Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ; ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ (Προσθήκη Βίντεο)

Στο τέλος της προηγούμενης ανάρτησης έγραφα ότι στη νέα ανάρτηση θα παρουσίαζα μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Δυστυχώς ειδικοί λόγοι (πολύ σοβαροί) δεν επιτρέπουν στο παρόν στάδιο να γένει η συγκεκριμένη ανάρτηση. Επιφυλάσσομαι.

* * *



* * *


Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.
Τα πράγματα έχουν μια συνέχεια.

Αναφέρομαι στα όσα έγιναν τελευταία με τα συνθήματα στην Εθνική Φρουρά αλλά και στη συγκέντρωση των αντι-ομοσπονδιακών που έγινε στις 20 του Ιούλη στη Λευκωσία.
Θα θυμίσω ότι διαφώνησα με κάποιους φίλους (και με μερικούς έντονα μάλιστα) όταν την 1η Οκτωβρίου άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις εξακριβώσεις στοιχείων που έγιναν σε κάποιους κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Τότε κάποιοι μίλησαν για ελευθερία έκφρασης κι εγώ διαφώνησα λέγοντας ότι η ύβρεις και το έμμεσο κάλεσμα για ανατροπή της κυβέρνησης δεν ήταν θέμα ελεύθερης έκφρασης.
Προηγήθηκε το έντονο γιουχάισμα εναντίον του προέδρου από «αγωνιστές» νέους κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Μαχαιρά, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πριν ακόμα προχωρήσει σε… (υποχωρήσεις και παραχωρήσεις) στο κυπριακό.

Ακολούθησαν οι άμεσες και κατά μέτωπο επιθέσεις του Β. Λυσσαρίδη εναντίον του προέδρου όταν ο επίτιμος της ΕΔΕΚ μιλούσε για οσφυοκάμπτες, βουτυροσπόνδυλους και ανθρώπους με μειωμένες αντιστάσεις που ήταν έτοιμοι να παραχωρήσουν γη και ύδωρ στους Τούρκους.
Συνέχισαν με τις αδικαιολόγητες και χωρίς λόγο επιθέσεις και κατηγορίες περί προσπάθειας αφελληνισμού που προωθεί η κυβέρνηση και ο πρόεδρος.

Παράλληλα ξεκίνησε μια οργανωμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια υπόσκαψης αλλά και συκοφαντίας από μερίδα του τύπου, διαστρεβλώνοντας πράγματα και καταστάσεις, παρουσιάζοντας τον πρόεδρο να αποδέχεται τουρκικές θέσεις.

Την ίδια ώρα, με μια κατ’ επίφαση αγωνιστικότητα, ενσπείρουν την ηττοπάθεια μέσα στο λαό και καλλιεργούν την εντύπωση ότι η όποια λύση που θα προκύψει θα είναι εναντίον των ε/κυπρίων.

Ο συνειρμός είναι απλός: αφού όλα θα είναι εναντίον μας, τότε καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε.

Το ερώτημα είναι γιατί όλοι αυτοί οι «θαρραλέοι» αγωνιστές και «πατριώτες» δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να πουν ευθαρσώς τι προτείνουν;

* * *

Επιμένω ότι οι καταστάσεις όπως εξελίσσονται σιγά-σιγά, οδηγούν σε συνθήκες που θυμίζουν την προπραξικοπηματική περίοδο.

Μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν ως υπερβολή. Μπορεί, έχουν το δικαίωμα.

Έχω κι εγώ το δικαίωμα όμως να υποστηρίζω ότι βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση.

Να θυμίσω ότι η αρχή της παρανομίας ξεκίνησε τότε με την προετοιμασία του εδάφους που θα έφερνε τον διχασμό.

Και ξεκίνησε από την Εθνική Φρουρά με κάποιους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να καλλιεργούν το μίσος, τον εθνικισμό και το σοβινισμό ενάντια σε κάθε μη ελληνικό αλλά και εναντίον των κομμουνιστών.

Σήμερα (και ας μη βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν για μεμονωμένες περιπτώσεις), όλα αυτά είναι υπαρκτά φαινόμενα.

Παράδειγμα οι καταγγελίες για τα σοβινιστικά συνθήματα στην Ε.Φ.
Όλα αυτά τα φαινόμενα μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Γιατί;
Διότι έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο.
Ιδού ένα δείγμα, όχι από κάποιον ανεγκέφαλο νεαρό (όπως έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι δράστες τέτοιων φαινομένων) αλλά από ένα συνειδητό, αναγνωρισμένο και έγκυρο δημοσιογράφο (κατά μερικούς):

Τι να φωνάζουν οι νεοσύλλεκτοι;
Από της ιδρύσεως της Εθνικής Φρουράς, οι νεοσύλλεκτοι όπως και οι «παλιοσειρές», πάντα φωνάζαμε συνθήματα. Και τραγουδούσαμε τραγούδια ενισχυτικά του υψηλού φρονήματος, που πρέπει να διακρίνει όλους. Ναι, ναι, αυτού του υψηλού φρονήματος, για το οποίο μόλις προχθές σε ομιλία του για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή ήρωές μας, μιλούσε ο Υπουργός Άμυνας, ότι πρέπει να χαρακτηρίζει αξιωματικούς και οπλίτες.
Ο Κ. Παπακώστας, ορθά, επισήμανε ακόμα ότι όσο υπάρχει τουρκική κατοχή, τόσο η Ε.Φ. θα ενισχύεται και θα αναβαθμίζεται. Αλλά πώς; Με προβατοποιημένους, πολτοποιημένους και λοβοτομημένους στρατιώτες και νεοσύλλεκτους; Τότε, όμως, δεν θα έχουμε ετοιμοπόλεμο στρατό αλλά μπουλούκι ατάκτων. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως σε ΚΕΝ επιπλήχθηκαν και τιμωρήθηκαν αξιωματικοί επειδή, άκουσον! άκουσον!, έβαζαν τους νεοσύλλεκτους να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς!».
Μα, κύριε Υπουργέ της Άμυνας, δεν είναι αυτή η επίσημη πολιτική Χριστόφια; Δεν λέτε στην διαπασών, ευκαίρως-ακαίρως, ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό, γνήσιο και αδελφικό στήριγμά μας; Αν, λοιπόν, έτσι συμβαίνει, ορθά, ορθότατα οι νεοσύλλεκτοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να φωνάζουν, «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς» και, αν δεν το πράττουν, τότε, ναι, να τιμωρούνται οι αξιωματικοί που δεν υλοποιούν επίσημη πολιτική. Όχι να τιμωρούνται επειδή οι νεοσύλλεκτοι φωνάζουν τα επιβαλλόμενα. Τόσος ψοφοδεϊσμός, πια;
Σ.Ι.

Κατά τον Σάββα Ιακωβίδη, λοιπόν, για να έχουμε αξιόμαχο στρατό οι νέοι μας θα πρέπει να φανατίζονται, θα πρέπει να μετατρέπονται όχι σε μαχητές, έτοιμους να αντιμετωπίσουν οποιανδήποτε επιβουλή, αλλά σε αιμοβόρους που δεν θα ησυχάσουν αν δεν πιουν αίμα τούρκικο, αν δεν κάνουν μάνες δίχως γιους!

Και σαφώς, το «αθώο» σύνθημα «Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς» δεν έχει την έννοια που προσπαθεί παραπλανητικά να σώσει ο συγκεκριμένος αρθρογράφος αλλά παραπέμπει σαφέστατα στην ένωση.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι προ του ’74 αυτό το σύνθημα, αυτό το περιεχόμενο είχε (και έχει).
Διαβάστε και ένα σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

10ημερον φυλάκιση διότι διέταξα να φωνάξουν “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” σύνθημα
Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Ιουλίου 24, 2009
Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας περιγράψω κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα στην Κυπριακή κοινωνία γενικά και ειδικά στην Εθνική Φρουρά. Είμαι 20 χρονών και έχω μέχρι τώρα τελέσει περίπου τους 12 από τους 24 μήνες της θητείας μου. Είχα από καιρό εκφράσει την επιθυμία μου στον Λοχαγό μου, για να με στείλει εκπαιδευτή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων της Λάρνακας. Για να μην πολυλογώ, έφτασα μέχρι τώρα στα μισά της απόσπασης μου στο ΚΕΝ Λάρνακας και έχω τιμωρηθεί μόλις σήμερα με 10ημερον φυλάκιση δια τον λόγο ότι έβαλα τους νεοσύλλεκτους να φωνάξουν “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” σύνθημα… Tο σύνθημα αυτό το είπαμε κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης για την παρέλαση που θα κάνουν και έλεγε: «ΜΕ Τ’ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ’ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Το κουμμουνιστικό κόμμα που διοικεί τον τόπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται στο θέμα, αφού μαθεύτηκε ότι η νεολαία της “ΕΔΟΝ”, που ανήκει στο κουμμουνιστικό κόμμα “ΑΚΕΛ”, έχει δώσει εντολή στους νεοσύλλεκτους που τυγχάνουν και μελή της να αναφέρουν τυχόν “ΠΑΡΑΝΟΜΑ” συνθήματα στους ιθύνοντες της παράταξης ούτως ώστε αυτοί να μπορούν να το αναφέρουν πιο ψηλά..
Αυτό για να δείτε που φτάσαμε, να εμπλέκονται τέτοιου είδους υποκείμενα ακόμα και στα δρώμενα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.. Με ποιο ηθικό και με ποσό γενναία θα πολεμήσουν οι στρατιώτες αυτοί στο μέλλον, αφού διδάσκονται μέχρι και στο στρατό ότι οι τούρκοι δεν είναι εχθροί μας;
Υ.Γ. Μέχρι τώρα δεν “έχω φάει” ούτε μια μέρα κράτηση στην θητεία μου..
M. – Κύπρος

Αλλά και το πιο κάτω κείμενο επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα πιο πάνω για το άρθρο του Σ. Ιακωβίδη:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Ιουλίου 24, 2009
Για δεκαετίες ολόκληρες τα Ελληνόπουλα της Κύπρου μέσα στα πλαίσια της εκπαιδεύσεώς τους στην Εθνική Φρουρά φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι Ελληνική», «Ελλάς Κύπρος Ένωσις» και φυσικά συνθήματα κατά των Τούρκων. Όμως με δήλωσή του ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κάλεσε τους στρατιώτες να υπερβούν την ιεραρχία και να καταγγείλουν τα «παράνομα» όπως είπε συνθήματα!
Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ «λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο» χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας του Χριστόφια, Κώστας Παπακώστας, το φαινόμενο της εκφώνησης συνθημάτων που δεν προβλέπονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας έστειλε το μήνυμα στους νεοσύλλεκτους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκφωνούν συνθήματα που τους διατάζουν οι εκπαιδευτές τους και τα οποία βρίσκονται εκτός πάγιας διαταγής.
Στον Υπουργό δόθηκε ανώνυμη επιστολή υπαξιωματικού της ΕΦ προς την οργάνωση Χρυσή Αυγή, με την οποία κατηγορείτο η Κυβέρνηση για παρεμπόδιση εκφώνησης τέτοιων συνθημάτων, και του ζητήθηκε να τη σχολιάσει.

Με λίγα λόγια βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση με ιδεολογικό περιεχόμενο.
Ένα περιεχόμενο που κανένα κοινό έχει με τον επιδιωκόμενο στόχο της πολιτικής ηγεσίας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Όλα αυτά παραπέμπουν αλλού.

* * *
ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Άμεση ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται φέρουν συγκεκριμένα κόμματα ή καλύτερα συγκεκριμένοι πολιτικοί.

Το ειρωνικό «ευέλικτος» που καθημερινά διαβάζουμε στο διαδίκτυο και σε κάποιες εφημερίδες είναι εφεύρημα του Ευρωκό.

Ακόμα και χθες, ο Δ. Συλλούρης μίλησε για τον ευέλικτο πρόεδρο.

Πέραν τούτου, σοκ προκάλεσε η είδηση ότι της ομάδας που ξεφώνιζε τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του προέδρου στο λεγόμενο συλλαλητήριο ηγείτο νεαρό στέλεχος του ΔΗΚΟ, υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες εκλογές!

Την είδηση επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο Νίκος Κλεάνθους όσο και ο Φώτης Φωτίου, αλλά και ο Φύτος Κωνσταντίνου και η Αθηνά Κυριακίδου.

Πάντως συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις σήμερα στον ΑΣΤΡΑ των Νίκου Κλεάνθους και Αθηνάς Κυριακίδου.

Ο πρώτος δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ εισπράττει τα επιτίμια της εθνικιστικής πολιτικής που εκτρέφει το τελευταίο διάστημα.

Μίλησε για ένα κόμμα που ολισθαίνει στον εθνικισμό από μερίδα της ηγεσίας του αλλά και για διάσταση ηγεσίας και βάσης.

Η δεν Αθηνά Κυριακίδου υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουν να οδηγηθεί το ΔΗΚΟ στην άκρα δεξιά.

Ολόκληρες οι δηλώσεις των Κλεάνθουν και Κυριακίδου μπορείτε να τις ακούσετε εδώ:

http://astra.mywebreview.com/index.php?pageaction=ast&modid=ShowAudio&audid=17


* * *

Θεωρώ λοιπόν, ότι όλα αυτά που γίνονται και καταγγέλλονται δεν είναι καθόλου μεμονωμένα ούτε και τυχαία.

Αλλά πολύ περισσότερο δεν πρόκειται για αθώες καταστάσεις και πολύ περισσότερο δεν έχουν να κάνουν με το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης.

Όσοι επικαλούνται αυτό το επιχείρημα θα πρέπει να ξέρουν ότι η Δημοκρατία οφείλει να είναι αμείλικτη όταν τίθεται σε κίνδυνο.

Διαφορετικά δεν θα υπάρχει Δημοκρατία.

Και μιλούμε πλέον εκ πείρας, αφού πριν από 35 χρόνια κάποιοι ανέτρεπαν την κυβέρνηση προβάλλοντας ως ένα από τους κύριους λόγους την… έλλειψη Δημοκρατίας!!!


Ρωτώ λοιπόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται;



60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που έβριζαν τον Τάσσο γιατί δε συνελήφθηκαν; Όπως π.χ. ο φίλος σου ο Κ. Κωνσταντίνου του ΠΟΛΙΤΗ;

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Μιχάλη, με τα στοιχεία και τα γεγονότα που αναφέρεις, δεν νομιζω να μπορει να διαφωνησει καποιος. Ωστοσο, στο σημείο που κάνεις το συλλογισμό ότι οδηγούμαστε (ή εστω η περιοδος προσομοιαζει)σε (προ)πραξικοπηματικές περιόδους είναι υπερβολή. Νομιζω ότι λειπουν πολλά στοιχεία για να μπορεσει κάποιος να κανει την αναλογια αυτη. Και αν η ιστορια ειναι να επαναληφθει θα επαναληφθεί ως φάρσα σε αυτη την περίπτωση: αν καποιος μας πει ότι εχει προθεση να ανατρεψει την κυβέρνηση, καλα θα κανουμε να γελάσουμε και αν το πει και δευτερη φορα να του κάτσουμε θκυο πάτσους να φερει το νουν του.

Το ουσιώδες ζητημα (και το θιγεις) είναι ότι το ακραίο κομματι της κοινωνίας μας υπάρχει σχεδον παντου. Σε κομματα, στο χωρο εργασίας, στα σχολεια κλπ. Και οσα καταγραφεις και οσα θα μπορουσε να προσθεσει καποιος εγγραφονται στη σφαιρα της αντιδρασης ολου αυτου του συρφετού που βλέπει ότι ουτε την εξουσια μπορεί να κινησει (για πρωτη φορα τα τελευταία 100 και βαλε χρονια), ούτε και η ρητορική του έχει απηχηση σε πιο πλατιες μάζες. Χάνουν το παιχνίδι και το ξερουν. Προφανώς και θα αντιδράσουν λυσσαλέα. Με εκδηλωσεις, συνθηματα στο στρατο, αρθρα, πυρινους λογους και διαφορα αλλά βγαλμενα κατευθειαν απο τη σαπια καρδιά ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Το δια ταυτα: ειναι ιδεολογική η σύγκρουση, ναι. Αλλά στο παραπέρα της σκέψης σου μου είναι δύσκολο να προσχωρήσω...
Καλή συνέχεια!

Ν

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βαρέθηκα να βλέπω πανομοιοτατα σχόλιο με αυτο του Ανώνυμου πιο πάνω η απάντηση είναι ΜΙΑ και πολλή ΑΠΛΗ:

Ο Τάσσος δεν είχε ανάγκη να χρησιμοποιήσει το κράτος γιατί χρησιμοποιούσε το παρακράτος

Δρούσε στο σκοτάδι και υπογείως.
ΓΙ ΑΥΤΟ δεν κυνήγησε κανέναν φανερά εκτός εξαιρέσεων.

Και αν είμαι ανωνυμος είναι γιατί το πλήρωσα το "καθεστώς" του και σήμερα έχει αφήσει παραπούλια.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Nikolas

Με όσα έγραψα δεν εννοώ ότι οδεύουμε σε πραξικόπημα.
Εννοώ ότι το όλο ιδεολογικό πλέγμα κατά κει οδεύει.
Ο έντονος διαχωρισμός από πλευράς αυτής της μερίδας σε ενωτικούς και ανθενωτικούς (τότε) ο έντονος διαχωρισμός από τη σημερινή μερίδα σε ενδοτικούς, μειοδότες, παραχωρητές, υποχωρητές, προσκυνημένους και πάει λέγοντας και σε πατριώτες που δεν θέλουν να τουρκοποιήσουν (δήθεν) την Κύπρο.

Δημοκράτες και αντιδημοκράτες τότε, δημοκράτες και αντιδημοκράτες τώρα.

Άρχισε και πάλι ένας κάθετος διαχωρισμός.
Και ακριβώς, όπως και τότε, οι συνθήκες αυτές δημιουργούνται επειδή βλέπουν και νιώθουν ότι χάνουν το παιχνίδι.
Και τότε έτσι ήταν. Ένιωθαν ότι έχαναν το παιχνίδι γι αυτό και φώναζαν.
Η μόνη διαφορά είναι ότι προχώρησαν σε πράξεις.

Ειλικρινά μέσα στο συρφετό και φανατισμό τους δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν αν έρθει κάποιο σχέδιο.

Και κάτι ακόμα, ούτε τότε είχαν λαϊκό έρεισμα.

Στη ζωή μου εφαρμόζω το ρητό: «μη λες τα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε τα όσας λες».
Μόνο που δεν μπορώ να πω όσα γνωρίζω.

Και αυτό αναφέρεται στο μέχρι που μπορούν να φτάσουν κάποιοι.
Οργανωμένα όχι, μεμονωμένα ναι.

Γι αυτό αγαπητέ μου, αν κάποιος μου πει ότι θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση δεν θα γελάσω.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 12:33 π.μ.

Βλέπω ότι πήρες γραμμή.
Αν νομίζεις ότι η ερώτηση που έθεσες είναι δική σου, το ξέρεις και το ξέρω ότι δεν είναι.

Σαν παπαγαλάκια βγαίνετε όλη η παρέα και επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα παντού.

Ο Κ. Κωνσταντίνου δεν είναι φίλος μου διότι δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο.
Επομένως αυτή η προσπάθεια να βάζετε όλους όσους διαφωνούν μαζί σας στο ίδιο καλάθι, δείχνει ότι είσαστε ισοπεδωτικοί.
Δεν έχετε την ικανότητα διάκρισης.

Η μόνη σας έγνοια είναι να δημιουργήσετε όσο περισσότερους εχθρούς μπορείτε για να επιβεβαιώνετε στους εαυτούς σας ότι υπάρχετε και να ικανοποιείτε το αίσθημα ότι είσαστε πατριώτες.

Αυτό είναι κατανοητό αλλά λίγη λογική δεν βλάφτει.

Όπως και η διάκριση για το τι είναι και τι δεν είναι ύβρης.
Όταν τα κατανοήσεις αυτά μπορούμε να συνεχίσουμε.

kyriakos είπε...

Ανώνυμε

Σαν τον Κ Κωνσταντίνου έχει δεκαπλάσιους ο Χριστόφιας.

και όχι μόνο ένα δύο αρθρογράφους σε κάθε εφημερίδα έχει ολόκληρες αντι - χριστοφικές -ποντικοεφημερίδες και blogs να των βρίζουν

Ο κ. Κωνσταντίνου και ο κάθε Κωνστανίνου

ΓΡΑΦΕΙ κάποιους συλλογισμούς σε μια εφημερίδα τους οποίους τους στηρίζει και με ακράδαντα επιχειρήματα.

Αν πήγαινε σε μια δημόσια εκδήλωση και έβριζε τον Τάσσο λέγοντας συνθήματα να σε σίγουρος 10000000000% ότι θα τον συνελάμβαναν και καλά θα του έκαμναν.


Και παρεμπιπτόντως μακάρι όλοι αυτοί που ''γράφουν'' ενάντια στο Χριστόφια να τεκμηρίωναν τόσο καλά όσο ο Κωνσταντίνου.

Η αλήθεια όμως , η αβάσταχτη αλήθεια .. την οποία και αποκαλύπτει ο Μιχάλης σε όλο της το μεγαλείο είναι ότι όλοι αυτοί που αντιδρούν ενάντια στο χριστόφια δεν αντιδρούν για την πολιτική χριστόφια διότι αυτή δεν διαφέρει ουσιαστικά απο κανένα προηγούμενό πρόεδρο για να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις. Διακατέχονται κυρίως απο αντικομμουνιστικό μίσος το οποίο νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας όμως τελικά τίποτε δεν άλλαξε.

Μιχάλη εγώ θα προσέθετα και τα φυλλάδια Αντι- χριστόφια που κυκλοφόρησαν πριν τις εκλογές. Απο κάποιους... ''αγνώστους''

εκεί είναι η ουσία..
Πριν κάν γίνει πρόεδρος ο Χριστόφιας έλεγαν τα ίδια που λένε και σήμερα!!


Αν κάποιος δεν μπορεί τουλάχιστο να αναγνωρίσει αυτά τα γεογνότα τότε ειλικρινά δεν ξέρω και γω που βαδίζουμε..

Ανώνυμος είπε...

..Διακατέχονται κυρίως απο αντικομμουνιστικό μίσος το οποίο νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας όμως τελικά τίποτε δεν άλλαξε.

Διβαστε μια σχετική ανάλυση για την Κερκοπόρτα στον Φιλελευθερο. Ειναι αναγκαίο σε ευέλικτους και μή.
Οσο για την πολιτική Χριστόφια η οποία δεν διαφέρει απο άλλων η Ιστορία το Κρινει, ο καθείς είανι ελεύθερος να γράφει ότι θέλει όπως θέλει και να λέει οτι θέλει .Δημοκρατία έχουμε.
Οσο για τα περί αναβίωσης του Εθνικισμού, θα σας έλεγα το άλλο γιατί να μην είναι αναβίωση του Πατριωτισμού;
Κατάλαβες το Λάθος σου Μιχάλη.
Ενα ιστολόγιο δεν βγάζει συμπεράσματα, συγκεντρωνει τα στοιχεία (ΟΧΙ ΟΣΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ) και αφήνει στο καθένα να βγάλει τα συμπερασματα του.
Αγνωστες πρακτικές για του κουμμουνιστές Μιχάλη η επαφή με το λαό ο διάλογος η συναίνεση, η αποδοχή της κριτικής, η μη σύγχυση πατριωτισμού - εθνικισμού-Διεθνισμού.Σου μιλά κάποιος Αριστερός και δεν έχω αντικουμμουνιστικό μίσος αλλά δείτε επιτέλους Η Ευέλικτη Πολιτική Χριστόφια είναι η Πόρτα που έψαχναν.Δές Αιγαιοποίηση Ανατολικής Μεσογείου.Κλείνετε τα μάτια σε έναν Επεκτατισμό;
Πότε είδατε περιφερειακό κίνημα να στέκεται χωρίς την υποστήριξη του Κέντρου;
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΟΥ ΚΥΠΡΟ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.
Και αφου σου αρέσουν οι συνειρμοί Μιχάλη ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ,
ΑΚΕΛ και Αγγλική Αποικιοκρατία, τι σόι κουμμουνισμός είναι αυτός ε;
Eυέλικτη Τρικυμία εν κρανίω.Μην λέτε τι έκαναν οι άλλοι, ειναι δεκανίκι σκέψης και αυτό το κουσούρι το κουβαλά η Αριστερά είανι η ψείρα της σκέψης της.
Οπως θα έλεγε και ο Αρχηγός ο Χριστόφιας θα είναι σαν και αυτούς που όταν μας κρεμούν θα κάθονται θα κοιτούν και δεν θα μιλούν.
Καλό βόλι ηγεσία του ΑΚΕΛ και το νού σας ο στόχος είναι στο μυαλό όχι στην καρδιά εκεί σημάδευε.Ξέρουν απο χρόνια εκπαίδευσης.

Ανώνυμος είπε...

Η όλη στάση σου αγαπητέ μου είναι να μου επιτρέψεις υποκριτική.

Δεν έχω καμιά εκτίμηση στον στρατό και σε κανέναν στρατό στον κόσμο για πολλούς λόγους που δεν είναι της ώρας να αναφέρω.

Αλλά για τους γνωστούς λόγους που όλοι ξέρουμε και δεν χρειάζεται να επαναλάβω φορτικά, η Κύπρος χρειάζεται ένα μικρό στράτευμα που θα λειτουργήσει ως ασπίδα του ελεύθερου νότου.
Και αυτό το στράτευμα βέβαια όπως όλα τα άλλα στρατεύματα του κόσμου χρειάζεται να είναι και ολίγον τι φανατισμένο για να εκπληρώσει τους σκοπούς του...
Και μην σου φανεί αυτό ακραίο γιατί αγαπητέ μου, δεν μπορείς να στείλεις στον πόλεμο στρατιώτες που θα τρέφουν αισθήματα... αγάπης για τον εχθρό γιατί απλούστατα δεν θα λειτουργήσουν. Είναι πολλά τα παραδείγματα στρατιωτών που εκτελέστηκαν στην πράσινη γραμμή γιατί πήγαν να δείξουν τα φιλικά τους αισθήματα στον εχθρό.
Πιστεύω αγαπητέ μου ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να τα αντιλαμβάνεσαι αυτό.
Εξάλλου (και γιαυτό χρησιμοποίησα τον όρο υποκριτής) συνθήματα τέτοιου είδους ακούγονταν ΠΑΝΤΑ στο στρατό, και φυσικά πριν την διακυβέρνηση Χριστόφια. Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές στην Ε.Φ. και μην προσπαθείτε να το εμφανίσετε ως τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

re pio panw anonyme...

Syfonw mazi sou

Alla otan den yparxei oute mia sto ekatommirio pi8anotita na kamoun polemo oi hgetes mas kai emeis (kai kala kamnoume)

To na proetimazeis misos kai dipsa gia aima stth koinonia sou mono kalo den einai..

..Einai sketth katastrofh, des ti ginete stis mappes asp.

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστόφιας δεν έχει την ίδια πολιτική με τους υπόλοιπους προέδρους έχει την πιο διεκδικητική και εύστοχη πολιτική που είχαμε ως σήμερα..

Είναι μια τραγική ιστορική αλήθεια ότι είναι ο μόνος πρόεδρος που εμπράκτως έθεσε θέμα εγγυήσεων και εξακολουθεί να το θέτει.
λόγο ηλικίας έχει την βαθύτερη γνώση του κυπριακού και το μεγαλύτερο όραμα απο όλους όσους είχαμε ως σήμερα. Δεν δημιούργησε αλλά μεγάλωσε με το κυπριακό πρόβλημα. Κάνει παραχωρήσεις εκεί που προστάζει ο 21 αι και χτυπά στα πραγματικά προβλήματα.


Μόνο η πολιτική χριστόφια μπορεί να αναιρέσει τη Διζωνικότητα Στη ΔΔΟ

Αν ήταν με τα συνθήματα ή τους πολέμους η κύπρος θα ήταν ελεύθερη 100 φορές ως τώρα.

η πολιτική των αντι τουρκικών - (ΤΚ) συνθημάτων δεν οδηγεί ουτε καν σε ενισχυμένη ΔΔΟ αλλά κατευθείαν στη διχοτόμηση.

Οσοι δεν μπορείτε να κατανοήσετε αυτό το απλό πράμα ίσως πρέπει να διερωτηθείτε αν είστε τελικά οι ίδιοι η προσωποποίηση του κυπριακού προβλήματος με σάρκα και οστά.


και αν νομίζετε ότι θα πιάσουμε πίσω την πόλη κτλ με τα στρατοκαυλικά αππόματα 2-3 ηλίθιων εκπαιδευτών πάνω στους νέους του ΚΕΝ που στη μονάδα τους θα ήταν σίγουρα οι μεγαλύτεροι κοπρίτες Τι να σας πω; Μακάρι να επιδείκνυαν και στις μονάδες τους έτσι ''μεράκκι'' και φανατισμό οι κολοφάνταροι.. Τα φυλάκια της πράσινης γραμμής είναι μονίμως άδεια και η σκοπιά δεν βγαίνει. Μετά τον ενθουσιασμό και το χα'ιχούι της εφτομάδας του ΚΕΝ το μόνο που τους κόφτει είναι το πόσες φορές θα φκαίνουν και το πόσο κοντά θα είναι στο σπίτι τους. \

Γέμισε η Κύπρος απο μικρούς ''ράμπο'' που πουλούν μόστρα στη Μακαρίου στις πορείες και στα γήπεδα.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ sub92

Βλέπω ότι σιγά-σιγά μπαίνεις κι εσύ στο χορό των χαρακτηρισμών. Ας είναι, δεν πειράζει.

Ασφαλώς αγαπητέ μου ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ότι θέλει. Χωρίς να έχουμε από την άλλη την απαίτηση να αποδεχόμαστε το τι γράφει ο καθένας και να το θεωρούμε μάλιστα και ευαγγέλιο.
Αυτό ισχύει και για μένα και για σένα και για τον οποιονδήποτε και ασφαλώς όλοι κρινόμαστε.

Ρωτάς γιατί μιλώ για αναβίωση του εθνικισμού και ότι ου πατριωτισμού!
Διότι αυτόματα φίλε μου με τη δική σου οπτική διαχωρίζεται ο λαός σε προδότες και πατριώτες, αφού όσοι δεν θα είναι πατριώτες, σίγουρα θα είναι κάτι άλλο.
Όποιος δεν είναι πατριώτης είναι προδότης, έτσι δεν πάει;

Εγώ, το είπα και το ξαναλέω, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν προδότες. Θεωρώ ότι όλοι αγαπούμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας, σε αντίθεση με σένα (και κάποιους άλλους – και μη μου πεις ότι σε εντάσσω σε ομάδες αφού δεν είσαι ο μόνος που υποστηρίζεις αυτές τις απόψεις) που θεωρείς/τε ότι όποιος δεν συμφωνεί με τη δική σου/σας πατριωτική (κατά την άποψη σας) θέση είναι προδότης.

Γι αυτό το λόγο δεν θεωρώ ότι έχω λάθος. Εγώ θέλω το λαό ενωμένο και όχι διασπασμένο στη χειρότερη του μορφή, των πατριωτών και των προδοτών, των μειοδοτών και πάει λέγοντας.

Θα σε παρακαλέσω τις συμβουλές για το πώς λειτουργεί ένα ιστολόγιο για τις αφήσεις για τον εαυτό σου.
Προσωπικά θεωρώ ότι οι αναρτήσεις μου συνοδεύονται πάντοτε με τις αναγκαίες αποδείξεις και στοιχεία. Ποτέ δεν αερολογώ ούτε κάνω σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αν έχει κάτι να περηφανεύεται το ΑΚΕΛ στα 80 χρόνια της ύπαρξης τους είναι ακριβώς η επαφή του με το λαό αγαπητέ μου φίλε. Άλλωστε αυτό δικαιολογεί και τα ψηλά ποσοστά του και ότι είναι είτε το πρώτο είτε το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στον τόπο.

Αν θέλεις να κάνουμε και μια συζήτηση περί πατριωτισμού – εθνικισμού – διεθνισμού ευχαρίστως με μια άλλη ευκαιρία.

Τα συνθήματα έχουν πάντοτε τη σημασία τους. Κάποτε βέβαια βολεύουν όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις.
Αλλά το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΙ ΕΜΑΣ δεν έχει σχέση με την ερμηνεία που του δίνεις.
Αυτό ήταν το κυρίαρχο σύνθημα στα ταραγμένα χρόνια από το 60 μέχρι το 74 και παρέπεμπε (και παραπέμπει) απευθείας στην ένωση.

Άλλο είναι η συνεργασία στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με την Ελλάδα, άλλο είναι οι κοινές πολιτιστικές κλπ. ρίζες, σχέσεις κ.ο.κ. και άλλο η ένωση.

Γι αυτό υπάρχει η αντίδραση σε αυτό το σύνθημα, δεν έχει να κάνει με κανενός είδους ανθελληνισμό όπως θέλουν να το ερμηνεύουν κάποιοι που θέλουν να βρίσκουν προδοτικές τάσεις παντού.

Όσον αφορά τις αγγλικές βάσεις, μπορείς να μου πεις ποιοι ειρωνεύονταν για χρόνια για την πολιτική τους ενάντια στις Βάσεις;

Μπορείς να μου πεις όταν συμπλήρωνε κάποιος αίτηση για εργοδότηση στις Βάσεις ποια ήταν η βασική ερώτηση;
- Είσαι μέλος του ΑΚΕΛ, της ΠΕΟ ή οποιασδήποτε άλλης ΑΚΕΛικής οργάνωσης;
Αν η απάντηση ήταν θετική, δεν χρειαζόταν να συνεχίσεις, έπαιρνες το καπελάκι σου και έφευγες.

Μπορείς να μου πεις ποιο κόμμα έκανε τις μεγαλύτερες πορείες ενάντια στις Βάσεις;

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ και την αποικιοκρατία, μπορείς να μου πεις ποιο είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στην Κύπρο που οι Άγγλοι το κήρυξαν ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;

Φίλε μου, προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ατάκες.
Αν θέλεις να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις ευχαρίστως θα το κάνω. Αλλά θα απαιτήσω και από τον εαυτό μου και από σένα και οποιονδήποτε άλλο για κάθε θέση και μια απόδειξη.
Όχι κουβέντες και συνθήματα.

Θέλεις;
Αν ναι, στείλε μου ημέηλ για να συνεννοηθούμε πως θα το κάνουμε.

Αυτά προς το παρόν.

Unknown είπε...

Καποιος ανεγκέφαλος ζήτησε μέσα από το ιστολόγιο μου, τη...σύλληψη του Κ.Κωνσταντίνου. Βλέπω πως και εδώ, υπάρχουν ανάλογου "μεγαλείου" σχόλια.

Παραθέτω λοιπόν και εδώ, αυτούσια την απάντηση που του έδωσα:


"...Εάν δεν κατάλαβες αγαπητέ ανώνυμε 26 "Ιούλιος 2009 6:10 μμ" είμαι κατά των οποιονδήποτε συλλήψεων.

Ειδικά για τον Κώστα Κωνσταντίνου έχω να πω πως θα έπρεπε όσοι τον "κοπανάνε" μονίμως να έχουν αντιληφθεί πως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος χτυπάει αλύπητα οποιαδήποτε εξουσία. Δεν υπήρξε σκληρός ή και άδικος κάποιες φορές (κατ' εμέ) με τον Τάσσο Παπαδόπουλο μόνο. Την ίδια τύχη έχει και ο Δημήτρης Χριστόφιας και σχεδόν το σύνολο των πολιτικών του τόπου.

Γνωρίζω δε πως ουκ ολίγοι, είναι μονίμως ενοχλημένοι από την γραφίδα του σε όλες τις παρατάξεις και όλα τα κόμματα χωρίς καμία εξαίρεση.

Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι απολύτως μη αποδεκτή η οποιαδήποτε μορφή άσκησης πίεσης ή λογοκρισίας κατά δημοσιογράφων, ότι και αν αυτοί πρεσβεύουν ή γράφουν.

Είναι τραγικό, αλλά δυστυχώς πολλοί σε αυτόν τον τόπο ακόμα δεν έχουν καταλάβει στο ελάχιστο πως λειτουργεί μία Δημοκρατία. Και αυτοί οι πολλοί, είναι τρυπωμένοι παντού, μα παντού.

Ανώνυμος είπε...

Ε Μιχάλη, δε μας είπες, εσύ συμφωνείς με τις συλλήψεις που έγιναν;

Θα ήταν καλή ιδέα πιστεύεις να γίνονταν κι άλλες παρόμοιες;

Ανώνυμος είπε...

...Θα σε παρακαλέσω τις συμβουλές για το πώς λειτουργεί ένα ιστολόγιο για τις αφήσεις για τον εαυτό σου.

Με κάλυψες Μιχάλη. Αλλά το ΑΚΕΛ και Βρετανικές Βασεις δεν ειναι δικό μου κάνε μια αναζήτηση στο Google και απάντησε σε αυτόν ετσι επειδή δεν μιλάμε χωρίσ στοιχεία.

Να μην πάμε πιο πριν πιάστηκες απο το Ελλαδίτης και έβγαλες συμπεράσματα.Ας το Αλλάξω Ελληνας
και κοιτα κατα μαλκιδη μεριά να δεις το 18%.

Καλή συνέχεια θα σε παρακολουθώ αλλα δεν σχολιάζω ξανα έχω μάθει στις πνευματικές αξίες της Ελληνικής φυλής, ηθος, ευπρέπεια, ευγένεια και φυσικά υπάρχουν και ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Πόσο μακριά είναι Η ΕΟΚΑ Β και το 1974 ΜΙχάλη, Το Πραξικόπημα; O Γρίβας;
Oσο για το φιλολαικό ΑΚΕΛ και γενικά την Αριστερά
"Ελλάς ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ"

Anef_Oriwn είπε...

Εξαίρετη δουλειά (και ανάρτηση) Μιχάλη! Συγχαρητήρια ...
Εγώ απλώς θα προσθέσω (για την ώρα) ότι πολλοί (όπως πολλοί και διάφοροι σε διάφορα ιστολόγια αλλά κι αλλού – όπως λόγου χαριν και ο Άριστος Μιχαηλίδης στον χτεσινό “Φιλελεύθερο”) συνεχίζουν να βλέπουν (και να ασχολούνται με) το δέντρο (δηλ. μόνο με τη σύλληψη από την Αστυνομία κι αυτό προφανώς λόγω κεκτημένης κατασταλτικής συνήθειας, 4-5 φωνασκούντων - ως κύμβαλα αλαλάζοντα - υβριστών) κι όχι το δάσος (που είναι τα επαναλαμβανόμενα φασιστικά συμβάντα).

Anef_Oriwn
Κυριακή 26/7/2009 – 8:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε sub.....


Χρειάζεται μεγαλείο του ανδρός και πραγματικό θάρρος να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου μπροστά στη τραγική αλήθεια και όπως φαίνεται δεν είσαι φτιαγμένος από τέτοια πάστα..
Μην ανησυχείς όμως ανήκεις σε πλειοψηφία..

Όσο για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΕΟΚΑβ να σου θυμίσω ότι οι ίδιοι θεωρούσαν και θεωρούν ακόμη τους εαυτούς τους ως τους μεγαλύτερους πατριώτες.

Οπότε ο χαρακτηρισμός Προδότης είναι μάλλον αδόκιμος ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση..

Ακόμη και σε εκείνους που ''πρόδωσαν'' και την ίδια την δημοκρατία για την ελλάδα..

Οι προθέσεις τους ήταν αγνές.. τα αποτελέσματα τους ήταν τραγικά.. ακριβώς διότι δεν είχαν περάσει απο σωστούς συνειρμούς για να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Εμείς διαλέγουμε να πιστεύουμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν προδότες παρά μονάχα άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις..

Δεν αμφισβητούμε τα κίνητρα και τις προθέσεις κανενός παρά μονάχα τα επιχειρήματα που στηρίζουν τον τρόπο σκέψης του.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιστορία ειναι η μεγαλύτερη πόρνη αδερφέ ανωνυμε.Ο καθείς κάνει οτι θέλει και με καταλαβες τι λέω. Κράτα τις προθέσεις και κοίτα το Πενταδάχτυλο.Αν σε γεμίζει ψυχικα το θέαμα καλώς.Τωρα τι πάστα είμαι εγω είναι αλλη ιστορία πάντως οχι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΔΥΟ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
Οπως λένε και στο χωριό μου όπου οι καπετάνιοι κρεμούσαν τα άρματα βαρούν οι γύφτοι τα νταούλια.
Αιντε λοιπόν μεγαλειώδες άντρα και ανέκραξε ο σύντροφος Ταλάτ, γιατι εγώ σύντροφο μόνο Ελληνα λογιάζω.
Αιντε ανέκραξε τον βαρβαρο λεηλάτη τον βιαστή της ελευθερία σου συνομιλητή κια μετά πες μου για μεγαλείο.
Δεν βρέχει μην ανησυχείς μας φτύνουν και σας φτύνουν
Καλό βόλι σύντροφοι και προσοχή στο μυαλό και στην σκέψη ο στόχος όχι στην καρδια, ξέρετε σεις κουβαλέιτε την προδοσία οραματων των λαού μας δεκαετίες τώρα.

Μιχάλης είπε...

@ sub92

Δεν πιστεύω να σε ενόχλησε αυτό που είπα για το πώς λειτουργεί ένα ιστολόγιο.
Ο καθένας το φτιάχνει για τους δικούς του λόγους. Εγώ το έφτιαξα για να είναι ένα βήμα έκφρασης απόψεων και συζητήσεων.

Το ξέρω ότι το θέμα του ΑΚΕΛ και των βρετανικών βάσεων δεν είναι δικό σου.
Βλέπω τι γίνεται. Κάθεται κάποιος και γράφει ότι του κατέβει, με μια αληθοφανή ανάλυση και μετά το παίρνουν οι διάφοροι και το ανακυκλώνουν.

Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από αυτούς δεν έχει τα κότσια να συζητήσει και κυρίως με στοιχεία.
Και το ίδιο βλέπω ότι κάνεις κι εσύ. Ξεκίνησε ευγενικά και προσεκτικά αλλά τελικά δεν άντεξες και το έριξες στις ειρωνείες και στις… «πατριωτικές» συμβολές.
Και τώρα μου λες ότι αποχωρείς. Είναι δικαίωμα σου αλλά ειλικρινά με προβληματίζει το ότι κανένας από εσάς δεν κάθεται να συζητήσει.
Διερωτώμαι πραγματικά γιατί;

Εγώ είχα την εντύπωση ότι το Ελληνικό Πνεύμα προάγει το διάλογο με επιχειρήματα και ότι αυτός ο διάλογος δεν περιλαμβάνει απόλυτες τοποθετήσεις, δεν περιλαμβάνει ύβρεις, χαρακτηρισμούς κλπ.

Το ξαναλέω, κάποιοι έχουν ανάγκη να δημιουργούν προδότες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τη δική τους ύπαρξη, να νομίζουν ότι επιτελούν κάποιο έργο παλεύοντας ενάντια σε δονκιχωτικούς ανεμόμυλους.
Καμία σχέση έχουν με τη Δημοκρατία αφού δεν ανέχονται την αντίθετη άποψη.
Την απορρίπτουν ασυζητητί!

Τον Πενταδάκτυλο αγαπητέ μου εμείς τον βλέπουμε 24 ώρες το 24ωρο.
Άλλοι μπορεί να μην ξέρουν που βρίσκεται καν!
Και ξέρουμε (διότι το ζήσαμε) ότι τον τούρκεψαν ενέργειες ανθρώπων με παρόμοιες άτεγκτες ιδέες, που έβλεπαν παντού προδότες και μειοδότες.

Προσπαθούμε εδώ και 35 χρόνια να βρούμε μια λύση με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Γιατί τώρα θυμηθήκατε κάποιοι να αντιδράσετε;
Γιατί δεν αντιδρούσατε πριν ενάμιση χρόνο όταν ο προηγούμενος πρόεδρος τον οποίον ανακηρύξατε νέο Βενιζέλο φώναζε ότι επιδιώκει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;

Γιατί ξαφνικά δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σήμερα όταν τα ίδια πράγματα επιδίωκαν και οι άλλοι πρόεδροι;
Αυτό δεν είναι ύποπτο; Δεν σε προβληματίζει;

Όταν συνομιλούσαν όλοι οι πρόεδροι μας με τον εκάστοτε επικεφαλής από απέναντι δεν υπήρχε πρόβλημα, τώρα γιατί υπάρχει;
Όταν συνομιλούσαν με τον απέναντι δεν κρέμμούσαν τ’ άρματα; Τώρα τα κρεμάσαμε;
Όταν συνομιλούσαν με τον απέναντι δεν ήταν βιαστής της ελευθερίας μου και βάρβαρος λεηλάτης;
Τότε έβρεχε ή μας έφτυναν και πάλι;
Τότε δεν γινόταν προδοσία των οραμάτων το λαού μας και γίνεται τώρα;

Και όλοι αυτοί προσπαθούσαν να βρουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αγαπητέ μου.

Δεν ξέρω αν θα απαντήσεις. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα το πράξεις.
Όμως τα ερωτήματα είναι εκεί και περιμένουν απάντηση.
Και είναι ερωτήματα στη πραγματική και όχι στη φαντασιακή τους βάση.

Ανώνυμος είπε...

stelios

σκόρπια:

εγώ διαφωνώ με τις συλλήψεις όπως και με την εξακρίβωση στοιχείων. είναι λάθος.

ούτε θεωρώ τη συσχέτιση με τη περίοδο πριν το 74 εύστοχη. δεν έχουν εξωτερική υποστήριξη για να κάμουν πραξικόπημα, άρα ο φόβος για κατάληση της δημοκρατίας δεν υπάρχει.

γιατί αντί να δέρνεις τζίηνον που τα υποκινεί βουρράς τα κοππελούθκια (κατά κανόνα αθκιέβαστους μαππάτουρους) τζαι τους προκαλείς τζαι ένα αίσθημα του αδικημένου.

π.χ. αν τους χρηματοδοτεί η αρχιεπισκοπή, κάμε τους ένα ντου να τους σούσεις λίον. αλλά μπορείς να τα βάλεις με τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας ;

αμαν φκαίνει ο αρθογράφος της σημερινής και προκαλεί (στην ουσία) το επεισόδιο στην αγγλική σχολή, εμάς φταίουν μας οι μιτσίοι. αν όχι η αστυνομία τουλάχιστον η ένωση συντακτών, έπρεπε να κάμει κάτι. αντίθετα (δεν - όταν είμαστε συγκυβέρνηση) διαμαρτυρούμαστε για τη μη συλληψη των νεαρών "ανεγκέφαλων"

αναγκάζεται το ποντίκι να απολογηθεί για τη περιρρέουσα τζαι στη πρώτη του σελίδα γράφει: το συγνώμη εν μισο χέσιμο. άμαν εν έτσι, ξαναπάρτον δικαστήριο ... αυτόκλητα για περιφρόνηση της δικαιοσύνης να δουμε αν θα τους αρέσει.


άμαν εν μπορεις να πιάσεις τον αίτιο, το να πιάνεις τους συνθηματοκράχτες είναι τζάμπα μαγκιά.


όσον για τον κλεάνθους.... θυμούμαστεν τον τζαι τζίηνον ίνταλος ήταν πριν να χάσει τη προεδρία. αθουμάστεν την συμπεριφορά του στο μπουρκετονγκ. να μας παρετήσει.

τζαι δεν καταλάβω γιατί ξαφνικά ξαφνιάζονται διάφοροι με τη συμπεριφορά του ιού αγγελίδη. επείδη ο τζιύρης (πρωην και νυν εταίρος να μην το ξεχνούμε) μπορεί να λέει τα ίδια πράματα απλά σε πιο πολιτικαλι κορρεκτ ορολογίες, κάμνει τον διαφορετικό ;

....
εν ολίγοις.
παρά να γίνουνται συλλήψεις, τζαι αφού τους υποκινητές δεν θα τους πιάσει κανένας, το καλύτερο που έχει να αποκομίσει η κοινωνία είναι η εσωτερική κόντρα (για εξουσία ) του δηκο. μεταφέρτε τη κόντρα στο δηκο, τζαι δεν υπάρχει καλυτερη προσφορά για το τόπο.

δώστε στους κυπριανικούς τες μίζες των ημικρατικών (αφου αποφασίσει το ακελ ποιες μίζες θα πιάσουν οι δικοί του) τζαι αφήστε τους να κουτουλούν τα τζέρατα τους.... τζαι μεις να γύρουμε πίσω με το φραπε μας τζαι να το απολαμβάνουμε :-)

Ktino είπε...

Άμα για μια ανάρτηση σε ένα blog, τσακωνεστε σαν τουε πετεινούς, πως θα κρατηθήτε ενωμένοι απέναντι σε πιο σοβαρές διαφωνίες;; Δημοκρατία κοπέλια είναι να σέβεσαι και την αντίθετη άποψη, όσο κι αν διαφωνείς μαζί της...

Είσαι ρουφιάνος είπε...

Μιχαλάκη που είσαι τρέλα...μετά το βίντεο με το Σίμο που έβαλες, να μην διερωτάσαι γιατί θα σε αποκαλώ καταδότη. Επίσης να μην διερωτάσαι "μα οι αριστεροί που εσκότωσε η ΕΟΚΑ ήταν προδότες;", επειδή αν ήταν και εκείνοι σαν εσένα, ρουφιάνοι και χαφιέδες του μαύρου κλεισμού, προδότες του αγώνα και καταδότες των αγωνιστών, πολλά καλά τους εκάμαν.

Θέλω να μας εξηγήσεις όμως και γιατί προσπαθείς με τις γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους της σοβιέτας σερβιέτας, να βάλεις στο ίδιο καλάθι την ευρωπαϊκή λύση με τη μη αποδοχή της ΔΔΟ.

Τέλος Μιχάλη προδότη καταδότη, σε καλώ να ξεκινήσεις με αναρτήσεις να εξηγάς και σε εμάς τους ανίδεους τι είναι η ΔΔΟ. Ξεκίνα, κι ας σου πάρει τούτη η ιστορία ως το Δεκέμβρη, που θα έρτει το νέο σχέδιο, ακόμα χειρότερο από το Ανάν (όπως δήλωσε και ο σύντροφος Μεχμέτ). Τουλάχιστον αφού εκπροσωπείς το καθεστώς, άβουλε χαφιέ του οδοστρωτήρα, εξήγα μας τη θέση για ΔΔΟ, παρά να δαιμονοποιείς τις αντίθετες απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

ντροπή σου Μιχάλη που έβαλες το βίντεο. Εσυ και κάποιοι άλλοι βγάζετε τα άπλυτα στην φόρα λαμπρών νέων με ιατρικά προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

..Sub

για να καταλάβω ρε φίλε θεωρείς ότι όσοι στηρίζουν τον πρόεδρο στις συνομιλίες είναι πάστας...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΔΥΟ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.?


Και πάλι θα σε παρακαλούσα να προβληματιστείς για το πόσο εύκολα κάποιοι κατα τα άλλα αγωνιστές υιοθετούν μαξιμαλιστικές τουρκικές δηλώσεις ωσάν να είναι η συμφωνημένη λύση του κυπριακού και η λύση που επιδιώκει ο Χριστόφιας.

Εχε κατα νου ότι πάντα έθεταν μαξιμαλιστικές θέσεις οι τούρκοι στις συνομιλίες για να εξυπηρετήσουν το ανατολίτικο παζάρι τους..

Αν θέλετε να είστε αγωνιστές γιατί δεν κάνετε και εσείς τις δικές σας δηλώσεις να απαντήσετε στους τούρκους όπως τους αρμόζει;

Γιατί θεωρείτε ότι φταίει ο πρόεδρος για κάθε δήλωση του κάθε τούρκαλλά;


Γιατί πέφτετε σαν τα ποντίκια μες την φακκα;

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται απλά για να προκαλέσουν εσωτερικά προβλήματα στον διαπραγματευτή μας και να εκτροχιάσουν τους πολιτικούς μας σχεδιασμούς;

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η τουρκία θέλει να καταρρεύσουν οι συνομιλίες εις βάρος μας για να επιδιώξει αναγνώριση;


Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η τουρκία χτυπάει με ατάκες εκεί που ξέρουμε ότι πονάμε;

θα σε παρακαλέσω να κάνεις μια ανασκόπηση για το πως δημιουργήθηκε ένας απο τους μεγαλύτερους μας μπαμπούλες σήμερα: η ''παρθενογένεση''

Σε κανένα προηγούμενο σχέδιο δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια έκφραση και είναι ξεκάθαρο ότι μιλούσαμε για συνέχιση της κυπριακής δημοκρατίας..

κάποιοι που εβλέπαν παντου δαίμονες άρχισαν να χρησιμοποιούν απο μόνοι τους τη νέα λέξη.. και μετά απο λίγο... νά σου Η Τουρκία που φυσικά και παρακολουθεί ανελλιπώς (και κατευθύνει) τα κυπριακά ΜΜΕ άρχισε να διατυμπανίζει ότι η παρθενογένεση είναι ''κόκκινη γραμμή'' κτλ.

Παλαβά πράγματα..


Φερέφωνα της Τουρκίας.. τόσο προβλεπόμενα..

Μιχάλης είπε...

@ Είσαι ρουφιάνος

Ότι θέλεις μπορείς να με αποκαλείς, αρκεί να ξέρεις ότι δεν έχεις υπόθεση.
Το περιβόητο βίντεο αγαπητέ μου φίλε θα το βρεις εδώ http://www.youtube.com/watch?v=93sC2To4PXs&NR=1
και το έχουν αναρτήσει οι συναγωνιστές σου με καμιά δεκαριά άλλα.
Δεν το τράβηξα εγώ.
Το βρήκα και το ανάρτησα. Επομένως πως κάτι που είναι σε δημόσια θέα αποτελεί κατάδοση;

Γιατί σε ενόχλησε; Επειδή βγαίνουν κάποια πράγματα στη φόρα;

Είδετε πόσο εύκολα πέφτετε σε γκάφες και νομίζετε ότι είναι λαυράκι;

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.
Μόνο, κατεβάστε το νου σας πριν να είναι αργά, πριν δημιουργήσετε προβλήματα που δεν θα λύνονται με τίποτε.


Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

οταν ήτανε να γίνει το δημοψήφισμα του 2004 στα γραφεια του ΔΗΚΟ περιφέρονταν ένας τύπος σε κατάσταση εκτός ελέγχου από υστερία και φώναζε διαρκώς πως πρέπει η διαφημιστική εκστρατεία για το ΟΧΙ να "τρομοκρατήσει να πανικοβάλλει να...δημιουργήσει την αίσθηση του απόλυτου κινδύνου για το ΝΑΙ".

Αυτός ο τύπος ήταν ο ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ.

Να μην κάνετε χρήση λοιπόν των λόγων του γιατι ο τύπος ΛΟΓΟ δεν έχει είναι ο καιροσκόπος των καιροσκόπων που τωρα κάθεται και μιλαει για...εθνικισμούς και άλλες αηδίες.

Ανώνυμος είπε...

Ti είναι η ΔΔΟ;

Καταρχάς δεν μιλάμε για ΔΔΟ μιλάμε για ΔΔΟ μέσα στην ΕΕ.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του χθές με το σήμερα


Τι είναι λοιπόν αυτό το πράγμα;

Απάντηση:


είναι ο τρόπος που θα αποχωρήσουν όλοι οι στρατοί

είναι ο τρόπος που 100 χιλιάδες πρόσφυγες θα πάνε πίσω στα σπίτια τους

Είναι ο τρόπος για να ανοίξει η Αμμόχωστος να παραχωρηθεί η Μορφου κτλ σε ΕΚ διοίκηση.

Είναι ο τρόπος να μπορέσει ο Κερυνιώτης να επιστρέψει στο σπίτι στη Κερύνεια έστω και αν ο
δήμαρχος της Κερύνειας θα είναι ΤΚ.

είναι ο τρόπος να σταματήσει για πάντα ο εποικισμός

είναι ο τρόπος που θα εξιλεωθούν όλοι αυτοί που πλήρωσαν το τίμημα της εισβολής και σήμερα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας

είναι ο τρόπος να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς βρετανικές βάσεις.

είναι ο τρόπος να καταργηθούν τα επεμβατικά δικαιώματά ξένων χωρών στη Κύπρο.

είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθεί η μισή μας πατρίδα απο την πλήρη αλεξανδρεττοποίηση.


όσο για το Διζωνικότητα που κολλάτε και κολλάτε και ξανακολλάτε και δεν ξηκολλάτε..


Μέσα στην ευρωπαική ένωση ακόμη και πολίτες δύο χωριστών κρατών έχουν το αναφέρετο δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης.

Με όποιαδήποτε λύση ακόμα και λύση δύο χωριστών κρατών μέσα στην ΕΕ...

Το δικαίωμα θα είναι αναφέρετο αδιαπραγμάτευτο και αναπόσπαστο.

Το μοναδικό ''τραγικό'' πράγμα που μπορεί να γίνει λόγο της Διζωνικότητας είναι οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της Κερύνειας να ψηφίζουν τον πρόεδρο της ΕΚ πολιτείας.

και φυσικά θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν ότι θέλουν στο ομοσπονδιακό (ενιαίο κοινό κράτος)

Η ομοσπονδία έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι ο μοναδικός τρόπος επανένωσης δύο ανεξαρτήτων περιοχών.

Σε βάθος χρόνου μέσα στην ΕΕ το σύνταγμα της ΔΔΟ μπορεί να προσαρμοστεί και να γίνει πιο
''άμεσα δημοκρατικό'' και να πετύχουμε το πολυπόθητο κοινό ψηφοδέλτιο όπως έγινε και στην Ελβετία. Μέσα στον 21αι στην ΕΕ το κυπριακό έχει μπει σε μια νέα τροχιά.

Με λίγα λόγια η ΔΔΟ είναι η μοναδική μας ελπίδα.
για πραγματικά ευρωπαϊκή λύση.

ειδάλλως μπορούμε να θυσιάσουμε την μισή κύπρο νομιζόμενοι ότι μπορούμε να αποκλείσουμε για πάντα την ευρωπαική πορεία της Τουρκίας και να ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα σε μια απο κοινού ''καθαρή'' μισή Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Σύνθημα 1: Λε-Λευτεριά Λευτεριά-Επιστροφή.

Έχει κανείς αντίρρηση;

Σύνθημα 2: Τούρκοι θα πεθάνετε.

Αν δεν κάνω λάθος ο Τούρκος είναι ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και ΚΑΤΕΧΕΙ τη μισή σου πατρίδα. Το σύνθημα είναι μοβόρικο αλλά δικαιολογημένο υπό τις συνθήκες.

Και για τον μέσο ΙΡΛΑΝΔΟ του ΙΡΑ Ο ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. Και για κάθε άνθρωπο που η πατρίδα του είναι κάτω από ξένη κατοχή η εθνικότητα του εισβολέα είναι κόκκινο πανί.

Τα μαύρα ρούχα.

Εκτός από τον φασισμό, υπάρχει και το ΠΕΝΘΟΣ.

Tse είπε...

Μιχάλη, γιατί του επιτρέπεις του "ρουφιάνου" να σε αποκαλεί ό,τι θέλει;
Βρίζει,συκοφαντεί,δεν ξέρει τι λέει, ε, όχι κι έτσι!
Αναρτήσαν το βίντεο μόνοι τους για να παινευτούν(ντε και καλά πάσhιη αγωνιστές), εδημοσιοποιήσαν το όνομα του Αγγελίδη υιού και είσαι εσύ ο καταδότης;Κύριε ελέησον...
Εκτός των άλλων, εν του κόβκει ούτε και στοιχειωδώς του πλασμάτου...

Κυπραία Τούρτζισσα είπε...

Ανώνυμε 1.11

Ακόμα εν εκατάλαβα αν εκαταλάβεται ότι το ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΑΙ ακυρώνει τα συνθήματα σας για ανθρώπινα δικαιώματα? Μιλάτε για μη ρατσιστική λύση -εν το θωρείς ότι να φωνάζεις για τον θάνατο του άλλου βάσει της εθνικής του καταγωγής εν ο υπέρτατος ρατσισμός?

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Αρχικά κύριε Μιχάλη θα ήθελα να σχολιάσω το βίντεο.

1ο: Την αντικατοχική πορεία διοργάνωσαν από κοινού Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.-Ε.Φ.Ε.Ν.

2ο: Δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό μπορεί να υπάρχει στο να φωνάζουμε Λευτεριά επιστροφή και να χειροκροτεί και ένας βουλευτής μαζί μας!!! Αυτό θα έπρεπε λέει ο κάθε Κύπριος μόλις ξυπνήσει και να πολεμάει με όλες του τις δυνάμεις για να το πετύχει!

3ο: Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι όποιος φορεί μαύρη φανέλλα είναι ΕΦΕΝΙΤΗΣ;;; Το ενδεχόμενο να πενθεί δεν παίζει;;;

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα έβαζες φωτογραφίες που να δείχνουν τον κύριο Αγγελίδη να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα όταν άρχισε ο πετροβολισμός, σε νέους που διαδήλωναν ενάντια στην κατοχή, από Τούρκους...

Unknown είπε...

Έχω μία απλή ερώτηση προς όλους τους πατριώτες ή όσους αυτοπροσδιορίζουν τον εαυτό τους ως τέτοιο.

Ρωτάω: ΑΝ σε μία αντικατοχική συγκέντρωση, καλή ώρα σαν αυτή της Δευτέρας ήθελαν να λάβουν μέρος Τουρκοκύπριοι (συμβαίνει να είναι και αυτοί υπό κατοχή και συμβαίνει να είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν συνύπαρξη χωρίς στρατούς) τι θα κάνατε;

α) θα τους παίρνατε με τις πέτρες;
β) θα τους χειροκροτούσατε;
γ) θα τους δέρνατε;
δ) θα ήσασταν παγερά αδιάφοροι;
ε)θα τους λέγατε πως δεν έχουν θέση στη συγκεκριμένη συγκέντρωση;

Θα ήθελα απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδια κάθε χρόνο γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, φέτος έχουμε καθεστώς τρομοκρατίας και έγινε τόσο μεγάλο θέμα;
Απαντήστε μου χωρίς χαρακτηρισμούς!!!

Ματίλτα είπε...

Αγαπητοί σας χαιρετώ,

η πιθανότητα στην οποίαν αναφαίρεσε κ. Πίττα εννεν υποθετική. Σε αντικατοχικές εκδηλώσεις τζε διαδηλώσεις στο Λονδίνο έχουν λάβει μέρος κατά καιρούς Τουρκοκύπριοι τζε Τούρκοι οι οποίοι εσμίξαν την φωνή τους μαζί με άλλους κυπραίους εναντίων της κατοχής.

Όμως τώρα προκείπτει ενα νέο σημαντικό στηχείο. Με το σμίξιμο των ανθρώπων που γίνεται, τα καθαρόαιμα (αν ποτέ υπήρξαν τεθκια) λλιανίσκουν τζε ο διπλανός σου στην καφετερία στην Μακαρίου η στην διαδήλωση στο Λήδρα Πάλας, που μιλά ελληνοκυπριακά, μπορεί ναν που γιαγιάν τούρτσισσα, παππού σύριο τζε παπά ελληνολιβανέζο. Άποψή μου ότι η ιστορία εξεπέρασεν το δικοινοτικό της Κύπρου.

Μιχάλης είπε...

@ stelios

Προσωπικά δεν μίλησα για πραξικόπημα.
Μίλησα για συνθήκες παρόμοιες με την περίοδο του 74 από απόψεως φρασεολογίας και κάποιων (μικρό – μέχρι στιγμής) επεισοδίων.

Και να θέλουν δεν μπορούν να καταλάβουν καμιά εξουσία.
Άλλα πράγματα όμως μπορούν να κάνουν. Και ξέρω τι λέω. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω ανοικτά.

Όμως τα πράγματα αγαπητέ μου Στέλιο δεν είναι καθόλου αθώα και ας μην τα παίρνουμε επιπόλαια.

Συγκεντρώνω κάποια στοιχεία που περιέπεσαν στην αντίληψη μου και αν σηκώνει το κλίμα και οι συνθήκες θα τα δημοσιεύσω.

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Έχω την ίδια απορία μαζί σου ανώνυμε!!!

@politispittas:
Καταρχάς το αν είναι ή όχι κάποιος πατριώτης δεν είναι κανένας άξιος να το κρίνει... Μόνο η ιστορία θα το δείξει!
Τώρα όσον αφορά στην απορία σου έχω να σου πω πως έχοντας εξακριβώσει ότι όντως πρόκειται για Τουρκοκύπριους και όχι για έποικους βέβαια και θα τους χειροκροτούσα και θα ήταν ευχής έργον να αντιδρούσαν και οι Τουρκοκύπριοι! Τονίζω όμως πως είναι πολύ σημαντικό να είναι Τουρκοκύπριοι... Αυτή την "εξακρίβωση στοιχείων" θα έπρεπε να έκαναν και οι επαναπροσεγγιστες αλλά συχνά, δυστυχώς, δίνουν υπόσταση στους έποικους οι οποίοι αποτελούν έγκλημα πολέμου...

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 1:11 μμ

Όχι δεν έχω αντίρρηση στο πρώτο σύνθημα που έγραψες.

Όμως είμαι σίγουρος ότι δίνουμε διαφορετική ερμηνεία στους όρους λευτεριά και επιστροφή.

Με το 2ο διαφωνώ πλήρως.
Είναι ένα αιμοβόρικο σύνθημα χωρίς κανένα περιεχόμενο, πλην του να συναρπάζει τα μυαλά κάποιων.
Δεν πρέπει να σου φταίει κανένας λαός διότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί λαοί.

Θα πρέπει να μπορείς να ξεχωρίζεις ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα πράγματα και ποια συμφέροντα επιδιώκουν.

Μιχάλης είπε...

@ Tse

Άσε τους να γράφουν ότι θέλουν.
Ξέρεις, είναι αστείο από τη μια να σε κατηγορούν για δικτάτορα κλπ, και από την άλλη να γράφουν ελεύθερα.

Εμένα δεν με ενοχλεί, αυτοί εκτίθενται όχι εγώ.

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Σε καλωσορίζω στα λημέρια μου και χαίρομαι που έρχεσαι με πρόδηλη τη διάθεση να κάνεις διάλογο.

Σχολιάζω:

1. Δεν ξέρω ποιοι διοργάνωσαν την πορεία ούτε την εκδήλωση. Σε όλα τα φυλλάδια που έστελλαν δεν αναφέρονταν διοργανωτές.

2. Ο Σίμος Αγγελίδης δεν είναι βουλευτής. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Δεν μπορεί ένα δημόσιο πρόσωπο που μιλά για δίκαιη λύση που δηλώνει ότι κόπτεται για τα δικαιώματα κλπ., να ανέχεται να παραβρίσκεται σε πορείες ή συγκεντρώσεις που προτρέπουν σε σκοτωμούς, που μειώνουν συνανθρώπους, που βρίζουν.

Δεν ταιριάζει με το προφίλ που θέλει να προβάλει.

3. Δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο να πενθεί κάποιος που φορά μαύρη φανέλα. Αλλά ξέρεις, ταιριάζουν πολλά πράγματα, από την παρουσία, τη στολή, τα χειροκροτήματα, τις κατηγορίες που του προσήψαν συναγωνιστές του. Κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ιστορία.

Φωτογραφίες να βάλω δεν έχω. Όπως ούτε βίντεο θα είχα αν δεν φρόντιζαν οι συναγωνιστές σας που τα ανάρτησαν στο διαδίκτυο.
Και δεν αμφιβάλλω ότι προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα απέναντι στους Τούρκους. Αυτό δεν το αμφιβάλλω καθόλου.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 3:39 μμ

Δεν το ήξερα ότι κάθε χρόνο φώναζαν οι λαμβάνοντες μέρος στις εκδηλώσεις ότι ο πρόεδρος είναι προδότης και θέλουν να τον δουν νεκρό!
Νόμιζα ότι μόνο φέτος το είπανε!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε είσαι φαινόμενο.Δεν χρειάζεται να συζητήσω περαιτέρω γιατι θα παραμείνεις προσκολλημένος στις ανόητες(ας μου το επιτρέψεις)απόψεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη είμαι ο ανώνυμος με την απορία γιατί σας πείραξε φέτος η πόρεια, αν δεις στο youtube τι γίνεται στις καταμετρήσεις της ΕΦΕΚ ΑΘΗΝΑΣ μεταξύ Πρωτοπορίας και Προοδευτικής τότε αυτά τα συνθήματα θα σου φανούν... Παιδικά αν μη τι αλλό...

Μιχάλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 4:44 μμ

Χαίρομαι που διευκρινίζεις ποιος είσαι για να ξεχωρίζουμε με ποιον απ’ όλους τους ανώνυμους μιλούμε.

Δεν μιλάμε για την πορεία ούτε για τα συνηθισμένα συνθήματα φίλε μου.
Εκείνο που συζητάμε είναι τα όσα εκτοξεύτηκαν εναντίον του προέδρου.
Δεν ξέρω τι γίνεται στις καταμετρήσεις. Αν ακούγονται κι εκεί τα ίδια περί προδότη Χριστόφια και ότι ζουν στον τάφο να τον δουν, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Όπως εξήγησα και πιο πάνω, δεν είμαι εναντίον του να λέγονται οι απόψεις χωρίς κανένα περιορισμό.
Εκείνο που με ενοχλεί είναι η υπεροψία και ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας είναι προδότες.

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Μιχάλη για ποια φυλλάδια μιλάς;; Οποιοαδήποτε διαφήμιση της πορείας και αν έγινε αναγράφονταν παντού οι διοργανωτές Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.-Ε.Φ.Ε.Ν.
Αλλά αφού δεν ξέρεις ποιός διοργάνωσε την πορεία γιατί γράφεις στην αρχή του βίντεο "Πορεία ΕΦΕΝ 20/07/2009";; Στο youtube γράφει από ποιούς διοργανώνεται!
Ο Σίμος Αγγελίδης δεν είπα είναι βουλευτής. Δε θεωρώ ότι η πορεία μείωσε κάποιον... Ως νέοι φωνάξαμε κατά της ομοσπονδίας και της κατοχής κάτι το οποίο είναι αναφθέρετο δικαίωμά μας. Τώρα όσον αφορά τα υβρισιτκά δυνθήματα εναντίων των Τούρκων ήταν από θυμό για όλα όσα μας έχουν κάνει και μας κάνουν ακόμα!

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Δεν μιλώ για φυλλάδια σας.
Μιλώ για τα φυλλάδια που στέλλονταν σε ΜΜΕ για διαφήμιση της εκδήλωσης δεν αναφέρονταν διοργανωτές. Ούτε για την πορεία.

Φαντάζομαι ότι εσείς σαν οργάνωση στα δικά σας φυλλάδια το γράφατε.

Γράφω στο βίντεο πορεία της ΕΦΕΝ διότι στο youtube αυτό γράφει.
Πέραν τούτου είναι και οι φανέλες, τα εμβλήματα αλλά έγινε και γνωστό.

Για τον Σίμο Αγγελίδη έγραψες

«Δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό μπορεί να υπάρχει στο να φωνάζουμε Λευτεριά επιστροφή και να χειροκροτεί και ένας βουλευτής μαζί μας!!!»

Όμως εντάξει, δεν έχει σημασία.

Φαίνεται όμως φίλη μου ότι δεν κατάλαβες ποια είναι η ουσία της διαφοράς μας.
Δεν είναι τα οποιαδήποτε συνθήματα.

Είναι τα συνθήματα εναντίον του προέδρου που τον αποκαλούσαν προδότη.

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες…

Unknown είπε...

@Ελληνίδα της Κύπρου.

Αν εγώ πήγαινα σε μία αντικατοχική εκδήλωση δεν θα ανεχόμουν από κανέναν να μου κάνει "εξακρίβωση στοιχείων".

Είμαι εκεί, για να εκφράσω τα αντικατοχικά μου συναισθήματα.

Και μπορεί να είμαι Ε/Κ, Τ/Κ, Έλληνας, Τούρκος, Έποικος, Κινέζος ή από άλλον πλανήτη.

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

@politispittas

Απάντησα στην ερώτηση σου αν ερχόταν κάποιος Τ/Κ. Τούρκους λίγο δύσκολο να έρθει να διαδηλώσει μαζί μας αλλά τέλοσπάντων...

@Μιχάλης
Εκ παραδρομής έγραψα το "βουλευτής" για το Σίμο... ΑΠολογούμαι!
Τα ΜΜΕ όφειλαν να παρουσιάσουν ποιός ήταν ο διοργανωτης αλλά τη δουλειά τους γενικά δεν την έκαναν καλά οπόταν αυτό είναι το λιγότερο που θα σκευτώ... Στο youtube πριν που το κοίταξα έγραφε στην περιγραφή αντικατοχική πορεία Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.-Ε.Φ.Ε.Ν.

Τώραν όσον αφορά τα υβριστικά συνθήματα σε διαβεβαιώνω πως στην πορεία μας δε φωνάκτηκε ούτε ένα σύνθημα κατά του προέδρου. Τα συνθήματα ήταν κυρίως αντικατοχικα και αντιομοσπονδιακά. Τώρα εάν τα ΜΜΕ τα παρουσίασαν όπως τους σύμφερε δικό τους πρόβλημα. Τα υβρστικά συνθήματα φωνάκτηκαν από 10-15 ανεφκέφαλους προβοκάτορες την ώρα του συλλαλητηρίου στο οδόφραγμα και όχι στην πορεία!!!

Θα υπάρξει και συνέχεια όσον αφορά το πως παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ η πορεία και το συλλαλητήριο. Γιατί, όπως ελπίζω να γνωρίζεις αγαπητέ Μιχάλη, τα ΜΜΕ οφείλουν να παρουσιάζουν μια εκδήλωση σφαρικά και αντικειμενικά και όχι να προβάλλουν έναν μεμονομένο γεγονός(υβριστικά συνθήματα) ως το κύριο γεγονός της βραδιάς!!!!

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Έχεις δίκαιο ότι τα ΜΜΕ πρέπει να παρουσιάζουν σφαιρικά ένα γεγονός. Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό.

Όμως πρέπει να ξέρεις ότι η τηλεόραση δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Μπορεί να απλώσεις ένα τεράστιο άσπρο σεντόνι που να έχει ένα μικρό λεκέ στη μέση και να εστιάσει στον λεκέ.

Όμως σου λέω πως σε όσες ανακοινώσεις ήρθαν στο ραδιοσταθμό που εργάζομαι από πλευράς διοργανωτών, πουθενά δεν αναφερόταν ούτε ένας διοργανωτής.
Το υπολόγισα από το όνομα που έγραφε πάνω ψηλά στο χαρτί, που δεν ήταν όνομα οργάνωσης αλλά ατόμου.

Επομένως σε αυτή την περίπτωση δεν φταίνε τα ΜΜΕ.

Όσον αφορά τα συνθήματα, δεν είπε κανένας ότι φωνάχθηκαν στην πορεία.

Θα το ξαναπώ αγαπητή μου φίλη, δεν με ενοχλούν τα συνθήματα, με ενοχλεί ο τρόπος που εκφέρονται και ο φανατισμός με τον οποίο εκφέρονται, συνοδευόμενα από τη νοοτροπία που περιέγραψα πολλές φορές.
Δεν σημαίνει ότι εσύ επειδή δεν υποστηρίζεις την ομοσπονδία κι εγώ την υποστηρίζω, ότι εσύ ή εγώ είμαστε προδότες.

Με αυτά είναι που διαφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο..

δηλαδή υπάρχει κάποιος που με πασα σοβαρότητα πιστεύει αληθινά ότι ακόμα και ο πιο προοδευτικός τουρκοκύπριος θα λάμβανε μέρος σε μια τέτοια ''αντικατοχική διαδήλωση'' όπως η συγκεκριμένη;

και για να είμαστε ξεκάθαροι στα τουρκοβόρα συνθήματα δεν διαχωρίζετε ποτέ ΤΚ- Τούρκους
ούτε και φωνάξατε ποτέ σύνθημα υπερ της κοινής συνύπαρξης. Οπότε αφήστε τις υποκρισίες στη πάντα. Ξέρουμε πολύ καλά σε ποιες αντικατοχικές διαδηλώσεις έλαβαν μέρος και ΤΚ και κάτω απο ποιο ιστορικό πλαίσιο και επιτρέψτε μου.. Σίγουρα δεν λάμβαναν ποτέ μέρος σε αντικατοχικές διαδηλώσεις που δεν υπάρχει κυπριακή σημαία ούτε για δείγμα..

μην νομίζετε ότι όλοι οι ΤΚ είναι Λεβετ και πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή είναι υπο κατοχή..

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

@Μιχάλης
Συμφωνώ απόλυτα πως αν κάποιος είναι πατριώτης ή προδότης δεν είναι άξιοι οι σύγχρονοι του να το κρίνουν... Αυτό θα κριθεί από την ιστορία! Και όπως εσύ έχεις τα επιχειρήματα σου για την ομοσπονδία ως τη μόνη λύση έτσι τα έχω και γω για την απελευθέρωση.

Προσωπικά διαφωνώ με το να χαρακτηρίζεται κάποιος προδότης και δεν περίμενα ποτέ να χαρακτηριστούν οι αντιομοσπονδιακοί σοβινιστές και πραξικοποιματίες... Αν είναι δυνατόν! Συλλαμβάνουν υβριστές του προέδρουν και την επομένη βγαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ και κάνει αυτές τις δηλώσεις! Είναι δηλαδή σα να φάσκουμε και να αντιφάσκουμε...

@Ανώνυμος
Δε σου δίνω το δικαίωμα να λες ότι υποκρίνομαι λέγοντας πως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ερχόντουσαν Τ/Κ στην αντικατοχική! Εϊμαι βέβαιη πως υποφέρουν και οι Τ/Κ το ίδιο με μας και θέλουν και να φωνάξουν και αυτοί ενάντια στην κατοχή...
Τώρα όσον αφορά τις σημαίες έχω να σου πω πως ανατρέχοντας πίσω στην ιστορία ο καθένας μπορεί να δει πως την Ελληνική σημαία την αγαπούν και οι Τ/Κ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ελληνίδα της κύπρου..

Δεν με ενδιαφέρει αν μου δίνεις το δικαίωμα η όχι αγαπητέ μου φίλε.


Η πραγματικότητα είναι πως οι τουρκοκύπριοι που θεωρούν την κατοχή κατοχή και δεν θέλουν τους τούρκους και την τουρκία είναι σε ίδια αναλογία με τους ΕΚ που δεν θέλουν την ελλάδα και τους καλαμαράδες. (μειωψηφία δηλαδή) και περιττό να σου πω σε ποια ιδεολογία ανήκουν.

Το να πιστεύεις ότι οι ΤΚ θα λάμβαναν μέρος σε μια ''αντικατοχική πορεία'' με τους Εθνικιστές της ένωσης της δική μας πλευράς αν δεν είναι υποκρισία τότε είναι κάτι άλλο..


Οπως εσείς θέλετε κοινό κράτος με ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην εκλεγεί ποτέ ΤΚ στην εξουσία. Η πλειοψηφία των ΤΚ θέλουν διχοτόμηση. δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες της eurostat.

Και αν έχεις την καλοσύνη.. ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την ''απελευθέρωση;'' Για σένα; Τι θα γίνει δηλαδή την επόμενη μέρα της ''απελευθέρωσης'';
δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία των δύο εννοιών;

Οταν το αποτέλεσμα είναι δηλαδή το ίδιο (άρση της κατοχής - επαναφορά ανθρωπίνων δικαιωμάτων) τι σημασία έχει το πως θα το βαφτίσεις;

Ανώνυμος είπε...

μειοψηφία ήθελα να γράψω..

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Αγαπητέ μου θα ήθελα να σε ρωτήσω από που έβγαλες το συμπέρασμα πως στη πορεία συμμετείχαν εθνικιστές. Και οι Τ/Κ που δε θέλουν την κατοχή θα πρέπει κατ' εμένα να βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτή!

"Η πραγματικότητα είναι πως οι τουρκοκύπριοι που θεωρούν την κατοχή κατοχή και δεν θέλουν τους τούρκους και την τουρκία είναι σε ίδια αναλογία με τους ΕΚ που δεν θέλουν την ελλάδα και τους καλαμαράδες. (μειωψηφία δηλαδή) και περιττό να σου πω σε ποια ιδεολογία ανήκουν".
Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω τι σε οδήγησε να κάνεις την πιο πάνω σύγκριση.

Τέλος, να σου εξηγήσω πως για μένα απελευθέρωση σημαίνει πλήρης αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλαδή όλοι οι πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους, ελεύθερη διακίνηση κλπ και άρση της κατοχής δηλαδή αποχώρηση ΟΛΩΝ των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων. Συνεπώς δεν μπορεί να σημαίνουν το ίδιο πράγμα απελευθέρωση και ΔΔΟ από τη στιγμή που η ΔΔΟ σαφώς δεν ικανοποιεί τα πιο πάνω!!!! Κάποιοι, δυστυχώς, φρόντισαν περίτεχνα να αντικαταστήσουν στη συνείδηση του λαού την λέξη απελευθέρωση με τη λέξη επανένωση έτσι ώστε να μην τους φανεί "ξένη" η ομοσπονδία.

Ανώνυμος είπε...

"απελευθέρωση" από την ηλιθιοτητα δεν εγγυηθηκε κανείς

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Αγαπητή μου φίλη
Ειλικρινά χαίρομαι που διαφωνείς με το να χαρακτηρίζεται ο κάποιος ως προδότης.

Το πρόβλημα με μας τους κύπριους είναι ότι είμαστε του ύψους και του βάθους. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί να έχουν χαρακτηριστεί οι αντιομοσπονδιακοί ως σοβινιστές και πραξικοπηματίες.
Αν έγινε κάτι τέτοιο καλό είναι να μου το υποδείξεις.

Όμως δεν σε ενοχλεί που όσοι δεν συμφωνούν με τους αντιομοσπονδιακούς είναι μειωμένων αντιστάσεων, παραδόθηκαν στον Αττίλα, θέλουν να τουρκοποιήσουν την Κύπρο, παραδίσουν την Κύπρο στην Τουρκία;

Όλα αυτά δεν τα πρόσεξες ή δεν σε ενοχλούν;

Προσωπικά δεν θεωρώ τους αντιομοσπονδιακούς ως σοβινιστές ή πραξικοπηματίες.
Θεωρώ τέτοιους όσους συνοδεύουν τα αντιομοσπονδιακά τους πιστεύω με την ανάλογη έκφραση.

Σέβομαι το ότι για σένα η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση.
Και για μένα είναι.
Εξαρτάται όμως πως ερμηνεύουμε τους όρους και ποιο περιεχόμενο δίνουμε σε αυτούς τους όρους.

Ανώνυμος είπε...

όταν τα ίδια σου τα λόγια αναιρούν τα επιχειρήματα σας ενάντια στη ΔΔΟ τι να σου πω κάτσε σκέφτου το..


Απο που και ως που ΔΔΟ δεν σημαίνει πλήρης αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλαδή όλοι οι πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους, ελεύθερη διακίνηση κλπ και άρση της κατοχής δηλαδή αποχώρηση ΟΛΩΝ των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων.

τί σχέση έχει η ΔΔΟ με τα ποιο πάνω;

Αυτά είναι καθαρά προβλήματα που έφερε ο χρόνος και η μή λύση του κυπριακού!

Ελεως δηλαδή πόσο εκτός κόσμου είσαστε..


η ΔΔΟ είναι απλά ένα σύστημα διακυβέρνησης

τι σχέση έχει με αυτά που λες;


όταν εσείς οι ίδιοι ζείτε στον περασμένο αιώνα και βλέπετε τα πάντα μέσα απο το φακό του 60 κολλώντας σε ένα διζωνική που δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο σε βάθος χρόνου παρά μια γράμμη πάνω σε ένα χάρτη χάνοντας την ουσία της επανένωσης όταν θα επιστρέψουν πίσω όλοι οι πρόσφυγες σε ΕΕ έδαφος τι να σας πει κανείς;


όταν εμείς πνιγμένοι μέσα στις λέξεις,,
αυτοκαταργούμε τα αυτονόητα μας δικαιώματα που δεν μπορούν να καταργηθούν σε μια ελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα υπάρχουν στρατοί
Τι να μας κάνουν οι ξένοι;


δεν έχουμε σωτηρία...

θα συντηρούμε μόνοι μας για πάντα την κατοχή με την βλακεία μας..

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Μα νομίζω περιπαιζούμαστεν... Ο Κερυνιώτης αγαπητέ μου ανώνυμε με εφαρμογή της ΔΔΟ πάει σπίτι του;;;

Μπορεί η ΔΔΟ να είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης αλλά εμπεριέχει κάποιες πρόνιες που κατά τη γνώμη μου είναι καταστροφικές για την Κύπρο μας.

@Μιχάλης
Διαβάζοντας προσεκτικά το Δελτίο Τύπου του ΑΚΕΛ θα δεις πως μας έβαλε όλους τους αντιομοσπονδιακούς σε ένα τσουβάλι και μας χαρακτιρίζει σοβινιστές...

Θεωρώ την ΔΔΟ ένα συμβιβασμό ο οποίος δεν έπρεπε να γίνει μιας και το δίκαιο ήταν (και είναι) με το μέρος μας. Άρα δεν πρέπει να το κάνουμε και σύνθημα και να χαιρούμαστε που το πετύχαμε κι όλας!!!

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ της 21ης Ιουλίου 2009 που αναφερόταν στα υβριστικά συνθήματα εναντίον του προέδρου είναι αυτή:

Ακραία εθνικιστικά και σοβινιστικά στοιχεία επέλεξαν την ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και τις εκδηλώσεις για την καταδίκη της, για να εκτοξεύσουν υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενάντια στη λύση της Ομοσπονδίας.
Είναι δυστυχώς μέσα από τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, μέσα από ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές εξάρσεις, που οδηγηθήκαμε στα τραγικά γεγονότα του 1974. Είναι οι ίδιες ακραίες συμπεριφορές που οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα οι οποίες άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα.
Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας είναι ακριβώς αυτές τις τραγικές συνέπειες του πραξικοπήματος, της εισβολής και της κατοχής που αγωνίζεται καθημερινά να ανατρέψει δίνοντας τη μάχη των συνομιλιών με προσήλωση στις αρχές λύσης του Κυπριακού αλλά και με ευελιξία. Μέσα από τις προσπάθειες αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα κατάφερε να διαρρήξει το αδιέξοδο και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε βάρος της δικής μας πλευράς τα προηγούμενα χρόνια.
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με βδελυγμία και αποτροπιασμό τα υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές φωνές που ακούστηκαν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις. Τέτοιες συμπεριφορές ξυπνούν και μεταφέρουν τις μνήμες στην περίοδο που προηγήθηκε του πραξικοπήματος με τους ανάλογους ανατριχιαστικούς συνειρμούς.
Παράλληλα ως ΑΚΕΛ διερωτόμαστε κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, υιοθετούν ή επιδοκιμάζουν τα υβριστικά και τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν.
Είναι πεποίθηση μας ότι καμιά ανοχή δεν πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και από κανέναν.
Το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό σε ενότητα, συστράτευση και συσπείρωση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο να στηρίξουμε τις προσπάθειες του για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, απομονώνοντας όσους με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δυναμιτίζουν αυτή την προσπάθεια.


Πού βλέπεις να βάζει όλους τους αντι-ομοσπονδιακούς στο ίδιο τσουβάλι και να τους χαρακτηρίζει σοβινιστές;
Εξ΄όσων κατάλαβα, αναφέρεται σε εκείνους που φώναζαν τα συνθήματα. Όχι σε όλους.

Όσον αφορά την ομοσπονδία και την Κερύνεια.
Το ζήτημα είναι η δικοινοτικότητα των πολιτειών.
Αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί παρέχοντας το δικαίωμα επιστροφής αλλά με κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά το ζήτημα της ψηφοφορίας.

Δεν λέω ότι συζητείται κάτι τέτοιο, λέω πως μπορεί να ρυθμιστεί αν υπάρχει η βούληση από την άλλη πλευρά.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η πλειοψηφία (στις εκλογές) στην άλλη πολιτεία.

Γι αυτό μην προτρέχετε. Περιμένετε να δείτε τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι διαπραγματεύσεις και μετά κρίνετε και επικρίνετε.

Γιατί είσαστε αρνητικοί εξ αρχής;

Με τα λόγια (έχουμε το δίκαιο) δεν γίνεται τίποτε.
Εμείς έχουμε το δίκαιο και ο στρατός κατοχή τη γη μας, τις περιουσίες μας, τις ζωές μας.

Ενώ εμείς θα μιλούμε για το δίκαιο (όπως π.χ. για την Κωνσταντινούπολη κλπ.) εκείνοι θα παγιώνουν τα δεδομένα και στο τέλος μετά από 10 χρόνια θα έχουμε μια πλήρως τουρκοποιημένη βόρεια Κύπρο, ε/κύπριοι που ήταν οι φυσικοί κάτοικοι θα έχουν πεθάνει και με αυτό τον τρόπο θα μείνει για πάντα μια τουρκική επαρχία.

Αυτά που λέω δεν είναι λόγια. Αυτά διδάσκει η ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Our site

Check out my homepage; file for bankruptcy
Look at my blog post bankrupt

Ανώνυμος είπε...

Click To Find Out More

my blog post - seo for lawyers
Feel free to visit my weblog :: lawyer leads