Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ Η "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ



Έχουν ξεσκεπαστεί πλέον τα έντυπα της Δεξιάς.

Θέλουν πάση θυσία να βγάλουν τρίτο τον Μαλά στην κούρσα των εκλογών.

Και εφόσον οι δημοσκοπήσεις δεν τον βγάζουν τρίτο, πρέπει πάση θυσία να τον βγάλουν οι ίδιοι.

Στο παρελθόν ψέξαμε το γεγονός ότι ενώ ο Σταύρος Μαλάς είναι μόνιμα δεύτερος και εξασφαλίζει την είσοδο στο δεύτερο γύρο, με το ζόρι θέλουν να τον κατατάξουν τρίτο.

Πρώτο το «Mega» όταν προ μερικών μηνών μετέδωσε στο τηλεοπτικό δελτίο του δημοσκόπηση που παρουσίαζε τον Μαλά δεύτερο και τον Λιλλήκα τρίτο, στη γραφική παράσταση έβαζαν τον Μαλά στην τρίτη θέση.

Το ίδιο έκανε μερικές μέρες μετά και το «Sigma».
Τώρα είχαμε και τρίτο κτύπημα από τη «Σημερινή» η οποία την περασμένη Κυριακή παρουσίασε δημοσκόπηση και πάλι με δεύτερο τον Σταύρο Μαλά.

Στις γραφικές παραστάσεις όμως επανέλαβαν την ίδια απάτη.
Όπως διαπιστώνετε και οι ίδιοι από τις φωτογραφίες που βλέπετε, ο Σταύρος Μαλάς προηγείται του Γ. Λιλλήκα με 19,6% έναντι 18,7%.

Και όμως τόσο στον πίνακα της πρώτης σελίδας όσο και στις μέσα σελίδες που παρουσίαζε άλλους πίνακες, πάντοτε στη δεύτερη θέση ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας αντί ο Σταύρος Μαλάς.

Κατανοούμε τους σκοπούς, τους στόχους και τις επιδιώξεις της «Σημερινής και του συγκροτήματος Δίας. Ευνοούν πρώτα την εκλογή Αναστασιάδη (αίμα από το αίμα τους) και ύστερα την εκλογή Λιλλήκα (αντιομοσπονδιακή σάρκα από τη σάρκα τους).
Κατανοούμε ότι μέσα στο παραλήρημα τους δεν τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία της εφημερίδας, αρκεί να πετύχουν το στόχο τους, να φύγει η Αριστερά από την εξουσία.

Εκείνο που διερωτόμαστε είναι γιατί ανέχεται αυτή τη στάση η εταιρία που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, η LS Prime Market Research & Consulting Ltd.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο και παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που γίνεται στην Κύπρο.

Δεν σκέφτονται ότι πλήττεται και η δική τους αξιοπιστία;
Ή μήπως είναι ταγμένοι κι αυτοί στον ίδιο σκοπό;
Κάνουν το παν για να δείξουν ότι ο Σταύρος Μαλάς είναι χαμένη υπόθεση.
Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ξέρουν ότι το ΑΚΕΛ δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη. Και φοβούνται ότι όταν την πει τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά από τους δικούς τους ευσεβοποθισμούς.

Θα τους θυμίσουμε ότι παρόμοια έκαναν και στην προεκλογική εκστρατεία δείχνοντας πάντοτε πρώτο τον Τ. Παπαδόπουλο και δεύτερο τον Γ. Κασουλίδη, έχοντας μονίμως εκτός δεύτερου γύρου τον Δ. Χριστόφια.
Τελικά η κάλπη τους διέψευσε όλους.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί. Ο κόσμος δεν τρώει κορωνόμυαλα.


57 σχόλια:

zakos είπε...

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο Λιλληκας όταν έλεγε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν δεύτερο.

arxiepiskopos είπε...

Την επόμενη φορά η Σημερινή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα ως εξής:Πρώτος ο Αναστασιάδης,τρίτος ο Λιλλήκκας,ο δε Μαλάς μόλις προτελευταίος!

buhda είπε...

Απο κοράζινο και τον αναξιόπιστοτύπο θα ακουσεις κρα. Τιποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

@ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σωστό και εύλογο να πεις για το ότι δείχνουν τρίτο τον Μαλά. Τα υπόλοιπα όμως περί αριστεράς και Ακελ και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!!. ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ?

Ο Χριστόφιας εν ο πρωτος προέδρος αλοπως που δεν επαναδιεκδικει!! Και σε αυτους που θα ψηφισουν ΜΑΛΑ.. αν παει ο Μαλας δευτερο γυρο. Τοτε σιγουρα βγαινει ο Αναστασιαδης. Ενω ο Λιλληκας εχει περισοτερες ελπιδες εναντι του Αναστασιαδη.

Αρα Κυριε Μιχαλη. Αυτη την στιγμη ψηφιζεις Αναστασιαδη. ΕΥΓΕ ΣΟΥ!!

ΛΑΚΩΝ

Σάκης είπε...

σωστός ο Λάκων από μια μη αριστερή οπτική γωνία.

..................

τα "κορωνόμυαλα" και ο "αλόπως" τι είναι?

Ανώνυμος είπε...

Λάκων δεν θα ρίξεις στον Μαλά ή τον Χριστόφια τις ευθύνες αν βγει ο Αναστασιάδης πρόεδρος.

Να δεις την ασυνεννοησία του "ενδιάμεσου" να στηρίξουν υποψήφιο. Να δεις τις προτάσεις του ΑΚΕΛ προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ για κοινό υποψήφιο. Να δεις και τον Αρμένη που επήε να στηρίξει Αναστασιάδη 5 μήνες πριν την πρώτη Κυριακή (αν είναι δυνατόν για τον ΔΗΚΟ - που την πρώτη Κυριακή Αναστασιάδη!!). Να δεις και τον Λιλλήκα που αν πραγματικά ήθελε στήριξη που το ΑΚΕΛ δεν θα υιοθετούσε απορριπτική ρητορική.

Εκείνοι που έχουν την ευθύνη είναι εκείνοι που ξέρουν τη πάστα είναι ο Αναστασιάδης και παν και τον στηρίζουν.

Τέρμα σε τούτες τες προπαγάνδες σας και τα ψευδοδιλήμματα.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ακόμα αν θα ψηφίσω Μαλά ή Λιλλήκα (το μόνο που φοβάμαι είναι ότι η λογική του στο κυπριακό θα κοστίσει). Για μένα ο πρώτος στόχος είναι να μην βγει αυτός ο οχετός που ακούει στο όνομα Αναστασιάδης στην εξουσία.

Αλλά κάποια πράματα που γίνονται για μένα είναι ανεπίτρεπτα και δεν δέχομαι να φορτώνονται οι ευθύνες τους αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Θα χαρακτηριζα ατυχες το αρθρο σου Μιχαλη..

Αναστασιαδης δεξια
Λιλληκας κεντρο
Μαλας αριστερα

Οι παραστασεις δεν δειχνουν καθολου τον Μαλα τριτο...

Στις παραστασεις η οποιαδηποτε ανωτατη τιμη μπορει να βρισκεται στο κεντρο, στο τελος ή οπουδηποτε...

Ανώνυμος είπε...

ο πραγματικός λόγος που δείχνουν το Λιλλήκα στη 2η θέση αντί του Μαλά που έρχεται 2ος στη σειρά κατάταξης των δημοσκοπήσεων είναι πάρα πολύ απλός.
τοποθετούν τους 3 κύριους υποψήφιους κατά αλφαβητική σειρά και όχι κατά σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων.

pluton είπε...

Βρε κάτι ομοιότητες:

Στην Ελλάδα είχαμε τον ΓΑΠ που μας έβαλε στο ΔΝΤ, την έκανε ο ΓΑΠ στην θέση του άφησε τον Βενιζέλο, μετά πέρασαν διάφοροι για να φτάσουμε στον Σαμαρά (συγκυβέρνηση).

Στην Κύπρο είχατε τον Χριστόφια που σας έβαλε στο ΔΝΤ, την έκανε ο Χριστόφιας στην θέση του θα βάλει τον Μαλά, θα περάσουν και οι άλλοι με διαφόρους τρόπους.

Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή ήταν 0,000 και κάτι ψιλά % τώρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι σταθερά 7% οι δημοσκοπήσεις μέχρι πριν κάτι βδομάδες την έδειχνε ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ, άρχισαν μετά το 3ο μνημόνιο να την εμφανίζουν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ (εγώ είμαι βέβαιος ότι η ΧΑ θα βγει αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μιλάω μαζί του και να μη εκφράζεται δημόσια θετικά για την ΧΑ).

Στην Κύπρο λέτε να έχετε την ίδια πορεία με το ΕΛΑΜ;

pluton είπε...

Προσωπικά αν με ρωτήσετε θέλω να εκλεγεί ο κος Μαλάς, για να ολοκληρώσει το μνημονιακό έργο του κου Χριστόφια (μη το κάνει πονηρά "πάσα" σε κανένα κεντροδεξιό που θα έλεγε εγώ δεν φταίω είναι είλημένες υποχρεώσεις των προκατόχων (τα έχουμε ακούσεις αυτά.....) ...... Τώρα εσάς πάει το μυαλό σας ότι τι είναι το μνημόνιο, λόγια ε!!!! Να φανταστείτε ότι ο ΓΑΠ μας έλεγε, εντάξει το ΔΝΤ το διευθύνει ο Τρος Καν που είναι σοσιαλιστής τι να φοβηθούμε;

Εγώ λέω: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ(σσ και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν μου έχει έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας).

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Πρώτα μάθε να γράφεις και να μιλάς χωρίς να προσβάλλεις.

Τα ψευδοδιλήμματα άσε τα κατά μέρος.

Εγω Αναστασιάδη δεν ψηφίζω.
Εσύ αν μείνει Μαλάς Αναστασιάδης τι ψηφίζεις;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/19/2012 12:20 μ.μ.

Δεν κατάλαβα γιατί είναι ατυχές το άρθρο μου, ούτε τι θέλεις να πεις.
Γράψε το στα ελληνικά σε παρακαλώ.


Μιχάλης είπε...

@Ανώνυμος 11/19/2012 12:23 μ.μ.

Μπορείς σε παρακαλώ να βρεις έστω και μία δημοσκόπηση εκλογών που να μπαίνουν αλφαβητικά οι υποψήφιοι και όχι με βάση το πόσο παίρνουν;

Αν υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο κάτι τέτοιο θα ήθελα να τη δω.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Πάλι κάνεις πανηγύρια με το νου σου.
Εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά το εκλογικό σύστημα στην Κύπρο είναι εντελώς διαφορετικό από την Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,
Θα φαεις πουπάνω σου επειδή ο Γιώργος Λιλλήκας θα περάσει στο δεύτερο γύρο;
Mα καλά υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει στον Μαλά;Εκεί τον έβαλε το ΑΚΕΛ για να βγει ο Ανανιάδης.Το αιώνιο ΔΗΣΑΚΕΛ σε συνεργασία.

pluton είπε...

Μιχάλη στην Κύπρο έχετε ένα πρόεδρο δημοκρατίας που κυβερνά και μια κυβέρνηση που υπακούει στο πρόεδρο 9η κυβέρνηση προφανώς προέρχεται από το κόμμα που είναι ο εκάστοτε πρόεδρος), έτσι δεν είναι; Η διαφορά από το δικό μας σύστημα είναι ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ανεύθυνος και εκλέγεται από την βουλή, κυρώνει βέβαια τις αποφάσεις της κυβέρνησης (για υτό ο Ελληνικός λαός έχει σε τέτοια ανυποληψία τον Παπούλια).

Αν έχεις την καλοσύνη αν κάνω κάτι λάθος εξήγησέ μου το.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτώ σε ανώνυμε 11/19/2012 2:36 μ.μ.

Ποιόν έπρεπε να υποστηρίξει το ΑΚΕΛ για προεδρικές εκλογές δηλαδή;

Την στιγμή που ο Κάρογιαν στηρίζει Αναστασιάδη, τα κομματίδια ψηφίζουν κατά βούληση και ο Λιλλήκας ούτε καν διαπραγματεύτηκε με το ΑΚΕΛ πριν να εξαγγείλει.

Αν καταλογίζεται στο ΑΚΕΛ μια ευθύνη για τυχόν εκλογή Αναστασιάδη, στους πιο πάνω καταλογίζονται 10.

Ο Μαλάς είναι μια αξιόπιστη και φρέσκια λύση για να αντιμετωπίσει τον απατεώνα Νίκο Αναστασιάδη.

Άτε κανεί με τα ψευδοδιλήμματα σας.

Όποιος πραγματικά δεν θέλει τον Αναστασιάδη για πρόεδρο θα σεβαστεί και την ετυμηγορία του Λαού για τη δεύτερη Κυριακή και ταυτόχρονα θα μαυρίσει τον Νίκο Αναστασιάδη...

Επιλέξετε σωστά την ψήφο σας γιάτι όλα αυτά που λέτε σήμερα θα γυρίσουν μπούμερανγκ πάνω σας στο τέλος.

Γιαννάκης Ιωαννίδης είπε...

είμαι o Γιαννάκης Ιωαννίδης από δυτική Λευκωσία και είμαι ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ και θα ψηφίσω ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ γιατί έχω απογοητευτεί και πληγωθεί από το σύντροφο Χριστόφια

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ.. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ, ΜΑΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΡΙΞΙΜΟ ΕΥΘΗΝΩΝ ΣΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ Α Ι Β ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΙΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΟ.. ΑΡΑ Ο Λ Α Ο Σ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΑΣ ΨΥΦΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΥΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ.. ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ''ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ'' ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ Γ Υ Π Ε Σ Α ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανένας που ακόμα δέχεται να ξεγιελιέται από την προπαγάνδα του ακελ και δεν καταλαβαίνει ότι είναι όλα απλώς θέμα συσπείρωσης του κόμματος και όχι εκλογής στην προεδρία;

Το ακελ έχει εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα να κυβερνήσει ξανά. Θα ήταν άλλωστε αυτοκαταστροφικό να διεκδικήσει μια δεύτερη μνημονιακή - φτωχοποιητική θητεία. Το ιδανικό γι΄αυτούς θα ήταν να περάσει ο υποψήφιος τους στον Β γύρο για λόγους συσπείρωσης και μαντρίσματος και να εκλεγεί ο Αναστασιάδης για να μεταλλαχτούν σε ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίζουν να λαϊκίζουν χωρίς πολιτικό κόστος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11/19/2012 7:35 μ.μ.

Είναι εσύ που προπαγανδίζεις ασύστολα και βγάζεις δικά σου ανόητα συμπεράσματα.

Προτιμάς δηλαδή τη μνημονιακή θητεία να την κάνει ο αρχικλέφτης Νίκος Αναστασιάδης;

Προτιμάς εκείνους που έχασαν τα δισεκατομύρια στον τραπεζικού τομέα να υπογράψουν μνημόνιο; Αυτούς που έφαγαν 10 τόσα δις στο χρηματιστήριο; Αυτούς που έμαθαν να κυβερνούν με το ρουσφέτι και τη διαπλοκή να διαχειριστούν μνημόνιο;

Anef_Oriwn είπε...

Κουτοπόνηρα αυτά που υποβάλλει ο ΛΑΚΩΝας. Βλέποντας αυτά που λεν ή/και υποβάλλουν οι δημοσκοπήσεις και ισοπεδώνοντας πρόσωπα και πολιτικές, λαλεί μας ότι όποιος θα ψηφίσει Μαλά [στον πρώτο γύρο] είναι σαν να «ψηφιζει Αναστασιαδη» - έμμεση παραδοχή ότι ο Λιλλήκας εν περνά στον δεύτερο γύρο...
Τετράγωνα ορθολογική προσέγγιση όμως:
Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοω;

Σε μια γραφικη παρασταση οι επιλογες μπαινουν οπως να ναι...

Το ποσοστο και η μπαρα ποσοστου δινουν το αποτελεσμα για το ποιος ειναι πρωτος και ποιος δευτερος..

Εσυ απ οτι καταλαβα επειδη δεν διαβασα με προσοχη το αρθρο αλλα του ριξα μια ματια, διαμαρτυρεσαι γιατι εχουν τον Μαλα τριτο στην γραφικη παρασταση ενω το ποσοστο του ειναι το δευτερο πιο ψηλο..

Ε και σου απαντω..Η γραφικη παρασταση και οι επιλογες μπαινουν οπως να ναι και οπως κρινει αυτος που την φτιαχνει..

Στις συγκεκριμενες γραφικες παραστασεις ο Αναστασιαδης ειναι δεξια, ο Λιλληκας κεντρο και ο Μαλας αριστερα..Ουσιαστικα τοποθετηθηκαν με βαση αυτους που τους υποστηριζουν...

Και ναι σε μια γραφικη παρασταση μπορουν αν θελουν να τους βαλουν και με αλφαβητικη σειρα..

Άντρος είπε...

Η πιθανότητα να παρουσιάζονται με αλφαβιτιτκή σειρά δεν υπάρχει; Ή έτσι δεν θα ίσχυε η λασπολογία και δεν θα ηρεμούσε το σύνδρομο καταδίωξης που σας διακατέχει;

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχάλης

Για να σε προσβάλλουν τα λόγια μου, ίσως είναι επείδη ευσταθούν και σε θίγουν.

Αναστασιάδη δεν θα ψηφίσω. Μάλλον λευκό. Εκτός και αν ποντάρει ο Μαλάς σε μια κυβέρνηση με "νεα" μυαλα, υπουργούς τεχνοκράτες κτλ. ( και εκτός ΑΚΕΛ). Πράγμα δύσκολο κρίνοντας απο την γενική ακελο-προδευτικο-αρνιασην.

ΛΑΚΩΝ

arxiepiskopos είπε...

Ακολουθήστε το πιο κάτω HTML link και προωθήστε.

http://soliatis.blogspot.com/2012/11/blog-post_19.html

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/19/2012 2:36 μ.μ.

Αγαπητέ μου δεν τρώουμαι καθόλου. Πέρασα εκλογές και εκλογές γι’ αυτό μην ανησυχείς.

Όσο για τον Ανανιάδη, δεν είναι οι ΑΚΕΛικοί που τον ψηφίζουν. Άρα αυτό το παραμύθι ότι θα βγάλει το ΑΚΕΛ τον Αναστασιάδη κράτα τα για τον εαυτό σου.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Στην Κύπρο ο πρόεδρος έχει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού. Εκλέγεται με ξεχωριστή εκλογή από το λαό, όπως από ξεχωριστή εκλογή εκλέγεται και η Βουλή. Είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα, δεν είναι όπως στην Ελλάδα.
Στην Κύπρο ο πρόεδρος είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης η οποία συγκροτείται από στελέχη του κόμματος του και όσων κομμάτων συμμαχήσουν μαζί του στις εκλογές.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/19/2012 7:35 μ.μ.

Πραγματικά κάποιοι έχετε μεγάλη φαντασία. Από τη μια λέτε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα αφήσει εύκολα την εξουσία από την άλλη λέτε ότι δεν θέλει να ξανακυβερνήσει, ε, αποφασίστε επιτέλους.

Από τη μια το κατηγορείται ως σταλινικό κόμμα, από την άλλη ως σοσιαλδημοκρατικό, τώρα το ταυτίζετε με το ΣΥΡΙΖΑ!
Ε δεν μπορεί να είναι όλα μαζί έτσι δεν είναι;

Και ναι, προτιμώ ένα μνημόνιο από το ΑΚΕΛ παρά ένα μνημόνιο από τους νεοφιλελεύθερους που λένε ναι σε ότι πει η τρόικα, βρίσκοντας ευκαιρία να ξεπουλήσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/19/2012 10:38 μ.μ.

Αυτά που εννοείς δεν ισχύουν πουθενά.

Στις δημοσκοπήσεις δεν μπαίνουν οι στήλες όπως θέλει ο καθένας.
Σε ρωτώ ξανά, είδες πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό το σύστημα;

Στην εποχή της εικόνας και των εντυπώσεων (αυτό που λέμε επικοινωνία) η παρουσίαση έχει μεγάλη σημασία διότι δημιουργεί εντυπώσεις, ιδιαίτερα σε εκείνους που θα αρκεστούν στην εικόνα και δεν θα δώσουν σημασία στο κείμενο.

Το ίδιο ισχύει και με τους τίτλους των εφημερίδων. Πόσες φορές άλλα λέει ο τίτλος και άλλα το κείμενο και μάλιστα έρχονται σε αντίθεση;


Τέλος, ουδέποτε μέχρι σήμερα μπήκαν υποψήφιοι σε δημοσκοπήσεις με βάση τον πολιτικό χώρο, δηλαδή δεξιά, κέντρο, αριστερά. Αυτά τα φαινόμενα παρουσιάστηκαν πριν μερικούς μήνες.

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Δηλαδή αν με πεις κλέφτη (παράδειγμα φέρνω) και διαμαρτυρηθώ επειδή δεν είμαι, τότε κατά τη συλλογιστική σου σημαίνει ότι διαμαρτύρομαι και θεωρώ ότι με προσβάλλεις επειδή μάλλον είμαι κλέφτης;

Και αν δεν διαμαρτυρηθώ επειδή με είπες κλέφτη σημαίνει και πάλι ότι είμαι κλέφτης;
Δηλαδή ότι και να κάνω είμαι κλέφτης!

Λες ότι δεν ψηφίζεις Αναστασιάδη αλλά μάλλον λευκό. Το λευκό ξέρουμε όλοι ότι βοηθά τον δυνατό. Και ο δυνατός στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Αναστασιάδης.

Ανώνυμος είπε...

Εχω δει πολλες γραφικες παραστασεις που οι στηλες δεν μπαινουν οπως τους Νταλντον...

Εχω δει και γραφικες παραστασεις οπου οι στηλες μπαινουν με αλφαβητικη σειρα κτλ...

Ανώνυμος είπε...

http://3.bp.blogspot.com/-jtCv4_W8p3I/UEo2LKyjKCI/AAAAAAAAag4/qFnuK3qHtU0/s1600/550_334_171542.jpg

http://www.nooz.gr/greece/protos-o-suriza-triti-i-xa-sto-55-to-pasok181012

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/Dimoskopisi3-580x315.jpg

Σολιάτης είπε...

Δηλαδή κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για την αγιότητα της (Σημερινής) και του συγκοτήματος Δίας, λες και δεν καταλαβαίνουμε τη ξεκάθαρη και συνειδητή παραπλάνηση που κάνουν.

Σολιάτης είπε...

Το ΑΚΕΛ για πολλά χρόνια πρωτοστατούσε για τη δημιουργία συμμαχιών και στήριζε υποψηφιότητες οι οποίες δεν ανήκαν στον ιδεολογικό χώρο της αριστεράς, για να εμποδίσει τη δεξιά και ακροδεξιά να ανέλθει στην εξουσία, και για να έχει ο τόπος μας μια όσο το δυνατό προοδευτική διακυβέρνηση.
Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ για χρόνια ήταν στο δίλημμα ή δεξιά ή άλλος (κεντρώος).
Το 2008 τα μέλη του ΑΚΕΛ αποφάσισαν να σπρώξουν τα πράγματα ένα βήμα μπροστά και εξέλεξαν των Γ.Γ. του ΑΚΕΛ πρόεδρο της δημοκρατίας. Όπως τότε τολμήσαμε έτσι και σήμερα τολμούμε να προτείνουμε έναν νέο άνθρωπο με καινούργιες ιδέες, που στηρίζει σταθερά τη λύση που και μείς επιδιώκουμε τη δ.δ.ο. Που θέλει ένα κοινωνικό κράτος ώστε η οικονομία να δουλεύει προς όφελος του λαού και όχι των λίγων της πλουτοκρατίας. Προτείνουμε έναν άνθρωπο που θέλει την ανάπτυξή και έχει προτάσεις γι’ αυτό και είναι ενάντια στη λιτότητα, την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Αυτοί που δίνουν πιστοποιητικά καταλληλότητας για την προεδρία ας ακούσουν και ας διαβάσουν τι προτείνει ο Σταύρος Μαλάς και όχι εκ των πρότερων να μας λεν δεν περνά στον δεύτερο γύρο. Ας τον ψηφίσουν αν θέλουν να μην εκλεγεί ο υποψήφιος της πλουτοκρατίας με τις γνωστές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις εθνικιστικές εξάρσεις την αλλαγή θέσεων ανάλογα με την περίπτωση αλλά σταθερά υπέρ του κεφαλαίου και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ. Εμείς Αναστασιάδη δεν ψηφίζουμε! Ας αποφασίσουν άλλοι αν θα τον εκλέξουν πρόεδρο. Η εκλογή του
Σταύρου Μαλά στην προεδρία είναι εφικτοί’ γι’ αυτό ο κάθε αριστερός με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ας αγωνιστεί ώστε η χώρα μας να έχει μια καλή διακυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ μου, αν το καλοσκεφτείς είναι ένα και το αυτό. Το ακελ δεν παραιτείτο από κυβέρνηση πέρυσι για τον ίδιο λόγο που τώρα στρώνει κόκκινο χαλί στον Αναστασιάδη. Για να μην αναλάβει τις ευθύνες του! Για να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Και αυτό το "οι ακελικοί δεν ψηφίζουν αναστασιάδη" είναι σοβαρό επιχείρημα; Όταν αποπροσανατολίζεις μια μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων και τους στρέφεις σε μια εξορισμού αποτυχημένη υποψηφιότητα που δεν είναι καν του κόμματος σου με το πρόσχημα ότι είναι νέος και ανεξάρτητος με νέες ιδέες (πράγματα που θα μπορούσαν να ισχύσουν και για τον λιλλήκα) ή επειδή ο λιλλήκας δεν διαβουλεύτηκε τάχα με το ακελ πριν να υποβάλει υποψηφιότητα (δεν πήρε την άδεια σας δηλαδή!!) πράγμα που θα έδειχνε το τρύπιο της "ανεξάρτητης" υποψηφιότητας του, τότε δεν είναι σαν να παραδέχεσε έμμεσα ότι δεν επιδιώκεις να συνεχίσεις να κυβερνάς και προτιμάς να το κάνει κάποιος άλλος; Δεν ανοίγεις μόνος σου έτσι τις πύλες του προεδρικού σε αυτόν που υποτίθεται ότι δεν εμπιστεύεσαι την διαχείρηση του κράτους;

Με τι είδους μαθηματικά είδατε ότι τα ποσοστά του μαλά βγαίνουν; Από τα στημένα ρεπορτάζ των κομματικών ανακοινώσεων (λέμε εφημερίδων) χαραυγή και γνώμη; Ή μηπως ετοιμαζεστε να εκτοξευσετε τα ποσοστά του ακελ από το 25% στο 50+ ;


Όσο για το μνημόνιο της αριστεράς, το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα περιμένουμε να δούμε. Πάντως έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο. Από την αναθεματισμένη τρόϊκα και την κάθετη αντίδραση στα μέτρα της που φτωχοποιούν το λαό, τώρα μιλάτε για ένα ευλογημένο μνημόνιο υπογραμμένο από τα χέρια του αριστερού Χριστόφια. Είδωμεν.

Σολιάτης είπε...

Αφού αποφάσισες να μη κάνουμε εκλογές. Πες μας ποιός θα εκλεγεί για να τον βάλουμε πρόεδρο. Έτσι μας έλεγαν και το 2008 οι ειδικοί ναπροβλέπουν τη στάση της πλειοψηφίας του κόσμου και έθεταν εκτός τον Χριστόφια από την πρώτη Κυριακή. Τα ίδια έλεγαν και οι πάνσοφοι δημοσκόποι.
Να σου θυμήσω ότι ο Χριστόφιας όταν έβαζε υποψηφιότητα διευκρίνιζε πως ήταν μόνο για μιά πενταετία και μόνος λόγος που αποφάσισε να διεκδικήσει ήταν το κυπριακό και μόνο αν υπήρχαν εξελήξεις θα επαναδιεκδικούσε. Πόσες φορές να πούμε αυτά τα πράγματα κάνουμε μονολόγους;
Το ΑΚΕΛ ακολούθησε την πάγια πολιτική των συνεργασιών και επέλεξε τον Σταύρο Μαλά για να ενώσει εκείνες τις δυνάμεις που συμφωνούν στην λύση του κυπριακού στη βάση της δ.δ.ο. και που θα αγωνιστούν για ένα μιχτό σύστημα οικονομίας καθώς και στην οικοδόμιση ενός κοινωνικού κράτους και μετά που τα άλλα κόμματα στα οποία απευθύνθηκε απέρρηψαν την συνεργασία με το ΑΚΕΛ.

pluton είπε...

Μιχάλης @

Ναι Μιχάλη αυτά έγραψα και εγώ και αυτά ξέρω για την λειτουργία της Κυπριακής δημοκρατίας (φαίνεται νομίζω ότι όπως τα είπες τα έγραψα).

Ο πρόεδρος κυβερνά όπως στις ΗΠΑ με υπουργικό συμβούλιο από το κόμμα του ή τις συνεργασίες του.

Έτσι λοιπόν την ευθύνη για το ΔΝΤ στην Κύπρο κατά κύριο λόγο την έχει ο Πρόεδρος, όπως σε εμάς την έχει ο πρωθυπουργός.

Τώρα την καυτή πατάτα θέλει να την κάνει πάσα ο πρόεδρος Χριστόφιας ή

α. Στον εκλεκτό του κο Μαλά όπως την έκανε πάσα ο ΓΑΠ στον βενιζέλο ή

β. Σε κάποιον άλλο που θα βγει από την εκλογική διαδικασία, όπως έγινε με την συνκυβέρνηση εδώ.

Ο Χριστόφιας τι θα κάνει θα πάει και αυτός στο Χάρβαντ να διδάξει Μαρξισμό όπως ο ημέτερος Γιωργάκης πήγε να διδάξη διαχείρηση κρίσης;

Ανώνυμος είπε...

Σολιατη και αυτο παει και προς τον φιλο Μιχαλη που εγραψε το αρθρο...

Αν νομιζει ο οποιοσδηποτε οτι με τετοια αρθρα θα πετυχει οτιδηποτε, απλα χανει απο την σοβαροτητα του..

Δηλαδη ελεος..

Πλεον δεν βρισκομαστε στο 1950..

Το ΑΚΕΛ αν ηθελε να εκλεγει θα εβαζε υποψηφιο τον Κατσουριδη..

Πλεον στο ΑΚΕΛ θα μεινουν μονο οι φανατικοι οπαδοι του τα λεγομενα αρνια επειδη οι υπολοιποι αριστεροι τους καταλαβαμε και αποστασιωποιηθηκαμε..

Εγω προσωπικα θα ψηφισω Λιλληκα..

Ο Χριστοφιας δεν επρεπε να βαλει για προεδρος της Δημοκρατιας..Απετυχε..

pluton είπε...

Eσείς οι Κύπριοι είστε επιχειρηματικά μυαλά, τώρα με την νέα κατασταση που δημιούργησε το ΑΚΕΛ και μετά τα μέτρα που θα επιβάλει η τρόικα, όσοι θέλετε μια επιχείρηση που να προκόψει πρέπει να επενδύσετε σε μια επιχήρηση σαν αυτή.....

http://topontiki.gr/photos/sp1511loyketajjj1353409114.jpg

Τώρα, την πιό προσοδοφόρα επιχείρηση την ανακάλυψε και ο Σαμαράς, ΑΜΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Τότε γιατι δεν μας λες ρε Μιχάλη γιατι το ΑΚΕΛ δεν έβαλε για υποψήφιο τον Κυπριανού ή τον Κατσουρίδη.Τα δυνατά χαρτιά του και έβαλε τον Μαλά που δεν τον ξέρει η μάνα του;Mήπως γιατι στην καλύτερη περιπτωση ξέρει οτι θα χάσει;E;;;

Ανώνυμος είπε...

Για να βάλει κάποιος για πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να θέλει.

Έννεν με το ζόρι.

pluton είπε...

AΝΩΝΥΜΟΣ @

Σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί κάποιος να μη βάζει για πρόεδρος από ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ; Από ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (διότι έχει δημιουργήσει χάος, και το ξέρει); Από ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ; Από ΑΔΥΝΑΜΙΑ να αντιμετωπίσει τα έργα της ανικανότητάς του;

Ο σκύλος όταν αποπατήσει, με τα πισινά του πόδια παλεύει να ρίξει χώμα στα κουράδια του και μετά φεύγει ήσυχος.

Πολιτικούς τέτοιους γεμάτη η ιστορία, στα τελευταία τρία χρόνια είχαμε δύο τέτοιους πολιτικούς τον Κωστάκη Καραμανλή που την "έκανε" δια των εκλογών του 2009 και τον Γιωργάκη Παπανδρέου που την "έκανε" δια της πρότασης δημοψηφίσματος και της παραίτησής του υπέρ του Βενιζέλου.

Πάσα ομοιότητα με την Κύπρο !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας την έκανε σαν λαγός. Και πως να μην την κάνει άλλωστε εδώ που φτάσαμε. Ήταν καμένο χαρτί. Το ακελ γύρεψε έναν άλλο υποψήφιο, για να μην χαρακτηριστεί η επερχόμενη ήττα Χριστόφια στις εκλογές σαν απόρριψη ολόκληρης της θητείας του και κατα συνέπεια να μην βρεθεί το κόμμα προ των ευθύνών του για την αποτυχημένη διακυβέρνηση του.

Το αν θέλουμε να βγάλουμε πρόεδρο από τώρα, αυτό θα το δείξει η ψήφος των μυαλωμένων αριστερών που την κάνουν σιγά σιγά από το μαντρί με ελαφρά πηδηματάκια. Αν περιμέναμε από το ακελ προοπτική για τον τόπο, το αποτέλεσμα θα ήταν να δούμε τον αναστασιάδη στην προεδρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την Κύπρο γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αν εσύ 11/21/2012 1:06 π.μ. ψήφισες έστω και μια φορά ΑΚΕΛ εγώ ήμουν υπουργός στη Γερμανία.

buhda είπε...

Ακούστε κύριοι, εμεις δινουμε την μαχη για να αποτραπεί η άνοδος στην εξουσία του αρχηγου των κλεφτων και του άλλου του ανεμοδουρά. Αν τα καταφέρουμε καλώς. Αν όχι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μεχρι να επιβληθεί η δικαιη κοινωνία είτε το θέλετε είτε όχι. τα υπόλοιπα είναι περιττά. κηρύξατε τον ταξικό πόλεμο εναντια στους εργαζόμενους. Να αναμένετε την συντρηπτική τους απάντηση. Είτε τώρα, είτε λίγο αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΙΛΩ ΜΕ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΘΩ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΣΤΕ Α Ρ Ν Ι Α ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ Π Ο Λ Λ Α ΚΑΙ ΑΝΟΦΕΛΑ ΜΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ. ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΙΟΙ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ) ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΗΚΟ ΚΤΛΠ ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ.. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ''ΗΛΙΘΙΑ'' ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΥΡΙΕ Μ ΞΥΠΝΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ..ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΙΣΕΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΚΥΛΙΣΕ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.. ΜΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ Π Ο Λ Λ Α ΚΑΝΑΛΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΤΟΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ..

Ανώνυμος είπε...

ξυπνήσαμε τζιε άχρηστους τύπου Χριστόφια δεν ξαναψηφίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11/21/2012 4:34 μ.μ.

Ρε φιλε δεν εβαλε ο Κατσουριδης επειδη το ΑΚΕΛ προσπαθει να αναγεννηθει μεσω αντιπολιτευσης...

Δηλαδη θελει να βγει ο Αναστασιαδης, επειδη μεσα απο τα λαθη του Αναστασιαδη το ΑΚΕΛ θα βγει στους δρομους εκμεταλλευομενο την οργη του λαου και θα συσπειρωθει..

Βασικα τουτες ειναι μεθοδοι του 1950...Το 2012 ο κοσμος ειναι μορφωμενος και πλεον στην Κυπρο πολλοι αριστεροι εχουν ξεκολλησει απο το κομμα...

Ο κοσμος εχει κριση πλεον και μπορει να κατανοησει οτι το ΑΚΕΛ προσπαθει να χασει τις εκλογες επιτηδες και οτι το συμφερει η εκλογη Αναστασιαδη...

Ανώνυμος είπε...

Αν εβαζε υποψηφιοτητα ο Κατσουριδης θα εκλεγετουν 100%...

Ο Κυπριανου οχι και ο Κυπριανου δεν εβαλε υποψηφιοτητα επειδη γνωριζουν πολυ καλα οτι σε σχεση με τον Κατσουριδη ειναι πολυ λιγος για Γενικος Γραμματεας του ΑΚΕΛ...

Οποταν αν εβαζε ο Κυπριανου και ετρωεν πορτα θα αποδικνυετουν οτι δεν τον εμπιστευεται ο κοσμος της αριστερας...

Οι περισσοτεροι αριστεροι προτιμουσαν Κατσουριδη για γενικο γραμματεα...Εκτος βεβαια απο τα φανατικα μελη του ΑΚΕΛ που καμνουν οτι τους πει το κομμα οποταν υποστηριξαν την αποφαση Χριστοφια δηλαδη τον Αντρο Κυπριανου...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν εσύ 11/21/2012 1:06 π.μ. ψήφισες έστω και μια φορά ΑΚΕΛ εγώ ήμουν υπουργός στη Γερμανία.

11/21/2012 8:31 μ.μ.

Αγαπητε φιλε, ειμαι αριστερος απο φανατικη ΑΚΕΛικη οικογενεια...

Εχω και ταυτοτητες της ΕΔΟΝ οταν ημουν φοιτητης αν θες τις βγαζω και φωτογραφια...

Οποταν κοιταξε αν οντως ησουν υπουργος της Γερμανιας..

:)

Λιλληκα καρφωτο και ελπιζω μετα το αποτελεσμα η ηγεσια του ΑΚΕΛ να παρετηθει και να μπει γενικος γραμματεας ο Νικος Κατσουριδης...

Ανώνυμος είπε...

τελικα ο χριστοφιας εν τελια μουτσιος.
ο επομενος προεδρος ε να ειναι μαλακας νομιζω, ειτε εχει το ονομα ειτε οχι.

ο καθε μαλακισμενος λαος εχει τον μουτσιοσφυρη ηγετη που του αξιζει.

pluton είπε...

Kύπριοι αυτό που σας αναμένει αμέσως με τα τις εκλογές, σαν αποτέλεσμα της εισόδου σας στο ΔΝΤ (όποιος και αν βγει). Το παρουσίασε ο ποιητής πριν εκατό τόσα χρόνια:

Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα

φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;
Ομως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον
τυγχάνει εξαιρέσιμον.

Γεώργιος Σουρής (1853 - 1919)

Βελόνας είπε...

Σχολιάζει τζαι έναν όνομα έβαλλει έστω τζαι ψεφτικον, (μόνο μερικές φορές χρησιμοποιεί τα nick name άλλων) τζαι εν να μας δίξει ταυτότητα της ΕΔΟΝ. Σενάρια κάμνω τζαι γιώ πολλά!

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΤΕΣ ΑΡΝΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΛΙΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.. ΠΡΟΔΟΤΕΣ.... ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ