Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»


Και ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν το αυτονόητο, ότι οι «Αγανακτισμένοι» ή «αφυπνισμένοι», τελικά μπορεί να είναι κατευθυνόμενοι.

Ο καλός μου φίλος Γιώργος Πίττας με την τελευταία ανάρτηση του ανακρούει πρύμναν όσον αφορά τη στάση έναντι του θέματος. Όπως ανέκρουσε πρύμναν και για το χειρισμό από την κυβέρνηση του θέματος της Γάζας, όπως ανέκρουσε πρύμναν και για άλλα θέματα. Αυτά δεν τα λέω επικριτικά. Ίσα ίσα, ελάχιστοι βρίσκουμε το θάρρος να πούμε ότι κάναμε λάθος.

Έγραψα και στον ίδιο ότι πολλές φορές ερμηνεύει τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο με τα δικά του δεδομένα, όμως οι Κύπριοι έχουν τον δικό τους κώδικα συμπεριφοράς.
Και ένας από αυτούς είναι πως δεν γίνεται τίποτε σε αυτό τον τόπο χωρίς να το χειραγωγούν κάποιοι.

Όσον αφορά τους «αγανακτισμένους» θα έπρεπε να το είχε καταλάβει ότι χειραγωγήθηκαν από την επόμενη μέρα της πρώτης συγκέντρωσης. Συγκαλυμμένα, χωρίς να φανεί προς τα έξω.
Απλώς κάποιοι δεν ήθελαν να το δουν επειδή πήγαιναν στις συγκεντρώσεις με αγνά αισθήματα και κάποιοι άλλοι επειδή δεν τους άφηναν να το δουν οι ιδεοληψίες τους για τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ.

Με αφορμή ένα μήνυμα που πήρε από ομάδα αγανακτισμένων, ο φίλος μου ο Γιώργος διερωτάται αν ετοιμάζουν τον κόσμο για πόλεμο.
Η απάντηση είναι ναι, αυτό επιδίωκαν και επιδιώκουν κάποιοι από την επομένη της πρώτης συγκέντρωσης.
-          Πού στόχευαν άραγε όλες εκείνες οι φανφάρες ότι στη… «φιέστα» του προεδρικού της 19ης Ιουλίου οι ΕΔΟΝίτες θα προκαλούσαν επεισόδια;
-          Πού στόχευαν άραγε οι φήμες που διέδιδαν ότι η ΕΔΟΝ θα διοργάνωνε αντιδιαδήλωση στο προεδρικό όταν οι «αγανακτισμένοι» θα έκαναν αλυσίδα γύρω από το προεδρικό;
-          Πού στόχευαν άραγε οι διαδόσεις ότι έξω από το Κελλάκι είχαν μαζευτεί εκατοντάδες ΑΚΕΛικοί και ΕΔΟΝίτες με πέτρες και ρόπαλα για να ανακόψουν την αυτοκινητοπομπή προς το εξοχικό του προέδρου; Και που τελικά τόσο οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν όσο και τα τηλεοπτικά πλάνα ούτε πέτρες ούτε ρόπαλα έδειχναν;
-          Πού στόχευαν οι δηλώσεις της κας Μακαρίας περί διείσδυσης προβοκατόρων στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων»; Και γιατί ποτέ όλα αυτά δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο;
-          Πού στόχευαν τα συνθήματα «Χριστόφια προδότη», «να πεθάνει ο Χριστόφιας», «χούντα του Χριστόφια» και άλλα παρόμοια;

Είναι άραγε τυχαίο ότι παντού προβάλλουν το όνομα της ΕΔΟΝ; Είναι τυχαίο ότι τα πάντα τα ρίχνουν στην… επαγρύπνηση;

Όλα αυτά δεν γίνονται ούτε αυθόρμητα ούτε τυχαία. Είτε αρέσει είτε όχι υπάρχουν διοργανωτές, υπάρχουν συντονιστές.
Και αυτοί οι συντονιστές προωθούν μια χοντροκομμένη προπαγάνδα που δυστυχώς «πιάνει τόπο» ακόμα και σε καλλιεργημένους ανθρώπους.
Θα αναφέρω ως παράδειγμα το επαναλαμβανόμενο ψέμα ότι ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ ταύτισαν δήθεν τους «αγανακτισμένους» με την ΕΟΚΑ Β’.

Μου προκαλεί έκπληξη και κατάπληξη το γεγονός ότι κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν ότι οι «αγανακτισμένοι» ενέπλεξαν και το κυπριακό μέσα στις διεκδικήσεις!

Μα αυτό έγινε σχεδόν από την πρώτη στιγμή!
Στις 19 Ιουλίου έξω από το προεδρικό μερικοί από τους «αυθόρμητους» ομιλητές αναφέρθηκαν στην εκ περιτροπής προεδρία, στη σταθμισμένη ψήφο, στην παραμονή των εποίκων, στην προδοτική και τουρκική λύση Δ.Δ.Ο. που προωθεί ο Χριστόφιας, στην τουρκοποίηση της Κύπρου.
Πόση σχέση είχαν αυτά με τα γεγονότα στο Μαρί;
Και όσοι ήταν εκεί δεν τα άκουσαν αυτά; Και δεν άκουγαν ότι τα ίδια λέγονταν σε κάθε συγκέντρωση;

Δεν απασχολεί το γεγονός ότι στον τύπο αρθρογραφούν υπέρ των «αγανακτισμένων» ορκισμένοι εχθροί της πολιτικής Χριστόφια στο κυπριακό;
Δεν απασχολεί και δεν προβληματίζει το γεγονός ότι παρά τις έντονες προσπάθειες και την αμέριστη στήριξη της πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης οι συγκεντρώσεις ατόνησαν επικίνδυνα;
Γιατί άραγε;

Μήπως κάποιοι αγανακτισμένοι (χωρίς εισαγωγικά) αντιλήφθηκαν έγκαιρα τι γινόταν και τι επιδιωκόταν και επιδιώκεται από κάποιους;

42 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Για τα όσα φαιδρά άκουσα το βράδυ της 19ης του Ιούλη από “Αγανακτισμένους” ομιλητές που ανάβαιναν στο βήμα του Round-about του Προεδρικού, [ενώ αποχωρούσα από τη «φιέστα» μέσα στο Προεδρικό], σκέφτομαι να κάμω ειδική ανάρτηση. Εδώ απλώς θα αναφέρω ότι στην ομιλία που μια κοπελιά έκαμνεν στην κυπριακή διανθισμένη με αγγλικούρεςς όπως «Christofia STOP!», μιλούσε για Κύπρο ελληνική [τι σχέση έχει αυτό με το Μαρί και τι αντίφαση να μιλά σε βαριά κυπριακή για ελληνική Κύπρο] και ότι ο Χριστόφιας πρέπει να σταλεί στη Σιβηρία!!!

zakos είπε...

Σωστά τα λες αλλά όλα αυτά δεν δικαιολογούν την κυβέρνηση Χριστόφια για τους τραγικούς χειρισμούς στο θέμα.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Μακάρι να ήταν μόνο αυτό που ακούστηκε. Λέχθηκαν πάρα πολλά και εξακολουθούν να λέγονται που καμία σχέση έχουν με το Μαρί.

Από την άλλη αν εγώ ήμουν συγγενής θύματος δεν θα επέτρεπα αυτή την εκμετάλλευση που γίνεται από κάποιους.

Μιχάλης είπε...

@ zakos

Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να αποφανθεί αν έχει ευθύνες ο οποιοσδήποτε.
Σχολιάζω το τι γίνεται και πόση σχέση έχουν τα λόγια με τις πράξεις σε ότι αφορά τους λεγόμενους αγανακτισμένους.

δημοκρατικος πρωην ακελικος είπε...

ντροπη σου και παλι κοκκινε ιαβερη.και παλι φασιστικα εσυ και το πορνιδιο που λεγεται ακελ προσπαθειτε να φιμωσετε τον λαο μας.αυτο που κανετε εξηγειτε φυσικα.αναπολειτε τις ζοφερες εποχες του σταλινισμου.τοτε που εκατομυρια θανατωνονταν σε φυλακες και ορυχεια της σοβιετικης ενωσης.αραγε αυτο λετε οταν ενννοειτ φιλολαικο κομμα?τα μισα τα εφαρμοσατε ηδη.εισβολες σε οικιες.διαρρηξεις οικιων,προβοκατορικες ενεργεις μεσα στις λαικες μαζες,ανατιναξεις κιβωτιων μονο και μονο για να προκαλεσετε λαικη οργη και να πετυχετε συσπειρωση μετα στο εκλογικο κατεστραμμενο ακελ.αυτα ομως ξεχαστε.ο λαος θα σας τσακισει.συντομα.εαν βγαλετε την προεδρια ως το 13 θα ειναι με μεγαλες απωλειες για τον σταλινικο ακελ.ενα ακελ που εχασε ολους τους μη αριστερους που ψηφισαν καταστροφκια.ενα ακελ που καθε μερα χανει οπαδους του οι οποιοι περασαν ειτε στην αποχη ειτε σε μικρα κομματα.ενα ακελ που εχει την στηριξη της τουρκιας.αραγε ποσοι αλλοδαποι ψηφισαν το ακελ ωστε παραδοξως να ερθει δευτερο στις εκλογες ενω 120 και πλεον χιλιαδες λαου απειχαν?ησαν ολοι δηκοικοι κυριε κοκκινε ιαβερη?οχι ακελικοι ησαν/τα μπαλωσατε με την χρηση φεσιου ομως.γνωριζουμε τα παντα

Μιχάλης είπε...

@ δημοκρατικος πρωην ακελικος

Χαίρομαι που σε ενόχλησε το άρθρο.
Χαίρομαι επίσης που δεν απαντάς σε κανένα σημείο των όσων τεκμηριωμένων παραθέτω και καταφεύγεις στις ύβρεις και στα γνωστά φληναφήματα του αλήστου μνήμης christofiasWatch.

Έτσι είναι, όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στις κουτοπονηριές…

Ανώνυμος είπε...

@ δημοκρατικος πρωην ακελικος

Βάλε και κανένα τόνο στις λέξεις να καταλάβω τι θέλεις να πείς. Γράφεις και μιλάς σαν ανορθόγραφος.. (μάλλον σαν βλάκας) :-)

Ανώνυμος είπε...

Ομολογουμένως όνο από εσάς της αριστεράς ακούω συνεχώς για πόλεμο, εμφύλιο κτλ. Μάλλον αυτό επιθυμείτε. Να χυθεί αίμα. Αλλά το ερώτημα είναι, πότε πολεμήσατε για την Κύπρο και θα το κάνετε τώρα; Και γιατί τώρα σας έπιασε η μανία για πόλεμο ενώ αυτοαποκαλείστε ειρηνιστές;

Κρίμα που νομίζετε ότι όλος ο κόσμος είναι ηλίθιος.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/05/2011 10:15 πμ

Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Τόσο ο Γ. Πίττας όσο κι εγώ αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες αναφορές που κάνουν οι επικεφαλής των «αγανακτισμένων».
Δεν είμαι εγώ ούτε καμιά αριστερά που διαδίδει συνέχεια περί επεισοδίων.

Και συμφωνώ πλήρως μαζί σου ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, γι’ αυτό και οι συγκεντρώσεις τελευταία παρουσιάζουν τραγική εικόνα.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, δεν σε είδα ποτέ εξω από το Προεδρικό, οπόταν, οσα λες σίγουρα είναι απο δεύτερο, τρίτο χερι. Ισως μόνο στις 19 να πήγες για λίγο..

Γενίκα προς τα γραφόμενά σου..

Λογικό είναι να ακούγονται διάφορα, επειδή πολύ απλά δεν μιλούν συγκεκριμένοι χειραγωγοί, αλλά όποιος θέλει..

Ναι ίσως να υπάρχουν κάποια άτομα που βοηθούν στον συντονισμό, αλλά σίγουρα δεν τους μεταφράζεις χειραγωγούς. Δεν ξέρω ποιούς εννοείς, αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά το θέμα, όπως εσύ, λογικό είναι να σκέπτεται διάφορα.

Συνθήματα ακούγονται ναι κυρίως έναντι στον Χριστόφια αφού είναι ο κύριως υπέυθυνος, κατα την κοινή γνώμη των Αγανακτισμένων. Περι Εδον και Ακελ, ελάχιστα ΑΝ ελέχθησαν και σίγουρα οχι υπο τύπο συνθημάτων. Μόνο στο βήμα, από συγκεκριμένους. Τέλος η πλειοψηφία του κόσμου που πάει εκεί, ζητά την παραίτηση του Προέδρου, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και την εξυγείανση του πολιτικού μας συστήματος.

Ρωτάς τι σχέση έχουν αυτά (ΔΔΟ, σταθμισμένη ψήφος κτλ)με το Μαρί. Άμεσα δεν έχουν. Έμμεσα, εχουν, ΚΑΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ. Αν δεν μπόρεις να το καταλάβεις, δεν είμαι αυτος που θα αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης σου.

Το γεγονός πως οι συγκεντώσεις λιγόστεψαν κάπως, είναι λογικότατο, λόγο κούρασης η ένταση ίσως για κάποιους μείωθηκε, λογο του οτι περνά ο καιρός, ο κόσμος επέστρεψε στις δουλειές του κτλ.

Τέλος τα όσα γράφεις στο blog σου περί Μαρί, είναι υποκειμενικά και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Γεγονός που σε κάνει σαν φίδι θερινών εποχών, και σίγουρα όχι Παντός Καιρού...

ΛΑΚΩΝ

Unknown είπε...

@Μιχάλη, τα όσα γράφω στον Πολίτη και το tvxs πουθενά δεν σημαίνουν πως ανακρούω πρύμναν-εκτός αν διαβάζουμε επιπόλαια.

Αυτό που έθεσα υπό αμφισβήτηση είναι το πιθανώς ανεπίκαιρο αίτημα περί παραίτησης του Προέδρου και αυτό για έναν συγκεκριμένο λόγο που έχει να κάνει με την τρέχουσα πολύπλοκη συγκυρία (οικονομία, κυπριακό, φυσικό αέριο).

Ωστόσο, η σημερινή κατά τη γνώμη μου απαράδεκτη εμφάνιση του Προέδρου στην Επιτροπή έρχεται να αναδείξει για άλλη μία φορά πως ο άνθρωπος δυστυχώς είναι ανεπαρκής και λίγος.

Έχω ακούσει διάφορα για την κριτική που έχω ασκήσει.

Το πιο φαιδρό από όλα είναι πως τάχα εμφορούμαι από αντιαριστερή υστερία. Δυστυχώς όμως κατά τη δική μου αντίληψη, ο κος Χριστόφιας διέψευσε τις ελπίδες πολλών ανθρώπων της Αριστεράς όπως και πολλών ελεύθερων πολιτών που είχαν δει με καλό μάτι την άνοδο του στην Προεδρία. Η διάψευση αυτή, επαναλαμβάνω πως δεν έχει να κάνει με την "αριστερή" ταυτότητα του, αλλά με την ανεπάρκεια του και την αδυναμία του να κατανοήσει τον Θεσμικό του ρόλο.

Ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα στο άρθρο μου σε ορισμένους που πασχίζουν να καπελώσουν τους Πολίτες -που μετά από τη σημερινή Προεδρική εμφάνιση δεν θα είναι αγανακτισμένοι ή αφυπνισμένοι αλλά θυμωμένοι και προσβεβλημένοι, ήταν γιατί θέλησα αφενός να δώσω ΚΑΙ αυτήν την διάσταση ώστε να επιστήσω την προσοχή προς την πλειοψηφία των πολιτών που συγκεντρώνεται έξω από το Προεδρικό με απόλυτη αξιοπρέπεια αλλά και για να προστατεύσω τον Θεσμό-στον βαθμό των δυνατοτήτων μου.

Ωστόσο, ο Θεσμός είναι πλέον βαθύτατα πληγωμένος, φαντάζει αναξιόπιστος στα μάτια της πλειοψηφίας και αν δεν το κατανοεί αυτό κάποιος τότε πραγματικά ζει σε κάποιον μικρόσκοσμο ιδεολογικών στεγανών, και φοβάμαι πως πλέον η πίεση της κοινής γνώμης για παραίτηση του Προέδρου θα είναι χωρίς επιστροφή. Και δικαίως.

Κάποια στιγμή, είχα πει πως η Επικοινωνιακή Διαχείριση του ζητήματος υπήρξε άθλια-και μου απάντησες πως το "επικοινωνιακό ζήτημα" είναι...επιφανειακό!!!

Επικοινωνιακή Διαχείριση Μιχάλη μου, σημαίνει το πως συμπεριφέρονται δημόσια οι "ταγοί" προκειμένου να διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή σε περιόδους κρίσης και φόρτισης.

Αν Μιχάλη το διάγγελμα είχε έρθει την αμέσως επόμενη ημέρα.

Αν σε αυτό υπήρχε η βαθύτατη ΣΥΓΝΩΜΗ (που την επομένη την θεώρησε...αυτονόητη).

Αν είχε τρέξει να επισκεφθεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους συγγενείς και τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

Αν είχε αναλάβει τις απολύτως αυτονόητες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες του για την τραγωδία-χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει παραίτηση.

Αν είχαν γίνει αυτά ή έστω κάποια από αυτά μέσα στις πρώτες 3-4 ημέρες αρχής γενομένης με το διάγγελμα την αμέσως επόμενη, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό.

Η επικοινωνιακή διαχείριση μίας κρίσης είναι πάρα πολύ σοβαρό, κρίσιμα σοβαρό ζήτημα γιατί μπορεί να λειτουργήσει σαν κυματοθραύστης σε μία κοινωνία όταν αυτή τελεί σε σοκ κάτω από μία αιφνίδια τραγωδία.

Προφανώς η μεθοδολογίες του crisis managament για τον Πρόεδρο και κυρίως τους συμβούλους του, είναι είτε άγνωστα πράγματα είτε προϊόντα του καπιταλισμού.

Ο κος Χριστόφιας δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς, έχει την κοινωνία απέναντι του, και θα πρέπει να φύγει. Η σημερινή του παρουσία στην Επιτροπή Πολυβίου, ήταν μία τελευταία λαμπρή ευκαιρία που την άφησε να χαθεί σκορπώντας τις ευθύνες πανταχού πλην εαυτού ούτε εις το ελάχιστο και δηλώνοντας (αν είναι δυνατόν!) πως νιώθει ως "απατημένος σύζυγος" που τα μαθαίνει όλα τελευταίος. Για να μην πούμε και το άλλο.

Πως είναι απολύτως αδιανόητο Πρόεδρος μίας τόσο μικρής χώρας να μη γνωρίζει που βρίσκεται η μεγαλύτερη και πανάκριβη ενεργειακή μονάδα της χώρας του.

Το παιχνίδι για τον ίδιο έχει χαθεί απολύτως και θα ήταν ευλογία αν η Αριστερά μπορούσε να βρει τρόπο για να απεμπλακεί από αυτό το θανατηφόρο ρεζιλίκι.

σουβλάς πίττας είπε...

Συμφωνώ φίλε απολύτως μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

«Δεν ήταν ούτε πέντε, ούτε δέκα οι άνθρωποι που βρέθηκαν πολλές φορές έξω από το Προεδρικό. Ήταν χιλιάδες.

Όπως ήταν εύλογο, έτρεξαν αρκετοί για να αρμέξουν οφέλη από τη συγκυρία.

Τα ακροδεξιά νεάντερταλ που περιφέρονταν με γλώσσα σώματος πορτιέρη σε νυχτερινό κέντρο έσχατης υποστάθμης ήταν ευδιάκριτα.

Όμως, η πλειοψηφία των πολιτών κατά την προσωπική μου αντίληψη επέδειξε αξιοπρέπεια που με έκανε να νιώσω περήφανος γιατί ζω σε αυτή τη χώρα.»
ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ(η πλειοψηφία των πολιτών κατά την προσωπική μου αντίληψη επέδειξε αξιοπρέπεια που με έκανε να νιώσω περήφανος γιατί ζω σε αυτή τη χώρα.») Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΒΕΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥς ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.(ανέκρουσε πρύμνα)
Έγραψε ο Κόκκινος Ιαβέρης στο ιστιολόγιο του Πίττα «Αγαπητέ μου Γιώργο,

Αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζεις καλά τους Κύπριους. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς χειραγώγηση από κάποιους, είτε μας αρέσει είτε όχι.» Και του απαντά ο Πίττας «Μιχάλη, έχει πραγματικά πλάκα πως αυτό το "δεν γνωρίζεις καλά τουε Κυπρίους" το ακού συστηματικά από τους εκατέρωθεν πιστούς διαφόρων κομματικών γραμμών(του Κόκκινου Ιαβέρη συμπεριλαμβανομένου εννοεί ο πίττας εδώ,αλλά είπε να του το πει ευγενικά και διακριτικά) οι οποίοι -για μένα- επιθυμούν να βάζουν με το στανιό τους πολίτες στο δικό τους το κουτί, και όταν το πετυχαίνουν, τότε αίφνης είναι οι σωστοί κύπριοι.» Γεια σου ρε Πίττα καλά του τα είπες!
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ;
Υ.Γ: Εάν ήμουν ο Πίττας θα σου έσπαγα τα μούτρα.Γιτί χρησιμοποιάς το όνομά του, για να παράξεις τη βρώμική σου προπαγάνδα και τα ασύστολα σου ψεύδη.Αυτό λοιπόν είναι το ήθος των εμμίσθων της θλιβερής και άθλιας Ακελικής κουστωδίας.Θαυμάτε τον λοιπόν!

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Λες ότι μιλώ για θέματα που δεν γνωρίζω αλλά φαίνεται ότι είσαι εσύ που το κάνεις.
Σε πληροφορώ ότι τις πρώτες 10 μέρες ήμουνα συνέχεια εκεί.
Και ήμουνα και το βράδυ της Τετάρτης εκεί που έγινε το επεισόδιο με το ΕΛΑΜ και τις επόμενες νύκτες.

Αρχικά λέγονταν και για το κυπριακό από κάποιους μεμονωμένους. Και όμως γίνονταν δεκτά από τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.
Αργότερα λέγονταν και από τους διοργανωτές.
Άλλωστε το ότι όλο και περισσότεροι αντι-ομοσπονδιακοί γίνονται σημαίες των «αγανακτισμένων», όπως απόψε ο Λ. Λουκαϊδής, λέει κάτι…

Και αν είναι και για το κυπριακό αγανακτισμένοι κάποιοι, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν τρία χρόνια τώρα;

Όσον αφορά την ΕΔΟΝ (κυρίως) αναφέρομαι στην ανάρτηση και φαίνεται αν είναι ελάχιστα.

Ωραία η δικαιολογία για τη μείωση του αριθμού των συγκεντρωμένων. Απόψε (πριν λίγο επέστρεψα από εκεί) ήταν ακόμα πιο λίγοι. Λογικά μετά τα όσα είπε ο Χριστόφιας και με τη δουλειά που έγινε θα έπρεπε να ήταν πολύ περισσότεροι.
Και σημείωσε ότι άρχισαν να λιγοστεύουν σταδιακά ελάχιστες μέρες μετά την 11η Ιουλίου.

Τι έγραψα περί του Μαρί και είναι χωρίς επιχειρήματα;

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Με όλη την αγάπη που σου έχω θα σου πω τούτο: καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα αλλά όπως θα διαπίστωσες πλειστάκις, πολλοί σου έχουν πει πως πολλές φορές φάσκεις και αντιφάσκεις. Και αυτό Γιώργο είναι αλήθεια. Προσπαθείς να κρατάς όλα τα σχοινιά, προσπαθείς να κτυπάς και της πρόγκας και του πετάλου.
Αυτά δεν περνούν απαρατήρητα και βλέπεις ότι σου το λένε συνέχεια. Προσπάθησε να το κατανοήσεις αυτό και θα δεις ότι έχω δίκαιο. Κι εγώ δεν θα μιλήσω για επιπολαιότητα…

Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη σημερινή εμφάνιση του προέδρου. Και ειλικρινά δεν περίμενα άλλη αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς σου.
Η έκπληξη θα ήταν να έλεγες το αντίθετο.

Προσωπικά δεν σου είπα ποτέ ότι εμφορείσαι από αντι-αριστερή υστερία. Επομένως τα όσα γράφεις δεν με αφορούν.

Οι τελευταίες συγκεντρώσεις έξω από το προεδρικό δείχνουν ότι οι αξιοπρεπείς έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα Γιώργο…

Όσον αφορά το επικοινωνιακό, επιμένω ότι αποτελεί την επιφάνεια των πραγμάτων. Την εικόνα που θα δημιουργήσεις και όχι την ουσία των πράξεων κάποιου.
Και γνωρίζεις πολύ καλά ότι εκείνοι που καθορίζουν το παιχνίδι της επικοινωνίας είναι πρώτιστα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτά καθορίζουν την κοινή γνώμη.
Και βλέποντας απόψε τα διάφορα κανάλια αηδίασα. Τόσο το Σίγμα όσο και ο ΑΝΤ1 και το Μέγα, διαστρέβλωσαν πράγματα και καταστάσεις.
Ενώ εκδόθηκαν δύο επίσημες ανακοινώσεις ότι στο επεισόδιο της σύλληψης του Ιωαννίδη δεν μετείχε μέλος της προεδρικής φρουράς, ξεκίνησαν με την εισαγωγή ότι μέλος της προεδρικής φρουράς προσπάθησε να συλλάβει τον Ιωαννίδη.
Και το Μέγα μας είπε και για την ανακοίνωση της αστυνομίας την οποία διαστρέβλωσε παράφορα. Και ξέρω ότι τη διαστρέβλωσε διότι έχω την ανακοίνωση.
Όσοι δεν είχαν την τύχη να δουν την ανακοίνωση, πίστεψαν αυτό που άκουσαν από τα συγκεκριμένα κανάλια.
Κι εσύ κάτσε με την όποια επικοινωνιακή πολιτική σου να ανατρέψεις τα παντοδύναμα μέσα ενημέρωσης.

Και μια και μιλούμε για διαστρέβλωση, λες ότι «είναι απολύτως αδιανόητο Πρόεδρος μίας τόσο μικρής χώρας να μη γνωρίζει που βρίσκεται η μεγαλύτερη και πανάκριβη ενεργειακή μονάδα της χώρας του».

Και μιλώ για διαστρέβλωση διότι δεν είναι αυτό που είπε…

Μιχάλης είπε...

Α! ξέχασα να πω για την επίσκεψη στις οικογένειες.

Γιατί να πάει; Για να τον προπηλακίσουν όπως έκαναν στους υπουργούς και σε στελέχη του ΑΚΕΛ που πήγαν να επισκεφθούν οικογένειες τις πρώτες μέρες;

Μία οικογένεια μόνο τον κάλεσε στην κηδεία και πήγε η σύζυγος του.

Αλλά και να πήγαινε, πάλι θα τον κατηγορούσατε ότι δεν ντράπηκε και πήγε να επισκεφθεί τα θύματα του.
Θυμήσου τις έγινε με την απαίτηση για παραιτήσεις υπουργών και αργότερα με τις διαθεσιμότητες..
Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις μεριά πράγματα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/05/2011 10:26 μμ

Θρασύδειλε και ψεύτη που δεν έχεις καν το στοιχειώδες θάρρος να αντιμετωπίσεις τον άλλο με το όνομα σου:

Όλη η προσπάθεια σου καταρρίπτεται επειδή το ΨΕΜ έχει πάντα κοντά ποδάρια.

Γράφεις:
«ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ(η πλειοψηφία των πολιτών κατά την προσωπική μου αντίληψη επέδειξε αξιοπρέπεια που με έκανε να νιώσω περήφανος γιατί ζω σε αυτή τη χώρα.») Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΒΕΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥς ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.(ανέκρουσε πρύμνα)».

Γιατί δεν έβαλες ολόκληρο το κείμενο μου;
Μήπως για να μη φανεί το ΨΕΜΑ σου;
Διότι δεν τους έβαλα όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Άλλωστε το ότι χρησιμοποιώ τη λέξη αγανακτισμένη με και χωρίς εισαγωγικά πάει να πει ότι κάνω διάκριση μεταξύ γνήσιων αγανακτισμένων. Επίσης γράφω ξεκάθαρα για εκείνους που πηγαίνουν εκεί με γνήσια αισθήματα.

Αλλά και η αναφορά μου ότι «Και επειδή πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα πλέον, δεν αναφέρομαι στον απλό κοσμάκι που πάει στις συγκεντρώσεις», σε διαψεύδει 100%.

Συνεπώς τα περί βρώμας και το ποιον του χαρακτήρα του ανδρός άσε τα για τον εαυτό σου που εκτός από θρασύδειλος είσαι και ψεύτης.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μα θέλεις να με παλάρεις τωρά;«Και ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν το αυτονόητο, ότι οι «Αγανακτισμένοι» ή «αφυπνισμένοι», τελικά μπορεί να είναι κατευθυνόμενοι.
Ο καλός μου φίλος Γιώργος Πίττας με την τελευταία ανάρτηση του ανακρούει πρύμναν όσον αφορά τη στάση έναντι του θέματος» Δεν είσαι εσύ που τα έγραψές τούτα;Όξα παίρνεις μας για ηλίθιους;Τι εννοείς με τούτα που γράφεις καλό;Εξήγα μας.Μα ποιος νομίζεις ότι είσαι τέλοςπάντων, για να υποτιμάς τη νοημοσύνη του κοσμάκι;

«Γιατί δεν έβαλες ολόκληρο το κείμενο μου;
Μήπως για να μη φανεί το ΨΕΜΑ σου;»Γιατί αυτό που έβαλα, φτάννει να αποδείξει τη βρωμιά και την απατεωνιά σου.Όποιος θέλει να τα δει, ας πάει στο μπλόγκ του Πίττα.(το προτείνεις) και να δει και το διάλογό σας.Ελεύθερα!Όπως το έκανα εγώ από περιέργεια.Και ανακάλυψα τελικά,το πόσο τιποτένιο ανθρωπάκι είσαι.Όποιοςδήποτε γνωρίζει ελληνικά και ξέρει να διεβάζει, θα αντιληφθεί τον ύπουλο και υπόγειο τρόπο που ενήργησες, για να υποσκάψεις τον άνθρωπο και να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενά του!Εξάλλου την απάντηση στην έδωσε ο ίδιος!Με πρόλαβε!Α και ταχυδακτυλουγίες και ελιγμούς αλλού!Σας βαρέθηκε ο κόσμος.

Βουτσάς είπε...

Σε 3-4 βδομάδες οι αγανακτισμένοι έξω από το προεδρικό θα είναι παρελθόν. Και ο λόγος είναι απλός. Θα εκτοπιστούν από τους βολεμένους!
Φτού ρε γαμιώτω! Το 25% του 13ου σε ομόλογα? Πως θα κάνουν Χριστούγεννα οι διαμαρτυρόμενοι βολεμένοι?
Μιχάλη όλο μαλακίες γράφεις τα τελευταία 20 χρόνια. Ίσως να φταίνε οι πολλές σφαλιάρες που σου έριχνα στο γυμνάσιο!

Ανώνυμος είπε...

Το οτι καποιοι εκμεταλλευτηκαν την εκρηξη στο Μαρι για να πετυχουν την παραιτηση Χριστοφια ειναι γεγονος και μονο ενας ηλιθιος δεν μπορει να το καταλαβει..Δυστυχως οι περισσοτεροι απο αυτους δειχνουν να πωλουν ακομη και την μανα τους για να πετυχουν τον σκοπο τους.
Επισης ειναι φανερο οτι οι "Αγανακτησμενοι" ειναι καθοδηγουμενοι και μαλιστα μεσα στις ταξεις τους υπαρχουν ανθρωποι ακομη και της ΕΟΚΑ Β. Ειχα παει στις 2-3 πρωτες συγκεντρωσεις και ενας γνωστος μου εδειξε δυο πρωην μελη της ΕΟΚΑ Β που ειναι γειτονες του.
Απ εκει και περα ο Χριστοφιας και γενικα το ΑΚΕΛ εχουν αποτυχει και εχουν καταφερει να αυτοκαταστραφουν. Συμφωνω με τα σημεια που εθιξε ο κυριος @ politispittas και τους τροπους με τους οποιους επρεπε να χειριστει το θεμα ο προεδρος αμεσως μετα την εκρηξη. Αντιθετα ο Χριστοφιας προτιμησε να εξαφανιστει, πραγμα που δειχνει απογνωση και δειλια στοιχεια που δεν πρεπει να εχει ενας προεδρος ειδικα σε τετοιες στιγμες.
Αν και αριστερος πιστευω οτι το ΑΚΕΛ πλεον αποτελειται απο ανθρωπους χωρις προσωπικοτητα οι οποιοι διαμορφωνουν ιδεες καθοδηγουμενες και ελεγχομενες μεσα απο την ΕΔΟΝ και την Προοδευτικη Κ.Φ. Γι αυτο γεμισε το ΑΚΕΛ με πολιτικους χωρις προσωπικοτητα που αν εξαιρεσουμε τον Κατσουριδη οι υπολοιποι το μονο που κανουν ειναι να δινουν την ευκαιρια σε πολιτικους των αλλων κομματων να περνουν ευκολα μεσα απο εκπομπες τις διαφορες μπουρδες που θελουν να περασουν στον λαο. Κανενας πολιτικος του ΑΚΕΛ δεν μπορει να βαλει καποιον αντιπαλο στην θεση του ακομη και αν εχει δικαιο. Μονο ο Κατσουριδης εχει αυτη την ικανοτητα, οι υπολοιποι ειναι χάχες. Με ολο τον σεβασμο, αλλα ετσι το ΑΚΕΛ επαθε και θα συνεχιζει να παθαινει μεγαλη ζημια.

Ανώνυμος είπε...

@Μιχάλη

ΜΕ ΚΕΦΑΛΕΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

Λες ότι μιλώ για θέματα που δεν γνωρίζω αλλά φαίνεται ότι είσαι εσύ που το κάνεις.
Σε πληροφορώ ότι τις πρώτες 10 μέρες ήμουνα συνέχεια εκεί

ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ. ΕΙΜΑΙ 50+ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ. ΤΟ "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Αρχικά λέγονταν και για το κυπριακό από κάποιους μεμονωμένους. Και όμως γίνονταν δεκτά από τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.
Αργότερα λέγονταν και από τους διοργανωτές.
Άλλωστε το ότι όλο και περισσότεροι αντι-ομοσπονδιακοί γίνονται σημαίες των «αγανακτισμένων», όπως απόψε ο Λ. Λουκαϊδής, λέει κάτι

ΤΙ ΛΕΕΙ? ΟΤΙ ΧΕΙΡΑΓΟΓΟΥΝΤΑΙ? ΕΞΗΓΑ ΜΑΣ.

Και αν είναι και για το κυπριακό αγανακτισμένοι κάποιοι, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν τρία χρόνια τώρα;

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝ ΦΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΝΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟΥΤΟΣ ΕΝ ΠΕΛΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΡΘΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

Ωραία η δικαιολογία για τη μείωση του αριθμού των συγκεντρωμένων. Απόψε (πριν λίγο επέστρεψα από εκεί) ήταν ακόμα πιο λίγοι. Λογικά μετά τα όσα είπε ο Χριστόφιας και με τη δουλειά που έγινε θα έπρεπε να ήταν πολύ περισσότεροι.
Και σημείωσε ότι άρχισαν να λιγοστεύουν σταδιακά ελάχιστες μέρες μετά την 11η Ιουλίου.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΛΟΓΕΣ. ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ.. ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 22:33. Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΛΙΩΣΕ 22:45. ΑΡΑ ΕΦΥΓΕΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ. ΑΝ ΗΡΘΕΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΡΧΕΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ? ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΕ? ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ?

Τι έγραψα περί του Μαρί και είναι χωρίς επιχειρήματα;

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΟΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΡΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ.

ΛΑΚΩΝ
(ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ)

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 9/05/2011 11:29 μμ

Εξακολουθείς να παραπλανείς.
Επαναλαμβάνω:

- Όταν μιλώ για τους επιτήδειους τους βάζω σε εισαγωγικά.
- Γράφω για εκείνους που πήγαιναν και πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις με αγνά αισθήματα και προθέσεις.
- Το έγραψα ξεκάθαρα ότι δεν αναφέρομαι στον απλό κοσμάκι που πάει στις συγκεντρώσεις.

Από εκεί και πέρα μπορείς να λες ότι θέλεις.
Δεν είμαι από εκείνους που τσουβαλιάζουν τον κόσμο, ξέρω να κάνω διαχωρισμό.

Από εκεί και πέρα απέδειξες για μια ακόμα φορά ότι βασίζεσαι στο ψέμα και στη διαστρέβλωση για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θέλεις.

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Όταν λέω ήμουνα εκεί συνέχεια τις πρώτες 10 μέρες εννοώ ήμουνα εκεί τις πρώτες δέκα μέρες. Αυτό δεν εξυπακούει ότι ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Για να ήμουν πράγματι εκεί θα έπρεπε να με δεις; Δηλαδή έλεγχες έναν έναν τους χιλιάδες παρευρισκόμενους;
Και όμως ήμουν εκεί και μπορείς να ρωτήσεις συναδέλφους μου.

Άλλα λέω, άλλα καταλαβαίνεις.
Δεν είπα ότι οι ομιλίες για το κυπριακό είναι χειραγώγηση. Απαντούσα στον Γιώργο που ανακάλυψε μέσω του email που του έστειλαν προχθές ότι ΤΩΡΑ ανακάτεψαν και το κυπριακό. Και ακριβώς του έλεγα ότι δεν είναι τώρα που το ανακάτεψαν.

Οι αντιδράσεις από κάποιους για το κυπριακό ξεκίνησαν από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Χριστόφια. Ωστόσο κανένας δεν θεώρηση πρέπον να διοργανώσει έστω και μια συγκέντρωση. Και είναι αστείο να λες ότι θα έβγαινε ένας μόνος του στο δρόμο για το κυπριακό. Αν οργανωνόταν θα ήταν περισσότεροι από ένας.

Για την παρουσία μου στις συγκεντρώσεις: ψες έφυγα γύρω στις 10.
Θέλεις τόσο πολύ να με δεις; Μα κινούμε δεξιά αριστερά. Σπάνια μένω σε ένα τόπο.
Πάντως επειδή εγώ δεν σε ξέρω, αν τυχόν με δεις έλα να γνωριστούμε.

Unknown είπε...

Α,ναι. Για το ζήτημα Ισραήλ- Αράβων όντως ανέκρουσα πρύμνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα για αυτό. Το δηλώνω και από εδώ, η κριτική μου σε εκείνη τη φάση ήταν άστοχη.

Για όλα τα άλλα, και κυρίως για την μΜ (μετά Μαρί) Κύπρο, scripta manent.

Ανώνυμος είπε...

Επιμένεις να παίζεις πελλό.Και αφού δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτώ, και δεν μας εξηγάς τι εννοείς με τη φράση «Ο καλός μου φίλος Γιώργος Πίττας με την τελευταία ανάρτηση του ανακρούει πρύμναν όσον αφορά τη στάση έναντι του θέματος.», θα σου το κάμω κουτσιά καθαρισμένα.Είτε εννοείς ότι ο Πίττας ουδέποτε υποστήριξε ότι μέσα στους Αγανακτισμένους υπάρχουν τηλεκατευθυνόμενα ακροδεξιά στοιχεία(και αυτό εννοούσες για αυτό και έντεχνα το έβαλες στην αρχή του κειμένου για να δημιουργήσεις αυτή την εντύπωση στον αναγνώστη) ή (για να πάω με τα νερά σου) ο Πίττας υποστήριξε ότι μέσα στο πλήθος των Αγανακτισμένων υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία αλλά δεν είναι τηλεκατευθυνόμενα».Και σε ρωτώ.Που,πότε ο Πίττας υποστήριξε είτε το ένα είτε το άλλο;Απόδειξε το ΕΔΩ.Και συνεχίζεις τη βρώμικη τακτική σου με το «Όπως ανέκρουσε πρύμναν και για το χειρισμό από την κυβέρνηση του θέματος της Γάζας, όπως ανέκρουσε πρύμναν και για άλλα θέματα» για να τον παρουσιάσεις αναξιόπιστο αρθρογράφο μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, λέγοντας ότι και για άλλα θέματα αλλάζει γνώμη.Και μετά αμολάς και το «Αυτά δεν τα λέω επικριτικά. Ίσα ίσα, ελάχιστοι βρίσκουμε το θάρρος να πούμε ότι κάναμε λάθος» για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις και για να μην διαταράξεις τις καλές σου σχέσεις με τον Πίττα.(αλήθεια άμα έχεις τέτοιους φίλους σαν τον κόκκινο Ιαβέρη τι τους θέλεις τους εχθρούς;).Και αφού σε ολόκληρο το κείμενο έβγαλες το άχτι σου έναντι του πλήθους που διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά του μάστρου σου παρουσιάζοντας ΜΑΣ ως άβουλους,χειραγωγημένους,τηλεκατευθυνόμενους ηλίθιους και τον Πολίτη Πίττα να ασπάζεται αυτή την άποψη(που επαναλαμβάνω διεβάζοντας την ανάρτησή του και τον διάλογό σας αντιλήφθηκα ότι δεν την ασπάζεται)θυμάσαι στο τέλος του κειμένου να μας ρίξεις και το κόνναρο «Μήπως κάποιοι αγανακτισμένοι (χωρίς εισαγωγικά) αντιλήφθηκαν έγκαιρα τι γινόταν και τι επιδιωκόταν και επιδιώκεται από κάποιους;» νομίζοντας ότι θα το φάμε!Ρε άβουλος,τηλεκατευθυνόμενος και χειραγωγημένος είσαι εσύ και οι όμοιοι σου, που για μια μάτσα Ευρώ επιμένεται να παριστάνεται τους καραγκιόζηδες υποστηρίζοντας έναν έκπτωτο και γυμνό «βασιλιά».

Ανώνυμος είπε...

@Μιχάλης

ΔΗΛΑΔΗ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΗΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!..ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Τον Μιχαλη τον ειχε δειξει η τηλεοραση σε καποιο πλανο οτι ηταν παρον σε μια εκδηλωση εξω απο το προεδρικο.

Τον ειχα δει δυο φορες μεσα σε πλανο και μου εκανε εντυπωση επειδη ηταν υποψηφιος βουλευτης του ΑΚΕΛ...

Τον εδειξε η TV στις πρωτες συγκεντρωσεις

Ανώνυμος είπε...

Εντομεταξυ χθες στο ΜΕΓΚΑ Κυπρου ειχαν εκπομπη για την καταθεση του προεδρου. Καλεσμενοι του Βικτωρα Παπαδοπουλου ηταν ο Χριστοφιδης και ο Νικολας Παπαδοπουλος.
Ο Παπαδοπουλος συνεχισε τον πολεμο κατα του Χριστοφια.
Στο τελος ο δημοσιογραφος τον ρωτησε για κατι εγγραφα του wikilinks συμφωνα με τα οποια τον κατηγορουσε ο Αναστασιαδης σε εναν Αμερικανο πολιτικο και ο Νικολακης απαντησε "Τωρα εχουμε αλλα θεματα να ασχοληθουμε και καλο ειναι να μην προσπαθουμε να στρεψουμε την κοινη γνωμη αλλου. Μπορω και γω να σας πω τι ελεγαν οι Χριστοφιας και Αντρος Κυπριανου για τον Τασσο Παπαδοπουλο"...
Στον βωμο του ιερου αγωνα για εξοντωση του Δημητρη Χριστοφια ο Νικολακης δεν νοιαζεται αν τον κατηγορησαν οι "συμμαχοι". Προσηλωμενος στον ιερο αγωνα περκι δουν κανεναν αλλον να προεδρευει της Ευρωπαικης Ενωσης...Εν για τουτην την προεδρια που γινεται τουτο ουλλο το κακο, οπως και για να φκουν στην εξουσια και να εξυπηρετουν αυτους που εχουν δισεκατομμυρια εις βαρος των απλων πολιτων.

Disdaimona είπε...

Δεν καταλαβαίνω Μιχάλη μου προς τι η έκπληξη για τη στάση του Γιώργου του Πήττα. Είναι απολύτως κατανοητή η στάση του και η μαμά πατρίδα είναι διάσπαρτη από απόψεις παρόμοιες με τις δικές του.

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αριστερά ο άνθρωπος. Εχει σχέση με μια αριστερίζουσα τάση πολιτισμοκεντρική και ουδεμία με την οποιαδήποτε ταξική ανάγνωση της κοινωνίας.

Δεν κατανοώ τι άλλο περίμενες εκτός από ένα ηθικοπλαστικό σχετικισμό σε έξυπνα πλαίσια μάλιστα, γιατί έχει και κάποια μόρφωση.

Το να εξαιρούμε την ακροδεξιά από το επιθυμητό πλαίσιο δεν μας κάνει αριστερούς. Αύριο, εννοώ το 2013 είναι αμφίβολο αν ο Γιώργος ο Πήττας δεν θα έχει κάτι καλό να πει είτε είναι πρόεδρος ο Νίκος είτε ο Κωστής είτε ο Γιαννής. Φτάνει να μην είναι αριστερός.

Ένας κλασσικός καλαμαράς είναι ο Γιωργος ο Πήττας. Αν θέλουμε να δούμε και την ισχύ της άποψης του μπορούμε να δούμε τζαι το χαϊριν των παρόμοιων απόψεων στη χώρα του.

Δηλαδή του ετεροχρονισμένου σοσιαλδημοκρατικού έρωτα. Κάπως αργά γιατί το πουλλίν επέτασεν βέβαια. (τζαι τούτον)

Μην χολοσκάς. Δεν είναι κάτι άξιο λόγου.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Όλα τα scripta manent, όχι μόνο τα του μ.Μ.

Μιχάλης είπε...

@ Θρασύδειλε Ανώνυμε 9/06/2011 2:58 μμ

Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι εγώ που παίζω πελλόν.
Αυτοί που μας διαβάζουν βγάζουν συμπεράσματα και δεν νομίζω να χρειάζεται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου.

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Φίλε μου προσπαθείς να παίξεις με τις λέξεις.
Είναι πολύ απλό, όταν λέω ότι ήμουν συνέχεια εκεί τις πρώτες 10 μέρες εννοώ ότι κατά τις πρώτες 10 μέρες πήγαινα εκεί.
Δεν είπα ποτέ ότι νυκτοξημερωνόμουν εκεί.

Από εκεί και πέρα ότι θέλεις πιστεύεις, δεν έχω πρόβλημα εγώ.

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Με κανένα δεν χολοσκώ, ιδιαίτερα με τον Γιώργο.

Όπως είπα πολλές φορές είμαστε καλοί φίλοι αν και έχουμε κάποιους μήνες να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά και να… σχίσουμε τις κεφαλές μας μεταξύ οίνου και φαγητού.

Και ξέρω πολύ καλά και πώς σκέφτεται και πώς συμπεριφέρεται, όπως ξέρει κι αυτός εμένα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει και μένα και τον Γιώργο και τον καθένα με βάση τα γραπτά και τις πράξεις του.

Unknown είπε...

Disdaimona, υποθέτω πως με τις γενικεύσεις αυτές που κάνεις (κλασικός καλαμαράς, όπως λέμε κρύος εγγλέζος, παθιάρης Ισπανός κλπ) φασίζεις και ρατσίζεις άθελα σου.

By the way που λέμε και στην Κύπρο, γεννήθηκα στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά-στη Λευκωσία και είμαι κύπριος υπήκοος από τα γενοφάσκια μου καθώς ο πατέρας μου ήτααν Κύπριος εξ Αιγύπτου και ο ιδρυτής της πρώτης διαφημιστικής εταιρίας της Κύπρου. Αλλά και τίποτα από όλα αυτά να μη ίσχυαν, το σκεπτικό σου είναι επιεικώς ανήλικο.

Unknown είπε...

Μιχάλη, πρέπει να το κανονίσουμε επιτέλους!

Μιχάλης είπε...

Πρέπει το συντομότερο δυνατόν :-)

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατι εν λαλεις την αληθεια; Γιατι ησουν εξω απο το προεδρικο; Πηγες να διαμαρτυρηθεις εναντιον του πατερουλη σου; Οξα επηες να καμεις ρεπορταζ για την φυλλαδα σου; ΟΞΑ ΦΚΑΛΛΕΤΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ; Ξερεις, δεν αλωθηκε ολη η Κυπ ακομα, κατι ξερουμε και μεις....

Μιχάλης είπε...

"Ξερεις, δεν αλωθηκε ολη η Κυπ ακομα, κατι ξερουμε και μεις...."

Αυτό λέει πολλά...

Ανώνυμος είπε...

ρε κουμπαρε το να γραφω σε σενα ειναι σαν το να κλανω στον αερα. ασε μας ελευθερους να γνωριζει ο κοσμος τι σημαινει η λεξη μαλακια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠ εν τιποτε. υπαρχει βαθυ κρατος σε αυτον τον τοπο. κανενας να μεν ανησυχει.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9/06/2011 10:48 μμ η διαφορα καποιων με εσας ειναι οτι απο την αρχη αντιμετωπισαν την εκρηξη οπως επρεπε να την αντιμετωπισουν ολοι...
Αλλοι ετρεξαν να εκμεταλλευτουν το πενθος καποιων ανθρωπων για να περασουν το δικο τους. Να σε θυμησω οτι καποιοι προετρεξαν να δικασουν απο την πρωτη μερα ενω καποιοι αλλοι ελεγαν οτι συμπασχουν με τους συγγενεις των αδικοχαμενων αλλα καλο ειναι να μην στηνονται λαικα δικαστηρια στα διαφορα ΜΜΕ πριν γινει ερευνα.
Δεν χρειαζεται λοιπον κανενας Μιχαλης και κανενα ΕΔΟΝοπουλο να παει να παρακολουθησει εκδηλωσεις. Αυτα τα εκαναν αλλοι οταν σχεδιαζαν δολοφονιες αστυνομικων σε συγκεντρωσεις του ΑΚΕΛ παρακολουθωντας τες. Σε αλλες εποχες.
Η ΚΥΠ μπορει να μην αλωθηκε ολη οπως λες, αλωθηκαν ομως τα ΜΜΕ, ο στρατος με πρωτα και καλυτερα τα ΟΥΚ, η αστυνομια και πολλοι αλλοι οχι ομως απο αυτους που νομιζεις.
Αλλωστε τι να παρακολουθησει ο καθε Μιχαλης απο τις συγκεντρωσεις και ειδικα αυτες που εγιναν τις πρωτες μερες; Αφου τις μετεδειδαν ζωντανα οι τηλεοπτικοι σταθμοι. Οποτε υπηρχε αρκετο υλικο, οπως εχω γραψει και πιο πανω εγω ο ιδιος εντοπισα μεσα στα πλανα τον ιδιο τον Μιχαλη να συμμετεχει στην συγκεντρωση. Εχω παει και εγω ο ιδιος σε δυο-τρεις αλλα μετα οταν ειδα τι γινεται εκει και ποιοι ειναι αυτοι που συμμετεχουν δεν ξαναπατησα το ποδι μου. Δεν θελω να συνυπαρχω καπου με καποιους που εκμεταλλευονται καταστασεις για να πετυχουν τους ιδεολογικοπολιτικους τους πολεμους. Δυστυχως αυτη ειναι η καταντια των συγκεντρωσεων που ξεκινησαν ως συγκεντρωσεις συμπαραστασης και αγανακτησης προς ολους τους πολιτικους του τοπου και εξελιχθηκαν σε φιασκο εξυπηρετησης πολιτικων συμφεροντων.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 10:48

Φίλε μου έξω που το προεδρικό βρήκαν καταφύγιο όλοι οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατά 90% ανήκουν στον συναγερμό.. ονόματα και μη χωριό αν θέλεις να σου στείλω... όταν βλέπω 'ανθρώπους' που ποτέ τους δεν έκαναν τίποτε στη ζωή τους και μόνον έγλυφαν τότε καταλάβεις τι σημαίνει πραγματική αγανάκτηση...