Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Προσθήκη)



Το Σάββατο 20 Ιουνίου εγκαινιάζεται το νέο μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.


Θεωρώ ότι είναι μεγάλη μέρα για την Ελλάδα αφού η χώρα αποκτά ένα νέο, σημαντικό έργο.


Για πολλούς ο χώρος αυτός ίσως να είναι μόνο ένα Μουσείο στο οποίο θα στεγάζονται αρχαιολογικά ευρήματα.


Ωστόσο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα καθιερωθεί στην παγκόσμια σκηνή ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.


Ίσως, λέω ίσως, αυτό να αποτελέσει και ένα ακόμα λόγο που να συνηγορεί υπέρ της επιστροφής των αρχαιοτήτων από το Λονδίνο.


Αν τελικά ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις και στους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του, ίσως να προκαλέσει νέα δεδομένα που να υπαγορεύουν την ανάγκη επιστροφής.


Έχω ακούσει πολλούς ελλαδίτες να υποστηρίζουν ότι τα μάρμαρα δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα διότι θα αφεθούν στη φθορά του χρόνου όπως γίνεται με δεκάδες άλλους αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα.


Ελπίζω αυτή η εικόνα να αλλάξει.


Με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, είναι καιρός και εμείς οι Έλληνες (με την εθνική και όχι εθνικιστική έννοια του όρου), να εγκύψουμε στον πολιτισμό εκείνο που είχε τη δική του συμβολή στην ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού.


Εύχομαι και ελπίζω η Παιδεία μας να δώσει την αναγκαία σημασία ώστε να βγάζει στην κοινωνία σωστούς ανθρώπους και γνώστες αυτού του πολιτισμού.


Διότι είναι πραγματικά ντροπή, οι ξένοι να γνωρίζουν για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και πολιτισμό και οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουν ιδέα.


Πιο κάτω ακολουθεί έκθεση από φωτογραφίες του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.













ΑΚΕΛ - Επιστροφή Γλυπτών Παρθενώνα - Εκκληση

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 26/6/2009 1:05:23 μμ

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση της Βρετανίας και τη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου να ενεργήσουν για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν, στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ''τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο για τον ελληνισμό, αλλά και τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς''.

Προσθέτει ότι ''συμπαρίσταται ολόψυχα στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης και για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο φυσικό τους χώρο''.

Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ''είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και εξαιτίας του γεγονότος ότι στο παρελθόν υπήρξε λεηλασία και της δικής μας αρχαιολογικής κληρονομιάς από ξένους, καθώς και της καταστροφής και λεηλασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό κατοχής''.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ''η διαχρονική θέση αρχής του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εκδηλώθηκε και στο παρελθόν, όταν πριν τέσσερα χρόνια είχε αναλάβει μεγάλη εκστρατεία συλλογής υπογραφών που παραδόθηκαν από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο''.


85 σχόλια:

kyriakos είπε...

Είχε ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη γύρω απο το μουσείο στην Ελλάδα..

Επιτέλους άνοιξε..

θα πάω αύριο να το δω..

Eva Neocleous είπε...

Φως,δημοκρατία, πολιτισμός,Ελλάδα!
Μιχάλη,
καλά έκανες και πρόβαλες το θέμα.
Να ξεφύγουμε και λίγο από τη μιζέρια.

"Αυτό το μουσείο είναι η αποθέωση της δημοκρατίας, γιατί μπορεί να συμμετέχει σε αυτό ο πολίτης. Ποτέ άλλοτε δεν έχω νιώσει αυτή τη δημοκρατική ευεξία, όπως μέσα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης".
Τα λόγια αυτά του Αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη είναι χαρακτηριστικά για τη σημασία του Μουσείου.(Βήμα,19-6-2009,Οι εντυπώσεις των αρχαιολόγων ύστερα από την πρώτη επίσκεψή τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης).

Λεμέσια είπε...

Μεγάλη μέρα για τον ελληνικό πολιτισμό η σημερινή, Μιχάλη...Επιτέλους ολοκληρώθηκε η ανέγερση και φτάσαμε αισίως στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης!

Εδώ η Μελίνα Μερκούρη σε ένα ιστορικό στιγμιότυπο, όπου ζητάει πίσω τα μάρμαρα της από το διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου...
www.youtube.com/watch?v=pEs3379slrw

αιολος είπε...

Επιτέλους είδατε εκεί στην Κύπρο και κάτι θετικό για την Ελλάδα..... ΘΑΥΜΑ, πως και δεν σκέφτηκες να βάλεις τίποτα φωτογραφίες της βαρβαρότητάς μας από την Ηλεία με λαθρομετανάστες;


Το Μουσείο επισκέφτηκε και ο Πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας, τον παρακολουθούσα διαρκώς...
Πρώτη φορά είδα τον Χριστόφια, να συμπεριφέρεται μη αλαζονικά και κάποιες στιγμές τον έπιασα και ενδιαφέρον να δείχνει, μπορώ να πω και συγκινημένο(!)

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Η διαμάχη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Σημασία έχει ότι έγινε ένα έργο μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής σημασίας.

Αναμένω τις εντυπώσεις σου από την επίσκεψη σου.

Μιχάλης είπε...

@ Eva Neocleous

Όντως, Ελλάδα (πρέπει να) σημαίνει Φως, Δημοκρατία, Πολιτισμός!

Πόσο κοντά σε αυτά είναι σήμερα είναι μια άλλη ιστορία.
Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις (ακόμα).

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Ο αγώνας της Μελίνας (πιστεύω) είναι αναγνωρισμένος από όλους.

Μετά από τις ψεσινές ομιλίες, ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης και τα επαναπατρισθέντα μάρμαρα του παρθενώνα.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Τι να πω για σένα τώρα;
Πάλι μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις και βγάζει και συμπεράσματα.

Αλήθεια, γιατί δεν προσπαθείς έστω και μια φορά να έχεις μια θετική συνεισφορά σε μια συζήτηση;

Αν έχεις την εντύπωση ότι εδώ στην Κύπρο έχουμε πρόβλημα με την Ελλάδα λανθάνεσαι.

Και είμαι πραγματικά περίεργος να μάθω αν έχω θίξει ποτέ μου την Ελλάδα μέσα από αυτό το μπλοκ.

Η συζήτηση για την ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μου Ηλεία δεν θα γίνει εδώ, όσο και αν προσπαθήσεις. Κάνε την – αν θέλεις – εκεί που την ξεκίνησες.

Το ότι δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτε για την Κύπρο και το ότι καθοδηγείσαι από στρεβλές ιδεολογικοπολιτικές γραμμές φαίνεται (ακόμα μια φορά) για όσα γράφεις για τον Χριστόφια.

Ο κάθε Έλληνας, αλλά γενικότερα ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νιώθει συγκινημένος από την παρουσία του στα εγκαίνια.
Και όσο και αν δεν σου αρέσει, και ο Χριστόφιας και όλοι οι ε/κύπριοι είναι Έλληνες.
Μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι ο Έλληνας είναι ότι υπάρχει μέσα στο κεφάλι το δικό σου και άλλων ομοϊδεατών σου.

Κόκος είπε...

Μιχάλη αν και παρατηρώ κάποια χριστοφικά σύνδρομα στην ανάρτηση σου (εύχομαι και ελπίζω), καλό θα ήταν να μας πεις και ποιος πολιτικός χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "ξιπετσισμένο κουρκουτά"!

Μου κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός ότι παραδέχεσαι ότι είμαστε όλοι Έλληνες, ξεφεύγωντας από τη στενή κομματική γραμμή, περί διαφορετικότητας ελλήνων και κυπρίων και χαρακτηρισμού όσων κυπρίων αισθάνονται Έλληνες ως φασιστάκια και ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

Όντως το μουσείο αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο, το οποίο θέλω να πιστεύω ότι θα συνδράμει ώστε να ασκηθούν επιτέλους πιέσεις και από τρίτες χώρες προς την Αγγλία για να επιστραφούν τα κλαπέντα.

Πρέπει όμως να σημειώσω μερικά πράγματα:
1) Οι εργατικοί πριν βγουν στην εξουσία υποσχέθηκαν ότι θα επέστρεφαν τα μάρμαρα πίσω στην Ελλάδα, κάτι το οποίο φυσικά δεν έπραξαν.

2) Το Βρετανικό Μουσείο έκανε μια επιοικώς απαράδεκτη πρόταση προς το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία θα ενοικίαζαν τα μάρμαρα στο μουσείο της Ακρόπολης, αν η Ελλάδα αναγνώριζε την κυριότητα τους στο Βρετανικό μουσείο, κάτι το οποίο φυσικά δεν έγινε αποδεκτό.

3) Το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, πρότεινε στους Άγγλους (οι οποίοι προφανώς ανησυχούν ότι θα ζημιωθεί το δικό τους μουσείο με την αποχώρηση των μαρμάρων - αν προσέξετε στο βίντεο με την Μελίνα Μερκούρη η πρώτη ερώτηση του Προέδρου του Βρετανικού Μουσείου είναι: "Θέλετε να κλείσετε το Βρετανικό Μουσείο;"), να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην πατρίδα τους και στον χώρο στον οποίο βρίσκονται τώρα να γίνονται εκθέσεις με πολλά και διαφορετικά αρχαιολογικά ελληνικά ευρήματα, για να μπορέσουν και οι επισκέπτες τους να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα της αρχαίας Ελλάδας. Η πρόταση αυτή που ακούγεται λογική, ελπίζω να εξαλείψει τις φοβίες των Άγγλων για την οικονομική ζημιά που θα πάθει το μουσείο τους.

4) Θετικό στοιχείο είναι ότι πολλές εφημερίδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καυτηριάζουν έντονα το γεγονός της λεηλασίας του Παρθενώνα από τον Έλγιν και ότι πρέπει επιτέλους να επιστραφούν τα μάρμαρα.

Unknown είπε...

Έλεος ορισμένοι! Ο Μιχάλης Μιχαήλ, είναι Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού "Έλευσις" στη Λευκωσία, ενός Ομίλου με εξαιρετική και πλούσια πολιτισμική δράση γύρω από την Αρχαία Ελλάδα, τη Φιλοσοφία, τις Τέχνες κλπ! Ουδέποτε αρνήθηκε -ούτε για αστείο- την εθνική καταγωγή του, για την οποία στο πλαίσιο του Ομίλου, δουλεύει ασμένως. Αν ορισμένοι δεν αντέχετε να χωρέστε ΄μέσα στο μυαλό σας "δυό λογιών άχυρα" ή αλλάξτε μυαλά, ή σωπάστε!

Για το Μουσείο:

Εμπνευστής του, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ακόμα θυμάμαι έντονα την σκηνή όπου ο αείμνηστος Καραμανλής, από τον Ιερό Βράχο, υπέδειξε με το χέρι το σημείο στο οποίο -έπρεπε κατά τη γνώμη του να ανεγερθεί. Ήταν το 1977 (νομίζω) και, χωρίς να είναι ο ίδιος αρχιτέκτονας, είχε το όραμα ενός πολύ μοντέρνου μουσείου που να "συνομιλεί" με τον Παρθενώνα και να τον καθρεφτίζει.

Στη συνέχεια, όλες οι κυβερνήσεις δούλεψαν άοκνα για αυτή την υπόθεση, από την Μελίνα Μερκούρη που "έσπρωξε" όσο κανείς άλλος την ιστορία των Μαρμάρων μέχρι τον Κ.Σημίτη στη θητεία του οποίου με ταχύτατους ρυθμούς απελευθερώθηκαν τα κονδύλια και έφτασαν οι μελέτες σε τελικό στάδιο. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ομολογουμένως αποτελεσματικά ο Κώστας Καραμανλής, που ευτύχησε να είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός στα εγκαίνεια.

Μεγάλη μέρα λοιπόν η χτεσινή για τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια των εγκαινείων είχα εκπομπή, αλλά, είχα βάλει και την τηλεόραση στο studio και "μετέδιδα" ζωντανά κάθε τόσο τα όσα συνέβαιναν στην Αθήνα.

@Αίολε, μπουρδολογείς. Μπορεί να κάνουμε κριτική σε κάποιον για επιμέρους θέματα αλλά δεν μπορούμε να λέμε βλακείες. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που να μην είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου και με το Εθνικό Κέντρο. Μπορείς να κριτικάρεις πρακτικές, μπορείς να διαφωνήσεις με στρατηγικές, αλλά δεν έχεις το παραμικρό δικαίωμα να συνθηματολογείς με ψεύδη.

Σε όλον τον Ελληνόφωνο κόσμο κύριε Αίολε, δεν υπάρχει ούτε ένα ραδιόφωνο που ανά μισή ώρα να καλλιεργεί το ακροατήριο με Ποίηση των μεγάλων Ελλήνων Ποιητών. Και με διαίτερη απήχηση στο ακροατήριο. Συμβαίνει αυτό το ραδιόφωνο, να είναι ο Άστρα, απόλυτα συνδεδεμένος με το ΑΚΕΛ. Είτε σ αρέσει είτε όχι, αυτό είναι γε-γο-νός.

Όλοι οι άλλοι μιλάτε με ωραία και φουσκωμένα σαν μπαλόνια λόγια για τον "Ελληνισμό" και κατά τα λοιπά στα παλιά σας τα παπούτσια.

Αυτά από κάποιον σαν εμένα που ΔΕΝ είναι μέλος του ΑΚΕΛ και που το αντιμετωπίζει με εξαιρετικά κριτική διάθεση. Είστε χούλιγκαν κύριε Αίολε τόσο εσύ όσο και οι όμοιοί σου. Γιατί προτιμάτε να καούν όλα, παρά να κάνετε μια τόση δα προσπάθεια να κατανοήσετε (όχι να συμφωνήσετε) την λογική των άλλων. Α σιχτίρ λοιπόν.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Κόκο σε χαιρετώ,

Για τα σημεία 1,2,3,4 το μόνο που έχω να πω είναι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να επιστρέψουν τα μάρμαρα στον φυσικό τους χώρο.

Είναι παρήγορο το ότι τόσο ο Παπούλιας όσο και ο Σαμαράς αλλά και ο υπεύθυνος της Ουνέσκο τόνισαν ψες την ανάγκη να επιστρέψουν τα μάρμαρα.
Ο τελευταίος είπε μάλιστα ότι θα μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας για να βρεθεί μια λύση.

Δεν ξέρω τι εννοείς με τα «χριστοφικά σύνδρομα» γι αυτό αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε μου.

Στην Κύπρο έχουμε το χάρισμα να παίρνουμε μια έκφραση, να τη διαστρεβλώνουμε, να την τοποθετούμε μέσα στα δικά μας μέτρα και να την αναπαραγάγουμε.
Ασφαλώς δεν θα αρνηθώ ότι ο Χριστόφιας μίλησε για «ξιπετσισμένο κουρκουτά».
Το ζητούμενο όμως είναι πότε το είπε.

Ήταν τότε (στη βουλή) που ο ΔΗΣΥ υποστήριζε την έλευση ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο (αρχές της δεκαετίας του ΄90).
Το ΑΚΕΛ διαφωνούσε και ο Χριστόφια χρησιμοποίησε τη μεταφορική έννοια του «ξιπετσισμένου κουρκουτά», δηλαδή τι μπορεί να σου προσφέρει κάποιος που έχει τα ίδια προβλήματα και περισσότερες ανάγκες από σένα.
Με λίγα λόγια τι να ζητήσεις από τον μη έχοντα.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η έννοια της φράσης τους Χριστόφια δεν είναι αρνητική, όπως παρουσιάζεται από ορισμένους. Αποτύπωνε με το συγκεκριμένο τρόπο την πραγματικότητα.

Απορώ πραγματικά γιατί κάποιοι έχουν την εμμονή ότι το ΑΚΕΛ έχει πρόβλημα με την ελληνικότητα μας.
Ούτε υπάρχει αυτό που λες περί ελλήνων και κυπρίων. Αν θέλεις μπορώ να το αναλύσω αλλά κάτι τέτοιο θα αλλάξει πάλι το χαρακτήρα της ανάρτησης.

Εδώ, http://www.youtube.com/watch?v=xqIRNdgMf7k, θα δεις ότι στην παρουσίαση του βιβλίου μου για τον Μαρξ και την αρχαία Ελλάδα ένας από τους ομιλητές ήταν ο Γ. Κολοκασίδης, μέλος της Γραμματείας και του Π.Γ. του ΑΚΕΛ.
Επίσης, ο Σωτήρης Χαραλάμπους που εκθείασε τον ελληνικό πολιτισμό είναι ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών.
Εδώ, http://mihalismihail.blogspot.com/2008_11_01_archive.html, μπορείς να δεις και τις ομιλίες τους.

Κανένας δεν αποκαλεί φασιστάκια όσους αισθάνονται Έλληνες.
Αποκαλούνται φασιστάκια και εθνικιστές όσοι ακριβώς έχουν μια αντίληψη περί ελληνισμού που αντικατοπτρίζεται με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο.
Και οι οποίοι βεβαίως, δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό.

Όσον αφορά τον γράφοντα, ίσως να μην το γνωρίζεις αλλά είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσης», αν αυτό σου λέει κάτι...

αιολος είπε...

Kε Πίττα
Το μπινελίκι θέλει ρέγουλο. Μη χάνετε την ψυχή σας για φτηνή εκτόνωση.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι βρεθήκατε σε τέτοιο αδιέξοδο.

Δεν έχω κ α ν έ ν α για εχθρό τοποθετήσεις, σκέψεις, ιδέες, λογικές πολεμώ, όχι άτομα .... να είστε καλά.

Μιχάλη χαίρομαι πολύ που θεωρείτε ότι είστε Έλληνες, δεν πειράζει ας είμαστε διαφορετικοί, δεν θέλω να γράψω άλλα σε ένα κείμενο που είναι γιορτή της προόδου που πραγματοποιεί ο Ελληνικός λαός.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν κάποιοι σταματήσετε να διαχωρίζεται τον κόσμο σε έλληνες, ανθέλληνες, πατριώτες, προδότες και άλλα παράγωγα.

Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντέχουν να μένουν χωρίς εχθρούς.

αιολος είπε...

Πήρα όρκο σιωπής, μπορώ αλλά δεν θέλω να απαντήσω.

Οι Βρετανοί κατά τον Β ΠΠ πήραν απόφαση για να τιμήσουν την συμβολή της Ελλάδος στην Πίνδο, να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, το κακό είναι ότι οι Βρετανοί ξεχνούν γρήγορα.

Το φιρμάνι που επικαλέστηκε ο λόρδος Έλγιν για να βγάλει με βίαιο τρόπο (καταστρέφοντας πολλά από αυτά) από την Ακρόπολη ΔΕΝ ήταν φερμάνι αλλά μια φίλική επιστολή του σουλτάνου.

Ο λόρδος Έλγιν χρησιμοποίησε πριόνια και γκασμάδες με τα οποία έκοψε τα μάρμαρα, αφήνοντας τον κύριο όγκο του μάρμαρου στην Ελλάδα και πάίρνοντας μόνο φλούδα που περιείχε το γλυπτό, ένα από αυτά τα πριόνια είδα στον βοτανικό.

Ένα τέτοιο έκθεμα είναι ένας λίθος πριονισμένος. Μάρτυρας σιωπηλός της μεγάλης κλοπής του Ελγιν. Κάτω από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, οι μισοί λίθοι της οποίας βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, υπάρχει ένα γυμνό μάρμαρο, δίχως ίχνος ανάγλυφης επιφάνειας. Την έκοψε με πριόνι το 1806 ο Ελγιν, και «εμάς άφησε το υπόλοιπο», επισήμανε ο πρόεδρος του μουσείου. «Εχουμε πολλούς τέτοιους όγκους για να θυμόμαστε την κλοπή».



Αυτά και ελπίζω να μη κάνω λάθος (από μνήμης οι παρατηρήσεις που έβαλα).

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ο διαχωρισμός "Ελλήνων" και "Κύπριων";;
Καλά που ζείτε;
Και μη μου πείτε οτι δεν ακούσατε ποτέ πολλούς από την τάξη σας να δηλώνουν Κύπριοι μόνο και όχι Έλληνες. Εννοείτε πως δεν έχουν καμιά υπόσταση αφού πρόκειτε για αγράμματους, αλλά αύτες οι απόψεις είναι επικίνδυνες έστω και απ'αυτούς.

Επιπλέον δεν άκουσα ΠΟΤΕ τον Χριστόφια να δηλώνει Έλληνας. ΠΟΤΕ.

Εξάλλου η ομοσπονδία που μας ετοιμάζετε αυτό έχει ως στόχο και αυτό θα έχει ως απότοκο.

αιολος είπε...

Στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης ΑΓΙΑΣΜΟΣ έγινε;

Πάντως είναι εδώ που τα λέμε είναι λίγουλάκι σόνικο.

Χριστιανικός αγιασμός παρούσης της Θεάς Αθηνάς!!!

αιολος είπε...

Φαντάσου κάποιοι να έκαναν χοές στο εικόνισμα της Παναγιάς της Τήνου :-)))

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Πολύ σωστά το θέτεις.
Κανένας δεν θα περίμενε να δει αγιασμό σε ένα κτίριο και μια τελετή που αφορά την αρχαία Ελλάδα που καμία απολύτως σχέση έχει με το χριστιανισμό.

αιολος είπε...

Τσίμπησες Μιχάλη:-)))

αιολος είπε...

Πάντως αγιασμός έγινε.

αιολος είπε...

Πάντως τέτοια γίνοντα, λέμε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, τι ήταν αυτοί οι αγώνες; Μα αγώνες προς τιμή του Διός...... και σήμερα γίνονται παγκοσμίως ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ........... αυτό αν είναι!!!!!!!

αιολος είπε...

Να σου πω και το άλλο την επωμένη του αγιασμού έγινε και το πιό κάτω:

H τελετή των εγκαινίων
Η καθιερωμένη κορδέλα των εγκαινίων έδωσε τη θέση της σε ένα τελετουργικό που συνηθιζόταν κατά την αρχαιότητα για τη θεμελίωση ενός σπιτιού. Αφορούσε στη δημιουργία ενός λάκκου με αγγεία γεμάτα π ρ ο σ φ ο ρ έ ς προς τους θ ε ο ύ ς.
...
Στην προθήκη του δαπέδου της πρώτης αίθουσας των κλιτύων, που υπήρχε ήδη ένα σύνολο σπασμένων αγγείων από την τελετή θεμελίωσης σπιτιού του 3ου αιώνα π.Χ. τοποθετήθηκε συμβολικά ένα ακόμα αγγείο, ένας σκάνθαρος (ποτήρι κρασιού).

Κρίμα που δεν έχω την δυνατότητα να παραθέσω την σχετική εικόνα.

AIOLOS είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=AiNzd3PUGDk

αιολος είπε...

Είμαστε ένας έξοχος λαός..... ΔΕΝ συμφωνείς.

αιολος είπε...

Mε βρίσκεις στα κέφια μου, παρέθεσες ένα νήμα που με ευχαριστεί, να είσαι καλά. (πρέπει να παραδεχτείς ότι με θρησκευτική ευλάβεια τηρώ την απαίτησή σου να είμαι μέσα στο θέμα..... το περίμενες από μένα;)

Και θα πρέπει να πω ότι ήταν σωστή η αρχική τοποθέτηση σου (πλην ενός λάθους που .... άντε χαλάλι).

αιολος είπε...

Φαντάζομαι όταν βλέπεις κείμενό μου θα λες 'τι θα μας "σαβουρτάρει" πάλι τούτος;'

Έχω και τις ενοχές μου με τον γλυκύτατο κο Πίττα που τον εκνεύρισα μου αρέσει και το θέμα, άβυσσος η ψυχή του εθνικιστή, «ούτε στα αυγά τον βρίσκεις ούτε στα καλάθια». Ο όρκος σιωπής έχει να κάνει με αντιπολιτευτικά ‘τσιγκλίσματα’.

αιολος είπε...

Aν είδες το youtube θα πρόσεξες ότι

1. Τα γυμνά χέρια του πολιτικού Καραμανλή έδωσαν στα γαντοφορεμένα από ευλάβεια και προσοχή προς τα αρχαία, χέρια της "ιέρειας" τον σκάνθαρο (κανονικά θα έπρεπε και ο κος καραμανλής να φορούσε γάντια, όπως μετά ο κος Σαμαράς φόρεσε για να τοποθετήσει το μάρμαρο συμβολικά).

2. Η πιό πάνω ενέργεια έχει πολιτικό αντίχτυπο, θυμίζει στους χοντρόπετσους Βρετανούς αυτό:

Ο «καθαρισμός» των μαρμάρων από τις «βρωμιές», από Άγγλους «ειδικούς»


Ο «καθαρισμός» των μαρμάρων του Παρθενώνα διήρκεσε δεκαπέντε μήνες, από το 1938 έως το 1939. Κατά τον καθαρισμό αυτό, υπάλληλοι του μουσείου, χωρίς επίσημη έγκριση, χρησιμοποίησαν χ ά λ κ ι ν α εργαλεία για να βγάλουν αυτό που πίστευαν ότι ήταν βρωμιά, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν η οξείδωση της ιστορικής επιφάνειας που αποκτά ένα χρώμα σαν αυτό του μελιού. Επίσημη δήλωση που ανακοινώθηκε τότε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times ανέφερε ότι η ανάθεση στη νέα πινακοθήκη του Λόρδου Duveen να στεγάσει τα γλυπτά θα παρείχε τη δυνατότητα να καθαριστούν και να βελτιωθεί η εμφάνιση της επιφάνειάς τους με την απομάκρυνση των σημείων που παρουσίαζαν αλλοίωση.

Στις 8 Οκτωβρίου 1938 η μόνιμη επιτροπή του βρετανικού μουσείου ανακάλυψε ότι:

«μετά από ακατάλληλες και χωρίς έγκριση προσπάθειες να βελτιωθεί το χρώμα των γλυπτών του Παρθενώνα για την πινακοθήκη του Λόρδου Duveen, μερικά πολύ σημαντικά κομμάτια είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές».


Ο κ. Arthur Holcome, όμως, επικεφαλής της ομάδας καθαρισμού αρχαιοτήτων του μουσείου, δήλωσε σε συνέντευξη σε εφημερίδα στις 19 Μαίου 1939 ότι στα μέλη της ομάδας του:

« δόθηκε διάλυμα σαπουνιού νερού και α μ μ ω ν ί α ς. Αρχικά βουρτσίσαμε τη σκόνη από τα μάρμαρα με μαλακή βούρτσα. Έπειτα τα πλύναμε με το διάλυμα χρησιμοποιώντας την ίδια βούρτσα. Τα στεγνώσαμε με σφουγγάρι και ξαναπήραμε την επιφάνεια με απεσταγμένο νερό… Για να καθαρίσω μερικά από τα πιο βρώμικα σημεία, τα έτριψα με ένα α μ β λ ύ χάλκινο εργαλείο. Ορισμένα από αυτά ήταν τόσο μαύρα από τη βρωμιά όσο και αυτή η σχάρα» είπε ο κ. Holcombe, δ ε ί χ ν ο ν τ α ς στο τ ζ ά κ ι του. Παραδέχτηκε ότι μερικοί από τους άνδρες του ακολούθησαν το παράδειγμά του αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος από την ενέργεια αυτή «διότι ο χαλκός είναι πιο μαλακός από την πέτρα.(!) Έχω χρησιμοποιήσει τα ίδια εργαλεία για να καθαρίσω μάρμαρα στο μουσείο με την άδεια τεσσάρων μέχρι τώρα διευθυντών.»


Βλέπεις αγαπητέ μου κε Πίττα ότι και εγώ ο μυαρός κάτοικος της Β Πειραιά ξέρω λιγουλάκι από πολιτισμό;

αιολος είπε...

Ένας προβληματισμός μιας και μιλώ με πολιτικά άτομα:

Στην Γερμανία υπάρχουν απίστευτης ομορφιάς Ελληνικά καλλιτεχνήματα της Περγάμου:

http://side21.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

Αυτά πρέπει να επιστραφούν στην κατεχόμενη από τουρκομογγόλους Πέργαμο;

Τους ανήκουν;

Aslan είπε...

Aιολε δεν αντεχεσε. Εισαι πολυ κουραστικος και λαφαζανης.

.....

Παντως το μουσειο εγινε. Αυτο ειναι το μονο σημαντικο. Αντε να επιστραφουν και τα "ελγινεια" να ησυχασει και η ψυχη της Μελινας.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Όντως, παραδόξως είσαι μέσα στο θέμα, χε, χε.

@ Aslan

Νομίζω ότι αυτή τη φορά τον αδικείς.

αιολος είπε...

Στον αγαπητό μου Ασλαν προκαλώ αποστροφή και δια της ανάσας μου, πέρα από αυτό έχω να σου πω Μιχάλη ότι ο Ασλαν είναι φανατικός αναγνώστης μου (για να με πιάσει κάπου και "να μου την πει").
Αγαπητέ μου Ασλαν μου είσαι συμπαθέστατος.

Πέρα των επαίνων νομίζω ότι το κτήριο εξωτερικά δεν δένει με τον περιβάλλοντα χώρο, θα έπρεπε κα τα την γνώμη μου να έχει στοιχεία πιό κλασικά, βέβαια άκουσα την άποψη ότι οι κολώνες του έγινα από μπετό και όχι από μάρμαρο ή επένδηση μαρμάρου διότι "Τα μαρμαρα είναι μόνο της Ακρόπολης", εμένα δεν με έπεισε.

αιολος είπε...

Tώρα φαντάζομαι θα πρέπει να βρεθεί ένας αρχιτέκτονας να κάνει μια μελέτη την "κλασικοποίηση " του κτηρίου, έτσι θα βγουν και μερικές μίζες ακόμα, για τους "αθώους" του ελληνικού κοινοβουλίου.

αιολος είπε...

Tην νέα ανάρτηση που θα βάλω στο μπλοκ μου δέστε την ........... διασταυρώνω στοιχεία.

kyriakos είπε...

Μιχάλη πήγα στο μουσείο προχθές και έφαγα πόρτα..

Δεν ηττήθηκα, όμως θα ξαναπάω αύριο και θα βγάλω και πολλές φωτογραφίες...


Απο έξω φαίνεται υπέροχο όμως!

..και δυστυχώς και άδειο λόγο απύθμενης βλακείας.

είς αύριο τα ωραία και νεότερα!

Phivos Nicolaides είπε...

Οτιδήποτε προάγει τον πολιτισμό και την παιδεία είναι παρήγορο και θαυμαστό!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΑΙΟΛΕ δεν επιασες τιποτε απο αυτα που σου ειπε ο Πιττας;

Κανει σιορ εβαρεθηκαμεν σε..
Εκαταντησες ενας ανοητος γ
λαφυρος,φαφλατας,ψευτοελληναρα
ς,σπαστικος...

ΑΦΑΝΕΙΩΤΗΣ
ΒΑΡΩΣΙ

kyriakos είπε...

ΤΑΤΑΑΑΑΑ...

Ανέβασα φωτογραφίες απο το νέο μουσείο!

''ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός'' :)


Απολαύστε υπεύθυνα..

αιολος είπε...

Εσύ τι πιστεύεις τώρα ότι γιατί δεν έδωσα συνέχεια; Αν και ήταν σαφέστατη η απάντησή μου ........ για μένα αυτή η αντίδραση του Κου Πίττα ήταν αντίδραση ανθρώπου που είναι σε αδιέξοδο και επιλέγει τον δρόμο που ακολούθησε και δεν του αξίζει πραγματικά, θέλω όμως να σταθώ στην δική σου συμπεριφορά ΑΦΑΝΕΙΩΤΗ από το ΒΑΡΩΣΙ για να δούμε τι ακριβώς κάνεις εσύ.....

Κάθεσαι εκ του αφανούς και παρακολουθείς χωρίς να συμμετέχεις, βλέπεις λοιπόν το ξέσπασμα ενός ανθρώπου και σκέπτεσαι "τώρα ο αίολος θα απαντήσει με ανάλογες βρισιές" και αυτό σε κάνει να χαίρεσαι διότι σαν άτομο του ρωμαϊκού ιπποδρόμου διψάς από θέαμα για να διασκεδάσεις χαμηλά ζωώδη ένστιχτα σου, όταν λοιπόν δεν απαντώ εγώ και για να προφυλάξω τον εαυτό μου αλλά και γιατί κατάλαβα και την θέση του Κου Πίττα, εσύ νοιώθεις ότι δεν εκπληρώνεται η βλακώδης χαιρεκακία σου και σκέφτεσαι θα μπω να υπενθυμίσω στον αίολο την αναφορά του Κου Πίττα, έτσι έστω και αν με βρίσει θα προκαλέσω αυτό που δεν έγινε, δηλαδή την γελοιοποίηση αμφοτέρων.

Αυτό δεν συνέβη ΑΦΑΝΕΙΩΤΗ από το ΒΑΡΩΣΙ;

Να σε ρωτήσω κάτι, από τα γραφόμενά σου υποθέτω ότι είσαι "προοδευτικός" σωστά; Αν ανήκεις στο χώρο των εθνικιστών ΛΥΠΑΜΑΙ, στον χώρο μας δεν χωρούν σκουλήκια. Αλλά και στον χώρο της αριστεράς που εγώ γνώρισα "τύποι" με τέτοια λογική απομονωμένοι ήταν, τώρα δεν ξέρω πως έχει ο χώρος αυτός μπορεί να χωρούν μέχρι και σαν εσένα "οπαδοί".

αιολος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη σου Μιχάλη, Θα την προβάλω και εγώ.

aiolos είπε...

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=156546&p=2062298#p2062298

Aslan είπε...

αιολε αρεσκει μου που απαντας στον ευατο σου στο φορουμ.

Χμ... σχιζοφρενεια?

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου Ασλάν το φόρουμ δεν είναι μια περίπτωση μονολόγου δες μερικά στατιστικά του:

Στατιστικά

• Σύνολο δημοσιεύσεων 1.902.389
• Σύνολο θεμάτων 71.041
• Σύνολο μελών 9.104

Που απάντησα αγαπητέ μου στον εαυτό μου; :-)))

Θα σου συνιστούσα να δεις μερικά από τα νήματά μου πχ τώρα γράφω στην ιστορία "ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ", ντάλα καλοκαίρι και έχω 940 αναγνώσεις, έχω ασλάν ανοίξει πολλά νήματα που κάτω από 3500 αναγνώσεις δεν πέφτουν.

Τα ίδια θέματα τα βάζω και εδώ ( για κάποιους λόγους) και εδώ τα ίδια αποτελέσματα υπάρχουν.

http://www.freeforums.gr/

αιολος είπε...

Eδώ αγαπητέ Ασλάν :

http://www.freeforums.gr/index.php/topic,2296.0.html

με 4.050 αναγνώσεις

και εδώ:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=119306

με 5.500 αναγνώσεις έχω βάλει νήμα με Αφίσες κύρίως από την ΕΣΣΔ, δες το.

αιολος είπε...

Aγαπητέ Μιχάλη ....... επί αυτών των σκέψεών μου έχεις κάτι να πεις;

http://aiolos-mavro.blogspot.com/2009/06/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Mixali,
Diavasa thn anakoinosi tou AKEL. An den kano lathos yparxei mia prosektiki prospatheia diaxorisis tou ellinikou politismou apo ton diko mas. H kano lathos.

Oso gia thn diaxorisi metaksi Ellinon kai Kyprion , i diki moy empiria einai oti se afti protostatoun meli/ipostirixtes tou AKEL.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε

Προσωπικά δεν διαβλέπω αυτό που λες.
Το ΑΚΕΛ πάντα είναι προσεκτικό στις διατυπώσεις του.

Όσο για το δεύτερο αν έχεις κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό που λες, ευχαρίστως θα τα μελετήσω.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://vioperdosas.net/][img]http://vioperdosas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]sales purchase software, [url=http://sapresodas.net/]make windows xp look like vista[/url]
[url=http://sapresodas.net/]educational software sales[/url] student academic software buy cheap computer software
microsoft office 2007 software [url=http://sapresodas.net/]which software to buy[/url] microsoft software service
[url=http://sapresodas.net/]get microsoft office cheap[/url] or selling software
[url=http://sapresodas.net/]coreldraw x3 graphics suite[/url] adobe picture software
kaspersky [url=http://vioperdosas.net/]academic & collegiate software[/url][/b]

Ανώνυμος είπε...

advantages and disadvantages of thermoluminescence dating [url=http://loveepicentre.com/]yahoo personals us[/url] free japanese personals http://loveepicentre.com/ singles pages

Ανώνυμος είπε...

http://rxonline.in/revia/revia
[url=http://rxonline.in/zestril/on-line-zestril]drug abuse mice game[/url] medicine pre launch preparations [url=http://rxonline.in/hypertension/pulmonary-hypertension-and-heoptysis]pulmonary hypertension and heoptysis[/url]
drug stability study solid dosage form http://rxonline.in/linezolid/intravenous-linezolid
[url=http://rxonline.in/orlistat/non-prescription-orlistat]viagra and inventor and pfizer[/url] osteoporosis drug abuse [url=http://rxonline.in/zetia/zetia-ineffective]zetia ineffective[/url]
cause and effect essay about drug addicts http://rxonline.in/reglan/reglan-to-increase-producion-of-breast-milk
[url=http://rxonline.in/zyban/medications-online-zyban-sr]erectile dysfunction device[/url] missouri board of pharmacy newsletter [url=http://rxonline.in/zocor/zocor-pros]zocor pros[/url] fenantl drug reactions [url=http://rxonline.in/risedronate/buy-risedronate]buy risedronate[/url]

Ανώνυμος είπε...

http://newrx.in/escitalopram/citalopram-price-escitalopram
[url=http://newrx.in/restlessness/restlessness-after-epidural-steroid-injection-forums]blackberry 8130 applications drug wars[/url] drug candy [url=http://newrx.in/inderal/what-is-inderal-used-for]what is inderal used for[/url]
drugs that constrict the pupils http://newrx.in/remeron/can-i-get-high-on-remeron
[url=http://newrx.in/methylprednisolone/methylprednisolone-and-bulging-disc]alphabetical drug list prescription[/url] atlantic school of pharmacy supplemental application [url=http://newrx.in/xeloda/xeloda-interacts-with-cimetidine]xeloda interacts with cimetidine[/url]
strcutural factors lead to sell drugs http://newrx.in/inderal/circadian-sleep-disruption-and-inderal
[url=http://newrx.in/weight-loss/pure-weight-loss-program]drug code[/url] buy cialis online viagra [url=http://newrx.in/impotence/avodart-and-impotence]avodart and impotence[/url] college pharmacy oregon [url=http://newrx.in/diphenhydramine/what-is-the-chemical-diphenhydramine]what is the chemical diphenhydramine[/url]

Ανώνυμος είπε...

http://webhealthcentre.in/anacin/anacin-caplets
[url=http://webhealthcentre.in/amiodarone/adverse-effects-amiodarone-e-code]ian dury and the blockheads sex and drugs and rock[/url] three category of ophthalmic drugs [url=http://webhealthcentre.in/health-mag/behtlehem-public-health]behtlehem public health[/url]
kylie love is the drug http://webhealthcentre.in/health-care/wy-health-insurance-for-preganet-women
[url=http://webhealthcentre.in/anastrozole/anastrozole-pathology]list of teratogenic drugs[/url] australian medical board ami erectile dysfunction [url=http://webhealthcentre.in/cyclophosphamide/cyclophosphamide-before-lung-transplant]cyclophosphamide before lung transplant[/url]
vardenafil hydrochloride marketed as levitra patient http://webhealthcentre.in/health/documented-health-concerns-for-workers-in-the-masonry-field
[url=http://webhealthcentre.in/ropinirole/ropinirole-and-crush-tablet]drugs and the effects[/url] club drugs 2005 and present [url=http://webhealthcentre.in/prometrium/prometrium-and-infertility]prometrium and infertility[/url] prostate removal erectile dysfunction [url=http://webhealthcentre.in/anastrozole/arimidex-anastrozole]arimidex anastrozole[/url]

Ανώνυμος είπε...

shaver auto san bernardino http://autoexpress.in/mercury/mercury/marauder/accessories auto hause
[url=http://autoexpress.in/seat/bak/seat/bang]dodge dealership in plymouth wi[/url] mercedes 350 sdl for sale [url=http://autoexpress.in/saab/q/by/saab]q by saab[/url]
colt 1911 auto builders kits http://autoexpress.in/rally/rally/race/cars/for/sale
[url=http://autoexpress.in/saleen/saleen/c/pillar]volvo automobile specifications on line[/url] garantie automobile location [url=http://autoexpress.in/radiator/capa/radiator]capa radiator[/url]
what can i sue for in an automobile accident http://autoexpress.in/motors/types/of/linear/induction/motors
[url=http://autoexpress.in/plymouth/sweet/william/whitecraft/susan/cole/plymouth]mercedes truck engine power output[/url] how to get handicapped decal for automobile parking in georgia [url=http://autoexpress.in/mazda/mazda/b2000/tailgate/hinges]mazda b2000 tailgate hinges[/url]

Ανώνυμος είπε...

travel smart wrinkle free clothing http://greatadventures.in/tour/young-wild-things-tour-management kemah travel
[url=http://greatadventures.in/adventure/adventure-holidays-in-british-columbia]travel talk[/url] do you need a travel passport to travel to spain [url=http://greatadventures.in/vacation-packages/romantic-vacation-package]romantic vacation package[/url]
punishment for misuse of government travel card http://greatadventures.in/airlines/hellios-airlines
[url=http://greatadventures.in/tours/canoe-overnight-tours]travel deal from canada[/url] south india travel guide [url=http://greatadventures.in/vacation-packages/california-vacation-package-htm]california vacation package htm[/url]
wearing contact lenses international travel http://greatadventures.in/airline/tam-airline-usa how does email travel from sender to recipient [url=http://greatadventures.in/adventure/paranormal-adventure-games]paranormal adventure games[/url]

Ανώνυμος είπε...

kleine klaagmuur http://topcitystyle.com/pepe-jeans-london-hoodies-brand52.html travel chanel [url=http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=2423]shoes omg shoes[/url] michael klein
http://topcitystyle.com/54-one-ply-windbreaker-jackets-size9.html anne klein full length down coat [url=http://topcitystyle.com/sky-blue-men-underwear-color96.html]history of clothes[/url]

Ανώνυμος είπε...

unique mens casual shoes http://topcitystyle.com/46-men-size4.html designers and architects ofallon il [url=http://topcitystyle.com/d-amp-g-dolce-amp-gabbana-women-t-shirt--item1912.html]sharepoint designer templates[/url] play some fashion games
http://topcitystyle.com/pecci-men-brand16.html abused shoes [url=http://topcitystyle.com/purple-pullover-color37.html]male dog clothes[/url]

Ανώνυμος είπε...

sunpak auto 522 service manual http://carautonews.in/cadillac/cadillac-lovers volkswagen brazil parts saveiro manual
[url=http://carautonews.in/auto-info/do-it-yourself-auto-repair-questions]how to terminate an auto lease early[/url] california automobile title law [url=http://carautonews.in/car-racing/english-classics-in-flat-season-horse-racing]english classics in flat season horse racing[/url]
infiniti automobile http://carautonews.in/ford/aftermarket-wide-body-kits-for-2000-ford-mustang
[url=http://carautonews.in/chrysler/chrysler-a-body-restoration-parts]auto unstuck wow[/url] automobile navagation [url=http://carautonews.in/bikes/chevy-powered-bikes]chevy powered bikes[/url]
problems with 2003 dodge stratus wiper motors http://carautonews.in/bike-com/mini-bike-websites
[url=http://carautonews.in/auto-co/auto-paint-interior]dodge neon pedals[/url] automobile organizers [url=http://carautonews.in/fiat/fiat-allis-fd255]fiat allis fd255[/url]

Ανώνυμος είπε...

free fat porn gallery http://theporncollection.in/incest/incest-queens-sex-galleries
[url=http://theporncollection.in/gay-porn/gay-bath-houses-guides]masturbtion lubricants[/url] hentai games robo flash [url=http://theporncollection.in/masturbating/lolita-masturbating-torrent]lolita masturbating torrent[/url]
discount sexy shoes http://theporncollection.in/moms/poems-from-moms-to-daughters
[url=http://theporncollection.in/best-porn/best-porn-removal-from-pc]free 20meq adult movies[/url] coconut oil lubricant suppository [url=http://theporncollection.in/masturbating/oriental-shemales-masturbating]oriental shemales masturbating[/url]
xxx sample videos free http://theporncollection.in/porn-girl/country-girl-porn-thumbnails
[url=http://theporncollection.in/porn-galleries/pirates-of-the-carribean-porn-videos]sluts doing anal[/url] free adult entertainment sites [url=http://theporncollection.in/incest/hentai-incest-doujins]hentai incest doujins[/url]
men masterbating porn http://theporncollection.in/orgy/foot-slave-boy-in-femdom-orgy
[url=http://theporncollection.in/gay-xxx/huge-black-cock-gay-porn]team raven hentai[/url] free naruto hentai xxx [url=http://theporncollection.in/gay-male/gay-white-fucking-asian-boys]gay white fucking asian boys[/url]

Ανώνυμος είπε...

kaspersky mobile antivirus http://www.orderphonetoday.com/page3.html destiny mobile homes sales [url=http://www.orderphonetoday.com/k902-quad-band-with-bluetooh-touch-screen--item115.html]team mobile cell phone[/url] create windows mobile applications

Ανώνυμος είπε...

free clip art clothes hangers http://luxefashion.us/white-pink-women-color48.html gucci thong sandles [url=http://luxefashion.us/?action=products&product_id=791]basketball shoes wholesale[/url] the boston chanel
http://luxefashion.us/turquoise-white-men-color98.html zurich chanel [url=http://luxefashion.us/denim-blue-armani-color7.html]calvin klein comforters[/url]

Ανώνυμος είπε...

shear vs tensile allowable stress [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/gastrointestinales.htm]gastrointestinales[/url] cholesterol ester liquid crystals http://usadrugstoretoday.com/contact.htm
etiology of type 1 diabetes mellitus [url=http://usadrugstoretoday.com/products/myambutol.htm]myambutol[/url] aidrondack medical center [url=http://usadrugstoretoday.com/products/purinethol.htm ]premier value blood pressure ceoo44 [/url] asp blood test
locked in syndrome [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/cardiovascular.htm]cardiovascular[/url] fsa and disability and health care premium deductions http://usadrugstoretoday.com/products/serevent.htm
ron paul drugs [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/l.htm]Buy generic and brand medications[/url] allied health videos [url=http://usadrugstoretoday.com/products/ophthacare.htm ]anal herpes pictures [/url] borderline personality disorder genetic

Ανώνυμος είπε...

european dance shoes http://luxefashion.us/m-club-wear-size5.html sexy clothes [url=http://luxefashion.us/white-blue-shirts-color55.html]graphic designer[/url] msypace fashion layouts
http://luxefashion.us/fendi-classic-denim-brand41.html laurence fishburne movies [url=http://luxefashion.us/family-guy-underwear-brand100.html]best resume graphic designer[/url]

Ανώνυμος είπε...

coco chanel designs http://www.thefashionhouse.us/turquoise-dolce-amp-gabbana-color85.html eliminate campfire smell from clothes [url=http://www.thefashionhouse.us/?action=products&product_id=1425]clothes of veracruz[/url] classic boys shoes
http://www.thefashionhouse.us/s-sport-zip-jacket-and-pants-size10.html career clothes for woman [url=http://www.thefashionhouse.us/beige-tops-shirts-with-colar-color5.html]lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off[/url]

Ανώνυμος είπε...

teen fashion show http://topcitystyle.com/grey-and-black-jackets-amp-sweatshirts-color149.html bvlgari bulgari designer glasses frames [url=http://topcitystyle.com/khaki-multicolored-men-color115.html]ralph lauren shower curtains[/url] urban fashion outfits and ufo
http://topcitystyle.com/50-casual-size2.html mark stoecklein [url=http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=1040]clothes for cats[/url]

Ανώνυμος είπε...

http://xpv.in/amoxil/amoxil-500
[url=http://xpv.in/cialis/genric-cialis]presciption drugs online covered by health care[/url] pictures of drugs of abuse [url=http://xpv.in/amitriptyline/amitriptyline-tab-25mg]amitriptyline tab 25mg[/url]
drugs ambien http://xpv.in/ramipril/ramipril-vesdil
[url=http://xpv.in/ramipril/ramipril-hydrochlorothiazide]asprin with other drugs[/url] railroad drug screening [url=http://xpv.in/doxepin/doxepin-dose-for-stress-urinary-incontinence]doxepin dose for stress urinary incontinence[/url]
over the counter medicine description t90 http://xpv.in/domperidone/domperidone-ratinidine-drug-interactions
[url=http://xpv.in/domperidone/domperidone-ratinidine-drug-interactions]york college pharmacy[/url] pass drug test blogs [url=http://xpv.in/anafranil/anafranil-downs-syndrome]anafranil downs syndrome[/url] drug addiction slogan [url=http://xpv.in/divalproex/divalproex-sodium-off-label-uses]divalproex sodium off label uses[/url]

Ανώνυμος είπε...

usa casinos online http://lwv.in/joker/party-joker-sweet-caroline blackjack cheat sheet
[url=http://lwv.in/roulette/roulette-doubling]silver slipper casino ms[/url] new yor lottery [url=http://lwv.in/joker/the-joker-and-the-thief-by-mother-wolf]the joker and the thief by mother wolf[/url]
carolina tar heels playing cards http://lwv.in/jokers/jokers-novelties
[url=http://lwv.in/online-casinos/long-island-casinos]national gambling impact study commission[/url] pijat plus joker [url=http://lwv.in/lottery/ma-lottery-facts]ma lottery facts[/url]
baby bingo free printable shower http://lwv.in/casino-online/state-line-casino-in-wendover promotional items poker playing cards [url=http://lwv.in/poker-online/outcasts-of-poker-flats-on-audio]outcasts of poker flats on audio[/url]

Ανώνυμος είπε...

photo to movie review [url=http://moviestrawberry.com/films/film_octopus/]octopus[/url] porn movie review http://moviestrawberry.com/films/film_gekijo_ban_burichi_za_daiamondo_dasuto_riberion_mo_hitotsu_no_hyorinmaru/ free cum shot movie clips
the avariary movie come [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ronnie/]ronnie[/url] dove evolution movie mpeg http://moviestrawberry.com/films/film_as_time_goes_by/ jack ass the movie 2
movie release for winter of 2007 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_cameron_s_closet/]cameron s closet[/url] yes giorgio movie
movie african adventure 3 d [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_four_horsemen_of_the_apocalypse/]the four horsemen of the apocalypse[/url] e town movie palace http://moviestrawberry.com/films/film_river_of_no_return/ lesbian movie gallery
porn movie called sweet georgia peaches [url=http://moviestrawberry.com/films/film_tango_tangles/]tango tangles[/url] free movie triva questions http://moviestrawberry.com/films/film_the_santa_clause/ free oral sex movie

Ανώνυμος είπε...

I noticed you guys had been talking about high heels and I wanted to share something with you that you may be interested in...

A little over 2 years ago, my husband and I were married in Los Angeles, California. Unfortunately, the day of our wedding was spoiled with rain. We had been having the wedding out on the grass and believe it or not, I was wearing high heeled shoes! They have been ruined by the end from the day :(

Despite the fact that this was one in the worst experiences I've ever had with my shoes, it truly led my sister in law to create a product which is just awesome! It's already been featured on TV shows like the Girls of the Playboy Mansion, as well as the show Kendra.

Heels Above will help you protect your costly heels from sinking in mud, slipping in cracks, and walking on sand and gravel. It's a new item, and I thought I'd share it with all of you.

They're taking orders now. It is possible to order one pair, or a few dozen for your big wedding day.

I hope you guys like it... If you have any questions, feel free to drop them an email on their web site:
[url=http://www.heelsabove.com]Heels Above[/url]

Here's a photo of it in action:
[img]http://www.heelsabove.com/images/carousal_big/7.jpg[/img]

Lex

Ανώνυμος είπε...

basis zorgverzekering vergelijken zorgverzekering aanvragen ziekenfonds goedkope ziekteverzekering
My weblog : goedkoopste zorgverzekering studenten

Ανώνυμος είπε...

Definitely consider that that you stated. Your favourite justification appeared to be on the internet the easiest
factor to take into account of. I say to you, I definitely
get irked while other folks think about concerns that they just do not recognize about.
You controlled to hit the nail upon the highest as neatly as defined out the
whole thing without having side-effects , other folks can take a
signal. Will likely be again to get more. Thanks
Also see my web page - tmj symptons

Ανώνυμος είπε...

Point of view with your endorse unbowed variations in
technique, nutritional suppliments are besides encouraged,
especially mineral supplimentation. Nuisance in your shaver's paw interferes the flexor tendons, formed by the carpal clappers and the flexor retinaculum. Hence, non-steroidal anti-inflammatory drugs can melody wrong posture when posing reaching. Some other possible campaign of carpal tunnel is arthritis, which is more austere than handwriting the more sleight you volition profit in the action.

Also visit my website ... carpal tunnel doctor Baldwin City
Also visit my webpage ; carpal tunnel doctor Baldwin City

Ανώνυμος είπε...

Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
Please let me know where you got your theme. Cheers
Here is my site ; perfumes

Ανώνυμος είπε...

During treаtmеnts, уou tеstamеnt remain to the full Tantric Massage,
I reаchеd o'er and raised the Plane all the way to her waistline, all exposing her thighs.

My web site sensual Massage london

Ανώνυμος είπε...

Very rapidly this site will be famous among all blogging and
site-building visitors, due to it's fastidious posts

Also visit my web blog; Diet 22 Cr

Ανώνυμος είπε...

There are so many ways to use brick, block, slabs, rocks, gravel
and other stone formations. This running water will in fact speed up your removal of the
water and with a simple flip of the valve can add water to the fish tank.
Also onsite is a physics lab, which is in The underground psychic lab is in
use today, by the University of Minnesota.

my webpage :: mining

Ανώνυμος είπε...

Your reρort offerѕ ѵerified useful to me personally.
It’ѕ vеry eԁuсаtiоnal аnd you are naturally vеrу
ωell-informed in this аreа. You poѕsess оpened my οwn eyеs іn
oгder tо diffегent thoughts аbοut this ρartіculaг mаtter along with intereѕting аnd stгong cοntent.
My site :: buy viagra

Ανώνυμος είπε...

Currently it sounds like Movable Type is the preferred blogging platform available right now.
(from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Also visit my page; ford ranger

Ανώνυμος είπε...

I read this post completely about the resemblance of most up-to-date and previous technologies, it's amazing article.

My page :: natural penis enlargment

Ανώνυμος είπε...

Here is the complete guide to create custom keyboard shortcuts for Google Chrome which you can start browsing websites on rapid speed.
When you decide to buy the Flight simulator Game,
then first you have to be sure that exactly what
are you want. The atmosphere parameters calculated
are: temperature, dew point, pressure density, wind (three-dimensional) and visibility.
As with most of the electronics, the main enemy of golf simulator is the dust.
Yes, it may be true, but the training flights are different.

Ανώνυμος είπε...

I advise this 100 payday loan organization to absolutely everyone
regardless of your economic circumstance. There exists a
program for everybody in spite of if there's a fantastic credit background or if there are a few blemishes. http://www.revdupriders.net will honestly and realistically function with you right up until all solutions are exhausted plus the most effective situation is obtained for that customer.

Ανώνυμος είπε...

There's definately a lot to know about this subject. I love all of the points you made.

Check out my blog post ... canfriends.com

Ανώνυμος είπε...

Hello just wаnted to give you a quiсκ heads up.
The tеxt in уοur аrtіcle seеm to be running
off the screen in Chrome. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'ԁ post to let
уou know. The layout look gгeаt though!
Hope you get the problem resolveԁ sоon.
Cheers

Feel free to ѕurf to my ρage - 3ԁ animal tattoos
()

Ανώνυμος είπε...

I liκe thе helpful informatiοn you supply
on your artiсles. I will booκmarκ your weblog and checκ onсe
more гight here frequently. I аm modеrately ceгtain I'll be informed many new stuff proper right here! Good luck for the next!

my web-site ... www.moodlekurse.org/user/view.php?id=52574&course=1

Ανώνυμος είπε...

Hello! I could have sworn I've been to this website before but after reading through some of the post I realized it's new to me.

Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll
be book-marking and checking back often!

My blog post - hacking software

Ανώνυμος είπε...

whoah this weblog is excellent i love studying your articles.
Keep up the good work! You recognize, a lot of individuals
are looking round for this info, you could help them greatly.


Feel free to surf to my web page - zubzero
refrigerator Dunedin [www.youtube.com]

Ανώνυμος είπε...

Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just extremely fantastic. I actually like what you've
acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can't wait to read far
more from you. This is actually a great website.


Feel free to surf to my webpage :: Appliance Repair Tampa