Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ



Το πράγμα έχει παραγίνει.
Κατανοούμε ότι έρχονται εκλογές και ο καθένας θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους.
Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογητικό για να ισοπεδώνονται τα πάντα και να γίνεται σμπαράλια το εσωτερικό μέτωπο.

Φρονώ ότι οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας που τους καλούσε να πούνε ξεκάθαρα ποια λύση επιδιώκουν είναι υποκριτική και καθόλου αληθινή.

Τι είπε ο Χριστόφιας και εξανέστησαν;
Τους ζήτησε, όσοι αντιδρούν στη λύση Δ.Δ.Ο. να πούνε ξεκάθαρα ποια λύση επιδιώκουν.
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Και αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν επειδή ένιωσαν άβολα. Και ένιωσαν άβολα, κατά την άποψη μου για δύο λόγους. Πρώτον διότι δεν έχουν τι να προτείνουν που να βασίζεται στην πραγματικότητα και δεύτερον διότι νιώθουν ότι αν πούνε όσα πραγματικά σκέφτονται ο λαός θα τους απορρίψει.
Άλλωστε η απαξίωση που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ηχηρό ράπισμα στους λαϊκιστές και στην ανευθυνότητα τους.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι με τη δήλωση του για τα επεισόδια στο «Τ. Παπαδόπουλος» και την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας στην Καρπασία από τις κατοχικές «αρχές», εξίσωσε τα δύο και έδωσε άλλοθι στην Τουρκία.

Ενσυνείδητα οι πολιτικοί αρχηγοί διαστρεβλώνουν τη δήλωση ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει το σκοπό τους και να παρουσιαστούν για άλλη μια φορά πατριωτικότεροι των πατριωτών, αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο σπέρνουν θύελλες στο εσωτερικό μέτωπο και ενισχύουν το φανατισμό.

Και ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν λόγο για εξίσωση μιας μερίδας ανεγκέφαλων με την κρατική πολιτική της Τουρκίας, εμβρόντητοι ακούγαμε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να δηλώνει ότι ο πρόεδρος εξίσωσε την Ε/κυπριακή κοινότητα με την τουρκική φασιστική ενέργεια.
Με άλλα λόγια ο Γ. Ομήρου εξίσωσε τους χούλιγκαν με τους Ε/κύπριους!

Έχει δίκαιο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ όταν δηλώνει πως «Ένα είναι οι ενέργειες ανεγκέφαλων, 10-15 χούλιγκαν, και διαφορετικό είναι η πολιτική ενός κράτους».
Όμως δεν νομίζω ότι το διανοητικό επίπεδο του κ. Αναστασιάδη δεν είναι ικανό να καταλάβει ότι αυτοί οι 10-15 χούλιγκαν έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να ενοχοποιήσει ένα ολόκληρο λαό και να βρει ευκαιρία να προκαλέσει στην Καρπασία.
Δεν το καταλαβαίνει αυτό ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ή κάνει πως το καταλαβαίνει;

Φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί καθόλου ότι ο Εγκεμέν Μπαγίς εξακολουθεί, τόσες μέρες μετά να εκμεταλλεύεται τα γεγονότα ενώ ο Ρ. Ντενκτάς να εκμεταλλεύεται την ύπαρξη και δράση του ΕΛΑΜ, να εκμεταλλεύεται τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και να μιλά για την ετοιμασία μιας νέας ΕΟΚΑ.

Ποιος, λοιπόν, εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας;
Ποιος δίνει απροκάλυπτα επιχειρήματα στην Τουρκία;
Ο πρόεδρος Χριστόφιας ή όσοι φωνασκούν;

ΩΡΑΙΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εξέλαβαν, δήθεν, τη φράση του «ωραίοι Έλληνες» ως ειρωνεία για τους Έλληνες!

Πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός από τέτοιου είδους ερμηνείες.
Η δήλωση Χριστόφια ήταν ξεκάθαρη. Εννοούσε ότι, εφόσον οι επικριτές του τον κατηγορούν νυχθημερόν ότι οδηγεί την Κύπρο προς την τουρκοποίηση και το παίζουν ακραιφνείς Έλληνες και πατριώτες, να βγουν ξεκάθαρα και σταράτα (η ευθύτητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Έλληνα) και να πούνε τι ακριβώς επιθυμούν να γίνει στο κυπριακό.

Όχι αοριστίες και αερολογίες. Όχι συνθήματα και πατριωτικές φανφάρες.

Γιατί κανένας – πλην του ΕΥΡΩΚΟ – που λαγκοδέρνει κι αυτό μεταξύ της απόρριψης της Δ.Δ.Ο. και της ονοματοδοσίας της λύσης, δεν τολμά να καταδικάσει ανοικτά τη Δ.Δ.Ο., όπως ακριβώς είναι η επιδίωξη τους;

Γιατί λοιπόν δεν τολμούν να πούνε καθαρά τι επιδιώκουν;
Ο αρχιεπίσκοπος τολμά [στο βαθμό που τολμά] να μας λέει ότι πρέπει σιγά –σιγά να συμφιλιωθούμε και με την ιδέα της διχοτόμησης.
Οι πολιτικοί μας δεν λένε ούτε αν διαφωνούν ούτε αν συμφωνούν μαζί του και όταν ρωτηθούν δίνουν απαντήσεις που μόνο οι ίδιοι μπορεί να καταλαβαίνουν τι εννοούν. 

Ασφαλώς από τον πατριωτικό ανταγωνισμό δεν μπορούσε να λείψει ούτε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μ. Καρογιαν.
Γιατί ενόχλησε τον κ. Καρογιάν η αναφορά στους Έλληνες; Και ποια σχέση έχει η αναφορά του ότι «Ο Ελληνισμός έγραψε ιστορία και πολλοί πολιτισμοί πήραν δύναμη και περιεχόμενο από τον Ελληνισμό»;

Μήπως η αναφορά του προέδρου ήταν απαξιωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό; Έτσι το εξέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ;
Μήπως τελικά ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει να καταλάβει σε αυτό τον τόπο;

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Όλοι οι πολιτικοί τονίζουν συνεχώς ότι χρειάζεται ενότητα.
Μα, η ενότητα δεν είναι κάτι αφηρημένο.
Δεν στήνεις ενότητα με συνεχείς επικρίσεις, διαστρεβλώσεις, παραποιήσεις και επιθέσεις.
Δεν στήνεις ενότητα όταν ψάχνεις αφορμή, ψάχνεις κάτι για να κατηγορήσεις τον πρόεδρο και να τον παρουσιάσεις ότι είναι μειωμένων αντιστάσεων και έτοιμος να παραχωρήσει την Κύπρο στην Τουρκία.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά κύριοι αρχηγοί των κομμάτων.

Και είναι αδιανόητο να απαιτείτε το δικαίωμα στην έκφραση αλλά όταν λαμβάνετε απαντήσεις να μιλάτε για προσπάθεια φίμωσης.

Η εντύπωση που δίνετε συλλογικά είναι ότι εκείνο που θέλετε είναι να ανοίγετε το στόμα σας, να λέτε ότι θέλετε αλλά να μην λαμβάνετε καμία απάντηση.

Μήπως τελικά ζούμε στον κόσμο του παράλογου;

38 σχόλια:

νεος είπε...

Φίλε Μιχάλη...
Ο Χριστόφιας απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τις λέξεις "ελλάδα", "έλληνας" και "ελληνικό" για να περιγράψει οτιδήποτε έχει να κάνει με το Κυπριακό!
Ούτε εγώ εκατάλαβα ακόμα το πρόβλημα τους με τις δηλώσεις Χριστόφια (ούτε την περασμένη φορά με την "εισβολή")...
Μάλλον εν πως το είπες...ήρταν σε δύσκολη θέση...

arxiepiskopos είπε...

Το απλό ερώτημα που οφείλουν να απαντήσουν οι επικριτές του Προέδρου είναι:"Τι προτείνετε απορρίπτοντας τη ΔΔΟ;Και πώς πιστεύετε ότι θα το πετύχουμε;" Με αυτή την πολιτική να κατέβουν στις εκλογές για να διαπιστώσουν κι αυτοί κι εμείς πόσοι Κύπριοι πιστεύουν ακόμα στα ...παραμύθια!

φασιστας βετερανος 1974 είπε...

οταν το ακελ βγει και απολογηθει που ενα προβλημα εισβολης το εκανε προβλημα δικοινοτικο λες και υπαρχει και αλλη κοινοτητα στην κυπρο τοτε και ο λαος της κυπρου πλην τουρκοφρονων ακελικων θα μιλησει και ανατρεψει το κατοχικο καυθεστως τουρκοφκια.κουβεντες σαν αγαπω τους τους τουρκουςη οι τουρκοι ειναι αδελφια μας υποδεικνυουν την τουρκικη καταγωγη του τουρκοφκια.συμφωνα με το συνταγμα της κυπρου δεν μπορει ενας αλλοδαπος!ποσο μαλιστα οταν εχει συριακες ριζες!ποσο μαλιστα οταν λεει οτι αγαπα τον εισβολεα της πατριδας του.το κομμα σας αναρριχηθηκε στην εξουσια με αμερικανικη βοηθεια διοτι ηξεραν οτι η τουρκολαγνεια που παντοτε υπηρχε στο ανθελληνικο και προδοτικο κομμα σας θα παραχωρουσε τα παντα στην παντοδυναμη τουρκια.και αυτο εγινε.η κυπρος ειναι ανισχυρη σε πολιτικο και στρατιωτικο επιπεδο.ανοιγει διαπλατα ο δρομος στην τουρκια να προχωρησει στην τουρκοποιηση της νησου.τοτε θα εμαστε χειροτερα απο το 1974 διοτι τωρα εχουμε τουρκοφρονη κυβερνηση και οχι χουντα στο στρατο.τωρα δεν εχουμε ουτε σφαιρες.ενω η αλλη πλευρα ειναι πανοπλη,ο κατοχικος προεδρος λοιπον εκτελει αριστα τις εντολες που πηρε απο εξω.ασπαστηκε τον καπιταλισμο,αλλα διατηρησε τα στοιχεια φιμωσης και καταργηση της ελευθεριας που ειχε το σταλινικο μορφωμα.γαλουχει με επαναπροσεγγιστικες και οχι απελευθερωτικες ιδεες τους νεους του τουρκογενους ακελ.μεχρι και την ανταρσια σας αγπαητοι τουρκοι την βαφτισε επιθεση δικων μας.πρεπε επιτελους αγαπητοι τουρκοι αν αρκεστειτε στα εδαφη του τατζικισταν κλπ.τα εδαφη που εχετε δεν σαν ανηκουν.

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

Όπως έγραψα, κι εγώ προσπαθώ να ερμηνεύσω τις προθέσεις τους.

Μιχάλης είπε...

@ arxiepiskopos

Θα περιμένεις πολύ για να πάρεις απάντηση. Μάλλον δεν θα πάρεις ποτέ…

Μιχάλης είπε...

@ φασιστας βετερανος 1974

Η τοποθέτηση σου είναι εντελώς ανιστόρητη και επιπόλαιη για να μην πω ανόητη.

Δεν είναι ο Χριστόφιας που μετέτρεψε τις συνομιλίες σε δικοινοτικές.
Ξεκίνησαν από τον Μακάριο πριν την εισβολή και συνεχίστηκαν από όλους τους προέδρους και μετά την εισβοή.

Λες να ήταν τουρκόφιλος και ο Τ. Παπαδόπουλος ανιστόρητε δήθεν βετεράνε;

Τα άλλα ανοητολογήματα δεν θα τα σχολιάσω.
Δεν θα σπαταλήσω φαιά ουσία για ανοησίες και ασυναρτησίες.

theologos είπε...

Φιλε μου Μιχαλη, νομιζω οτι την απαντηση που περιμενεις απο τους αργηγους των κοματων, δεν θα την παρεις.Συντηρηση δυναμεων προσπαθουν να κανουν μιλωντας αοριστα,με ευχολογια και λυση βαση των ψηφισματων κ.τ.λ.
Δεν εχουν ενα ρεαλιστικο σχεδιο να προτεινουν η δεν τους συμφερει να το κανουν.
Με τη φτωχη μου κριση, νομιζω οτι το μονο που τους νοιαζει ειναι οι "καρεκλες"και τα συμφεροντα που εξυπηρετει η παρουσα κατασταση.
Απο οσο θυμουμαι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ βρισκουν τροπο να ειναι παντα στην κυβερνηση.Αλλωστε στο χωρο τους φιλοξενουν αλληλοσυγκρουομενες τασεις.

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Μιχάλη γυρεύκεις ψίλλους μεσ' τ' αχυρα

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη τα είπες όλα δεν έχω να πω τίποτε άλλο, μόνο να σημειώσω πως πάλιν ο ΔΗ.ΣΥ. για ακόμα μια φορά, όπως βέβαια και η δεξιά πριν το 1974 καλύπτουν τους φασίστες και δεν τολμούν να τουςβάλουν στην γωνιά.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,

Εγώ χαίρομαι τον Χριστόφια όποτε βγαίνει και κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Όταν όμως του έχουν πάρει όλοι τον αέρα, όταν απέτυχε να χτίσει συμμαχίες, πέραν της ερμαφρόδιτης κυβερνητικής συμμαχίας με το ΔΗΚΟ, τότε μοιραία, χάνεται η ουσία.

Και δεν είναι μόνο το τι θα πεις: είναι και το *πώς* και το *που* θα το πεις, και ακόμα είναι και η συνέπεια λόγων και πολιτικής.

Ο πρόεδρος δίνει μια εικόνα δειλού και άτολμου προέδρου που ρίχνει κάπου κάπου και μια δήλωση ως απωθημένο, και όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν γίνονται ετσι τα πράματα…

Τονίζω ξανά, για να καταλάβουν και οι έξυπνοι σου αναγνώστες, όπως αυτός ο βετεράνος: μακάρι να έκανε τέτοιες δηλώσεις κάθε μέρα, μακάρι να δημιουργούσε στο λαό τη σιγουριά μιας ξεκάθαρης πορείας.

Εγώ όσο και αν επιθυμώ, όσο και αν προσπαθώ *δεν* παίρνω τέτοια μηνύματα. Και κάτω από τις περιστάσεις, τα ξεσπάσματα του προέδρου δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση…

Όσο για τις αντιδράσεις των λοιπών, απλώς ψηλώνω τα χέρια!

andreas είπε...

Κάτι σχετικό. Δέστε πως εργολαβικά κινούνται κάποιοι και κάνουν ότι μπορούν να πλήξουν τον πρόεδρο.

http://www.sigmalive.com/news/politics/340457

Κοιτάτε πόσο παραπλανητικός είναι ο τίτλος και πόσο σχέση έχει με την είδηση. Τι θα σκευτεί αυτό που θα διαβάσει μόνο τον τίτλο στην κεντρική σελίδα...

arxiepiskopos είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:O Κουλίας δεν συμμετέσχε στην εκδήλωση του ΕΛΑΜ.Του το απαγόρεψαν οι φασίστες διοργανωτές...για να μην εκτεθούν περισσότερο!Τους φτάνει η έκθεσή τους από τον Αρχιεπίσκοπο που είπε πως τους υποστηρίζει!

Ανώνυμος είπε...

To 8ema einai oti exoun tin ipostiriksi tou papa

Αίσωπος είπε...

Στροβολιώτη, πότε είχαμε πιό ξεκάθαρη πολιτική όσον αφορά το κυπριακό; είναι ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος επιδιώκει λύση δ.δ.ο. με πολιτική ισότητα, με μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια. Είναι οι πράξεις και οι λόγοι του προέδρου προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που προηγούμενα δεν γινόταν ίσως με μια παρένθεση την προεδρία Βασιλείου. Που και στην περίπτωση αυτή ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έκαναν παρόμοια πράγματα σε μικρότερη ένταση. όσον αφορά την οικονομία η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι στηρίζει και το έδειξε έμπραχτα ότι στηρίζει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Αν τα φορολογικά μέτρα δεν επιβαρίνουν περισσότερο την πλουτοκρατία τα υπόλοιπα κόμματα ευθύνονται που δεν ψήφισαν τα προηγούμενα μέτρα.

ιων είπε...

@ Αndreas. Όντως καμμία σχέση ο τίτλος. Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

Τούτους ούλλους αλλού τους τρώει τζιαι αλλού κνίθουνται. Οι περισσότεροι πολιτικοι και οι πολιτικές τους έχουν λόγο ύπαρξης το Κυπριακό. Και κάμνουν ότι είναι δυνατόν να κατσιαρίζουν για να υπάρχουν. Καρτερούν να πεί μια λέξη ο Χριστόφιας τζιαι να την πιάσουν, να την απομονώσουν από το υπόλοιπο κείμενο, τζιαι να βουρούν.

Αν συναφέρει τζιαι τίποτες Ελλάδα, Ελληνικό, ΄Ελληνες, νομίζουν πιάννουν λαυράκιν, ή τον κλέφτην. Εσυνάφερε ο Χριστόφιας Ελλάδα, κατηγορά τάχα μου τάχα μου τον Ελληνισμό. Τούτον φανερώνει πόσην ανασφάλειαν νοιώθουν οι διάφοροι "Ελληναράδες" τζιαι θέλουν να βεβαιώνουν 10 φορές την ημέραν ότι είμαστεν Έλληνες. Είμαστεν, ρε πάρακάτω. τι κάμνουμεν με το Κυπριακόν; Τι έχετε να προτείνετε κύριοι για να λυθεί το πρόβλημα; Ρωτά ο Χριστόφιας.

Τζιαι αρκνεύκουν ούλλοι να παίζουν που ένα βιολίν, ο καθένας το δικόν του, τζιαι ο καθένας τον πόνον του. Διότι γαρ κοντεύκουν εκλογές.

Ε ρε κατάντιαν οι πολιτικοί.

katamutras είπε...

Ο Καταστρόφιας λέει τη μια ΜΑΛΑΚΙΑ πίσω που την άλλη !!!
Το χειρότερο από όλα είναι ότι μαλακίζεται με το κυπριακό και μας ξεπούλησε !!!

Εκδόθηκε και βιβλίο με τις μαλακίες που ξεστόμισε ο αχάπαρος !!!!

Φαντάζομαι το Γερόλακο είναι η ΕΛΔΥΚ που τον κρατά για 36 + χρόνια.
Οι ΕΛΔΥΚάριοι σας έδιωξαν από τα σπίτια σας δια της βίας και βιασμού !!!
Σα δε ντρέπεστε μαλακισμένα !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι ο Κατάμουτρας εσύ, είσαι ο γνωστός μαϊμούνας του διαδικτύου. Ο Κατάμουτρας έχει εικονίδιο δίπλα από το nick του, αλλά ξεχωρίζει και από το περιεχόμενο των μηνυμάτων του. Άδειασε μας λοιπόν τη γωνιά.
Οι σπασμωδικές και απέλπιδες προσπάθειες σου ξευτιλίζουν απλά το χώρο που προέρχεσαι.

arxiepiskopos είπε...

Ανώνυμε12.26 διαφωνώ μαζί σου.Είδες ποτέ σου γαϊδούρια να αισθάνονται τον εξευτελισμό;

Μιχάλης είπε...

@ theologos

Θεωρώ ότι η προσέγγιση σου είναι σωστή.
Όπως σωστή είναι και η επισήμανση σου ότι μιλούν αόριστα χωρίς να λένε ακριβώς αυτό που θέλουν.
Άλλωστε αυτό επισήμανα κι εγώ και όπως ανάφερα τους ενόχλησε το ότι τους κάλεσε ο πρόεδρος να πουν τι ακριβώς εισηγούνται.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Για τον ΔΗΣΥ τα είπαμε πολλές φορές.
Για μένα είναι αναμενόμενη η στάση του αφού η προοπτική της υποψηφιότητας Αναστασιάδη απαιτεί σιγά σιγά και την ανάλογη ενδυμασία.
Τώρα έβαλε το γαλάζιο γιλέκο σε λίγο θα βάλει και τη φουστανέλα.

Μιχάλης είπε...

@ strovoliotis

Για να χτίσεις συμμαχίες πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο έδαφος και θέληση φίλε.
Δεν λέω ότι δεν έχει ευθύνες.
Θυμίζω ξανά όμως ότι όταν πέρσι συναντήθηκαν με τον Α. Κυπριανού ο ίδιος ο Αναστασιάδης απέκλεισε την πιθανότητα οποιασδήποτε συμμαχίας.

Σε θυμίζω επίσης ότι προ μηνών θυμήθηκε ότι έχει πρόβλημα με την εκ περιτροπής προεδρία.
Σιγά σιγά θα δεις ότι θα αναιρέσει και άλλες θέσεις που υποστήριζε μέχρι τώρα.

Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια φίλε.
Πόσο δειλός και άτολμος είναι ο Χριστόφιας όταν παρά τις έντονες διαμαρτυρίες επιμένει στις θέσεις που κατάθεσε στις συνομιλίες.

Η άποψη μου είναι πως η επιθυμία μας για λύση δεν πρέπει να μας οδηγεί σε δρόμους που στο τέλος θα μας βλάψουν.
Θεωρώ ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι πολύ προσεκτική και σωστή και ανοίγει το δρόμο για λύση. Αρκεί και η τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί θετικά.
Δεν μπορούμε φίλε να δεχθούμε τα πάντα απλώς για να γίνει μια λύση.

Μιχάλης είπε...

@ andreas

Μπήκα και είδα την ιστοσελίδα.
Δυστυχώς φίλε οι παραπλανητικοί τίτλοι δεν είναι πλέον εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Διαστρεβλώνουν τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν μια αρνητική εικόνα.

Τις προάλλες η «Αλήθεια» είχε τίτλο ότι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι 15% πιο ακριβό αλλά στον κατάλογο που παράθετε μέσα έδειχνε ότι οι τιμές είναι οι ίδιες με πέρσι.
Και έβρισκε και αυξομείωση στις τιμές!

Μιχάλης είπε...

@ arxiepiskopos

Ο Κουλίας είναι με το ΚΕΑ και όχι το ΕΛΑΜ.
Πρόσφατα οι ΕΛΑΜίτες τσακώθηκαν με τους ΚΕΑσίτες.

Ο αρχιεπίσκοπος αναγκάστηκε να αναιρέσει σήμερα όσα είπε για το ΕΛΑΜ.
Κατάλαβε τη βλακεία που έκανε.

Μιχάλης είπε...

@ ιων

Ακριβώς αγαπητέ μου.
Όλες αυτές οι αντιδράσεις έχουν σαν βάση την ανασφάλεια.

Μιχάλης είπε...

@ (ψευδο) katamutras

Καλά ξυπνητούρια…

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, εξαιρετικό άλλοθι κτίζεις στον πρόεδρο! Δεν θέλουν οι «άλλοι» δικοί μας, δεν μπορούν οι τούρκοι, ε, τι να κάνουμε;

Όταν όμως ήθελαν οι «άλλοι», και όταν ισχυρίζονταν πως μπορούσαν οι τούρκοι, που ήταν ο πρόεδρος;

Που είναι οι πρωτοβουλίες, οι *έγκαιρες* πρωτοβουλίες, και όχι όταν ήταν ήδη αργά, για να κτίσει τις συμμαχίες και να το λύσει, ή να εκθέσει τους μεν και να αποκαλύψει τους δε; Θα ήταν και αυτός ένας τρόπος να ξεκαθαρίσει το σκηνικό!

Τονίζεις εδώ και καιρό πως απόν έξω του χορού πολλά τραούθκια ξέρει. Ομολογώ πως πίστεψα πως εκ της δημοσιογραφικής σου θέσης θα ήξερες κάτι σημαντικό που δεν γνώριζαν οι άλλοι, και προσπάθησα πολλές φορές να καταπιέσω το αίσθημα πως το πουλλίν επέτασεν.

Ε, τόσους μήνες που χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα δεν είδα ή άκουσα κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να νοιώσω καλύτερα.

Η ξέρεις να κρατάς μυστικά, ή όντως το πουλλίν επέτασεν!

Καλήν πρωτοχρονιά!

Ανώνυμος είπε...

@ Strovoliotis

Με παραξενεύει που επιμένεις τόσο πολύ. Απέρριψε καμιά Τουρκική πρόταση ο πρόεδρος που δεν έπρεπε να απορρίψει; Που έπρεπε να την δεκτεί για να προχωρήσουμε και δεν την δέκτηκε;
Τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι το πουλί το είχαμε στα χέρια μας αλλά το αφήσαμε και πέταξε; Ξέρεις κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς;
Αν το έχεις εξηγήσει αλλού, να με συμπαθάς, δεν το είδα.

Σολιάτης είπε...

NA PATE NA GAMH8HTE OLOI SAS !!!
OPWS PATE 8A 8A SAS ALLAKSOYME TA FWTA OPWS TOYS PALIOYS KALOYS KAIROYS !!!

H EOKA B EINAI EDW !!!!!!

katamutras είπε...

Ρε ε ε ε
Ο Γρίβας εψόφηεν, παρέτα.

Θέλεις αλάτι στην πληγή; Έχω όσον θέλεις!
Αν δεν σε στείλω ψυχιατρείον πόψε, εμέναν να μεν με λαλούν Κατάμουτραν.

Helenίτσα Πουτανίτσα Black είπε...

ήρτεν τζιαί ο μαλακισμένος σκαταμούτρας

Ανώνυμος είπε...

Παιδκιά, κάμετε τον σταυρόν σας. Ο μαϊμούνας εσάλταρεν.
Στα σοβαρά, έχω τύψεις!

katamutras είπε...

Επίντροποι α δε σας κλείσω την καταβόθρα σας να με με λαλούν Κατάμουτρα !!!!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !!!

Μιχάλης είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μιχάλης είπε...

@ strovoliotis

Δεν προσπαθώ να κτίσω άλλοθι για κανένα αγαπητέ μου φίλε.

Όμως δεν είμαι της θεωρίας ότι για τη μη λύση φταίνε πάντα οι δικοί μας.
Μίλησα και στο παρελθόν για τα λάθη της δικής μας πλευράς και νομίζω πως συμφωνούμε ότι το 2004 χάσαμε μια ευκαιρία να λύσουμε το κυπριακό.
Και λέγοντας αυτό δεν εννοώ το Ανάν 5 αλλά κυρίως τη στάση που κρατήσαμε στις διαπραγματεύσεις.

Από την άλλη φίλε δεν μπορώ να πω ότι η άλλη πλευρά έδωσε τέτοιες ευκαιρίες τις οποίες κλωτσήσαμε.
Ναι, στο πρόσφατο παρελθόν έλεγα ότι «το πουλλί δεν επέτασε» γνωρίζοντας ότι ο Ταλάτ δεν ήταν Έρογλου αλλά και τη θέληση που επεδείκνυε και ο ίδιος για λύση.
Μόνο που στο τέλος λόγω «εκλογών» έκανε πίσω. Και αυτό δεν είναι θεωρία αλλά αποδεικνύεται και από τελευταίες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και συνεργατών του.

Και διερωτώμαι αν η δική μας η ευθύνη εστιάζεται στο ότι δεν δεχόμαστε τις τουρκικές θέσεις για δύο κράτη.

Και έχει δίκαιο ο Katamutras στην ερώτηση του: Απέρριψε ο πρόεδρος κάποια τουρκική πρόταση την οποία δεν έπρεπε να απορρίψει;
Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το κλειδί.

Και θέλω να σημειώσω την αντίφαση: Οι απορρίπτοντες τη λύση λένε ότι ο Χριστόφιας ξεβρακώθηκε. Οι αντίθετοι τους λένε ότι δεν έκανε τίποτε.
Πού βρίσκεται τελικά η αλήθεια;

Ούτε αρνήθηκα ποτέ ότι ο πρόεδρος φέρει ευθύνη για το θέμα των συνεργασιών.
Δεν κοιτάζω όμως μονόπλευρα και διαπίστωσα και κατέγραψα και την άρνηση του ΔΗΣΥ για συνεργασία. Υπενθύμισα μάλιστα και τη δήλωση Αναστασιάδη την οποία όσες φορές την υπενθύμισα, κάποιοι κάνουν πως δεν την βλέπουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους ανεξαιρέτως με υγεία και χαρά.

theologos είπε...

Καλη χρονια σε ΄σενα και την οικογενεια σου.
Τις θερμοτερες ευχες μου.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρόνια να έχεις κι ΕΣΥ και η οικογένεια ΣΟΥ! Τζιαι μπόλικη υπομονή με τόσους ττακκουρημένους τζιαι φασίστες που κυκλοφορούν στα πέριξ!

Ανώνυμος είπε...

Oι επαναστατες αγωνιζονται παντα για στοχους που ισως απο πολλους θεωρουνται ανεφικτοι και οχι για το εφικτο. Γιαυτο και ειναι επαναστατες διαφορετικα θα ανηκαν κι αυτοι στη νομενκλατουρα. Χρονια πολλα Κυπραιοι, Ελληνοκυπριοι, Ελληνες (Διαλεξτε οποιο θελετε αλλα καντε το με επαναστατικο αυθορμητισμο κι οχι προς χαριν των διαπραγματευσευων που γινονται 36 χρονια)

Γιωργος Δημητροπουλος (Καλαμαρας)