Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ C.W.


Συναινετική η πρώτη ανάρτηση του 2011.

Αν και έπαψα να ασχολούμαι με το C.W. θεωρώ ορθό και σκόπιμο να σχολιάσω το κείμενο που αναρτήθηκε την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 με την υπογραφή «Θεόφιλος» και τίτλο «Ποια λύση αποδέχονται, όσοι μας κατηγορούν ως απορριπτικούς;».

Και θα ασχοληθώ για τρεις λόγους:
1. Διότι θεωρώ ότι το κείμενο αυτό είναι το πιο σοβαρό που γράφτηκε από την ημέρα που έκανε την εμφάνιση του το συγκεκριμένο μπλογκ.
2. Διότι στη συγκεκριμένη ανάρτηση απαγόρευσαν τα σχόλια και δεν έγινε κατορθωτό να ανταλλαγούν απόψεις και να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις ενός εκάστου.
3. Ένας άλλος λόγος είναι το ότι ίσως, λέω ίσως, οι διαφορές που προκύπτουν σε ότι αφορά το κυπριακό μπορεί, λέω μπορεί, να οφείλονται τελικά σε παρεξήγηση.

Ο Θεόφιλος απορρίπτει την κατηγορία ότι δεν θέλουν λύση και αυτό το θεωρώ θετικό.

Πιο θετικό όμως είναι η περιγραφή της λύσης – που όπως λέει – αποδέχονται – οι του C.W.
Ποια είναι αυτή η λύση;

«Όμως εμείς θέλουμε μια λύση που θα διατηρεί την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους του ΟΗΕ και ως πλήρους και ισότιμου μέλους της Ε.Ε. Θέλουμε μια λύση όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί και θα έχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα και θα μπορεί να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την επικράτεια και για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου».

Προσωπικά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα πιο πάνω.
Και δεν είμαι μόνο εγώ που συμφωνώ.
Και ο ίδιος ο πρόεδρος καθημερινά αυτά διακηρύττει.
Επομένως δεν μπορώ να διακρίνω πού είναι η διαφωνία των συγκεκριμένων ανθρώπων και πού βασίζεται η πολεμική τους έναντι του προέδρου Χριστόφια.

Θέτουν όμως και μια σειρά από ερωτήματα προς όσους θεωρούν ότι θέλουν μια λύση διαφορετική από τις πιο πάνω προϋποθέσεις, τα οποία επίσης θα σχολιάσω.

«Αποδέχονται μια λύση, όπου το κράτος θα είναι η ένωση δυο κρατών και θα προέλθει από παρθενογένεση;»

Απάντηση: Όχι. Και πρέπει να τονίσουμε ότι κανένας πρόεδρος της Κ.Δ. αποδέχθηκε κάτι τέτοιο.

«Αποδέχονται μια λύση, όπου η κυριαρχία του κράτους θα είναι διπλή και θα ανήκει στις συνιστώσες πολιτείες;»

Απ. Όχι. Και η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας επί τούτου είναι ξεκάθαρη. Άλλωστε κάποιοι τον ειρωνεύονται όταν μιλά για λύση Δ.Δ.Ο. με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα Η.Ε. με ΜΙΑ κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία Διεθνή εκπροσώπηση κλ.π.

«Αποδέχονται μια λύση, όπου η κεντρική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την επικράτεια;»

Και

«Αποδέχονται μια λύση, όπου οι αρχές της μιας συνιστώσας πολιτείας θα μπορούν να περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα οποιαδήποτε ομάδας πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας;»

Απ. Και πάλι όχι. Και οι προτάσεις της Ε/κυπριακής πλευράς στόχευαν πάντα στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αποδέχονται να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, με δικαίωμα επέμβασης;»

Απ. Ο Δ. Χριστόφιας είναι ο ΜΟΝΟΣ συνομιλητής της Ε/κυπριακής πλευράς που πλειστάκις ξεκαθάρισε ότι οι Εγγυήσεις είναι αναχρονισμός.
(Είναι όμως άξιον απορίας που οι διάφοροι – σημερινοί – υποστηρικτές αυτής της θέσης δεν διαμαρτύρονταν όταν η Ε/κυπριακή πλευρά δήλωνε ότι το θέμα των Εγγυήσεων θα πρέπει να παραμείνει ως έχει σήμερα. Και δεν αναφέρομαι ασφαλώς στον Δ. Χριστόφια).

Θα σημειώσω όμως ακόμα κάτι.
Όλα αυτά που αποδέχονται οι στελεχώνοντες το C.W. πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα διασφαλιστούν μέσα στο πλαίσιο της Δ.Δ.Ο.

Ρωτώ κι εγώ με τη σειρά μου:

-          Αποδέχονται τη λύση Δ.Δ.Ο. όπως την υποστηρίζει η Ε/κυπριακή πλευρά;
Διότι αυτή είναι η ουσία της όλης υπόθεσης.
Επίσης διερωτώμαι αν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ποια ερμηνεία δίνει η Ε/κυπριακή πλευρά στη Δ.Δ.Ο. και ποια η Τ/κυπριακή.

Αν όντως συμφωνούμε σε αυτά, τότε θεωρώ ότι όλη η κριτική και η πολεμική που ασκούν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας είναι άστοχη και άκυρη.

57 σχόλια:

Κ.Γ. είπε...

Μιχάλη σε συγχαίρω.

Αποδεικνύεις για ακόμα μια φορά ήθος.

Παρά το ότι χωρίς να τους ενοχλείς σε κατηγορούν βγαίνεις και αναγνωρίζεις κάτι που για σένα είναι θετικό.

Ελπίζω να υπάρξει μια σοβαρή ανταπόκριση στην πρόσκληση σου.

Καλή χρονιά φίλε.

νεος είπε...

Φίλε Μιχάλη και φίλοι αναγνώστες...

Η ανάρτηση αυτή του CW με προβλημάτισε και μένα ιδιαίτερα γιατί πρώτον είναι όντως η πιο σοβαρή(...) από καταβολής του συγκεκριμένου ιστολογίου αλλά κυρίως για το γεγονός ότι από τη μία κάνουν ερωτήσεις (για τις οποίες οι απαντήσεις είναι εύκολες φυσικά) αλλά από την άλλη δεν αφήνουν ευκαιρία σχολιασμού...

Σκέφτηκα παρομοίως να αφιερώσω μια ανάρτηση-απάντηση στα παιδιά του CW (με τους ίδιους ενδοιασμούς...) αλλά μιας και προσφέρθηκε ο Μιχάλης, ας τους απαντήσω κι εγώ από δω...(είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσουν...):

Όχι ρε παιδιά, δεν δεχόμαστε λύση με τις παραμέτρους που αναφέρετε...
Ούτε κι ο πρόεδρος...

Από τα γραφόμενα σας ("επίτροποι") φαίνεται ξεκάθαρα πως είτε είστε εντελώς ανενημέρωτοι είτε φάγατε με τεράστια κουτάλια την παραπληροφόρηση των αντιομοσπονδιακών (μέχρι τώρα νόμιζα απλά ότι είστε μέρος της...)

Όσα σημεία αναφέρετε όντως δεν είναι αποδεκτά. Θέλουμε ενιαία κυριαρχία σε όλο το νησί, δυνατή κεντρική διοίκηση, ενιαία οικονομία, ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλη την επικράτεια...
Θέλουμε αποστρατικοποίηση, επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση (και των υπολοίπων υπό Τ/Κ), επιστροφή περιουσιών ή και ανταλλαγή, αποχώρηση όλων των εποίκων εκτός από τις ανθρωπιστικές περιπτώσεις που περιέγραψε και ο Παπαδόπουλος (45-50.000 εποίκων)...
Θέλουμε εκ περιτροπής προεδρία σαν εργαλείο ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ μεταξύ των δύο κοινοτήτων...
Δεν δεχόμαστε τη παρθενογένεση, τις εγγυήσεις, τα βέτο κ.ο.κ....

Ούτε και έχει παρατηρηθεί καμιά υποχώρηση (ακόμα) σε αυτά τα θέματα...

Επιπλέον, είμαι εντελώς σίγουρος ότι αν το εσωτερικό μας μέτωπο ήταν καθαρά πλοιοψηφικό υπέρ της διζωνικής, θα ήταν δύσκολο για την Τουρκία να συνεχίζει να τα μποϋκοτάρει τις συνομιλίες...

Αν όλο το πολιτικό μας σύμπαν δηλαδή στήριζε τον πρόεδρο, θα πείθαμε και τον ΟΗΕ και την Ευρώπη για τις προθέσεις μας και θα πίεζαν την Τουρκία για υποχορήσεις και συμβιβασμό...

Με ένα μαξιμαλιστικό όμως ενδοκυπριακό περιβάλλον, όλοι οι φορείς που μπορούν να πιέσουν, εξασκούν την πίεση τους πάνω μας αντί στην Τουρκία και την απαλάσσουν από τις ευθύνες της...

Αυτό δηλαδή που ισχυρίζεστε, ότι δηλαδή οι υποχορήσεις αυξάνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας είναι 180 μοίρες αντίθετα από την πραγματικότητα...

Αντίθετα φίλοι μου, η επίδειξη εκ μέρους μας απροθυμίας για συμβιβασμό είναι που κάνει όχι μόνο την Τουρκία αλλά και τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τους αγγλοαμερικάνους να ελαχιστοποιούν τις πιέσεις στην Τουρκία και να κάνουν σκέψεις για οριστική διχοτόμηση...

Αυτά ήθελα να πω στα παιδιά, αντί "ειδικής" ανάρτησης...

Συγνώμη Μιχάλη για την κατάχρηση...

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Συγχαρητήρια, γιατί ακόμα μια φορά αποκάλυψες τη ασυναρτησιολογία των “Κοπελιών”. Το κείμενο του Επίτροπου “Θεόφιλου” [θα το ψάξω για να δω τι άλλες “σοφίες” έχει γράψει], δείχνει τη σύγχυση που επικρατεί στους εγκέφαλους των “Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας” και πως παίζοντας το ειδήμονες επί παντός επιστητού [μονοκόμματα όμως και χωρίς πολλή σκέψη και περίσκεψη] και τιμητές των πάντων [όπως και σούπερ πατριώτες] κάμνουν τζιαι πολλές γκάφες! Άστε που ΟΛΟΙ «τούτοι» αποτελούν κι ένα συνονθύλευμα καταστάσεων και απόψεων με κοινό παρανομαστή την εμπάθεια τους κατά του Προέδρου! Πέραν τούτου ΟΥΔΕΠΟΤΕ προσπάθησαν να μπουν σε διάλογο έστω και με ένα διαφωνούντα μαζί τους και να συζητήσουν μαζί του τι θα μπορούσε να προνοεί μια ομοσπονδία στην Κύπρο! Από μια τέτοια συζήτηση θα διαφαινόταν καθαρά ότι ΔΕΝ υποστηρίζουν Ομοσπονδία – ούτε καν με «σωστό περιεχόμενο» [κάποιοι το ‘χουν δηλώσει μάλιστα όπως η «ωραία ελληνίς» - πιο πολλά στη νέα μου ανάρτηση στο Blog μου πιο αργά σήμερα]! Εξ ου και οι αντιφάσεις του Θεόφιλου!

Επίσης πολύ καλά τα σχόλια [και επί της ουσίας] του φίλου Νέου Ελληνοκύπριου!

Μιχάλη, ξέχασα να ΣΟΥ δώσω και συγχαρητήρια από τη φημολογούμενη [στο W.C. Blog] ανάληψη [από τον Μάρτη] καθηκόντων «βοηθού κυβερνητικού εκπρόσωπου»! Ε, ρε τους ψωνάρες!

Μιχάλης είπε...

@ Κ.Γ.

Αγαπητέ μου,
Όταν γίνεται κάτι καλό και σωστό πρέπει να το αναγνωρίζουμε.

Αν το εννοούν θα δείξει, που λέει και ο Άνευ.

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

Καμία κατάχρηση δεν έκανες φίλε.

Θα συμφωνήσω στο ότι «αν το εσωτερικό μας μέτωπο ήταν καθαρά πλειοψηφικό υπέρ της διζωνικής, θα ήταν δύσκολο για την Τουρκία να συνεχίζει να τα μποϋκοτάρει τις συνομιλίες...».

Θα αναμένω να δω αν θα υπάρξει ανταπόκριση από μέρους τους, αν και δεν το νομίζω.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Όπως είπα μου έκανε εντύπωση το κείμενο του Θεόφιλου γι’ αυτό και έγραψα το συγκεκριμένο κείμενο.

Ίσως η στάση τους να εξηγείται από αυτό που γράφεις, για την εμπάθεια τους εναντίον του προέδρου. Διότι είναι γεγονός ότι έχουν εμπάθεια.
Όμως το συγκεκριμένο κείμενο μου «κτύπησε» αλλιώς.


Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια.

Σημειώνω πάντως ότι με ήθελαν υποψήφιο για τις επερχόμενες βουλευτικές αλλά απ’ ότι φαίνεται οι πληροφορίες τους έφτασαν μέχρι τα άδυτα του προεδρικού και αποκάλυψαν τις νέες προθέσεις του προέδρου.

Μόνο που έκαναν λάθος για τη θέση που θα πάρω. Η θέση είναι ακόμα πιο ψηλή. Θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας με προοπτική για ακόμα πέρα.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα μας δώσουν τα κοπέλια… :-))

Ανώνυμος είπε...

Ατε ρε μαλακισμενα που θα μας καμετε και μαθηματα προδοτες

theologos είπε...

Παντα ευστοχος Μιχαλη. Διαβασα και εγω αναρτισεις και σχολια ορισμενων, στο περιβοητο αυτο blog (CW) Ξεκαθαρο συμπερασμα για τις θεσεις τους δεν εβγαλα. Ο "Θεοφιλος" στο αρθρο του δεν δηλωνει αποριπτικος. Φαινομενικα ταυτιζεται με τις θεσεις του Προεδρου. Απλη παρεξηγηση λοιπον; Παραπληροφορηση; Εγω αν κρινουμε απο τα σχολια του CW αλλα και εδω, στο blog σου, αλλα βλεπω. Ο "Ανωνυμος" πιο πανω εγραψε ( 1/02/2011 5:19 μ.μ.) "Ατε ρε μαλακισμενα που θα μας κανετε και μαθηματα προδοτες." Δηλαδη αν προδοτες εινα οι Υποστηρικτες της Δ.Δ.Ο τοτε λεγοντας:
μια κυριαρχια εννοουν Ελληνοκυπριακη.
Λεγοντας μια ιθαγενεια εννοουν Ελληνικη.
Οσο για τα ανθρωπινα δικαιοματα αυτα ειναι μονο για τους Ελληνοκυπριους ( βεβαια για εποικους, εστω και σε περιορισμενο αριθμο ουδεις λογος)
Ελπιζω βεβαια να κανω λαθος!
Υ.Γ. αφου συμφωνα με τον Καζαμια εγινες και βοηθος κυβερνητικου εκπρωσοπου δεξου τα ειληκρινη συγχαριτηρια μου.

Αίσωπος είπε...

Αν τόσα χρόνια οι του C.W. (w.c.) και οι υπόλοιποι μόνιμα διαφονούντες με όποια κίνηση στο κυπριακό,δεν γνωρίζουν τις θέσεις του προέδρου και της δικής μας πλευράς στις συνομιλίες, ή δεν ακούν και δεν ξέρουν να διαβάζουν ή μας κοροΪδεύουν ή δεν καταλαμβαίνουν από τέτοια πράγματα ή ότι κάνουν το κάνουν σκόπιμα για να παραπληροφορούν τον κόσμο ώστε να τον στρέφουν ενάντια στον πρόεδρο και σε όσους θέλουν λύση δ.δ.ο. και ενάντια στη δ.δ.ο.

Ανώνυμος είπε...

GAMW TON ANEF ORIWN
GAMW TO MIXALH
GAMW TON AISWPO
GAMW TO 8EOLOGO
GAMW TO STELIO

GAMW OLOYS TOYS KOMMOYNISTES
GAMW SAS OLOYS
NA PA NA GAMH8HTE
EIMAI TSALATZIH

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLLA !!!
SORRY POU EKSEXASA NA SAS PW

Kyprios είπε...

«Αποδέχονται μια λύση, όπου οι αρχές της μιας συνιστώσας πολιτείας θα μπορούν να περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα οποιαδήποτε ομάδας πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας;»

Νομίζω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διασφαλίζονται 100% αφού για να υπάρξει ΔΔΟ πρέπει να έχουν πλειοψηφία οι Τ/Κ στη δική τους ζώνη. Άρα δεν θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες. Αυτό το δέχομαι αφού δέχομαι τη ΔΔΟ ως λύση. Είτε ΔΔΟ με μερική επιστροφή είτε άλλου είδους λύση. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί Ε/Κ δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό το πράμα και έχουμε όλη αυτή την ένταση.

νεος είπε...

...πιστεύω πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν ΟΛΟΙ όσοι πραγματικά το θέλουν με τη διζωνική.
Οι ελληνοκύπριοι εθνικιστές, όπως και οι τουρκοκύπριοι, έχουν βολευτεί με τη διχοτόμηση.
Η σημερινή κατάσταση είναι μια μεταφορά-αντιγραφή της κατάστασης πριν το 74'...

Anef_Oriwn είπε...

Καίριο και επί της ουσίας αυτό που υποβάλλει στην παρέμβαση του, ο σχολιογράφος Kyprios: Ότι πρέπει επιτέλους να δεχτούμε ότι κάποιοι πρόσφυγες ΔΕΝ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους! Με να εξακολουθούν και σήμερα να φωνάζουν κάποιοι [όνομα και μη χωριό] το εξωπραγματικό και ανεφάρμοστο πρακτικά “Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους” [που ναι μεν είναι δίκαιο, αλλά το ερώτημα είναι πως υλοποιείται], μήπως «τούτοι», δείχνουν την επιθυμία ή την προτίμηση τους, στο ΚΑΝΕΝΑΣ πρόσφυγας στο σπίτι του;

Πέραν τούτου εγώ θα ξανα-διερωτηθώ [όπως έκαμα κι άλλες φορές]: Αφού πολλοί πρόσφυγες θα ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ να ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στις «πατρογονικές τους εστίες», για διάφορους λόγους και βασικά γιατί έχουν κάμει πλέον οικογένειες, έχουν κτίσει σπίτια κι έχουν τες δουλειές τους στες ελεύθερες περιοχές, το σύνθημα “Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους”, δεν έχει καταστεί πλέον ανέφικτο από την ίδια τη ζωή [και το πέρασμα του χρόνου]; Γιατί τέλος πάντων δεν γίνεται μια ερευνά που να παρουσιάσει πόσοι και ποιοι πρόσφυγες ΔΕΝ θα επιστρέψουν [για τους λόγους που προανάφερα]; Έτσι θα δούμε και πως επηρεάζεται αυτή η περιλάλητη διζωνικότητα [όπως την ερμηνεύουν ή/και τη θέλουν οι τούρκοι]; Ή μήπως φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τέτοιες πραγματικότητες και αλήθειες; Ακόμα, έχω την άποψη πως είναι λάθος να συνδυάζεται ή να εμπλέκεται το περιουσιακό με την επιστροφή των προσφύγων, καθώς η τελευταία θα είναι καθαρά πάνω σε εθελοντική βάση. Τούτο συνηθίζουν να πράττουν οι του απορριπτικού αντιομοσπονδιακού μετώπου με το να υποβάλλουν μαξιμαλιστικές θέσεις καθώς προσπάθεια τους είναι να υποσκάψουν τες όποιες πιθανότητες για ομοσπονδιακή λύση.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμοι 1/02/2011 5:19 μμ και 1/02/2011 10:59 μμ

Και εις ανώτερα.
Αναγνωρίζω ότι δεν μπορώ να απαντήσω σε κανένα από τα επιχειρήματα σου.

Μιχάλης είπε...

@ theologos

Το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα κανένας από το C.W. με προβληματίζει κατά πόσον εννοούσαν ή ασπάζονται όλοι αυτά που έγραψε ο «Θεόφιλος».

Το ότι εννοούν Ε/κυπριακό κράτος είναι επίσης σωστό. Το δήλωσε ευθαρσώς ο Λάζαρος Μαύρος πριν ένα μήνα περίπου.

Τα συγχαρητήρια θα τα δεχτώ εφόσον έρθει ο διορισμός. Δεν μπορώ να δεχθώ προκαταβολικά. Χα χα χα!

Μιχάλης είπε...

@ Αίσωπος

Δυστυχώς φίλε μου οι άνθρωποι δεν είναι παραπληροφορημένοι.
Παραπλανούν συνειδητά. Γνωρίζουν τις θέσεις του προέδρου αλλά κάνουν πως δεν τις ξέρουν.
Γνωστό το κόλπο.

Μιχάλης είπε...

@ Kyprios

Εγώ έχω διαφορετική άποψη.
Δ.Δ.Ο. δεν σημαίνει απαραίτητα και μη επιστροφή προσφύγων.
Η ε/κυπριακή πρόταση κάνει λόγο για (δικαίωμα) επιστροφή(ς) όλων όσων επιθυμούν.
Αυτό μπορεί να ανατρέπει αριθμητικά την πλειοψηφία στην άλλη συνιστώσα πολιτεία αλλά το δεύτερο σκέλος που προνοεί οι ε/κ να ψηφίζουν στις πολιτειακές εκλογές για την ε/κ συνιστώσα πολιτεία, είναι μια αποτελεσματική θεραπεία.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που γράφεις είναι μια άλλη πτυχή.

Είναι ένα θέμα αν θα έχεις το δικαίωμα επιστροφής κλπ. και άλλο αν θα θέλεις να επιστρέψεις ή να παραμείνεις στην ε/κ πολιτεία.

Αυτά που αναφέρεις για επαγγελματική και άλλη δραστηριοποίηση στις σημερινές ελεύθερες περιοχές είναι αλήθεια.

Θα πω το εξής. Ο Τ. Παπαδόπουλος το 2003 είχε δηλώσει στον ΑΣΤΡΑ ότι θύμωσε στον Ντ. Χάνεϊ επειδή έλεγε ότι θα έχουν δικαίωμα επιστροφής 28.000 πρόσφυγες.
Ο λόγος που του θύμωσε, όπως είπε, ήταν διότι δεν θα επέστρεφαν ούτε 20.000.

Άρα μετρήσεις υπήρχαν και φαντάζομαι ότι υπάρχουν και σήμερα. Όμως για λόγους αρχής δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τέτοιοι αριθμοί.

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

Η θέση που καταθέτεις είναι μια άλλη πτυχή.
Μόνο και μόνο αυτές οι πτυχές που έχουμε καταγράψει δείχνει ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό όπως το παρουσιάζουν οι εθνικιστές και καταρρίπτει την κούφια επιχειρηματολογία τους.

Το γεγονός ότι οι ε/κ και τ/κ εθνικιστές βολεύονται από την παρούσα κατάσταση είναι φανερό μέσα από τη συνθηματολογία τους.
Από τη μια φαίνεται ότι είναι σε διαρκή διαμάχη αλλά από την άλλη το τι και που συμφωνούν δείχνει ότι συμφωνούν στα ίδια πράγματα αναφορικά με τη λύση.

Και οι μεν και οι δε απορρίπτουν τη Δ.Δ.Ο.
Και οι μεν και οι δε απορρίπτουν την εκ περιτροπής.
Και οι μεν και οι δε απορρίπτουν την στάθμιση της ψήφου.

Και το αστείο στην υπόθεση είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν είναι επίσης τα ίδια.

Υπάρχουν και άλλα αλλά περιορίστηκα σε κάποια καίρια σημεία.

Kyprios είπε...

@Μιχάλης

Ως Ε/Κ συμφωνώ με τέτοια λύση όπως την περιγράφεις. Όμως αν το σκεφτούμε από τη σκοπιά των Τ/Κ δεν υπάρχει πιθανότητα να τη δεχτούν. Θέλουν δική τους περιοχή. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.

Αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους Ε/Κ ότι όλοι θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν τότε πάλι θα απορρίψουν το επόμενο σχέδιο αφού δε θα προνοεί κάτι τέτοιο.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Δεν διαφωνώ μαζί ΣΟΥ ότι μια λύση ΠΡΕΠΕΙ να κατοχυρώνει το «... (δικαίωμα) επιστροφή(ς) όλων όσων επιθυμούν ...» [όπως λες στο σχόλιο ΣΟΥ προς τον σχολιογράφο Kyprio]. Κάτι διαφορετικό θα ‘ρχόταν σε αντίφαση με την προσπάθεια να εφαρμοστούν τα δικαιώματα ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης σ’ όλη την επικράτεια της Ομόσπονδης Κύπρου.

Όμως από την στιγμή που υπάρχουν μετρήσεις που υποδεικνύουν ότι θα είναι περιορισμένος ο αριθμός ελληνοκυπρίων προσφύγων θα επιστέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, τούτο θα μπορούσε να αποτελέσει και ένδειξη ότι δεν θα αλλάξουν στο άμεσο μέλλον οι πληθυσμιακές [τουλάχιστον] ισορροπίες στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία. Επίσης είναι πολύ πιθανόν, πολλοί απ’ όσους θα επιλέξουν να ΜΗΝ επιστρέψουν, παράλληλα να ΜΗΝ επιλέξουν ούτε και αποκατάσταση της περιούσιας τους. Όλ’ αυτά θα μπορούσαν να διευκολύνουν ή/και να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Από την άλλη οι αντιομοσπονδιακοί [‘πόψε εκάμαν μάλιστα τζιαι “μαζική” εκδήλωση έξω που το Προεδρικό] απορρίπτουν τα πάντα γιατί θέλουν και επιδιώκουν επικυριαρχία των ελληνοκυπρίων [γι’ αυτό και επιμένουν στο ουτοπικό κι ανέφικτο σύνθημα για επιστροφή όλων των προσφύγων και τη συνδέουν άμεσα με το περιουσιακό]...

αιολος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη εύχομαι ολοψύχως Καλή χρονιά.

Είδα αυτό το βιντεάκι

http://www.youtube.com/watch?v=r5t9gsCKN3w

Το κυκλοφορούν οικονομικοί ελίτ κύκλοι του εξωτερικού με κάποια καλοθρεμένα μαλακισμένα ή είναι η επίσημη (ή λανθόντως επίσημη) θέση του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια;

αιολοσ είπε...

Και για να δεις ένα μέρος των απαξιωτικών σχολίων που υπάρχουν :

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=168408

Και αλλού γίνεται χαμός

αιολος είπε...

Nα σου στείλω ενα από τα πολλά σχόλια που κυκλοφορούν:

"Οι Κυπραίοι θεωρούν πρωτεύουσα του κράτους τους το London και μητρική τους γλώσσα τα αγγλικά.

Παραδόπιστοι, φιλοχρήματοι και της λογικής ''ήρθαμεν να τα πάρωμεν''.
Τώρα βέβαια έχουν γίνει το επίσημο μπουρδέλο της Μεσογείου.

Τα κυρίως έσοδα τους είναι από τον σεξοτουρισμό.

Χιλιάδες πουτάνες από Ουκρανία, Ρουμανία κλπ. που δουλεύουν με Άραβες από απέναντι.

Κωλοχανείο κυριολεκτικά.
Άντε και στα δικά μας."

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,

Πάψε να ψαρεύεις σε θολά νερά και πες καθαρά τες δικές ΣΟΥ απόψεις! Η δικιά ΣΟΥ άποψη ποια είναι; Υιοθετείς αυτά τα σχόλια και μάλιστα εκ του μακρόθεν και χωρίς να ‘χεις ιδία άποψη; Ή μήπως ΣΟΥ δόθηκε και πάλι ευκαιρία να βγάλεις το όξος και τη χολή ΣΟΥ για τους κυπρίους γενικώς; Καλές ζιβάνες τότες!
Αλλά κι ισχύουν αυτά που λένε στο συγκεκριμένο blog [για χάριν συζήτησης το βάζω] διερωτήθηκες τι φταίει ή πως ξεπερνιούνται τα συγκεκριμένα προβλήματα; Βρίσκεται στο DNA των κυπριών να είναι «…Παραδόπιστοι, φιλοχρήματοι και της λογικής “ήρθαμεν να τα πάρωμεν”; [Άραγε οι ελλαδίτες, οι βούλγαροι, οι σέρβοι, οι ιταλοί δεν είν’ έτσι;] Ή μήπως όλ’ αυτά αποτελούν εκφυλισμό των αξιών και ξεπεσμό του αστικού καθωσπρεπισμού και οφείλονται στην κατατρακύλα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος και των αξιών του; Πάψε επιτέλους να κρίνεις στη βάση των εμπαθειών ΣΟΥ και προσπάθησε επιτέλους να σκεφτείς διαλεκτικά έστω και μια φορά!!!

αιολος είπε...

Βρε ΑΝΕΥ αυτά γράφονται και γράφονται και πολύ χειρότερα, γράφονται και προς δικαιολογία κάποια πράγματα, η χολή η δική μου σε μάρανε;

Εγώ ρωτώ; Και ρωτώ τας πηγάς.

Ξέρεις ότι είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει.

Λοιπόν να σου πω το όξος μου και την χολή μου.

Δεν εμπιστεύομαι τον Χριστόφια, παρακολουθώ, βλέπω τι γίνεται στην Κύπρο (στο μέτρο που μπορώ).

Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα στην Κύπρο στα οποία οι Κύπριοι πιστεύουν ότι είναι της υπευθυνότητας της Ελλάδος, δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά τους καταλαβαίνω, τους κατανοώ, κάπως έτσι αντιδρούσαν και οι δικοί μας (μικρασιάτες) που ενώ το ΚΚΕ πάλευε το ξεκλήρισμά τους αυτοί έγιναν η ραχοκοκαλιά του ΚΚΕ μετά.

Ξέρω ότι υπάρχουν Έλληνες στην Κύπρο και μάλιστα πιο Έλληνες από τους Ελλαδίτες.

Ξέρω ότι υπάρχει μια αρνητική εικόνα για τους Κυπρίους, εδώ στην Ελλάδα, λόγω της ιδιόμορφης και προβληματικής συμπεριφοράς τους, μη πας μακριά εγώ τον γιό μου μια ζωή ακούει τραγούδια της ΕΟΚΑ στο σπίτι μας, στους φίλους του λέει ότι "ο πατέρας μου το πιο σημαντικό πράγμα που θεωρεί για μένα είναι ότι πήγα στην ΕΛΔΥΚ" .... ε γύρισε και δεν άκουγε κουβέντα για Κύπρο, γιατί το όξος μου έφταιγε;

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΥ.

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,

Καλή Χρόνια και σε ‘ΣΕΝΑ!

Κατά τ’ άλλα ΒΑΡΙΕΜΑΙ να μπω σε κουβέντα μαζί ΣΟΥ!!! Δεν έχει νόημα! Εξ άλλου τα θέματα που βάζεις είναι καθαρά εκτός του θέματος της ανάρτησης του Μιχάλη. Διερωτούμαι μάλιστα γιατί το κάμνεις παραθέτοντας μάλιστα σχόλια από ένα φασιστικό blog! Έχω μάλιστα την άποψη ότι ΚΑΝΕΝΑ παιδί απ’ αυτά που μιλάνε στο video στο οποίο ΜΑΣ παρέπεμψες ανήκει σε οργανωμένη Αριστερή [ΑΚΕΛική] οικογένεια!
Τέλος γιατί δεν βάζεις τες δικές ΣΟΥ θέσεις; Λες, ας πούμεν «Δεν εμπιστεύομαι τον Χριστόφια», αλλά δεν το αιτιολογείς, ούτε και ΜΑΣ επεξηγείς γιατί είσαι εναντίον της λύσης Ομοσπονδίας ... Απλώς περιορίζεσαι να αναπαράγεις τα στερεότυπα και τες γενικότητες που συνήθως χαρακτηρίζουν όσους δεν έχουν επιχειρήματα ή πετάς αερολογίες του στυλ «... κάπως έτσι αντιδρούσαν και οι δικοί μας (μικρασιάτες) που ενώ το ΚΚΕ πάλευε το ξεκλήρισμά τους αυτοί έγιναν η ραχοκοκαλιά του ΚΚΕ μετά..»

Μιχάλης είπε...

@ Kyprios

Αγαπητέ μου φίλε, θέλω να κάνω κάποιες σύντομες παρατηρήσεις:

Κανένας μας δεν ξέρει τι θα προνοεί η όποια συμφωνία.
Μπορεί να προνοεί αυτό που προτείνει η μια πλευρά ή η άλλη ή κάτι ανάμεσο τους.

Σαφώς και οι Τ/κύπριοι δεν θα δεχθούν τη θέση μας.
Έχω όμως την άποψη ότι η θέση της Ε/κυπριακής πλευράς όπως την έχω παραθέσει μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Φίλε μου,

Δεν ταυτίζω το δικαίωμα της επιστροφής, της ιδιοκτησίας και της χρήσης με την ίδια την επιστροφή.

Απλώς θα σημειώσω ότι αποκατάσταση περιουσίας δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε επιστροφή ούτε χρήση. Σημαίνει αναγνώριση του τίτλου ιδιοκτησίας.
Με βάση τις Ε/κυπριακές προτάσεις που κάποιοι φρόντισαν να τις δαιμονοποιήσουν, εφόσον κατοχυρωθεί η αποκατάσταση, τότε ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει τι θα κάνει την περιουσία του.
Μπορεί να επιλέξει επιστροφή, ενοικίαση, πώληση, ανταλλαγή.
Άρα η αποκατάσταση δεν σημαίνει απαραίτητα επιστροφή. Αυτό επαφίεται, όπως είπα, στον ιδιοκτήτη.

Οι μετρήσεις σίγουρα είναι μια ένδειξη υποβοηθητική για τη λύση του περιουσιακού, σε συνάρτηση βέβαια με το εδαφικό.

Κατά την άποψη μου, στην ουσία οι αντι-ομοσπονδιακοί παίζουν το μακροχρόνιο παιχνίδι της Άγκυρας, μάλλον χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Η απάντηση του Άνευ (όσον αφορά την ουσία) με καλύπτει.

Απλώς θα προσθέσω ότι πρόκειται για διάφορα σεμινάρια που διοργανώνουν αμερικανικά, σουηδικά και νορβηγικά ιδρύματα στα οποία μετέχουν νεαρά άτομα (και όχι μόνο) και από τις δύο κοινότητες.

Το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία ανάμιξη με αυτά αλλά έχει τη δική του γραμμή όσον αφορά την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Το συγκεκριμένο φόρουμ το παρακολουθώ. Κάποτε έγινα και μέλος αλλά δεν ξέρω γιατί, τώρα δεν μου επιτρέπεται η είσοδος.
Αν μπορείς στείλε κανένα μήνυμα στον υπεύθυνο και πες του να δούμε τι θα κάνουμε.
Αν θυμάσαι με ξαναβοήθησες σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αίολος:
"Οι Κυπραίοι θεωρούν πρωτεύουσα του κράτους τους το London και μητρική τους γλώσσα τα αγγλικά.

Παραδόπιστοι, φιλοχρήματοι και της λογικής ''ήρθαμεν να τα πάρωμεν''.
Τώρα βέβαια έχουν γίνει το επίσημο μπουρδέλο της Μεσογείου.

Τα κυρίως έσοδα τους είναι από τον σεξοτουρισμό.

Χιλιάδες πουτάνες από Ουκρανία, Ρουμανία κλπ. που δουλεύουν με Άραβες από απέναντι.

Κωλοχανείο κυριολεκτικά.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Επειδή είσαι άκρως προσβλητικός θα σε σχολιάσω κι' εγώ με την δέουσα κυνικότητα και περιφρόνηση που σου αξίζει αδελφέ(;)ωραίε(;) Έλληνα. Αν και δηλαδή θα προτιμούσα να σου απαντούσε η διαβόητη "Ωραία Ελληνίς" Μικαέλα Λοίζου, ελπίζω να άκουσες γι' αυτήν την ομοϊδεάτισα σου, αλλά πού τέτοια προθυμία.

Τα παραπάνω λοιπόν πικρόχολα σχόλια για την Κύπρο που δημοσιεύεις εδώ, τάχα δανεισμένα από άλλο σαίτ, θυμίζουν την παροιμία που λέει "Η αλεπού όσα δεν έφτανε, τά 'κανε κρεμμαστάρια." Διότι, επειδή το σημερινό κακέκτυπο που ξεδιάντροπα απαιτεί να ονομάζεται Ελλάς, δέν έχει τ' αρχίδια να έρθει εδώ και να καθαρίσει το νησί από τους Τούρκους, καμώνεστε ότι τάχα οι Κύπριοι δεν αξίζουν να μπείτε σε τέτοια ταλαιπωρία γιατί γιατί γιατί . . . . . Και μας φορτώνετε με ύβριστικά χαρακτηριστικά και κακόβουλες ψευδολογίες, απλά και μόνον για να καλύψετε τη δειλία και τον εξευτελισμό του τέτοιου όπως προανέφερα πιο πάνω κράτους σας. Ευτυχώς είστε η αμελητέα μειοψηφία, δηλητηριασμένη με εθνικιστικά και ρατσιστικά ψυχοφάρμακα.
Μάθε υποτιθέμενε Έλληνα Αίολε, ότι δεν έχουμε ανάγκη κανενός πιστοποιητικού για την Ελληνικότητα μας εμείς οι Ελληνοκύπριοι. Ποσώς δε και από σας τους δειλούς σημερινούς κακοποιούντες και βεβηλώνοντες τον ιερό χώρο του Ελληνισμού ψεύτες και δειλούς ελλαδίτες της όποιας ύποπτης προέλευσης και δράσης.
Στην υγειά σου.

Ανώνυμος είπε...

Kε Katamutras

Με γνωρίζουν στο μπλοκ του Μιχάλη και αυτό που θα τους έχει γίνει πεποίθηση είναι ότι δεν κάνω τίποτα "κρεμαστάρια" σαν την αλεπού, εξ άλλου δεν είμαι αλεπού, ένας μνημονιακόπληκτος Έλληνας είμαι, ένας Έλληνας που μαζεύει οικονομικά χαστούκια από το ΔΝΤ και από τους δούλους, ξετσίπωτους πολιτικούς μας, ένας Έλληνας των καθημερινών συγκρούσεων για ψωμί του σπιτικού μου , παιδεία των παιδιών μου και ελευθερία της πατρίδας μου........ ΠΟΥ ΟΜΩΣ αγαπητέ μου χωρίς τους ρημαγμένους και πολύ φτωχότερους Έλληνες από σας , εσείς εκεί κάτω στην Κύπρο είστε zero, ανύπαρκτου, τίποτα όχι σαν άτομα αλλά σαν σύνολο, όταν λοιπόν στην Ελλάδα βλέπουμε βίντεο τα οποία μας φτύνουν δεν νοιώθουμε απατημένοι και προδομένοι αλλά κατά μια παγκάλειο ρήση κλασμένοι.


Μιχάλη εποπτευθήκαν όλοι ότι ναι μεν είναι μη κυβερνητικό το βιντεάκι αλλά πατρονάρει την πολιτική Χριστόφια, και εγώ δεν είχα άλλη άποψη.

Το σχόλιο που έβαλα δεν ήταν δικό μου, εξ άλλου υπάρχουν τόσα σχόλια που αυτό είναι παρωνυχίδα.

Αίσωπος είπε...

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι η επιστημονική έρευνα για το ποιοι έχουν πιο πολλή φαιά ουσίαανάλογα της πολιτικής τους τοποθέτησηςέχει βάση . Κι αυτό φαίνεται από τις συζητήσεις εδώ αλλά και αλλού. Φαίνεται ποιοι έχουν συγκροτημένη σκέψη, αναλύουν τα ζητήματα, δίνουν εξηγήσεις και προσπαθούν να βρουν λύσεις σε αντίθεση με αυτούς που βλέπουν επιφανειακά, τους μιλάς για ένα ζήτημα και αντί να επικεντρωθούν σε αυτό σου μιλούν για διάφορα άλλα θέματα ανακατεμένα όπως τη χωριάτικη σαλάτα. (βέβαια η σαλάτα είναι πολύ ωραία).

Μιχάλης είπε...

@ Αίολος

Λυπούμαι ρε φίλε αλλά όταν οι απόψεις κάποιων τις μετατρέπετε σε απόψεις όλων και τις γενικεύετε, δεν νομίζω να είναι η καλύτερη μέθοδος.

Μπορεί κάποιοι Κύπριοι να λένε διάφορα. Αυτό σημαίνει ότι εκφράζουν όλους μας;

Με άλλα λόγια όταν κάποιοι ελλαδίτες μιλούν για κωλοκύπριους, σημαίνει ότι όλοι οι ελλαδίτες μας θεωρούν έτσι;

Κάνεις λάθος για το βίντεο. Δεν πατρονάρει την πολιτική Χριστόφια.
Διότι η πολιτική Χριστόφια και γενικότερα του ΑΚΕΛ στο θέμα της επαναπροσέγγισης και των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν έχει καμία σχέση με όσα διδάσκονται σε αυτά τα σεμινάρια.

Προσπαθήστε σας παρακαλώ να εμβαθύνετε λίγο, μη μένετε στην επιφάνεια.

Η επιφανειακή εξέταση των δεδομένων, οι γενικεύσεις και οι αστήρικτες ταυτίσεις δεν συνάδουν με το ελληνικό πνεύμα.
Το ελληνικό πνεύμα δεν είναι ηττοπαθές δεν είναι μοιρολατρικό ούτε βρίσκει τη λύση στη μεμψιμοιρία και τα κλαψουρίσματα ότι κάποιοι δεν μας αγαπούν.

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν πάψτε να μας λοιδορείτε όταν εμείς, κάτω από την πίεση των καιρών αλλά και της αδυναμίας σας για ουσιαστική συνδρομή, αναγκαζόμαστε ως Οδυσσείς να μεταμφιεζόμαστε σε ζητιάνους, προκειμένου να καταφέρουμε να μπούμε στο παλάτι με τους πάνοπλους μνηστήρες, αλλά και για να σώσουμε τον Τηλέμαχο και την Πηνελόπη που είναι όμηροι στα χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο νοών νοείτω Αίολε.

αιολος είπε...

νοείτω και παράνοείτω, στα τέσσερα λοιπόν μήπως και ο Αττίλας ξεγελαστεί (χα χο χι)

"Τους αφέντες τους κάνουν οι δούλοι" και με το "σφάξε με αγά μου να αγιάσω" δεν γλυτώνεις την σφαγή.


Η Ελλάδα ξεγελασμένη αλλά δεν πρόδοσε την Κύπρο, αυτή την πεποίθηση έχω έχουμε πολιτικους χέσε μέσα Πολυχρόνη, αλλά ο Ελληνικός λαός στάθηκε με το αίμα του και τον λιγοστό παρά του δίπλα σας

Τέτοιες λογικές με εξοργίζουν, χρονιάρες ημέρες δεν θέλω να πω άλλα.... Μιχάλη καταλαβαίνω Να ειστε καλά.

Θα ήθελα να παραθέσα κάτι που πριν από λίγο διάβασα.....


Μία μνημειώδη ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου, από αυτές που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφένεια, φέρνει σήμερα το Ολυμπία.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Μετά τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου επί του Μητσοτάκη το 1993, ο Γιώργος Παπανδρέου (νυν πρωθυπουργός), είναι βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως βουλευτής λοιπόν, επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, ζητά ειδική άδεια από την βουλή των Ελλήνων για να λείψει 10 (δέκα) μήνες! Που ήθελε να πάει; Μα στην Αμερική!

Λόγω του τεράστιου χρονικού διαστήματος, απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεσει και τυπικά να αναχωρήσει. Η ειδική άδεια εγκρίνεται και …ακολουθεί η συνάντηση με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν, κατά την διάρκεια συνάντησης με 4 δημοσιογράφους (οι δύο εν ζωή), ερωτάται κάποια στιγμή: “Πρόεδρε, μα καλά τι πάει να κάνει στην Ουάσιγκτον 10 ολόκληρους μηνες;”

και η “πληρωμένη” απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου: “Εμ, πάει να γίνει πράκτορας με …μεταπτυχιακό!!”

ΑΣΙΧΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.

αιολος είπε...

νοείτω και παράνοείτω, στα τέσσερα λοιπόν μήπως και ο Αττίλας ξεγελαστεί (χα χο χι)

"Τους αφέντες τους κάνουν οι δούλοι" και με το "σφάξε με αγά μου να αγιάσω" δεν γλυτώνεις την σφαγή.


Η Ελλάδα ξεγελασμένη αλλά δεν πρόδοσε την Κύπρο, αυτή την πεποίθηση έχω έχουμε πολιτικους χέσε μέσα Πολυχρόνη, αλλά ο Ελληνικός λαός στάθηκε με το αίμα του και τον λιγοστό παρά του δίπλα σας

Τέτοιες λογικές με εξοργίζουν, χρονιάρες ημέρες δεν θέλω να πω άλλα.... Μιχάλη καταλαβαίνω Να ειστε καλά.

Θα ήθελα να παραθέσα κάτι που πριν από λίγο διάβασα.....


Μία μνημειώδη ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου, από αυτές που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφένεια, φέρνει σήμερα το Ολυμπία.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Μετά τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου επί του Μητσοτάκη το 1993, ο Γιώργος Παπανδρέου (νυν πρωθυπουργός), είναι βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως βουλευτής λοιπόν, επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, ζητά ειδική άδεια από την βουλή των Ελλήνων για να λείψει 10 (δέκα) μήνες! Που ήθελε να πάει; Μα στην Αμερική!

Λόγω του τεράστιου χρονικού διαστήματος, απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεσει και τυπικά να αναχωρήσει. Η ειδική άδεια εγκρίνεται και …ακολουθεί η συνάντηση με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν, κατά την διάρκεια συνάντησης με 4 δημοσιογράφους (οι δύο εν ζωή), ερωτάται κάποια στιγμή: “Πρόεδρε, μα καλά τι πάει να κάνει στην Ουάσιγκτον 10 ολόκληρους μηνες;”

και η “πληρωμένη” απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου: “Εμ, πάει να γίνει πράκτορας με …μεταπτυχιακό!!”

ΑΣΙΧΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Καλές ζιβάνες, είπαμε!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε νοείτω, ούτε παρανοείτω. Είσαι απλά κουρδισμένος να μας κάνεις τον παλληκαρά. Είναι φανερό ότι έχεις αποθημένα από την Κύπρο.
Προσπάθησε να τα αντέξεις καημένε.

Και πεσ' μας;
Τί θέλεις δηλαδή να κάνουμε εσύ ρε έξυπνε χι χι χι χο χο χο; Να κάνουμε πόλεμο; Άντε φέρτε και τους δικούς σας, να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι βγαίνουμε και να το αποφασίσουμε το πράμα.

Μόνος σου παραδέχεσαι το ποιόν των πολιτικών και της δύναμης που έχετε. Πως να περιμένουμε βοήθεια από σας, και γιατί να μην κάνουμε το παιχνίδι μας όπως το θέλουμε εμείς; Ο φόβος δηλαδή ότι θα μας αποβάλετε από τα σαλόνια των Ελλήνων νομίζεις ότι θα μας εκβιάσει να αυτοκτονήσουμε;
Δεν μασάς ρε φίλε, ούτε εσύ, ούτε το συνάφι σου. Κάτσετε στην άκρη. Δειλοί, κούτε Τουρκο και χέζεστε! Πιστοποιητικά Ελληνικότητας έχουμε από των καιρό των Αχαιών. Τί να τα κάνουμε τα πλαστά ξευτίλικα δικά σας; Χαλάλι σας όλα!

Anef_Oriwn είπε...

Katamutras,

Επειδή είσαι νέος στην πιάτσα και προφανώς δεν γνωρίζεις, ο Αίολος [που είναι και στρατολάγνος] πιστεύει πως πρέπει να εξοπλιστούμε για να ρίξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα! Όλοι ξέρουμε να δίνουμε παρατζιελιές στους άλλους από το σαλόνι ΜΑΣ! Πέραν τούτου είναι και θαυμαστής των «ωραίων ελλήνων» που κυβερνούσαν επί επταετίας!

Ανώνυμος είπε...

Οι Κύπριοι δεν έλειψαν ποτέ από κανένα πόλεμο της Ελλάδας. Ούτε θα λείψουν! Γι΄αυτό μην μας παραπονιέστε ότι είστε φτωχοί αλλά βοηθήσατε. Εμείς ήμασταν ΚΑΙ φτωχοί αλλά ΚΑΙ υπόδουλοι και δεν είπαμε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι μακριά.

Και δεν είναι μόνο η χούντα που τα έκανε πλακάκια με τους Τούρκους για να διχοτομήσουν την Κύπρο! Η απόφαση πάρθηκε πριν την χούντα. Από το 1965. Μάθε πρώτα τα γεγονότα της προδοσίας, και μετά να μας πουλάς πατριωτισμό.
Καήκαμε από τον χυλό και τώρα φυσάμε και το γιαούρτι. Υπάρχουν Ελληνόφωνες και Ελληνόφονες. Χρέος μας είναι να σώσουμε την Κύπρο, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε τους μεν από τους δε. Οι δε είστε εσείς οι δειλοί και πουλημένοι που πουλάτε πατριωτισμό από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,
αυτούς τους ξέρω πολύ καλά! Είναι όλοι τους λοκατζιήδες, πρώην ΕΛΔΥΚάριοι, αδικημένοι από τους Κυπρίους, ήρωες κλπ κλπ.
ΤΙ ΠΟ ΤΑ!

αιολος είπε...

Nαι κε Katamutras

"γιατί να μην κάνουμε το παιχνίδι μας όπως το θέλουμε εμείς; Ο φόβος δηλαδή ότι θα μας αποβάλετε από τα σαλόνια των Ελλήνων νομίζεις ότι θα μας εκβιάσει να αυτοκτονήσουμε;"

Να το κάνετε το παιχνίδι σας όπως το θέλετε, η παρτούζα είναι λίγο κουραστική αλλά δεν σε οδηγεί και στην αυτοκτονία.

Θα "Κάτσουμε στην άκρη" εμείς οι δειλοί" τώρα ειδικά που βρήκατε επιτέλους τον τρόπο εσείς οι γενναίοι, κάντε παιχνίδι, τι τους θέτε τους στρατολάγνους, έχετε τα τρελλόχαρτα και τους λιποτάκτες α!!! και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των συνόρων, μόνο κάθε βράδυ να πλένετε καλά τον κώλο σας.


Είχαμε και εδώ κάτι τύπους που όταν έλεγες «λαθρομετανάστης» σε λέγανε φασίστα, σήμερα μιλούν για ανέγερση τείχους, αγορά πλωτών στρατοπέδων και την λέξη "λαθρομετανάστης" την κλείνουν σε όλους τους αριθμούς και σε όλες τις πτώσεις
Ο λαθρομετανάστης
του λαθρομετανάστη
τω λαθρομετανάστη
κλπ

Άλλα αυτοί οι τύποι έφεραν την Ελλάδα στην χρεοκοπία προσέξτε μη και έχετε και εσείς τα ίδια.........


"ζιβάνες" τι σημαίνει ΑΝΕΥ;

Ώστε "Η απόφαση πάρθηκε πριν την χούντα. Από το 1965." μήπως πάρθηκε από την εποχή των βαρελώτων; Το 1965 ήταν η εποχή των «ωραίων ελλήνων» γιατί υπολείπομαι ιστορικών γνώσεων.

Θα σας παρακολουθήσω γράψτε έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά, όταν θα τσούξει ο κώλος σας μη θυμηθείτε πάλι την Ελλάδα και τα "τα πλαστά ξευτίλικα" μας.

Εντελώς εκτός ύλης, έχω να πω ότι :

Από το 1821 μέχρι σήμερα οι Έλληνες μέσα από πολύ αίμα, θυσίες , δάκρυα, καταστροφές κλπ διαρκώς μεγαλώνουμε την ίδια περίοδο η τρομερή Τουρκία που "ακούμε Τούρκο και χέζόμαστε!" διαρκώς φθίνει. Οι τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι "τα κόλυβά τους τα έχουν στο ζωνάρι τους" όπως έλεγε ο π Παίσιος και την ταφόπλακα στο πτώμα της Τουρκίας εμείς θα τη βάλουμε.

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Η ζιβανία είναι το κυπριακό αντίστοιχο του τσίπουρου!
Καλά τσίπουρα τότες!!!
Όμως ωρέ αδερφέ, μεγάλη η ανασφάλεια ΣΟΥ για τον κώλο ΣΟΥ!

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αιολος είπε...

Nαι το τσίπουρο μου αρέσει, από πέρσι που έκανα ένα σοβαρό χειρουργείο (δεν έκανα αφαίρεση μυαλού , αυτό το έκανα πριν τέσσερα χρόνια :) έχω να βάλω στο στόμα το οποιοδήποτε οινοπνευματώδες έστω και ένα ποτηράκι, δηλαδή Ιούλιος 09 17 μήνες, ναι είμαι άνθρωπος πολύ πειθαρχημένος.

Ο κώλος μου τώρα είναι ένα ζήτημα......

Katamutras είπε...

"Οι τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι "τα κόλυβά τους τα έχουν στο ζωνάρι τους" όπως έλεγε ο π Παίσιος και την ταφόπλακα στο πτώμα της Τουρκίας εμείς θα τη βάλουμε."

Α τώρα κατάλαβα μωρέ χι χι χι χο χο χο! Δεν τό 'λεγες τόση ώρα ρε μεγάλε! Πάτερ Παΐσιος, να η βοήθεια μας! Αλλά ρε συ τεράστιε, δεν πιστεύω να μίλαγε κι' αυτός για κώλους! Α πα πα πα, ντροπήηη!
Δεν μου λες; Οι Ελλάνιοι θα κάνουν τίποτε ή δεν . . . μας χρειάζονται αυτοί;

"Από το 1821 μέχρι σήμερα οι Έλληνες μέσα από πολύ αίμα, θυσίες , δάκρυα, καταστροφές κλπ διαρκώς μεγαλώνουμε την ίδια περίοδο η τρομερή Τουρκία . . ."

Μπα; Τώρα δηλαδή γλυκάνανε οι ανάξιοι πολιτικοί σας; Πάψε ρε χι χι χι χο χο χο τις μαλακίες. Η σκέψη σου δεν έχει ούτε συνέχεια ούτε συνέπεια. Γράφεις για να γράφεις! Πήγαινες γυρεύοντας, τώρα που τα άκουσες . . . . . άλλαξε το τροπάρι!

Ανώνυμος είπε...

από ότι φαίνεται κάποιοι skala-pountaroi παρόλο που έφαγαν ένα τόνο ξεροτίανα , δεν έχουν φύγει ακόμα.
βρε! μπας και είναι παλιοημερολογίτες οι αθεόφοβοι?

Katamutras είπε...

Αίολος:
Θα "Κάτσουμε στην άκρη" εμείς οι δειλοί" τώρα ειδικά που βρήκατε επιτέλους τον τρόπο εσείς οι γενναίοι . . . . . . . . μόνο κάθε βράδυ να πλένετε καλά τον κώλο σας.

Άσχημες εμπειρίες έχεις μου φαίνεται. Πεσ' τις μας να ξαλαφρώσεις ρε αδερφέ και . . . δε θα το πούμε πουθενά!
Και καλά λέω γω ότι ακούτε Τούρκους και χέζεστε!

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση, η ζιβάνα είναι ρακί, το τσίπουρο έχει μέσα γλυκάνισσο. Μου φαίνεται πως αυτός ο αίολος έχει ψυχολογικά προβλήματα. Παρ' όλο ότι σπούδασα κοινωνική εργασία και θα μπορούσα να τον αναλάβω, βαριέμαι ν' ασχοληθώ μαζί του, είναι δύσκολη περίπτωση. Σ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

άλλαξαν τακτική. τίποτε άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Αν μπήκαμε στο NATO ως Κυπριακή Δημοκρατία έγκαιρα, δεν θα ασχολούμασταν με όλες αυτές τις μαλακίες επί 35 χρόνια.

Αν μείναμε σαν μία μικρή αποικία, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα ποτέ... Τι άλλαξε δηλαδή γίναμε `ανεξάρτητο κράτος`... Αν οι Άγγλοι ήταν εδώ τώρα σαν κυριάρχοι, τα παιδιά μας δεν θα μπορούσαν να μιλούν ελληνικά ή δεν θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν αρκετά καλά; Τώρα εμείς μπαίνουμε στην σειρά να στείλουμε τα παιδιά μας στην Αγγλία να σπουδάζουν.

Διερωτώμαι τι άλλαξε στην ουσία. Τίποτε... Πάντα εμείς χάσαμε κατά την πορεία της ιστορίας...

Αφού γίναμε ανεξάρτιτοι, άλλαξε την καθεύθυνση της τροχαίας ή άλλαξε πηγή του πλούτου ή δεν είμαστε σαν Κύπριοι υποχρεωμένοι να μάθουμε Αγγλικά στα σχολεία... τι άλλαξε δηλαδή;

Her majesty ακόμα βασιλεύει την Κύπρο πίσω από την σκηνή... Αν θέλει λύση η HER MAJESTY θα γίνει λύση, αν η ίδια δεν θέλει λύση, συνέχεια στις μαλακίες...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 11:02,
αν και μου φαίνονται περίεργα τα Ελληνικά σου, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ιδιαίτερα σ' αυτό: "Her majesty ακόμα βασιλεύει την Κύπρο πίσω από την σκηνή... Αν θέλει λύση η HER MAJESTY θα γίνει λύση, αν η ίδια δεν θέλει λύση, συνέχεια στις μαλακίες..."
Αυτή είναι η μόνη και η πραγματική αλήθεια του Κυπριακού προβλήματος. Η Τουρκική πλευρά ποτέ δεν απείλησε την παρουσία της Her majesty στην Κύπρο. Αντί από κάτω που βρίσκονταν, βρέθηκαν από πάνω. Εμείς οι ηλίθιοι την απειλήσαμε πολλές φορές. Αντί από πάνω που ήμασταν βρεθήκαμε από κάτω.
Τώρα ο Χριστόφιας που είδε και κατάλαβε το πράμα, έκαμε τη γνωστή κίνηση με "τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας" για να καθησυχάσει την Her majesty ούτως ώστε να μας χαλαρώσει λίγο τον χαλκά. Μονομιάς οι γνωστοί ηλίθιοι μαλακοπατριώτες τον απεκάλεσαν προδότη. Ώρες ώρες πιστεύω ότι εν τη ηλιθιότητι μας, και λίγα πάθαμε μέχρι τώρα! Μα τί διάολο, δεν έχουμε καθόλου μυαλό σ' αυτόν τον τόπο επί τέλους;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη,
Καταχράστηκα το χώρο σου, το αναγνωρίζω και απολογούμαι.