Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Για τις απαλλαγές από τα θρησκευτικά



Είναι να απορεί πραγματικά κάποιος για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις ορισμένων όσον αφορά τις κατευθύνσεις και τα χαρακτηριστικά που προσπαθούν να δώσουν στο Κράτος που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία.
Παραμερίζοντας νόμους και κανονισμούς αλλά και αγνοώντας επιδεικτικά τι προνοούν το Σύνταγμα και τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, προσπαθούν να οδηγήσουν τον τόπο σε ένα πισωγύρισμα.
Όπως και να το κάνουμε η σημερινή κοινωνία δεν είναι όπως την παλιά.
Η διακίνηση ιδεών έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και δεν βρίσκεις πλέον τις μονολιθικές κοινωνίες όπως αυτές υπήρχαν στο παρελθόν.
Στις μέρες μας με την ελευθερία της έκφρασης που επικρατεί μπορεί ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και όχι όπως θέλει να τον προσδιορίζει το σύστημα.
Οι κοινωνίες όλο και περισσότερο μετατρέπονται σε πολυπολιτισμικές και συνεπεία τούτου άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων περπατούν και βρίσκονται δίπλα μας.

Είναι γι’ αυτό που προκαλεί θλίψη η επιμονή της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει ξανά την αναγκαστική διδαχή των θρησκευτικών στα σχολεία.

Το μάθημα αυτό για χρόνια είχε (και έχει ακόμα) προσηλυτιστικό και κατηχητικό χαρακτήρα. Ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στο Λύκειο ο μαθητής υποβάλλεται σε μια συνεχή προπαγάνδα υπέρ του θρησκεύματος της πλειοψηφίας των κατοίκων της Κύπρου που είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.

Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το μάθημα των θρησκευτικών είναι προαιρετικό ή ακόμα και εκεί που είναι υποχρεωτικό υπάρχει το δικαίωμα απαλλαγής του μαθητή.

Να σημειώσω ότι στην Κύπρο μέχρι το 2008 που ψηφίστηκε ο νέος νόμος (μετά από έντονες συζητήσεις) η παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.
Θυμούμαι όταν ήμουνα στο σχολείο, μαζί μας παρακολουθούσαν το μάθημα των θρησκευτικών και βαθμολογούνται σ’ αυτό και οι μαρωνίτες συμμαθητές μας που δεν ανήκαν στο ορθόδοξο θρήσκευμα.
Χρόνια μετά συνειδητοποίησα ότι για τους συμμαθητές μας αυτούς θα ήταν πραγματικό μαρτύριο το συγκεκριμένο μάθημα αφού όπως αυτό γινόταν τότε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προπαγάνδα υπέρ της Ορθοδοξίας.

Ο νόμος στην Κύπρο
Το 2008, λοιπόν, ψηφίστηκε η νέα νομοθεσία από τη Βουλή που ρύθμιζε το θέμα, εκσυγχρόνιζε αυτό τον τομέα στην εκπαίδευση και έδειχνε σεβασμό στις πεποιθήσεις των μαθητών.
Σεβόταν το ότι κάποιες οικογένειες, είχαν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα θρησκεία ανήκοντας σε διαφορετικό θρησκευτικό δόγμα, σε διαφορετική θρησκεία ή ήταν ακόμα άθεες.
Το δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια, δεν έχω πρόβλημα να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το θέμα είναι πώς διδάσκεται αυτό και πώς θα αποφεύγεται ο προσηλυτιστικός και κατηχητικός χαρακτήρας του.
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκα τότε και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τι είχα γράψει τότε.

Δανείζομαι από τον «Φιλελεύθερο» του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2013 και από το ρεπορτάζ της συναδέλφου Χριστίνας Κυριακίδου τι ισχύει στην Κύπρο από το 2008:
«Νοείται ότι ο διευθυντής μπορεί, ύστερα από έγκριση του διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης να απαλλάξει μαθητή που δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος ύστερα από αίτηση του κηδεμόνα του, από την υποχρεωτική παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών». Συνεπώς δικαίωμα απαλλαγής έχουν μόνο αλλόθρησκοι ή άθεοι.
Ανάλογη πρόνοια υπάρχει και στους θεσμοθετημένους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Με τη διαφορά ότι δεν καθορίζει ποιοι μαθητές έχουν δικαίωμα απαλλαγής και ποιοι όχι.
Ειδικότερα, η νομοθεσία προνοεί:
«Ο διευθυντής μπορεί, ύστερα από έγκριση του διευθυντή του οικείου τμήματος Εκπαίδευσης να απαλλάξει μαθητή, ύστερα από αίτηση του κηδεμόνα του, από την υποχρεωτική παρακολούθηση και εξέταση των μαθητών της Γυμναστικής, θρησκευτικών, Ξένων γλωσσών και Τέχνης για ειδικούς λόγους».
Τώρα ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας:
- Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι μαθητές που παίρνουν απαλλαγή δεν παραμένουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, τη συγκεκριμένη περίοδο τα παιδιά φιλοξενούνται σε άλλο τμήμα και παρακολουθούν άλλο μάθημα.
- Με εγκύκλιο των διευθυντών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (10/9/2012) καθορίζεται ότι «απαλλαγή δεν συνεπάγεται απουσία από την τάξη την ώρα της διδασκαλίας οποιοσδήποτε μαθήματος».

Κατά συνέπεια το 2008 δεν έγινε ένα βήμα αλλά ένα άλμα μπροστά παρά τις αδυναμίες και τις ασάφειες του νόμου.
Το ότι απαλλάσσει μόνο όσους δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί το θεωρώ ως μία αδυναμία. Διότι αν ο νόμος στόχο έχει να καλύψει όλους τους μαθητές, τότε η συγκεκριμένη πρόνοια αποτελεί διάκριση και στοχοποίηση κάποιων μαθητών.

Βήμα προς τα πίσω
Η συζήτηση που άνοιξε τις τελευταίες μέρες με την αίτηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών μιας μαθήτριας που ασπάζεται τη διδασκαλία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, έχω την εντύπωση ότι θα κρίνει αρκετά πράγματα.

Η διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Ζήνα Πουλλή δηλώνει ότι η απαλλαγή δόθηκε στη μαθήτρια, όμως όπως ισχυρίζεται τόσο η μητέρα όσο και η μαθήτρια είχαν παράλογες απαιτήσεις. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις. Αν όμως ισχύουν, τότε ναι, η κα Πουλλή έχει δίκαιο.
Όπως έχει δίκαιο αν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι κάποιοι γονείς είχαν την απαίτηση να διδάσκονται τα θρησκευτικά (από τα οποία απαλλάχθηκε το παιδί τους) την πρώτη ώρα, για να μπορεί να κοιμάται περισσότερο τη συγκεκριμένη μέρα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Όμως η εντύπωση που έδωσε η κα Πουλλή είναι ότι στοχεύει στην αλλαγή του νόμου και στην επιστροφή στο παρελθόν.
Η δήλωση της ότι ακολουθείται ο νόμος αναγκαστικά και ότι η ίδια διαφωνεί με αυτόν, μας δίνει το δικαίωμα να εκφράζουμε φόβους για οπισθοδρόμηση.

Όχι στη θεοκρατία
Οι άνθρωποι που έχουν εξουσία ως λειτουργοί, πρέπει να κατανοήσουν ότι το κράτος δεν είναι φέουδο τους, ούτε μπορούν να κόβουν και να ράβουν με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις.
Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και με βάση το Σύνταγμα της η θρησκεία είναι διαχωρισμένη από το κράτος.

Κάθε προσπάθεια που κάτω από κάθε πρόσχημα οδηγεί στη θεοκρατία είναι κατακριτέα και απορριπτέα. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει οποιεσδήποτε πεποιθήσεις, αρκεί αυτές να μην στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των άλλων και να μην υπάρχει κίνδυνος για το κράτος. Και κυρίως να μην οδηγεί σε συνθήκες μεσαίωνα.
Και κυρίως να μην δημιουργούνται συνθήκες διάκρισης και ρατσισμού υπό το ψευδεπίγραφο πρόσχημα της προστασίας και της διατήρησης του κράτους και τους έθνους.

Ένα από τα καλά που έφερε η Ε.Ε. είναι η καθιέρωση θεσμών όπως των Επιτρόπων Διοίκησης και Προστασίας των δικαιωμάτων του Παιδιού.
Και θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση της κα Πουλλή ότι οι Επίτροποι δημιουργούν προβλήματα στην πειθαρχία μέσα στα σχολεία.
Η άρνηση προάσπισης δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή στις μέρες μας, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται.
Και αυτό να το έχουν υπόψη τους όσοι νοσταλγούν το παρελθόν.  

96 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοκκινε ιαβερη ευτυχως φευγεις και μπορουμε να καθαρισουμε επιτελους απο αλλοθρησκους τα σχολεια μας.τελος στα κυκλωματα λαθρομεταναστευσης που εστησε το ακελ΄γιατι τωρα θα τους πολυβολουμε οπως καμνουν οι συντροφοι σας στην βορεια κορεα.μπορειτε να ανοιξετε ενα σχολειο με εξοδα των πλουσιων σας ταμειων και να τους συρετε μεσα.δαμαι εν ελλας και οποιος δεν συμφωνει παει εσσω του.συντομα εσυ θα απελαθεις τουρκια.το χωριο σου ονομαζεται εκμεκ γοαουρεξ

gsofokleous είπε...

Ανώνυμα ή επώνυμα ο καθ' ένας δικαιούται να έχει την άποψη του, όπως κι η κ. Πουλλή την δική της. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν έχει το δικαίωμα να υποχρεώνει τα παιδιά μας να εξευτελίζονται με τρομολάγνες εξομολογήσεις ή να τα τρομοκρατεί με με απειλές για κόλαση και δαίμονες. Όσοι πιστεύεται σ' αυτές τις αναχρονιστικές "παιδαγωγικές" μεθόδους πάρτε τα δικά σας παιδιά και ρίξτε τα στο λάκκο των λεόντων για να τα... "σώσετε". Ο θεός να σας ελεήσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τρομάζει η ιδέα ότι στο 2013 υπάρχουν ακόμη αντιλήψεις όπως το πρώτο σχόλιο πιο πάνω και μάλιστα πολύ διαδεδομένες.
Είμαι νέος και έχω προβληματισμούς, προσωπικά δηλώνω άθεος όχι επειδή δεν έχω την ανάγκη να πιστέψω σε κάτι αλλά γιατί έχω την ανάγκη να πιστέψω σε κάτι αληθινό.
Θέλω να δώσω λίγη τροφή για σκέψη, αν όλοι εσείς που λέτε ότι εδώ είναι Ελλάς και χώρος μόνο για χριστιανούς είχατε γεννηθεί σε μουσουλμανικό κράτος τώρα τι θα λέγατε ; Αν ήσασταν Βουδιστές ; Ιεχωβάδες ; Προφανώς θα στηρίζατε με πάθος τη θρησκεία σας, αλλά γιατί ; Απλά επειδή έτυχε να γεννηθείτε σε μια χώρα με εκείνη την επίσημη θρησκεία, έτσι και τα παιδιά αυτά, το μόνο τους έγκλημα είναι ότι χωρίς κανείς να τους ρωτήσει τους ονόμασε μουσουλμάνους ή χριστιανούς ή οτιδήποτε άλλο.

Μετά την εισβολή στην Κύπρο πολλοί Κύπριοι έφυγαν στον εξωτερικό, σε χώρες καθολικών και σε χώρες μουσουλμάνων. Μήπως και εκείνοι, οι γονείς και οι παππούδες μας έπρεπε να αναγκαστούν να αλλάξουν την πίστη τους ; Δεν ήταν πλέον χριστιανοί; Έπρεπε να αλλάξουν τις παραδόσεις και τις συνήθειες τους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν αυτές τις απαράδεχτες αντιλήψεις ; Κλείνοντας δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο ότι ακριβώς επειδή εδώ είναι Ελλάς με την έννοια ότι ως ελληνοκύπριοι προερχόμαστε από τον πιο σπουδαίο πολιτισμό της ιστορίας του κόσμου ας μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης είναι δικό μας δημιούργημα,αλλά εμείς οι ίδιοι με αυτού του είδους τις εθνικιστικές απόψεις διαγράφουμε τη δικιά μας ιστορία. Ας γίνουμε περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και λιγότερο απόλυτοι, μόνο έτσι θα πάει μπροστά η κοινωνία.

Σολιάτης είπε...

Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει αν θα πιστεύει και που θα πιστεύει; Γιατί να του καθορίζουν άλλοι τι θα πιστεύει είτε γονείς, είτε σχολεία; Γιατί το σχολείο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα να διδάσκει ή να κατηχεί μια συγκεκριμένη θρησκεία; Το σχολείο έχει ρόλο να μορφώνει ή να αποβλακώνει; Πως θα εκσυγχρονιστούν τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα με αρμοδίους του υπουργείου παιδείας και εκπαιδευτικούς, συντηρητικούς με θεοκρατικές και εθνικιστικές αντιλήψεις;
Γιατί να είμαι υποχρεωμένος (και ο καθένας είτε πιστε΄υει είτε όχι) κάθε Κυριακή ή γιορτή του χριστιανισμού να ξυπνώ θέλω δεν θέλω από τις 6 το πρωί από τους εκκωφαντικούς ήχους των καμπάνων (είμαι και στη μέση δυό εκκλησιών); Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να ακούω από τα μεγάφωνα της εκκλησιάς τη λειτουργία και να μη μπορώ να απολαύσω την ησυχία, ή να διαβάσω χωρίς ν’ ακούω ψαλμωδίες, ή ν’ ακούσω μουσική χωρίς παρεμβολές παράφωνες και τσιριλιές των ψαλτάδων που νομίζουν πως κάνουν συναυλία;
Η επιχείρηση εκκλησιά (χριστιανική ορθόδοξή;) είναι το πλέον ισχυρό κεφάλαιο στον τόπο μας και ανακατεύεται στα πολιτειακά ζητήματα, εκπαιδευτικά, πολιτικά, οικονομικά κ.α. νομίζω πως είναι καιρός να τεθεί στις προτεραιότητες για κατάργηση του εξουσιαστικού ρόλου που παίζει, από τους προοδευτικούς ανθρώπους της χώρας μας.
Η δεξιά που μας το παίζει ευρωπαϊκά (δήθεν είναι οι ευρωπαϊστές) είναι θρησκόληπτοι και εθνικιστές κάτι που δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά ούτε και με τις αξίες του ελληνισμού του οποίου νομίζουν πως είναι φορείς. Βέβαια όλα αυτά χρησιμοποιούνται για την ταξική τους επικράτηση , γι’ αυτό και πρέπει να ξεσκεπάζονται και το κακό να κτυπηθεί στη ρίζα του.

Unknown είπε...

τα θρησκευτικα πρεπει να φυγουν απο τα σχολεια και να μπει οι επιστημη της κοινωνιολογιας.

Unknown είπε...

τα θρησκευτικα πρεπει να φυγουν απο τα σχολεια και να μπει οι επιστημη της κοινωνιολογιας.

zakos είπε...

Αντί οι ελληναραδες να φωνάζουν να μπει στα σχολεία η φιλοσοφία , απαιτούν την μυθολογία των εβραίων.

arxiepiskopos είπε...

στο πυρ το εξοριστον ολοι σας βρε αθεοι

buhda είπε...

Χριστιανοι και λοιποί θεόπληκτοι, στα λαγουμια σας και παρατάτε μας.

Ανώνυμος είπε...

Μια κουβέντα από τον πατέρα ή τη μητέρα είναι αρκετή για να ανοίξουν τα μάτια του παιδιού και να γλυτώσει από τη θρησκευτική γάγγραινα.

Ττοππουζοκυπραίος είπε...

Δυστυχώς εσείς οι κύπριοι μαθαίνετε στα παιδιά σας τι να σκέφτονται και όχι πως να σκέφτονται

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ετσι που δημιουργουνται οι ΑΛΗΤΕΣ και οι απατεωνες...

Ειναι ετσι που γκρεμιζεται η κοινωνια και γεμιζει με αποβρασματα...

Η Κυπρος για να δει χαηρι πρεπει να επιστρεψει στα παλια...

Δηλαδη στο μπλε πουκαμισο και το γκριζο παντελονι για τα δημοτικα..
Το λευκο πουκαμισο και το γκριζο παντελονι για τα λυκεια...
Το κοντο μαλλι, τα μαυρα παπουτσια..

Και ναι η υλη πρεπει να ξαναγινει οπως ηταν παλια, τα γυμνασια τα λυκεια το ιδιο και το μαθημα των θρησκευτικων να ειναι υποχρεωτικο...

Αλλαξαν πολλα στην παιδεια και η κοινωνια μας παει κατα διαολου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πρόβλημα να διδάσκεται η θρησκεία στα σχολεία.

Αλλά να διδάσκεται μόνο σαν φιλοσοφικό μάθημα και όχι σαν πολιτικός προσηλυτισμός.

buhda είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
buhda είπε...

Τα θρησκευτικά στις εκκλησιες και τα κατηχητικά που λειτουργούν στον ιδιο χώρο. Τα σχολεία ειναι της κοινωνιας και η κοινωνία δεν ειναι όλη θρησκευόμενη. Επαναλαμβάνω, στα καταστήματα της πολυεθνικής του αρχηγού σας.Αν θέλετε θεοκρατικό κράτος .. στο ιράν να σας εξηγήσουν πως γίνεται, τωρα που αρχισαν οι τριγμοι και το αργό ξηλωμα.

buhda είπε...

Τα θρησκευτικά στις εκκλησιες και τα κατηχητικά που λειτουργούν στον ιδιο χώρο. Τα σχολεία ειναι της κοινωνιας και η κοινωνία δεν ειναι όλη θρησκευόμενη. Επαναλαμβάνω, στα καταστήματα της πολυεθνικής του αρχηγού σας.Αν θέλετε θεοκρατικό κράτος .. στο ιράν να σας εξηγήσουν πως γίνεται, τωρα που αρχισαν οι τριγμοι και το αργό ξηλωμα.

pluton είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!

Εκεί στην Κύπρο μιλάτε για αυτά που γράφει το άρθρο.

Εδώ στην Ελλάδα ο πολύς Κουράκης είπε τις γνωστές θέσεις, για τον φόρο στους Χριστιανούς.

Επειδή το ποτήρι πρέπει να το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο... να βγάλω το συμπέρασμα ότι αυτή η ταύτιση ( στον αντί Χριστιανισμό) δείχνει ότι στην Κύπρο ζει ένας Ελληνισμός ο οποίος συμβαδίζει ακόμα και στον χρόνο επιλογής των αντί Χριστιανικών του προσεγγίσεων με τις συνιστώσες των θαυμαστών του Ομπάμα .

buhda είπε...

Πλουτωνα άλλαξε το ονομά σου σα νικων ο μετανοείται και παράτα μας. Γουστο μας φιλε . Για λογους που δεν σε αφορουν δεν γουστάρουμε τον χριστιανισμο στην γειτονιά μας . ουτε και αλλες θρησκείες. Αμα θες προσευχη σπιτι σου.Αμα κατεβω επιπεδο για να σε προφτάσω, εσυ εχεις τις χριστιανικες προσεγγισεις με συνιστωσες των οπαδων του μπους και των λοιπων χασάπηδων της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

@buhda
χεστηκαμε για τη γνωμη σου και για το τι πιστευεις και γουσταρεις.
ασε που εισαι στο χαμηλοτερο επιπεδο

buhda είπε...

καλη σου όρεξη ελληνοχριστιανε. Μολις εμαθα ότι οι ομογαλακτοι σου μουσουλμανοι ανταρτες στο μαλι έκαψαν μια πολυ σημαντική βιβλιοθηκη. Αμα δεν σου αρέσουν αυτά που βλεπεις ειτε φέυγεις έιτε φτιάχνεις το δικό σου εθνικοχριστιανικομουσουλμανικο διαδυχτιο. Καλα ξεκουμπίδια. κατεβηκα χαμηλα, ειναι η αληθεια, αλλα μοναχα για να μπορεσω να σας ακουσω, να καταλαβω αν γινεται και τελικα να γελάσω.

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν σου αρέσουν αυτά που βλεπεις ειτε φέυγεις έιτε φτιάχνεις το δικό σου εθνικοχριστιανικομουσουλμανικο διαδυχτιο. Καλα ξεκουμπίδια.

@buhda
σε 18 μέρες σε βλέπω να ξεκουμπίζεσαι!!!!

o Νίκαρος you know, εν να είναι πρόεδρος όλων των κυπρίων!!!!!
αν δε σου αρέσει,........., καλά ξεκουμπίδια!!!!!

χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@buhda
πήγαινε στον Άρη να φτιάξεις τη δική σου άθεη πατρίδα!!!!!

χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι!!!!!!!!

εξωγήινε!!!!!!!

buhda είπε...

Αντε σε καμιά κατακόμβη να κρυψετε την ασχήμια σας, παρέα με το λιβανι και τα κοκαλα.

Σολιάτης είπε...

Καλά ρε, αν ο Ιησους είπε όποιος θέλει να τον ακολουθήσει, εσείς γιατι θέλετε να μας υποχρεώσετε να πιστεύουμε αυτό που θέλετε και δεν ξέρετε τιείναι αυτό που πιστεύετε;;

Ανώνυμος είπε...

έξυπνος ο σολιατης.απαιτει το παιδι μου να μην ειναι υπο την επιβλεψη μου ωστε να τον προσηλυτισει στον ψυχοφθορο γενοκτονο αθεισμο-κομμουνισμο.γνωριζετε τι χυδαιοι ειναι ολοι οι αθειστες. π.χ χριστοφιας.που δηλωσε παιδοφιλος 2.ευαγορου που καθυβρισε τα ατομα με νοητικη υστερηση 3.σταλιν που κατεσφαζε συνεχεια κοσμο 4.μαο 5.εζεκιηλ-οβραιος του ακελ 6.σερβας-αντιμακαριακος ηγετης ακελ!!!!!! 7.μιχαλης μιχαηλ οπαδος των δωδεκα θεων και της μασονικης στοας ελευσις

Σολιάτης είπε...

c.c 1/30/2013 10:27 μ.μ.
αν δεν παίρνεις παρεσθησιογόνα, πρέπει να έχεις πρόβλημα αντίληψης ή με το μυαλό σου. Πάντως πρέπει να επισκεφτείς κάποιος ει΄δικό.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε Σολιάτη σπεύδεις να βγάλεις τη γλώσσα σου βολτίτσα και προβαίνεις βεβιασμένα σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Ο ανώνυμος των 1/30/2013 10:27 μ.μ. ήταν πολύ εύστοχος, ομιλώντας περί πραγματικών γεγονότων. Ο άνθρωπος είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν σας αρέσει.
Άτομα με μειωμένη την ικανότητα αντίληψης είναι οι κάθε λογής κομμουνιστές που ακόμα πιστεύουν σε μια ουτοπική αταξική κοινωνία 22 χρόνια μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.
και τέλος, αν ο αναφερθέν ανώνυμος χρίζει εξετάσεως από ειδικού, τότε εσύ ως ειδικός θα πρέπει να εγκλειστείς σε ίδρυμα με αυτά που γράφεις, καθώς επίσης και με αυτά που εσφαλμένα πιστεύεις. Είναι καιρός πια να συνειδητοποιήσεις ότι ο κομουνισμός και το ΑΚΕΛ είναι παραμυθάκια όπως αυτό με τον Άγιο Βασίλη, που τα παιδιά πιστεύουν ως την ηλικία των 10 περίπου.

Kyprios είπε...

Καταλαβαίνω το μήνυμα του κειμένου, θέλω όμως να ρωτήσω: Νομίζει κανένας σας ότι οι θεολόγοι στα σχολεία μας μπορούν να προσηλυτίσουν; Από την εμπειρία μου μάλλον το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Κύπριε,
Δεν είναι απλά θέμα προσηλυτισμού. Όσον αφορά το θέμα υπάρχει πρόβλημα σεβασμού και αρχών από σωρεία καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πολίτη που από τη μια διασφαλίζονται μέσα από το σύνταγμα και από την άλλη καταπατούνται από το ίδιο το σύνταγμα που είναι θεοκρατικό.
Ακόμα και η ίδια η βουλή των αντιπροσώπων μέσα από το σύνταγμα είναι θρησκειολογική.
Τα ίδια συναντάμε και σε χώρες όπου η αθεΐα βρίσκεται σε πολύ ψηλά ποσοστά αναμεταξύ του πληθυσμού.
Η ανεξιθρησκία και ο αθεϊσμός βρίσκονται μόνο στα λόγια.
Στην Κύπρο οι άθεοι και οι άθρησκοι ανέρχονται στο 10% περίπου, στη Τσεχία ανέρχονται στο 40% και σε κάποιες Σκανδιναβικές χώρες ξεπερνούν το 50%. Αυτοί όμως που δηλώνουν επίσημα άθρησκοι η άθεοι είναι ελάχιστοι για ευνόητους λόγους.

Εδώ στην Κύπρο έχουμε και το εξής παράδοξο. Στο μάθημα της βιολογίας στη β΄ γυμνασίου οι μαθητές διδάσκονται την παλαιά διαθήκη. Χριστιανική βιολογία δηλαδή!

pluton είπε...

Σολιάτης @

Εσείς γιατί θέλετε να μας υποχρεώσετε να μη πιστεύουμε αυτό που πιστεύουμε;

pluton είπε...

Αγαπητέ Σολιάτη οι Χριστιανοί έχουν λίγους τόπους να περάσουν τις Χριστιανικές απόψεις τους:
1. Η Εκκλησία
2. Το κατηχητικό σχολείο
3. Το μάθημα των θρησκευτικών στην δημόσια παιδεία.

Αν δεν το ξέρεις επικρατούσα θρησκεία τόσο στην Κύπρο μας όσο και στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Οι αθεϊστές κλπ αντιχριστιανοί έχουν πολύ ισχυρότερα κέντρα για να προωθήσουν τις απόψεις τους πχ

1. Την τηλεόραση
2. Τις Εφημερίδες
3. την διαφήμιση (επί αυτού αν θες διευκρίνιση διότι υποψιάζομαι ότι δεν το καταλαβαίνεις, πες μου στην διάθεσή σου)
4. το ιντερνέτ κλπ κλπ


Τι θέλετε τώρα να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και στην θέση του να βάλουμε μια πρωινή εκπομπή με την Μενεγάκη;

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλετε τώρα να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και στην θέση του να βάλουμε μια πρωινή εκπομπή με την Μενεγάκη;


θειο Πλουτωνα εγω προτιμω να βλεπω τη Μενεγακη. Ιδιως αν ειναι γυμνοστηθη για να θαυμαζω τα μπαλκονια της

Ανώνυμος είπε...

Aυτο για να παιρνετε μαθηματα δημοσιογραφιας:

http://www.koutipandoras.gr/32267/%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B8-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB.html

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013
Ευθύνη του Αρχιεπισκόπου η κατάρρευση του Απ. Ανδρέα

Είναι πραγματικά να απορεί κάποιος με τις επιπολαιότητες τους αρχιεπισκόπου που καλύπτοντας τις επιδιώξεις του με πολιτικό πέπλο, δεν διστάζει να προκαλέσει προβλήματα, ακόμα και ζημιές προκειμένου να κάνει το… “κομμάτι” του.

Μετά τις άστοχες δηλώσεις και................


Μιχάλη ο Αρχιεπίσκοπος σε διάψευσε εδώ και μερικές μέρες και ακόμα δεν είδαμε τη δική σου αντίδραση.
Κανένα Mea culpa ίσως?

Μιχάλης είπε...

Βρήκα χρόνο και θα σχολιάσω κάποια σχόλια τα οποία θεωρώ ότι χρειάζεται να απαντηθούν.
Θα προσπαθήσω να μην ασχοληθώ με σχόλια που δεν καταθέτουν θέση αλλά απλώς αποτελούν ανοητολογήματα.



@Ανώνυμος 1/27/2013 9:27 π.μ.

Θέλω να σε συγχαρώ για τον τρόπο σκέψης σου. Έχεις δίκαιο ότι αυτοί που επικαλούνται την Ελλάδα δεν έχουν την παραμικρή σχέση μαζί της ως προς τη φιλοσοφία και το πνεύμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Στις πλείστες των περιπτώσεων συμπεριφέρονται εντελώς αντίθετα. Αυτό δείχνει την σύγχυση και το κενό που υπάρχει μέσα τους.

Μιχάλης είπε...

@ Lak Pal

Θα διαφωνήσω μαζί σου.
Θεωρώ ότι η Παιδεία μιας χώρας πρέπει να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατό σε μεγαλύτερο βαθμό τους πολίτες.
Να μείνουν τα θρησκευτικά και να γίνουν προαιρετικά, όχι υποχρεωτικά.
Από την άλλη ναι, μπορεί να μπει και το μάθημα της θρησκειολογίας και της επιστήμης της κοινωνιολογίας, συμφωνώ.

Μιχάλης είπε...

@ Kyprios

Φίλε μου η απάντηση δεν είναι ούτε ένα σκέτο ναι ούτε ένα σκέτο όχι.
Υπάρχουν κάποιοι θεολόγοι που μπορούν να προσηλυτίσουν και κάποιοι που δεν μπορούν.
Το θέμα όμως είναι ότι το σύστημα όπως είναι σήμερα, από τη στιγμή που θα γεννηθεί κάποιος μέχρι να βγάλει και το λύκειο βρίσκεται συνέχεια κάτω από ένα βομβαρδισμό της συγκεκριμένης προπαγάνδας.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Νομίζω ότι αντιμετωπίζεις και πάλι το θέμα επιφανειακά.
Κανένας δεν θέλει να σε υποχρεώσει να μην πιστεύεις αυτό που πιστεύεις.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι
α) ο Χριστός είπε ότι μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα. Άρα, αν δεν θέλεις να σε αναγκάσουν να μην κάνεις το συγκεκριμένο μάθημα, μην επιμένεις να αναγκάζεις εκείνους που δεν το θέλουν να το διδάσκονται.
Ρωτώ λοιπόν, γιατί θέλεις να υποχρεώνεις αυτόν που δεν πιστεύει να κάνει το μάθημα;
Αν κάποιος θέλει να το κάνει ας το κάνει, αν κάποιος δεν θέλει πρέπει να έχει το δικαίωμα να μην το κάνει. Τι πιο σωστό υπάρχει;

β) Το θέμα δεν το άνοιξαν οι οποιοιδήποτε αντι-χριστιανοί (όπως τους χαρακτηρίζεις) αλλά η διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα απαλλαγής.
Άρα αν υπάρχει θέμα σύμπτωσης με τις δηλώσεις Κουράκη, γι’ αυτό υπεύθυνη είναι η κα Ζήνα Πουλλή.

γ) Στην Κύπρο δεν υπάρχει επικρατούσα θρησκεία. Σε αντίθεση με την Ελλάδα το κράτος μας είναι ανεξίθρησκο. Με βάση το Σύνταγμα το θέμα θρησκείας είναι θέμα των δύο κοινοτήτων (Ε/κύπριων και Τ/κύπριων) και όχι του κράτους.

δ) Επειδή γράφεις για την Κύπρο και όπως σου είπα πολλές φορές γράφεις χωρίς να ξέρεις τι γίνεται, σε πληροφορώ ότι στην Κύπρο η Εκκλησία εκτός από τα δικά της μέσα για προώθηση των απόψεων της, έχει και τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Αν δεις τα μαγκαζίνο της κυπριακής τηλεόρασης θα το διαπιστώσεις. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα έχουν θρησκευτικά θέματα.
Ακόμα και το κρατικό (όχι Ε/κυπριακό) ΡΙΚ καθημερινά ασχολείται με θρησκευτικά θέματα.
Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό. Όμως υπάρχει ανιστότητα.

Και διερωτώμαι γιατί προσπαθείς να εξευτελίσεις την άλλη άποψη κάνοντας λόγο για τη Μενεγάκη.
Υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις, εισαγωγή μαθήματος θρησκειολογίας ή άλλων μαθημάτων που θα καλύπτουν αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν θρησκευτικά.
Πού είναι το κακό;


Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/31/2013 7:22 μ.μ.

Χαίρομαι που με διέψευσε ο αρχιεπίσκοπος.

Το mea culpa όμως δεν πρέπει να το πω εγώ.
Εκείνος είπε όχι, για τους γνωστούς λόγους, τους οποίους πήρε πίσω τώρα και υπόγραψε αυτά που απέρριπτε.

Επαναλαμβάνω, χαίρομαι για την εξέλιξη.

pluton είπε...

Mη νομίσεις ότι μιλώ εκτός θέματος.

1. Θεωρώ ότι πολλά μπορούν να γίνουν για να ικανοποιηθούν απόψεις, εξ άλλου εμείς οι Χριστιανοί είμαστε πολύ σίγουροι ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί από κανένα Στάλιν ή Χριστόφια αν δεν το επιτρέψει ο Θεός και επιπλέον ότι όποιο κακό επιτρέπει τελικά γίνεται επ αγαθό. Άρα κάντε ότι σας φωτίσει ο εωσφόρος. "ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ ΕΙ ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ".

2. Όλα αυτά τα καλοπροαίρετα που αναφέρεις και κατά σύμπτωση είναι αντιχριστιανικά, είναι μαι μέθοδος πολυεφαρμοσμένη. Για να σου εξηγήσω εμπράκτως τι εννοώ το 1908 όταν έγινε η επανάσταση των Νεοτούρκων πήγε στην σκλαβωμένη Θεσσαλονίκη ο Σπ Μελάς και πήρε συνέντευξη σε ένα αιματοβαμμένο κομιτατζή, ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποίησε την λογική που χρησιμοποιούν οι "αμερόληπτοι" σε Αθήνα και Λευκωσία για το θέμα να πλήξουν τον Χριστιανισμό, ο κομιτατζής μέσω αυτής της λογικής ήθελε να πλήξει τον Ελληνισμό που είχε ήδη νικήσει στην Μακεδονία κατά τις συγκρούσεις του Μακεδονικού αγώνα.

Τώρα θα ρίξω την συγκεκριμένη συνέντευξη στο μπλογκ μου.


pluton είπε...

http://pluton22.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Eδώ μπορείτε να δείτε διαχρονικά πως παιρνούν οι "αγαθές" προθέσεις, των κατά καιρούς καλοπροαιρέτων.

arxiepiskopos είπε...

"...και τέλος, αν ο αναφερθΕΝ ανώνυμος χρΙζει εξετάσεως ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ, τότε εσύ ως ειδικός θα πρέπει να εγκλειστείς σε ίδρυμα με αυτά που γράφεις..."

ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΙΜΟΥΝΑ ΧΤΕΣ ΣΤΙΣ 12.06.ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΝ... ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ! ΕΛΕΟΣ!!!

arxiepiskopos είπε...

Εμφανίστηκε τζιε ο φτείρης.
Αφού το ψυχιατρείο ακόμα να κλείσει, τούτος τι γυρεύκει έξω?

Έσσεται Ήμαρ είπε...

@Pluton

Η μόνη ιδεολογία που είναι καθαρά εχθρική προς τον Ελληνισμό και η οποία τον κατασφάγιασε μέχρι εξαφανίσεως είναι η χριστιανική. Επί Χριστιανικής θεοκρατίας, άλλως Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, άλλως Βυζαντίου, ο Ελληνικός πολιτισμός καταπολεμήθηκε με λύσσα μέχρι που εξολοθρεύτηκε πλήρως. Το μόνο που επέζησε απ' αυτόν είναι ελάχιστα ίχνη λόγου και τέχνης και ένα ιδίωμα Ελληνικής γλώσσας. Είναι αυτή η γλώσσα που μιλάμε σήμερα και η οποία μπορεί να δίνει στον Ελληνόφωνα πληθυσμό το δικαίωμα να ονομάζεται Έλληνας, όμως όλος ο κόσμος ξέρει ότι πρόκειται να Αφελληνισμένο Ελληνόφωνο Πληθυσμό και τίποτε άλλο. Ένας Ελληνόφωνας πληθυσμός κατακάθι της οικουμένης, που προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία των πραγματικών Ελλήνων της αρχαιότητας, ονομάζοντας τους όμως άκουσον άκουσον ειδωλολάτρες. Από τη μια θέλουν να καρπωθούν τα επιτεύγματα των Ελλήνων και από την άλλη τους ονομάζουν ειδωλολάτρες εννοώντας και αποδεχόμενοι βεβαίως ότι καλώς υπέστησαν τη γενοκτονία από τα ρασοφόρα τέρατα. Αλλά είπαμε: Είναι ένας Αφελληνισμένος Ελληνόφωνας Πληθυσμός κατακάθι της οικουμένης και τίποτε άλλο.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Δεν είπα ότι είσαι εκτός θέματος. Είπα ότι μιλάς και πάλι χωρίς να ξέρεις.

Άφησες πίσω όσα σου έγραψα για να πεις τα δικά σου.
Στο θέμα αυτό καμία ανάμιξη έχει ο Στάλιν ή ο Χριστόφιας.
Επαναλαμβάνω ότι το μάθημα ανακινήθηκε από τη διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην Αριστερά.

Επί της ουσίας δεν μου είπες τίποτε.
Έγραψα 4 σημεία και δεν σχολίασες κανένα. Αυτό δείχνει και πάλι ότι δεν έχεις διάθεση ούτε επιχειρήματα να αντιτάξεις και καταφεύγεις στον… Εωσφόρο!

Ξαναθέτω τα σημεία με την ελπίδα ότι θα τα σχολιάσεις:

α) ο Χριστός είπε ότι μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα. Άρα, αν δεν θέλεις να σε αναγκάσουν να μην κάνεις το συγκεκριμένο μάθημα, μην επιμένεις να αναγκάζεις εκείνους που δεν το θέλουν να το διδάσκονται.
Ρωτώ λοιπόν, γιατί θέλεις να υποχρεώνεις αυτόν που δεν πιστεύει να κάνει το μάθημα;
Αν κάποιος θέλει να το κάνει ας το κάνει, αν κάποιος δεν θέλει πρέπει να έχει το δικαίωμα να μην το κάνει. Τι πιο σωστό υπάρχει;

β) Το θέμα δεν το άνοιξαν οι οποιοιδήποτε αντι-χριστιανοί (όπως τους χαρακτηρίζεις) αλλά η διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα απαλλαγής.
Άρα αν υπάρχει θέμα σύμπτωσης με τις δηλώσεις Κουράκη, γι’ αυτό υπεύθυνη είναι η κα Ζήνα Πουλλή.

γ) Στην Κύπρο δεν υπάρχει επικρατούσα θρησκεία. Σε αντίθεση με την Ελλάδα το κράτος μας είναι ανεξίθρησκο. Με βάση το Σύνταγμα το θέμα θρησκείας είναι θέμα των δύο κοινοτήτων (Ε/κύπριων και Τ/κύπριων) και όχι του κράτους.

δ) Επειδή γράφεις για την Κύπρο και όπως σου είπα πολλές φορές γράφεις χωρίς να ξέρεις τι γίνεται, σε πληροφορώ ότι στην Κύπρο η Εκκλησία εκτός από τα δικά της μέσα για προώθηση των απόψεων της, έχει και τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Αν δεις τα μαγκαζίνο της κυπριακής τηλεόρασης θα το διαπιστώσεις. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα έχουν θρησκευτικά θέματα.
Ακόμα και το κρατικό (όχι Ε/κυπριακό) ΡΙΚ καθημερινά ασχολείται με θρησκευτικά θέματα.
Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό. Όμως υπάρχει ανιστότητα.


Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη για πιο διαχωρισμό κράτους – θρησκείας μιλάς?
Στη βουλή των αντιπροσώπων έχουμε βουλευτές που εκπροσωπούν θρησκευτικές ομάδες(γλάστρες με παχυλό μισθό).
Οι διάφορες ορκωμοσίες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια της ΚΔ γίνονται με τη βίβλο η το κοράνι.(εκλογή κρ. Αξιωματούχων, δικαστήρια. ΕΦ κτλ)
Στα σχολεία, την ΕΦ και σε άλλα κυβερνητικά κτήρια γίνονται αγιασμοί.
Σε όποιο κρατικό έργο γίνονται εγκαίνια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αγιασμός!
Στα σχολεία διδάσκεται μόνο το ελληνορθόδοξο χριστιανικό δόγμα.
Σε όλα τα κρατικά κτήρια οι τοίχοι διακοσμούνται με εικόνες των δήθεν Χριστού, παναγίας και διαφόρων αγίων.

Όλοι οι κληρικοί πλην αυτών που λειτουργούν στους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου πληρώνονται από το κράτος.

ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΟΧΙ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, μακριά από δογματισμούς και θρησκευτικούς εκφοβισμούς και ψευτοδιλημμάτων περί τιμωριών και κολάσεων!!!
Πόσοι στην Κύπρο είναι επίσημα δηλωμένοι ως ΑΘΕΟΙ η ΑΘΡΗΣΚΟΙ?
Πόσοι από αυτούς έχουν αποβαπτιστεί ?
Εσύ ο ίδιος, πως είσαι δηλωμένος στα επίσημα αρχεία του κράτους όσον αφορά το θέμα θρησκεία? (φαντάζομαι ΧΟ).
Γιατί όταν ζήτησα να αποκαθηλωθούν οι διάφορες εικόνες των δήθεν αγίων και λοιπών θρησκευτικών συμβόλων από το κυβερνητικό τμήμα στο οποίο εργάζομαι με τη δικαιολογία ότι με προσβάλουν ως άτομο, λίγο έλειψε να με στείλουν στο πειθαρχικό συμβούλιο?

Η αστυνομία προβαίνει καθημερινώς σε καταγγελίες πολιτών που προκαλούν ηχορύπανση η κοινή οχληρία. Ποτέ όμως δεν ασκήθηκε δίωξη σε κανένα ιερέα, σε καμιά εκκλησία. Εδώ υπάρχει ο διαχωρισμός και είναι επιλεκτικός όσον αφορά την επιβολή του νόμου.
Ο νόμος περί οχληρίας στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non-ind/0_154/sub-division-sd2fb3dab5-98eb-4d7c-a025-2a871a469eda.html

pluton είπε...

Εντάξει Μιχάλη θα σου απαντήσω κατά τον Κυπριακό τρόπο, λέξη προς λέξη.

Πριν κάνω αυτή την προσπάθεια θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ πραγματικά το δημοκρατικό σου ήθος και το γεγονός ότι μπορείς να μιλάς με τον "διαφορετικό", σπάνιο πράγμα και στον Εθνικό χώρο αλλά και στον "προοδευτικό" , ειδικά στον «προοδευτικό» όπου ο τόπος είναι γεμάτος από φωστήρες που γνωρίζουν τα πάντα και κουβέντα δεν σηκώνουν στο σπαθί τους.
Μιχάλης είπε:
β) Το θέμα δεν το άνοιξαν οι οποιοιδήποτε αντι-χριστιανοί (όπως τους χαρακτηρίζεις) αλλά η διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα απαλλαγής.
Άρα αν υπάρχει θέμα σύμπτωσης με τις δηλώσεις Κουράκη, γι’ αυτό υπεύθυνη είναι η κα Ζήνα Πουλλή.

Η κα Ζήνα Πουλλή λοιπόν δεν έχει πεποιθήσεις αντιχριστιανικές, φυσικά δεν έχει και Χριστιανικές πεποιθήσεις , πέρα τούτου απ ότι βλέπω οι πεποιθήσεις της κας Ζήνα Πουλλή έχουν κοινή τομή (μαθηματικός όρος) τις επιδιώξεις της υπό αλλαγή κυβερνήσεως της Κύπρου !

Σύμπτωση ίσως, τέτοιου είδους συμπτώσεις μπορώ να σου αναφέρω πλήθος, έτσι για να μη νομίζεται ότι αποτελεί πρωτοτυπία το γεγονός ή να μη νομίζεται ότι εμείς οι Χριστιανοί φοβόμαστε τέτοιου είδους ιδέες , στο μπλογκ μου ήδη έχω δημοσιεύσει μια άποψη ακόμα «ριζοσπαστικότερη» από τον προηγούμενο αιώνα:

http://pluton22.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Νικ. Γ. Πολίτης. Ο «πατέρας» της λαογραφίας, είχε προτείνει πράγματα που σήμερα τα φτωχά μυαλά της ψευτο - προοδευτικής πρωτοπορίας δεν θα τολμούσαν να φανταστούν και πότε το 1883, αντιλαμβάνεστε πόσο υπολείπεται η πρόταση της κυρίας που υιοθετείτε των Εθνικών προτάσεων του Πολίτη; Θα μπορούσατε να βάλετε προς συζήτηση τις απόψεις του Πολίτη. Τι στέκεστε σε κάθε διευθυντή της κάθε υποδιεύθυνσης του Υπουργείου ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΙΑΣ.

Για τον Κουράκη τι να πω; Έτρεχε ο Τσίπρας να μαζέψει τα πράγματα και ο Κουράκης έσπευσε να κάνει διευκρινίσεις. : )))

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και γι αυτούς που απάντησαν μετά την παρατήρηση του Μιχάλη).

pluton είπε...

Μιχάλης είπε:
Γ ) Στην Κύπρο δεν υπάρχει επικρατούσα θρησκεία. Σε αντίθεση με την Ελλάδα το κράτος μας είναι ανεξίθρησκο. Με βάση το Σύνταγμα το θέμα θρησκείας είναι θέμα των δύο κοινοτήτων (Ε/κύπριων και Τ/κύπριων) και όχι του κράτους.

Πολύ σωστά, αυτό ήταν το ορθό για τους Έλληνες εν αντιθέσει με τους τουρκομογγόλους (που χρησιμοποίησαν την θρησκεία των ραγιάδων σαν φοροεισπρακτικό μέσον), η θρησκεία της μειοψηφίας των τούρκων της Κύπρου μας, έγινε σεβαστή (πράγμα που δεν το εκτίμησαν).
Σήμερα οι τούρκοι ζουν στον Βορά (προς το παρόν, στο μέλλον θα δούμε που θα ζουν) και φυσικά απαγορεύουν (αν δεν καταστρέφουν ) την χρήση της Χριστιανικής θρησκείας και των συμβόλων της.
Τώρα εσείς τι πρεμούρα έχετε με το θέμα της θρησκείας του νότου, στην Ελεύθερη Κύπρο μας υπάρχει ομοιογένεια θρησκευτική, η συντριπτική πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κάνω λάθος; Υπάρχουν κάποιοι Κύπριοι στραβοχυμένοι, εντάξει τι να κάνουμε τώρα να στραβοχύσουμε και το εκπαιδευτικό θρησκευτικό πρόγραμμα της πλειοψηφίας για χάρη τους;
ΕΚΤΟΣ – και εκεί πάει το πράγμα- εάν θεωρείται συμπατριώτες σας τους μωαμεθανούς λαθρομετανάστες, δηλαδή αν θέτε να δημιουργήσετε μια αραβική μειονότητα γιατί τραβάει ο κώλος σας μια αραβική διχοτόμηση της Νότιας Ελεύθερης Κύπρου;

Αν αυτό θέτε πέστε το στα ίσια, για να το κατανοήσουν και αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται τις τσιριτσάντουλές σας.


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και γι αυτούς που απάντησαν μετά την παρατήρηση του Μιχάλη).

pluton είπε...

Μιχάλης είπε:
δ) Επειδή γράφεις για την Κύπρο και όπως σου είπα πολλές φορές γράφεις χωρίς να ξέρεις τι γίνεται, σε πληροφορώ ότι στην Κύπρο η Εκκλησία εκτός από τα δικά της μέσα για προώθηση των απόψεων της, έχει και τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Αν δεις τα μαγκαζίνο της κυπριακής τηλεόρασης θα το διαπιστώσεις. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα έχουν θρησκευτικά θέματα.
Ακόμα και το κρατικό (όχι Ε/κυπριακό) ΡΙΚ καθημερινά ασχολείται με θρησκευτικά θέματα.
Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό. Όμως υπάρχει ανισότητα.

Πολύ όμορφα, δεν ξέρω πράγματι πολλά πράγματα για την Κύπρο (συγχωρέστε τα όποια λάθη μου) δεν μπορεί όμως να πέφτω και πολύ έξω, γνωρίζω πολλούς Κύπριους , Έλληνες είναι με τα πάθη τους, τον τοπικισμό τους , τις αδυναμίες τους και τα προτερήματα τους, η Κύπρος τι να είναι, άντε να είναι μια λίγο καλύτερη (διοικητικά) Ελλάδα και μια χειρότερη ( οικονομικό διοικητικά) Αγγλία, μια γη καλύτερη από την Σικελία και χειρότερη από την κατεχόμενη Σκωτία.
Όταν μιλώ για προβολή αντιθρησκευτικών απόψεων :
1. Την τηλεόραση
2. Τις Εφημερίδες
3. την διαφήμιση (επί αυτού αν θες διευκρίνιση διότι υποψιάζομαι ότι δεν το καταλαβαίνεις, πες μου στην διάθεσή σου)
4. το ιντερνέτ κλπ κλπ

Εννοώ ότι η τηλεόραση, τα ΜΜΕ γενικώς και φυσικά και το ίντερνετ έχουν ένα πλήθος προτάσεων, παραστάσεων και οδηγιών προς το μυαλό και το υποσυνείδητο του μέσου ανθρώπου που τον οδηγούν σε αντιθρησκευτικά μονοπάτια.

Από τα 1700 ακόμα ο Πατροκοσμάς μίλαγε για τον διάβολο που θα είναι σπίτι μας και τα κέρατά του θα είναι στα κεραμίδια του σπιτιού μας.

Τι το θρησκευτικό έχει πχ η εκπομπή του κάθε πρωινάδικου που κινείται από τηλεπαρουσιαστές εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον είναι κραγμένος γκέι; Τι το χριστιανικό έχουν οι διαφημίσεις που προωθούν σαπούνια με γυμνές γυναίκες; Τι το χριστιανικό έχουν πχ οι εκπομπές με ακούσματα των αγραμμάτων και απαίδευτων που παραπληροφορούν την νεολαία μας ; (ας μη πω περισσότερα νομίζω έγινα σαφής).
Σ αυτή την πλύση εγκεφάλου που δέχεται από τα μέσα ο κάθε πολίτης, εσύ Μιχάλη θεωρείς μεγάλη την δυνατότητα που έχει μια νησίδα από το ΡΙΚ καθημερινά που ασχολείται με θρησκευτικά θέματα. Όταν μετά μεσολαβούν έργα «αστυνομικά» με ΜΟ φόνων το κάθε ένα από 4-5 τουλάχιστον, ένα δύο βιασμούς και άπειρη θεοποίηση της κάθε κακίας και αντιχριστιανικής συμπεριφοράς!


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και γι αυτούς που απάντησαν μετά την παρατήρηση του Μιχάλη).

pluton είπε...

Μιχάλης είπε:
α) ο Χριστός είπε ότι μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα. Άρα, αν δεν θέλεις να σε αναγκάσουν να μην κάνεις το συγκεκριμένο μάθημα, μην επιμένεις να αναγκάζεις εκείνους που δεν το θέλουν να το διδάσκονται.
Ρωτώ λοιπόν, γιατί θέλεις να υποχρεώνεις αυτόν που δεν πιστεύει να κάνει το μάθημα;
Αν κάποιος θέλει να το κάνει ας το κάνει, αν κάποιος δεν θέλει πρέπει να έχει το δικαίωμα να μην το κάνει. Τι πιο σωστό υπάρχει;

Και τώρα ας έρθουμε στο Πάρθιον βέλος σου.

Για να επικαλείσαι τον Χριστό και την διδασκαλία του θα πρέπει και να την αποδέχεσαι, εσύ Μιχάλη αποδέχεσαι την διδασκαλία του Χριστού;

Άσε τι αποδεχόμαστε εμείς, Εσύ «Τον Καίσαρα επικαλείσαι; Στον Καίσαρα θα πας», εσύ όμως Μιχάλη επικαλείσαι Λένιν και θες να πας στον Χριστό, είσαι μπερδεμένος;

Ωστόσο η απάντησή μου είναι στα τρία πιο πάνω ποστ μου, για το θέμα που βάζεις.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και γι αυτούς που απάντησαν μετά την παρατήρηση του Μιχάλη).

Ανώνυμος είπε...

Ο Pluton μέσα στην ανόητη φλυαρία του μας υπέδειξε την πρωινή εκπομπή με τον γκαίη (πούστηδες τους λέω εγώ) παρουσιαστή. Ούτε λόγος για τα μοναστήρια που είναι γεμάτα γκαίηδες (πούστηδες τους λέω εγώ) καλόγερους και ηγουμένους. Δηλαδή κατά το φίλο μας τον Pluton ο παπάς πάντα είναι καλός, ας είναι και λίγο γκαίη (πούστη τον λέω εγώ), και να με συγχωρέσουν οι φίλοι που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Τα υποστηρίζω και γω αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Άλλωστε οι παπάδες οι πούστηδες είναι οι πρώτοι που διώκουν τους πούστηδες. Τους άλλους, όχι τους δικούς τους.

pluton είπε...

Ανώνυμος είπε...


Στη βουλή των αντιπροσώπων έχουμε βουλευτές που εκπροσωπούν θρησκευτικές ομάδες (γλάστρες με παχυλό μισθό).
Οι διάφορες ορκωμοσίες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια της ΚΔ γίνονται με τη βίβλο η το κοράνι.(εκλογή κρ. Αξιωματούχων, δικαστήρια. ΕΦ κτλ)
Στα σχολεία, την ΕΦ και σε άλλα κυβερνητικά κτήρια γίνονται αγιασμοί.
Σε όποιο κρατικό έργο γίνονται εγκαίνια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αγιασμός!
Στα σχολεία διδάσκεται μόνο το ελληνορθόδοξο χριστιανικό δόγμα.
Σε όλα τα κρατικά κτήρια οι τοίχοι διακοσμούνται με εικόνες των δήθεν Χριστού, παναγίας και διαφόρων αγίων.


Μέχρι εδώ συμφωνώ ΠΛΗΝ του «εικόνες των δήθεν Χριστού, παναγίας και διαφόρων αγίων» Τι λες αγαπητέ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΟΣ και ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΟΙ και ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΑΓΙΑ;

Τι μας πέρασες δηλαδή κάποια δισεκατομμύρια Χριστιανούς από το 0 μχ μέχρι το 2013 μχ κωθώνια και εσύ είσαι αυτός που κατάλαβες ότι εμείς πιστεύαμε σε ΔΗΘΕΝ; Πρόσεξε διότι αυτά που λες είναι «η του όνου συμφορά».
??????????
Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι κληρικοί πλην αυτών που λειτουργούν στους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου πληρώνονται από το κράτος.

ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΟΧΙ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, μακριά από δογματισμούς και θρησκευτικούς εκφοβισμούς και ψευτοδιλημμάτων περί τιμωριών και κολάσεων!!!
Πόσοι στην Κύπρο είναι επίσημα δηλωμένοι ως ΑΘΕΟΙ η ΑΘΡΗΣΚΟΙ?
Πόσοι από αυτούς έχουν αποβαπτιστεί ?
Εσύ ο ίδιος, πως είσαι δηλωμένος στα επίσημα αρχεία του κράτους όσον αφορά το θέμα θρησκεία? (φαντάζομαι ΧΟ).


Για στο στόμα σου………….
?????????

Ανώνυμος είπε...
Γιατί όταν ζήτησα να αποκαθηλωθούν οι διάφορες εικόνες των δήθεν αγίων και λοιπών θρησκευτικών συμβόλων από το κυβερνητικό τμήμα στο οποίο εργάζομαι με τη δικαιολογία ότι με προσβάλουν ως άτομο, λίγο έλειψε να με στείλουν στο πειθαρχικό συμβούλιο?

Σ αυτό σου απάντησα ήδη.
?????????

Ανώνυμος είπε...
Η αστυνομία προβαίνει καθημερινώς σε καταγγελίες πολιτών που προκαλούν ηχορύπανση η κοινή οχληρία. Ποτέ όμως δεν ασκήθηκε δίωξη σε κανένα ιερέα, σε καμιά εκκλησία. Εδώ υπάρχει ο διαχωρισμός και είναι επιλεκτικός όσον αφορά την επιβολή του νόμου.
Ο νόμος περί οχληρίας στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non-ind/0_154/sub-division-sd2fb3dab5-98eb-4d7c-a025-2a871a469eda.html

Προφανώς μιλάς για τις καμπάνες που σ ενοχλούν όταν κοιμάσαι την Κυριακή το πρωί ή την λειτουργία που ακούγεται από μεγάφωνα σε θρησκευτικές πανηγύρεις. ΣΩΣΤΑ;

Λοιπόν άκου με, αυτό το ζήτημα το αντιμετωπίσαμε και στην ενορία μας, βγήκε ένας, ένα πρωί και είπε : «Μια Κυριακή έχω να κοιμηθώ λίγο παραπάνω και από τις 8 και βαράτε τις καμπάνες».
Έχουμε ένα τύπο (παλιός ναυτικός, γεροντάκι, ζυμωμένος στην αλμύρα και στο άρωμα από λαμαρίνα, ένας τύπος τι να σου λέω), πάει κοντά του και του λέει «Δε μου λες γιέ μου, όταν αγόρασες το σπίτι σου (έμενε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας), είδες ότι απέναντι υπήρχε κωδωνοστάσιο;»
Διότι αγαπητέ μου οι εκκλησίες προϋπήρχαν των σπιτιών μας και αν δεν μας άρεσε ο ήχος της καμπάνας και η λειτουργία, να πηγαίναμε πουθενά αλλού να κτίσετε το σπιτικό σας, οι γονιοί μας και οι παππούληδες μας τα σπίτια τους τα ήθελαν κοντά σ εκκλησίες .

pluton είπε...

Έσσεται Ήμαρ είπε...

Όχι δεν είναι έτσι , από αυτού του βήματος έχω μιλήσει για την προσφορά του Χριστιανισμού στην διάσωση της αρχαίας κληρονομιάς μας.

Θα επανέλθω άλλη ώρα (αν χρειαστεί).

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε plutona τα δισ. αρχαίοι Έλληνες που πίστευαν στο Δία χιλιάδες χρόνια, ήταν κοθώνια που πίστευαν σε δήθεν; Ε αν αυτοί ήταν κοθώνια, το ίδιο είστε κι' εσείς. ΚΟΘΩΝΙΑ.

pluton είπε...

Ανώνυμος είπε…

Όποιος είναι πούστης, είτε φορά ράσα, είτε όχι … Η Χριστιανική θρησκεία έχει πάρει σαφείς αποφάσεις .

Η Βίβλος κατατάσσει την ομοφυλοφιλία στην κατηγορία "αμαρτία" και μάλιστα την ονομάζει "βδέλυγμα".
Ο απ. Παύλος προς τους Κορίνθιους: "…στη βασιλεία του Θεού δεν έχουν θέσει ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε θηλυπρεπείς, ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε υβριστές…Και τέτοιοι ήσασταν κάποτε μερικοί, αλλά με την δύναμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με την ενέργεια του Πνεύματος του Θεού, καθαριστήκατε από την αμαρτία, γίνατε λαός του Θεού και σωθήκατε από την επερχόμενη οργή του Θεού" (Α’ Κορινθίους 6:9-11).

Τώρα οι αρσενοκοίτες ρασοφόροι θα κριθούν χειρότερα από τους λαϊκούς.

Ελπίζω να μη ξέχασα κάποιον (για να μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν απαντώ σε πράγματα επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ).

Ανώνυμος είπε...

Πλούτωνα έκτισα το σπίτι μου σε περιοχή όπου δεν υπήρχε ούτε μια εκκλησία κοντά. Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχουν 2 εκκλησίες κοντά στην οικία μου και ΝΑΙ, με ενοχλούν τόσο οι καμπάνες όταν κτυπούν, όσο και τα μεγάφωνα που ακούονται δυνατά.
Και απλά για να ξέρεις οι διάφοροι οικισμοί προϋπήρχαν των καμπαναριών και των μιναρέδων χιλιάδες χρόνια πριν. Άρα με τη λογική σου πρέπει να χαλάσω όλους τους μιναρέδες και τα καμπαναριά.
Τώρα όσον αφορά την ανυπαρξία του εβραίου μαραγκού, μάρτυς μου ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Μ. ΜΠΕΓΖΟΣ που είπε όσα γράφω στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 29 Μαρτίου 2010 στην «ΕΤ-1».

Άμα θέλεις καλέ μου φίλε να πάρουμε και τους βίους των δήθεν αγίων ένα προς ένα για να δούμε ότι όλοι είχαν την τρέλα για κοινό παρονομαστή. Οι μισές αγίες υπήρξαν πόρνες και οι μισοί άγιοι ήσαν δολοφόνοι, και μάλιστα εις το όνομα του δήθεν Ιησού του Ναζωραίου από την Ναζαρέτ που δεν υπήρχε ως πριν 1600 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Και Πλούτωνα, όσον αφορά αυτά τα δις των πιστών και πλανεμένων λέω τα εξής:
«Ακόμη κι αν είμαι η μειοψηφία του ενός, η αλήθεια είναι ακόμη ΑΛΗΘΕΙΑ !!!»
«Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία»

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 2/02/2013 12:50 μ.μ.

Δεν έχω καμία ένσταση σε όσα γράφεις. Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Μια δυό παρατηρήσεις μόνο.
Η εκπροσώπηση των τριών θρησκευτικών ομάδων στη Βουλή απορρέει από το Σύνταγμα του 1960 και στην ουσία έχει να κάνει με τις μειονότητες των μαρωνιτών, των λατίνων και των αρμενίων. Όπως είναι γνωστό οι τρεις μειονότητες με τη θέληση τους εντάχθηκαν στην Ε/κυπριακή κοινότητα αλλά εκπροσωπούνται στη Βουλή με το καθεστώς του παρατηρητή.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξίθρησκο κράτος, όμως από το 1964 και μετά που το κράτος ταυτίστηκε με τους Ε/κύπριους, τα πάντα έχουν διασυνδεθεί με όσα προνοεί το Σύνταγμα για την Ε/κυπριακή κοινότητα.
Ενώ το Σύνταγμα του 60 προνοεί γραφείο Παιδείας για τους Ε/κύπριους και τους Τ/κύπριους (αντίστοιχα) αλλά μετά τα γεγονότα αναβαθμίστηκε το Ε/κυπριακό γραφείο σε υπουργείο και έτσι περνάνε στα σχολεία (αφού τα πλείστα είναι Ε/κυπριακά) όλα όσα προνοούνταν για τα Ε/κυπριακά σχολεία.

Δεν θα σε διαψεύσω για το ότι είμαι δηλωμένος ως Χριστιανός Ορθόδοξος. Και δεν πάω να διαγραφώ διότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Θα προσπαθήσω να σχολιάσω όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι έθιξες αρκετά πράγματα, τα πλείστα ανυπόστατα.
Καταρχήν δεν απαίτησα να μου απαντάς λέξη προς λέξη. Όπως θέλεις μπορείς να απαντάς, αρκεί να είσαι μέσα στο θέμα και να απαντάς σε αυτά που θίγουμε και όχι άλλα αντ’ άλλων.
Εκ δευτέρου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σε ότι αφορά την κα Ζήνα Πουλλή, νομίζω ότι την αδικείς. Διότι α) δεν την γνωρίζεις και β) δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί το σύστημα στην Κύπρο.
Λέω λοιπόν ότι η κα Πουλλή ασφαλώς και δεν είναι αντι-χριστιανή. Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν έχει χριστιανικές πεποιθήσεις, τη στιγμή που η ίδια θέλει να καταργήσει τις απαλλαγές από τα θρησκευτικά, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω.
Αν κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν έχει χριστιανικές πεποιθήσεις επειδή υπηρετεί στο υπουργείο Παιδείας επί διακυβέρνησης Χριστόφια, σε πληροφορώ ότι οι Διευθυντές και οι λειτουργοί των Υπουργείων στην Κύπρο, δεν αλλάζουν όποτε αλλάζει η κυβέρνηση. Είναι θέσεις καριέρας και εξαρτάται από τις προαγωγές που έχουν στο ενεργητικό τους. Δεν συμβαίνει όπως στην Ελλάδα που κάθε κυβέρνηση βάζει τους δικούς της.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι θα ήθελες να χρησιμοποιούνται οι πρακτικές των «τουρκομογγόλων».
Κάνεις μια ατυχή σύγκριση μεταξύ ενός αναγνωρισμένου κράτους και ενός δήθεν κράτους.
Η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται τα θρησκευτικά ιδρύματα και μνημεία όλων των θρησκειών που ασπάζονται οι πολίτες του. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απλό.
Το σύνταγμα δεν απαγορεύει σε οποιονδήποτε να ασπάζεται ή να μην ασπάζεται οποιανδήποτε θρησκεία. Και είναι σεβαστό το ότι η πλειοψηφία των Ε΄/κυπρίων είναι ορθόδοξοι. Το ζητούμενο είναι οι ορθόδοξοι να αποδέχονται ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι σαν αυτούς.
Επομένως, από τη στιγμή που μιλούμε για Κυπριακή Δημοκρατία και όχι Ε/κυπριακή Δημοκρατία, τότε πρέπει να ισχύει το Σύνταγμα, το οποίο θέλουμε να σέβονται οι άλλοι.
Αν το καταστρατηγούμε εμείς οι ίδιοι, τότε…

Δεν είναι θέμα να θεωρείς συμπατριώτη σου τον οποιονδήποτε. Σημασία έχει να σέβεσαι τα πιστεύω των άλλων. Με την ίδια (δική σου) λογική, οι μετανάστες μας σε άλλες χώρες δεν θα έπρεπε να έχουν ούτε εκκλησίες ούτε σχολεία, και στην ουσία κανένα δικαίωμα.

Όσον αφορά το θέμα της προβολής της εκκλησιαστική άποψης, σε προκαλώ να μπεις στο διαδίκτυο και να επισκεφθείς τις εκπομπές των καναλιών. Κι εκεί θα δεις πόσες θρησκευτικές εκπομπές υπάρχουν, ακόμα και στα μαγακζίνο.
Το ίδιο θα δεις και σε εφημερίδες, άρθρα θρησκευτικά κ.ο.κ.
Δηλαδή τι θέλεις, να ακούγεται μόνο η άποψη της θρησκείας;

Αν δεις ακόμα και τα πρωινάδικα (κυπριακής παραγωγής) θα διαπιστώσεις ότι πάρα πολύ συχνά έχουν θρησκευτικά θέματα, παπάδες, θεολόγους κλπ.
Γι’ αυτό σου λέω, άλλο το τι νομίζεις και άλλο το τι ακριβώς συμβαίνει.
Και όπως σου είπα πάρα πολλές φορές, μην κρίνεις με βάση το τι γίνεται στην Ελλάδα και να θεωρείς ότι το ίδιο ισχύει κι εδώ.

Κι εγώ διαφωνώ και ενοχλούμαι από το περιεχόμενο πολλών εκπομπών. Ε τι να κάνουμε, να τις καταργήσουμε και να βλέπουμε όλη μέρα παπάδες και θεολόγους;

Για τον Χριστό.
Αυτό που μου γράφεις, ότι δηλαδή επικαλούμε κάποιον που την διδασκαλία του δεν την πιστεύω, είναι πρόφαση.

Παράθεσα κάτι από τον ιδρυτή της θρησκείας (και θεό) που πιστεύεις. Σου λέει κάποια πράγματα που όπως φαίνεται δεν τα δέχεσαι. Και προτιμάς να αντιστρέψεις το ερώτημα.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πω ότι η διδασκαλία του Χριστού έχει θετικά στοιχεία. Δεν έχω κολλήματα ούτε δογματισμούς.
Συμφωνώ με όσα συμφωνώ, διαφωνώ με όσα διαφωνώ. Μπορώ να κάνω τη διάκριση.
Αν θεωρώ ότι ο Χριστός είναι ή όχι θεός είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση.

Σε ρώτησα αν δέχεσαι τη συγκεκριμένη διδασκαλία. Και δεν μου απάντησες.


pluton είπε...

Προφανώς δεν εκφράστηκα σωστά (δεν έβαλα σωστά στο χαρτί τις απόψεις μου) για το θέμα της κας Ζήνα Πουλλή, η γυναίκα αυτή πολύ σωστά προτείνει να επιβάλει ξανά την αναγκαστική διδαχή των θρησκευτικών στα σχολεία. Αυτό σαν εκπαιδευτικός θα το είδε σαν ανάγκη για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο σχολείο.

Υπάρχει μια ολόκληρη θεώρηση για τα πλεονεκτήματα που έχει ο νέος από την ενδοσχολική ενασχόληση με την Χριστιανική ηθική. Θα κοιτάξω καλύτερα το θέμα και θα επανέλθω.

Πάντως όπως σωστά κατάλαβα το πρόβλημα εντοπίζεται στην υπόθεση λαθρομετανάστες και γι αυτό το θέμα είναι οι αντιδράσεις όσο αφορά το μάθημα των θρησκευτικών.

Μιχάλη θέσε από την αρχή το ζήτημα στην σωστή του διάσταση και μη το μιλάμε γύρω - γύρω. Το ζήτημα είναι ότι οι μωαμεθανοί μαθητές παιδία των λαθρομεταναστών θέλουν να αλλάξουν σταδιακά την θρησκευτική εκπαιδευτική μορφή της Κύπρου, ενοχλούνται σήμερα με το μάθημα των θρησκευτικών, αύριο με την ύπαρξη εικόνων και συμβόλων (το δείχνεις εύστοχα στην εικόνα με το κοριτσάκι που έχει το σταυρό από επάνω), μετά το άλλο μέχρι δεν φέρνουμε και τίποτα μουλάδες να μας κάνουν μάθημα.

Αυτό θέλεις να πεις;

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Πάλι είσαι σε λάθος δρόμο.

Το θέμα δεν είναι ούτε οι μουσουλμάνοι ούτε οι βουδιστές. Άλλωστε η ίδια η κα Πουλλή λέει ότι μουσουλμανάκια ζητάνε να μείνουν στην τάξη να παρακολουθήσουν το μάθημα και δεν ζητούν εξαίρεση.

Ως επί τω πλείστον εξαίρεση ζητούν χριστιανοί μαθητές που ανήκουν σε άλλα δόγματα, παπικοί, μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλοι καθώς και παιδιά άθεων.

Καταλαβαίνω πού θέλεις να το πας, αλλά δεν πάει κατά κει το θέμα. Όσον και αν το βιάσεις.
Και για να καταλάβεις το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια μετά από διαμαρτυρία μητέρας κοριτσιού μάρτυρα του Ιεχωβά.

Όμως περιμένω ακόμα απάντηση: επειδή το θέμα θρησκεία άπτεται των πεποιθήσεων ενός ατόμου, θεωρείς σωστό να το εξαναγκάζεις να μαθαίνει κάτι με τον τρόπο και την ένταση που το μαθαίνει (δηλαδή κατήχηση και βαθμολόγηση) που είναι ενάντια στις πεποιθήσεις του;

Δηλαδή εσύ θα δεχόσουν αν ζούσες σε μια κοινωνία αθέων να σου επιβάλουν με αυτό τον τρόπο τα πιστεύω τους;
Ή αν ήσουν σε μουσουλμανική χώρα το παιδί σου να υπόκειται σε μουσουλμανική κατήχηση;
Και πρόσεξε. Δεν σου το λέω για να μου πεις ότι εκεί είναι καταναγκαστικές κοινωνίες κλπ. σε ρωτώ αν θα συμφωνούσες να γίνεται κάτι τέτοιο.

pluton είπε...

Nα σου πω τίποτα δεν φοβάμαι Μιχάλη, μπορώ να μιλήσω για όλα.

Μιχάλης @

Όμως περιμένω ακόμα απάντηση: επειδή το θέμα θρησκεία άπτεται των πεποιθήσεων ενός ατόμου, θεωρείς σωστό να το εξαναγκάζεις να μαθαίνει κάτι με τον τρόπο και την ένταση που το μαθαίνει (δηλαδή κατήχηση και βαθμολόγηση) που είναι ενάντια στις πεποιθήσεις του;


Η γυναίκα μου είναι εκπαιδευτικός, θα σου πω τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ένα παιδί που οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθεί θρησκευτικά κάνουν μια αίτηση στον Δ/ντη για εξαίρεση και το παιδί μπορεί να βρίσκεται εκτός τάξης κατά την ώρα του μαθήματος.

Το βρίσκω λογικό, δεν βρίσκω λογικό να καταργήσουμε τα θρησκευτικά επειδή κάποιοι δεν πιστεύουν αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία, η εικόνα που έβαλες με το κοριτσάκι και τον σταυρό πάντως παραπέμπει σε άλλα πράγματα.

Σε συζήτηση που είχαμε, η γυναίκα μου, μου είπε ότι τα πρώτα χρόνια οι Αλβανοί ζητούσαν επίμονα να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, για ιδιοτελείς λόγους, όχι για λόγους πίστης.

Πάντως με την λογική αυτή πχ θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει το παιδί του να μη παρακολουθεί το μάθημα της ιστορίας, ή το μάθημα της πολιτικής αγωγής ή το μάθημα της γλώσσας, είναι ένα ζήτημα η μη παρακολούθηση μαθήματος που όπως και να το κάνουμε έχει και τις σκοτεινές πλευρές της.

Οι γονείς αυτοί που είναι άλλων δογμάτων, τι φοβούνται να μη μάθουν τα παιδιά τους από τους Ορθόδοξους; Αφού ούτως ή άλλως ζουν σε κοινωνία που ζει και ενεργεί κατά τρόπο Ορθόδοξο, το σχολείο θα τα επηρεάσει το λιγότερο, όταν η κοινωνία που ζουν μπορεί να τους δώσει τόσα μηνύματα.

pluton είπε...

Eίναι κάτι που τώρα σκεφτόμουνα, τα καλύτερα σχολεία πχ Ιωνίδειος, Τζάνειο, Καλόγριες (Ζαν Νταργκ) κλπ είναι σχολεία που τα έφτιαξαν καθολικοί μερικά όπως οι Καλόγριες (Ζαν Νταργκ) έχουν και φραγκοκαλόγριες δασκάλες με το σχήμα τους, αυτό δεν ενοχλεί την τοπική κοινωνία και φυσικά δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ σε Ορθόδοξους να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, το πιθανότερο είναι το ζήτημα να γίνηκε για να δημιουργήσουν τίποτα προβλήματα κάποιοι φανατικοί.

Ανώνυμος είπε...

Φανατικοί εναντίον φανατικών όμως. Ρε φίλε αν χρειάζεται τόση προπαγάνδα για να πιστέψουμε τον όποιο θεό βράσε ρύζι. Σημαίνει ότι τέτοιος θεός δεν υπάρχει και ότι αυτή η ιστορία γίνεται για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς που πολλές φορές δεν είναι καθόλου θεμιτοί. Πάντως προσέξαμε ότι σε προηγούμενο σχόλιο-ερώτηση που αφορούσε την πίστη στον Δία και κατά πόσο ήταν κοθώνια (έτσι τους είπες) όλοι εκείνοι οι πραγματικοί Έλληνες που τον πίστευαν, έκανες την πάπια. Διότι εντάξει, είναι καλό το επιχείρημα "Μα είναι δυνατόν όλος αυτός ο κόσμος που πιστεύει στο θεό της ορθοδοξίας να είναι λάθος;" Μόλις όμως σας πουν ότι υπάρχουν ή υπήρξαν πολύ περισσότεροι που πίστευαν σε κάτι άλλο και κατά σας είχαν λάθος, κάνετε την πάπια. Δεν είδατε δεν ακούσατε. Κοπανίζετε αέρα φίλε μου. Όλοι οι θεοί και όλες οι θρησκείες αποδείκτηκαν από την ιστορία ανθρώπινα κατασκευάσματα που εξυπηρετούν ιδιοτελή ποταπά συμφέροντα, και οι δημιουργοί τους ή οι κατά καιρούς ακόλουθοι τους ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα έρθει μια μέρα που όλα αυτά θα αποτελούν ένα κακό παρελθόν στην ανθρώπινη ιστορία που θα προκαλεί αηδία και μόνο η αναφορά τους.

makarios είπε...

i thriskia igine mia kerkida pou mazevi otadous tipote allo an den ine etsi giati oles i thriskies anagkazoun me psixologikes piesis tous gonis molis genithe ena pedi na to entaksoun sti kerkida , fovounte min xasoun ton opado ? pion apo esas ton rotisan pion theo pistevi na ton vaftisoun ? pros proto anonimo , edo ine to kipriako kratos anagnorismeno diethnos os aneksartito an thelis na zis stin ellada asixtir na pais stin ellada edo INE KIPROS thelis na legese ke patriotis

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Αυτό που περιγράφεις ότι γίνεται στην Ελλάδα, γίνεται και στην Κύπρο.
Εγώ δεν είπα να καταργηθούν τα θρησκευτικά. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα αυτά που γράφω.
Σέβομαι τα πιστεύω όλων αλλά και όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε τα πιστεύω όλων.

Δεν ξέρω γιατί επιμένεις για τη φωτογραφία και πώς την ερμηνεύεις. Πάντως η επιλογή της ήταν τυχαία.

Δεν είναι το ίδιο η απαλλαγή από τα θρησκευτικά με την απαλλαγή από το μάθημα της ιστορίας της πολιτικής αγωγής ή άλλων μαθημάτων.
Επαναλαμβάνω, τα θρησκευτικά είναι θέμα πεποιθήσεων, πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε αυτό;
Και σε ρώτησα αν θα σου άρεσε εσένα να διδάσκονται τα παιδιά σου αναγκαστικά το ισλάμ αν ήσουν σε μια ισλαμική χώρα. Δεν μου απάντησες.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι άλλο πράγμα είναι το μάθημα και άλλο η κατήχηση.
Φαντάστηκες το παιδί σου σε μια ισλαμική χώρα να μαθαίνει ότι η θρησκεία του πατέρα του είναι αίρεση, είναι ψεύτικη, είναι του σατανά και άλλα παρόμοια;
Θα σου άρεσε να μαθαίνεις ότι όποιος δεν πιστεύει στο ισλάμ είναι καταδικασμένος σε αιώνια κόλαση και άλλα παρόμοια;

Μέσα από ένα μάθημα θρησκειολογίας θα μπορούσαν να μάθουν για τη θρησκεία της χώρας που τους φιλοξενεί χωρίς να υποστούν κατήχηση και πλύση εγκεφάλου.

Είπαμε, σεβασμός προς τον τόπο που τους φιλοξενεί, αλλά και σεβασμός του χώρου που τους φιλοξενεί προς τα δικά τους πιστεύω. Το θέμα είναι αμφίδρομο, όχι μονόδρομος.

pluton είπε...

Μιχάλη αν αποφάσιζα να πάω να ζήσω στην Τεχεράνη θα αποδεχόμουνα και την θρησκευτική επικρατούσα άποψη, θα ζητούσα από το Ισλαμικό σχολείο το παιδί μου να μη δέχεται κατήχηση από μουλάδες και να απέχει από το μάθημα της ισλαμικής διαπαιδαγώγησης. ΔΕΝ θα ζητούσα όμως οι Ισλαμόπαιδες να μετατρέψουνε την διδασκαλία στο Κοράνι σε ένα απρόσωπο μάθημα θρησκειολογίας, ούτε να κατεβάσουν τα ισλαμικά τους σύμβολα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν ήμουνα Χριστιανός μίλαγα με ένα φίλο μου Χριστιανό και του έλεγα (ανοησίες του έλεγα), ο άνθρωπος μου είπε κάτι πολύ απλό. "Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει Θεός και όλα είναι μια απάτη, όταν πεθάνω σε 20-30-50 χρόνια θα γίνω χώμα και δεν θα διαπιστώσω την υπεροχή του πνεύματός μου. Αν όμως έχω άδικο τότε θα βρεθώ μπρος σε μια οδυνηρή έκπληξη, την έκπληξη της ύπαρξης Θεού και τότε δεν θα έχω τρόπο ούτε να θρηνήσω για την πλάνη μου".

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πιστεύεις για να κρατάς και μια πισινή ε; Χαίρομαι που το ξεκαθάρισες!

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσαμε απόψε την χρυσοποίκιλτη αρτίστα των ναών, τον αρχιεπίσκοπο, να επαίρεται για έργο που δεν έκανε και να θερίζει καρπούς που δεν έσπειρε. Γνωρίζει ο θεός λέει. Εννοεί εκείνον τον θεό του φίλου μας του pluton που πιστεύουν μπας και υπάρχει και χάσουν τον παράδεισο. Μπας και δεν βρουν τον τρόπο μετά θάνατον να θρηνήσουν για την πλάνη τους. Αυτοί είναι κύριε οι άνθρωποι αυτοί! Πολύχρωμοι καρνάβαλλοι που θέλουν να οικειοποιηθούν το πνεύμα του αρχαίου Ελληνισμού.
Πιστεύουν, μπας και υπάρχει κάποιος θεός και θυμώσει που δεν πίστευαν!

H2O είπε...

Δεν καταλάβω γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα πιο απλά πράγματα. Η εκπαίδευση είναι υποχρέωση της πολιτείας. Εδώ το κράτος συνταγματικά κατοχυρώνει την ανεξιθρησκία, δηλαδή ότι μπορεί ο καθένας να πιστεύει σε όποιαν θρησκεία θέλει ή αν θέλει να μη πιστεύει πουθενά. Επομένως το κράτος δεν γίνεται να διδάσκει ή και να κατηχεί, να έχει λατρευτικούς χώρους στα σχολεία ενός θρησκευτικού δόγματος, έστω και αν αυτό το δόγμα έχει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου μαζί του. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι θέμα προσωπικό και είναι δικαίωμα του καθενός να μην υπόκειται (ο ίδιος ή τα παιδιά του) στη διδασκαλία μιας θρησκείας που δεν τον εκφράζει. Και αυτοί που κόπτονται για την ελευθερία της σκέψης γιατί θέλουν να καλουπώνουν την σκέψη, τι φοβούνται αν έχουν δίκαιο να αφήσουν την σκέψη των παιδιών ελεύθερη;
Η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση είναι θέμα του κάθε θρησκευτικού δόγματος και όχι του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε παιδιά για όνομα του . . . . λαού. Γιατί να ξοδεύει το κράτος τόσα λεφτά για να πληρώνει τους προπαγανδιστές μιας θρησκείας; Τί θα γινόταν δηλαδή αν ήθελαν και οι αστρολόγοι να διδάσκουν στα σχολεία μας και να τους πληρώνει το κράτος; Οι Γιεχωβάδες; Οι Ισλαμιστές; Τώρα που είναι άδεια τα ταμεία και κόψε από 'κει κόψε από δω, καιρός είναι να δούμε και το θέμα της πληρωμής αυτών των αχρείαστων εξόδων. Είναι εντελώς παράλογο να κόβεται το επίδομα άπορων οικογενειών με παιδιά και να πληρώνονται τόσοι θεολόγοι €4000 ο καθένας για να διδάσκουν πράγματα που ούτε στέκουν ούτε τα πιστεύει κανείς, και φυσικά ούτε κι' αυτοί οι ίδιοι.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Φαίνεται ότι και πάλι δεν συνεννοούμαστε.
Όπως εσύ δεν θα δεχόσουν να διδασκόταν το παιδί σου την ισλαμική κατήχηση, δέξου και το δικαίωμα εκείνων ή άλλων μη ορθόδοξων να μην δέχονται την χριστιανική κατήχηση.

Από την άλλη, μιλούμε για απαλλαγές, όχι για κατάργηση του μαθήματος.
Γιατί επιμένεις ότι μιλούμε για κατάργηση;

Επίσης, τι σε εμποδίζει να υπάρχει και μάθημα θρησκειολογίας και μάθημα θρησκευτικών;

pluton είπε...

Τα θρησκευτικά πιστεύω όλων για μένα είναι σεβαστά, φυσικά και αυτών που δεν πιστεύουν.


Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου είναι εφ όσον δεν πιστεύει σε κάποια θρησκεία, να μη συμμετέχει, με ευθύνη του στο μάθημα, η εκκλησία τουλάχιστον η Ορθόδοξη έχει πολύ δημοκρατικές απόψεις επί αυτού του θέματος. Ακόμα και τους Αλβανούς που παρακαλούσαν να βαπτισθούν, δύσκολα τους βάπτιζε και ύστερα από πολλούς ελέγχους. Τώρα κάποιοι Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Γεωργιανοι κλπ ανατολικοί βαπτιζόντουσαν και μου έκανε εντύπωση ότι είχαν Ορθόδοξη συνείδηση και παραδόσεις και πολύ εύκολα μπαίνανε στις Εκκλησίες μας.

Δεν βλέπω μετά τις διευκρινήσεις που έδωσες σε τι διαφωνούμε, είμαι λίγο προσεκτικός διότι στα ψιλά γράμματα κρύβεται ο διάβολος, αλλά δεν θέλω και εγώ σαν Ορθόδοξος κάποιον στην εκκλησία μου με το στανιό.

Στην Ελλάδα υπήρξε μια ληστεία στην Κοζάνη για σχολιάστε (με κάποιο θέμα) - αν το κρίνεται σωστό - την ποιότητα των νεαρών τρομοκρατών, θα ήθελα να δω τις απόψεις σας για το θέμα. Αν δεν το ξέρετε είναι ένα ζήτημα που πολύ απασχολεί τους πάντες, εδώ (ένα απλό γκουγκλάρισμα θα σας ενημέρωνε).

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ και ο Μαλάς κάνουν δεύτερες σκέψεις και προσέγγισαν την Πραξούλα για να υποστηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του Κώστα Κυριάκου Ούτοπου.
Το θέμα είπαν ότι είναι μαθηματικό. Το 20% του Μαλά συν το 3% της Πραξούλας μαζί με τα ποσοστά του Ούτοπου, σίγουρα ο Κώστας Κυριάκου Ούτοπος περνά στο 2ο γύρο αφήνοντας πίσω το Λιλλήκα καταϊδρωμένο στην Τρίτη θέση.

Να του καεί το lap top του που δε με πιστεύει.

Ανώνυμος είπε...

H Mοναδική επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς.
Νέος άνθρωπος με νέες ιδέες.
Είπε οτι εαν μας συμφέρει να περάσει ο αγωγός οχι με το έτσι θέλω.
Και σίγουρα θα μας συμφέρει μια σωστή και σύμμαχος Τουρκία στο θέμα του Φ.Α
Μην διαστρεβλώνετε την αλήθεια.

Αριστερός Πατριώτης.

Ανώνυμος είπε...

και ποιος θα ψηφίσει το Μαλά?
από τον κεντρώο χώρο δεν παίρνει τίποτε αν περάσει στο 2ο γύρο.

αν πράγματικά θέλετε να ψηφίσετε προοδευτικό υποψήφιο, αυτός είναι ο Λιλλήκας που είναι γέννημα θρέμμα του ακελ


πρώην ακελικός
μέλος του συνδέσμου πρώην ακελικών

Σολιάτης είπε...

Ποιά ήταν χτές η θέση του Λιλλήκα για τα θρησκευτικά και ποιά σήμερα και ποιά θα είναι αύριο;

Ανώνυμος είπε...

λάμνε αρώτα ρε Σολιάτη.
ο Λιλλήκας δεν ασχολείται με τρίχες κατσαρές.

φυσικά θα έχεις τη δυνατότητα να ρωτήσεις τον ίδιο όταν θα είναι υποψήφιος τη 2η Κυριακή

arxiepiskopos είπε...

παιδιά, το μεγάλο πάρτι θα γίνει το βράδυ της 1/3/13 στους κήπους του προεδρικού για τη μεγαλειώδη νίκη του Νίκαρου και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον ταλαίπωρο τόπο μας.
ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ
ΖΗΤΩ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΖΗΤΩ ο ΝΙΚΑΡΟΣ
ΖΗΤΩ κι ΕΓΩ !!!

Σολιάτης είπε...

Δη΄λαδή ο Λιλλήκας μόνο με ίσιες τρίχες ασχολήται; δεν ξέρω τι θα γίνει τις 13 αλλά τις 24 φλεβάρη ο Μαλάς θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Ανώνυμος είπε...

Anef_Oriwn είπε...
Προς τα ανώνυμα κι αρρωστημένα φασιστούθκια [Μαϊμούνες, (ψευτο)Arxiepiskopoυς, Κοκούθκια τζι’ άλλα accessories]:
ΑΣΣΙΧΤΙΡ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ!!!

9/2/13 - 11:04 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Σολιάτη μου, ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δεν εκλέγεται ο Μαλάς για πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.

Σολιάτης είπε...

Επειδή το θέμα εδώ είναι τα θρησκευτικά, δεν νομίζω πως ο Θεός με βάση τη χριστιανική θρησκεία να ήθελε ένα πρόεδρο σαν τον Νικό Χρυσάνθου Αναστασιάδη. να θυμίσω γι' αυτους που μας το παόζουν χριστιανοί και Αναστασιάζονται, ου μιχεύσεις, ου ψευδομαρτυρίσεις, αγάπα τον πλησίον σου (όχι με τα όπλα), κάτι λέει για το χρήμα.... κ.λπ.

arxiepiskopos είπε...

Μα αγαπητέ μου Σολιάτη
ο Αναστασιάδης αξιοποιεί έμπρακτα τη βίβλο. Αυτός είναι και ο λόγος που έφτασε ως εδώ που έφτασε κι έκανε όσα έκανε. Ο θεός να τον έχει καλά και μας καλύτερα.
Μέσα από τη βίβλο επιτρέπεται και η μοιχεία και ο δόλος και τα αθέμιτα πλούτη, οι ραδιουργίες και οι δολοπλοκίες και πολλά άλλα.
Εξομολογείται συχνά ο άνθρωπος μου και παίρνει άφεση αμαρτιών.
Βλέπεις η θρησκεία μας έχει εντολή να μας συγχωρεί εσαεί και αδιαλείπτως (εβδομηκοντάκης επτά) με μοναδική προϋπόθεση, πως δεν θα αμφισβητήσουμε το άγιο πνεύμα! Και ο Νίκαρος φυσικά ποτέ δεν αμφισβητεί... το Πανάγιο Πνεύμα... ότι κι αν είναι αυτό!

Γι αυτό ο θεός όχι μόνο θέλει τον Αναστασιάδη για πρόεδρο μας, αλλά θέλει και εσάς τους ΑΚΕΛικούς να τον βοηθήσετε να ανέβει στον προεδρικό θώκο, υποστηρίζοντας την Υποψηφιότητα Μαλά που όποια ψήφος στο Μαλά είναι χαμένη ψήφος και χαμένη υπόθεση από καιρό!!!!

Ιερέας της γειτονιάς είπε...

Μακάριοι οι φτωχοί τω πνευματι (για να τους κάμνουν ότι θέλουν)

arxiepiskopos είπε...

@Ιερέας της γειτονιάς
Φαίνεται σε λάθος ιερατική σχολή πήγες.
Και σαν αιρετικός που είσαι, όχι μόνο σε θέσω σε αργία, αλλά θα σε αφορίσω.
Ο θεός ημών μόνο δούλους θέλει και όχι φιλιππινέζες

Ιερέας της γειτονιάς είπε...

Καλάν τες φιλιππινέζες σε ποιόν καθεστώς τε θέλει; Τζαι αφού έκαμεν τον άνθρωπο κατ' εικόνα και ομοίωση πως γίνεται να τον θέλει δούλο;

buhda είπε...

ορθοδοξα χριστιανοπουλα, αφου έσχετε αμβωνες στα καταστήματα σας γιατι χρησιμοποιείτε την μπλοκόσφαιρα και γεμίζετε τον κόσμο με ανορθολογικά συνθήματα και βιβλικα αναμασηματα νομιζοντας κιόλας ότι καταθετετε επιχειρήματα;πόσους βαρβαρισμούς μπορει να αντέξει η ανυρώπινη καλαισθησία;

Anastasiades Watch : Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη είπε...

http://anastasiades-watch.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση σας...

Θελω να ρωτησω τα λεφτα του δανειου που κανατε υπογραφοντας το μνημονιο, θα σας τα δωσουν με δοσεις ή απευθειας με την υπογραφη του πρωτου μνημονιου...

Αν ερθουν με δοσεις τοτε να ξερετε οτι πριν σας δοθει καποια δοση θα πρεπει να υπογραφετε νεα μετρα και νεο μνημονιο..

Οποταν αν στην Κυπρο συζητατε για την υπαρξη ενος και μονο μνημονιου το οποιο συνδιαζεται με καποιο πακετο μετρων, τοτε καλα θα κανετε να ειστε προετοιμασμενοι για πολλα μνημονια και οχι μονο ενα...

Θα σας λενε συνεχεια οτι το χρεος σας δεν ειναι βιωσιμο και οτι τα μετρα που πηρατε δεν μπορουν να καλυψουν τις αναγκες του δανεισμου οποταν θα σας επιβαλουν με τον ενα ή με τον αλλον τροπο νεα μνημονια και νεα πακετα μετρων τα οποια θα διαλυσουν τον απλο πολιτη..

Οτι εγινε σε ολες τις χωρες.

Σολιάτης είπε...

aaaa 2/16/2013 2:57 μ.μ. Ευχαριστούμε για τις συμβουλες, αλλά εδώ το θέμα είναι τα θρησκευτικά

arxiepiskopos είπε...

Σε 7 ώρες η ανακήρυξη του νέου προέδρου της δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη.

arxiepiskopos είπε...

σε 5 ώρες η ανακήρυξη του νέου προέδρου της δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη

buhda είπε...

Που αλλης εφτομαδας τζιαι θωρούμεν. μεν σουζετε τα ποθκια σας πριχου καβαλλιτζιεψετε. Εσιει δρομον ως τον κρεμμον ακομα.....

arxiepiskopos είπε...

Ομολογώ ότι καθίσαμε πάνω. Προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

XA XA