Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Φ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 1974

Τον Οκτώβριο του 2008, μετά τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία, είχα γράψει ότι αρχίζουμε να ζούμε κλίμα της προπραξικοπηματικής περιόδου.
Κάποιοι τότε με είπαν υπερβολικό, άλλοι εκτός πραγματικότητα και άλλοι ότι κινδυνολογώ.

Να λοιπόν που στην πολιτική αναταραχή που προωθείτο από το 2008 – τα όσα ζήσαμε στη συνέχεια ήταν απλώς η συγκεκριμενοποίηση των πραγμάτων – βρίσκει σήμερα την πραγμάτωση της είτε στις προσπάθειες για ανατροπή του προέδρου με διάφορους τρόπους, είτε με όσα συνέβησαν πριν μερικές μέρες  σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς κοντά στη Λευκωσία.

Τον απάνθρωπο βασανισμό εθνοφρουρού δημοσιεύει σήμερα η «Χαραυγή».

Βασάνιζαν για ώρες εθνοφρουρό

Ένα κατάπτυστο περιστατικό που προσβάλλει το στράτευμά μας και υποσκάπτει τις προσπάθειες του Υπουργείου Αμυνας για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς συνέβη πριν μερικές μέρες σε στρατόπεδο έξω από τη Λευκωσία.

Ένας 18χρονος εθνοφρουρός βασανίστηκε άγρια από έναν αρχιλοχία και δύο μόνιμους (ΕΠΥ) επειδή την ώρα της ξεκούρασής του ζωγράφισε πάνω σε χαρτί ένα τριφύλλι.
Μόλις το είδαν οι τρεις αξιωματικοί ο ένας από αυτούς του είπε: «εννά σου δείξουν π…κομμουνιστούιν», ενώ όλοι μαζί τον άρπαξαν, τον τύλιξαν με πλαστική ταινία σε όλο του το σώμα. Αργότερα τον έδεσαν πάνω σε καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα μέσα σε ένα βαρέλι, ενώ φρόντισαν να βάλουν στο ένα του αυτί αναμμένο τσιγάρο λέγοντάς του: «Οταν ξεδεθείς κάπνισε το τσιγάρο στην υγεία μας…».

Ούτε το γεγονός πως ο 18χρονος εθνοφρουρός ήταν εγχειρισμένος στη σπλήνα και με πρόβλημα κοίλης δεν εμπόδισε τους τρεις μόνιμους της Εθνικής Φρουράς να τον βασανίσουν μέχρι λιποθυμίας.
Αντίθετα στις παρακλήσεις του εθνοφρουρού να μην τον δέσουν στα σημεία που ήταν εγχειρισμένος αυτοί αρνήθηκαν και γελούσαν με τα βογγητά του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε όπως πληροφορούμαστε από τον πατέρα του εθνοφρουρού στο διοικητή της μονάδας του. Ωστόσο οι τρεις βασανιστές του αρνήθηκαν πως έγινε τέτοιο περιστατικό και με θράσος ισχυρίστηκαν πως ο 18χρονος είπε ψέματα.
Οι γονείς του νεαρού όμως δεν έμειναν ως εκεί. Κατήγγειλαν το βασανισμό του γιου τους στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και
σε στρατοδικείο.

Πάντως σύμφωνα με γονείς εθνοφρουρών κάποιοι βαθμοφόροι στην Ε. Φρουρά έχουν ξεφύγει εντελώς και συμπεριφέρονται με απάνθρωπο τρόπο σε νεοσύλλεκτους.

Θυμίζει το τραγικό συμβάν με το κάψιμο του Μιχάλη Μιχαήλ το 1975

Οι βασανισμοί και οι ταλαιπωρίες αριστερών στρατιωτών ήταν σύνηθες φαινόμενο την προπραξικοπηματική περίοδο αλλά και λίγο αργότερο.

Το περιστατικό που δημοσιεύει η «Χαραυγή», έφερε στη μνήμη μου ένα άλλο, παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές του 1975 στα Πλατάνια στην περιοχή Τροόδους.

Το περιστατικό αφηγείται το ίδιο το θύμα, ο Μιχάλης Μιχάηλ από το Πελένδρι, που ήταν μέλος της ΕΔΟΝ, τον οποίον οι φασίστες της ΕΟΚΑ Β’ προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του.

Την περιπέτεια του αφηγείται ο ίδιο στο «Χρονικό της σύγχρονης Κυπριακής τραγωδίας».

«Υπηρετούσα στην περιοχή Τροόδους (στα Πλατάνια). Εκεί πάνω είναι τα αχνάρια γνωστών ΕΟΚΑΒητατζήδων.
Είναι βέβαιο ότι αυτοί μου έκαναν το φοβερό αυτό κακό στις 27 του Οκτώβρη.
Κατά τις 6 το απόγευμα έπεσα να κοιμηθώ διότι ήμουν σκοπός 11.00 – 1.00.
Γύρω στις 10.30 βρέθηκα μέσα σε μια φωτιά απέραντη. Προσπάθησα να φύγω, όμως δεν μπόρεσα.
Έδωσα δύο – τρείς γύρους και κοιτάζω, παντού φωτιά. Ήμουν και του ύπνου και στράφηκα πίσω στον τοίχο, μου κτυπούσε η λάβρα και δεν μπορούσα.
Έδωσα άλλους δύο τρεις γύρους και στράφηκα πίσω, έπεσα μπρούμυτα, έβαλα τα χέρια πάνω στα μάτια μου και έμεινα εκεί αναίσθητος και καιγόμουν.
Πριν καώ, γύρω στις 7.30, ήρθε ένα λοχίας από την Κατωκοπιά να μου δώσει δήθεν ταχυνόπιττα. Αλλά εγώ ήμουν ψυχρός μαζί του και δεν τον έκανα παρέα.
Αυτός αντί για μαξιλάρι είχε περί τες 70 χουντικές εφημερίδες.
Την ώρα που καιγόμουν εξαφανίστηκε ο σκοπός και ο αξιωματικός υπηρεσίας.
Ένας στρατιώτης φώναξε «Ρε παιδιά είναι και ο Μιχαλάκης μέσα στο τσιατήρι που καίγεται». Έτρεξαν βέβαια αλλά νομίζω ότι ήταν πια αργά…»

Αυτά αφηγείται ο Μιχάλης ο οποίος υπέστη αυτό το μεγάλο κακό μετά την εισβολή.
Εξ’ όσων έμαθα με ενέργειες του ΑΚΕΛ στάλθηκε στο εξωτερικό για αποθεραπεία.

Σήμερα διαβάζουμε για ένα παρόμοιο περιστατικό.
Άνθρωποι των ίδιων φρονημάτων βασάνισαν μέχρι αναισθησίας ένα εγχειρισμένο στρατιώτη χωρίς κανένα οίκτο.

Ο φασισμός ζει και βασιλεύει.
Το αυγό έχει ήδη εκκολαφθεί…     

51 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Τι έχει εκκολαυθεί ρε φίλε. Πότε έλειψεν. Πότε ετιμωρήθην ένας; Εδώ έχει βουλευτήν που έσβηννεν τσιάρα πας τα στέρνα των ομονοιατών που ήταν δόκιμος. Έτο, που την κουφήν στο αυκόν, τζιαι που το αυκόν στο κουφούιν.

Σολιάτης είπε...

Όσο τα εγκλήματα τους δεν τιμωρούνται, όσο οι φασιστικές νοοτροπίες δεν αντιμετωπίζονται αποφασιστικά, όσο υπάρχει ανοχή, ο φασισμός πολλαπλασιάζεται απλώνει πλοκάμια παντού με κάθε τρόπο και σε κάθε τομέα της ζωής. Όπως λέει και το τραγούδι τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

προσεξετε μην γινετε εσεις φασιστες στο τελος....

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχάλης

Αν όντως έγινε κάτι τέτοιο, πραγματικά είναι θλιβερό και καταδικαστέο.

Αλλά το γεγονός χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση. Επειδή πήραν τα μέσα την είδηση και το έκαναν γεγονός. Άποψη μου ότι εν ψέμα το όλο συμβάν. Επειδή:

1. Την ώρα της ξεκούρασης του, η έννοια του ΕΠΥ ήταν να δει τι εζωγράφιζε? Συνήθως σε ώρες ξεκούρασης των στρατιωτών, ξεκουράζουνται και οι στρατιωτικοί.

2. Εβρεθήκαν υπηρεσία (υπηρεσία, επειδη λογικα για να ειχε ξεκούραση ηταν απόγευμα καθημερινής ή σαββατοκυρίακο) ΤΡΕΙΣ! στρατιωτικοί με τα ίδια φασιστικά χαρακτηριστικά
και με τες ΙΔΙΕΣ καύλες να κάμουν έτσι πράμα?

3. Δεν υπήρχαν άλλοι στρατιώτες ( πες οχι "φασιστουθκια" αλλά "κουμουνιστούθκια"), που να δουν την σκηνή και να την αποτρέψουν?

Πιστεύω είναι πιο λογικό όλα αυτά να είναι παραμύθια. Και απλά υπήρξαν κάποιες διαφορές ανάμεσα στον εθνοφρουρό και τους υπαξιωματικούς, και ο εθνοφρουρός αντέδρασε με αυτό το (ελπίζω) παραμύθι.

Θα ήθελα Μιχάλη, αν έχεις ώρα και θέληση, επειδή ξέρω πως μπόρεις να το κάνεις, να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός. Δηλαδή, π.χ. μέρα, ώρα, διάρκεια βασανισμού, στρατόπεδο, άλλοι μάρτυρες, ανάκριση-αποτέλεσμα κτλ. Επειδή με βάση και παλαιότερες σου αναρτήσεις, "είσαι" υπέρ της αντικειμενικής ενημέρωσης.

ΛΑΚΩΝ

stalamatia είπε...

Αυτό δεν έπρεπε να γίνει καθόλου αλλά έγινε, οι υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν; Για μένα έπρεπε να τους διώξουν από τη δουλειά τους!!Αμα ακόμα κάνουν τέτοια πράματα είμαστε πολλά πίσω!!

Μιχάλης είπε...

@ Aceras Anthropophorum

Ίσως έχεις δίκαιο φίλε.
Νομίζω ότι η μεγάλη ανοχή που επεδείχθηκε έδωσε την ευκαιρία να επαναδραστηριοποιηθούν αυτά τα στοιχεία.

Μιχάλης είπε...

@ Σολιάτης

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Δυστυχώς όμως έχουν και πολιτική κάλυψη.

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε και από τον Υπουργό Άμυνας.

Είναι εύλογα τα ερωτήματα που θέτεις και σωστή η εισήγηση σου. Θα προσπαθήσω, όχι σήμερα, να διερευνήσω το θέμα και όποιες πληροφορίες έχω θα τις δημοσιεύσω.

Ωστόσο πιστεύω ότι θα συμφωνείς μαζί μου πως έστω και αν υπήρχαν άλλοι στρατιώτες, δεν θα τολμούσαν να παρέμβουν όταν πρωταγωνιστές ήταν προϊστάμενοι τους.

Όμως από την άλλη ούτε κι εσύ θα πρέπει να προεξοφλείς ότι πρόκειται για ψεύτικο συμβάν.
Όσοι έχουν παιδιά στην Ε.Φ. γνωρίζουν κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν αφορούν μόνο πολιτικής υφής θέματα.

Το στρατόπεδο ήδη το ξέρουμε. Μένουν τα υπόλοιπα.

Μιχάλης είπε...

@ stalamatia

Θα συμφωνήσω ότι είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το περιστατικό.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι οδήγησαν την πολιτική ζωή προς τα πίσω, ιδιαίτερα με την ανοχή σε φασιστικές νοοτροπίες.

Ανώνυμος είπε...

Η ατιμωρησια η πηγη ολων των κακων στον τοπο μας. Βαλτε τους φυλακη να δουμε αν θα ξανατολμησει κανενας.

Ηθικοι αυτουργοι τουντου κλιματος οι εγκληματιες της βουλης τζιαι της αρχιεπισκοπης. Θελουν εμφυλιο, θελουν αποσταθεροποιηση, θελουν να σκοτωνονται οι Κυπραιοι μεταξυ τους για να μεν πειραχτουν τα οικονομικα συμφεροντα τους. Οτιδηποτε για να αποφευχθει η λυση, φανατισμος τζιαι οποιον παρει ο χαρος

Ανώνυμος είπε...

να πάρουν προαγωγή.

Ανώνυμος είπε...

Αν ημουν εγω θα ζωγραφιζα γιωργο παπαδοπουλο στο χαρτακι και θα επαιρνα μια εβδομαδα παραπανω αδεια απο τον διοικητη μου.

Πράσινος Στρατός είπε...

Όλοι Εδονίτες, Ομονιάτες στρατιώτες να ζωγραφίσουν ενα τρίφυλλο και να δωσουν στους διοικητες τους. Να δούμε τι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Έφεδρε μιχαλάκη εσύ τι ζωγραφίζεις την ώρα ξεκούρασης;

Unknown είπε...

Μόλις τώρα είδα το θέμα, να είναι καλά ο εκλεκτός Γιώργος Ιορδάνου που αναδημοσίευσε τούτη την ανάρτηση του Μιχάλη στο Facebook. Έχω μείνει άναυδος. Και δεν θέλω να πιστέψω πως συνιστά φαινόμενο υπό εκκόλαψη αλλά μεμονωμένο γεγονός.

Ωστόσο.

Θα ήθελα να ξέρω αν έχει διαταχθεί έρευνα, θα ήθελα να ξέρω πόσο εξακριβωμένο είναι το γεγονός, και θα ήθελα να ξέρω πως το έχουν διαχειριστεί τα Μ.Μ.Ε. (πλην Χαραυγής που ξέρω πως το ανέδειξε).

ΥΓ. Πάνω σε όσα αναφέρει πιο πάνω ο σχολιαστής που υπογράφει ως @Λάκων:

Αγαπητέ μου:

1ον. Το γεγονός εάν και εφόσον είναι όπως έχει περιγραφτεί, δεν είναι "καταδικαστέο" αλλά κατάπτυστο και οι εμπλεκόμενοι αυτουργοί ηθικοί και φυσικοί θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

2ον. Σταμάτα επιτέλους και εσύ και όλοι οι όμοιοι σου οποιασδήποτε ιδεολογικής απόχρωσης να κόβεται τον κόσμο φέτες κολλώντας θλιβερές ταμπέλες "φασιστουθκια" και "κουμουνιστούθκια", προσπαθείτε έτσι -και το έχετε καταφέρει σε κάποιο βαθμό να διαποτίσετε τις νεότερες γενιές με τις δικές σας εγκληματικές μαλακίες.

3ον. Από την ώρα που το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας αυτό το αισχρό γεγονός, δεν καταλαβαίνω τι άλλο πρέπει να γίνει, ώστε να υπάρξει άμεση και δραστική καταδίκη από όλους τους Κοινωνικούς Φορείς.

4ον. Που είναι οι Αγανακτισμένοι Πολίτες τώρα; Αγανακτούν μόνο όταν ο ΑΚΕΛικός Πρόεδρος συμπεριφέρεται άστοχα στη διαχείριση μίας κρίσης; Για αυτό λοιπόν, η πολιτική και οι πολιτικοί στην Κύπρο σύντομα θα βιώσουν την απαξία που "απολαμβάνει" και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Είναι φανερό-και στην Κύπρο- πως το σύστημα και οι στυλοβάτες του, όλων των παρατάξεων, έχουν γραμμένη την Αξιοπρέπεια των Πολιτών στα παλιά τους τα παπούτσια.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, ΝΑΙ.
Όχι όμως κομματικές. Υπάρχουν εξαιρέσεις λαμπρές Προσώπων, που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλα τα κόμματα- φωνές βοώντος εν τη ερήμω.

Ανώνυμος είπε...

Το Φαινόμενο καψωνιού στην Ε.Φ. είναι ένα ανεπίλυτο φαινόμενο που χρονίζει. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους παρέχει το κράτος για να βγάζουν τα απωθημένα τους. Φυσικά και είναι καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα και το κράτος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι και να σταματήσει να αρκείτε στα κούφια λόγια κάθε παραμονή κατατάξεων.

Επίσης καταδικαστέα είναι και πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, από ορισμένους, που δεν χάνουν ευκαιρία για να στρέψουν την προσοχή στο αγαπημένο τους θέμα, που δεν είναι άλλο από το πραξικόπημα.

Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

@ politispittas

1. Υπάρχουν διάφορα επίθετα που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό το (αν όντως έγινε)γεγονός. Ο,τι πεις δεκτό.

2. Δεν ξέρω πως συμπέρανες, πως βρίσκομαι στο σύνολο αυτών των "ομοίων" μου. Ίσως δεν έπιασες καλά το νόημα των εισαγωγικών που έβαλα στις δυο αυτές λέξεις. Ίσως εγώ δεν έδωσαν σωστά το νόημα. Χρησιμοποίησα την λέξη "κουμμουνιστούθκια" αφού την χρησιμοποιεί ο ένας υπαξιωματικός, εννοώντας το ΤΙ εννοεί ΕΚΕΙΝΟΣ με αυτή την λέξη. Δηλαδή το κουμμουνιστούι για ΕΚΕΙΝΟΝ, σε μένα, σε ΑΥΤΗΝ την περιπτωση, μεταφράζετε ως τον οποιονδήποτε θα μπορούσε να ζωγραφίσει ένα τριφύλλι. Το "φασιστουί" το βάζω εγώ για να δηλώσω το ας πούμε κάπως αντίθετο του κουμμουνιστουί (παλι με βάση την λογική του υπαξιωματικού). Δηλαδή, χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις, για να δείξω αυτούς που θα μπορούσαν να δράσουν υπέρ ή κατά του στρατιώτη. Ελπίζω τώρα να έγινα πιο ξεκάθαρος και να ανακαλέσεις. Εκτός και αν δεν έπιασα το νόημα σου, και δεν σε έπεισα.

3. Ο Υπουργός, δεν επιβεβαίωσε το ΓΕΓΟΝΟΣ!, αλλά την ΚΑΤΤΑΓΕΛΙΑ! του "γεγονότος".

4. Αναφέρεσαι στους Αγανακτισμένους, για το συγκεκριμένο ΙΣΩΣ γεγονός. Είναι διαφορετικής εμβέλειας θέμα, για να υπάρξει μαζική αντίδραση. Θέλω να πιστεύω πως αν το συγκρίνεις με το Μαρί, θα βρεις τις διαφορές.

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Έστω λέω,έστω ότι τα πράγματα είναι όντως έτσι όπως τα παρήγαγαν τα «αριστερά» Μ.Μ.Ε(Κόκκινε Ιαβέρη εν τζιαι τούτη η είδηση όπως την είδηση της Παραγνώμης περί ακροδεξιών οργανώσεων που εκπαιδεύονται στο Τρόοδος έννε;).«Καψώνια» στην Ε.Φ γίνονται από καιρού ιδρύσεώς της.Τζιαι επειδή έτυχε να είναι ο στρατιώτης Ομονοιάτης,που «ζωγράφιζε το τριφύλλι»(δκιάολε άκου μαλακίες) τζαι οι μολλόχες ηλίθιοι,έπρεπε να αναγάγουμε το θέμα σε δήθεν επίθεση του φασισμού κατά του κομμουνισμού;Ακόμα λλίο ρε Ιαβέρη εν να μας πείτε ότι οι Ακελικοί υποφέρουν και διώκονται.Ότι δέρνουν σας,εν σας ταίζουν τζιαι βασανίζουν σας.Ρε μα πότε εν να σοβαρευτείτε;Αλλά εξήχασα ,έρχονται εκλογές και το κόμμα πρέπει να συσπειρωθεί.Ώσπου υπάχουν μαλάκες σε τούτο το κόσμο υπάρχουν τζιαι οι έξυπνοι.Τάιστα αρνιά τζιαμέ φασισμό τζιαι άγιος ο Θεός.Παρεπιμπτόντως.Το κόμμα θα κάμει και προεκλογική εκστρατεία για τους υποψήφιους «πολιτικούς πραξηκοπηματίες» του ΔΗΚΟ;Α ρε λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε 11.17 Μην γραφεις στην κυπριακή διάλεκτο θα σε αποβάλουν από το Ελαμ...

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/07/2011 10:38 πμ
Ναι, η ατιμωρησία έχει συνέπειες.
Έχω κι εγώ την άποψη ότι κάποιοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Εμφύλιο όμως όχι.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Κι εγώ ελπίζω να είναι μεμονωμένο γεγονός.
Συμφωνώ επί του φιλοσοφικού μέρους των όσων γράφεις.

Στα επιμέρους, έχω κι εγώ την εντύπωση ότι κάπου παρεξήγησε τον ΛΑΚΩΝ.
Δεν νομίζω να υιοθέτησε τις συγκεκριμένες λέξεις.
Θα διαφωνήσω ωστόσο μαζί του στο θέμα των «αγανακτισμένων». Όπως οι ίδιοι λένε συνέχεια, ασχολούνται με όλα τα κακώς έχοντα της κοινωνίας.
Τι τους εμποδίζει να εκδώσουν έστω και μία ανακοίνωση; Κανένας δεν είπε να κάνουν μαζική συγκέντρωση.
Αλλά βλέπετε, δεν εμπλέκεται ο Χριστόφιας σ’ αυτό…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/07/2011 6:26 μμ

Συμφωνώντας σε γενικές γραμμές μαζί σου θα προσθέσω ότι καθημερινά αποδεικνύεται ότι εκεί που σταματά η λογική ξεκινά ο στρατός.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/07/2011 11:17 μμ

Περαστικά σου.

ΠΕΛΛΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ είπε...

ΕΦΕΔΡΕ ΜΙΧΑΗΛ, ΦΕΡ ΤΟ G3 ΣΟΥ ΠΙΣΩ.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ είπε...

Η ΕΦ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ.

φονιας ακελικων είπε...

συνηθισαμε αυτα τα κατασκευασματα σας τουρκοφιλοι.στοχος σας η διαλυση της εθνικης φρουρας.σας πιασαμε πολλες φορες να μιατε και να λετε οτι ειναι αχρειαστη.αξιος ο μισθος σας που την τουρκια.θανατος ρε.το 2013 θα σας φαμε ολους.κατω ο φασιστικος κομμουνισμος.ζητω ο λαικισμος

Μιχάλης είπε...

@ φονιας ακελικων

Πρόσεχε εν να γλιάσεις.

Ανώνυμος είπε...

@Μιχάλης
@politispittas

Περί Αγανακτισμένων:

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο αυτό. Αν εννοείται την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ/ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και έβγαζαν ανακοινώσεις για τα όλα κακώς έχοντα του τόπου και σχολίαζαν τα πάντα, θα τους κατηγορούσατε πως χρησιμοποιούν το σύνολο και το όνομα των Αγανακτισμένων για να μεταφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις.

Οι Αγανακτισμένοι, δημιουργήθηκαν απο το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν για αυτό και δρουν με συγκεκριμένες κινήσεις και επιδιώξεις. Δηλαδή παραίτηση του Χριστόφια επειδή ΕΧΕΙ την ΚΥΡΙΑ ευθύνη.(Ο ίδιος λέει πως την ευθύνη την έχουν οι Υπουργοί του. Μα ΠΟΙΟΣ πρέπει να τους εποπτεύει εκείνους στο υπουργικό συμβούλιο? ίσως ακόμα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ).
Αυτός είναι ο κύριος στόχος των Αγανακτισμένων για να επέλθει η σχετική δικαίωση. Υπάρχουν και άλλες δευτερεύοντες πεποιθήσεις διαφόρων περί τα κακώς έχοντα του τόπου, τα οποία όμως, ίσως δεν ανταποκρίνονται στο σύνολο των Αγανακτισμένων για να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις στο όνομα των Αγανακτισμένων.

Σχετικά με τον στρατιώτη, μιλούμε για ένα ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ γεγονός που ΑΚΟΜΑ να εξακριβωθεί, για να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις..

Άμαν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον , ό,τι και να κάμει, η να μεν κάμει εσείς θα τον κατηγορήσετε.

ΥΓ. Μιχάλη σε υπενθυμίζω αν μάθεις περισσότερα για το θέμα να μας ενημερώσεις.

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 11/07/2011 11:17 μμ

«Περαστικά σου.»
Κόκκινε Ιαβέρη,άφηστα κουφά για τους «οπαδούς».Το τι θέλω ακριβώς να πω, νομίζω το έχεις καταλάβει.Υπερβάλλετε και μάλιστα εσκεμμένα, γιατί έρχονται εκλογές αλλά και για να απαλλαγείτε από το βραχνά της έκρηξης στο Μαρί.Με δώρι «τον κίνδυνο που διατρέχει η αριστερά από την ενωμένη δεξιά»,προσπαθείτε να συσπειρώσετε τους αφελής οπαδούς σας.Και την ίδια ώρα πραγματοποιείτε μυστικές συναντήσεις με εκπροσώπους της «ενωμένης δεξιάς», με σκοπό την συνεργασία και το διαμερισμό της εξουσίας στα δημαρχεία.Η υποκρισία σας και ο ωχαδελφισμός σας,δεν έχει όρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άκρατης υπερβολής,είναι και η φωτογραφία που ανάρτησες,η οποία πάνω κάτω μας θυμίζει ολοκαύτωμα.Και ότι δεν πρέπει να σας έχει κανείς εμπιστοσύνη είναι αποδεδειγμένο από την ψευδή,πρωτοσέλλιδη είδηση της Παραγνώμης περί «ακροδεξιών οργανώσεων που εκπαιδεύονται στο Τρόοδος».Αλλά για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνο εσάς που δεν πρέπει να σας έχει εμπιστοσύνη, αλλά όλων των κυπριακών Μ.Μ.Ε στο σύνολο τους.

albert speer είπε...

τα συνορα μας ειναι στην κρητη.

Ανώνυμος είπε...

Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 234-235

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Δούλα, Επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος την Κυριακή 10/07/2011 ανέλαβε καθήκον η ώρα 0900 ως Αξιωματικός Υπηρεσίας,
μέχρι η ώρα 0900 της 11/07/2011, γύρω στις 0400 το πρωί πληροφορήθηκε για τη φωτιά στα κοντέινερ και μαζί με άλλους στρατιωτικούς και στρατιώτες,
κατευθύνθηκε προς το σημείο της φωτιάς.
Σχετικά με τους πυροσβέστες, αναφέρει τα ακόλουθα:

“… Σε εκείνο το σημείο όταν φτάσαμε στην πύλη, εγώ είδα
ότι 2 οχήματα της πυροσβεστικής μεγάλα, το ένα πίσω από το άλλο βρισκόντουσαν ακριβώς έξω από την κεντρική πύλη της βάσης. Στο πρώτο όχημα της πυροσβεστικής από ότι
είδα υπήρχαν 4 πυροσβέστες, αλλά στο άλλο δεν είδα. Εγώ δεν θυμάμαι αν κάποιος πυροσβέστης κατέβη από τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά άκουσα που ρωτάγανε, τι έχουν
μέσα τα κοντέινερ που παίρνουν φωτιά. Από ότι κατάλαβα οι πυροσβέστες ήταν διστακτικοί, γιατί ρωτάγανε συνέχεια τι υπήρχαν μέσα στα κοντέινερ, αφού η
εντύπωση που μου δώσανε ήταν ότι δεν γνώριζαν τα υλικά που υπήρχαν μέσα στα κοντέινερ.




Πόρισμα Πολυβίου σελίδα 237.

"Ο Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Διοίκησης Ναυτικού, έδωσε οδηγίες στον κ. Ιωάννη Τσιανή να πάει στη Βάση και να δώσει εντολές για να πάει το πυροσβεστικό όχημα στο
χώρο της πυρκαγιάς, γιατί άρχισε να επεκτείνεται γύρω από τα εμπορευματοκιβώτια.
Ο Μιχάλης Ηρακλέους, Κελευστής, ΕΠΥ, μπήκε στο καινούργιο πυροσβεστικό όχημα της ΝΒΕΦ, μαζί με τους Χρίστο και Μιλτιάδη Χριστοφόρου, Ναύτες και kατευθύνθηκαν προς την πυρκαγιά.

Ο Μιχάλης Ηρακλέους, ο Χρίστος Χριστοφόρου και ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου έγιναν κάρβουνα εξαιτίας εκείνης της διαταγής από τον διοικητή τους. Αλλά για τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.



Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 237-238.

Ο κ. Εύρος Αργύρη, Ναύτης, ο οποίος ήταν Θαλαμοφύλακας
στη Ναυτική Βάση, μεταξύ 0400-0600, αφού αναφέρει ότι, υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά που
βρισκόταν σε εξέλιξη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"… Σε κάποια στιγμή, ήρθε κάτω στο θάλαμο ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου και μας είπε ότι, πήρε οδηγία, χωρίς να μας πει από ποιόν, για να πάμε να βοηθήσουμε στο σβήσιμο της φωτιάς. Αυτό έγινε η ώρα 0520 και στο θάλαμο ήμασταν εγώ, ο Φιλιππίδης Κυριάκος και ο Γεωργίου
Κωνσταντίνος. Μαζί με τους Γεωργίου και Φιλιππίδη, πήγαμε στο χώρο που βρισκόταν το πυροσβεστικό του στρατού, το οποίο ήταν σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από τα εμπορευματοκιβώτια.
Ο Κλεάνθους μας είπε να πάρουμε τη δεύτερη μάνικα του πυροσβεστικού και να βοηθήσουμε στην κατάσβεση της φωτιάς, πράγμα το οποίο εκάναμε.
Συγκεκριμένα, τα αδέρφια Χριστοφόρου και Χαραλάμπους κρατούσαν τη μια μάνικα και εγώ με τους άλλους δυο την άλλη. Οι Ηρακλέους και Κλεάνθους μας έδιναν οδηγίες για το που να στέλναμε το νερό, ενώ βρίσκονταν στο πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιζαν την πίεση του νερού. Η προσπάθεια μας ήταν η κατάσβεση της φωτιάς που ήταν στα εμπορευματοκιβώτια, αφού εκείνη τη στιγμή εκρούζαν σχεδόν όλα μαζί. Κατά η ώρα 0530-0535 και ενώ προσπαθούσαμε να κατασβέσουμε τη φωτιά πάνω στα εμπορευματοκιβώτια, μας τέλειωσε το νερό και ο Αντώνης Χαραλάμπους μας είπε ότι, έπρεπε να πάρουμε σίκλες από το θάλαμο και να πάρουμε νερό από τη θάλασσα για να
βοηθήσουμε. Τότε εγώ μαζί με τους Φιλιππίδη και Γεωργίου, φύγαμε από τη σκηνή και πήγαμε περπατητοί προς τους θαλάμους για να πάρουμε τις σίκλες."

Οι Χρίστος Χριστοφόρου, Μιλτιάδης Χριστοφόρου, Αντώνης Χαραλάμπους, Κλεάνθης Κλεάνθους και Μιχάλης Ηρακλέους, εκτελώντας διαταγές του διοικητή τους κρατούσαν τις μάνικες και προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά όταν έγινε η έκρηξη. Σκοτώθηκαν και οι πέντε. Οι διοικητές όμως Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου που σκοτώθηκαν επίσης, τί έκαναν ακριβώς εκεί πέρα; Και για ποιον
αυθόρμητο ηρωισμό μιλά ο κ. Πόλυς ειδικά για τους δύο αυτούς διοικητές;

Ανώνυμος είπε...

Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 238-239

Ο κ. Κυριάκος Δημητρίου, Επικελευστής, ο οποίος υπηρετεί
στη Διοίκηση Ναυτικού, ήταν υπηρεσία τη νύχτα 10 προς 11/07/2011 και αφού αναφέρει ότι, πληροφορήθηκε για την ύπαρξη φωτιάς, γύρω στις 0530 με το πυροσβεστικό όχημα του στρατού, μετέβηκε στην Πύλη του Στρατοπέδου, όπου είδε ένα πυροσβεστικό όχημα της ΕΜΑΚ.

Ακολούθως αναφέρει χαρακτηριστικά:

"… ρώτησα αυτόν της ΕΜΑΚ αν χρειάζονταν και το δεύτερο
πυροσβεστικό μας και μου είπε να το πάρω στην Πύλη και αυτό διότι μάλλον θα χρειαστούν βοήθεια για να τους γεμίζουμε την μεγάλη Πυροσβεστική τους και να ρίχνουν το
νερό με το κανόνι. …
… Στο Πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ είδα ότι ο οδηγός ήταν ο πρώτος μου ξάδερφος Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής. Ενώ συνομιλούσαμε με πλησίασε έξω από το όχημα της
πυροσβεστικής ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Βασίλης Κρόκος, που
μου ήταν πολύ γνωστός και οικογενειακός φίλος. Ενημέρωσα
τον Κρόκο για το τι μας είπε ο πρώτος της ΕΜΑΚ και με δική μου πρωτοβουλία, κατευθυνθήκαμε στο πυροσβεστικό σημείο της Ναυτικής Βάσης που απείχε περίπου 150 μέτρα
από το πυροσβεστικό όχημα για να δει αν οι λήψεις ταιριάζουν με την πυροσβεστική τους. Παράλληλα, σύμφωνα με οδηγίες μου, οι Ναύτες που ήταν μαζί μου, πήγαν στο πυροσβεστικό σημείο για να ετοιμάσουν το σημείο για να μπορεί να γεμίζει με νερό η πυροσβεστική. Ενώ κατευθυνόμουν με τον Κρόκο πεζοί προς το πυροσβεστικό σημείο, ο Σπύρος Τταντής, ο οποίος ήταν μέσα στο πυροσβεστικό όχημα φώναξε του Κρόκου, λέγοντας του ότι, πρέπει να πάνε πάνω τζαι φωνάζουν οι μαστόροι. Στραφήκαμε με τον Κρόκο στην
πυροσβεστική της ΕΜΑΚ, όπου μιλώντας με τον Τταντή μου είπε: “Εν να πάμε πάνω ρε κουμπάρε αλλά τούτα τα πράματα εν τζαι σβήνουν με το νερό αφού ρε ανήψιη την πυρίτιδα βάλουν την μες το νερό τζαι κάμνει έκρηξη”. …
… θυμάμαι ότι, μόλις τελειώσαμε τη συνομιλία μας με τον Τταντή, αυτός οδηγώντας το πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ με τον Κρόκο και ακόμα ένα πρόσωπο στα πίσω καθίσματα, κατευθύνθηκαν προς τα κοντέινερς, χωρίς να θυμάμαι από πού πήγαν. …”


O Σπύρος Τταντής, ο Βασίλης Κρόκος και το τρίτο πρόσωπο που λέει η πιο πάνω μαρτυρία (ήταν ο Αδάμος Αδάμου), υπάκουσαν στις φωνές-διαταγές που έδιναν οι μαστόροι και έγιναν κάρβουνα δίπλα από τα εμπορευματικιβώτια προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Το ίδιον έπαθαν και οι άλλοι τρείς πυροσβέστες ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γιακουμή και ο Παναγιώτης Θεοφίλου.

Ποιοί ήταν αυτοί οι "μαστόροι" που φώναζαν; Ήταν οι δύο διοικητές Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου διότι οι "μαστόροι" της ΕΜΑΚ δεν είχαν έρθει ακόμα, αλλά και όταν ήρθαν δεν πρόλαβαν να πάνε κοντά (το λέει το πόρισμα πάρα κάτω). Οι δύο "μαστόροι" λοιπόν υποχρέωσαν και τους
πυροσβέστες να πάνε κοντά στα εμπορευματοκιβώτια κατά
παράβασιν κάθε κανόνος προφύλαξης σε τέτοιες καταστάσεις.
Αλλά κατά τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά γιατί κάποιοι επιμένουν για το πόρισμα Πολυβίου χωρίς να το έχουν διαβάσει. Ας το διαβάσουν τώρα να μάθουν τί έκανε ο κύριος Πόλυς Πολυβίου και να δούν ποιός πραγματικά φταίει για όλους τους θανάτους ονομαστικά με βάσιν τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Ευτυχώς εγλυτώσαν οι θκυό μιτσοί που επήαν να φέρουν νερόν με τες σίκλες!

Ανώνυμος είπε...

@ Χαμάλης Ο Πολυβίου είναι μαλακίες που λαλεί και το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος προσωπικά. ¨εκαμεν ένα πόρισμα για να "ικανοποιήσει" πολλούς αλλά και διάτρητο για να μπορούν να το αντιμετωπίσουν πολλοί. Το πόρισμα που έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς για την κυπριακή κοινωνία κατασκευάστηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ήθελε να κατακρίνει: Αλά κυπριακά. Τι περιμένεις;;


@ Όλους Οι περισσότεροι μόνιμοι του στρατού είναι "φα και κνίστου". Δεν κάμνουν τίποτε απολύτως. Υπάρχουν και αξιόλογοι επαγγελματίες που αγαπούν την δουλειά τους αλλά αυτοί νιώθουν αχρείαστοι μπροστά σε ΄τοοσους πολλούς ανίκανους. Το Μαρί απέδειξε την ανικανότητά τους. Και είναι καλά γνωστό πως οι ανίκανοι καταντούν ανασφαλείς και κομπλεξικοί. Γι' αυτό και στο στρατό βρίκουν καταφύγιο πολλοί κομπλεξικοί όπως ακριβώς και ο ΕΠΥ και ο αρχιλοχίας που εβασανίζαν το κοπελλούι. Τώρα, αν θα τιμωρηθούν ή όχι αυτούς τους ταιριάζει μια ιδιόρυθμη τιμωρία με το ίδιο νόμισμα.. Να τους βάλεις μες την βαρελλά ανάποδα, να τους κατεβάσεις το σώβρακο και να τους βάλεις μέλι και νάρτουν οι σφήκιες και "οι σφήκιες" να τους φάσιν...

Ανώνυμος είπε...

@ χαμάλης

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι σε μένα.

Έπιασες 5 σελίδες που το πόρισμα 600+ σελίδων και έβγαλες το δικό σου πόρ(δ)ισμα. Δεν ξέρω αν το κάνεις κατά λάθος, Η αν το κάνεις επίτηδες, άρα είσαι προπαγανδιστής. Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή-εικασία κατ εμένα που θα μπορούσες να είσαι και δεύτερος λογαριασμός του Μιχάλη. Εν πάση περιπτώσει.

Δηλαδή ποιος φταίει κατ εσένα? Πες έφευγαν από την σκηνή άπαντες. ΠΑΛΕ θα γινόταν έκρηξη, αλλά δεν θα θρηνούσαμε θύματα. Εσύ στις σελίδες που αναφέρεις εξηγείς (κάπως) γιατί υπήρξαν θύματα, ΟΧΙ γιατί έγινε η έκρηξη..Δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα.

Εσύ τώρα μιλάς εκ των υστέρων. Αφού έγινε η έκρηξη. Ενώ φλέγονταν τα εμπορευματοκιβώτια επι σχεδόν δύο ώρες και δεν είχαν εκραγεί, ήλπιζαν πως θα έσβηναν την φωτιά και όλα θα ήταν μια χαρά.

Με βάση τη λογική σου, αν κατάλαβα σωστά, θα ήταν καλύτερα να έφευγαν. Ίσως να έχεις δίκαιο. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως ΤΙ θα γινόταν? ΟΛΟΙ , ΚΑΙ ο Χριστόφιας, ΚΑΙ εσυ, θα ρίχνατε την ευθύνη στους τώρα Ήρωες, πως τάχα εγκατέλειψαν το καθήκον και δεν έσβησαν την φωτιά, ωσότου να είχε αποφευχθεί η έκρηξη..

ΛΑΚΩΝ

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Ο Μιχάλης γράφει πάντα βάζοντας την υπογραφή του κάτω από τα κείμενα του.
Δεν έχει ανάγκη να κρύβεται πίσω από ψευδώνυμα.

αντισταση είπε...

ρε τουρκομογγολοι ακελικοι εσεις νομιζετε οτι ολα συμβαινουν στην πολιτικη ζωη τυχαια και αυθορμητως, ναι; εσεις εισαστε βλακες. καποιοι νομιζουν οτι δουλεψαν σκληρα και διεκδικησαν τη προεδρια.

οταν CIA σχεδιαζει, σχεδιαζει για επομενα 50 χρονια. αυτο ειναι τεχνολογια, γνωση και επιστημη.

για εσας τεχνολογια ειναι τα mercedes που αγοραζεις φτηνα και τηλεορασεις LCD που βρισκεις φθηνες στο pop-life.

μικρη χωρα, μικρο μυαλο. δεν εχει ουτε αστικη ταξη, ουτε εργατικη.

υπαρχει σκιλικο μαφιοζικο οικογενειακο συστημα. κουμμουνιστες απο 2-3 οικογενειες, δεξιοι απο καποιες αλλες. οι απλοι ανθρωποι βρισκουν καταφυγειο διπλα σε εκεινες ψευδοδυναμεις.

η εκκλησια εχει στενη συνεργασια με διαφορες οικογενειες. ετσι παει ο τοπος.

να πεθανουν οι οικολογοι.

Ανώνυμος είπε...

"Έπιασες 5 σελίδες που το πόρισμα 600+ σελίδων και έβγαλες το δικό σου πόρ(δ)ισμα. Δεν ξέρω αν το κάνεις κατά λάθος, Η αν το κάνεις επίτηδες, άρα είσαι προπαγανδιστής. Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή-εικασία κατ εμένα που θα μπορούσες να είσαι και δεύτερος λογαριασμός του Μιχάλη."

Λάκωνα τούτα είναι ανάξια σχολίου. Τούτα τζι' αν είναι πορδίσματα!


"Δηλαδή ποιος φταίει κατ εσένα?"

Κατ' εμένα; Τί σημαίνει κατ' εμένα; Οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων μιλούν καθαρά. Ο Ιωαννίδης είναι τζιείνος που έδωσεν τες διαταγές να πάνε να σβήσουν τη φωτιά στα κοντέινερς. Όλοι σκοτώθηκαν επειδή υπάκουσαν στις διαταγές Ιωαννίδη. Διαταγές αντίθετες προς τους κανονισμούς ασφαλείας σε περίπτωση ανάφλεξης πυρομαχικών με βάσιν τους οποίους έπρεπεν να διατακτούν να εγκαταλείψουν τον χώρο τζιαί να απομακρυνθούν.
Εν πολλά καθαρόν, τί δεν καταλαβαίνεις;
Εν πάση περιπτώση δεν έχει σημασίαν αν καταλαβαίνεις εσύ! Έσιει άλλους που καταλαβαίνουν πχ αστυνομία, ανακριτές, εισαγγελέας, δικαστήρια κλπ.

Ανώνυμος είπε...

@ χαμάλης

Και ΞΑΝΑΛΕΩ σου, ΑΛΛΟ πράγμα γιατί έγινε η ΕΚΡΗΞΗ, και ΑΛΛΟ πράγμα γιατί έχουμε τα συγκεκριμένα θύματα σήμερα.

Εν πολλά καθαρόν, τί δεν καταλαβαίνεις;
Εν πάση περιπτώσΕΙ δεν έχει σημασίαν αν καταλαβαίνεις εσύ! Έσιει άλλους που καταλαβαίνουν πχ ΟΛΟΙ πλην ακελ.

ΛΑΚΩΝ

Franco είπε...

funeral pyre for every single leftist!

Ανώνυμος είπε...

Θκιάβασε Λάκωνα που ρωτάς γιατί εγίνηκεν η έκρηξη.

Πόρισμα Πολυβίου σελ. 142

Στο ίδιο Σημείωμα αναφέρεται ότι, κατασκευάζεται εις τη ΝΒΕΦ, ειδικός στεγασμένος χώρος για μεταφορά και μόνιμη εγκατάσταση όλου του φορτίου που εκφορτώθηκε από το πλοίο.

Τούτον εν σημείωμαν του τελωνείου που αναφέρεται σε ενέργειες που ανάλαβεν να κάμει η ΕΦ για το φορτίον. Τελικά στέγαστρον δεν εκάμασιν. Γιατί; Οι στρατιωτικοί για να κάμουν κουγκρίν τζιαί στέγαστρον είχασιν κονδύλιν €93000. Το κουγκρίν εστοίχισεν μόνον €40000, τα υπόλοιπα €53000 πού επήασιν;

Εκατάλαβες τωρά γιατί εγίνηκεν η έκρηξη; Η έκρηξη εγίνηκεν ΤΖΙΑΙ διότι εφάαν τα ρυάλια για το στέγαστρον αλλά ΤΖΙΑΙ για πολλούς άλλους λόγους, για τους οποίους εφταίαν μόνον οι στρατιωτικοί. Ο κυριώτερος λόγος όμως που εγίνηκεν έκρηξη και όχι απλή καύση ήταν ο τρόπος που οι στρατιωτικοί εστιβάσαν τα κοντέινερς.

Πόρισμα Πολυβίου σελ. 147

Ο τρόπος που στοιβάχτηκαν τα 98 εμπορευματοκιβώτια,
σχεδιάσθηκε από τον τότε Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ κ. Σοφιανίδη . . .


Εκατάλαβες τωρά;

Δοκίμασε να μελετήσεις μόνος σου το πόρισμαν του Πολυβίου τζιαί θα καταλάβεις καλλύττερα τί επροσπάθησεν να κάμει τούτος ο κύριος. Δαμέ υπάρχει μια πολλά καλή μελέτη-περίληψη-παραπομπές στο πόρισμαν Πολυβίου:


http://koinonioloyika.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

η έκρηξη έγινε γιατί ένας άχρηστος-φονιάς και ανίκανος πρόεδρος διαχειρίστηκε το όλο θέμα των κοντέινερς από την αρχή μέχρι το μεγάλο μπαμ!!!
αν δεν ένοιωθε ένοχος ο φονιάς, θα ζητούσε μια συγνώμη και θα έδινε συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
αντί αυτού, ο άχρηστος και ανίκανος φονιάς δήλωσε στον Πόλυ ότι αν ήξερε ότι ο σταθμός της ΑΗΚ βρισκόταν δίπλα από τη ναυτική βάση, δε θα επέτρεπε την τοποθέτηση των κοντέινερς εκεί. Δηλαδή ο ηλ. σταθμός της ΑΗΚ είχε πιο μεγάλη σημασία για τον ΑΧΡΗΣΤΟ από ότι οι 13 αδικοχαμένες ζωές!
να τον χαίρεστε τέτοιος αμετανόητος φονιάς που είναι!!!

Χαμάλης είπε...

Γύρισε τζιαί που την άλλην τωρά, να δεις τζιαί κανέναν καλλύττερον όρομαν! Κανεί με τους εφιάλτες σας, επελλάναν σας!

Χαμάλης είπε...

"Δηλαδή ο ηλ. σταθμός της ΑΗΚ είχε πιο μεγάλη σημασία για τον ΑΧΡΗΣΤΟ από ότι οι 13 αδικοχαμένες ζωές!"

Καλάν για τον Ιωαννίδην που τους έστειλεν ούλους να καούν ίνταμ πον να πούμεν ρε φιλούιν μου; Είχασιν πιο πολλήν σημασίαν τα κοντέινερς της Συρίας που τες ζωές των στρατιωτών τζιαί των πυροσβεστών;
Άτε να δούμεν τωρά τί θα απαντήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισω οτι οι καλαμαραες εχει 40 χρονια που τσακωνονται για χουντες, για εμφυλιους, για Παναθηναικους και Ολυμπιακους, για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...Και εχει 40 χρονια που ασχολουνται με Μικρουτσικους, fame story και διαφορες αλλες παπαριες...και εγεμισαν με ηλιθιους πολιτικους...

Εμεις τωρα τσακωνουμαστε για 74, για ΕΟΚΑ Α, για Ομονοια και ΑΠΟΕΛ, για ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ...Και λογω των ωραιων μας ΜΜΕ ασχολουμαστε και εμεις με Τζουλιες, Μενεγακη, x factor, Ρουβαδες, fabs 5 πως θκιαολο τους λαλουν...και εγεμισαμε με ηλιθιους πολιτικους...

Σκεφτειτε μονο πως εμεγαλωσαμε εμεις τα παιδια των προσφυγων, με τι θυσιες μας εμεγαλωσαν οι γονεις μας μεστην χλιδη και μετα σκεφτειτε οταν θα καταντησουμε Ελλαδα πως θα καταφερει ο αππωμενος ο Κυπριος να αντεπεξελθει...

Ανοιξετε τα ματια σας, η Κυπρος καταστρεφεται απο τετοιες νοοτροπιες και οι ηλιθιοι πολιτικοι μας αλωνιζουν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΖΙΑΡΟΥ...

Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ..

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ..ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!!ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχάλης

Έχουμε καμιά εξέλιξη με το "γεγονός".? Εν το μεταξύ, ποιόν στρατόπεδο είναι που έγινε?

Λάκων

Μιχάλης είπε...

@ Λάκων

Το θέμα είναι υπό διερεύνηση και δεν δίνουν πληροφορίες για να μην επηρεαστούν οι έρευνες.

Το στρατόπεδο είναι νοτιοδυτικά της Λευκωσίας. Μόνο αυτά μπορώ να πω.

Φαντάζομαι ότι όταν φτάσουν σε αποτέλεσμα θα το ανακοινώσουν, έτσι τουλάχιστον μου είπαν από την Ε.Φ.

Ανώνυμος είπε...

Τσάκισε τους αλήτες αυτούς.Να πληρώσουν για αυτό που κανανε