Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Πολιτικοί Τυμβωρύχοι

Συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης;


Το κείμενο αυτό γράφεται υπό το φως κάποιων αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από μια δολοφονία. Ωστόσο εξίσου εγκληματική είναι και η προσπάθεια κάποιων που εκμεταλλευόμενοι μια δολοφονία προσπαθούν να κατευθύνουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που εκείνοι επιθυμούν προκειμένου να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως εκφραστές μιας συγκεκριμένης πολιτικής και να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από άλλους.

Κάποιοι βιάστηκαν να δικάσουν, να καταδικάσουν και να αποφανθούν ότι η δολοφονία ήταν πολιτική!
Κάποιοι άλλοι την συνέδεσαν με το κυπριακό και την… απαράδεκτη λύση που θα έρθει! Κάποιοι άλλοι προσέτρεξαν και πάλι να την αποδώσουν σε ξένο δάκτυλο!

Με ποια τεκμήρια και με ποια δεδομένα κύριοι αποφανθήκατε;
Από πότε κύριοι αποφαίνεστε πριν ακόμα η αστυνομία σηκώσει από το χώρο του εγκλήματος το νεκρό σώμα του δολοφονημένου; Πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα από τις ανοικτές πληγές του;

Και αφού αποφανθήκατε (γενικά, αόριστα και χωρίς κανένα στοιχείο) γιατί δεν μας κατονομάζετε και τους δολοφόνους; Τα αίτια τα βρήκατε! Τους δολοφόνους;

Ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και με την κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου. Κάποιοι προσπάθησαν να προσδώσουν από την πρώτη στιγμή πολιτικά κίνητρα και κάποιοι άλλοι ήταν σίγουροι ότι επρόκειτο περί ξένου δάκτυλου. Μέχρι σήμερα ούτε το ένα έχει διαφανεί ούτε το άλλο.

Εμείς δεν μιλούμε γενικά και αόριστα.
Αναφερόμαστε σε πολιτικούς, αναφερόμαστε σε μερίδα του τύπου που δεν σεβάστηκαν καν τον νεκρό τον οποίο έλεγαν ότι τιμούσαν.

Αναφερόμαστε σε δηλώσεις που έγιναν το πρωί της επομένης της δολοφονίας από το ραδιόφωνο του Συγκροτήματος “Δίας” στην εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου.

Είναι αδιανόητο κ. Ανδρέα Αγγελίδη να λέτε ότι αυτό που έγινε δεν είναι ασύνδετο με τα όσα γίνονται στο κυπριακό και να καλείτε τον καθένα να παραμείνει στις θέσεις του στο εθνικό πρόβλημα. Με ποια στοιχεία πολιτικοποιείτε το θέμα;

Με ποια στοιχεία κ. Γιώργο Λιλλήκα διασυνδέεται η δολοφονία με τις θέσεις του συγκροτήματος στο κυπριακό και να δίνεται πολιτική διάσταση στο θέμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λογική εξήγηση;

Πως τα κατάφερες Κυριάκο Κενεβέζο τέτοιες ώρες (που ήσουν παγωμένος όπως είπες από το θλιβερό συμβάν) να εκφράζεις την ελπίδα ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι καλοθελητές που θα δίνουν λογής λογής ερμηνείες κι εσύ να αποφαίνεσαι ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά; Με ποια δεδομένα το λες αυτό; Δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις παπαγαλάκια όσους πιθανόν να έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Παιδείας, της γυναίκας που εμπιστευθήκαμε το μέλλον των παιδιών μας. Μιλώντας στην τηλεόραση του “Σίγμα” με ύφος μελοδραματικό η Κλαίρη Αγγελίδου δήλωνε: «Τρομάζω στη σκέψη ότι πιθανόν αυτή η δολοφονία να έγινε για να καταπνιγεί η φωνή του λαού.»

Και βεβαίως δεν μπορούσε να απουσιάσει από το χορό του πατριωτισμού και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Ειλικρινά γιατρέ, δεν περιμέναμε μια τόσο ανεύθυνη δήλωση από μέρους σας:
«Ήταν ένα πλήγμα και προς αυτό τον αγώνα. Δεν ξεχνάμε το ρόλο που διαδραμάτισε το συγκρότημα με το σχέδιο Ανάν. Εγώ το αισθάνομαι έτσι, ακόμα και αν δεν είναι! Και αν ακόμα τα ελατήρια δεν είναι αυτά που λέω, δεν ξέρω ακόμα τα ελατήρια, όμως το πλήγμα ήταν προς αυτές τις αξίες. Ανεξαρτήτως ελατηρίων, ευρισκόμαστε υπό πίεση και προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα τρομοκράτησης ελευθέρων πολιτών. Δεν θα περάσει.»

Πως γίνεται Γιατρέ να μην γνωρίζετε τα ελατήρια αλλά να αποφαίνεστε γι αυτά; Ποια λογική, πέρα από την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας ενός ανθρώπου, εξυπηρετεί μια τέτοια δήλωση;

Από το χορό δεν έλειψε και η «Σημερινή» που την επομένη της δολοφονίας στο κύριο θέμα κάτω από τη φωτογραφία του δολοφονημένου νέου σύνδεσε το έγκλημα με το κυπριακό. Χωρίς να εξηγεί γιατί. Έστω και αν έγραφε στο τέλος, «μακάρι να μην είναι σωστές οι εκτιμήσεις μας».

Αλλά ας μην είμαστε και υποκριτές από πάνω. «Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή σημαίνει την αρχή της αποσταθεροιποίησης στον τόπο. Ουδέποτε η Κύπρος βίωσε τέτοιους είδους αναρχία. Νεκροί ξεθάβονται και ζωντανοί δολοφονούνται με τόση ευκολία» αποφαινόταν με κάθε σοβαρότητα η «Μάχη» την ίδια μέρα.
Ντροπή! Σεβαστείτε τουλάχιστον τους νεκρούς της περιόδου 1971-74 και μην προκαλείτε!
Ευτυχώς κύριοι της «ΜΑΧΗΣ» η ΕΟΚΑ Β’ δεν δολοφόνησε κανένα! Ευτυχώς που μέλη της δεν δολοφόνησαν κανένα τις ημέρες του πραξικοπήματος, δεν έθαψαν κανένα ζωντανό, δεν έκαναν κανένα έγκλημα και τις μέρες εκείνες η Κύπρος διήγε τις πιο σταθερές και μη άναρχες μέρες στην ιστορία της!
Λίγη ντροπή κύριοι…

Συμφωνούμε με ένα σχόλιο του «Φιλελεύθερου» της Τετάρτης: «Το χείριστο, είναι ότι αυτές οι ελεεινές αναφορές αναπαράγονται από κυπριακά έντυπα, μάλλον προς τέρψη, παρά προς ενημέρωση των αναγνωστών τους. Αλλά είναι κατάντια ο θρήνος και ο πόνος να γίνονται αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης, το έγκλημα να γίνεται κουτσομπολιό και η μνήμη να διασύρεται από ανόητες συνειδήσεις.»

Ας σοβαρευτούν κάποιοι επιτέλους.
Πού θέλουν κάποιοι να οδηγήσουν τον τόπο; Σε εμφύλιο πόλεμο; Σε διαχωρισμό (και πάλι) σε προδότες και πατριώτες;

Αλλά και αν κάποιοι πραγματικά πιστεύουν ότι όλα τα τελευταία συμβάντα αποτελούν ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κύπρου, κάθε άλλο βοηθούν προς την αποτροπή της.
Αντίθετα, συμβάλλουν (θεληματικά ή άθελα) σε αυτή την αποσταθεροποίηση.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι στιγμές κρίσιμες.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Όλοι. Και ας αφήσουμε κατά μέρος τις σκοπιμότητες και τις τυμβωρυχίες.
Ο πατριωτισμός δεν κρίνεται από τα λόγια αλλά από τα έργα του καθενός.

(Από την εφημερίδα "Γνώμη" 15/1/2010)

43 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Με βάση τα όσα έγραψες πιο πάνω κ. Μιχαήλ, φαντάζομαι πως θεωρείς, όπως και εγώ, πολιτική τυμβωρυχία και τις δηλώσεις Άνδρου Κυπριανού πως σατιρικές εφημερίδες και μπλογκς απειλούν με φυσική εξόντωση τον Πρόεδρο. Έτσι;

Albedo_Zero είπε...

Respect. Η σωστότερη ανάλυση των τελευταίων ημερών. Και όπως είπε και ο ποιητής...
"και τώρα τι θα γένομε χωρίς τους βαρβάρους;"

ΔemΩΝ είπε...

Εσύ αγαπητέ Μιχαήλ δεν κάνεις τώρα δηλαδή πολιτική τυμβωρυχία; Δεν έβγαλες ήδη πόρισμα πριν την αστυνομία και κυρίως, πριν το δικαστήριο; Δεν υιοθετείς την μία και μοναδική εκδοχή του μη πολιτικού εγκλήματος στηριζόμενος απλά σε φήμες, άντε και σε ενδείξεις και τίποτα περισσότερο; Αν εκείνοι βιάστηκαν να τοποθετηθούν και να πολιτικοποιήσουν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, εσύ δεν κάνεις τώρα ακριβώς το ίδιο - απλά από την απέναντι πλευρά;

Πολιτικοί τυμβωρύχοι βρίσκονται εύκολα από όλες τις μεριές. Πολιτικά όντα είναι που σπανίζουν στις μέρες μας...

Ανώνυμος είπε...

εγώ να προσθέσω πως αυτό το κάνεις τακτικά μιχάλη,να θυμίσουμε βέβαια πως όταν κλάπηκε το πτώμα του παπαδόπουλου εσύ αμέσως το έφταιξες στον λιλλήκα και στην οικογένεια αφήνοντας υπονοούμενα.

αν εκείνο δεν ήταν πολιτικοποίηση χειρίστου είδους τότε ένας θεός ξέρει τι ήταν

rose είπε...

εντούτοις παρόλη την ξεδιαντροπιά [ή να την πούμε καλύτερα ξεανθρωπιά]κάτι έχει αλλάξει Μιχάλη,

πχ διαβαζοντας τους πιο πάνω που εξισώνουν ακόμα μια φορά τα πάντα, διαπιστώνει κάποιος οτι δεν πειθουν κανέναν πια...

πχ τωρα πια το είδαμε κι αυτο - ο "κόσμος" δεν βιαζεται να εμπιστευτει την έτοιμη αναγνωση των γεγονότων από τις μεχρι τώρα "αυθαιντίες"

πχ τα "συλλαλητήρια" δεν τους πετυχάινουν και οι συνταγές τους δεν "φουσκώνουν στο ψησιμο"...

πχ Απο την πρωτη κιολας στιγμή καποιοι/ες εκφράστηκαν ορθά, με κρίση η οποία όσο περνα ο καιρός επιβεβαιώνεται - και τα μέσα να αποτυπωθει η αποψη τους πληθαίνουν



Τα μέλη της Ιερας Πατριωτικής Εταιρείας απο μόνα τους καταφέρνουν αρκετα καλά να εκτεθουν ανεπανόρθωτα με καθε ευκαιρια...
και έχουν πληθύνει τα μέσα εκεινα που μπορούν να αποτυπώσουν την ξεδιαντροπιά ενω συντελείται...

Unknown είπε...

Μιχάλη καλημέρα. Χάριν διαλόγου και επειδή είσαι καλός γνώστης της Ελληνικής θέλω να επικεντρωθώ σε μια «λεπτομέρεια» του άρθρου σου ή μάλλον του υπότιτλου.


Λες: Πολιτικοί Τυμβωρύχοι

Και, από κάτω: Συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης;

Στη συνέχεια, στο άρθρο σου κατονομάζεις τους τυμβωρύχους και φέρνεις (όπως πάντα) απτά παραδείγματα για να στηρίξεις το σκεπτικό σου.

Ο υπότιτλος σου, προσδιορίζει τους τυμβωρύχους, ως «συνυπεύθυνους» στην «προσπάθεια αποσταθεροποίησης».

Σύμφωνα με το δικό μου το μυαλό, αυτή η φράση αποτελεί σαφέστατη παραδοχή στην ύπαρξη «προσπάθειας αποσταθεροποίησης» η οποία (προσπάθεια) όπως κάθε νοήμον άνθρωπος αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να γίνει τυχαία αλλά έχοντας από πίσω κάποιο σχέδιο και κάποια κατεύθυνση.

Τα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται λοιπόν είναι:

1. Πιστεύεις –γνωρίζεις- συμπεραίνεις έστω από ισχυρές ενδείξεις πως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης;
2. Αν ναι, από πού εκπορεύεται –κατά την αντίληψή σου- και που αποσκοπεί;


Τέλος θα προσθέσω κάποιες σκέψεις συγγενικές βέβαια με τα όσα έγραψα και εγώ πρόσφατα. Ο πυρήνας των δικών μου σκέψεων είναι πως είτε υπάρχει «σχέδιο» είτε όχι, είτε όλα όσα βιώνουμε προσφάτως συνδέονται είτε όχι, επιδρούν στην κοινωνία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και μάλιστα όσο κάποια γεγονότα παραμένουν βουβά και ανερμήνευτα τόσο πιο δραστικά επενεργούν ως δηλητήριο στην Κοινωνία. (όπως η αρπαγή της σορού και η δολοφονία Χατζηκωστή –μέχρις στιγμής- είναι αρκετά νωρίς ακόμα βέβαια για τη διαλεύκανση μιας δολοφονίας).

Γιατί βέβαια, αν σε πράξεις που εξ αντικειμένου σοκάρουν την κοινωνία υπάρχει ανάληψη ευθύνης (π.χ. «εμείς πήραμε τη σορό για αυτό και τον άλλο λόγο» ) τότε αυτόματα ο κάθε Πολίτης και η Πολιτεία συνολικά γνωρίζουν πως θα αμυνθούν και κυρίως προς ποια κατεύθυνση.

Unknown είπε...

(συνέχεια και συγνώμη για το σεντόνι)...

Ας δεχθούμε λοιπόν την κυρίαρχη άποψη πως όλα είναι τυχαία και ασύνδετα μεταξύ τους.

Με αυτό σαν βάση, προσωπικά έχω να διαπιστώσω μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο η οποία έχει εκτοξευθεί σε ελάχιστο χρόνο και αποδίδει στην εξαιρετικά μικρή χώρα μας μια εικόνα που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πώς ήταν μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια. Ζω εδώ 7 γεμάτα χρόνια και, κάτι μπορώ να αντιληφθώ. Η Κύπρος, μέχρι πρότινος ήταν επιλεγμένος τόπος για διαβίωση από αρκετούς ευρωπαίους πολίτες που έρχονταν εδώ γιατί θεωρούσαν πως είναι μία χώρα απολύτως ασφαλής, μια χώρα στην οποία «μπορείς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου χωρίς φόβο». Αυτό, σαν συναίσθημα, έχει τραυματιστεί έντονα, το αντιλαμβάνομαι και εγώ αλλά, πες πως εγώ είμαι υπερβολικός. Όμως αυτό είναι που εισπράττω από αρκετούς φίλους , οικογένειες από τη Γαλλία και τη Βρετανία που κατέφτασαν εδώ για να μεγαλώσουν τα μωρά τους.

Και, κακά τα ψέματα, θα το πω άλλη μια φορά. Η Κύπρος είναι εξαιρετικά μικρή. Μια γειτονιά της Αθήνας. Η πάταξη της εγκληματικότητας η διαφύλαξη συνθηκών ανθρώπινων για όλους, είναι απολύτως προσιτός στόχος για μια επαγγελματική και λειτουργική Αστυνομία και ένα αποτελεσματικό Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Έχουμε συνολικό σχέδιο «Αποσταθεροποίησης» όπως εννοείς στην αρχή του άρθρου σου;
Ή έχουμε μια τραγική αποδιοργάνωση των Αρχών Ασφαλείας –πράγμα που όταν συμβαίνει σε μία χώρα είναι κατά κανόνα προϊόν «φιλικών» υπηρεσιών σε κομματικούς φίλους των εκάστοτε κυβερνώντων;

ΥΓ: Δεν αναφέρθηκα διόλου στην ουσία των όσων γράφεις ίσως γιατί εκτιμώ πως υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα από την τυμβωρυχία. Και εννοώ ευθέως, τα όσα αναφέρω πιο πάνω.

Πρόσεξε! Δεν λέω πως οι δηλώσεις που αναφέρεις από τους διάφορους πολιτικούς δεν περιέχουν αυτό το στοιχείο. Το περιέχουν και έντονα.

Μόνο που θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το ύφος και το επίπεδο του συνόλου των πολιτικών μας, που μόλις βρουν την ελάχιστη αφορμή με την οποία θεωρούν πως θα πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους πλαγίως (σε αυτόν τον τόπο, όλα πλαγίως γίνονται δυστυχώς) εκτοξεύουν τα πιο απίθανα σενάρια. Δυστυχώς, είναι το αποτέλεσμα της Νηπιακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο πολιτικός βίος εν Κύπρω. Και σε αυτό βέβαια φταίει πέρα για πέρα το Κυπριακό μια κολυμπήθρα στην οποία βαφτίζονται όλοι μα όλοι οι Πολιτικοί μας.

Η Πολιτική -και ξέρεις καλά την ουσία αυτής της λέξης- απουσιάζει τραγικά από τον τόπο.

Unknown είπε...

ΥΓ2:Έγραφα και δεν είδα τα σχόλια που μεσολάβησαν. Βλέπω πως η αίσθηση που αποκομίζει ο φίλος ΔemΩΝ συγκλίνει στο δια "ταύτα". Ίσως γιατί και αυτός όπως και εγώ αγαπά την Κύπρο αλλά ζει εδώ τα τελευταία 5-6 χρόνια με αποτέλεσμα -ίσως...επαναλαμβάνω- να έχει μια πιο νηφάλια "τρίτη" ματιά. Μια ματιά που δεν μπαίνει εύκολα και εκ προοιμίου σε αντιπαραθέσεις εγκλωβισμένες (φυσικό είναι!) στα δεδομένα στερεότυπα.

kyriakos είπε...

Μιχάλη τους αδικείς κατάφωρα, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να διχάσουν το λαό όπως δεν είχαν σκοπό να διχοτομίσουν την Κύπρο (ούτε μπορούν να δουν τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν σε αυτό) Δεν έχουν καν συναίσθηση των πράξεων τους, πραγματικά πιστεύω πως τα πιστεύουν αυτά που λεν.

Είναι διαταραγμένοι, πάσχουν απο ψυχική διαταραχή.
.

Το βλέπω ως εξής,

Η επιλογή σε ένα δημοψήφισμα έχει να κάμει με την σωστή κρίση, με την σωστή απόφαση..

όσο αυτοί εξευτελίζουν τους εαυτούς τους με τέτοιες δηλώσεις που φαίνεται εξόφθαλμα η παράνοια τους, το χαμηλό Iq τους και φυσικά η λανθασμένη τους κρίση, αφού στην δολοφονία με ένα σιεπεττο ενός μετριοπαθή ανθρώπου είδαν ξένο δάχτυλο και προσπάθεια φίμωσης ε τότε πάει να πει πως πάσχουν απο μανία καταδίωξης. Απλά τα πράγματα. Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι. Αυτή η πάθηση έχει τις ρίζες της στο ότι ο άνθρωπος πριν μερικές χιλιάδες χρόνια ήταν θήραμα για άγρια ζώα.
Απλά έχουν μείνει λίγο πίσω στην εξελικτική αλυσίδα ή καλύτερα η χαμηλή τους νοημοσύνη σε συνδυασμό με το γεγονός πως γίναμε θηράματα το 1974 βγάζει στη φόρα αυτά τα θυμικά και φοβικά ένστικτα και οδηγούνται σε μανία καταδίωξης βλέποντας παντού αρπακτικά και φαντάσματα.



Αστους εκεί να λένε μαλακίες.
Εμείς εδώ θα είμαστε να γελάμε αναμεταξύ μας μαζί τους και να θυμίζουμε σε όλους περι τίνος πρόκειται..

the Idiot Mouflon είπε...

Πολιτική διασύνδεση θα βρουν ορισμένοι με το ζόρι. Καν γιου σέη "Σκορδαλιά... ενισχυμένη ρε... +++... πλας";

@Πο.Πη.

Να σου θυμίσω τις "τραυματικές εμπειρίες" του ΑΚΕΛ αλλά και το "θα πάθει κάτι το παιδί μου;" του Λιλλήκα.

Με τέτοια αμετροέπεια... θα αρχίσουν Γιώργη όλοι οι επιτήδειοι με καινούρες "απαγωγές", "Κάπταιν Νέμο", "ΕΚΑΣ".

Δεν τα πρόλαβες αυτά εσύ Γιώργη, να δεις πως ξεφτιλίζεται ένα ολάκερο κρά... κρά.... κράτος.

Μόνο που... ανάμεσα στους επιτήδειους... τότες (και φοβάμαι και τώρα) ... υπήρχαν ΚΑΙ πολιτικοί συγκεκριμένης απόχρωσης.

Κατάρα σε αυτούς που θα σταθούν δίπλα τους.

Ανώνυμος είπε...

stelios

@demon

λες από τη δική σου πλευρά:

"Δεν έβγαλες ήδη πόρισμα πριν την αστυνομία και κυρίως, πριν το δικαστήριο; Δεν υιοθετείς την μία και μοναδική εκδοχή του μη πολιτικού εγκλήματος στηριζόμενος απλά σε φήμες, άντε και σε ενδείξεις και τίποτα περισσότερο; Αν εκείνοι βιάστηκαν να τοποθετηθούν και να πολιτικοποιήσουν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, εσύ δεν κάνεις τώρα ακριβώς το ίδιο - απλά από την απέναντι πλευρά; "



Μου θυμίζεις τη πρόσφατη παρουσιάση της φασιστικής και κατά συνέπεια της αντιφασιστικής πορείας.... οι ακραίοι που τη μια και οι ακραίοι που την άλλη.


Εκατάντησε να γίνεται αφόρητος τούτος ο φασιμός του "γκρίζου".


Που είδες γιε μου, στο άρθρο να υοθετείται άποψη ότι το έγκλημα ΔΕΝ ήταν πολιτικό ;

Από που καταλήγεις στο συμπέρασμα, όταν λες ότι όταν ένα έγκλημα είναι μη-πολιτικό είναι ΜΙΑ άποψη ;

Τι άκροτητα είναι αυτή που εκφράζεις ότι ένα έκλημα είτε είναι πολιτικό είτε είναι μη πολιτικό ;


Μπορεί ναν πολιτικό, μπορεί οικονομικό, μπορεί να εν προσωπικές κόντρες, μπορεί μπορεί μπορεί.

υπάρχουν 1002 λόγοι γιατι ένα άνθρωπος δολοφονεί κάποιον άλλο.

Τι είναι τούτη η ακρότητα που εκφράζεις ότι είναι μόνο δύο οι επιλογές ;


Φκαίνουν ούλλοι να το εκμεταλευτούν πολιτικά χωρίς ντροπή, τζαι άμαν τους κάμεις κριτική, γίνεσαι αυτόματα "το άλλο άκρο". άκου εξυπνάδα.

ενώ άμαν τα τρώεις αμάσητα...άμαν δεν υψωσεις τη φωνή σου εναντίον αυτής της τυμβωρυχίας.... άμαν τα ανέχεσαι χωρίς να κάμνεις κριτική,

τότε

ε βέβαια...

τότε γίνεσαι "αντικειμενικός" ,

γίνεσαι "ουδέτερος",

γίνεσαι το "γκρίζο"....

ίντα ωραία!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΠΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΞΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ!!!!
ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΕΖΟΥΝ!! Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!!!

Πόση ψευτιά? Πόση δολιότητα? Πόσο απεγνωσμένα να περάσουν τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ - ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ τους απόψεις? Πόσο καιρό να σπέρνουν τη ψευτια και το μίσος?

ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ!!!ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΤΩΜΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΑΑΑΑΑΧΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!

Σαν δεν ντρέπονται!!!! Γίναν ρεζίλι με την άτοπη προβοκάτσια που εστησαν μαζι με το Λαζαρο Μαύρο, τον Βάσο, το Σίγμα, τη Σημερινή, τους άθλιους του
< c....watch > και όλους του άλλους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ !!!!

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΟΜΩΣ!!!!
ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ!!!
ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΩΠΟΙ!!!

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΕΣΑ!!!

ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!

ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΒΕΒΑΙΑ)

Αμαδρυάς είπε...

Διερωτώμαι πόση σχέση με τη δημοκρατία και τη διαφάνεια μπορεί να έχει αυτό το παιχνίδι που παίχτηκε απ΄την πρώτη στιγμή, απ΄αυτούς που ερμήνευσαν -σκόπιμα- τη δολοφονία ως πολιτικό έγκλημα.

Πραγματικά δεν κρύβεται πια η παθιασμένη επιδίωξη να αποτραπεί οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο Κυπριακό πρόβλημα , ακόμα και με την τυμβωρυχία. Ακόμα και με την παρουσίαση της κυβέρνησης περίπου ως συμμορίας που καταφεύγει πια στην εξόντωση για να πετύχει τις πολιτικές της επιδιώξεις.

Αμφιβάλλω ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως αυτό μόνο σε εμφύλιο οδηγεί και σε εκτροπή ,αφού καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και την αντεκδίκηση, προς τους "πολιτικούς αντιπάλους" και όσους θέλουν λύση του Κυπριακού.

Είναι αδιανόητο να μιλούν δημοσιογράφοι και προσκεκλημένοι τους-όπως ο Λ. Μαύρος- για πολιτικό έγκλημα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει με ...κατασκευή υπόθεσης κοινού ποινικού δικαίου. Αυτό πια ξεφεύγει όχι μόνο της στοιχειώδους αποστολής των ΜΜΕ να φωτίζουν γεγονότα σαν αυτά και να βοηθούν και τη δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά και την κοινωνία να ερμηνεύει τα γεγονότα. Μα ξεφεύγει από κάθε λογική και πολιτική ανάλυση!

Όπως και οι δηλώσεις του Β.Λυσσαρίδη! Μπορεί ένας έμπειρος πολιτικός να μιλά για πολιτικό έγκλημα, ακόμα κι αν...δεν είναι έτσι;

Μα παριστάνουν πως αγνοούν ότι και στην Κύπρο μπορεί να έχουμε μια μικρογραφία μιας κατάστασης πολύ γνωστής στις νεοφιλεύθερες κοινωνίες; Δηλαδή τα μεγάλα συγκροτήματα , με κεφάλαια, με διαπλοκές και οικονομικές παράλληλες δραστηριότητες, που λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς κανένα έλεγχο και που τους εκπρόσωπους τους μπορεί να θέτουν στο στόχαστρο ανταγωνιστές, οικονομικοί αντίπαλοι ή οικονομικοί συνεργάτες;

Ή μήπως είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές υπάρχουν μόνο και μόνο για να εκφράζουν την πολιτική τους ιδεολογία, ως απλώς ένα βήμα έκφρασης;

Και ας μη θεωρηθεί βέβαια αυτό ως έγκριση και αποδοχή του εγκλήματος ως μέσου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών! Ερμηνεία φαινομένου επιχειρούμε, καταδικάζοντας ασφαλώς, με όλη τη δύναμη που έχει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, τέτοια εγκλήματα!

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις που εμφανίζονται ως αντικειμενικές, αλλά κατ ουσίαν δεν παίρνουν θέση για την καπηλεία του γεγονότος,
πιστεύω πως ουσιαστικά βοηθούν την παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές αιτίες αλλά κι απ΄τις προθέσεις των εμπνευστών αυτής της ερμηνείας:

Την ενοχοποίηση-και κατά κυριολεξία-των υποστηρικτών της λύσης του Κυπριακού: Τότε τους χρέωναν πληρωμές απ τη Unops και άμεση καθοδήγηση απ τους Αμερικανούς. Τώρα τους χρεώνουν κλοπές φερέτρων και δολοφονίες!

Επιτέλους, οφείλει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος και δημοσιογράφος να καταδικάσει τέτοιες μεθόδους! Και αν θέλουμε εξάλλου να δούμε ιστορικά ποιος χρησιμοποίησε στην Κύπρο την προβοκάτσια, τις δολοφονίες αντιπάλων, τις στημένες πολιτικές κρίσεις, τη συνεννόηση με σκοτεινούς κύκλους ντόπιους και ξένους,το ψέμα στο δημόσιο βίο, αυτός δεν ήταν ΠΟΤΕ η αριστερά! (Αυτό το ξέρουν καλά οι Κυπραίοι. Το λέω και για τους συνομιλητές που έχουν ολιγόχρονη παρουσία στη Κύπρο,γιατί δε νοείται να μη λαμβάνεται υπόψη η ιστορία και η πρόσφατη πολιτική ιστορία)

Σε ποιο δεδομένο, λοιπόν, μπορεί να στηρίζουν όσοι επιχειρούν αυτή την προβοκατόρικη προσέγγιση; ΄Ετσι απλά, στο...ένστικτό τους; Μια στοιχειώδης ερμηνεία, όταν κατατίθεται δημόσια, από πολιτικούς και δημοσιογράφους και όχι στο καφενείο της γειτονιάς, απαιτεί στοιχειώδη επιχειρηματολογία, τεκμηρίωση, συλλογιστική.

Και αν με τέτοιες πράξεις κάποιος επιδιώκει την αποσταθεροποίηση,σε συνθήκες αριστερής διακυβέρνησης και διεξαγωγής συνομιλιών για λύση, αυτός ποιος θα ήταν και με ποιο στόχο;

Μήπως ,λοιπόν, πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά το ενδεχόμενο, τα φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος να στοχεύουν να πλήξουν τη νομιμότητα, την κυβέρνηση και τις προσπάθειες για λύση; Και ίσως έτσι εξηγηθεί και η σπουδή πολιτικών κύκλων-ΜΜΕ να ερμηνεύουν με τον τρόπο που ερμηνεύουν τώρα τα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

Τί άραγε θα κάνουν τώρα;
Το ένα δεν τους βγήκε, το άλλο δεν τους βγήκε.
Θα τα παρατήσουν;
Δεν το αναμένω. Δυστυχώς.


Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς, και πότε, πού και ποιός.

Μιχάλης είπε...

Θα σχολιάσω σύντομα διότι δεν έχω χρόνο και θα επανέλθω αργότερα (πιθανόν Τρίτη λόγω απουσίας στο εξωτερικό).
Γι αυτό θα αναφερθώ κυρίως σε 2-3 σχόλια που κριτικάρουν τη στάση μου.

Γ. Πήττα, επειδή το κείμενο σου είναι μεγάλο, επιφυλάσσομαι.

Μιχάλης είπε...

@ Ανδρέας

Μη συγχύζεις τα πράγματα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ο Α. Κυπριανού (που για μένα κακώς έκανε μια τέτοια δήλωση) δεν έκανε δήλωση μετά από ένα φόνο και πολύ περισσότερο όταν το πτώμα του νεκρού ήταν ακόμα ζεστό.

Μιχάλης είπε...

@ ΔemΩΝ

Μερικές φορές διερωτώμαι κατά πόσον κάποιοι επιδιώκουν να παριστάνουν τους δίκαιους κρατώντας (όπως νομίζουν) ίσες αποστάσεις.

Όχι αγαπητέ μου, δεν κάνω πολιτική τυμβωρυχία για ένα απλούστατο λόγο.
Οι αναφερόμενοι στο άρθρο έκαναν τις δηλώσεις ελάχιστα λεπτά μετά τη δολοφονία.
Και ο Καρογιάν έκανε δηλώσεις, και ο Κατσουρίδης και ο Συλλούρης. Γιατί δεν είπα τίποτε γι αυτούς;
Για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ το θέμα.

Όχι, δεν έβγαλα πόρισμα πριν την αστυνομία. Πριν το δικαστήριο ναι.
Όμως είχα την στοιχειώδη υπομονή να αναμένω τις δηλώσεις της αστυνομίας.
Και η αστυνομία ξεκαθάρισε από τη δεύτερη μέρα (αν δεν κάνω λάθος) ότι ΑΠΕΚΛΕΙΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ). Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Επομένως ΔΕΝ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΗΜΗ.
Είμαι γνώστης και των σεναρίων που κάνει η αστυνομία όπως και για κάποιες ενδείξεις αλλά και αποδείξεις που έχει.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΕ για λόγους δεοντολογίας.
Όπως τήρησα τη δεοντολογία αναμένοντας να βγάλουν συμπεράσματα οι ανακριτικές αρχές.

Χαρακτήρισα τυμβωρύχους τους συγκεκριμένους επειδή, όπως εξήγησα, έκαναν δηλώσεις και παρουσιάζονταν μάλιστα βέβαιοι για τους λόγους δολοφονίας πριν ακόμα αρχίσουν οι αστυνομικές έρευνες και πριν ακόμα υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη.

Μην προσπαθείς λοιπόν να ισοπεδώσεις τα πάντα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/15/2010 9:43 πμ

Λυπούμαι πολύ αλλά θα σου πω να ελέγξεις τα ελληνικά σου. Ξαναδιάβασε το συγκεκριμένο άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι και θα διαπιστώσεις ότι δεν έβγαλα συμπεράσματα αλλά σχολίαζα ακριβώς τη βιασύνη κάποιων να αποδώσουν (και πάλι) πολιτικά κίνητρα στην κλοπή της σορού και έδινα μια άλλη οπτική των γεγονότων.

Δεν έβγαλα οποιοδήποτε πόρισμα.

Αν η φράση «όποιοι και αν βρίσκονται πίσω από αυτή την επαίσχυντη ενέργεια, φαίνεται ότι βόλεψαν την κατάλληλη στιγμή και βοήθησαν στην εξυπηρέτηση κάποιων σκοπιμοτήτων» το ερμηνεύεις (όπως και κάποιοι άλλοι καλοθελητές) ως ενοχοποίηση του Λιλλήκα και της οικογένειας, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Έγραφα μάλιστα ότι δεν είναι δουλειά δική μας να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά δουλειά της αστυνομίας.

Αστροπελέκι είπε...

Ήταν να πω τα ίδια με την Αμαδρυάδα αλλά επρόλαβε με.
Η ουδετερότητα τσαι οι ίσες αποστάσεις απέναντι σε ούλλους εν μπορεί να είναι θέση πολιτική!
Για κάποια θέματα το "ναι μεν αλλά" εν μια γλυκανάλατη υπεκφυγή.

ΔemΩΝ είπε...

Η πόλωση όπως έχουμε μάθει από το δημοτικό ακόμα, έχει δυο πόλους. Τον ένα πόλο τον γνωρίζετε καλά όλοι σας και τον δαχτυλοδείχνετε με την πρώτη ευκαιρία. Τον άλλο (χάρη στον οποιο η πόλωση λειτουργεί) δεν τον βλέπετε απλά γιατί χρειάζεστε καθρέφτη.

Οι ίσες αποστάσεις που κρατώ αγαπητέ μου, είναι ίσες αποστάσεις απέχθειας. Είστε όλοι τυμβωρύχοι και κάνετε όλοι σας πολιτική πάνω στο ζεστό ακόμα, νεκρό σώμα ενός ανθρώπου. Οι από κει, αρκετά ανεγκέφαλοι ώστε να το κάνουν ευθέως, οι από δω αρκούντως υποκριτές για να φορούν στην τυμβωρυχία τους το πολυφορεμένο, αλλά πάντα λαμπρο φόρεμα της "αποκατάστασης της αλήθειας".

Και το κοινό, χωρισμένο στα δυο χειροκροτεί κι επικροτεί... Είστε μια φάρσα κύριοι. Μια κακοπαιγμένη τραγωδία είστε.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιους απευθύνεται ο πιο πάνω κύριος;

buhda είπε...

Πολλή είναι η βρώμα της φορμόλης σ'αυτό το έρημο νησί. Βρώμα πού βγαίνει απο πτωματικούς ιστούς που νομίζουν ότι ζούν, μιλούν, πολιτεύονται και τα λοιπά. Δεν είναι καν ανέκδοτο πλέον. Είναι το μαύρο και απαίσιο παρελθόν που κατατρώει το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Εύχομαι απλά " αέρα για να φύγει η χολέρα".

Ανώνυμος είπε...

Ο Α. Κυπριανού (που για μένα κακώς έκανε μια τέτοια δήλωση) δεν έκανε δήλωση μετά από ένα φόνο και πολύ περισσότερο όταν το πτώμα του νεκρού ήταν ακόμα ζεστό.

eno esi pou akoma to xoma tou tasou itan aftrato(afou ise parastatikos ime kai ego)evgales porisma oti i oikogenia den antedrase fisiologika kai ara i emplekete i kseri pioi to kanan.....

les
Όχι, δεν έβγαλα πόρισμα πριν την αστυνομία. Πριν το δικαστήριο ναι.
e gia to taso giati evgales?tha mou pis den evgales alla ipes tis skepsis sou ,e tote giati na min isxii afto to epixirima kai giaftous pou katologizis ti politikopioisi tou fonou?

den ekanes to idio me afto pou katalogizis??

aftoi politikopiisan ton anti xatsokosti esi apopolitikopiises tin eksafanisi tis sorous
lathos kai oi dio sas kai ama thes na apologithoun aftoi, tha itan sineto na apologithis kai esi

ps: simfono oti lathos protreksan na politikopioisoun to fono (gia ta simferonta tous o kathis vevea) ,alla kai esi vasi ton skopon sou kai ton simferonto sou simperiferese me ton idio tropo

Ανώνυμος είπε...

stelios

@demon

ναι σωστά στο δημοτικό έτσι μας εμάθαν. Αλλά κάποτε εφύαμεν που το δημοτικό τζαι εμάθαμεν τζαι άλλα πράματα. Ότι αν το βαφτίσεις πόλωση τοτε βολικά εν δύο οι παρατάξεις και ίσες, και το ίδιο πολιτικά ανήθικες κλπ. Μπορεί όμως και να μην ειναι, μπορεί οι πλευρές να είναι περισότερες από δύο.... δεν εξηγείται μια κοινωνία απλά μέσο ενός "διπόλου".


π.χ. υπάρχει η στάση τους, η στάση μας, και η στάση σου (άρα τρεις... το δίπολο του δημοτικού εποκουπίστειν ανεπιστρεπτη) - άπολιτικ, άχρωμη, άοσμη, μην τυχών και χαρακτηριστείς.

Κι αν δεν υπήρχε η στάση του μιχάλη τότε τι θα έμενε; Η βρώμα τους και η δική σου αποστασιωποίηση.

Μείνε τζαμέ χωρίς διαμαρτυρία, τζαι όταν θα ρτει μη κακό η ώρα που για ένα όποιοδήποτε λόγο τηλίξε σε εσένα μια δημοσιογραφία τέτοιου τύπου τότε θα δεις πόσον ωραία θα είναι.

έξυπνο το ή "αποκατάσταση της αλήθειας" σε εισαγωγικά. ενώ μιλάς για δίπολο, ξεχνάς ότι όσον αφορά το πιο πάνω υπάρχει όντως δίπολο Η αλήθεια και το ψέμα. δημοτικό, remember ? Αν τζαι από ότι θυμούμαι στο δημοτικό εμιλούσαν πιο ευγενικά για την αλήθεια άσχετο αν μας εφλομώναν στο ψέμα.



Τζαι όποιος είχε θκυο δράμια πολιτικό νου (θκυό, όχι παραπάνω) το ήξερε, ότι ο φόνος δεν ήταν πολιτικός

τωρά αποδυκνύεται τζαι που τα γεγονότα.

oh yeah.

the Idiot Mouflon είπε...

Περιμένετε τα καινούρια σενάρια...

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Θα ήταν πιο έντιμο αν μιλούσες και για την εφημερίδα "Πολίτης" που προτού ακόμη βγάλει η αστυνομία ανακοίνωση (η οποία πρώτη ανακοίνωση έλεγε απλά ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα) είχε τίτλο ότι είναι οικονομικά τα κίνητρα.
Κάτι που ακόμη κανένας δεν μπορεί να το αποδείξει καθώς δεν είχαμε την ενοχοποίηση κανενός ακόμη.
Αλλά η "αντικειμενική" και "δεοντολογική" δημοσιογραφία δεν επιτρέπει να γίνονται κριτικές στους "συντρόφους"...

Ανώνυμος είπε...

@Ενωτικέ 13

Ο Πολίτης είπε ότι είχε πληροφορίες ότι τα κίνητρα είναι οιονομικά και επαληθεύτηκε. Οι υπόλοιποι όλοι άφησαν να νοηθεί πόσο κακό θα ήταν αν τα κίνητρα ήταν πολιτικά.. στην πραγματικοτητα τους βόλευε να ήταν πολιτικά, και έχασαν. Άλλο το ένα ένα άλλο το άλλο. Το πρ'ωτο είναι δημοσιογραφία, το δεύτερο πολιτική προπαγάνδα δηλητηρίασης της κοινής γνώμης.

Ανώνυμος είπε...

όταν ο Γιατρός πολεμούσε την Χούντα οι ιδεολογικοί πατέρες σας κερνούσαν γλυκά καρυδάκια

τώρα μιλάτε για τυμβωρυχίες και άλλα κουφά

Ανώνυμος είπε...

Τι ντροπή να μιλάτε έτσι για την κ.Αγγελίδου...δεν έχω λόγια.

John Charalambous είπε...

Μικρέ Μιχάλη,
επειδή οι ηθικοί αυτουργοί δεν έχουν βρεθεί ακόμα, πολύ καλά κάνεις να μαζευτείς λίγο, και εσύ και ο ανίκανος σου πατερούλλης ο Άντρος, επειδή στο τέλος αυτής της ιστορίας, μπορεί να αποδεικτεί ότι σπεύσατε να τους δώσετε άλλοθι.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 1/17/2010 7:50 μμ

1ο Πως γίνεται ο "Πολίτης" να έχει πληροφορίες μόλις 2-3 ώρες (ίσως και πιο νωρίς) από την ώρα που έγινε το γεγονός;
και
2ο Πως δικαιώθηκε ο "Πολίτης"; Βγήκε κάποια απόφαση του δικαστηρίου που να καταδικάζει τον όποιοδηποτε; Αλλά ακόμη και αν είναι ένοχοι οι συλληφθέντες πως ξέρουμε από που χρηματοδοτήθηκαν για να κάνουν το έγκλημα; Μήπως τον έχουν κατονομάσει; 'Η μήπως έχετε γίνει δικαστές;

Anef_Oriwn είπε...

Johnάκο,
ΕΣΥ πως ξέρεις ότι τα κίνηρτα ήταν πολιτικά;

Ελεύθερος είπε...

Το να λες ότι τα κίνητρα του φόνου ήταν οικονομικά, δεν βλάφτει το εσωτερικό μας μέτωπο. Δεν εξάπτει τη διχόνοια που έτσι κι' αλλιώς όλοι (μα στ΄αλήθεια όλοι;) παραδέχονται ότι είναι καταστρεπτική.
Αυτό το καταλαβαίνεις φίλε μου; Πάψε λοιπόν να προσπαθείς με αλχημίες να διασώσεις ναυαγούς και περιφρονημένους της πολιτικής.
Απλά προκαλείς και τον αντίλογο και τον παραπέρα διασυρμό τους.

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς, και πότε, πού και ποιός.

the Idiot Mouflon είπε...

Μιχάλη,

Άρχισαν ήδη να "παίζουν" τα ονόματα του "Βραχνού" και του "Νάμπερ Ουάν".

Πάμε άραγε για νέους "εγκέφαλους", "Κάπταιν Νέμο", κλπ.;

Θα θυμηθούν ορισμένοι ακόμη και... μαραθώνιες εταιρείες; Ή μήπως δεν τους συμφέρει;

Ευθύνες υπάρχουν σε όσους ανέχτηκαν ή και στήριξαν για τόσα χρόνια αυτές τις καταστάσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΗΤΣΙΟΛΙΝΑ:

Αποκαλύπτετε η σχέση της Παραεπιτροπής Δημοκρατίας στο chris----s w--ch : ... ειναι σύμπραξη ΔΡΑΣΙΤΩΝ - ΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΚΟΙΚΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ 5 ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΖΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

Μόλις εγραψα σχόλιο εψες , το σβησαν χεσμένα τα λαμόγια της Υποτροπής. To Μοσχοαναθρεμμένο στη φωτογραφία πάνο αριστερα της συγκεκριμένης σελίδας είνε από τα ποιο ύπουλα ακροδεξιά όντα, αν νομίζει πως εν τον καταλάβαμε κάμνει λάθος!! Ο κύριος αυτός, που το πέζει τόοοσο πατριότης έκαμε θητεία στα στρατολογηκά γραφεία παρακαλώ, της λεμεσου....και σήμερα πεζει το παλικαρι αυτο το γλυφτρονι, ο πηππος...

Η--α Σ---ου, αφού καταλαβετε η φωτο γιατι την εβαλες μισή?

Ειμε σιουρη οτι ΕΧΤΑΡΤΙΚΕς ΜΌΝΟς ΣΟΥ, ετσι ύπουλα κ πουττισιμα εδουλεφκες πάντα!!! αν σου καμουν μνημειο εν να σ περάσει νομιζο...

πρεπη να ξυπνισει ο κοσμος κ να καταλαβει οτι οι φσιστες φλερταρουν (υποκριτικα) με δηκο κ εδεκ !!!θέλουν να τους καταστρεψουν κ θα το καταφερουν αν συνεχισουν με το ιδιο φκιολι!!

ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πόσο ακόμη θα περιμένω για απάντηση στα πιο κάτω ερωτήματα:
1ο Πως γίνεται ο "Πολίτης" να έχει πληροφορίες μόλις 2-3 ώρες (ίσως και πιο νωρίς) από την ώρα που έγινε το γεγονός;
και
2ο Πως δικαιώθηκε ο "Πολίτης"; Βγήκε κάποια απόφαση του δικαστηρίου που να καταδικάζει τον όποιοδηποτε; Αλλά ακόμη και αν είναι ένοχοι οι συλληφθέντες πως ξέρουμε από που χρηματοδοτήθηκαν για να κάνουν το έγκλημα; Μήπως τον έχουν κατονομάσει; 'Η μήπως έχετε γίνει δικαστές;

Ανώνυμος είπε...

Ρωτα το λυσσαρίδη που εφκαλε πορισμα μια ωρα μετα τη δολοφονία το λαζαρο μαυρο και τους υπόλοιπους εμετικούς γραφικούς τυπους να δεις τι ειπαν:

"ειναι εγκλημα εναντιον του κυπριακου λαου, είναι εγκλημα για το ΟΧΙ"

ο ανθρωποι αυτοι εν έχουν ΤΣΙΠΠΑ κ ακόμα εν απολογηθήκαν για τον παροξυσμό, την υστερία και τις προβοκατόρικες δηλώσεις τους!!!

επατήσαν αλλη μια φορά επι πτώματος οι ανελέητοι!!!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/17/2010 3:57 πμ

Φαίνεται ότι δεν διάβασες τα προηγούμενα σχόλια μου.
Διάβασε λοιπόν το σχόλιο μου 1/16/2010 6:35 πμ για να δεις την απάντηση.

Πέραν τούτου πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ της απόλυτης δήλωσης και της εκτίμησης.

Η προσπάθεια να παρουσιάζετε κάποιοι τα πάντα ίσα και όμοια δεν σας βοηθά.

Μιχάλης είπε...

@ ΕΝΩΤΙΚΟΣ13

Δεν είμαι δικηγόρος του «Πολίτη» όμως καλό είναι να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί πριν διατυπώσουμε κάποιες κατηγορίες.
Αν διάβαζες το κείμενο της εφημερίδας θα διαπίστωνες ότι ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά. Επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία η οποία έστρεφε την προσοχή της σε πολιτικά κίνητρα.

Ο τίτλος ήταν:
«Οικονομικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία
Υποψίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων - Αυτόπτες μάρτυρες δύο αλλοδαπές, οι οποίες έδωσαν κατάθεση - Δεν αποκλειόταν η διενέργεια συλλήψεων στη διάρκεια της νύχτας»

Και είναι ένα να επικαλείσαι πληροφορίες από την αστυνομία και άλλο να βγάζεις συμπέρασμα. Ο Λάζαρος Μαύρος τις επόμενες ημέρες έβγαλε μια σειρά από ομιλητές οι οποίοι μιλούσαν με σιγουριά ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά. Και αυτοί δεν επικαλούνταν καμιά πληροφορία ή ένδειξη. Αντίθετα ήταν σίγουροι ότι επρόκειτο για πολιτική δολοφονία και την παρέμβαση ξένων πρακτόρων κλπ.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα σε αυτό τον τόπο.

Σωστά επισημαίνει ο Ανώνυμος 1/17/2010 7:50 μμ ότι άλλο είναι οι πληροφορίες από την αστυνομία και άλλο οι κάθετες δηλώσεις για την προώθηση συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής. Εκμετάλλευση δηλαδή του θανάτου ενός ανθρώπου για εξυπηρέτηση της προπαγάνδας.

Μιχάλης είπε...

@ John Charalambous

Η αστυνομία, όπως η ίδια λέει, απέκλεισε τα πολιτικά κίνητρα. Άρα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία (και όχι αόριστες δηλώσεις) τα κίνητρα είναι οικονομικά, λογικά και οι ηθικοί αυτουργοί θα σχετίζονται με αυτό.

Όμως εγώ, όπως είπα, δεν αποφαίνομαι με βάση δικές μου σκέψεις. Μιλώ με βάση το τι λέει η αστυνομία.

Σωστά γράφει ο Ελεύθερος, ότι η εκτίμηση ότι πρόκειται για οικονομικά κίνητρα δεν οδηγεί σε ρήξη το εσωτερικό μέτωπο.
Όμως η απόφαση ότι πρόκειται για πολιτικά κίνητρα έχει στόχο να προκαλέσει πολιτική αναταραχή.

Όσον αφορά τον… «πατερούλη μου» Α. Κυπριανού, τελικά φαίνεται ότι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Και βλέπετε πίσω από τον οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σας να κρύβεται κάποιος άλλος.
Να χαίρεστε το επίπεδο σας.

Μιχάλης είπε...

@ the Idiot Mouflon

Απουσίαζα στην Ελλάδα και δεν γνωρίζω τίποτε για τα ονόματα που αναφέρεις.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Θα προσπαθήσω να σχολιάσω όσο πιο σύντομα γίνεται το «σεντόνι» σου.

Με ρωτάς αν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Η απάντηση μου είναι: «δεν ξέρω».

Όμως, με ανησυχεί αυτή η προσπάθεια κάποιων να οξύνουν το κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο. Και αυτοί οι κάποιοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) μιλάνε (αόριστα πάντα) για σχέδιο αποσταθεροποίησης που υπάρχει (χωρίς να λένε ποιοι και γιατί το επιδιώκουν).

Ωστόσο, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει τέτοιοι σχέδιο, αυτοί οι κύκλοι μου δίνουν την εντύπωση ότι θα τους βόλευε κάτι τέτοιο. Διότι και οι δηλώσεις τους όλο αυτό το διάστημα (και δεν μιλώ για σήμερα και χτες) προς τα εκεί οδηγούν.

Αν αυτοί οι κύκλοι πιστεύουν ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης, δεν το βοηθούν με τις ανεύθυνες δηλώσεις τους; Εγώ λέω το βοηθούν. Και αν δεν υπάρχει συνδράμουν στην εκκόλαψη του.

Κανένας δεν ξέρει αν η κλοπή της σορού του Τάσσου και η δολοφονία Χ’’Κωστή συνδέονται ή όχι. Δεν είμαι ντετέκτιβ για να αποφανθώ. Αν και πρέπει να σου πω ότι διερευνάται αυτό το ενδεχόμενο. Όμως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη προς τούτο.

Δεν αποδέχομαι αυτό που λέγεται τελευταία ότι το έγκλημα σημειώνει έξαρση στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Θα θυμίσω τις επικρίσεις που δέχονταν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις για το έγκλημα. Θα θυμίσω ότι επί διακυβέρνησης Κληρίδη οι συμμορίες σκοτώνονταν μέσα στους δρόμους μέρα μεσημέρι. Το ίδιο συνεχίστηκε και αργότερα. Ίσως τελικά ξεχνάμε τόσο εύκολα;
Εκείνο που άλλαξε είναι ίσως η μορφή, ο τρόπος του εγκλήματος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όσοι διαφωνούν μαζί μου δεν αγαπούν τον τόπο. Κάποιοι άλλοι έχουν αυτές τις απόψεις και προσπαθούν να βρίσκουν παντού συνωμοσίες και σχέδια που μηχανεύονται την καταστροφή της Κύπρου. Με λίγα λόγια όλο το σύμπαν συνωμοτεί κατά της Κύπρου.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Δυστυχώς φίλε μου μόνο για γέλια δεν είναι η υπόθεση.
Ούτε θεωρώ ότι έχουν χαμηλό I.Q. Οι άνθρωποι θέλουν μια άλλη λύση. Δικαίωμα τους. Όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στιγματίζουν τους άλλους που έχουν διαφορετική άποψη και όταν παίρνουν απαντήσεις να μιλούν για φίμωση.
Και το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που είπα και στον Πήττα, ότι θεωρούν πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας και αυτοί είναι οι σωτήρες.