Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ! ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚΑ!


Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω ότι για να γράψει κάποιος βιβλίο για την ΕΟΚΑ πρέπει να έχει θράσος.
Φαίνεται ότι το βιβλιαράκι του γράφοντος με θέμα τις δολοφονίες των Αριστερών το 1955-59 που κυκλοφόρησε με τη «ΓΝΩΜΗ» τον Απρίλιο του 2012, κάποιους ενόχλησε.
Και φαίνεται ότι ενόχλησε εκείνους που θέλουν να μονοπωλεί η δική τους, η καθιερωμένη άποψη για την κρίσιμη εκείνη περίοδο.
Ενόχλησε εκείνους που δεν ανέχονται να ακουστεί η παραμικρή κριτική στο μυθολογικό περίβλημα που προσέδωσαν στην ΕΟΚΑ.
Αντί να παραδεχτούν τίμια και ειλικρινά, όπως συνέβη και συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου ότι έγιναν λάθη, ότι έγιναν εγκλήματα (διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι έγιναν τέτοια), προσπαθούν να λοιδορήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.
Έτσι αντί να συμβάλουν κι αυτοί στην ενότητα και την ομοψυχία προσπαθούν να διατηρήσουν την εικόνα που οι ίδιοι δημιούργησαν, χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής.
Ε δε μπορεί κύριοι όλα να έγινα τέλεια, όλα να έγινα άψογα.

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι μάλλον η Κύπρος θα διατηρεί και πάλι την πρωτοπορία και την πρωτοτυπία και σ’ αυτό τον τομέα. Ίσως και να είναι η μοναδική χώρα παγκόσμια που διατηρεί ακόμη τη νοοτροπία του αλάθητου.

Είδαμε, λοιπόν, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΑ Παναγιώτη Κλεοβούλου να κουνάει από τηλεοράσεως το συγκεκριμένο βιβλιαράκι και να το πετά παραπλεύρως με απαξιωτικό τρόπο και να το χαρακτηρίζει ως προπαγανδιστικό!
Έτσι έχουν μάθει. Αν κάτι δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους είναι προπαγάνδα.
Και τα λένε αυτά πολλές φορές χωρίς να έχουν διαβάσει καν το περιεχόμενο ή πιάνονται από λέξεις και σημεία που νομίζουν ότι τους εξυπηρετεί.

Ο περιβόητος Μιχάλης Μιχαήλ…!

Στις δύο τελευταίες εκδόσεις της εφημερίδας «Μάχη» επιχειρεί να απαντήσει στα όσα αναφέρονται στο βιβλιαράκι ο πρώην αγωνιστής της ΕΟΚΑ και πρώην αξιωματικός της Ε.Φ. Χρίστος Μιτσίδης.

Αναφέρεται στον γράφοντα με ειρωνικό τρόπο χαρακτηρίζοντας τον… περιβόητο! Γράφει: «Αναφερόμουν ονομαστικά στον περιβόητο που είχε το θράσος να εκδώσει μικρό βιβλίο με τον τίτλο “Εν ψυχρώ δολοφονίες στελεχών της Αριστεράς”, υποσχόμενος ότι θα διαψεύσω όλα όσα παραθέτει».

Πρέπει να επισημάνω ότι τόσο ο κ. Κλεοβούλου όσο και ο κ. Μιτσίδης αποφεύγουν εργολαβικά να αναφέρουν ολόκληρο τον τίτλο του βιβλίου, διότι τότε θα χαλάσει η… σούπα.

Ωστόσο στο παρόν στάδιο δεν θα σχολιάσω τα όσα αναφέρει ο κ. Μιτσίδης διότι εξ’ όσων αντιλαμβάνομαι δεν έχει ολοκληρώσει την απάντηση του την οποία δημοσιεύει σε συνέχειες.

Δεν θα του πω, όμως, ότι έχει το θράσος να απαντήσει στα όσα έγραψα. Αντίθετα θα του πω ότι η κριτική είναι και χρήσιμη και επιβαλλόμενη και καλοδεχούμενη.
Σε καμιά περίπτωση έχω δηλώσει ότι διεκδικώ το αλάθητο, κάτι το οποίο φαίνεται να διεκδικεί ο ίδιος αλλά και το σύνολο σχεδόν των ομοϊδεατών του.

Πάντως πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Μιτσίδης στα δύο άρθρα που έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα, δεν απαντά σε κανένα σημείο απ’ όσα παρατίθενται στο βιβλιαράκι.
Αναλώνεται στις γνωστές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τότε από το ΑΚΕΛ και την ΠΕΟ χωρίς να προστίθεται οτιδήποτε το νέο. Επαναλαμβάνει τα όσα αναμασιούνται τόσα χρόνια, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία των ζητημάτων.

Γράφει μεταξύ άλλων ότι οι κομμουνιστές «Έδωσαν στους Άγγλους αποικιοκράτες ανέλπιστη, και απρόσμενη βοήθεια, με την εντολή που έδωσαν στους οπαδούς τους, να μην αφήσουν κανένα δικό τους να ενταχθεί ή να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο την ΕΟΚΑ». Και προσθέτει ότι «Με την πάγια διαταγή προς τα μέ­λη και τους οπαδούς τους, για να εναντιώνονται με πρακτικά μέτρα κατά των μαχητών της ΕΟΚΑ, που είχε σαν αποτέλεσμα την θυματοποίηση μερικών αριστερών, έδω­σαν όπλα στους αποικιοκράτες Άγγλους για να εντείνουν τα μέ­τρα τους κατά των ελευθερωτών της Κύπρου αγωνιστών της ΕΟΚΑ».

Ούτε κι αυτό είναι κάτι το νέο. Αποτελεί αναμάσημα των όσων γράφει ο Φ. Παπαφώτης. Θέλω όμως να επισημάνω τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται: «με την πάγια διαταγή»!
Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Θεωρούν ότι όλοι λειτουργούν με διαταγές, όπως λειτουργούσαν οι ίδιοι εκείνη την περίοδο όσο και μετέπειτα.

Η αναφορά περί θυματοποίησης μελών της Αριστεράς δεν είναι δική του. Περιλαμβάνεται στις αναφορές του κ. Παπαφώτη αλλά και στην έρευνα που συνέγραψαν το 2002 οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών.

Μόνο που οι παραθέσεις των γεγονότων αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε άλλο παρά δικαιώνουν αυτό τον ισχυρισμό. Όμως αυτά θα λεχθούν εν καιρώ, και ελπίζω πολύ σύντομα.

Πρόσκληση σε διάλογο

Καλώς ή κακώς η περίοδος της ΕΟΚΑ αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών, της Αριστεράς και της Δεξιάς.
Υπάρχουν πολλά περιθώρια για να διαλευκανθούν πράγματα και καταστάσεις και να λυθούν διαφορές αλλά και παρεξηγήσεις.

Ο γράφων θεωρεί ότι ενόσω τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή δεν συζητούνται και η κάθε πλευρά εμμένει στις θέσεις και απόψεις της δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνευση.
Θα συνεχίζονται οι διαμάχες όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μόνο που η ευθύνη δεν βαραίνει την Αριστερά.
Από το 1958 μέχρι σήμερα είναι ανοικτή η πρό(σ)κληση προς την τότε ηγεσία της ΕΟΚΑ και των συνδέσμων Αγωνιστών για να γίνει διάλογος.
Οι πόρτες ήταν και εξακολουθούν να είναι κλειστές από πλευράς ΕΟΚΑ και όχι από την πλευρά της Αριστεράς.

Έγιναν προσπάθειες για να διεξαχθεί ένας διάλογος, ακόμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά η απάντηση από πλευράς αγωνιστών παρέμεινε και παραμένει αρνητική.

Εξ’ όσων φαίνεται, γνωρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν άδικο δεν θέλουν και δεν επιθυμούν να παραδεχτούν λάθη και παραλείψεις.
Ωστόσο ξεχνούν ένα βασικό παράγοντα. Ότι όλους μας κρίνει η ιστορία.
Και η ιστορία είναι αμείλικτη… 

Αναμένω, λοιπόν, από τον κ. Μιτσίδη να διαψεύσει. Όχι εμένα αλλά τον αρχηγό του και όλα όσα έγραψε και περιέλαβα στο συγκεκριμένο βιβλιαράκι.
Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα επανέλθω επί του ζητήματος.

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκείνη η ωραία κοπέλλα στην εφημερίδα μαχη είσαι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Νιχάλη Νιχαήλ, σκέφτηκες ποτέ γιατί σε νοιάζονται μόνο οι ακροδεξιοί; γιατί εσύ είσαι ακροαριστερός...

Z είπε...

Αμάρτησες κ. Μιχάλη μας, αμάρτησες.
Δεν γίνεται να έρχεσαι και να χαλάς τόσους μύθους που έχτισαν κάποιοι για να τρων και να βορδονίζουν πάνω στη ράχη του κοσμάκι.

Να κορδώνουν και να καμαρώνουν στις εξέδρες άνθρωποι που έπρεπε να ντρέπονται να εμφανίζονται δημόσια.

Να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο αυτά που γράφεις τους ενοχλούν.
Τους ενοχλούν και εκείνα που ΔΕΝ γράφεις, και αφορούν κάποιους προσωπικά.
Είναι εξ εκείνων που τυγχάνει να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις (προσωπικές) εκείνης της περιόδου.
Και ξέρουν ότι τα ξέρεις.
Αυτό είναι που φοβούνται, νομίζω, περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

An o Mihail einai akraios, tote poioi einai oi metriopa8eis?

Grafei panta xwris akrotites kai me stoixeia, den vrizei,kakologei opws esi kai kapoioi alloi.

Giati den apantete pote kai panta grafete "eksipnades"?

Epeidi den exete ti na peite?

Ανώνυμος είπε...

είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνεις, μας δίνεις και τις άλλες όψεις της ιστορίας και των όσων ξέραμε μέχρι τώρα αλλά πρόσεχε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙα φορά προδότης πάντα προδότης!


Μιχάλη,

Ξέρεις στ' αλήθεια ποιος είναι ο κυριος που σε επικρίνει? Λοιπόν εμείς που μένουμε πιο κοντά στην Πύλα μπορούμε τον ξέρουμε καλά. Είναι κάποιες προδοτικές συμπεριφορές ορισμένων που οδήγησαν την Πύλα στα σαγόνια του τούρκικου στρατού. Ενώ υπήρχε συμφωνια με το στρατό του ΟΗΕ το 1974 να απομακρυνθούν οι τούρκοι από την Πύλα, κάποιος βλάκας εβαλε με αυτόματα στις θέσεις των κυανοκράνων και αυτοί απομακρύνθηκαν.. τις θέσεις τους κατέλαβε ο τούρκικος στρατός και οι ε/κ αδειασαν την Πύλα. Ο βλάκας αυτός ψευδοαξιωματικός που ουδεποτε πρόσφερε κάτι στον τόπο βγαίνει σήμερα και το παίζει "αγωνιστής".
Γι' αυτό σου λέω και σ' αυτή την περίπτωση μη φοβάσαι ...ορισμένοι είναι βλάκες για πάντα.

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακισμενε Μιχαήλ είσαι ένας ψεύτης πράκτορας των τούρκων.

κωστας αχνιωτης τεως ακελικος και αγωνιστης της εοκα ,του ακριτα και του εφεδρικου σωματος είπε...

αυτα που δεν θελει να πει ο μιχαλης μιχαηλ ειναι οτι ο κυριος μιτσιδης ο συγχωριανος μου προερχεται απο ακελικη οικογενεια και οτι και ο ιδιος ηταν μελος του ακελ.ο κυριος μιτσιδης ειναι ενας απο τους λιγους ακελικους που πηραν την αποφαση να πολεμησουν τον αγγλο κατακτητη και να μην υποκυψουν στις αγγλοδουλες εντολες του ακελ. 2. ο κυριος μιχαηλ στο βιβλιο του απεφυγε να γραψει ποια ηταν ακριβως η αντιδραση του ακελ στην εναρξη του αγωνα της εοκα.απεφυγε να γραψει τις βρισιες που εγραψαν οι προγονοι του υπερ αγγλιας φυσικα. 3. ο κυριος μιχαηλ απεφυγε να γραψει για τις ενεδρες που εστηναν ακελικοι σε ολη την κυπρο για να εμποδισουν την εοκα να πληξουν τους αγγλους. 4. ο κυριος μιχαηλ απεφυγε να μας πει οτι το ακελ απο τον καιρο της ιδρυσης του ως σημερα υπαγεται στο κομμουνιστικο κομμα αγγλιας απο οπου και παιρνει τις εντολες του. 5. απεφυγε ο κυριος μιχαηλ να γραψει οτι οχι μονο το ακελ πολεμησε με λυσσα την εοκα αλλα και οτι μετα στην ουσια συμμαχησε με την εοκα εναντια στον μακαριο και εναντια στις συμφωνιες ζυριχης -λονδινου. 6. απεφυγε ο κυριος μιχαηλ να γραψει οτι ο τευκρος ανθιας και αλλοι επιφανεις ακελικοι εξυμνησαν τον αγωνα της εοκα. 7.απεφυγε ο κυριος μιχαηλ να γραψει οτι το ακελ ειναι το μονο κομμουνιστικο κομμα παγκοσμια που οχι μονο απεφυγε και αποφευγει ακομα να συγκρουστει με τους ιμπεριαλιστες αλλα και οτι δεν ανεφερε καν τον τσιε γκεβαρα την εποχη που αυτος πολεμουσε τον ιμπεριαλισμο. σημερα το ακελ κυκλοφορει βιβλια με τον τσε. 8.απεφυγε ο κυριος μιχαηλ να γραψει οτι το ακελ απαιτουσε δικαιωμα αυτοδιαθεσης για την τουρκικη μειονοτητα θεση την οποια εκμεταλευτηκε η τουρκια και απαιτουσε απο τοτε ιση συμμετοχη της μεινοτητας στα κοινα ωσαν κοινοτητα ιση με την πλειοψηφια.9.απεφυγε να πει οτι το ακελ επαθε πανωλεθρια κομματικα λογω της συμπραξης του με τον αγγλο κατακτητη και οτι αραιωσαν πολυ οι ταξεις του με την ληξη του εθνικου αγωνα της εοκα. 10.απεφυγε να πει οτι απο την δεκαετια του 60 το ακελ ενω μισει την εοκα και λεει τους αγωνιστες φονιαδες και ιμπεριαλιστες αποφασισε να ακελοποιησει τον γρηγορη αυξεντιου και να εκμεταλευτει την εκτελεση στεφανιδη για πολιτικους λογους.ετσι ενω η οικογενεια του γρηγορη απειλουσε το ακελ με αγωγες το ακελ οχι μονο δεν απολογηθηκε αλλα ακομα και σημερα επιβαλλει στα μυαλα των κακομοιρων οπαδων του οτι δηθεν ο υπαρχηγος της εοκα ηταν ακελικος και προδωθηκε δηθεν απο τον αρχηγο του.! 11. απεφυγε επισης ο κυριος μιχαηλ να γραψει οτι το ακελ εβαζε τα μελη του να καταδιδουν στους αγγλους τα μελη της εοκα και να προκαλουν προβληματα οταν βλεπουν αγωνιστες δια τον λογο οτι οι αγγλοι θα θεωρουσαν οτι το ακελ ειναι πισω απο την εοκα υπο τις εντολες των σοβιετικων. 12.απεφυγε επισης να γραψει οτι το ακελ οχι μονο δεν συμμετειχε σε κανενα αγωνα εναντια στην αγγλια οπως εγραφε καποτε η χαραυγη αλλα και καταδικασε την εξεγερση των οκτωβριανων κατηγορωντας την εκκλησια της κυπρου ως υποκινητη της εξεγερσης που οδηγησε στο καψιμο του κυβερνειου. 13.δεν εγραψε επισης οτι το ακελ απο τοτε ξεκινησε μια συκοφαντικη εκστρατεια κατα της ορθοδοξης μας εκκλησιας και μεχρι σημερα ο κοινος θνητος μεσα στο ακελ πολεμα τους ιερεις διοτι το κομμα θεωρει εγκλημα την προτροπη της εκκλησιας σε αντισταση κατα των εκαστοτε κατακτητων. 14 οπως επισης ποτε δεν εγραψε ο κυριος μιχαηλ οτι στο χωριο αχνα οι κομμουνιστες κακοποιουσαν τους συγγενεις αγωνιστων μετα απο καθε επιτυχημενο χτυπημα της εοκα

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΧΑΛΗ..

ΚΑΝΕ ΜΙΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΘΑΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΒΑΡΚΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΤΖΙΑΙ ΗΒΡΑΝ ΤΖΙΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΖΙΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΝ ΤΖΙΕΙΜΕΣΑ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑΜΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Μιχαλη εγραψα και πιο παλια αλλα δεν απαντησατε.

Εισαστε μελος της επιτροπης του Ονησιλλου Γερολακκου...

Απ οτι εχω πληροφορηθει εχετε φτιαξει ενα σημα για τον Ονησιλλο το οποιο ειναι ουσιαστικα αντιγραφη του λογοτυπου των κρασιων Ονησιλλος..

Το λογοτυπο του Ονησιλλου Γερολακκου ηταν το σταχυ...Αν μπορεις προωθα τουτο το σημα επειδη δεν ειναι σωστο μετα το 74 να εχει οτι να ναι σημα ο Ονησιλλος

http://i55.tinypic.com/vn1qmt.png

Ελπιζω να απαντησεις..

Μιχάλης είπε...

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία για το σήμα του Ονήσιλλου Γερολάκκου.

Απολογούμαι που δεν σου απάντησα την προηγούμενη φορά. Το ξέχασα εντελώς και απολογούμαι γι’ αυτό.

Έκανες πολύ καλά που μου το έστειλες και σε ευχαριστώ ξανά.

Ψάξαμε για να βρούμε το κανονικό σήμα αλλά δεν βρέθηκε πουθενά κι έτσι φτιάξαμε ένα καινούριο.

Να είσαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

mixalis nektarios mixahl. ayto einai pragmatiko toy onoma.

Σολιάτης είπε...

Κώστας αχνιωτης τέως ακελικος και αγωνιστής της εοκα ,του ακριτα και του εφεδρικού, (μήπως ήσουν αγωνιστής και της ΕΟΚΑ β;) (δηλαδή να υπολογίσουμε ότι είσαι γύρω στα 70;)
1 Ποιες είναι οι αγγλόδουλες εντολές του ΑΚΕΛ και σε ποιο έγγραφο βρίσκονται;
2 ποιες είναι οι βρισιές κατά των αγωνιστών και υπέρ της Αγγλίας; Για τους χαρακτηρισμούς όπως βαρελότοι το ΑΚΕΛ κάνοντας αυτοκριτική, κάτι που απουσιάζει από άλλους πολιτικούς χώρους, απολογήθηκε.
3 Γράψε μας μια ενέδρα που έστησε το ΑΚΕΛ για να εμποδίσει την ΕΟΚΑ, με στοιχεία όμως
4 Πως αποδεικνύεις ότι παίρνει εντολές το ΑΚΕΛ από το ΚΚ Αγγλίας; Και γιατί να παίρνει; Μήπως το ΚΚ αγγλίας είναι πιο δυνατό;
5 Πως το ΑΚΕΛ πολέμησε με λύσσα την ΕΟΚΑ; Με στοιχεία και όχι κουβέντες του αέρα. Διότι ξέρω να λέω και γω τέτοιες.
Το ότι το ΑΚΕΛ ήταν ενάντια στις συνθήκες Ζυρίχης Λονδίνου ήταν κακό; Η ΕΟΚΑείχε ενιαία στάση απέναντι σ’ αυτές τις συμφωνίες;
7 Αν το ΑΚΕΛ απόφυγε να κάνει αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες δεν ξέρω τι εσύ θεωρείς αγώνες; Μπορεί όμως να τους έκανε ο ακρίτας του οποίου λες πως ήσουν αγωνιστής.
8 πότε το ΑΚΕΛ ζητούσε ή απαιτούσε αυτοδιάθεση για την τουρκική μειονότητα και ίση εκπροσώπηση; Σε ποια έγγραφα φαίνεται αυτό; Σε ποια βήματα το ζητούσε;
Ποια στοιχεία έχεις;
9 Που και πότε και σε τι συνέπραξε το ΑΚΕΛ με την αγγλική κατοχή; Το ΑΚΕΛ δεν συμφώνησε με τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου και επέμεινε στην ένωση με την Ελλάδα. Το ΚΚΚ από της ίδρυσης του τάχθηκε ενάντια στην αγγλική κατοχή και υπέρ της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Στη συνέχεια το ΑΚΕΛ συνέχισε τους εργατικούς και αντιαποικιακούς αγώνες.
10 Το να διαφωνεί το ΑΚΕΛ με την ταχτική της ΕΟΚΑ στον ένοπλο αγώνα (ο οποίος αποδείχτηκε λάθος, όπως παραδέχτηκε και ο Γλ. Κληρίδης στο βιβλίο του η κατάθεσή μου,) αυτό δεν σημαίνει πως το ΑΚΕΛ μισεί την ΕΟΚΑ. Αν ζητεί δικαίωση και αποκατάσταση για τους δολοφονηθέντες αριστερούς από την ΕΟΚΑ αυτό δεν σημαίνει πως μισεί την ΕΟΚΑ. Το ΑΚΕΛ τιμά τον καθένα που αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Κύπρου.
Για τον Στεφανίδη διάβασε τι γράφει ο μη αριστερός ερευνητής Μ. Δρουσιώτης στο βιβλίο του ΕΟΚΑ σκοτεινή όψη.
Που είδες ή άκουσες ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί η υποβάλλει πως ο Γρ. Αυξεντίου ήταν ΑΚΕΛικός; Ο Αυξεντίου προδόθηκε από τις τάξεις της ΕΟΚΑ αυτό φαίνεται από τις έρευνες.
Για τα υπόλοιπα δώσε στοιχείακαι όχι δικές σου σκέψεις που δεν βασίζονται πουθενά. Το ΑΚΕΛ να σου θυμίσω πως συνεργάστηκε με τον Μακάριο τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου. Το σύνταγμα της Κυπριακής δημοκρατίας μιλά για ανεξιθρησκία και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακολουθεί όποιαν θρησκεία θέλει ή να ναμη πιστεύει πουθενά. Υπόδειξε έστω και μια φορά που το ΑΚΕΛ μίλησε κατά της ορθοδοξίας.
Ξυπνήστε επιτέλους.

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

Λοιπόν! Όποιος ξαναγράψει πελλάρες δαμέσα δα, θα έσιει να κάμει μαζί μου.
Εδώ μέσα είναι κατοικημένη περιοχή τζιαι γράφουν μόνο σοβαροί τζιαι μορφωμένοι αδρώποι.
τα χτηνά παρακαλούνται να μαντριστούν αμέσως!

ποποροπουλος είπε...

το ακελ ειναι το μοναδικο κομμα που δεν ειχε στην σχεση με την ελλαδα συνδρομο στοκχολμης.

Μιχάλης είπε...

@ κωστας αχνιωτης κλπ.

Με πρόλαβε ο Σολιάτης κι έτσι θα κάνω μερικά συμπληρώματα, με δεδομένο ότι εσύ έχεις την υποχρέωση να αποδείξεις τις κατηγορίες σου.

1. Δεν με ενδιαφέρει και δεν έχει καμία σημασία από ποιας ιδεολογικής κατεύθυνσης οικογένεια προέρχεται ο κ. Μιτσίδης. Το αν προέρχεται από αριστερή οικογένεια δεν σημαίνει ότι ήταν αριστερός.
2. Πρώτα πρώτα η έκταση του βιβλίου δεν επέτρεπε να γράψω και πολλά άλλα πράγματα. Έκανα μόνο μια μικρή αναφορά. Αντικείμενο του βιβλίου – που όλοι όσοι θελήσατε να σχολιάσετε το αποφύγατε – ήταν η απόδειξη των προθέσεων του Γρίβα εναντίον της Αριστεράς. Σε ρωτώ, αμφισβητείς τα γραφόμενα του Γρίβα; Γράφεις για βρισιές εναντίον των αγωνιστών. Ναι δεν το αρνούμαι. Αλλά ξέχασες να γράψεις ότι απολογήθηκε το ΑΚΕΛ γι’ αυτό. Τα υπέρ της Αγγλίας πού τα είδες;
3. Ποιες είναι αυτές οι ενέδρες που έστηναν οι ΑΚΕΛικοί και μάλιστα σε ολόκληρη την Κύπρο; Αν είναι σαν αυτή που γράφει ο κ. Μιτσίδης μόνο γέλια προκαλεί.
4. Αποφασίστε πού υπάγεται το ΑΚΕΛ. Ο Παπαφώτης λέει ότι ήταν όργανο του Κ.Κ. Αγγλίας, ο Α. Καραμήτρος λέει ότι ήταν όργανο της Μόσχας, ο Κυριάκος Ψαράς γράφει ότι καθοδηγείτο από τον διεθνή Κομμουνισμό, ο Παπαγεωργίου λέει ότι καθοδηγείτο από το ΚΚΕ. Άντε λοιπόν, αποφασίστε και τα ξαναλέμε. Αν και το σημείο 4 συγκρούεται με το 11.
5. Ακριβώς αυτό έπρεπε να σε προβληματίσει για το άστοχο του ισχυρισμού σου. Αν το ΑΚΕΛ πολεμούσε με λύσσα την ΕΟΚΑ, θα αποδέχονταν μετά να συνεργαστούν μαζί του; Κάπου δεν γωνιάζει αυτό.
6. Δεν είναι μόνο ο Ανθίας. Και άλλοι ΑΚΕΛικοί το ίδιο έκαναν. Τη στιγμή που τους κατηγορείτε ως προδότες και αντιμαχόμενους την ΕΟΚΑ. Μόνο και μόνο αυτό καταρρίπτει και πάλι τις αερολογίες σας.
7. Φαίνεται δεν έχεις ακούσει για τις δίκες του 1933 και του 1945 όπου οι ΑΚΕΛικοί πήγαν δικαστήρια με την κατηγορία της ανατροπής του καθεστώτος.
8. Αυτή είναι μια «εξυπνάδα» που εφηύρε ο Παπαφώτης και το ανεμίζει. Το αναφέρει και ο Μιτσίδης. Εσύ το διάβασες; Και αν ναι ποιο συμπέρασμα βγάζεις;
9. Ποια πανωλεθρία έπαθε το ΑΚΕΛ συνεπεία της ΕΟΚΑ όταν το 1959 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην Κύπρο (περίπου 100 χιλιάδες) υπέρ της νομιμοποίησης του; (Παρεμπίπτοντος, άκουσες ποτέ ότι το ΑΚΕΛ τέθηκε εκτός νόμου από τους Άγγλους;)
10. Κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί τα όσα γράφεις για τις ακελοποιήσεις έχεις; Επίσης έχεις κάποιο απτό στοιχείο που να λέει πως οι ΑΚΕΛικοί λένε ότι ο Αυξεντίου προδόθηκε από τον Γρίβα;
11. Ισχύει ότι και στο 4.
12. Μπορείς να μου πεις ποια ήταν η στάση της Εκκλησίας την επομένη των Οκτωβριανών;
13. Πού το βρήκες αυτό το φρούτο;
14. Δώσε μου στοιχεία και θα σου απαντήσω. Γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε στην Άχνα. Θέλεις να τα βγάλουμε στη φόρα;

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε αυτήν την ασταμάτητη κατηφόρα, που μας έριξε η κυβέρνηση του Χριστόφια τα τελευταία 4 χρόνια με τις αλεπάλληλες παλινωδίες, τους άστοχους χειρισμούς και την πλήρη αντικανότητα της να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που η ίδια μεγένθυνε με την απραξία της και τον μοιρολατρισμό της, και προ το φάσματος η Κύπρος με τους 37 χιλλιάδες ανέργους, τα ολοένα και περισσότερα πτωχευμένα καταστήματα και επιχειρήσεις, το αποτελειωμένο εμπόριο, τη μαραζωμένη οικοδομική βιομηχανία και τα τόσα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και προ του φάσματος του ξεπουλήματος της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και την ξένη οικονομική κυριαρίαρχία επι της Κύπρου και τις τεράστιες θυσίες που θα κληθούν να καταβάλουν ξανά οι εργαζόμενοι παρά τις περι αντιθέτου υποσχέσεις των Χριστόφια, Σταυράκη, Κίκη και της λοιπής κομπανίας, το Ακελ προσπαθεί με την προσφιλή του μέθοδο, τον αντιγριβισμό, αντιεοκαβισμό, και αντιφασισμό να αποσπάσει την προσοχή των άβουλων οπαδών του από τα προβλήματα της χώρας, με θέματα της δεκαετίας του 50.
Κάθε προσπάθεια για συζήτηση με αυτά τα κατευθυνόμενα όργανα του Ακελ απλώς ρίχνει νερό στο μύλο του αντιπερισπασμού που επιχειρεί το Ακελ για να μην απαντήσει για τις τεράστιες ευθύνες του για την κατάντια της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστοφιας φταιει επειδη δεν την εκατσε των φιλων του Νικολακη και του Αβερωφ τζιαι αφησε τους να απολυουν κοσμο...

Οπως τζιαι τον παρεα τους τον Ορφανιδη με τα ελληνικα ομολογα..

Σολιάτης είπε...

5/27/2012 7:00 μμ
Ποιοί είναι αυτοί άραγε που περιόρισαν της ιστορία της Κύπρου στο 1955-59; Ποιοί μια την άλλη ανατρέχουν στο 1955 και στον αγώνα της ΕΟΚΑ γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν εκτός από τα παραμύθια που έφτιαξαν για να αυτολιβανίζονται; Ας μη μας τα θυμίζουν. Η ιστορίκή έρευνα είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώσιν και συμόρφωσιν. Την αλήθεια βέβαια κάποιοι τη φοβούνται!

Ανώνυμος είπε...

xkarfoma τι έπαθε ξέρει κανένας;

Ανώνυμος είπε...

ψαχνω κωδικους του xkarfoma ξέρει κανένας. pls share

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι κάτι που περιόρισαν κάποιοι, είναι τον εαυτό τους και το κόμμα τους απέχοντας από την μεγαλύτερη επανάστηση των Ελλήνων Κυπρίων τους τελευταίους αιώνες που έφερε και την από απομνημονεύτων χρόνων προσδοκόμενη ελευθερία στον τόπο μας. Η ιστόρία υμνεί αυτούς που συμμετείχαν και καταδικάζει αυτούς που απείχαν, καταδίκασαν και κατεδίωξαν τον ένδοξο αγώνα μας.
Οι Ελευθερωτές της Κύπρου δεν έχουν να φοβηθούν, άλλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αναπλάσουν και να ανασκευάσουν την ιστορία του τόπου προκειμένου να τους χωρέσει.

Σολιάτης είπε...

5/28/2012 5:35 μμ
Καλυνύχτα, ονειρα εθνικά. Ο (ένδοξος ένοπλος αγώνας) για την ένωση απέδωσε τις συνθήκες Ζυρίχης Λονδίνου, τα καπετανάτα 1960-63 τον διαχωρισμό και την υπονόμευση της κυπριακής δημοκρατίας, ο (αγώνας) της ΕΟΚΑ β για την ένωση απέδωσε καρπούς και έφερε την ένωση με την Τουρκία, (μπράβω σας)

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 5/27/2012 7:00 μμ

Φαίνεται ότι δεν έχεις ακούσει για επενδύσεις στην Ελλάδα κλπ, κλπ., ούτε ότι σε όλη την Ευρώπη συντελείται η μεγαλύτερη οικονομική κρίση του αιώνα. Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι θέμα της παρούσας ανάρητησης.

Φαίνεται ότι δεν ακούς κάποιες εκπομπές που αρκετοί θυμήθηκαν τον αγώνα του ΑΚΕΛ, την «προδοσία» του ΑΚΕΛ και άλλα πολλά.
Κατά τα άλλα μιλάς για προσφιλή μέθοδο του ΑΚΕΛ.

Μη ξεχνάς αγαπητέ μου ότι ο Μάης είναι ο μήνας που σημειώθηκαν οι περισσότερες και αγριότερες δολοφονίες αριστερών.
Σίγουρα δεν τις ξέρεις διότι ποτέ και κανένας δεν σου τις είπε.
Και αυτό είναι που ενοχλεί, ότι τώρα λέγονται…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 5/28/2012 5:35 μμ

Αποφασίστε αγαπητέ μου αν απείχε ή όχι το ΑΚΕΛ.

Δυστυχώς για σας δεν απείχε. Συμμετείχε με το δικό του τρόπο.
Και σε ρωτώ, ποιος ήταν ο βασικός παράγοντας των απεργιών;
Πού επιδίωκαν να κτίζουν κρησφύγετα σε αρκετές περιπτώσεις μέλη της ΕΟΚΑ;

Και επειδή μιλάς για κάποιους που «προσπαθούν να αναπλάσουν και να ανασκευάσουν την ιστορία του τόπου προκειμένου να τους χωρέσει», σε καλώ να αντικρούσεις συγκεκριμένα τα όσα έχουν λεχθεί και καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Μιτσίδης αντί να απαντήσει στα όσα έγραψα, περί άλλων (και χιλοαναμασημένων) τυρβάζει;

Ανώνυμος είπε...

γραψε ο.τι θελεις, ποιος θα διαβασει το βιβλιο σου; 100 κοπυ.

Ανώνυμος είπε...

μετα απο 2 χρονια θα διεξαχθει δημοψηφισμα για επανενωση και οι 2 πλευρες θα ψηφισουν ΟΧΙ.

Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 1 ΣΕΝΤ -- ΣΟΛΙΑΤΗΣ 5 ΣΕΝΤ -- ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1000 € -- ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ 10 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΟΚΑ..

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΗΣΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ..

ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ..

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ..

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

και προδότες να μην ήταν, είμαι σίγουρος ότι ήταν παράσιτα!

βαθυ ακελ είπε...

hellloooo

Ανώνυμος είπε...

I shall put you all in the βιτρίν!
I mean to speak, είμαι μακάκας!!

Ανώνυμος είπε...

ρε υπάρχει ένα πράγμα που δεν κατάλαβα. γιατί ο στέφανος στεφάνου δεν σας συμπεριφέρεται καλά (χθεσινή διάσκεψη - στον πασιά); δεν είσαστε σύντροφοι;

Ανώνυμος είπε...

χθές χριστόφιας ομολόγησε πως ο ίδιος δεν είναι πλέον κομμουνιστής.

osr είπε...

Μιχάλη δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη μίσος
μίσος για τον "άλλον"

στην κοινωνία του ετεροκαθορισμού τζαι της πίκκας των γηπέδων με τους μεν οπαδούς να βαστούν το ένα σύμβολο για πίκκα τζαι τους άλλους για πίκκα και μόνο το άλλο χωρίς κανένας στην πραγματικότητα να γνωρίζει για την ουσία και τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα σύμβολα

είναι ίσως από τις πλέον σημαντικές προσπάθειες αυτό που κάνεις δηλαδή να ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα τζαι ταυτόχρονα φυσικά και από τις πιο δύσκολες

η αντίδραση των φανατισμένων δογματικών κοπελλουθκιών που έτσι έμαθαν να πιστεύκουν μιαν ζωή κλείνοντας τα μάτια τζαι τα αυτιά τους σε οτίδήποτε άλλο είναι ενδεικτική της νοοτροπίας που κυριαρχεί σε τούντον τόπο τζαι είναι γιαυτό που κάμνει τζαι πιο σημαντική τούντην προσπάθεια που κάνεις

είναι ξεκάθαρο ότι μιλάς με σεβασμό για τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για τα πιστεύω του και επειδή πίστευαν ότι έκαναν το καλό για τον τόπο τους σε αντιδιαστολή με τα ξερατά που χρησιμοποιούν οι ανώνυμοι που ουτε καν ένα νικ για αναφορά δεν έχουν ξεφτιλισμένοι καραγκιόζηδες που γράφουν δαμέσαδα

συνέχισε την προσπάθεια τζαι να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις ακόμα πιο πολλούς συμπαραστάτες!

πρέπει να ξεπεράστουμε τους παράληλους κόσμους που ζούμε στην κύπρο

http://www.youtube.com/watch?v=hkwGT53_DI8&skipcontrinter=1

βαθυ ακελ επαγρυπνιση είπε...

οπως σοβιετικη ενωση θα διαλυσουμε τον ευατο μας, το κομμουνιστικο καθεστος που τωρα επικρατει στην κυπρο. οι ανθρωποι θα νομιζουν οτι κερδισε ο καπιταλισμος. μετα απο 10 χρονια θα βγαλουμε δικο μας πουτιν. περιμενετε καπιταλιστες. αγωνας και παλη μεχρι τελικη νικη!!!

βαθυ ακελ επαγρυπνιση είπε...

θα αλλαξουμε περιβολη για αυτο ρεζιλευουμε τον εαυτο μας. τα μεθυσμενα μελη του κοκκινου στρατου μονο θα τραγουδισουν καλινκα πλεον.

Ανώνυμος είπε...

To osr and akelika parasites living in our bodies. If u think that u live in a parallel world and not getting on well with our sun, you can go back to your own solar system and galaxy.



I threw the apple, je I threw the apple but it didn’t roll
And I wanted to kiss her but she wouldn’t leave me to
I threw the apple, je I threw the apple, rosemary leaf on the carob tree, on the carob tree but it didn’t roll
Je I called the eldest one je came the youngest one

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 55-59 Το ότι ήταν λάθος η έναρξη του ένοπλου αγώνα νομίζω είναι πλέον εμφανές. Άλλωστε και πολλοί από τους συμμετέχοντες δειλά-δειλά το παραδέχονται. Ακομα και ο μετέπειτα αρχηγός της ΕΟΚΑ Β στρατηγός Καρουσος σε συνέντευξη του το είπε ξεκάθαρα "λάθος ο ένοπλος αγώνας ΕΟΚΑ 55-59".Οι γεωπολιτικές συνθήκες,οι ανύπαρκτες συμμαχίες, η κατάσταση στην Ελλάδα ,η προηγούμενη δραστηριότητα του Γρίβα που μόνο στη βοήθεια των Άγγλων,στηριζόταν για να κάνει ότι έκανε με την οργάνωση Χ στην Ελλάδα, δεν συνηγορούν για απόφαση αγώνα που μπήκε κάτω από την βάσανο διαλεκτικής σκέψης και προβληματισμού . Τα δε μυθεύματα που μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά δείχνει παθογένεια και συντήρηση μύθου πολλαπλάσιου της αξίας του.Και επειδή η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος ένας ένοπλος αγώνας τι είναι? Άσκηση πολιτικής διά άλλων μέσων .Τα αποτελέσματα λοιπόν ποια είναι ? Εντελώς αντίθετα και πιο τραγικά από τα επιδιωκόμενα.Κανενας άλλος λαός δεν ξεκίνησε αγώνα και να φέρει εντελώς αντίθετα αποτελεσματα.Ισως να μην έφτανε στο στοχο,κατι υποφερτό όμως εξασφάλιζε. Οι ηγέτες που εμπνεύστηκαν την εκστρατεία στην Μικρά Ασία μετά την καταστροφή εκτελέστηκαν. Εμείς -δεν λέω για εκτέλεση - τουλάχιστον έπρεπε να προβληματιστούμε ,να αποφύγουμε νέα λάθη. Επιδιώξαμε την Ένωση και φέραμε τη Διχοτόμηση. Καμιά ενοχή , κανένας δεν φταίει.. Οι ίδιοι κυριάρχησαν και κυριαρχούν. Καθημερινά προβάλλουν τα «ανδραγαθήματα» μήπως και αμφισβητηθούν, μήπως και υπάρξει προβληματισμός. Η αντίθετη άποψη είναι έγκλημα. Είναι αντεθνική. Ούτε κουβέντα κατά της εοκα.Το πόσο μικροί ήταν οι ηγέτες της φαίνεται και από την μικροψυχία τους να παραδεχτούν αποδεδειγμένα λάθη Καμιά ακόμα συγνώμη για τα άδικα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος αριστερών. Όταν αγωνιστής της εοκα μετά από 50 τόσα χρόνια παραδέχτηκε για την άδικη εκτέλεση αριστερού στην Πάφο κηρύχτηκε και αυτός προδοτης. Αντιθετα . Όλοι μεγαλούργησαν. Ναι μεγαλούργησαν κάποιοι (Αυξεντιου,Ματσης κλπ)Μεγαλούργησαν γιατί δεν ήταν μυημένοι στο ενδοιμπεριαλιστικό παιχνίδι που παιζόταν. Στο όνομα και μόνο της ελευθερίας έτρεξαν αμούστακα παιδιά να συνεισφέρουν. Χωρίς να σκέφτονται η να υποψιάζονται το παρακάτω. Χωρίς

Karkas G. είπε...

Ρε ζώππο τελευταίε ανώνυμε είπες ότι «Κανένας άλλος λαός δεν ξεκίνησε αγώνα και να φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα».
Άνοιξε κανένα βιβλίο ιστορίας να δεις πόσο λάθος είσαι.
Η μόνη ιδιαιτερότητα του ένοπλου αγώνα της εοκα είναι η απουσία των δοσίλογων-χέστηδων κομμουνιστών. Στην Κούβα την ίδια χρονική περίοδο είχαμε το ίδιο σκηνικό, όμως ο ακροδεξιός Κάστρο στρατολογώντας τον Τσε κατάφερε να φέρει τους κομμουνιστές με το μέρος του(πλην την ηγεσία) και να ρίξει το δικτάτορα Μπατίστα. Και πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια για να αποφασίσει ο Κάστρο ότι θα επέβαλλε τον ολοκληρωτικό κομμουνισμό και αυτό μετά που ήρθε σε ρήξη με τους αμερικανούς.

Σολιάτης είπε...

6/02/2012
Σε πιο σχολειό πηγαίνεις τι γράμματα μαθαίνεις και όλα λάθος τα μετράς;
έτσι σας έμαθαν στο γριβοσχολείο;

Karkas G. είπε...

Σολιάτη , τουλάχιστον ο γράφων ξέρει και να διαβάζει και να γράφει έχοντας πλήρη διαύγεια πνεύματος άρα και την πλήρη ικανότητα να αντιλαμβάνεται του τι διαβάζει, ακούει και βλέπει εν αντιθέσει με σένα και τους ομοϊδεάτες σου που σας διακρίνει μια πλήρης ανικανότητα αντιλήψεως γενικώς!!!

Ο/Η Σολιάτης είπε...
5/28/2012 5:35 μμ
Καλυνύχτα, ονειρα εθνικά. (μπράβω σας)

Αν δεν σας πειράζει ζητείστε και καμιά συγνώμη!
Ο Μάριος, Ο Γιαννής, η Ιωάννα και ο Δημήτρης έχουν ένα οικόπεδο και θέλουν να κτίσουν ένα κτίριο για να στεγαστούν.
Η Σολιάτης είπε...
Φίλε Ανεφ, πριν μια δεκαετία περίπου συζητόντας κατάλαβα πως η συζήτηση……………………. και να μένουν ασχολίαστες.
17 Μαΐου 2012 9:01 π.μ.

Σολιάτης είπε...

Karkas, και συ είσαι ικανός να κρίνεις την ικανότητα μας; δεν έχουμε ανάγκη του πιστοποιητικού σου!

Λυκούργος είπε...

Αφού κόπτεστε τόσο πολύ για την ιστορική αλήθεια (λέγε με αλήθεια που βολεύει το ΑΚΕΛ) γιατί δεν εκδίδεται κι ένα βιβλιαράκι με τα ονόματα και μαρτυρίες των αριστερών που αψήφησαν τις προσταγές του ΑΚΕΛ και εντάχθηκαν στην ΕΟΚΑ; Φοβάστε μήπως φανεί ότι ο "μύθος" της πλατιάς λαϊκής υποστήριξης στην ΕΟΚΑ δεν είναι μύθος αλλά πραγματικός κόλαφος προς την αντ-επαναστατική σεχταριστική στάση του ΑΚΕΛ; Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί ότι η "ενότης" για την οποία ξελαρυγγίζονταν οι κομματικοί του ΑΚΕΛ τότε είχε επιτευχθεί μεν υπό την ΕΟΚΑ δε;

Πεδίον ερευνητικής δόξης λαμπρόν. Τολμάτε;

Ανώνυμος είπε...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't
know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not
already ;) Cheers!
Also visit my weblog latest transfer news football premier league

Ανώνυμος είπε...

Can I simply say what a relief to uncover somebody who genuinely knows what they're discussing over the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people really need to look at this and understand this side of your story. I was surprised you're not more popular because you definitely possess the gift.
Also visit my web site : arsenal transfer news sky sports

Ανώνυμος είπε...

Неya i'm for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

my webpage create a website

Ανώνυμος είπε...

Hello to every body, іt's my first pay a quick visit of this webpage; this weblog includes awesome and really fine material designed for visitors.

Here is my webpage :: Make a website

Ανώνυμος είπε...

Hеllο juѕt wаnteԁ tο give you a brief heads up and let you know a few of the
pictures arеn't loading correctly. I'm not suгe why but I
think its a lіnking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results.

My web blog litstalker.ru

Ανώνυμος είπε...

Appreciate this post. Let mе try it out.


My blog post ... desarrollo web

Ανώνυμος είπε...

ӏ loved as much as you will геceive сarried οut right here.
Thе sketch is attractive, your authored matеrіal ѕtуlіѕh.
nοnetheless, you command get bought аn shakiness over that you wish be ԁelivering thе fоllowing.
unwell unquestіonably сοme more formerlу again as
exaсtly the samе nеarly a lot
often insidе сase you ѕhield this increase.


mу web раge ... diseño web

Ανώνυμος είπε...

After I originallу left a cоmment I aρpeaг to have clicked the -Nοtifу me when nеw comments are
added- checkbоx and now whenever a comment is аdded I recieѵe 4 emaіls with the ѕame сomment.
Perhaрs thеre is аn easy mеthoԁ you
аre able tο remoνe me frοm that sеrvice?
Thanks!

Cheсκ out my weblog ... Cria Site

Ανώνυμος είπε...

Ѕomebody essentіally lend a hanԁ to make significаntlу posts ӏ'd state. This is the first time I frequented your website page and so far? I amazed with the research you made to make this actual put up incredible. Fantastic job!

Also visit my web-site :: Fare Un Sito FARE UN SITO Creare Siti Web