Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Σε αυτό τον τόπο φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό ζωής να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην κυβέρνηση με απώτερο σκοπό να πληγούν οι συνομιλίες.

Αυτοί οι κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι ενεργούν με αυτό τον τρόπο για δύο λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι η αντίθεση τους σε μια λύση του κυπριακού στη βάση της Δ.Δ.Ο. όπως αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία του τόπου και προωθείται από το 1974 και μετέπειτα.

Ο άλλος λόγος είναι το ότι κάποιοι ακόμα να χωνέψουν ότι στην εξουσία βρίσκεται η Αριστερά την οποία θεωρούν ως υπεύθυνη για το ότι κατέβηκε από την εξουσία ο τέως πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή κάποιων πολιτικών – ειδικά προερχόμενων από το ΔΗΚΟ – να επικρίνουν την κυβέρνηση για τα πάντα. Να την επικρίνουν ακόμα και για την εφαρμογή θεμάτων που οι ίδιοι ζήτησαν να εφαρμοστούν ή να δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Απτό δείγμα των όσων αναφέρουμε είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος που το τελευταίο διάστημα δεν κρύβει το άγχος του για να βρει κάτι να κατηγορήσει την κυβέρνηση. Τελευταία παραδείγματα οι επικρίσεις του για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και η κριτική του αναφορικά με την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος Χριστόφιας στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αντιφατικός ο Ν. Παπαδόπουλος

Θα σταθούμε στην τελευταία αναφορά.

Ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε (20/1/2010) τον πρόεδρο Χριστόφια για το περιεχόμενο της επιστολής του.

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος στην επιστολή του κάνει σύγκριση των τουρκικών θέσεων που κατάθεσε ο κ. Ταλάτ πριν την έναρξη του πρώτου γύρου των εντατικών συνομιλιών με το σχέδιο Ανάν για να καταδείξει ότι η τουρκική πλευρά προχώρησε πιο πέρα από τις θέσεις που αποδέχθηκε μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε από την ε/κυπριακή πλευρά λόγω του περιεχομένου του αλλά και της διαδικασίας στη βάση της οποίας εμφανίστηκε αυτό μπροστά στον κυπριακό λαό.

Ο Ν. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτες τόσο τις προτάσεις Ταλάτ για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης όσο και την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε λοιπόν απαράδεκτη την επιστολή «επειδή για να ξεφύγουμε από την τουρκική αδιαλλαξία παραπέμπουμε στο σχέδιο Ανάν (…) Γιατί επομένως (διερωτήθηκε) παραπέμπουμε σε εκείνες τις απαράδεκτες πρόνοιες για να αποτρέψουμε την υιοθέτηση των απαράδεκτων προνοιών που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Ταλάτ;».

Κατηγορεί, επομένως, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με τη σύγκριση που κάνει στην επιστολή του, του σχεδίου Ανάν με τις τουρκικές προτάσεις στην ουσία παραπέμπει σε επαναφορά του σχεδίου Ανάν!

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε άλλη άποψη στις 10 Ιανουαρίου 2010. Ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερο»:

- Συμφωνείτε με το περιεχόμενο του εγγράφου για την ομοσπονδία που θα δοθεί στο λαό για να ενημερωθεί;
Το συγκεκριμένο έγγραφο απέχει από την πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι γενικές και αόριστες αρχές που καταγράφονται στο έγγραφο ήδη έχουν καταστρατηγηθεί από τις προτάσεις που εμείς έχουμε καταθέσει στις διαπραγματεύσεις, αλλά και από τις υποχωρήσεις μας. Επομένως, παρά να αναλωνόμαστε σε ακαδημαϊκές συζητήσεις, πιο χρήσιμο θα ήταν να ετοιμαστεί και ένα συγκριτικό έγγραφο το οποίο να περιέχει τι προνοούσε το σχέδιο Ανάν για τη διακυβέρνηση, τι έχουμε εμείς εισηγηθεί και τι έχει γίνει αποδεκτό από την άλλη πλευρά. Με ένα τέτοιο έγγραφο πραγματικά θα ενημερωνόταν η κοινή γνώμη για τη λύση και θα μπορούσε να κρίνει ο καθένας εάν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, χειρότερο ή ίδιο με το σχέδιο Ανάν.

Με άλλα λόγια, ο Ν. Παπαδόπουλος ζητούσε από τον πρόεδρο Χριστόφια να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε με την επιστολή του!

Είναι όμως και το άλλο.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Προέδρου Χριστόφια, είπε ότι το έγγραφο του κ. Ταλάτ είναι απαράδεκτο, έπρεπε και πρέπει να απορριφθεί και δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση σε αυτές τις συνομιλίες.

Διερωτόμαστε: Πράγματι ο Ν. Παπαδόπουλος δεν παρακολούθησε τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου που έγιναν στις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Ή παραπλανεί συνειδητά;

Ρωτούμε διότι ο Δ. Χριστόφιας στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε τρεις φορές ότι οι τουρκικές προτάσεις που κατέθεσε ο Μ. Α. Ταλάτ δεν έγιναν αποδεκτές:

- «Η αντίφαση είναι ότι ενώ θέλει να υπάρξει πρόοδος, από την άλλη οι προτάσεις ή το χαρτί το οποίο μας έχει διαβιβάσει μέσω των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο επεξεργάστηκαν στην Άγκυρα, είναι και αδιάλλακτο, είναι και αρνητικό, είναι και απαράδεκτο και εμείς δεν το δεχθήκαμε ως βάση για διαπραγμάτευση. Υπάρχει αυτή η αντίφαση».

- «Είναι απαράδεκτες οι λεγόμενες προτάσεις, τις απορρίπτουμε και δεν δεχόμεθα να τις συζητήσουμε».

- «Ας μην προδικάσουμε λοιπόν πως το γεγονός ότι έβαλαν στο τραπέζι και δεν δεχθήκαμε να το συζητήσουμε ένα έγγραφο απαράδεκτο, σημαίνει ότι χάθηκε το παιχνίδι της όλης προσπάθειας».

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ παραπλανεί.

Ο κ. Χριστόφιας ξεκαθάρισε επαρκώς ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή συζήτησης των τουρκικών προτάσεων, αλλά αυτές έχουν απορριφθεί και δεν γίνονται αποδεκτές ούτε για συζήτηση.

Σε τι αποσκοπεί, λοιπόν, η δήλωση Παπαδόπουλου ότι ο πρόεδρος έπρεπε και πρέπει να απορρίψει τις συγκεκριμένες προτάσεις; Αφού ήδη το ξεκαθάρισε ότι δεν τις αποδέχθηκε.

Αν ο Ν. Παπαδόπουλος προσπαθεί να παραπλανήσει και να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσει τότε λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι προσφέρει χείριστη υπηρεσία στον τόπο.

Αν το κάνει συνειδητά ή όχι δεν έχει και τόση σημασία αν και απ’ ότι φαίνεται οι κατ’ επανάληψη παραπλανητικές δηλώσεις δεν φανερώνουν αγαθή πρόθεση.

21 σχόλια:

Ελεύθερος είπε...

Πιστεύω ότι η μοίρα του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν προνοεί να τον κάνει ούτε ηγέτη ούτε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της Κύπρου. Σε λίγο καιρό η πολιτική ισχύς του θα εκμηδενιστεί κάτω από το μέγεθος της προσωπικότητας και της ωριμότητας του Μάριου Κάρραγιαν και του Μάρκου Κυπριανού. Αναμένω ότι μεταξύ Μάρκου και Νικόλα θα υπάρξει αντιπαράθεση και τη λύση θα δώσει η γνωστή Σολωμόντια μέθοδος σε νέα έκδοση. Στην καρδιά του Μάρκου το ΔΗΚΟ ως γέννημα θρέμμα του πατέρα του έχει άλλη ιερότητα, ενώ στην καρδιά του Νικόλα ως αντικείμενο "σφετερισμού" από τον πατέρα του, είναι απλά ένα αντικείμενο που ο ίδιος έχει την εντύπωση ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει για να ανεβεί πάνω από τη στάθμη της μετριότητας. Αλλά φευ. Μόλις του "δεικτεί" ο Μάρκος θα απαρνηθεί το ΔΗΚΟ και θα προσχωρήσει στο ΕΥΡΩΚΟ ή σε κάτι ανάλογο. Το οποίο με τη σειρά του θα συρρικνωθεί σε ποσοστά μηδέν κόμμα τόσον τοις εκατόν και θα διαλυθεί. Μετά τη διάλυση του ο Νικόλας θα κινδυνεύσει ακόμα και με δικαστική δίωξη! Πάντως η πολιτική του σταδιοδρομία θα τελειώσει εκεί.

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς, και πότε, πού και ποιός.

Κώστας Χαραλάμπους είπε...

Πάντως είναι αλήθεια ότι το παράκανε ο Νικόλας τελευταία.

Μπορεί να θεωρεί υπεύθυνο το ΑΚΕΛ επειδή έχασεν ο παπάς του αλλά ας μην νομίζει ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ακούει και τι βλέπει.

Προσωπικά δεν παρακολουθώ πολύ τα πολιτικά πράγματα στην Κύπρο (βρίσκομαι στο εξωτερικό) αλλά αντιλαμβάνομαι το τι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνεται να βρείτε άκρη με τον νικόλα. Δεν είναι εύκολο πράγμα.Υπάρχουν ψυχολογικά σύδρομα, έμμονες και νεύρώσεις κατα του προέδρου που δημιουργούν στον ίδιο τον νικόλα και την οικογένειά του τεράστια και αξεπέραστα τραύματα...

Γ.Ε. είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΥ) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΟΗΤΕΥΟΥΝ.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΣΜΑΙΝΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ, ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΝΦΙΒΑΛΛΩ ΣΟΒΑΡΑ.
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μιχάλη, εν εβαρήθηκες να γράφεις μαλακίες;

Ίνταλις τζε θωρείς τα εσύ τούτα τζε εμείς εν τα θωρούμεν;

εν νομίζω να εν τοσο παλαβός ο Νικόλας για να λαλεί τούτα που λαλείς.

Κώστας είπε...

Θωρεί τα τζαι ο Νικόλας,όπως τζαι πολύς κόσμος.Κάτι εν πάει καλά,εσύ ίνταλις εν θωρείς ανώνυμε;
Έσιει άχτιν ο άθρωπος,έσιει φιλοδοξίες

Meropi είπε...

Μπήκα στον πειρασμό να γράψω μια κακιούλα, αλλά δεν θα το κάνω. Σέβομαι το γεγονός ότι ακόμη δεν βρέθηκε η σωρός του πατέρα του.

John Charalambous είπε...

Παραπλανεί το ΑΚΕΛ...μα ποιο ΑΚΕΛ; Το ενωτικό ΑΚΕΛ ή το σημερινό μόρφωμα της Εζεκία Παπαϊωάννου;

Μιχαλάκη, μιας και είσαι τρέλλα, δε ρίχνεις μια ματιά στην επιτροπάρα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύυπρο, που ξεσκεπάζουν το παρελθόν των εργοδοτών σου;

Θα τους βρεις εδώ:
http://www.christofias-watch.blogspot.com
έμμισθο τσογλάνι

Μιχάλης είπε...

@ Ελεύθερος

Σίγουρα η κληρονομιά ενός ονόματος δεν προεξοφλεί και διαδοχή. Το θέμα όμως είναι ότι ο Νικόλας δεν έχει ούτε το ανάστημα αλλά ούτε την εμπειρία του πατέρα του. Και από την άλλη θεωρώ σημαντικό ότι εκδηλώνει μιαν εμπάθεια παρά πολιτική σκέψη και άποψη.

Μιχάλης είπε...

@ Κώστας Χαραλάμπους και Ανώνυμος 1/23/2010 2:39 μμ

Σίγουρα ο κόσμος παρακολουθεί τι γίνεται. Και επισημαίνει τις αντιφάσεις αλλά και την εμπάθεια με την οποία κάποιοι ασκούν πολιτική.

Μιχάλης είπε...

@ Γ.Ε.

Σίγουρα αγαπητέ μου φίλε αυτά που βλέπουμε και ακούμε μόνο απογοήτευση αλλά και προβληματισμό για το που το πάνε μερικοί πρέπει να δημιουργούν.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/24/2010 5:41 μμ

Δυστυχώς ο Νικόλας λέει αυτά που αναφέρω. Και είναι γραπτά. Και διερωτώμαι αν διάβασες αυτά που αντιγράφω από δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου. Δεν είναι δικές μου εφευρέσεις αλλά δηλώσεις του ίδιου.

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Σεβαστή η επιθυμία σου.

Μιχάλης είπε...

@ John Charalambous

Έχω παρατηρήσει ότι όταν γράφω κάτι συγκεκριμένο κάποιοι (περιλαμβανομένου κι εσένα) εξαφανίζεστε. Μπορεί να εμφανιστείτε για να βρίσετε ή να προσπαθήσετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση (καλή ώρα).

Προσωπικά δεν θα πέσω στο επίπεδο σου. Που αρχικά το έπαιξες ήπιος αλλά τελικά δεν άντεξες και φανέρωσες τον πραγματικό σου χαρακτήρα.

Εν πάση περιπτώσει θα κάνω την εξαίρεση και θα σου πω απλά ότι τόσον εσύ όσο και το συγκεκριμένο μπλογκ μπορείτε να νομίζετε ότι ανακαλύψατε την τασιηνόπιττα.

Αυτά που αναφέρονται είναι πασίγνωστα. Αυτά αναφέρονται και σε αφιερώματα που κάνει ακόμα και η «Χαραυγή» κατά καιρούς με την ευκαιρία διάφορων επετείων.

Μόνο στα δικά σας μυαλά υπάρχουν μυστικά και κρυμμένες πτυχές.

Εγώ απλώς θα ρωτήσω αν οι φίλοι σου τολμούν να δημοσιεύσουν τα έγγραφα των βρετανών αναφορικά με τα προβλήματα που τους δημιουργούσε η Αριστερά ιδιαίτερα την περίοδο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 το οποίο ίσως να μην το ξέρεις αλλά είναι το ΑΚΕΛ που το ξεκίνησε.

Και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα που ούτε καν τα ξέρετε κάποιοι και νομίζετε ότι κάνετε καμιά σπουδαία ανακάλυψη. Αλήθεια, γνωρίζεις ποιας οργάνωσης καταδικάστηκαν τα μέλη της με την κατηγορία συνωμοσίας ανατροπής του βρετανικού καθεστώτος;

Ελπίζω ότι θα πάρω κάποια απάντηση επί της ουσίας.

Όσον αφορά το έμμισθο τσογλάνι, φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ο κόσμος της δημοσιογραφίας. Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς ξεχωριστό θέμα.

John Charalambous είπε...

Έμμισθο τσογλάνι είσαι. Και συ και ο Πίττας και κάμποσοι άλλοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που κάμετε προπαγάνδα στερεοφωνική.

Ενα δεν μπορείτε να καταλάβετε.

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο, δεν θα γίνει. Γιατι αν γίνει θα ανατραπεί το status της οικονομίας και θα καταρρεύσει ο τόπος.

Αλλά είστε τόσο βλάκες που χοροπηδάτε σαν τα κουτάβια γύρω από τον Χριστόφια και πιστέψατε πως κάτι θα γίνει.

Ο δικός σας είναι ανίκανος.
Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι που ανατρέψατε τον Τάσσο αλλά που δεν καταλάβατε πως η πολιτική του εξασφάλιζε το μέλλον σας. Ηλίθιοι!

Μιχάλης είπε...

Φοβερά τα επιχειρήματα σου.

Με αποστόμωσες αγαπητέ μου.

Έτσι είναι, όταν δεν μπορούμε να απαντήσουμε βρίζουμε.
Τελικά έχετε μετατρέψειτο βρισίδι σε σπορ.

Μπράβο, και εις ανώτερα παιδί μου...

Τα γραπτά, βλέπεις, μένουν και δακτυλοδείχνουν το επίπεδο σας.

Unknown είπε...

Όπα-λάκια!

'Ανοιξα το διαδίκτυον για να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στον Mozart στο ιστολόγιο μου, είπα να κάνω μια βόλτα και από εδώ και έπεσα στο πιο πάνω μνημείο του Sir John Chalialambus...συγνώμη, Charalambous ήθελα να γράψω.

Ωραίο στυλ μεσιέ, ωραίο στυλ...τόσο ωραίο που από ένα σημείο και πέρα το "πως τα λέτε" καθιστά το "τι λέτε" παντελώς ανύπαρκτο.

Επιστρέφω πάραυτα στον Μότσαρτ...

Unknown είπε...

Όμως τελικά δεν αντέχω να μην σχολιάσω τούτο:

Η φράση "θα ανατραπεί το status της οικονομίας και θα καταρρεύσει ο τόπος" είναι ίσως εκρηκτικά ειλικρινής....γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς (το τι θέλει να πει ο ποιητής) αυτό που σημαίνει στην πραγματικότητα είναι το εξής:

"Δεν θα γίνει τίποτα, γιατί εδώ και χρόνια υπάρχει μία Α' άρχουσα οικονομική τάξη στην Κύπρο και αν αλλάξουν τα πράγματα θα μπουν και άλλοι και θα μικρύνει η πίττα..
Ε λοιπόν δεν θα γίνει γιατί εμείς καλομάθαμε να τρώμε και να πίνουμε μόνοι μας, δεν θα κάτσουμε να καταρρεύσουμε" (όχι η Κύπρος, εμείς)

Sir John....αυτό θέλετε να πείτε;;;

Αν ναι, ευχαρίστως και να το δεχτώ ως μία σοβαρότατη άποψη και να επιχειρηματολογήσουμε χωρίς επίθετα. Η προστασία του οικονομικού κατεστημένου που κινεί την οικονομία μιας χώρας, είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα -αν και εφ όσον- κινδυνεύει από μια άλλη κατάσταση. Αλλά...γιατί δεν το λέτε καθαρά λοιπόν;

Κάποιος το είχε γράψει κάποτε, πως εφ όσον υπάρχουν δύο οικονομικά κατεστημένα τόσο εδώ όσο και στα κατεχόμενα που άνθησαν μετά την εισβολή, Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει (με την έννοια της επανένωσης) που να χτυπιόμαστε κάτω.

Λοιπόν;;;

Τι θέλεις να πεις Sir John?

Unknown είπε...

* Νομίζω ο Άνευ είχε κάνει αυτή την ανάλυση...

Ανώνυμος είπε...

Ήντα πράμαν α;

Μόλις εζήτησεν ο Πήττας συγκεκριμένη συζήτηση εχάθηκε ο Ντζιόνης ο Χαραλάμπους.

Α ρε κοπέλια τζαι νομίζετε ότι έσιετε τζιαι θέσεις να προτάξετε.

Κρίμα σας ζάβαλλι μου, κρίμα σας.

Πέτρος είπε...

Ο Πήττας βαζει "δύσκολα" σε όλους και για αυτο προσπαθούνε να τον εβάλουνε στο περιθώριο. Γιατί τον εκτυπάνε οι απορριπτικοι και τον αγνοούν οι επανενωτικοι; Η μοίρα των ελεύθερα σκεπτόμενω σε αυτον τον τόπο είναι ο αποκεφαλισμός. Αλλού τους εχουν σε πρωτη ζήτηση. Όλα γήπεδο είναι δωπέρα φίλε μην το ψάχνεις. Δες και τη σημερινη του αναρτηση.