Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ


Ρεσιτάλ έκανε στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη.



Την αφιερώνω στους βουλευτές μας που καταψήφισαν σήμερα τα μέτρα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της οικονομικής.

Από τη μια φωνάζουν για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων και από την άλλη όχι μόνο καταψηφίζουν σχεδόν κάθε μέτρο αλλά φορτώνουν τα δημόσια οικονομικά με περαιτέρω έξοδα.


Βήμα με βήμα μας οδηγούν στ' αχνάρια της Ελλάδας...




30 σχόλια:

rose είπε...

Μιχάλη ωραίο το βιντεο αλλά στο σχόλιο σου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστική η Κανέλη. Βέβαια η περίπτωση της Ελλάδας μας ενδιαφέρει αλλά τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και αλλού αφού οι συνταγές (βλέπε Ε.Ε,ΔΝΤ)είναι γενικής κατεύθυνσης.Τι να δούν δηλαδή Μιχάλη τα κόμματα που δεν ψήφισαν τα συγκεκριμμένα μέτρα τα οποία αγγίζουν μόνο τον πλούτο? Δεν τις ίδιες συνταγές που ασπάζονται? Σε ποιόν θέλουν να φορτώσουν την αποτυχία του συστήματος που υπηρετούν αν ο πλούτος δεν πληρώσει. Σήμερα στέρησαν 250 εκ τα οποία αν επιβάλλονταν στους εργαζόμενους να δεις με τι χαρά θα τα ψήφιζαν. Χ.Κ

Meropi είπε...

Χμμμμμμμμ, την Κανέλλη τη βρίσκω ολίγον τι υστερική. Εξάλλου Μιχάλη μου, μου φαίνεται ότι δεν ταιριάζει ο συλλογισμός σου. Και η Κανέλλη μ' αυτή τη λογοδιάρροια της, εναντίον των μέτρων μίλησε.

Μιχάλης είπε...

Χαιρετώ όλους σας.

Σχολιάζω συνοπτικά διότι βιάζομαι λιγάκι. Θα επανέλθω αργότερα.

Η ομιλία της Κανέλλη (που για να είμαι ειλικρινής δεν την πολυπάω αλλά με άγγιξε με αυτή την ομιλία) αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα του Έλληνα πολίτη συνεπεία των αυστηρών μέτρων που πήρε το ΔΝΤ κλπ.

Ωστόσο η ρίζα των προβλημάτων δεν είναι τα μέτρα αλλά ο λόγος που τα δημιούργησαν.

Εδώ μπορεί να γίνει ένας συσχετισμός με την Κύπρο.
Όλοι λένε ότι πρέπει να αποφύγουμε να πέσουμε στην ίδια παγίδα με την Ελλάδα και να σε αυτή την κατάντια.

Όλοι λένε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Λένε ότι δεν λαμβάνονται μέτρα.

Όταν ληφθούν μέτρα τα καταψηφίζουν αλλά από την άλλη μας λένε ότι δεν θέλουν να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Πέραν τούτου επιβαρύνουν συνέχεια τον προϋπολογισμό με συνεχή έξοδα, τη στιγμή που φωνάζουν ότι τα δημόσια οικονομικά λόγω της κρίσης είναι χάλια.

Αν αύριο συνεπεία της απαγόρευσης λήψης μέτρων φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας ή κάπου κοντά, ποιος θα φέρει την ευθύνη;

rose είπε...

φαντάζει αυταπάντητο το ερωτημα

θα φταίει όποιος δεν αφήνει τον Υπουργο οικονομικων να ασκήσει πολιτική και ο υπουργός που δεν παραιτείται για λογους ευθιξίας


θα φταίει που δεν φορολογησε την Εκκλησία οταν μπορούσε και περιπαίζει τον κόσμο ότι τάχα μου ο εταιρικός φόρος ανήκει στους "έχοντες"

Αλήθεια τον σιακόλλα γιατι δεν τον φορολογεί με άλλη κλιμακα???


Μιχάλη φυσικά θα μου πεις ότι αυτα δεν είναι επιχειρήματα...

αυτα μπορώ να έχω, βλέπεις μαζεύω δυνάμεις να αντέξω ακόμα 2.5 χρόνια

Disdaimona είπε...

ΑΨΟΓΗ!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Και να φανταστείτε ότι η Λιάνα ΔΕΝ είναι κομουνίστρια!!!
[Προσέξατε όμως ότι μύγα ΔΕΝ ακουγόταν στην αίθουσα ενώ μιλούσε η Κανέλλη;]

****************************
Προσέξατε [από τις ειδήσεις στην τηλεόραση] την μεγάλη πλάκα σήμερα στην κυπριακή Βουλή; [Και λέω «πλάκα» για να μην μιλήσω για σχιζοφρένειες κι άλλα τέτοια!]. Η ΔΕΟΚ, λοιπόν [η εργατική Ομοσπονδία που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ] έκανε σήμερα εκδήλωση έξω από την Βουλή με αίτημα όχι άλλα βάρη στους εργαζόμενους ... Παράλληλα απαιτούσε να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια [για αύξηση της φορολογίας στο εταιρικό κέρδος κατα 1% και για φορολόγηση της μεγάλης κτηματικής περιουσίας] κι αφού οι δικοί τους [Ομήρου, Σαρίκας και Σιζόπουλος] τους άκουσαν με προσοχή, πήγαν και ... καταψήφισαν τα δυο νομοσχέδιο!!! Όι λαομόν!!!

Plotin είπε...

Μιχάλη βάλε και ένα βίτεο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μιλά στον αντένα για το 1% φορολόγησης του πλούτου .. αυτό και είναι ντοκομέντο!

Αίσωπος είπε...

Στη Ελλάδα τα μέτρα που παίρνονται αυτή τη στιγμή, είναι
στην πλάτη τωνεργαζομένων και θα πλήξουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Στην Κύπρο τα μέτρα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση ήταν προς τους πλουσίους ώστε να επομιστούν κάποια οικονομικά βάρη, για να συμβάλουν στη βελτ΄΄ιωση της κατάστασης. Η ΕΔΕκ μια ζωή ακολουθεί αντιφατική πολιτική. Το φαινόμενο Αβέρωφ: όταν ήταν παιδί, θα ήταν παραχαΪδεμένο, γι' αυτό συνεχώς επιζητεί τη προσοχή του κόσμου, θέλει να είναι συνεχώς στο προσκήνιο, είτε έχει να πει κάτι είτε όχι. Γι' αυτό μιλά όλη μέρα έστω κι αν λεει βλακίες. Βλέπετε παρακολούθησε και συνεδρίες της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και ξέρει πως παίρνονται οι αποφάσεις. Πάει λεει το πολιτικό γραφείο τους ανακοινώνει τις αποφάσεις και τα μέλη της Κ.Ε. χειροκροτουν. Λες και είναι βλάκες τα 3/4 της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ και δεν έχουν γνώμη. Νομίζει το κοθόνι του συναγερμού ότι πιστεύουμε τη κάθε βλακία που λέει, όπως ότι θα πληγούν οι εργαζόμενοι, όταν αυξηθούν κατα ελάχιστον οι φόροι για τις εταιρίες και τους μεγαλοκτηματίες.

aiolos είπε...

Eίναι από τις δυνατότερες φωνές του βολευτηρίου...... το βιντεάκι αυτό το δημοσίευσα εδώ και μέρες όπου γράφω.

Δεν βαριέσαι"στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα", τα λαμόγια το χασαπο-νομοσχέδιο τους εχτές το ψήφισαν σε μιάμιση ώρα , αυτοί βέβαια συνταξιοδοτούνται σε δύο τετραετίες (και οι δήμαρχοι κλπ).....οι άλλοι όπως τα ψήφισαν ΠΟΤΕ.......... ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΗ Η ΘΡΥΑΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και θα σπάση, δεν θα το καθοδηγήσει κανείς ούτε συνδικαλιστής, ούτε δημοσιογράφος που είναι όλοι τους ξεπουλημένοι, θα γίνει από ένα τυχαίο γεγονός πχ επειδή σφυρίχτηκε μια λάθος φάση στο γήπεδο, επειδή δύο νέοι πλακώθηκαν για μια γκόμενα....... τότε το πράγμα δεν θα έχει μαζεμό παρά μόνο με στρατιωτικό νόμο.

Σας χαιρετώ όλους.

Μιχάλης είπε...

@ rose

Όταν η κυβέρνηση έδινε 500 εκατομμύρια για αναζωογόνηση της οικονομίας και αυτά τα χρήματα πήγαν σε επιχειρηματίες και στα ξενοδοχεία, δεν αντέδρασε κανένας από αυτούς που σήμερα φωνάζουν ότι θα πληγεί η παραγωγικότητα.

Όσον αφορά την Εκκλησία, αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που επιχείρησε να φορολογήσει την Εκκλησία και είδαμε ποιες αντιδράσεις υπήρξαν.
Στην ουσία έμεινε και πάλι μόνη της η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ.

Όσον αφορά τον όποιο Σιακόλα, για να τον φορολογήσει με… άλλη κλίμακα, πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Δεν μπορεί να το κάνει αυθαίρετα.
Αν ήταν έτσι δεν θα έστελλε τα νομοσχέδια στη Βουλή.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Οι αντιφάσεις δεν προέρχονται μόνο από την ΕΔΕΚ.
Και η ΣΕΚ είναι υπέρ των μέτρων αλλά η παράταξη της (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ) είναι εναντίον.

Πάντως είναι σημαντικό ότι ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα είναι υπέρ των μέτρων.
Και αυτό λέει πολλά.

Μιχάλης είπε...

@ Plotin

Αν βρω το βίντεο θα το αναρτήσω.

Θυμίζω όμως ότι τα ίδια κόμματα φωνάζουν για πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτε.

Θυμίζω επίσης ότι ο Α. Νεοφύτου μας είπε τις προάλλες ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί όταν αποκτήσουμε… φορολογική συνείδηση!!!

Μιχάλης είπε...

@ Αίσωπος

Ο λαϊκισμός βρίσκεται στο φόρτε του τους τελευταίους μήνες.
Και να δεις ακόμα τι έχει να γίνει μετά τον Σεπτέμβρη που θα έχουμε μια παρατεταμένη και πρόωρη προεκλογική εκστρατεία.

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

Η διαφορά της Κύπρου με την Ελλάδα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση παρόλο που διαπίστωνε από χρόνια τα προβλήματα όχι μόνο δεν λάμβανε μέτρα αλλά κορόιδευε και την Ε.Ε.

Στην Κύπρο γίνεται προσπάθεια να ληφθούν μέτρα και τα απορρίπτει η αντιπολίτευση.
Και διερωτώμαι, αύριο που θα αναγκαστούμε να πάρουμε σκληρά μέτρα ποιος θα φέρει την ευθύνη;
Μέχρι προχθές η αντιπολίτευση φώναζε ότι θα μας βάλουν υπό επιτήρηση και ιδού τι κάνει τώρα.

Αντί να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά έρχεται και τα επιβαρύνει με εκατομμύρια ευρώ!

Πέραν τούτου, εκτός του ότι φωνάζουν, δεν μας λένε και τι προτείνουν.

Και επαναλαμβάνω, κάθε λίγο μας λένε ότι θα πάθουμε ότι έπαθε και η Ελλάδα!

aiolos είπε...

Aυτή δεν είναι πασοκ πολύ καλά έκαναν και την διέγραψαν:





Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο χρόνος είναι λίγος γι' αυτό μπαίνω αμέσως σε πολιτικές σκέψεις, ερμηνείες και συμπεράσματα.
Είμαι σοσιαλίστρια, για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.


Σίγουρα, καταρχήν, γιατί δε συμφωνώ με τον καπιταλισμό.


Είτε με την ακραία μορφή του νεοφιλελευθερισμού, είτε με την πιο ήπια μορφή που αναπτύσσει κατά καιρούς στη Δύση.


Γιατί και αυτή η ήπια μορφή του είναι αποτέλεσμα είτε πολέμων είτε ληστειών άλλων ηπείρων είτε εκμετάλλευσης των μεταναστών.
Πρέπει όμως να τονίσω το εξής :


Ο καπιταλισμός σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χτες.
Το 68, για παράδειγμα, το σύστημα διέθετε κοινωνικά αποθέματα, ενσωμάτωνε εκτεταμένες κοινωνικές ομάδες, μέχρι και τον Κον Μπετίτ έκανε υπουργό.


Ένας τέτοιος καπιταλισμός, και ας μη βιαστούν κάποιοι να με κατηγορήσουν ως ρεφορμίστρια, ένας καπιταλισμός που δεν εξαθλιώνει, που δεν περιθωριοποιεί, που δεν πετάει τους πολίτες του σαν στημένες λεμονόκουπες, έχει μια πολιτική δυναμική.


Η πολιτική δυναμική που έχει αφορά στο εξής : όταν η J.P Morgan, με το πάτημα ενός κουμπιού, καταστρέφει τις οικονομίες 3 ευρωπαϊκών χωρών, τότε έχουμε σίγουρα ανάγκη από πολίτες μορφωμένους, καλλιεργημένους, ενδυναμωμένους, από πολίτες συνειδητούς, και όχι από πολίτες κατεστραμμένους, ρημαγμένους και εγκαταλελειμμένους στα αρπακτικά όρνεα.


Και για το λόγο αυτό είμαι σοσιαλίστρια.
Γιατί πιστεύω ότι τούτο το σύστημα θα φτάσει στο τελευταίο του στάδιο όχι μόνο από τις αντιθέσεις του, αλλά ΚΑΙ από ένα κίνημα που δε θα διαπραγματεύεται την επιβίωσή του ή την ενσωμάτωσή του, όπως σήμερα, αλλά ισχυρό και δυνατό θα επιχειρεί τη ρήξη και την ανατροπή.


Δεν αρκεί, είπε ο Μαρξ, να πάει η ιδέα προς το πραγματικό, πρέπει και το πραγματικό να πάει προς την ιδέα.


Και για να πάει το πραγματικό προς την ιδέα πρέπει καταρχήν να είναι ζωντανό.
Το ΠΑΣΟΚ από το 74, από τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και αργότερα, εξαιρώντας κακές παρενθέσεις, αργότερα λοιπόν με το Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε για αυτό το είδος του πολίτη, του δυνατού, του εύρωστου, του ενεργού, του συνειδητού.


Μίλησε για αυτήν την κοινωνία, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής.


Μίλησε για αυτό το οικονομικό μοντέλο, το μοντέλο της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Στο ασφαλιστικό, σαν μια κορυφαία πολιτική στιγμή, μιας κορυφαίας πολιτικής επιλογής.
Από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση....

aiolos είπε...

Και τι μας λέει η κυβέρνηση;

Ότι και τα μέτρα αυτά, και τα προηγούμενα, και αυτά που θα έρθουν, γιατί θα έρθουν κι άλλα, ήδη εν μέσω διαπραγματεύσεων είχαμε τη σφήνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, μας λέει ότι είναι μεν άδικα, αλλά είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας.
Αυτό σε επίπεδο ηθικής είναι ανήθικο, όπως αιώνες τώρα έχουμε καταλήξει για την ανηθικότητα του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Και όταν "τα μέσα" είναι η εξαθλίωση του λαού, τότε η σωτηρία δεν είναι της πατρίδας, αλλά όσων την απομυζούν.
Σε επίπεδο ιδεολογικό είναι ακατανόητο.
Γιατί εάν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο νεοφιλελεύθερος.
Σε επίπεδο πολιτικό είναι ανέντιμο.
Γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις, που ειδικά οι συντάξεις θα έχουν και πενιχρό, αλλά και μακρινό οικονομικό αντίκρισμα για το κράτος, και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά.

Έχουμε τρελαθεί.
Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία δισεκατομμυρίων, με τη δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες.
Και συνεχίζω.
Σε επίπεδο φιλοσοφίας είναι θατσερικό.
Το σημερινό νομοσχέδιο αλλάζει εκ βάθρων τα πάντα.Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο Ελληνικός λαός.
Ο σκοπός των αλλαγών είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού συστήματος. Η μετατροπή του, από δημόσιο κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε κεφαλαιοποιητικό ή αναλογικό, όπως το ονομάζουν, με την εισαγωγή φυσικά της ιδιωτικής ασφάλισης και την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του κράτους.

aiolos είπε...

Και τι μας λέει η κυβέρνηση;

Ότι και τα μέτρα αυτά, και τα προηγούμενα, και αυτά που θα έρθουν, γιατί θα έρθουν κι άλλα, ήδη εν μέσω διαπραγματεύσεων είχαμε τη σφήνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, μας λέει ότι είναι μεν άδικα, αλλά είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας.
Αυτό σε επίπεδο ηθικής είναι ανήθικο, όπως αιώνες τώρα έχουμε καταλήξει για την ανηθικότητα του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Και όταν "τα μέσα" είναι η εξαθλίωση του λαού, τότε η σωτηρία δεν είναι της πατρίδας, αλλά όσων την απομυζούν.
Σε επίπεδο ιδεολογικό είναι ακατανόητο.
Γιατί εάν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο νεοφιλελεύθερος.
Σε επίπεδο πολιτικό είναι ανέντιμο.
Γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις, που ειδικά οι συντάξεις θα έχουν και πενιχρό, αλλά και μακρινό οικονομικό αντίκρισμα για το κράτος, και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά.

Έχουμε τρελαθεί.
Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία δισεκατομμυρίων, με τη δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες.
Και συνεχίζω.
Σε επίπεδο φιλοσοφίας είναι θατσερικό.
Το σημερινό νομοσχέδιο αλλάζει εκ βάθρων τα πάντα.Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο Ελληνικός λαός.
Ο σκοπός των αλλαγών είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού συστήματος. Η μετατροπή του, από δημόσιο κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε κεφαλαιοποιητικό ή αναλογικό, όπως το ονομάζουν, με την εισαγωγή φυσικά της ιδιωτικής ασφάλισης και την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του κράτους.

aiolos είπε...

Με το νέο νομοσχέδιο καταργείται η τριμερής χρηματοδότηση, αφού το κράτος περιορίζεται στην καταβολή προνοιακού επιδόματος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι σύνταξη.
Σε επίπεδο στρατηγικής είναι εγκληματικό.
Με πολιτικές επιλογές φτάσαμε στο σημερινό μονόδρομο. Και αυτές οι επιλογές δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας μόνο.Είναι εμφανής πολιτική πρόθεση! Τόσο εμφανής, που πιστεύω ξεκάθαρα πια, ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η πολιτική τεκμηρίωση του ασφαλιστικού και των λοιπών μέτρων που απορρέουν από το μνημόνιο, είναι ανήθικη, ανέντιμη, επικίνδυνη και σκληρά νεοφιλελεύθερη, το ίδιο και τα μέτρα. Μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού, μέτρα που καταστρέφουν τους γονείς μας που δεν έφταιξαν και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας που επίσης δε φταίνε.

Μέτρα απόλυτης και άμετρης βίας.
Και μάλιστα σε μία στιγμή που ήδη οι πολίτες έχουν υποστεί τη βία της μίζας, του Βατοπεδίου, του C4 I, των τοξικών ομολόγων, του χρηματιστηρίου, των πιστολέρο εναντίον 15χρονων, της καμένης Ηλείας, του ξεπουλήματος ή του ρημάγματος των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που πλήρωσαν με το αίμα του οι Έλληνες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πού νομίζουμε ότι θα πάει όλη αυτή η συσσωρευμένη βία που υφίστανται οι πολίτες;
Πού νομίζουμε ότι θα εκτονωθεί όλος αυτός ο τεράστιος θυμός που γεννάει η αδικία;
Πού νομίζουμε ότι θα χυθεί όλη αυτή η οργή που παράγει η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η παρακμή, η αλαζονεία, το ψέμα, και μάλιστα σε ποια πολιτική συγκυρία;
Στη συγκυρία όπου οι αριστεροί, ενώ θέλουν να γνωρίσουν στον κόσμο τη φιλία, αυτή της αταξικής κοινωνίας, όπως λέει και ο Μπρεχτ, δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους;

Αλληλοσπαράσσονται, με τεράστια ίδια ευθύνη, την οποία και θα αποδώσει σίγουρα η ιστορία.
Πού νομίζουμε ότι θα πάει αυτό το κύμα;
Όσοι νομίζουν ότι θα σκάσει, πριν σαρώσει την ακτή, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Από εδώ, από την αίθουσα του κοινοβουλίου, που νομίζω ότι λίγοι έχουμε καταλάβει ότι ο ναός της δημοκρατίας, στη συνείδηση του μέσου Έλληνα, είναι ναός διαπλοκής, της συναλλαγής και ρεμούλας, από εδώ λοιπόν προειδοποιώ:
Σύντομα θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης!
Στην Ουγγαρία, αυτές οι στιγμές αποκάλυψης, θέριεψαν το αυγό του φιδιού, τους πραιτοριανούς φασίστες, που έφτασαν σε απόσταση εκλογικής αναπνοής από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, που επίσης έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, όπως έχω την υποχρέωση να κάνω, "σημαίνω συναγερμό".
Είναι γνωστό ότι, όταν κοιλοπονάει η ιστορία, ή τέρατα γεννάει ή αγγέλους.
Οι μαμές της ιστορίας ας είναι αυτή τη φορά η κοινή πολιτική δράση όλων όσων αντιστεκόμαστε, όλων όσων έχουμε ένα άλλο όραμα, όλων όσων υποδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο.
Διαφορετικά ο καθείς ας αναλάβει και τις ευθύνες του.
Εγώ ήδη έχω αναλάβει τις δικές μου.
Γι' αυτό και καταψηφίζω το νομοσχέδιο.


http://www.youtube.com/watch?v=mGpacpEZl60

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη

Δεν είμαι ΑΚΕΛικός αλλά έχεις δίκαιο.

Απορώ με ποιες λογικές οι κομματάρχες μας ψηφίζουν και καταψηφίζουν.

Προβληματίζουμε αν θα ξαναψηφίσω το κόμμα μου. Διότι ο λαϊκισμός του Αβέρωφ και του Λευτέρη έχει και τα όρια του.

Φαίνεται ότι οι ιδεολογίες δεν επέθαναν αλλά ζουν και βασιλεύουν.

aiolos είπε...

http://www.koel.gr/images/stories/anak/2010/2010_06_23_bouleftes_min.jpg

Ανώνυμος είπε...

Τα γεγονότα στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό, και οι θέσεις των κομμάτων, έδειξαν τι πραγματικά υποστηρίζει ο καθένας και την τάξη που στηρίζει. Οι εργαζόμενοι είναι καιρός ν' ανοίξουν τ' αυτιά τους και να συνηδητοποιήσουν ότι οι τάξεις και οι ιδεο΄λογίες που στηρίζουν την κα΄θε ΄τάξη δεν καταργήθηκαν, όπως προσπάθησαν να μας κοροΪδ΄΄εψουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου ΔΗΣΥ και συνοδιπόροι, αλλά όσο παιρνά ο καιρός ο ταξικός αγώνας θα εντείνεται και αν δεν αγωνιστούμε οργανωμένα, θα επιστρέψουμε χρόνια πίσω και αυτά που κερδίσαμε, στο πέρασμα των χρόνων θα παν χαμένα και θα ξαναρχίσουμε από την αρχή. Η Ελλάδα δυστιχώς αρχισε να ζει κάτι τέτοιο. Σταυρος Λ.

kyriakos είπε...

Καθόλου ανόμοια πράγματα, καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό του Μιχάλη κάποιοι μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα χνάρια της Ελλάδας..


Συνεχίστε την φαγάνα και την διασπάθιση του Ιερού δημοσίου χρήματος λαμόγια...

Πλωτίνος είπε...

ΜΙΧΑΛΗ συγχαρητηρια για το βιντεο. Τετοια μπλοκ θέλουμε. Νομιζω ο κόσμος καταλαμβαίνει αρκετά και δεν πιστευει στα ευτράπελα που ακούε από τον καθε ένα πολιτικάντη. Το κεφάλαιο τους άρπαξε από το λαιμό. Ο Νικόλας είναι εξαίρεση. Θέλει να εκδικηθεί το ρεζιλι που έπαθε ο παπάς του χάννοντας την εξουσία από τον άνθρωπο που τον ανάδειξε.

Αίσωπος είπε...

Ο Νικόλας κλέει, διότι λεει, την οικονομική κρίση την πληρώνουν οι ιδιώτες (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λ.π.) τον λυπηθήκαμε... λες να μειώθηκαν τα εκατομύρια του Λεβέντη; ή οι δουλιές του δικηγορικού γραφείου του Νικόλα;

Μιχάλης είπε...

@ Σταυρος Λ.

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο δείχνουν ότι οι ιδεολογίες δεν πέθαναν, όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι.
Και οι δηλώσεις Καρογιάν ότι δεν είναι καιρός για ταξική πάλη, γίνονται για αποπροσανατολισμό.
Και η στάση του κάθε κόμματος αυτές τις μέρες επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Χαίρομαι που έπιασε το νόημα…

Μιχάλης είπε...

@ Πλωτίνος

Ναι, ο κόσμος καταλαβαίνει. Ήμουν σε κάποιο χωριό στα ορεινά αυτές τις μέρες (χωριό παραδοσιακά… εθνικοφρόνων) και κουβέντιασα με αρκετούς στο καφενείο του χωριού.
Είναι απογοητευμένοι από τη στάση της πλειοψηφίας των κομμάτων, ακόμα και αυτών που υποστηρίζουν. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι αντί να στηρίξουν τον απλό κόσμο στηρίζουν το κεφάλαιο.

Μιχάλης είπε...

@ Αίσωπος

Σκέφτηκε κανένας ποια συμφέροντα και διαπλοκές κρύβονται πίσω από τη στάση όλων αυτών;
Ας το σκεφτούμε.

MERIDIAN είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ, ΑΝΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΝΑ ?

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΤΑΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ, ΣΤΟ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΣΤΗ ΜΙΖΑ, ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ. ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΤΩΡΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΛΕΙ Ο ΕΥΑΓΟΡΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΗΜΑΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.
ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΟΤΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΑΣ, ΚΛΠ.

ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΜΠΟΡΕΙ ?

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.