Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ


Δίνω και σήμερα συνέχεια στο θέμα των δολοφονιών Αριστερών κατά την περίοδο της δράσης της ΕΟΚΑ.

Το άρθρο αυτό γράφεται με αφορμή τα όσα λέχθηκαν και πάλι στην εκπομπής του MEGA «Μεσημέρι με την Ελίτα» (Παρασκευή 1/6/2012) και αφορούσαν τη δολοφονία του Νεόφυτου Κλέανθους από τη Μεσόγη της Πάφου.

Μιλώντας από το τηλέφωνο ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Μιχάλης Παπαντωνίου (ομαδάρχης Χλώρακας) επιχείρησε να δώσει τη δική του εκδοχή για τη δολοφονία του Νεόφυτου Κλεάνθους.
Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά ακούστηκε (και μάθαμε) το λόγο που τον δολοφόνησαν.




 Ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι θα έλεγε την πραγματική αλήθεια και θα κατέρριπτε ψέματα που λέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.




Γιατί τον δολοφόνησαν

Όπως ισχυρίστηκε (διότι περί ισχυρισμών πρόκειται), είχαν πληροφορίες από την Κατριέ, τη σύζυγο του Τ/κύπριου κοινοτάρχη της Λέμπας, στο σπίτι του οποίου έκανε συνεδριάσεις η ΒΟΛΚΑΝ ότι ένας λοχίας της Αστυνομίας, ο μισέλληνας (όπως τον είπε) Απτουλλάχ Ριζά συνεργαζόταν με τον Κλεάνθους.
Επίσης – όπως είπε – ο Κλεάνθους εθεάθη στην Πάφο να συναντάται με τον Ριζά.

Αποκάλυψε ότι ο ίδιος πήρε εντολή για την εκτέλεση του Κλεάνθους και ότι η διαταγή λήφθηκε από τον τομεάρχη Γιαννάκη Δρουσιώτη και υπογράφηκε από τέσσερα άτομα.

Ο ίδιος, είπε, ειδοποίησε τον Κλεάνθους τρεις φορές ότι εκδόθηκε διαταγή για να εκτελεστεί, ενώ άλλες τρεις φορές τον ειδοποίησε ο κουμπάρος του.
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο κουμπάρος του Κλεάνθους τον προειδοποίησε ότι θα τον δολοφονήσουν και μάλιστα τον ρώτησε πώς γίνεται κάθε φορά που η ΕΟΚΑ ρίχνει βόμβα ή φυλλάδια στην Πάφο, η μοτοσικλέτα του να βρίσκεται έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Ο Μ. Παπαντωνίου ισχυρίστηκε ακόμα ότι μετά τη δολοφονία δεν έγινε καμία έρευνα για το θέμα και ότι όσα λέγονται είναι ψέματα.
Λέγοντας ότι λέχθηκαν πολλά ψέματα, πρόσθεσε ότι ο τότε τομεάρχης του Κτήματος Γεώργιος Χαραλαμπίδης ειδοποίησε την ομάδα της Χλώρακας, το βράδυ της εκτέλεσης να βρίσκονται στο καφενείο ώστε να έχουν άλλοθι και να μη συλληφθούν.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η διαταγή για εκτέλεση δόθηκε από τον Γιαννάκη Δρουσιώτη.

Ο Μ. Παπαντωνίου ενήργησε από μόνος του!

Γιατί δεν λέει την αλήθεια ο Μ. Παπαντωνίου;
Διότι τον διαψεύδουν και μάλιστα ενυπόγραφα οι δύο τομεάρχες που αναφέρει, ο Γ. Δρουσιώτης και ο Γ. Χαραλαμπίδης.

Όταν μετά τη λήξη της δράσης της ΕΟΚΑ, η οικογένεια Κλεάνθους αποτάθηκε για να λαμβάνει κρατικό επίδομα παθόντων, βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση οι δύο προαναφερόμενοι καθώς και ο άλλος τομεάρχης Πάφου Τεύκρος Λοΐζου.

Βεβαίωση Γ. Δρουσιώτη

Σε επιστολή του, γραμμένη στις 29.10.1971 ο Γ. Δρουσιώτης αναφέρει:
ΒΕΒΑΙΩΣΙΣ
Βεβαιώ δια του παρόντος ότι διαρκούντος του αγώνος της ΕΟΚΑ και δια την περίοδον από 1/10/1955 έως την 17/3/1957 διετέλεσα υπεύθυνος όλων των Τομέων της Επαρχίας Πάφου.

Κατά ή περί την 13/10/1956 ο ομαδάρχης του χωρίου Χλώρακα ενεργών αυτοβούλως και άνευ εγκρίσεως ή διαταγής προέβη εις την εκτέλεσιν του Νεόφυτου Κλεάνθους εκ Χλώρακας.

Η εκτέλεσις ως άυτη έλαβεν χώραν άνευ διαταγής εξητάσθη υπ’ εμού καθ’ ην εκλήθη εις απολογία ο ομαδάρχης Μιχαλάκης Πα/Αντωνίου επί παρουσία των Γεωργίου Χαραλαμπίδη υπευθύνου εκτελέσεων και Ευσταθίου Χριστοδουλίδη ειδικού Συμβούλου επί θεμάτων Γενικής Φύσεως.

Ο κ. Πα/Αντωνίου ετιμωρήθη διοικητικώς δια την ενέργειάν του διεξήχθη δε εκτετεμένη και λεπτομερής ανάκρισις δια τα ελατήρια της εκτελέσεως καθ’ ην προέκυψεν ότι αύτη ήτο προϊόν προσωπικών διαφορών μεταξύ του θύματος και διαφόρων παραγόντων της Οργανώσεως του χωρίου Χλώρακα.

Άμα τη αποπερατώσει της ανακρίσεως ειδοποιήθη η οικογένεια του θύματος προς την οποίαν εξεφράσθη η λύπη του Αρχηγού της ΕΟΚΑ και ημών δια το τραγικόν γεγονός.

Βεβαίωση Γ. Χαραλαμπίδη

Με επιστολή του ημ. 31ης Ιανουαρίου 1972 αναφέρει:

ΒΕΒΑΙΩΣΙΣ
Δια του παρόντος βεβιαώ ότι η δήλωσις του πρώην τομεάρχου Πάφου κ. Γιαννάκη Δρουσιώτη προς την υμετέραν Επιτροπήν, ημερομηνίας 29.10.1971, εν σχέσει με την εκτέλεσιν του εκ Χλώρακας Νεόφυτου Κλεάνθους έχει αληθείας και τα γεγονότα έχουν ως ακριβώς εκτίθενται εις ταύτην.

Η εκτέλεσις εγένετο άνευ εγκρίσεων και εκ της γενομένης ερεύνης ουδέν συγκεκριμένος ενοχοποιητικόν στοιχείον ευρέθη εναντίον του εκτελεσθέντος.





Επιστολή Τ. Λοΐζου

Ανάλογα αναφέρει και ο επίσης τομεάρχης Πάφου Τεύκρος Λοΐζου στις 14 Απριλίου 1972.
Γράφει μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν αντικειμενικής και ενδελεχούς ερεύνης διεπιστώθη ότι η εκτέλεσις, εβασίσθη επί λανθασμένων πληροφοριών, τας οποίας σκοπίμως και εντέχνως διέδιδον ανεύθυνα άτομα, ως και βεβιασμένων ενεργειών της ομάδας Χλώρακας…»

«Όθεν βεβαιώ ότι ο Νεόφυτος Κλεάνθους εκ Μεσόγης, τέως εκ Χλώρακας, υπήρξε θύμα ανεύθυνων, κακοβούλων και αβάσιμων κατηγοριών, αι οποίαι οδήγησαν την ομάδα Χλώρακας εις μοιραίον και ατυχές σφάλμα το οποίον οδήγησεν εις την εκτέλεσιν του».

***

Με άλλα λόγια, οι κατά τον Μ. Παπαντωνίου άμεσοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Κλεάνθους, όχι μόνο διαψεύδουν τον ομαδάρχη αλλά τον καθιστούν και υπεύθυνο για τη δολοφονία, καταρρίπτοντας τις αναλήθειες που είπε στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Τον διαψεύδουν επίσης στο ότι δεν έγινε έρευνα. Αναφέρουν και οι τρεις ότι όχι μόνο έγινε έρευνα αλλά ο αίτιος της δολοφονίας τιμωρήθηκε και διοικητικώς!


Επομένως τα όσα ισχυρίστηκε ο Μ. Παπαντωνίου δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

***
Σημειώνω ακόμα ότι τα όσα λένε οι τρεις αγωνιστές και άλλη μια απόδειξη της αθωότητας του Ν. Κλεάνθους, αποτελεί η μετάβαση των αδελφιών του μαζί με τον Γ. Δρουσιώτη στην Ελλάδα όπου συνάντησαν τον ίδιο τον Γρίβα.
Αν ο Δρουσιώτης δεν ενστερνιζόταν αυτά που έγραφε, δεν θα προέβαινε σε τέτοια πράξη.

Τέλος, σημειώνω ότι η μετάβαση των συγγενών στον Γρίβα, καταρρίπτει ισχυρισμούς από πλευράς ΕΟΚΑ ότι κανένας δεν απευθύνθηκε στον Γρίβα που ήταν ο μόνος αρμόδιος για να απαντήσει.

Και διαψεύδονται διπλά όταν ο Γρίβας έκανε τον ανήξερο και τους έστειλε στον Μακάριο ο οποίος σήκωσε τα χέρια ψηλά.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ππεεε, πάλε έκαμες τους σκόνη.

Μα εν παλαβοί σιορ; Δεν ξέρουν τι λαλεί ο ένας και ο άλλος τζιαι φκαίνουν τζιαι λαλούν ότι θέλουν;

Καρτέρα τους γνωστούς ανώνυμους τωρά να γεμώσουν το μπλοκ σου με πελλάρες.

Καλή συνέχεια καρτερούμεν τζ άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν είναι ο Γρίβας που τον εδιάταξε την εκτέλεση του.

dr kissinger είπε...

χαχα οπως περιμενα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/03/2012 10:34 πμ


Δυστυχώς η αλαζονεία και η υπεροψία κάποιων από αυτούς είναι άνευ προηγουμένου.

Αντί να ζητήσουν έστω και μία συγνώμη, προσπαθούν να δικαιολογηθούν.

Αυτό είναι το ήθος των αγωνιστών;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/03/2012 12:38 μμ

Όπως λένε οι ίδιοι, όταν εντόπιζαν προδότη έστελλαν όλες τις πληροφορίες στον Γρίβα κι αυτός αποφάσιζε για την τύχη του.

Όπως λένε οι ίδιοι, καμία εκτέλεση δεν έγινε χωρίς την έγκριση του.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε εσυ η ειρηνη και οι ομοιοι σου καλιεργειτε εμφιλοπολεμικο κλιμα μπας και ειστε οργανα των τουρκων....δεν φτανει που απειχετε απο καθε εθνικο αγωνα που οι ηρωες σας ειναι μονο ο μισιαουλης ο τουρκος καβαζογλου και ο τσε φκαλετε γλωσσα σεν αντιθεση με την δεξια που εχει ποταμους αιματος το 1955 το 1964 το 1974.....αλλα φωναζετε απο ενοχη για να φκαλετε την ρετσινια του προδοτη και να την φορτωσετε αλλου....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
Είμαι ο Ανώνυμος που άφησε μήνυμα στις 12:38.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του Γ. Δρουσιώτη την οποία επικαλείσαι:"Κατά ή περί την 13/10/1956 ο ομαδάρχης του χωρίου Χλώρακα ενεργών αυτοβούλως και άνευ εγκρίσεως ή διαταγής προέβη εις την εκτέλεσιν του Νεόφυτου Κλεάνθους εκ Χλώρακας.
Η εκτέλεσις ως άυτη έλαβεν χώραν άνευ διαταγής".

Πως δηλαδή την ενέκρινε ο Γρίβας;

Περαστικός

Μιχάλης είπε...

@ Περαστικός

Στην απάντηση μου μίλησα γενικά για τις εκτελέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε, ακριβώς, δήλωση ότι η εκτέλεση έγινε χωρίς διαταγή και αυτοβούλως, παρά το γεγονός ότι ο Παπαντωνίου προσπαθεί να πει ότι είχε διαταχθεί γι’ αυτό.

Εξ΄όσων προκύπτουν δεν υπήρχε καμιά διαταγή από τον Γρίβα για τη συγκεκριμένη εκτέλεση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/03/2012 2:59 μμ

Από πότε οι προσπάθειες για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αποτελούν καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος.

Μήπως κατέχετε την απόλυτη ιστορική αλήθεια και όσα λέτε είναι πραγματικότητες;
Εν αν που δεν είναι.
Και ούτε μια κατηγορία δεν μπορείτε να στοιχειοθετήσετε. Και αυτό αποδεικνύει ότι είστε λάθος.

Από την άλλη μήπως εννοείς ότι δεν θα ανεχθείτε την αλήθεια και θέλετε να αφήσετε το λαό μέσα στα ψέματα και τα παραμύθια για να κορδώνετε ότι είστε ήρωες και πατριώτες;

Α! και τα γραπτά σου κάτι μου θυμίζουν, ΚΕΑ μεριά ένα πράμα να πούμε…

Ανώνυμος είπε...

Ναι Μιχάλη,

Στην πρώτη μου παρέμβαση δεν μίλησα γενικά.

Μιλησα ειδικά γι'αυτη την περίπτωση και η απάντησή σου επρεπε να μην είναι γενική - μήπως ήταν βολική;

Περαστικός

Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι έδωσα την απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη πολλά καλή ανάρτηση.
Είσαι τυχερός διότι ασχολείσαι με ένα θέμα που παίζεις μόνοσ σοθ μπάλα. το αντίπαλο στρατόπεδο υποστηρίζει λάθος πράγματα με λάθος τρόπο. Ο φανατισμός τους, οι εμμονές τους για το Γρίβα, για το αλάθητο του αγώνα κλπ, τους κάνουν τόσο ευάλωτους που μπορείς να τους κατατροπώνεις. Οι αντιλήψεις τους για την ιστοριογραφία και τον ένοπλο αγώνα είναι πρωτάκουστες, πρωτογονες και τόσο κοντά στον ολοκληρωτισμό (που σημειωσε οι ίδιοι υποτίθεται ότι αποστρέφονται)που μπορείς με τις ικανότητές και τις γνώσεις σου να τους παίζεις μονότερμα. Αφού τόσος είναι ο νούς τους, (θα σου το πω κυπριακά):
ΦΑΚΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΚΕΛΛΕ!
Είμαι βέβαιος ότι με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι συντείνουν στο να μην αναγνωρίζεται η εοκα σαν παγκύπρια οργάνωση αλλά σαν οργάνωση του Γρίβα και από την άλλοι οι αμφιλεγόμενες πράξεις όριμένων ακροδεξιών μελών της να φορτώνεται με κάθε λογικότητα σε ολόκληρη την οργάνωση. Από αυτόν τον φαύλο κύκλο που μόνη της μπήκε η απόγονος κατάσταση του 55-59 δεν μπορεί να βγεί εύκολα. Και εν πάση περιπτώσει δεν θα μπρέσει να βγει χωρίς απώλειες για το ίμεητζ της.
Γενικώς τα έκαναν θάλασσα. Όπως τότε 'ετσι και σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 2:59

Gia na paroume apo tin arxi to thema..
Prin tin enarxi tou apeleutherotikou agona tis eoka, eproigithikan ta emak pou arxisan na fernoun oplismo stin kypro. Apo ta paranoma eggrafa tou agona tis eoka mporis na vris tin prokirixi ton emak, pou perilamvani ektos ton allon oti den prepi na lavoun meros ston agona oi aristeroi epidi tha exorgisi tous egglezous. (etheorito oti oi aristeroi esinergazontan me to sovietiko block)
Episis, apo ta apomnimoneumata tou Griva, (sel. 223) o opios exakrivoni oti den ithele na lavoun meros ston agona oi aristeroi. (i taktiki mas enanti akelikis...paremene ametavliti mexri telous..)

Opos vlepis den itan oi aristeroi ke to akel pou den ithelan na lavi meros ston agona tou 55. Itan oi paragontes tis eoka pou den ithelan tous aristerous na lavoun meros..

Etsi mia mikri anafora gia na katalavenoume ti leme ke na exoume perifana ta kefali mas psila!

Mixali, sigxaritiria gia tin ereuna sou. Sinexise giati akoma exi pollous pou krivonte piso apo tin aspida ton sindesmon agoniston. Einai kairos na fanerothoun ke na lampsi i alitha epitelous.

*signomi gia ta greeklish

νεος είπε...

...ακριβώς, δεν ήθελαν το ΑΚΕΛ για να μην κακοφανίσουν αυτούς που υποτίθεται ήθελαν να διώξουν...

Κάποιος να μας εξηγήσει επίσης, πως η κυβέρνηση Παπάγου που αρνήθηκε να εγγράψει το κυπριακό στον ΟΗΕ και ανέπνεε (όπως δήλωνε ο ίδιος ο Παπάγος) "με ένα αμερικάνικο πνεύμονα και ένα αγγλικό", έστελνε όπλα στη Κύπρο ενάντια, τάχα, στους εγγλέζους;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,
Ναι έδωσες απάντηση αλλά έπρεπε να "εκμαιεύσουμε" την σωστή απάντηση.

Η πρώτη σου απάντηση επέρριπτε, έστω και έμμεσα, ευθύνες σε ενα πρόσωπο που στο τέλος παραδέχθηκες οτι σε αυτη την περίπτωση δεν είχε ανάμειξη.

Θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω οτι αυτά για τα οποία κατηγορείς τους αλλους φαίνεται οτι τα εφαρμόζεις και εσύ.

Περαστικος

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/03/2012 5:11 μμ

Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που ασχολείται με αυτά τα θέματα και νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι «αντίπαλοι» γνωρίζουν την αλήθεια αλλά δεν θέλουν να την παραδεχθούν.
Θα θυμίσω ότι το 1997 ενώ ο Θάσος Σοφοκλέους δήλωνε ότι δεν είχαν στοιχεία, όταν πιέστηκε είπε στην οικογένεια του Μ. Πέτρου να συναντηθούν κρυφά σε ένα τόπο να του δώσουν στοιχεία.
Ασφαλώς αυτή η δήλωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Με τον μ. Βία Λιβαδά είχαμε κατ’ ιδίαν κουβέντα γι’ αυτά τα θέματα, του είπα διάφορα, αναγνώρισε ότι κάπου είχα δίκαιο, αλλά δημόσια άλλα έλεγε.
Και μάλιστα το 2005 είχαμε και σύγκρουση στην εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου.

Δυστυχώς έχουν φτιάξει μια ιστορία – αγιογραφία – και αρνούνται να δουν ή να ακούσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που οι ίδιοι θέλουν να ακούγεται.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/04/2012 12:17 πμ

Έχεις δίκαιο σε όσα αναφέρεσαι.
Μόνο που πρέπει να σημειώσουμε, για να είμαστε σωστοί, ότι και το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν ήταν υπέρ της ένοπλης μορφής πάλης διότι, όπως πίστευε, θα έφερνε άλλα αποτελέσματα από τα ποθούμενα. Και τελικά είχε δίκαιο.

Άρα εδώ έχουμε δύο δεδομένα. Το ίδιο δεν ήθελε, οι άλλοι το απέκλεισαν ούτως ή άλλως.

Η έρευνα συνεχίζεται και φτάνει στο τέλος της…

Μιχάλης είπε...

@ νεος

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουν ξεκαθάρισμα. Πάντως διαβάζοντας κάποιος το ημερολόγιο του Γρίβα δεν συναντά αναφορές αγάπης για τον Παπάγο…

Μιχάλης είπε...

@ Περαστικός

Νομίζω ότι εν αφορμές που γυρεύκεις φίλε μου.

Εκτός των άλλων νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι και αυτονόητα…

Ανώνυμος είπε...

taxydaktyloyrgos kommunistes etsi pethainan tote.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου αφορμές δεν γυρεύκω.
Απλούστατα δηλώνω το εμφανές.
Εσύ ομως κάνεις υπεκφυγές...

Περαστικος

Περβολάρης είπε...

Περαστηκέ τι γυρεύεις, γράφει ο Μιχάλης:
Με άλλα λόγια, οι κατά τον Μ. Παπαντωνίου άμεσοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Κλεάνθους, όχι μόνο διαψεύδουν τον ομαδάρχη αλλά τον καθιστούν και υπεύθυνο για τη δολοφονία, καταρρίπτοντας τις αναλήθειες που είπε στη συγκεκριμένη εκπομπή.


Τον διαψεύδουν επίσης στο ότι δεν έγινε έρευνα. Αναφέρουν και οι τρεις ότι όχι μόνο έγινε έρευνα αλλά ο αίτιος της δολοφονίας τιμωρήθηκε και διοικητικώς!




Επομένως τα όσα ισχυρίστηκε ο Μ. Παπαντωνίου δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια
Τι άλλο θέλεις;

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

δε με αφήνετε να ησυχάσω και να αγιάσω.
παρακαλώ να σοβαρευτείτε λίγο μερικοί από σας. ο δε ανώνυμος με τα greeklish, όσα δε μπορεί να μας τα γράφει, ας μας τα ζωγραφίζει καλύτερα για να καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει.

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

δε με αφήνετε να ησυχάσω και να αγιάσω.
παρακαλώ να σοβαρευτείτε λίγο μερικοί από σας. ο δε ανώνυμος με τα greeklish, όσα δε μπορεί να μας τα γράφει, ας μας τα ζωγραφίζει καλύτερα για να καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Περβολάρη,
Σε παρακαλώ διάβασε ακόμα μια φορά το θέμα που έχω εγείρη και αν δεν το καταλάβης ευχαρίστως να σου το εξηγήσω.

Περαστικός

Μπλε Ιαβέρης είπε...

Κόκκινε Ιαβέρη, επειδή ο Μιχάλης μπορεί να αντρέπεται να σου πει, σου το λέω εγώ: Να πα να γαμηθείς τζαι να μας αφήσεις ησυχούς!

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

@Μπλε Ιαβέρης
Παρεκτρέπεσαι και υποβιβάζεις το επίπεδο σου.
Ο Μιχάλης μου μια χαρά λεβέντης είναι και δεν τον πειράζει. Μακάρι να μας έμοιαζες στο ελάχιστο.
Και άλλη φορά άμα δεν έχεις κάτι καλύτερο να μας πεις, καλύτερα να σιωπάς.

Μιχάλη , απολογούμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Μπλε Ιαβέρης. Πραγματικά, Ντρέπομαι για λλόου του.

βαθυ ακελ είπε...

εμεις πηραμε την εντολη απο βαθυ κρατος για να ειμαστε κυβερνων κομμα. τωρα γιατι μας φωναζετε μαλακες; υστερα απο 1 χρονια θα φυγουμε... απο την αλλην το βαθυ κρατος απεφασισε να μην μας βγαλει ξανα προεδρος απο μας μεχρι την διαλυση του κρατους.

Ανώνυμος είπε...

1) Αυτός ο Μιχάλης Παπαντωνίου είναι ο αυτουργός της δολοφονίας του Νεόφυτου Κλεάνθους; Είναι ο δολοφόνος δηλαδή;
2) Τί συγγένεια έχει με τις υπεραγορές Παπαντωνίου; Μήπως είναι ο πατέρας των ιδιοκτητών;

STRATIGOS GRIVAS DIGENIS είπε...

gamo to griva sas.mia zoi prodotes se touto ton topo kai aman den eshete tipote na pite mono peripezete kai lalite malakies gia na figete pou to thema kai na sas dokoun simasia.E.O.K.A B GRIVAS DOLOFONOI KAI PRODOTES.AN EXETE AFIBOLIA KITATE TON PENTADAKTILO KAI THA KATALABETE

Ανώνυμος είπε...

STRATIGOS GRIVAS Digenis, dwloskd flkds;fldks ekod;s, (ekatalaves)

Martian είπε...

Hey guys, are u Sirius?

Ανώνυμος είπε...

παρά να πάεις και μιλάς με τους ψεύτες μάρτυρες γιατί δεν ζητάς βοήθεια από άντζυ λουπέσκου για να μάθεις τι συνέβηκε ακριβώς;

Aggil Loupescou είπε...

Ευχαριστώ Τατά που μου στέλνεις πελατεία.
Φιλάκια!!!!!!

STRATIGOS GRIVAS DIGENIS είπε...

Ανώνυμος(ekatalaves)

6/05/2012 1:25 μμ
etsi kamnoume aman den mas siferi na katalavoume

Ανώνυμος είπε...

καλα πως ειναι τοτε πολιτικη η δολοφονια αφου εσυ ο ιδιος γραφεις οτι εγινε για προσωπικες διαφορες???

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μέσα στο ψέμα του εν λόγο κυρίου, βγάνει και μια αλήθεια την οποία παραποιείς εδώ και πολλά χρόνια κύριε Μιχαήλ, αλλά βγαίνει και η υποκρισία του κόμματος σου στο οποίο είσαι έμμισθος για να καταφέρεσαι εναντίον της Ε.Ο.Κ.Α. Στην πρώτη επιστολή, η τελευταία παράγραφος αναφέρει ότι ο Γρίβας εξέφρασε την λύπη του για το τραγικό γεγονός. Στο τέλος, η μαρτυρία του αδερφού του αδικοεκτελεσθέντως Κλεάνθους, ότι ο Γρίβας υποστήριξε την αθωότητα του εν λόγο ανθρώπου. Αυτά όμως, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα λέει το ΑΚΕΛ εδώ και 61 χρόνια, όπως και εσείς. Δηλαδή ότι ο Γρίβας ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να σκοτώσει αριστερούς. Βρε πως τα φέρνει καμία φορά. Επίσης δεν μας έδειξες ποτέ μια επιστολή του Γρίβα που διατάζει εκτέλεση αριστερού.

χριστακης χαραλαμπους είπε...

Ο κομμουνιστής Κλεάνθους Μιχαήλ ήταν συγγενής του αγωνιστή Παπαντωνίου. Ο Χριστοφής Κλεάνθοους αδελφός του Ακελιστή προδότη είτο στέλεχος της ΕΟΚΑ.Ο Παπαντωνίου έχει παραθέσει στα βιβλία του σωρεία στοιχεων για τον Κλεάνθους όμως συ δεν τα δέχεσαι και ξέρουμε το γιατί.Για να μην χάσει και άλλες ψήφους το ΑΚΕΛ όταν φανεί ο πρωτοφανής όγκος των προδοτών από τις τάξεις του.Η εκτέλεση των Ακελιστών έγινε από τον γνωστό αριστερό Χ.Κκέλη και την ομάδα του.

χριστακης χαραλαμπους είπε...

Ο Κλεάνθους δεν ήταν μέλος του ΑΚΕΛ.Στο βιβλίο του Παπαντωνίου υπάρχουν οι λόγοι της εκτέλεσης όπως και ενυπόγραφη μαρτυρία από άλλους αγωνιστές της περιοχής.Οι εκτελέσεις των Ακελιστών της Χλώρακας έγιναν από την ομάδα ενός γνωστού κομμουνιστή αγωνιστή ηγετικού στελέχους της ΕΟΚΑ του Χ.Κκέλη.Όσο για τον Δρουσιώτη ο ίδιος απολογήθηκε δημόσια στον Μιχάλη Μιχαήλ και είπε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση.. οπότε εφόσον ο υπουργός του πραξικοπήματος και τομεάρχης της ΕΟΚΑ Β παίρνει την ευθύνη γιατί ο έμμισθος Ακελιστής Μιχαήλ του πλέκει το
εγκώμιο?Φίλεψε το ΑΚΕΛ με την ΕΟΚΑ Β?

χριστακης χαραλαμπους είπε...

Ο Δρουσιώτης είπε πως ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση.Πως ο έμμισθος του τουρκογενούς ΑΚΕΛ λέει πως ο Δρουσιώτης δεν διέταξε εκτέλεση?