Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού ή η έξωθεν παρακινούμενη ανάπτυξη του εθνικισμού στην Κύπρο.

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι παρεμβάσεις εθνικιστικών κύκλων στην Κύπρο, οι οποίοι διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στα διαδραματιζόμενα στο κυπριακό.
Ο λόγος τους είναι σκληρός, η γλώσσα ξύλινη, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, η φρασεολογία γνώριμη που επίσης παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Ο λόγος για το λεγόμενο «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης».
Ένα κίνημα που εμφανίστηκε τελευταία, μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο προεδρικό αξίωμα.
Κάποιοι θα μου πουν, μα γιατί ασχολείσαι με αυτούς και τους δίνεις υπόσταση;
Για μένα τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Πρέπει να μιλήσουμε γι αυτή την οργάνωση, πρέπει να μάθουμε, πρέπει να συζητήσουμε.
Πρέπει· διότι προσωπικά διαπιστώνω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ή σχεδόν επαναλαμβάνεται.
Και αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι πάει να γίνει, θα ζήσουμε μια νέα εποχή αποσταθεροποίησης στην Κύπρο.
Όχι! Δεν προσπαθώ να εκφοβίσω.
Προσπαθώ να πω ότι το αυγό του φιδιού δεν πρέπει να αφεθεί να ξεπουλιάσει.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί και οι συνειρμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Και πριν με πιάσουν κάποιοι από το λαιμό, δεν εννοώ ότι πρέπει να τους καταδιώξει κάποιος.
Δεν λέω ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον τους.
Εννοώ ότι πρέπει να μάθουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Και πρώτα, πρέπει να ξέρουμε ότι αυτή η κίνηση δεν είναι κυπριακής έμπνευσης και προέλευσης.
Στην εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" 17-09–2008 υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Τίτλος της:
«ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
Είναι ενδιαφέρουσα η εισαγωγή:
«Κι όμως, την εποχή της γενικευμένης παρακμής, κάποιοι αντιστέκονται. Και αυτοί είναι πολλοί. Στην Κύπρο μας, η ίδρυση του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Και έπεται συνέχεια! Έρχονται αγώνες!»
Εγκέφαλος αυτής της κίνησης είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Σταύρος Καραλέτσης ο οποίος θέλει να παρουσιάζεται και ως… «κυπρολόγος» με μια σειρά βιβλία και άρθρα που έγραψε για την Κύπρο.

Αρκεί να σας πω ότι σε ένα άρθρο του στο περιοδικό «Απολλώνιο Φως» έγραψε την… «έγκυρη» πληροφορία ότι ο Σαμψών κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής πολέμησε στην πρώτη γραμμή από τη… Μαλούντα!!!
Ας δούμε όμως μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του εν λόγο κυρίου που από την πρώτη ματιά εκπέμπει ένα λαϊκισμό και μια πατριδοκαπηλία. (ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://karkaletsis-stavros.blogspot.com/2008/09/blog-post.html)
- Κύριε Καρκαλέτση, να ξεκινήσουμε από τη δράση σας στην Κύπρο. Ταράξατε τα ύδατα με την ίδρυση του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, όπου πρωτοστατήσατε. Τι πρεσβεύει το νεοιδρυθέν Κίνημα και που στοχεύει;
- Έχω καταθέσει επανειλημμένα πως, για μένα, η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει στην Θράκη, στην Ίμβρο, στην διχοτομημένη Λευκωσία. Ήρθε η ώρα, τώρα που συρόμαστε σε διαπραγματευτικό κατήφορο με μπροστάρη τον Χριστόφια, να υψωθούν τείχη αντίστασης. Το Κίνημα μιλάει ξεκάθαρα και εκφράζει την αυθεντική ταυτότητα της Κύπρου: Την ελληνική! Μεσοπρόθεσμα αποβλέπουμε σε απελευθέρωση και επανένωση του νησιού, σε βάθος χρόνου στην Αυτοδιάθεση-Ένωση. Φυσικά, μια στρατηγική που θα οδηγεί εκεί, απαιτεί εθνικές ηγεσίες. Σε Αθήνα και Λευκωσία.

- Ξεκίνησε όμως η εκστρατεία λάσπης, αμέσως με την ίδρυση του Κινήματος, κυρίως από την κυπριακή Αριστερά.
- Αρα βρισκόμαστε εξ' αρχής στον σωστό δρόμο! Έχουμε αντοχές! Τα στελέχη μας είναι δοκιμασμένα. Εγώ συνέβαλα στο ξεκίνημα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναγωνιστές μας στην Μεγαλόνησο και είμαι αισιόδοξος. Τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος, σε Λευκωσία και Λεμεσό, είναι αγωνιστές και επώνυμοι στην κυπριακή κοινωνία. Καλούμε όλους όσους νιώθουν Έλληνες, να πυκνώσουν τις γραμμές μας.

- Γνωρίζουμε ότι δεν κινείστε μόνο συγγραφικά ή πολιτικά. Κατά καιρούς σας έχουμε δει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
- Οι μάχες πρέπει να δίνονται παντού. Η παρουσία μου στα οδοφράγματα της πράσινης γραμμής και στις αντικατοχικές πορείες, εμπεριείχε τον υψηλότερο συμβολισμό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Σολωμό Σολωμού και την θυσία του, πάνω στη σημαία της κατοχής. Κουβαλάω την σκηνή εκείνη σαν φυλαχτό, στη μνήμη και την καρδιά μου. Γιατί με τη θυσία του, μας έδειξε πόση ζωή μπορεί να εμπεριέχει ένας θάνατος.

- Ως νέος πολιτικός, ως νέος άνθρωπος, τι μήνυμα θα στέλνατε στη νέα γενιά;
- Να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά. Στα ψεύτικα, πλαστικά, άοσμα είδωλα που μας πασάρουν, να αντιτάξουμε τις πραγματικές αξίες. Και να ματώσουμε για αυτές. Οι αγώνες δεν γίνονται από τον καναπέ. Το λέω συνέχεια, και στην Εύβοια και στην Κύπρο και παντού. Όποιος θέλει ένα καλύτερο αύριο, για τον εαυτό του, την οικογένειά του, την πατρίδα μας, ας το διεκδικήσει έμπρακτα, ενεργά. Τι πιο ωραίο, ο αγώνας αυτός να δίνεται για την πατρίδα μας και τις αξίες που κληρονομήσαμε και υπερασπιζόμαστε.

Πραγματικά διερωτώμαι αν αυτό που έλεγε η προκήρυξη που διανεμήθηκε στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με το στόχο της Αυτοδιάθεσης – Ένωσης, συνιστά μη αναγνώριση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διερωτώμαι αν το μήνυμα που έστελλε η προκήρυξη καλώντας τον κόσμο να οργανωθεί στις ομάδες αντίστασης, σε συνδυασμό και πάλι με τη δεύτερη προκήρυξη που καλεί τους αξιωματικούς και άντρες της Ε.Φ. να στασιάσουν ενάντια στην κυβέρνηση (διότι αυτό λέει στην ουσία) πρέπει να μας προβληματίσει.
Εμένα όλα αυτά μου θυμίζουν έντονα το παρελθόν και όλα όσα έγιναν πριν από 40 χρόνια.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν και κάποιοι άλλοι, από την Ελλάδα ορμώμενοι, έστησαν ομάδες στην Κύπρο, τις εξόπλισαν και είχαν ακριβώς την ίδια φρασεολογία και ελλαδοκαπηλία.
Πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε;
* * *
Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση:
Αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 7 και 45 στον Όμιλο Έλευσις θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Γιώργο Πήττα και τον πολιτικό επιστήμονα Λευτέρη Ελευθερίου.
Οι δύο τους θα αναλύσουν τις αμερικανικές εκλογές που αναμένονται με ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

Θα χαρούμε, λοιπόν, να δούμε κάποιους από εσάς στην Έλευση και να υποβάλετε και τις ερωτήσεις και τις απορίες σας αλλά να πείτε και τις απόψεις σας στους δύο φιλοξενούμενους.
Ο όμιλος "Έλευσις" βρίσκεται στην οδό Θράκης, πάροδος Τρικούπη, στο κέντρο τής εντός των τειχών πόλης. Για πληροφορίες τηλ. 22765220.


45 σχόλια:

Meropi είπε...

Μιχάλη μου καλημέρα και καλή βδομάδα.
Ε λοιπόν αυτό το φρούτο (τον Καραλέτση εννοώ) δεν το ήξερα. Το βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη ξέρω που, όπως λέγεται, είναι Κυπριακής καταγωγής.
Ας αφήσουν ήσυχο επιτέλους τον Κυπριακό λαό να τα βρει για το κοινό καλό. Αρκετό κακό μας έκαναν οι εθνικιστικές κορώνες...

Μιχάλης είπε...

Δυστυχώς Μερόπη μου,

Κάποιοι έκτισαν και κτίζουν πολιτικές (και άλλες) καριέρες πάνω στην Κύπρο και το κυπριακό.

Το ζήτημα είναι πότε θα το ανιληφθούν μερικοί και να τους στείλουν σπίτι τους...

rose είπε...

μωρε τι 'ναι τούτο!

φρουτο

εξωτικό και δηλητηριώδες

Ανώνυμος είπε...

@Γεια σου Μιχάλη.

KEA...ύποπτο, υποκινούμενο κι άκρα των άκρων παραπλανητικό.
Δυστυχώς, πρέπει να ενημερωθούμε γι αυτό το 'νέο' φαινόμενο. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον οφθαλμοφανή κίνδυνο αποπροσανατολισμού (κυρίως της νεολαίας).
Εν καιρώ επαναπροσέγγισης, ειρήνης και συμφιλίωσης ξεφύτρωσε αυτό το αναχρονιστικό, θανατηφόρο μανιτάρι.
Δε θα συνεχίσω, γιατί δε θέλω να συγχυστώ δευτεριάτικα.

Vikar είπε...

Το αυγό του φιδιού στον Ελληνισμό, Μιχάλη μου, ήταν πάντοτε δίκροκο.

Ξεπούλιαζε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο κόκκορας που το γονιμοποιούσε ήταν ο Ελληνικός Εθνικισμός. Ετσι και τώρα

Ο και..."Κοπρολόγος" Καρκαλέτσης περιφανεύεται για την φασιστική του δραστηριότητα και το ρόλο του στην Δημιουργία του νέου καρκινώματος. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ
Πώς νομιμοποιείται να οργανώνει "πολιτικές κινήσεις" στην Κυπριακή Δημοκρατία?
Πώς νομιμοποιείται να αμφισβητεί την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως υφίσταται σήμερα κατόπιν όλων αυτών που έχουν συμβεί?
Πώς νομιμοποιείται να προσκαλεί σε ανυπακοή-αντισυνταγματική εκτροπή- τους ενστόλους?
Ο Μάστρος του ο Καρατζαφέρης κατέθεσε έγκλιση για εσχάτη προδοσία εναντίον των εισαγγελέων στην Ελλάδα επειδή δεν έδοσαν ακόμα στη βουλή το πόρισμα τους όπως ορίζει το Ελληνικό σύνταγμα.
Δεν υπάρχει κάποιος με Π¨¨΄ρια να προχωρήσει σε παρόμοια μελέτη και αγωγή εναντίον τούτου του φρούτου?

ΝΑΙ, Μιχάλη η κοινωνία έχει το δικαίωμα(πληρωμένο με ποταμούς αίματος) να τον στείλει στο ανάθεμα ΚΑΙ με νομικά μέτρα εναντίον του.

Εκείνο που με τρομάζει Μιχάλη είναι η "δημοκρατική ευαισθησία" μας και η απώλεια της μνήμης που έφθασε να έχει επιτρέψει την ανάπτυξη φασιστικών κινημάτων στην Ευρώπη που αποσπούν μέχρι και το 30% των ψήφων. (Βλέπε παράδειγμα Aυστρίας που ο αρχηγός τους ...ψόφησε πριν λίγες μέρες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, ...¨ε είδες ...ποιότητα και παράδειγμα), 60 χρόνια μόλις μετά την μεγάλη νίκη της κοινωνίας εναντίον του Φασισμού.
ΔΕΝ χωράει "δημοκρατική ευαισθησία"
στην ανάπτυξη φασιστικών αντιλήψεων.
Θυμάσαι εκείνο το "Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"
Με όποιον τρόπο μπορείς θα συμπλήρωνα εγώ. Με την ανάπτυξη της αντιφασιστικής συνείδησης, με νομικά μέτρα κλπ για να μην χρειαστεί αργότερα να ...ανοίξουν κεφάλια. Με την δημιουργία τέτοιας .."περιρρέουσας" που να μη μπορούν να εμφανίζονται πουθενά. Κράξιμο όπου τους συναντούμε είναι το λιγότερο.

iordanou είπε...

Νοιώθω αηδία όποτε διαβάζω τέτοιες συνεντεύξεις. Αηδία, όχι μίσος.

Πάντως θυμόμαστε όλοι την τελευταία φορά που εβάλαν σιέρι στην Κύπρο δεξιοί καλαμαράες.

Το τελευταίο που χρειάζεται να γίνει είναι να επέμβει το κράτος προς καταστολή των εθνικιστών. Τούτη εν δουλειά του προοδευτικού κόσμου, της προοδευτικής αριστεράς αν θέλεις.

Πάντως ανθίζουν τελευταία στην Κύπρο τζιαι εν άκρως ανησυχητικό γιατί καλλιεργείται ο εθνικισμός στους μιτσιούς μας.

Γιώργος Ι.

Ανώνυμος είπε...

Eleni

Apo oti fenete meta tin apotuximenh prospatheia tou na ginei vouleuths o Karkaletshs, eprepe na vrei kati na 'gemisei' to xrono tou mexri tis epomenes ekloges...

Pantos, mporei na mas fenete allo ena 'frouto' tora, alla kapos etsi xekinise kai o Karatzaferhs..Arxika ton evlepa stin tileorasi (mazi me tous 'aulikous' tou-adoni, pleurh ktl)k gelousa...theorusa oti prosferei diaskedash me tis exopragmatikes tou dhloseis.Liga xronia meta omos, vrethike stin Vouli.K os ena vathmo , oso apithana kai na akougontai auta pou leei, exoun apixish se merida laou.

Proeklogika,O karkaletsis eixe erthei se oxeia antiparathesh me enan upopsifio tou SURIZA (an thumamai kala..)giati ton eixe apokalesei 'fasista' eno autos upostirize oti proerxotane apo oikogeneia agoniston pou thrinisan akomi k thumata sto polutexneio.Nomizo malista oti tou ekane k minish.Omoios me ton Karatzaferh , prospathei na peisei ton kosmo oti einai epanastatis kai noiazetai gia ton lao. Oson afora tin 'agapi' tou gia tin Kupro, to afino asxoliasto-nomizo ta sxolia einai perita!

Sxetika me tin 'dhmokratikh euaisthisia ' pou anaferthike apo ton/thn Vikar prohgoumenos,tha sumfoniso oti to provlima gennisis tetoion kinimaton xrizei idiaiteris metaxeirisis (k ameson metron gia na apofeuxthoun ta xeirotera). Par'ola auta, den eimai sigouri oti metra opos h thespish sxetikou nomou einai h lush.Nomizo oti ean 'kinigithoun' me tetoio tropo, tha dunamosei h suspeirosi k o fanatismos tous kai tha arxisoun na 'paragoun' hroes apo to pouthena. Prosopika theoro oti tha htane pio apotelesmatiko (k makroprothesma) ean uparxei enimerosh, paideia, allexei (h emplutistei) h didaskalia tis istorias etc oste tetoiou eidous 'ptotovulies' na min vriskoun prosforo edafos .

Vikar είπε...

Παρεπιπτόντως

(Ανευ θα σου αρέσει αυτό)

Να ρωτήσουμε τον Καρκαλέτση πιά απο τις δύο πιο κάτω ερμηνείες του επωνύμου του ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του

1.Καρκαλέτσι: Κοκκύτης(ασθένεια). Παραδοσιακό γιατροσσόφι για την αντιμετώπιση της ασθένειας: Κατάποσι ποσότητας γαιδουρινού γάλατος.
2. Καρκαλέτσι: Είδος μικρής ακρίδας, με ακανθώδη πόδια.

Καί τα δύο ανεπιθύμητα!!!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Για να παραμείνει ελληνισμός σ' αυτό το νησί θα πρέπει με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με σωστή ενημέρωση, να αναπτυχθούν αντιστάσεις προς τέτοιους αχάπαρους εθνικιστές. Όλοι έχουν θέση και μπορούν να αναπτύσσουν τις απόψεις τους αλλά η σιωπηρή πλειοψηφία πρέπει να ενημερώνεται.

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης ανάρησης.
Να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που θέλουν να το παίζουν πατριώτες και να θεωρούν τους υπόλοιπους προδότες.

Να μάθουμε και τις τακτικές τους και να τις συγκρίνουμε με άλλες εποχές, που μας έφεραν την καταστροφή.

Μιχάλης είπε...

@ vikar

Δυστυχώς έχεις δίκαιο, τα κακά ξεκινούσαν πάντα από Ελλάδα μεριά.
Και δυστυχώς βρίσκονταν κάποιοι ανεγκέφαλοι στην Κύπρο και τους ακολουθούσαν.
Το ίδιο γίνεται και σήμερα.

Είναι γι αυτό που λέω ότι χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.
Να επαγρυπνούμε και να μην αφήσουμε να αναβιώσουν συνθήκες του παρελθόντος.

Και κυρίως να ξεχωρίσουμε ότι άλλο είναι η διαφορετική άποψη και άλλο η προσπάθεια ανατροπής με διάφορους τρόπους των επιλογών του λαού.

Εγώ δεν θα μιλήσω για δημοκρατικές ευαισθησίες αλλά για ψευτοδημοκρατικές ευαισθησίες.
Διότι όταν κάποιοι δεν σέβονται τη δημοκρατία, δεν μπορεί κι αυτή να τους σεβαστεί.

Μιχάλης είπε...

Γ.Ι.

Σε καλωσορίζω στα λημέρια μου.

Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει αηδία.
Τελικά φαίνεται πως είμαστε πολλοί και αυτό είναι ευχάριστο.

Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται αυτοί από την (όποια) κυβέρνηση.

Μιχάλης είπε...

@ Ελένη,

Θα επαναλάβω ότι η ανοχή μας δημιουργεί τελικά προβλήματα εκ των υστέρων, τα οποία δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε.

Γι αυτό μίλησα για αυγό του φιδιού.

Κακώς ο Καρκαλέτσης αντιδρά όταν τον αποκαλούν φασίστα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού φασιστικού κινήματος, ο κύριος αυτός ήταν ομιλητής σε συγκέντρωση τους πριν από ένα περίπου χρόνο.


@ Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous

Νομίζω ότι είπες με πολύ πιο απλό τρόπο αυτό που θέλω να πω κι εγώ.

Anef_Oriwn είπε...

Χαιρετώ την αντιφασιστική ομήγυρη!

Δυο λόγια στα σύντομα και στα βιαστικά (γιατί θα παμε – στο σύλλογο - να δούμε τζιαι την μάππαν!).

Κάνοντας ένα ρεζουμέ (μια σύνοψη) και εκφράζοντας τη δική μου θέση, θα κάνω ένα συνδυασμό από κάτι που είπαν ο Vikar και ο Μιχάλης: “… όταν κάποιοι δεν σέβονται τη δημοκρατία, δεν μπορεί κι αυτή να τους σεβαστεί ...”, [γι’ αυτό κι επειδή] “..."Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ" …”!


Φίλε Vikar,

Ομολογώ ότι την ερμηνεία της λέξης «καρκαλέτσι» (κοκκύτης και μικρή ακρίδα) δεν την ήξερα. Εμένα ο νους μου πήγε (από κεκτημένη συνήθεια) σε κάτι από την κυπριακή διάλεκτο, όπως το «καρκαλιώ» (γαργαλώ) δηλ. καρκαλιστής → γαργαλιστής → γελωτοποιός!!! Μετά όμως έκανα δεύτερες πιο εμπνευσμένες σκέψεις και είπα ότι το «καρκαλέτσης» πρέπει να είναι σύνθετη λέξη από το “κάρκας” (που σημαίνει ψευτόμαγκας – λαλούμεn στα χωρκα: “Μεν μου κάμνεις τον κάρκαν”) και το «λέτσα» (που σημαίνει «πέτσα» ή «πετσιά» - άπαχο κρέας, αλλά λέγεται και για το πολύ λιγνό άνθρωπο. Λεμε λόγου χάριν “Τούτη εν τέλεια λέτσα” – δηλ. είναι σαν την πέτσα, παστή, λιγνή. Επίσης το “λέτσα” νομίζω σημαίνει και βρωμιά και “λετσιάζω” σημαίνει βρωμάω. ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ!

(Άσχετο και πολωτικό: Θυμάστε παλιά – αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 – που φωνάζαμε στα γήπεδα στα ματς ΟΜΟΝΟΙΑΣ –ΑΠΟΕΛ, “Προδότες, Φασίστες ΑΠΟΕΛήστες”;).

Anef_Oriwn
Δευτέρα 20/10/2008 – 7:25 μ.μ.

stalamatia είπε...

Θέλει να ματώσει ο άνθρωπος αλλά δεν τον καταλαβαίνετε.Μήπως είναι το σκουλουκούδι που έχει ο Πήττας στην ανάρτηση του?Αυτοί όλοι όποιο πρόεδρο και να είχε στη Κύπρο από τη πρώτη στιγμή που θα έκανε πρόοδο για λύση του Κυπριακού θα αντιδρούσαν ,απλά ήταν λουφαγμένοι και έτοιμοι να φανερωθούν.Δεν είναι ούτε κάρκες ούτε λέτσες ,γλείτσες του φασισμού είναι.

kyriakos είπε...

karka letsas... Letsas.. Einai o vromismenos o ligdhs o aloutos.. O xtitziarhs...
Karkas .. einai o psefto palikaras aftos pou fwnazei kai katsarizei.. O karkanikavlos

Opws kaina to deis de sozete..

Telospantwn.. marazosa polla twra me toyto to ..kea..
Ate na ginei voulefths kai toutos na hsyxasoume..

Kai parapanw marazwnw me ta karagkiozilikia tou akel.. Pou den 3erw pws thn eide twra teleftea..

Afou o xristofias opws leei den 8a 3anavalei ypopsifiotita giati symperiferete mikro psifo8yrika?

Giati den simmaxei epitelous me to dysh gia na lysei to kypriako? Giati kolla stis tampelles? Giati synergazonte me ta skoulikia kai den tous afhnoun monous tous sthn afania na sbhsoun?

Giati tous anexete h vash?

Giati den epanadiapragmateyete to annan o xristofias?

Einai tosoo xazos? den vlepei oti mono etsi mporei na strimo3ei tous tourkous? Telika de diavase kanenas to sxedio?

An 8ymame kala to akel eipe oxi epidi den ypirxan imish arketes eggyhseis.. Enne?


...

Anef_Oriwn είπε...

@ Kyriakos Eshe3i3i,

1. Ο «karkanikavlos» εν κάτι άλλο!
2. “… Giati tous anexete h vash?” --- Είμαστε μαζοχιστές!!!
3. “… Giati den epanadiapragmateyete to annan o xristofias?” --- Γιατί λαλείς εσύ;

Υ.Γ.: Εκάμαν μας ποξυλλίκκιν!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 20/10/2008 – 10:38 μ.μ.

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

Μιχάλη έχω την γνωμη πως δεν αντιμετώπισες το θέμα σοβαρά. Επέτρεψε μου να πω πως δείχνεις κι εσύ λαικισμό. Ειδικά όταν πας να δικαιολογήσεις τη σύλληψη αυτών που διένειμαν φυλλαδια στην παρέλαση, πράξη καθόλα ολοκληρωτική. νομίζω πως κάθε ελευθερος άνθρωπος δικαιούται να συστηνει οργανώσεις από τη στιγμή που δεν παραβιάζει κάποιον νόμο. ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν που υπάρχει; εδώ έχουμε οργανώσεις σαν την Ούνοπς που πληρώνει εκατομμυρια και εξαγοράζει συνειδήσεις και κανείς δεν λέι κάτι.

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

Μιχάλη έχω την γνωμη πως δεν αντιμετώπισες το θέμα σοβαρά. Επέτρεψε μου να πω πως δείχνεις κι εσύ λαικισμό. Ειδικά όταν πας να δικαιολογήσεις τη σύλληψη αυτών που διένειμαν φυλλαδια στην παρέλαση, πράξη καθόλα ολοκληρωτική. νομίζω πως κάθε ελευθερος άνθρωπος δικαιούται να συστηνει οργανώσεις από τη στιγμή που δεν παραβιάζει κάποιον νόμο. ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν που υπάρχει; εδώ έχουμε οργανώσεις σαν την Ούνοπς που πληρώνει εκατομμυρια και εξαγοράζει συνειδήσεις και κανείς δεν λέι κάτι.

Μιχάλης είπε...

@ ελληνοκύπριος

Αγαπητέ μου φίλε,

Μάλλον άλλοι δεν βλέπουν σοβαρά το όλο θέμα.

Το ξαναλέω, είναι άλλο πράγμα η έκφραση άποψης και άλλο πράγμα το να καλείς σε ανταρσία.

Για τις συλλήψεις στην παρέλαση, εξαρτάται πως βλέπει ο καθένας το θέμα.
Για σένα σημασία έχει το ότι μοίραζαν φυλλάδια, για μένα σημασία έχει τι περιεχόμενο είχε το φυλλάδιο.
Και νομίζω ότι το δεύτερο είναι που καθορίζει το πρώτο.

Και ειλικρινά διερωτώμαι τι σχέση έχει η γιούνπς με αυτό που γράφω εδώ.
Και εφόσον ο καθένας δικαιούται να ιδρύσει οργάνωση, αυτό σημαίνει ότι κακώς κηρύχθηκε η ΕΟΚΑ Β’ παράνομη;
Απλώς ρωτώ…

Αλλά θα το ξαναπώ, όταν κάποιος δεν σέβεται τη Δημοκρατία, ούτε η Δημοκρατία πρέπει να τον σέβεται. Τα πράγματα είναι απλά φίλε μου.

kyriakos είπε...

@
Ellhnokyprie

www.unops.org
H unops einai eirineftikh organosh twn hnomenwn e8nwn opws h unesco kai h unicef..
Dinei kondylia (oxi xrimata) gia proo8hsh eirineytikwn programmatwn..

Ta kondylia gia thn epanaproseggish kapoioi ta vaftisan xrimatismo

To gelio einai oti ta perisdotera xrimata ta epiase o papadopoulos kai o filelef8eros kai ta poutzasan kanonika xoris na kanoun tipota ....kai fonazoun apo panw..
telospantwn...

Egw file pantws den pira xrimata gia na psifisw yper tou annan...

Prepei na eimai vlakas enne?

Ανώνυμος είπε...

Eleni

@ Michalis

Sumfono oti h anoxh mporei na odigisei se asxima apotelesmata k na metanionume ek ton usteron. Alla k pali , h thespisi nomon( den eimai kan siguri oti den uparxun) pou tha kiritei tetoiu eidous organoseis paranomes einai mia grigori k amesh lush alla treloi tha yparxun panta (apo autous ,de,exei arxisei na dhmiourgite pleonasma) pou tha exun paromoies idees k tha kanune prospatheies na xesikosun ton kosmo se antarsia. Sumfono me ta tou sevasmou k dhmokratias alla to 'kako' tha parei ektash mono an vrei apixisi. Den eimai enantion tou na ginoun nomoi pano sto sxetiko thema alla den ftanei mono auto. Prepei na einai o kosmos enimeromenos se tetoio vathmo oste na aporriptei apo monos tou tetoia kinimata.

Alloste, k paranomi na kirixtei h sugkekrimenh organosi, den simenei oti aparaithta tha stamatisei k h drash ths.Isos gia merikous malista na leiturgisei k san kinitro sto na epiminun k na fanatistun perisotero. H tha mporuse na sunexisei na leitourgei xoris omos na xrisimopoiei dhmosios tin idia fraseologia...na kaluftei diladi kato apo ena peplo metriopatheias pou apo kato tha uparxei oli h vromia. Alloste exo tin entuposi oti o idios o Karatzaferis kati paromoio ekane stin poreia tis 'karieras' tou. San protoemfanizomenos htane arketa skliropirinikos, otan arxise na ginete star k arxisan na tu prosaptun xaraktirismous opos fasista ktl apofasise na lansarei ena neo styl...ligaki pio enalaktiko k ligaki pio 'epanastatiko' tautoxrona, to opoio omos epeise apo oti fenete.

kyriakos είπε...

Mpes kai edw file ellhnokyprie na diavaseis gia ta aporrita kondylia ths unops

www.mirror.undp.org/cyprus


An den katalaveneis agglika pata metafrash..

@

Anef egw den eimai mazoxas file.. Kanei tous..

Stis epomenes ekloges psifizw anastasiadh..

Μιχάλης είπε...

Αγαπητή Ελένη,

Δεν εννοώ ότι πρέπει να κηρυχτεί παράνομη οργάνωση.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί και με άλλους τρόπους, μέσω της διαφώτισης που θα δείξει το πραγματικό τους πρόσωπο και θα ξεσκεπάσει τις προθέσεις τους.

Σε αυτό φαίνεται να διαφωνούν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτό θα τους δώσει υπόσταση.

Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την άποψη.

stelios papalangi είπε...

στο βασικόν ερώτημα σου μιχάλη

Πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε;

απαντώ:
Οχι.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις το τότε με το σήμερα για παρά πολλούς λόγους.

Καταρχή η ελλάδα είναι πλεον μια δημοκρατική χώρα. Δεν πρόκειται να εξοπλίσει ξανά τέτοιες ομάδες.

Αλλά πέρα από τους "έξω", υπάρχει και μια τεράστια διαφορά στη κυπριακή κοινωνία την ίδια.
ως πριν το 74 αρκετοί που τούτους, ότι παρανομία τζι αν εκάμναν ενομιμοποιούνταν / ή εσυγχωρούνταν γιατί υπήρξαν "αγωνιστές" (μίσσιμου).


τωρά, τζαι μετά τα όσα ακολουθήσαν, το να φκει κάποιος (όπως τούντον κύριο) τζαι να μιλήσει για αυτοδιάθεση- ένωση, αμέσως απονομιμοποιείται γιατί για το μέσο κύπριο τούτο σημαίνει εοκα ββου/ πραξικόπημα/ εισβολή / προσφυγιά. Τούτη τη ρετσινιά οι ενωτικοί θα τη κουβαλούν στο διηνεκές (όπως ενομίζαν ότι θα εκουβαλούσαν το αγωνιστηλίκκι).


Γι αυτό κατά τη γνώμη μου τούτοι που λεν τι πραγματικά πιστέφκουν είναι λιγότερο επικίνδυνοι (γιατί απλά καταντούν γελοίοι) από τους politically correct εθνικιστές/ τυχοδιώκτες.

Ανώνυμος είπε...

Eleni


Auto leo k ego..sosti enimerosi k diafotisi. H lush den einai na min asxolithume mazi tus giati auto tous dinei upostash...antithetos na asxolithume k mathume ,akrivos, gia na min apoktisun rizes.

Mipos gnorizeis ean exei parei kapoios politikos / komma thesh h ean exei sxoliasei to kinima?

Pantos oso perissotero diavazo tin sunenteuxi, toso pio epikindinos mou akougete.

Ανώνυμος είπε...

Eleni

Stelio euxomai pragmatika na exeis dikio k parameinei auto pou einai tora...apla geloios diladi...

Alla k o Karatzaferis apo geloios xekinise k vouleutis katelixe...

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η ιδέα της διαφώτισης, αν και τιμή τους γίνεται ν' ασχολείται κανείς μαζί τους, αλλά τι να πεις...

Από την άλλη, μία απλή καταγγελία τι θα έβλαπτε; Για ποιο λόγο υπάρχουν άλλωστε οι νόμοι; Αν και ο κίνδυνος 'na kaluftei diladi kato apo ena peplo metriopatheias pou apo kato tha uparxei oli h vromia.' όπως γράφει η Ελένη υπάρχει...θ' αναγκάζονταν όμως να συμμαζευτούν. Κάτι είναι κι αυτό, καλύτερο από την τωρινή κατάσταση που δρουν ανεξέλεγκτοι, σπέρνοντας παντού χίμαιρες και διχόνοιες.

Μιχάλης είπε...

@ stelios

Σίγουρα οι συνθήκες δεν σήμερα δεν είναι οι ίδιες με αυτές πριν το 74.
Συμφωνώ επίσης στο ότι αυτοί οι τύποι είναι στιγματισμένοι με το πραξικόπημα.

Όμως σήμερα έχουμε άλλες συνθήκες.
Ο κόσμος έχει μια ανησυχία για το μέλλον. Οι προσπάθειες λύσης δημιουργούν μια ευφορία αλλά και μια ανησυχία, ένα φόβο για το πώς θα είμαστε αύριο αν υπάρξει λύση.

Επομένως αυτοί οι τύποι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν μέσω της κινδυνολογίας.
Από την άλλη δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

@ Eleni

Και συνεχίζοντας ξαναλέω ότι είναι γι αυτό που χρειάζεται διαφώτιση.

Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν ασχολήθηκε μαζί τους άμεσα.
Το Ευρωκό πήρε έμμεσα θέση μέσω του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και με αφορμή την εξακρίβωση στοιχείων που έγινε στην παρέλαση.

@ Λεμέσια

Σίγουρα είναι καλύτερα να αισθάνονται την πίεση, διαφορετικά θα αποθρασυνθούν.

kyriakos είπε...

ma toutoi an es8anonte piesh 8a nio8oun kai agonistes..
apla agnoiste tous mhn tous finete afto pou pragmatika psaxnoun ....( Simmasia)

Egw 8a mpenw mesa sto blog tou karkaletsou kai 8a ton kanw na misisei tous kypreous...

..h ypervolikh agaph vlaftei..

Unknown είπε...

Είπατε ορισμένοι να γίνει "ντου" στο μπλογκ του Καρκαλέτση. Το βρίσκω εξαιρετική ιδέα, φτάνει να είναι κόσμιο και να υποχρεωθεί να απαντάει.

Πάντως εγώ, πήγα εκεί και....ανήρτησα ως σχόλιο, ολοκληρο το πρόσφατο άρθρο μου. Είμαι περίεργος αν θα απαντήσει και πως.

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση:

Αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 7 και 45 στον Όμιλο Έλευσις θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Γιώργο Πήττα και τον πολιτικό επιστήμονα Λευτέρη Ελευθερίου.
Οι δύο τους θα αναλύσουν τις αμερικανικές εκλογές που αναμένονται με ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

Θα χαρούμε, λοιπόν, να δούμε κάποιους από εσάς στην Έλευση και να υποβάλετε και τις ερωτήσεις και τις απορίες σας αλλά να πείτε και τις απόψεις σας στους δύο φιλοξενούμενους.
Ο όμιλος "Έλευσις" βρίσκεται στην οδό Θράκης, πάροδος Τρικούπη, στο κέντρο τής εντός των τειχών πόλης. Για πληροφορίες τηλ. 22765220.


VAZETE KAI PRACTORES STON OMILO SAS??????

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

Συνεχίζω να πιστευω πως δεν βλεπεις το θεμα με σοβαροτητα μιχάλη. ποιος καλει σε ανταρσία. σοβαρομιλας τώρα; είναι λόγια σοβαρά αυτα ρε φίλε μου; πού είδες εσύ την ανταρσία; λίγη σοβαρότητα δεν βλάφτει.

και σατανιστες να ηταν αυτοι που μοιραζαν φυλλαδια, δεν εχει καμια σημασια. επιμενω και περιμενω απαντηση: ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ; θελω συγκεκριμενη απαντηση, με νομικα επιχειρηματα κι οχι αερολογιες του πολιτη και της χαραυγης.
όπως λες κι εσυ σε αλλα ιστολογια, "θελω αποδειξεις και πηγες". θα μας πεις λοιπόν ποιοι νομοι παραβιάστηκαν;

η κυβερνηση αντεδρασε ολοκληρωτικα, και φαινεται πως δεν αρεσει σε καποιους η αληθεια μιχάλη. αν ειχε γινει αυτό με άλλη κυβερνηση θα μας είχατε πάρει τα αυτιά (είστε καλοί σε κάτι τέτοια). αποφασιστει τι ειστε, ποιοι ειστε μιχάλη και τι θέλετε.

εχει πλάκα που μιλας για σεβασμο της δημοκρατίας. δημοκρατια σημαίνει εκφράζω την άποψη μου ελεύθερα. αυτοί που μοίραζαν φυλλάδια έκαναν πραξικόπημα;

κυριάκο, τα κονδύλια άνθρωπέ μου ποια διαφορα έχουν από τα χρήματα; σοβαρευτείτε επιτέλους.

λίγη σοβαροτητα δεν βλαφτει. σας δικαιολογω όλους όμως και το εννοώ. ο ταλάτ σας έκανε να δείτε πράγματα που δε σας άρεσαν και έχετε την ανάγκη να ξεσπάσετε. αυτό όμως μπορει να γινει εποικοδομητικά κι όχι με ασόβαρα θέματα.

ειδικά το "ντου" στην σελιδα του καρκαλέτση είναι ακόμη μια γελοιότητα, κι ευτυχώς που το γράψατε και δημοσίως για να υπάρχουν αποδείξεις πως οργανώθηκε με σύστημα. ο τραμπουκισμός ποια διαφορά έχει από αυτό;

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

αλλά ξέχασα... το δικό σας "ντου" μόνο δημοκρατικό μπορεί να είναι!

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνοκύπριος

Έχεις το δικαίωμα να θεωρείς ότι δεν βλέπω το θέμα σοβαρά.

Ρωτάς ποιος καλεί σε ανταρσία!
Στο δικό μου μυαλό, όπως σου είπα ήδη, το κάλεσμα σε οργάνωση σε συνδυασμό με την ανυπακοή που καλεί στο στράτευμα η δεύτερη ανακοίνωση για μένα σημαίνει κάλεσμα σε ανταρσία.

Εσύ πως τα ερμηνεύειες

Ρωτάς ποιος νόμος παραβιάστηκε από εκείνους που διένειμαν τα φυλλάδια στην παρέλαση.

Για να απαντηθεί τούτο πρέπει να δούμε πρώτα τι έλεγε το φυλλάδιο.
Έλεγε λοιπόν:

α) Έχουμε τα σιωνιστικά αγγλοτουρκικά συμφέροντα.
β) Αυτοί που προωθούν λύση Δ.Δ.Ο. θέλουν να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.
γ) Αυτοί που προωθούν τη Δ.Δ.Ο. θέλουν να εξαλείψουν τον ελληνισμό από την Κύπρο.
δ) Επομένως είναι εχθροί του ελληνισμού της Κύπρου.
ε) Αυτοί που προωθούν αυτά είναι όργανα των ξένων (προγεφυρώματα).
ζ) Ταυτίζονται με την τουρκική πολιτική.

Συμφωνείς ότι αυτά δεν είναι άποψη αλλά κατηγορίες; Και μάλιστα κατηγορίες για προδοσία; Ότι δηλαδή αυτοί που προωθούν αυτά που λέει το κείμενο είναι προδότες;
Ποιος, λοιπόν, σήμερα προωθεί τη λύση της Δ.Δ.Ο.;

Επομένως:
Ποιος είναι όργανο των σιωνιστικών, αγγλοτουρκικών συμφερόντων;
Ποιος θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας;
Ποιος προωθεί αλλαγές στην Παιδεία (με αποτέλεσμα να αφελληνίζει τον τόπο;)
Ποιος είναι ο εχθρός του ελληνισμού;
Ποιος είναι προγεφύρωμα των ξένων;
Ποιος ταυτίζεται με την τουρκική πολιτική;

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Για μένα αγαπητέ μου αυτά αποτελούν προσβολή προς το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Και σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα:
Στο Δεύτερο Μέρος του Κώδικα καταγράφονται όλα τα ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με βάση τον ποινικό κώδικα και αποτελούν τον κορμό του ποινικού μας σύστημα. Πέραν αυτών των αδικημάτων, σε κάθε νόμο υπάρχουν ποινικές διατάξεις οι οποίες ποινικοποιούν ανθρώπινες συμπεριφορές που αποτελούν αντικείμενο αυτού του ειδικού νόμου. Έτσι υπάρχουν αδικήματα:

1. Εναντίον της Δημόσιας Τάξης, όπως εσχάτη προδοσία, διέγερση σε ανταρσία, εξύβριση του αρχηγού της Πολιτείας, κατασκοπεία κλπ,

2. Εναντίον της Κοινωνικής Τάξης, όπως συμμετοχή σε Παράνομο Σύνδεσμο και Εγκληματική Οργάνωση, οχλαγωγία, συμπλοκή, μέθη, δημόσια εξύβριση, κλπ,

3. Εναντίον της Άσκησης Νόμιμης Εξουσίας, όπως δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, ψευδορκία, καταστροφή αποδεικτικού υλικού, απόδραση κρατουμένου, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος από δημόσιο λειτουργό, κλπ,

4. Που παραβλάπτου το κοινό γενικά, όπως αδικήματα κατά των ηθών (βιασμός, μαστροπεία, απαγωγή, αιμομιξία, άσεμνη επίθεση κλπ.), αδικήματα σχετικά με το γάμο (διγαμία, κλοπή παιδιού κλπ), αδικήματα οχληρίας, δυσφήμησης και προσβολής μνήμης αποθανόντα, κλπ,

5. Εναντίον του Προσώπου, όπως φόνος εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, πρόκληση σωματικών βλαβών, επίθεση, κλπ,

6. Εναντίον της Περιουσίας, όπως κλοπή, ληστεία, παράνομη είσοδος σε ξένη περιουσία, διάρρηξη, ψευδείς παραστάσεις, κλεπταποδοχή, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, εμπρησμός, κλπ.

http://www.law.gov.cy/Law/lawoffice.nsf/All/8FB1241C570D7C0DC2257424003CF923?OpenDocument

Δες λοιπόν το σημείο 1 που παρατίθεται πιο πάνω.

Λες επίσης ότι «αν ειχε γινει αυτό με άλλη κυβερνηση θα μας είχατε πάρει τα αυτιά (είστε καλοί σε κάτι τέτοια)»

Μα το θέμα φίλε μου είναι ότι αυτό δεν έγινε με άλλη κυβέρνηση.
Πρώτη φορά γίνεται, έχετε τα πρωτεία.

Όμως, ως συνήθως, δεν απάντησες σε ερωτήματα που έθεσα όπως:
«Και εφόσον ο καθένας δικαιούται να ιδρύσει οργάνωση, αυτό σημαίνει ότι κακώς κηρύχθηκε η ΕΟΚΑ Β’ παράνομη;».
Περιμένω λοιπόν την απάντηση σου και σε αυτό.

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

είσαι υπερβολικός μιχάλη. κι εγώ συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις. είμαι παράνομος; πρέπει να φυλακιστώ;
πρέπει μιχάλη να φυλακιστούν όσοι ασπάζονται αυτές τις απόψεις;
με την παράλογη λογική σου πρέπει να συμφωνούμε όλοι με τον πρόεδρο, γιατί διαφορετικά παραβαίνουμε νόμους.
έχεις ακούσει τίποτα για τις ιδέες του διαφωτισμου;

όσο για το τελευταιο, θα πω πως ειναι ατυχης η συγκριση. άλλο η εοκα β, μια ενοπλη οργανωση, κι αλλο ενα κινημα. αμα εξελιχθει ετσι το συζηταμε.

Μιχάλης είπε...

@ ελληνοκύπριος

Φίλε μου,

Είναι άποψη να αποκαλείς τον άλλο προδότη;

Έτσι εννοείς εσύ την διαφωνία;
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τη Δ.Δ.Ο. είμαστε προδότες;

Και το Ευρωκό διαφωνεί με την πολιτική του προέδρου αλλά δεν είπε ότι είναι προδότης.
Είδες κανένα να ζητά λήψη μέτρων κατά του Ευρωκό;

Μπορείς να ξεχωρίσεις την πολιτική αντίδραση από την κατηγορία της προδοσίας;

Με αυτά τα μυαλά περί προδοτών και πατριωτών, άνθρωποι με τα ίδια μυαλά μας έφεραν εδώ που μας έφεραν φίλε μου.

Και στην αρχή ξεκίνησαν με διακηρύξεις και «πατριωτικά» λογάκια.

Απόψεις πέστε όσες θέλετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διαφωνείστε με όποιον θέλετε, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αλλά σταματάτε να βρίζετε και να πλειοδοτείτε σε πατριωτισμό.

Καταλάβετε επιτέλους ότι και οι άλλοι αγαπούνε την πατρίδα τους, δεν είστε μόνο εσείς.

kyriakos είπε...

Ellhnokyprie h pragmatikotita einai ekei an 8es th zeis h an 8es plase to diko sou talimpanokosmo sinomosiologias kai zhse mesa.. Pragmatika twra pisteyeis oti yparxei esto kai enas kyprios pou 8a allaze th psifo tou sto dhmopsifisma gia lefta?
taxa 8es na mas peis oti o kliridhs epiase ta?
Htan 8ema krishs file oxi patriotismou..
Olh psifisame me gnomona to kalytero gia th kypro..


Kai twra pragmatika pisteyeis oti h unops h unesco kai h unicef einai organwseis pou e3ipiretoun ta syferonta ths cia? File lypame alla prepei na eisai polla liakopoulos gia na pisteyeis tetoies arloumpes..

Den 3erw an se provlimatizei alla tetoies apopseis sinantas kyriws se tritokosmikes xwres ths afrikhs opws h somalia pou allhlospaeazonte akoma me emfylious kai dixtatories opws to Iran kai th boria korea..

Emeis ypoti8ete eimaste dytikh xwra melos tou OHE..


(leme twra dytikh)

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

είναι ζήτημα ψυχολογίας πάνω απ' όλα.
βγήκε το ακέλ στην εξουσία, κι επειδή δεν έχετε τώρα την δυνατότητα να φωνάζετε αντιπολιτευόμενοι, εφευρίσκετε φαντάσματα για να έχετε κάτι να ασχοληθείτε.
σε λίγο θα μας πείτε πως ετοιμάζεται και πραξικόπημα.
και είναι και το ζήτημα πως δεν υπάρχει και αντιπολίτευση, οπότε η κατάσταση έγινε πολύ βαρετή.
κι ένας άνθρωπος να μείνει σε αυτό το νησί εναντίον σας, πάλι θα βλέπετε αυτά που θέλετε να δείτε.
πόσο είπαμε ήταν το ποσοστό που στηρίζει χειρισμούς χριστόφια; 80%;

ε λοιπόν, αφήστε αυτό το γέριμο το 20% να αναπνέει.

Ανώνυμος είπε...

@Ελληνοκύπριος

Διάβασε λίγο εδώ...

'Ως νέος πολιτικός, ως νέος άνθρωπος, τι μήνυμα θα στέλνατε στη νέα γενιά;

Να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά. Στα ψεύτικα, πλαστικά, άοσμα είδωλα που μας πασάρουν, να αντιτάξουμε τις πραγματικές αξίες. Και να ματώσουμε για αυτές. Οι αγώνες δεν γίνονται από τον καναπέ. Το λέω συνέχεια, και στην Εύβοια και στην Κύπρο και παντού. Όποιος θέλει ένα καλύτερο αύριο, για τον εαυτό του, την οικογένειά του, την πατρίδα μας, ας το διεκδικήσει έμπρακτα, ενεργά. Τι πιο ωραίο, ο αγώνας αυτός να δίνεται για την πατρίδα μας και τις αξίες που κληρονομήσαμε και υπερασπιζόμαστε.'

Δε ζητάει ν' αναπνεύσει ο κ. Καρκαλέτσης. Να ματώσει θέλει. Το χειρότερο είναι ότι δε θέλει να ματώσει μόνος του, αλλά ψάχνει αγωνιωδώς και παρέα. Αν μάθω ότι έγινε προσέγγιση έστω σ' ένα συγγενικό ή φιλικό μου παιδάκι στην Κύπρο (ή στην Ελλάδα) από το πολεμοχαρές αυτό κίνημα, δε θα μ' ενδιέφερε να τούς κοβόταν και τελείως ο αέρας!!!

rose είπε...

παρατήρω μια αύξηση των ποσοστών απο 16 σε 20% και είπα να σχολιάσω...

το 20% που βρισκεται??
γιατι εκτός του ΕΥΡΩΚΟ αν δεν κανω λάθος είνια στην κυβέρνηση...

αν μιλάμε για δυναμη κομμάτων δηλαδη

αν μιλάμε για άποψη ποιος έιπε ότι όλα τα κόμματ συσπειρώνουν όλα τα μελη τους ή τοςυ προσκειμενους σε αυτά ομόφωνα;;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

όπως σεμνάααααααααααααά!

Ανώνυμος είπε...

epses ekana ena pirama sth istoselida ths maxhs

Evalan taxa ena galop me erwthsh: 8elete lysh pou na vasizete sto sxedio annan?

Yppulh erwthsh fysika omws pera apo afto eimoun sigouros einai a3ioi na no8eysoun to apotelesma gia na vgei sigoura to oxi.. Etsi mpika mesa kai pros8esa 50 neous psifous sto Nai kai tou edosa oriako provadisma 1% gia na mhn kinisw ypopsies

Akrivos thn epomenh mera pros8esan 200 neous psifous sto oxi aliwnontas 3eka8ara to apotelesma..

8a exei plaka na mas thn dimosieysoun kiolas

Vikar είπε...

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΛΟ

Πιο πάνω ανώνυμε

(το ψευδώνυμο δεν βλάπτει την ανωνυμία σου, όπως λέει και ο λεξιπένητας, βοηθάει όμως την συζήτηση)

Με έβαλες σε πειρασμό και πήγα και εγώ να ψηφίσω στη σελίδα της Μάχης.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑ.

Χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά computers με τρια διαφορετικά IP adress τα οποία αποδειγμένα δεν έχουν ξαναψηφίσει στην εν λόγω ψηφοφορία.

Με το πρώτο computer ψήφισε ΝΑΙ και θα δείς ότι θα βγεί στην οθόνη ενα παραθυρούι που θα λέει ότι "έχετε ξαναψηφίσει"
Με το δεύτερο computer ψήφισε ΟΧΙ και θα δεις ότι γίνεται αποδεκτό
Με το τρίτο computer ψήφισε ξανα ΝΑΙ. Ω του θαύματος, πάλι "εχετε ξαναψηφίσει"

Ανώνυμος είπε...

E nai to 3erw oti afto syvenei.. Oti kai na kamoume panta to oxi 8a to vgazoun prwto... Milame gia pooooly xamhlo epipedo... Skeftou ti karagkiozofanarismenoi an8rwpoi einai

Omws yparxei tropos na psifizeis apires fores..
...8a sou elega gia na psifizoume mazi kai na vgazoume ka8e mera prwto to nai gia xazi alla mas parakolou8oun kai 3inismenoi.. E3alloy einai mateo na ka8oume ka8e mera mian wraa na alliwnw to apotelesma me toso kopo kai na erkonte toutoi oi karagkiozides me ena click na pros8etoun 200 psifous sto oxi ..

Ανώνυμος είπε...

parakolou8a omws to nai pou 8a plisiazei siga siga...