Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γ. ΟΜΗΡΟΥ, Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ



Είναι αναμενόμενο ότι ο κάθε αρχηγός κόμματος θα στηρίξει και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον υποψήφιο που καθόρισε το κόμμα του για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Όμως σ’ αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να εκτίθεται λέγοντας πράγματα τα οποία κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διότι αν στόχος είναι να κερδηθούν ψήφοι, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο λαός και γνωρίζει και θυμάται. Βεβαίως δεν τα θυμάται όλα αλλά κάποια «κτυπητά» γεγονότα έχουν περάσει στη συλλογική μνήμη.

Η συνέπεια απάντηση στην αποχή

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε τις προάλλες στον ΑΣΤΡΑ – και πολύ σωστά – ότι πρέπει να πειστούν οι πολίτες να επανέλθουν στην πολιτική και ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την πολιτική συνέπεια των κομμάτων.

Ανέφερε – και πάλι πολύ σωστά – ότι οι μεταλλάξεις πολιτικών, υποψηφίων και κομμάτων ένεκα εκλογών δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της άρσης της αποχής, αλλά αντίθετα την επαυξάνουν.
Ορθή η διαπίστωση.

Θέλοντας λοιπόν να προβάλει τον υποψήφιο που στηρίζει η ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου πρόταξε τη θέση ότι ο Γιώργος Λιλλήκας σε όλη την πολιτική παρουσία του δεν έδωσε δείγματα αντιφάσεων, ούτε – είπε – μπορεί να διαπιστώσει ότι μεταλλάχθηκε.
Αν εννοεί ότι δεν το έπραξε αυτό σε προεκλογική περίοδο ίσως να έχει δίκαιο.

Οι μετακινήσεις του Γ. Λιλλήκα

Δεν αναμέναμε από τον κ. Ομήρου να παραδεχθεί ότι ο υποψήφιος τον οποίο υποστηρίζει άλλαξε όχι μόνο θέσεις αλλά και στρατόπεδα. Η μεταμορφώσεις του συναγωνίζονται σε ποσότητα και ένταση αυτές του Νίκου Αναστασιάδη.

Θυμίζουμε μερικές:
-          Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου και διετέλεσε Γ.Γ. της Νέας Γενιάς. Ως τέτοιος ασπαζόταν και τις πολιτικές θέσεις του κ. Βασιλείου στο Κυπριακό, δηλαδή τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
-          Στη συνέχεια, όπως λέχθηκε από στελέχη του πρώην ΑΔΗΣΟΚ, ο Γ. Λιλλήκας εγκατέλειψε τον Γ. Βασιλείου και βρέθηκε να συντάσσει το μανιφέστο του νέου κόμματος που γεννήθηκε από τη διάσπαση του ΑΚΕΛ.
-          Το 1996 εκλέγεται βουλευτής με τις Νέες Δυνάμεις του ΑΚΕΛ.
-          Το 2003 με το διορισμό του στο υπουργικό συμβούλιο του Τάσσου Παπαδόπουλου αρχίζει τη σταδιακή απαγκίστρωση του από το ΑΚΕΛ και ταυτίζεται με την πολιτική του τέως προέδρου, κυρίως όσον αφορά την πολιτική στο Κυπριακό.
-          Το 2006 ως υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδόπουλου είναι πλέον πλήρως ταυτισμένος με τις ιδέες και τις απόψεις του προέδρου.

Οι μεταλλάξεις του Γ. Λιλλήκα

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ακόμα ότι οι θέσεις του Γ. Λιλλήκα στο κυπριακό είναι σταθερές!

Θα θυμίσουμε τον κ. Ομήρου ότι:
-          Όπως και ο ίδιος, έτσι και ο Γ. Λιλλήκας το 2002 ήταν από τους πρώτους που αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου. Θυμίζουμε τις δηλώσεις του για τους πολιτικούς του 60 που ντύνονται με τα κοστούμια του 21ου αιώνα.
-          Τότε ο Γ. Λιλλήκας, ως οπαδός της Δ.Δ.Ο. άφηνε αιχμές εναντίον της πολιτικής που ο Τ. Παπαδόπουλος θα ακολουθούσε στο Κυπριακό.
-          Με την εκλογή του νέου προέδρου, όπως ήδη αναφέραμε, γίνεται μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου αυτού που κατηγορούσε και παρουσιάζεται στη συνέχεια ως ο διαπρύσιος κήρυκας και εκπρόσωπος της πολιτικής του Τ. Παπδόπουλου.

Υπέρ της Δ.Δ.Ο.

Μετά το δημοψήφισμα του 2004 (11 Ιουλίου) δήλωνε με στόμφο ότι «Πρέπει αταλάντευτα και σταθερά να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για μια δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία.  Για μία λύση, που στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας επιτρέψει, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να ζήσουμε ειρηνικά και να συνεργαστούμε αρμονικά για πρόοδο και ευημερία όλων των κατοίκων της Κύπρου».

Στις 6 Σεπτεμβρίου τόνιζε ότι «Ο λαός, με το δημοψήφισμα απέρριψε το Σχέδιο Ανάν.  Δεν απέρριψε τη λύση».

Ακόμα και το 2010 δήλωνε υποστηρικτής της Δ.Δ.Ο. Σε ομιλία του στις 9 Μαρτίου δήλωνε ότι: «Η λύση πρέπει να οδηγεί σε πραγματική επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια μίας δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας, η οποία θα στηρίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας και θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου».

Από εκεί και πέρα άλλαξε τροπάριο.

Εναντίον της Δ.Δ.Ο.

Και ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 έλεγε ότι με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν δεν απορρίφθηκε η Δ.Δ.Ο., στις 7 Μαΐου 2012 δήλωνε στη «Σημερινή» ότι η Δ.Δ.Ο. «στο δημοψήφισμα που ήταν η πρώτη φορά που πήρε περιεχόμενο, απορρίφθηκε από τον κυπριακό Ελληνισμό».

Ενώ, λοιπόν, δήλωνε διαπρύσιος κήρυκας της, σήμερα μεταμορφώθηκε σε διαπρύσιο πολέμιο της.

Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει «Διαφωνώ με τη μορφή της λύσης που επιδιώκεται, της ΔΔΟ» λέγοντας ότι για να λειτουργήσει προϋποθέτει (δήθεν) «την αφαίρεση ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον κυπριακό Ελληνισμό»!

Διερωτάται λοιπόν ο κοινός νους: όταν ο κ. Λιλλήκας υπερασπιζόταν τη Δ.Δ.Ο. δεν υπήρχε θέμα αφαίρεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Οι μεταλλάξεις των άλλων!

Καλείται λοιπόν ο κ. Ομήρου να απαντήσει αν αυτά που αναφέραμε δεν αποτελούν την κορωνίδα των μεταλλάξεων όσον αφορά το Κυπριακό.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλά για μεταλλάξεις άλλων και υποστηρίζει ότι ο δικός του υποψήφιος δεν μεταλλάχθηκε(!) προέβη σε μια δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά.
Δικαιολόγησε εμμέσως πλην σαφώς τις… ανύπαρκτες(;) κατά τον ίδιο μεταλλάξεις του Γ. Λιλλήκα λέγοντας ότι «έγιναν πολλές αναθεωρήσεις στο κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια, απ’ όλα τα κόμματα. Ακόμα και ο Μακάριος, τουλάχιστον στην υποβολή προτάσεων επί χάρτου έκλαψε πικρώς. Στην τελευταία ομιλία του ήταν σαφής για την αλλαγή πολιτικής».

Προς τι λοιπόν αυτή η αναφορά του κ. Ομήρου, αφού όπως είπε, ο υποψήφιος που υποστηρίζει δεν μεταλλάχθηκε;

Αφήνω το γεγονός ότι ο κ. Ομήρου αδικεί το ΑΚΕΛ που ουδέποτε μεταλλάχθηκε στο Κυπριακό. Επέμενε και επιμένει από το 1977 στη λύση της Δ.Δ.Ο.

Όσον αφορά το Μακάριο παραπέμπουμε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να ξαναδιαβάσει την ομιλία του πρώην προέδρου και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα διαπιστώσει ότι δεν ισχύουν τα όσα είπε.
Στην τελευταία ομιλία του ο Μακάριος δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή πολιτικής. Ούτε είπε ότι εγκαταλείπει τη Δ.Δ.Ο. όπως ισχυρίζονται ο αρχιεπίσκοπος και άλλοι πολιτικοί ηγέτες. Παραπλανούν το λαό με τέτοιες δηλώσεις.
Ο Μακάριος είχε πει ότι δεν θα συνεχίσει τις συνομιλίες αν δεν αλλάξει τακτική η Τουρκία.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιλλήκος όταν το ΑΚΕΛ εβαλε στο τραπεζι το όνομα του Παπαδόπουλου κυκλοφορούσε και φώναζε πως είναι η χειρότερη επιλογή, πως η Κύπρος θα παει πίσω 50 χρόνια κλπ. Μετά είδε φως και μπήκε.

Αυτά υπαρχουν και εινα ντοκουμεντα. Για δεν τα λετε;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο μαλάς προχθές δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχει κοινά σημεία με την εδεκ με την οποία ανδρώθηκε πολιτικά πριν να πεταχτεί στους ανανικούς εδή και εσχάτως στο κομμουνιστικό ακελ.

Όσο για το ακελ που στις εκλογές του 03 στήριξε παπαδόπουλο με δεδομένη την στάση του παλαιότερα απέναντι στην κομμουνιστική ιδεολογία και το μίσος του για το Ακελ, απλώς και μόνο για να φάει τον κληρίδη, τι να πούμε;

Antonis είπε...

Μιχάλη, αν το καλοσκεφτείς, κάτι παρόμοιο (με του Λιλλήκα) είναι και η πορεία Χριστόφια. Με τη διαφορά ότι ο δεύτερος πρόκάλεσε μεγαλύτερη (δυστυχώς) ζημιά!
Το σχόλιο κράτησε (και δέξου) το, ως ιστορική μαρτυρία, για τη γενιά των εγγονιών μας.

Ανώνυμος είπε...

1) Πως δηλαδή ο Χριστόφιας έκανε μεγαλύτερη ζημιά; Επειδή ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης για το Αναν; Αυτό το θέμα είναι συζητίσημο και υποκειμενικό και μόνο η ιστορία θα δείξει.

2) Άλλοι οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ και άλλο η ηγεσία.

3) Το ΑΚΕΛ συνεχίζει την στρατηγική Παπαδόπουλου, με διαφορετική τακτική από τον Παδόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Καλα αμαν εφτασαν στο σημειο ΑΚΕΛικοι να μιλουν για μεταλλαξεις αλλων τι να πουμε;

Εβαλαν προεδρο τον Τασσο γνωστο αντικομμουνιστη..

Μετα και ενω τον εστηριζαν αποφασισαν να του τα χωσουν στην προεκλογικη εκστρατεια..

Ηταν εναντιον του αντικομμουνιστη Μακαριου τζιαι ξαφνικα εγιναν υποστηριχτες του...

Και πολλα αλλα...

Ο γιος του Μαλα εν φανατικος ΑΠΟΕΛιστας και δεξιος...Εξιτιμαζε μεστα Facebook την αριστερη Ομονοια και το ΑΚΕΛ..Και ο παπας του εβρεθηκε υποψηφιος του ΑΚΕΛ...

Ανώνυμος είπε...

ο γιος της πλύστρας έγραψε ιστορία.




























ο γιος του φυστόυκάρη έγραψε ιστορία.
























εγώ γράφω και τους δύο στα παλιά μου τα παπούτσια.

χριστακης χαραλαμπους είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Χριστάκη Χαραλάμπους εβαρεθήκαμε τις ανυπόστατες βλακείες που γράφεται.

Ο Αναστασιάδης και ο Λιλλήκας εν μεταλλαγμένοι που τις θέσεις τους, χωρίς να το δικαιολογούν καθόλου.

Το ΑΚΕΛ όποτε άλλαξε θέση το δικαιολόγησε πλήρως και ανάλαβε την ευθύνη.

Τα υπόλοιπα εν απλά για κατανάλωση μέσα στο ψεύτικο κόσμο σας.

Ανώνυμος είπε...


Ο Μ.Μ ειναι μισθωτος επαγρυπνιστης. Για αυτο γραφει παντα ετσι που να μπορει στο κατοπι να πει τα αντιθετα.

Το ΑΚΕΛ θα συνεργαστει με το Λιλληκουι για το Β γυρο οποταν δεν τον χτυπανε παραπανω αποσον πρεπει.

Και το Λιλληκουι που το μονο που τον κοφτει ειναι να εχει εξουσια δεν θα πει οχι.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/15/2012 10:59 μ.μ.

Αυτό που αναφέρεις το έγραψα πιο πάνω.


Ανώνυμος 9/16/2012 8:16 π.μ.

Συγχύζεις κάποια πράγματα.
Μετάλλαξη δεν σημαίνει αλλαγή κόμματος.
Μετάλλαξη σημαίνει αλλαγή θέσεων και μάλιστα από τη μια μέρα στην άλλη.

Το ΑΚΕΛ δεν μεταλλάχθηκε με τη στήριξη στον Παπαδόπουλο. Ο Παπαδόπουλος δεσμευόταν για λύση Δ.Δ.Ο. Και η Δ.Δ.Ο. είναι πάγια θέση του ΑΚΕΛ το οποίο ποτέ δεν την απέρριψε, όπως όλοι οι άλλοι.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Αντώνη:

Θα ήταν χρήσιμο να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/16/2012 11:47 μ.μ.

Η στήριξη του Τάσσου, με την οποία διαφώνησα μέχρι τέλους δεν ήταν μετάλλαξη. Όπως έγραψα και πιο πάνω ο Τ. Π. δεσμεύτηκε για λύση Δ.Δ.Ο. άρα δεν ήταν το ΑΚΕΛ που μεταλλάχθηκε.

Το ότι στήριξε έναν γνωστό αντικομμουνιστή δεν αποτελεί μετάλλαξη. Η μετάλλαξη δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με θέσεις των προσώπων.

Οι λόγοι που το ΑΚΕΛ στήριξη τον Μακάριο είναι γνωστοί και θεωρώ ότι ήταν απόλυτα σωστή και πατριωτική θέση αφού ο Μακάριος αποτελούσε το στήριγμα του κράτους και ήταν πολέμιος της διχοτόμησης.

Η προτίμηση κάποιου προς μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν αποτελεί κριτήριο για να συνεργαστείς μαζί του.
Ας μην τα ποδοσφαιροποιούμε όλα.

Μιχάλης είπε...

@ χριστακης χαραλαμπους

Θα μπορούσα να απαντήσω ένα προς ένα τα ερωτήματα που θέτεις.
Όμως αποφάσισα να μην σχολιάζω πλέον ασυναρτησίες

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/18/2012 9:27 π.μ.

Αντιφάσκεις μόνος σου.

Σολιάτης είπε...

κάποιοι έχουν χάζιν, δηλαδή πρέπει μέσα στα κριτίρια για να υποστηρίξουμε έναν για υποψήφιο πρ΄΄οεδρο τα παιδιά του να είναι με την ομάδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Σολιατη ειναι πιο επικινδυνο να βαζεις τετοιους ανθρωπους απο το να αναθεωρεις τις αποψεις σου για καποιο θεμα...

Και οταν ο Λιλληκας αποφασισε να στηριξει τον Τασσο, σωστα εκανε κατα την γνωμη μου..

Αντιθετα το ΑΚΕΛ ξαφνικα τα γυρισε ολα αναποδα και ο Τασσος απο φιλος εγινε "εχθρος"...

Επισης σ οτι αφορα το σχεδιο Αναν το ΑΚΕΛ απλα ρεζιλευτηκε...

Σολιάτης είπε...

Ανώνιμε 9/19/2012 8:03 μ.μ.
Πως διαπίστωσες ότι το ΑΚΕΛ μετά την υπόδειξη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ως υποψηφίου προέδρου αντιμετώπισε τον Τάσσο Παπαδόπουλο σαν εχθρό; Και γιατί το ΑΚΕΛ ρεζιλεύτηκε με την απόφαση του το 2004; και ποιός το κρίνει αυτό; Το ΑΚΕΛ στηρίζει υποψηφιότητες με βάση αρχές και πολιτικές τοποθετίσεις

pluton είπε...

Κε Μιχάλη πραγματικά εκπλήσομαι με την ΜΟΥΓΚΑ που έχει πέσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.

Τι γίνεται οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι θάβουν ένα τέτοιο γεγονός;

Ακόμα και αν είναι απάτη, δεν νομίζεται ότι πρέπει να ασχοληθούν μαζί της και να διευκρινιστεί;


Η σιωπή που επικρατεί στο σύστημα είναι διότι οι Ομογενείς ζητούν κάθαρση του τόπου από το πολιτικό σκουπιδαριό;

650ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ



http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/600_dis_gia_thn_ellada_apo_omogeneis_an_allaksei_to_suntagma

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΝΟΙΑ
























ΛΑΟΣ






























ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

χ χαραλαμπους είπε...

η απαντηση του ακελ οταν καλειται να απαντησει σε καποιες ερωτησεις ειναι=αυτα που λες ειναι βλακειες για τον δικο μας[καθοδηγουμενο απο την επαγρυπνηση τροπο σκεψης και για την δικη μας ιστορια].δεν σου απανταμε γιατι ετσι μας συμφερει.σημερα ειμεθα μακαριακοι και αυριο θα ειμαστε αντιμακαριακοι.σημερα ειμαστε ελληνες και αυριο μπασταρδεμενοι απο τουρκους και αραβες πχ χριστοφιας.ακελ το κομμα των μεταλλαξεων!

Μιχάλης είπε...

Μα τι θέλεις να σου απαντήσω;
Να κάτσω να ασχοληθώ με τόσες ανακρίβειες, ψέματα και φαντασιώσεις;
Είναι ένα να λες ότι σου κατέβει και άλλο να τα αποδεικνύεις. Όσες φορές ασχολήθηκα μαζί σου δεν πήρα απάντηση, γιατί να το επαναλάβω;