Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ: ΉΣΟΥΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β’!!!


Καλή και ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έγινε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Όμως ήρθε η ώρα της αλλαγής θέματος.
Παρόλα αυτά, το θέμα της σημερινής ανάρτησης έχει σχέση με πολλά που συζητήθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση και η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί κι εδώ.

* * *
Η είδηση πέρασε στα ψιλά…

Σχεδόν δεν αναφέρθηκε καθόλου.

Τελικά σε αυτό τον τόπο εξακολουθούν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα.

Στις 29 του Γενάρη οι «Σύνδεσμοι Αγωνιστών» πήγαν στο προεδρικό και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Ο πρόεδρος των Συνδέσμων Θάσος Σοφοκλέους, δήλωνε μετά το τέλος της συνάντησης ότι: «τα συζητήσαμε όλα» για να προσθέσει, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ:

«Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε απόλυτα και με λεπτομέρεια για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, για τις συνομιλίες του με τον εκπρόσωπο της τ/κ πλευράς. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με αυτά που μας ανέλυσε και μας είπε (…) Μας ησύχασε σε μεγάλο βαθμό, μας ηρέμησε, γιατί ανησυχούμε».

«Κληθείς να διευκρινίσει τι ακούσανε από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους ησύχασε, τους ηρέμησε, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ είπε ότι δυστυχώς πολλά πράγματα λέγονται, παραποιούνται και διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε, ''είχε την καλοσύνη σε πολλά σημεία που οι πληροφορίες μας δεν ήταν καλές να μας τις διευκρινίσει και δεχθήκαμε ότι είναι καλές οι θέσεις του, χειρίζεται με πολύ αίσθηση ευθύνης το εθνικό θέμα μέσα στις δυσκολίες που όλοι ξέρετε ότι αντιμετωπίζει και μέσα στην αδιαλλαξία της Τουρκίας ειδικά».

Αυτή η συνάντηση και αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του «σκληρού» Φώτη Παπαφώτη ο οποίος με ανοικτή επιστολή του προς τον συναγωνιστή του Θάσο Σοφοκλέους, που δημοσιεύθηκε στο «Κυπριακό Ποντίκι» στις 6/2/2009, διαμαρτύρεται για την ενέργεια των Συνδέσμων να συναντηθούν με τον Χριστόφια!!!
Ο Παπαφώτης υποβάλλει 12 ερωτήσεις προς τον Σοφοκλέους, που περιστρέφονταν γύρω από το αν γνωρίζει (ο Σοφοκλέους) ότι συναντήθηκε με ένα πρόεδρο που προέρχεται από το κομμουνιστικός ΑΚΕΛ που πολέμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και την ΕΟΚΑ Β’!!!

Το αποκορύφωμα των ερωτήσεων του ήταν το κάρφωμα (θεληματικά ή άθελα δεν ξέρω) του Θάσου Σοφοκλέους.

Το κάρφωμα βρίσκεται στην 12η ερώτηση όπου στο σημείο Γ’ αναφέρει επί λέξει (τα κεφαλαία είναι στο κείμενο, οι εμφάσεις είναι δικές μου):

«γ) Εσυκοφάντησαν τον Αρχηγόν της ΕΟΚΑ Β' Στρατηγόν Γεώργιον Γρίβα-Διγενήν και τα Μέλη της ΕΟΚΑ Β' - επομένως και ΕΣΕΝΑ - ότι έκαμαν το Πραξικόπημα και έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο ενώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;»

Ώπα!!! Κάρφωμα κανονικό!

Λέει ξικούτσουλα στον Θάσο Σοφοκλέους ότι ήταν μέλος της ΕΟΚΑ Β’!!!

Βεβαίως ο έχων την παντογνωσία Παπαφώτης δηλώνει ευθαρσώς στον Σοφοκλέους ότι με την ενέργεια του να συναντηθεί με τον Χριστόφια:

«απέκοψες τον εαυτό σου από τον Αγώνα σου, από την ΕΟΚΑ, από τους Αγωνιστές του Διγενή, και εντάχθηκες στους ευπειθείς ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ της Αγγλικής Πολιτικής σε βάρος της Κύπρου και ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ, κ. Σοφοκλέους!... ΝΤΡΟΠΗ!...»

Ο Παπαφώτης είναι ο τέλειος εκφραστής της ανεγκέφαλης και στενόμυαλης αντίληψης που την βλέπουμε και σήμερα να εκδηλώνεται από νεότερους, ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι όργανο ξένων!!!
* * *
Ακολούθησε απάντηση των Συνδέσμων Αγωνιστών που δημοσιεύθηκε και πάλι στο «Κυπριακό Ποντίκι» στις 6 Μαρτίου 2009.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνήλθε έκτακτα το Συμβούλιο των Συνδέσμων και ασχολήθηκε με την επιστολή Παπαφώτη.

Στα σημεία 3 και 4 της ανακοίνωσης αναφέρεται:

«3. Τα αναφερόμενα στην προς Θ. Σοφοκλέους επιστολή Παπαφώτη είναι απαράδεκτα και ανυπόστατα αποτελούν δε προσωπική επίθεση εναντίον του Προέδρου των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, μη διστάζοντας να παραποιήσει δηλώσεις του.
Είναι γνωστό ότι, το πάθος του κ. Παπαφώη εναντίον του κ. Σοφοκλέους έχει βάθος πολλών χρόνων, θίγουν όμως και προσβάλλουν βάναυσα όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59.

4. Είναι από καιρό που ο κ. Παπαφώτης υποσκάπτει τους Συνδέσμους και το έργο τους».

________________________________________________

Έκανα τη σχετική ανάρτηση για πολλούς και διάφορους λόγους.
Επειδή πέρασε απαρατήρητη.
Επειδή περιέχει μια πληροφορία (που χρειάζεται ψάξιμο).
Επειδή δείχνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι.
Επειδή δείχνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να νομίζουν ότι ζουν στη δεκαετία του ‘50.
Επειδή δείχνει τις «αδελφικές» σχέσεις μεταξύ συναγωνιστών.
Επειδή δείχνει το ήθος μερικών από τους αγωνιστές.
Επειδή…
Επειδή….
Επειδή….
Όπως πάντα, τα συμπεράσματα δικά σας…

* * *

Υ.Γ. Στο facebook δημιουργήθηκαν κάποιες εθνικιστικές σελίδες όπως αυτή http://www.facebook.com/profile.php?id=1636820663&ref=profile#/group.php?gid=46383914916&ref=share.

Στο αρχικό κείμενο αναφέρει ότι:
«Επειδή βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Είμαστε Έλληνες-Κύπριοι και οι Τούρκοι δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αδέρφια μας, όσο και αν θα βόλευε κάποιους αυτό.

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για να υπάρξει ειρήνη στη χώρα μου πρέπει να απαρνηθώ κομμάτια του τόπου μου και να συμβιβαστώ με λύσεις που δίνουν ισχύ σε ένα ξένο λαό, σε ένα κατακτητή που το μόνο που θέλει είναι η εδραίωση της κυριαρχίας του προς το παρόν μέχρι να του κατεβεί στο κεφάλι ότι δεν του φτάνουν μόνο αυτά και θέλει και άλλα.

Επειδή θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πια η Ελληνική σημαία σε όλους εκείνους τους δημόσιους χώρους που υπήρχε και πριν.

Επειδή μεγάλωσα με ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού για την Ελευθερία και δεν θέλω να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο.

Επειδή φοίτησα σε ελληνικά σχολεία μαθαίνοντας ότι είμαι Έλληνας και ότι "Δεν Ξεχνώ" και αρνούμαι αυτό να μην περάσει και στα παιδιά μου, και στα παιδιά των παιδιών μου.

Επειδή ο Ύμνος εις την Ελευθερία είναι βγαλμένος μέσα απ'τα κόκκαλά μου και δεν θα μου στερήσει κανένας το δικαίωμα να τον απαγγέλλω όπου θέλω και όποτε θέλω.

Επειδή γνωρίζω ότι είμαι πάνω απ' όλα Έλληνας και θέλω όλοι να μάθουν ότι
"ΤΟΥΤΗ Η ΔΙΨΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ,
ΤΟΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ
ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ"».

Σε μήνυμα που έστειλαν οι δημιουργοί έλεγε ότι φαίνεται πως η σελίδα τους ενόχλησε πολλούς.
Αναφέρονταν σε μένα που έκανα μεριά σχόλια.
Τελικά φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν οι ίδιοι και μετέτρεψαν την σελίδα σε κλειστού κυκλώματος ώστε να αποκλείσουν κάθε αντίθετη φωνή.

Αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά ότι ο εθνικισμός δεν έχει επιχειρήματα, έχει μόνο συνθήματα και δεν μπορεί να αντέξει στη βάσανο της λογικής.
Αυτό το αναφέρω πληροφοριακά και για να δείξω ότι δεν πρέπει να μένει τίποτε αναπάντητο από τις επιθέσεις και τις αρλούμπες αυτών των ανθρώπων.

- Ποιος είπε ότι τα νοήματα της ακροδεξιάς ισοπέδωσης έχουν εκλείψει;


185 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

stelios

μα για αυτό πρέπει να ανοίξουν τα περίφημα αρχεία της εοκα.

όχι για να μάθουμε για τις δολοφονίες αροστερών. αυτά είναι πλέον τεκμηριωμένα. αλλά για να μάθουμε τις κόντρες μεταξύ των αγωνιστών.

πράματα που οι συνδέσμοι τείνουν να χώνουν κάτω από το χαλί. είναι γνωστό π.χ. ότι ο γιωρκάτζης με τη λήξη του αγώνα δολοφόνησε ένα από τα πιο αγνά μέλη της εοκα (αν θυμούμαι σωστά του το ονόμα του ήταν Γιαννακης Στεφανιδης)... για το συμβάν οι σύδεσμοι βεβαίως μουγγα.... ενώ γιορτάζουν ενελλειπώς το εθνικό μνημόσυνο του "αγωνιστή" γιωρκάτζη.


επίσης ξέρω για το χωριό μου, ότι γνωστό μέλος της εοκα α (και ββου μεταγενέστερα) τον έστειλε η εοκα στο χωριό να καθαρίσει αριστερό γιατί τους έκλεψε μισσιμου ένα όπλο. στη κοινωνία του χωριού βεβαίως υπήρχαν άλλοι κανόνες οι οποίοι τείνουν να είναι πιο δυνατοί που τες όποιες ιδεολογίες.
το υποψήφιο θύμα ήταν μακρινός συγγενής, έτσι εμπήκαν στη μέση ανίψια, ξαδέρκια κουμπάροι και το πρόβλημα ελυθηκε με τη επιστροφή του όπλου.

κατά που το χει η ιστορία το αποτέλεσμα ήταν να καρφώσουν οι ίδιοι της εοκα τον δικό τους στους εγγλέζους....


τζαι στο κάτω κάτω, η κόντρα μακάριου και εοκα ββου, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό που εκαταφέραν να μας πουλλούν που το 74 τζαι ύστερα - μεταξύ ακελ και συναγερμου.

στην ουσία ήταν μια κόντρα μεταξύ των πρώην μελών της εοκα μεταξύ τους ..... για την εξουσία.


άμαν τους πιάσεις που κοντά τους ίδιους τους αγωνιστές τζαι εμπιστεφτούν σε λίον, θα δεις ότι τζαι ίδιοι κάμνουν διαχωριμούς μεταξύ αγωνιστών τζαι των "ταχαμου αγωνιστών".

αλλά εν τα λαλούν... πρέπει να προκύψουν προσωπικές κόντρες για να τους φύει καμιά κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου του κ.Μιχάλη,

Σε ότι αναρτήθηκε από τον Μιχάλη το μόνο που μπορώ να πώ είναι αίσχος όχι προς το πρόσωπο του κ.Μιχάλη αλλά των περιεχομένων των αναρτήσεων).

Λοιπόν,ο Θάσος Σοφοκλέους δήλωσε ότι επαναπαύτηκε με την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.Του εξήγησε τα πράγματα ως έχουν.

Επίσης,ο κ.Σοφοκλέους αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:"......χειρίζεται με πολύ αίσθηση ευθύνης το εθνικό θέμα.....".Αυτό από μόνο του δηλώνει ότι ο κ.Σοφοκλεόυς έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό Πρόβλημα.

Όπως διάβασα στο άρθρο,ο Φώτης Παπαφώτης ή ο "σκληρός",όπως αναφέρει ο κ.Μιχάλης,με επιστολή του προς τον κ.Σοφοκλέους λέει ευθαρσώς ότι ξέκοψε από την ΕΟΚΑ.

Όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο ο κ.Παπαφώτης είναι συνεχιστής της τότε ανεγκέφαλης και στενόμυαλης εθνικιστικής ιδεολογίας.Το ρητό των Αρχαίων Ελλήνων "πάς μή Έλλην βάρβαρος" στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να γίνει : "πάς μή σύμφωνος με τον κ.Παπαφώτη πιόνι των ξένων".

Όλη αυτή η έχθρα και ο φανατισμός που προβάλλει ο κ.Παπαφώτης έναντι στο πρόσωπο του κ.Σοφοκλέους,όπως αναφέρει και η απαντιτική επιστολή του Συνδέσμου Αγωνιστών : "Είναι γνωστό ότι, το πάθος του κ. Παπαφώη εναντίον του κ. Σοφοκλέους έχει βάθος πολλών χρόνων".
Αυτό μας δηλώνει ότι δεν ήταν μόνο αυτή η κόντρα στους κύκλους της ΕΟΚΑ.Και ο νοών νοήτω....

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου Μιχάλη Μιχαήλ

Ανώνυμος είπε...

Προδότη Μιχάλη Μιχαήλ!
Ντροπή σου γυναικούλλα!

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό, αλλά διαφωνώ με την προβολή που τους δίνεις, Μιχάλη. Η ΕΟΚΑ ανήκει σε μία εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί, φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε. Σε όλες τις εξεγέρσεις, τις επαναστάσεις και τις οργανώσεις τους, ανά την υφήλιο, στην ιστορία της ανθρωπότητας, υπήρχαν ηρωϊσμοί, αγνοί αγωνιστές, αλλά και εφιάλτες, προδοσίες, λάθη κι εγκλήματα. Η σκοτεινή πλευρά δε λείπει από κανένα αγώνα. Οπότε δε βλέπω σε τι εξυπηρετεί να ασχολούμαστε συνέχεια με την αρνητική πλευρά του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ίσως στο μόνο που συμβάλει, να είναι σε μια νέα ανάφλεξη του εθνικισμού, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι εθνικιστές των οποίων τα μυαλά έχουν μείνει στο 1950, υπάρχουν και σε άλλους χώρους δογματισμοί, αγκυλώσεις του παρελθόντος και δημοκρατικές ελλείψεις. Συνήθως, οι ακραίοι αλληλοδακτυλοδείχνονται για να δημιουργήσουν προφίλ και να αποπροσανατολίσουν από την εστίαση στο δικό τους πολιτικό χώρο. Η ύπαρξη της μίας άκρας είναι άκρως απαραίτητη για τη δικαιολόγηση της ύπαρξης της άλλης άκρας. Η μεγάλη μετριοπαθής πλειοψηφία οφείλει να τους αγνοεί επιδεικτικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωση των ιδεών τους και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Είναι δεδομένο, ότι οι εθνικιστές αντιπροσωπεύουν μία πολύ μικρή μερίδα του κυπριακού λαού και επίσης, δεδομένο είναι, ότι δεν κρύβονται ή δεν ξέρουν να κρυφτούν. Ο λόγος είναι απλός, είναι περήφανοι για τον εθνικισμό τους, γιατί το θεωρούν φιλοπατρία, συχνά δεν αντιλαμβάνονται καν το ρατσισμό που απορρέει από αυτή τη "φιλοσοφία".

Συμφωνώ ότι πρέπει να έχουμε υπόψιν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον εθνικισμό, όπως και από κάθε άλλη ακραία απολυταρχική ομάδα, αλλά διαφωνώ με τη συνεχή προβολή τους. Ακούσια τους κάνεις και διαφήμιση...

Υ. Γ. Προσπάθησα να παρακολουθήσω και την προηγούμενη συζήτηση, αλλά κάπου εκεί στο ελλαδίτικο σουβλάκι έναντι της κυπριακής πίττας με σουβλάκια, έχασα το νήμα...

Μιχάλης είπε...

Προς Ανώνυμο,

Και γιατί παρακαλώ είναι ντροπή μου;

Εγώ δεν είπα τίποτε, παράθεσα τι είπαν μεταξύ τους (δημόσια) οι αγωνιστές.

Ή μήπως το πρόβλημα είναι χάλασε η εικόνα;

Μιχάλης είπε...

@ stelios

Ποια αρχεία της ΕΟΚΑ να ανοίξουν;
Οι ίδιοι λένε ότι δεν υπάρχουν αρχεία.

Θα συμφωνήσω μαζί η τακτική των αγωνιστών να καλύπτει ο ένας τον άλλον σε σοβαρά θέματα, ακόμα και σε εγκλήματα, δημιουργεί σοβαρά ηθικά ζητήματα.

Και δεν είναι θέμα να βγουν τα άπλυτα στη φόρα.
Το θέμα είναι να ησυχάσουν οι συγγενείς, που δεν ξέρουν που είναι θαμμένοι οι δικοί τους.
Και αναφέρομαι σε τρεις περιπτώσεις αγνοουμένων από την εποχή της ΕΟΚΑ.
Δεν είναι μόνο η περίπτωση Στεφανίδη, αυτή είναι η (μόνη) πιο γνωστή.

Στο κάτω κάτω δεν νομιμοποιούμαστε να ζητούμε από την Τουρκία να δώσει στοιχεία για τους αγνοούμενους κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα για άλλες περιπτώσεις.

Περίπτωση σαν και αυτή με τον συγχωριανό σου υπάρχουν πολλές.
Θύμα παρόμοιας περίπτωσης έπεσε και τομεάρχης ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από προδοσία, μετά που αρνήθηκε να προβεί σε άδικες εκτελέσεις.

Μιχάλης είπε...

@ spyros

Είναι σημαντική η παρατήρηση ότι τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και οι σύνδεσμοι αγωνιστών, μετά από συναντήσεις τους με τον πρόεδρο δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία των πραγμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση από πλευράς συνδέσμων μετά τη συνάντηση, που να επικρίνει τον πρόεδρο.
Αυτό πρέπει να το πιστώσουμε.

Το φαινόμενο Παπαφώτης αξίζει μελέτης. Και όποιος τον διαβάζει, αλλά και τον γνωρίσει από κοντά, διαπιστώνει ότι είναι έμπλεος φανατισμού και τριτοκοσμικών αντιλήψεων.

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Λυπούμαι πολύ αν σε στενοχώρησε αυτό που ανάρτησα.
Μόνο που στόχος μου δεν είναι όλα αυτά που μου αποδίδεις.

Το γιατί ανάρτησα αυτό το θέμα το έγραψα ήδη στο τέλος του άρθρου.

Και ανάμενα ότι τουλάχιστον θα με πίστωνες τουλάχιστον που δεν ισοπέδωσα τους ανθρώπους αλλά αναφέρομαι στις νοοτροπίες μερικών. Και αυτοί οι μερικοί δεν είναι (στην προκειμένη) οι Σύνδεσμοι αλλά οι έχοντες τη νοοτροπία Παπαφώτη.

Ούτε νομίζω ότι άφησα οποιαδήποτε αιχμή εναντίον της ΕΟΚΑ για να γράψεις όσα έγραψες στην πρώτη παράγραφο.

Αλλά μιας και το θίγεις, θα σου πω ότι θα ασχολούμαστε με την αρνητική ή την σκοτεινή πλευρά, ενόσω σε αυτήν δεν ρίχνεται φως.
Και ενώ όλοι οι αγώνες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, η περίπτωση μας ίσως είναι από τις ελάχιστες που τα κρατούν ακόμα καλά κλειδωμένα.

Δεν θεωρώ ότι κάνω διαφήμιση οποιουδήποτε με αυτά που γράφω.

Απλώς βγάζω στην επιφάνεια (και δεν αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση) κάποια πράγματα που κάποιοι θέλουν να τα κρατούν καλά κρυμμένα για να μην τσαλακωθεί το «καλό» προφίλ τους που διαθέτουν μέσα στην κοινωνία.

Υ.Γ. Κρίμα που σταμάτησες στα… σουβλάκια.

aiolos είπε...

Να κάνω κάποιες ερωτήσεις:

1. Η σελίδα αυτή :
http://www.facebook.com/profile.php?id=1636820663&ref=profile#/group.php?gid=46383914916&ref=share.
Είναι εθνικιστική σελίδα που βλέπει τον Μιχάλη σαν κάποιο κίνδυνο για την Κύπρο; Τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα; Και πως συνδέεται κανείς να δει τι γράφουν.

2. Στο σημείο αυτό :

«γ) Εσυκοφάντησαν τον Αρχηγόν της ΕΟΚΑ Β' Στρατηγόν Γεώργιον Γρίβα-Διγενήν και τα Μέλη της ΕΟΚΑ Β' - επομένως και ΕΣΕΝΑ - ότι έκαμαν το Πραξικόπημα και έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο ενώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;»

Εγώ καταλαβαίνω ότι ο Χριστόφιας και οι σύντροφοί του συγκοφάντησαν και κάρφωσαν μήπως κάτι άλλο λέγεται ή μήπως είναι κακή στοιχειοθέτηση του κειμένου;

Ανώνυμος είπε...

@ αιολος

Η σελίδα αυτή είναι μια ομάδα 3000 ατόμων στο facebook που τονίζει ότι οι Κύπριοι είμαστε Έλληνες και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι αδέρφια μας από τη στιγμή που δεν έχουμε κοινή ιστορία και κοινούς αγώνες. Επίσης, η σελίδα αυτή δεν αφορά καθόλου τον Μιχάλη Μιχαήλ ούτε τον παρομοιάζει με κίνδυνο κτλ κτλ. Είναι μια σελίδα στην οποία μέχρι πρότεινως ήταν μέλος και ο ίδιος αλλά τη στιγμή που άρχισε τις προσωπικές επιθέσεις στα μέλη της σταμάτησε να έχει θέση εκεί.

Ανώνυμος είπε...

dld re pe8kia eleos eto ekistisete polla!sr alla anti na ipostirizete tn omada sas tse na eisasten sto pleurw tis pate kontra stous apoelistes..en sas eida oyte mia fora meta p agona na fkite stes tileorasis k na pite kata tis dietisias...egw prosopika nmz efasas i zilia sas tse touto ena sas troi panta prospa8ite na miasete sto apoel..ma panta px tn prwigoumeni fora p epezete kipelo tse isxen tsans na to piate tse efkalete tse faneles mn k mn gt efkale k to apoel efkaletse efimerida epd ishe to apoel..kita3te tn omada sas tse paretate na kamnete parapona g dietites..eyxaristo!

Ανώνυμος είπε...

*K NA MEN PITE KATA TIS DIETISIAS

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

1. Όχι, η συγκεκριμένη σελίδα δεν βλέπει τον Μιχάλη ως κάποιον κίνδυνο.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο.

Το ποιος είναι ο σκοπός της τον παράθεσα, αλλά σου εξηγά και η φίλη Ανώνυμη.

Πως συνδέεσαι δεν ξέρω, αφού το έκαναν κλειστή ομάδα για να αποφύγουν το χάλασμα της σούπας από αντίθετες απόψεις.


2. Δεν ξέρω αν είναι κακή στοιχειοθέτηση του κειμένου. Το τι λέει είναι σαφές.
Ότι το ΑΚΕΛ κατηγορεί την ΕΟΚΑ Β’ ότι ευθύνεται για τα γεγονότα του 1974.

Όμως η ουσία δεν είναι εδώ. Είναι γνωστό ότι κάποια από τα στελέχη της ΕΟΚΑ είχαν ενταχθεί και στην ΕΟΚΑ Β’, αλλά σήμερα είτε το αρνούνται είτε αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτό όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Και ο Παπαφώτης κάρφωσε τον Θ. Σοφοκλέους ότι ήταν μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Και πριν μου αρχίσεις τα περί πατριωτισμού κλπ,. κλπ., να σου πω ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των κυπρίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων, θεωρεί την ΕΟΚΑ Β’ ως εγκληματική και ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για το τι έγινε το 1974.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Το ψέμα δεν είναι ποτέ η διέξοδος.
Ορθά αυτά που λες για το περιεχόμενο της σελίδας του facebook.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ποια ή ποιος είσαι, θα ήθελα να παραθέσεις συγκεκριμένα ποιες ήταν αυτές οι προσωπικές επιθέσεις που έκανα αλλά να δώσετε και τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να διαπιστώσει του λόγου το αληθές, εξασφαλίζοντας του την είσοδο στη σελίδα.

Μέχρι να το κάνετε αυτό, σας λέω ότι μένετε εκτεθειμένοι.

Το ποιος κάνει προσωπικές επιθέσεις φαίνεται και από τα δύο προηγούμενα μηνύματα…

Περιμένω λοιπόν…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Είσαι ακριβώς μέσα στο θέμα!!!

Περίμενε λίγο διότι θα πούμε τζιαι για την Ανόρθωση και για την Πέγεια... :-)))

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,
σε μένα φαίνονται πολύ γνωστά αυτά που παραθέτεις κι ούτε μου προκαλούν καμία έκπληξη. Οι ξεπερασμένες ιδέες αυτού του χώρου και τα κατάλοιπα τους στα μυαλά ορισμένων μέχρι σήμερα δεν είναι κάτι το καινούριο.

Δεν είπα ότι με "στεναχώρεσε" η ανάρτηση σου. Δε σου "πίστωσα" οποιεσδήποτε κακές προθέσεις. Ούτε έγραψα ότι "ισοπεδώνεις" ή ότι "αφήνεις αιχμές". Αυτά είναι δικοί σου ισχυρισμοί. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρα αυτά που εννοούσα. Λυπάμαι που τα εξέλαβες λανθασμένα. Αυτό είναι πολύ εύκολο να αποδεικτεί, αν ανατρέξεις στα γραφόμενα μου.

("Ίσως στο μόνο που συμβάλει, να είναι σε μια νέα ανάφλεξη του εθνικισμού, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις."..."Συμφωνώ ότι πρέπει να έχουμε υπόψιν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον εθνικισμό, όπως και από κάθε άλλη ακραία απολυταρχική ομάδα, αλλά διαφωνώ με τη συνεχή προβολή τους. Ακούσια τους κάνεις και διαφήμιση... ")

Διαφωνώ με τη συνεχή προβολή. Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασης μου.

Παρακολουθώ εδώ και χρόνια με προσοχή τις κινήσεις ακραίων και επικίνδυνων ομάδων, αλλά με διακριτικότητα. Το μεγάλο λάθος θα ήταν να τους καθιστούσαμε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η επανάληψη των θέσεων τους και η δύναμη της συνήθειας, θα συμπαρέσυρε πολύ κόσμο στην αθώωση τους και στη λανθασμένη αντίληψη, ότι είναι ακίνδυνοι. Και δεν είναι...

Υ. Γ. Δε σταμάτησα στα σουβλάκια στην ανάγνωση των σχολίων της προηγούμενης ανάρτησης. Απλά από κει και πέρα έχασα το νήμα. Το συναίσθημα υπερίσχυε λίγο της λογικής στην όλη συζήτηση, εξ ου και η πληθώρα των στερεότυπων και των προκαταλήψεων για τις σχέσεις Ελλαδίτης/Κύπριος, Δεξιός/Αριστερός, Έλληνας/Τούρκος κτλ. Αυτές όμως, είναι μόνο δικές μου εντυπώσεις, κάποιος άλλος αναγνώστης μπορεί να διέκρινε άλλα σημεία...

Ανώνυμος είπε...

MIXALI YPOKLINOME, FAKKA TOUS PAS TA TZIERRATA!!!!!

Meropi είπε...

Μιχάλη μου,
Όπως έτυχε να τα πούμε και σε προηγούμενη ανταλλαγή απόψεων, σε κάποια παλιά μου ανάρτηση για την ιστορία της Κύπρου, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στον αγώνα της Ε0ΚΑ. Το 1960 ήμουν 8 χρονών. Σημαδεύτηκα απ’ αυτόν (τον αγώνα). Έκλαψα για τους αγνούς αγωνιστές (Αυξεντίου, Μάτση, Παλληκαρίδη). Και μπορώ να πω ότι δακρύζω ακόμα διαβάζοντας ποιήματα του Παλληκαρίδη. Όμως κατά την πορεία μου προς την ωριμότητα, αναθεώρησα πολλές απόψεις μου. Τώρα που μεγάλωσα, διάβασα και μελέτησα μερικά πράγματα παραπάνω, σκέφτηκα πιο ώριμα, έφτασα πια να αμφισβητώ την αναγκαιότητα του αγώνα εκείνου, για τον οποίο έδωσαν νέοι αγνοί άνθρωποι τη ζωή τους. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του Μακαρίου κατ΄ αρχάς να αναθέσει τον αγώνα αυτόν στο Γρίβα, ένα άνθρωπο, ακραίων εθνικιστικών αντιλήψεων που απέκλεισε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού από τον αγώνα και δεύτερο την παραμονή του ίδιου (του Μακαρίου) επί μακρόν στην πολιτική ζωή της Κύπρου, μετά την ανεξαρτησία. Η Κύπρος έπρεπε να αφεθεί στα χέρια των πολιτικών που θα αντιμετώπιζαν με ανοιχτό μυαλό τη συνύπαρξη μας με τους Τουρκοκυπρίους. Είτε το θέλουμε, είτε όχι μοιραζόμαστε την κοινή πατρίδα. Το μίσος δεν ωφέλησε και δεν ωφελεί κανένα. Το μίσος ένθεν και ένθεν είναι που μας έφερε σ’ αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα. Και ναι φταίει ο Αττίλας κυρίως για τη διαίρεση της πατρίδας μας, αλλά κι εμείς οι Ελληνοκύπριοι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Το να υπάρχουν Κύπριοι ακόμα και σήμερα που δίνουν άλλοθι στην ΕΟΚΑ Β΄ και υπερασπίζονται την ιδεολογία της, μου φαίνεται τόσο ανόητα αντιδραστικό. Νόμιζα ότι προχωρήσαμε μπροστά. Λες να κάνω λάθος??
Και για να μην παρεξηγηθώ νιώθω Κύπρια και Ελληνίδα μαζί (δεν απεμπολώ τις ελληνικές μου ρίζες), αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να νιώθω ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στην κοινή πατρίδα, την Κύπρο.
Υ.Γ. Βλέπω ότι οι Ανώνυμοι κτύπησαν και πάλι με τα σχόλια τους. Γιατί βρε παιδιά δεν αποκτάτε κάποιο όνομα? Έστω και nickname.

Meropi είπε...

θέλω να διορθώσω ένα φραστικό λάθος. Ξαναγράφω σωστά τη φράση. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του Μακαρίου κατ΄ αρχάς να αναθέσει τον αγώνα αυτόν στο Γρίβα, ένα άνθρωπο, ακραίων εθνικιστικών αντιλήψεων που απέκλεισε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού από τον αγώνα και δεύτερο (ήταν λάθος) η παραμονή του ίδιου (του Μακαρίου) επί μακρόν στην πολιτική ζωή της Κύπρου, μετά την ανεξαρτησία.

Ανώνυμος είπε...

Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese? I mana sou en sou ipe gia tous tourkous? ti mas ekaman afou esi en eshis idea? alla je esi tourkos ise! erkese na tous ipostiri3is! en antrepeste tpt pkion! Veveos ise akelikos. Dikeologise. Pou mitsis ekaman s plisin egkefalou je twra eta apotelesmata! opos je allous! etourje4ete! ISASTE TOURJOI! je esi je o proedros sas! na shereste

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Αγαπητή μου, καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις.
Όμως υπάρχει και το «για σεν τα λέω πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη…»!

Όσον αφορά τον εθνικισμό, η δική μου άποψη είναι ότι ώσπου κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, βοηθούμε στην εκκόλαψη και στην ενηλικίωση του.

Πρέπει να τους εκθέτουμε.
Και ώσπου βγαίνουν στο φως της ημέρας εκτίθενται.

Και αυτό φαίνεται από τους διάφορους ανώνυμους που δεν μπορούν να αρθρώσουν μία λέξη πέρα από ύβρεις και χαρακτηρισμούς.

Και αυτό δείχνει την ιδεολογική αλλά και πολιτική τους γύμνια.

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Αγαπητή μου νομίζω ότι δεν διαφωνούμε και πολύ σε αυτά που λες.
Ζήσαμε κάποιες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας και νιώσαμε στο πετσί μας την καταστροφή.

Τα λάθη και οι παραλείψεις της δικής μας πλευράς ήταν πολλά.
Και τολμώ να πω ότι για μένα το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ήταν ο αγώνας της ΕΟΚΑ.
Αυτός άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου (όχι του φίλου που γράφει εδώ).

Όμως όπως είπα και στον Αίολο (όχι το θεό του ανέμου αλλά το φίλο μας που γράφει εδώ), όταν θα κοντεύει η επέτειος θα έχω μια σχετική ανάρτηση.
Κι εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε…

Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιους το ρολόι και ο χρόνος σταμάτησαν στη δεκαετία του ’50.

Όσον αφορά τους Ανώνυμους, ας τους να γράφουν.
Δείχνουν το επίπεδο τους αλλά και τη δειλία τους.
Ούτε ένα ψευδώνυμο δεν τολμούν να χρησιμοποιήσουν…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Ναι είμαι από το Γερόλακκο.
Η μάμα μου δεν χρειάζεται να μου πει τίποτε. Διότι έζησα την προδοσία, έζησα το πραξικόπημα, έζησα την εισβολή, έζησα την προσφυγιά.

Εσύ φαίνεται μόνο ακουστά τα έχεις.

Αν έχεις την καλοσύνη όμως, βάλε κανένα ψευδώνυμο για να μη σε συγχύζω με άλλους συνονόματους σου.

Βλέπεις εγώ δεν φοβούμαι να πω ούτε το όνομα μου ούτε την καταγωγή μου.
Δεν είμαι άλλωστε τυφλοπόντικας ούτε άνθρωπος της νύκτας...

Να είσαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε εν ντρεπεσε να λέεις ετσι???Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

aiolos είπε...

Εντάξει πριν τοποθετηθώ ας κάνω μερικές ερωτήσεις (ΓΕΡΩΝ ΑΛΩΠΗΞ ΟΥΧ ΑΛΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΓΗ):


1.
{Meropi είπε:

Τώρα που μεγάλωσα, διάβασα και μελέτησα μερικά πράγματα παραπάνω, σκέφτηκα πιο ώριμα, έφτασα πια να αμφισβητώ την αναγκαιότητα του αγώνα εκείνου, για τον οποίο έδωσαν νέοι αγνοί άνθρωποι τη ζωή τους.}

{Μιχάλης είπε:
Και τολμώ να πω ότι για μένα το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ήταν ο αγώνας της ΕΟΚΑ.}

Συμφωνείτε λοιπόν ότι δεν έπρεπε να γίνει ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ;

2.

{Μιχάλης είπε:
να σου πω ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των κυπρίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων, θεωρεί την ΕΟΚΑ Β’ ως εγκληματική και ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για το τι έγινε το 1974.}

Η ΕΟΚΑ Β αν λέω αν είχε πετύχει στους στόχους της σήμερα θα την θεωρούσαν ως τον διάβολο και την αιτία κακών ή θα την θεωρούσαν τιμή μας και καμάρι μας;
Και σε συνδυασμό με το ερώτημα 1 μήπως στόχος της σημερινής ηγεσίας της Κύπρου είναι και η ΕΟΚΑ να θεωρηθεί

{Meropi είπε:
Τώρα που μεγάλωσα, διάβασα και μελέτησα μερικά πράγματα παραπάνω, σκέφτηκα πιο ώριμα, έφτασα πια να αμφισβητώ την αναγκαιότητα του αγώνα εκείνου, για τον οποίο έδωσαν νέοι αγνοί άνθρωποι τη ζωή τους……………… Η Κύπρος έπρεπε να αφεθεί στα χέρια των πολιτικών…….}

Δηλαδή σαν δεύτερο στόχο την ενοχοποίηση της ΕΟΚΑ που δεν μας άδφησε προτεκτοράτο των Άγγλων και τι καλά που τα έλεγε τότε το ΑΚΕΛ και ο Παπαιωάννου;

Ανώνυμος είπε...

ok megaloses ema8es touto to 8ema ti to anigoume tr?dn katalabw
sfn me tn filo m tn anonimo(Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese?...)gt dn katalabw tosi epi8esi sto group? epd eimasten apoelistes eimaste re!koliase o3a blepeis tin omada s tse to koma s p fisika einai i omonia k to akel gt an dn itn ouden sxolio dn 8a egrafes g to group..k sfn k egw p se akaman block gt esi ti empikes na kameis sto group na di3is ti 3erwtsefakia s i na sampotaris oula osa laloumen gt en afikes kati asxoliasto!tse touto dixnei anorimotita k oxi taxa m oti emeletises...euxaristo poli....

Ανώνυμος είπε...

ok megaloses ema8es touto to 8ema ti to anigoume tr?dn katalabw
sfn me tn filo m tn anonimo(Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese?...)gt dn katalabw tosi epi8esi sto group? epd eimasten apoelistes eimaste re!koliase o3a blepeis tin omada s tse to koma s p fisika einai i omonia k to akel gt an dn itn ouden sxolio dn 8a egrafes g to group..k sfn k egw p se akaman block gt esi ti empikes na kameis sto group na di3is ti 3erwtsefakia s i na sampotaris oula osa laloumen gt en afikes kati asxoliasto!tse touto dixnei anorimotita k oxi taxa m oti emeletises...euxaristo poli....

Ανώνυμος είπε...

ok megaloses ema8es touto to 8ema ti to anigoume tr?dn katalabw
sfn me tn filo m tn anonimo(Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese?...)gt dn katalabw tosi epi8esi sto group? epd eimasten apoelistes eimaste re!koliase o3a blepeis tin omada s tse to koma s p fisika einai i omonia k to akel gt an dn itn ouden sxolio dn 8a egrafes g to group..k sfn k egw p se akaman block gt esi ti empikes na kameis sto group na di3is ti 3erwtsefakia s i na sampotaris oula osa laloumen gt en afikes kati asxoliasto!tse touto dixnei anorimotita k oxi taxa m oti emeletises...euxaristo poli....

Ανώνυμος είπε...

ok megaloses ema8es touto to 8ema ti to anigoume tr?dn katalabw
sfn me tn filo m tn anonimo(Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese?...)gt dn katalabw tosi epi8esi sto group? epd eimasten apoelistes eimaste re!koliase o3a blepeis tin omada s tse to koma s p fisika einai i omonia k to akel gt an dn itn ouden sxolio dn 8a egrafes g to group..k sfn k egw p se akaman block gt esi ti empikes na kameis sto group na di3is ti 3erwtsefakia s i na sampotaris oula osa laloumen gt en afikes kati asxoliasto!tse touto dixnei anorimotita k oxi taxa m oti emeletises...euxaristo poli....

Ανώνυμος είπε...

ok megaloses ema8es touto to 8ema ti to anigoume tr?dn katalabw
sfn me tn filo m tn anonimo(Krimas pou ise je pou ton Gerolako! En antrepese?...)gt dn katalabw tosi epi8esi sto group? epd eimasten apoelistes eimaste re!koliase o3a blepeis tin omada s tse to koma s p fisika einai i omonia k to akel gt an dn itn ouden sxolio dn 8a egrafes g to group..k sfn k egw p se akaman block gt esi ti empikes na kameis sto group na di3is ti 3erwtsefakia s i na sampotaris oula osa laloumen gt en afikes kati asxoliasto!tse touto dixnei anorimotita k oxi taxa m oti emeletises...euxaristo poli....

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

Για την περίπτωση της ΕΟΚΑ Β γιατί το μυαλό μου έχει κωλύσει στην φράση :

"Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή"

Αγαπητέ ανώνυμε σε παρακαλώ γράφε με Ελληνικά στοιχεία, δεν είναι ανάγκη να στραβωθούμε για να σε καταλάβουμε.

Drapetis είπε...

Για να καταλαβω καλα ανωνυμε, 'εσαμποταρε σας' επειδη σας απαντουσε ο Μιχαλης? Αν ειναι αυτο που θελεις να πεις, τοτε πως φανταζεσαι εσυ τον διαλογο? Να μιλας μονο και να μεν σου απαντουν?

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

1. Ναι, προσωπικά πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει ο αγώνας της ΕΟΚΑ ή τουλάχιστον να μην γινόταν με τον τρόπο και τις συνθήκες που έγινε.

Τη θέση μου θα την εκθέσω αναλυτικά – όπως ήδη είπα – σε ειδική ανάρτηση.

2. Όχι δεν είναι αυτό που εννοώ, τουλάχιστον εγώ, δηλαδή την ενοχοποίηση της ΕΟΚΑ.
Αν και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η Κύπρος ανεξάρτητη με κηδεμόνες τους Άγγλους και τους Τούρκους.
Ο κόσμος που πολέμησε και έδωσε ακόμα και τη ζωή του δεν ευθύνεται.

Εγώ μιλώ για την πολιτική απόφαση να αναληφθεί τέτοιος αγώνας.

Το μόνο κοινό που έχουν η ΕΟΚΑ με την ΕΟΚΑ Β’ ήταν ο αρχηγός και ορισμένα από τα μέλη της που ήταν και στην πρώτη ΕΟΚΑ.

Στην πρώτη ΕΟΚΑ εχθρός ήταν ο άγγλος κατακτητής ενώ στη δεύτερη οι συναγωνιστές τους και άλλοι ομοεθνείς.
Δηλαδή προωθούσε εμφύλιο.

Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και γι αυτό δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποια νίκη και ποια ήττα μιλάς.
Όταν η ΕΟΚΑ Β’ δεν είχε στην ουσία λαϊκό έρεισμα, σε σύγκριση με την ΕΟΚΑ που είχε.

Εκτός και αν κρίνεις και συγκρίνεις μόνο από το όνομα των δύο οργανώσεων.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7:58 μμ

Καταρχήν, ως ακραιφνείς έλληνας, σε παρακαλώ να γράφεις ελληνικά για να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Είναι πολύ κουραστικό αυτό που κάνεις. Επίσης, γράφε ολόκληρες τις λέξεις για να βγαίνει και νόημα.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει εδώ η Ομόνοια ή το ΑΠΟΕΛ.
Δεν είναι όλα ίσα και όμοια αγαπητέ/ή μου.

Για ποια επίθεση μιλάς και σε ποιο γκρουπ;
Αν είναι για το facebook επαναλαμβάνω, ανοίξετε το να δουν όλοι τι γράφτηκε.
Διαφορετικά δεν γίνεστε πιστευτοί.
Εκτός και αν με τη λέξη επίθεση, χαρακτηρίζετε τη διαφορετική άποψη.

Πάντως πρώτη φορά ακούω ότι όταν κάποιος σχολιάζει τα πάντα (και μάλιστα με επιχειρήματα και στοιχεία) είναι ανώριμος ή προσπαθεί να σαμποτάρει.

Διάλογος σημαίνει ότι παρατίθενται απόψεις. Αν δεν γίνεται αυτό, τότε είναι ένας μονόλογος.

Να είσαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

οχι η συζητηση γινετε μεταξη ομαδας...αλλα για δες τα σχολια και 8α καταλαβεις γιατι σοθ μιλω..ευχαριστω!

Meropi είπε...

Αίολε μου
λες "Δηλαδή σαν δεύτερο στόχο την ενοχοποίηση της ΕΟΚΑ που δεν μας άφησε προτεκτοράτο των Άγγλων και τι καλά που τα έλεγε τότε το ΑΚΕΛ και ο Παπαιωάννου;"
Πρώτα θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. Δεν υπήρξα, ούτε είμαι τώρα μέλος του ΑΚΕΛ. Και μετά θα σου απαντήσω στο αν η ΕΟΚΑ δεν μας άφησε προτεκτοράτο των Άγγλων. Αντίθετα πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός (στον οποίο επαναλαμβάνω έλαβαν μέρος αγνοί αγωνιστές και έδωσαν τη ζωή τους, άδικα κατ' εμέ) στάθηκε η αιτία να μείνουμε όμηροι των Άγγλων ακόμα και σήμερα. Ξεσήκωσαν τους Τουρκοκύπριους, ανακάτεψαν την Τουρκία, έβαλαν τους εαυτούς τους στη θέση των διαιτητών. Μη ξεχνάς ότι η Αγγλία είναι εγγυήτρια Δύναμη (τρομάρα της). Αν ο αγώνας γινόταν με πολιτικά μέσα και ήταν κοινός για όλο το λαό και δεν είχε ως Ηγέτη ένα ακραίο Εθνικιστή (το Γρίβα που μη ξεχνάς ότι ήταν Χίτης συνεργάτης των Γερμανών) ίσως η τύχη της Κύπρου σήμερα να ήταν καλύτερη. Θα μου πεις ότι με τα ίσως δεν γράφεται ιστορία. Συμφωνώ. Αλλά αυτά που έγιναν είδαμε πού μας οδήγησαν. Το μη χείρον βέλτιστον.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μιχάλης είπε...

Ο Anef_Oriwn έγραψε ένα σχόλιο όπου στην εισαγωγή γράφει


«Μιχάλη,

Απολογούμαι εκ των προτέρων για το πιο κάτω σχόλιο μου (για το τι θα πω), αλλά αυτό μου ήρθε αυθόρμητα (διαβάζοντας εδώ κάποια πράγματα) και θα εκφραστώ όπως νοιώθω – και χωρίς διπλωματικούς τακτικισμούς! (Δεν θα σε παρεξηγήσω, αν θέλοντας να αποφύγεις εντάσεις και αψιμαχίες στο blog σου διαγράψεις το σχόλιο μου».


Επειδή θέλω να είμαι σωστός και δίκαιος, διέγραψα το σχόλιο αλλά το επαναφέρω χωρίς την… επίμαχη φράση.

Σχολίασε λοιπόν ο Άνευ Ορίων

«Λαλεί, λοιπόν ο πολυ-πραγματογνώμονας εθνικιστής Aiolos: “… Η ΕΟΚΑ Β αν λέω αν είχε πετύχει στους στόχους της σήμερα θα την θεωρούσαν ως τον διάβολο και την αιτία κακών ή θα την θεωρούσαν τιμή μας και καμάρι μας; …”!
!!! Η ΕΟΚΑ Β΄ πέτυχε τους στόχους της – έφερε τους τούρκους στην Κύπρο!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 14/3/2009 – 9:17 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Σε χαιρετώ!!! :)

Λαλεί, λοιπόν ο πολυ-πραγματογνώμονας εθνικιστής Aiolos: “… Η ΕΟΚΑ Β αν λέω αν είχε πετύχει στους στόχους της σήμερα θα την θεωρούσαν ως τον διάβολο και την αιτία κακών ή θα την θεωρούσαν τιμή μας και καμάρι μας; …”!
Μα η ΕΟΚΑ Β΄ πέτυχε απόλυτα τους στόχους της – έφερε τους Τούρκους στην Κύπρο!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 14/3/2009 – 9:36 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.: Με πρόλαβες στο τσακ, Μιχάλη!

Anef_Oriwn
Σάββατο 14/3/2009 – 9:38 μ.μ.

aiolos είπε...

Κατ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη για το σχόλιο του στο μπλοκ μου, σου έγραψα e mail αλλά δεν πρέπει να το πήρες, δεν ξέρω πως γίνεται η αποστολή μηνύματος με την σελίδα αυτή που βγάζει αν θες βοήθησέ με μπορεί να σου στείλω κάποια προσωπικά μηνύματα.


{Anef_Oriwn είπε:

«Λαλεί, λοιπόν ο πολυ-πραγματογνώμονας εθνικιστής Aiolos: “… Η ΕΟΚΑ Β αν λέω αν είχε πετύχει στους στόχους της σήμερα θα την θεωρούσαν ως τον διάβολο και την αιτία κακών ή θα την θεωρούσαν τιμή μας και καμάρι μας; …”!
!!! Η ΕΟΚΑ Β΄ πέτυχε τους στόχους της – έφερε τους τούρκους στην Κύπρο!!!}

Αγαπητέ μου με ΜΙΑ λέξη θα χαρακτήριζα την τοποθέτησή σου : ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ.


{ Meropi είπε :
ο αγώνας αυτός……….στάθηκε η αιτία να μείνουμε όμηροι των Άγγλων ακόμα και σήμερα. Ξεσήκωσαν τους Τουρκοκύπριους, ανακάτεψαν την Τουρκία, έβαλαν τους εαυτούς τους στη θέση των διαιτητών………..δεν είχε ως Ηγέτη ένα ακραίο Εθνικιστή (το Γρίβα που μη ξεχνάς ότι ήταν Χίτης συνεργάτης των Γερμανών) ίσως η τύχη της Κύπρου σήμερα να ήταν καλύτερη. Θα μου πεις ότι με τα ίσως δεν γράφεται ιστορία. Συμφωνώ.}

Δες αγαπητή Meropi με ΘΑ , με ΑΝ και με τα ΟΤΑΝ ιστορία δεν γίνεται, ξέρεις πόσα τέτοια (θα, αν και όταν) με έχουν απασχολήσει για για δικό μου αγκάθι (την Μ Ασία); Θα μπορούσαν να σου κάνω μια πολύ μακροσκελή τοποθέτηση με αναφορές και σε άλλα σημεία που έχουν να κάνουν με την Ελληνική ιστορία όπως πχ ΘΑ ήταν καλύτερα ΑΝ ο Ι Μεταξάς επέτρεπε στους Ιταλούς να διέλθουν από την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου του 1940; (επί του θέματος για την ακρίβεια «ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ» έχω γράψει ένα μακροσκελές κείμενο και κάποια στιγμή θα το δημοσιεύσω).


ΟΜΩΣ
Πρέπει να ξέρεις ότι κάνεις ένα ιστορικό λάθος τεράστιο, εξηγούμαι
Στην Κατοχή υπήρχαν οι εξής δυνάμεις:

Οι Κατακτητές.
Οι συνεργάτες τους (Τάγματα Ασφαλείας – κουκουλοφόροι κλπ).
Η Κυβέρνηση του Καίρου με επικεφαλής την Βασιλιά Γεώργιο και τα υπολείμματα του στρατού , ναυτικού και αεροπορίας.
Η αντίσταση του ΕΑΜ με στρατιωτικό σκέλος τον ΕΛΑΣ
Η αντίσταση των εθνικών ομάδων ΕΔΕΣ-ΕΚΚΑ- Χ- κλπ κλπ
Ο λαός που αρκετοί ήταν ανένταχτοι.
Οι Έλληνες που πρησκόντουσαν σαν όμηροι ή εργάτες στην Γερμανία.
Οι μαυραγορίτες.

Ο Γρίβας αγαπητή ήταν αρχηγός της Χ (Χίτες) ήταν οργάνωση που ΔΕΝ συνεργάστηκε με τον κατακτητή ΑΛΛΑ οι ταγματασφαλίτες σαν αντικομουνιστική οργάνωση ΔΕΝ την κυνηγούσαν, η αντιστασιακή δράση της ΔΕΝ ήταν εμφανής και πολεμική, διατήρησε ο Γρίβας εφεδρείες αντικομουνιστών με κύριο στόχο να χτυπήσει τους κομουνιστές μετά την απελευθέρωση χωρίς να έχουν το στίγμα του συνεργάτη των Γερμανών – Ιταλών.
Πράγματι στα Δεκεμβριανά η Χ πολέμησε κατά του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην Αθήνα με δολοφονίες και επιθέσεις από το σκοτεινά και την αφάνεια. Ο ΕΛΑΣ μη γνωρίζοντας τα μέλη της Χ δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα. Η άμυνα των ΕΑΜικών οργανώσεων ήταν να κατηγορήσουν με ελαφριά τη καρδία την Χ (Χίτες) σαν δοσίλογους.
Αυτά σου τα έγραψα προς αποκατάσταση της ιστορίας.

Μιχάλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

@ aiolos:

Στείλε μήνυμα εδώ:

mihalismihail@gmail.com


Κανονικά πρέπει να το λάβω.

aiolos είπε...

Meropi θα ήθελα να σου γράψω την ποιό κάτω ιστορία :

Ναύτης που πολέμησε με το Αβέρωφ στην Μ Ανατολή, επέστρεψε μετά την απελευθέρωση (πριν τα Δεκεμβριανά) στην πατρίδα φορώντας την στολή και ΣΤΕΜΜΑ και με την συνοδεία άγγλων ξεκίνησε να πάει στην πατρίδα του (Βόλο) για να βρει την γυναίκα του και τον γιο (ο γιός του σήμερα είναι ναύαρχος εα), στην Θήβα οι άγγλοι έστησαν καζάνι για να πιούν το τσάι τους, τους πλησίασαν λοιπόν κάτοικοι της περιοχής και είδαν τον ναύτη και το στέμμα στο καπέλο του, του είπαν
"Είσαι Χίτης;" και αυτός απάντησε
"Όχι δεν είμαι χύτης αλλά χύτης είναι ο κουνιάδος μου"
Αγρίεψε το μάτι τους και έριξαν σχοινί στο πλησιέστερο δέντρο να τον κρεμάσουν, οι άγγλοι έριξαν κλωτσιά στο καζάνι με το τσάι τους και τον πήραν άρον άρον από τα χέρια τους , ο άνθρωπος αυτός πέθανε σε βαθειά γηρατειά.

Σου λέει τίποτα αυτή η ιστορία;

Αντρικκος είπε...

Μιχάλη,

απο χτες το βράδυ κάθομαι στον υπολογιστή και διαβάζω με πολύ ευχαρίστηση τα σχόλια για τις 2 τελευταίες αναρτήσεις σου. Αν και σε ακούω εδώ και πολύ καιρό στο ραδιόφωνο πρέπει να πώ οτι απο σήμερα ανέβηκες ακόμα περισσότερο στην υπόληψη μου. Συγχαρητήρια.

Και κάτι για όλους τους ανώνυμους που εμφανίζονται ξαφνικά απο το πουθενά για να βρίσουν, να απειλήσουν και να εξαφανιστούν πάλι στα σκοτάδια τους: ΔΙΑΒΑΣΤΕ αυτά που γράφει ο Μιχάλης. Αυτό που κάνει είναι το υπέρτατο γνώρισμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: η κριτική σκέψη. Κάτι που δυστυχώς εσείς ρε Ελληνάρες ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ...

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Δεν ξέρω αν η πιο πάνω τοποθέτηση μου ήταν/είναι “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ” (πάντως ποτέ μου δεν ήμουν καλός στο να παίζω ποδόσφαιρο, ομολογώ όμως ότι μου αρέσει πολύ να το παρακολουθώ – τα τελευταία χρόνια κυρίως από τηλεοράσεως) αλλά σ’ αυτήν μου την τοποθέτηση περιέχεται μια πολύ πικρή αλήθεια: Ότι η ΕΟΚΑ Β΄ (που δεν ήταν παρά μια εθνικιστική φασιστική οργάνωση) ήταν ο Δούρειος Ίππος της ελληνικής χούντας στην Κύπρο. Συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό (με βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες κι άλλα τέτοια επεισόδια) στην πρόκληση ανώμαλης πολιτικής κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και με τη ενεργή συμμετοχή της στο χουντοφασιστικό πραξικόπημα (κάποια από τα μέλη της το ‘καναν συνειδητά, άλλοι ίσως παρασυρμένοι, χωρίς να ξέρουν τους τελικούς σκοπούς) στη δημιουργία της τραγικής και θλιβερής κατάστασης που επέφερε η τουρκική εισβολής (κατοχή, νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι). Τι παει να πει “… αν είχε πετύχει στους στόχους ...”; Μα αυτούς τους στόχους είχαν αυτοί που στέκονταν πίσω στα παρασκήνια κι έβαζαν και το παραδάκι: Τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κύπρου. τη ίδρυσαν. ΚΑΙ η Ιστορία ΔΕΝ γράφεται με ΑΝ! Κι έρχεσαι ΕΣΥ μετά να μας μιλήσεις για ΠΟΔΟΣΦΑΙΚΕΣ τοποθετήσεις!

Κι επειδή Aiolε, αρέσκεσαι να μας παραπέμπεις σε posts στο blog σου για να επιμορφωθούμε θα σε παραπέμψω κι εγώ σε μερικά από το δικό μου blog, που αναφέρονται σ’ εκείνα τα γεγονότα (και περιγράφουν και δικά μου βιώματα απ’ εκείνη την εποχή):

1. http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/12-15-1974_10.html
2. http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/13.html
3. http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/15.html
4. http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/17.html

Καλή ανάγνωση, αν τελικά ανατρέξεις εκεί. Πολλά θα μάθεις!!!

Τέλος θα σας πω κι εγώ μια Ιστορία:
Τον Μάη του 1958 (την εποχή του αγώνα της ΕΟΚΑ), ένας φτωχός Αριστερός εργάτης, ο Σάββας Μένοικος (πνεύμα ανήσυχο κι ανυπότακτο), παντρεμένος με 6 μικρά παιδιά, επέστρεφε απόγευμα σπίτι του σ’ ένα μικρό χωριό του κάμπου της Μεσαριάς (στην Κύπρο) με το ποδήλατο του. Κάποιοι δεν χώνευαν γιατί ο φτωχός αυτός μεροκαματιάρης να δραστηριοποιείται μέσα στην Αριστερά. Έριξαν τότε σε βάρος του τη ρετσινιά του προδότη, (προσφιλής τακτική τότε όταν ήθελαν να ξεκάνουν κάποιον), τον συνέλαβαν (μασκοφόροι του Χίτη Γρίβα), τον έδεσαν πάνω στον ευκάλυπτο στην αυλή της εκκλησιάς (κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και θρήσκοι) και τον σκότωσαν με πέτρες – ΛΙΘΟΒΟΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ. ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
Οποία βαρβαρότης!!!

(Αν κάποια στιγμή πέσει στα χέρια σας κανένα βιβλίο με διηγήματα του Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη, ψάξτε και διαβάστε το διήγημα του “Άουτο ντα φε”. Αναφέρεται σ’ αυτήν την τραγική κι απάνθρωπη ιστορία - είναι τρομερό. Εγώ για πρώτη φορά τ’ άκουσα να το διαβάσει σε εκδήλωση, για τους δολοφονηθέντες Αριστερούς εκείνης της εποχής, ένας συγκλονιστικός Αντρέας Τσουρής!)
Παρεμπιπτόντως για τους δολοφονηθέντες Αριστερούς πολλά μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ:
1. http://mihalismihail.blogspot.com/2008/05/1958.html
2. http://aneforiwn.blogspot.com/2008/05/3-195559-1958.html

Υ.Γ.: Aiolε, μια απάντηση σου οφείλω και για τα τελευταία σχόλια σου στο προηγούμενο post … Έπεται!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 9:26 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

@ Αντρικκος

Αγαπητέ μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Χαίρομαι διότι οι απόψεις που εκφράζω στα κείμενα μου είτε στον αέρα βρίσκουν απήχηση, όπως και αντίδραση.
Αυτό δείχνει ότι κάποιοι (αντιδρούντες) παίρνουν στα σοβαρά τα όσα λέω.

Όσον αφορά τους ανώνυμους, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει.
Ξέρω ότι μερικοί προβληματίζονται με αυτά που διαβάζουν (όχι μόνο από μένα) και παραδείγματα υπάρχουν.

Αναφέρεσαι στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Όχι μόνο δεν την κατέχουν αλλά ούτε ελληνικά (δυστυχώς) δεν ξέρουν να γράψουν. Γι αυτό και προτιμούν τα λατινογενή γράμματα προς αποφυγή ορθογραφικών λαθών.

Πάντως αυτό μου θυμίζει αυτό που είπε ο Τάκης Χατζηγεωργίου (και ομολογουμένως έχει απόλυτο δίκαιο) ότι οι πλείστοι από αυτούς που φωνάζουν για την διατήρηση της ελληνικότητα μας κλπ., κλπ., δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους Θουκυδίδη, Όμηρο, Ελύτη…

Σήμερα διάβασα σε μια εφημερίδα τη συνέντευξη του «ηγέτη» τους και ειλικρινά επιβεβαίωσα πάρα πολλά πράγματα.
Συνθήματα, αερολογίες, ψευδοπαλικαρισμούς, και πλήρη άγνοια των ιστορικών και πολιτικών γεγονότων.
Και κυρίως, εκτός τόπου και χρόνου…

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη,

πρεπει να αρχισεις ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ποιος τουρκος γαμησε την μανα σου και βγηκες εσυ!!!
γιατι με αυτα ολα που λες διαφαινετε καθαρα οτι εισαι τουρκοσπορος και οτι ο χαρακτηρας σου συμπεριλαμβανει καθαρα τουρκικα χαρακτηριστικα. Το ξερω οτι μολις διαβασεις αυτο το σχολιο θα το σβησεις, αφου η σελιδα ειναι δικη σου.... εχω ομως πετυχει κατι, να σου πω την αληθεια καταμουτρα!!! ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, Η Ο ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗς Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟς ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΕΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟς ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΜΑΡΤΗΣΩ....

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος...

{πρεπει να αρχισεις ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ποιος τουρκος γαμησε την μανα σου και βγηκες εσυ!!!}

Ε,συγνώμμη αγαπητέ αλλά αυτήν την ερώτηση θα πρέπει να την αναφέρεις εσύ στον εαυτό σου.

Επειδή ο κ.Μιχάλης τα λέει στα ίσια μπορεί να σε ενοχλεί αυτό.Αλλα δεν φταις εσύ.Ότι σου είπαν τα μεταφέρεις και εσύ πάρακατω.

Εγώ είμαι αριστερός επειδή ο πατέρας μου ήθελε να με μεγαλώσει σύμφωνα με τα ιδεώδη και τα ιδανικά της αριστεράς.Αλλιώς θα με μπόλιαζε και θα με γαλουχούσε με τα τόσα κακάπου έκαναν οι εθνικιστές στην Κύπρο.Τότε δεν θα ήμουν αριστερός αλλά θα ήμουν ένα φανατισμένο χτηνό,στην κυπριακή,που θα μισούσα έντονα τον κάθε δεξιό φασίστα.

Εσένα,σύμφωνα με τα συμφραζόμενα,σε γαλούχησαν με τα φασιστικά και εθνικιστικά ιδεώδη χωρίς να σκεφτείς τα αρνητικά!

Το να επιτίθεσαι φραστικώς στον κ.Μιχάλη φανερώνει δειλία.Όταν κάποιος αντιδρά όπως εσύ, σε μια πιο ορθή από την του τότε δεν αξίζει να μιλάς μαζί του.

Θα πρότεινα στον κ.Μιχάλη να μην ασχολειθεί καν μαζί σου.Αλλά σου είπα...δεν φταις εσύ...
Πρόσεχε λίγο τα λόγια κύναιδε...

Αν δεν σου αρέσουν τα όσα γράφονται σ'αυτό το blog μην τα διαβάζεις.

İyi günler

Ανώνυμος είπε...

Michali, prospatho na do thn selida sto facebook alla otan kano click sto sundesmo vgainei h dikh sou selida....Mhpos kano kati lathos??

''Γι αυτό και προτιμούν τα λατινογενή γράμματα προς αποφυγή ορθογραφικών λαθών''

Prosopika den ta protimo katholu apla den exo allh epilogi. Apologoumai xana gia thn duskolia sthn anagnosi :( :( :(


'Ποιος είπε ότι τα νοήματα της ακροδεξιάς ισοπέδωσης έχουν εκλείψει;'

Mia xara kratoun ta nohmata (k nhmata)!Prosopika den gnoriza gia thn suntantisi k o,ti akolouthise ,kai vrika endiaferon kati ta duo 'kommatia'. Kai to gegonos oti egine mia epikodomitikh sizitisi alla kai to 'panigiri' pou akolouthise.

@ Anonumos
3/15/2009 12:07 μμ

Kurie 'amartole' anonyme nomizo oti parektrepese ligaki k ta sxolia sou den se timoun idietera san anthropo. Ta exeis mperdeusei ligaki ola sto mualo sou, den vrazoun oloi sto idio kazani. To pistopoihtiko gnhsiothtas Ellhnofrona polith poios sou to xorigise esena?


Eleni

Μιχάλης είπε...

Ο Ανώνυμος που έγραψε στις 3/15/2009 12:07 μμ, με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα.

Και αυτό γιατί αποδεικνύονται όλα όσα λέω τόσον καιρό.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ να αντικρούσουν τα όσα λέμε εμείς που θέλουμε να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Και για να δουν κάποιοι πόσο κολλημένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, πήγαν στην ανάρτηση της 1η Ιανουαρίου που ευχόμουν καλή χρονιά και ευχόμουνα αυτή η χρονιά να φέρει τη λύση του κυπριακού (http://mihalismihail.blogspot.com/2009/01/blog-post.html) και ανάρτησαν αυτά τα σχόλια:


Ανώνυμος είπε...

eisai mia koummounofatsa pou enexei ipothesi.
euxaristo

3/14/2009 12:51 μμ

Ανώνυμος είπε...
eisai ena mideniko.den iparxeis geloie

3/14/2009 2:58 μμ


Ανώνυμος είπε...
KOUMOUNOFATSA.. Tetioi anthropoi den prepei na iparxoun..
3/15/2009 12:26 μμ


Και εις ανώτερα παιδιά!!!

Αλλά ρίξτε και κανένα επιχείρημα, δεν βλάφτει…

Μιχάλης είπε...

Αγαπητή Ελένη,

Το σχόλιο μου για τη γραμματοσειρά και την ορθογραφία δεν αφορούσε εσένα ούτε κάποιους άλλους που εξ ανάγκης γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες.

Αφορούσε όλους εκείνους που το παίζουν πατριώτες και δεν ξέρουν καν να γράφουν ελληνικά.

Δεν ξέρω τι έκαναν με το facebook αλλά το ίδιο μου βγάζει κι εμένα.

Εγώ τους καλώ ξανά, αν έχουν έστω και ίχνος τιμιότητας αυτά τα παιδιά, να ανοίξουν τη σελίδα τους για να αποδειχθεί αν όντως ισχύουν αυτά που μου καταλόγισαν.

Τελικά φαίνεται ότι αντί να ενοχλήσουν, ενοχλήθηκαν.
Δεν πειράζει…

aiolos είπε...

Αγαπητέ Anef_Oriwn έβαλα το μπλοκ σου στα αγαπημένα στην υποκατηγορία «αριστερά»… ορθά το έβαλα; Και θα κοιτάξω να επιμορφωθώ και εγώ σε πρώτη ευκαιρία.

Ο χαρακτηρισμός της θέσεώς σαν ποδοσφαιρικής νομίζω ότι είναι ορθή θ θέση σου { Anef_Oriwn είπε:
Η ΕΟΚΑ Β΄ πέτυχε τους στόχους της – έφερε τους τούρκους στην Κύπρο!!!}

Θυμίζει «θύρα 7» δηλαδή είπαν οι ΕΚΟΒητάδες δεν κάνουμε μια «συμμορία» να χωρίσουμε την Κύπρο στην μέση να την μοιραστούμε με τους τούρκους, ε! όπως και να γίνει είναι αφορισμός της κακιάς ώρας.

Δες Αγαπητέ Anef_Oriwn σε ένα κράτος όταν επικρατούν πολωτικές καταστάσεις και εμφυλιακές λογικές συμβαίνουν θλιβερά πράγματα, οι Έλληνες το έχουμε το μικρόβιο της διαίρεσης , ακόμα και η λέξη κόμμα δεν δείχνει τίποτα άλλο από διαίρεση , μέρος, διάσπαση , υποσύνολο.
Τώρα βέβαια να λες φασίστες την δεξιά (ανελεύθερους, δεσποτικούς, απάνθρωπους κλπ) και δημοκράτες την αριστερά (δημοκράτες, ελεύθερους, φιλάνθρωπους κλπ) δεν είναι λιγάκι μπόσικο, πώς να το πω ……..λέμε Ειρηνικός ωκεανός για να μη πούμε ταραγμένος ωκεανός, λέμε γλυκάδι το ξύδι , λέμε Εύξεινος πόντος για να μη πούμε αφιλόξενος πόντος ……… πως θα το έλεγε κανείς αυτό ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ; Δεν μπορεί το κοινωνικό σύστημα των γκλούλακ να θεωρηθεί δημοκρατικό ε! Και μια ς και ανταλάσουμε κείμενα «διαφωτιστικά» πάρε τούτο:

http://igaiolos.blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html

Για να επανέλθω λοιπόν στα του εμφυλίου ………… γνώρισε και η Κύπρος ένα μίνι εμφύλιο ……….. τι εμφύλιο «παιδική χαρά εμφυλίου» ……….. ξέρεις αγαπητέ μου τι είναι εμφύλιος; Ακόμα το σκέφτονται όσοι τα έζησαν (τα δικά μας) και παγώνουν,
Και για να σε ρωτήσω κάτι η μόνη εγκληματική οργάνωση ήταν η ΕΟΚΑ Β οι άλλοι δηλαδή δεν έκαναν τίποτα; Με την αγιαστούρα στο χέρι ήταν;

aiolos είπε...

{Ανώνυμος είπε...
μιχαλη,

πρεπει να αρχισεις ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ποιος τουρκος γαμησε την μανα σου και βγηκες εσυ!!!
γιατι με αυτα ολα που λες διαφαινετε καθαρα οτι εισαι τουρκοσπορος και οτι ο χαρακτηρας σου συμπεριλαμβανει καθαρα τουρκικα χαρακτηριστικα. Το ξερω οτι μολις διαβασεις αυτο το σχολιο θα το σβησεις, αφου η σελιδα ειναι δικη σου.... εχω ομως πετυχει κατι, να σου πω την αληθεια καταμουτρα!!! ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, Η Ο ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗς Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟς ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΕΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟς ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΜΑΡΤΗΣΩ....}

Φίλε μου κακώς μιλάς έτσι ..........κάνε διαλογο και τσάκισέ τους, αλλά μη βρίζεις δεν είναι σωστό, τι πετυχαίνεις δηλαδή, με το γλυκό, έτσι για να στο πω και λιγάκι σεξουαλικά : "το πολύ το λέγε λέγε κανεί την γριά και θέλει".

aiolos είπε...

Αυτό τα χαρίζω σε όσουν μιλούν Ελληνικά και νοιώθουν Κυπριακά.


"ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΙΝ ΟΙ , ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΟΙΣ ΡΗΜΑΣΙΝ , ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΕΣ".

Και για να το πω στα σημερινά:

"'Οχι μόνον όσοι μιλούν Ελληνικά αλλά και όσοι σκέφτονται ως Έλληνες είναι πραγματικοί Έλληνες".

aiolos είπε...

Aγαπητέ μου ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ στο μπλοκ σου έβαλες αυτό το ποίημα :

“Σαν κομματάκια στα μπράτσα μου μέσα
να χαϊδεύω μπορώ ώρα πολύ την ψυχή σου
Δε μ’ έχεις αφήσει λοιπόν να σε κρατώ
ω γυναίκα δική μου
Τόσο ανάλαφρη στα κλειδωμένα μου μπράτσα
κοιμάσαι με ανάλαφρη ανάσα
Δε μ’ έχεις αφήσει για ένα όνειρο
που ούτε το σκέφτηκες
Τόσο ανάλαφρη που έτρεμα
μήπως μια ανάσα σε πάρει”.

Ξέρεις βέβαια στην Βικτωριανή εποχή λεγόντουσαν πολλά ..... βέβαια αυτό είναι από την Λουί Αραγκόν ...... αλλά πάλι στην προλεταρική συνοικία που ζω εγώ το λένε αλλιώς:

"Η γυναίκα και η μπριζόλα θέλουν χέρι".

Κερυνειώτης είπε...

Αυτό που πρέπει να δεχθήτε όλοι σας είναι οτι είμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα Έλληνες το ίδιο και η Κύπρος μας. Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ τούρκικη, άρα οι τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ αδέλφια μας... Το 1974 όταν έγινε η εισβολή αυτοί που μπήκαν πρώτοι στα σπίτια μας δεν ήταν οι τουρκοκύπριοι;,αυτοί που πήραν πρώτοι τα χωράφια, τα κοπάδια και τις περιουσίες μας δεν ήταν οι τουρκοκύπριοι που ζούσαν μαζί μας;
Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλα η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων χαιρέτισε την εισβολή.... Πώς να θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους; Πώς γίνετε να θεωρούν την γή που έχουν δική τους;

Κερυνειώτης είπε...

İyi günler??????????????

Τι έγινε? Είσαι τούρκος Ανώνυμε? ΕΛπίζω να μην είναι Ελληνοκύπριος αυτός το έγραψε γιατί άμα υπογράφουμε με το όνομα μας στα τούρκικα είμαστε χάμενοι κύριοι!!
Φαίνετε πως κάποιοι ντρέπονται να λένε ότι είναι Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,
διαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιο του φίλτατου Αίολου (για το πολύ το λέγε λέγε που κάνει τη γριά και θέλει), δε βρίσκεις ότι επιβεβαιώνεται η αρχική μου ανησυχία;

Κερυνειώτης είπε...

Τι έγινε Λεμέσια δεν έχουμε απάντηση?

Κερυνειώτης είπε...

Ή μόνο με τον Μιχάλη ξέρουμε να απαντάμε??????????????

Anef_Oriwn είπε...

Και πως σκέφτονται οι Έλληνες μωρ’ Ailoε; Πως είναι ανώτεροι από τους άλλους λαούς – τόσο τους γείτονες όσο τους πιο απόμακρα κατοικούντες;

Πιο κάτω παραθέτω κι ένα παράδειγμα σκέψεων (του πως σκέφτηκε και διαλογίστηκε ποιητικά) ένας Έλληνας (κύπριος) ποιητής (που ιδεολογικοπολιτικά ΔΕΝ ανήκει στην Αριστερά):

“Δεν είν’ η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε.
Το ‘χετε ξανακάνει χρόνια πριν σ’ άλλους αιώνες,
όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες.
Κι όμως ζήσαμε. Κι αντέξαμε σκλαβιές και κούρσα,
τα φέραμε δεξιά με την αναβροχιά και την ακρίδα.
Είμαστε Έλληνες.
Δεν καρτερούμε τίποτα, τώρα μας ρίξατε στους Τούρκους
το αίμα πότισε τη γη
κι αλυσοδέσανε βαριά τον Πενταδάκτυλο.
Είμαστε Έλληνες. Δεν καρτερούμε τίποτα,
απ ' την Αθήνα τίποτα. Είμαστε Έλληνες.
Έλληνες του πικρού καιρού
και της απελπισίας.
Στην καρδιά του πελάγου στο σταυρό του ορίζοντα
κραυγή κι οιμωγή η πατρίδα μου.
Αγρυπνούμε σ ' αυτή τη γωνιά, στ’ άκρο πέλαγο
στη μικρή μας πατρίδα επάνω. Η φωνή μας - αιώνες
που θα ‘ρθούν.
Αγρυπνούμε σ ' αυτή τη γωνιά και μαχώμαστε.
Η ελπίδα ακονιέται στην πίστη”.



Θα ψάξω να βρω (για να παραθέσω) κι ένα ανάλογο ποίημα του Αιγυπτιώτη (έλληνα) Καβάφη.

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί ποδοσφαιρικών εκφράσεων και “αφορισμών της κακιάς ώρας” (σε μεγάλο βαθμό ως εκ του αποτελέσματος κρίνονται βασικά οι πράξεις ολωνών μας κι άμα δεν μας συμφέρει τα ποδοσφαιροποιούμε ή τα κάνουμε γαργάρα – βλέπε δολοφονίες Αριστερών από τους μασκοφόρους του Γρίβα), περί της ερμηνείας της λέξεως «κόμμα» (και στ’ αγγλικά το ίδιο είναι – party λέγεται που επίσης “… δεν δείχνει τίποτα άλλο από διαίρεση , μέρος, διάσπαση , υποσύνολο …”, ή τα περί εμφυλίου στην Κύπρο (φασιστική οργάνωση ήταν η ΕΟΚΑ Β΄ - δεν είπα πως ήταν έτσι όλη η Δεξιά), ίσως ασχοληθώ σε κατοπινό στάδιο.

Καλοσύνη σου που έβαλες “… το μπλοκ μου στα αγαπημένα στην υποκατηγορία «αριστερά» ...”! Δικό σου είναι το blog δεν θα σου πω εγώ τι θα βάζεις εκεί!

Υ.Γ.: Aiolε, και στο χωριό μου λέγανε “το κοτόπουλο, το ψάρι και η γυναίκα θέλουν χέρι”!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 3:29 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Κερυνειώτη,

Το «iyi günler», (που το πήρες για τουρκικό όνομα), σημαίνει «καλημέρα» (στα τούρκικα).

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 3:40 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

εξηγά μας κιόλας γιάτι να πείς σε μάς, σε μια ελληνμοκυπριακή ιστοσελίδα καλημέρα στα τούρκικα?

Anef_Oriwn είπε...

Ορίστε και το ποίημα του Καβάφη:

“Ώστε κοντεύουμε να φθάσουμ’, Έρμιππε.
Μεθαύριο, θαρρώ• έτσ’ είπε ο πλοίαρχος.
Τουλάχιστον στην θάλασσά μας πλέουμε•
νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Aιγύπτου,
αγαπημένα των πατρίδων μας νερά.
Γιατί έτσι σιωπηλός; Pώτησε την καρδιά σου,
όσο που απ’ την Ελλάδα μακρυνόμεθαν
δεν χαίροσουν και συ; Aξίζει να γελιούμαστε; —
αυτό δεν θα ’ταν βέβαια ελληνοπρεπές.

Aς την παραδεχθούμε την αλήθεια πια•
είμεθα Έλληνες κ’ εμείς — τι άλλο είμεθα; —
αλλά με αγάπες και με συγκινήσεις της Aσίας,
αλλά με αγάπες και με συγκινήσεις
που κάποτε ξενίζουν τον Ελληνισμό.

Δεν μας ταιριάζει, Έρμιππε, εμάς τους φιλοσόφους
να μοιάζουμε σαν κάτι μικροβασιλείς μας
(θυμάσαι πώς γελούσαμε με δαύτους
σαν επισκέπτονταν τα σπουδαστήριά μας)
που κάτω απ’ το εξωτερικό τους το επιδεικτικά
ελληνοποιημένο, και (τι λόγος!) μακεδονικό,
καμιά Aραβία ξεμυτίζει κάθε τόσο
καμιά Μηδία που δεν περιμαζεύεται,
και με τι κωμικά τεχνάσματα οι καημένοι
πασχίζουν να μη παρατηρηθεί.

A όχι δεν ταιριάζουνε σ’ εμάς αυτά.
Σ’ Έλληνας σαν κ’ εμάς δεν κάνουν τέτοιες μικροπρέπειες.
Το αίμα της Συρίας και της Aιγύπτου
που ρέει μες στες φλέβες μας να μη ντραπούμε,
να το τιμήσουμε και να το καυχηθούμε”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 3:46 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Κερυνειώτη,

Κατ’ αρχάς ΔΕΝ είμ’ εγώ που το είπα!!! Κι αν ΔΕΝ κάνω λάθος η ιστοσελίδα είναι ΚΥΠΡΙΑΚΗ!!!
Όμως δες το κι αλλιώς – έμαθες και το καλημέρα στα τούρκικα! Τόσες λέξεις (με τουρκική ρίζα) έχει η κυπριακή διάλεκτος (αλλά και αρκετές η καθομιλουμένη ελληνική).

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 3:51 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

Μπορεί όπως λέει και ο Καβάφης να ρέει μέσα μας αίμα Ανατολίτικο, και κάθε λογής ράτσας, στην ψυχή όμως είμαστε Έλληνες. Τόσοι και τόσοι Κύπριοι έχουν πεθάνει για την Ελλάδα, ακόμα και νεότεροι ήρωες όπως ο Σολομού και ο Ισαάκ, αυτούς δεν τους σκότωσαν τουρκοκύπριοι? Ο Κενάν Ακίν δεν είναι τουρκοκύπριος?

Anef_Oriwn είπε...

Κι ο Καβάζογλου ήταν τουρκοκύπριος κι Γκιουρκάν κι ο Χικμέτ (που τους σκότωσε η ΤΜΤ). Και οι χουντικοί αξιωματικοί που άφησαν τα φυλάκια στις ακτές τις Κερύνειας (απ’ όπου το nick σου υποδεικνύει ότι κατάγεσαι), χωρίς στρατιώτες κατά την τουρκική εισβολή (απόβαση), ήταν Έλληνες!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 3:58 μ.μ.

aiolos είπε...

{Κερυνειώτης είπε...
Αυτό που πρέπει να δεχθήτε όλοι σας είναι οτι είμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα Έλληνες το ίδιο και η Κύπρος μας. Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ τούρκικη, άρα οι τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ αδέλφια μας... Το 1974 όταν έγινε η εισβολή αυτοί που μπήκαν πρώτοι στα σπίτια μας δεν ήταν οι τουρκοκύπριοι;,αυτοί που πήραν πρώτοι τα χωράφια, τα κοπάδια και τις περιουσίες μας δεν ήταν οι τουρκοκύπριοι που ζούσαν μαζί μας;
Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλα η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων χαιρέτισε την εισβολή.... Πώς να θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους; Πώς γίνετε να θεωρούν την γή που έχουν δική τους;}

Nα σε χαρώ λεβέντη μου.

Anef_Oriwn είπε...

Κερυνειώτη,

Ορίστε και μερικές νεοελληνικές λέξεις με τουρκική καταγωγή: παζάρι, μανάβης, χασάπης, μπακάλης, ντουλάπι, ταβάνι, μεράκι, σεβντάς, σεκλέτι, ντέρτι, κέφι, νταλκάς, μαράζι. Είναι άραγε τυχαίο που στην ελληνική οι λέξεις που δηλώνουν πάθος είναι τουρκικές κι αμετάφραστες; Πως θα πούμε «μεράκι» στην καθαρεύουσα;

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:06 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

Και εγώ σου λέω όλα αυτά που μου είπες είναι απλά εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Απο την στιγμή που κάθε παλληκάρι της Κύπρου έτρεχε να πεθάνει για την μάνα Ελλάδα τι πάει να πεί? Ότι είμαστε τούρκοι

aiolos είπε...

{Λεμέσια είπε...
Μιχάλη,
διαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιο του φίλτατου Αίολου (για το πολύ το λέγε λέγε που κάνει τη γριά και θέλει), δε βρίσκεις ότι επιβεβαιώνεται η αρχική μου ανησυχία;}

Aγαπητή που σου είπα ψέματα; που σου κρύφτηκα. Από την αρχή δήλωσα ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.: Ετζιύλησεν το στούππωμα τζιαι ήβρεν την μαείρισσαν!!! Ή αλλιώς “κύλησε ο τέντζερης (ακόμα μια τουρκική λέξη) και βρήκε το καπάκι”!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:09 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

? έμεινε ασυμπλήρωτο το μύνημα μου

Κερυνειώτης είπε...

ναι δέχομαι ότι υπάρχουν λέξεις της κυπριακής πολλές που είναι κατάλοιπα της οθωμανικής κατοχής, όπως και το γεγονός ότι υπάρχουν λέξεις απο την περίοδο την ενετοκρατίας και άλλων. όμως το «iyi günler» δέν είναι καταάλοιπο της οθωμανικής περιόδου. οπόταν μην μου το παίζεις φιλόλογος γιατί δεν ξέρεις με ποιόν έχεις να κάμεις...

aiolos είπε...

{Anef_Oriwn είπε:

Και πως σκέφτονται οι Έλληνες μωρ’ Ailoε; Πως είναι ανώτεροι από τους άλλους λαούς – τόσο τους γείτονες όσο τους πιο απόμακρα κατοικούντες;

Πιο κάτω παραθέτω κι ένα παράδειγμα σκέψεων (του πως σκέφτηκε και διαλογίστηκε ποιητικά) ένας Έλληνας (κύπριος) ποιητής (που ιδεολογικοπολιτικά ΔΕΝ ανήκει στην Αριστερά):

“Δεν είν’ η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε.
Το ‘χετε ξανακάνει χρόνια πριν σ’ άλλους αιώνες,
όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες.
Κι όμως ζήσαμε. Κι αντέξαμε σκλαβιές και κούρσα,
τα φέραμε δεξιά με την αναβροχιά και την ακρίδα.
Είμαστε Έλληνες.
Δεν καρτερούμε τίποτα, τώρα μας ρίξατε στους Τούρκους
το αίμα πότισε τη γη
κι αλυσοδέσανε βαριά τον Πενταδάκτυλο.
Είμαστε Έλληνες. Δεν καρτερούμε τίποτα,
απ ' την Αθήνα τίποτα. Είμαστε Έλληνες.
Έλληνες του πικρού καιρού
και της απελπισίας.
Στην καρδιά του πελάγου στο σταυρό του ορίζοντα
κραυγή κι οιμωγή η πατρίδα μου.
Αγρυπνούμε σ ' αυτή τη γωνιά, στ’ άκρο πέλαγο
στη μικρή μας πατρίδα επάνω. Η φωνή μας - αιώνες
που θα ‘ρθούν.
Αγρυπνούμε σ ' αυτή τη γωνιά και μαχώμαστε.
Η ελπίδα ακονιέται στην πίστη”.}

Γιατί μου βγάζεις την πίκρα σου για την οποία δεν φταίω ρε Anef_Oriwn και δεν φταίμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες και μπορεί να πονούμε και άλλα να επιθυμούμε για τη Κύπρο μας.

Κερυνειώτης είπε...

Προς Anef_Oriwn. Δεν μου απάντησες ακόμα για αυτό πυ είπα για τους τουρκοκύπριους και το 74. έχω ή δεν έχω δίκαιο,έγινε ή δεν έγινε έτσι?

Anef_Oriwn είπε...

Δεν ήταν ο ήρωας της ΕΟΚΑ Κυριάκος Μάτσης που έγραφε ότι δεν έχει σημασία αν σ’ αυτό τον τόπο κατοικούν έλληνες οι τούρκοι (ή κάτι τέτοιο);

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:19 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

Επειδή είμαι γνώστης, ναι ο Κυριάκος Μάτσης έγραψε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει με άλλους λαού στην χώρα του. Ο Κυριάκος Μάτσης όμως πέθανε λέγοντας πως η Κύπρος έιναι Ελληνική. Έχυσε το άιμα του (αυτο απο την τουρκια την συρια και την αίγυπτο...) για την Ελλάδα. Πίστευε στην μάνα Ελλάδα και δεν φοβήθηκε κανένα. Και η ιστορία πάντα επαναλαμβάνετε, απο τα αρχαι χρόνια και τους 300 του λεωνίδα και άλλους τόσους, μέχρι τον μάτση, τον αυξεντίου, τον παλληκαρίδη, τον σολομόύ και τον ισαάκ. Και θα συνεχιστθεί και πολλοί θα ρίξουν τα κορμιά τους στον βωμό της ελληνικότητας.

Ακόμα δεν μου απάντησες για το θέμα με τους τουρκοκύπριους που ανέφερα.

aiolos είπε...

{Anef_Oriwn είπε...
Κι ο Καβάζογλου ήταν τουρκοκύπριος κι Γκιουρκάν κι ο Χικμέτ (που τους σκότωσε η ΤΜΤ). Και οι χουντικοί αξιωματικοί που άφησαν τα φυλάκια στις ακτές τις Κερύνειας (απ’ όπου το nick σου υποδεικνύει ότι κατάγεσαι), χωρίς στρατιώτες κατά την τουρκική εισβολή (απόβαση), ήταν Έλληνες!!!}

Γιατί βιαζεσε φίλε μου να καταδικάσεις τους "χουνταίους" που πρόδοσαν και βιάζεσαι να ηρωποιήσεις τους τούρκους που σκότωσε η ΜΙΤ.

Εδώ δεν βιάζεται η ίδια η ιστορία, εδώ από μέρα σε μέρα μαθαίνουμε άλλα πράγματα με νεώτερα στοίχεία.

Το μυαλό σου πως μπορεί να δικαιολογήσει ότι παθιασμένοι με Ελλάδα αξιωματικοί πρόδοσαν τόσο εύκολα όταν λίγε μέρες πριν πήραν μέρες σε κίνημα για ΕΝΩΣΗ;

Απάντησε σε απλά ερωτήματα πριν μπεις στον Δαίδαλο των υποθέσεων.

Μήπως βρίκεσαι μπρος σε ένα παραμορφωτικό κάτροπτο που τον λιγνό τον δείχνει χοντρό και τον ψηλό κοντό;

Κερυνειώτης είπε...

Προς Anef_Oriwn

Πιστεύω πως έφθασες σε ένα σημείο να ανθεωρήσεις κάπως της σκέψεις σου και να παραδεχθείς κάποια πράματα. Όπως αυτό πυ σου είπα για τους τουρκοκύπριους και το 74.

Κερυνειώτης είπε...

προς αιολο

εδω διαφωνώ
είναι αλήθεια οτι μας πρόδωσαν οι χουντικοί και πως μεγάλο μερίδιο για το τι έγινε έχουν αυτοί
ομως ο κόσμος ήταν αλλιώς. εξού και η εξέγερση του πολυτεχνείου. ο κόσμος ήταν και είναι ελληνικός.

Υ.Γ. δεν έχεις απαντήσει ακόμα σαυτό με τους τουρκοκύπριους

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Καμιά πίκρα μου δεν σου βγάζω και ούτε είπα καμιά φορά ότι “… φταίτε ΟΛΟΙ οι Έλληνες …”, για ότι έγινε στην Κύπρο. Αντίθετα επικεντρώνω τα πυρά μου στην ελληνική χούντα και τους εκεί κι εδώ εθνικιστές. Μήπως ισχύει το ρητό, “όποιος έχει μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)”;

*******
Κερυνειώτη,

Αν είναι να παίξουμε την κολοκυθιά να πω κι εγώ ότι ούτε ΣΥ μου απάντησες για τους χουντικούς (“έλληνες”) αξιωματικούς που άφησαν τα φυλάκια στις ακτές τις Κερύνειας χωρίς επάνδρωση κατά την τουρκική απόβαση. Τα παλικαριά της Κύπρου σταλήκανε βορά στα κανόνια σ’ άνιση και προδομένη μάχη κι αγώνα!
Αναφορικά στο “με ποιόν έχω να κάμω”, ολίγο τι με ενδιαφέρει! Εδώ συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε (μέσα από τις γνώσεις μας φυσικά και με στοιχεία), χωρίς πίκκες, συνθηματολογίες και παρουσίαση διπλωμάτων!
Για “τους τουρκοκύπριους και το 74”, τα εγκλήματα, τις σφαγές και τις λεηλασίες τις έκαναν οι εθνικιστές τουρκοκύπριοι κι όχι αυτοί που πίστευαν (και έζησαν) την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων (όπως εξ άλλου έπραξαν και οι ομοϊδεάτες τους στις ελεύθερες περιοχές – σφαγές στην Τόχνη, Αλαμινό, Αλόα, Σανταλάρη).

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:39 μ.μ.

aiolos είπε...

Pαρακaλώ, kαι αυτό να το μεταφέρετε στα Κυπραιικά δεδομένα :

http://www.youtube.com/watch?v=7sE8G8oEJnU&feature=related

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.: Μα σε εξέταση είμαι και κόλλησες με τους τουρκοκύπριους Κερυνιώτη; Πάρε τζιαι καμιάν ανάσα!!! Ή τόσο πού βιάζεσαι να με στριμώξεις;
Σου απάντησα, πάντως!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:44 μ.μ.

Κερυνειώτης είπε...

συμφωνώ μαζί σου για τους χουντικού, την κερύνεια και την άνιση μάχη. Δηλαδή θέλεις να πείς ότι τα κατεχόμενα εδάφη μας δικαίως είναι κατεχόμενα.Ότι οιο τουρκοκύπριοι σωστώς έπραξαν και πήραν τις περιουσίες μας πρώτοι?Απάντα μου. Και εαν θέλεις να παίξουμε και κολοκύθα:-)
Και το ότι ας πρόδωσαν και έφεραν την καταστροφή έλληνες δεν πανα πεί ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τους εαυτους μας έλληνες... διότι τα λεγόμενα και η συνεχης αναφορά σου στους χουντικούς αυτό υπονοεί. Πές μου σ επαρακαλώ την άποψη σου και εσυ για τους τουρκοκύπριους και το τι μας έκαναν το 74.

aiolos είπε...

{Anef_Oriwn είπε:

Καμιά πίκρα μου δεν σου βγάζω και ούτε είπα καμιά φορά ότι “… φταίτε ΟΛΟΙ οι Έλληνες …”, για ότι έγινε στην Κύπρο. Αντίθετα επικεντρώνω τα πυρά μου στην ελληνική χούντα και τους εκεί κι εδώ εθνικιστές. Μήπως ισχύει το ρητό, “όποιος έχει μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)”;}

Αν θες να πούμε ρητά εγώ θα έλεγα «Η κολοβή αλεπού όλες κολοβές τις βλέπει».
Και που είσαι εγώ δεν είπα «η Κύπρος» αλλά «η Κύπρος μας».

{Anef_Oriwn είπε:

Αν είναι να παίξουμε την κολοκυθιά να πω κι εγώ ότι ούτε ΣΥ μου απάντησες για τους χουντικούς (“έλληνες”) αξιωματικούς που άφησαν τα φυλάκια στις ακτές τις Κερύνειας χωρίς επάνδρωση κατά την τουρκική απόβαση. Τα παλικαριά της Κύπρου σταλήκανε βορά στα κανόνια σ’ άνιση και προδομένη μάχη κι αγώνα! }

Ναι αλλά σου απάντησα εγώ, μπας και δεν το είδες;

Κερυνειώτης είπε...

είπα ότι ναι έχεις δίκαιω για τους χουντικού και έιναι κοινώς αποδεκτό. Εσύ όπως δεν αποδέχεσαι αυτό πυείπα για τους τουρκοκύπριους και τις περιουσίες μας.

Anef_Oriwn είπε...

Που ‘σαι blogοδεσπότα Μιχάλη (που μου διαγράφεις και «επίμαχες φράσεις») να διαβάσεις ότι το χουντοφασιστικό και τουρκοφόρο πραξικόπημα έγινε (sic) «κίνημα για ΕΝΩΣΗ»!!!
Θου Κύριε, φυλακή τω στόματι μου!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 4:54 μ.μ.

aiolos είπε...

Kαι για πες μας τι ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο φίλε μου. (θα ήθελα μια απάντηση εδώ).
Όσο αφορά για τους «χουνταίους» εγώ τις αμαρτίες κανενός δεν παίρνω, ο κάθε ένας κατά τα έργα του (όπως στρώνει κοιμάται), αλλά με προσοχή φίλε μου γιατί μπορεί να λαθέψουμε, στην ζωή μου εγώ έχω κάνει λάθος πολλάκις.

Κερυνειώτης είπε...

κοίτα, ότι έχεις πεί μέχρι τώρα δεν σε οδηγεί πουθενά. Διαφαίνετε μέσα παο τα λεγόμενα σου ότι ότι και να πεί οποιοσδήποτε θα συνεχίσεις να πιστεύει αυτά που πιστεύεις, και αυτό είναι καλό. Όμως έχουμε χρέος απέναντι στην πατρίδα και σε πολλούς ήρωες να διατηρήσουμε άθικτη την ελληνικότητα της κύπρου και να την υποστηρίζουμε εις τους αιώνες. Γι αυτό δεν μπορεί να βγαίνει ο κ.Μιχάλης και ο κάθε λογής κ.Μιχ΄΄αλης να λέει ότι το να πιστεύεις οτι οι τουρκοκύπριοι δεν είναι αδέλφια μας αλλα και το ότι το να πιστεύεις οτι η κύπρος είναι ελληνική έιναι ακροδεξιά εθνικιστικά στοιχεία.

Κερυνειώτης είπε...

Σε ποιόν αναφέρεσαι φίλε αίολε?

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,
Για τους χουντικούς αξιωματικούς σου απάντησε κι Κερυνιώτης!!!

********
Κερυνιώτη,
Έχω την εντύπωση ότι σου απάντησα για το τι έκαναν οι τουρκοκύπριοι εθνικιστές το 1974. Και σκότωσαν εν ψυχρώ, και λεηλάτησαν και κούρσεψαν! Δεν θα κάνουμε εδώ τον οποιαδήποτε συμψηφισμό! Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι έλληνες και ελληνοκύπριοι έπαιξαν (είτε συνειδητά είτε χωρίς αν το θέλουν) το παιχνίδι των ξένων και των τούρκων που απέβλεπαν στη διχοτόμηση του νησιού! Και μέσα στα σχέδια αυτά περιλαμβάνονταν και το πραξικόπημα και η εισβολή και η προσφυγοποίηση και οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και ο εποικισμός! Ποιος υπέφερε ή αδικήθηκε περισσότερο ο καθένας τα δικά του ξέρει. Πάνω απ’ όλα όμως στέκει η ανθρώπινη ζωή. Και χάθηκαν πολλές ζωές κι από τις δυο πλευρές!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 5:04 μ.μ.

aiolos είπε...

{Είπε ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ :Που ‘σαι blogοδεσπότα Μιχάλη (που μου διαγράφεις και «επίμαχες φράσεις») να διαβάσεις ότι το χουντοφασιστικό και τουρκοφόρο πραξικόπημα έγινε (sic) «κίνημα για ΕΝΩΣΗ»!!!
Θου Κύριε, φυλακή τω στόματι μου!!!}

Δηλαδή εσύ για ποιο λόγο νομίζεις έγινε το ΑΦΡΩΝ κίνημα κατά του Μακαριού; Μήπως με συναπόφαση Τουρκίας – ΗΠΑ- Αγγλίας- «χουνταίων» για τον διαμελισμό της Κύπρου;
Πολύ Τζέμς μποντ βλέπεις φίλε μου.

Ώστε σε διαγράφει ο Μιχάλης; Ε! δικαιολογείται «συντροφικώ δικαιωμάτι», είδες τα κάλα να είσαι στην άλλη πλευρά (σε περιμένουμε κοντά μας, να μη σε διαγράφει το κατεστημένο του μπλοκ).

Κερυνειώτης είπε...

Προς ανευ οριων

Μα ποιοί έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων? Ο απλό κοσμάκης?

aiolos είπε...

{Κερυνειώτης είπε...
Σε ποιόν αναφέρεσαι φίλε αίολε?}
Σε ποιο σε αυτό;

{Είπε ο αίολος:
Kαι για πες μας τι ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο φίλε μου. (θα ήθελα μια απάντηση εδώ).}

Σε σένα φίλε μου.

Anef_Oriwn είπε...

Με το συμπάθκειο Κερυνιώτα μου, αλλά εγώ δεν είδα (λες να είμαι στραβός ή να εθελοτυφλώ;) από που μπορεί αν κινδυνεύει η ελληνικότητα μας! Γιατί τόση ανασφάλεια; Αυτά λέγονται εκ του πονηρού κατ’ εμένα κι ως προληπτικά κτυπήματα κατά των τυχόν αλλαγών (αποσαφηνίσεων λεω εγώ) της Ιστορίας μας. Νομίζω όταν “… ο κ.Μιχάλης και ο κάθε λογής κ.Μιχ΄΄αλης …”, (όπως κι ΕΓΩ) λέει ότι οι τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια μας, εννοεί ότι είναι και τούτοι κάτοικοι αυτού του τόπου (όπως το είπε κι ο Κυριάκος Μάτσης) κι έχουν δικαιώματα. Η υπερπροβολή των διαφορών, των αντιπαλοτήτων και των αντιπαραθέσεων (ένθεν και ένθεν) δεν βοηθούν στο ξεπέρασμα προβλημάτων και στην εξεύρεση λύσης! Εκτός κι αν προτιμάτε (λόγω των ανύπαρκτων ή έστω περιορισμένων κινδύνων για την ελληνικότητα μας) να μείνουμε όπως είμαστε με τη μισή πατρίδα δοσμένη και χαρισμένη στην Τουρκία.

Και δεν είπα ότι είναι ο «απλός κοσμάκης» που έπαιξε το παιχνίδι των ξένων αλλά οι έλληνες αξιωματικοί και οι ΕΟΚΑΒητατζιήδες!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 5:21 μ.μ.

aiolos είπε...

{Είπε ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ:

Και δεν είπα ότι είναι ο «απλός κοσμάκης» που έπαιξε το παιχνίδι των ξένων αλλά οι έλληνες αξιωματικοί και οι ΕΟΚΑΒητατζιήδες!!!}

Άντα πάλι οι Έλληνες αξιωματικοί, τι είναι αυτοί οι αξιωματικοί κάτοικοι της συνοικίας Κολωνακίου, της Εκάλης, της Πολιτείας;
Ή μήπως παιδιά αγροτών και εργατών που πιστεύουν στην Ελλάδα;

Οι Έλληνες αξιωματικοί δεν μας οδήγησαν από την Αγία Λαύρα το 1821 στην Άγκυρα το 1921;
Τι είναι αυτά τα «τέρατα» οι Έλληνες αξιωματικοί τέλος πάντων που με την μορφή Βαμπίρ εδρεύουν στο μυαλό σου; Για εξήγησέ μου …….. Γιατί και εγώ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ ήμουνα και πολύ υπερήφανος είμαι για αυτό.


Τι είναι επίσης οι ΕΟΚΑ Βητατζήδες, γείτονές σας δεν είναι; Άνθρωποι που αγαπάνε ποιο πολύ από σας την πατρίδα ή κάνω λάθος;

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_QVbC0ZeKu4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6sZyQbpEPHo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=k1T8sCl4Emg

aiolos είπε...

Στον νεκρό ΕΛΔΥΚάριο του Πενταδακτύλου και στην οικογένειά του που ακόμα δακρύζει δίπλα στην φωτογραφία του.

http://www.youtube.com/watch?v=EQlCtOvt9Ok&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OD3wvN2_FHI&feature=related

aiolos είπε...

Στην ΕΟΚΑ και στον αγώνα της

http://www.youtube.com/watch?v=jzqaVyuLCKU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=p2pVi-rpEh4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aDWUKY-gFQg&feature=related

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

Στους σημερινούς αγώνες της Κύπρου ενάντια στους τούρκους, τους εποίκους και τους τουρκοκύπριους

http://www.youtube.com/watch?v=SMut7pF8eSc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zIYtgJy3xvU&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=8NTmvh-Alc8

http://www.youtube.com/watch?v=okHc1jsz3lQ&feature=related

aiolos είπε...

Στον μεγάλο ΗΓΕΤΗ Παπαδόπουλο που μας κάνει υπερήφανους

http://www.youtube.com/watch?v=eOhvwwecgLE

http://igaiolos.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

Πόσο μπορεί να σταθεί στο ύψος ενός ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ο νάνος χριστοφιας;

http://www.youtube.com/watch?v=OD3wvN2_FHI&feature=related

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δήλωση του Κ. Ζουράρι για το διάγγελμα του Προέδρου
της Κυπριακής Δημοκρατίας.




Οι Πανέλληνες του σύμπαντος Ελληνισμού έχουν επιτέλους τον
νέο εθνάρχη: τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο.
Ο Κύπριος Πρόεδρος, με όπλο του την Αριστοτέλειον λογική, κονιορτοποίησε
τον παραλογισμό που υπάρχει στο έκτρωμα Ανάν παράγραφο προς παράγραφο.
Ο Τάσος Παπαδόπουλος κατέδειξε ότι η μόνη λογική στάση για τον σύμπαντα
Ελληνισμό είναι το αγέρωχο ΟΧΙ όπως απέδειξε η λογική στάση του ΟΧΙ
στη Σαλαμίνα, στην Κωνσταντινούπολη, στο '21, στην Αλβανία, στην
Ναζιστική κατοχή και στη σπηλιά του Αυξεντίου.
Ο Τάσος Παπαδόπουλος μας έδωσε ένα μάθημα της ελληνικής λογικής,
όπου η Θουκιδίδειος "τόλμη επιστήμην έχουσα" ενισχύει τη δικαιοσύνη
τόσο για τους Κυπρίους όσο και για τους συμπατριώτες μας
Τουρκοκυπρίους,
όπως το ανέφερε αγαπητικά ο Πρόεδρος της Κύπρου.



Όμως μερικές ώρες πριν, ο καθ' ημάς Μητρόξενος, υπακούοντας στην
υπερατλαντική του Μητρίδα, έριχνε πισώπλατα ένα "συντροφικό μαχαίρωμα"
στο αιμάσσον σώμα του Ελληνισμού.
Οι Πανέλληνες της ακατάλυτης Ρωμιοσύνης ευγνωμονούντες κηρύσσουν
τον Τάσο Παπαδόπουλο άξιον της μαρτυρίας του Γένους.

Κώστας Ζουράρις

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦHΦIΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Οι διαγραφές που έκανα πιό πάνω είναι προς διόρθωση ορθογραφικών λαθών μου)

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,
Όταν συνέλθεις από τον εθνικιστικό σου οίστρο τα ξανάλεμε (αν και ομολογώ ότι όχι απλώς βαρέθηκα αλλά αηδίασα κιόλας)!
Άβυσσος και απύθμενο χάος χωρίζει τις τοποθετήσεις και προσεγγίσεις μας! Εσύ ονειρεύεσαι ελληνικούς στρατούς στην Άγκυρα και τον Κωνσταντίνο το Παλαιολόγο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να νεκρανασταίνεται!
(Τόση ήταν η συγκίνηση σου που έκανες και συνεχόμενα ορθογραφικά λάθη)
Καλά Κρασιά!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 8:11 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

''Εκτός κι αν προτιμάτε (λόγω των ανύπαρκτων ή έστω περιορισμένων κινδύνων για την ελληνικότητα μας) να μείνουμε όπως είμαστε με τη μισή πατρίδα δοσμένη και χαρισμένη στην Τουρκία''

K ego thn idia aporia exo...Mipos mporeite na mas apantisete (etsi apla gia na vgo apo tin periergia..!) ?? Ti akrivos diladi oramatizeste?


****************

''Ο/Η aiolos είπε...
Στον μεγάλο ΗΓΕΤΗ Παπαδόπουλο που μας κάνει υπερήφανους''

Pros stigmin nomiza oti anaferosuna sto Papadopoulo tis Elladas, ton 'megalo' stratigo ;-)

********

'' Ο/Η aiolos είπε...
Kαι για πες μας τι ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο φίλε μου.''

Ti akrivos theleis? perigrafh gegonoton? pou aposkopei h erotisi su?

Exei arxisei h sizitish na ginete ligaki sourealistikh.

Nomizo h 'strofh' pros thn poihsh, htane protimoterh :-)



Eleni

aiolos είπε...

{Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ έγραψε:

Aiolε,
Όταν συνέλθεις από τον εθνικιστικό σου οίστρο τα ξανάλεμε (αν και ομολογώ ότι όχι απλώς βαρέθηκα αλλά αηδίασα κιόλας)!
Άβυσσος και απύθμενο χάος χωρίζει τις τοποθετήσεις και προσεγγίσεις μας! Εσύ ονειρεύεσαι ελληνικούς στρατούς στην Άγκυρα και τον Κωνσταντίνο το Παλαιολόγο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να νεκρανασταίνεται!
(Τόση ήταν η συγκίνηση σου που έκανες και συνεχόμενα ορθογραφικά λάθη)
Καλά Κρασιά!}

Αναρωτήσου αγαπητέ μου ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ σε ποιο σημείο μπορείς εσύ να έρθεις σε οίστρο ακούγοντας τι;

Εγώ φτιάστηκα με τραγούδια για τον Σολωμό και τον Ισαάκ, εσύ με τι φτιάχνεσαι ;

Εγώ φτιάχνομαι με τον ΕΦΕΔΡΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ του 40, εσύ με τι;

Δεν σε λυπεί που δεν έχεις την χαρά της συγκίνησης;

Δεν είναι θλιβερό αυτό φίλε μου;

Είναι ντροπή να ονειρεύεσαι;

Ονειρευόταν ο Μπελογιάννης για ότι τέλος πάντων………… και μίλαγε για ελάφια και ρουμάνια το δέχομαι ……… εσύ φίλε μου που βάζεις ποιήματα στο μπλοκ σου (και μπράβο) δεν έχεις κάτι να συγκινείσαι;

Τι είναι αυτό ;

Γιατί δεν αηδιάζεις με την συναισθηματική μηδενικότητα του δικού σου κενού;

Ή γιατί τέλος πάντων δεν μπαίνεις στον κόπο να αντικρούσεις τον συναισθηματισμό μου;

Anef_Oriwn είπε...

Εγώ, Aiolε, επειδή οραματίζομαι ένα κόσμο όπου ΟΛΟΙ οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και χρώματος) θα ζούνε ειρηνικά και χωρίς διακρίσεις, δεν μπορώ να συγκινηθώ με τες δικές σου εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες εξάρσεις που όπως είπα και προηγουμένως σε κάνουν να εκστασιάζεσαι και να “… ονειρεύεσαι ελληνικούς στρατούς στην Άγκυρα και τον Κωνσταντίνο το Παλαιολόγο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να νεκρανασταίνεται …”!

Anef_Oriwn
Κυριακή 15/3/2009 – 8:39 μ.μ.

aiolos είπε...

H Eλένη είπε:

''Εκτός κι αν προτιμάτε (λόγω των ανύπαρκτων ή έστω περιορισμένων κινδύνων για την ελληνικότητα μας) να μείνουμε όπως είμαστε με τη μισή πατρίδα δοσμένη και χαρισμένη στην Τουρκία''

K ego thn idia aporia exo...Mipos mporeite na mas apantisete (etsi apla gia na vgo apo tin periergia..!) ?? Ti akrivos diladi oramatizeste?


****************

''Ο/Η aiolos είπε...
Στον μεγάλο ΗΓΕΤΗ Παπαδόπουλο που μας κάνει υπερήφανους''

Pros stigmin nomiza oti anaferosuna sto Papadopoulo tis Elladas, ton 'megalo' stratigo ;-)

********

'' Ο/Η aiolos είπε...
Kαι για πες μας τι ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο φίλε μου.''

Ti akrivos theleis? perigrafh gegonoton? pou aposkopei h erotisi su?

Exei arxisei h sizitish na ginete ligaki sourealistikh.

Nomizo h 'strofh' pros thn poihsh, htane protimoterh :-)

Αχ τι όμορφα θα ήταν αν ελληνικά έγραφες !!!!!!!!!

Τέλος πάντων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ φιλενάδα μου είναι αυτός που τόσο όμορφα ζωγράφισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ και καθηγητής Ζουράρης, τι να πω εγώ ο ελάχιστος;

Για το Πολυτεχνείο επειδή είναι ένα καθαρά Ελληνικό ζήτημα και θα μπορούσα να μιλήσω πιο καθαρά και πιο εμπεριστατωμένα, είναι ένα θέμα που πολύ θα ήθελα να δω τι σκέπτονται οι Έλληνες της Κύπρου από όποια γωνιά του ζητήματος τους βολεύει (ιστορική, πολιτική, κοινωνική κλπ). Εδώ είμαι στην διάθεσή σας.

aiolos είπε...

{Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ είπε:

Εγώ, Aiolε, επειδή οραματίζομαι ένα κόσμο όπου ΟΛΟΙ οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και χρώματος) θα ζούνε ειρηνικά και χωρίς διακρίσεις, δεν μπορώ να συγκινηθώ με τες δικές σου εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες εξάρσεις που όπως είπα και προηγουμένως σε κάνουν να εκστασιάζεσαι και να “… ονειρεύεσαι ελληνικούς στρατούς στην Άγκυρα και τον Κωνσταντίνο το Παλαιολόγο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να νεκρανασταίνεται …”!}

Δηλαδή ονειρεύεσαι το απίθανα ιδεατό ! Τότε να σου ευχηθώ καλά όνειρα;

Διότι αυτό αγαπητέ μήτε στην διεθνιστική ανατολική (κομμουνιστική) επικράτεια συνέβη, που περιμένεις να συμβεί;

Μήπως μεταξύ Ε/κ και τ/κ;

Ανώνυμος είπε...

''Αχ τι όμορφα θα ήταν αν ελληνικά έγραφες !!!!!!!!!''

E ti na kano! afou den ginete! Tha prospathiso na eimai lakoniki gia na min se paideuo me tin anagnosi.


''Για το Πολυτεχνείο...βολεύει''

Nomizo pos einai ligaki asxeto me tin anarthsh tou Michali omos...

*****
An theleis apantise mou stin erotisi pou ethesa parapano.Tha m' endiefere na matho poia einai h kaluterh lush kata tin apopsi sou (k tou filou apo Keruneia)k pos akrivos mporei na epiteuxthei.

Eleni

Μιχάλης είπε...

Συνωστισμός βλέπω…

Λοιπόν, θα πω κι εγώ τις δικές μου απόψεις σε ζητήματα που θίχτηκαν.


@ Λεμέσια

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν επιβεβαιώνεται η αρχική σου ανησυχία.
Όπως ξαναείπα, είναι ευκαιρία να λεχθούν εκατέρωθεν τα επιχειρήματα (εκεί που υπάρχουν) και να κριθούμε.

Και πρέπει να σου πω ότι πήρα αρκετά μηνύματα από ανθρώπους της αντίθετης με τη δική μου άποψη. Κάποιοι προβληματίστηκαν, άλλοι έβρισαν, άλλοι διαφώνησαν.

Και αυτό εμένα με ικανοποιεί.

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

1. Εξακολουθώ να επιμένω ότι θα πρέπει να αποδίδουμε στον άλλον αυτό που λέει.
Επίσης, το ξαναλέω, δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε.

Αυτό το λέω διότι στην ανάρτηση σου ώρα 2:35 μμ βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι δεξιοί είναι φασίστες και οι αριστεροί δημοκράτες.
Και πιο κάτω μιλάς για γκουλαγκ κλπ. Είπαμε φίλε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε.

Το ξανα ίξαμε το θέμα και σου είπα ότι εγώ δεν συμφωνώ ότι επειδή βρέθηκαν κάποιοι ανόητοι να κάνουν ότι έκαναν στην Κύπρο και αυτοί ήταν δεξιοί, ότι την ευθύνη την φέρει όλη η δεξιά όχι μόνο της Κύπρου αλλά και του παγκόσμιου.
Το ίδιο συμβαίνει και με την αριστερά. Και είχα πει ότι επειδή η ελληνική αριστερά συμπεριφέρθηκε με τον Α τρόπο, δεν σημαίνει ότι παντού η αριστερά συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο.
Δεν το σχολίασες και είχα την εντύπωση ότι είχες συμφωνήσει. Αλλά απ’ ότι βλέπω, πάλι επανέρχεσαι (Θυμάσαι που μίλησα για παλινδρομήσεις;)

2. Ο κάθε εμφύλιος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατούσε από το 1960, εκδηλώθηκε έντονα την τριετία 1971-74 και κορυφώθηκε με το πραξικόπημα όπου είχαμε εκατοντάδες θύματα. Αδελφός σκότωνε αδελφό.

3. Ναι η μόνη εγκληματική οργάνωση σε αυτή την περίπτωση ήταν η ΕΟΚΑ Β’. Προηγήθηκαν κάποιες άλλες οργανώσεις της ίδιας κατεύθυνσης αλλά ο χρόνος ζωής τους ήταν μικρός.
Τη μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν αυτοί.
Άλλη παράνομη οργάνωση και μάλιστα τέτοιας μορφής δεν υπήρξε.

4. Στην ανάρτηση ώρα 3:02 μμ, δίνεις το χαρακτηριστικό του έλληνα.
Ότι «'Οχι μόνον όσοι μιλούν Ελληνικά αλλά και όσοι σκέφτονται ως Έλληνες είναι πραγματικοί Έλληνες».

Το ξέρεις ότι γι αυτό το θέμα υπάρχει διαμάχη. Και εννοώ για το τι είναι έλληνας.
Κάποιοι υποστηρίζουν το Ελλάς = Ορθοδοξία κάποιοι άλλοι ότι Έλληνας είναι ο ακολουθών τα πάτρια, δηλαδή τα προχριστιανικά.
Και υπάρχει και η άποψη ότι χριστιανισμός και ελληνισμός δεν ταυτίζονται.
Δεν θέλω να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο, τονίζω ότι απλώς το αναφέρω για να δείξω ότι τα συνθήματα δεν δίνουν λύσεις.

5. Περί Καβάζογλου και κινήματος της ένωσης. (4:29 μμ)
Αναφέρθηκαν τα ονόματα μερικών από τις δεκάδες που εκτέλεσαν, βασάνισαν, προπηλάκισαν οι άνθρωποι της ΤΜΤ (και όχι της ΜΙΤ) όμως αναφέρεις.

Σε ρωτώ και απάντησε μου ειλικρινά:
Α) δεν σου λέει τίποτε ότι οι άνθρωποι αυτοί δολοφονήθηκαν από εκείνους τους τ/κύπριους που ήθελαν τον διαμελισμό της Κύπρου;
Β) Δεν διερωτάσαι τι υποστήριζαν αυτοί οι άνθρωποι;
Γ) Αρκείσαι απλώς στο ότι οι δολοφονημένοι ήταν Τ/κύπριοι, χωρίς να εξετάζεις το πώς και το γιατί; Και το οποίο θα δείξει κατά πόσον είναι ήρωες ή όχι;

Για τους χουντικούς:
Α) Λες ότι πήραν μέρος σε κίνημα για την ένωση!!!
Έχεις έστω και ένα στοιχείο που να λέει ότι αυτός ήταν ο στόχος τους;

Β) Μπορείς να μας παρουσιάσεις έστω και μια ανακοίνωση ή κάτι τέλος πάντων από την ημέρα του πραξικοπήματος μέχρι και την ημέρα της εισβολής που να κάνει αναφορά στην ένωση;

Γ) Το ξέρεις ότι στο διάγγελμα του Σαμψών της 15ης Ιουλίου 1974 δεν υπάρχει ούτε μια φορά η λέξη ένωση;

Για ποιο ενωτικό κίνημα μιλάς τέλος πάντων;

Δ) Και να καταλάβω ότι για σένα το πραξικόπημα ήταν δικαιολογημένο;

Ε) Και πως δικαιολογείς τα όσα προδοτικά έγιναν κατά την περίοδο της εισβολής από ελλαδίτες αξιωματικούς;

Πως δικαιολογείς το ότι μετά από διαταγές του ΓΕΕΦ εγκαταλείπονταν θέσεις που καταλάμβανε η Ε.Φ.;

Εσύ ο ίδιος λες ότι η ιστορία δεν βιάζεται, εσύ γιατί βιάζεσαι;

Σε άλλο σημείο διαμαρτύρεσαι διότι ο Άνευ μιλά για έλληνες αξιωματικούς.
Σου ξαναλέω ότι δεν ορθός τρόπος η ισοπέδωση.

Κανένας δεν μιλά για το σύνολο των ελλήνων αξιωματικών. Στην προκειμένη περίπτωση η αναφορά γίνεται ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ αξιωματικούς που έπαιξαν το ρόλο που έπαιξαν.
Δεν γίνεται αναφορά σε όλους, γι αυτό και η αναφορά σου σε παιδιά αγροτών και εργατών, όπως και σε εκείνους που οδήγησαν στην Άγκυρα κλπ., είναι εντελώς άστοχος.

Αν οι ΕΟΚΑΒητατζήδες αγαπούσαν την πατρίδα τους δεν θα ματοκύλιζαν τον τόπο, ούτε θα σκότωναν γείτονες και φίλους τους.

Μιχάλης είπε...

Στο σχόλιο σου ώρα 5:08 μμ γράφεις:

«Δηλαδή εσύ για ποιο λόγο νομίζεις έγινε το ΑΦΡΩΝ κίνημα κατά του Μακαριού; Μήπως με συναπόφαση Τουρκίας – ΗΠΑ- Αγγλίας- «χουνταίων» για τον διαμελισμό της Κύπρου;
Πολύ Τζέμς μποντ βλέπεις φίλε μου».

Εσύ ποιοι νομίζεις ότι έγινε;
Και αν δεν έγινε, αυτό σημαίνει ότι οι τρεις χώρες είναι αθώες του κρίματος;

Επίσης:
«Ώστε σε διαγράφει ο Μιχάλης; Ε! δικαιολογείται «συντροφικώ δικαιωμάτι», είδες τα κάλα να είσαι στην άλλη πλευρά (σε περιμένουμε κοντά μας, να μη σε διαγράφει το κατεστημένο του μπλοκ).»

Σε περίμενα πιο προσεκτικό. Ξαναδιάβασε το σχετικό για να δεις τι διέγραψα. Διέγραψα δύο λέξεις, πιστός σε εκείνο που λέω ότι δεν θέλω να γράφεται κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως υβριστικό.
Και λυπούμαι για το σχόλιο σου διότι από την αρχή ξεκαθάρισα και σε σένα ότι δεν διαγράφω τίποτε (ούτε ακόμα κι εκείνον που με έβριζε).

Αυτά προς το παρόν και σε παρακαλώ πολύ να έχω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση στα ερωτήματα μου. Όχι αοριστίες.
Το ξέρω ότι είναι αρκετά τα ζητήματα αλλά αν δεν τα ξεκαθαρίζουμε ένα ένα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Μιχάλης είπε...

@ aiolos
Ακόμα κάτι:

Με εκπλήττεις. Από τη μια οι κομμουνιστές είναι προδότες και πολλά άλλα και από την άλλη χρησιμοποιείς λόγια υποψηφίων του ΚΚΕ για να αναδείξεις τον Τ. Παπαδόπουλο.

Έλα όμως ρε φίλε μου που ο Τάσσος (έτσι έλεγε τουλάχιστον) αγωνιζόταν για ομοσπονδιακή λύση (με σωστό περιεχόμενο);

Μιχάλης είπε...

Φίλε Κερυνειώτη

Να σε καλωσορίσω στο ιστολόγιο μου μιας και έρχεσαι για πρώτη φορά.

Θα πω κι εγώ τις δικές μου απόψεις σε διάφορα ζητήματα που θίγεις.


Πρώτα για το σχόλιο σου 3/15/2009 3:14 μμ

Η δική μου άποψη λοιπόν είναι ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του νησιού είναι Έλληνες. Έλληνας είμαι κι εγώ και σε βεβαιώνω ότι είμαι περήφανος γι αυτό και την ελληνικότητα μου δεν την χαρίζω σε κανένα, ούτε επιτρέπω σε κανένα να την αμφισβητήσει.

Το είπα και στον αίολο ότι εκείνο που πρέπει (επίσης) να δεχθούμε είναι ότι η Κύπρος ως κράτος δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική ούτε οτιδήποτε άλλο.
Και μιλώ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ.
Αυτό λέει και το ίδιο το σύνταγμα βάση του οποίου υπάρχει σήμερα η Κύπρος.

Κανένας δεν είπε ότι οι τ/κύπριοι είναι αδέλφια μας με την έννοια της φυλετικής ή της αιματολογικής συγγένειας.
Είναι αδέλφια μας με την πολιτική έννοια, των συμπατριωτών, ζούμε στον ίδιο τόπο.

Ναι, στην εισβολή υπήρξαν τ/κύπριοι που συνέδραμαν την εισβολή. Ποσοστά δεν ξέρω να σου πω, αν έχεις εσύ καλό είναι να τα παραθέσεις.

Τα χωράφια μας και τις περιουσίες μας οι απλοί άνθρωποι δεν τα πήραν με τη δική τους θέληση. Μπορείς να δεις τις ταινίες της εποχής που τους έβγαζαν από τα σπίτια τους με το ζόρι και τους μετέφεραν στα κατεχόμενα.
Σου συνιστώ να δεις ακόμα και την ταινία «Ακάμας» που αναπαριστά με αρκετή πειστικότητα τα γεγονότα.
Όσοι αρνούνταν να φύγουν είχαν να αντιμετωπίσουν τις σφαίρες των εθνικιστών τ/κυπρίων.

Από την άλλη, ε/κύπριοι και ελλαδίτες ήταν αυτοί που ερεύνησαν το σπίτι μου τις ημέρες του πραξικοπήματος.
Ε/κύπριοι και έλληνες ήταν αυτοί που κτύπησαν τον πατέρα μου.
Ε/κύπριοι και έλληνες ήταν αυτοί που μετακύλυσαν τον τόπο στις 15 Ιουλίου, που σκότωναν ε/κύπριους, που έθαβαν ακόμα και ζωντανούς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γενικεύσω και να πω ότι όλοι οι έλληνες και οι ε/κύπριοι είναι πραξικοπηματίες.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις;

Επίσης, καλό είναι όταν λέμε κάτι να είμαστε ακριβής.

Όχι, ο Κενάν Ακίν δεν είναι τ/κύπριος, είναι έποικος.

«Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου έποικου Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού».
(http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,3087-.aspx)

Ο Κυριάκος Μάτσης ήταν ένα πνεύμα ανοικτό.
Η συγκεκριμένη αναφορά του δείχνει ότι ναι, πολεμούσε για την ένωση αλλά δεν θα είχε πρόβλημα να συμβιώσει με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων.
Τι κοινό έχει αυτό με τους όψιμους εθνικιστές που τα βάζουν με τον καθένα που δεν είναι έλληνας αλλά ακόμα και με έλληνες;

Κάτι άλλο που είναι και αντι-επιστημονικό, είναι να βλέπουμε μόνο τη μία όψη του νομίσματος.
Η αναφορά σε δικά μας εγκλήματα εναντίον ε/κυπρίων είτε τ/κυπρίων, δεν σημαίνει ότι αναιρεί ή ότι διαγράφει τα εγκλήματα των άλλων εναντίων μας.
Τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο.

Στο σχόλιο σου 3/15/2009 4:58 μμ λες ότι:

«Γι αυτό δεν μπορεί να βγαίνει ο κ.Μιχάλης και ο κάθε λογής κ.Μιχ΄΄αλης να λέει ότι το να πιστεύεις οτι οι τουρκοκύπριοι δεν είναι αδέλφια μας αλλα και το ότι το να πιστεύεις οτι η κύπρος είναι ελληνική έιναι ακροδεξιά εθνικιστικά στοιχεία».

Αφήνω πίσω το προσβλητικό υπονοούμενο και σε ρωτώ πού υποστήριξα αυτό που λες, όταν επαναλαμβάνω ξεκάθαρα τη θέση μου (όπως στην αρχή αυτού του σχολίου).
Και δεν φταίω εγώ αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα αυτονόητα.

Και πιστεύω ότι αδίκως επιτίθεσαι στον Άνευ Ορίων, αφού στην ουσία κι αυτός τα ίδια λέει.

Όμως θέτω ένα ερώτημα:
Οι έλληνες εθνικιστές λένε ότι η Κύπρος είναι ελληνική.
Οι τούρκοι εθνικιστές λένε ότι η Κύπρος είναι τουρκική.
Οι έλληνες εθνικιστές λένε καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος.
Οι τούρκοι εθνικιστές λένε ότι καλός έλληνας ο νεκρός έλληνας.
Οι έλληνες εθνικιστές λένε όχι στην ομοσπονδία.
Οι τούρκοι εθνικιστές λένε όχι στην ομοσπονδία.

Σας προβληματίζει καθόλου αυτό;

Επίσης, μπορώ να έχω μια απάντηση σε τι συνίσταται ο κίνδυνος για την ελληνικότητα μας;
Μπορούμε μια φορά να έχουμε μια συγκροτημένη και συγκεκριμένη θέση επί του ζητήματος εκτός από τις γενικολογίες;


Και μια ακόμα απορία:
Πως βλέπετε το γεγονός ότι συγγενείς ε/κυπρίων και τ/κυπρίων αγνοουμένων συνασπίζονται σε κοινή οργάνωση για το κοινό τους πρόβλημα;
Είναι μήπως κι αυτοί ανθέλληνες, τουρκολάγνοι κλπ., κλπ.;

Μπορώ να έχω συγκεκριμένες απαντήσεις σε παρακαλώ;

Aslan είπε...

οχι Μιχαλη δεν μπορει να απαντησει. Και αυτο γιατι λειτουργει ως ρομποτ. Αν του βαλεις ενα λογικο παραδοξο θα κανει εκρηξη. Ανθρωποι που δεν σεβονται και δεν ακουν αλλες αποψεις δεν αξιζουν να εχουν οι ιδιοι αποψη. Οσο για τους διαφορους ανωνυμους ειναι φως φαναρι οτι ειναι 1 βημα πριν την ομοφυλοφιλια.

aiolos είπε...

Αυτό ο ταραξίας αίολος σου δημιούργησε «κίνηση» μηνυμάτων στο μπλοκ σου.

{ Ο Μιχάλης είπε:

1. Εξακολουθώ να επιμένω ότι θα πρέπει να αποδίδουμε στον άλλον αυτό που λέει.
Επίσης, το ξαναλέω, δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε.

Αυτό το λέω διότι στην ανάρτηση σου ώρα 2:35 μμ βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι δεξιοί είναι φασίστες και οι αριστεροί δημοκράτες.
Και πιο κάτω μιλάς για γκουλαγκ κλπ. Είπαμε φίλε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε. Το ξανα ίξαμε το θέμα και σου είπα ότι εγώ δεν συμφωνώ ότι επειδή βρέθηκαν κάποιοι ανόητοι να κάνουν ότι έκαναν στην Κύπρο και αυτοί ήταν δεξιοί, ότι την ευθύνη την φέρει όλη η δεξιά όχι μόνο της Κύπρου αλλά και του παγκόσμιου.
Το ίδιο συμβαίνει και με την αριστερά. Και είχα πει ότι επειδή η ελληνική αριστερά συμπεριφέρθηκε με τον Α τρόπο, δεν σημαίνει ότι παντού η αριστερά συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο.
Δεν το σχολίασες και είχα την εντύπωση ότι είχες συμφωνήσει. Αλλά απ’ ότι βλέπω, πάλι επανέρχεσαι (Θυμάσαι που μίλησα για παλινδρομήσεις;)
}

Απ ότι θυμάμαι αυτό ήταν μια ανταπάντηση σε κάποια σύγκριση για φασίστες κλπ μη ανατρέξω τώρα και είναι μέγα πλήθος, αλλά δεν πέφτω έξω …… ε! και επ ευκαιρία θυμηθήκαμε και τα γκούλαγκ !!!!!!!

Γενικά συμφωνώ ότι λάθη μπορούν να γίνουν , μπορεί να υπάρχουν και προδοσίες (που έρπουν στο σκοτάδι και πώς να τις αποδείξεις), ας τα θυμόμαστε να είμαστε επαγρυπνήση, αλλά ο Ανθυπολοχαγός της ΕΛΔΥΚ δεν φταίει για το ΑΦΡΩΝ κίνημα, όπως δεν φταίει και ο ΑΚΕΛίτης για τον αφορισμό του απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο, αυτά γίνονται από ψηλά και στόχο έχουν να περιχαρακώσουν οπαδούς, δυστυχώς έγιναν σε αγριότερη μορφή αυτά και στην Ελλάδα, είμαστε λαός που ρέπει στην υπερβολή.



{ Ο Μιχάλης είπε:

2. Ο κάθε εμφύλιος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατούσε από το 1960, εκδηλώθηκε έντονα την τριετία 1971-74 και κορυφώθηκε με το πραξικόπημα όπου είχαμε εκατοντάδες θύματα. Αδελφός σκότωνε αδελφό.}



Εμένα μου λες φίλε μου για εμφύλιο, δεν υπάρχει οικογένεια στην Ελλάδα που να μη έχει θύματα, άσε τις κακουχίες που πέρασε ο λαός…….. αν πας στο φόρουμ (ιστορία) θα δεις ότι το κύριο θέμα συζήτησης ακόμα είναι ο εμφύλιος, με πολύ μεγάλο πάθος παρακαλώ, για αυτή την υπόθεση γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα και από τις δύο πλευρές και δεις σε νήμα που άνοιξε συνφορουμίτης δημοσιεύω ακόμα το ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΣΕ που εξέδιδε το αρχηγείο του ΔΣΕ ( επιλεκτικά από ένα βιβλίο που είχα αγοράσει από μια ακροαριστερή, επαναστατική περιθωριακή οργάνωση).


{ Ο Μιχάλης είπε:

3. Ναι η μόνη εγκληματική οργάνωση σε αυτή την περίπτωση ήταν η ΕΟΚΑ Β’. Προηγήθηκαν κάποιες άλλες οργανώσεις της ίδιας κατεύθυνσης αλλά ο χρόνος ζωής τους ήταν μικρός.
Τη μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν αυτοί.
Άλλη παράνομη οργάνωση και μάλιστα τέτοιας μορφής δεν υπήρξε.}


Τι να πω εγώ αυτή η άποψη νομίζω είναι ισοπεδωτική όπως και εσύ είπες, είδες κανείς δεν μπορεί να αποφύγει αυτό το μονοπάτι.



{ Ο Μιχάλης είπε:

4. Στην ανάρτηση ώρα 3:02 μμ, δίνεις το χαρακτηριστικό του έλληνα.
Ότι «'Οχι μόνον όσοι μιλούν Ελληνικά αλλά και όσοι σκέφτονται ως Έλληνες είναι πραγματικοί Έλληνες».

Το ξέρεις ότι γι αυτό το θέμα υπάρχει διαμάχη. Και εννοώ για το τι είναι έλληνας.
Κάποιοι υποστηρίζουν το Ελλάς = Ορθοδοξία κάποιοι άλλοι ότι Έλληνας είναι ο ακολουθών τα πάτρια, δηλαδή τα προχριστιανικά.
Και υπάρχει και η άποψη ότι χριστιανισμός και ελληνισμός δεν ταυτίζονται.
Δεν θέλω να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο, τονίζω ότι απλώς το αναφέρω για να δείξω ότι τα συνθήματα δεν δίνουν λύσεις.}

Πράγματι είναι μια αρχαία ρήση που προσδιορίζει του τι είναι Έλληνας, αν βρω θα σας πω ποιος το είπε.


{ Ο Μιχάλης είπε:

4. Περί Καβάζογλου και κινήματος της ένωσης. (4:29 μμ)
Αναφέρθηκαν τα ονόματα μερικών από τις δεκάδες που εκτέλεσαν, βασάνισαν, προπηλάκισαν οι άνθρωποι της ΤΜΤ (και όχι της ΜΙΤ) όμως αναφέρεις.

Σε ρωτώ και απάντησε μου ειλικρινά:
Α) δεν σου λέει τίποτε ότι οι άνθρωποι αυτοί δολοφονήθηκαν από εκείνους τους τ/ κύπριους που ήθελαν τον διαμελισμό της Κύπρου;
Β) Δεν διερωτάσαι τι υποστήριζαν αυτοί οι άνθρωποι;
Γ) Αρκείσαι απλώς στο ότι οι δολοφονημένοι ήταν Τ/κύπριοι, χωρίς να εξετάζεις το πώς και το γιατί; Και το οποίο θα δείξει κατά πόσον είναι ήρωες ή όχι;}


Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις που αυτές βέβαια επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν την ξέρω την περίπτωση Καβάτζογλου αλλά για να το λέτε έτσι θα είναι, το ζήτημα είναι εσείς τι πιστεύεται ότι οι τ/κ είναι Καβάτζογλου; Εγώ πιστεύω ότι ποσοστιαία στους τ/κ ελαχιστότατοι έως μηδενικό είναι το ποσοστό των Καβατζόγλου. Και ενώ εκείνοι (τ/κ) καλοβολεύονται πίσω από τους τούρκους στρατοκράτες και όποτε έχουν την ευκαιρία δολοφονούν ε/κ , εσείς απεμπολείται τις ρίζες σας με μεγάλη ευκολία (ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ) και φοβάμαι ότι βλέπετε το δένδρο (Καβάτζογλου) και χάνετε το δάσος (συνολική λογική τ/κ).



{ Ο Μιχάλης είπε:

Για τους χουντικούς:
Α) Λες ότι πήραν μέρος σε κίνημα για την ένωση!!!
Έχεις έστω και ένα στοιχείο που να λέει ότι αυτός ήταν ο στόχος τους;

Β) Μπορείς να μας παρουσιάσεις έστω και μια ανακοίνωση ή κάτι τέλος πάντων από την ημέρα του πραξικοπήματος μέχρι και την ημέρα της εισβολής που να κάνει αναφορά στην ένωση;

Γ) Το ξέρεις ότι στο διάγγελμα του Σαμψών της 15ης Ιουλίου 1974 δεν υπάρχει ούτε μια φορά η λέξη ένωση;

Για ποιο ενωτικό κίνημα μιλάς τέλος πάντων;}

Ε! λογικό δεν είναι δημόσια να μη μιλούν για ένωση, ουαί αν παραδεχόντουσαν δημόσια κάτι τέτοιο, αλλά αν δεν μεσολαβούσε η εισβολή, πλέον η ένωση θα ήταν ζήτημα ελάχιστου χρόνου.
Εσύ δηλαδή τι νομίζεις ότι πήγαν να κάνουν, ασκήσεις επί πραγματικών στόχων;

{ Ο Μιχάλης είπε:

Δ) Και να καταλάβω ότι για σένα το πραξικόπημα ήταν δικαιολογημένο;}

Ήταν μια κουτή ενέργεια από μέρους του Ιωαννίδη, ο οποίος σακουλιάστηκε σαν χαζο στρατιωτικός από τους αμερικάνους – άγγλους……….. εδώ βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ευθύνη να ωθηθεί εκεί η κατάσταση έχουν και οι λοιπές δυνάμεις της Κύπρου.
Πρέπει να ξέρεις ότι η υπόθεση Κύπρος – χούντα είναι μια υπόθεση που συνδέεται πάρα πολύ στενά με τους Αραβοισραιλινούς πολέμους.

Επ ευκαιρία αγαπητέ Μιχάλη αναζητώ (το ζήτησα και από την ΑΠΟΕΛ φωτογραφικό υλικό από την υπόθεση της εισβολής των Αιγυπτίων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας), κάτι έχω γράψει και θέλω να το δημοσιεύσω και δεν βρίσκω φωτογραφικό υλικό, με ενδιαφέρει φωτογραφικά και για τα γεγονότα στο Χίλτον.

{ Ο Μιχάλης είπε:

Ε) Και πως δικαιολογείς τα όσα προδοτικά έγιναν κατά την περίοδο της εισβολής από ελλαδίτες αξιωματικούς;

Πως δικαιολογείς το ότι μετά από διαταγές του ΓΕΕΦ εγκαταλείπονταν θέσεις που καταλάμβανε η Ε.Φ.;

Εσύ ο ίδιος λες ότι η ιστορία δεν βιάζεται, εσύ γιατί βιάζεσαι;

Σε άλλο σημείο διαμαρτύρεσαι διότι ο Άνευ μιλά για έλληνες αξιωματικούς.
Σου ξαναλέω ότι δεν ορθός τρόπος η ισοπέδωση.

Κανένας δεν μιλά για το σύνολο των ελλήνων αξιωματικών. Στην προκειμένη περίπτωση η αναφορά γίνεται ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ αξιωματικούς που έπαιξαν το ρόλο που έπαιξαν.
Δεν γίνεται αναφορά σε όλους, γι αυτό και η αναφορά σου σε παιδιά αγροτών και εργατών, όπως και σε εκείνους που οδήγησαν στην Άγκυρα κλπ., είναι εντελώς άστοχος.}

Θα ήθελα να ακούσω τα προδοτικά των Ελλήνων αξιωματικών, σου ζήτησα βιβλιογραφία («αμερόληπτη» για τα ζητήματα αυτά)

{ Ο Μιχάλης είπε:
Αν οι ΕΟΚΑΒητατζήδες αγαπούσαν την πατρίδα τους δεν θα ματοκύλιζαν τον τόπο, ούτε θα σκότωναν γείτονες και φίλους τους.}

Αυτό τι είναι δεν είναι ισοπεδωτικό;

Αντρικκος είπε...

Αίολε,

Κατ'αρχάς πρέπει να σου πω οτι ήμουν ένας απο το 76% του ΟΧΙ. Οι λόγοι που ψήφισα ΟΧΙ δεν είναι του παρόντος να εξηγηθούν πάντως σου λέω ότι μέσα σ'αυτούς ΔΕΝ είναι το ότι δεν θέλω να ζήσω μαζί με τους Τ/Κ σε μια κοινή πατρίδα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι η πορεία του προβλήματος και της πολιτικής στην Κύπρο γενικότερα απο το 2004 μέχρι σήμερα καθημερινά με πείθει οτι δεν έκρινα λάθος.
Στην Κύπρο έχουμε μια παροιμία που λέει: Απ'όν αππόξω του χορού, πολλά τραούθκια ξέρει. Θεοποιείς τον Τάσσο για το "ηρωικό ΟΧΙ" του. Και για κάποιο περίεργο (;;) λόγο όλοι αγνοείτε τις πράξεις του απο την επομένη του δημοψηφίσματος μέχρι την μέρα που ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ τον έκρινε και αποφάσισε να τον αποκλείσει απο τον πρώτο γύρο των εκλογών. Δεν εκπλήττομαι, η επιλεκτική μνήμη είναι κοινός τόπος για τους Έλληνες/Κύπριους εθνικιστές. Δεν ξέρω αν σου το είπε κανείς ή αν το έγραψαν τα μέσα απο τα οποία ενημερώνεσαι αλλά λυπούμαι να σε ενημερώσω ότι ο μακαρίτης ήταν ο χειρότερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ και δυστυχώς (για την χώρα) μας έφερε πολλά χρόνια πίσω. Οι απέλπιδες προσπάθειες να ανακυρηχθεί ως ο νέος Εθνάρχης σε κάποια στιγμή έβγαζαν μάτι αλλά επειδή η πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί ακόμη τον κοινό νου έπεσαν στο κενό.
Και για να τελειώσω, τα συνθήματα ποτέ δεν ήταν μέσο δημιουργίας άποψης. Αν θέλεις να αποκτήσεις άποψη για την κατάσταση στην Κύπρο διάβαζε όλες τις απόψεις και μην στηρίζεσαι στα συνθήματα.

Ανώνυμος είπε...

οχι Μιχαλη δεν μπορει να απαντησει. Και αυτο γιατι λειτουργει ως ρομποτ. Αν του βαλεις ενα λογικο παραδοξο θα κανει εκρηξη. Ανθρωποι που δεν σεβονται και δεν ακουν αλλες αποψεις δεν αξιζουν να εχουν οι ιδιοι αποψη. Οσο για τους διαφορους ανωνυμους ειναι φως φαναρι οτι ειναι 1 βημα πριν την ομοφυλοφιλια.

Oου πολύ ενδιαφέρον, Μιχάλη συμφωνείς;

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

Καλημέρα αγαπητέ μου

Σχόλια για την ανάρτηση 3/16/2009 9:16 πμ.

Όντως, ο ταραξίας δημιούργησε «κίνηση»… Και ομολογώ, περισσότερη απ’ ότι ανάμενα.
Η κίνηση όμως οφείλεται και στο ότι μαζεύτηκαν όλα τα κυπριακά ιστολόγια σε ένα και έτσι μαθαίνουμε πλέον ο ένας τον άλλο. Και πρέπει να πω ότι αυξήθηκε η «κίνηση» μετά την σοφή ιδέα που είχε ο δημιουργός του. (http://kypriakablogs.blogspot.com/).

Επί των θεμάτων μας τώρα:

1. Κανένας φίλε μου δεν ισχυρίζεται ότι για τα όσα έγιναν στην Κύπρο ευθύνεται ο απλός στρατιώτης ή ο κάθε χαμηλόβαθμος αξιωματικός ή όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ.
Πόσο μάλλον ο κάθε έλληνας στρατιώτης ή πολίτης.

Ευθύνη έχουν εκείνοι (και όσοι) έλαβαν μέρος στα όσα έγιναν ενσυνείδητα. Και υπάρχουν ονόματα (δεν είναι όλα γνωστά) όπως ο Γιωργίτσης, ο Κομπόκης, ο Λιασκώνης και άλλοι.

Νομίζω ότι ξέρω και μπορώ να διακρίνω μακριά από υπερβολές και σκοπιμότητες.
Αυτούς κατηγορούμε και όχι τον ελληνικό στρατό στο σύνολο του ή τον ελληνικό λαό.

Και ελπίζω τώρα να ξεκαθάρισε το πράγμα.

2. Μιλάς για τον εμφύλιο στην Ελλάδα και έχεις δίκαιο.
Αλλά ποιος σου είπε ότι στην Κύπρο υπάρχει οικογένεια που δεν έχει υπάρξει θύμα του δικού μας, μικρού εμφύλιου, όπως τον αποκάλεσες.
Ο κάθε τόπος έχει τα μεγέθη του, έτσι δεν είναι;

Και το ότι κι εμείς ακόμα συζητούμε γι αυτά τα πράγματα, δείχνει ότι ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση και όχι κάτι ασήμαντο.

3. Για το θέμα των παράνομων οργανώσεων κάνεις υποθέσεις.
Σου λέω ευθαρσώς ότι δεν ισοπεδώνω.
Υπήρξε το «Εθνικό Μέτωπο» που ήταν προπομπός της ΕΟΚΑ Β’.

Άλλη οργάνωση από πλευράς Μακαρίου ή αριστεράς που να βάζει βόμβες και να σκοτώνει κόσμο δεν υπήρξε. Πώς να το κάνουμε;
Δεν μπορούμε με το ζόρι να τη δημιουργήσουμε για να μας βολέψει.

4. Δεν έχει σημασία ποιος είπε τη συγκεκριμένη ρήση για το τι είναι έλληνας. Δεν είναι αυτό η ουσία του σχολίου μου.
Αφορά το περιεχόμενο της έννοιας.

5. (Έκανες λάθος στην αρίθμηση και το έβαλες για 4): Περί Καβάζογλου:
Έθεσα τρία ερωτήματα.
Ομολογείς ότι δεν μπορείς να απαντήσεις λόγω άγνοιας.
Τότε γιατί και πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι είναι η εξαίρεση του κανόνα.
Προσωπικά που μιλώ με τ/κύπριους γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί Καβάζογλου, όπως υπάρχουν και πολλοί Ντενκτάς.

Όταν μιλήσεις με τ/κύπριους θα διαπιστώσεις πόσοι και πως βολεύονται με τους τούρκους στρατοκράτες. Και να κάνουν αυτά που λες. (βλέπεις, πάλι ισοπεδώνεις).

Για το σύνθημα δεν θα επαναλάβω, το εξήγησα προηγουμένως.


Για τους χουντικούς μου λες ότι είναι λογικό να μην μιλούσαν δημόσια. Μα η ΕΟΚΑ Β’ κάποτε το έλεγε, κάποτε το ξεχνούσε.
Το ζήτημα είναι ότι κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος δεν λέχθηκε ούτε μια φορά αυτό, ούτε είχαν σκοπό να κάνουν κάτι τέτοιο.

Δεν πήγαν να κάνουν ασκήσεις επί πραγματικών στόχων. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πήγαν να κάνουν το διαχωρισμό, όπως έλεγε και το σχέδιο Άτσεσον.

Δ) Πολύ καλό! Ρίχνουμε ένα «ήταν μια κουτή ενέργεια» και ξοφλούμε;
Και η κατοχή που προήλθε από αυτή την «κουτή ενέργεια»;

Όσον αφορά τους αγγλοαμερικάνους που σακούλιασαν τον χαζό Ιωαννίδη, αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενο σχόλιο σου το απέρριψες εμμέσως πλην σαφώς!

Ε) Ποια προδοτικά έκαναν ελλαδίτες αξιωματικοί;
Κάνε ένα τηλέφωνο στην εφημερίδα Μάχη του Σαμψών και θα σου στείλουν όσα έγραψε και είπε γι αυτά τα πράγματα πολλές φορές.
Είπες ότι έχεις πολλούς κύπριους γνωστούς και φίλους. Ρώτα τους να σου πουν για τα πυροβόλα που ήταν στον Πενταδάκτυλο για αντιμετώπιση εισβολής και την ημέρα της εισβολής δεν ήταν εκεί.

Ρώτα πόσες φορές η ΕΛΔΥΚ μπήκε στο τουρκικό χωριό Κιόνελι και πόσες την διέταξαν να αποχωρήσει.

Ρώτα πόσοι εγκαταλείψαν τη μάχη και άφησαν μόνους τους, τους στρατιώτες.

Ρώτα για τη φάλαγγα που έστειλαν μέρα μεσημέρι προς τη Μύρτου και η αεροπορία των τούρκων την αποδεκάτισε.

Ρώτα πόσες φορές έβαλαν ελληνικό απόσπασμα να κτυπηθεί με άλλο ελληνικό λέγοντας τους ότι είναι τούρκοι.

Ρώτα για τον Λιασκώνη που κυκλοφορούσε στο γενικό νοσοκομείο και αφαιρούσε τους ορούς από όσους τραυματίες δεν ήταν στρατιώτες ή πραξικοπηματίες.

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τους ΕΟΚΑΒητατζήδες και την αγάπη τους για την πατρίδα δεν είναι ισοπεδωτικό. Και εννοώ τα κεφάλια. Ήξεραν το τι θα γίνει. Και όμως τους αρκούσε ότι θα ενωθεί η μισή Κύπρος με την Ελλάδα.

Το τελευταίο σχόλιο 3/16/2009 10:08 πμ, έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεται σε σένα αλλά στον Κερυνειώτη.
Αν ισχύει αυτό ή όχι, θα δείξει…

Υ.Γ. Δεν έχω φωτογραφίες από το επεισόδιο με τους Αιγύπριους.

Ανώνυμος είπε...

Έλεος!!!
Αυτό δεν είναι διαλογική συζήτηση!

Μιχάλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

Προσπαθούμε τουλάχιστον :-)

aiolos είπε...

{Aντρικκος είπε:

Κατ'αρχάς πρέπει να σου πω οτι ήμουν ένας απο το 76% του ΟΧΙ. Οι λόγοι που ψήφισα ΟΧΙ δεν είναι του παρόντος να εξηγηθούν πάντως σου λέω ότι μέσα σ'αυτούς ΔΕΝ είναι το ότι δεν θέλω να ζήσω μαζί με τους Τ/Κ σε μια κοινή πατρίδα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι η πορεία του προβλήματος και της πολιτικής στην Κύπρο γενικότερα απο το 2004 μέχρι σήμερα καθημερινά με πείθει οτι δεν έκρινα λάθος.
Στην Κύπρο έχουμε μια παροιμία που λέει: Απ'όν αππόξω του χορού, πολλά τραούθκια ξέρει. Θεοποιείς τον Τάσσο για το "ηρωικό ΟΧΙ" του. Και για κάποιο περίεργο (;;) λόγο όλοι αγνοείτε τις πράξεις του απο την επομένη του δημοψηφίσματος μέχρι την μέρα που ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ τον έκρινε και αποφάσισε να τον αποκλείσει απο τον πρώτο γύρο των εκλογών. Δεν εκπλήττομαι, η επιλεκτική μνήμη είναι κοινός τόπος για τους Έλληνες/Κύπριους εθνικιστές. Δεν ξέρω αν σου το είπε κανείς ή αν το έγραψαν τα μέσα απο τα οποία ενημερώνεσαι αλλά λυπούμαι να σε ενημερώσω ότι ο μακαρίτης ήταν ο χειρότερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ και δυστυχώς (για την χώρα) μας έφερε πολλά χρόνια πίσω. Οι απέλπιδες προσπάθειες να ανακυρηχθεί ως ο νέος Εθνάρχης σε κάποια στιγμή έβγαζαν μάτι αλλά επειδή η πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί ακόμη τον κοινό νου έπεσαν στο κενό.
Και για να τελειώσω, τα συνθήματα ποτέ δεν ήταν μέσο δημιουργίας άποψης. Αν θέλεις να αποκτήσεις άποψη για την κατάσταση στην Κύπρο διάβαζε όλες τις απόψεις και μην στηρίζεσαι στα συνθήματα.}

Λογικό είναι να ξέρετε περισσότερα πράγματα για τον τόπο σας, θέλω όμως να ξέρεις ότι κάποιοι πολιτικοί τους χαρακτηρίζει μια μόνο πράξη τους πχ ο Ι Μεταξάς ήταν μια πολύ αρνητική φυσιογνωμία (αρνητικός στο διχασμό μέχρι και την 4η Αυγούστου) το ΟΧΙ του στον Μουσολίνι τον καθαγίασε στα μάτια των Ελλήνων και ξεχάστηκαν όλα τα άλλα, έτσι και ο Παπαδόπουλος αυτό το διάγγελμά του, ότι και αν έκανε χαλάλι του.

Ανώνυμος είπε...

''κάποιοι πολιτικοί τους χαρακτηρίζει μια μόνο πράξη τους πχ ο Ι Μεταξάς ήταν μια πολύ αρνητική φυσιογνωμία (αρνητικός στο διχασμό μέχρι και την 4η Αυγούστου) το ΟΧΙ του στον Μουσολίνι τον καθαγίασε στα μάτια των Ελλήνων και ξεχάστηκαν όλα τα άλλα, έτσι και ο Παπαδόπουλος αυτό το διάγγελμά του, ότι και αν έκανε χαλάλι του.''


Sinithizete, h prosoxh tou kosmou na epikentronete se mia (h se orismenes) praxeis enos politikou. Auto den shmainei oti auto k mono auto omos ton xarakthrizei k ta upoloipa prepei na prospernounte k na xechniounte...

Sugnomi, alla to OXI tou Metaxa katholou den ton kathariase.Den thelo na doso ektash sto thema k na anafertho sto ''OXI'' tou tora, alla pisteuo oti se pollon ta matia exakolouthei na min vriskete sthn kasta ton Agion ....


Eleni

Ανώνυμος είπε...

{Ανώνυμος είπε:

Σινιτηιζετε, η προσοχη τοθ κοσμοθ να επικεντρονετε σε μια (η σε ορισμενεσ) πραχεισ ενοσ πολιτικοθ. Αθτο δεν σημαινει οτι αθτο κ μονο αθτο ομοσ τον χαρακτηριζει κ τα θπολοιπα πρεπει να προσπερνοθντε κ να χεψηνιοθντε...

Σθγνομι, αλλα το ΟΧΙ τοθ Μεταχα κατηολοθ δεν τον κατηαριασε.Δεν τηελο να δοσο εκταση στο τηεμα κ να αναφερτηο στο ‘‘ΟΧΙ’’ τοθ τορα, αλλα πιστεθο οτι σε πολλον τα ματια εχακολοθτηει να μιν ωρισκετε στην καστα τον Αγιον ....}


Δες αγαπητή Ελένη, για τον Ι Μεταξά επειδή ήταν η ποιο καθάρια περίπτωση βασιλικού άνδρα και η στάση του τόσο στον Εθνικό διχασμό όσο και μετά το 1922 μέχρι και το 1936 ήταν αρκετά θολή και αρκετά «παράξενη» έχω ασχοληθεί διεξοδικά.

Το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου ήταν ένα βασιλικό πραξικόπημα, ο Ι Μ δεν είχε στην πραγματικότητα καμιά δύναμη, όλη η ιστορία ήταν μια ιστορία που την δούλεψαν οι άγγλοι από το 1928 όταν ο ανταντικός Ε Βενιζέλος βλέποντας ότι τίποτα δεν είχε να ωφεληθεί η πατρίδα είχε δηλώσει «Είμαστε φίλοι όλων και εχθροί ουδενός» στόχος ήταν να διατηρηθούν τα οφέλη της Ελλάδος που με αίμα είχε αποκτήσει, οι άγγλοι που ήθελαν σύμμαχο για τον επερχόμενο Β ΠΠ στράφηκαν προς την Γιουγκοσλαβία και ετοίμασαν την αντικατάσταση της Δημοκρατίας με την Βασιλική Δημοκρατία του Γεωργίου Β, οι Γλύξμπουργκ είχαν εν τω μεταξύ μεταλλαχθεί από γερμανόφιλοι σε αγγλογαλλόφιλοι και ο Ε Β πλέον δεν τους βόλευε.(επί αυτών μπορώ να σου γράψω βιβλίο) ……… το ζήτημα όμως είναι ότι και ο Γερμανόφιλος Ι Μ πιστός βασιλικός μεταλλάχτηκε και αυτός σε ότι ο Γεώργιος Β, το παλάτι μετά την παλινόρθωση ήθελε δικτατορία για να περάσει της Αγγλόφιλη γραμμή του, Εν τω μεταξύ είχαμε μέσα σε 6 μήνες 6 θανάτους πολιτικών αρχηγών (Ε Βενιζέλος, Γ Κονδύλης, Α Ζαΐμης, Α Παπαναστασίου, Κ Δεμερτζής, Π Τσαλδάρης). Την 4η Αυγούστου εγκαθιστάθηκε δικτατορία, για πρώτη φορά είχαμε αστυνομικό κράτος που όμοιό του δεν ματαείδε η Ελλάδα, αλλά η δικτατορία είχε και τα θετικά της :
Α. Προετοίμασε την χώρα για πόλεμο
Β. Παρείχε εργασία σε όλο τον πληθυσμό που είχε πρόβλημα
Γ. Έφτιαξε κοινωνικό κράτος (ΙΚΑ το οκτάωρο κλπ)
Δ. Έφερε γαλήνη στους ανθρώπους , έστω και με αστυνομικά μέτρα
Κλπ κλπ κλπ

Η αξιοπρεπής στάση του Ι Μ την 28η Οκτωβρίου , έστω και αν στοίχισε στον Ελληνικό λαό 500.000 θύματα (μια Κύπρο δηλαδή) και μια δεκαετή ταλαιπωρία που δεν την βάζει το μυαλό σου, κάνει τους Έλληνες υπερήφανους γι αυτό εξ άλλου και την τιμούν σαν Εθνική γιορτή.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σου πω μια ιστορία έτσι για να καταλάβεις πως γράφεται η ιστορία ενός έθνους :

Μου διηγιόταν κάποιος Μανιάτης :
«Ξέρης μια φορά μόνο είδα τον πατέρα μου να κλαίει, την 28η Οκτωβρίου του 1940 και ξέρεις γιατί ; Το κράτος την ημέρα εκείνη του επίταξε τα τρία μουλάρια που είχε αγοράσει για να κάνει τις αγροτικές του δουλειές»

Δεν τον πείραξε τον πάμφτωχο μήτε που τα παιδιά του πήγαιναν να πολεμήσουν και ενδεχομένως να μη γύριζαν, δεν τον ένοιαζε τίποτα, όλα αυτά τα θεωρούσε αυτονόητα και υποχρέωσή του, το μόνο που σκεφτόταν ήταν πως θα πορέψει την οικογένειά του χωρίς τα μουλάρια που του πήρε ο στρατός για τις ανάγκες του και ποιος ξέρει με τι κόπους τα αγόρασε. Και όπως λέει και ο ποιητής :
«Η ελευθερία με της ψυχής το πύρωμα μετριέται και το αίμα»

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ στο μπλοκ του έγραψε 8η του Μάρτη η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, το σχολιάζω λοιπόν εδώ διότι στο μπλοκ του δεν δίνει τρόπο να μπουν σχόλια (απ όσο είδα).
Αυτή η λογική που παρουσιάστηκε από την παγκοσποιημένη μηδενική λογική να αντικαταστήσουμε να ονοματίζουμε τις ημέρες:
Μέρα της Γυναίκας
Μέρα των ερωτευμένων
Μέρα της Μάνας
Μέρα του περιβάλλοντος
Μέρα κατά του καπνίσματος
Κλπ κλπ κλπ

Έχει μέσα του την πονηριά να αντικατασταθούν οι θρησκευτικές γιορτές με τις απρόσωπες γιορτές για κάθε λόγο και αιτία, λες και χρειάζεται η μέρα της μάνας όταν υπάρχει ο δεκαπενταύγουστος, λες και υπάρχουν ανάγκη όλα αυτά το πονηρούτσικα όταν υπάρχει Θεός.
Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω ότι στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Αγαπητέ Μιχάλη αν ήθελα να βάλω κάποιο κείμενο για να τιμήσω την 25 Μαρτίου θα μου έδινες τόπο στο μποκ σου;

Ανώνυμος είπε...

Aiole,sxoliasa to 'Oxi' tou Metaxa, polu apla giati theoro oti den htan 'diko tou'.

Kalo to oktaoro ktl alla adunaton na tirithun otan apagoreueis tin eleutherh ekfrash tou sundikalistikou kinimatos kai tis apergies :-) O Tritos Ellinikos Politismos mallon eixe arketa provlimatika shmeia.

Telospanton, nomizo pos tin sizitisi gia to Metaxa einai kalo na thn stamatisume dioti ekmetalleuomaste thn filoxenia tou Michali o opoios den nomizo na endiaferotan gia auta ta sxolia otan anarthse to sugkekrimeno keimeno :-)



Eleni

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή Ελένη, πιστεύω ότι ο μύθος για την Πανδώρα και βγήκαν όλα τα κακά και στο τέλος βγήκε και ένα πουλί (η ελπίδα), είναι ημιτελής, ένα από τα κακά που έβγαλε το κουτί της Πανδώρας, συμπεριλάμβανε την Δημοκρατία στην σιψιμιακή μορφή που σήμερα την ζούμε.
Ο Μεταξάς, που δεν δέχομαι και ιδεολογικά, ήταν μια περίπτωση που εκείνη την εποχή αυτό που χρειαζόταν και μακάρι στην παρακμιακή κατηφόρα που έχουμε πάρει σαν Έθνος να βρισκόταν ένας ισχυρός άνδρας, να μας μάζευε τα γκέμια, που οδεύουμε στον γκρεμό.

aiolos είπε...

Απ ότι φαίνεται αγαπητέ μου Μιχάλη τα συντρόφια σου ή εξάντλησαν τα επιχειρήματά τους ή τους έπεισα για το δίκαιο των απόψεών μου, δεν κουνιέται φύλλο, να φανταστείς ότι στο μπλοκ του ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ τους έγραψα ότι "Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος και κανείς δεν αντέδρασε".

Πολύ αναιμική την βρίσκω την αριστερά στην Κύπρο και είναι και κυβέρνηση.

Aslan είπε...

αιολε

το να θεωρει κανεις την αριστερα αναιμικη γιατι δεν υποστηριζει την ΕΣΣΔ, ενα πραγματικα φασιστικο κρατος, δειχνει οτι οσο και να προσπαθεις να ωραιοποιεις τις φασιστικες σου αποψεις δεν εχεις καμια διαφορα απο τον κλασσικο μακακα φασιστα. ΔΕν εχεις ιδεα τι ειναι αριστερα και συνεχιζω να πιστευω οτι με ενα λογικο παραδοξο της ιστοριας χανεις τη γη κατω απο τα ποδια σου. Οσο ομαρφα και να τα λετε φασιστες εισαστε. Αν εχεις αποριες απλα διαβασε τον ορκο του Μεγαλου Αλεξανδρου και ασε μας ησυχους. Εχεις και αποψη για τις σκεχεις μας.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Ακόμα μια φορά δείχνεις κομπάζοντας την έπαρση σου και την αυταρέσκεια σου.
Πέραν από του να συζητούν τα «συντρόφια» του Μιχάλη στο blog, σκέφτηκες ότι πολύ πιθανόν να έχουν κι άλλες υποχρεώσεις (επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, πολιτικές) ή να έχουν βαρεθεί την αμετροέπεια σου και το “λαφαζανιό” σου (την φλυαρία σου), αλλά και το εθνικισμό και το συντηρητισμό σου; Πέραν τούτου όταν μια συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά, ποιος ο λόγος να τη συνεχίζεις; Είναι χάσιμο χρόνου – κι έχουμε πολύ καλύτερα και ουσιώδη πράγματα να κάνουμε. Έρχονται ευρωεκλογές κι έχουμε και πολιτικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να χάνουμε το χρόνο μας “αμπαλαδκιάζοντας” (ματαιοπονώντας) με εθνικιστές στο internet – πρέπει να κάνουμε και πρακτική πολιτική δουλειά! Εξ άλλου όπως λαλεί τζι’ ο κουμπάρος ο Κουλούμπρας σε άπταιστο κυπριακή “Όποιος shύλλος λάξει εν τζιαι να του βουννούμε ρότσαν”! (Όπερ μεθερμηνευόμενο “Όποιος σκύλος γαυγίσει δεν θα του πετάμε πέτρα”!!!).
Εν να τα ξαναπούμε όμως ... Μόνο μεν μαραζώνεις! Να τζιοιμάσαι (κοιμάσαι) με τζιείνο (εκείνο) το πλευρό ότι “… μας έπεισες για το δίκαιο των απόψεών σου ...”!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 18/3/2009 – 6:04 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

Καλά σου λέει ο Άνευ.

Έχουμε και άλλες υποχρεώσεις, έχουμε και οικογένειες.
Άλλωστε αυτό το ιστολόγιο δεν είναι επαγγελματικό, κλέβω χρόνο από για να κάθομαι εδώ.

Το Σαββατοκυρίακο είναι πιο βολικό από τις καθημερινές.

Γι αυτό μην... κάνεις χαρούλες!!! :-)

Lexi_penitas είπε...

Ρεεεεε Μιχάλη, χαρας το βλαντζι σου ρε φιλέ......

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικοτητα αιολε ειναι οτι η εσσδ δεν διαλυθηκε ποτε. Η καταρρευση της ηταν μια σκηνοθεσια για να παραπλανησουν τους εξωγηινους που ηρθαν στην γη για να απαγαγουν την μουμια του τελευταιου φαραω.
Αντε διαψευσε το αυτο αιολε αν τολμας.

ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
της Νοτιας Βαλκανικης

aiolos είπε...

Έτσι μπράβο "σύντροφοι" και ανησύχησα ότι χάθηκε το πνεύμα του Λένιν από την Μεγαλόνησο, τι θάρεψατε ότι τι θα μου κάνετε διαφώτιση, όχι βρε παιδί μου, παλιαόθεν τα έχω ακούσει αυτά και για να μη σου πω τα έχω "γευτεί", καρποί ψεύτικοι, έχεις καιρό να το διαπιστώσει και η αφεντιά σου, το ποστ μου σκοπό είχε άλλο απο την καυχισιά, με υποτίμησες.

Αναλυτικά θα απαντήσω αύριο.

Αγαπητέ Ασλάν αν κατάλαβα έχεις χωρίσει τον κόσμο σε δύο κατηγορίες του κομμουνιστές και τους φασίστες, φίλε μου αυτή είναι προπολεμική τροτσκιστική σκέψη, 2009 έχουμε, ο Στάλιν πέθανε, ο Τρότσκι δολοφονήθηκε, ο Χρουτσώφ έκανε το 20ο συνέδριο, ό Γκορπατζώφ έκανε την περεστρόικα, ο μεθύστακας ο Γιέλσιν παρέδωσε την Ανατολική Ευρώπη στο ΝΑΤΟ και εσύ ακόμα βρίσκεσαι στην εποχή του Δημητρώφ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι αυριο οι εξωγηινοι θα φυγουν, οι σουλιωτες θα ανακαλυψουν οτι τελικα ειναι αλβανοι, το ελληνικο εθνος θα καμει χαρακιρι λογω ελλειψης νοηματος, η δε μουμια του φαραω θα προτιμησει να μετακομισει.
Γιατι αιολε εγκατελειψες τον αγωνα σε τοσο κρισιμη στιγμη;
Τωρα πια ολα χαθηκαν.
Υ.Γ. ο Λενιν και ο Δημητρωφ εστειλαν φαξ οτι δεν θα παραβρεθουν αυριο στην μεγαλη τελετη του ελληνικου εθνους οταν ο αιολος θα αποκαλυψει τα μυστικα της πανδωρας που τα ειχε παρει ο δαλαι λαμα στο θιβετ.
Σε περιπτωση ομως που χρειαζεται βοηθεια ο αιολος προθυμοποιηθηκε να ερθει ο ανδρουτσος ο οποιος λογω της μουσουλμανικης του καταγωγης, θα συνοδεψει την μουμια.

Aslan είπε...

αγαπητε αιολε

σκατα καταλαβες.

Μονο διαχωρισμους δεν κανω. Αλλα οταν η ΔΙΚΗ ΣΟΥ λογικη ειναι δεξιοι - αριστεροι μην προσπαθεις να τη φορτωσεις σε μενα, απλα αυτογελιοποιησε. Εγω ειμαι σε θεση να δεχτω τα λαθη της αριστερας, γιατι και οι αριστεροι και οι δεξιοι, ανθρωποι ειναι και κανουν μαλακιες. Εσυ ομως εισαι φασιστας μονοπλευρος και προπαγανδιζεις με δεξιο (τυπικο) παραληρημα. Εδω μας εβαλες λογο του Ζουραρι υπερ του Τασου κλινεξ και περιμενεις να σε παρουμε στα σοβαρα.

Συγνωμη αλλα σε θεωρω φαιδρο και ανενημερωτο. Και λυπαμαι γιατι ακομη υπαρχουν τυποι με παρωπιδες εν ετει 2009 (αυτο που με στομφο δηλωσες οτι βρισκομαστε)

aiolos είπε...

{O Aslan είπε:

αγαπητε αιολε

σκατα καταλαβες.

Μονο διαχωρισμους δεν κανω. Αλλα οταν η ΔΙΚΗ ΣΟΥ λογικη ειναι δεξιοι - αριστεροι μην προσπαθεις να τη φορτωσεις σε μενα, απλα αυτογελιοποιησε. Εγω ειμαι σε θεση να δεχτω τα λαθη της αριστερας, γιατι και οι αριστεροι και οι δεξιοι, ανθρωποι ειναι και κανουν μαλακιες. Εσυ ομως εισαι φασιστας μονοπλευρος και προπαγανδιζεις με δεξιο (τυπικο) παραληρημα. Εδω μας εβαλες λογο του Ζουραρι υπερ του Τασου κλινεξ και περιμενεις να σε παρουμε στα σοβαρα.

Συγνωμη αλλα σε θεωρω φαιδρο και ανενημερωτο. Και λυπαμαι γιατι ακομη υπαρχουν τυποι με παρωπιδες εν ετει 2009 (αυτο που με στομφο δηλωσες οτι βρισκομαστε)}

Αγαπητέ μου όταν με κατατάσεις στους φασίστες προφανώς αυτό το αποφασίζεις με γνώμονα της μη συμφωνίας μας σε θέσεις και απόψεις, «δεν συμφωνεί μαζί μου άρα είναι φασίστας», για δες στα γραφτά σου δεν κάνεις διαχωρισμούς; Δεν βάζεις τον εαυτό σου στους «προοδευτικούς» και εμένα στους φασίστες;
Τέλος πάντων όμως για να το λες εσύ έτσι θα είναι, μιας και έχεις ειδικότητα στο να ξεχωρίζεις τους φασίστες, μήπως μπορείς να μας πεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τα Α άτομο ότι είναι φασίστας; Πολύ θα με βοηθήσεις αν μου προσδιορίσεις τι είναι για σένα φασίστας.
Αν δεν μπορείς να απαντήσεις, θα καταλάβω εγώ.

aiolos είπε...

Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ έγραψε:

Ακόμα μια φορά δείχνεις κομπάζοντας την έπαρση σου και την αυταρέσκεια σου.
Πέραν από του να συζητούν τα «συντρόφια» του Μιχάλη στο blog, σκέφτηκες ότι πολύ πιθανόν να έχουν κι άλλες υποχρεώσεις (επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, πολιτικές) ή να έχουν βαρεθεί την αμετροέπεια σου και το “λαφαζανιό” σου (την φλυαρία σου), αλλά και το εθνικισμό και το συντηρητισμό σου; Πέραν τούτου όταν μια συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά, ποιος ο λόγος να τη συνεχίζεις; Είναι χάσιμο χρόνου – κι έχουμε πολύ καλύτερα και ουσιώδη πράγματα να κάνουμε. Έρχονται ευρωεκλογές κι έχουμε και πολιτικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να χάνουμε το χρόνο μας “αμπαλαδκιάζοντας” (ματαιοπονώντας) με εθνικιστές στο internet – πρέπει να κάνουμε και πρακτική πολιτική δουλειά! Εξ άλλου όπως λαλεί τζι’ ο κουμπάρος ο Κουλούμπρας σε άπταιστο κυπριακή “Όποιος shύλλος λάξει εν τζιαι να του βουννούμε ρότσαν”! (Όπερ μεθερμηνευόμενο “Όποιος σκύλος γαυγίσει δεν θα του πετάμε πέτρα”!!!).
Εν να τα ξαναπούμε όμως ... Μόνο μεν μαραζώνεις! Να τζιοιμάσαι (κοιμάσαι) με τζιείνο (εκείνο) το πλευρό ότι “… μας έπεισες για το δίκαιο των απόψεών σου ...”!}

Από την ταραχή σου αγαπητέ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ να μείνω μόνο σε κάποια σημεία:
« υποχρεώσεις (………., πολιτικές)»
«όταν μια συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά»
«Έρχονται ευρωεκλογές κι έχουμε και πολιτικά καθήκοντα»
«(ματαιοπονώντας) με εθνικιστές»
Από αυτά βγάζω το συμπέρασμα:
Α. Είσαι ενεργό κομματικό μέλος και τρέχεις να μαζέψεις ψήφους
Β. Στόχος και ελπίδα σου ήταν να με φέρεις στον «σωστό» δρόμο και κάτι τέτοιο το βλέπεις να μη έχει μέλλον μαζί μου.
ΟΡΘΑ;
Άκου φίλε μου όταν τρέχεις για τις ευροεκλογές και για τα πολιτικά σου καθήκοντα, σαν ΟΠΛΑ για αυτά τα πολιτικά σου ασφαλώς χρησιμοποιείς τον ΛΟΓΟ την ΣΥΖΗΤΗΣΗ, “λαφαζανιό” ακόμα και αν αφισοκολλάς λόγο απευθύνεις, “λαφαζανιό”, όταν λοιπόν το μόνο που κάνεις είναι να χρησιμοποιείς τον λόγο, “λαφαζανιό” πως μπορείς να κατηγορείς τον άλλον (εμένα) για φλύαρο, φλυαρία δεν κάνεις και εσύ;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να με πείσεις ; Η ορθότητα των απόψεών σας που τόσο δυσκολεύεστε να παρουσιάσετε;

Αγαπητέ μου τρεις τέσσερις σπεύσατε να απαντήσετε, αυτό ήθελα και εγώ, το κακό για σας είναι ότι έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και πέσατε σε βρισιές, φίλε μου επειδή για πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου σφόδρα πολιτικοποιημένος και ενταγμένος ήμουνα (στο χώρο σας) ……… ευτυχώς όχι πια……….. αυτή τη λογική της ετικετοποίησης την γνωρίζω πολύ καλά και δεν πιάνει σε μένα.
Εδώ είμαι με απόψεις και περιμένω χωρίς μαράζι.

aiolos είπε...

Eπαναλαμβάνω:

"Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος που χρησιμοποιούσε την μαρξιστική ιδεολογία για την επίτευξη των εθνικιστικών στόχων".

aiolos είπε...

{Lexi_penitas είπε:

Ρεεεεε Μιχάλη, χαρας το βλαντζι σου ρε φιλέ......}
Θα ήμουνα περίεργος (αν και ψιλομαντεύω) τι θα έκανες εσύ ΛΕΞΗ- ΠΕΝΗΤΑ αν ήσουνα στην θέση του Μιχάλη.

aiolos είπε...

{O Aslan είπε:
.........Εδω μας εβαλες λογο του Ζουραρι υπερ του Τασου κλινεξ και περιμενεις να σε παρουμε στα σοβαρα.......}

Εντελώς ενημερωτικά σε πληροφορώ ότι ο Ζουράρης είναι ένας καθηγητής καθ όλα έντιμος και αξιόλογος και............ αριστερών απόψεων , κατέβηκε για βουλευτής του ΚΚΕ στις εκλογές.

Και αυτόν τονα απορρίπτουμε; Αν καλά κατάλαβα και τον Παπαδόπουλοσε σε εκτίμηση δεν τον έχεις, ορθά;

aiolos είπε...

Eπαναλαμβάνω:

"Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος που χρησιμοποιούσε την μαρξιστική ιδεολογία για την επίτευξη των εθνικιστικών στόχων".

aiolos είπε...

Oμοίως εθνικιστική είναι και η κομμουνιστική Κίνα και χρησιμοποιεί την μαρχιστική ιδεολογία για να προοθήσει τα εθνικιστικά της σχέδια.

Οι λαοί που πιστεύουν στο Μερξισμό απλά ήταν και είναι πιόνια στα εθνικιστικά σχέδια της ΕΣΣΔ και την ΛΔ Κίνας.

Ανώνυμος είπε...

Οι Σουλιωτες ηταν αλβανοι;
Οι Υδραιοι;
Το "ελληνικο εθνος" επτωχευσεν απο επιχειρηματα;

Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι άρχισαν οι ασυναρτησίες.

Θα επανέλθω αργότερα...

Aslan είπε...

Αιολε δεν μπορω να σου απαντησω. οτι πεις εχεις απολυτο δικαιο. Αλλα μαθε το και τουτο. οταν παπαρολογιζεις γενικολογιες δεν εχεις δικαιο, νομιζεις οτι εχεις δικαιο.

Ατε κανει σε διοτι λειτουργεις πολυ παιδιαστικα και με κουραζεις.

Μιχάλης είπε...

Καταρχήν θέλω να κακίσω όλους όσοι καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς.

Δεν θεωρώ επίσης θεμιτή την ανάμιξη άλλων θεμάτων – και μάλιστα εντελώς άσχετων – που δυστυχώς εισάγει ο Αίολος.

Επίσης, θέλω να σου πω Αίολε ότι ο κομπασμός δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος σε συζητήσεις, ιδιαίτερα όταν αποδεικνύεις ότι προσπαθείς να πάρεις τη ρεβάνς αλλά και όταν αφήνεις ζητήματα ασχολίαστα ή αναπάντητα και μετά κομπάζεις ότι οι άλλοι αδυνατούν να σου απαντήσουν.

Θέλω να παρακαλέσω όλους να κρατήσουμε ένα επίπεδο στις συζητήσεις εδώ μέσα.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω στόχο να πείσω κάποιον για τις απόψεις μου. Γι αυτό και λέω ότι ανταλλάζουμε απόψεις.

Anef_Oriwn είπε...

Συν-σχολιογράφε Aiolε,

Καθόλου δεν ήταν “…στόχος και ελπίδα μου [...] να σε φέρω στον «σωστό» δρόμο ...”, όπως μου λαλείς! Δεν είχα τέτοιες προθέσεις,
- πρώτον, γιατί δεν είμαι κανένας ιεραπόστολος,
- δεύτερον γιατί ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις και το τι εστί «σωστό» με το δικό του τρόπο που είναι απόρροια της κοινωνικής του συνείδησης, της παιδείας και της μόρφωσης του,
- τρίτον, γατί όταν λαμβάνω μέρος σε μια διαδικτυακή συζήτηση στόχος μου δεν είναι τόσο να πείσω τον οποιοδήποτε συνομιλητή μου (είναι αποδεδειγμένο ότι ο καθένας παραμένει ταμπουρωμένος στις θέσεις του – απλώς το internet αποτελεί για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ένα βήμα έκφρασης), αλλά πιο πολύ να καταθέσω και να προβάλω τη δική μου διαφορετική άποψη (βασικά γιατί μας διαβάζουν και τρίτοι),
- τέταρτον, ΕΣΥ (όπως κι άλλοι ομοϊδεάτες σου), δεν συζητάτε, απλώς συνθηματολογείτε, πετάτε αφορισμούς ή κάνετε εκτός θέματος κι αξιωματικά (χωρίς τεκμηρίωση) τοποθετήσεις – πολύ προσφιλής αυτή η τακτική σας! Π.χ. ρίχνεις στο τραπέζι (ψαρεύοντας ως συνήθως σε θολά νερά), δίκην αξιώματος την κουβέντα “… Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος που χρησιμοποιούσε την μαρξιστική ιδεολογία για την επίτευξη των εθνικιστικών στόχων …” και περιμένεις να τρέξουμε να την διαψεύσουμε. Εσύ έχεις τεκμηριώσει αυτό το σπουδαίο πόνημα του εγκέφαλου σου; Εδώ ποιείς την πάπια σε μια σειρά ερωτήματα που σου έβαλε πιο πάνω ένας εκ των Ανωνύμων όπως π.χ. για τον Ανδρούτσο, τους Υδραίους, τους Σουλιώτες. Παρεμπιπτόντως ποια είναι σήμερα η σχέση του Ζουράρι με το ΚΚΕ, μια και κόλλησες εκεί;
- και πέμπτον γιατί ο “νούρος του shύλλου εν τζιαι ιshιώννει”!!!

Κι ακόμα κάτι Aiolε. Είπες και ελάλησες (απευθυνόμενος στον Aslan): “… αν κατάλαβα έχεις χωρίσει τον κόσμο σε δύο κατηγορίες του κομμουνιστές και τους φασίστες, φίλε μου αυτή είναι προπολεμική τροτσκιστική σκέψη, 2009 έχουμε, ο Στάλιν πέθανε, ο Τρότσκι δολοφονήθηκε, ο Χρουτσώφ έκανε το 20ο συνέδριο, ό Γκορπατζώφ έκανε την περεστρόικα, ο μεθύστακας ο Γιέλσιν παρέδωσε την Ανατολική Ευρώπη στο ΝΑΤΟ και εσύ ακόμα βρίσκεσαι στην εποχή του Δημητρώφ!!!!!!!!...”. --- Ενώ, ας πούμεν, ΕΣΥ Aiolε, που δεν βρίσκεσαι «στην εποχή του Δημητρώφ», αλλά και διακρίνεσαι για τη σύγχρονη σκέψη σου, εν έτει 2009, ονειρεύεσαι την ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (αν και ήταν Ρωμαϊκή), οραματίζεσαι τον ελληνικό στρατό να μπαίνει νικητής στην Άγκυρα κι «αναπωλείς» (δεν είναι με όμικρον που γράφεται;) τον Μεταξά και τον Πατακό!!!! “Ενιέλασεν η αίγια της κουέλλας”! (Δηλ. επερίπαιξεν η αίγα την προβατίνα)!

Υ.Γ.: Η πολιτική μου δράση και δραστηριότητα είναι προσωπική μου υπόθεση. Άλλο όμως είναι να μιλάς με τον κόσμο έξω στην καθημερινή ζωή, στο δρόμο, στο καφενείο, στο σύλλογο, στη δουλειά κι άλλο να κομπάζεις και να περιαυτολογείς στο internet! Κι αυτή σου η στάση και τακτική είναι και μια απόδειξη ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήσουν (όπως λαλείς) “… για πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου σφόδρα πολιτικοποιημένος και [οργανικά) ενταγμένος [...] στο χώρο ... [της Αριστεράς]”! Ακουστά την έχεις!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 19/3/2009 – 7:41 μ.μ.

aiolos είπε...

{Aslan είπε:
Αιολε δεν μπορω να σου απαντησω. οτι πεις εχεις απολυτο δικαιο. Αλλα μαθε το και τουτο. οταν παπαρολογιζεις γενικολογιες δεν εχεις δικαιο, νομιζεις οτι εχεις δικαιο.

Ατε κανει σε διοτι λειτουργεις πολυ παιδιαστικα και με κουραζεις.}

Αγαπητέ Ασλάν, την παροιμία που λέει «Όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» την ξέρεις; Οι αρχαίοι μας πρόγονοι το έλεγαν «αγουρίδες εισί».

Έκανα μια βόλτα από το μπλοκ σου.
Στα «Γουστάρω» σου έχει και αυτά:

Γουσταρω Γρηγορη Αυξεντιου
Διοτι πολεμουσε για την πατριδα και οχι για αντικομμουνισμο

Γουσταρω Βλαντιμιρ Πουτιν
Αν και φασιστακος εβαλε τα ποδια των Αγγλοαμερικανων σε ενα παπουτσι


Στο πρώτο συμφωνώ, στο δεύτερο κατάλαβα τι εννοείς όταν με ονοματισες φασίστα, (απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται και όποιος δεν έναι μαζί σου τον λες φασίστα).

Το μπλοκ σου θα το δω προσεκτικά, εσύ μάλλον δεν είσαι χαμένο κορμί, όταν θα βρω χρόνο, εδώ νομίζουν ότι εγώ βαρώ μύγες, αλλά ο δικός μου χρόνος είναι πιεστικότερος του δικού τους…….

Aslan είπε...

Αιολε

ναι, δεν τα φτανω και τα κανω κρεμασταρια. Αν οντως ηξερα τι μου γινεται θα ειχα το θαυμασμο σου εσενα και των αλλων "καθωσπρεπει". Και τελος ειμαι χαμενο κορμι και νιωθω περηφανος γιατι και ο Ασιμος και ο Μητσιας και ο Τσε και ο Φιντελ και και και αποκαλεστηκαν χαμενα κορμια απο τους ιδιους "καθωσπρεπει"

Παντως σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να επισκευτεις τον ιστοχωρο μου.

aiolos είπε...

{Μιχάλης είπε:
Καταρχήν θέλω να κακίσω όλους όσοι καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς.

Δεν θεωρώ επίσης θεμιτή την ανάμιξη άλλων θεμάτων – και μάλιστα εντελώς άσχετων – που δυστυχώς εισάγει ο Αίολος.

Επίσης, θέλω να σου πω Αίολε ότι ο κομπασμός δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος σε συζητήσεις, ιδιαίτερα όταν αποδεικνύεις ότι προσπαθείς να πάρεις τη ρεβάνς αλλά και όταν αφήνεις ζητήματα ασχολίαστα ή αναπάντητα και μετά κομπάζεις ότι οι άλλοι αδυνατούν να σου απαντήσουν.

Θέλω να παρακαλέσω όλους να κρατήσουμε ένα επίπεδο στις συζητήσεις εδώ μέσα.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω στόχο να πείσω κάποιον για τις απόψεις μου. Γι αυτό και λέω ότι ανταλλάζουμε απόψεις.}

Αγαπητέ Μιχάλη τίποτα από αυτά δεν είναι αληθές και δεν μου αρμόζουν.
Μήτε ρεμβασιστής υπήρξα ποτέ μήτε είναι του χαρακτήρα μου η υπεροψία…. Ταπεινά και σεμνά όχι κατά το σύνθημα του Καραμανλή αλλά κατά το Ευαγγέλιο «Όστις δε υψώσει εαυτόν ταπεινωθήσεται , και όστις ταπεινωθεί εαυτόν υψωθήσεται» Ματθαίος 23-12

aiolos είπε...

{O Aslan είπε:

Αιολε

ναι, δεν τα φτανω και τα κανω κρεμασταρια. Αν οντως ηξερα τι μου γινεται θα ειχα το θαυμασμο σου εσενα και των αλλων "καθωσπρεπει". Και τελος ειμαι χαμενο κορμι και νιωθω περηφανος γιατι και ο Ασιμος και ο Μητσιας και ο Τσε και ο Φιντελ και και και αποκαλεστηκαν χαμενα κορμια απο τους ιδιους "καθωσπρεπει"

Παντως σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να επισκευτεις τον ιστοχωρο μου.}

Θα ασχοληθώ με αυτά που γράφεις, αν και τώρα απάντησε "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα".

Ες αύριον μάλλον, έχει Δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη μου να πάω να ακούσω τι θα πουν οι τοπικοί πλατσικολόγοι ρουσφετολόγοι....

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Αίολε,

Καλά τα τσιτάτα και οι ευαγγελικές περικοπές.

Αλλά φοβούμαι ότι σου αρμόζουν όσα λέω.

Από τον Παπαφώτη και τον Θ. Σοφοκλέους βρεθήκαμε στο Μεταξά και στον εθνικισμό της ΕΣΣΔ!

«Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να με πείσεις ; Η ορθότητα των απόψεών σας που τόσο δυσκολεύεστε να παρουσιάσετε;»

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να αποδείξουν αυτό που σου αποδίδω.

Για τους χαρακτηρισμούς δεν είπα ότι αφορούν μόνο εσένα.

Anef_Oriwn είπε...

Μια (ακόμα) παρέμβαση θα ήθελα να κάνω για δύο θέματα που προέκυψαν μέσα από προηγούμενα λεγόμενα του συν-σχολιογράφου Aiolου, αν και δεν άπτονται άμεσα του περιεχομένου του post και της συζήτησης! [Έχω ήδη πει αρκετά και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου. Χαώδης η απόσταση των θέσεων και των τοποθετήσεων μου απ’ αυτές του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα Aiolου].

1. Ο Aiolos κάπου μίλησε για «αμερόληπτη βιβλιογραφία». Κατά τη δικιά μου γνώμη «αμερόληπτη», ή ουδέτερη ή ανεξάρτητη βιβλιογραφία δεν μπορεί να υπάρξει – θεωρώ ότι ο όρος είναι αδόκιμος. Τι παει να πει «αμερόληπτη»; Οι ερευνητές/μελετητές κινούνται μέσα σε ήδη διαμορφωμένα δικά τους ιδεολογικοπολιτικά πλαίσια και είναι φυσικό και οι απόψεις που εκφράζουν να μην είναι και τόσο ανεξάρτητες. Ακόμα και επιστήμονες (καθηγητές κι ακαδημαϊκοί) που γράφουν άρθρα, μελέτες, δοκίμια και βιβλία γύρω από την Ιστορία και υποτίθεται έχουν μελετήσει με επιστημονικό τρόπο ποικίλες πρωτογενείς πηγές (λαμβάνοντας υπ’ όψη τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα του κάθε εποχής), έχουν διαφορετικές μεθοδολογίες και συχνά διαφωνούν μεταξύ τους. Πάντως μεγάλη σημάδια έχουν οι πρωτογενείς πηγές (έγγραφα, αρχεία, αυτοβιογραφίες) και πως αξιοποιούνται. Επίσης πρέπει να κατανοούμε ποια είναι εκείνη η δύναμη που καθορίζει τις ιστορικές εξελίξεις (κατ’ εμένα πρώτα και κύρια είναι η οικονομική ανάπτυξη ή αν θέλετε τα οικονομικά συμφέροντα – όσο κακόηχα κι αν ακούγεται αυτή η λέξη) και ποιες είναι οι κινητήριες κοινωνικές δυνάμεις που συνδράμουν με τον άλφα ή ωμέγα τρόπο στις ιστορικές εξελίξεις
[Ρητορικά ρωτώντας – γιατί δεν έχω διάθεση στο παρόν στάδιο να μπω και σ’ άλλες συζητήσεις – υπάρχουν “εθνικά συμφέροντα” ή έχουμε να κάνουμε με τα συμφέροντα μιας κυρίαρχης κοινωνικής ομάδας που έχει βαφτίσει τα συμφέροντα της ως εθνικά;]

2. Δυο λόγια θα ήθελα να πω και για τα γεγονότα με τους Αιγύπτιους κομάντος (που κατέβηκαν σαν “τουρίστες” στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και τους φάγαμε λάχανο), στα οποία κάπου αναφέρεται ο Aiolos. Εκείνα τα συμβάντα τα έζησα εμμέσως από κοντά (όχι όμως στο πεδίο της σφαγής). Ήμουν στρατιώτης τότε κι από σπόντα δεν βρέθηκα στο Αεροδρόμιο ως οδηγός πυροτεχνουργού της Εθνικής Φρουράς που στάλθηκε εκεί για να καταστρέψει μη εκραγέντα βλήματα. Να πω ότι αυτή τη θλιβερή και τραγική ιστορία χάθηκαν άδικα 20 άνθρωποι – νομίζω) τη θυμήθηκα πριν μερικές βδομάδες όταν διάβασα ένα επετειακό σημείωμα σε μια εφημερίδα – το περιστατικό έγινε κάπου κοντά στες 20 του Φεβράρη του 1978. Σκεφτόμουν μάλιστα να γράψω κι ένα κειμενάκι για το blog μου με βασική πηγή το Ημερολόγιο μου που κρατούσα εκείνη την εποχή – νομίζω ότι είχα περιγράψει αναλυτικά τα γεγονότα, αλλά δεν κατάφερα να το βρω. Κάπου θα κείται στο χάος της βιβλιοθήκης μου.

Anef_Oriwn
Πέμπτη 19/3/2009 – 10:27 μ.μ.

aiolos είπε...

{Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ είπε:

Δυο λόγια θα ήθελα να πω και για τα γεγονότα με τους Αιγύπτιους κομάντος (που κατέβηκαν σαν “τουρίστες” στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και τους φάγαμε λάχανο), στα οποία κάπου αναφέρεται ο Aiolos. Εκείνα τα συμβάντα τα έζησα εμμέσως από κοντά (όχι όμως στο πεδίο της σφαγής). Ήμουν στρατιώτης τότε κι από σπόντα δεν βρέθηκα στο Αεροδρόμιο ως οδηγός πυροτεχνουργού της Εθνικής Φρουράς που στάλθηκε εκεί για να καταστρέψει μη εκραγέντα βλήματα. Να πω ότι αυτή τη θλιβερή και τραγική ιστορία χάθηκαν άδικα 20 άνθρωποι – νομίζω) τη θυμήθηκα πριν μερικές βδομάδες όταν διάβασα ένα επετειακό σημείωμα σε μια εφημερίδα – το περιστατικό έγινε κάπου κοντά στες 20 του Φεβράρη του 1978. Σκεφτόμουν μάλιστα να γράψω κι ένα κειμενάκι για το blog μου με βασική πηγή το Ημερολόγιο μου που κρατούσα εκείνη την εποχή – νομίζω ότι είχα περιγράψει αναλυτικά τα γεγονότα, αλλά δεν κατάφερα να το βρω. Κάπου θα κείται στο χάος της βιβλιοθήκης μου.}

Μόνο επί αυτού (μόλις γύρισα από την τοπική χαβούζα του ΔΣ) στα λοιπά ες αύριον.

Για το θέμα αυτό έχω γράψει ήδη εγώ ένα κείμενο, σε πρώτη ευκαιρία θα το δημοσιεύσω στο μπλοκ μου, ήδη το δημοσίευσα εδώ:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=142015

Μου λείπει φωτογραφικό υλικό, αν έχεις θα με υποχρεώσεις.

aiolos είπε...

{Μιχάλης είπε:
Αγαπητέ μου Αίολε,

Καλά τα τσιτάτα και οι ευαγγελικές περικοπές.

Αλλά φοβούμαι ότι σου αρμόζουν όσα λέω.

Από τον Παπαφώτη και τον Θ. Σοφοκλέους βρεθήκαμε στο Μεταξά και στον εθνικισμό της ΕΣΣΔ!

«Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να με πείσεις ; Η ορθότητα των απόψεών σας που τόσο δυσκολεύεστε να παρουσιάσετε;»

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να αποδείξουν αυτό που σου αποδίδω.

Για τους χαρακτηρισμούς δεν είπα ότι αφορούν μόνο εσένα.}

Χαίρομαι που βρίσκεις καλές τις ευαγγελικές περικοπές, αλλά δεν δείχνει υπεροψία η διαπίστωση, υπεροψία εγώ ξέρω είναι «Λοιπόν ρε κότες καθίστε κάτω να μιλήσει ο ένας ο μοναδικός ο αίολοςςςςςςςςςςςςςςς» δεν νομίζω να έκανα τέτοια καραγκιοζιλίκια, ένα τσιγκλισματάκι για να ανάψουνε τα αίματα και κάποιες διαπιστώσεις, ουδέν άλλο.

Στην κουβέντα ο ένας λόγος φέρνει τον άλλο λογικό είναι να ειπωθούν και πράγματα έξω από το βασικό πλαίσιο του αρχικού κειμένου

Ανώνυμος είπε...

{Anef_Oriwn είπε:
Συν-σχολιογράφε Aiolε,

Καθόλου δεν ήταν “…στόχος και ελπίδα μου [...] να σε φέρω στον «σωστό» δρόμο ...”, όπως μου λαλείς! Δεν είχα τέτοιες προθέσεις,
- πρώτον, γιατί δεν είμαι κανένας ιεραπόστολος,
- δεύτερον γιατί ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις και το τι εστί «σωστό» με το δικό του τρόπο που είναι απόρροια της κοινωνικής του συνείδησης, της παιδείας και της μόρφωσης του,
- τρίτον, γατί όταν λαμβάνω μέρος σε μια διαδικτυακή συζήτηση στόχος μου δεν είναι τόσο να πείσω τον οποιοδήποτε συνομιλητή μου (είναι αποδεδειγμένο ότι ο καθένας παραμένει ταμπουρωμένος στις θέσεις του – απλώς το internet αποτελεί για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ένα βήμα έκφρασης), αλλά πιο πολύ να καταθέσω και να προβάλω τη δική μου διαφορετική άποψη (βασικά γιατί μας διαβάζουν και τρίτοι),
- τέταρτον, ΕΣΥ (όπως κι άλλοι ομοϊδεάτες σου), δεν συζητάτε, απλώς συνθηματολογείτε, πετάτε αφορισμούς ή κάνετε εκτός θέματος κι αξιωματικά (χωρίς τεκμηρίωση) τοποθετήσεις – πολύ προσφιλής αυτή η τακτική σας! Π.χ. ρίχνεις στο τραπέζι (ψαρεύοντας ως συνήθως σε θολά νερά), δίκην αξιώματος την κουβέντα “… Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος που χρησιμοποιούσε την μαρξιστική ιδεολογία για την επίτευξη των εθνικιστικών στόχων …” και περιμένεις να τρέξουμε να την διαψεύσουμε. Εσύ έχεις τεκμηριώσει αυτό το σπουδαίο πόνημα του εγκέφαλου σου; Εδώ ποιείς την πάπια σε μια σειρά ερωτήματα που σου έβαλε πιο πάνω ένας εκ των Ανωνύμων όπως π.χ. για τον Ανδρούτσο, τους Υδραίους, τους Σουλιώτες. Παρεμπιπτόντως ποια είναι σήμερα η σχέση του Ζουράρι με το ΚΚΕ, μια και κόλλησες εκεί;
- και πέμπτον γιατί ο “νούρος του shύλλου εν τζιαι ιshιώννει”!!! }

Εντάξει τι να απαντήσω στο λογίδιο σου αγαπητέ μου ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ, γενικά έχω απαντήσει στο βασικό θέμα που βάζεις ( “… Η ΕΣΣΔ ήταν ένα εθνικιστικό κράτος που χρησιμοποιούσε την μαρξιστική ιδεολογία για την επίτευξη των εθνικιστικών στόχων …”) το θέμα βέβαια το περιτρυγιρίζεται αλλά δεν το ακουμπάτε τζιζζζζζζζζζζζζ
Τώρα μη νομίζεις ότι βλέπω και όλα (τον Ανδρούτσο, τους Υδραίους, τους Σουλιώτες) που να σας προλάβω!!!! Ας το βάλει σαν θέμα αυτό που νομίζει να πάρει απαντήσεις αν ξέρω (γενικά στα θέματα ιστορίας είμαι ενημερωμένος και αν κάτι δεν το ξέρω σπεύδω στην τοπική βιβλιοθήκη).
Για το Ζουράρη τι πρόβλημα υπάρχει, πράγματι είχε κατέβει σαν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, δεν στέριωσε η συνεργασία και ο άνθρωπος σχολιάζει στα παράθυρα, ο λόγος του είναι χειμαρρώδεις και μεστός και αν κάπου λάθεψε δεν το ξέρω σίγουρα όμως για το θέμα του Παπαδόπουλου είπε αυτό που έπρεπε, εγώ τον λόγο του τον έβαλα στο μπλοκ μου.
http://igaiolos.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html

{Anef_Oriwn είπε:
Κι ακόμα κάτι Aiolε. Είπες και ελάλησες (απευθυνόμενος στον Aslan): “… αν κατάλαβα έχεις χωρίσει τον κόσμο σε δύο κατηγορίες του κομμουνιστές και τους φασίστες, φίλε μου αυτή είναι προπολεμική τροτσκιστική σκέψη, 2009 έχουμε, ο Στάλιν πέθανε, ο Τρότσκι δολοφονήθηκε, ο Χρουτσώφ έκανε το 20ο συνέδριο, ό Γκορπατζώφ έκανε την περεστρόικα, ο μεθύστακας ο Γιέλσιν παρέδωσε την Ανατολική Ευρώπη στο ΝΑΤΟ και εσύ ακόμα βρίσκεσαι στην εποχή του Δημητρώφ!!!!!!!!...”. --- Ενώ, ας πούμεν, ΕΣΥ Aiolε, που δεν βρίσκεσαι «στην εποχή του Δημητρώφ», αλλά και διακρίνεσαι για τη σύγχρονη σκέψη σου, εν έτει 2009, ονειρεύεσαι την ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (αν και ήταν Ρωμαϊκή), οραματίζεσαι τον ελληνικό στρατό να μπαίνει νικητής στην Άγκυρα κι «αναπωλείς» (δεν είναι με όμικρον που γράφεται;) τον Μεταξά και τον Πατακό!!!! “Ενιέλασεν η αίγια της κουέλλας”! (Δηλ. επερίπαιξεν η αίγα την προβατίνα)! }

Περί ορθογραφικών λαθών μη με κρίνεις γράφω υπό πίεση χρόνου και όταν τα διαβάζω μετά δεν έχω τρόπο να μπω και να τα διορθώσω (ή υπάρχει τρόπος, αν ναι υποδείχτε τον μου).
Δες αγαπητέ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ εγώ ονειρεύομαι το καλύτερο για την πατρίδα μου, που είναι το πραγματοποιήσιμο όμως είναι κάτι άλλο, προσωπικά τον Μεταξά δεν τον γνώρισα, γνωρίζω όμως την ιστορία του και την πολιτεία του από ιστορικής πλευράς, για τον Πατακό που έζησαν μπορώ να πάρω θέση αν θες, τα χρόνια που έρχονται φίλε μου θα γίνουν συγκρίσεις του δικτατορικού καθεστώτος με την μεταπολιτευτική δημοκρατία, εσύ τι νομίζεις ότι από αυτή την σύγκριση ποιος θα βγει χαμένος και ποιος κερδισμένος, εγώ δεν έχε αντίρρηση να κάνω μια τέτοια συζήτηση να δούμε τι εκπροσωπούσε για τον λαό η δικτατορία και τι η μεταπολίτευση. Τα χρόνια που έρχονται της φτώχιας και της παρακμής θα κάνουν πολύ κόσμο να θυμηθείς ευτυχέστερα χρόνια προόδου, εγώ ζω σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, μια από αυτές που πάντα ήταν προπύργιο της αριστεράς , εν πάσει ειλικρινεία σε πληροφορώ ότι πληθαίνουν οι φωνές που επικαλούνται την επέμβαση του στρατού……..

{Anef_Oriwn είπε:
Υ.Γ.: Η πολιτική μου δράση και δραστηριότητα είναι προσωπική μου υπόθεση. Άλλο όμως είναι να μιλάς με τον κόσμο έξω στην καθημερινή ζωή, στο δρόμο, στο καφενείο, στο σύλλογο, στη δουλειά κι άλλο να κομπάζεις και να περιαυτολογείς στο internet! Κι αυτή σου η στάση και τακτική είναι και μια απόδειξη ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήσουν (όπως λαλείς) “… για πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου σφόδρα πολιτικοποιημένος και [οργανικά) ενταγμένος [...] στο χώρο ... [της Αριστεράς]”! Ακουστά την έχεις!!! }

Α! όχι λάθος κατάλαβες εγώ δεν είμαι ο κουκουλοφόρος της γειτονιάς που φακελώνει, εσύ ανάφερες και ευκόλως έβγαινε το συμπέρασμα.
Τώρα αυτή η μανία του κομπασμού και της περιαυτολογίας καθημερινή ζωή, στο δρόμο, στο καφενείο, στο σύλλογο, στη δουλειά, στο internet φίλε μου τι σόι σύνδρομο είναι αυτό όποιος μιλά μαζί σας ταυτόχρονα του κολλάτε την ταμπέλα του καυχισιάρη, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει, χρήζει θαρρώ κάποιας παρακολούθησης το ζήτημα, αν δεν βγάλετε άκρη μόνοι σας υπάρχει και η επιστήμη.
Για την αριστερά με «έπιασες» και με «ξεσκέπασες» πράγματι ακουστά την έχω. Ευκαιρία λοιπόν να την μάθω από εσάς που προφανώς την έχετε φάει με το κουτάλι!

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη δεν μου είπες πως σου φάνηκε το κείμενό μου για την γλώσσα των αγωνιστών;

aiolos είπε...

{Ανώνυμος είπε :
Οι Σουλιωτες ηταν αλβανοι;
Οι Υδραιοι;
Το "ελληνικο εθνος" επτωχευσεν απο επιχειρηματα;}

Αγαπητέ μου τώρα το είδα, άκου με για το θέμα αυτό και τα λοιπά θέματα συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου έχω γράψει τρία άρθρα, δες τα :

http://igaiolos.blogspot.com/2008/03/blog-post_29.html

http://igaiolos.blogspot.com/2008/03/blog-post_18.html

http://igaiolos.blogspot.com/2008/03/meta-to-1453.html

Αναφέρομαι στις μετακινήσεις στους χώρους που ζούσαν οι Έλληνες.

aiolos είπε...

Ακόμα έχω γράψει ειδικά για τους Σουλιώτες θα στο παρουσιάσω, αφού φλέγεσαι από πατριωτικό ενδιαφέρον.

Μιχάλης είπε...

@ Αίολος

Απολογούμαι που δεν σου απάντησα.

Είδα το κείμενο για τη γλώσσα των αγωνιστών. Δεν μου είναι κάτι άγνωστο.

Όμως για την επέτειο σκοπεύω να αναρτήσω κάτι δικό μου.

aiolos είπε...

Κανένα πρόβλημα.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,
(Μερικά τελευταία οφειλόμενα σχόλια μου. Ο Μιχάλης έχει ήδη κάνει νέα ανάρτηση και μάλιστα με πολύ προκλητικό περιεχόμενο. Έχω κι εγώ κάτι έτοιμο για το ίδιο θέμα – την Επανάσταση του 1821, και ίσως το αναρτήσω αύριο).

Βασικοί “παίχτες” στη συζήτηση σ’ αυτό το post (πέραν του blogοδεσπότη Μιχάλη) ήμασταν οι ΔΥΟ ΜΑΣ!!! Δεν ξέρω αν οι λοιποί επισκέπτες κι αναγνώστες (των γραπτών μας) αποκόμισαν κάτι ουσιαστικό μέσα από όσα λέχθηκαν, όμως είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι δεν βγαίνει άκρη. Όπως έχω ξαναπεί άβυσσος χωρίζει τις απόψεις και τις προσεγγίσεις μας.
Αν και από κάποια στιγμή και μετά η κουβέντα κατάντησε ανούσια και anef_αντικειμένου - πήρε μάλιστα και το χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης, συνέχιζα όμως (εγώ) να συμμετέχω σ’ αυτήν, απλώς και μόνο γιατί πιστεύω ότι απαντήσεις πρέπει να δίνονται έστω και για ακραίες και υπερβολικές τοποθετήσεις (όπως οι δικές ΣΟΥ).

Πέραν τούτου όμως και η τακτική που ακολουθείς κάνει τη διεξαγωγή μιας (πολιτικής, κι όχι μόνο) συζήτησης ακόμα πιο δύσκολη.

Θεωρείς το εαυτό σου (έχεις αυτοανακηρυχτεί) αυθεντία (επί παντός επιστητού – μάλιστα και με ύφος χιλίων καρδιολόγων, καρδιναλίων, παπάδων τζιαι δκιάκων, πήγες να μας το παίξεις και ως “ανανήψας” αριστερός, τρομάρα σου). Μιλάς με χαρακτηρισμούς (κρίνεις ότι όποιος δεν συμφωνεί με τες εθνικιστικές σου τοποθετείς – να μπούμε στην Άγκυρα λόγου χάριν – είναι μειοδότης και ευνουχισμένος), απαξιωτικά κι αφοριστικά (για την Αριστερά, δίνοντας πιστοποιητικά πατριωτισμού ΜΟΝΟ στους εθνικιστικά σκεπτόμενους – ποιο σε αναγόρευσε σε τιμητή του πατριωτισμού το καθενός μας;), αλλά κι αξιωματικά (κάνοντας τοποθετήσεις χωρίς να τις τεκμηριώνεις – τι να τα κάνω τα μακροσκελή κείμενα του blog σου όταν δεν μπορείς να συνοψίσεις εδώ και να μας πεις δυο λόγια - αν δηλ. οι Υδραίοι ήταν όντως αρβανίτες, ή αν ο Ανδρούτσος ήταν όντως μουσουλμάνος, ή αν πολλοί από τους αγωνιστές του 1821 μιλούσαν όντως αρβανίτικα και γιατί).
Επιλεκτικά, αποσπασματικά κι ασύνδετα (ξεκάρφωτα και ουρανοκατέβατα) μας παρουσιάζεις διάφορα γεγονότα και καταστάσεις, γιατί έτσι σε βολεύει ή για σκοπούς εντυπωσιασμού (ας πούμε δεν μας λες ποια είναι ΣΗΜΕΡΑ η σχέση του Ζουράρι με το ΚΚΕ ΚΑΜΙΑ!). Άσε που μας αποκαλύπτεσαι και νοσταλγός και θιασώτης ανόμων και καταστροφικών (χουντοφασιστικών) εποχών (όταν ας πούμεν μας λαλείς “... εν πάσει ειλικρινεία σε πληροφορώ ότι πληθαίνουν οι φωνές που επικαλούνται την επέμβαση του στρατού…”)!

Πέραν τούτου κάποιες στιγμές έχω την εντύπωση ότι λειτουργείς αυτιστικά – ζεις στον κόσμο σου και δεν αντιλαμβάνεσαι καθόλου τι σου λέει ο άλλος. Ή απαντάς και σχολιάζεις χωρίς να λαμβάνεις καθόλου υπ’ όψη τα λεγόμενα του (έστω κι αν επανέρχεται με διευκρινήσεις). Αντίθετα, και συνηθισμένος φαίνεται σε μονόλογους αλλά κι από κεκτημένη ταχύτητα εξωτερικεύεις αυτό που αρχικά σφηνώθηκε στο μυαλό σου (εικασίες, υποθέσεις κι αυθαίρετα συμπεράσματα)!

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι η εμπάθεια σου είναι εμφανής, το ίδιο και η αλαζονεία, η έπαρση κι ο κομπασμός σου, που δεν ξέρω από ποια δικαίωση, ποιων πολιτικών σου θέσεων κι απόψεων πηγάζουν.

[Αυτά από ψυχογραφικής άποψης].

Anef_Oriwn
Κυριακή 22/3/2009 – 10:57 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ntropi soy kirie mixali na parousiazeis tin selida toy facebook opoy ke esi oidios simetixes ke paroysiases tes apopseis soy. anepitixos omos. epidi kapoih den simerizonte tis apopseis soy ke ine neoteri soy se ylikia ine ethnikistes??? ntropi.

Ανώνυμος είπε...

episeis thelw na katadikasw osous ivrizoun ke den simetexoun se opoiadipote sizitisi.. se kapoia plesia fisika..

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Μερικέ φορές διερωτώμαι αν καταλαβαίνεται ορισμένοι τι λέτε και τι κάνετε.
Μου λες ότι είναι ντροπή μου που γράφω για τη συγκριμένη σελίδα.

Ναι, έγραψα κι εγώ εκεί αλλά το θέμα είναι ότι με πετάξατε έξω.
Επομένως για ποια συζήτηση μιλάς;
Έτσι είναι οι συζητήσεις; Με όποιον διαφωνείς ή δεν μπορείς να του απαντήσεις τον διώχνεις;

Και αφού μιλάς και για ύβρεις, εσύ που έχεις τη δυνατότητα να μπαίνεις στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ξαναδιάβασε να δούμε ποιοι γράφουν ύβρεις. Όχι πάντως εγώ.

Η δημοκρατία θέλει τον άνθρωπο να συζητά και να λέει την άποψη του ελεύθερα.
Εσείς δεν το επιτρέπετε αυτό.
Επομένως η ντροπή δεν είναι δική μου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Α΄.
1. ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1959-1960.
2. ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
3. ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ ΜΟΥΣΚΟ.

ΤΩΡΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΚΟΥ.

ΚΥΠΡΟΣ=ΕΛΑΣ.

Χ2-ΕΟΚΑ Γ΄.

Unknown είπε...

Είναι άτιμοι και ΠΡΟΔΟΤΕΣ