Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΠΛΑΧΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μόνο συγκίνηση και ένα μεγάλο εύγε μπορεί να χαρακτηρίσει το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στην "Καθημερινή" ο μαθητής της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας Μάριος Μιχαήλ, για να μην απελαθεί ο συμμαθητής του Μιχαήλ Boldishor.

Ο Μ. Μιχαήλ κάνει έκκληση να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε ο συμμαθητής του Μιχαήλ Boldishor να μην απελαθεί από την Κύπρο όταν τερματιστεί η φετινή σχολική χρονιά.

Αναδημοσιεύουμε από την "Καθημερινή" το ηλεκτρονικό μήνυμα:

 «ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ

Ο Μιχαήλ Boldishor κατάγεται από τη Μολδαβία. Ήρθε στην Κύπρο όταν ήταν 11 χρόνων. Μέχρι πρόσφατα ζούσε με τη μητέρα του. Πάντα δούλευαν και οι δυο σκληρά για τα προς το ζειν.  Ουδέποτε ζήτησαν βοήθεια από κανένα.
Ο Μιχαήλ φοιτά στη Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Είναι αριστούχος μαθητής. Πρώτος στις παρελάσεις, Πρώτος στις Εθνικές μας επετείους. Φιλότιμο παιδί και πάντα πρόθυμο για ότι καθήκον του  ανάθεταν στο σχολείο. Πλήρωσε και δήλωσε για να δώσει προεισαγωγικές. Έκανε όνειρα να περάσει στο ΑΞΙΚ. 
Ο Μιχαήλ αγαπά την Κύπρο και  νοιώθει πάνω από όλα Κύπριος. Δηλώνει έτοιμος να υπηρετήσει στο στρατό και λυπάται που δεν του το επιτρέπουν.
Την περασμένη Παρασκευή το κράτος αποφάσισε να εκδιώξει τη  μητέρα του.  Στο Μιχαήλ έκανα τη χάρη να τον αφήσουν να τελειώσει το σχολείο και μετά να απελαθεί. Και εγώ και οι υπόλοιποι συμμαθητές μας διερωτόμαστε γιατί;
Γιατί να απελαθεί ένα παιδί που δηλώνει πάνω από όλα Κύπριος
Γιατί να απελαθεί ένα παιδί που δηλώνει πανέτοιμος να υπηρετήσει στο Κυπριακό στρατό;
Γιατί το κράτος χαρίζει την Κυπριακή Ιθαγένεια σε αυτούς που έχουν εκατομμύρια και μας εγκαταλείπουν αναλόγως των συμφερόντων τους και δεν δίνει την Κυπριακή Ιθαγένεια σε ένα παιδί που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Κύπρο και ουδέποτε θα την εγκαταλείψει.
Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή ζει μόνος του, εμείς οι υπόλοιποι έχουμε τους γονείς μας να μας συμπαρασταθούν τώρα που θα έχουμε προεισαγωγικές. Ο Μιχαήλ δεν έχει κανένα. Μόνος του πρέπει να δουλέψει να πληρώσει το ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει, μόνος του να  μαγειρέψει, μόνος του να πλένει.
Σας ικετεύουμε όπως επανεξετάσετε το θέμα του.
Σας ικετεύουμε όπως μη δολοφονήσετε τα όνειρα ενός άξιου παλικαριού.
Σας ικετεύουμε όπως σταματήσετε την απέλαση ενός γνήσιου ΚΥΠΡΙΟΥ.
Μάριος Μιχαήλ, Μαθητής της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας»


Πηγή – www.kathimerini.com.cy

1 σχόλιο:

Αλαβρός Ταξίαρχος είπε...

Γειά σου ρε ΜΑΓΚΑ Μάριε! Επιτέλους τζαι λλίη ελπίδα σε τούτον τον τόπο.