Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΚΟ και μία είδηση…


Φαίνεται ότι μετά τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ (16/11/2009) τα πράγματα αντί να γαληνέψουν έχουν αγριέψει.
Απόδειξη τούτου είναι η σημερινές (Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009) του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ που θεωρείται (μαζί με τους Ν. Παπαδόπουλο, Κ. Κενεβέζο και Α. Αγγελίδη) ως η κορωνίδα της αντιπολίτευσης μέσα στους κόλπους τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γεώργιος Κολοκασίδης δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του και κάλεσε τον Πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και το θεσμικό του ρόλο, λέγοντας ότι τα ερείπια μιας αντιπαράθεσης θα έχουν καταστροφικό αντίκτυπο σε μιαν ακτίνα πολύ πέραν του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι ''το ΔΗΚΟ διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του'', προσθέτοντας ότι ''η τελευταία απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου έχει διχάσει, έχει πλήξει καίρια την ενότητα, έχει πλήξει συνειδήσεις και προσωπικότητες, έχει καταρρακώσει το ηθικό του Δημοκρατικού κόσμου, και ταυτόχρονα έχει επιβάλει τη σκιά του φόβου και της απειλής''.

''Αυτό που ενόχλησε περισσότερο δεν είναι τόσο ότι κατετέθη αυτή η πρόταση. Είναι το γεγονός ότι αυτό το ταπεινωτικό κείμενο βρήκε υποστήριξη από τόσα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου'', είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί ότι ενεργεί ωθούμενος από προσωπικές φιλοδοξίες ή ότι προωθεί οργανωμένα συμφέροντα.

Ανέφερε ότι η απόφαση εκδόθηκε μετά από τοποθετήσεις αριθμού στελεχών του ΔΗΚΟ στο εθνικό θέμα, που είχαν ως αφετηρία βαθιές ανησυχίες για την πορεία του Κυπριακού, και ότι η κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο. ''Δηλαδή στελέχη που επιχειρούν να προστατεύσουν τις αρχές του ΔΗΚΟ διώκονται εκ των έσω;'', διερωτήθηκε.

Ο κ. Κολοκασίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει άνθρωπος με συνείδηση που θα σταματήσει να εκφράζει θεμελιακές ανησυχίες απλά και μόνο επειδή απειλείται με διαγραφή, και είπε ότι εάν διαγραφούν εκλελεγμένοι εκπρόσωποι, αυτός που πλήττεται είναι ο ίδιος ο λαός, του οποίου η βούληση καταστρατηγείται.

Πρόσθεσε ότι και στην περίπτωση πολιτικών διαφορών, αυτές θα πρέπει να επιλύονται με συνεννόηση και συνδιαλλαγή, και ''όχι με άνωθεν επιβολή ή απειλή διαγραφής''.

Στη συνέχεια, ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι ο ίδιος κατέθεσε πρόταση στην τελευταία συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ανάγκη τακτικής σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και της Επιτροπής Κυπριακού, την αποδοκιμασία των παραχωρήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, την ανάκληση των παραχωρήσεων που κρίνονται επιβλαβείς, τον καθορισμό ημερομηνίας συζήτησης του Κυπριακού στο Εκτελεστικό Γραφείο, και τον καθορισμό ημερομηνίας συζήτησης των παραχωρήσεων στην Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, αναφέρει στην πρότασή του ότι ''πρέπει να συζητηθεί αποχώρηση από την Κυβέρνηση, εκτός εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακρούσει πρύμνη στο εθνικό ζήτημα, ανακαλέσει τις κρίσιμες παραχωρήσεις και συμφωνήσει σε μια νέα δομή συνεργασίας που να επιτρέπει στο ΔΗΚΟ να συνδιαμορφώνει πολιτική στο εθνικό ζήτημα''.

''Τόνισα και προφορικά ότι, με τα σημερινά δεδομένα, η οδός της αποχώρησης είναι η ενδεδειγμένη. Συνεπώς, τόσο εγώ, αλλά όχι μόνο εγώ, και άλλοι φίλοι, έθεσαν ζήτημα αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα. Είναι δε ψευδές και παραπλανητικό να τίθεται οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου'', πρόσθεσε.

(πηγή ΚΥΠΕ)

Εξάλλου, την Πέμπτη 19/11/2009 σε συνέντευξη του στο ΛΟΓΟ, ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας ήταν ιδιαίτερα έντονος στο θέμα της αποχώρησης από την κυβέρνηση.
Ο κ. Κουλίας είπε τα γνωστά και τετριμμένα περί υποχωρήσεων του προέδρου Χριστόφια, θεωρώντας πως ότι συζητείται έχει κιόλας υιοθετηθεί!
Τόση σοβαρότητα πλέον!!!
Αθυρόστομος όπως πάντα, είπε ότι ο Χριστόφιας υπέκλεψε τις ψήφους των ΔΗΚΟϊκών αφού (δήθεν) άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει.

* * *

Άποψη μου είναι ότι τα πράγματα μέσα στο ΔΗΚΟ πρέπει να ξεκαθαρίσουν.
Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο γραμμές.
Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο ΔΗΚΟ.
Και όταν λέω να ξεκαθαρίσουν εννοώ ότι πρώτιστα εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι αν οι απόψεις των λεγόμενων απορριπτικών και των υπολοίπων υπάρχει διαφορά αντίληψης σε ότι αφορά τη Δ.Δ.Ο.
Αν δεν υπάρχει διαφορά και το πρόβλημα είναι στον τρόπο που εκφράζονται οι απόψεις, τότε δεν υπάρχει ζήτημα να φύγει κανένας.
Αν υπάρχει πρόβλημα, τότε ναι, θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν.

* * *

Είναι πλέον περισσότερο από φανερό ότι υπάρχει και λειτουργεί διευθυντήριο το οποίο κατευθύνει όλους όσους αντιτίθενται στην πολιτική του προέδρου.
Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι πολιτικοί να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα με την ίδια ακριβώς φρασεολογία, λες και διαβάζουν όλοι το ίδιο κείμενο.

Και μια είδηση:
Σύντομα θα δείτε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της εφημερίδας ΜΑΧΗ!
Και η οποία ΜΑΧΗ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των λεγόμενων απορριπτικών στο άμεσο μέλλον.
Και το πιο ωραίο;
Θα συστεγαστεί με το «Κυπριακό Ποντίκι».
Λίγη υπομονή και θα το δούμε κι αυτό…

16 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Αν τους είχε απομείνει η ελάχιστη σοβαρότητα δεν θα επέλεγαν την κατεξοχήν εφημερίδα των πραξικοπηματιών για αιχμή του δόρατος. Θα έμεναν με τη Σημερινή, το Σίγμα και τον ΑΝΤ1 και τα παρακλάδια τους. Καλά κάνουν βέβαια, επειδή έτσι θα εκτεθούν ακόμα χειρότερα!

Είναι πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος που οι απορριπτικοί τα βρίσκουν με τα υπολείμματα του πραξικοπήματος και της χούντας, είτε αυτά ονομάζονται Δράσις-ΚΕΣ, είτε Πρώτες Γραμμες είτε ΕΛΑΜ είτε Χρυσαυγές. Το είδαμε και στα μπλογκς εξάλλου!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΡΗΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΡΗΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ. ΕΝΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΚΟ ΚΟΥΛΙΕΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΝΑΠΑΤΖΙΑ ΜΕ ΛΙΛΛΗΚΟΥΗΝ & ΝΙΚΩΛΑΚΗ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΝ ΜΕΤΩΠΟΝ.

ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΣΑΣ: ΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΟΙ(ΕΣ) ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΚΕΔΙΟ?

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΑΣ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ.

ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΙΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!

Αντώνης είπε...

Δεν είναι θέμα έλλειψης σοβαρότητας, πλησιάζουν οι κόμποι στα χτένια, οπότε απλά η μάχη θα κάνει αυτό που ξέρουν όλοι ότι κάνει, πιό ξεκάθαρα, για να "πορώνει" περισσότερο αυτούς που είναι ήδη απορριπτικοί δίνοντας τους την δυνατότητα "να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα με την ίδια ακριβώς φρασεολογία, λες και διαβάζουν όλοι το ίδιο κείμενο.", ενώ τα υπόλοιπα μέσα που αναφέρει ο Πένητας θα συνεχίσουν σε πιό "ήπιο" που να κρούζει πουκάτω όμως ύφος (τίποτε νέο δηλαδή) κάνοντας όσες παραπάνω νέες πλύσεις (αν)εγκεφάλων μπορούν.

buhda είπε...

Αγαητοί φίλοι,
Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο χρόνος και η ίδια η φύση της ζωής και του κοινωνικού γίγνεσθαι άλλους οδηγούν στην προς τα άνω εξέλιξη, τους οδηγεί έτσι ώστε να 'θρώσκουν άνω' και άλλους οδηγεί προς τα πίσω προς την κοινωνική εντροπία. Δεν πρέπει λοιπόν να ξενίζει η δημιουργία αυτού του πολιτικού αθύρματος αναμεσα στούς σύγχρονους απορριπτικούς και τα θλιβερά απομεινάρια του σκοτεινού ιστορικού-μας παρελθόντος, και αναφέρομαι στους κάθε λογής δρασίτες, τεταραυγουστιανούς με τις σύγχρονες ετικέτες τους και άλλα κοινωνικά σαθρά απόβλητα. Η απορριπτική σούπα δένει με ολίγη γαρωιτουρα κουλία πασπαλλισμένη με ολίγη 'Μάχη' 'αρτισμένη' με κάμποσα 'ιερά' λεφτουδάκια. Οπία ( δεν είναι ορθογραφικό λάθος, αλλά λογοπαίγνιο που θυμίζει όπιο) ευτυχία. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσικό οι πάλαι ποτέ δημοκράτες, να απεκδύονται τον δημοκρατικό χιτώνα και ως γνήσιοι τρομαγμένοι μικροαστοί να επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο, τον χώρο του καθωσπρεπισμού, της μαύρης αντίδρασης, της διατήρησης των κεκτημένων δια της κοινωνικής απραξίας και ακινησίας. Το επιπόλαιο-τους εγω δέν τους επιτρέπει να μοιραστούν οτιδήποτε και με κανένα. Θεωρούν ότι ετσι διαφυλάττουν την ούτως ή άλλως αμφίβολη καθαρότητα της 'φυλής',χωρίς να έχουν ποτε αντιληφθεί οτι αυτό το μικρό νησι είναι πατρίδα ολονών-μας. Όσο πλησιάζει η πιθανότητα για υπογραφή λύσης μετα απο συμφωνία αυτοι θα αφηνιάζουν. Το ζήτημα είναι ότι η δράση τους είναι δεδομένη. Η δική μας δρ΄ση ποιά είναι; Δεν θα επαναλάβω τα όσα πρότεινα στη προηγούμενη συζήτηση. Απλα, οσο πιο γρήγορα οργανωθούμε σε επιτροπες στηριξης της λύσης τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Η ενέργεια του Μίχου να παρουσιάσει οπτικό και ακουστικό υλικό που αποστομώνει το απεχθες απορριπτικό μετωπο ήταν ορθή επιλογή και πραγματικά εύχομαι να έχει συνέχεια, τοσο απο τον Μίχο όσο και απο άλλους.Ας καταστήσουμε τη φωνή της λογικής και της λύσης εφιάλτη για τους απορριπτικούς σε καθε διαθέσιμο βήμα είτε στο διαδίχτυο είτε αλλού. Και ας μη ξεχνάμε ότι μια εκστρατεία μπουκοτάζ εναντια στα συμφέροντα όσων στηρίζουν την διχοτόμηση θα τους ταρακουνήσει αφου ούτως ή άλλως στην ουσία αυτοί δεν αγωνίζονται για να έχει η Κύπρος μέλλον . Αγωνίζονται για να διατηρήσουν το οικονομικό-τους εύρος και τα άνομα κεκτημένα-τους που τους επιτρέπουν να κάθονται στο σβέρκο μας ως άλλοι σύγχρονοι δυνάστες.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη παιδιά, αλλά στην Ελλάδα έχουμε πολιτική κοσμογονία! ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ! εεεεεεερχεταιιιιιιιιι!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έρχεται;

Ο δημιουργός του μακεδονικού ζητήματος;
... δεν έχετε υπόθεση.. ούτε ο Ιησούς χριστός δεν σας σώζει έτσι όπως γίνατε... τουλάχιστο ψηφίστε τον ψωμιάδη να κάμουμε λίγο χάζι..

Ανώνυμος είπε...

Ρε τράγο θα μας πεις και για τον Ψωμιάδη τώρα.Ζώον.

Μιχάλης είπε...

@ Lexi_penitas

Όλοι αυτοί κάνουν ένα λάθος κατ’ εξακολούθηση.

Πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα το 76%!
Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αυτό το 76% ήταν περιστασιακό.
Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αυτό το 76% έπαψε να υπάρχει από την επομένη της καταψήφισης του σχεδίου Ανάν.
Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν υπήρχε αυτό το 76%, πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επανεκλεγόταν ο Τ. Παπαδόπουλος.

Ενόσω δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά δεν υπάρχουν, δεν έχουν περιθώρια επιτυχίας. Όσες κινήσεις κι αν κάνουν, όσους εναγκαλισμούς και αν κάνουν με την ακροδεξιά, όσα ΜΜΕ και αν έχουν υπό τον έλεγχο ή την επιρροή τους.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/20/2009 5:52 μμ

Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε.
Αυτό κάνουν.
Τα αίτια είναι βαθύτερα. Και δεν είναι άσχετα με τα όσα παρουσιάζουν μέσα από στημένες δημοσκοπήσεις τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η Σημερινή.
Ο νοών νοήτω…

Μιχάλης είπε...

@ Αντώνης

Πιστεύω ότι η κλιμάκωση των ενεργειών τους πηγάζει από το ότι νιώθουν πως παρά τα όσα προσπαθούν πολλοί να υποβάλουν, οι συνομιλίες προχωρούν αργά, με δυσκολίες, με προβλήματα, αλλά αυτή τη φορά προχωρούν και είναι ορατό το ενδεχόμενο ύπαρξης αποτελέσματος.

Μιχάλης είπε...

@ buhda

Οι διαπιστώσεις σου είναι ορθές.
Έχω την άποψη ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλει με το δικό του τρόπο.
Σίγουρα όμως θα έχει περισσότερη αποτελεσματικότητα η οργάνωση.
Αυτή τη φορά δεν πρέπει να μας βρουν απροετοίμαστους όπως έγινε το 2004.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμους

Λάθος γήπεδο διαλέξατε να «παίξετε».

Το θέμα που ανοίξατε δεν αφορά τη συγκεκριμένη ανάρτηση γι αυτό σας παρακαλώ να μείνετε ως εδώ.

Ροντρίκες είπε...

Εγώ άκουσα ότι μαζι τους θα συστεγαστεί και η ακατονομαστη μπλοκ ιστοσελιδα και τα φτωχοσουβλακια "αιγαίο".

Στα σοβαρά όμως: Ό, τι και να κανουν όσα και να δώσουν χαμενος κόποσ θα είναι. Αυτοί που είναι πίσω δεν είναι η κοινή γνώμη αλλά κάποιες περιθωριακές καταστάσεις που προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Τα πράγματα είναι πολύ δυσκολα για ακραίους και φανατικούς. Ο κόσμος προχωρεί, η ΕΕ θα υποστηρίξει τους δύο ηγέτες και ενδεχόμενη λύση όπως και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα.

Αν τους μόνους που έχουν οι άλλοι είναι το Νικόλα και τον Κουλία, το ποντίκι και τη Μάχη, τότε αυτό είναι πραγματικα ευχάριστο.

Όσο για το 76% δεν θα ήταν τόσο τόσο, αν δεν΄ήταν ο Χριστόφιασ να πει όχι και το ΑΚΕΛ να βάλει τη ράχη του και την αίγλη του στο λαό. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Αυτή τη διαπάλη θα την απολαύσουμε και θα αναμένουμε αυτή τη φορά το μεγάλο ΝΑΙ στη λύση.

fortino samano είπε...

polis andran didaski. pou simeni oti i politia ftiaxni ton anthropo. ke distixos i politia simera, pou ekfrazete fisika mesa apo ta MME, ine i fones tou koullia, tou arxiepiskopou ke ton sinodiporon tous. gia na antistrafi afto to klima, prepi na dothi i maxi mesa sta MME, outos oste, aftes oi fones na kataliksoun parafonia. anamfivolos, to ksekatharisma tis thesis tou diko,(an ke efoson gini) tha voithisi poli stin apofigi tis sigxisis, pou epikrati stin kinonia.
simfono oti to 76% itan peristasiako, alla episis pistevo oti to pososto pou ine enantion tis opias lisis ine poli megalo. (an ke pros to paron miopsifiko)
epimeno oti oi fones tis lisis, tha prepi na vroun nees methodous eksoterikefsis, gia na ftasoun ston kosmo oi thesis tous.
prepi na arxisi mia sintonismeni ekstratia, me prosopikotites apo olous tous politikous xorous, gia na anadixtoun ta kala tis lisis, alla kirios, ta kaka tis mi lisis.

Μιχάλης είπε...

@ Ροντρίκες

Συμφωνώ μαζί σου ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά για πολλούς λόγους.
Εκείνοι που φωνάζουν φαίνεται ότι δεν είναι πλέον πλειοψηφικό ρεύμα αλλά επειδή φωνασκούν και… κάνουν φασαρία, δημιουργούν εντυπώσεις.

Φαίνεται επίσης ότι τους ανησυχούν οι εξελίξεις γι αυτό και όσο προχωρούν οι συνομιλίες θα εντείνουν την δράση τους.

Αυτή τη φορά όμως θα έχουν απαντήσεις.

Μιχάλης είπε...

@ fortino samano

Ήταν γνωστό πως η πλειοψηφία των ΜΜΕ θα ήταν εναντίον της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να σου πω ότι ήταν γνωστό πως θα ήταν έτσι τα πράγματα σε περίπτωση εκλογής Χριστόφια.
Εκείνο που χρειάζεται κατά την άποψη μου, είναι να πληθύνουν οι φωνές της άλλης άποψης με διάφορους τρόπους.
Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό εφόσον ένα μέσο ενημέρωσης αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει την Α ή Β γραμμή.

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πόσο είναι το ποσοστό υπέρ ή κατά της λύσης.
Όμως πιστεύω ότι εφόσον υπάρξει κατάληξη και παρασχεθεί όλος ο απαιτούμενος χρόνος, μαζί με την κατάλληλη ενημέρωση τα πράγματα θα αλλάξουν.
Σήμερα ο κόσμος δεν έχει μπροστά του τίποτε συγκεκριμένο πέρα των προτάσεων που κατατίθενται στο τραπέζι και που ασφαλώς δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται.

Όταν λοιπόν αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούνται τα πράγματα, τότε θα έχουμε διαφορετικά δεδομένα.
Έτσι πιστεύω…