Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


Δεν μπορώ να πω ότι είναι ευχάριστο το ότι η Κύπρος βρίσκεται υπό τη μέγγενη της τρόικας.
Ούτε είμαι από εκείνους που θα κάτσουν να μοιρολογούν και να λένε διάφορα.
Βλέπω, κρίνω και αποφασίζω με βάση τα δεδομένα που είχα μπροστά μου.
Και στην προκειμένη περίπτωση λέω ότι αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή, ορθά πράξαμε και διαπραγματευτήκαμε.
Δεν δεχθήκαμε αμαχητί ότι μας έδωσαν. Και καταφέραμε να κρατήσουμε αρκετούς από τους θεσμούς. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Κατανοώ τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις. Το ζητούμενο όμως είναι τι μπορούσαμε να κάνουμε επί του πρακτέου.
Η αντιπολίτευση επέμενε εδώ και τώρα να υπογραφτεί το μνημόνιο χωρίς καμία διαβούλευση στην ουσία.
Να θυμίσω ότι από πριν κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι ανήγαγε σε κέντρα λήψης αποφάσεων τις συντεχνίες. Ότι κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν δεχόταν τη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και ότι πέρσι τέτοιο καιρό απειλούσαν ότι δεν θα ψήφιζαν τον προϋπολογισμό αν δεν γίνονταν δεχτοί δικοί τους όροι για μείωση ή και εξάλειψη δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και ενώ επέμεναν ουσιαστικά σε άνευ όρων παράδοση στην τρόικα, έρχονται τώρα να ασκήσουν κριτική για σκληρά μέτρα!

Όλοι ασχολούμαστε στο τι λέμε μεταξύ μας.
Πώς είδε όμως ο γερμανικός τύπος την υπογραφή του Κυπριακού μνημονίου;

Είναι ενδιαφέρον να δούμε όπως το κατέγραψε η Χαραυγή στις 7/12/2012.

***

Τα ξένα ΜΜΕ και ειδικά τα γερμανικά πρόβαλαν με εγκωμιαστικά σχόλια το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ με πολύ απαξιωτικό τρόπο σημειώνουν τις δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ως «λεβαντίνικη νοοτροπία», καθώς υπηρετεί βραχυπρόθεσμα, προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κυπριακού κράτους και το μέλλον της Ευρώπης.

Όλα τα ΜΜΕ της Γερμανίας ασχολούνται με το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας την ειλικρίνεια του περιεχομένου του, τη σοβαρότητα του ύφους του και την αισιοδοξία που εκπέμπει.

Ένα από τα σχόλια σε μεγάλης κυκλοφορίας έντυπο αναφέρει μεταξύ: «Ευτυχώς η Κυβέρνηση της Κύπρου, αν και κομμουνιστές, έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα. Δυστυχώς, αντίστοιχη υπευθυνότητα δεν δείχνει η κυπριακή αντιπολίτευση. Φορτώνει την κρίση των τραπεζών στην Κυβέρνηση και θέλει να την παρουσιάσει ως κυβερνητική κρίση. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης φαίνεται να μην κατανοούν ή να μην θέλουν να κατανοήσουν ότι βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση που περιλαμβάνει ολόκληρη την Ευρώπη»

Φαίνεται πως τα ξένα ΜΜΕ γνωρίζουν καλύτερα από την αντιπολίτευση της Κύπρου ή τουλάχιστον είναι αντικειμενικά για τα αίτια που μας οδήγησαν στο Μηχανισμό Στήριξης.

Ενδεικτικά είναι και τα σχόλια έγκυρων οικονομικών αναλυτών που επιβεβαιώνουν τη θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο διάγγελμά του οι οποίοι εκτιμούν πως: «Τα ελλείμματα των δύο τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, είναι τόσο υψηλά ώστε η απαραίτητη ανακεφαλαίωσή τους να μην μπορούσε ποτέ να γίνει αποκλειστικά από το κράτος, όσο οικονομικά εύρωστο και αν ήταν αυτό, καθώς το μέγεθος των ελλειμμάτων τους είναι τεράστιο σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν και το γενικό προϋπολογισμό της χώρας».

Όπως αναφέρουν «για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα πρέπει να πούμε ότι εάν κάποιες δικές μας τράπεζες στη Γερμανία είχαν ελλείμματα του ίδιου μεγέθους σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της δικής μας χώρας, ούτε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν μόνοι τους στην ανακεφαλαίωσή τους, παρά την ομολογουμένως πανίσχυρη οικονομία μας, τα εξισορροπημένα δημοσιονομικά μας και την άριστη δημόσια υπηρεσία που έχουμε».

Έτσι οι όποιες αλχημείες και προσπάθειες διαστρέβλωσης των οικονομικών δεδομένων που φαίνεται ότι αποτελεί πάγια τακτική του ΔΗΣΥ και όσων συστρατεύονται μαζί του, πέφτουν στο κενό. Ακόμα και οι ξένοι τούς περιγελούν και τούς θεωρούν μη σοβαρούς με «λεβαντίνικη νοοτροπία». 

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το κρατος δεν χρειαζετε 1,5 δις χρειαζετε ακομα 1,5 δις περαν απο τα 8,5 δις που χρωστα φκαλοντος το συνολο στο 10. τζαι λογο της απωλειας εσοδων απο την κρισην το αν μεν ερκετουν η (i love) τροικα με τους κυβερνητικους να μεν φακκουν πενιαν τζαι να θελουν τζαι αυξησεις τζαι με τους πολιτικους να μασουν χωρις σταματημα (και το ακελ να οδηγει τα επιπεδα μασας σε αλλα επιπεδα) η τρυπα θα εμαγαλονεν ακομα παραπανω.

Μεν ξεχανεις οτι περαν που τουτα το κρατος χρωστει τζαι 7 δις στες κοινωνικες ασφαλησεις χρεος το οποιον χωνετε τζαι κουντουν το ποτζι ποδα διοτι δεν εχει κανενας αντερα να φκει να πει του κοσμου οτι εμασησαν τες συνταξεις του.

οι τραπεζες επαθαν ζημιαν αξιας 4 δις λογο του οτι ο χριστοφιας επιεν τζαι εψηφησεν υπερ του κουρεματος του ελληνικου χρεους χωρις να ζητηση την προστασια των κυπριακων τραπεζων.

τα αλλα 6 δις που αφορουν μη εξυπηρετουμενα δανεια τζαι πατ ντεπ τζαι τον τραπεζων αλλα ται τον συνεργατικων θα επρεπε να καλυφτουν απο τους μετοχους τζαι οχι απο το κρατος.

γιατι εγω να πιερωνω τα χατιρκα των τραπεζων τζαι των συνεργατικων? γιατι ο χριστοφκιας εμετακυλησεν το κοστος τουτον στον κοσμο? ατζιαπης σου ερισεν τζαι τουτος που τα χαττiρκα? το κομμαν? η ομαδα? οι εταιριες του κομματος?



makarios είπε...

agapite anonime allakse pliroforiodotes giati afti pou exis se paraplanoun ! to kratos ne tha chriasti akoma 1,5 dis alla den ine akoma 7 pou xrosta alla akome 5 ek ton opion ta 3 ta fagane idi i trapezes ( i emporikes trapezes ) . gia tes malakies gia to koureme den tha asxolitho to mono pou tha po ine , ke na iksere o xristofkias se ti vathmo itan ektethimenes kirios i dio trapezes skeftou ligo tous titlous tin epomeni mera "o koummounistis anthellinas poulise tin mitera ellada" ke alla polla kosmitika pou sinithisame ta teleftea chronia . gia tes kinonikes asfalisis psakse ligo , pote danistike to kratos apo to tamio , posa chrostouse prin liga chronia ke posa simmera

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε προπαγανδίζεις τα αμάσητα που σου ταίζει ο Αβέρωφ.

1) Τα κυπριακά δημοσιονομικά είναι σε πολύ καλύτερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης αν και χρειάζονται μια αναδιάρθωση.

2) Αυτό σημαίνει ότι το 1.5 δις να βρεθεί εύκολα με αναδιάρθωση.

3) Αν γινόταν η αναδιάρθωση η Κύπρος θα μπορούσε μετέπειτα τα 6 δις (και όχι 8.5 όπως προπαγανδίζεις) μέσω των αγορών για να ανακεφαλαιώσει ΧΩΡΙΣ κόστος το δημόσιο χρέος και χωρίς μηχανισμούς στήριξης.

3) Τα 7 δις του κράτους το ΤΚΑ είναι χρέος εσωτερικό, μεταξύ εργαζομένων και κράτους και εφόσον τα κράτος μπορούσε να καταβάλει συντάξεις δεν μπορούσε να επηρεάσει τα δημοσιονομικά.

4) Οι ζημίες των τραπεζών έκαναν το χρέος της Κϋπρου 6 φορές μεγαλύτερο από την τρύπα 1.5 δις του δημοσίου και ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό.

5) Οι ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 3 δις (λες 4). Σε πληροφορώ ότι στο γιούρογκρουπ οι ηγέτες δεν μπορούν να ανατρέψουν αποφάσεις. Μπορούν μόνο να καταθέσουν απόψεις. Δεν μπορούσε ο Χριστόφιας να διαπραγματευτεί πέραν του τί συζητήθηκε σαν τα συνολικά μέτρα που θα παρθούν για αντιμετώπιση των συνεπειών του κουρέματος. Εκτός αν ήθελες να προτείνει μη κούρεμα και να χρεωκοπήσει η Ελλάδα και να χάσουμε και τα 6 δις που έχουν οι τράπεζες επενδυμένα.

6) Ο Ομπάμα πλήρωσε κοντά στο τρις για τις τράπεζες. Ο Γκόρταν Μπράουν μερικές εκατοντάδες εκατομύρια λίρες. Η Γερμανία μισό τρις και πάει λέγοντας. Η Ιρλανδία εμπήκε μνημόνιο για τες τράπεζες της και οι Ισπανίκές τράπεζες εχρηματοδοτηθήκαν απευθείας που την Ευρωπαική Ένωση (δηλαδή το ευρωπαικό δημόσιο). Γιατί η Κύπρος να προτωτυπήσει δηλαδή;

7) Κανονικά το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έπρεπε να αφεθεί να χρεωκοπήσει με όλες τις συνέπειες του (όπως ακριβώς θα έπρεπε να γίνει ανά το παγκόσμιο).

Αν δεν ήθελες να πληρώσεις έπρεπε να οργανωθείς και να σκέφτεσαι αντιδράσεις για ταξικό αγώνα στα πρότυπα των ταξικών αγώνων ενάντια στο σύστημα όπως γίνονται από την ανθρωπότητα εδώ και 400 χρόνια.

Εσύ όμως είσαι που εκείνους τους ανθρώπους που αν αφενόταν το σύστημα να καταρρεύσει θα εφώναζες ότι εν η κυβέρνηση που φταίει. Έτσι εμάθετε. Τα δικά σας προβλήματα να τα φορτώνεται στους άλλους.

Κρίμα που έσιει έτσι ανθρώπους σαν εσένα... Πραγματικά κρίμα. Αν σε χαρακτηρίσω άθλιο τζιαι ποταπό είναι τζιαι λλίο σου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη παίρνω αφορμή τον ανώνυμο που μιλά για ταξικό αγώνα και ρωτώ:

Αφού οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια (νεοφιλελεύθερα) προβλήματα στα κατεχόμενα, γιατί το ΑΚΕΛ δεν παραιτήται από την εξουσία και να κυρήξει παγκύπριο ταξικό αγώνα απ' άκρη σ' άκρη του νησιού, μαζί με τουρκοκύπριους προοδευτικούς και όχι μόνο, σαν μέρος της επανένωσης και της λύσης.

Νομίζω αύτο το, "πρώτα το εθνικό και μετά το ταξικό" μπορεί να αναθεωρηθεί ανάλογα με αυτές τις συνθήκες.

Εκτός και αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι που δεν τους λένε...

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε 4 να σου απαντήσω στην θέσην του Μιχάλη: διότι το ΑΚΕΛ δεν παίζει κουμέρες.

Ανώνυμε 1, λυπούμαι που έχει αθρώπους που για να δικαιολογίσουν την πολιτικήν τους ύπαρξην φτάνουν μέχρι να διαστρεβλώνουν ακόμα την αριθμιτικήν.

Οι κομούνιστές εβάλαν την ράσιην τους πουκάτω πάλε (όπως τζιαι το 74) για να διασώσουν ότι διασώζεται μετά που την καταστροφήν που έφερεν η απληστία αυτών που έχουν την πραγματικήν εξουσίαν στον τόπον. Θα μου πείς γιατί δεν τους την επήρεν την εξουσίαν αφούς είχεν την Κυβέρνησην (όπως λαλεί ο ανώνυμος 4). Διότι όπως τζιαι το 74 δεν είχεν την δύναμην. Έκαμεν ότι του επιτρέπει η δύναμη του με το 30% του κόσμου τζιαι που τζιείνον το 30 % το 50% μισοδότζιν υποστηριχτές λόγω οικογενειακής παράδοσης.

Θα έρτει η ώρα που θα έρτετε να γλύψετε πάνω σε τζιείνα που φτύννετε τωρά. Ούτε η κατοχή είναι αστείον ή έφκολον πράμαν, ούτε η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπην τζιαι τες αδύνατες οικονομίες, για να μπορέσει μια μαλακισμένη δεξιά να τα φκάλει πέρα μόνη της, όσον άπληστοι τζιαι να είναι τζιείνοι που την συνθέτουν.

Θα μπορούσεν ο Χριστόφκιας να το παίξει όπως τον πρόεδρον της Ισλανδίας. Να το παίξει ήρωας της αριστεράς σαν τα παιθκιά του ΕΡΑΣ. Τζιαι να παττήσουν οι τράπεζες (ΣΟΥ - που τες υπερασπίζεσαι), τζιαι να γινεί επανάσταση. Να χάσετε (εσείς οι δεξιοί αφού φάινεται να υπερασπίζεσαι την αντιπολίτευσην) τους δημόσιους υπαλλήλους που εδιορίσατε τζιαι τους οποίους εξαπολύσατε τωρά που τα αρχηγεία της δεξιάς παράταξης εταυτιστήκαν με το μεγάλον χρηματιστικόν κεφάλαιον. Θα μπορούσεν να το παίξει κορώνα γράμματα να γινεί κρίση τζιαι να το παίξει η αριστερά τατσίζισσα (πράμαν που ποττέ δεν το έκαμεν) να πιάσει δύναμην τζιαι να ξεπεράσει το 50% να γινεί πραγματική εξουσία. Να κάμει κουμάντον με δικούς της τζιαι όχι με μιαν κρατικήν μηχανήν στημένην που την δεξιάν με πρίγκηπες ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους σκυλλάκια των κομμάτων τους τζιαι της πούγκας τους (βλέπε Κασίνης). Δεν το έκαμεν διότι μετρά τί θα κερδίσει τζιαι τί θα χάσει ο πολλής ο κόσμος τζιαι υπολογίζει ότι μετά που μιαν βιβλικήν καταστροφήν δεν θα φκεί πουπάνω η αριστερά. Θα πάμεν ούλλοι πουκάτω. Η Τουρκία καροδοκεί, ο στρατός ο μισός εν του ΕΛΑΜ, η Ευρωπαϊκή ένωση δεν θέλει ταραχές τζιαι έσιει στρατεύματα στο νησίν.

Η αριστερά φίλοι μου ανώνυμοι τζιαι ο 1 τζιαι ο 4 δεν παίζει κουμέρες.

Η δεξιά όσες φορές έπαιξεν, ακατάστρεψεν τον τόπον: 74, χρηματιστήριον, χρηματηστηριακόν κουμάριν.

Τζιαι κάτι για την τιμήν των αριθμών πρώτε ανώνυμε, εάν οι Κυπριακές τράπεζες (σκατά κυπριακές) επενδύαν τα ρυάλλια των Ρώσσων σε υποδομές στον τόπον, να διούν δάνεια του κόσμου να βάλλει φωτοβολταϊκά, να διούν δάνεια σε τοπικές επιχειρήσεις να βάλλουν αιολικά πάρκα, να αλλάξουμεν τες υποδομές νερού που χάννουν το μισόν νερόν σε διαρροές τζιαι θέλουμεν να διυλίζουμεν το νερόν της θάλασσας για να πιούμεν, να χτίζουν τα νεαρά ζευκάρκα σπίθκια, αντίς να τα παίξουν κουμάριν στην Ελλάδαν, σήμμερα το ανάμισι δις που λείφκεται της Κυβέρνησης ήταν να απορροφηθεί που τα αποθέματα (διότι με 70% χρέος έχουμεν απόθεμαν να πάμεν μέχρι τζιαι 100, τζιαι 120 όπως τες άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς να πάθει κακόν η οικονομία τζιαι να φκούμεν που τες αγορές) τζιαι να ξεπεραστεί η κρίση χωρίς να γίνεί η αρπαγή που επιχειρήται που τους εργαζομένους. Άμαν δεν ήταν τα Χ δις των τραπεζών θα μπορούσες να βρεις δάνεια τζιαι που αλλού αν δεν σου εδιούσαν οι αγορές τζιαι θα μπορούσες να διαπραγματευτείς ακόμα τζιαι στήριξην με καλλύττερους όρους.

Πον να ξαναδείτε την δεξιάν να κυβερνά, εν να αθθυμηθήτε τζιείνα που έχετε τωρά τζιαι δεν τα εκτιμάτε. Έτσι εν η δημοκρατία όμως. Καλλύττερα δεν έχουμεν.

Σολιάτης είπε...

Aceras Είπες τα πολλά καλά, δεν χρειάζεται να πούμεν τίποτε άλλον.

Ανώνυμος είπε...

μπορεις κοκκινε ιαβερη να μας εξηγησεις τα εξης? 1.πως ειναι δυνατον να εισασταν κατα της τροικας και τωρα νας μας την εχετε φερει ? 2.πως ειναι δυνατον το κομμα σας να εγινε μνημονιακο με λυσσα ενω οι κωλοφυλλαδες σας χαραυγογνωμη να πολεμουν την τροικα αρα και την κυβερνηση σας? 3.πως ειναι δυνατον ακομα να αυτοαποκαλειστε κομμα του λαου οταν στις εταιριες σας δουλευουν χιλιαδες ξενοι,οταν απαιτειτε περικοπες απο πολυτεκνους και ολους τους αλλους φτωχους? 4.γιατι δεν αγγιζετε τους βρωμοξενους και τους δικους σας εργοδοτες που τους φερνουν πχ.μιλτης,γαλακτοκομειο πετρου υπεραγορες ι εντ ες? 5.γιατι ο αραπακλας εχει δωρεαν ρευμα και 5000 επιδομα το μηνα ενω εγω δεν δικαιουμαι επιδομα γιατι εμειναν μου 1000 ευρω στην τραπεζα? 6.γιατι δεν πληττεετε τους τεμπεληδες δημοσιους υπαλληλους? 7.θα συνεισφερετε στην εκλογη αναστασιαδη τηρωντας αποχη σαν κομμα στον β γυρο η θα βοηθησετε την εκλογη λιλληκα μπας και σωθει ο τοπος? 8.θα προχωρησετε στην διαγραφη χριστοφια ως αιτιου για την κατα 50%συρρικνωση του ακελ και την διαρροη χιλιαδων ψηφων προς εδεκ,λασοκ.εδη και οικολογους?

arxiepiskopos είπε...

Τελευταίε ανώνυμε,θα σε αποκαλούσα κωλοηλίθιο,αλλά τι μου φταίει ο κώλος να τον προσβάλλω; Τζιείνος τουλάχιστον κλάνει αυθεντικά!

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνιστές είπες;Mακάρι να ήταν κομμουνιστές.Καπιτάλες του κερ@τ@ είναι.

Α.Ε/3

Ανώνυμος είπε...

stelios papalangi

είναι εύκολο να μάθουμε ποιό είναι το γερμανικό " μεγάλης κυκλοφορίας έντυπο" ; ή τα "Τα ξένα ΜΜΕ και ειδικά τα γερμανικά " ; ή οι "έγκυροι οικονομικοι αναλυτές "

Τζαι επειδή εξαναείδα πρόσφατα έτσι σχόλιο τζαι εκυκλοφορούσεν..... Έτσι που περιέργια για το δημοσιογραφικό επάγγελμα..... Άμαν πιάνεις ένα σχόλιο που μιαν εφημερίδα ξένη (ή ντόπια), δεν πρέπει να αναφέρεις τη πηγή σου ;

Θα ερώτουν: Εν τόσο δύσκολο να μας πεις τη πηγή σου ;

Αλλά πλέον ρωτώ: Δεν είσαι υποχρεωμένος βάση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μας τη λέεις ;

arxiepiskopos είπε...

Αυτό που διαπιστώνεται μέσα από τα σχόλια σας είναι ότι κανείς από εσάς δεν έχει την παραμικρή γνώση για να έχει γνώμη επί του θέματος. Γι αυτό γίνεστε γελοίοι με τα σαθρά επιχειρήματα σας.
ΥΓ. Λαχανάκια των Βρυξελλών, έκατσε σου το κλίμαν της Κύπρου? Και όπως το 72-74 το ΑΚΕΛ έστρωνε χαλιά της εοκα β΄, έτσι και τώρα στρώνει χαλί στην τρόικα. Μια ζωή δοσίλογοι εσείς οι δήθεν κομουνιστές της Κύπρου.

ΥΓ. 2) σιηρόττερο που το σιοίρο ε θα ξαναδούμε. Να είσαι σίουρος!!!!

pluton είπε...

ΘΥΜΑΜΑΙ πριν κάνα χρόνο είχα γράψει στο μπλογκ του ΑΝΕΥ ένα σχόλιο που αφορούσε το μνημόνιο και το ΔΝΤ, αν θυμάμαι είχε κάποιες αιχμές για το τι θα ακολουθήσει στην Κύπρο και ο ΑΝΕΥ με έπαρση μου απάντησε " Άκου αχάπαρε όταν φέτος σε εσάς στην Ελλάδα έκαναν 30% μειώσεις μισθών, εμάς εδώ ο Χριστόφιας έκανε 30% αυξήσεις μισθών". Τότε δεν του απάντησα αν και έκανα και εγώ τι σκέψεις μου.

Τώρα με μεγάλη μου λύπη (διότι την Κύπρο την θεωρώ Ελλάδα) ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ με τους στίχους :

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ωρέ pluton θα παλλουκώσουμε και το Μιχάλη και τον Aceras Anthropophorum ?

pluton είπε...

Aνώνυμε για λίγα πράγματα είμαι σίγουρος. Ένα από αυτά είναι ότι ο Μιχάλης είναι δημοκράτης ακόμα και με τους "αντιπάλους" του. Πραγματικά όσοι με γνωρίζουν (διαβάζοντας) βλέπουν ότι δεν μετρώ το κόστος όταν γράφω κάτι ακόμα και αν δυσαρεστήσω ανθρώπους, που αν και "αντίπαλοι" τους εκτιμώ.

Ο Μιχάλης απέκρυψε δύο δημοσιεύσεις μου που "μιλούσαν" με το δικό μου αν θες στίγμα για το ζήτημα που απασχολεί σήμερα την Κύπρο. Σαφώς καταλαβαίνω ότι είναι δικαίωμα του υπεύθυνου του μπλογκ να ελέγχει μερικά πράγματα, ειδικά σε περίοδο προεκλογική.

Να το σχολιάσω όμως αυτό το γεγονός. Ο Μιχάλης είναι ο ίδιος άνθρωπος (εγώ πιστεύω, χωρίς να ξέρω πρόσωπα και πράγματα, εξ άλλου βρίσκομαι πολύ μακριά σας για να έχω άλλη γνώση πλην της αίσθησης που μου προκαλούν τα μπλα μπλα σας) ότι είναι έντιμος δημοκρατικός στρατευμένος ΑΚΕΛικός και γι αυτό θέλει να προστατέψει πράγματα από τον "εισβολέα" με την παράξενη ας το πω νοοτροπία (ιδικά αυτή την ευαίσθητη περίοδο).

Τώρα για το "παλούκι", δεν ξέρω τι ρόλο παίζει ο κάθε ένας, για μένα η ιδεολογία του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή αλλά, στο μυαλό μου ΠΟΤΕ δεν έβαλα επιθετικές ιδέες για τις πεποιθήσεις, ούτε καν αυτών των πολιτικών που είναι έντιμοι (αυτά είναι Κυπριακά πολωτικά χαρακτηριστικά), στο παλούκι όμως βάζω (ας μιλήσω για τα καλαμαράδικα δεδομένα) ... όλα εκείνα τα λαμόγια πολιτικούς και παρατρεχάμενους που πλάνεψαν και κρέμασαν στο τσιγκέλι ένα ολόκληρο λαό ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.

* Για το τσιγκέλι δες στο μπλογκ μου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (Μιχάλη) δεν είδα απάντησή σου!!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

Μαιμούνα,μα υπάρχεις; Καλά λεν πως η βλακεία είναι αιώνια και αήττητη!

Anef_Oriwn είπε...

Τυχερέ Μιχάλη,

Έχεις μέσον με τον Έωλο τζι’ εν να την γλιππάρεις! Εν θα σε παλλουκώσουν ΕΣΕΝΑ κάτι φασιστικά ογλάνια όπως ο Έωλος, άλλως Plutonας!!!

arxiepiskopos είπε...

Φίλτατε Anef_Oriwn,
ο Μιχάλης είναι ο τυχερός οξά εσύ που εν να παλλουκωθείς?

Άτε πάλε τυχερούλη!!! Από 1/3/13 θα βρισκόμαστε στο ίδιο χαράκωμα να πολεμούμε μαζί το ΓΑΡΟ που εν να εκλεγεί πρόεδρος!!! Ποιος σου το παραλάλησε ρε ανάφεντε Anef_Oriwn !!!!
Να γίνουμε τζιε συναγωνιστές!!!!

pluton είπε...

Ο arxiepiskopos μίλησε για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ :
Ο κος Μαλάς αντιμετωπίζει σ αυτές τις εκλογές κάποιους κυρίους των αστικών κομμάτων. σωστά;

Για φαντάσου στις επόμενες εκλογές ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ να αντιμετωπίζει τον εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ!!!!!

Αυτό αν είναι πολιτικό παλούκι....


Αυτού του είδους τα πολιτικά παλούκια τα αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ήδη το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

pluton , το ΑΚΕΛ με το ΕΛΑΜ είναι "συμβιωτικοί οργανισμοί" !!!!

http://christofias-watch.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Επιχειρείται νεκρανάσταση και βρικολάκιασμα του W.C. Blog!

arxiepiskopos είπε...

Μετά το ΕΛΑΜ,τον Κουλία και την ΕΔΕΚ,τούτοι εμείναν να υποστηρίξουν το Λιλλήκκα!

arxiepiskopos είπε...

«ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»
Με τον τίτλο αυτού του “post” καταφέρατε να μας πείσετε γι αυτό που σας λέμε εδώ και αρκετό καιρό. Δηλαδή ότι όχι μόνο ότι είσαστε ανεύθυνοι εσείς οι κομμουνιστές, αλλά είσαστε γενικά άχρηστοι σε όλα!
Εμείς σας προειδοποιούσαμε ότι ο Χριστόφιας θα διαλύσει τα πάντα από καιρό.
Η Μεγαλύτερη επιβεβαίωση και παραδοχή για του λόγου το αληθές, προέρχεται μέσω αυτού του τίτλου από έναν επίσημο κομμουνιστή.
Άντε, περαστικά σας.



ΥΓ. αφιερωμένο σε όλα τα πιστά Μπέεεε της ακελικής στάνης.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!!!!
Εμείς να κρατάμε την ουσία……. και σεις να ονειρεύεστε!!!!!!