Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΝΤΕΡΒΙΣ ΑΛΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι ένα μικρό μέρος από συνεντεύξεις – μαρτυρίες – που πήραμε πρόσφατα από ανθρώπους (Ε/κύπριους και Τ/κύπριους) που είχαν επαφή με τον Καβάζογλου και Μισιαούλη.

Ολόκληρο το υλικό θα μεταδοθεί από τον ΑΣΤΡΑ σε δύο μέρη την Τρίτη 16 και 23 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο της εκπομπής «Ιστορικές Διαδρομές».

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία, άγνωστα ως επί τω πλείστον για τους δύο ηρωομάρτυρες της ελληνοτουρκικής φιλίας στην Κύπρο.

Θα αναρτηθεί αργότερα και στο ιστολόγιο http://istorikesdidromes.blogspot.com



46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Κ. ΜΙΧΑΗΛ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟ0ΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΘΩΠΟΥΣ

Κώστας είπε...

Αγαπητέ θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την εκπομπή.
Όταν έχουν τη δική σου σφραγίδα, δεν υπάρχει καμια αμφιβολία για το περιεχόμενο, την ποιότητα και την αντικειμενικότητα.

Να σαι καλά για ότι μας προσφέρεις

Ανώνυμος είπε...

Nai tha anamenoume me endiaferon.

Thrasys είπε...

Σέβομαι την θυσια τους όμως με μεγάλη θλίψη παρατηρώ ότι συνεχίζεται το παραμύθι περι ελληνοτουρκικής φιλίας και τα πανηγύρια για επαναπροσέγγηση..... βέβαια αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην κομματική καπηλεία και εκπμετάλλευση των ονομάτων των Καβάζογλου και Μισιαούλη(από τα ίδια τα παιδιά τους για μια δράκα ψήφους)


Μιχάλης είπε...

@ Thrasys Thrasou

Σέβομαι την άποψη σου αγαπητέ φίλε αλλά δεν την συμμερίζομαι.
Εξαρτάται για ποιας μορφής επαναπροσέγγιση μιλούμε. Αν είναι αυτές που μιλούν για ψυχολογικά και μόνο προβλήματα μεταξύ μας και ότι αυτά θα ξεπεραστούν με πανηγύρια, μπορεί να συμφωνήσω.
Η επαναπροσέγγιση είναι πολιτική υπόθεση και στόχο έχει να φέρει τις δύο κοινότητες πιο κοντά, ιδιαίτερα μετά τα 40 χρόνια διαχωρισμού.
Και ως τελικό αποτέλεσμα τούτου, να αποδεχθούμε συνειδητά ότι θα ζήσουμε μαζί με τους Τ/κύπριους.

Αν ήταν παραμύθι η Ελληνοτουρκική φιλία, δεν θα έδινε τη ζωή του κανένας. Υπάρχει όμως μια στρατιά από ανθρώπους που υπόφεραν γι’ αυτό το σκοπό και έδωσαν και τη ζωή τους.

Εμπόδιο σε όλα αυτά είναι οι εθνικιστικοί στόχοι που καλύπτονται κάτω από το πέπλο του εθνικού.
Επίσης, αν δεν κατανοήσουμε ότι το τσουβάλιασμα δεν εξυπηρετεί, τότε δεν κάνουμε τίποτε.
Ούτε όλοι οι Τ/κύπριοι, ούτε όλοι οι Ε/κύπριοι είναι το ίδιο.

Καμιά καπηλεία δεν γίνεται των ονομάτων των Καβάζογλου και Μισιαούλη.
Διότι εκδηλώσεις γίνονται μία φορά τον χρόνο και στοχεύουν να αναζωπυρώσουν τα ιδανικά για τα οποία αυτοί έδωσαν τη ζωή τους.

Δεν είναι όπως άλλες περιπτώσεις που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για ένα σκοπό και τους τιμούν κάποιοι προδίδοντας εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο στις εκδηλώσεις.

Όσο για τα παιδιά τους, δεν έχω υπόψη μου να είναι βουλευτής κάποιο παιδί του Καβάζογλου. Άλλωστε ο Ντερβίς δεν είχε παιδιά.

Όσον αφορά την κόρη του Μισιαούλη θα σε θυμίσω ότι ήταν 2 φορές υποψήφια και δεν εκλέγηκε.
Για ποια εκμετάλλευση μιλούμε;

Άλλοι εκμεταλλεύονται τα ονόματα τους για να εκλέγονται σε αξιώματα και υπουργικούς θώκους.

Thrasys είπε...

Πραγματικά πιστεύετε ότι ο τούρκος που μας σημαδεύει μέσα από το την ακίδα του όπλου του, θα ενδιαφερτεί για την πολιτική/κομματική μας ταυτότητα;

Προφανώς όχι

Αυτό προς απάντηση της φράσης σας "Ούτε όλοι οι Τ/κύπριοι, ούτε όλοι οι Ε/κύπριοι είναι το ίδιο"

Για τα υπόλοιπα αποδέχομαι την δική σας θέση

ΑΝΟ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είπε...

τουρκικα βιβλια στ δημοτικου:Τα νησια του αιγαιου βρισκονται σημερα υπο ελληνικη κατοχη-σελ.19....η ελλαδα δεν εχει δυναμη να διατηρηση στο αιγαιο ειρηνη.σελ.21....η ειρηνη στη μεση ανατολη και η ασφαλεια στην ασια ειναι δυνατον να διατηρηθει με την επιστροφη αυτων των νησιων στην τουρκια.σελ 65....η τουρκια καθορησε τα χωρικα της υδατα στα 6 μιλια το 1930.ετσι η χιος,μυτιλινη και σαμος βρισκοντε σ αυτα.σελ 110.......βιβλιο τα δικια της τουρκιας στο αιγαιο, του καθηγητη ιστοριας μεχμετ σακα.στις ιστορικες ακαδημιες και στρατιοτικες σχολες διδασκοντε οτι μινωιτες ,μυκηναιοι,τρωες,πελασγοι και ιωνες ειναι προτουρκικες φυλες που κατοικουσαν στο αιγαιο.Συμφωνα με αυτες τις θεωριες οι ελληνες ειναι παρακλαδι του τουρκικου λαου που μονο αυτος ειχε τη δυναμη να δημιουργη μεγαλα κρατη και πολιτισμους.Ακομη μια εργασια του σελαχατιν χατζινικ λεει οτι οι τουρκοι ηρθαν στο αιγαιο το 2480 πχ και οτι δημοκριτος ηροδοτος ιπποκρατης πυθαγορας και ομηρος ηταν τουρκικης προελευσης.η εργασια εγκριθηκε και διδασκετε στα σχολεια......η εφημεριδα μιλιετ παρουσιασε στην ηλ. εκδοση της χαρτη με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μεγαλη τουρκια φυσικα με κυπρο και ελλαδα προσαρτησμενες σ αυτην.Αυτα μαθαινουν τα τουρκακια στο σχολειο και στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σχολεια στα κατεχομενα.Αυτα περι ελληνοτουρκικης φιλιας

Σωτήρης είπε...

Τί να σου πω ρε φίλε ΑΝΟ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ; Όταν βλέπω τη λύσσα με την οποία η εκκλησιαστική και εθνικιστική εξουσία τρομοκρατεί την παιδεία μας αλλά και τους ενήλικες συμπολίτες μας και τους αποτρέπει από το να κοιτάξουν ελεύθερα την ιστορία για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, όταν βλέπω τόσες εξώφθαλμες αντιφάσεις και σκόπιμες παρεμβολές στα ιστορικά γεγονότα που μας υποχρεώνουν να αποδεκτούμε από την τρυφερή μας ηλικία, άρχισα να αμφιβάλλω κι' εγώ. Ίσως οι Τούρκοι να λένε την αλήθεια.

ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είπε...

Φιλε Σωτηρη στην εκκλησια λενε ν αγαπας τον πλησιον σου και να γυρνας και το αλλο μαγουλο στον πρωτο χαστουκι,καμια σχεση με εκκλησιες και εθνικισμους δεν εχω ,απλα λεω τι μαθαινουν οι τουρκοι στα σχολεια τους.Οσο για το αν λεν αληθεια ,σε ξενα πανεπηστημια διδασκοντε ολες τις επιστημες που εχουν την βαση τους την Ελλαδα.

Μιχάλης είπε...

@ Thrasys Thrasou

Αγαπητέ μου φίλε όσο κι αν σε εκπλήξει δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αναφορικά με αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή ο Τούρκος στρατιώτης δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική ή την κομματική μας ταυτότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ε/κύπριο στρατιώτη.

Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους από την εξουσία.
Αν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε μια χώρα δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απόψεις.

Αυτά προς προβληματισμό.

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΟ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Αγαπητέ μου Πάμπο, έχεις απόλυτο δίκαιο για το τι γράφουν τα τούρκικα σχολικά βιβλία ιστορίας (και όχι μόνο).
Τι κάνουν; Ασκούν εθνική πολιτική, γράφουν την εθνική ιστορία.
Το ίδιο γίνεται και στη δική μας πλευρά. Γράφουν εθνική ιστορία.

Όμως αν δεν το έχεις υπόψη σου, στα κατεχόμενα μετά το 2004 ο Ταλάτ άλλαξε τα βιβλία ιστορία. Μπορείς να δεις μια σχετική αναφορά μου σ’ αυτό: http://mihalismihail.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html

Με την εκλογή Έρογλου, απανήλθαν τα παλιά.

Στη δική μας πλευρά έγινε ολόκληρος πόλεμος για να μην αλλάξει (δήθεν) η ιστορία και όλοι μιλούσαν για αφαίρεση στοιχείων, ενώ ο στόχος ήταν η προσθήκη στοιχείων.

Κατά την άποψη μου, ώσπου δεν αλλάζουν τα βιβλία αυτά και να δίνουν τις πραγματικές διαστάσεις των ζητημάτων, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

Διάβασε όμως την παραπομπή, θα σε διαφωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

εγκυρότατες πληροφορίες φέρουν ολόκληρη την ΚΕ του ΑΚΕΛ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 000 βλήματα που θα καταστραφούν σε λίγες μέρες!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγκυρότατες πληροφορίες φέρουν ολόκληρη την ΚΕ του ΑΚΕΛ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 000 βλήματα που θα καταστραφούν σε λίγες μέρες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ είπε...

Ο ντερβις καβαζογλου ηταν λινοβαμβακος ή απογονος των μογγολων;

Ανώνυμος είπε...

μαλλον ο Μισιαουλης ηταν απογονος των τουρκομογγολων.

Ανώνυμος είπε...

ο μακεδονας και ο ανωνυμος 4΄και 35 καλυτερα ειναι να μαθουν την δικη τους καταγωγη!

Σωτήρης είπε...

"Οσο για το αν λεν αληθεια ,σε ξενα πανεπηστημια διδασκοντε ολες τις επιστημες που εχουν την βαση τους την Ελλαδα."

Την τότε όμως, όχι τη νυν.

ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είπε...

Ξαναδωσε μου την παραπομπη γιατι δεν μου εμφανιζει τιποτε.Οσο για τα σχολικα βιβλια μας αν εννοεις για την Κυπρο δεν αναφεροντε στις βιαιοτητες των εισβολεων στην πραγματικη τους διασταση,ουτε στις δολοφονιες στην πρασινη γραμμη,ουτε στην δολοφονια Ισαακ,Σωλομου ουτε στο οτι οι εκκλησιες εγιναν σταυλοι,ουτε στη δολοφονια Θεοφιλου Γεωργιαδη ,ουτε για τα ιμια,ουτε για το τι διδασκοντε οι τουρκοι στα σχολεια, ακομη χαθηκε το δεν ξεχνω,και διαφορα αντικατοχικα τραγουδια και εκδηλωσεις το προβλημα μας εμεινε δικοινωτικο και οχι η μεσο της βιας, της κτηνωδιας και των οπλων παρανομη κατοχη του νησιου μας.Αν μιλας γενικα και για την ελλαδα σε παραπεμπω στους θιασωτες της ελληνοτουρκικης φιλιας Μπουταρη,που θα κανει αγαλμα του αττατουρκ στην Θεσσαλονικη,δεν πιστευω καποιος ελληνκυπριος να θελει αγαλμα του λαλα μουσταφα,και στην Ρεπουση που εγραψε σε σχολικο βιβλιο οτι στη Σμυρνη το 22 ''Υπηρξε συνωστισμος απο τους πολλους ελληνες που περιμεναν να μπουν στα πλοια'' .Οι Εελληνες δεν ηταν ''πολλοι'' ηταν εκατομυρια σφαγιαστηκαν,βιαστηκαν μαναδες μπροστα στα παιδια τους πριν να θανατωθουν,καηκαν ζωντανοι και αλλοι πνιγηκαν για να γλιτωσουν τα πιο πανω.Και ολα αυτα για τι ο κεμαλ [περι αυτου το αγαλμα] αποφασισε αυτο για τις μειοοτητες[στην κυπρο παμε να συνετερεψουμε με μια μεινοτητα απο τις 2-3 που εχουμε] Ε ναι αυτο ειναι ανθελληνομογγολικη φιλια. Αυτη δεν ειναι η αποψη μου αυτο λεει η ιστορια.

Σωτήρης είπε...

@ΑΝΟ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Φίλε μου
πριν να τα κάνουν όλα αυτά που λες οι Τούρκοι στη Σμύρνη, κάναμε και μεις κάποια άλλα όταν είχαμε το πάνω χέρι και προχωρούσαμε στα βάθη της Μικράς Ασίας. Ψάξε ανεξάρτητες πηγές από ξένους μάρτυρες να μάθεις.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Θέλουμε όλα αυτά να συνεχίσουν να γίνονται ή να τα σταματήσουμε για πάντα και να ζήσουμε ειρηνικά; Αυτό είναι το θέμα. Γι' αυτό δώσανε τη ζωή τους οι Καβάζογλου-Μισιαούλης. Αν σε εμπνέει σε εμπνέει. Αν σε αφήνει αδιάφορο, πάλι καλώς. Αν είσαι αντίθετος όμως, δώσε μια εξήγηση. Γιατί πολεμάς μια τόσο όμορφη ιδέα;

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Εάν πιστεύεις ότι η βία ή περιστατικά όπως αυτά που αναφέρεις και τα οποία διαπράχθηκαν από Τούρκους ή Τουρκοκύπριους ακροδεξιούς, έγιναν μόνο από αυτούς, τότε είσαι γελασμένος φίλε.
Έγιναν και από Ε/κύπριους και από Έλληνες κατά περιόδους, ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμου.
Εμείς μήπως διδασκόμαστε γι’ αυτές τις περιπτώσεις;
Ούτε εμείς ούτε εκείνοι διδάσκονται τις θηριωδίες τους φίλε μου.

Σημειώνω ακόμα ότι τα εγκλήματα που αναφέρεις έγιναν από ανθρώπους συγκεκριμένης ιδεολογίας. Γιατί να τα χρεώνω σε όλους;
Το ίδιο ισχύει και για τις δικές μας περιπτώσεις.
Γιατί τα εγκλήματα που έγιναν από μερίδα Ε/κυπρίων συγκεκριμένης ιδεολογίας να χρεώνονται σε όλους μας;

Ποιους εξυπηρετούν οι γενικεύσεις και οι διαχωρισμοί;

Ξαναβάζω τη διεύθυνση: http://mihalismihail.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html

Δες κι αυτό: http://mihalismihail.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ είπε...

Την καταγωγη μου εγω την γνωριζω κ ευχαριστω τον Θεο που ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.Δεν ειμαι θυμα της εγγλεζικης πολτικης που καταφερε να σας πεισει για την κυπριακη συνειδηση σας.
Η Ιμβρος κ η Τενεδος σας λενε κατι;;

pluton είπε...

Σωτήρης @

Γιατί είστε τόσο μίζεροι με την γενιά σας;

Λοιπόν να μιλήσουμε για την τεράστια συμβολή των ΝΥΝ Ελλήνων και του ΝΥΝ Ελληνικού πολιτισμού και της συμβολής του παγκοσμίως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ γιατί Θα έπρεπε κανείς να γράφει κατεβατά δύο ονόματα:

SIR BASIL ZAHAROFF Αυτός στη περίοδο 1890-1936 υπήρξε η υπ αριθμ 1 προσωπικότητα παγκοσμίως, συνέτριψε τους γερμανούς παραγωγούς όπλων Κρουπ.....

http://pluton22.blogspot.gr/2013/01/sir-basil-zaharof.html

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ο δάσκαλος του Αινστάιν

 Κύριοι ζητήστε να σας απαντήσω σε χίλια δύο πράγματα, κανείς όμως δεν θέλησε να ρωτήσει ποιος ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας λέω απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπεραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, στον οποίο, εγώ προσωπικά αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα. ΑΛΜΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ (η τελευταία συνέντευξη τύπου το 1955)


ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΉ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑς ΡΙΞΩ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΑΠΟ νυν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ (και όλα αυτά από ένα λαό 10 μόλις εκατομμυρίων πχ ότι αξιόλογο μπορούν να προβάλουν οι τούρκοι είναι σε κάποιον Κεμάλ που απλά κατάφερε να σφάξει ανθρώπους και να καταστρέψει πολιτισμούς, αυτό προς σύγκριση).

ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΦΥΛΕΣ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ!!!

Σωτήρης είπε...

@Pluton

Φωτεινά πνεύματα επιστημόνων και καλλιτεχνών υπάρχουν και σήμερα βεβαίως. Αλλά για να λέμε όλη την αλήθεια, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι και αναγνωρισμένοι Ελληνόφωνοι επιστήμονες αναδείχθηκαν και έδρασαν εκτός Ελλάδας.
Η Ελλάδα σαν κράτος δεν βρίθει επιστήμης και τεχνολογίας. Βρίθει μονών εκκλησιών και ρασοφόρων, κλεπτών απατεώνων και καταχραστών, φασιστών παραχαρακτών σκοταδιστών και δικτατόρων.
Όλα αυτά μας θλίβουν βεβαίως, μη νομίσεις ότι το λέμε με χαρά και ικανοποίηση. Το μόνο που μας κάνει να νιώθουμε κάποια ανακούφιση μελετώντας αυτό το Βυζαντινό θεοκρατικό Ελληνόφωνο κράτος, είναι οι καλλιτέχνες του και η καλλιτεχνική τους παραγωγή. Που εν πάση περιπτώση αρκετοί απ' αυτούς μπαινοβγαίνουν συνέχεια στα δικαστήρια και τις φυλακές από το κυνήγι και τις διώξεις που υφίστανται από το ανθελληνικό σκοταδιστικό καταστημένο.

Αυτά Πλούτωνα μου τα ξέρει όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα και δεν έχει καμία μα καμία σημασία αν εμείς μέσα στη στραβομάρα μας δεν τα αποδεχόμαστε. Η αλήθεια μιλά αφ' εαυτής ασχέτως αν τη δέχεσαι ή αν δεν τη δέχεσαι.

pluton είπε...

Σωτήρης@

Aγαπητέ μου Σωτήρη χαίρομαι που βρίσκεις ότι "η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο". Αυτό δείχνει την ποιότητάμας σαν λαός.

Απορώ γιατί νοίώθεις άσκημα μα την Βυζαντινή μας ιστορία, η μεσαιωνική μας ιστορία (δηλαδή το Βυζάντιο) είναι τόσο λαμπρή που εκπλήσει τους παγκόσμιους μελετητές κυρίως τους ξένους πχ ο sir Steven Runciman : «Ποτέ άλλοτε όμως δεν υπήρχαν τόσοι λόγιοι που να ήταν αφιερωμένοι στην ερμηνεία και την ανανέωση της αρχαίας ελληνικής σκέψης και στη διαφύλαξη της ελληνικής παράδοσης. Ακόμα και η λέξη “Έλλην” ανέκτησε το αρχαίο της νόημα. Και ευτυχώς για τον πολιτισμό όλης της Ευρώπης, αυτή η τελευταία Βυζαντινή αναγέννηση εμφανίστηκε σε μια στιγμή της ιστορίας που οι Δυτικοί λόγιοι ήταν προετοιμασμένοι να ανακαλύψουν το μορφωτικό κόσμο που κρατούσαν ζωντανό οι λόγιοι του Βυζαντίου». Για να μη σου γράψω τι ύμνους γράφουν οι Ρώσοι και οι Σλάβοι, αλλά ο διαπρεπής sir Steven Runciman έγραψε τόσα που είναι αρκετά για τους εγκλωβισμένους σε στερεότυπα και σύγχρονους "προοδευτικούς " αφορισμούς για την μεγαλειώση Βυζαντινή μας ιστορία.

Όσο αφορά για την Εκκλησία μας σε πληροφορώ ότι θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας κληροδότησαν κείμενα και ύμνους ισάξιους της αρχαίας μας κληρονομίας.


Ανώνυμος είπε...

Άτε ολάν!

ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είπε...

Παιδια θυμαστε οτι ειμαστε Ελληνες;4000 χρονια ιστοριας θα χαθουν;Επηδη εμειναν στο νησι καταλοιπα της τουρκοκρατιας;Και παντα ελεγχομενα απο την τουρκια;[δουριος ιππος].Λυπαμε για σας γιατι μιλατε σαν δικηγοροι τους τουλαχιστον.Ειναι η οχι δουριος ιππος της τουρκιας; ειναι η οχι καταλοιπο της τουρκοκρατιας;δεν ειναι η πλειοψηφια τους που εξελεξε τον εξτρεμιστη ντεκτας; Να γινουμε ισοτημα μελη σ ενα καθαρα ελληνικο νησι με μια συντριπτικη μειοψηφια καταλοιπο μιας κατοχης.Ελεος ρε παιδια δεστε λιγο την ιστορια, απο που ξεκινησαν και φανταστειτε το μελλον.

Σωτήρης είπε...

"η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο"

Εγώ ξέρω ότι το μόνο που έφερε η Ρωμανία ήταν η πτώση των Ελληνικών γαιών και των Ελληνόφωνων πληθυσμών όπως επίσης και των γύρω αυτής, υπό Τουρκική κατοχή. Και αν επρόκειτο να κάνω μια πρόβλεψη θα ήταν αυτή: Άσχετα αν επενέβηκαν οι Ευρωπαίοι και ελευθέρωσαν ένα κομμάτι αυτών των γαιών και πληθυσμών, η Ρωμανία όπως "ανθεί", σίγουρα θα φέρει κι' άλλο. Το ίδιο. Τουρκική κατοχή πάλι.

Αίσωπος είπε...

Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο και δεν έχω καμιά σχέση με την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Βυζάντιο), τζαι ούτε έχω τον καηλέν του.
Για ότι έγινε στην μικράν Ασία, με ενδιαφέρει σαν ιστορικό γεγονός όπως και κάθε άλλο. Την ιστορία πρέπει να την γνωρίζουμε και να παίρνουμε μαθήματα. Όμως δεν νιώθω ότι πρέπει να εκδικηθώ για οτιδήποτε επειδή πριν ένα αιώνα κάπου σφάγιασαν, λεηλάτησαν, πυρπόλησαν και προσφυγοποίησαν κάποιους ελληνόφωνους. Όπως δεν νιώθω να έχω ευθύνη επειδή κάποιοι φασίστες που τυγχάνει να μιλούν ελληνικά έκαναν τα ίδια σε ελληνόφωνους, ή τουρκόφωνους ή σε οποιονδήποτε άλλον.

Δηλαδή τωρά αν γνωρίσω έναν τούρκο με τον οποίο βρίσκω να έχω κοινά ενδιαφέροντα, δεν πρέπει να τον κάνω φίλο επειδή κάποιοι τούρκοι έγραψαν βιβλία και διατύπωσαν θεωρίες σε βάρος του ελληνισμού; Τι φταίει ο άνθρωπος;
Ή αν γνωρίσω μια τουρκάλα και μου αρέσει ο χαραχτήρας της και η φάτσα της δεν πρέπει να την κάνω φιλενάδα επειδή ο στρατός και η άρχουσα κεφαλαιοκρατική τάξη της Τουρκίας κατέχει την μισή Κύπρο;
Αν δουλεύω με τον Οσμάν και έχουμε τα ίδια προβλήματα και διεκδικήσεις δεν πρέπει να συνεργαστούμε και μαζί να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας επειδή οι φασίστες και από τις δυό πλευρές έσφαξαν, βίασαν και ξεσπίτωσαν (και βέβαια δεν ξεχώρισαν τούρκους και έλληνες).
Αν και από τις δυό πλευρές υπάρχουν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι που θέλουν να οικοδομήσουν μαζί ένα κράτος ομόσπονδο και να συνεργαστούν για το καλό μιας κοινής πατρίδας, δεν πρέπει να συνεργαστούν και να αγωνιστούν μαζί για τον κοινό σκοπό επειδή κάποιοι και από τις δυό πλευρές έκαναν ότι έκαναν;
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε (Άνω δεξιά Αμμόχωστος και άλλοι)μερικά απλά πράγματα δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε μαζί σας. Θα σας αφήσουμε στο παρελθόν σας και να προχωρήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

εγκυρότατες πληροφορίες φέρουν ολόκληρη την ΚΕ του ΑΚΕΛ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 000 βλήματα που θα καταστραφούν σε λίγες μέρες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν αναπτύξουμε την πολεμική βιομηχανία…… βλήματα έχουμε άφθονα!!!

pluton είπε...

ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ @

Αγαπητέ μου γράφεις αλήθειες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, διαβάζω κάποια ποστ και γελάω, ο άλλος λέει έχω φίλο ένα τούρκο, δηλαδή έχει φίλο ένα εν δυνάμει μελλοντικό βιαστή της μάνας του και της αδελφής του, διότι γείτονες και φίλοι ήταν αυτοί που βιάζαν και σκότωναν σε όλες της φάσεις της κοινής μας ιστορικής "συνύπαρξης", αν βρουν και κανένα που τους ξεφεύγει τον εκτελούν όπως τον ΝΤΕΡΒΙΣ ΑΛΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ και καθαρίζουν .

Τους τούρκους δεν μπόρεσαν να τους ανεχτούν επί αιώνες οι κινέζοι, για να ησυχάσουν έκτισαν το Σινικό τείχος, ο δε Σουν Τζου στο έργο του "ΗΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" αναφέρει πλήθος περιστατικά που δείχνουν με ποιούς θέλουν να γίνουν τακίμια οι σύντροφοι. Βέβαια τι ανάγκη έχουμε τις μαρτυρίες των κινέζων, έχουμε ζήσει την θηριωδία τους επί αιώνες.

ΑΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητε Αισωπε οτι και αν κανεις οτι και αν πεις το αιμα που κυλαει μεσα σου ειναι Ελληνικοτατο, οι ριζες σου βρισκοντε πιο περα απο το βυζαντιο,και η διαλεκτος που μιλας η πιο συγγενικη της αρχαιας ελληνικης.Ως εκ τουτου δεν μπορει να γινεις συνετερος με κανεναν οσμαν,ταγιπ,μεχμετ αλι, η ραουφ.Οτι γινοταν στην μικρα ασια ηταν αμεσα συνδεδεμενο με τα χωματα που πατας και δυστυχως αυτοι οι ελληνοφωνοι που κατακρεουργηθηκαν ηταν αδελφοι σου.Τωρα αν νοιωθεις αδελφους σου τους τουρκοφωνους μεχμετ,ραουφ και ταγιπ και παρεις και τουρκαλα γυναικα τι να σου πω, απλα εισε ενα μικρο λιθαρακι της βασης στην οποια θα τουρκοποιηθει η κυπρος.Αληθεια τον γιο σου πως θα τον λενε; Απαντα μου σε αυτο και στο αν οι ΤΚ ειναι καταλοιπο της τουρκοκρατιας και δουριος ιππος της τουρκιας ,γιατι αυτο δεν το σχολιαζει κανεις.

Αίσωπος είπε...

pluton τζαι άνω Αμμόχωστος ετζύλισεν το στούππομαν τζαι ήβρεν την μαείρισσαν.
Για τους τουρκοκύπριους απάντησεν ο Μιχάλης Ανω, αλλά που να καταλάβεις. Σ' ένα σύνολο ανθρώπων είτε με εθνικά χαραχτηριστικά, είτε θρησκευτικά, είτε κοινοτικά, είτε οτιδήποτε άλλα, υπάρχουν οι κακοί, οι καλοί, οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι αναρχικοί, οι αδιάφοροι, οι θρησκευόμενοι, οι σεξομανοίς κ.λπ. Δεν γινεται να τσουβαλιάζουμε ένα συνολο ανθρώπων επειδή ανήκουν σ' αυτό. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του και τους στόχους του. Έχει τις πολιτικές του ή άλλες τοποθετήσεις που συνήθως συμπίπτουν με τις τοποθετήσεις άλλων ανθρώπων που ανήκουν σε άλλες εθνικές ή άλλες ομάδες. Επίσης μπορείς να ψάξεις χωρίς όμως προκαταλήψεις την καταγωγή των τουρκοκυπρίων, έχουν πολλοί από αυτούς τουρκική καταγωγή;

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Εξισλαμισθεντες φρανκολεβαντινοι,αιγυπτιοι,συριοι,λιγοι κουβαλητοι απο τη μητερα τουρκια και εξισλαμισθεντες ελληνες. Με αυτους θα συνετερεψουμε.Δεν μου απαντησες ομως αν ειναι η οχι καταλοιπο της τουρκοκρατιας και δουριος ιππος της τουρκιας .Απαντατε μου καποιος τελοσπαντων.Οσο για το Ανω,απλα παντα σας αρεσει να προκαλειτε.

pluton είπε...

pluton τζαι άνω Αμμόχωστος ετζύλισεν το στούππομαν τζαι ήβρεν την μαείρισσαν.


Είδες αγαπητέ μου Αίσωπος τι κακό πράγμα είναι η δημοκρατία, ενώ αν ηχούσε ένα σιωπητήριο, θα κυλούσαν όλα αυτά τόσο "ομαλά".

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου οι τουρκοκύπριοι είναι κατά κύριο λόγο Έλληνες εξισμαμισθέντες, όπως και οι τούρκοι περισσότερο Ελληνικό αίμα κυλά στις φλέβες τους, πχ οι Τσάμηδες δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξαλβανισθέντες Έλληνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητέ μου ισχύει η άποψη ότι "Όποιο αρνί βγαίνει από την στάνη το τρώει ο λύκος", έχασαν οι άνθρωποι αυτοί την Ελληνική τους παιδεία και κουλτούρα, ασπάστηκαν την τουρκική βαρβαρότητα τι τους έμεινε; Δες οι γενίτσαροι ήταν κυρίως Έλληνες, τι έγιναν μόλις γαλουχήθηκαν στον ζωώδη βαρβαρισμό;

Ανώνυμος είπε...

Από ζωώδη βαρβαρισμό είναι πλούσια και η δική μας χώρα αγαπητέ μου. Θα τον βρείς εύκολα στις εθνικοθρησκευτικές συμμορίες της δεξιάς παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

Το μπλογκ ειναι τουρκοκυπριακο;

Μιχάλης είπε...

Κάποια σχόλια έτσι στα σύντομα.

Το έγραψα και πιο πάνω αλλά δεν πήρα απάντηση.
Είναι εύκολο να χωρίζουμε τον κόσμο σε ομάδες και να θεωρούμε ότι η μια είναι καλή και η άλλη κακή.
Π.χ. όλοι οι Έλληνες είναι καλοί, όλοι οι Τούρκοι είναι κακοί.
Αυτή είναι η τέλεια συνταγή. Χρησιμοποιώντας την απολυτότητα – παράγωγο του εθνικισμού – να διατηρούμε την εχθρότητα και τον διαχωρισμό.
Αν δείτε και τι λένε οι τ/κ εθνικιστές, θα δείτε ότι λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Περί δούρειων ίππων:
- Ήταν όλοι οι ε/κύπριοι δούρειοι ίπποι της χούντας και επιδίωκαν τη διχοτόμηση παραδίδοντας ένα μέρος της Κύπρου στην Τουρκία;
Η δική μου απάντηση είναι ασφαλώς όχι. Κάποιοι ε/κύπριοι συνεργάστηκαν με τη χούντα και οδήγησαν στο πραξικόπημα και στην εισβολή.

- Ήταν όλοι οι τ/κύπριοι δούρειοι ίπποι της Τουρκίας;
Η δική μου απάντηση είναι και πάλι ασφαλώς όχι. Κάποιοι συνεργάστηκαν με την Άγκυρα και έφεραν τα πράγματα εδώ.
Κλασικό παράδειγμα το θέμα αυτής της παρουσίασης.
Ανεξάρτητα αν οι τ/κύπριοι είναι κατάλοιπα της οθωμανικής κατάκτησης ή εξισλαμισμένοι, σημασία έχει πως νιώθουν σήμερα.

Ο εθνικισμός τους θεωρεί όλους το ίδιο. Και με αυτή τη φιλοσοφία τους έριξε στις αγκάλες της Τουρκίας όταν η πλειοψηφία τους δεν ήξερε να μιλά τούρκικα ή δεν ήξερε κατά πού πέφτει η Τουρκία.

Αν ακολουθούσαμε την τακτική της αριστεράς για κοινούς αγώνες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Οι λανθασμένες επιλογές της ε/κυπριακής δεξιάς ηγεσίας και σε κάποια στιγμή και της αριστερής, έσπρωξαν τους τ/κύπριους στις αγκάλες του Ντενκτάς και της Άγκυρας.
Να μη ξεχνούμε και τη βία που άσκησαν οι τ/κύπριοι εθνικιστές εναντίον όσων αντιδρούσαν στην πολιτική της διχοτόμησης.
Απειλές, δολοφονίες, κακοποιήσεις.
Και σε όλα αυτά βοηθούσαν με τον δικό τους τρόπο οι δικοί μας εθνικιστές.

Όλα αυτά τα παραβλέπουν κάποιοι στην προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν συνολικά κάποιους άλλους. Και επαναλαμβάνω, το ίδιο κάνουν οι εθνικιστές και στην άλλη πλευρά. Για όλα φταίνε οι ε/κύπριοι.

Και εκτός από εθνικιστική και ρατσιστική, είναι και αντι-ανθρωπιστική η προσέγγιση ότι κάνοντας παρέα με ένα τ/κύπριο, κάνεις παρέα με ένα εν δυνάμει μελλοντικό βιαστή συγγενών σου.

Το ίδιο λένε και οι εθνικιστές στα κατεχόμενα. Κάνοντας παρέα με ένα ε/κύπριο, κάνεις παρέα με ένα εν δυνάμει δολοφόνο και βιαστή σου.

Κάνω έκκληση προς όλους να δουν την ιστορία όχι στη βάση του Έλληνες και Τούρκοι αλλά στη βάση ιδεολογιών. Και θα δουν ότι υπήρξαν συνεργασίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Η μία ήταν προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού και η άλλη προς την κατεύθυνση της ενότητας.
Αυτή η προσέγγιση θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και θα λύσει και πολλές απορίες.

Υ.Γ. Plouton: Σε προτρέπω να μην κάνεις την παρουσίαση των θυμάτων της τουρκοκυπριακής - τουρκικής μισαλλοδοξίας.
Και αυτό για δύο λόγους:
1. Δεν είσαι γνώστης των δεδομένων.
2. Θα τα τοποθετήσεις κάτω από το πρίσμα του εθνικισμού.
Και θα οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα.

Αν θα το κάνεις όμως, για να κάνεις μια ολοκληρωμένη εργασία, περιέλαβε στην έρευνα σου και την ε/κυπριακή μισαλλοδοξία.
Και αν το κάνεις αυτό θα βρεθείς μπροστά σε πολλές εκπλήξεις.

pluton είπε...

Για να είμαι μετριόφρων, η αλήθεια είναι ότι με βοηθάει και η επικαιρότητα.

Είχαμε λοιπόν ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Βοστώνη, ποιοί το έκαναν δύο ισλαμιστές Τσετσένοι που ζούσαν από παιδικής ηλικίας στις ΗΠΑ, η ζωή τους ήταν συγκριτικά με τους ομοεθνείς τους πολύ καλύτερη, ασύγκριτα καλύτερη και όμως δεν δίστασαν να σκοτώσουν παιδάκια και ανύποπτους αθλητές.

Που οφείλεται αυτό;

Μα στην κουλτούρα που κουβαλούν τα γονίδιά τους... και όμως υπάρχουν αφελείς Ελληνοκύπριοι που πιστεύουν στην συνύπαρξη με ανθρωποειδή που δεν διστάζουν να δαγκώσουν το χέρι που τους δίνει ψωμί, ένας τ/κ πράγματι είναι βέβαιο ότι είναι απόγονος Ελλήνων, ξέκοψε είναι σαν το σκυλί που πια εντάσσεται σε αγέλη λύκων, είναι λύκος δεν είναι σκύλος.

Μιχάλη μου θύμισες ότι σκεπτόμουν να κάνω το αφιέρωμα αυτό στους ήρωες ΝΤΕΡΒΙΣ ΑΛΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ για πες μου τι πρέπει να προσέξω; Υπάρχει κάτι που ξέρει η ΚΟΒΑ Λευκωσίας και δεν το γνωρίζουμε ακόμα;


Παιδί θυμάμαι στον συνοικισμό που ζούσα τις εφημερίδες να δείχνουν τα θύματα των τ/κ ΝΤΕΡΒΙΣ ΑΛΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ, πόσο εντύπωση μου είχε κάνει αυτή η φωτογραφία, τώρα που μπήκα στα μπλογκ της Αριστεράς στην Κύπρο είδα την λανθασμένη διάσταση που προσπαθείτε να δώσετε, κάτι περί ελληνοτουρκικής φιλίας και αόριστα (στα ψιλά) ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να την υπονομεύσουν, σε μια προσπάθεια να εξισωθεί θύτης και θύμα (μόλις έχω καιρό θα ασχοληθώ με το θέμα, τώρα έχουμε 20/4/2013, θυμάμαι την 21η Απριλίου 1967 παιδί με ξύπνησε με αγωνία η χαροκαμένη μάνα μου και μου είπε: " Παιδί μου δεν επιτρέπουν να πάει ο πατέρας σου στην δουλεία" δεν κατάλαβα, αλλά θυμάμαι τον καυγά που κάναμε όταν πήγε να βάλει φωτιά στην τουαλέτα να κάψει τα βιβλία μου... σκοτωθήκαμε, το 90% των βιβλίων τα γλύτωσα ύστερα από επέμβαση του πατέρα μου, που δεν ήθελε να ακούνε τις φωνές μου στην γειτονιά... βάλαμε μια μαύρη αυτοκόλλητη κορδέλα σε όποιο τόμο είχε την λέξη ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ... Περιττό να πω ότι ποτέ κανείς δεν μας ενόχλησε ούτε για τα βιβλία μου ούτε για τις αριστερές καταβολές της οικογένειας... ζήσαμε με αξιοπρέπεια και ευημερία... σήμερα λέω πια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ).

pluton είπε...

Α!

λόγω της επαιτείου έβαλα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

http://pluton22.blogspot.gr/2013/04/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

Ήσουν αριστερός δηλαδή Πλούτωνα; Κατάλαβα. Όταν μιλούσες για το σκύλλο που έφυγε από το σπίτι και μπήκε σε αγέλη λύκων και έγινε κι' αυτός λύκος, ήξερες από ιδίαν εμπειρία ε;

Κατά τα άλλα είστε και χριστιανοί και προσκυνάτε το Χριστό.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Είδες που είχα δίκαιο που σου είπα να μην ασχοληθείς με το θέμα;
Γράφεις ότι είδες την λανθασμένη διάσταση που προσπαθούμε να δώσουμε, κάτι περί ελληνοτουρκικής φιλίας κλπ.

Επειδή είσαι σε λάθος δρόμο, δες αυτό το φιλμάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=Evr_iIMisGk

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Φιλε Μιχαλη ειδα τις αναρτησεις που με παρεπεμψες,ειναι οντος ενδιαφερουσες.Πως γινεται ομως οταν εγω παιρνω την μικρη μου κορη εξω απο το κατεχομενο χωριο μου στην πρασινη γραμμη ,που τ\κ διαδηλωναν με την κυπρο διχοτομημενη δεν ξερω και γω απο ποτε,και της δειχνω το χωριο και τους αττιλες στρατιωτες[ και τουρκοκυπριους] να της λεω οτι στα κατεχομενα ζουν ανθρωποι που τι;Ζουν στα σπιτια μας για πιο λογο;Ζουν υπο τη σκεπη του αυτων που εβγαλαν τα νυχια του παππου της με την ΠΕΝΣΑ του εδιναν ουρα αντι για νερο και για να αποφυγει την γαγγρενα εκοβε καθε μερα κομματι απο το δακτυλο του για να μην προχωρησει;Κανενας δεν ξεχνα τιποτα δεν ξεχνιεται φιλε.Συμφωνω να γραφοντε αληθιες στα βιβλια ,να γραφτει και η προελευση των τουρκων της κυπρου των μαρωνιτων των αρμενιων και αλλων και να αντιμετωπιστουν οπως πρεπει, ως μειωνοτητες.Να ειναι ισοτημα μελη ισοτιμη κοινοτητα οπως τις αλλες μειονοτητες,να τους πει καποιος οτι ενα σημαντικο ποσοστο ειναι ελληνες που δεν αντεξαν την σημερινη μητερα πατριδα τους.Να τους πει καποιος οτι ο επι σειρα πολλων ετων ηγετης τους ηταν ο μεγαλυτερος δολοφονος που εζησε στο νησι.Νατους εξηγηση καποιος οτι η τουρκια τους χρησημοποιησε για να καταλαβει το νησι και θα το ξανακανει.Να τους πει καποιος οτι οι πιο στυγνοι βασανιστες και συνεργατες των αγγλων στον αγωνα της εοκα ηταν τουρκοκυπριοι που εκπεδευτηκαν στην κενυα.Να τους πει καποιος οτι ενα μεγαλο μερος τους προ του 5ο δεν ελεγαν οχι στην ενωση για αυτο πολεμησαν στους 2 παγκοσμιους πολεμους ,στον πρωτο και εναντιον της τουρκιας.Να τους πει και καποιος οτι σ αυτο το νησι το οποιο βρεθηκαν να ζουν ζουσαν επι χιλιετιες ελληνες.Πιστευεις οτι θα βρεθει καποιος να τους πει την αληθεια;εγω νομιζω ποτε.Επισεις λες πολλα και για την εκκλησια που σε καποια μπορει να συμφωνω,εψαξες και τι γινετε και στους ισλαμιστες για την θρησκεια τους;Παραδειγμα το κορανι λεει ''Φονευετε τους οπου τους βρισκετεκαι διωχτε τους ,απο κει που σας εδιωξαν.Αν σας πολεμησουν σκοτοστε τους,αυτη ειναι η τιμωρια των απιστων''Πες τα ΚΑΙ αυτα Μιχαλη.Στα σχολεια τα δικα μας δεν μας μαθαινουν να ''μισουμε'' τους τουρκοκυπριους αλλα τους τουρκους.Οσο για την απαντηση σου δεν ειπα οτι ολοι οι εκ ειναι καλοι,σιγουρα εγιναν λαθη για μενα το μεγαλυτερο απο την εκκλησια που δεν αποδεχτηκε πισω τους τκ στις αρχες του περασμενου αιωνα εως τωρα θα τους αφομοιωναμε.Ολοι ομως οι τουρκοι ειναι εχθροι το λεει η ιστορια,δεν φταιμε εμεις αν ετσι τους μαθαινουν.Οσο για το αν ηταν ολοι οι εκ δουριοι ιπποι της χουντας ,εξαρτατε πιας χουντας υπηρξαν δυο ,η πρωτη δεν ξερει κανεις αν ηθελε διχοτομηση η δευτερη που την επεβαλε εμμεσα το πολυτεχνειο τα καταφερε.πιστευω οτι ολοι οι εκ ειμαστε δουριοι ιπποι της πουλημενης γενιας του πολυτεχνειου και της μεταπολιτευσης στην ελλαδα αυτο ειναι καθαρο δυστυχως δεν υπηρξε ηγετης στην ελλαδα που να ασκηση εθνικη πολιτικη και για την κυπρο και για την β.ηπειρο ακομα ακομα και να πει την μ.ασια κατεχομενο εδαφος και στην κυπρο δεν πρεπει να παθουμε το ιδιο σ εκεινη την περιπτωση περασαν μολις εκατο χρονια .Οσο για τους τκ δουριους ιππους ειναι φυσικα ολοι αφου η τουρκια εκανε ειρηνευτικη επεμβαση απλα παραδεκτητε το δεν ειναι ντροπη,και αμα χρειαστει θα τους ξαναχρησημοποιηση.Για το πιος εριξε τους τκ στις αγκαλες της τουρκιας το ειπαμε πχ λαθος χειπισμοι της εκκλησιας ,οι αγγλοι και η ιδια η τουρκια.Οι τουρκοι και τουρκοκυπριοι στρατιωτες δολοφονησαν ελληνοκυπριους στην πρασινη γραμμηοι δικοι μας οχι.Οι τουρκοι και τουρκοκυπριοι εθνικιστες δολοφονησαν τον ισαακ σαν σκυλι μπροστα σε καμερες ειρηνευτες και πληθος κοσμου [καλυπτοντε απο το κορανι ομως θα πανε παραδεισο] οι ελληνοκυπριοι εθνικιστες ποιον;Κανεναν τουρκοκυπριο δεν πειραξε κανεις που και εκεινο τον καιρο δουλευαν στις ελευθερες περιοχες πολλοι ακομη και κουβαλητοι[αισχος].

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Και στο τελος τι σημαινει να δουμε τα πραγματα ιδεολογικα;Να γινουμε ολοι αριστεροι;Να γινουμε πολυπολιτισμικοι;Να γινουμε κουμμουνιστες με nike adidas kai mecentes και να τρωμε Mc donalds fridays kai kfc; η να συνεργαστουμε με την καλη φιλη και γειτονισσα τουρκια και να τουρκοποιησουμε απο κοινου την κυπρο μας .Κανενας δεν ξεχνα τποτα δεν ξεχνιετε φιλε.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Πάμπο δεν σε αγνοώ, απλώς λόγω χρόνου θα σχολιάσω αργότερα.