Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ



Σημαντικές και ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τη σύλληψη του αρχηγού και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Ως εκ τούτου βρισκόμαστε σε μια ροή γεγονότων που θα πρέπει να αναμένουμε την κατάληξη τους.

Ωστόσο θα έλεγα ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε επιτέλους το μεγάλο βήμα, αντιλαμβανόμενη επιτέλους τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από οργανώσεις που ονομάζονται κόμματα, του τύπου της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή Ελλάδας και Κύπρου (άλλως ΕΛΑΜ) αιφνιδιάστηκαν από την αντίδραση του ελληνικού κράτους και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αντιδράσουν.

Το αστείο της υπόθεσης είναι οι υποστηρικτές του Γρίβα, των Ταγμάτων Ασφαλείας, της χούντας, μιλούν για χούντα!

Είναι αυτό που λέμε ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όρια. Οι λαϊκιστές λένε ότι θέλουν και όσα θέλουν αφού έχουν μέσα τους το αίσθημα της ανωτερότητας.
Ανωτερότητα κατά πάντων, ντόπιων, συμπατριωτών τους και ξένων.
Πώς γίνεται αυτό, θα ρωτήσει κάποιος;
Ας προσέξουμε τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν για τους συμπατριώτες τους. Άκρως απαξιωτική και υποτιμητική.

Ιδεολογία τους ο ναζισμός

Η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής (Ελλάδας και Κύπρου) δεν μπορεί να αποκρυβεί με κανένα τρόπο.
Την ομολογούν τα ίδια τα έντυπα της που ας σημειωθεί, παρότι πολλές φορές κατηγορήθηκαν για το περιεχόμενο τους, ουδέποτε το αποκήρυξαν.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσίευσε πριν λίγες μέρες κάποια στοιχεία για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής το οποίο βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.
 
Σημειωτέον ότι το πολυγραφημένο έγγραφο που συντάχθηκε το 1987 φέρει τη σφραγίδα της Χ.Α. που δεν είναι τίποτε άλλο από το έμβλημα το οποίο έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS, εκείνη που ευθύνεται για τις σφαγές στην Κλεισούρα και το Δίστομο.

Το καταστατικό – ο αρχηγός ως ανώτατος άρχοντας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
«Η δομή της οργάνωσης είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που κι αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα “αναλόγως των υφισταμένων δραστηριοτήτων”. Σημειώνουμε τα τμήματα “Φυλετικών Ερευνών”, “Εκπαιδεύσεως Μελών” και “Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης”».

Η οργάνωση διέπεται από μια στρατιωτική ιεραρχία που παραπέμπει σε στρατιωτική δομή: Φαλαγγίτης, Λοχίτης, Πυρηνάρχης, Ομαδάρχης, Τομεάρχης, Φαλαγγάρχης.

Ανώτατος άρχοντας είναι ο Αρχηγός που προΐσταται του Κεντρικού Συμβουλίου χωρίς να μετέχει σ’ αυτό. Δεν δεσμεύεται κατά τη λήψη των τελικών αποφάσεων από τη γνώμη των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου, την οποία αποδέχεται κατά βούλησιν!!!

Με άλλα λόγια ο αρχηγός έχει την απόλυτη ευθύνη των τελικών αποφάσεων του Συμβουλίου στο οποίο όμως ο ίδιος διορίζει τα 4 από τα 7 μέλη του.


Πρότυπο ο Χίτλερ

Στο καταστατικό τους ο Χίτλερ αποτελεί το πρότυπο.
«Για μας τους Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές δεν υπήρξε ποτέ κανένα δίλημμα, ο δημοκρατικός τρόπος διακυβερνήσεως, ο βασιζόμενος στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών, δεν είχε θέση στο κίνημά μας. Είχαμε όμως κι άλλους λόγους, πέρα από τα δεινά της δημοκρατίας, για να υποστηρίζουμε άλλες μορφές διακυβερνήσεως. Πλάι στα σκωληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατικών κρατών βλέπαμε να φαντάζουν επιβλητικά τα οικοδομήματα των εθνών που είχαν την τύχη να οδηγούνται από μια ηγετική φυσιογνωμία. Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο απ’ αυτά αλλά όχι και το μοναδικό. Έτσι η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στην Αρχή του Αρχηγού ως θεμέλιο πολιτειακής νομιμότητας».

Ο χαιρετισμός και οι στολές

Μιλώντας πρόσφατα στην τηλεόραση του Σίγμα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Κύπρου, Χρίστος Χρίστου, είπε ότι ο χαιρετισμός τους δεν είναι ο χιτλερικός και αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος χαιρετισμός, ο καθένας μπορεί να χαιρετά όπως θέλει.

Όμως στον «Εσωτερικό Κώδικα» της οργάνωσης με τον «Κώδικα Τιμής» και το «Εθνικοσοσιαλιστικό
Τυπικό», στα άρθρα 22-24 ορίζεται ότι:
«Ο Εθνικοσοσιαλιστικός Χαιρετισμός κατά την είσοδο και την έξοδο από τα γραφεία είναι υποχρεωτικός. Ο χαιρετισμός αποδίδεται με σφρίγος και ζωηρότητα όπως αρμόζει στην Εθνικοσοσιαλιστική Τάξη και δεν επιτρέπεται να είναι νωθρός και χαλαρός. Τον χαιρετισμό ανταποδίδει υποχρεωτικά το υπεύθυνο όργανο υπηρεσίας».

Όπως σημειώνεται, ο χαιρετισμός αυτός είναι απόδοση τιμής προς τους απανταχού του χώρου και του χρόνου αγωνιστές του τρόπου ζωής που προάγει ο Εθνικοσοσιαλισμός.
Επιβάλλεται εντός των γραφείων ο σεβασμός και η απότιση τιμής στους τύπους και τα σύμβολα του Εθνικοσοσιαλισμού».

Όσο για την αμφίεση και την εν γένει εμφάνιση των μελών εντός των γραφείων, πρέπει να είναι «λιτή, ευπρεπής, σοβαρή και πειθαρχημένη κατά τα εθνικοσοσιαλιστικά πρότυπα» (άρθρο 27).

Εκτός των γραφείων «επιβάλλεται αμφίεση που φανερώνει αγωνιστικό ήθος. Σαν τέτοια προτείνεται η ακόλουθη: «χακί ή φαιό πουκάμισο, μαύρο ή χακί παντελόνι, μαύρο ή χακί χιτώνιο, αρβύλες ή μπότες. Την αμφίεση συμπληρώνει γραβάτα και μικρό εθνικοσοσιαλιστικό σύμβολο ελευθέρας επιλογής» (άρθρο 28).

Όλα αυτά τα βλέπουμε να έχουν την εφαρμογή τους στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Το καταστατικό ορίζει και το πιστεύω της Χ.Α.:
«Το δίπτυχο προς το οποίο ένας εθνικοσοσιαλιστής μένει απαρασάλευτα προσηλωμένος μέχρι θανάτου είναι το φυλετικό – ηθικό δίπολο: αίμα-τιμή».

Έχουμε την άποψη ότι μετά απ’ όλα αυτά τίποτε δεν τυχαίο.
Και παρά την προσπάθεια τους να απαρνηθούν την ναζιστική ιδεολογία τους, η πιστή τήρηση του καταστατικού είναι ορατή:
Στρατιωτικός χαρακτήρας της οργάνωσης, η μυστική ξεχωριστή δομή των Ταγμάτων Εφόδου, η παντοδυναμία του Αρχηγού και ο απόλυτος έλεγχος των «κατωτέρων» από τους «ανώτερους».

Κατά τα άλλα οι ναζιστές έχουν το θράσος να μιλάνε για χούντες και δικτατορίες…

24 σχόλια:

ΧΡΥΣΩ είπε...

Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο απ’ αυτά αλλά όχι και το μοναδικό.........

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ !

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Ας δεχτουμε χαριν συζητησης την χρυση αυγη ,εγκληματικη οργανωση και ολα αυτα που της αποδιδουν αληθειες.

Σκεφτηκε κανεις οτι μισο εκατομυριο Ελλαδιτες την ψηφισαν
(7%)και οτι προσφατα οι δημοσκοπησεις την εδειχναν 20+%,δηλαδη εγιναν εναμισι εκατομυριο οι ψηφοφοροι.

Σκεφτηκε κανεις οτι το προβλημα μπορει να μην ειναι η χρυση αυγη αλλα μπορει να ειναι ενα συμπτωμα.

Σκεφτηκε κανενας σε Ελλαδα και Κυπρο γιατι δυναμωνουν αυτα τα κομματα,γιατι κομματα ειναι δεν ξερω αν το προσεξε κανεις.

Οι ηγετες των αλλων κομματων που δεν ειναι εγληματικες οργανωσεις αλλα καρκινογονα κυτταρα μιας βιασμενης ,ξεδοντιασμενης δημοκρατιας το μονο που εχουν να κανουν ειναι να σταματησουν τα ψεματα τις μιζες τους λαικισμους τις προνομιακες συμπεριφορες τα γλυψιματα την ψηφοθηρια ,πρεπει να επελθει καθαρση να πανε οι κλεφτες φυλακη,τοσο απλα,τι σημαινει ο ταδε κλεφτης τραπεζιτης ειναι στο εξωτερικο πρεπει να παει φυλακη ΜΑΣ εκλεψε ,τι σημαινει ο απερχομενος γ.εισαγγελεας την χαρισε στο γιο του γιατι δεν θα ειχε καθαρο μητρωο,εγω τι ειμε,μα...ας;Να καθαιρεθει και οχι να παιρνει ενα σωρο χιλιαδες συνταξη,ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ,και τοτε η χρυση αυγη και το ελαμ θα εχουν μηδαμινα ποσοστα και θα εκλειψουν,με μαθηματικη ακριβεια.



Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Πάμπο θα σχολιάσω αύριο το σχόλιο σου.
Απλώς τώρα θα σου πω ότι σε σχόλιο σου στην προηγούμενη ανάρτηση διερωτώσουν γιατί σε ταυτίζουμε με τον εθνικισμό.

Ε, όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις την συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποιώντας και τη φρασεολογία της, όπως και τα κούφια λόγια της, ποια εικόνα θέλεις να σχηματίσει ο άλλος που σε διαβάζει;

Και με την ευκαιρία υπάρχουν σημεία που έθιξα στην προηγούμενη ανάρτηση που δεν τα σχολίασες...

περηφανος εθνικιστης είπε...

Κύριε Μιχαηλ άλλο που δεν θέλατε να προκαλέσετε εμφύλιο πόλεμο σαν κόμμα φασιστοσταλινικό.Εχω συγγενείς και φίλους μέλη του ΕΛΑΜ και ουδεμία σχέση ανακάλυψαν ΕΛΑΜ με ναζισμό.Καλύτερα να δημοσιοποιήσετε τις σχέσεις ΑΚΕΛ με τον ναζισμό τότε που ο Στάλιν ήταν σύμμαχος του Αδόλφου.Δημοσιοποιήστε το τι απάντησε το κόμμα σας ότα αρνήθηκε να δώσει λεφτά για την Ελλάδα και πέστε μας γιατί μπήκατε στον πόλεμο με μερικές εκατοντάδες εθελοντές μόνο επειδή ο Χίτλερ επιτέθηκε στην εξίσου φασιστική Σοβιετική Ένωση.Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να δαιμονοποιήσετε τον όρο εθνικισμός.Ξεκάθαρο το ότι προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κόμματα εθνικιστικά η φασιστικά...αν το πάρουμε με βάση τον ακελικό τρόπο σκέψης τα οποία σας στερούν η θα σας στερήσουν μελλοντικά έδρες στην βουλή.Μου κάνει εντύπωση που πριν λίγες μέρες το βρωμερό σας κόμμα φώναζε ότι δήθεν θα ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή.Τώρα που συλλαμβάνονται συνάδελφοι των βολευτών σας χαίρεστε γιατί ακριβώς αυτό θέλετε!Ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου.Οποιος δεν είναι μασώνος,δεν τρώει λεφτά,κάνει συσσίτια,είναι ορθόδοξος,μιλά για πατρίδα να δολοφονείται η να φυλακίζεται.Εχετε εμπειρία σε αυτά σαν νοσταλγοί και απολογητές του αντιλαικού απάνθρωπου κομμουνισμού

Ανώνυμος είπε...

Προς "περήφανο":

1) Εσύ δες την σχέση των αγγλοαμερικάνων με το Χίτλερ και την πολιτική εξευμενισμού του (συμφωνία Μονάχου) και μετά κρίνε τον Στάλιν και τη σοβιετική ένωση. Οι δυτικοί ανέχτηκαν το Χίτλερ και τον εξαπέλυσαν στην Ευρώπη και μετά στη Σοβιετική Ένωση την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα για να καταστρέψει την επέκταση του κομμουνισμού.

2) Εσύ δες πόσοι Σοβιετικοί πέθαναν για να νικήσουν το τέρας του γερμανικού εθνικισμού και πως οι δυτικοί σήμερα καπηλεύονται αυτούς τους νεκρούς για να πουν ότι η αντιοφασιστική νίκη είναι δική τους.

3) Όπως στερείται η ελευθερία από ένα δολοφόνο έτσι πρέπει να στερείται και η ελευθερία του λόγου από ένα αντιδημοκρατή. Δεν είναι θέμα φίμωσης. Είναι θέμα προστασίας της δημοκρατίας.

4) Ο σοσιαλισμός όποτε προσπάθησε να ορθώσει ανάστημα δημοκρατικά προσέκρουσε πάνω στο τέρας που ονομάζεται φασισμός. Από τη δημοκρατία της Βαιμάρης στις δικτατορίες Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Από τα πραξικοπήματα της Χιλής και της Αργεντινής στο εμπάργκο της Κούβας και την επέμβαση του Βιετνάμ. Ακόμα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο ο εθνικισμός εβούλιαξε τες χώρες. Ο σοσιαλισμός προσέκρουσε σε ανθρώπους εθνικιστές που λειτούργησαν σαν τα σκυλιά της δύσης και του καπιταλισμού.

5) Ο σοσιαλισμός να αναγκάστηκε να λειτουργήσει όπως λειτούργησε για να επιβιώσει απέναντι στον καρκίνο του καπιταλισμού και το τέρας του φασισμού. Όταν έρθει η ώρα όμως και ο καπιταλισμός θα είναι απεγνωσμένος από τη βαρβαρότητα και την καταστροφή που επιφέρει στον άνθρωπο και τον πλανήτη τότε να δεις που θα οικοδομηθεί ο πραγματικός σοσιαλισμός βασισμένος στη δημοκρατία και την ελευθερία του ανθρώπου.

6) Ο εθνικισμός είναι το πιο κενό δημιούργημα του ανθρώπου και οι αντιφάσεις του χρησιμοποιούνται από το σύστημα για να συντηρηθεί. Χωρίς επιστημονική βάση. Χωρίς καν να υπάρχει κριτική προσέγγιση στο τι είναι έθνος. Παρά μόνο μια δογματική φονταμενταλιστική δομή ιεραρχίας που επιβάλετε με τη βία. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

7) Και οι αντιφάσεις σου μου λεν ότι ο λόγος ύπαρξής σου είναι δεν είναι το έθνος. Είναι για να πολεμάς την αριστερά. Είσαι μέρος του συστήματος. Το έθνος σου, ο Θεός σου, η ζωή σου είναι αναλώσιμα. Υποθήκη στο σύστημα για να μπορεί να παίρνει δάνειο το αφεντικό σου από τις τράπεζες.

8) Και επειδή είσαι ξεροκέφαλος και δεν πρόκειτε ποτέ να καταλάβεις από επιχειρήματα, γιατί είσαι ένας φανατισμένος, τουλάχιστον κατάλαβε αυτό: Να ξέρεις ότι μπορεί να μας κτυπήσεις. Μπορεί να μας κάνεις να πονέσουμε και να κλάψουμε. Αλλά στο τέλος θα σε συντρίψουμε όπως σε ξανασυντρίψαμε.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Για την προηγουμενη αναρτηση.

Σου ειπα, ο λαικισμος δεν ειναι παραγωγο κανενος ξεχωριστα ιδεολογικου χωρου,και εκπροσωπων του, αλλα ολων μαζι,ξερεις καποιον που δεν λαικιζει στην Κυπρο;
Βγαινει ο καθε Κυπριανου και Χριστοφιας και μιλουν για δικαιη κοινωνια και προστασια της εργατιας απο το κεφαλαιο, και την επομενη μιζαρει απο τον Λιλλη,και δεν φτανουν ολα αυτα πισω απο ολα αυτα ειναι σαν συγχρονος Ρομπεν των δασων ,ο Χασικος που εχασε απο αυτην την υποθεση τα εκατομυρια επειδη δεν πωληθηκε το χωραφι του πεθερου του,και ομως το πιο επικινδυνο ειναι οτι καταφερνουν και αποπροσανατολιζουν την κοινη γνωμη,και οι δυο ελεγχουν εφημεριδες,προπαγανδιζουν,ΛΑΙΚΙΖΟΥΝ.

Για τις χρηματοδοτησεις.
Ναι, τα κομματα χορηγουντε με εκατομυρια σε περιοδο οικονομικης κρισης απο την πουγκα μου φιλε,και οι νεολαιες τους ξεχωριστα,και δεχοντε και εισφορες απο τον οποιονδηποτε,ακομα και απο τον Λιλλη.
Εσυ αναρωτηθηκες ποσα στοιχιζει μια διαφημιστικη πινακιδα σε κεντρικο δρομο και ποσες απ αυτες υπαρχουν παγκυπρια σε προεκλογικες περιοδους;
Οσο για τα χρεη των κομματων μην ανυσηχεις και στην Κυπρο της κομματοκρατιας ολα κανονιζοντε.
Το ΕΛΑΜ δηλωνει οτι χρηματοδοτηται απο τα μελη του,αν εχεις στοιχεια καταθεσε τα φιλε, αλλιως τι να συζητησουμε με υποθεσεις.

Οι αιτιοι της εισβολης της κατοχης του βιασμου κυριολεκτικα και μεταφορικα του Κυπριακου Ελληνισμου αυτοι που μου στερουν να παω στα χωρια μου ελευθερα αυτοι που μου λεν καθαρα οτι ουτε και ενα μουσουλμανο να ειχε η Κυπρος θα ειχαν βλεψεις,αυτοι που ηρθαν απο την Μογγολια και συρρικνωσαν τον Ελληνισμο το 1453 το 1922 που εσφαξαν τους ποντιους τους Αρμενιους και ακομα δεν υσηχασαν δεν ικανοποιηθηκαν,ειναι οι Τουρκοι για αυτο τους μισω.

Και πες μου ,τι απομωνωσα και τα παρουσιαζω ως προφανεστατους λογους.
Ποτε και που υπηρξαν καλοι γειτονες,μονο για το συμφερον τους το εθνικο και για αυτο μπραβο τους,για αυτο ειναι εχθροι μας.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Προς ανωνυμο που απαντα στον"περηφανο".

Εχεις την καλοσυνη να μου πεις τι ομαδα εισε στην Κυπρο;Ποδοσφαιρικη;

βασιλης είπε...

φιλε Μχαλη εστω κ αργα δικαιωθηκες,επρεπε να χουμε θυμα για νατους ξηλωσουν, τα γραπτα σου μενουν, περασαμε πολλα δεινα απο ακραιους εξτρεμιστες, κακομα υποφερουμε εδω στη κυπρο ας παραδειγματιστουμε λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ !

ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ;

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Εκπληκτικη εκπομπη με την Αννα Μαραγκου,μπραβο.

Ανώνυμος είπε...

Η χρυσή πορδή από που χρηματοδοτείτο; Από εφοπλιστές και παπάδες. Καιρός να δούνε τον κόσμο ριγέ και αυτοί. Έχουμε μαρτυρίες και αποδείξεις ότι και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου χρηματοδοτούσε την χρυσή πορδή, μέσω του εδώ παραρτήματος της. Καιρός να δει τον κόσμο ριγέ και αυτός. Ουδείς υπεράνω του νόμου.

ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΣ είπε...

Προς τον Ανορθωσιάτη.
Ακόμα και τώρα που αποκαλύπτεται το βρώμικο προσωπείο της αδίστακτης φατρίας που ονομάζεται ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ το έργο της μόνο σκοτεινό μπορεί να χαρακτηριστεί, έρχεσαι και συγκρίνεις ανόμειες καταστάσεις, και λαϊκίζεις. Το ότι αναγκάζεται η ελληνική πολιτεία μετα και τον πολιτικά σχεδιασμένο φόνο του ΑΝΤΙφασίστα ΕΛΛΗΝΑ Πάυλου Φύσσα,να ξηλώσει το βρωμερό νεοναζίστικο κίνημα, δεν σημαίνει ότι ήταν και το μοναδικό έγκλημα που έκαναν. Καθημερινά κυνηγούν τρομοκρατούν λυντσάρουν και κάποτε σκοτώνουν ανυπεράσπιστους μετανάστες που απλά δουλέυουν σε αντίξοες συνθήκες για να επιβιώσουν. Πολλές φορές, ούτε στο νοσοκομείο τολμούσαν να πάνε τα θύματα των φασισταριών, γιατί φοβούνταν για την ζωή τους. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συμπεριφερόταν και σαν μια μαφιόζικη φατρία που προσέφερε προστασία, με το αζημείωτο, σε μαχαζάτόρες και άλλους που εργοδοτούν μετανάστες για να μπόρουν να τους χρησιμοποιούν. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η πολιτισμένη Ελλάδα ξύπνησε.
Το εδώ παράρτημα τους, και υπάρχουν πάμπολα που απόδεικνειουν ότι το ΕΛΑΜ είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Κύπρου, ψάχνει τους τρόπους και την ευκαιρεία να φτάσει τα κατορθώματα των χρυσαυγιτών.
Όσον αφόρά τις μίζες που αναφέρεις, το ζήτημα είναι να δικαστούν αυτοί που σχεδιάζουν και κρύβονται πίσω από παράνομες συναλλαγές. Όταν αποδεικνύεται ότι πολιτικοί, εκμεταλευόμενοι τη θέση για την οποία εξελέγησαν, καρπώνονται προσωπικά κέρδη ή ακόμα και να φοροδιαφέυγουν, τότε μπορεί να καταδικαστούν. ήδη έγινε η αρχή με τις μίζες για τους πυράυλους και θα έχουμε συνέχεια με τις μίζες του Ζολώτα. Το να έρχονται κάποιοι να ισοπεδώνουν τα πάντα και να κατηγορούν και να συκοφαντούν πολιτικούς και κόμματα επειδή τους είναι αντιπαθή, κατά το δοκούν, είναι αυτό που έυστοχα είπε άθελα του ο Χάσικος, "Λαϊκισμός του κερατά".
Οι αίτιοι, φίλε Ανορθωσιάτη, της εισβολής και του ξεπουλήματος του 40% της πατρίδας μας, είναι οι πρόσφατοι προγόνοι αυτών που σήμερα βάζουν πίσω που τα σίδερα που το παίζουν και πατρίώτες. Αυτοί που έβαλαν την ελληνική δημοκρατία στο γύψο, με έμβλημα το ψοφοπούλι, και μιλούσαν για τον κομμουνιστικό κίνδυνο μαζί με τα παιδία του Γρίβα του αρχιφασίστα καταλύτη του Κυπριακού κράτους, ξεπούλησαν την Κύπρο στην Τουρκία.

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου για την εκπομπή με την Άννα Μαραγκού.

Στο θέμα μας τώρα.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ βλέπω τα πράγματα με την πολιτικά κριτήρια, ενώ εσύ με διαφορετικά.
Πάντως σημειώνω ότι όλη σου η προσπάθεια είναι να δικαιολογηθεί η Χ.Α.
Αυτά τα «ας δεχθούμε» και ότι την ψήφισε το 7% δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ψευτοπρόφαση.

Δηλαδή εσένα δεν σε απασχολεί ότι αυτή η οργάνωση έχει φασιστική ιδεολογία – και είναι το θέμα που καταπιάνεται αυτή η ανάρτηση, αλλά σε απασχολούν άλλα πράγματα.
Δεν σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η ιδεολογία.

Το γιατί δυναμώνουν αυτά τα κόμματα σε περιόδους κρίσης έχει απαντηθεί από το 1936, δεν είναι σημερινό φαινόμενο και ούτε χρειάζεται σήμερα η μελέτη του φαινομένου. Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία γι’ αυτό το θέμα.

Και να ξέρεις ότι όλη αυτή η ισοπέδωση, ότι τα κόμματα είναι ο καρκίνος, η δημοκρατία είναι ξεδοντιασμένη και άλλοι λαϊκισμοί, είναι ο προθάλαμος του φασισμού.

Και μου κάνει εντύπωση που ούτε είδες ούτε διάβασες (φαίνεται) για τις σχέσεις Χ.Α. με τους πακιστανούς και τα θέατρα που έστηναν με κάποιους από αυτούς.
Δεν άκουσες για τα ρούχα που μάζευαν και τα έδιναν στους πακιστανούς να τα πουλάνε, αλλά την ίδια ώρα έσπαγαν στο ξύλο άλλους πακιστανούς και αλλοδαπούς για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.
Και αυτοί είναι που θα σώσουν τη χώρα;
Πότε μια χώρα σώθηκε από τη δικτατορία, το φασισμό και τον ναζισμό;

Δεν θα μπω στον πειρασμό να ασχοληθώ με άλλο θέμα. Θα μείνω στο προκείμενο.
Περιμένω απάντηση για τη χρηματοδότηση του ΕΛΑΜ που για τη δύναμη που διαθέτει και τις δραστηριότητες του αποκλείεται να φτάνουν οι εισφορές των μελών.

Εγώ δεν έχω στοιχεία και ούτε είναι η δουλειά μου να ψάξω τα οικονομικά του ΕΛΑΜ. Το ίδιο γιατί δεν δίνει στοιχεία;
Έχεις εσύ αποδείξεις ότι όντως η χρηματοδότηση του είναι από τα μέλη του;

Σε ρώτησα στην προηγούμενη ανάρτηση αν η απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας είναι η Χ.Α.

Θυμίζω τι έγραψα και το προσπέρασες:
«Όμως έχεις την εντύπωση ότι η Χρυσή Αυγή ή το ΕΛΑΜ είναι η απάντηση σ’ όλα αυτά;
Ποια εχέγγυα σου δίνουν ότι με αυτούς θα είναι καλύτερα με αυτούς;
Αλήθεια, φωνάζουν για τους μετανάστες. Οι μετανάστες θα έφευγαν αν δεν έβρισκαν δουλειές. Ποιος τους δίνει δουλειές και διώχνει Κύπριους;
Η απάντηση είναι οι εργοδότες.
Άκουσες καμιά φορά το ΕΛΑΜ ή στην Ελλάδα τη Χ.Α. να φωνάξουν ενάντια σ’ αυτούς;
Αντίθετα τους καλύπτουν.
Ποτέ δεν μίλησαν γι’ αυτούς.
Γιατί άραγε;
Δεν αυτό το βιντεάκι και θα καταλάβεις.
http://www.youtube.com/watch?v=AOOACObOBGE»

Όσον αφορά τον εθνικισμό θα το επαναλάβω, η θεώρηση σου όπου καταδικάζει ολόκληρους λαούς και όχι τους πραγματικούς αίτιους, είναι μια εθνικιστική θεώρηση με όσες δικαιολογίες ή αιτιολογίες και αν προβάλεις.

Μιχάλης είπε...

@ περηφανος εθνικιστης

Θα ήταν καλά να μελετήσεις κάποια πράγματα πρώτα και μετά να εκφράσεις άποψη.
Ποιος μίλησε για εμφύλιο πόλεμο; Αλλά και πότε σ’ αυτό τον τόπο η αριστερά έκανε εμφύλιο. Πάντοτε οι απειλές (όπως και τώρα αυτή που αφήνεις εσύ αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ προψές στο ΣΙΓΜΑ) αλλά και οι εμφύλιοι (και μιλώ για την Κύπρο) δεν προήλθαν ούτε προκλήθηκαν από την αριστερά.

Το αν οι συγγενείς ή οι φίλοι σου (που αντιλαμβάνομαι είναι και μικροί στην ηλικία) δεν ανακάλυψαν τίποτε το ναζιστικό στο ΕΛΑΜ δεν μου λέει τίποτε.
Από τη στιγμή που η Χ.Α. είναι μια ναζιστική οργάνωση όπως αποδεικνύεται και από την ανάρτηση που έκανα, και το ΕΛΑΜ δηλώνει ότι είναι η Χ.Α. της Κύπρου και όχι κάτι διαφορετικό, νομίζω ότι είναι περιττό να ζορίζουμε περισσότερο το θέμα.

Αν ήξερες ιστορία δεν θα ανέφερες το χιλιοειπωμένο και χιλιοαπαντημένο απατηλό ιστορικό «επιχείρημα» ότι το ΑΚΕΛ έστειλε κόσμο στον πόλεμο μετά την επίθεση των ναζί στην ΕΣΣΔ. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε πολλά από εκείνα που σου απάντησε ο Ανώνυμος.

Μιχάλης είπε...

@ Βασιλης

Η πορεία κάποιων πραγμάτων είναι προδιαγεγραμμένη και πολλές φορές η ιστορία όταν δεν την μελετούμε σωστά για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/29/2013 5:10 μ.μ.

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Αν έχεις την καλοσύνη ανάλυσε λίγο τη… φοβερή σκέψη σου.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είπε...

Φιλε Μιχαλη

Για την Χρυση αυγη,το "ας δεχτουμε" ειναι γιατι εμεις δεν τα ζουμε αλλα ξερουμε και διαμορφωνουμε γνωμη απο τα ΜΜΕ και να σε θυμισω μονο ενα περιστατικο που τα λεει ολα.
Το φωτομονταζ,δεν θυμαμαι ποιου καναλιου ,της φωτογραφιας μιας ομαδας διαδηλωτων της Χρυσης Αυγης που δεχτηκαν επιθεση απο αναρχικους κουκουλοφορους στην Κρητη,πηραν την φωτογραφια εκαναν φοτομονταζ και τους παρουσιαζαν μεσα σε κεντρικο διαδρομο νοσοκομειου για δηθεν φασαριες και σημειωσε εδω οτι υπαλληλος του δημοσιου νοσοκομειου διωχθηκε γιατι υποστηριξε την Χρυση Αυγη,συγνωμη φιλε αλλα αυτο δεν ειναι δημοκρατια.Για αυτο το περιστατικο το καναλι ζητησε δημοσια συγνωμη απο το κομμα.

Εμενα με απασχολει αν ειναι ναζιστικη οργανωση η Χρυση Αυγη γιαυτο δεν ειμαι ΕΛΑΜιτης,αλλα με απασχολουν και πολλα αλλα ,εναι καθαρο οτι υπαρχει μια πολεμικη εναντιον τους απο ολα τα ΜΜΕ απ ολα τα κομματα ,στη βουλη ακουστηκαν πολλες αληθειες,τα ποσοστα τους ανεβαινουν ραγδαια,στην Αθηνα κοντευαν να παρουν την δημαρχια και πες μου πως γινεται να ανεβαινουν τα ποσοστα τους ειδικα στην Αθηνα αλλα τα ΜΜΕ να τους παρουσιαζουν ως εκβιαστες των μικροπωλητων και ως πωλητες προστασιας της νυχτα;
Ειναι καποια παραγματα που με προβληματιζουν οπως για παραδειγμα η παραδοχη ολων των καναλιων οτι στην προεκλογικη περιοδο τους καλουσαν μονο και μονο επειδη το προνοουσε ο νομος ,ε ουτε αυτο ειναι δημοκρατια φιλε.
Τωρα αν αποδηχτει οτι ηρθε ιεραρχικα απο τον αρχηγο εντολη δολοφονιας του Φυσσα,ε τοτε φιλε συμφωνοι,να τους καθαρισουν,αν ομως ειναι μια δολοφονια υστερα απο συμπλοκες που εγιναν και τυχαια ο δραστης ειναι μελος της Χρυσης Αυγης τοτε εχουμε αλλαγη δεδομενων.

Συμφωνω οτι η ισοπεδωση της βιασμενης δημοκρατιας ειναι προθαλαμος ακραιων καταστασεων,αλλα ειναι η πραγματικοτητα,και εδω στην Κυπρο κατι που συζητητε ευρεως ειναι γιατι εμεις οι Κυπριοι μενουμε απαθης για αυτα που μας συμβαινουν γιατι δεν αντιδρουμε,και ποτε θα αντιδρασουμε,και φιλε μου πιθανοτατα η πρωτη αντιδραση να ειναι η αυξηση των ποσοστων του ΕΛΑΜ και το θεμα δεν ειναι να θεσουμε το ΕΛΑΜ εκτος νομου ,το θεμα ειναι να πανε φυλακη οι βιαστες της δημοκρατιας, και στη Ελλαδα και στην Κυπρο αυτη ειναι η γιατρεια,αυτα που γινοντε τις τελευταιες μερες ειναι σαν να εχουμε γριπη και να φυσαμε την μυτη μας νομιζομενοι οτι θα γιατρευτουμε,κανουμε τεραστιο λαθος.

Με ρωτας αν η απαντηση στα προβληματα της Ελλαδας ειναι η Χ.Α.
Σου απαντω οχι.
Σε ρωτω ομως το προβλημα της Ελλαδας ειναι η Χ.Α;

Ουτε εμενα ειναι η δουλεια μου φιλε και δεν εχω στοιχεια για την χρηματοδοτηση του ΕΛΑΜ θα ηταν ενδιαφερον αν ενα κομμα,οποιοδηποτε εκανε ανοικτη εκκληση σε ολα τα υπολοιπα να καταθεσουν στοιχεια για τις χρηματοδοτησεις τους,προτεινε το ,αφου θα εχεις διασυνδεσεις.

Συμφωνω για τους εργοδοτες αυτοι πρεπει να διωχθουν ,δεν φταιει κανενας που ηρθε να δουλεψει στο νησι νομιμα και φιλησυχα ομως γιατι διαφορετικα αλλαζει το πραγμα.

Μια απορια
Το καταστατικο της Χ.Α ειναι χρονολογημενο το 1983 και κατατεθημενο στον αρειο παγο,αυτο που εχεις εσυ σαν ντοκουμενο ειναι του 1987 ,αυτο περασε απο τον αρειο παγο και δεν πηρε κανενας χαπαρι οτι μια οργανωση με στρατιωτικου τυπου χαρακτηρα μπαινει στην νομιμοτητα και θα συμετεχει σε εκλογες,μηπως αυτο δειχνει οτι το μεγαλο προβλημα ειναι τα ποσοστα τους;

Η θεωρηση μου για τους Τουρκους οτι θελει ας ειναι,δεν αλλαζει κατι εχθροι μας ηταν ειναι και θα ειναι.Τι να κανω να διαχωρισω τους μισους;Ενταξει,οσοι ειναι εναντιον της κατοχης και εχουν το σθενος να το υποστηριξουν δε ειναι εχθροι μου ,ευχαριστημενος;

Anef_Oriwn είπε...

Προς Νεοκύπριο ,

Αγαπητέ συν-θαμώνα στο Blog του Μιχάλη, εξ αφορμής της αδιέξοδης κι απέλπιδας προσπάθειας ΣΟΥ να συνομιλήσεις μ’ ένα (κρυπτο)φασίστα, τον Ανορθωσιάτη
Αν στόχος ΣΟΥ είναι να τον μεταπείσεις για οτιδήποτε ματαιοπονείς! Ο τύπος λειτουργεί αυτιστικά! Ό,τι και να πεις αυτός επανέρχεται στα ίδια και στα ίδια. [Σε μια παλαιότερη παρέμβαση μου είχα πει πως αν δεν είναι προβοκάτορας, τότε πρέπει αν είναι βλάκας και ηλίθιος!] Αν όμως προσπάθεια ΣΟΥ [εξ αφορμής των όσων λέει] είναι να προβάλεις την άλλη, την αντιφασιστική άποψη, τότε καλώς πράττεις και σε συγχαίρω για την υπομονή ΣΟΥ. [Το προσπάθησα κι ΕΓΩ στο παρελθόν, αλλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ!]… Φυσικά εδώ, το τέρας υπομονής είναι ο Blogοδεσπότης Μιχάλης, ο οποίος πρέπει να γραφτεί ειδικά γι’ αυτό τον λόγο στο Βιβλίο Guinness…

Ο λόγος που εκστομίζει ο Ανορθωσιάτης είναι άκρως εθνικιστικός, άρα και ρατσιστικός και παράλληλα έμπλεος συνδρόμων, κολλημάτων και στερεοτύπων κατά της Αριστεράς. Καθώς μάλιστα γίνεται και απολογητικός για τη “Χρυσή Αυγή” [συνεχώς προσπαθεί να την δικαιολογήσει, καμώνεται πως δεν ξέρει τίποτα για την εγκληματική της δράση και αναπαράγει την ιδεολογία των “Χρυσαυγιτών” - εξ ου και το προβοκάτορας], ΕΓΩ τολμώ να τον πω και κρυπτοφασίστα. Ανήκει σ’ εκείνη την μερίδα του κόσμου που σιωπηρά υποστηρίζει όσους «αγωνίζονται με οποιαδήποτε μέσα να κρατήσουν τις αξίες της φυλής και του έθνους» και ενάντια στους απάτριδες και τους ανθέλληνες Αριστερούς. Παράλληλα με τοποθετήσεις του εκφράζουν μίσος για τους ξένους [και φυσικά τους Αριστερούς] για τους οποίους πιστεύουν/νομίζουν ότι θέτουν σε κίνδυνο την ησυχία, την οικογένεια, τη δουλίτσα και τη χώρα τους. Κοντολογίς είναι οι τύποι που περιγράφει ο Κώστας Χατζής στη “Συνείδηση μου” και ο Πάνος Τζαβέλας στο “Έντιμε Άνθρωπε, κυρ-Παντελή”… [Πως το λέει, gamoto, ο Τζαβέλας; «…θάψτε τους έντιμους μες στα σκατά…»!

Και τι κι αν «μισο εκατομυριο Ελλαδιτες την ψηφισαν (7%) [τη “Χρυσή Αυγή”] και οτι προσφατα οι δημοσκοπησεις την εδειχναν 20+%,δηλαδη εγιναν εναμισι εκατομυριο οι ψηφοφοροι»; Ο εγκληματίας Χίτλερ δεν ανέβηκε στην εξουσία [και μακέλεψε τον κόσμο] μέσα από αστικοδημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες;

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Μου κάνει εντύπωση που απ’ όλη τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χ.Α. ξεχώρισες ένα περιστατικό και το φέρεις και ως παράδειγμα.
Αν μπεις στο youtube φίλε θα δεις πάρα πολλά φιλμάκια με τη δράση τους τόσο εντός όσο και εκτός βουλής. Και τότε θα καταλάβεις πολύ καλά (αν και νομίζω ξέρεις) με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Μου αρέσει ακόμα που αμφιβάλλεις αν είναι ναζιστές (σε απασχολεί, γράφεις, ΑΝ είναι ναζιστική οργάνωση)!
Δυστυχώς φίλε δεν υπήρξε πολεμική εναντίον τους, ούτε τα μμε ήταν εναντίον τους, ούτε όλα τα κόμματα ήταν εναντίον τους. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιοι δημοσιογράφοι.
Η αντίδραση ξεκίνησε μετά που μπήκαν στη βουλή αλλά ήταν αργά. Αλλά ακόμα και μετά τα καραγκιοζιλίκια τους μέσα στη Βουλή, ο Σαμαράς σκεφτόταν το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μαζί τους και να συγκυβερνήσουν.

Δεν αποκλείω ότι αυτά που γίνονται σήμερα σχετίζονται με την άνοδο των ποσοστών τους και την αφορμή έδωσε η δολοφονία του Φύσσα.
Όμως ξεχνάς ότι η Δημοκρατία δεν είναι ασυδοσία και έχει νόμους αυτοπροστασίας και καταστολής.
Τα όσα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο δεν είμαι ο αρμόδιος να τα κρίνει. Θα αποδειχθούν ή θα απορριφθούν στη δίκη.
Επαναλαμβάνω όμως ότι σημασία έχει η δράση τους εντός και εκτός βουλής. Αν αυτοί οι βάρβαροι εμπνέουν εμπιστοσύνη, είναι θέμα νοητικής ικανότητας του καθενός μας.

Αν οι Κύπριοι έχουν τόσο χαμηλό διανοητικό και πολιτικό επίπεδο και δώσουν αυξημένα ποσοστά στο ΕΛΑΜ, τότε για ακόμα μια φορά είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Συμφωνώ ότι όσοι έχουν φταίξει πρέπει να πάνε φυλακή.
Αλλά αυτό δεν θα το κρίνει κανένας άλλος εκτός από τα δικαστήρια.

Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι η Χ.Α. δεν έλυσε κανένα πρόβλημα παρά τις φανφάρες και τις κινήσεις εντυπωσιασμού.
Το πρόβλημα της Ελλάδας φίλε είναι ΚΑΙ η Χ.Α.
Επειδή υπάρχουν α προβλήματα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν β προβλήματα.

Χαίρομαι επίσης που συμφωνείς μαζί μου για το θέμα των αλλοδαπών. Όμως και πάλι έβαλες χαλινάρι στη σκέψη σου.
Εγώ μίλησα γενικά για τους ξένους, νόμιμους και παράνομους. Εσύ λες ότι δεν φταίει κανένας νόμιμος. Ε, τους παράνομους ποιος τους εργοδοτεί φίλε μου;

Και επαναλαμβάνω το ερώτημα που για δεύτερη φορά αποφεύγεις να σχολιάσεις: γιατί η Χ.Α. και το ΕΛΑΜ δεν στράφηκαν ποτέ εναντίον αυτών;
Γιατί τους καλύπτουν και στρεβλωτικά ρίχνουν την ευθύνη σ’ εκείνους που ήρθαν να δουλέψουν;

Όπως βλέπεις και στο βίντεο που σε παράπεμψα, η Χ.Α. καλύπτει τους εργοδότες και τους εφοπλιστές. Αυτό τα λέει όλα.

Επιμένεις να μη βλέπεις κάποια πράγματα και προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες. Σε απασχολεί το πότε κατατέθηκε το καταστατικό αλλά δεν σε απασχολεί η ναζιστική προπαγάνδα, οι θούριοι για τους ναζί και όλα αυτά που είναι καταγραμμένα στα δικά τους έντυπα…

Όσον αφορά τη θεώρηση σου για τους τούρκους, θέλω να μου απαντήσεις αν σε εμπνέει ο θούριος του Ρήγα Φεραίου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη ολοι διαφωνουμε με τα πιστευω των Χρυσαυγητων...

Ομως αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα θυμιζει Χουντα...

Τους συνελαβαν δηθεν για δημιουργια εγκληματικης ομαδας και μετα βρισκουν διαφορες κατηγοριες για να τους χωσουν μεσα..

Τετοια δεν εκανε και η Χουντα;

Τα ιδια δεν εκαναν και καποιοι καποτε στους κομμουνιστες μετα τον εμφυλιο;

Ανώνυμος είπε...

* εγκληματικης οργανωσης..

Επισης τους κατηγορουν για επιθεσεις βιας...

Οι οπαδοι των ποδοσφαιρικων ομαδων δεν κανουν το ιδιο; Εχετε δει ποτε καποιον προεδρο ομαδας να συλλαμβανεται;

Οταν ο Περιανδρος επιτεθηκε και σχεδον σκοτωσε τον Κουσουρη γιατι δεν συνελαβαν και τον Μιχαλολιακο; Δεν ειναι το ιδιο με τον Ρουπακια; Ενα μελος της οργανωσης παρεκτραπηκε, ενηργησε βιαια και σκοτωσε ανθρωπο...

Οπως και ενας οπαδος της Ομονοιας εστειλε στην εντατικη εναν οπαδο του Αποελ...

Σε τετοια περιπτωση διωκεται ποινικα ο δραστης του εγκληματος...Εκτος αν υπαρχει ηθικος αυτουργος και με βαση τα οσα εχουν βγει τις τελευταιες ημερες ο Ρουπακιας ενηργησε μονος του...

Ο Μιχαλολιακος εμαθε για το περιστατικο 40 λεπτα μετα...Και ο τομεαρχης κλαιγοταν στο τηλεφωνο οτι μετα απο αυτο που εγινε θα τον εδιωχναν απο την Χρυση Αυγη..

Μην τρελλαθουμε...

Ανώνυμος είπε...

Και κατι τελευταιο...Ειναι τοσο χαζοι οι πολιτικοι στην Ελλαδα και οχι μονο που στο τελος η ηγεσια της Χρυσης Αυγης θα γινουν ηρωες...

Ανώνυμος είπε...

Και να εκπαιδευονται εχουν δικαιωμα οπως και το να παιζουν ποδοσφαιρο, ταβλι, να κανουν γυμναστικη, να κανουν σεξ και μεταξυ τους..

Ειναι καθαρα δικαιωμα τους οπως και η δομη της οργανωσης τους..

Αν θελουν αντιγραφουν τον Χιτλερ σε θεματα δομης, αν θελουν και τον Σταλιν...

Και εγω περιμενω να ακουσω συγκεκριμενο κατηγορητηριο οχι αερολογιες...

Παραδειγμα ο Κασιδιαρης διεταξε τον Γιωργο να παει να σκοτωσει..Ο Γιωργος πηγε και μαχαιρωσε Πακιστανο...

Οχι εγιναν 10 επιθεσεις σε αλλοδαπους και οι δραστες φορουσαν μαυρο μπλουζακι αρα φταιει ο Κασιδιαρης και πρεπει να τον χωσουμε μεσα 10 χρονια..

παύλος 1988 είπε...

Καμαρώστε το επίπεδο υποψήφιου με τη Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλία. http://istorika-ethnika.pblogs.gr/2014/05/prwhn-panelistas-toy-kwsth-raptopoyloy-ypopshfios-me-thn-h-a.html