέτρους να έχει μερικές χιλιάδες. Και μάλιστα και οι δύο ορισμοί να έχουν τη ίδια βάση (ομότροπο, ομόγλωσσο, ομόαιμο)

3) Το ότι χρησιμοποιείς τον Ηρόδοτο για να δικαιολογήσεις τον εθνικισμό είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τον ελληνικό πολιτισμό.

4) Που στον Χριστιανισμό μιλά για χριστιανικό κράτος και χριστιανικό νόμο; Ο χριστιανισμός δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερα από την αποκάλυψη της σωτηρίας του ανθρώπου μέσω του Θείου Λόγου. Το να επικαλείσε τον Χριστιανισμό για να δικαιολογήσεις ταυτοτικές ιεραρχίες είναι προσβολή για τον ίδιο τον Χριστιανισμό.

5) Ποιός είναι ο ελληνικός τρόπος ζωής; Υπάρχει κάποιος νόμος; Κάποια οντολογική και επιστημολογική θεωρία που να τον θεμελιώνει; Τί είναι έθνος με λίγα λόγια; Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσω 100 εθνικιστές θα πάρω 100 διαφορετικούς ορισμούς.

6) Γιατί η Ευρώπη να φοβάται την Τουρκία και όχι η Τουρκία την Ευρώπη; Τόσο αδύνατη πολιτιστικά είναι η Ευρώπη που θα αλωθεί ιδεολογικά από την Τουρκία; Γιατί να μην εξευρωπαιστεί η Τουρκία δηλαδή; Γιατί αυτή η καλιέργεια φόβου;

7) Η στρατιωτική πειθαρχία σκοτώνει το πνεύμα, σκοτώνει και το σώμα. Βασική αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Το πνεύμα δεν πρέπει να καταπιέζεται, αλλά και οι ανθρώποι δεν είναι αναλώσιμα.

8) Δεν βλέπω τον εθνικισμό τίποτε παραπάνω και τίποτε περισσότερο από τη προσπάθεια διατήρησης μιας ιεραρχιάς αναλώσιμων, βασισμένη σε αφηρημένες αντιφατικές και αόριστες έννοιες, που έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν αλλότροια συμφέροντα.

9) Τέτοιες ιδεολογίες πάντα θα καταρρέουν γιατί είναι αντιφατικές και δεν μπορούν να σταθούν από μόνες τους, αλλά πάνω από όλα είναι αναλώσιμες.

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Το είδα αγαπητή μου, το είδα…

Μιχάλης είπε...

@ 1 απριλιου 2013 ενωσις

Πρώτα μάθε να γράφεις ελληνικά.
Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα κάτσω να σχολιάσω τις ανοησίες που έγραψες.
Σημειώνω απλώς ότι δεν βρήκες μία λέξη να απαντήσεις σε όσα έγραψα και κάθισες και έγραψες ένα σωρό ανοησίες.
Ο καθένας με το επίπεδο του.

Μιχάλης είπε...

@ ανταρσυα κυπρου

Ισχύουν τα ίδια με τον προηγούμενο.
Και όσον αφορά την υπογραφή, ούτε να γράψετε το όνομα σας δεν είσαστε άξιοι. Ούτε ένα ψευδώνυμο δεν είσαι άξιος να γράψεις.
Και αν νομίζεις ότι με το παραπλανητικό ψευδώνυμο πέτυχες κάτι, απατάσαι οικτρά.

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ

Είναι φως φανάρι ότι είναι προβοκατόρικο το κείμενο. Όποιος γνωρίζει έστω και τ’ ελάχιστον τα πράγματα αντιλαμβάνεται ότι εκείνος που έγραψε το κειμενάκι και το υπέγραψε σαν ανταρσύα είναι προβοκάτορας.
Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προκαλούν προβλήματα. Το αντίθετο κάνουν και επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν ούτε ένα επιχείρημα αλλά δείχνουν και το επίπεδο τους.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος Δημητρίου 1

Θέλω αρχικά να επισημάνω ότι από την πρώτη κιόλας παράγραφο επιβεβαιώνετε το ότι οι εθνικιστές χρησιμοποιούν μόνο ότι τους συμφέρει ή γράφουν τις μισές αλήθειες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις που οι ίδιοι θέλουν. Και εξηγούμαι:
Γράφετε ότι είμαι «δημοσιογράφος της εφημερίδας "Γνώμη", αυτοαποκαλούμενος ερευνητής και μέλος του "Συνδέσμου Συγγενών Δολοφονηθέντων Αριστερών κατά τη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59"».
Σαφώς τα στοιχεία αυτά τα πήρατε από το βιογραφικό μου. Πώς και δεν είδατε ότι είμαι και μέλος του Δ.Σ. (μέχρι τελευταία αντιπρόεδρος) του Ομίλου Έλευσις που ασχολείται με τον ελληνικό Πολιτισμό; Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Πάμε τώρα στην ουσία.

Μπορεί εσείς να ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε αντιφάσεις. Προσωπικά επιμένω ότι έχετε αντιφάσεις και μάλιστα πολλές. Και με το απαντητικό κείμενο δεν έχουν εξαφανιστεί οι αντιφάσεις σας αλλά έχουν πολλαπλασιαστεί.

Εξισώνετε τον εθνικισμό με τον εθνισμό και τον πατριωτισμό. Δεν συμφωνώ. Διότι είναι ένα να έχεις πλήρη επίγνωση της εθνικής σου καταγωγής, να αγαπάς και να αγωνίζεσαι για το καλό της πατρίδας σου και άλλο να είσαι εθνικιστής που στην ουσία εργάζεσαι για την απομόνωση του έθνους σου. Είσαι γεμάτος μίσος και φοβίες για οτιδήποτε μη εθνικό (όπως το αντιλαμβάνεσαι) και δημιουργείς εχθρούς ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Βλέπεις παντού συνωμοσίες εναντίον του έθνους και αυτοχρίζεσαι προασπιστής του.
Ωστόσο θα ήταν καλό να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς ποια είναι αυτή η Βιοθεωρία που πρέπει να ακολουθεί έμπρακτα ο εθνικιστής.

Μου προκαλεί κατάπληξη η ελαφρότητα με την οποία προσπερνάτε την αλλαγή θρησκεύματος ενός έθνους και ιδιαίτερα του ελληνικού. Ξεχνάτε φαίνεται ότι στην αρχαία Ελλάδα τα πάντα περνούσαν μέσα από μια θρησκευτική διάσταση.
Επομένως από τη στιγμή που αυτό το έθνος άλλαξε θρησκεία και ασπάστηκε (με τη βία) μια εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία, έπαψε να υπάρχει το «ομότροπον». Άρα έσπασε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παλαιού και νέου ελληνισμού. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν θέλετε να βλέπετε και γι’ αυτό μιλάτε για πρόσμιξη. Από τη μια λέτε ότι ο εθνικιστής δεν δέχεται προσμίξεις και από την άλλη παραδέχεστε ότι ο ελληνισμός έσμιξε με τον ξενόφερτο (δικής σας η λέξη) Χριστιανισμό! Αυτό κι αν είναι η αντίφαση των αντιφάσεων.
Και δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι ο χριστιανισμός σκότωσε οτιδήποτε το ελληνικό και το προσάρμοσε στα δικά του δεδομένα; Τα «ανανοηματοδότησε» που λένε και οι θεολόγοι; Με άλλα λόγια μετασχημάτισε τον ελληνισμό;
Κάνετε ακόμα ένα λάθος και μάλιστα σοβαρό. Δεν είναι ο χριστιανισμός που εξελληνίστηκε. Είναι ο ελληνισμός που εκχριστιανίστηκε.
Άρα ο αρχαίος ελληνισμός καμία σχέση έχει ή μπορεί να έχει με τον σύγχρονο (από το Βυζάντιο και μετά), εκτός από το όνομα. Κανένα ομότροπο δεν υπάρχει. Κανένα ομόαιμο από τη στιγμή που η βυζαντινή αυτοκρατορία έσμιξε τους πληθυσμούς, ακόμα και ελάχιστοι από τους αυτοκράτορες ήταν Έλληνες.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος Δημητρίου 2

Λέτε ότι «Οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές, σήμερα προσπαθούν να συνεργαστούν, για να ακουστεί η φωνή τους πιο δυνατά, για τα πιο πάνω προβλήματα και για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που για μας θα είναι η ταφόπλακα της Ευρώπης».
Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κούφια διακήρυξη. Λέτε ότι για τον εθνικιστή υπάρχει «ένα έμφυτο αίσθημα σε κάθε άνθρωπο ο οποίος νιώθει δεσμό με την γη του, αυτό που θεωρεί πατρίδα του και το Έθνος του» και ότι «έχει γνώμονα το κοινό συμφέρον του και την συνέχεια του Έθνους».
Δηλαδή, ο Σκοπιανός εθνικιστής αγωνίζεται για το συμφέρον του και το συμφέρον του έθνους του. Το ίδιο και ο Βούλγαρος και ο Αλβανός και ο κάθε Ευρωπαίος εθνικιστής. Ξέρουμε όμως ότι ο Σκοπιανός έχει εχθρικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας (Μακεδονία), ο Αλβανός το ίδιο (Β. Ήπειρος κ.λ.π). το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο εθνικιστή. Το να προβάλλετε ως άλλοθι την Τουρκία δεν σας απαλλάσσει από την αντίφαση.

Άλλη αντίφαση:
Γράφετε ότι ο εθνικιστής πρέπει να είναι άνδρας αλλά δεν εννοείτε ότι «οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι φορείς αυτής της ιδεολογίας. Απλά εννοούμε ότι ένας Εθνικιστής θα πρέπει να είναι γενναίος και με τιμή»!
Και αμέσως μετά «Οι φεμινιστικές κραυγές για να αλλάξουμε τον τρόπο γραφής μας, ως μέτρο πολιτικής ορθότητας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους».
Στην κυπριακή υπάρχει η ρήση «πού σου νέφκω πού πάεις».
Διαπιστώνω ότι και πάλι μιλάτε για άνδρα γράφοντας «ένας Εθνικιστής». Επιμένω, μια γυναίκα μπορεί να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά του άνδρα; Να είναι γενναία και να έχει τιμή;
Και ποια σχέση έχουν οι «φεμινιστικές κραυγές» με την αλλαγή της γραφής;

Χαίρομαι που δεν αρνείστε τον στρατιωτικό χαρακτήρα του ΕΛΑΜ. Άλλωστε θα ήταν αστείο να αρνηθείτε κάτι που είναι εξόφθαλμα ορατό.
Πρώτη φορά ακούω – και φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει με όλους – ότι μέσα σε ένα στρατοκρατικό καθεστώς όπου επικρατεί η σιδηρά πειθαρχία, μπορεί να υπάρχει διάλογος και να κατατίθενται ελεύθερα απόψεις!
Γνωρίζεις κανένα στρατό, στρατιωτική ή παραστρατιωτική οργάνωση όπου ανθεί ο διάλογος; Εγώ δεν γνωρίζω.
Και ναι αγαπητέ μου από τη στιγμή που κάτι είναι αντίθετο με τη Δημοκρατία είναι φασιστικό, είναι ναζιστικό, είναι ολοκληρωτικό.
Δεν αναμένω ότι θα το παραδεχθείτε.
Εδώ δεν παραδέχεστε ότι η μήτρα σας, η «Χρυσή Αυγή» είναι νεοναζιστική οργάνωση, παρά το ότι τα έντυπα της βρίθουν χιτλερολαγνίας.

Να λοιπόν ποιοι λένε μισές αλήθειες και ποιοι λένε ψέματα. Δεν έχετε τη γενναιότητα και την τιμή να παραδεχθείτε δημόσια αυτό που είσαστε.
Μήπως εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ. ΕΠΟΦΚΑΛΕΣ ΤΟΝ

Σολιάτης είπε...

Εγω πάντως δεν γνώρισα κανένα (ελληνα) εθνικιστή που να γνωρίζει κάτι από ελληνικό πολιτισμό. και ως ιδεολογία καμιά σχέση δεν έχουν με τον ελληνικό πλολιτισμό. Γι' αυτούς ο ελληνισμός ξεκινα και τελειώνει με την ελληνική σημαία και τον ελληνικό εθνικό υμνό συμβολα της Ελλάδας (Ελληνικής δημοκρατίας).

αιμα τιμη χρυση αυγη είπε...

ασε ησυχους τους ελληνες βρωμοτουρκε του ακελ.αιμα τιμη χρυση αυγη.ερχομαστε και θα γινουμε κυβερνηση.τοτε δεν θα μεινει ενας ουτε στην ελλαδα ουτε στην κυπρο.η ενωση θα γινει.ενωση ηθελε και το ακε.τωρα θα την κανουμε εμεις και θα εχουμε εμεις την δοξα.φωτια και τσεκουρι στους υπηρετες του γενοκτονου σταλιν.

Ανώνυμος είπε...

χρυσαυγίτη...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...

Ανώνυμος είπε...

χρυσαυγίτη...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...

Ανώνυμος είπε...

vre hrysaugites exete ta moutra na milate!oi pateres sas oi hoontikoi edosan ti kupro stou tourkous! lambron na sas kapsi!

Ανώνυμος είπε...

K. Μιχαήλ

Δεν έγραψα επίσης ότι είστε μέλος του Σωματείου Ονήσιλλος. Απλά έγραψα εκείνα τα οποία θεώρησα πιο βασικά.

Συνεχίζω να επιμένω πως για μένα δεν υπάρχουν αντιφάσεις στην ιδεολογία μας. Για αντιφάσεις να ψάξετε προς τα αριστερά και ιδίως στην πολιτική που ακολουθεί το ΑΚΕΛ, η οποία πόρρω απέχει από τις διακηρύξεις και την ιδεολογία του.

Συνεχίζεις να λες πως εμείς απλά μισούμε και θέλουμε να απομονώσουμε το Έθνος μας από όλα τα άλλα. Ότι συγχέουμε τις έννοιες Πατριωτισμός-Εθνισμός- Εθνικισμός. Απάντησα τι σημαίνουν για μας αυτές οι έννοιες. Θεωρώ ότι εσύ συγχύζεις τον Εθνικισμό με τον Σωβινισμό.

Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι εμείς δεν τα έχουμε γενικά με άλλα έθνη, θα σου δώσω το παράδειγμα ενός φίλου μου από την Συρία, με τον οποίο πέρασα μαζί κάποια από τα φοιτητικά μου χρόνια. Ο φίλος μου αυτός, πολεμάει αυτή την στιγμή, τον αμερικανικό και τουρκικό ιμπεριαλισμό αλλά και τους σουνίτες συμμάχους τους (Κατάρ, Σ. Αραβία, Ιορδανία) με πραγματικά όπλα, έχοντας μάλιστα τραυματιστεί σοβαρά. Ο συγκεκριμένος Σύριος, Αλαουίτης στο δόγμα, είχε επισκεφθεί παλαιότερα και τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στην Αθήνα αλλά και την Κύπρο.

Την Βιοθεωρία του Εθνικισμού μπορείς να την ψάξεις στα γραπτά του Ίωνα Δραγούμη, στα βιβλία του Καζαντζάκη και σε διάφορους άλλους Ευρωπαίους Εθνικιστές λογοτέχνες.

Για την θρησκεία ισχύουν αυτά τα οποία έγραψα στο κείμενό μου να μην επαναλαμβάνομαι. Αν ένα Έθνος αλλάξει ολόκληρο θρησκεία, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνει αυτό, τότε δεν σημαίνει ότι το Έθνος αυτό παύει να υπάρχει.

Το δε Βυζάντιο συρρικνώθηκε στις τελικά ελληνικές περιοχές του, όταν άρχισε να χάνει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του. Αυτό έγινε μετά την εμφάνιση του Αραβικού παράγοντα και την απώλεια της Αιγύπτου και της Συρίας. Ναι πολλοί από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν ήταν Έλληνες, υπήρχαν μέσα και διάφοροι άλλοι λαοί, Αρμένιοι, Σλάβοι κτλ. Αυτό δεν αναιρεί πως το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το ελληνικό στην αυτοκρατορία.

Εχει και συνέχεια

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Ανώνυμος είπε...

Μιλάς πάλι για τους Ευρωπαίους Εθνικιστές και φέρνεις το παράδειγμα των Σκοπιανών, των Αλβανών και των Βουλγάρων. Οι πρώτοι δεν υπάρχουν στον ευρωπαϊκό Εθνικιστικό χώρο, καθώς διεκδικούνται εθνικά από την Βουλγαρία. Οι Αλβανοί έχουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ τους και δεν είναι καλοδεχούμενοι από κανέναν Ευρωπαίο εθνικιστή, ιδίως μετά την συμπόρευσή τους με τους Αμερικάνους στο θέμα του Κοσυφοπεδίου αλλά και λόγω των φιλοτουρκικών τους αισθημάτων.

Οι Βούλγαροι εθνικιστές ασχολούνται πολύ περισσότερο με τα εσωτερικά τους προβλήματα, Ρομά και τουρκική μειονότητα. Αν ωστόσο προβάλουν οποιαδήποτε διεκδίκηση κατά της Ελλάδος εννοείται διακόπτεται απευθείας κάθε σχέση μαζί τους (που για να πούμε την αλήθεια αυτή την στιγμή δεν υπάρχει).

Πάλι με τα φεμινιστικά... Όταν λέμε ότι ένας Εθνικιστής πρέπει να είναι Άνδρας, εννοούμε να έχει ανδρεία. Εννοείται πως και μια γυναίκα Εθνικιστής μπορεί να έχει ανδρεία, στο κείμενο γράφτηκε απλά με αυτό τον τρόπο. Όταν γράφω πως δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο γραφής μας λόγω των φεμινιστικών κραυγών πολιτικής ορθότητας, εννοώ για κάποιους- κάποιες που θέλουν να αλλάξουν την γλώσσα βάζοντας ουδέτερα επίθετα όταν χαρακτηρίζεται κάτι. Παράδειγμα από την Αγγλική γλώσσα τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, Unmanned Aerial Vehicle 's (UAVs), που τα μετονόμασαν σε Uninhabited Aerial Vehcle 's.

Όσο για την στρατιωτική μας πειθαρχία και παρουσιαστικό, απλά να σας θυμίσω πως πολλοί εξ' αριστερών του ΑΚΕΛ, έχουν καταγγείλει την ίδια συμπεριφορά από μέρους της ΕΔΟΝ (Ιδίως στην περσινή πορεία της 19ης Ιουλίου).
Αλήθεια η Επαγρύπνηση του ΑΚΕΛ μήπως είναι αστικός μύθος; Και αν όχι, τότε ποια ακριβώς είναι η δουλειά της και με ποιο τρόπο λειτουργεί; Είναι αλήθεια ότι ομοιάζει με παραστρατιωτική οργάνωση συλλογής πληροφοριών;

Γι' αυτό ας αφήσετε το ΕΛΑΜ και την στρατιωτική του παρουσία καθώς αυτοί που ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να πετάνε πέτρες.

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον ηλίθιο ή ηλίθιους, που προσπαθούν να κάνουν μαύρη προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας μια το όνομα Ανταρσύα Κύπρου, μια το Χρυσή Αυγή, τύπου Χριστόφιας Γουοτς, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αχάπαροι από προπαγάνδα.

Εκτός κι αν γράφουν μόνο για να πικκάρουν τον αντίπαλο, ο οποίος όμως δεν πτοείται από τέτοιες μαλακίες και τις προσθέτει στην επιχειρηματολογία του.

Τέλος πάντων και πολύ ασχολήθηκα...
Καλή μέρα σε όλους.

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Ανώνυμος είπε...

ασ τους μονον οι αμορφοτοι ελληνες εργατες που δεν θελουν τους ξενους γινονται εθνικιστες. αυξηστε το εισοδημα του απλου ελληνα θα εξαφανιστουν...

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος Δημητρίου

Με τη φράση
«Τέλος πάντων και πολύ ασχολήθηκα...» να κατανοήσω ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσω;

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο εννοούσα και πολύ ασχολήθηκα με τους αχάπαρους αν και για να πω την αλήθεια δεν έχω πολύ χρόνο να αναλώνω σε διαδικτυακές συζητήσεις, παρόλο που είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Γι' αυτό θα συνεχίσω τις απαντήσεις αν χρειαστεί από την σελίδα του ΕΛΑΜ.

Κωνσταντίνος Δημητρίου

pluton είπε...

Πάντως εγώ Μιχάλη βλέπω πολύ ρατσισμό με τους Εθνικιστές πατριώτες, (και πάντα αναφέρομαι στους Έλληνες γιατί για αυτά βρωμόσκυλα τους τούρκους είτε είναι εθνικιστές είτε όχι, έχω όπως εξ εξ άλλου ξέρεις, τις καλύτερες σκέψεις).

Πολλά είναι τα αξιοπρόσεκτα αλλά, αυτό όμως που πιάνει στόχο είναι το σημείο για τις γυναίκες....
Αγαπητέ μου Μιχάλη "Δόξα τον Θεό" στον πατριωτικό χώρο η γυναίκα έχει δώσει εξετάσεις και πήρε ΑΡΙΣΤΑ. Τι να πούμε για τις Σουλιώτησσες, τις Μπουμπουλήνες του 21, ή να μιλήσουμε για τις γυναίκες της Ηπείρου που κουβαλούσαν πυρομαχικά στην Πίνδο, να μιλήσουμε για τις αδελφές νοσοκόμες στα χειρουργεία του μετώπου ή για τις γυναίκες που έπλεκαν κάλτσες για τον μαχόμενο στρατιώτη, την χαροκαμένη μάνα του εκτελεσμένου ή την Κυρά της Ρω και την Π Δέλτα.

makarios είπε...

kirie konstantine dimitriou , stile ton pio kato sindesmo ston filo sou ton sirio gia na kseri o anthropos otan ksanapai stin ellada (pros to paron stin kipro den kindinevi ke toso)na prosexi giati den nomizo afti pou ta kanoun na zitane prota viografiko i na rotane an itan sinfitites me kapio ellina ke tou edose sistatikiepistoli !! http://alterthess.gr/content/sfinosan-sto-aytokinito-toys-30xrono-aigyptio-kai-ton-esernan-sto-dromo

makarios είπε...

ke signomi pou ksana stelno alla skeftika na kano mia dimoskipisi ! posi katalavete ta epixirimata ke ti theloun na poun oi 1 απριλιου 2013 ενωσις , ανταρσυα κυπρου ke αιμα τιμη χρυση αυγη ?

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε Δημητρίου

Οι Βιοθεωρίες και οι άλλες εθνικιστικές θεωρίες που προσπαθούν να θεμελιώσουν εθνικιστική φιλοσοφία, είναι αοριστολογίες, χωρίς καμιά εμπειρική και φιλοσοφική τεκμηρίωση.

Ο πυρήνας για να υπάρξει οποιαδήποτε βιοθεωρία είναι η γενετική/φυλετική διάκριση.

Χωρίς αυτή τη διάκριση δεν μπορείς στο ελάχιστο να επιχειρηματολογίσεις για πολιτική θεωρία, γιατί δεν μπορείς να καθορίσεις αντικειμενικά τα όρια της οντολογίας τους έθνους.

Οι φυλετικές/γενετικές θεωρίες στηρίζονται στην επιστήμη της βιολογίας και στο δαρβινισμό για να τεκμηριωθούν.

Ο δαρβινισμός έχει επιστημονικά κενά και και είναι επικύνδινος σαν κοινωνική θεωρία. Την εποχή που αναπτύχθηκαν τέτοιες θεωρίες δεν υπήρχε η δυνατότητα εξαίλωσης του πλανήτη και κατά συνέπεια να εξελιχτούμε δαρβινικά στην καταστροφή.

Οι βιολογικές φυλετικές θεωρίες που αμφισβητούνται από χιλιάδες επιστήμονες, αφού δεν μπορεί να καθορίστει το εύρος των φυλετικών παραμέτρων μιας φυλη (οντολογία) και δεν υπάρχουν επιστημονικοί δείκτες που να καθορίζουν την ποιότητα των ανθρώπων (πολιτική θεωρία)

Ο Καζαντζάκης ήταν λογοτέχνης και όχι φιλόσοφος.

Ο Ίων Δραγούμης έχει ένα φτωχό ακαδημαικό έργο. Περιγράφει περισσότερο μια έκφραση του ελληνισμού στα πρότυπα ενός εφηβικού έρωτα παρά ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία.

pluton είπε...

Και μιας ο λόγος περί του κακού Εθνικισμού και της αγίας αστικής δημοκρατίας (με την συμμετοχή όλων των χρωμάτων του σοσιαλσμού) και το προπύργιό της δημοκρατίας αυτής η βουλή, δέστε πόσο όμορφα παίζουν (επ αμοιβή βεβαίως βεβαίως) οι "εκλεκτοί" της "δημοκρατίας" μας

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nJokJ-CMlq4

Ο Αθανάσιος Νάκος ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι «ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου ζητά ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό».

Αμέσως ακούστηκαν γέλια και σχόλια από τα έδρανα. «Η Βουλή εγκρίνει;» ρωτάει ....... και απαντά στον εαυτό του «Η Βουλή ενέκρινε».....

Με τα γέλια και τις φωνές να συνεχίζουν...
Ένας βολευτής ακούγεται να σχολιάζει μάλιστα: «Θα γυρίσει, φαντάζομαι..»


Και εγώ πίνω Ελληνική μπύρα ΦΙΞ σαν Εθνικιστής (είναι άραγε Ελληνική η ΦΙΞ;), τα έχω πάρει στην κράνα και με φτιάχνει ακόμα χειρότερα ο Τζαβέλας

Το αξιοπρόσεκτο ότι χαμογελούσε και ο Αθανάσιος Νάκος

Ας το ρίξουμε έξω με το τραγούδι του Τζαβέλα "Ξυπνηστε"

"............Κι άλλοι με ιδρώτα το ψωμί
κι άλλοι πουλάν μισοτιμής
πατρίδα λευτεριά τιμή
αρκεί να πιάσουν την καλή
να γίνουν υπουργοί...
.......


Η CIA βαρά νταγερέ
χόρευε νάιλον υπουργέ
σαν καραγκιόζης στο μπερντέ
κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ
κι ο Βάρναλης μας το ’χε πει
χωρίς καμιά περιστροφή
στης Χούντας* το αλισβερίσι
λεύτερο ήταν το χασίσι
ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει

...............

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jzvj3uKt4lM


* προφανώς εννοεί τις κυβερνήσεις του ΔΝΤ, στην Ελλάδα το ευαγές αυτό ίδρυμα το έβαλε ο πρόεδρος της Διεθνούς σοσιαλιστικής ΓΑΠ, στην Κύπρο λένε ότι μπήκε από πρωτοβουλίες της ΕΟΚΑ Β παρά την σθεναρή αντίσταση του ΑΚΕΛ.

κριζος λυκος είπε...

αααουυυυυυυυ

Ανώνυμος είπε...

πώς τέθηκε ένας γκρίζος λύκος αμέσως εκτός "εστίας" από τον αρχηγό Ντεβλέτ Μπαχτσελί λόγω έλλειψης πειθαρχείας επειδή φόναξε "αουυύ".

http://www.youtube.com/watch?v=IVkAPmzj9SU

Ανώνυμος είπε...

afieromeno se olous http://www.youtube.com/watch?v=gOMc4d8rIew&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ΕΔΩΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ;

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/399054_10152058576180181_864536928_n.jpg


[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/399054_10152058576180181_864536928_n.jpg[/IMG]

Ανώνυμος είπε...

Hiya very nice website!! Man .. Beautiful .. Wonderful .
. I will bookmark your blog and take the feeds also?
I'm happy to find numerous useful info right here within the submit, we need develop extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .
Look at my web blog liverpool transfer news latest