Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ, Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ

Φαίνεται ότι το «Παντός Καιρού» ενοχλεί πολύ.
Ενοχλεί διότι με τις αναρτήσεις του δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Κύπρος οδεύει προς την τουρκοποίηση μέσω της λύσης που επιδιώκει η κυβέρνηση Χριστόφια.
Η κριτική είναι αποδεκτή από τον οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα.
Δεν είναι όμως κριτική το να βρίζεις. Δεν είναι κριτική το να χαρακτηρίζεις τον άλλον ως προδότη ή όργανο των Τούρκων ή ότι προωθεί τις τουρκικές θέσεις, απλώς και μόνο επειδή διαφωνεί κάποιος μαζί σου.
Και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Η κατάσταση τους χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.
Με αφορμή δημοσιεύματα ότι κάποιος ε/κύπριος ονόματι Νικόλας ασπάστηκε τον ισλαμισμό και τις δηλώσεις του ότι είναι θαυμαστής του Ραούφ Ντενκτάς, οι υβριστές του christofias-watch έγραψαν ένα εμετικό άρθρο με το οποίο καθυβρίζουν τόσο τον υποφαινόμενο όσο και τον Άνευ Ορίων.
Οι εξαιρετικής ευφυΐας συντελεστές του μπλογκ και ειδικά ο συγγραφέας του εν λόγω άρθρου, ο ΟΝΗΣΙΛΟΣ γράφει για τον Άνευ:
«Για παράδειγμα, ο γνωστός πλέον ανά το παγκύπριο ηλικιακός ρατσιστής, ο Fasistas_Anef_Oriwn, θα μπορούσε επιτέλους, με μια θαρραλλέα δημόσια τοποθέτηση να απολυτρωθεί. Να γίνει Ahmet_Oriwn. Ή και Ahmet_Davutoglu_Oriwn.»
Για τον υποφαινόμενο γράφουν:
«Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο έτερος φωστήρας, ο κομματικός υπάλληλος, και να μεταδοθεί από τις συχνότητες και να το ακούσουν οι πάντες, ως... τα Άστρα: "Ναι, εγώ, ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω το Σχέδιο Ανάν. Άρα υποστηρίζω οι Κερυνειώτες να ΜΗΝ παν στα σπίτια τους! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω πως οι ο συνφασίστας μου Ταλάτ θα είναι εκ περιτροπής πρόεδρος σας! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω πως ο Ένδοξος Τουρκικός Στρατός θα έχει εγγυήσεις! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω τα δύο (συνιστώντα) κράτη στην Κύπρο!"».
Μεταφέρω εδώ τα όσα γράφουν για να μπορέσει ο καθένας να θαυμάσει το ήθος, τον χαρακτήρα και τη «σοβαρότητα» αυτών των ανθρώπων.
Να θαυμάσει όμως και το πόσο ανίδεοι είναι και πόσο γελοίοι καταντούν όταν προσπαθούν να εξισώσουν ανθρώπους που τάσσονται υπέρ της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με ποιον παρακαλώ! Με τον Ραούφ Ντενκτάς!!!:
Γράφουν:
«Ας τον πάρουν παράδειγμα κάποιοι άλλοι -κοινώς- χέστηδες (και συγχωρέστε μας την φράση), οι οποίοι ενώ είναι ντενκτασικότεροι του Ντενκτάς (πχ απόψεις τους για Σχέδιο Ανάν), υποστηρίζουν κλαίγοντας τον εθνικιστή Ταλάτ (οι γνωστοί χειροκροτητές του Αγίου Μάμα και άλλοι), γράφουν λες και δουλεύουν σε αυτόματο πιλότο σε μπλογκς, ιστοσελίδες και φόρουμς μέρα-νύχτα υπέρ του τουρκικού στρατού εισβολής (πχ εξισώνοντας τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και του τουρκικού στρατού με τις πράξεις των αδέσποτων ομοϊδεατών τους της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ) ή κατασκευάζουν ψευδή "ιστορικά" στοιχεία για να υποβοηθήσουν τον Ντενκτάς και το φασιστικό βαθύ κράτος της Άγκυρας (πχ πρόσφατη περίπτωση με φωτογραφίες στο Τζιάος όπου "συγγραφέας-ερευνητής" περίπου κατασκεύασε -και μετά εμμέσως το παραδέχτηκε- δήθεν δολοφονία Τ/κ από άνδρες της Ε.Φ.)».

Αγνοεί ο αθεόφοβος αρθρογράφος (και δεν τον διορθώνουν οι μέντορες του) ότι ο Ραούφ Ντενκτάς ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ;
Αγνοούν ότι ο Ρ. Ντενκτάς ήταν και είναι κάθετα εναντίον του Σχεδίου Ανάν επειδή όπως λέει θα παραδώσει τους τ/κύπριους στους ε/κύπριους;
Αγνοούν ότι ο Ντενκτάς (όπως και οι ίδιοι) τάσσεται ενάντια στις συνομιλίες και κατηγορεί τον Ταλάτ ότι υποθηκεύει το μέλλον των τ/κυπρίων;
Αγνοούν ότι στα θέματα αυτά ο πρώην τ/κύπριος ηγέτης βρίσκεται σε πλήρη συστοιχία με τους ίδιους;
Αγνοούν ότι οι κεφαλές της ΕΟΚΑ Β’ όπως π.χ. ο Παπαφώτης και οι «Σύνδεσμοι Αγωνιστών» υποστήριξαν με πάθος την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν;
Πώς λοιπόν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ΕΟΚΑΒητατζήδες;
Το αντίθετο συμβαίνει, αυτοί ταυτίζονται μαζί τους.
Αν το αγνοούν αυτοί, εμείς δεν το αγνοούμε.
Ιδού τι δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντενκτάς, σύμφωνα με είδηση του ΚΥΠΕ στις
31/7/2009:
«Αναφερόμενος στη δήλωση του συμβούλου του Τ/κ ηγέτη Οζντίλ Ναμί ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές», ο κ. Ντενκτάς είπε ότι είναι «παράξενη».
Πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι «είναι έτοιμοι για όλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Ντενκτάς εξέφρασε τις ανησυχίες του για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πρέπει να προβεί σε ανακοινώσεις για τα θέματα στα οποία ο κ. Ναμί συμφώνησε με τους Ε/κ.

Ανέφερε ακόμα ότι κάποιοι λένε ότι ο ίδιος αποδέχθηκε «ένα κράτος, μια κυριαρχία, ένα λαό και τη διζωνική ομοσπονδία», προσθέτοντας ότι αυτή η φόρμουλα ίσχυε το 1977-1979.
Πρόσθεσε ότι «μετά το 1983, οι Τ/κ «υπερασπίστηκαν την ξεχωριστή τους κυριαρχία, επίλυσαν το περιουσιακό στη βάση της ανταλλαγής και της αποζημίωσης. Η διζωνικότητα σημαίνει δύο κυρίαρχες ζώνες όπου δύο κυρίαρχα σύνορα προστατεύονται».

Ο κ. Ντενκτάς είπε ότι «όλοι βρίσκονται στο ίδιο πλοίο».
Με ποιους ταυτίζονται αυτές οι θέσεις; Με τις δικές μου ή τις δικές τους;
Αλλά και ο Έρογλου συμφωνεί με τα παιδιά του christofias-watch!
«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυ­πριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονό­τα πριν από το 1974».
Παράλληλα ο κ. Ερογλου συζήτησε το Κυπριακό με αντιπροσωπεία του «Συμβουλίου Εθνικής Ύπαρξης».
Σύμ­φωνα με τον τ/κ Τύπο, κ. Έρογλου είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του «Συμβουλίου» σε σχέση με το Κυπριακό. «Άρχισαν να φθάνουν στο νησί ξένοι ε­μπειρογνώμονες με το πρόσχημα ότι υ­πάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Υπάρχει η άποψη ότι η τ/κ πλευρά είναι καταδικασμένη στην εξεύρεση λύσης. Αυτή η άποψη δεν είναι προς όφελος της τ/κ πλευράς.
Γι’ αυτό θα πρέπει να προειδοποιήσουμε το λαό μας», είπε.
Το μέλος του «συμβουλίου» και πρώην λεγόμενος «υπεξ» Βετάτ Τσελίκ δήλωσε ότι το «συμβούλιο» ανησυ­χεί, προσθέτοντας ότι «οι ξένες δυνά­μεις δαπανούν λεφτά στο νησί για να χα­ράξουν τις δικές τους λύσεις».
Εξάλλου ο λεγόμενος υπουργός εξω­τερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά είναι «απρόθυμη» για λύση στο Κυπριακό. Ο κ. Οζγκιουργκιούν, με γρα­πτή δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στον τ/κ Τύπο, ανέφερε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι οι Τ/κ ποτέ δεν θα εγκρίνουν οποια­δήποτε λύση που θα προνοεί το αντίθε­το.
Αναφερόμενος στην ομιλία που έκα­νε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημή­τρης Χριστόφιας, στη Λεμεσό την περα­σμένη Παρασκευή στην οποία χαρακτή­ρισε την Τουρκία ως κατοχική δύναμη, ο «υπεξ» υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλα­βαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκ­φραση του!
Οι Τ/κ, συνέχισε, «δεν θα επιτρέψουν ούτε σε ένα Τούρκο στρατιώτη να εγκαταλείψει το νησί πριν σταματήσει η πο­λιτική μη λύσης που ακολουθεί η ε/κ πλευρά», όπως ισχυρίστηκε.
Καταλήγο­ντας, ο κ. Οζγκιουργκιούν κάλεσε την ε/κ πλευρά «να αναλάβει τις ευθύνες της», κατά την έκφραση του, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό».

Ιδού ακόμα μια απόδειξη:

«Σύνδεσμος νέων αγωνιστών» - Έκκληση προς Ταλάτ για να μείνει πιστός στο «σύνταγμα» (ΚΙΠΡΙΣ, 10.7.2009)
Ο σύνδεσμος νέων αγωνιστών κάλεσε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να παραμείνει πιστός στο «σύνταγμα» της «Τ.Δ.Β.Κ.» και στον όρκο που έδωσε ως «πρόεδρος» του «κράτους». Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο σύνδεσμος, ανάφερε ότι βλέπει με καχυποψία τις συνομιλίες που διεξάγουν Ταλάτ και Χριστόφιας και οι οποίες προωθούνται μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας αρχών για ένα κράτος, μία υπηκοότητα και μία διεθνή προσωπικότητα.
Αναφέρεται επίσης ότι οι «ε/κές επίσημες αρχές» έχουν ως στόχο να ενσωματώσουν τον τ/κό «λαό» στην Κυπριακή Δημοκρατία ως μειονότητα. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Σε περίπτωση που ο Ταλάτ δεν τηρήσει τον όρκο του και δεν παραμείνει πιστός στο σύνταγμα, υπενθυμίζουμε ακόμα μια φορά ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα να παζαρεύει εξ’ ονόματος του τ/κού λαού την κυριαρχία και κράτος μας».
______________________________________
Αλήθεια, πόσο όμοιες είναι οι θέσεις των πολέμιων της λύσης με τις δηλώσεις αυτές; Αφαιρέστε όπου υπάρχει τη λέξη τ/κύπριοι και τοποθετείστε στη θέση της τη λέξη ε/κύπριοι και το ανάποδο.
Θα δείτε ότι οι θέσεις είναι οι ίδιες.
Να λοιπόν που με αποδείξεις φαίνεται ποιοι ακολουθούν την πολιτική Ντενκτάς και γενικότερα των στρατοκρατών της Άγκυρας.
Και τα παιδάκια αυτά καλό θα είναι αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους τη επιμονή τους στο να μείνουμε όπως είμαστε και να καλύπτονται πίσω από γελοίες καταστάσεις, να πούνε ξεκάθαρα ότι προτιμούν να χαρίσουν στην Τουρκία μια για πάντα τα κατεχόμενα.
Χωρίς περιστροφές και άλλα τερτίπια.
__________________________________________
Αλλά τα άθλια και αυτά παιδιά, που θεωρούν θεό τον Τάσσο Παπαδόπουλο αγνοούν τα 18 σημεία του Τάσσου για τη λύση του κυπριακού.
1. Να οδηγεί σε πραγματική επανένωση της πατρίδας μας. Να διασφαλίζει ότι η επανενωμένη Κύπρος θα έχει ενιαία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, με την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα κατοχυρωμένες. Ακόμη, η επανενωμένη Κύπρος να έχει ενιαία εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας και μια φωνή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς. Τέλος, να διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

2. Να διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα διζωνικό, δικοινοτικό, ομόσπονδο κράτος.

3. Με το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, να κατοχυρώνει την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που καθορίζουν το δικοινοτικό χαρακτήρα της ομοσπονδίας και τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στα όργανα και τις δομές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το Σύνταγμα να διασφαλίζει ακόμη ότι οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν θα παρακωλύουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Βασική αρχή: Καμιά κοινότητα να μην μπορεί να παραβιάζει τα δικαιώματα της άλλης, αλλά και καμία κοινότητα να μην μπορεί να παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του κράτους.

4. Να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα της λύσης. Απαραίτητες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο είναι:
Η σαφής διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας καθώς και η υπεροχή των νόμων του Ομοσπονδιακού Κράτους έναντι των νόμων των ομόσπονδων πολιτειών.
Η θεσμοθέτηση αποτελεσματικών μηχανισμών λήψης αποφάσεων και επίλυσης αδιεξόδων.
Η απεμπλοκή από λύσεις που προσδίδουν πολιτικό, διοικητικό, νομοθετικό ή δικαστικό ρόλο σε ξένους.
Η αυστηρή εφαρμογή της αρχής του Κράτους Δικαίου.

5. Να επιτρέπει και να διευκολύνει την αποτελεσματική εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη την Κύπρο χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις που θα καθιστούσαν τους Κύπριους πολίτες, ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

6. Να βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου. Οι Κύπριοι πολίτες να έχουν το δικαίωμα να δέχονται παιδεία στη γλώσσα τους και να εξασκούν το θρήσκευμά τους σε όλο το έδαφος της Κυπριακής Επικράτειας. Υπάρχουν διαζευκτικές προτάσεις, για να κατοχυρώσουμε εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, χωρίς να επηρεάζεται η έννοια της διζωνικότητας.

7. Να θέτει οριστικό τέρμα στο πρόβλημα του εποικισμού και στις συνέπειές του. Ο εποικισμός που εφαρμόζεται από την Τουρκία συνιστά μείζονα απειλή για την Κύπρο. Η αποκατάσταση του δημοκρατικού και πολιτισμικού χαρακτήρα της Κύπρου είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα της λύσης.

8. Να αναγνωρίζει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Το ίδιο ισχύει και για το ατομικό δικαίωμα της ελεύθερης απόλαυσης της περιουσίας. Οποιαδήποτε πρακτική διευθέτηση του προσφυγικού και του περιουσιακού θα πρέπει να είναι καθ’ όλα συμβατή με τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την περιουσία του.

9. Να διασφαλίζει, για να είναι βιώσιμη, την ενότητα της οικονομίας. Η εισαγωγή του Ευρώ, συνιστά ισχυρή βάση για την επίτευξη της ενοποίησης της οικονομίας, αλλά και για την προσπάθεια ώστε το ταχύτερο δυνατόν να σμικρυνθούν και τελικά να εξαλειφθούν οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

10. Να προνοεί ότι η εφαρμογή της θα εποπτεύεται για όσο καιρό συμφωνηθεί, τόσο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με απόφαση του σύμφωνα με το κεφάλαιο VII του Καταστατικού Χάρτη, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης ότι η εφαρμογή της θα αποτελεί προϋπόθεση για οποιανδήποτε μελλοντική σχέση Τουρκίας – Ε.Ε.

11. Να κατανέμει τις διάφορες γεωγραφικές περιοχές υπό τον έλεγχο της μιας ή της άλλης πολιτείας με ορθολογικά κριτήρια κτημοσύνης, οικονομικής βιωσιμότητας και, κυρίως, με σημείο αναφοράς την περί δικαίου αντίληψη των πολιτών.
Οι περιοχές που θα επιστραφούν θα πρέπει να καθοριστούν με τρόπο ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων να βρεθεί υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Οι περιοχές αυτές θα πρέπει να αποδοθούν αμέσως, με τη λύση, στον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών για παράδοση στους νόμιμους ιδιοκτήτες.
Το μήκος της ακτής που θα αντιστοιχεί στην κάθε πλευρά, πρέπει να είναι ανάλογο με τη συνολική έκταση της κάθε πολιτείας.
Η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στα Η.Ε. ταυτόχρονα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ώστε να αρχίσει η ανοικοδόμησή της.

12. Να προνοεί νέο σύστημα ασφαλείας που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στις δύο κοινότητες και να διασφαλίζει την ανεξαρτησία, τη συνταγματική τάξη και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους, ενώ παράλληλα να μην παραχωρεί επεμβατικά δικαιώματα σε τρίτη χώρα.

13. Να μη θέτει τη συμμετοχή της Κύπρου στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. στην κρίση ξένων δυνάμεων. Το ίδιο να ισχύει και για τη σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών, σημαντικών για την προαγωγή της στρατηγικής μας θέσης διεθνώς.

14. Να δίνει στο ομοσπονδιακό κράτος την άσκηση πλήρους ελέγχου, ως απόρροια της κυριαρχίας του, στον εναέριο χώρο, αποκλειστική οικονομική ζώνη, χωρικά ύδατα και περιοχή έρευνας και διάσωσης, χωρίς να παραχωρούνται τέτοιες εξουσίες και δικαιώματα σε ξένα κράτη.

15. Να οδηγεί σε διευθέτηση του μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων.

16. Μα προβλέπει μεταβατικές ρυθμίσεις μικρής διάρκειας, μόνο για όσο είναι απολύτως αναγκαίο μέχρις ότου ετοιμαστούν στην πράξη οι νέες δομές.

17. Να ορίζει ότι η μετάβαση από το παρόν συνταγματικό καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ομοσπονδιακό καθεστώς της λύσης, θα γίνει όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές και διασφαλίζεται η αποτελεσματική λειτουργία τους.

18. Οι δύο κοινότητες να δεσμευτούν και να εφαρμόσουν με καλή πίστη στην ολότητά τους τη Συνολική Συμφωνία έστω και αν σε επί μέρους σημεία θεωρούν ότι δεν τους ικανοποιεί πλήρως. Θα πρέπει επίσης να συμφωνηθεί ότι ύστερα από κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα υπάρξει συνταγματική αξιολόγηση από Μεικτή Συνταγματική Δικοινοτική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα υπό το φως των εμπειριών που θα έχουν μέχρι τότε αποκομιστεί κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της λύσης.
10/08/2009
_______________________________________
Εύλογη η απορία που ακολουθεί:
Ο Χριστόφιας δεν είναι λύση πάνω σε αυτές τις παραμέτρους που επιδιώκει;
Γιατί αυτός να είναι μειοδότης και ο Τάσσος πατριώτης;
Ελπίζω ότι οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι εντός του θέματος και οι κάθε ανώνυμοι δεν θα αλλάξουν θέμα και να πάνε αλλού…
Και ελπίζω (αν και δεν το πιστεύω) ότι τα σχόλια τους θα συνοδεύονται με τις κατάλληλες τεκμηριώσεις.
_________________________________________
Τονίζω και πάλι ότι θα απουσιάζω και αυτή την εβδομάδα.
Ελπίζω να σεβαστούν κάποιοι το χώρο και να μην μετατρέψουν και αυτή τη συζήτηση σε ένα αλαλούμ.

196 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Agapite Michali,

Poli simantiki kai i simerini anartisi sou.

Pragmatika apodeiknietai oti aftoi oi kyrioi to mono pou kanoun einai na prootuoun tis tourkikes theseis kai na katigoroun allous oti to kanoun.

Signwmi gia tous latinikous xaraktires alla edw pou eimai den exw sti diathesi mou elliniki grammatoseira.

Kwstas G.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Shερετώ ΣΕ!

Προσωπικά έχω φτιάξει ολόκληρη συλλογή μαζεύοντας όσα κατα καιρούς έχουν γράψει για ΜΕΝΑ και ΜΟΥ έχουν σούρει τα διαβόητα “Κοπέλια” του Ακατονόμαστου Blog!!! Μια την άλλη, ΜΕ τιμούν με διάφορα κείμενα, σχόλια κι άλλες φαιδρότητες (όπως κι ΕΣΕΝΑ και δυο-τρεις άλλους)! Είναι αήθεις, γελοίοι και χυδαίοι, αλλά και αμαθείς, αχάπαροι τζιαι κομπλεξικοί όπως φυσικά ΟΛΟΙ οι φασίστες!!! Πρώτες φωνές στο χορό των υβριστών της γκεμπελίστικης συνομοταξίας των (δήθεν) Απο(κατα)στατών είναι ο Ονήσιλος (άλλως και ΟΝΟ-Shυλλος) και ο Πράξαντρος (άλλως και ΚΡΑ-ΚΡΑξαντρος)!!! Όμως πέραν από του να υβρίζουν και να διαβάλλουν ΤΙΠΟΤΑ άλλο ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ... Ούτε σε δυο γαιδάρους τ’ άχυρο ΔΕΝ μπορούν να μοιράσουν (θα το φανε ΜΟΝΟΙ τους)!!! Σερβίρουν ότι τους καπνίσει νομίζοντας ότι όλος ο κόσμος είναι ανίδεος όπως αυτοί που επιστρατεύουν για τους ανίερους σκοπούς τους από την κερκίδα των “Πορτοκαλί”!!! Αν είχαν αρχίδια θα δέχονταν και την κριτική των όσων γράφουν ή θα παρέμβαιναν (με το nick) τους για να αντικρούσουν όσα λέγονται εδώ! Αλλά είναι και θρασύδειλοι!

Κάποια στιγμή θα ΤΟΥΣ φτιάξω το ψυχογράφημα τους!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 22/8/2009 – 11:59 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ε, παιθκιά, ποιος τους χέζει! Οπως ξέρετε, ο γνωστός "Έποικ-Lover, για παράδειγμα, θα μπορεί να βγει θαρραλέα να φωνάξει το σύνθημα του: "Έποικοι και Ναζί, αράζουμε μαζί!"
είμαι εγώ. Και ονομάστηκα τοιουτοτρόπως γιατί έγραψα κάποια αυτονόητα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Λοιπόν τα κοπέλια φθίνουν, περίπου όλοι γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο μπλόγκ (δεν είναι τυχαίο που η δική μου αναφορά έχει γίνει με διαφορά το πλέον δημοφιλές κείμενο του ιστολογίου μου), ας τους αφήσουμε να εκτονώνονται μέχρι να εκπνεύσουν.
Αν πάμε για λύση θα αναβαθμιστούν και τότε βλέπουμε, αν όχι ξανά: ποιος τους χέζει πλέον!

ΑΚΕΛ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ είπε...

Μάλιστα. Το 76% του λαού, ανάμεσα στο οποίο κι εμείς, του ΑΚΕΛ, που ψηφίσαμε ΟΧΙ κατόπιν κομματικής απόφασης, είμαστε το ίδιο με το Ντενκτάς!

Ντροπή σου να μας βρίζεις σύντροφε. Είχε δίκαιο ο σύντροφος Δώρος ότι κυριάρχησαν αυτοί του ΝΑΙ μέσα στο κόμμα.

Τώρα μάλιστα βρίζουν και τη βάση μας, που μετέτρεψε την απόφαση της ηγεσίας από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

Ντροπή σου κύριε Μιχάλη να λέεις ότι εμείς του ΟΧΙ είμαστε το ίδιο με το Ντενκτάς επειδή κι εκείνος ψήφισε ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το φίλο και σύντροφο εκ Κοκκινοχωρίων.Ντροπιάζεις τους καθαρούς αριστερούς πατριώτες.

Ανώνυμος είπε...

@"ΑΚΕΛ Κοκκινοχωρίων" και Ανώνυμο 2.51
Άρχισαν οι προβοκάτσιες πάλε;
Μα πού νομίζετε ότι τα πουλάτε αυτά;
Για το περιεχόμενο της ανάρτησης τι έχετε να πείτε;
Πιστεύκω εν αξίζει να ασχολείσαι με το συγκεκριμένον blog όμως που τη στιγμή που ασχολούνται εκείνοι με σένα και φτάνουν σε τέτοιον επίπεδο χυδαιότητας, καλά έκαμες Μιχάλη και τους απαντάς.
Αντιφασίστας

Sakis είπε...

Αντιφασίστα,

Είσαι από τους Αντιφά που κολλούν αυτοκόλλητα πάνω στο "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ρε ξιμαρισμένε; Και μιλάς εσύ για προβοκάτσιες;

Που ως και αριστεροί κράζουν σας για το νενεκισμό σας;

Και ζητάς και τα ρέστα;

Μιχάλης είπε...

@ ΑΚΕΛ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ

Ειλικρινά κάποιοι μου θυμίζετε τη γνωστή παροιμία «ο αλουπός εχώνετουν τζ’ ο νούρος του εφαίνετουν».

Μόνο και μόνο από τη φρασεολογία σας προδίδεστε.
Αλλά προδίδεστε και από κάτι άλλο, από διαστρέβλωση των θέσεων μου.

Αν ως (δήθεν) ΑΚΕΛΙΚοί ψηφίσατε Όχι κατόπιν κομματικής απόφασης, τότε θα πρέπει να διαφωνείτε με όσους λένε ότι ο Χριστόφιας ψήφισε Ναι και ότι τώρα προσπαθεί να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν. Σωστά;

Από την άλλη, η ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι η ίδια από την εποχή του Όχι, άρα πως κυριάρχησαν εκείνοι του Ναι;

Αν μου βρεις ότι είπα πως το 76% που ψήφισε Όχι είναι το ίδιο με τον Ντεντκάς, τότε θα κλείσω το ιστολόγιο.
Αναφέρομαι αγαπητέ μου στους συγκεκριμένους μπλόκερς και όχι στο 76%. Μιλώ για τους πολέμιους της λύσης. Είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτούς;
Αν είσαι, δικαίως τσουνιάζεσαι. Αν όχι προς τι η διαμαρτυρία;

Από την άλλη, για ποιο 76% μιλάς; Αυτό ήταν μια στιγμιαία έκφραση των ε/κυπρίων. Αυτό το 76% δεν υπάρχει πλέον διότι αν υπήρχε ο Τάσσος θα ήταν ακόμα πρόεδρος.

Αλήθεια, μια και τον συναφέραμε, ποια η άποψη σου επί των 18 σημείων του;

Επομένως αγαπητέ μου προβοκάτορα, αλλού αυτά. Νομίζω ότι όσα γράφω είναι τόσο καθαρά που δεν σηκώνουν παρερμηνείες.

Μιχάλης είπε...

@ Sakis

Διερωτώμαι αν έχεις να πεις κάτι για την ανάρτηση.

Μιχάλης είπε...

Ετοιμάζομαι να φύγω γι αυτό τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο δεν θα υπάρχουν δικά μου σχόλια και απαντήσεις.

Αν βρω ευκαιρία από εκεί που θα βρίσκομαι θα κάνω καμιά παρεμβασούλα.

Τα κλειδιά είναι στην πόρτα αλλά ελπίζω ότι τούτη τη φορά δεν θα βγουν κάποιοι με τις ποϊνες πάνω στο κρεβάτι.

ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ είπε...

Πε τους τα σύντροφε Μιχάλη. Τώρα να καταλάβουν ότι κυριαρχούμε εμείς τα νενέκια στο ΑΚΕΛ και όχι οι Χριστοδουλίδηδες και οι Κατσούρες.

Τώρα ο Χριστόφιας είναι ο ίδιος Πρόεδρος και δε θα του επιβάλει κανένας το ΟΧΙ όπως έκανε η βάση μας το 2004.

Τώρα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, εμείς και η Τουρκία την επισημοποίηση της κατοχής.

Μιχάλης είπε...

Είδετε ότι έχω δίκαιο όταν μιλώ για προβοκάτορες; Χε χε, καλά ξυπνητούρια...

Μιχάλης είπε...

Και κάτι ακόμα πριν φύγω:

Ιδού η απόδειξη ότι κάποιοι που μπαίνουν εδώ μέσα είναι προβοκάτορες και κοπέλια του γνωστού μπλογκ.
Να τι γράφουν για την αφεντιά μου αλλά την ίδια ώρα μου απαγορεύουν να απαντήσω, ενώ αυτοί μπαίνουν ανενόχλητα εδώ και γράφουν ότι θέλουν.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα της «Δημοκρατίας» που θέλουν να επιβάλουν.

«Ο ΝΑΙΝΑΙΚΟΣ ΙΑΒΕΡΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΟ 76% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ!

Εμείς ποτέ δεν βάλαμε όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο ίδιο καλάθι. Λέγαμε και λεμε για καλόπιστους ψηφοφόρους του ΝΑΙ, που πεπλανημένα ψήφισαν το Σχέδιο Ανάν, γιατί το θεωρούσαν ως μια "κάποια λύση". Τους οποίους διαχωρίζουμε από τους προπαγανδιστές που αποενοχοποιούν την Τουρκία και την κατοχή,είτε από βλακεία, είτε από τυφλό πείσμα είτε από δολάρια. Ο κόκκινος Ιαβέρης όμως... προσπαθώντας να ενοχοποιήσει την Επιτροπή, πάσχοντας από τις συνήθεις καταδιωτικές του μανίες, κατηγορεί την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν, το "ΟΧΙ", ως συνταύτιση με τον Ντενκτάς και τον Έρογλου. Αυτός είναι ο Κόκκινος Ιαβέρης, φίλες και φίλοι, ο δήθεν ψύχραιμος, ο δήθεν καλόπιστος. Θαυμάστε τον έμμισθο του ραδιοσταθμού του καθεστώτος!»



Αντί να απαντήσουν με επιχειρήματα, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν όσα έγραψα (ακριβώς ότι έκανε και ο ΑΚΕΛ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ).
Όποιος λοιπόν γνωρίζει έστω και ελάχιστα ελληνικά καταλαβαίνει πλέον τι γίνεται διαβάζοντας τα κοπέλια…

Αντί λοιπόν να απαντήσουν με επιχειρήματα, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι εκφραστές του 76% για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Ρε κοπέλια, είναι για εσάς που μιλώ, όχι για το 76%. Γιατί κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε; Τόση εν η ανασφάλεια σιόρ που προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από το 76%;

Αλήθεια, μπορεί να τους παίρνει κανένας στα σοβαρά πλέον;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη ήρεμα.

Ο φανατισμός και οι εκρήξεις θυμού δεν έχουν πέραση.

Πως θα περάσουμε το "ΝΑΙ" στον κόσμο όταν κάνεις όπως το κακοφανισμένο μωρό;

Ανώνυμος είπε...

Ρε φασίστα Sakis(όνομαν που ήβρες α!)
είσαι πολλά λλίος ρε για να μπεις σε συζήτηση.
Μόνο να βρίζεις τζιαι να δείχνεις την ασχετοσύνη σου ξέρεις.
Εν είμαι που τους αντιφά(;), εν είμαι που κανέναν.Είμαι με τη δημοκρατία, την ειρήνη, την αλήθκεια, την Κύπρο!
Αντιφασίστας

Ανώνυμος είπε...

Ρε Murat-Murat να πιάσεις χερκές με τον άλλο τον Ahmet-Davudoglu-Oriwn και να πάτε να πέσετε μέσα στες φωτιές στην Ελλάδα να ψηθείτε κι εσείς και τα δολάρια σας.

Το κόμμα, θα σας ανακηρύξει ήρωες, που επήαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών, θα ανοίξει ένα σουβλιτζίδικο με τα ονόματα σας καιθα μετονομάσει το κωλοένθετο σου των ραδιοσυχνοτήτων σε Murat-Murat enthed

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό το 76% δεν υπάρχει πλέον διότι αν υπήρχε ο Τάσσος θα ήταν ακόμα πρόεδρος".

Κούνια που σας κούναγε ορισμένους. Δεν χωνέψατε ποτέ το ΟΧΙ εκεί στο ΑΚΕL. Και προσπαθείτε να το αναστρέψετε. Δεν θα τα καταφέρετε. Και θα μείνετε στην Ιστορία ως μειοδότες και γλύφτες των Τούρκων.

Ανώνυμος είπε...

Μειοδότες των Τούρκων εσείς θα μείνετε, που με τις θέσεις που προβάλλετε ξέρετε πως εν την διχοτόμηση που προωθείτε.

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Τελευταίε Ανώνυμε (Φασισταρά),
Η στρίνα ΣΟΥ (και η εμπάθεια σου) πρέπει να πολλά μεγάλες! Μεταφέρθηκες από το προηγούμενο post εδώ για να συνεχίσεις να ξερνάς όξος και χολή! (Σε καταλάβουμε από την γραφίδα σου – π.χ. από το ΑΚΕL). Ρεεε, μα ο μεγαλύτερος μειοδότης (έστω από ηλιθιότητα και βλακεία), που άνοιξε και τοις κερκόπορτες στους Τούρκους, ήταν ο Γρίβας, ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ της Κύπρου!

**********
Ανώνυμε (12:13 μ.μ.),
Άδικα μάshεσαι, εν θα σε ακολουθήσουμε (τουλάχιστο ΕΓΩ) στον οχετό από μαλακίες, ηλιθιότητες και βλακείες που λαλείς!
Περαστικά ΣΟΥ!

Anef_Oriwn
Κυριακή 23/8/2009 – 3:58 μ.μ.

nekatomenos είπε...

Ανώνυμε 3:14
"Κούνια που σας κούναγε ορισμένους."

Ε δείξε μας που εν τούτο το 76% που θα πει όχι. Εν απλά μαθηματικά, μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Anef, πρόσεξε μην μας πάθεις τίποτα με τόσα νεύρα και δεν θα έχουμε μετά με ποιον να τσακωνόμαστε! Αν θυμώνεις, ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία σου.

Να προσέχεις τον τουρκόφιλο εαυτό σου, τις κρίσεις μισελληνισμού και αρνησιπατρίας και να μην συγχύζεσαι, γιατί είσαι και στην κρίσιμη ηλικία!

Σε έχουμε ανακηρύξει προστατευόμενο πολιτικό είδος, όπως και την caretta-caretta. Μην μας απογοητεύσεις εμάς τους δεξιούς εθνικιστές! Προσδοκούμε όλοι στις αναρτήσεις σου.

Μετά συγχωρήσεως: τι είναι η... στρίνα; Γιατί καλός ο διάλογος, αλλά να μάθουμε και τίποτα εμείς οι εν Ελλάδι ταπεινοί τύποι. Λοιπόν;

nekatomenos είπε...

Για χάρη του διαλόγου, επαναλαμβάνω το σχόλιο που έκανα στο "αντιστασιακό" μπλογκ:

"Για να λαλούμε τζαι ολόκληρη την ιστορία τζαι να μεν αποκρύπτουμε στοιχεία:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=891076&-V=archive&-w=%CD%C9%D7%C1%D4@&-P

Σημειώνω τα:
"Και σε αυτό ακριβώς το σημείο της συνομιλίας μας έκανε μια δήλωση που δεν μου προκάλεσε καθόλου έκπληξη: «Αντιμετωπίζω κάποια ψυχολογικά προβλήματα, κάνω θεραπεία», είπε."
και
"Την επόμενη μέρα το πρωί όταν κοίταζα τις εφημερίδες, τον είδα στον επίτιτλο μιας εφημερίδας. Κάλυψαν το πρόσωπό του. Ο τίτλος ήταν ο εξής: «Ήταν Νικόλας, έγινε Νιχάτ». Δεν με εξέπληξε καθόλου αυτό. Είναι μήπως τέχνη να παράγει κανείς θρησκευτική και εθνικιστική προπαγάνδα από έναν ασθενή στο μυαλό και στην ψυχή;"

Λοιπόν;"

Anef_Oriwn είπε...

@ Nekatomenos,

Ποιο είναι το “αντιστασιακό” μπλοκ, αυτό των Ακατονόμαστων Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας; Κουνια που τους κούναγε!

**********
Ανώνυμε Φασισταρά,
Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ΣΟΥ για την υγεία ΜΟΥ – καλοσύνη ΣΟΥ!!! Είμαι σκληρό καρύδι ΕΓΩ και θα ΜΕ βρίσεις συνεχώς μπροστά σου! Κι οφείλω να πω ότι με τιμά ιδιαιτέρως (που ένα φασιστόμουτρο σαν κι ΕΣΕΝΑ) να ΜΟΥ απονέμει πιστοποιητικά ISO και HACCP για “τουρκοφιλία” “μισελληνισμό” και “αρνησιπατρία”!!! Μαθη,μενα τα βουνά που τα χιόνια!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 23/8/2009 – 6:59 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, ανησυχούμε πάντα για τους συνανθρώπους μας! Εμείς οι δεξιοί & εθνικιστές, είμαστε φιλάνθρωποι και... φιλόζωοι! Είσαι λοιπόν "σκληρό καρύδι".

Τόσο "σκληρά καρύδια" λοιπόν απαρτίζουν το AKEL, που κιότεψαν να αντιμετωπίσουν τους αποικιοκράτες.

Τα "σκληρά καρύδια" λοιπόν, τα βάζουν μόνο με Έλληνες. Τους ξένους, τους χέζονται. Ενίοτε, υποκλίνονται σε αυτούς ή ταυτίζονται μαζί τους!

Αυτό είναι καλό, που είσαι "σκληρό καρύδι", για να αντέχεις την κριτική μας! "θα ΜΕ βρίσεις συνεχώς μπροστά σου", γράφεις.

Ωραία! Θα τα λέμε. Γιατί θα με βρίσκεις και μένα μπροστά σου, όταν θα προσπαθείς να περάσεις την παρωχημένη αριστεριστική και εθνομηδενιστική προπαγάνδα σου.

Ωραίο το αλαζονικό "ΜΕ" με κεφαλαία... εξοχότατε! Κρύβεις έναν φιλομοναρχικό μέσα σου. Το έχεις ψάξει "προοδευτικέ" τύπε;

Κάτι τελευταίο: αν είναι φασίστας όποιος αγαπάει την πατρίδα του, τότε εσύ τι είσαι; Ή μήπως δεν την αγαπάς;

Α ναι, έχεις τις εξαρτήσεις σου: παλαιότερα η Μόσχα, αργότερα το Λονδίνο και τώρα η... Άγκυρα! Εύγε.

nekatomenos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nekatomenos είπε...

Έτσι μπράβο, να κάμμετε τες γνωστές, εύκολες επιθέσεις εναντίον του ΑΚΕΛ [ααα, εν κουμμουνιστές! ααα, εν αγαπούν την πατρίδα] παρά να απαντάτε στες αντιφάσεις της επιχειρηματολογίας σας που υπέδειξε ο Μιχάλης.
Ταυτίζονται οι θέσεις του Christofias-Watch με τις θέσεις Ντεκντάς τζαι Έρογλου; Ναι ή ού;

Sartanakkas είπε...

Εγώ πάντως ζηλεύκω. Έναν τούρκικο όνομα δεν μου βρήκαν. Ίως επειδή εγώ δεν τους "απαντώ με επειχηρήματα" αλλά αλά υπογραμμίζω την ουσία των ποστ τους - δηλαδή το γεγονός ότι είναι ΓΕΛΟΙΑ- Γραμμένα από ΓΕΛΟΙΟΥΣ....
Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν ανθρώποι που τους απαντούνμε ακλόνητα στοιχεία και επειχηρήματα

Ανώνυμος είπε...

Οπαδός της Ομόνοιας είσαι, σαν αυτούς που ανεμίζουν τουρκικές σημαίες στο γήπεδο; Γιατί άραγε...

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμο Φασιστούιν,

Εν τζιαι λλίος ο νου ΣΟΥ, γαμώτο! Αν είχες έστω τζιαι δκυο δράμια νου θα καταλαβαίνεις ότι στην φράση ΜΟΥ “… θα ΜΕ βρίσεις συνεχώς μπροστά σου!”, υπάρχει συντακτικό λαθος. Αντί βρίσεις θα έπρεπε να ήταν “βρεις” δηλ. έπρεπε να γράφει “…θα ΜΕ βρεις συνεχώς μπροστά σου!” Τόσο απλό!

Όσο για το “αλαζονικό "ΜΕ" με κεφαλαία”, αν πρόσεξες τα προσωπικές αντωνυμίες συνήθως τις γράφω με κεφαλαία όπως και το “ΣΟΥ” ... Έχω γράψει, ας πούμε “Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ΣΟΥ…”, αλλά επιλεκτική είναι και η όραση και η αντίληψη σου φαίνεται!!! [Ή μήπως σ’ έκανα και ΣΕΝΑ Μον-άρχη;]

Φυσικά πέραν το πιο πάνω μας επανέλαβες και τις παπάρες σου για “… αριστεριστική και εθνομηδενιστική προπαγάνδα ...” και για εξαρτήσεις από διάφορα κέντρα! Γενικοί αφορισμοί και χαρακτηρισμοί!!!
ΣΕ ρώτησα και στο προηγούμενο Post του Μιχάλη, ΣΕ ρωτάω και τώρα, ΕΣΕΝΑ που μιλάς για εξαρτήσεις:

1. Ποιον Γρίβα θαυμάζεις;
i. Τον αρχηγό της ακροδεξιάς Οργάνωσης “Χ”, που αντι να πολεμά τους Γερμανούς κυνηγούσε τους Αριστερούς της Εθνικής Αντίστασης εξυπηρετώντας έτσι του Γερμανούς;
ii. Αυτόν που συνεργαζόταν με τους ιμπεριαλιστές εγγλέζους (τον φώναζαν George Grivas τότε), κατα τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, ενάντια στους Αριστερός; [Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα]
iii. Αυτό που έδινε οδηγίες στους μασκοφόρους του να σκοτώνουν Αριστερούς βιοπαλαιστές στην Κύπρο;
iv. Ή αυτόν που συγκρότησε την παράνομη και φασιστική ΕΟΚΑ Β΄ για να πλήξει και να πολεμήσει το νεαρό κυπριακό κράτος ανοίγοντας έτσι τις κερκόπορτες στους τούρκους εισβολείς! Ολετήρας και προδότης της Κύπρου κατάντησε στο τέλος το ίνδαλμα σου!

Anef_Oriwn
Κυριακή 23/8/2009 – 8:24 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Όπας παράδοχη:
"iii. Αυτό που έδινε οδηγίες στους μασκοφόρους του να σκοτώνουν Αριστερούς βιοπαλαιστές στην Κύπρο;"
Δηλάδη κ.Ανεφ μόλις μας είπες και επίσημα ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν μασκοφόροι τρομοκράτες, περίπου όπως τους αποκαλούσαν και οι εγγλέζοι, συγχαρητήρια διεξάγεις έργον, είσαι περίπου σαν τον Μακάριο Δρουσιώτη στο πιο χαμηλό προφίλ, σαν δεν ντρέπεσαι να σπιλώνεις μνήμες!

stelios papalangi είπε...

φασιστάκια, εδώ εδώ

"Απόλυτη σιγή στα κυπριακά ΜΜΕ και για τις αποκαλύψεις στη δίκη της οργάνωσης Εργκένεκον στην Τουρκία. Η οργάνωση, λένε τα δικόγραφα, συντονιζόταν με τον Ντενκτάς για να μπλοκάρουν το σχέδιο Ανάν.
Οι πληροφορίες αυτές είναι συμπληρωματικές των αποκαλύψεων που έγιναν παλαιότερα, ότι το 2004 το βαθύ κράτος σχεδίαζε ακόμη και πραξικόπημα για το σχέδιο Ανάν.
Τελικά, κανένα μέτρο δεν χρειάστηκε να πάρει το βαθύ κράτος της Τουρκίας για να αποτρέψει τη λύση του Κυπριακού, καθώς ο Ντενκτάς βρήκε άλλον, ποιο αποτελεσματικό συνεργάτη για να σκοτώσει τη λύση, χωρίς καν να βάλει την Τουρκία σε περιπέτειες...

***

Κανένας ξένος, καμιά υπηρεσία, καμιά συνωμοσία δεν εξυπηρέτησε περισσότερο το βαθύ κράτος της Τουρκίας και τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού στρατού στην Κύπρο απ' ό,τι οι δικοί μας παsh πατριώτες.
"Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, θα τα κάνουν οι Ελληνοκύπριοι όλα για εμάς", έλεγε από το 1962 ο επικεφαλής του Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στον επιτετραμμένο της Βρετανίας στην Άγκυρα, Μόργκαν Μαν, σχολιάζοντας τις προθέσεις του Μακαρίου να τροποποιήσει το Σύνταγμα.
Πενήντα χρόνια από τότε τα ίδια κάνουν. Και λένε εμάς προδότες που τους αποκαλύπτουμε και είναι εκείνοι οι πατριώτες..."


άρεσκει μου που το χριστοφιας γοτςτςτς, παν έρκουνται τζαι ανεβάζουν άρθρα που μάχουνται, πετσοκόφκοντας θέσεις με μορφή τσιτάτου, να "επιχειρηματολογήσουν" ότι ακελ τζαι χρυσή αυγή εν το ίδιο, ότι χαραυγή τζαι εοκα β εν το ίδιο, ότι χριστοφίας τζαι ντεκτάς εν το ίδιο..... τζαι άμαν τους κάμεις το ίδιο αγκρίζουνται.... κλαψ κλαψ....

ο πιο γραφικός δε εν ο ακελ κοτζινοχώρκα.... ρε μα είσαι τέλια ψουμί.... ως τζαι προβοκάτσια εν κουμαντάρετε να κάμετε. κάμετε μας τη χάρη τζαι μείνετε να περιχαρίζετε στο μπλογκ σας, τζαι άφηστε τα υπόλοιπα ήσυχα. αφού όσους διαφωνούν εδιαγράψετε τους για να μείνετε να αυνανίζεστε μόνοι σας, ίντα ανακατώνεστε μεσ σε ξένα χωράφκια;

με ίντα σκέδια είσαστε ρε ώρες ώρες δηλαδή !!!

Ανώνυμος είπε...

Να και οι υμνητές του σχεδίου Α(υ)νάν. Φυσικά, εδώ είναι η ουσία! Το ΟΧΙ τους πείραξε άσχημα. Άρχισαν λοιπόν τους αφορισμούς περί "φασιστών" (λέξη αγαπημένη και άλλοθι για εγκλήματα κατά ανθρώπων από αριστερά μοβόρικα κτήνη σε όλο τον κόσμο).

Επίσης, μπήκαν για πολλοστή φορά στη λογική των αφορισμών περί της "Χ" (δεν τη συγχώρησαν ποτέ που δεν τους άφησε να αλώσουν με τους κατσαπλιάδες τους την Αθήνα στα Δεκεμβριανά) και των γνωστών υβρεολογίων κατά του Γρίβα (κατευθείαν από τα φυλλάδια της ΟΠΛΑ, που το ίδιο το ΚΚΕ αποκήρυξε τον επικεφαλής της).

Βρίζουν λοιπόν τον Γρίβα (τον φοβούνται ακόμα και νεκρό) που πολέμησε στη Μικρά Ασία, στη Βόρεια Ήπειρο και στην Κύπρο, όταν αυτούς τους έβριζε ο δικός τους (και αρχιπροδότης, φανταστείτε!) Ζαχαριάδης, γιατί είχαν παρτίδες με τους αποικιοκράτες!

Ποιοι βρίζουν; Αυτοί που δεν πολέμησαν ποτέ. Σε αντίθεση με ομοϊδεάτες τους σε όλο τον κόσμο. Φοράνε μπλουζάκια με τη φιγούρα του Τσε, αυτοί που αποκήρυξαν τον ένοπλο αγώνα κατά των Βρετανών ιμπεριαλιστών! Έλεος!!!!!!!!!!!!

Απίστευτο! Φτάσαμε στην εποχή που όλα είναι σχετικά. Που οι κομπανιέροι των αποικιοκρατών, το κόμμα-Δούρειος Ίππος, το AKEL της Νέας Τάξης, βρίζει την ΕΟΚΑ των αγώνων και των νεκρών στις αγχόνες του δυνάστη, μιλώντας για... προδότες!

Τι να πει κανείς! Κάποτε, τους αγωνιστές τους είπανε "βαρελόττους"! Ναι, "βαρελόττους". Και μετά από αυτό το ξεβράκωμα και το ρεζιλίκι, έκαναν "αυτοκριτική" (έτσι λένε όταν βάζουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί) και οι υπόλοιποι... "όφειλαν" να "ξεχάσουν" το "ενοχλητικό" αυτό θέμα.

Τώρα καταθέτουν στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών, αλλά ποιος τους θεωρεί ειλικρινείς; Κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί την ώρα που καταθέτουν στεφάνια, βάζουν τα υποχείριά τους τύπου anef, να σπιλώνουν τη μνήμη των αγωνιστών.

Κύριοι της μεταλλαγμένης αριστεράς, της συνοδοιπόρου της Νέας Τάξης, σας έχουμε νέα: θα κουραστείτε να γράφετε! Η ασυδοσία σας τελείωσε. Όσες συλλήψεις και να κάνετε στην Κύπρο, το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να δείτε την κυβέρνηση του AKEL και των ψευδοπατριωτών που την πλαισιώνουν, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

GAME OVER ladies and gentlemen.

Anef_Oriwn είπε...

Προς το θρασύδειλο φασιστοειδές που εξακολουθεί να γράφει τελείως Ανώνυμα,

Μεν κάμνεις την πάπια τζιαι μεν παραποιείς τα ερωτήματα ΜΟΥ ... Αν έχεις κότσια (ΔΕΝ θα πω αρχίδια γιατί ΔΕΝ έχεις!), απάντα στα ρωτήματα (ΜΟΥ) για τον Γρίβα. Και προδοτική ήταν η δράση του και ο ίδιος σε ολετήρα της Κύπρου εξελίχτηκε. Στο κάτω - κάτω αν τον εκτιμούσε και τον σεβόταν ο κόσμος θα τον τιμούσε με την ψήφο του όταν κατέβηκε και σε εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά από τα τρία το μεγαλύτερο πήρε!!!
Ο ίδιος, ο τότε ηγέτης της κυπριακής Δεξιάς Γλαύκος Κληρίδης, είχε δηλώσει (μετά τις πρώτες δολοφονίες κύπριων πολιτών στις οποίες, ο George Grivas, ο συνεργάτης των άγγλων κατα τον Εμφύλιο, είχε προχωρήσει κατα την περίοδο 1971-74) ότι θα περνούσε ψήφισμα στην Κυπριακή Βουλή με το οποίο θα τον ονόμαζε σε κοινό δολοφόνο!!! Ο George Grivas κοινός δολοφόνος ... Σίγουρα ο Κληρίδης ΔΕΝ ήξερε ότι ο George Grivas ήταν τοιούτος (δολοφόνος) από τον καιρό της Κατοχής.
Πράκτορας και τσογλάνι των Εγγλέζων ήταν Ρεεε, Ανώνυμε Φασισταρά, για να εξοντώσει και τους κομμουνιστές στην Κύπρο!!! Όμως έκατσε πάνω!!!

Παρεμπιπτόντως άσχετο Καθίκι, ο CHE αγώνα εναντίον των άγγλων ιμπεριαλιστών έκανε;
Ναι Ρεεε τζιαι κάποιοι μασκοφόροι ήταν κοινοί δολοφόνοι – ήταν αυτοί που στελέχωσαν και την ΕΟΚΑ Β΄ μετά από κάποια χρόνια!!! Να φανταστείς ότι εδέσαν αθώο άνθρωπο στον ευκάλυπτο στην αυλή της εκκλησίας (ήταν και θρήσκοι τα συν-καθίκια ΣΟΥ) και τον λιθοβόλησαν!!! Ρεεε φασιστούιν αυτούς έχεις για ινδάλματα;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 24/8/2009 – 00:09 π.μ.

nekatomenos είπε...

Όφφου. Ναι είπετε μας για το ΑΚΕΛ. Εξανακούσαμε τα. Συνεχίστε να τα λαλείτε αλλά κάμετε μου την χάρη εμένα που εν με πληρώνει το ΑΚΕΛ τζαι ούτε ΕΔΟΝίτης υπήρξα τζαι απαντήστε μου:
Ταυτίζονται οι θέσεις του Χριστόφιας-Γουότς με τις θέσεις Ντενκτάς όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης; Ναι ή Ου;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντεκτάς θέλει συνομοσπονδία η δύο ανεξάρτητα κράτη πλάι πλάι οι υπόλοιποι μη νενέκια θέλουμε απελευθέρωση, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, γενίκα εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιώματων στο νησί μας!
ΟΚ εκάλυψα σε;

Ανώνυμος είπε...

Anef... Εγώ δεν πληρώνομαι από το κόμμα, ούτε είμαι κοπρίτης. Δεν ξέρω εσύ τι κάνεις, εγώ παντως δουλεύω, καθότι μεροκαματιάρης.

Λοιπόν, αύριο τα υπόλοιπα. Εξάλλου, σου τα έχω πει στην πρότερη ανάρτηση. Ξέρω, ξέρω, είμαι "καθίκι" και "φασίστας". Εσύ είσαι "προοδευτικός" και "δημοκράτης". Ή έτσι νομίζεις.

Καθείς με την ψύχωσή του. Αν δεις στον ύπνο σου ότι σε κυνηγούν τίποτα πατριώτες, "φασίστες" όπως τους λες εσύ, μη βάλεις τις φωνές και τρομάξεις κανέναν. Στο μεταξύ, "μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά", ξέρεις εσύ.

Ανώνυμος είπε...

@nekatomenos,
αρέσκει μου που περιμένεις απάντηση που τα φασιστοειδή.
Εμάθαν τους έναν παραμύθι τζιαι αναμασούν το συνέχεια.Έχουν μήπως μυαλό για να το βάλουν να δουλέψει;
Αναγνώστης

nekatomenos είπε...

12:56 :
Με τον τρόπο σου, ναι. Ο κάθε αναγνώστης ας κρίνει.

Αναγνώστης:
Αν θέλουν ας απαντήσουν ας θέλουν ας μεν απαντήσουν. Τζίνοι εκτίθενται αν δεν απαντήσουν ή αποφύγουν να απαντήσουν. Εμείς οφείλουμε να τους ζητούμε καθαρές εξηγήσεις στις αντιφάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη τι κάνεις; Περνάς καλά; Που εγιόρτασες φέτος την επέτειο του πραξικοπήματος; Εχάθηκες τέλεια να κεράσεις κανένα γλυκό καρυδάκι!

Ανένταχτος είπε...

Ανώνυμε 3:21π.μ
Παίζεις το έξυπνος να πούμεν εσύ τωρά;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο Ντεκτάς θέλει συνομοσπονδία η δύο ανεξάρτητα κράτη πλάι πλάι οι υπόλοιποι μη νενέκια θέλουμε απελευθέρωση, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, γενίκα εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιώματων στο νησί μας!
ΟΚ εκάλυψα σε;

8/24/2009 12:56 πμ

Γράφω το δεύτερη φορά νεκατωμένε μπας και με δεις!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μιχάλη μα γλύφεις το καθεστώς για να σε κάμουν εκπρόσωπο τύπου; οξά για να πιάσεις προαγωγή και να γίνεις παρουσιαστής ειδήσεων στο plus; Δεν σε βοηθά το παρουσιαστικό σου γιε μου, κάμε τίποτε που σου περνά προς το παρόν και άλλαξε τον τίτλο σε "Ο Ντενκτάς, ο Έρογλου και ο κακομαθημένος κωλογλύφτης Μιχάλης"

Κι εσύ ρε Άνευ, πενηντάχρονο κομματόσκυλλο, περιμένεις υπουργοποίηση στον επόμενο ανασχηματισμό; Αν κρίνω που τες μαλακίες που γράφεις, μόνο αν γίνει υπουργείο πορνοδιαστροφής θα μπορέσεις να το αναλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε στο http://christofias-watch.blogspot.com την νέα ανάρτηση για τους νεοφασίστες "αντιφασίστες" φιλοκαθεστωτικούς που εξυβρίζουν όσους ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nekatomenos είπε...

Φαντάζουμαι το τρόλλινγκ του Ανώνυμου ελπίζει να θάψει την συζήτηση με τις ορθολογικές μεθόδους του "στέκουμαι σε μια γωνιά τζαι παουρίζω".

Ανώνυμε 12:56 [μα γιατί ανώνυμος, αντρέπεσαι για τις θέσεις σου;]
Να εξηγηθώ γιατί θεωρώ οτι με κάλυψες με τον τρόπο σου.
Το "απελευθέρωση, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, γενίκα εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιώματων στο νησί μας" δεν είναι πρόταση λύσης, εν η γεννική περιγραφή για την λύση που χρησιμοποιούν που την δεκαετία του '80 [τζαι πιο πριν] ούλλοι οι βολεμμένοι κομματάρχες τζαι άλλοι -άρχες μας, εννοώντας απο ενιαίο κράτος μέχρι ομοσπονδία. Με άλλα λόγια απλώς απέφυγες την ερώτηση χωρίς να πεις κάτι ουσιαστικό και αντικαθιστώντας το με κάτι ασφαλές που καλύπτει... τους πάντες. Επιβεβαιώνεις απλά οτι είσαι θύμα της ρητορικής των κομματόσκυλων μας που υπόσχονται διαχρονικά την Ιδανική Λύση ενώ ταυτόχρονα οδηγούν [ακούσια ή εκούσια] τα πράγματα σε διχοτόμηση. Την ίδια προσκόλληση σε "Ιδανικές" [για την πλευρά του] λύσεις δείχνει τζαι το πλέγμα Ντεκντάς-Έρογλου ποτζεί [ο Ταλάτ... εννά δείξει].

Εκάλυψα σε;

Ανώνυμος είπε...

Εσhιηλλιάσαν οι ανώνυμοι καφροφασίστες!
Εκολλήσαν οι βελόνες τους,επάθαν ομαδικήν παράκρουση, ελαωθήκαν τζιαι λαλούν ότι μαλακίαν τους κατεβεί.
Αν ημπορείτε απαντάτε ρε με επιχειρήματα τζιαι αντικρούστε τα όσα λαλεί ο Μιχάλης!!
Λείπει ο ιδιοκτήτης τζιαι χορεύκουν οι θρασύδειλοι.
Αίσχος ρε!
Εν εσάς πον ννα εμπιστευτεί η πατρίδα να την σώσετε ρε πάσhιη πατριώτες;

Κυπραίος δημοκράτης

Unknown είπε...

"Σαν μισούντε ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά" - Διονύσιος Σολωμός

nekatomenos είπε...

Αθηνάα:
σωστή, με μια διευκρίνηση: ο διάλογος, τζαι μάλιστα ο έντονος διάλογος έννεν μίσος. Η διαφωνία στην δημοκρατία χρειάζεται. Τζαι ας μεν πάμε στα μπανάλ τσιτάτα τύπου "τον Ελληνισμό θα τον φάει ο διχασμός, αχ και να μην είμασταν διχασμένοι".

ΣΤΡΑΚΚΑΣ είπε...

αγαπητέ Μιχάλη,
κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτούς τους γάρους,αφού είναι χτυνα. το καλο μας εφκαλε ψόφο ο αρχηγός τούς και έμειναν χάσκοντα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nekatomenos είπε...

Χαχαχα, πραγματικά είσαστε πολλά λλίοι...

Στην ερώτηση του Μιχάλη απαντάτε με ξιτιμασίες, γεννικότητες, υπεκφυγές τζαι μετά εύκολα αστειάκια για την προβατοκουλτούρα του ΑΚΕΛ. Εγώ εν ανήκω στο κόμμα τζαι θεωρώ το απαρχαιωμένο τζαι ψιλοσυγκεντρωτικό. [Τζαι μπορείτε να το εξακριβώσετε, γράφω επώνυμα στο μπλογκ μου]. Είμαι τζαι εγώ μπεμπεράκι;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nekatomenos είπε...

Ελείψαν μας τα επιχειρήματα τζαι μαχούμαστε με το άπου φωνάξει για να χώσουμε τα επιχειρήματα που εν μας συμφέρουν;

Εν πειράζει, δαμέ είμαι για να σας τα θυμίζω. Επαναλαμβάνω:

Χαχαχα, πραγματικά είσαστε πολλά λλίοι...

Στην ερώτηση του Μιχάλη απαντάτε με ξιτιμασίες, γεννικότητες, υπεκφυγές τζαι μετά εύκολα αστειάκια για την προβατοκουλτούρα του ΑΚΕΛ. Εγώ εν ανήκω στο κόμμα τζαι θεωρώ το απαρχαιωμένο τζαι ψιλοσυγκεντρωτικό. [Τζαι μπορείτε να το εξακριβώσετε, γράφω επώνυμα στο μπλογκ μου]. Είμαι τζαι εγώ μπεμπεράκι;

nekatomenos είπε...

Τζαι για να σας θυμίσω το ερώτημα του Μιχάλη το οποίο εν απαντήθηκε επαρκώς.

Οι στόχοι, μεθόδοι τζαι οι επιπτώσεις τους που χαρακτηρίζουν τους Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με τον τρόπο σκέψης των "αντισασιακών"; Ο Χατζηκωστής, ο άνθρωπος που πιορώνει το τσιεκκούι στον ήρωα σας, Λάζαρο Μαύρο, είπε στον Σενέρ Λεβέντ οτι θα προτιμούσε την διχοτόμηση; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε οτι θεωρεί την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση; Ο Ηρόδοτος Δημητρίου είπε οτι πρέπει να χτιστεί τείχος μεταξύ των κοινοτήτων;

Ναι; Ή ου;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nekatomenos είπε...

Οι στόχοι, μεθόδοι τζαι οι επιπτώσεις τους που χαρακτηρίζουν τους Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με τον τρόπο σκέψης των "αντισασιακών"; Ο Χατζηκωστής, ο άνθρωπος που πιορώνει το τσιεκκούι στον ήρωα σας, Λάζαρο Μαύρο, είπε στον Σενέρ Λεβέντ οτι θα προτιμούσε την διχοτόμηση; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε οτι θεωρεί την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση; Ο Ηρόδοτος Δημητρίου είπε οτι πρέπει να χτιστεί τείχος μεταξύ των κοινοτήτων;

Ναι; Ή ου;

Αμαδρυάς είπε...

Μερικοί πήραν οριστικό διαζύγιο από τη σκέψη!

Τόση αγραμματοσύνη και τόση πώρωση συσσωρευμένη! Αν καταλάβαιναν τουλάχιστον οι Ανώνυμοι ότι δυσφημίζουν την παράταξή τους ολόκληρη!

Μπορώ να φανταστώ πώς στήθηκε και το σκηνικό της δεκαετίας του 60, πώς κάποια παλικαράκια με καπετανάτα τίναξαν στον αέρα τα πάντα, πώς η ΕΟΚΑ Β΄ βρήκε και στρατολόγησε μέλη και τους έδωσε πιστόλια να παίζουν...

Αν υπήρχαν και τώρα πιστολάκια, ευχαρίστως κάποιοι τέτοιοι τύποι θα τα επιδείκνυαν για να αυτοεπιβεβαιώσουν τη μίζερη ύπαρξή τους, που τη χρεώνουν στο έρμο ελληνικό έθνος.

Η ανάρτηση δείχνει καθαρά πώς αδελφώνεται η εθνικιστική δεξιά, πώς ξορκίζει οποιαδήποτε πιθανότητα λύσης-επανένωσης, με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία!

Φαντάζεται κανείς πως η ακροδεξιά της Τουρκίας και των Τ/Κ, έχει διαφορετικές στοχεύσεις;

Η εθνικιστική-τρομοκρατική ΤΜΤ αγωνίστηκε με συνέπεια μαζί με τις από δω αδελφές οργανώσεις για να τινάξουν την Κυπριακή δημοκρατία στον αέρα. Ο παράλληλος αγώνας συνεχίζεται: Η ακροδεξιά προτιμά 2 κράτη: Η καθεμιά θέλει για τον εαυτό της κράτος ή "κράτος", μισό ,να το λυμαίνεται. Να λυμαίνεται ΄, τι απέμεινε δηλαδή...

Και κάποιοι αφελείς χαμηλής πολιτικής κουλτούρας, που αποτελούν το μονόχορδο βιολί των μεγάλων-και αθέατων σ΄αυτούς συμφερόντων- ένθεν και ένθεν, χαριεντίζονται ότι αυτό γίνεται γι΄αυτούς και για το...έθνος (ελληνικό και τουρκικό αντίστοιχα).

Η πολιτική μυωπία που οδήγησε αυτό τον τόπο σε τέτοια κατάντια, συνεχίζεται. Ευτυχώς η πλειοψηφία διδάχτηκε και πήρε χαμπάρι τους εμπόρους του πατριωτισμού.

Μεταξύ μας, η παρέα του χριστόφιας γουώτς, αυτοί είναι οι...ιδεολογικοί καθοδηγητές που διαθέτει; Τι φτώχεια και τι θλίψη...Με ποιον να μιλήσεις;

Κάνας σοβαρός υπάρχει ρε παιδιά, να γίνει συζήτηση της προκοπής;

Ανώνυμος είπε...

eleos PRIXTI! poso xronwn ise??! 10????

Ανώνυμος είπε...

to sxolio m itan simvoliko - u know:)

ΣΤΡΑΚΚΑΣ είπε...

Ρε ανώνυμε θέλεις να μας αποδείξης πόσο ΓΑΡΟΣ είσαι

Ματθίλδη είπε...

Στράκκα, γιατί προσβάλλεις τους γάρους;
"to sxolio m itan simvoliko - u know:)"
Θαυμάστε επίπεδο!!Ξέρει ελληνικά,χειρίζεται άψογα την ελληνική γλώσσα και είναι και γλωσσομαθές το παιδάριον...
Και επιπλέον γνωρίζει να συζητά και να επιχειρηματολογεί!

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλαμμένο κωλόπαιδο,
ακόμα εν σε συνάξαν να σε βάλουν στο ίδρυμα ρε;
Πόθεν σε ξαπολύσαν ρε μαλακισμένο;
Γιαννής

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιαννη αλόπως εξαπολύσαν τον που έσσο σου ρε
Κώστας

nekatomenos είπε...

Άλλαξε η τακτική τωρά;

Υπενθυμίζω το θέμα:
Οι στόχοι, μεθόδοι τζαι οι επιπτώσεις τους που χαρακτηρίζουν τους Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με τον τρόπο σκέψης των "αντισασιακών"; Ο Χατζηκωστής, ο άνθρωπος που πιορώνει το τσιεκκούι στον ήρωα σας, Λάζαρο Μαύρο, είπε στον Σενέρ Λεβέντ οτι θα προτιμούσε την διχοτόμηση; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε οτι θεωρεί την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση; Ο Ηρόδοτος Δημητρίου είπε οτι πρέπει να χτιστεί τείχος μεταξύ των κοινοτήτων;

Ναι; Ή ου;

αντιομοσπονδιακός είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σώνει και καλά τον όποιο διαφωνεί με την Ομοσπονδία να τον χαρακτηρίζετε εχθρό της λύσης και χειρότερα βέβαια ακροδεξιό, φασίστα, εθνικιστή. Εγώ κύριοι είμαι ενάντια της ΔΔΟ, αλλά δεν βρίσκω στον εαυτό μου κανένα στοιχείο φασίστα ή ακροδεξιού. Αντίθετα αν κάτσετε και διαβάσετε λεπτομερώς την ΔΔΟ θα δείτε ότι βρίθει από ρατσιστικά και εν μέρει φασιστικά στοιχεία.

Και τονίζω για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι ούτε του ΑΚΕΛ, ούτε του ΔΗΣΥ, ούτε ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, ούτε και σε κάποιο άλλο φορέα. Απλά ένας Κύπριος πολίτης που δεν δέχεται ταμπελοποιήσεις και ετεροπροσδιορισμούς.

Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω (φαίνεται ότι είμαι αρκετά αδαής τελικά) γιατί όποιος μπει εδώ, αυτοπροσδιοριστεί ως αριστερός, αλλά διαφωνήσει με τα γραφόμενα τον χαρακτηρίζετε προβοκάτορα? Δεν κυκλοφορείτε έξω στον κόσμο να δείτε πόσοι αριστεροί διαφωνούν με τον Πρόεδρο (όχι μόνο για το Κυπριακό, ιδιαίτερα στην εσωτερική πολιτική) και πόσο απογοητευμένοι είναι γιατί άλλα προσδοκούσαν και άλλα βλέπουν ότι γίνονται.

Ελπίζω, τέλος, με όσα έγραψα ποιο πάνω να μην με χαρακτηρίσετε μα κάποιο από τα τα "κοσμητικά" επίθετα που έγραψα πιο πάνω, όπως επίσης να μείνει σε αυτό το επίπεδο η συζήτηση χωρίς χυδαϊσμούς και ύβρεις.

Ευχαριστώ.

Anef_Oriwn είπε...

Αντιομοσπονδιακέ,

Σχεδόν (για να μην είμαι απόλυτος) κανένας ΔΕΝ θα σου κάνει επίθεση αν το δικό σου ύφος και η γραφίδα σου ΔΕΝ είναι επιθετικά, εριστικά, υβριστικά και απαξιωτικά.
Έχω προσέξει ότι γράφεις σχόλια και στο blog των λεγόμενων Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας. Γιατί εκεί όποιος εκφράζει διαφορετική άποψη χαρακτηρίζεται φιλότουρκος ή του λένε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας; Γιατί αυτά που λες ΕΔΩ δεν τα είπες ΠΟΤΕ κι ΕΚΕΙ; Γιατί έχω την εντύπωση ότι λειτουργείς και κρίνεις με δύο μέτρα και δυο σταθμά; Την ανάρτηση τους για τον λεγόμενο Νικόλα που έγινε Νιχάτ την είδες; Ποια η άποψη ΣΟΥ για την προσπάθεια ΤΟΥΣ για σπίλωση συγκεκριμένων Bloggers;

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/8/2009 – 10:00 π.μ.

Lexi_penitas είπε...

Τελικά οι αποκαταστάτες δεν έχουν ίχνος λογικής; Ευπρέπεια; Τρόπους συμπεριφοράς; Δεν τους έμεινε τίποτε από αυτά τα βασικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Τόσο πολύ τους τυφλώνει η εθνικο(μαλακο)κιστίτιδα τους; (Το "(μαλακο)" από τη μαλάκυνση όχι τη μαλακία)

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς κάποιον που επιμένει να αποδεικνύει κάθε στιγμή πόσο ξιμαρισμένος είναι. Του λες το ξέρω, είσαι ξιμαρισμένος και σου επιμένει να θέλει να σου το ξανααποδείξει.

Το εμπεδώσαμε ρε ξιμαρισμένοι ότι μπορεί να γίνετε και φονιάδες άμα λάχει. Αλλά δεν σας φοβόμαστε ρε τσογλάνια. Οι καιροί αλλάξαν, δεν έχετε από που να πιαστείτε και γι' αυτό χάσατε τη ψυχραιμία σας.

Είσαστε ξιμαρισμένοι. Τελεία και παύλα!

Ανώνυμος είπε...

stelios

καλά ρε αντιομοσπονδιακέ, πως θα εσχολιάζες τους χαρακτηρισμούς που ανέρτησε ο μιχάλης στο κύριο του άρθρο ;
γιατί επί του θέματος ουδείς συνιδιολόγος σου εσχολιάσε το παραμικρό, εσού μη εξαιρουμένου.

τζαι κυρίως ο οικοδεσπότης ποτέ δεν βρίζει... Σε προκαλώ να έβρεις έστω τζαι μια φορά που έβρισεν ο μιχάλης τον όποιοδήποτε.


δεν είναι η αντίθεση στην ΔΔΟ που θεωρώ φασιστική.
φασιστικό είναι να ονομάζεις τον άλλο αχμετ γιατί συμφωνεί με την ΔΔΟ. σχόλιο, επί τούτου ;


δεν σε βλέπω να παραπονιέσει όμως, αφού κόπτεσαι για τη δημοκρατία.

φασιστικό είναι να προσπαθείς να γαμήσεις το διάλογο με το να κάμνεις 30 φορές ανάρτηση ενός συνθήματος. ενώ δε, στα δικά σας μπλογκς έχετε διαγράψει τους διαφωνούντες.

σχόλιο επί τούτου αντιομοσπονδιακέ ;


αν μεν τα κάμνεις εσύ χαίρομαι. αν θέλεις να συζητήσεις χωρίς συνθήματα και χαρακτηρισμούς να κοπιάσεις.

αλλά αν θέλεις να σαι εντάξει, πρώτα να αντιδράς όταν οι συνιδεολόγοι σου συμπεριφέρονται με τον τρόπο που εσύ βρίσκεις ενοχλητικό τζαι ύστερα να έσιεις απαιτήσεις που τους άλλους.

εμένα πάντως που με ανιώναν έτσι μου εμάθαν ότι εν το σωστό!

Ματθίλδη είπε...

Έχεις δίκιο Στέλιο.
Ποιος νοήμων και πολιτισμένος άνθρωπος θα διαφωνήσει με την επιχειρηματολογία σου;
Να προσθέσω ότι η ΔΔΟ δεν είναι σήμερα, με την τωρινή κυβέρνηση που έγινε αποδεκτή.
Πού ήταν οι διαφωνούντες τότε;
Ρητορικό το ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα δήθεν ρητορικά ερωτήματα. Εδώ, το συγκεκριμένο blog είναι κομμουνιστάν. Είναι πιο απλό να συμφωνείτε μεταξύ σας τι κακοί είναι οι πατριώτες και οι εθνικιστές, τι κακοί είναι οι Έλληνες και τι καλοί που είναι οι Τούρκοι και να μας καλέσετε όλους εμάς, να μη γράφουμε εδώ, να μην τοποθετούμαστε.

Γιατί, μένω με την εντύπωση, ότι μας παροτρύνετε, ότι έτσι "βοηθάτε" κάποιους να μας εντοπίζουν. Τη μία συλλήψεις, την άλλη φωτογραφήσεις, την άλλη ύβρεις (anef, κλασική περίπτωση εργολάβου ανάλογων projects). Τι άλλο θα κάνετε; Μιλάτε συνεχώς για "ανωνυμία", προσπαθώντας να μας εκνευρίσετε και να αποκαλυφθούμε. Τη ρουφιανιά, την έχετε στο αίμα σας, πραίτορες.

Anef, μου θυμίζεις τον πρωταγωνιστή στην ταινία "Οι ζωές των άλλων". Και κάποια άλλη εδώ μέσα, την ηθοποιό που υποδυόταν την... ηθοποιό. Ανελεύθεροι άνθρωποι, γεμάτοι αδιέξοδα. Σας λυπάμαι.

Πατριώτες, μην μπαίνετε εδώ μέσα. Αρκετά παίξαμε το παιχνίδι τους. Μην τσιμπάτε. Αλλού το πάνε, σας ψάχνουν. ΠΡΟΣΟΧΗ.

Ρωξάνη είπε...

Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση γιατί οι περισσότεροι χτυπούν κάτω από τη μέση! Ο άλλος παραλύει από τον πόνο ώστε να μη μπορεί να απαντήσει παρά μόνο να ..βογγήξει και να βρίσει. ;)
Τι συζήτηση να γίνει; Εδώ ο αγώνας κατά της απελευθέρωσης από τους Άγγλους κατηγορείται πως βαθύτερο αίτιο είχε την εξόντωση των κομμουνιστών!! (Δεν ξεχνώ τη μέρα που μαζί με γνωστούς μας Ακελικούς εμείς οι ...εθνικιστές, προσκυνούσαμε το κρυσφήγετο του Αυξεντίου. Τη λέξη "προσκύνημα" τη χρησιμοποίησαν οι ίδιοι.)
Κι ο Ανώνυμος που επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα εκατό φορές..
Ναι είναι φασιστικό αυτό. Όπως και όσα αναφέρει ο Στέλιος ως φασιστικά.
Ούτε κι εγώ θα αναφερθώ στην ανάρτηση του κ. Μιχαήλ -και συγγνώμη αν θεωρείται αγένεια που την "αγνοώ" ενώ σχολιάζω στο δικό του χώρο. Μπορεί να σβήσει το σχόλιό μου αν θέλει. Όμως δε θέλω να σχολιάσω ένα ποστ που θίγει δικά μου πιστεύω και που η αντιπαράθεσή μου θα απαιτούσε χώρο και χρόνο πολύ αλλά και, κυρίως, δε θα είχα την αίσθηση ότι θα ματαιοπονούσαμε "συζητώντας"..

Τι συζήτηση...
Όταν εμείς δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας, να ακούσουμε χωρίς εμπάθεια ο ένας τον άλλον, χωρίς προκατάληψη, χωρίς να βρίζουμε τα ιερά και τα όσιά του, πέρα από κομματικές γραμμές.. Μα πώς θα τα βρούμε με τον όποιον άλλο;(Αφελής σκέψη.)

Anef_Oriwn είπε...

Αναμένουμε εναγωνίως τον Αντιομοσπονδιακό να δώσει απαντήσεις (αν μπορεί) στα όσα τον αρωτά ο Stelios, αλλά και στα δικά ΜΟΥ ερωτήματα (που έθεσα πιο πάνω – πριν από το Stelio)... Μάλιστα ως άτομο που έχει δεχτεί κτυπήματα “… κάτω από τη μέση …”, [έκφραση του/της Ηλιόδεντρον], από τους (δήθεν) Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας (σε ειδικές αναρτήσεις τους στο Blog τους), με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απάντηση ΤΟΥ!

**********
Ηλιόδεντρον,

Εύκολο (νομίζω) να γενικεύουμε το ζήτημα (ή το πρόβλημα) της διεξαγωγής μιας συζήτησης επιπέδου και να κρατάμε ίσες αποστάσεις (από τες αντίπαλες πλευρές) ή να επιρρίπτουμε εξ ίσου ευθύνες και στους ίδιους, αποφεύγοντας να πάρουμε σαφή θέση!!! Έχω την αίσθηση αγαπητέ/αγαπητή συν-σχολιογράφος ότι φοβάσαι την αντίθετη άποψη που πιθανό να θέτει υπό συζήτηση (γιατί όχι και καλοπροαίρετα) “θέσφατες αλήθειες”... Η έλλειψη ή και ο αφορισμός της όποιας διαφορετικής (αιρετικής) άποψης έχει οδηγήσει πολλούς να θεωρούν πολλά πράματα ως “ιερά και όσια” και ως αξιώματα!

Ο Μιχάλης μπορεί να δέχτηκε κτυπήματα “… κάτω από τη μέση …” (οι αναφορές που έγιναν σε βάρος του αλλά και σε βάρος άλλων ήταν απαράδεχτες και χυδαίες και στόχο είχαν τη σπίλωση και το διασυρμό τους), όμως ΔΕΝ νομίζω να έβρισε (έστω κι αν παρέλυσε, ίσως, από τον πόνο), όπως πιθανό να κάναμε κάποιοι άλλοι. Δεν είναι πιο δεοντολογικό να τοποθετούμαστε πάνω σε τέτοια ζητήματα συμπεριφοράς (μες τα οποία καταπιάνεται το post) ή/και καταθέτουμε τες διαφωνίες μας παρά να αφήνουμε μπηχτές ότι θίγουνται τα πιστεύω μας;

**********
Ανώνυμε (8/25/2009 4:29 μ.μ.),
Στο ‘χω πει και στη συζήτηση μας στο προηγούμενο post: Εσύ ΔΕΝ κάνεις συζήτηση ... Αφορίζει και βρίζεις κατάφορα ... Τα γραφόμενα ΣΟΥ όζουν μούχλας και μπόχας και είναι έμπλεα εμπάθειας και μισαλλοδοξίας!!! Αποτελεί ο λόγος ΣΟΥ, ο γεμάτος κολλήματα, εμμονές και στερεότυπα, λόγο ελεύθερου ανθρώπου; Κι αν ΔΕΝ ΣΟΥ αρέσει αυτό το Blog, γιατί τελικά μπαίνεις εδώ μέσα; Παρεμπιπτόντως θεωρείς πατριωτική τη στάση μερικών θρασύδειλών Ανωνύμων, να αναρτούν (στο Blog του Μιχάλη αλλά και στο δικό ΜΟΥ) το ίδιο κείμενο (αποτελούμενο από 20 και βαλε σελίδες αλλά με μόνο μερικές λέξεις σε κάθε σελίδα) 20 και 30 φορές;

Καλά κρασιά!

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/8/2009 – 6:20 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ Ορίων,

Είσαι Τουρκοκύπριος;

Ρωξάνη είπε...

Άνευ Ορίων

κατά τη γνώμη σου πρέπει απαραίτητα να βρίσκομαι υπό τη σκέπη κάποιου κόμματος για να είναι η θέση μου σαφής; Και πρέπει -εάν ανήκω- να το δηλώσω;
Προσπάθησα να αποφύγω -τις περισσότερες φορές (όχι όλες)που έτυχε να πάρω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις- να μπω στα βαθιά. Είναι αλήθεια αυτό. Για διάφορους λόγους. Από σεβασμό. Από πόνο. Από θυμό. Κυρίως όπως είπα και πιο πάνω, από μιαν αίσθηση ματαιότητας ως προς το τι θα μπορούσε να βγει σαν αποτέλεσμα.
Ίσως να έχεις δίκιο ότι ήτανε λάθος να πω ότι με το ποστ του κ. Μιχαήλ θίγονται πιστεύω μου και να μην το αιτιολογήσω. Μα δεν ήτανε μπηχτή. Συγχρόνως προσπάθησα να πω κι ένα γιατί που δεν ήθελα όμως να το αναλύσω.

Κοίτα εσύ όμως με τι αιχμές μου απαντάς..π.χ. ότι φοβάμαι την αντίθετη άποψη... Άραγε από δικό μου λάθος ή από δική σου βιασύνη (να μου βάλεις μια ετικέτα για να ...ησυχάσεις που δεν μπορείς να με κατατάξεις κάπου)σχημάτισες τέτοια γνώμη για μένα;
Μην ανησυχείς :) Θα σου δώσω μιαν απάντηση: Με εμπνέουν πρόσωπα όχι κόμματα. π.χ. ενώ δεν είμαι με το ΔΗΚΟ με συνεπήρε ο Τάσος Παπαδόπουλος! Ψήφισα και Οικολόγους μια δυο φορές.. Παθιάζομαι με την Ιδέα της Ελλάδας. Όχι την Ελλάδα των φωτιών, της διαφθοράς, του δικομματισμού. Νομίζω καταλαβαίνεις για ποιαν Ελλάδα μιλώ!
Στα Φυλακισμένα Μνήματα κλαίγοντας μπήκα κλαίγοντας έφυγα. Από αφόρητη συγκίνηση.
...Δε θα συνεχίσω. Για το όποιο "θολό" όσον αφορά στις "θέσεις" μου πιθανό να φταίει η αγάπη μου για την ποίηση που κάποτε επεμβαίνει στα λεγόμενά μου. ;)

Δε φοβάμαι παρά τον εαυτό μου.

Ρωξάνη είπε...

Α στο ζήτημα του κυπριακού νομίζω ξέρεις τη θέση μου..

Anef_Oriwn είπε...

Να τι λέει και ο παρεξηγημένος Αντιομοσπονδιακός (που μας παρουσιάστηκε εδώ ως κλαίουσα και θεούσα παρθενοπιπίτσα και με ύφος δασκάλου του Κατηχητικού) στο blog των (δήθεν) Αποκαταστατών της Δημοκρατίας: “…Βγάλε την μάσκα κύριε Χριστόφια. Δεν είναι αρκετά χοντρή για να σου προσθέσει στρώματα αξιοπρέπειας και δεν κρύβει πια τίποτα. Ευτυχώς που θα πάει το Αποέλ στους ομίλους, να ταξιδεύει το γνωστό –πλέον- πανό σε όλα τα εκτός έδρας, μιας και εντός Κύπρου θες να μας κλείσεις τα στόματα, λες και μπορείς να φυλακίσεις την αλήθεια...”.

Δάσκαλε που δίδασκες!!!

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/8/2009 – 7:42 μ.μ.

Ματθίλδη είπε...

Ανώνυμε 4.29μ.μ.
Τα εξυπνακίστικα άστα.Δε σε παίρνει.
Ειδικά σ΄αυτό το blog η άλλη άποψη και ακούγεται και σεβαστή γίνεται, όταν γίνεται στη βάση ενός δημοκρατικού διαλόγου.
Πότε έβρισε ο Μιχάλης;
Πότε ακολούθησε το επίπεδο των όσων ανωνύμων καταφεύγουν σε χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις;
Τον βρίζουν, τον λοιδωρούν και στο γνωστό blog της προπαγάνδας και όμως δεν του επιτρέπουν να απαντήσει.Αυτό είναι δημοκρατία για σένα;
Και κατά τα άλλα κινδυνεύεις εδώ μέσα, άκουσον άκουσον, ότι σε παρακολουθούν!
Είναι που έχεις το ελεύθερον να εξαπολύεις ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία σου!!!
Γι΄αυτό κινδυνεύεις;

Anef_Oriwn είπε...

Ηλιόδεντρον,

Δεν νομίζω να άφησα (στα προηγούμενα σχόλια που έκανα απευθυνόμενος σε ΣΕΝΑ), να νοηθεί ότι “… πρέπει απαραίτητα να βρίσκεσαι υπό τη σκέπη κάποιου κόμματος για να είναι η θέση σου σαφής …” ... Αντίθετα έχω την άποψη ότι σαν ενεργοί και σκεφτόμενοι πολίτες, θέση πρέπει να έχουμε και να παίρνουμε (για όσα τεκταίνονται γύρω μας), είτε ανήκουμε σε κάποιο κόμμα είτε όχι. Και η σπίλωση ή η προσπάθεια διασυρμού κάποιου/κάποιων (που έχει/έχουν διαφορετική ή ίσως και αιρετική άποψη) αποτελεί φασιστικό φαινόμενο που πρέπει να μας ανησυχεί. Για τα υπόλοιπα νομίζω ότι δίνεις η ίδια την απάντηση όταν λες “…Ίσως να έχεις δίκιο ότι ήτανε λάθος να πω ότι με το ποστ του κ. Μιχαήλ θίγονται πιστεύω μου και να μην το αιτιολογήσω …”. Απ’ εκεί και πέρα απόλυτα σεβαστά τα συναισθήματα που σου προκαλεί η ποίηση ή/και η σημειολογία κάποιων περιστατικών ή γεγονότων. Όμως ομολογώ ότι δεν αντελήφθην τι θέση σου στο ζήτημα του κυπριακού...

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/8/2009 – 10:56 μ.μ.

Ρωξάνη είπε...

Συγγνώμη που επανέρχομαι έμειναν αναπάντητα αυτά που μου προσάπτεις Άνευ για ζητήματα συμπεριφοράς και ίσες αποστάσεις.
Όσον αφορά στο πρώτο θα πρέπει να θυμάσαι ότι στο ποστ σου είχα πάρει ξεκάθαρη θέση. Αν και δεν μου πολυαρέσει να ηθικολογώ. Από τον εαυτό μου κυρίως απαιτώ, από τους άλλους προσδοκώ..

Εδώ, προσπάθησα να εξηγήσω, ατυχώς ίσως, όλο αυτό το "τσίγκλισμα" που καθώς βλέπω συνεχίζεται κανονικά.. Κι από σένα Άνευ.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατάς ίσες αποστάσεις! Όταν μάλιστα σε εκφράζουν οι μεν περισσότερο από τους δε.. Δε θα έπρεπε να τύγχανε
περισσότερης εκτίμησης η προσπάθεια τουλάχιστον.. ;)

Ρωξάνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Ηλιόδεντρον,

Σου απάντησαa (πριν λόγο) γι’ αυτό το θέμα στο Blog μου.
Το “τσίγκλισμα” δεν είναι και τόσο αμαρτωλό – ίσως να είναι τρόπος να προκληθούν και συζητήσεις. Όμως ως απαντήσεις συνήθως παίρνουμε αφορισμούς και χαρακτηρισμούς γεμάτους εμπάθεια και μισαλλοδοξία. Δες ας πούμε το ύφος (αλλά και το ήθος) του Ανώνυμου που προσπαθεί δήθεν να κάνει συζήτηση για τον Εμφύλιο στη Ελλάδα ... Πιο πολλά (για τες “ίσες αποστάσεις”) κάποια άλλη φορά. Καλό είναι να έχουμε υπ’ όψη μας ότι οι Θέσεις προκαλούν Αντι-Θέσεις, αυτές με τις σειρά τους δημιουργούν Αντι-παρα-Θέσεις ... Εμείς πρέπει να ψάξουμε τη Συν-Θεση!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 26/8/2009 – 00:43 π.μ.

Ρωξάνη είπε...

Τη θέση μου για το κυπριακό θα τη συνοψίσω στα εξής: να παραδεχτεί η Τουρκία ότι υπάρχει θέμα εισβολής και κατοχής και να μας επιστρέψει τα κατεχόμενα μέρη... [Εδώ δεν το δεχόμαστε εμείς χωρίς συγχρόνως να δίνουμε δικαιολογίες στην Τουρκία για την εισβολή..]
Θ' αρκούσε, σα βάση για πραγματικό διάλογο, να αποσύρει το στρατό της και να σταματήσει ο εποικισμός.
Δεν θα προσθέσω άλλα Άνευ.

Ρωξάνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρωξάνη είπε...

Γράφαμε την ίδια ώρα :)

nekatomenos είπε...

"Πατριώτες, μην μπαίνετε εδώ μέσα. Αρκετά παίξαμε το παιχνίδι τους. Μην τσιμπάτε. Αλλού το πάνε, σας ψάχνουν. ΠΡΟΣΟΧΗ."

Αχαχαχα. Ναι, καταπληκτικό. Απαγορεύστε τους τζαι σε ποιούς εννα μιλούν για να μεν διαφθείρουνται. Άσιοϊλε.

Α ναι:
Οι στόχοι, μεθόδοι τζαι οι επιπτώσεις τους που χαρακτηρίζουν τους Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με τον τρόπο σκέψης των "αντισασιακών"; Ο Χατζηκωστής, ο άνθρωπος που πιορώνει το τσιεκκούι στον Λάζαρο Μαύρο, είπε στον Σενέρ Λεβέντ οτι θα προτιμούσε την διχοτόμηση; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε οτι θεωρεί την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση; Ο Ηρόδοτος Δημητρίου είπε οτι πρέπει να χτιστεί τείχος μεταξύ των κοινοτήτων;

Ναι; Ή ου;

Ανώνυμος είπε...

Νεκατωμένε, πες μας ακριβώς:

Πότε δήλωσε αυτό που λες ο Τάσσος;

Πότε είπε ο Ηρόδοτος κάτι τέτοιο;

Είσαι ψεύτης, ναι ή ου;

nekatomenos είπε...

Φαντάζουμαι ξέρεις οτι εν δύσκολο να εντοπιστούν Κυπριακές πρωτογενείς πηγές στο διαδίκτυο. Αλλά μεν νομίζεις οτι ξεμπερτεύκεις έτσι εύκολα με μένα κύριε Ανώνυμε4:04. [Τζαι λάθος να έκαμμα στις αναφορες μου, θα το έκαμμα επώνυμα. Το όνομα μου υπάρχει στο μπλογκ, ρώτα τζαι στέλλω σου τζαι ήμεηλ]:

Για τον Τάσσο, αναφορές στην δήλωση που έγινε στο Ελσίνκι:
http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=776&-V=analysis
τζαι http://www.proeuro.gr/articles.php?artid=2771&lang=1&catpid=1&fdid=16&fdpage=1 [στην τελευταία παράγραφο του IV].

Για τον κύριο Ηρόδοτο Δημητρίου [τζαι σιέρουμαι που αναγνωρίζεις πως τούτο το όνομα πάει του παραπάνω]:
http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&design=default&nptext_id=42666
τζαι δαμέ στην τελευταία παράγραφο μια παρόμοια δήλωση με τζείνη του Τάσσου:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=132491&-V=fakeloiarticles

Μπορείς να επιλέξεις να τις αγνοήσεις επιλεκτικά γιατί ίσως εν συμφωνείς με τους συντάκτες. Σεβαστόν. Μακάρι να δούλευκα δημοσιογραφικά τζείνη την εποχή για να σου παραθέσω άμεσα στοιχεία.

Όι εν είμαι ψεύτης. Τζαι έχω την αξιοπρέπεια να λαλώ οτι θεωρώ οτι ισχύει τζαι αν υπάρχει λάθος να παίρνω την ευθύνη επώνυμα. Εσύ φίλε μου;

nekatomenos είπε...

Για αυτό τζαι συμπληρώνω, τζαι ξαναρωτώ την ερώτηση του Μιχάλη:

Οι στόχοι, μεθόδοι τζαι οι επιπτώσεις τους που χαρακτηρίζουν τους Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με τον τρόπο σκέψης των "αντισασιακών";

Τζαι μια δήλωση που δεν αμφισβήτησες άρα υποθέτω δέχεσαι σαν γεγονός:

Ο Χατζηκωστής, ο άνθρωπος που πιορώνει το τσιεκκούι στον Λάζαρο Μαύρο, είπε στον Σενέρ Λεβέντ οτι θα προτιμούσε την διχοτόμηση;

Ανώνυμος είπε...

Άμα το λεν ο Δρουσιώτης και ο Αλέκος Κωνσταντινίδης, είναι γεγονός;

Πηγές κύριε. Πρωτογενείς.

Έχεις;

Ρωξάνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρωξάνη είπε...

Και αν δηλ. ταυτίζονται οι απόψεις του Χατζηκωστή με το Λάζαρο Μαύρο;
(Που δε σημαίνει ότι επειδή το μισθοδοτεί απαραίτητα συμφωνούν σε όλα).
Επίσης, το να αποκόπτεις μία πρόταση από το σύνολο της σκέψης δε νομίζω ότι μπορεί να σταθεί, κυρίως μάλιστα, ως επιχείρημα.
Το "προτιμώ τη διχοτόμηση" διαβάζεται αλλιώς αν π.χ. υποθέσουμε ότι λεγόταν κάπως έτσι: "από να παραμείνει ο στρατός της Τουρκίας, προτιμώ τη διχοτόμηση" ή "από το να μας επιβληθεί μια λύση, η οποία θα παραβλέπει τη θέληση της πλειοψηφίας των ελληνοκυπρίων να υπάρχουν σαν άνθρωποι με ρίζες και παρελθόν, προτιμώ τη διχοτόμηση" ή "από το να μην κατοχυρωθούμε απέναντι στον κίνδυνο της Τουρκίας καλύτερα να χτιστεί ένα τείχος" (κ.ο.κ.)..

Το να λέει κανείς ότι "Οι στόχοι, μέθοδοι και επιπτώσεις των Ντεκτάς-Έρογλου συμπίπτουν με των
"αντιστασιακών" (αν αντιλήφθηκα καλά εννοείς, τον Τ. Παπαδόπουλο και όσους είπανε Όχι στο σχέδιο Ανάν) ισοδυναμεί με κακεντρεχές αστείο -για να το πούμε ελαφρά.

Αμαδρυάς είπε...

Όσοι αμφιβάλλουν για την -συμπτωματική βεβαίως-πλήρη ταύτιση θέσεων της Ε/κ ακροδεξιάς με την αντίστοιχη τουρκική και Τ/κ,ας πάνε στο χτεσινό (25/8) άρθρο του Ισμέτ Κοτάκ της Χαλκίν Σεσί με τίτλο "Ξύπνα Τουρκοκύπριε", στον Φιλελεύθερο.

θα δουν την ίδια κινδυνολογία απ την ανάποδη: για την απειλή λύσης υπέρ των ελληνοκυπρίων, με κράτος με μία κυριαρχία και ιθαγένεια , μία διεθνή προσωπικότητα,για τον κίνδυνο τερματισμού των εγγυήσεων και κατάργησης του "κράτους των ΤΚ", για επιστροφή των Ε?κ προσφύγων και απώλεια εδαφών κλπ, κλπ.

Ποιος φοβάται τη λύση της ΔΔΟ και πασκίζει να φανατίσει;

nekatomenos είπε...

Εξήγησα σου για τις πρωτογενείς πηγές. Δεν έφκαλα τίποτε που τον νου μου. Ούτε τούτα τα θκυό άτομα εφκάλαν τίποτε που τον νου τους. Συνέχιζε να αγνοείς το νόημα.

Στον φίλο/φίλη Ηλιόδεντρον που συζητά για το νόημα:
Το συγκρότημα ΔΙΑΣ εν γνωστό για την γραμμή που ακολουθεί. Ίσως να μην την προσέχεις γιατί ενδεχομένως συμφωνείς σε κάποια σημεία. Επίσης, δεν νομίζω οτι υπάρχει τακτικός αρθρογράφος σε Κυπριακή εφημερίδα που να διαφωνεί σταθερά με την εκδοτική γραμμή της εφημερίδας του. Κακώς κατά τη γνώμη του, αλλά έχω προσέξει οτι αυτό ισχύει.
Εν σημαντικό Ηλιόδεντρον, αν κάποιοι που προτιμούν την διχοτόμηση προωθούν μέσω των μέσων που ελέγχουν ακραίες θέσεις που ακυρώνουν όποιαν προσπάθεια για οτιδήποτε εκτός διχοτόμησης.

Ναι, το "προτιμώ την διχοτόμηση" όντως παραπέμπει στις θέσεις που ανάφερες. Οι θέσεις που ανάφερες όμως αρνούνται πως είναι δυνατόν να φύγει ο Τουρκικός στρατός, να βρεθεί μια λύση η οποία δεν θα επιβάλλεται ή να είμαστε ασφαλείς έναντι της Τουρκίας. Είναι θέσεις που προκαταβάλλουν ακόμα τζαι τις προσπάθειες να ξεπεραστούν τούτα τα εμπόδια:
=η αποστρατικοποίηση, σταδιακή ή μη είναι χαρακτηριστικό της λύσης που επεδίωξε ο κάθε Πρόεδρος
=ούτε καν η λύση ομοσποδίας δεν ισοδυναμεί με άρνηση της Ελληνικής ταυτότητας του οποιουδήποτε, απλώς προσπαθεί να διασφαλίσει πως οι λίγοι ακραίοι δεν θα προσπαθήσουν να σφάξουν όποιον δεν ταιριάζει στον μεγαλοϊδεατισμό τους για την Κυπριακή ταυτότητα
=δεν υπάρχει καλύτερη κατοχύρωση ενάντια στην Τουρκία από την επαναφορά μιας συμφωνημένης νομιμότητας μεταξύ Ε/Κ τζαι Τ/Κ στα πλαίσια της ΕΕ

Και δεν αντιλήφθηκες καλά. Αυτοί που ταυτίζονται με Έρογλου-Ντεκντάς είναι τα άτομα του μπλογκ Christofias-Watch. Τούτο είπε ο Μιχάλης, τούτο λαλώ τζαι εγώ. Δεν βάλλω ούλλους τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ σε ένα καζάνι τζαι ούτε θεωρώ πως όσοι είπαν ΝΑΙ συμφωνούν μεταξύ τους σήμερα. Τούτοι εν απλοϊσμοί στους οποίους αρέσκονται τα ακραία στοιχεία [τόσο σε "αντιομοσπονδιακούς" τζαι "καθοδηγημένους ΑΚΕΛικούς" όσο τζαι στους τ/κ]

Ανώνυμος είπε...

The three neneks:
Mihalis, anef, nekatomenos i amadruas se rolo D'Artagnan...
:)

Μιχάλης είπε...

Να που βρήκα την ευκαιρία και ρίχνω μια ματιά στο σπιτικό μου.

Αποδεικνύεται τελικά ότι κάποιοι δεν σέβονται τίποτε απολύτως.
Γράφουν, γράφουν, αλλά για την ταμπακέρα τίποτε, μα τίποτε απολύτως!!!

Τα σχόλια που διέγραψα δεν ήταν τίποτε άλλο από επανάληψη του σχολίου του ανώνυμου 8/24/2009 11:53 πμ .

Του άλλου ανώνυμου 8/24/2009 3:25 μμ σμικρύνω τα space του για οικονομία χώρου και διαγράφω τις επαναλήψεις του.
Επειδή πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εργασία, που για να την γράψει θα χρειάστηκε μερικές βδομάδες, αφήνω το τι έγραψε για κοινή θέα:

Αλαλούμ...Μπεμπεράκια του AKEL!
AKEL, EDON, PEO και Elisavet...
Ζήτω ο Ανάν και οι εργάτες!

Αυτό το φοβερό πόνημα το επανέλαβε μερικές δεκάδες φορές…

Μιχάλης είπε...

Εγώ παράθεσα στοιχεία (όπως πάντα) όπου οι θέσεις ορισμένων ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των τούρκων και τ/κυπρίων εθνικιστών.

Καμία προσπάθεια ανατροπής ή διάψευσης των όσων έγραψα δεν είδα.
Αντίθετα, κάμποσες αερολογίες και μια προσπάθεια – όπως πάντα – να πληγεί ο συγγραφέας και όχι το κείμενο.
Γιατί, διότι εξ όσων φαίνεται δεν μπορούν να απαντήσουν στα στοιχεία.

Επιπλέον απόδειξη αποτελούν και τα απανωτά ερωτήματα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ από τον Nekatomeno:
«Ταυτίζονται οι θέσεις του Χριστόφιας-Γουότς με τις θέσεις Ντενκτάς όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης; Ναι ή Ου;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ!!!

Κάποιος από τους Ανώνυμους 8/24/2009 12:56 πμ, κάτι προσπάθησε να ψελλίσει αλλά δεν τα κατάφερε και πολύ καλά.
Έγραψε:
«Ο Ντεκτάς θέλει συνομοσπονδία η δύο ανεξάρτητα κράτη πλάι πλάι οι υπόλοιποι μη νενέκια θέλουμε απελευθέρωση, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, γενίκα εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιώματων στο νησί μας!
ΟΚ εκάλυψα σε;»

Αλλά δυστυχώς δεν με κάλυψε (τουλάχιστον εμένα) διότι:
Α) Ναι, ο Ντενκτάς θέλει συνομοσπονδία, δύο ανεξάρτητα κράτη το ένα πλάι στο άλλο.
Β) Τα μη Νενέκια θέλουν μια γενική και αόριστη απελευθέρωση που μέχρι να έρθει (άσε που όπως το εννοούν είναι και ανέφικτη) θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχέδια της Τουρκίας στην Κύπρο (με άλυτο το κυπριακό) και στο τέλος δεν θα υπάρχει στον βορρά τίποτε το ελληνικό ούτε κάποιος έλληνας θα είναι ζωντανός που θα έχει σχέση με τα κατεχόμενα.

Τα λεγόμενα ναιναίκια θέλουν λύση ομοσπονδίας με δύο πολιτείες που θα αποτελούν ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, όχι δύο.
Ακόμα και ο Τάσσος στα 18 σημεία του που παράθεσα, μιλά για Δ.Δ.Ο. με πολιτική ισότητα. Λέτε να ήθελε κι αυτός δύο ανεξάρτητα κράτη;

Περιμένω ίσως πάρω μια απάντηση.

Μιχάλης είπε...

Τα σχόλια είναι πολλά και δεν έχω το χρόνο να τα σχολιάσω.
Δυστυχώς είμαι σε ξένο σπίτι και καταχρώμαι το κομπιούτερ.
Υπομονή μέχρι το σαββατοκυρίακο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ" ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΆ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΠΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΑΡΝΗΣΙΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΎ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΗΔΗ. ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ... ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

Ρωξάνη είπε...

Λέτε κ. Μιχαήλ:
"Επιπλέον απόδειξη αποτελούν και τα απανωτά ερωτήματα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ από τον Nekatomeno:
«Ταυτίζονται οι θέσεις του Χριστόφιας-Γουότς με τις θέσεις Ντενκτάς όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης; Ναι ή Ου;»

Αν η ουσία της ανάρτησής σας συνοψίζεται στο πιο πάνω ερώτημα, τότε χαίρομαι που δεν έδωσα καμία απάντηση.

Όσον αφορά τα σημεία, να έχετε υπ' όψιν (ίσως να μη σας ενδιαφέρει όμως το αναφέρω) ότι δεν είχα καμία διάθεση να τα διαβάσω μετά από την εισαγωγή που τους κάνατε. Δε θα αποδεικνύουμε τώρα κι ότι δεν είμαστε ελέφαντες...
(Παρ' όλα αυτά τα διάβασα).

Επαναλαμβάνω (αφού φαίνεται ότι αυτή ήταν και η αφορμή της ανάρτησης), ότι δε μου αρέσει να προσβάλλονται άνθρωποι όπως π.χ. συνέβη με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για τον Άνευ και σας. Συγχρόνως, οφείλω επίσης να πω, ότι ο λόγος σας στην ίδια τούτη ανάρτηση είναι σε αρκετά σημεία προκλητικός κι εριστικός:

"[...]Να λοιπόν που με αποδείξεις φαίνεται ποιοι ακολουθούν την πολιτική Ντενκτάς και γενικότερα των στρατοκρατών της Άγκυρας.
Και τα παιδάκια αυτά καλό θα είναι αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους τη επιμονή τους στο να μείνουμε όπως είμαστε και να καλύπτονται πίσω από γελοίες καταστάσεις, να πούνε ξεκάθαρα ότι προτιμούν να χαρίσουν στην Τουρκία μια για πάντα τα κατεχόμενα.
Χωρίς περιστροφές και άλλα τερτίπια."

Και συνεχίζετε κ. Μιχαήλ

"Αλλά τα άθλια και αυτά παιδιά, που θεωρούν θεό τον Τάσσο Παπαδόπουλο[...]"

Ακόμη, το σχόλιό σας αναφέρεται σε "αερολογίες", και παρ΄όλο που βέβαια δε θα μπορούσε κανείς να αντιπαραβάλει τη λέξη αυτή με χειρότερες που έχουνε γραφτεί και να της προσάψει την ίδια ισχύ, δεν παύει όμως από το να ακυρώνει και να γελοιοποιεί τα λόγια κάποιων σχολιαστών (και τα δικά μου δεν αμφιβάλλω ούτε σας αδικώ).


@Νεκατομένε
λες: "δεν υπάρχει καλύτερη κατοχύρωση ενάντια στην Τουρκία από την επαναφορά μιας συμφωνημένης νομιμότητας μεταξύ Ε/Κ τζαι Τ/Κ στα πλαίσια της ΕΕ"

Δεν το πολυκαταλαβαίνω γι αυτό και δεν μπορώ να απαντήσω. Αν θέλεις εξήγησέ μου λίγο καλύτερα τι εννοείς. Και σε ευχαριστώ για τον τρόπο της απάντησης.

Να είστε καλά

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φίλε, τώρα κατάλαβαν τι εκφράζει αυτός; Τώρα είναι αργά, γιατί το ξεπούλημα άρχισε. Που είσαι ρε Βενιζέλο, που διπλάσίασες την Ελλάδα. Χριστόφιας, ο πολιτικός νάνος.

Ανώνυμος είπε...

perastikos

Nomizo(elpizo na kano lathos) oti orismenoi edo mesa theoroun tin DDO os tin idaniki lysi kai oxi san eponido symbibasmo. Loipon erotisi pros ton "oikodespoti" an fysika mou epitrepetai:
Einai h DDO odinios symbibasmos h oxi!
Elpizo oti h xrhsimopoihsh ths kypriakhs dialektou apo arketoys proodeftikoys den ginetai san mia prospathia apopoihsis ths ellinikhs tous katagwghs.

Ματθίλδη είπε...

Ανώνυμε 12.39μ.μ.
Ο Βενιζέλος αναγκάστηκε όμως να υπογράψει την Συνθήκη της Λωζάνης και έκανε οδυνηρούς συμβιβασμούς για να περισώσει ό,τι μπορούσε για την Ελλάδα.Που οδηγήθηκε στη μικρασιατική καταστροφή, εξαιτίας κυρίως των λαθών άλλων.
Ο Βενιζέλος επίσης υπέγραψε το ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας και έκανε πολλές προσπάθειες για να εξομαλύνει τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
Αυτά για να υπενθυμίσουμε, γιατί ήταν μεγάλος πολιτικός άνδρας ο Βενιζέλος.
Αυτή την πολιτική εσύ την ονομάζεις προδοσία.Πώς τον εξυμνείς λοιπόν;
Ξεκαθάρισε.

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε 26/8, 8:01

Αφού διαβάζεις κλασική λογοτεχνία(αν, λέμε) μπράβο σου! Συνέχισε, υπάρχει ελπίδα.

Διάβασε βρε παιδί μου και λίγη ιστορία όμως, θα δεις ποιοι ήταν οι νενέκοι,να ξέρεις τι σου γίνεται, μορφωμένο παιδί. Θα σου θυμίσουν πολύ κάτι λακέδες που άφησαν την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν μέσα οι οχτροί. Ξέρεις, για τις 15 μιλώ και τα παλικάρια με τα όπλα, που την έκαναν στις 20 για τα μετόπισθεν. Κι από τότε βγάζουν λόγους για την πατρίδα, το έρμο έθνος το ελληνικό. Ψάξε και λίγο δίπλα σου .

Αμαδρυάς είπε...

Συγγνώμη απ τους συνομιλητές,για τη διακοπή.

Anef_Oriwn είπε...

Γράφει πιο πάνω ο ελληναράς ο perastikos σε άπταιστα greeklish:
“… Elpizo oti h xrhsimopoihsh ths kypriakhs dialektou apo arketoys proodeftikoys den ginetai san mia prospathia apopoihsis ths ellinikhs tous katagwghs.”
Απορία εμού του ιθαγενούς: Το να γράφει (ο perastikos) σε greeklish μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια στήριξης της εν κινδύνω ελληνικής του καταγωγής; Ρεεε, ΕΣΟΥ βαρκέσαι να γράφεις ελληνικά (και μην ΜΑΣ πεις ότι δεν μπορείς να τα βάλεις στο computer ΣΟΥ) τζιαι εν να ΜΑΣ κάμεις μαθήματα ελληνικότητας;

Άντεεεε ....

Anef_Oriwn
Σάββατο 29/8/2009 – 12:14 μ.μ.

nekatomenos είπε...

@Ηλιόδεντρον
"Δεν το πολυκαταλαβαίνω γι αυτό και δεν μπορώ να απαντήσω. Αν θέλεις εξήγησέ μου λίγο καλύτερα τι εννοείς."

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα για να μην σε κουράσω αλλά και για να επιστρέψω στα ακαδημαϊκά μου [αν τζαι επειδή άμα αρκέψω για το Κυπριακό εν σιωπώ, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά].

Η Τουρκία βάσισε την εισβολή [τζαι την κατοχή] στον μύθο που την θέλει να προστατεύει τους Τ/Κ από εμάς, την "αιμοδιψή" πλειοψηφία. Υπάρχει η άποψη οτι οι βαναυσότητες εδιαπράχτηκαν που μια ακραία μειοψηφία, οτι οι Τ/Κ δεν ήταν τζαι δεν είναι σε σημαντικό κίνδυνο τζαι οτι οι Τούρτζιοι εγύρευκαν δικαιολογία. Σεβαστή άποψη. Εγώ είμαι της άποψης οτι οι Τ/Κ τότε ήταν σε σοβαρό κίνδυνο γιατί η επίσημη εξουσία έκαμμε τα στραβά μάτια στις πράξεις της μειοψηφίας [όπως συμβαίνει διαχρονικά σε περιπτώσεις ανόδου ακραίων στοιχείων όπου η μη-βίαιη μετριοπαθής πλειοψηφία αποτυγχάνει να αντιδράσει είτε λόγω απάθειας είτε ελαφριάς ταύτισης].

Όμως: ακόμα τζαι τούτος ο σοβαρός κίνδυνος δεν δικαιολογεί την εισβολή τζαι την κατοχή. Η Τουρκία ενέργησε στα πλαίσια της αντιπαράθεσης της με την Ελλάδα αντί για να προστατεύσει τους Τ/Κ [και η προστασία των Τ/Κ πιστεύω έγινε πατριωτική καραμέλα για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία], τζαι ακόμα σιηρόττερα, εκαλόκατσε σαν κατοχική δύναμη μετά που οι Τ/Κ δεν εδιατρέχαν πλέον κίνδυνο, ειδικά με την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως με μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού αφαιρούμε ένα που τα πιο δυνατά "επιχειρήματα" [ή δικαιολογίες, όπως το πάρει ο καθένας] της Τουρκίας για την συνέχιση της κατοχής αλλά τζαι για την ανάμιξη της στα εσωτερικά μας. Επίσης, ήδη βρίσκει συνεχώς προβληματικό το οτι κατέχει έδαφος μέλους της ΕΕ. Ακόμα τζαι αν δεν μπει στην ΕΕ στην επόμενη 50ετία, η Τουρκία θα βρίσκει ούλλο τζαι πιο δύσκολο να απειλήσει ένα ενωμένο Κυπριακό κράτος το οποίο εγγυάται την ασφάλεια Ε/Κ τζαι Τ/Κ, βρίσκεται στο πλέγμα ασφαλείας της ΕΕ τζαι έσιει την υποστήριξη χωρών όπως η Γαλλία τζαι η Γερμανία που ευκαιρία γυρεύκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Τουρκία [επειδή, για να είμαστε ειλικρινείς, εν ρατσιστές].

Ελπίζω να σε κάλυψα τζαι η απάντηση μου να ήταν αρκετά καθαρή.

nekatomenos είπε...

@Περαστικός
"Elpizo oti h xrhsimopoihsh ths kypriakhs dialektou apo arketoys proodeftikoys den ginetai san mia prospathia apopoihsis ths ellinikhs tous katagwghs."

Εν θα μιλήσω εκ μέρους ούλλων όσων χρησιμοποιούν την διάλεκτο [ούτε καν εκ μέρους όσων δηλώννουν "προοδευτικοί" γιατί υπάρχουν προοδευτικοί που γράφουν στην Κοινή Ελληνική όπως τζαι "πατριώτες"/"συντηρητικοί" που γράφουν στην διάλεκτο!]. Εγώ προσωπικά γράφω στην διάλεκτο γιατί εν θέλω να αποποιήσω την Κυπριακή μου καταγωγή, τον τρόπο που εμιλούσαν οι παππούες μου τζαι οι γιαγιάες μου στο κατεχόμενο χωρκό μου τζαι την πολιτική τζαι πολιτιστική ιδιαιτερότητα που με κάμμει Κυπραίο. Τούτο εν σημαίνει πως απορρίπτω την Ελληνική μου παιδεία τζαι ταυτότητα. Κάτι τέθκοιο θα ήταν ελαφρώς αστείο. Εν θα φτάσω στα άκρα να μιλώ για Κυπριακή "γλώσσα" τζαι να υποστηρίζω να αλλάξουμε αλφάβητο στο... συλλαβάριο ή ακόμα τζαι στο λατινικό όπως είδα κάπου.

Όμως βάλλω την Κυπριακή ιδιαιτερότητα μου πρώτη τζαι πάνω που τις επιταγές ενός έθνους που το θωρώ μόνο στην τηλεόραση τζαι τες εθνικές εορτές τζαι για χάρη του οποίου αυτοπροσδιοριζούμαστε σαν "χώρκατοι" ή το πλέον ρατσιστικό "τουρκόσποροι" επειδή έχουμε μια ιδιαιτερότητα στην ταυτότητα μας.

Ανώνυμος είπε...

Νεκατωμένε είσαι ένας κολλήμενος που αυτοανερήσαι με τα ίδια σου τα λεγόμενα!!!

nekatomenos είπε...

Ανώνυμε 4:00

Ζητώ πολλά αν θέλω μάθω πώς αυτοαναιρούμαι;

Τι κρίμα που δεν μπορώ να κρίνω την συνέπεια των λεγόμενων σου γιατί δεν ξέρω ποιός ανώνυμος είσαι.

Αλλά έτσι ένει. Άμα δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε στα επιχειρήματα του άλλου σύρνουμε γενικολογίες έτσι για εντυπώσεις.

Ρωξάνη είπε...

@Νεκατομένε

Συμφωνώ με αυτά που λες στο σχόλιό σου για την κυπριακή διάλεκτο. -Εκτός φυσικά από την τελευταία σου παράγραφο γιατί δεν μπορεί να ευθύνεται το έθνος για αυτοπροσδιορισμούς τύπου "χώρκατος" ή ..."τουρκόσπορος". Ούτε βέβαια μπορεί να ευθύνεται για τη δική σου επιλογή να το κοιτάς μόνο μέσα από την τηλεόραση όπως λές(...)και στις εθνικές γιορτές.

Όσον αφορά στην απάντησή σου σε μένα: η σκέψη ότι η Τουρκία θα διστάσει να απειλήσει ή και να επιτεθεί σε ένα ενωμένο κράτος κάτω από τις εγγυήσεις που λες, είναι περισσότερο ευχολογική παρά πραγματιστική. Πολύ πιο σύνθετο είναι το πρόβλημα.
Η Γερμανία και η Γαλλία δεν είναι από ρατσισμό που εκδηλώνονται αρνητικά απέναντι στην Τουρκία!.. (Η Γερμανία με τρία εκατομμύρια Τούρκους). Δεν μπορείς δηλ. να φανταστείς άλλους λόγους;

Χαιρετώ

nekatomenos είπε...

@Ηλιόδεντρον:
Εν είπα οτι ευθύνεται [αποκλειστικά] το έθνος που έχουμε το κόμπλεξ του "χώρκατου". Άλλωστε το έθνος δεν είναι παρά μια έννοια που αλλιώς την θωρούμε ο καθένας σαν άτομο, τζαι στην Ελλάδα τζαι στην Κύπρο. Αν πρόσεξες έγραψα, για να τονίσω την προσωπική μας ευθύνη, οτι: "για χάρη του οποίου [έθνους] αυτοπροσδιοριζούμαστε" σαν "χώρκατοι" τζαι "ακάθαρτοι". Τζαι θα προσθέσω οτι μόνοι μας αντιδρούμε είτε "εξευγενίζοντας" τον τρόπο που εμάθαμε να μιλούμε είτε τονίζοντας τες Ομηρικές καταβολές της διαλέκτου έτσι ώστε να μεν νιώθουμε εκτός. Κάποιοι που μας μάλιστα φτάννουν στο άκρο του να λεν οτι είμαστε... "οι πιο έλληνες" τζαι να αναμασούμε ιδεολογικές καραμέλες περί Ακριτών του Ελληνισμού.

Αν το έθνος για μένα αποτελεί μόνο μια μη απτή ιδέα φυσικά είναι επιλογή μου. Αλλά θεωρώ οτι έχω δίκαιο πως οι "επιταγές του έθνους" που εμείς φανταζούμαστε τζαι εμείς κάμμουμε κεντρικό σημείο στον τρόπο σκέψης μας μόνο πίσω μας παίρνουν.

Για τη θέση σου για την Τουρκία θέλω να μου εξηγήσεις που το βασίζεις. Αν θεωρείς οτι η επιθετικότητα είναι "στη φύση" της Τουρκίας τζαι οτι δεν υπάρχει περίπτωση να βρει το συμφέρον της στη σταθερότητα, τότε συγνώμη αλλά εσύ είσαι που βλέπεις το πρόβλημα απλοϊκά.

Το οτι πληθυσμοί τζαι κυβερνήσεις σε Γερμανία και Γαλλία [τζαι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες] ενεργούν ρατσιστικά ενάντια στην Τουρκία τζαι άλλες μεσανατολικές χώρες [καθώς τζαι ενάντια στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν την διεύρυνση] εν μόνο η βάση της συμπεριφοράς τους. Υπάρχουν τζαι οικονομικοί τζαι κοινωνικοί λόγοι. Συμφωνείς όμως οτι όποιοι τζαι να εν οι λόγοι, η Ευρώπη σήμερα θέλει μεν καλές οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία αλλά με την Τουρκία.. έξω. Εκ των πραγμάτων πλεον Ε/Κ τζαι Τ/Κ έχουν πλέον κοινά συμφέροντα μεσα στην ΕΕ.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/26/2009 11:03 μμ

Θα ήταν νομίζω χρήσιμο να μας πεις και δυό κουβέντες γι αυτές τις περιβόητες επισημάνσεις του προέδρου Χριστόφια ποτ υιοθετούν πλήρως την τουρκική προπαγάνδα.
Να μάθουμε κι εμείς συγκεκριμένα τι επιτέλους είπε;

Μιχάλης είπε...

@ Ηλιόδεντρον
Χαιρετίζω την παρουσία σου στο ιστολόγιο μου και θα προτιμούσα να μιλούμε στον ενικό.
Θέτεις κάποια ζητήματα τα οποία θα επιχειρήσω να σχολιάσω.

Η ουσία της ανάρτησης είναι αυτή που φαίνεται στην ανάρτηση.
Ότι κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς και από τα θέσμια και από τις δεοντολογίες.
Αντί επιχειρημάτων προτάσσουν ύβρεις και χαρακτηρισμούς απαξιώνοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Και βεβαίως το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ταυτίζουν όσους διαφωνούν μαζί τους, με τους Τούρκους ή τις τουρκικές θέσεις.

Δεν ξέρω αν θα σε ενοχλούσε εσένα να σε αποκαλούν συνέχεια προπαγανδιστή της Τουρκίας, και να σου αλλάζουν το όνομα δίνοντάς σου ένα τούρκικο.
Αυτό προσωπικά δεν το ανέχομαι.
Και επειδή συνήθως οι άνθρωποι αυτοί κάνουν το μαύρο άσπρο και μετά από την συγκεκριμένη πρόκληση, αποφάσισα ότι έπρεπε να δώσω μια απάντηση.

Έτσι, με βάση το ότι οι θέσεις μου αποτελούν θέσεις της άλλης πλευράς, έθεσα κι εγώ με τη σειρά μου κάποια δεδομένα που κατά την άποψη μου προωθούν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Τουρκίας. Και υποστήριξα – και υποστηρίζω – ότι αυτό αποτελεί πραγματικότητα. Διότι η Τουρκία βολεύεται με τη μη λύση, βολεύεται μελλοντικά…

Όσον αφορά τον προκλητικό τρόπο τον οποίο διαπιστώνεις στα γραπτά μου, διερωτώμαι πόση υπομονή θα επιστράτευες κι εσύ, αν δεχόσουν νυχθημερόν παρόμοιες επιθέσεις, υπονοούμενα και ύβρεις.

Αλλά απ’ όσα έγραψα, δεν νομίζω η ουσία να είναι οι όποιοι χαρακτηρισμοί (που δίκαια ή άδικα αποδίδονται) αλλά τα όσα με στοιχεία έχω παραθέσει.

Μιχάλης είπε...

@ perastikos

Βεβαίως και η Δ.Δ.Ο. είναι οδυνηρή λύση. Ταυτόχρονα είναι και η ιδανική υπό τις περιστάσεις. Δεν βλέπω ποιο είναι το κακό να λέει κάποιος ότι για τις συνθήκες της Κύπρου, η Δ.Δ.Ο. είναι η ιδανική λύση.

Όσον αφορά την κυπριακή διάλεκτο και την προσπάθεια που διαβλέπεις σε ορισμένους για αποποίηση της ελληνικότητας μας, επίτρεψέ μου να ρωτήσω από πού ως πού η κυπριακή διάλεκτος αναιρεί την ελληνικότητα μας;
Σωστά έχει επισημανθεί ότι η κυπριακή διάλεκτος είναι μια από τις διαλέκτους του ευρύτερου ελληνισμού.
Εσύ δηλαδή τι θεωρείς την κυπριακή διάλεκτο; Άλλη γλώσσα;

αντιομοσπονδιακός είπε...

1. προς άνευ ορίων.

Αγαπητέ/ή εναγωνίως περίμενες απάντηση, αγώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απόψε είδα τις αναρτήσεις ξανά. Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Να προσπαθήσω να σου απαντήσω και ελπίζω να μην παρεκτραπώ, γιατί ακούοντας (μάλλον διαβάζοντας) τόσα με όλους γενικά στο διαδίκτυο να αλληλοκατηγορούνται, να ταμπελλώνονται, να στιγματίζονται μου δίνουν την εικόνα ότι οι παρωπίδες πολύ δύσκολα θα πέσουν όσο και αν προσπαθήσω επιχειρηματολογώντας να σε πείσω, ούτε πρόκειται ποτέ να αλλάξεις εσύ γνω΄μη για αυτά που πιστεύεις, όυτε και να παραδεχθείς ότι μπορεί να έχω δίκαιο. Το τι γράφω και που το γράφω είναι και αναλόγως αυτών που θα το διαβάσουν, αλλά δεν έχω γράψει εγώ ποτέ μου σε άλλο ιστολόγιο και πολύ πιθανώς να είναι κάποιος άλλος ο οποίος έβαλε το ίδιο με μένα "αντιομοσπονδιακός". Όσο για την σπίλωση κάποιων ιστολόγων μην προσπαθείς να κάνει μαθήματα γιατί και εδώ πέφτει κρίτικάρισμα και χαρακτηρισμοί για πολλά διαφωνούντα ιστολόγια (όχι από τον κ. Μιχάλη, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, παρόλο που διαφωνούμε εντούτοις τον επικροτώ για αυτά που παράγει).
Μην προσπαθούν οι μεν να βγουν "κούππες άπανες" και να κατηγορούν τους δε, όπως και το αντίστροφο. Εγώ μπορεί να διαφωνώ μαζί σας στη ΔΔΟ, όταν δεν μπορεί ένα κοινός νους να χωρέσει και να κτανοήσει το που βαδίζουμε, σε τι τέλμα θα μας φέρει η ΔΔΟ και ουσιαστικά θα μας επιφέρει αυτό που εσείς απεύχεσθε, την διχοτόμηση, διότι η ΔΔΟ ισοδυναμεί με διχοτόμηση και αυτό μπορεί να διαφανεί ακόμη πιο καθαρά μέσα και από τα επιμέρους χαρακτηριστικά που της προσδίδουν οι "συμφωνίες" των 2 "ηγετών". ( και μην παρεξηγηθείτε για το "ηγετών" γιατί ο μεν είναι Πρόεδρος αναγνωρισμένου κράτους που αυτοὑποβαθμίστηκε σε κοινοτάρχη και ο δε είναι ανδρίκελο της Τουρκίας ο οποίος αναβαθμίστηκε από εμάς και τους ξένους σε "κοινοτάρχη" μειονότητας και εν δυνάμει "αντιπρόεδρο").

Επίσης όσο για το αν είναι ιδανική λύση η ΔΔΟ καλύτερα μην το συζητήσουμε γιατί αποκλείεται να καταλήξουμε κάπου.

Anef_Oriwn είπε...

@ Αντιομοσπονδιακό,

Καμία αγωνία αγαπητέ μου για την απάντηση σου ... Πρώτον, ο καθένας μας γράφει αναλόγως του χρόνου και της διάθεσης του και δεύτερον, λίγο πολύ γνωστά αυτά που μας λαλείς. Και πουθενά δεν είπα ΕΓΩ η ΔΔΟ (όπως εν συντομία τη γράφεις) είναι η “ιδανική λύση” – εξ άλλου ΔΕΝ είναι τυχαίο που αποκαλείται (από ελληνοκυπριακής πλευράς “οδυνηρός συμβιβασμός”. Απλώς ήθελα να δω επιτέλους, αν πέραν από αυτή την καταστροφολογία (σε περίπτωση ομοσπονδιακής λύσης), έχετε κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό να προτείνετε με το οποίο να καταργείται η κατοχή και να απομακρύνεται η οριστικοποίηση της διχοτόμησης αφού (όπως μας λες) “… η ΔΔΟ ισοδυναμεί με διχοτόμηση…”

Anef_Oriwn
Κυριακή 30/8/2009 – 9:52 π.μ.

Ρωξάνη είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,

δεκτά αυτά που γράφεις στην απάντησή σου.

Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο που λες ότι η Τουρκία βολεύεται με τη μη λύση. Εγώ νομίζω ότι αυτό που τη βολεύει είναι να διαμοιράζεται ανά την Ευρώπη -και μάλιστα κι από την ίδια την κεφαλή του κράτους- η εντύπωση ότι κυρίως τα λάθη της δικής μας πλευράς είναι που ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση: τα λεγόμενα λάθη πριν από το '74, το '74, μετά και σήμερα. Αυτό που βολεύει την Τουρκία είναι η διχόνοιά μας στο τόσο ζωτικό για μας ζήτημα. Είναι που δεν θέλουμε να αντιληφθούμε -με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα της-ότι πρόκειται για έναν κίνδυνο που όποιες εγγυήσεις και να δοθούν πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τις δρασκελίσει επικαλούμενη εκείνο ή το άλλο..

Με αυτά δε θέλω να πω ότι πρέπει να διαιωνίζεται η μη λύση. Αλλά θα πρέπει επιτέλους να δούμε πέρα από τη μύτη μας, από τα εσωκομματικά, κι από τις δικές μας κοσμοθεωρίες. Να μην επιζητούμε να αρπάξουμε ό,τι πέσει σαν ψίχουλο από την ..ελεημοσύνη των άλλων -από φόβο μήπως τα χάσουμε όλα π.χ.-αλλά να διεκδικήσουμε σταθερά το δίκαιό μας το οποίο καταπατήθηκε κατάφορα. Αλλιώς...η ιστορία συνεχίζεται.. επαναλαμβανόμενη. Πατώντας πάνω στο προηγούμενο που της παραδόθηκε.


@Νεκατομένε,

πρώτα πρώτα δεν είπα ότι εσύ βλέπεις το ζήτημα "απλοϊκά" ;) Μου την πρόσφερες εμένα πάντως τη λέξη.. :)
[Πιο σύνθετο είπα πως είναι. Όπως και το ζήτημα του έθνους.]

Ούτε μιλούμε γενικά και αόριστα για την επιθετικότητα της Τουρκίας ή για τη ροπή της προς τον επεκτατισμό -που ισχύουν.
Για την Κύπρο μιλούμε.
Αν η σταθερότητα συμφέρει την Τουρκία, τότε θα πρέπει να προνοηθούν/ληφθούν εκείνα τα μέτρα που να μην της επιτρέπουν να εισβάλλει σε μια χώρα, να κατακτά εδάφη της, να αποσιωπά ή να δικαιολογεί εγκλήματα και να αποκρύβει θέματα όπως των αγνοουμένων.
Νομίζεις ότι οι, οικονομικοί βασικά δεσμοί, που δένουν τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, θα επιτρέψουν στις περισσότερες χώρες που ανήκουν σε αυτήν, να πάρουν το μέρος του "δικαίου"; (Αφού ήδη ομολογήσαμε πως το δίκαιο είναι κάτι..υποκειμενικό, ότι φταίνε οι άλλοι μα φταίμε και μεις...)
Το πολύ πολύ ν' αδιαφορήσουν ή να ξεκινήσουν ..συζητήσεις.
Σκέψη κάνω. Αλλά δεν ξέρω πού βασίζω μια γερή ανασφάλεια.. όταν μάλιστα κάποιοι φαντάζονται ότι η λύση θα επέλθει όταν "αποκατασταθούν" οι σχέσεις μας με τους τ/κ... (Άσε που,έτσι, την ίδια στιγμή οι "επαναπροσεγγιστές" προβάλλουν ανά το παγκόσμιο ότι το πρόβλημά μας είναι που δεν μπορούμε να ανεχτούμε να ζήσουμε μαζί. Αυτό, ναι, είναι απλοϊκό και επικίνδυνο να εστιάζει κανείς σε λάθος σημείο..

Δυστυχώς αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι είναι ότι δημιουργείται ένα κλίμα κι από εμάς τους ίδιους, που επιτρέπει στην Τουρκία να θεωρεί ότι δε φέρει καμία σημαντική ευθύνη
-βασικά ...υποχρέωσή της ήτανε να ..επέμβη.

nekatomenos είπε...

"Νομίζεις ότι οι, οικονομικοί βασικά δεσμοί, που δένουν τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, θα επιτρέψουν στις περισσότερες χώρες που ανήκουν σε αυτήν, να πάρουν το μέρος του "δικαίου";"

Ουσιαστικά ναι, και φυσικά για όσο τους συμφέρει. Καμία αντίδραση κυβέρνησης δεν είναι δεδομένη, όπως και δεν είναι δεδομένη η επιθετικότητα της Τουρκίας [όπως πολύ σωστά είπες- το "απλοϊκά" σου το πρόσφερα υπό προϋποθέσεις γιατί έχω συνηθίσει να ακούω αστειότητες για το "μογγολικό" DNA των Τούρκων και ήθελα να σιγουρευτώ πως δεν θα πηγαίναμε προς τα εκεί].

Δεδομένη δεν είναι, φυσικά, και η στάση των Ευρωπαϊκών χωρών. Βασισμένοι όμως σε αυτά που ξέρουμε για την ΕΕ μπορώ να πω οι οικονομικοί δεσμοί και υποχρεώσεις που δένουν την ΕΕ θα δένουν σταδιακά όλο και περισσότερο [ακόμα και σε περίπτωση μη εισόδου της στην Ένωση] και τα χέρια της Τουρκίας. Ο εκμοντερνισμός της Τουρκίας και ο αυξανόμενος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια ιστορική διαδικασία για την Τουρκία που πολύ δύσκολα μπορεί να ανατραπεί από την στιγμή που πολιτική και κοινωνική της εμμονή είναι η σχέση της με τη Δύση.

Έχεις δίκαιο οτι δεν μπορεί κανείς να επικεντρώνει μόνο στην εσωτερική διάσταση του Κυπριακού [η λεγόμενη "επαναπροσέγγιση" που έχει γίνει κακιά λέξη]. Δεν είπα όμως κάτι τέτοιο. Το Κυπριακό έχει δύο διαστάσεις, αυτήν των σχέσεων μας με τους Τ/Κ και το μελλοντικό σχήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτήν της συμπεριφοράς της Τουρκίας αλλά και των άλλων "εγγυητριών" [ο Θεός να τις κάνει].

Καμία απο τις δύο διαστάσεις δεν θα φέρει τη λύση μόνη της. Χωρίς ουσιαστική διπλωματία, τονισμό των ευθυνών της Τουρκίας και την απαίτηση από αυτήν να τις αναλάβει [καθώς και σε μεταγενέστερο στάδιο, την επανασυζήτηση των εγγυήσεων και για την Βρεττανία και για την Ελλάδα] η επαναπροσέγγιση παραμένει ένα ανώδυνο χαριτολόγημα που ίσως θα μπορούσε να χτίσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων αν δεν περιοριζόταν να επικεντρώνει σε αυτούς που εχουν ήδη διάθεση για επαναπροσέγγιση.

Από την άλλη, χωρίς να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες που φέρουμε σαν κοινότητα και χωρίς να επιδιορθώσουμε τις σχέσεις μας με τους Τ/Κ, όσα ψηφίσματα και αν πάρουμε για την Τουρκία, όσες φορές και αν τις θυμίσουμε τις ευθύνες της, όσο "δίκαιο" και αν συσσωρεύσουμε από τους διεθνείς οργανισμούς δεν θα ικανοποιούμε παρά μόνο τους εαυτούς μας [για να το πω ευγενικά]. Αυτή ήταν τζαι η τακτική του κομματικού κατεστημένου ως σήμερα.

Οι δύο διαστάσεις αλληλοσυνδέονται και επηρεάζουν η μία την άλλη. Ελπίζω να είμαι αρκετά καθαρός με το τι προσπαθώ να πω.

Ανώνυμος είπε...

"Στην επόμενη φάση, που θα ολοκληρωθεί τρία χρόνια μετά τη συμφωνία (μοβ χρώμα), θα περιέλθουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση τα χωριά Ζώδια, Γερόλακκος και ένας μέρος του Αγίου Δομετίου, δυτικά της Λευκωσίας. Επίσης, επιστρέφονται η Μια Μηλιά (βορειανατολικά της Λευκωσίας) και η περιοχή των Κάτω Βαρωσίων στην Αμμόχωστο".
Απόσπασμα από το τι επιστρέφεται από το σχέδιο ΑΝΑΝ!!!
Μιχαλάκη μου εσύ δεν είσαι από Γερόλακκο...???
Γιαυτό πήγες ενάντιον των κομμάτικων αποφάσεων...

Ανώνυμος είπε...

Να και οι αποκαλύψεις!

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ αντιομοσπονδιακέ

Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον καλό λόγο που είπες για μένα.
Ωστόσο, παρόλο που δεν αναφέρεσαι σε μένα, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια για την τελευταία σου ανάρτηση.

Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε περιχαρακωθεί – λόγο των καταστάσεων – σε θέσεις που δύσκολα υποχωρούμε. Και ο καθένας μας θεωρεί ότι έχει δίκαιο γι αυτά που λέει.
Επομένως το να λες ότι «οι παρωπίδες πολύ δύσκολα θα πέσουν όσο και αν προσπαθήσω επιχειρηματολογώντας να σε πείσω, ούτε πρόκειται ποτέ να αλλάξεις εσύ γνω΄μη για αυτά που πιστεύεις, όυτε και να παραδεχθείς ότι μπορεί να έχω δίκαιο» μπορεί να είναι σωστό αλλά είναι και αμφίδρομο. Ούτε εσύ θα υποχωρήσεις από τις θέσεις σου ούτε πρόκειται να αλλάξεις γνώμη, εξ ου και το ότι λες πως «όσο για το αν είναι ιδανική λύση η ΔΔΟ καλύτερα μην το συζητήσουμε γιατί αποκλείεται να καταλήξουμε κάπου».

Σέβομαι την επιθυμία σου και δεν θα σχολιάσω το αν η Δ.Δ.Ο αποτελεί ή όχι στο τέλος διχοτόμηση.
Όμως θα διαφωνήσω πλήρως στα περί δύο ηγετών.
Ορθά λες ότι ο ένας είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο άλλος ανδρείκελο της Τουρκίας (ας δεχτώ αυτό τον όρο για λόγους συζήτησης).
Όπως το γράφεις, εκτιμώ ότι αναφέρεσαι στον Δ. Χριστόφια όταν λες ότι αυτοϋποβαθμίστηκε σε κοινοτάρχη.
Αν είναι έτσι θα σου πω ότι αυτό συμβαίνει από τον καιρό του Μακαρίου και αυτή την τακτική ακολούθησαν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι μέχρι σήμερα.
Από την άλλη, στις συνομιλίες παρακάθονται ο επικεφαλής των ε/κυπρίων και ο επικεφαλής των τ/κυπρίων. Γι αυτό και μιλούμε για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Αυτή η ιδιότητα προκύπτει από το ισχύον σύνταγμα του 1960.

Μιχάλης είπε...

@ Ηλιόδεντρον

Πολύ φοβούμαι ότι τα όσα γράφεις δεν έχουν και τόση σχέση με την πραγματικότητα αλλά μάλλον βασίζονται σε μια μυθολογία που προωθείται από διάφορα ΜΜΕ και κάποιους πολιτικούς.
Και εξηγούμαι:
Με τη μη λύση η Τουρκία μέρα με τη μέρα εδραιώνει την κυριαρχία της στα κατεχόμενα.
Παράλληλα μέρα με τη μέρα φεύγουν οι ε/κύπριοι που τους δένει με τα κατεχόμενα η ίδια η ζωή και μένουν σε αυτή τη γη οι απόγονοι τους που δεν νιώθουν να έχουν καμία σχέση με το βορρά και που αύριο δεν θα έχουν κανένα λόγο να διεκδικήσουν τα κατεχόμενα σήμερα εδάφη μας.
Θα σου πω μια ιστορία επί τούτου που αφορά συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο κατάγεται από την Ελλάδα. Λίγο μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με έψεξε γιατί πάω στα κατεχόμενα και μάλιστα επιδιώκω να παίρνω και τα παιδιά μου.
Αντί απάντησης τον ρώτησα (παρόλο που ήξερα) από πού κατάγεται και μου είπε από την Αττάλεια. Επόμενη ερώτηση: τότε γιατί λες ότι κατάγεσαι από συγκεκριμένο μέρος της Στερεάς Ελλάδας; Απάντησε ότι έτσι νιώθει!
Δηλαδή, του είπα, δεν θες να πας στην Αττάλεια, ούτε καν νιώθεις ότι έχεις ρίζες εκεί;
Απάντησε αρνητικά για να του πω ότι δεν θέλω να πάθουν το ίδιο και τα παιδιά μου τη στιγμή που το χωριό του πατέρα τους είναι μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα.
Αυτό νομίζω λέει πολλά απ’ όσα θέλω να πω.

Κατά τη δική μου εκτίμηση κανένας από την πλευρά μας – πόσο μάλλον ο ίδιος ο πρόεδρος – είπε ποτέ ότι για την παρούσα φάση ευθυνόμαστε εμείς.
Είναι άλλο να λες ότι είχαμε συμβολή και άλλο ότι ευθυνόμαστε εμείς.
Και ας μη νομίζουμε ότι οι όποιοι ξένοι δεν ξέρουν τι έγινε εδώ ή τι γίνεται και ότι περιμένουν να ακούσουν από την Τουρκία ή από εμάς.

Όσον αφορά το ότι η Τουρκία βολεύεται με τη διχόνοια μας, θα συμφωνήσω απόλυτα. Γι αυτό και διερωτούμε γιατί ορισμένοι στη δική μας πλευρά θεωρούν ως δεδομένο και την παραμικρή δήλωση που γίνεται στα κατεχόμενα ή στην Τουρκία.
Διερωτηθήκαμε ποτέ αν το κάνουν εσκεμμένα;

Συγχώρα με αλλά βρίσκω αντιφατικό το ότι από τη μια λες ότι η Τουρκία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δρασκελίσει τις εγγυήσεις με διάφορες προφάσεις και από την άλλη ότι δεν εννοείς ότι πρέπει να διαιωνίζεται η μη λύση.
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά στη δική μου αντίληψη αυτό ακυρώνει την όποια λύση με το «δεδομένο» ότι η Τουρκία δεν θα την τηρήσει.
Άρα καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε, διότι και αυτό είναι μια λύση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμους 8/30/2009 10:20 μμ και 8/30/2009 10:23 μμ

Δυστυχώς χάσατε!
Πρώτον θα προσέξατε ότι η επιστροφή του χωριού μου θα γινόταν τρία ολόκληρα χρόνια μετά την εφαρμογή της λύσης. Αυτό, αντιλαμβάνεστε οδηγεί και σε ένα ρίσκο ότι στο τέλος με μια άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί, το χωριό μου δεν θα επιστρεφόταν.

Πέραν τούτου, αν θυμάμαι καλά, στα σχέδια Ανάν 1 μέχρι 3, ο Γερόλακκος δεν περιλαμβανόταν στις επιστρεφόμενες περιοχές.
Και υποστήριζα το σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος.
Και σήμερα αν προκύψει λύση και δεν περιλαμβάνεται το χωριό μου και πάλι θα το υποστηρίξω εφόσον κρίνω ότι καλύπτει τις δικές μου θέσεις.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός σας…

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη

είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αυτό που γίνεται με το blog που αυτοαποκαλούνται "οι και καλά υπερασπιστές της δημοκρατίας"
(μην τους κάνουμε και διαφήμιση...νομίζω καταλάβατε ποιους εννοώ)

Στο τελευταίο τους θέμα, για το Δώρο Λοίζο, μας λεν σε κάποια post ότι ο Κουτσου, το Δρασις Κες και οι υπόλοιποι φασίστες πήγαν κόντρα στη Χουντα!!! Αν είναι δυνατό!!!

Εδω και 2 μέρες παραθέτω ντοκουμεντα με links για την απόδειξη της ένθερμης υποστήριξης της Χουντας του Ιωαννίδη με τηλεγραφήματα από ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, ΑΠΟΕΛ, ΣΕΚ και όλο το φασιστικό συνοθήλευμα και η μόνη αντίδραση (φυσιολογική αντίδραση )
είναι να τα σβήνουν.

Ιδου αυτά που τους επισυνάπτω:

http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415


ΚΑΦΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, αναφέρεσαι σε Έλληνες Μικρασιάτες τρίτης γενιάς. Μιλάς για όλα με αλαζονία και έπαρση. Το αποτέλεσμα είναι να την πατάς!

Ατυχές, πολύ ατυχές το παράδειγμα. Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι, οι Έλληνες εκ Μικράς Ασίας, έχουν όλοι γεννηθεί στην Ελλάδα, όπως και οι γονείς τους.

Οι παππούδες τους ήρθαν από εκεί. Έχουν γνώση οι νέοι της όποιας καταγωγής τους, αλλά μέχρι εκεί. Κανείς εκ των νέων δεν επιθυμεί να "επιστρέψει" στη Σμύρνη ή όπου αλλού.

Η μισή Ελλάδα κατάγεται από τη Μικρά Ασία. Δηλαδή τι θα έπρεπε να έχουμε; Ανοικτά σύνορα με την Τουρκία; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές που γράφεις; Αυτά ισχυρίζεσαι στα έντυπα που δουλεύεις;

Μήπως θέλεις να πεθυμήσουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως εσύ μάλλον πεθύμησες την βρετανική, της προ του '55 εποχής, πριν έρθουν οι "βαρελόττοι" και σας χαλάσουν τα όποια σχέδια;

Αδυνατείς μάλλον να το καταλάβεις και λογικό είναι, αφού με την Ελλάδα δεν έχεις την παραμικρή σχέση, συναισθηματικά ή πολιτικά:

η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλαδιτών, σε ποσοστό που υπερβάινει το 80%, δεν θέλει πάρε-δώσε (σε αντίθεση με εσένα και το συνάφι σου στο ΑΚΕΛ), με την Τουρκία!

Εναντιώνεται δε η κοινή γνώμη στην Ελλάδα με σφοδρότητα στην πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Να φύγουν από την Κύπρο, λένε πρώτα και μετά συζητάμε.

Οι Τούρκοι στην Ελλάδα, θεωρούνται οι απόλυτοι εχθροί. Μας προκαλούν σε καθημερινή βάση, ενώ ευθύνονται για θανάτους Ελλήνων αξιωματικών. Και φυσικά, δεν παύουν να προωθούν στη χώρα μας λαθρομετανάστες.

Θα μου πεις, δεν περιμένω να συγκινηθείς από αυτά που γράφω. ΑΚΕΛ είσαι, δεν έχεις εθνική συνείδηση, διεθνιστική έχεις. Και φυσικά, όπως όλοι στο κόμμα σου, μισείς την Ελλάδα.

Προτιμάς τους Τουρκοκύπριους από τους Ελλαδίτες. Τους πρώτους, τους αισθάνεστε "συντρόφους". Σας μάθαμε πιά ή να στο πω στην καθομιλουμένη, σας πήραμε χαμπάρι.

Όμως, για εμάς τους Ελλαδίτες, οι Τούρκοι είναι οι απόλυτοι εχθροί. Χωνέψτε το πια!

Άσχετα αν οι Ελλαδίτες πολιτικοί κάνουν τα κορόιδα, σιγοντάροντας μάλιστα τον Δημήτρη Χριστόφια για να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους. Μην μας περνάτε όμως για ηλίθιους!

Τώρα τελευταία, εμφανίστηκαν σε διαπλεκόμενες εφημερίδες των Αθηνών κάποια άρθρα "λιβανιστήρια" για τον Χριστόφια. Βλέπε το "Βήμα"... Δεν έπεισαν απολύτως κανέναν.

Ο κόσμος στην Ελλάδα ξέρει πλέον με ποιον και με τι έχει να κάνει. Αλλά, μην αναφερθείς ξανά στους Μικρασιάτες.

Είναι πάνω απ' όλα Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι. Εσύ, φέρεις καμία από τις δύο παραπάνω ιδιότητες; Και φυσικά, δεν εννοώ κατ' όνομα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμο

Φαίνεται ότι η προκατάληψη σου δεν έχει όρια.
Το παράδειγμα που έθεσα δεν είναι καθόλου ατυχές. Αντίθετα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε βάθος χρόνου. Όταν δεν έχεις επαφή με ένα χώρο στο τέλος δεν νιώθεις να σε δένει τίποτε μαζί του.
Τα παιδιά μας γεννήθηκαν αρκετά χρόνια μετά την εισβολή σε ένα εντελώς διαφορετικό χώρο, σχηματίζοντας την εντύπωση ότι η χώρα τους τελειώνει μέχρι τη γραμμή αντιπαράταξης.
Αν επιτρέψουμε να θεωρούν το άλλο μισό ως «τούρκικα» αυτό σημαίνει ότι διαγράφονται τα κατεχόμενα και χαρίζονται στην Τουρκία.
Έτσι το βλέπω εγώ.

Ανοιχτά σύνορα με την Τουρκία έχετε και πηγαινοέρχονται χιλιάδες Έλληνες το χρόνο. Αρκετές είναι και οι κοινές επιχειρήσεις καθώς και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και αυτό είναι θετικό κατά τη δική μου άποψη. Επομένως δεν είμαι εγώ που γράφω σαχλαμάρες αλλά εσύ, που θεωρείς ότι έχετε κλειστά σύνορα (αν κατάλαβα καλά από αυτό που έγραψες).
Κι εγώ δεν εννοώ για ανοικτά σύνορα με τα κατεχόμενα διότι δεν αναγνωρίζω ότι υπάρχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν μεταξύ κρατών και στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο κράτη.

Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι αυθαίρετα και δείχνουν ανωριμότητα και φανατισμό (και τα δύο αυτά πάνε μαζί ξέρεις…).
Ποια οθωμανική και ποια βρετανική εποχή να πεθυμήσουμε άνθρωπε μου; Πας καλά;

Θα σε παρακαλέσω να ρίξεις μια ματιά σε παλαιότερες αναρτήσεις μου για να διαπιστώσεις ότι κάθε άλλο παρά πρόβλημα έχω με την Ελλάδα και με τον ελληνισμό γενικότερα.

Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις ποια σχέση έχω με την Ελλάδα σε παραπέμπω εδώ:
http://mihalismihail.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html Αυτή είναι μια ανάρτηση για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
http://mihalismihail.blogspot.com/2008/11/blog-post_28.html Εδώ θα διαβάσεις για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα».
http://mihalismihail.blogspot.com/2008/11/blog-post_21.html Εδώ θα διαβάσεις τις απόψεις μου περί της εθνικής ταυτότητας των κυπρίων.
http://mihalismihail.blogspot.com/2008/08/1974.html Εδώ θα δεις την προσωπική μου εμπειρία και το τι νιώθω για τον ελληνικό λαό.

Πέραν τούτων μάθε αγαπητέ μου ότι είμαι αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσις» με έδρα τη Λευκωσία.
Τόσο είναι το… «μίσος» μου για την Ελλάδα!!!

Κατά συνέπεια αγαπητέ μου μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα γιατί εκτίθεσαι και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Δεν θα ζητήσω την άδεια σου για να μιλήσω για οτιδήποτε. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και μπορώ να κάνω ότι θέλω. Μάλλον κάποιοι άλλοι δεν θα πρέπει να αναφέρονται σε ζητήματα που δεν κατέχουν.

Σου το ξαναλέω, πρόσεχε τι γράφεις διότι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Μιχάλης είπε...

Φίλε ΚΑΦΡΟ

Παρακολουθώ το τι γίνεται στο συγκεκριμένο ιστοχώρο.
Η διαστρέβλωση της ιστορίας από μέρους τους αποτελεί πλέον δεδομένο μη αναστρέψιμο.

Το ότι σου διαγράφουν τα κείμενα σου είναι απόδειξη της δημοκρατίας που επικαλούνται. Αυτό δεν γίνεται μόνο με σένα. Γίνεται και με πολλούς άλλους με ασήμαντες αφορμές.

Για να καταλάβεις στην αρχή εμένα μου έστειλαν και προσωπικό μήνυμα για να συμμετάσχω στις συζητήσεις τους και με διέγραψαν από την πρώτη ανάρτηση όταν έθεσα κάποια ερωτήματα.

Μόνοι τους εκτίθενται…

Ρωξάνη είπε...

Έλεγα κι εγώ… πολύ συμφωνεί μαζί μου ο Νεκατομένος ;)
Ναι, είναι ξεκάθαρα αυτά που λες άσχετα αν δε συμφωνούμε -σε όλα.
Πρώτα να πω ότι αν η Τουρκία βαδίζει προς τον «εκμοντερνισμό» της και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως λες, αυτό θα το (απο)δείξει μόνο ο χρόνος.

Ύστερα έχω μία ένσταση: λες ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας και να
φτιάξουμε τις σχέσεις μας με τους τ/κ γιατί όσο δίκαιο κι αν συσσωρεύσουμε από τους
διεθνείς οργανισμούς ικανοποιούμε μόνο τους εαυτούς μας κλπ. Για μένα αυτό που λες
- αν το αντιλαμβάνομαι έτσι όπως το διαβάζω -είναι σαν η λύση να προέρχεται από αυτές τις προϋποθέσεις που θέτεις. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά μας. Βλέπεις δηλ. να γίνεται κάτι, να κάμπτεται η Τουρκία που η κυβέρνησή μας αναφέρεται κάθε τόσο στις δικές μας ευθύνες; Βλέπεις να κάμπτεται η Τουρκία και να νεύει θετικά επειδή γίνονται τακτικά από τους ε/κ επαναπροσεγγιστικές κινήσεις;
Αν το ζητούμενο για αυτές τις κινήσεις «καλής θελήσεως» δεν είναι η κοινή γνώμη αλλά η γνώμη της Τουρκίας τότε … επίτρεψέ μου να τις θεωρώ εξίσου αφελείς και επικίνδυνες (για τους λόγους που ήδη σε άλλα σχόλιά μου εξήγησα.) Αλλά και η κοινή γνώμη, η γνώμη δηλ. των άλλων χωρών θα συγχωνεύσει αυτά που λέγονται και θα βγάλει τα συμπεράσματά της και βάσει αυτών που λέμε εμείς! (Είτε στο κάτω κάτω ξέρει
είτε δεν ξέρει την πραγματική αλήθεια.)

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να αμφιβάλλει ότι κάναμε λάθη.
(Δίνονται συγχρόνως και δικαιολογίες γι αυτά τα λάθη που
–εκτός εξαιρέσεων- ισχύουν). Ούτε νομίζω πως το πρόβλημά μας είναι πως δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους τ/κ. Με τα δεδομένα ως έχουν, ναι το βρίσκω πολύ δύσκολο. Δεν έχει να κάνει με ρατσισμό.. Έχει να κάνει με έναν πόλεμο και μια συνεχιζόμενη κατοχή που έγινε με αφορμή αυτών, έναν πόλεμο που αν οι πληγές του δεν κλείσουν (μόνο η αποκατάσταση της αλήθειας και του δικαίου μπορεί να τις κλείσει), τότε πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχουν πάντα εξάρσεις αναμεταξύ μας.

Μίλησα ήδη πολύ φίλε Νεκατομένε. Μίλησα με την καρδιά μου επιστρατεύοντας συγχρόνως και όσο ορθολογισμό νομίζω πως διαθέτω.
Θα ήθελα να σταματήσω εδώ.
Να είσαι καλά.

Ρωξάνη είπε...

Μιχάλη, δεν έχω τηλεόραση.. «Ενημερώνομαι» κυρίως από ραδιοφωνικούς σταθμούς που περιορίζονται σε μια καλή περίληψη των ειδήσεων. Εφημερίδες σπανίως διαβάζω... Είναι περίεργο λοιπόν για μένα να μαθαίνω ότι η προσωπική μου "μυθολογία" ταυτίζεται με κάποιων ΜΜΕ και πολιτικών.
Όπως και να έχει βέβαια, αν η δική μου άποψη ή μυθολογία όπως λες "προωθείται" κι από κάποια μέσα ή πολιτικούς η αν η δική σου "προωθείται" από κάποια άλλα μέσα και κάποιους άλλους πολιτικούς δεν αποτελεί επιχείρημα επί της ουσίας και δεν μπορώ να εννοήσω πού αποσκοπεί.

Το επιχείρημα που θέτεις αμέσως μετά, για τα παιδιά προσφύγων, το βρίσκω επίσης αδύναμο. Ο φίλος σου δεν αποτελεί το μέτρο. Άλλωστε οι περιπτώσεις διαφέρουν. Εμείς δε μιλάμε για χαμένη πατρίδα,(ελπίζω). Μάλιστα, στο παράδειγμα του φίλου, έχω να σου αντιπαραθέσω πολλά άλλα που ακόμα και δισέγγονα γνωρίζουν, δακρύζουν και επιποθούν τον τόπο απ’ όπου έφυγαν διωγμένοι οι πρόγονοί τους. Και όταν τους ρωτάνε από πού είναι δεν παραλείπουν να αναφέρουν και κείνο τον τόπο –μαζί με κείνον όπου μεγάλωσαν. Και χωρίς να θέλω ν’ αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου, είναι οπωσδήποτε οξύμωρο, ένας άνθρωπος που ψέγει εσένα γιατί πηγαίνεις στα κατεχόμενα, ο ίδιος να μην έχει συνείδηση της προσφυγιάς των προγόνων του ή να μην το αφορά συναισθηματικά κάτι τέτοιο.

Παράξενο για μένα να διαβάζω ότι «Και ας μη νομίζουμε ότι οι όποιοι ξένοι δεν ξέρουν τι έγινε εδώ ή τι γίνεται και ότι περιμένουν να ακούσουν από την Τουρκία ή από εμάς.»(!..) Κι όμως είναι βέβαιο ότι πολλοί δεν ξέρουν. Και άλλοι που ξέρουν αλλά κλείνουν τα μάτια. Και δεν λέμε απλά ότι συμβάλαμε και μεις. Πολύ περισσότερα λέγονται με έμφαση και επιμονή δυστυχώς. Κατ’ εμέ ούτε και αυτή η αναφορά θα έπρεπε
στην παρούσα φάση να γίνεται. Ξέρεις ότι δεν θέλουν πολλά οι Τούρκοι, ούτε
και οι υποστηρικτές τους να χρησιμοποιήσουν ό,τι τους συμφέρει όταν μάλιστα τους το παρέχουμε εμείς οι ίδιοι. Κι αυτό εννοώ με τη διχόνοια και όχι αυτό που εσύ αντιλήφθηκες.
Να καταλάβουμε ότι οι όποιες «επαναπροσεγγιστικές» διαθέσεις, όχι μόνο δε βοηθούν ουσιαστικά αλλά βλάπτουν το συμφέρον μας γιατί δίνουν την εντύπωση ότι το πρόβλημα εστιάζεται εκεί.

Όχι δε θέλω να μείνουμε όπως είμαστε. Εννοώ να εργαστούμε πάνω σε μία λύση με όλη τη συνείδηση του κινδύνου που συνιστά για μας η Τουρκία και συγχρόνως η βιασύνη για (μια οποιαδήποτε λύση) να μην είναι από τα κύρια που μας καίνε. Θέλω να πιστεύω ότι έγινα κατανοητή. Θέλω κι εγώ να πάω στα κατεχόμενα Μιχάλη. Και μόνο το όνομα του κάθε κατεχόμενου μέρους προκαλεί τεράστια συγκίνηση. Δε χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους που δεν πηγαίνω και τι προσδοκώ ως προϋπόθεση. Δε θα κατηγορήσω όμως εσένα ούτε κανέναν που «επισκέπτεται» (για σκέψου..) το σπίτι, το χωριό, το νεκροταφείο που βρίσκονται οι πρόγονοί του. (Τα υπόλοιπα που άπτονται των επισκέψεων κάποιων ε/κ προς τα κει με απελπίζουν πάντως.)

Σε χαιρετώ

Μιχάλης είπε...

@ Ηλιόδεντρον

Σε καλημερίζω,

Η αναφορά μου στα ΜΜΕ αποσκοπούσε στο να δείξει ότι η κοινή γνώμη δεν διαμορφώνεται από μόνη της. Ούτε σημαίνει ότι όσα λένε τα ΜΜΕ είναι αληθή, και αναφέρομαι σε όλα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και για να αναφέρω ένα θα θυμίσω την περιβόητη εκβάθυνση του λιμανιού των Κοκκίνων.
Μέρες και μέρες μας έπριζαν ότι ο κατοχικός στρατός βαθαίνει το λιμάνι για να το κάνει ναύσταθμο. Αυτό έλεγε και ο Ομήρου και φαντάζομαι ότι θα τα άκουσες από τα ραδιόφωνα που ακούς καθώς και από τις εφημερίδες, αν έτυχε τότε να είχες διαβάσει.
Τελικά πού πήγε αυτό το θέμα; Γιατί εξαφανίστηκε ως δια μαγείας μετά την ημέρα που πέρασαν οι τούρκοι για να πάνε στα Κόκκινα;
Πού εξαφανίστηκε το πλοίο που δούλευε εκεί;
Αυτή η εξαφάνιση «μεγάλων» θεμάτων από τα πρωτοσέλιδα και τις πρώτες ειδήσεις, πρέπει να μας προβληματίζει. Και μιλώ σαν ένας άνθρωπος που είναι μέσα στο επάγγελμα.

Κατά την άποψη μου το παράδειγμα που έθεσα με τον γνωστό μου και τους πρόσφυγες δεν είναι ατυχές. Έχω στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και με πολλούς ελλαδίτες που κατάγονται από τη Μικρά Ασία.
Έχεις δίκαιο ως προς το ότι εκεί μιλούμε για χαμένες πατρίδες.
Το ζητούμενο είναι με το πέρασμα του χρόνου να μη μιλούμε κι εδώ για άλλη μια χαμένη πατρίδα. Εδώ είναι η ουσία της τοποθέτησης μου.
Όσοι περνούν στα κατεχόμενα διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα ακόμα και ο τόπος παίρνει χρώμα τούρκικο. Πέρασαν ήδη 30 χρόνια και πιστεύω ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να συμβεί αν περάσουν άλλα 10, 20, 30.

Όσον αφορά τους ξένους ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλώ για τον απλό κόσμο αλλά για τα κράτη και τους υπεύθυνους που ασχολούνται με το κυπριακό. Γνωρίζουν τα ΠΑΝΤΑ και δεν περιμένουν (επιμένω) να ενημερωθούν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Οι πρεσβείες τι ρόλο παίζουν;
Σίγουρα η Τουρκία εκμεταλλεύεται το καθετί που τη βολεύει. Αλλά έχει τεράστια διαφορά το να λέμε ότι έχουμε κι εμείς το μερτικό μας στα όσα έγιναν και άλλο να λέμε ότι για όλα φταίμε εμείς. Κι αυτό το τελευταίο κανένας δεν το είπε, έστω και αν κάποια ΜΜΕ το ερμηνεύουν έτσι.
Και όταν παραδέχεσαι και δικές σου ευθύνες αυτό α)δεν σημαίνει ότι αθωώνεις τον άλλον και β) γίνεσαι και πιο πιστευτός.

Όσον αφορά την επαναπροσέγγιση θα πω ότι μοιάζει με το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων. Ενώ μέρα νύχτα λέμε ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν αποτελούν λύση αλλά μπορούν να υποβοηθήσουν σε κάποιο βαθμό, κάποιοι το μεταφράζουν ότι είναι η λύση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα αγαπητή μου φίλη.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο (λύση).

Χαίρομαι για τη διευκρίνιση σου ότι δεν θέλεις να μείνουμε όπως είμαστε. Αλλά όπως είπα και πριν ο χρόνος περνά. 30 χρόνια είναι πολλά, δεν μας παίρνει να περιμένουμε άλλα τόσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση. Κάθε άλλο.
Πάνω στο θέμα της βιασύνης υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Κάποιοι λένε ότι η κυβέρνηση βιάζεται και κάποιοι ότι δεν βιάζεται. Δεν νομίζεις ότι πρέπει επιτέλους να δούμε καθαρά τα πράγματα και να αποφανθούμε;

Σεβαστή η θέση σου ότι δεν περνάς στα κατεχόμενα. Άποψη μου είναι ότι έστω και μία φορά πρέπει κάποιος να πάει. Όχι για να διασκεδάσει αλλά για να δει τι γίνεται.
Να αποκτήσει ιδίαν άποψη για το τι γίνεται και να μη βασίζεται στο τι ακούει από άλλους ή στο τι διαβάζει.
Και σαφώς ούτε εγώ εγκρίνω το ότι κάποιοι πηγαίνουν εκεί για να παίξουν καζίνο ή για άλλες παρόμοιες «δουλειές».

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτα αμετροεπής! Ανοικτά σύνορα... Λοιπόν: προφανώς δεν άκουσες τίποτα για τα Ίμια, τίποτα για το τι έγινε πάνω από την Κάρπαθο. Αλλά και να άκουσες, τι σε κόφτει για τον Ελληνισμό;

Αν κάποιος είχε πειράξει μια τρίχα Τουρκοκύπριου, τώρα θα έσκουζες για "δολοφόνους" και "φασίστες"!

Ούτε έχεις υπόψη σου φαίνεται τι γίνεται στο Αιγαίο τους καλοκαιρινούς μήνες με τους λαθρομετανάστες. Και αυτό δεν σε κόφτει. Διεθνισμός...

Ανοικτά σύνορα, δεν σημαίνει να πηγαινοέρχονται τουρίστες ή να μπορεί να περνάει το καραβάκι από τη Ρόδο απέναντι. Αλλά είπαμε, εσύ τα ξέρεις όλα. Και άλλος παντογνώστης!

Ανοικτά σύνορα σημαίνει αυτό που γίνεται στους κόλπους της ΕΕ. Κίνηση και μεταφορές χωρίς διατυπώσεις. Αλλά, εσύ δεν θέλεις ευρωπαϊκές παρέες (με την εξαίρεση των Βρετανών), προτιμάς τουρκικές.

"Έχω στενούς δεσμούς με την Ελλάδα". Μας δουλεύεις και από πάνω... Πες μας αντρίκια ποια είναι η άποψή σου, πες μας πάλι για το πραξικόπημα, μην ντρέπεσαι!

Πες μας πως πολεμάς όσους επιθυμούν την Ένωση, όσους αγωνίστηκαν και πέθαναν γι' αυτήν! Πες μας τη γνώμη σου για την ελληνική Εκκλησία!

"Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού Έλευσις". Δεν αρκεί αυτό, ούτε ως βιτρίνα. Οι απόψεις σου είναι ανθελληνικές και φιλοτουρκικές. Μην δουλεύεις τον κόσμο!

Διαβάζω τα γραφόμενα στο μπλογκ χωρίς να παρεμβαίνω εδώ και καιρό και έχει καθαρά ανθελληνικό (για να μην πω μισελληνικό) και προπαγανδιστικό χαρακτήρα.

Όχι ότι είσαι ο μόνος. Και άλλοι, κυρίως υποστηρικτές της πολιτικής κατάρας του νησιού, του ΑΚΕΛ.

Όσο για τις χαμένες πατρίδες: επικαλείσαι (ιερούς) όρους που η εν Ελλάδι αριστερά, ποτέ δεν δέχθηκε ή χρησιμοποίησε.

Αντίθετα, τους θεώρησε "εθνικιστικούς" και "αλυτρωτικούς".

Τελείς μάλλον υπό σύγχυση. Πρόσεξε, θα σου κάνει ο ινστρούχτοράς σου στο ΑΚΕΛ παρατήρηση!

Δεν με ανησυχείς, είσαι μέτριος ως προπαγανδιστής.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ LINK:

http://vimeo.com/6262143

65 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΕΔΟΝ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ

nekatomenos είπε...

Σεβαστή η ΕΔΟΝ αλλά έλεος φίλε Ανώνυμε. Η κουβέντα μας εν άσχετη με το βίντεο. Έτσι διάτε στο ΑΚΕΛ την εικόνα των παλαιοκομματικών προβάτων που εκμεταλλεύκεται ο κάθε νεο-φασίστας για να σας απαξιώσει. Εκσυγχρονιστείτε γιατί κάμμετε τους το παιχνίδι υπερβολικά εύκολο.

Ανώνυμος είπε...

ανάρτηση που έγινε στο blog που ...ονειρεύονται τους κάθε ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ 67-74...(ο νοών νοείτο)


" ΚΑΦΡΟΣ, προς κάθε ακροδεξιό αρχίδι:

Το blog αυτό κάθε αλλο παρά τη Δημοκρατία προβάλλει!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ-ΕΛΑΜΙΤΩΝ ...τι μας λέτε ρε αθεόφοβοι για ΕΔΟΝ και ΕΛΑΜ. Εδω σας ενόχλησε όταν μάζεψαν κάποιους τύπους του ΕΛΑΜ για τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ και κατηγορείτε ΕΔΟΝ και ΑΚΕΛ με παπαριές...

Γιατί φοβάστε τα ντοκουμέντα? Γιατί φοβάστε την αντίθετη άποψη? Μήπως επειδή το blog είναι στα χέρια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ?

Πως αλιως το δικαιολογείτε το ότι σβήνετε κάθε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ?

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" Ιωαννίδη....

http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415

Ας τολμήσει ο Κουτσου και ο κάθε όμοιος του να πουν οτι αντιστάθηκαν στη ΧΟΥΝΤΑ!!!
θα μας βγουν οι πιο φασίστες ως προασπιστές της Δημοκρατίας? Ανοίξτε τα μάτια σας!!!

Μα επειδή δεν μπορείτε να απομυθοποιήσετε τα ινδάλματα σας, νομίζετε ότι σας πιστεύουν οι υπόλοιποι?
ΠΟΣΟ πονάει που δεν μπορείτε να φωνάξετε δημόσια ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ Β?

Πόσο πονάει που Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΛΙΣ 3-4 % ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ?

ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΕΖΕΙ ΟΥΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΚΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ?

Ζάβαλι μου, ανησυχείτε ακόμα για τους Τουρκοκύπριους και προβάλλετε το επιχειρημα ότι η Δ.Δ.Ομοσπονδία είναι"ρατσιστικός" διαχωρισμός? Μάνα μου ρε μα τι καλοκάγαθοι Χριστιανοί που είσαστε?

Μάνα μου τα ρε...οι παπάες τους εν εκαταφέραν να σφάξουν ούλλους τους ΤΚ και ούλλους τους αριστερους και σήμερα αφηκαν τα παιδιά τους μπροστα σε ένα προβληματισμό ΚΑΤΑΜΑΡΑΖΩΜΕΝΟΥΣ: "ΠΌΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΣΜΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ? ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΥΛΛΟΥΣ"

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ?"

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμο 8/31/2009 12:45 μμ

Τελικά αγαπητέ μου ότι θέλεις καταλαβαίνεις.
Δεν εννοώ ανοικτά σύνορα όπως αυτά της Ε.Ε., εννοώ να μπορείς να επισκέπτεσαι τη χώρα.
Και αυτό το κάνουν χιλιάδες ελλαδίτες που περνούν καθημερινά τα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας.
Γιατί δεν το σχολίασες αυτό; και γιατί δεν σχολίασες τις κοινές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις;

Δεν κατάλαβα, όποιος μιλά για το πραξικόπημα σημαίνει ότι είναι ανθέλληνας; Πολύ περίεργη «λογική»!

Καταλαβαίνω ότι κάνεις γαργάρα τα όσα έχω γράψει για την Ελλάδα επειδή δεν σε συμφέρει.
Θα ήθελα λοιπόν να με πληροφορήσεις κατά συγκεκριμένο τρόπο και όχι με γενικολογίες (αφού όπως λες με παρακολουθείς) ποιες είναι οι ανθελληνικές και μισελληνικές μου θέσεις.

Ναι με την Εκκλησία δεν τα πάω καλά όπως και με καμιά θρησκεία. Είμαι αυτό που λέμε άθεος ή κατ’ άλλους άθρησκος. Μήπως αυτό αφαιρεί από την ελληνικότητα μου;

Περιμένω λοιπόν συγκεκριμένες απαντήσεις…

Ανώνυμος είπε...

Η Θρησκεία δεν έχει να κάνει με την ελληνικότητα αυτά είναι σαχλαμάρες.

Από εκεί και πέρα το μπλογκ σου αγαπητε Μ.Μ. ενώ ξεκίνησε ωραία έχει καταντήσει μια στείρα προπαγάνδα της πολιτικής του Κύπριου Προέδρου στον οποίο προφανώς αποδίδεις περίπου το αλάνθαστο του Πάπα.

Η Τουρκία έχει κάνει το ένα μετά το άλλο μια σειρά από "ματ" στην εξωτερική της πολιτική, η θέση της στη διεθνή σκηνή είναι αναβαθμισμένη όσο ποτέ, αποδέκτες ισχυρών πιέσεων είναι μόνο οι Έλληνες για ακόμα πιο πόλλές υποχωρήσεις και αυτό το ξέρουν και το βλέπουν όλοι πλην των κύκλων που στηρίζουν άκριτα την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ερώτηση: Θεωρείς, πιστεύεις πως υπάρχει έστω ελάχιστο περιθώριο άλλων υποχωρήσεων από την Ε/Κ πλευρά; Γιατί το μόνο που μένει είναι να σηκώσουμε την ημισέληνο στην ελεύθερη λευκωσία.

Και αν όχι ποιες θεωρείς πως πρέπει να είναι οι υποχωρήσεις των Τούρκων που θα είναι ικανές να στη΄ρίξουν μία συμφωνία αξιοπρέπειας;

Μόνο που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη πως η Τουρκική πολιτική ουδέποτε υποχωρεί.

Απλά τακτικούς ελιγμούς κάνει για να πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε από την αρχή. Και αυτό που θέλει στην Κύπρο είναι ένα τουρκικό κράτος που θα έχει λόγο και στην Ελληνική πλευρά. Κάτι το οποίο παει να γίνει τώρα και το οποίο δεν θα αποδεχτεί κανένας.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις την Ελλάδα. Λογικό είναι, ΑΚΕΛ είσαι και εγώ άλλος ένας Ελλαδίτης, δηλαδή εν δυνάμει εχθρός, όπως εσείς του ΑΚΕΛ μας θεωρείτε.

"χιλιάδες ελλαδίτες που περνούν καθημερινά τα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας"... Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάς, για ποιο πράγμα προσπαθείς να μας πείσεις.

Α ναι, ότι είμαστε φίλοι με τους Τούρκους και δεν το ξέρουμε. Μιλάς για λογαριασμό σου φυσικά. Για τα συμβάντα που σου ανέφερα, ούτε κουβέντα.

Τόση τουρκοφιλία (για να μην πω τουρκολαγνεία), πρώτη φορά βλέπω, ομολογώ! Για ποιες κοινές επιχειρήσεις μιλάς; Τις τραπεζικές, προφανώς. Ποιον κοροϊδεύεις; Τι ημιμάθεια είναι αυτή; Διάβασε λοιπόν για να μαθαίνεις:

Πρόσφατα, σε τουρκική τράπεζα που μετοχικά ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δεν επετράπη η χορήγηση στεγαστικού δανείου σε ιδιώτη επιχειρηματία, γιατί απαγορεύεται η κατοχή γης ή ακινήτων στην Τουρκία από ξένους και δη από Έλληνες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ; ΠΟΙΕΣ "ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΠΛΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ;

Και κάτι άσχετο με την ανάρτηση, αλλά μια που το έφερε η κουβέντα και η ατυχία σου να πέσεις πάνω μου:

δηλώνεις άθεος. Δικαίωμά σου αναφαίρετο. Αυτό σημαίνει όμως, ότι δεν έχεις αίσθηση του τι είναι κακό και τι καλό και τίποτα δεν σε υποχρεώνει να σεβαστείς την ανθρώπινη ζωή ή περιουσία ή την κοινωνία την ίδια. Κοινώς, ούτε ιερό ούτε όσιο. Κομμουνιστής...

Αυτά τα αηδιαστικά περί αθεΐας, μου θυμίζουν την καμπάνια των αθέων στη Βρετανία: "ζήστε ελεύθερα, δεν υπάρχει Θεός".

Να σου πω πως το ερμηνεύω αυτό εγώ; Ζήστε ελεύθερα, χωρίς ηθική, δεν θα τιμωρηθείτε μετά θάνατον. Ακόμα κι αν κοιμηθείτε με τη γυναίκα του φίλου σας, ή κλέψετε ή σκοτώσετε ή ρημάξετε ανθρώπινες ζωές. Γιατί να μην το κάνετε, αφού δεν υπάρχει Θεός και κυρίως φόβος Θεού;

Κάπως έτσι κατήντησαν βόθροι σήμερα οι άθρησκες κοινωνίες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τελικά, έχεις όλο το αηδιαστικό πακέτο φίλε. Δεν αξίζεις να λέγεσαι Έλληνας. Σκληρή η διατύπωση, αλλά αηδιαστικές οι απόψεις σου. Δικαίωμά σου να τις εκφράζεις, δικαίωμά μου να λέω ότι γράφεις βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμε τα παραλές.

Απλά χάσανε τη μπάλα από τα πόδια. Όταν ο Χριστόφιας κέρδισε τις εκλογές-το πως είναι μεγάλη ιστορία- νομίζανε πως κερδίσαε το γήπεδο. Μόνο που η Τουρκική πολιτική είναι...σαρανταποδαρούσα. Τόσα ξέρουνε, τόσα λένε και κάνουνε.

nekatomenos είπε...

Μα σάνναν τζαι πολλήναν οι ανώνυμοι που σχολιάζουν ο ένας μετά τον άλλο; Κλάσσικ.

Μια τζαι εσορωφτήκατε τόσοι, καμιά απάντηση στα σημεία του Μιχάλη; Απο οτι θυμούμαι είσιε να κάμει με την ταύτιση των ακραίων κάθε πλευράς.

Τζαι πριν να προλάβετε, όι εν είμαι ακελικός, θεωρώ μάλιστα το ακέλ ψιλοαναχρονιστικό τζαι περιμένω την μέρα που θα γίνει κανονική αριστερά για να πω οτι με εκφράζει.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο! Ψάχνει την αριστερά που θα τον εκφράζει. "Σύντροφε", εν να δυσκολευτείς λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσείς, τούτος ο Μιχάλης ψάχνει για συνενόχους στους Ελλαδίτες! Ρε εσείς, το ΑΚΕΛ πήρε το πρωτάθλημα στους νενέκους. Ρεεεεεεεεεεε!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος Κ.

Συμφωνούμε ως προς το ότι η θρησκεία δεν έχει να κάνει με την ελληνικότητα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα:
Δεν θεωρώ ότι το μπλογκ μου παράγει προπαγάνδα και μάλιστα στείρα υπέρ της πολιτικής του προέδρου.
Έχω τις προσωπικές μου απόψεις πάνω στο κυπριακό και αυτές προωθώ, γι αυτές μιλώ και αυτές υποστηρίζω. Το ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας με τον πρόεδρο (όχι σε όλα) αυτό δεν με καθιστά προπαγανδιστή του. Όπως δεν ήμουνα τέτοιος όταν το ΑΚΕΛ υποστήριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο με τον οποίο διαφωνούσα σε πολλά.
Και να είσαι σίγουρος φίλε μου ότι εκεί που θα διαφωνήσω θα το πω δημόσια.

Επίσης, ζώντας από πρώτο χέρι τα όσα γίνονται στο κυπριακό και γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις θεωρώ καθήκον μου να αποκαθιστώ τις πραγματικότητες αντικρούοντας διάφορα ανακριβή που γράφονται.

Η αναβάθμιση της Τουρκίας δεν έγινε ούτε φέτος ούτε πέρσι ούτε πριν από 5 χρόνια αλλά ξεκίνησε αμέσως μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ.
Ωστόσο θα ήθελα να δώσεις κάποια παραδείγματα για το ότι η έλληνες γίνονται δέκτες και αποδέκτες ισχυρών πιέσεων για περισσότερες υποχωρήσεις. Ποιες είναι αυτές οι υποχωρήσεις;

Προσωπικά θεωρώ ότι όσες υποχωρήσεις μπορούσε να κάνει η ε/κυπριακή πλευρά τις έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων.

Οι υποχωρήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να είναι η αποδοχή της Δ.Δ.Ο. , η αποχώρηση του κατοχικού στρατού και η μη παραμονή των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά το ότι η Τουρκία θέλει να έχει λόγο και στην ε/κυπριακή πλευρά θα πρέπει να σου πω ότι το ίδιο (από την ανάποδη) λένε και στην άλλη πλευρά εκείνοι που θεωρούν ότι το κυπριακό λύθηκε το 1974. Κατηγορούν τον Ταλάτ ότι προωθεί μια λύση που θα εξασφαλίζει κυριαρχία των ε/κυπρίων και στο βορρά.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά φίλτατε ανώνυμε αυτά που έγραψες για την αθεΐα αντικατοπτρίζουν την φανατική και μισαλλόδοξη λοβοτομή που υπέστη ο φτωχός σου εγκέφαλος από τις εβραϊκές διδαχές περί καλού και κακού. Αλλά αυτά παθαίνει ένας άνθρωπος που το φαντασιακό είναι τίγκα από εικόνες των χερουβίμ και της ουράνιας Ιερουσαλήμ.
Είσαι ένας ελληνόφωνος εβραίος και τίποτε άλλο φίλτατε ανώνυμε, άντε, επί του παρόντος τράβα στην επίγεια Ιερουσαλήμ να κυνηγάς αλλόπιστους νέο «χριστιανέ» Ταλιμπάν που ήρθες να μας μιλήσεις και για ελληνικότητα, τρομάρα σου. Τι να σου κάνω και εγώ, δυστυχώς γεννήθηκες αργά, αν γεννιόσουν 300 χρόνια πριν, μια χαρά θα εκπλήρωνες τις εντολές των ιουδαίων προπατόρων σου και θα έριχνες στις φλόγες άθεους, άθρησκους, ελληνίζοντες και τους υπόλοιπους διαφωνούντες για να εξιλεωθείς από το προπατορικό αμάρτημα των γεννητόρων σου ελληνόφωνε ραβίνε.
Κατά τα αλλά, χαιρετίσματα στον Αβραάμ, το Ιακώβ και το αγαπημένο σου Μαλαχία…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/31/2009 6:36 μμ

Για την ταμπακέρα τίποτε, απ’ ότι βλέπω. Σου είπα να τεκμηριώσεις τα όσα μου αποδίδεις αλλά επειδή είναι ολοφάνερο ότι δεν βρίσκεις οτιδήποτε το γυρίζεις στους αφορισμούς και τις ασυναρτησίες.
Σε προκαλώ ξανά, ανάφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που έγραψα και αποδεικνύουν (δήθεν) αυτά που μου αποδίδεις.

Όσον αφορά το πως ζει ένας άθεος, με βάση τα όσα γράφεις, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πρέπει να είναι άθεοι. Αλλά μάλλον κάνω λάθος καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν θρήσκοι. Και μια ματιά στη ζωή μιας μερίδας ιερωμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ή μάλλον είναι κι αυτοί άθεοι;

Περιμένω λοιπόν τεκμηρίωση των όσων μου αποδίδεις. Τα άλλα όλα είναι κουβέντες του αέρα.

Μιχάλης είπε...

@ nekatomenos

Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Δυστυχώς για την ουσία των όσων έγραψα κανένας απο τους ανώνυμους δεν είπε ούτε λέξη.
Ούτε καν προσπάθησαν να αντικρούσουν έστω και ένα γιώτ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Μιχάλη ότι με άνεση μετατρέπεσαι σε ανώνυμο.

Ωραίο το παγανιστικό και υβριστικό παραληρηματάκι παραπάνω, για το οποίο, αν δεν το έγραψες εσύ (που δεν το πιστεύω), δεν έχεις φυσικά κουβέντα να πεις.

Δεν σου κρύβω ότι διασκέδασα. Πάντως, ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου καλό θα ήταν να ξαπλώσει στον ψυχαναλυτικό σοφά.

Είναι δε χαρακτηριστικό το κείμενο του ήθους σου και αναδίδει τα αντιεκκλησιαστικά απωθημένα σου. Τι σόι ψυχικά τραύματα κουβαλάς Μιχάλη;

Ώρα για τον ψαχαναλυτικό σοφά. Η ψύχωση είναι κακό πράγμα και θα καταρρακώσει την ποιότητα ζωής σου, υπονομεύοντας τις θαυμάσιες, ελέω ΑΚΕΛ, προοπτικές σου.

Πάει όμορφα το παραπάνω παγανιστικό κείμενο με τη λογική κάποιου που ανήκει σε σύλλογο αρχαιολατρών. Για πόσα κιλά ηλίθιους περνάς τους συνανθρώπους σου Μιχάλη;

Τι άλλο θα μηχανευτείς; Τι έγινε, έβαλες τη χλαμύδα σου και άρχισες τις σπονδές στην Ήρα; Ή θυσίασες κανένα ζώο σε κάποιον "θεό";

Μήπως βιάζεσαι να πας να συναντήσεις καμιά ιέρεια της Αφροδίτης; Αν το κάνεις μόνο για αυτό, σε δικαιολογώ απόλυτα. Πονηρούλη... Ρωσίδα είναι;

Ξέρεις τι διαπιστώνω με ικανοποίηση; Ότι εσείς οι ανθέλληνες, παγανιστές, διεθνιστές, μισέλληνες και λοιπά παρακμιακά είδη, γίνεστε γραφικοί.

Ναι, γραφικοί. Πολύ μάλιστα. Οι απόψεις σας είναι αποκλίνουσες, είναι περιθωριακές, είναι καταδικασμένες να ακυρωθούν.

Γράφεις: "θεωρώ καθήκον μου να αποκαθιστώ τις πραγματικότητες". Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σου έχρισε κανείς πολιτικό vigilante;

Τι είσαι εσύ και "αποκαθιστάς"; Όταν ο άνθρωπος δεν έχει επίγνωση και νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, καταλήγει σαν εσένα. Sad case...

Άθεος, σημαίνει δεν έχω όρια και επίγνωση της ασημαντότητάς μου. Νομίζεις Μιχάλη ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα; Παντοδύναμος, ε;

Συνεχίζω: "μια ματιά στη ζωή μιας μερίδας ιερωμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές". Το μόνιμο άλλοθι όσων πολεμούν την εκκλησία: ο τρόπος ζωής των ιερωμένων.

Κι όμως, ο Ιησούς τον οποίο εχθρεύεσαι, μίλησε γι' αυτό. Ουαί και υμίν... Αλλά πριν γράψεις, διάβασε. Η απέχθειά σου δεν σε άφησε, φαίνεται, να μελετήσεις τις γραφές.

"Η αναβάθμιση της Τουρκίας δεν έγινε ούτε φέτος ούτε πέρσι ούτε πριν από 5 χρόνια αλλά ξεκίνησε αμέσως μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ."

Οι κομμουνιστικές αναπολήσεις σου, δεν ενδιαφέρουν κανέναν, εκτός των "συντρόφων" σου στο ΑΚΕΛ. Ούτε οι πρόχειρες γεωπολιτικές αναλύσεις σου, έχουν κάποια αξία.

Το τι έγινε μετά την κατάρρευση του "σοσιαλιστικού παραδείσου" που υποστηρίζεις, σηκώνει πολλή κουβέντα και δεν αναλύεται σε μια πρόταση.

Μια συμβουλή, φιλική: η αποφόρτιση από το μίσος για κάθε τι χριστιανικό και πατριωτικό, θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις καλύτερα στις δυσκολίες της ζωής.

Και κάτι τελευταίο: μπορείς να βρίσεις ελεύθερα, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. Αντέχω στα μπινελίκια.

Ανώνυμος είπε...

Mικρέ ανώνυμε ελληνόφωνε ραβίνε της ιουδαϊκής ηθικής, μέγα κριτή του καλού και του κακού – ιεροεξεταστή της πεντάρας - χαρακτηρίζεις άλλους γραφικούς μετά από αυτά τα γεμάτα «αγάπη» και γραφικότητα γραφόμενα σου :
«Δηλώνεις άθεος. Δικαίωμά σου αναφαίρετο. Αυτό σημαίνει όμως, ότι δεν έχεις αίσθηση του τι είναι κακό και τι καλό και τίποτα δεν σε υποχρεώνει να σεβαστείς την ανθρώπινη ζωή ή περιουσία ή την κοινωνία την ίδια. Κοινώς, ούτε ιερό ούτε όσιο.» Μα ραβίνε μου, αν ο Μιχάλης χρειάζεται ψυχιατρικό σοφά για τα αντιεκκλησιαστικά του απωθημένα, εσύ τι χρειάζεσαι για τα αθεϊστικά σου απωθημένα, τι σόι ψυχικά τραύματα κουβαλάς για να γράφεις τα παρακάτω «Αυτά τα αηδιαστικά περί αθεΐας, μου θυμίζουν την καμπάνια των αθέων στη Βρετανία: "ζήστε ελεύθερα, δεν υπάρχει Θεός". Να σου πω πως το ερμηνεύω αυτό εγώ; Ζήστε ελεύθερα, χωρίς ηθική, δεν θα τιμωρηθείτε μετά θάνατον. Ακόμα κι αν κοιμηθείτε με τη γυναίκα του φίλου σας, ή κλέψετε ή σκοτώσετε ή ρημάξετε ανθρώπινες ζωές. Γιατί να μην το κάνετε, αφού δεν υπάρχει Θεός και κυρίως φόβος Θεού;»
Και συμπλήρωνες βρε αθεόφοβε « Κάπως έτσι κατάντησαν βόθροι σήμερα οι άθρησκες κοινωνίες της Ανατολικής Ευρώπης»…
Ξεχνώντας βέβαια να αναφέρεις ότι οι συγκεκριμένες χώρες το έριξαν στην θρησκοληψία, πράγμα που ενέτεινε την κατρακύλα τους, δεν μας ανέφερες επίσης το πόσο βόθροι είναι και οι άθρησκες κοινωνίες της Σκανδιναβίας, σε σύγκριση με τους θεοκρατικούς παραδείσους της ανατολής η κάποιων χωρών των Βαλκανίων...
Αλήθεια ρε ανώνυμε, εσύ για πόσα κιλά ηλίθιους περνάς τους συνανθρώπους σου;
Και μια συμβουλή, φιλική, στα δικά σου πρότυπα: η αποφόρτιση από το μίσος για κάθε τι που πιθανό να μην συμβαδίζει με τις δικες σου απόψεις, δηλαδή, κάθε τι μη φασιστικού η ιουδαϊκού, θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες και της δικής σου ζωής. Ανοχή λοιπόν , όπως σωστά πρότειναν οι φίλοι μας οι Στωικοί.
Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι και εγώ σε βρήκα αρκούντος διασκεδαστικό…
Ειδικά εκείνο το τσιτάτο - «Άθεος, σημαίνει δεν έχω όρια και επίγνωση της ασημαντότητάς μου. Νομίζεις Μιχάλη ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα; Παντοδύναμος, ε;» - ήταν όλα τα λεφτά. Αν μάλιστα το δούμε και από την άλλη πλευρά, λέω εγώ τώρα : Πιστός : άνθρωπος που ενσωματώνετε σε αγέλη αμνών που συλλογικά φαντασιώνονται ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια περί Θείου και θεωρούν ότι τα εκτός της δικής τους στάνης αμνοερίφια, δεν έχουν όρια και επίγνωση της ασημαντότητάς τους, είναι ανήθικοι, δεν ξεχωρίζουν το καλό από το κακό και θα καταλήξουν αν δεν μετανοήσουν και πουν ήμαρτον, στις φλόγες της κολάσεως. Έχουν βέβαια και άλλες περίεργε αντιλήψεις αλλά ας το αφήσουμε μέχρι εδώ.
Μετά υπόλοιπα που γράφεις δεν θα ασχοληθώ, καθώς αφορούν το Μιχάλη.
Προσωπικά, πάω τώρα για μια θυσία, χαιρετίσματα και πολλά φιλιά στον Αβραάμ, το Ιακώβ και το αγαπημένο σου Μαλαχία…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/01/2009 1:13 πμ

Επαναλαμβάνω την πρόκληση: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ.
Αλήθεια γιατί αποφεύγεις να τεκμηριώσεις τα όσα λες; Ποιο είναι το πρόβλημα;

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα:
Νομίζω ότι από τον τρόπο γραφής μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ένα κείμενο είναι δικό μου ή όχι.
Είναι παράλογο αγαπητέ μου ενώ γράφω ΕΠΩΝΥΜΑ ξαφνικά να γράψω ανώνυμα. Δεν είναι δικό μου το κείμενο που σχολιάζεις.
Το έγραψε κάποιος ανώνυμος σαν εσένα και από αυτό φαίνεται πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η ανωνυμία.

Τέλος πάντων, το τελευταίο σου κείμενο είναι ένα μνημείο μισαλλοδοξίας και αποδεικνύει ότι όσα γράφεις καμία σχέση έχουν με το πνεύμα των όσων λες ότι πιστεύεις. Αλήθεια, ο Χριστός σου είπε ότι πρέπει να μισείς και μάλιστα τόσο έντονα όποιον διαφωνεί μαζί σου;

Το «ωραίο» βέβαια της υπόθεσης είναι ότι απευθύνεσαι σε μένα λέγοντας ότι «δεν έχεις κουβέντα να πεις»! Εγώ ή εσύ; Πόσες φορές να σε προκαλέσω να αποδείξεις όσα μου καταλογίζεις και εσύ να μην απαντάς; Και πιάστηκες από μια φράση για να αλλάξεις θέμα;

Θα σχολιάσω συνοπτικά τα όσα έγραψες επειδή δεν έχουν σχέση με το θέμα μας.
Καταρχήν δεν είμαι παγανιστής.
Όταν δηλώνω άθεος ή άθρησκος δεν σημαίνει απλά ότι δεν είμαι χριστιανός αλλά κάτι άλλο. Σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω και δεν πιστεύω σε κανένα θεό και σε καμία θρησκεία. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό αλλά φαίνεται ότι δεν σε βολεύει.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ όμως και σε ένα άλλο ερώτημα: η θρησκεία καθορίζει την εθνικότητα και στην προκειμένη περίπτωση την ελληνικότητα;

Μου κάνει εντύπωση που με τη μεγαλύτερη ευκολία τσουβαλιάζεις τα πάντα και βάζεις την ταμπέλα του ανθέλληνα. Διάλεξε τι είμαι, αλλά απόδειξε το τέλος πάντων. Γιατί δεν με εκθέτεις με στοιχεία παρά μόνο με αερολογίες;

Το ποιος είναι γραφικός πιστεύω ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να το διαπιστώσει κάποιος.
Δεν είμαι ούτε παντοδύναμος ούτε μπορώ να κάνω τα πάντα. Ποιος σου το είπε αυτό; Αυτά σε διδάσκουν στα κατηχητικά; Ότι όποιος δεν πιστεύει στον Ιεχωβά δεν έχει γνώση της ασημαντότητας του;

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχω διαβάσει τις Γραφές. Μάλλον εσύ δεν τις έχεις διαβάσει, διότι αν τις διάβαζες θα έβλεπες πολλά και διάφορα και θα απέφευγες να κάνεις την αναφορά.

Πάμε τώρα στα πολιτικά:
Όταν λέω ότι αποκαθιστώ τις πραγματικότητες το εννοώ χωρίς κανένα αίσθημα έπαρσης. Και απόδειξη είναι ότι κανένας σας δεν τολμά να σχολιάσει τα όσα γράφω στην ανάρτηση αλλά περί άλλων τυρβάζετε. ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΥ και τα γραφόμενα σου.
Θα το πω ξανά, εγώ μιλώ με στοιχεία, παραθέτω ντοκουμέντα. Εσύ αφορίζεις.

Γιατί δεν τολμάς να με αντικρούσεις για την αναβάθμιση της Τουρκίας μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και καταφεύγεις και πάλι σε αφορισμούς;
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις… κομμουνιστικές αναπολήσεις;

Κλείνω με μια συμβουλή επιστρέφοντας τη φιλική συμβουλή σου: η αποφόρτιση από το μίσος προς ότι διαφωνείς θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις καλύτερα στις δυσκολίες της ζωής.
Και πριν μιλήσεις για ύβρεις διάβασε ξανά τα όσα γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η εναλλαγή προσώπων Μιχάλη. Μόνο που δεν κοροϊδεύεις κανέναν, ακόμα και όταν επιστρατεύεις για την περίσταση αντισημιτικό ύφος! Μεγάλη πλάκα! Τελικά, είσαι όλο εκπλήξεις.

Αν θεωρείς τους ορθόδοξους χριστιανούς αγέλη αμνών, τι θεώρηση έχεις για τους κομμουνιστές; Εσείς τι είστε δηλαδή; Ό,τι πει το κόμμα και εδώ.

Ξέρω, αναπολείς τα χρόνια του Χότζα και του Στάλιν, όταν οι εκκλησίες γίνονταν στάβλοι και "πολιτιστικά κέντρα". Έχασες! Ο κομμουνισμός θεωρείται πλέον από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, εγκληματική ιδεολογία.

Επίσης, μπορείς να πάρεις από το χεράκι τον γνωστό αρχαιολάτρη βουλευτή της εν Ελλάδι ακροδεξιάς και να πάτε για μια σπονδή στον Όλυμπο. Μοιάζετε στη λιγική και στη φιλοσοφία.

Αν βρείτε και κανένα ζώο στο δρόμο, θυσιάστε το σε κάποιο πρόχειρο βωμό. Προσέχτε όμως, μην σας πάρουν χαμπάρι, γιατί αυτά τιμωρούνται από το νόμο στην Ελλάδα.

Να σε ρωτήσω ρε Μιχάλη: το ξέρουν στο ΑΚΕΛ ότι προσκυνάς αγάλματα, ότι κάνεις σπονδές και ότι θυσιάζεις ζώα; Και πόσο συμβαδίζουν όλα αυτά με τον υλισμό;

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, δεν θυμάσαι; Θέλεις να σε διαγράψουν από το ΑΚΕΛ; Θέλεις να χαρακτηριστείς ως ρεβιζιονιστής και να κονιορτοποιηθείς πολιτικά;

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε,
Σε αφήνω στις φαντασιώσεις σου αλλά επιμένω:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φαντασιώσεις έχουν οι αρχαιολάτρες και όσοι ονειρεύονται ότι θυσιάζουν ζώα και κάνουν σπονδές, χωρίς να αντιλαμβάνονται το γελοίο του πράγματος.

Όχι εγώ. Εγώ "σύντροφε" Μιχάλη, δεν μπαλαντζάρω μεταξύ υλισμού και αρχαιολατρείας.

Φοράω τζιν και πουκάμισο και όχι χλαμύδες, ούτε βγαίνω τη μία επώνυμα και την άλλη ανώνυμα.

Αυτή η κατάσταση περιγράφεται ιατρικά ως σχιζοφρένεια. Πήγαινε κοιτάξου, πριν είναι αργά για την ψυχική υγεία σου.

Μιχάλης είπε...

Επαναλαμβάνω:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ.

Γι αυτό άσε τις σχιζοφρένειες και τις χλαμύδες.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

Incus είπε...

Τι να περιμένεις ρε Μιχάλη;Χάνεις το καιρό σου δυστυχώς με τούτους. Οι παραπάνω που τούτους μάλλον δεν καταλάβουν τι τους λες και εκείνοι που καταλάβουν απλά είναι τόσο τυφλοί που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι βλέπουν κάτι.
Άκου δηλαδή την επιχειρηματολογία του ανώνυμου πιο πάνω που τον αποτρέπει προφανώς από το 'να σκοτώσει να κλέψει, να ρημάξει ανθρώπινες ζωές και να κοιμηθεί με την γυναίκα του φίλου του':
Ο φόβος της τιμωρίας του Θεού του!!!!!

Αν είναι δυνατόν. Μόνον ο φόβος της τιμωρίας σταματά τον ανώνυμο από το να κάνει το κέφι του. Καταπιέζεται προφανώς ο άνθρωπος τόσα χρόνια και άμα στο τέλος αντιληφθεί ότι όντως δεν υπάρχει Θεός θα είναι πλέον αργά για να επανορθώσει γιατί θα είναι πλέον στην 'κόλαση' μαζί με τους υπόλοιπους εξαπατημένους wannabe εγκληματίες του είδους του!

Λοιπόν ανώνυμε/οι μου, πίστεψε/τε το. Όντως υπάρχει ακόμα κόσμος στα επίγεια που όχι μόνο δεν εγκληματεί αλλά ακόμα αγαπά νοιάζεται και θυσιάζεται για τον συνάνθρωπό του χωρίς να προσδοκεί σε κανένα επουράνιο παράδεισο και αψηφώντας την οποιανδήποτε Θεία Δίκη. Και τούτο δεν είναι προϊόν καμίας θρησκευτικής ηθικής και αξίας αλλά της ανθρώπινης συνείδησης και αξιοπρέπειας.

Ανώνυμος είπε...

Χε χε χε … συγγνώμη ρε Μιχάλη που σε έμπλεξα, αλλά ο ανώνυμος χριστιανό ταλιπαν είναι τόσο διασκεδαστικός που μπαίνω συνεχώς σε πειρασμό – ούτε το ιουδαϊκό φιδάκι της θρησκείας του να ήταν ο μπαγάσας - και ασχολούμαι μαζί του.
Κοίτα ρε κάτι ραβίνους που περιφέρουν και προσκυνάνε λείψανα, αλλά παράλληλα και κατηγοράνε άλλους για γραφικότητες. Τελικά είσαι μεγάλο αστέρι, πλήρως ισορροπημένη προσωπικότητα, και ναι, είμαι σίγουρος ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι τη γελοία αλλά συνάμα τραγική, αν όχι νεκρόφιλη διάσταση του πράγματος.
Και όσο άφορα το κουμμουνισμό, προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει, αυτά να τα συζητήσετε με τους κουμουνιστές, όμως μιας και το ανέφερες, εσένα πια εποχή σου αρέσει, τότε που η θεοκρατία είχε τα πάνω της και μετέτρεπε τις ελληνικές φιλοσοφικές σχολές σε στάβλους, η μήπως ορισμένες ποιο σύγχρονες, τότε που οι ομόθρησκοι σους - ιουδαίο- χριστιανοί ταλιπαν - έριχναν ανθρώπους στις πυρές.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα που γράφεις, περί θυσιών, αγαλμάτων, χλαμύδων κτλ, τα προσπερνώ διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και κάπου τα έχεις μπουρδουκλωμένα στο πεφωτισμένο σου εγκέφαλο…Δεν πειράζει όμως, τι να τις κάνεις τις προγονικές θεωρίες και πράξης, αφού τις ραβινικές διδαχές τις έχεις εμπεδώσει στο έπακρο και είμαι σίγουρος ότι τις παίζεις στα δυο σου δάκτυλα… Όμως για χάρη της κουβέντας, η στολή των τσολιάδων – που δεν είναι καν ελληνικής προελεύσεως - δεν είναι γραφική, η ιουδαϊκής προελεύσεως αμφίεση των παπάδων σας δεν είναι αστεία, και τέλος, η θεάρεστη αγαμία των πεφωτισμένων εκπροσώπων της θρησκεία σου δεν είναι το ολιγότερο μια σχιζοφρενική πρακτική που εχθρεύεται τη φύση και κατά συνέπια την ίδια τη ζωή;
Και εσύ μικρέ μου ραβίνε, που κατά τα άλλα φοράς τζιν , δηλώνεις ελληναράς και μοιράζεις πιστοποιητικά πατριωτισμού αλλά παράλληλα αναμένεις την επουράνια Ιερουσαλήμ, δεν χρίζεις ιατρικής παρακολούθησης ;
Ψάξε το, πριν να είναι αργά, η ψυχική μας υγεία πρέπει να είναι υπεράνω όλων…
Και κάτι άλλο, γράφω ανώνυμα, ανώνυμε, διότι αυτό επιτάσσει ο διάλογος με ένα ανώνυμο.
Άντε, χαιρετίσματα και πολλά φιλιά στον Αβραάμ, το Ιακώβ και το αγαπημένο σου Μαλαχία…

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Μιχάλη, πλακώσανε οι εφεδρείες. Όσο αναπτύσσεται ο λόγος σας, τόσο πιο γραφικοί γίνεστε.

Δεν χρειάζεται, υποθέτω, να σχολιάσεις τα παραπάνω "ειδωλολατρικά".

Θα ήταν εξάλλου σχιζοφρενικό να συζητάς με τον εαυτό σου, έτσι δεν είναι;

Όσο για τα πειστήρια που ζητάς, τα παρέχεις απλόχερα ο ίδιος με αυτά που γράφεις, επώνυμα ή ανώνυμα.

Ήθελε η... να κρυφτεί και δεν την άφηνε η χαρά, λέει μια σοφή ελληνική παροιμία.

Σε αποχαιρετώ νέε Ιουλιανέ Παραβάτη.

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό και να μας γράφεις μικρέ ραβίνε και χαιρετίσματα στον ιεχωβά…
Το Ιουλιανό που το θυμήθηκε μωρέ μπαγάσα, δηλαδή το μοναδικό αυτοκράτορα με ελληνική παιδία στην ιστορία της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας…

Ανώνυμος είπε...

Έχω να σου προτείνω κάτι, αφού φαίνεται ότι το παρουσιαστικό σου δεν σου επιτρέπει να παρουσιάζεις δελτία ειδήσεων στην plusτική τηλεόραση.

Εσκέφτηκες ποτέ να συνεργαστείς με καμιά εταιρεία ανακύκλωσης;

Να τους λαλείς τζίνους τις μαλακίες που μας λαλείς εμάς, να τις ανακυκλώνουν και να βγάζεις το ψωμάκι σου κι εσύ ρε χριστιανέ!

Spyros είπε...

Mixali ela mas exei piasei trella...

Ela Mixali je exarmanisamen :P

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/01/2009 9:21 μμ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ.

Τα περί εφεδρειών και γραφικότητας δεν χρειάζονται σχολιασμό.

Σίγουρα δεν έχεις κάτι να απαντήσεις στον ανώνυμο που σου γράφει για τις θρησκείες και καταφεύγεις στο γνωστό πλέον καταφύγιο περί του ιδίου προσώπου.

Καταλαβαίνω ότι αναγνωρίζοντας την αδυναμία σου να παραθέσεις τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που ζητώ επιδιώκεις να αποχωρήσεις.

Όποτε αποφασίσεις να τεκμηριώσεις τα όσα λες, είσαι ευπρόσδεκτος.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη Go-Green!

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα λεωφορεία με προσκυνητές έχουν επιστρέψει στον Πύργο Τηλλυρίας και το προσκύνημά τους στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα μάλλον θεωρείται άκυρο. Σήμερα νωρίς το πρωί προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πάφου και κυρίως από το διαμέρισμα Πύργου Τηλλυρίας μαζεύτηκαν στην πλατεία του Πύργου για να μεταβούν για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος.

Συνολικά θα επισκέπτονταν τον Αγιο Μάμα 650 προσκυνητές με 27 λεωφορεία.

Γύρω στις 06:50 ξεκίνησαν τα πρώτα δύο λεωφορεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοίγματος των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός. Στα λεωφορεία αυτά επέβαιναν και λειτουργοί των ΜΜΕ.

Ολα πήγαν καλά μέχρι τη στιγμή που έφθασαν τα λεωφορεία στο πρώτο σημείο ελέγχου των κατεχομένων, όπου τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Στα λεωφορεία εισήλθαν ένστολοι ''αστυνομικοί'' του ψευδοκράτους και ζήτησαν από όλους τους επιβαίνοντες να επιδείξουν τις ταυτότητές τους για έλεγχο.

Υστερα από τον έλεγχο, που διήρκεσε γύρω στη μιάμιση ώρα, οι ''αστυνομικοί'' κατέβασαν 11 άτομα από τα λεωφορεία.

Ο κ. Καρός, αφού συσκέφθηκε με τους επιβαίνοντες, αποφάσισε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα λεωφορεία θα στρέφονταν πίσω.

Στη συνέχεια αναχώρησαν ακόμη δύο λεωφορεία για τα κατεχόμενα, οι επιβαίνοντες των οποίων δέχθηκαν παρόμοιο έλεγχο. Λίγο αργότερα, τα δύο λεωφορεία επέστρεψαν στον Πύργο.

Ο κ. Καρός δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι απαράδεκτο και δεν ήταν αυτό που είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να γίνει ένας υποτυπώδης έλεγχος με το μέτρημα των ατόμων που βρίσκονταν στα λεωφορεία.

Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασαν λύπη και απαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προσκύνητες.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, ως κομμουνιστής, ψεύδεσαι. Ο αρχαιολάτρης που επικαλείσαι και εσύ, είστε το ίδιο πρόσωπο.

Μιχάλης είπε...

Να είσαι σίγουρος αγαπητέ μου ότι αν ήταν δικά μου τα κείμενα θα τα υπόγραφα.

Άλλωστε δεν είμαι αρχαιολάτρης, όπως είπα δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία.

Και πέραν τούτου, ουδέποτε απέκρυψα τις όποιες θέσεις και πιστεύω μου.

Άλλωστε δεν λένε ότι οι κομμουνιστές είναι άθεοι;
Πώς είναι δυνατόν να είμαι κομμουνιστής και θρησκευόμενος;

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 2:05 πμ(9/02/09),
Μπράβο επίπεδο!!!
Ενόμισες ότι πουλάς πνεύμα τωρά να πούμε;
Τζαι ποιος σου είπεν εσένα ότι θέλουμε να δκιεβάζουμε τες δικές σου μαλακίες που ούτε για ανακύκλωσην εν κάμνουν.Αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω δικόν σου λεξιλόγιο, γιατί εν ο μόνος τρόπος να καταλάβεις.

ένας αναγνώστης