Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οι συνένοχοι των Τούρκων Ταλιμπάν (ΠΡΟΣΘΗΚΗ)



Οφείλω να ομολογήσω ότι ο τίτλος δεν είναι δικής μου έμπνευσης. Τον δανείστηκα από ένα άρθρο του πρώην συνδικαλιστή Ανδρέα Βασιλείου στις εφημερίδες την περασμένη βδομάδα.


Το άρθρο αυτό καταπιάνεται με δύο εκδηλώσεις που έγιναν και είχαν σχέση με τις δύο κοινότητες, η πρώτη ήταν μία διάλεξη ενός τουρκοκύπριου αρχαιολόγου με θέμα τα ισλαμικά μνημεία στην Κύπρο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Αρχαιολόγων και η δεύτερη ήταν η βραδιά ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής ποίησης που διοργάνωσε ο ΑΣΤΡΑ σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.


Το άρθρο του κ. Βασιλείου αντικατοπτρίζει ακριβώς το πνεύμα και το γράμμα εκείνων που με διάφορες προφάσεις αρνούνται να αποδεχτούν τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων και προτάσσουν διάφορα «πατριωτικά» συνθήματα για να έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους ότι πράττουν το σωστό.


Οι σκοποί και οι επιδιώξεις αυτών των κύκλων φαίνονται ξεκάθαρα μέσα από το άρθρο. Και μέσα από αυτό καταφαίνεται ποια λύση επιδιώκουν στο κυπριακό και γιατί εναντιώνονται στη λύση της Δ.Δ.Ο.


Ο αρθρογράφος επικαλείται μια δήλωση του… «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεώργιου Παπανδρέου μας λέει ξεκάθαρα ότι «Στην Κύπρο, εκ γενετής ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ένας πολιτισμός υπάρχει και αυτός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ και μια θρησκευτική κληρονομιά η ελληνορθόδοξη». (Τα κεφαλαία είναι στο κείμενο).


Ο γράφων δεν αντιτίθεται καθόλου στην θέση ότι η ιστορία της Κύπρου είναι κατεξοχήν ελληνική, όπως και το ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της είναι ελληνικός.


Όμως αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι ο πολιτισμός αυτός που αναπτύχθηκε στην Κύπρο δεν είναι επηρεασμένος και από άλλους πολιτισμούς που πέρασαν από τον τόπο αυτό.


Ωστόσο πίσω από τις λέξεις του κ. Βασιλείου υποκρύπτεται κάτι που πολλές φορές διατύπωσα στα άρθρα μου, ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν ένα κράτος καθαρά ελληνικό. Επιδιώκουν καθαρές λύσεις, ένα κράτος καθαρά ελληνικό. Αυτή είναι η πραγματική επιδίωξη αλλά δεν την λένε καθαρά.


Αν προεκτείνει κάποιος αυτή την επιδίωξη θα φτάσει στο συμπέρασμα ότι η καθαρή λύση σημαίνει και κάτι άλλο. Έλληνες να διοικούν μόνο Έλληνες.


Διότι σε τι άλλο παραπέμπει το ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει μόνο ένας πολιτισμός;


Σέβομαι τις απόψεις του καθενός. Αλλά σέβομαι δεν σημαίνει αποδέχομαι.

Ο γράφων σημειώνοντας τα πιο πάνω, δεν παραπέμπει στο ότι το κράτος της Κύπρου ήταν ή είναι ελληνικό. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.


Εκείνο που ενοχλεί είναι ότι οι κύκλοι αυτοί λένε ψέματα. Και αυτό το κάνουν κατ’ επανάληψη.


Στην προσπάθεια τους να πλειοδοτήσουν σε πατριωτισμό δεν διστάζουν να εκτοξεύσουν συκοφαντίες ενάντια στην άλλη άποψη αλλά και στα πρόσωπα που τις εκφράζουν. Και το πιο ανησυχητικό είναι το κάνουν χωρίς καμιά τύψη συνείδησης.


Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Αρχαιολόγων, ξέρω όμως πολύ καλά τι συμβαίνει με τον ΑΣΤΡΑ που ο κ. Βασιλείου κατασυκοφαντεί.


Γράφει:

«Παρόμοιες «εκδηλώσεις» και άλλα «επαναπροσεγγιστικά πανηγύρια» - διότι περί πανηγυριών πρόκειται- οργανώνονται, κατά καιρούς, πιθανόν μέσα στα πλαίσια της ούτω καλούμενης «καλλιέργειας ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους» και με τους έποικους φυσικά, αφού αυτοί ήδη είναι η πλειοψηφία στα κατεχόμενα οι δε Τουρκοκύπριοι σε μερικές δεκαετίες θα αφομοιωθούν πλήρως.

Ποτέ όμως δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη καταδίκης από τους οργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων, της ανελέητης καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς από τους Τούρκους Ταλιμπάν. Ούτε ασφαλώς της κατοχής, αφού «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «ο εθνικισμός και ο σοβινισμός» κ.τ.λ. και ούτε λέξη για την καταδίκη του Αττίλα».


Το ότι οι κύκλοι αυτοί ουδέποτε πίστεψαν στην επαναπροσέγγιση είναι γνωστό.


Ο κ. Βασιλείου φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει επαναπροσέγγιση διότι ουδέποτε

έλαβε μέρος έστω και σε μία τέτοια εκδήλωση. Διότι αν λάμβανε θα γνώριζε ότι τα όσα γράφει είναι έπεα πτερόεντα.


Μιλά για «ούτω καλούμενη» ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους. Να υποθέσουμε ότι αντιτίθεται και σε αυτό;


Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βασιλείου οφείλει να τα αποδείξει.


Οφείλει να αποδείξει ότι έστω και σε μία από τις εκδηλώσεις του ΑΣΤΡΑ συμμετείχε έστω και ένα έποικος. (Μιλώ για τον ΑΣΤΡΑ επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι).


Η άλλη και πιο σοβαρή συκοφαντία του κ. Βασιλείου αφορά το ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις ποτέ δεν άκουσε ούτε μία λέξη καταδίκης της θρησκευτικής μας κληρονομιάς, ούτε για την κατοχή και τον Αττίλα.


Προφανώς ο κ. Βασιλείου ουδέποτε συμμετείχε σε εκδήλωση του ΑΣΤΡΑ αλλά ούτε και άκουσε ποτέ έστω και μία εκπομπή του ΑΣΤΡΑ.


Διότι αν άκουγε, θα ντρεπόταν τουλάχιστον να γράψει τα όσα έγραψε, να ισοπεδώσει τα πάντα για να τα προσαρμόσει στις θέσεις του.


- Ο ΑΣΤΡΑ κ. Βασιλείου έκανε και εκπομπές για την καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα κατεχόμενα. Και το έκανε τον καιρό που άλλοι ύπνωτταν.


- Ο ΑΣΤΡΑ κ. Βασιλείου έκανε ολόκληρες εκπομπές για τους εγκλωβισμένους μας στην Καρπασία.


- Ο ΑΣΤΡΑ κ. Βασιλείου καθημερινά μέσα από τις εκπομπές του αναφέρεται στην ανάγκη άρσης της κατοχής και στην ανάγκη λύσης του κυπριακού.


- Ο ΑΣΤΡΑ με κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να αναφέρεται στην κατοχή, στους έποικους, στο στρατό κατοχής και να εκδηλώνει την αντίθεση του στην υφιστάμενη κατάσταση.


Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας Α. Βασιλείου και κανένας Βασιλείου να εκτοξεύει κατηγορίες και συκοφαντίες.


Και κυρίως δεν νομιμοποιείται να μιλά για κάτι που ούτε είδε ούτε άκουσε.


Ας μείνει κλεισμένος στο καβούκι του και ας ακούει τον εαυτό του και όσους λένε τα ίδια με αυτόν. Και ας συνεχίσουν με τη στάση τους να βοηθούν τους στόχους της Τουρκίας να εδραιώνει τα τετελεσμένα της κατοχής.


Εμείς αρνούμαστε να λάβουμε μέρος σε αυτό το έγκλημα.


_______________________________________


Ο κ. Βασιλείου επανήλθε με άρθρο του στη «Σημερινή» (15/6/2010) με άλλο θέμα.


Όμως τα όσα γράφει επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τα όσα έγραψα πιο πάνω.


Κάτω από τον τίτλο «Τα τουρκικά οδωνύμια της Λάρνακας» γράφει μεταξύ άλλων:


«Στην προκειμένη περίπτωση, θα ήθελα να αναφερθώ στα τουρκικά οδωνύμια που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πρώην τ/κυπριακή συνοικία.

Είχα αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό στον ημερήσιο Τύπο και έγραψα επίσης στους Δημάρχους Λάρνακας όσον και της Λεμεσού -σαν μέλος του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου- επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο, από τη στιγμή που οι Τ/κ μετακινήθηκαν εκόντες άκοντες στα κατεχόμενα εδάφη μας και στις πρώην συνοικίες τους εγκαταστάθηκαν προσφυγοποιηθέντες λόγω της τουρκικής εισβολής, να εξακολουθούν να υπάρχουν τουρκικά οδωνύμια.

Είναι δε μάλιστα και θέμα εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας η αντικατάστασή τους όταν αρκετοί δρόμοι φέρουν ονόματα Τούρκων που… διέπρεψαν ως σφαγείς του Κυπριακού Ελληνισμού και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Οι απαντήσεις τους υπήρξαν περισσότερο από απογοητευτικές και στερούμενες σοβαρών επιχειρημάτων». (…) «οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν μεθοδικά να αλλοιώσουν τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα των κατεχόμενων εδαφών μας και να επιφέρουν ταυτόχρονα τη δημογραφική αλλαγή της Κύπρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας οφείλει, λοιπόν, να εγκύψει με τη δέουσα σοβαρότητα στο όλο θέμα και να λάβει τις δέουσες αποφάσεις».


Στο δικό μου το μυαλό αυτό σημαίνει: αλλάξετε τα οδωνύμια για να μην υπάρχει κανένα ίχνος τουρκικής αναφοράς στην ελληνική Κύπρο.


Το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα άλλαξε τα ονόματα χωριών και πόλεων για να τουρκοποιήσει τα κατεχόμενα και να αλλάξει και τον δημογραφικό χαρακτήρα τους.


Επομένως ας κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο, να «ελληνοποιήσουμε» πλήρως τις ελεύθερες περιοχές. Να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα.


Προσωπικά δεν μπορώ να το εκλάβω διαφορετικά παρά ως την καλύτερη συνταγή εδραίωσης της διχοτόμησης.



61 σχόλια:

Υλάτης είπε...

Φίλε Μιχάλη,

Πάντα με προβλημάτιζε η ευκολία που κάποιος μπορεί να ντυθεί την Ελληνική Χλαμύδα και φωνασκεί για το πόσο πατριώτης είναι, να μετρήσει την ελληνικότητα της γης μας και τέλος να μας καλεί σε ιερό πόλεμο εναντίον των άπιστων βαρβάρων ελλήνων την επαναπροσέγγισης.

Και αυτό γιατί,

Όλοι είμαστε υπερπατριώτης φτάνει να μην μας καλέσουν για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά

Η Κυπριακή γη είναι ελληνική εκτός εάν εμπίπτει σε οικιστική ζώνη οπόταν μπορεί να μοσχοπουληθεί σε φιλέλληνες ‘Αγγλους, Γερμανούς, Ρώσους ή Ισραηλίτες.

Ο Ιερός πόλεμος πρέπει να γίνει εναντίον των ελλήνων της επαναπροσέγγισης για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τους Τούρκους.

Και όταν φωνάζουμε για το πόσο πατριώτες είμαστε και επιζητούμε την κάθαρση του ελληνικού αυτού νησιού, τουλάχιστον να έχουμε το θάρρος να μην το πράττουμε στις ελεύθερες περιοχές, αλλά στα κατεχόμενα, εκεί όπου εχθρός μπορεί να μας ακούσει καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ πως το συγκεκριμένο πόνημα τράβηξε και τη δική μου προσοχή, και το φύλαξα για μελλοντική δράση.
Τώρα που το ξαναδιαβάζω με ψυχραιμία, ειλικρινά διερωρούμαι αν με έτσι μυαλά έχουμε υπόθεση...
Πριν λίγες μέρες ένας άλλος κατηγορούσε τον Χριστόφια που προσευχήθηκε με τον αιρετικό Πάπα, αντί να κανονίσει να έρθουν καμιά δεκαριά εικόνες από το Αγιον Ορος!

Μιχάλης είπε...

Πραγματικά φίλοι διερωτώμαι ποι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να καταδειχθούν πλέον οι σκοποί, οι στόχοι και οι επιδιώξεις ορισμένων.

Που κρυβόμενοι πίσω από μεγάλα πατριωτικά λόγια, προσπαθούν να περάσουν έμμεσα ή άμεσα το μήνυμα για την ανάγκη της διχοτόμησης...

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Που ήταν συνδικαλιστής αυτός ο Βασιλείου;
[Το άρθρο του στη "Σημερινή" το είδα κι ΕΓΩ ... Συμφωνώ απόλυτα μαζί ΣΟΥ ότι αποτεέι μερ΄ςο της προσπαθθειας για "... να «ελληνοποιήσουμε» πλήρως τις ελεύθερες περιοχές..."

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας κ. Μιχαήλ,

Ο κ. Βασιλείου ΕΓΡΑΨΕ αυτό:
…‘’Είναι δε μάλιστα και θέμα εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας η αντικατάστασή τους όταν αρκετοί δρόμοι φέρουν ονόματα Τούρκων που… διέπρεψαν ως σφαγείς του Κυπριακού Ελληνισμού και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων’’.

Αρά λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των ονομάτων που διέπρεψαν ως σφαγείς του Κυπριακού Ελληνισμού και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Φυσιολογικό και δίκαιο να μην θέλει ένας ελεύθερος σκεπτόμενος άνθρωπος, το όνομα ενός σφαγέα σε δρόμο!

Εσύ Μιχάλη έγραψες: ‘’Στο δικό μου το μυαλό αυτό σημαίνει: αλλάξετε τα οδωνύμια για να μην υπάρχει κανένα ίχνος τουρκικής αναφοράς στην ελληνική Κύπρο''.

Τώρα τι να σου πω ρε Μιχάλη, αφού τόσο λίγο μυαλό έχεις!

Δεν κάνεις παιδί μου Μιχάλη, δεν κάνεις. Κατάλαβε το!

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το θέμα αλλά θα το πω:

Μιχάλη Μιχαήλ, τι έγραψες στο πρωτοσέλιδο της ‘’εφημερίδας’’ Γνώμη στις 11/06/2010: … ‘Μεγάλος αδελφός’ ΔΗΣΥ στη δημόσια υπηρεσία! Ενεργούν ως Κατάσκοποι της Αντιπολίτευσης. Κλαδικές και Κρυπτό- Συναγερμικοί τα μάτια και τα αυτιά της Πινδάρου. Αλωνίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλες νευραλγικής υπηρεσίες στην κρατική μηχανή.
Μείζον θέμα για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού δεν έδωσε ακόμη εξηγήσεις για το πώς ‘ξετρύπωσε’ το έγγραφο για τις αερομεταφορές στην Κύπρο, και ποιος τον ενημέρωσε για τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.’’

Κοιτάξτε μόνοι σας τι γράφει ο Μιχάλης Μιχαήλ στην ‘’εφημερίδα’’ Γνώμη: http://www.sigmalive.com/news/local/275344

Τέτοια πρωτοσέλιδα εφημερίδων υπάρχουν μόνο σε εφημερίδες του Ιράν και στα κράτη όπου υπάρχει απολυταρχία και δικτατορία

Αυτό το πρωτοσέλιδο είναι ξεκάθαρη μορφή τρομοκρατίας του λάου!

Αν μου πεις Μιχάλη ένα παρόμοιο πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα δημοκρατικής χώρας θα σου ζητήσω συγγνώμη μια ζωή!

Δικτατορίσκοι ε δικτατορίσκοι!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Αγαπητέ μου θα σου δώσω μια συμβουλή και αν θέλεις την ακολουθείς.
Η επιλεκτική και αποσπασματική αναφορά δεν βοηθά στην εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων.

Παράθεσα το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο του κ. Βασιλείου αλλά εσύ απομόνωσες μόνο εκείνο που νόμιζες ότι σε βόλευε.

Δυστυχώς ο συγγραφέας δεν λέει ότι ο λόγος που πρέπει να φύγουν οι τουρκικές πινακίδες είναι επειδή τα ονόματα έχουν σχέση με σφαγείς.
Λέει, πιο πάνω, ότι:
«είναι αδιανόητο, από τη στιγμή που οι Τ/κ μετακινήθηκαν εκόντες άκοντες στα κατεχόμενα εδάφη μας και στις πρώην συνοικίες τους εγκαταστάθηκαν προσφυγοποιηθέντες λόγω της τουρκικής εισβολής, να εξακολουθούν να υπάρχουν τουρκικά οδωνύμια».

Εδώ είναι η ουσία. Τα περί σφαγέων είναι παρεμφερές.

Άρα ξεκάθαρα μας λέει ότι πρέπει να φύγουν οι πινακίδες επειδή έφυγαν οι τουρκοκύπριοι. Άρα το πρωτεύον για τον κ. Βασιλείου δεν είναι οι σφαγείς.

Για το άσχετο δεν θα σχολιάσω. Η προκατάληψη σου μιλά από μόνη της.

επαναστατης είπε...

εσεις οι πρωην κομμουνιστες και νυν καπιταλιστες ποτε δηλωσατε ελληνες και ποτε ειπατε ανοιχτα οτι οι αδελφοι σας επι 36 χρονια καταδυναστευουν τις περιουσιες μας και τα μνημεια μας.αν εισασταν ανθρωποι καθαροι δεν θα καμνατε τετοιες εκδηλωσεις την στιγμη που οι αδελφοι σας δεν αφησαν τιποτα ορθιο.καναμε και μεις τζαμι καμπαρε θεατρο και τουαλετες?οχι.συγνωμη που λεω για εκκλησιες ξερω οτι τωρα απο αθεοι το ριξετε στον νεοιδρυθεν δωδεκαθεο της μασονιας.αν ο σαμψων εμεινε σαν προδοτης ο χριστοφιας σορυ τουρκοφκιας θα μεινει σαν εθνοπροδοτης.και ειπε οτι θελετε φασιστα εοκαβητατζη.αν η εοκα β ηταν προδοσια τοτε η συνεργασια ακελ και αγγλων κατα της εοκα και οι φιλιες ακελ και χουντας τι?

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, λες ψέματα.
Εσυ απομονώνεις μόνο μια φράση από την παράγραφο.
Ορίστε λοιπόν τι λέει ο κ. Βασιλείου κάτω από τον τίτλο «Τα τουρκικά οδωνύμια της Λάρνακας» γράφει:

--------------
...«Στην προκειμένη περίπτωση, θα ήθελα να αναφερθώ στα τουρκικά οδωνύμια που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πρώην τ/κυπριακή συνοικία.

Είχα αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό στον ημερήσιο Τύπο και έγραψα επίσης στους Δημάρχους Λάρνακας όσον και της Λεμεσού -σαν μέλος του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου- επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο, από τη στιγμή που οι Τ/κ μετακινήθηκαν εκόντες άκοντες στα κατεχόμενα εδάφη μας και στις πρώην συνοικίες τους εγκαταστάθηκαν προσφυγοποιηθέντες λόγω της τουρκικής εισβολής, να εξακολουθούν να υπάρχουν τουρκικά οδωνύμια.

Είναι δε μάλιστα και θέμα εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας η αντικατάστασή τους όταν αρκετοί δρόμοι φέρουν ονόματα Τούρκων που… διέπρεψαν ως σφαγείς του Κυπριακού Ελληνισμού και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων...''
------------------

Μιχάλη,αυτά έγραψε ο κ. Βασιλείου.
Πάψε με την προπαγάνδα σου. Φτάνει πια.

Όσο για το πρωτοσέλιδο της ‘’εφημερίδας’’ Γνώμη στις 11/06/2010 με τίτλο : … ‘Μεγάλος αδελφός’ ΔΗΣΥ στη δημόσια υπηρεσία! Ενεργούν ως Κατάσκοποι της Αντιπολίτευσης. Κλαδικές και Κρυπτό- Συναγερμικοί τα μάτια και τα αυτιά της Πινδάρου. Αλωνίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλες νευραλγικής υπηρεσίες στην κρατική μηχανή'', θα σε παρακαλούσα να μας απαντήσεις εάν μπορείς να μας παρουσιάσεις ένα παρόμοιο πρωτοσέλιδο σε οποιαδήποτε εφημερίδα δημοκρατικής χώρας.

Τέτοια πρωτοσέλιδα εφημερίδων υπάρχουν μόνο σε εφημερίδες του Ιράν και στα κράτη όπου υπάρχει απολυταρχία και δικτατορία.

Αν θα μας παρουσιάσεις ένα παρόμοιο πρωτοσέλιδο έστω και από τριτοκοσμική χώρα, προσωπικά θα σου ζητήσω συγγνώμη μια ζωή!

Διαφορετικά θα παραμένεις εκτεθειμένος. Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι οι αναγνώστες είναι ηλίθιοι και μπορείς εσύ να τους ταΐζεις με προπαγάνδα.

Anef_Oriwn είπε...

[Ψευδο]επαναστατη,
Καλά Κρασιά!

Ανώνυμος είπε...

Ανευ Ορίων, οι δύο τελευταίοι δεν παίζονται.

Ζουν στον κόσμο τους τα πλάσματα.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκαιο.

Κάποιοι αναθαρρεύουν σιγά σιγά και εκδηλώνονται φανερά υπέρ της διχοτόμησης.

Διάβασα κι εγώ το άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση (μιας και είμαι μόνιμα στο εξωτερικό) και δεν διαφωνώ καθόλου με τα συμπεράσματα σου.

Και ο Ανώνυμος, οθρά το επισημαίνεις, πήρε το απόσπασμα που τον βόλευε για να σε εκθέσει, όπως νομίζει.

Κάποιοι αντί επιχειρημάτων προσπθούν να εκθέτουν το πρόσωπο του άλλου.
Είναι κι αυτό ενα δείγμα των καιρών.

Να ξέρεις ότι είμαστε πολλοί που συμμεριζόμαστε τις απόψεις και τις θέσεις σου.

Συνέχισε να γράφεις και άφησε τους να προκαλούν θόρυβο.

Μιχάλης είπε...

@ επαναστάτης

Προσπάθησες να γράψεις 10 γραμμές αλλά είναι όλες ανακριβέστατες.

1. Προσωπικά δεν είμαι πρώην κομμουνιστής και ούτε νυν καπιταλιστής. Ένας μεροκαματιάρης είμαι , όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων.

2. Αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω λογαριασμό, σου λέω ότι προσωπικά δηλώνω Έλληνας και αυτό είναι γνωστό σε όλους όσοι με γνωρίζουν αλλά διαβάζουν και αυτό το μπλογκ.
Αν αναφέρεσαι γενικά στο ΑΚΕΛ θα σε καλέσω να βρεις έστω και ένα ντοκουμέντο που να λέει ότι δεν είμαστε Έλληνες. Μόλις χθες εκδόθηκε μια ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφερόταν στη 16η Ιουνίου 1943 και στην οποία επαναλαμβάνεται το εξής: «κάλεσε τα μέλη του κόμματος να καταταχθούν εθελοντικά στον στρατό «προς ενίσχυσην του αγώνος δι’ απελευθέρωσιν της Ελλάδος από την χιτλερικήν τυρρανίαν, απελευθέρωσιν των υποδούλων χωρών και εξασφάλισιν του εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού μέλλοντος της νήσου».
3. Δεν θα βρεις ούτε μια ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να μην αναφέρεται στην κατοχή και τις συνέπειες της. Αν έχεις κάτι αντίθετο σε παρακαλώ να το παραθέσεις.

4. Οι κοινές εκδηλώσεις δεν γίνονται ούτε με τους έποικους ούτε με τους τουρκοκύπριους εκφραστές της κατοχής. Γίνονται με εκείνους τους ανθρώπους και του απογόνους τους (γενετικά και πολιτικά) που θέλουν να ζήσουμε ξανά μαζί. Σε ενοχλεί αυτό;

5. Ρωτάς αν μετατρέψαμε κάποιο τζαμί σε θέατρο ή τουαλέτες. Όχι φίλε μου. Δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μετατρέψαμε όμως τουρκικά νεκροταφεία σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, μετατρέψαμε τζαμί σε σινεμά και άλλα παρόμοια. Και αυτά που σου λέω δεν είναι από το μυαλό μου. Αν επιμένεις θα σου πω και πού να πας να ρωτήσεις και να τα δεις.

6. Δεν είμαι δωδεκαθεϊστής γι αυτό δεν με αφορούν τα όσα λες. Πάντως τις διασυνδέσεις με τη μασονία ψάξε κάπου αλλού να τις βρεις.

7. Μπορείς να παραθέσεις ένα συγκεκριμένο παράδειγμα προδοσίας του ΑΚΕΛ κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ;

Αυτά και αν επανέλθεις θα συνεχίσω.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Το αν λέω ψέματα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντας το κείμενο του κ. Βασιλείου.
Παράθεσα το ουσιαστικό μέρος και όχι τα άλλα που έλεγε ότι αποτάθηκε στους Δήμους και στα υπουργεία για το θέμα.

Εσύ απομόνωσες μόνο εκείνο που αναφερόταν σε σφαγείς.
Άρα ποιος σχολιάζει επιλεκτικά;

Αν απαντήσεις σε αυτό θα σχολιάσω και τα υπόλοιπα.

Μιχάλης είπε...

@ ΣΤΑΥΡΟΣ

Φίλε, έχεις απόλυτο δίκαιο. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Pantos tha ithela Mihali na apantiseis ston Anonymo 6/15/2010 4:01 pou eipe:

'' Μιχάλη Μιχαήλ, τι έγραψες στο πρωτοσέλιδο της ‘’εφημερίδας’’ Γνώμη στις 11/06/2010: … ‘Μεγάλος αδελφός’ ΔΗΣΥ στη δημόσια υπηρεσία! Ενεργούν ως Κατάσκοποι της Αντιπολίτευσης. Κλαδικές και Κρυπτό- Συναγερμικοί τα μάτια και τα αυτιά της Πινδάρου. Αλωνίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλες νευραλγικής υπηρεσίες στην κρατική μηχανή.
Μείζον θέμα για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού δεν έδωσε ακόμη εξηγήσεις για το πώς ‘ξετρύπωσε’ το έγγραφο για τις αερομεταφορές στην Κύπρο, και ποιος τον ενημέρωσε για τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.’’

Κοιτάξτε μόνοι σας τι γράφει ο Μιχάλης Μιχαήλ στην ‘’εφημερίδα’’ Γνώμη: http://www.sigmalive.com/news/local/275344

Τέτοια πρωτοσέλιδα εφημερίδων υπάρχουν μόνο σε εφημερίδες του Ιράν και στα κράτη όπου υπάρχει απολυταρχία και δικτατορία

Αυτό το πρωτοσέλιδο είναι ξεκάθαρη μορφή τρομοκρατίας του λάου!

Αν μου πεις Μιχάλη ένα παρόμοιο πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα δημοκρατικής χώρας θα σου ζητήσω συγγνώμη μια ζωή!

Δικτατορίσκοι ε δικτατορίσκοι!

6/15/2010 4:01 μμ''

tha itan endiaferon doume thn apantisi sou Mihali.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ μεγάλος προβοκάτορας Μιχάλη Μιχαήλ

Μόλις τα δεις σκούρα αλλάζεις κουβέντες και το πας σε οπαδούς της διχοτόμησης κλπ...

Εγώ προσωπικά καταδικάζω οποιαδήποτε σκέψη διχοτόμησης. Μάλιστα έχω το θάρρος να πω ότι η διχοτόμηση είναι προδοσία της πατρίδας και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς μαζί μου!
Μιχάλη, επιτελούς θα απαντήσεις στο θέμα του anonymus 6/15/2010 4:01 μμ.

''Μιχάλη Μιχαήλ, τι έγραψες στο πρωτοσέλιδο της ‘’εφημερίδας’’ Γνώμη στις 11/06/2010: … ‘Μεγάλος αδελφός’ ΔΗΣΥ στη δημόσια υπηρεσία! Ενεργούν ως Κατάσκοποι της Αντιπολίτευσης. Κλαδικές και Κρυπτό- Συναγερμικοί τα μάτια και τα αυτιά της Πινδάρου. Αλωνίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλες νευραλγικής υπηρεσίες στην κρατική μηχανή.
Μείζον θέμα για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού δεν έδωσε ακόμη εξηγήσεις για το πώς ‘ξετρύπωσε’ το έγγραφο για τις αερομεταφορές στην Κύπρο, και ποιος τον ενημέρωσε για τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.’’

Κοιτάξτε μόνοι σας τι γράφει ο Μιχάλης Μιχαήλ στην ‘’εφημερίδα’’ Γνώμη: http://www.sigmalive.com/news/local/275344

Τέτοια πρωτοσέλιδα εφημερίδων υπάρχουν μόνο σε εφημερίδες του Ιράν και στα κράτη όπου υπάρχει απολυταρχία και δικτατορία

Αυτό το πρωτοσέλιδο είναι ξεκάθαρη μορφή τρομοκρατίας του λάου!

Αν μου πεις Μιχάλη ένα παρόμοιο πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα δημοκρατικής χώρας θα σου ζητήσω συγγνώμη μια ζωή!

Δικτατορίσκοι ε δικτατορίσκοι!''

Μιχάλης είπε...

Αφού επιμένετε θα σας κάνω τη χάρη.

Καταρχήν δεν σημαίνει πως ότι γράφεται στη «Γνώμη» τα γράφω εγώ.

Δεν είμαι εγώ ο διευθυντής ούτε ο ιδιοκτήτης.

Όσα γράφω εγώ φαίνονται ξεκάθαρα και φέρουν την υπογραφή μου.
Και γράφτηκαν και πρωτοσέλιδα που παραπέμπουν στις μέσα σελίδες και επίσης φέρουν την υπογραφή μου.

Λυπούμαι αλλά η έκφραση «Μεγάλος Αδελφός» χρησιμοποιείτε ευρέως και μπορείτε να τη δείτε γραμμένη με διάφορες ευκαιρίες σε διάφορες εφημερίδες και ιστοτόπους.
Π.χ. «Μεγάλος αδελφός» για αστυνομικούς
sigmalive.com 11 Ιουλίου 2009

Μεγάλος αδελφός στο ΧΑΚ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ 06/02/2010

Μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο ίντερνετ και θα δείτε πόσα δημοσιεύματα θα βρεθούν.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/16/2010 12:58 μμ

Μα ποια κουβέντα άλλαξα και τι είδα σκούρα;
Το άρθρο μου έχει θέμα την προώθηση της διχοτόμησης με διάφορους τρόπους ή όπως σωστά λέει ο ΣΤΑΥΡΟΣ κάποιοι ξεθάρρεψαν τελευταία και μιλούν όλο και πιο καθαρά γι αυτήν.

Ο ανώνυμος άλλαξε το θέμα και ζητά εξηγήσεις για το πρωτοσέλιδο της «Γνώμης» και όχι εγώ.
Επομένως μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο προβοκάτορας.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μιχάλη μην τους δίνεις σημασία.

Θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση.

Φραστικά λένε ότι διαφωνούν με τη διχοτόμηση αλλά όσα λένε και υποστηρίζουν δείχνουν καθαρά ότι κάθε άλλο παρά διαφωνούν.

kyriakos είπε...

Μα σάννα τζαι πολλίναμε;

@
Μιχάλη

Προσπαθώ να βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει και να σχηματίσω ένα σενάριο που να χωράει όλους αυτούς σε μια επανενωμένη κύπρο σε ένα κοινό κράτος..

Ισως τελικά να έχει δίκαιο ο Ντεχτάζ..
Ισως να υπάρχει και ένας βαθύτερος λόγος που η Κύπρος είναι διχοτομημένη..

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ τον Μιχάλη Μιχαήλ που ντρέπεται να παραδεχτεί ότι τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που εργάζεται τα γράφει ο ίδιος ανώνυμα.
Ο Μιχάλης Μιχαήλ που μας πρήζει με την διχοτόμηση.
Σιγά ρε Μιχάλη, εσύ που θέλεις την διζωνική ομοσπονδία εν θέλεις διχοτόμηση, ενώ οι άλλοι που διαφωνούν με την διζωνική θέλουν διχοτόμηση
Έτσι είναι, εσύ αγαπάς ποιο πολύ το σπίτι του Κερυνειώτη του Μορφίτη και του Βαρωσιώτη από τους ίδιους.
Ρε, ξύπνα!
Μόνο εσύ και τα πρόβατα του ΑΚΕΛ πιστεύετε αυτά που λέτε!

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Δυστυχώς φαίνεται ότι μια ενιαία Κύπρος δεν μας χωρεί. Δύο κράτη όμως φτάνουν και περισσεύουν.

Είτε υπάρχει βαθύτερος λόγος είτε όχι η ουσία είναι ότι κάποιοι βολεύονται με τη διχοτόμηση. Και από τη μια πλευρά και από την άλλη.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/17/2010 8:48 πμ

Ειλικρινά διερωτώμαι αν μιλούμε την ίδια γλώσσα, δηλαδή ελληνικά.

Είπα πολύ καθαρά ότι προσωπικά με δεσμεύουν όσα γράφω και τα οποία έχω το θάρρος (όπως κι εδώ) να υπογράφω.
Το ξαναλέω, όταν γράφω κάτι έχω το θάρρος να το υπογράφω. Σε σύγκριση με κάποιους άλλους…

Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις πως λειτουργούν οι εφημερίδες.

Όσον αφορά τη Δ.Δ.Ο. μπορεί να με πείσεις ότι σημαίνει διχοτόμηση, αν μου παραθέσεις επιχειρήματα.
Με αφορισμούς και συνθήματα δεν μπορεί να γίνει διάλογος.

Και λάβε υπόψη σου ότι είμαι πρόσφυγας αγαπητέ μου. Και αγαπώ όχι μόνο το σπίτι και το χωριό που έζησα για 9 χρόνια αλλά ολόκληρο τον τόπο μου και δεν θέλω να τον βλέπω μοιρασμένο.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κάνεις, εγώ σου μιλάω ελληνικά και εσύ μιλάς ΑΚΕΛικά.

Μιχάλη, αρνούμαι να κάθομαι και να ξοδεύω το χρόνο μου για τις μαλακίες που λες και που γράφεις!

Είσαι απλά ένας μικρός αλαζόνας που το παίζεις και έξυπνος!
Νιώθω θιγμένος μόνο και μόνο που μιλώ μαζί σου αλλά θα σου απαντήσω για ακόμη μια φορά:
Όσοι θέλουν διχοτόμηση ή είναι ηλίθιοι ή είναι προδότες! Τέλος με αυτό το παραμύθι!
Αρα άσε τις ηλιθιότητες!

Μας το παίζεις και παντογνώστης!
Ούτε η μάνα σου δεν σε ξέρει και απλά είσαι ένας γραφιάς σε μια φυλλάδα του ΑΚΕΛ!
Αν άξιζες παραπάνω θα είχε και βαρύτητα ο λόγος σου στην κοινωνία.

(Μιχάλη, είναι εξαιρετικό το βιβλίο του αείμνηστου ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κονδύλη ''Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα'' που πρωτοεκδόθηκε το 1984. εκδ. Στιγμή, Αθήνα, 1984!
Ξέρεις εσύ και κατάλαβες απόλυτα τι εννοώ!)

Αντιγραφές/ αντιγραφέεες/ μου κλείσανε το σπίτι οι αντιγραφές!

Γεια!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Απλώς θα πω ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Αντί να απαντάς επί της ουσίας αρκείσαι σε προσωπικές επιθέσεις.

Δεν πειράζει. Όπως σου είπα έχω συνηθίσει σε τέτοιες επιθέσεις.

Ούτε παντογνώστης το παίζω ούτε έξυπνος είμαι. Θεωρώ ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι. Δεν πιστεύω σε αυθεντίες.

Το πόσοι με ξέρουν φρονώ ότι δεν είσαι ο αρμόδιος να απαντήσεις.
Και το αν έχει απήχηση ο λόγος μου μέσα στην κοινωνία, πιστεύω ότι δεν θα τα έβαζαν μαζί μου διάφοροι επώνυμοι μέσα από τις εφημερίδες.
Δεν θα ασχολούνταν με κάποιον άγνωστο.
Ο νοών νοήτο.


Όσον αφορά το σχόλιο σου για τον Κονδύλη, θα πω ότι, όπως έκρινες από την επικεφαλίδα του επίμαχου άρθρου το περιεχόμενο του, έτσι κρίνεις και για το βιβλίο.

Και επειδή ξέρω ότι και να σου εξηγήσω δεν θα το καταλάβεις, απλώς θα σου πω να κρίνεις από το περιεχόμενο και όχι από τον τίτλο και μετά να μιλάς για αντιγραφές.

Στο καλό και να μας γράφεις…

Ανώνυμος είπε...

Ασχολήθηκα μαζί σου, επειδή εσύ ο ψεύτης και ο λιβελογράφος που εξ' επαγγέλματος κάνεις παραπληροφόρηση μέσω της προπαγανδιστικής αξιοθρήνητης φυλλάδας ''Γνώμης'' του ΑΚΕΛ μας έκανες κήρυγμα για την δημοσιογραφία!
Έπρεπε να το είχες καταλάβει ότι ασχολήθηκα μαζί σου από αγανάκτηση για την παραπληροφόρηση που ασκείς και για να σου υπενθυμίσω το πραγματικό σου πρόσωπο και όχι επειδή έχεις αξία!

Όσο για την υπενθύμιση του ονόματος του αείμνηστου ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κονδύλη σου συνιστώ να μην τρελαίνεσαι στο άκουσμα αυτού του ονόματος!

Η αλήθεια είναι μια: Το 70-σέλιδο βιβλίο ''Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα'' πρωτοεκδόθηκε το 1984. εκδ. Στιγμή, Αθήνα, με συγγραφέα τον Παναγιώτη Κονδύλη που πέθανε αιφνιδίως στην Αθήνα το 1998.

Το βιβλίο του έχει κάνει πολλές επανεκδόσεις μέχρι σήμερα.

Αλλά, τώρα που το λέμε, θυμήθηκα ότι κάποιος αγράμματος έχει κάνει λογοκλοπή του έργου του.

Σε παρακαλώ Μιχάλη Μιχαήλ, μπορείς να μας βοηθήσεις να μάθουμε ποιος έχει κάνει εδώ στην Κύπρο λογοκλοπή του 70-σέλιδου έργου του αείμνηστου ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κονδύλη ''Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα'' εκδ. Στιγμή, Αθήνα 1984;

Γνωρίζω ότι είσαι πολύ ηθικός και πονόψυχος άνθρωπος και γι'αυτο περιμένω επείγοντος και με αγωνία την βοήθεια σου.

Σε χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη Μιχαήλ, αυτή την στιγμή έπρεπε να κρυφτείς για να γλυτώσεις το φτύσιμο!

Τελείωσε το παιχνίδι σου!

Έχεις γίνει ρεζίλη και περίγελο!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Κονδύλης ηταν ενας κορυφαίος στοχαστής!
Για να μπορέσει να γράψει για την σχέση του Μαρξ με την Αρχαία Ελλάδα σας παραθέτω ένα κομμάτι μικρο από το έργο του που βρήκα στο internet:

Βιβλία του Παναγιώτη Κονδύλη σε ελληνική γλώσσα: Η κριτική της μεταφυσικής στη νεότερη σκέψη (1983), Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα (1984), Ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, Ι-ΙΙ (1987), Ο νεοελληνικός Διαφωτισμός (1988), Ισχύς και απόφαση (1991), Η παρακμή του Αστικού Πολιτισμού (1991), Πλανητική πολιτική μετά τον Ψυχρό Πόλεμο (1992), Η ηδονή, η ισχύς, η ουτοπία (1992), Θεωρία του πολέμου (1997).

Βιβλία του σε γερμανική γλώσσα: Die Entstehung der Dialektik (1979), Die Aufklaerung (1981, β΄ έκδ. 1986), Macht und Entscheidung (1984), Konservativismus (1986), Marx und die griechische Antike (1987), Theorie des Krieges (1988), Die neuzeitliche Metaphysikkritik (1990), Der Niedergang der buergerlichen Denk- und Lebensform (1991), Planetarische Politik nach dem Kalten Krieg (1992), Montesquieu und der Geist der Gesetze (1996).

Για την εργασία του του απονεμήθηκε το μετάλλιο Γκαίτε και το βραβείο Χούμπολντ. Διετέλεσε Εταίρος του Ιδρύματος Ανωτάτων Σπουδών του Βερολίνου. Μέχρι το θάνατό του διηύθυνε τη ΄΄Φιλοσοφική και Πολιτική Βιβλιοθήκη΄΄ των εκδόσεων ΄΄Γνώση΄΄ και τη σειρά ΄΄Ο Νεώτερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός΄΄ των εκδόσεων ΄΄Νεφέλη΄΄.

Δεν ήταν ένας τσαρλατάνος όπως ο Μιχάλης Μιχαήλ που βρέθηκε ξαφνικά από το μηδέν και το πουθενά να γράφει για τον Μαρξ και την Αρχαία Ελλάδα! (λογοκλοπή)


Η μάλλον υπάλληλος του ΑΚΕΛ γραφέας στην φυλλάδα γνώμη!
βρε, σουτ από δω!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Χε χε, καλά σου είπα ότι και να σου εξηγήσω δεν θα καταλάβεις.

Διότι αν καταλάβαινες έστω και ελάχιστο τι κάνεις και πως συμπεριφέρεσαι δεν θα έγραφες όσα γράφεις.

Όσο διάβασε τη Γνώμη, για να μπορείς να κρίνεις, άλλο τόσο διάβασες και τον Κονδύλι και το βιβλίο μου.

Ειλικρινά δεν παίζεσαι φίλε.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι (με ότι θυμάσαι…)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θυμάμαι απλά έναν από τους μεγαλύτερους στοχαστές της Ευρώπης. Τον κορυφαίο ακαδημαϊκό Παναγιώτη Κονδύλη, Εταίρος του Ιδρύματος Ανωτάτων Σπουδών του Βερολίνου και συγγραφέα του έργου ''Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα''

Επίσης, θυμάμαι, γελάω και χαίρομαι με ένα κλόουν που έχει αντιγράψει το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη ''Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα'' (έκδοση του 1984 έχει αντιγραφεί από έναν μαλάκα το 2009)
Έχει πολύ γέλιο η παράσταση γιατί ο κλόουν συνέχεια κάνει παιχνίδια σαν τους χιμπατζήδες!

Του υπενθυμίζω αυτού του γελοίου να μην διανοηθεί να κάνει λογοκλοπή του υπολοίπου έργου του Παναγιώτη Κονδύλη το οποίο είναι:

Η κριτική της μεταφυσικής στη νεότερη σκέψη (1983), Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα (1984), Ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, Ι-ΙΙ (1987), Ο νεοελληνικός Διαφωτισμός (1988), Ισχύς και απόφαση (1991), Η παρακμή του Αστικού Πολιτισμού (1991), Πλανητική πολιτική μετά τον Ψυχρό Πόλεμο (1992), Η ηδονή, η ισχύς, η ουτοπία (1992), Θεωρία του πολέμου (1997).

Βιβλία του Παναγιώτη Κονδύλη σε γερμανική γλώσσα: Die Entstehung der Dialektik (1979), Die Aufklaerung (1981, β΄ έκδ. 1986), Macht und Entscheidung (1984), Konservativismus (1986), Marx und die griechische Antike (1987), Theorie des Krieges (1988), Die neuzeitliche Metaphysikkritik (1990), Der Niedergang der buergerlichen Denk- und Lebensform (1991), Planetarische Politik nach dem Kalten Krieg (1992), Montesquieu und der Geist der Gesetze (1996).

Εύχομαι ο γελοίος που είναι γραφιάς σε προπαγανδιστικό φυλλάδα ( που μας το παίζει ότι είναι και φιλόσοφος χα χα χα χα) , ναι αυτός ο μαλάκας που κάνει λογοκλοπή να το καταλάβει!

κατάλαβες ρε ΒΛΑΞ!
Κατάλαβα, να λες!

Μιχάλης είπε...

Μπράβο βρε Ανώνυμε.

Με δικαιώνεις συνέχεια :-)

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν το πιστεύω!
Μιχάλη, εννοείς ότι αναγνώρισες τον εαυτό σου στην πιο πάνω αναφορά!?
Συγχαρητήρια για την παραδοχή σου γιατί εγώ δεν είχα καταλάβει ποιος είναι!
:--))

Μιχάλης είπε...

Κρίμα. Νόμιζα ότι είσαι πιο έξυπνος απ' ότι φαίνεσαι.

Κάμνεις παναϋριν με το νου τους αγαπητέ μου...

Ανώνυμος είπε...

Ναι Μιχάλη, παραδέχομαι ότι δεν είμαι τόσο έξυπνος όσο είσαι εσύ, ούτε έχω την ίδιο θράσος όπως εσύ, που ξεδιάντροπα μας το παίζεις στοχαστής και δήθεν έχεις μελετήσει τον Αριστοτέλη και όλους τους Έλληνες φιλόσοφους και έβγαλες το ίδιο βιβλίο με τον Παναγιώτη Κονδύλη και μάλιστα με το ίδιο αριθμό σελίδων ( 70 σελίδες) για το πως επηρεάστηκε η σκέψη του Μαρξ από την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία.
Ενώ η αλήθεια είναι ότι έχεις κάνει λογοκλοπή του έργου του Παναγιώτη Κονδύλη!

Συμφωνώ, δεν έχουμε την ίδια εξυπνάδα, ούτε έχουμε την ίδιο θράσος, ούτε είμαστε όλοι στοχαστές, ούτε είμαστε όλοι κλέφτες σ’αυτό τον κόσμο!

Μην φοβάσαι, δεν κινδυνεύεις να σου μοιάσει κανείς, είσαι μοναδικό είδος!

Επίσης μην τρελαίνεσαι στο άκουσμα του ονόματος του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κονδύλη!

Κατάλαβες Μιχαλάκη;
Κατάλαβα να λες!

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε,

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Σου το έθεσα αλλά δεν… το έπιασες.

Αν και δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος μαζί σου διότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι είσαι κακεντρεχείς και προκατειλημμένος και προσπαθείς να πλήξεις τον άλλο όχι για τις θέσεις του αλλά προσωπικά, έχω να σου πω τα εξής:.

1. Δεν έχεις απαντήσει σε τίποτε απ’ όσα σε ρώτησα.
2. Αντί να απαντήσεις ανοίγεις άλλα θέματα.
3. Αν νομίσεις ότι σε… «παίρνει» συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο.

Σου είχα πει ότι δεν διάβασες τη «Γνώμη» και έκρινες μόνο από τον τίτλο.
Σου είχα πει ότι δεν διάβασες το βιβλίο μου και κρίνεις μόνο από τον τίτλο.

Τώρα με επιβεβαιώνεις ξανά.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ξέρεις τον Π. Κονδύλη. Ότι γράφεις το βρήκες από το ίντερνετ.

Ούτε φιλόσοφος το παίζω ούτε τίποτε. Εσύ το λες αυτό σε μια προσπάθεια να με ειρωνευτείς.
Το τι έχω διαβάσει και τι όχι δεν είναι δικό σου θέμα.

Λες ότι έβγαλα το ίδιο ακριβώς βιβλίο με τον Π. Κονδύλη και μάλιστα με τον ίδιο αριθμό σελίδων (70)!
Επιβεβαιώνεις για μια ακόμα φορά ότι δεν έχεις δει ούτε ζωγραφιστό το βιβλίο μου.

Διότι αν το έβλεπες:

1. Θα ήξερες ότι έχει 95 σελίδες και όχι 70.
2. Θα ήξερες ότι δεν έχει το ίδιο περιεχόμενο με αυτό του Κονδύλη.
3. Θα ήξερες ότι έχουμε διαφορετική βιβλιογραφία και κάπου έχουμε κοινή.
4. Θα ήξερες ότι κάνω αναφορά στο Εβραϊκό Ζήτημα στο οποίο ο Κονδύλης δεν κάνει.
5. Θα ήξερες ότι κάνω αναφορά στο χριστιανισμό που ο Κονδύλης δεν κάνει.
6. Θα ήξερες ότι κάνω αναφορά στο πως έβλεπε ο Μαρξ το πολυθεϊστικό σύστημα της Ελλάδας, κάτι στο οποίο ο Κονδύλης δεν κάνει στο βαθμό που κάνω εγώ.

Και για τόσα άλλα διαφορετικά πράγματα που περιέχονται στο δικό μου βιβλίο.

Δεν ξέρω ακόμα αν αυτά παραπέμπουν σε λογοκλοπή όπως ψευδώς αναφέρεις.
Και ασφαλώς δεν μπορεί να τρελαίνομαι στο όνομα ενός ανθρώπου που σέβομαι όπως είναι ο Κονδύλης.

Άντε και περαστικά σου.

Κατάλαβες;
Κατάλαβα να λες (που λένε και στο χωριό μου)…

Ανώνυμος είπε...

Ώπα, ώπα είπαμε να μην τρελαίνεσαι και να μην εξάπτεσαι!

Νομίζεις Μιχάλη Μιχαήλ ότι επειδή δεν είναι 70 οι σελίδες του μαϊμού βιβλίου αλλά 20 σελίδες παραπάνω και επειδή έχουν γίνει 2-3 αλλαγές και 1-2 προσθέσεις στο έργο του Παναγιώτη Κονδύλη πιστεύεις ότι βρήκες την ευκαιρία να βγεις και από πάνω!
Κάτσε τη μάππα χαμαί γιατί χάνεις που εκατό πάντες!

Φιλόσοφος σίγουρα δεν είμαι ούτε στοχαστής, ούτε μελετητής των αρχαίων φιλοσόφων (τρομάρα σου που εάν εσύ είχες τέτοια ΠΑΙΔΕΙΑ δεν θα έπεφτες στο επίπεδο να παραπληροφορείς καθημερινά!) ούτε και γνωρίζω απ’εξω το συγγραφικό έργο του στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη!

Μακάρι όμως να γνώριζα το 1/100% του έργο του και να μπορούσα να κατείχα το 1/1000% της σκέψης του.

Όχι όμως να έκανα αντιγραφή του έργου του.
Αυτή είναι η διαφορά μου μαζί σου.

Από χθες σου είπα ότι για το έργο του που έψαξα και το βρήκα στο ιντερνέτ σε αντίθεση με σένα που πήγες αγόρασες το βιβλίο του 10-15 ευρώ, το αντέγραψες, έκανες λίγες αλλαγές και το διαθέτεις δήθεν σαν δικό σου πνευματικό συγγραφικό έργο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Κονδύλης έχει πεθάνει από το 1998!

Περίμενε…

Κατάλαβες Μίχο;

Κατάλαβα να λες!

Χωρκατος είπε...

Ρε ανώνυμε σταμάτα γιε μου τζιαι εκτείθεσαι.

Εν γίνεται να μεν εθκιάβασες ούτε το βιβλίο του Κονδύλη ούτε του Μιχάλη τζιαι να επιμένεις γιε μου ότι εν αντιγραφή.

Εγιώ εθκιάβασα τα τζιαι τα θκυό τζιαι λαλώ σου ότι έν είναι τα ίδια.

Άλλη πτυχή γράφει ο ένας τζιαι άλλην ο άλλος.

Τζιαι επειδή είπες ότι τον Μιχάλη εν τον ηξέρει κανένας, αμα δεις τούτον το βιτεούδιν εν να καταλάβεις ποιος τον ηξέρει τζιαι ποιος όι τζιαι ποιο τζιαι πόσοι τον εκτιμούν.

http://www.youtube.com/watch?v=xqIRNdgMf7k&feature=related

Εγιώ λαλώ σου το ότι δεν συμφωνώ με τον Μιχάλη σε πολλά πράματα.
Τούτον όμως εν σημαίνει ότι πρέπει να του βάλλω για ότι γράφει.

Εμένα κανεί με το ότι όσα γράφει προσπαθεί να τα υποστηρίξει με στοιχεία, έστω τζιαι αν για μένα δεν είναι σωστά.

Άλλο το έναν άλλον το άλλον.

Τζιαι μάθε να σέβεσαι τους άλλους διότι επαράκαμες το.


Μιχάλη
Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει τούτη η κόντρα.
Εισηγούμαι σου αν ξαναγράψει με τούτον τον τόνο να τον διαγράψεις.

Κανένας δεν θα σε κατακρίνει.
Διότι δεν γίνεται να σε κατηγορεί ότι είσαι υπεύθυνος για υβριστικά σχόλια κάποιων τζιαι που την άλλη να αφήνεις τα υβριστικά που γράφει ο ίδιος.

Καταλάβαμε ότι εν αντιφατικός, δεν χρειάζεται να μας το αποδείξει τζ άλλο.

Skorpion είπε...

Την ερμηνευω αυτη την αναρτηση μεσα απο το πνευμα του μετα τις νεες δυσμενεις εξελιξεις στο κυπριακο, «που να ριξουμε το φταιξιμο».

Μιχαλη, εξακολουθεις να πιστευεις πως το 2010 ειναι ετος λυσης ; Γιατι, για το γεγονος πως δεν θα λυθει φετος το κυπριακο δεν εχει την μεγαλυτερη ευθηνη ο Χριστοφιας κατ'εσενα ;

(Δεν λεω εγω πως τζιαμε πρεπει να ριξουμε το φταιξιμο).

Επισης εχω και εγω αυτη την απορια εαν σε ολες τις εκδηλωσεις ΤΚ και ΕΚ υπαρχει κοινη καταδικη της κατοχης και των συνεπειων της. Διοτι το Φασιστικο κρατος της Τουρκιας ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος των Κυπραιων. Εαν καποιοι ΤΚ εχουν διαφορετικοι αποψη τοτε πρεπει εμεις που γνωριζουμε την πραγματικοτητα, να τους αλλαξουμε τα μυαλα.

Skorpion είπε...

Επισης κατ'εμενα, διχοτομηση εχουμε θελουμε δεν θελουμε και υπαρχουν αυτοι που θελουν αναγνωριση του ψευδοκρατους για χαρην της λεγομενης «λυσης» του Κυπριακου και αυτη που θελουν αναγνωριση του ψευδοκρατους για χαρην του «να ζουμε εμεις ποτζιοι τζαι τζινοι ποδα». Βασικα και αυτοι επιδιωκουν αλλαγη του στατους κβο και «λυση του κυπριακου».

Πιστευω πως ο διαχειριστης αυτου του μπλογκ ανοικει σε μια απο τις πανω κατηγοριες. Φαινομενικα οι δυο, διαφερουν και αντιπαλεβονται.
Τωρα στην πραξη μπορει ο Μιχαλης να μην πιστευει πως η διαφορα του με τους δε ειναι φαινομενικη και οντως πιστευει στο "να ζησουμε μαζι και αγαπημενοι".

Αλλα η ιστορια δεν την κοφτουν οι προθεσεις αλλα τις πραξεις και τις συνεπειες των πραξεων. Δεν θυμαται τις προθεσεις κανενος. Εαν οντως υπαρχει θεμα προθεσεως και δεν τα λενε αυτα μονο για προπαγανδα.

Η Τουρκια συμπαθει τους απο πανω καθως εξυπηρετουν με την αφελεια τους, τα σχεδια της Τουρκιας. Δηλαδη αναγνωριση του ψευδοκρατους και οσο πιο δυνατον μεγαλυτερος ελεγχος ολοκληρου του νησιου.

Στο τριτο γκρουπ στο οποιο σε καποιο μικρο βαθμο(καθολου επαρκη) αλλα σαφως πολυ μεγαλυτερο απο οτι ο Μιχαλης, ανοικει ο Χριστοφιας.

Ποιο ειναι αυτο ;

Αυτοι που θελουν οσο πιο δυνατο ενιαιο, δημοκρατικο, ανεξαρτητο και κυριαρχο κρατος στην Κυπρο και κινουνται με ορθολογικο τροπο για να το πετυχουν.

Δεν θεωρουν πως η διαπραγματευση ειναι αυτοσκοπος η η λυση ειναι αυτοσκοπος. Δεν θεωρουν πως η στρατηγικη της διαπραγματευσης πρεπει να μην ακολουθειται καθολου.

Πιστευουν σε αρχες. Αλαλ κυριως πιστεουν στον ορθολογισμο και ρεαλισμο, ωστε να ακολουθουνται οι καταλληλοι στοχοι για να πετυχαινουμε οσο ρεαλιστικους στοχους μπορουμε.

Δηλαδη απωτερος στοχος ειναι αυτο που αναφερα στην αρχη. Εαν δεν μπορουμε να το πετυχουμε, στοχος ειναι να διαφυλαξουμε το δημοκρατικο κρατος ομας, να μην φερουμε αναγνωριση του ψευδοκρατους και δηλαδη να παραμηνει η ντε φακτο διχοτομηση την οποια να προσπαθουμε διαρκως να ξεπερασουμε.

Δυστυχως ο Χριστοφιας ανοικει περισσοτερο στα πρωτα δυο γκρουπ παρα στο τριτο.

Α και κατι αλλο. Οι οπαδοι ταχατες της "επαναπροσεγγισης με τους ΤΚ", φερουν συχνα το επιχειρημα "εσυ δεν εχεις προβλημα να θυσιασεις την Κερυνεια, Αμμοχωστο κτλ κτλ κτλ" « η δημοκρατια δεν αξιζει οσο τουτες ». Το επιχειρημα βεβαια ειναι λανθασμενο απο ολες τις αποψεις.

Αυτος δεν ειναι μαξιμαλισμος και εθνικισμος ;

Ανώνυμος είπε...

signwmi alla esi eparakames to kai malista polla. Epidi to evale to rik1 (itan stin parousiasi tou bibliou kai o Kolokasidis tou akel ekei) tha pei oti einai alithkia kai den ekame antigrafi o Mixalis?
ma peripezete mas teleia!

Ανώνυμος είπε...

kai pou thimithikes esy tin eidisi sto rik kai pos to brikes toso gliora?! To eixes eso sou?
ma peripezete mas teleia!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/18/2010 5:54 μμ

Δεν θέλεις να καταλάβεις τι σου λέω.

Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι δεν νομιμοποιείσαι να κρίνεις κάτι αν δεν το έχεις διαβάσει.
Είναι πολύ απλό το θέμα.

Δεν αξίζει να συνεχίσω άλλο τη συζήτηση μαζί σου. Γράφε ότι θέλεις. Απ’ ότι βλέπεις σε κατάλαβαν κι άλλοι.

Μιχάλης είπε...

@ Χωρκατος

Αγαπητέ μου,
Όπως βλέπεις και σε άλλες αναρτήσεις, δεν διαγράφω σχόλια.
Προτιμώ να είναι εκεί προς κοινή θέα και να βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματα του για το επίπεδο του καθενός μας.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Σε χαιρετώ,

Όχι η ανάρτηση μου δεν έχει στόχο να επιρρίψει ευθύνες ούτε αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους.

Επισημαίνω ότι κάποιοι άρχισαν δειλά δειλά να λένε τι θέλουν ή να αφήνουν να εννοηθεί. Και αυτό είναι καλό διότι πλέον ξέρουμε με ποιους και τι έχουμε να κάνουμε.

Όσον αφορά το ερώτημα σου, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει κανένας.
Ούτε, όπως είπα, βιάζομαι να επιρρίψω ευθύνες.
Αν (που το απεύχομαι) δεν οδηγηθούμε σε λύση, τότε θα κρίνουμε ποιος φέρει ευθύνη και πόση.

Αν παρακολουθείς την αρθρογραφία μου, επιμένω πολύ στο θέμα του χρόνου. Διότι πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνά απομακρύνεται η λύση ή η πιθανότητα συμβίωσης για πολλούς και διάφορους λόγους.
Και είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον στη θεωρία, όταν πρακτικά βιώνει άλλα πράγματα.

Skorpion είπε...

Προσωπικα εγω ειμαι υπερ της πραγματικης επαναπροσεγγισης με τους ΤΚ. Αλλα αντιπαθω η μαλλον μισω των δικοινοτισμο.

Αρα πρεπει να γινει επαναπροσεγγιση του κυπριακου λαου. Να προσπαθουμε να μιλαμε οχι για ΤΚ και ΕΚ, αλλα για τους στοχους των Κυπραιων. Και δεν υπαρχει μεγαλυτερος στοχος απο τον τερματισμο της κατοχης, η στοχος οι ΤΚ να ξεφυγουν απο το παρανομο φασιστικο ψευδοκρατος.

Οσο για πληγες που πρεπει να επουλωθουν, πιστευω πως η διακοινωτικη βια πρεπει να ξεχαστει οταν ενωπιων μας εχουμε αντιμετωπη την Τουρκια.

Τα απο πανω στον βαθμο στον οποιο οι ΤΚ επιθυμουν να ειναι Κυπριοι. Αν και πιστευω πως στοχος μας ειναι να τους πεισουμε και δεν πρεπει να εγκαταλειψουμε την προσπαθεια.

Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως οι ΤΚ που υποστηριζουν την Τουρκια η οποια εξαλου φασιστικα στρατοκρατει ελεγχει τα κατεχομενα εδω και δεκαετιες, δεν εχουν βλαβερες και εσφαλμενες αποψεις που μονο ζημια προκαλουν. Για να μην αναφερθουμε στους μη Τουρκοκυπριους στα κατεχομενα.

Αρα ειναι πολυ δυσκολο το εγχειρημα απο την πλευρα εμας που ζουμε στο δημοκρατικο Κυπριακο κρατος, να κανουμε τους Τουρκο«Κυπριους» Κυπριους παλι. (Δηλαδη οπαδοι του Κυπριακου κρατους και οχι της Τουρκιας.)

Φυσικα γινεται ακομα πιο δυσκολο οταν καμποσοι απο μας δεν ειμαστε ομαδοι της δημοκρατιας μας και του κρατους μας.

Εδω ειναι που ο αγωνας μας γινεται καταδικασμενος για αποτυχια.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις όμως αυτή τη στιγμή δεν έχω το χρόνο να σχολιάσω.

Θα το επιχειρήσω αύριο, μάλλον το πρωί.

Να είσαι καλά.

Skorpion είπε...

Μιχαλη, δειχνεις με ποιους εχουμε να κανουμε αναλωνοντας χρονο χωρις αποτελεσμα. Η Γνωμη ειναι εφημεριδα που στηριζει την κυβερνηση, η οποια κυβερνηση τα βρηκε μαυρα στο κυπριακο. Δεν πιστευω πως εκει πρεπει να ριχθουν οι ευθηνες. Δεν ειναι θεμα Πατριωτων vs οπαδων της ειρηνης. Ειναι θεμα σωστης στρατηγικης για το κυπριακο. Μην ανησυχεις οι προεδροι μας δεν ακολουθουν την κατ'εσενα μαξιμαλιστικη πολιτικη και τα αποτελεσματα με την πολιτικη Χριστοφια τα βλεπουμε.


Η ολη αντιπαραθεση με ανησυχει. Ξερεις γιατι ; Διοτι σκεφτομαι αρθρο οπαδου του φασισμου στην Κυπρο οπου διαβασα. Κατηγορουσε τους Ελληνοκυπριους πως θελουν την κυριαρχια στο νησι.

Τα πραγματα ειναι απλα, εαν στοχος σου ειναι η αλλαγη της σημερινης καταστασης και η δημιουργια ενος μη δημοκρατικου κρατους οπου οι Ελληνοκυπριοι δεν θα ειναι ισοτιμοι πολιτες δημοκρατιας, τοτε πιθανον για χαρην της προπαγανδας να αναφερθεις στον κινδυνο του εθνικισμου και του υπερπατριωτισμου. Και τα λεω αυτα διοτι εσυ ψηφισες ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν.

Δεν βλεπω εγω τετοιο κινδυνο απο οσους θελουν δημοκρατια στην Κυπρο και αυτοι δεν ειναι εθνικιστες. Απο την αλλη ναι πρακτικα ειναι προβλημα αυτοι που θελουν οριστικα λυση στο κυπριακο σημερα με αναγνωριση του ψευδοκρατους για να ξεμπερδευουμε με το προβλημα και με τους ΤΚ.

Την μεγαλυτερη αντιδραση ομως στις αποψεις που εκφραζεις θα την παρατηρησεις απο τους πολυαριθμους οπαδους της δημοκρατιας παρα αυτο το αλλο γκρουπ που δεν ειναι τοσο πολυαριθμο.

Αυτο το «να δουμε με ποιους εχουμε να αντιμετωπισουμε» δεν μπορω να καταλαβω. Αυτοι ειναι το εμποδιο για την λυση που ανεφερες ; Εγω λεω πως Οχι.

Επισης δεν πιστευω πως ευθηνεται ο Χριστοφιας για το γεγονος πως δεν επιτεχθηκε λυση. Ευθηνεται διοτι οδηγησε τα πραγματα σε χειροτερη πορεια και στο μελλον μια καλη λυση του κυπριακου θα γινει ακομα πιο απιθανη αλλα οχι για το γεγονος πως δεν θα λυθει το κυπριακο το 2010.

Γι'αυτο ευθηνη εχει ο ξερεις ποιος.

Και οπαδοι του « Φασιστικη λυση το 2010» θα σου πουν πως ο Χριστοφιας ευθηνεται για το γεγονος πως ηταν οπως τον Παπαδοπουλο και δεν δεχθηκε οσες παραχωρησεις ηθελε η Τουρκια. Παρολο που οπως παραδεχεται εκανε παραχωρησεις.

Αρα.

Μηπως πρεπει να καταλαβουμε ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος της Κυπρου και του λαου της ;

Ποιο το πραγματικο εμποδιο ;

η ειναι καλυτερα να τρωγομαστε μονοι μας ;

Skorpion είπε...

Τα απο πανω τα λεω διοτι ειναι χασιμο χρονου και ουσειας η αντιπαραθεση αναμεταξυ μας. Πρεπει να σκεφτομαστε συμφεροντολογικα, να ξεπερασουμε της ευχειολογιες και να δουμε τα πραγματα με ορθολογισμο.

Οχι, εχθροι δεν ειναι οσοι θελουν δημοκρατια.

Επισης η διαπραγματευση δεν αποριπτεται ως τακτικη. Αλλα ως τακτικη με απωτερο στοχο ενα δημοκρατικο κρατος. Ακομα και εαν αυτο που συζητουμε δεν ειναι ακριβως αυτο που επιθυμουμε εαν σταδιακα μπορει να οδηγησει εκει παμε καλα.

Χωρις να ξεχνουμε και τον στοχο μας να μην οδηγηθουμε σε αναγνωριση του ψευδοκρατους.

Και παλι χανουμε χρονο με το να μαλωνουν οι πολιτικοι μας για εκ περιτροπης προεδριες ενω επρεπε οι παντες να βρισκονται με τα ματια ορθανοιχτα στην Ευρωπη και να αποτρεψουν αυτα που συνεβηκαν.

Δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορουμε ολοι μας να ακολουθησουμε την μοναδικη ορθολογικη στρατηγικη που υπαρχει. Γιατι αναλωνουμε τοσο πολυ κοπο και χρονο στο να μαλωνουμε. Αυτη η ελειψη ορθολογισμου ειναι που θα μας φαει στο τελος.

Επισης οι πολιτικοι μας φαινεται πως μαλλον δεν ειναι ορθολογικα που ασκουν την πολιτικη τους.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion
Για το σχόλιο σου 6/18/2010 8:13 μμ
Συμφωνώ ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια (άτυπη) διχοτόμηση.
Όμως διαφωνώ με το σκεπτικό σου ότι υπάρχουν δύο ομάδες που θέλουν διχοτόμηση και αναγνώριση του λεγόμενου κράτους, η μια για χάρη της λεγόμενης λύσης και οι άλλοι για χάρην του να ζούμε εμείς ποδά τζιαι τζιείνοι ποτζιεί..

Θεωρώ ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ο γράφων δεν ανήκει ούτε στη μια ούτε στην άλλη ομάδα.
Ο γράφων θεωρεί ότι η λύση της Δ.Δ.Ο. δεν είναι αναγνώριση του λεγόμενου κράτους διότι τόσον ο ίδιος όσο και η λύση που επιδιώκει η ε/κυπριακή πλευρά (ανέκαθεν) δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο.
Ούτε – ο γράφων – υποστηρίζει μια λύση και ας είναι οτιδήποτε αρκεί να λυθεί το κυπριακό. Και αυτό το είπα πολλές φορές.

Και αυτό δεν είναι θέμα πρόθεσης, είναι θέμα πολιτικής και στόχου.
Προσωπικά θεωρώ ότι από τη στιγμή που θα έλθει μία λύση Δ.Δ.Ο. με μία κυριαρχία, μία διεθνή εκπροσώπηση και μία ιθαγένεια, ενώνει το έδαφος και δημιουργείται ένα κράτος, ενιαίο. Όχι όμως με τη μορφή που το ξέραμε από το 1960 μέχρι το 1964.

Και έχω την ισχυρή άποψη ότι αυτή η θέση αφού βάζει τις αρχές που ανάφερα πιο πάνω, είναι βασισμένη σε αρχές.

Αυτό έχει τεράστια διαφορά από την άποψη που προωθεί τη διχοτόμηση. Δηλαδή στην ουσία στην αναγνώριση δύο οντοτήτων στην Κύπρο όπου οι κάτοικοι θα ζουν πλάι πλάι αλλά δεν θα έχουν καμία διοικητική σχέση.

Νομίζω πως όσα διατυπώνω είναι ξεκάθαρα για το τι πιστεύω.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Για το σχόλιο 6/18/2010 8:23 μμ

Είναι ένα πράγμα η λύση, άλλο πράγμα ο δικοινοτισμός και άλλο η επαναπροσέγγιση.
Για τη λύση αναφέρθηκα πιο πάνω.
Ο δικοινοτισμός είτε μας αρέσει είτε όχι είναι εκεί και είναι αναγνωρισμένος από το σύνταγμα του 1960 και δεν μπορεί να αλλάξει.
Το κράτος είτε το θέλουμε είτε όχι είναι δικοινοτικό και με βάση αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα.
Οι τ/κύπριοι έπαψαν να είναι μειονότητα από το 1960.

Ο σκοπός της λύσης είναι να απαλλάξει την Κύπρο από την κατοχή και την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.
Η επαναπροσέγγιση δεν θα λύσει το κυπριακό. Είναι υποβοηθητική του σκοπού που είναι η εξεύρεση λύσης.
Ας μην τα συγχύζουμε λοιπόν.

Και οι δύο στόχοι είναι δύσκολοι. Διότι, είναι εύκολο να λέμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε σαν κύπριοι (και οι ε/κύπριοι και οι τ/κύπριοι) αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να διαγραφεί η ιστορία.
Ούτε οι ε/κύπριοι ούτε οι τ/κύπριοι φαίνονται διατεθειμένοι να διαγράψουν ή να ξεχάσουν την ιστορία τους. Ούτε κι εγώ θέλω να γίνει κάτι τέτοιο.
Μπορούμε όμως να μην αφήσουμε το παρελθόν να επηρεάσει το μέλλον.

Στα ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ «Η δική μου αλήθεια» μίλησαν θύματα της περιόδου 1963 – 67 και του ’74.
Άνθρωποι της μιας κοινότητας που έπαθαν από ανθρώπους της άλλης κοινότητας. Οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν ότι δεν μπορούν να τα ξεχάσουν. Μπορούν όμως να τα αφήσουν στην άκρη για χάρη του κοινού μέλλοντος του τόπου.

Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούμε όλοι μας.

Υπάρχουν τ/κύπριοι που θέλουν και δηλώνουν κύπριοι. Όπως και ε/κύπριοι που δηλώνουν το ίδιο.
Η λύση δεν θα έλθει μέσα από την άρνηση της εθνικής καταγωγής. Κατ’ εμένα αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο.
Πρέπει όμως πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε σαν κύπριοι και πως διασφαλίζουμε το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

Δυστυχώς όμως το πέρασμα του χρόνου συμβάλλει προς τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι δύο πλευρές συνηθίζουν στην αυτοδιακυβέρνηση και όσο περνά ο χρόνος θα είναι πιο δύσκολο να γίνει αποδεκτό ένα ενιαίο κράτος είτε όπως ήταν πριν το 60 (που για μένα είναι πλέον ουτοπία) είτε όπως το καθορίζει η Δ.Δ.Ο.

Στην ουσία όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά με άλυτο το κυπριακό, ενόσω αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι οι τ/κύπριοι αποτελούν κοινότητα και το κράτος θα είναι δικοινοτικό, όσο επιδιώκουμε να κάνουμε τους τ/κύπριους να σκέφτονται σαν κύπριοι (αλλά στην ουσία ενοούμε ε/κύπριοι), όσο οι τ/κύπριοι ζουν κάτω από την επιρροή της Τουρκίας, το αποτέλεσμα θα είναι η διατήρηση του στάτους κβο.

Επομένως αγαπητέ μου φίλε, η λύση της Δ.Δ.Ο. που θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας (του κράτους μας, όπως λες) είναι η πιο ιδανική διότι και το κράτος θα έχει μια συνέχεια (δεν θα είναι κάτι άλλο όπως θα είναι η διχοτόμηση).

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Για το σχόλιο 6/18/2010 8:34 μμ

Θεωρώ ότι με τα σχόλια που έκανα πιο πάνω απάντησα στην ουσία και αυτών των σχολίων σου.

Αλλά θα σταθώ σε κάποια άλλα σημεία.

Ανάφερα και προηγουμένως ότι είναι νωρίς για επίρριψη ευθυνών. Από τη στιγμή που ξεκινούμε ένα τέτοιο διάλογο σημαίνει ότι παραδεχόμαστε ότι το θέμα συνομιλίες έχει τελειώσει.

Ούτε θεωρώ ότι είναι θέμα πατριωτών vs οπαδών της ειρήνης. Ουδέποτε είπα ότι κάποιος δεν είναι πατριώτης. Ο καθένας αγαπά την πατρίδα του και θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι οι καλύτερες για το μέλλον αυτού του τόπου.

Εκείνο που δηλώνω είναι την αντίθεση μου με κάποιες από αυτές τις απόψεις.
Γι αυτό θεωρώ αδόκιμους τους όρους πατριώτες, δημοκράτες, ειρηνιστές κλπ.
Από την άλλη δεν σημαίνει πως ότι δηλώσει ή γράψει κάποιος της α΄ άποψης, εκφράζει όλους όσοι ασπάζονται την α’ άποψη.

Το αν θα είναι δημοκρατικό ή όχι το κράτος που επιδιώκουμε να συστήσουμε είναι θέμα άποψης. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι.

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι πως οι οπαδοί (φανεροί και κρυφοί) της διχοτόμησης (είναι κι αυτή λύση αλλά διαφωνώ με αυτήν) σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτονται στη βάση του ότι η μετεξέλιξη του κράτους πρέπει να οδηγεί στην απόλυτη κυριαρχία των ε/κυπρίων. Αυτό πηγάζει από εθνικιστικά κίνητρα, όχι εθνικά.
Δεν θέλουν τους τ/κύπριους μέσα στα πόδια τους ή τους θέλουν να είναι υπό, ξεχνώντας εκείνο που είπα ότι με το σύνταγμα του 60 αποδεχθήκαμε την δικοινοτικότητα. Κάτι ανάλογο υποστηρίζεις, αν κατάλαβα καλά κι εσύ, λέγοντας ότι μισείς τον δικοινοτισμό.

Και δεν είναι θέμα προπαγάνδας, είναι θέμα πραγματικοτήτων, όπως τις αντιλαμβάνομαι εγώ.

Δεν βλέπω που είναι το κακό να λέω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την άποψη, δηλ. της διχοτόμησης. Διότι σε αυτό αναφέρομαι. Και λέω ιδού τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε διότι δειλά δειλά άρχισε να λέγεται πλέον, ενώ τόσα χρόνια όλοι το αρνούνταν.
Σίγουρα δεν είναι ΤΟ εμπόδιο για τη λύση. Είναι όμως ένα από αυτά. Έχει το δικό του μερτικό.

Είχα επισημάνει κι εγώ ότι από τη μια έχουμε εκείνους που λένε ότι ο Χριστόφιας παραχώρησε τα πάντα στους τ/κύπριους και εκείνους που λένε ότι δεν ήταν επαρκείς οι παραχωρήσεις.
Ούτε με τους μεν συμφωνώ ούτε με τους δε.

Το πραγματικό εμπόδιο γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι.
Το ζήτημα είναι αν με τον τρόπο μας βοηθούμε αυτό το εμπόδιο…

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Για το σχόλιο 6/18/2010 8:40 μμ

Έχω την άποψη ότι όλα τα σημεία αυτού του σχολίου απαντώνται από τα προηγούμενα.

Α συμφωνήσω ιδιαίτερα με το: «Και παλι χανουμε χρονο με το να μαλωνουν οι πολιτικοι μας για εκ περιτροπης προεδριες ενω επρεπε οι παντες να βρισκονται με τα ματια ορθανοιχτα στην Ευρωπη και να αποτρεψουν αυτα που συνεβηκαν».

Όμως αυτό αντιφάσκει ολίγον τι ως προς μέρος των απόψεων σου.

Και κλείνω λέγοντας ότι ναι, έχουμε πρόβλημα ποιότητας με τους πολιτικούς μας. Οι πλείστοι είναι λαϊκιστές.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα :-)

ο Μ. Μιχαήλ προσπαθεί απεγνωσμένα να σπεκουλάρει αλλάζοντας θέμα και γράφοντας με 2-3 ψευδώνυμα!

Μιχάλη το θέμα είναι πολύ απλό:
Εαν εσύ είχες τέτοια ΠΑΙΔΕΊΑ να γνώρισες τόσο καλά τους έλληνες φιλόσοφους και μάλιστα το πως επηρέασαν την σκέψη του Μαρξ, δεν θα ήσουν ο τελευταίος στο προπαγανδιστικό γραφείο του ΑΚΕΛ.

ΠΟΤΈ Ένας Άνθρωπος ΜΕ ΠΑΙΔΕΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΈΤΡΕΠΕ στο ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΌΤΑΝ Ο Γραφιάς ΣΕ ΦΥΛΛΆΔΑ!

Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΆΘΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΊΖΕΙ ΌΛΗ ΤΗΝ ΜΈΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΖΕΡΟΣ ΠΟΥ ΓΛΎΦΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ!

Την επαγρύπνηση και την αστυνομία πότε θα μου τους στείλεις να με συλλάβουν;

Περίμενε.....

κατάλαβες Μίχο;

Κατάλαβα να λες!

Μιχάλης είπε...

Να είσαι καλά ανώνυμε.

Συνέχισε να εκτίθεσαι... :-)

Χωρκατος είπε...

Ανώνυμε

Αποδεικνύεις τζ’ εσού ότι θωρείς τζιείνα που σε βολέφκουν.

Στο βίντεο λαλεί ότι εμιλήσαν ο πρόεδρος των δημοσιογράφων ο Καννάουρος, ο Κολοκασίδης του ΑΚΕΛ, ο Στυλιανίδης του ΔΗΣΥ τζιαι ο πρόεδρος των καθηγητών της Προοδευτικής.
Είσιεν επίσης τόσον κόσμο στην παρουσίαση.
Εγραψα τα τούτα για να απαντήσω σε τζείνον τον ανώνυμον που είπε ότι τον Μιχάλη εν τον ηξέρει ούτε η μάνα του.

Το ότι ήταν τζείνοι ούλλοι τζιαμέ επίσημοι τζιαι μη επίσημοι, δείχνει ότι ο άθρωπος τούτος χαίρει εκτίμησης μέσα στον κόσμο.
Είτε αρέσκει σας είτε δεν σας αρέσκει.

Τζιαι όπως είπα τζιαι πριν, με τον Μιχάλη διαφωνώ σε πολλά αλλά τούτον εν σημαίνει ότι πρέπει να τον εχθρεύουμε τζιαι να τον προσβάλλω.

Είπα το ξανά, λαλώ το τζαι τωρά. Θκιαβάστε πρώτα το βιβλίον του τζιαι ύστερα να αποφασίσετε ότι έκαμεν ή εν έκαμεν αντιγραφή.

Διότι άμαν λαλείτε ότι έκαμεν αντιγραφή χωρίς να το θκιαβάσετε, εν εσείς που μας περιπαίζετε.

Αν έξερες λλίον που ίντερνετ τζιαι youtube εν θα αρώτας που ήβρα τόσο γλήορα το βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

@ Χωρκατος

θα συνεχίσω να σου το λαλώ: Είσαι ο Μιχάλης Μιχαήλ και έχεις κλέψει που το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη!

Εκατάλαβες ρε;

Εκατάλαβα να λαλείς!

Ανώνυμος είπε...

θα συνεχίσω να σου το λαλώ: Είσαι ο Μιχάλης Μιχαήλ και έχεις κλέψει που το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη!

Εκατάλαβες ρε;

Εκατάλαβα να λαλείς!

Σκαλιωτης είπε...

καλα εισαστεν για τα παναιρκα δαμε. ο Μιχαλης Μιχαηλ κλεφκει κανονικοτατα που το βιβλιο του καθηγητη Παναγιωτη Κονδυλη και εσεις υποστηριζετε τον επειδη γραφει καλα για το ΑΚΕΛ?

Ελεος ποιον με τις κωλοιδεες σας.

Σκαλιωτης είπε...

ο Χωρκατος ειναι φιλουι με τον Μιχαλη

Χωρκατος είπε...

Αντι να απαντήσετε σε τζείνα που σας είπα αρκέψετε πάλε τες πελλάρες;

Ετσι ένι αμα εν εσιεις τίποτε να πεις.