Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ;


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όσο κοντεύουμε στις εκλογές ο ΔΗΣΥ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει κινήσεις που (θα) προσεγγίζουν θέσεις και απόψεις άλλων χώρων και ιδιαίτερα του ακροδεξιού και του ΕΥΡΩΚΟ.

(ΕΠΑΝΑ)ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β’

Όσον αφορά την ακροδεξιά θα σημειώσω τη στροφή που έκανε και την διατύπωση της αντίθεσης του στην έκδοση του πορίσματος για το φάκελο της Κύπρου, τη στιγμή που όταν γινόταν η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ο ΔΗΣΥ δεν έφερε καμία ένσταση, ούτε θυμήθηκε ότι το πόρισμα θα δινόταν λίγο πριν τις εκλογές.
Με τη στάση του σε αυτό το θέμα το κόμμα της αντιπολίτευσης μας αναγκάζει να θυμηθούμε ξανά και να αιτιολογήσουμε γιατί ο ΔΗΣΥ εκφράζει αυτή τη θέση.
Μας αναγκάζει να θυμηθούμε γιατί ενίσταται και μεμψιμοιρεί.
Μας αναγκάζει να φέρουμε στη μνήμη μας το ιστορικό παρελθόν του κόμματος που κατέβαλε πολλούς κόπους και θυσίες να απαλλαγεί από αυτό.

Θα μου πείτε ότι θυμήθηκα το πραξικόπημα και τους πραξικοπηματίες που στέγασε και εξακολουθεί να στεγάζει ο ΔΗΣΥ;     
Όχι, σε καμία περίπτωση. Ο ίδιος ο ΔΗΣΥ μας αναγκάζει να σκεφτούμε και να θυμηθούμε αυτά τα γεγονότα.

Δεν μπορούμε ασφαλώς να διαγράψουμε και την υπεράσπιση που προσπάθησαν να δώσουν στον Γρίβα τόσο ο βουλευτής Γ. Γεωργίου όσο και ο Δ. Ταλιαδώρος στην εκπομπή «Το Συζητάμε» τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.

Και ασφαλώς δεν μπορεί να παραγραφεί η παρουσία του ίδιου του Ν. Αναστασιάδη αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό.
Ούτε η προσπάθεια υπεράσπισης που κατέβαλε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χ. Γεωργιάδης προς την ενέργεια της ηγεσίας του κόμματος.

Κι εδώ πρέπει να σημειώσουμε και τον ανταγωνισμό που υπάρχει με το ΕΥΡΩΚΟ στην προσέγγιση της ακροδεξιάς αφού η ενέργεια του ΔΗΣΥ μπορεί να εκληφθεί και ως προσπάθεια να μην αφήσει το ΕΥΡΩΚΟ να διεισδύσει στο χώρο. Θυμίζουμε και πάλι την προσπάθεια που έκανε ο Ρ. Ερωτοκρίτου να προσεγγίσει τα ΕΟΚΑ Βήτικα στοιχεία στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΑ στη Λεμεσό στις 24 Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνουμε επίσης και την ταυτόσημη θέση του ΕΥΡΩΚΟ με τον ΔΗΣΥ όσον αφορά το θέμα του «Φακέλου της Κύπρου».

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Στροφή προς τους ψηφοφόρους του ΕΥΡΩΚΟ επιχειρεί ο ΔΗΣΥ και στο κυπριακό και η προσέγγιση άρχισε πριν από μερικούς μήνες.   

Ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιαζόταν ως ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής του προέδρου της Δημοκρατίας στο κυπριακό, σε βαθμό που να κατηγορείται από τους αντιπάλους του ως συγκυβερνών κόμμα και ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης ως συγκυβερνήτης, πριν από μερικούς μήνες (με επιστολή Χρ. Πουργουρίδη) σημείωνε την πρώτη μεταστροφή του όσον αφορά την εκ περιτροπής προεδρεία.

Ενώ μέχρι τότε δεν διατύπωνε καμία ένσταση, προφανώς κάτω από την επίδραση των δημοσκοπήσεων και προετοιμαζόμενο το κόμμα για τις βουλευτικές εκλογές διακήρυξε τη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη πρόταση!

Επίσης το τελευταίο διάστημα ακούμε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να μιλά για λύση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θέση που μέχρι πρόσφατα απουσίαζε από την ορολογία του κόμματος.
Θυμίζουμε και πάλι πως όταν ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Φ.Σ. Σογιέρ και περιγράφοντας τη λύση που επιδίωκε το κόμμα του, απουσίαζε η αναφορά σε λύση ευρωπαϊκών προδιαγραφών (ΚΥΠΕ 2.12.2009).

Ούτε ακόμα στη συνάντηση του με τον Ντ. Έρογλου αναφέρθηκε σε Ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση αλλά περιορίστηκε να πει ότι «ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι άλλος από μια επανενωμένη Κύπρο μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη» (ΚΥΠΕ 5/7/2010).

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΡ. ΚΛΗΡΙΔΗ

Πιο έμπρακτο δείγμα προσέγγισης των θέσεων του ΕΥΡΩΚΟ είναι η συμπερίληψη του Χρίστου Κληρίδη στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.
Σημειώνουμε ακόμα ότι ο Χρ. Κληρίδης διορίστηκε σύμβουλος του Ν. Αναστασιάδη για το κυπριακό!
Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ στη μεγάλη αντίφαση. Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωτοπόρος του «Ναι» διόρισε σύμβουλο του τον κατεξοχήν εκπρόσωπο του «Όχι»!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον περιέλαβε και στο ψηφοδέλτιο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η επιλογή Κληρίδη είναι επιλογή της άλλης άποψης.
Τι σημαίνει αυτό;
Ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα ή λέσχη συζητήσεων;

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όταν ο Χρ. Κληρίδης θα μιλά και θα αναπτύσσει τις θέσεις του στο κυπριακό, δεν θα εκφράζουν τον ίδιο ούτε το κόμμα!
Προς τι λοιπόν να είναι υποψήφιος ΤΟΥ κόμματος;

Εγώ είμαι, είπε, ο αρχηγός του κόμματος κι εγώ εκφράζω τις επίσημες θέσεις του κόμματος.
Και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ στο Εθνικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα όργανα του κόμματος!
Πώς είναι δυνατόν να συμφώνησαν όλοι όταν είναι γνωστές οι διαφορετικές θέσεις τους στο κυπριακό;

Και ο Χρ. Κληρίδης, όπως και ο Παρ. Σαμάρας (αν τελικά περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο και ο οποίος επίσης προέρχεται από το ΕΥΡΩΚΟ) εκφράζονται εναντίον της Δ.Δ.Ο., πώς θα αντιδρά ο πρόεδρος του κόμματος;
Θα λέει απλά ότι τις θέσεις τις εκφράζει ο ίδιος;

Οι ενέργειες του Ν. Αναστασιάδη δείχνουν ξεκάθαρα ότι μετακινείται βήμα βήμα από τις πάγιες θέσεις του στο κυπριακό με στόχο τις προεδρικές του 2013, όσο και αν καταβάλλει προσπάθεια να το διαψεύσει.
Και θα το διαπιστώσουμε αυτό μετά τις βουλευτικές εκλογές όπου η στροφή θα είναι πλήρης.

ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι αστικό κόμμα.
Βεβαίως περιορίστηκε να πει ότι ένα αστικό κόμμα δεν έχει τόσο αυστηρές δομές όπως άλλα κόμματα.
Μόνο που παρέλειψε να πει ότι ένα κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται ως αστικό έχει ως ιδεολογία την στήριξη των συμφερόντων της συγκεκριμένης τάξης που χαρακτηρίζεται ως αστική.

Μήπως έτσι μπορούν να ερμηνευτούν οι τοποθετήσεις του ΔΗΣΥ και η συνεχής άρνηση του για φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων;
Είναι τυχαίο άραγε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΔΗΣΥ δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά περιορίζεται σε επικρίσεις;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός καφενές του ΔΗΣΥ ΄έχει θέσεις τις οποίες εκφράζει ΄λεει ο Ν. Αναστασιάδης ο πρόεδρος. Οι αντιπρόεδροι αναπληρωτές πρόεδροι και άλλοι φιτσιαδώροι δικαιούνται να λένε ότι θέλουν. Και αν οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά υπάρχει μεγάλος σεβασμός στις αποφάσεις και στη δημοκρατία, (ομολογό αυτή την λογική δεν την καταλαμβαίνω.) Ετσι κρατούν όλα τα σχοινιά για να μην πέφτουν έξω και να ικανοποιούν όλα τα γούστα. Και αν ο ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει δ.δ.ο. ο Χρίστος Κληρίδης τι κάνει εκεί; είναι για να κρατά μια καρέκλα; ποιός κοροΪδεύει ποιόν; Soliatis.

Disdaimona είπε...

...επέτασεν τζαι τούντο πουλλίν.
όσον πιο νωρίς το αντιληφθούμε, τόσον το καλύτερο.

ελληνοκυπριοςφονιας τουρκων είπε...

επειδη ειπαν την αληθεια για τον γριβα και διαψευσαν και ταπεινωσαν την ακελοτουρκικη προπαγανδα κλαεις μιχαλακη?πολλα ψεματα μας λετε απο μωρα και μεγαλωνοντας τα μαθαμε και μισησαμε εσας τους πολιτικους υπαλληλους συγνωμη κομματικους υπαλληλους.απο τη μια κατηγορειτε τον γριβα για την εοκα β αλλα δεν του λετε και μπραβο που σας εδωσε κρατο για αλωνιζετε σημερα.μια ζωη χαφιεδες ειστε.κομμουνιστες ειπατε?τι ειναι αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Εγιω νομιζω να ασχοληθεις με το "σπιτιν" σου τζαι να μας εξηγησεις που το παει ο αντρος οταν λαλει οτι ο Αναστασιαδης ψαχνει συνενοχους για το ναι του στο Αναν.

Εγιω παντος ειμε συνενοχος του.

Εσυ εισε συνενοχος του?

Για το που το παει ο Αναστασιαδης μπορεις να θκιαβασεις την συνεντευξη του στον πολιτην την περασμενη εφτομαδαν.

Xwrikos

Μιχάλης είπε...

@ Soliatis

Αυτό λέω κι εγώ. Όταν ένα κόμμα κρατά πολλά σχοινιά για να χωράει όλους, τότε δεν είναι κόμμα. Πόσο μάλλον κόμμα αρχών όπως θέλει να ονομάζεται.
Δεν μπορεί να εκφράζει 2 και 3 θέσεις για ένα θέμα μετά να λέει ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη.

Και κυρίως στο κυπριακό.

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Δεν θέλω να πιστεύω ότι επέτασεν τζαι τούντο πουλλίν.
Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για προεκλογικές μεταφορφώσεις.

Αρκεί (αν και το παρελθόν δεν συναινεί προς τούτο) ότι αν έχουμε κάποια εξέλιξη ο ΔΗΣΥ θα ταχθεί εναντίον.

Εύχομαι να έχω λάθος.

Μιχάλης είπε...

@ ελληνοκυπριοςφονιας τουρκων

Άφησε τζαι κανέναν τούρκο να ζήσει.
Μεν τους σκοτώνεις ούλλους.

Επίσης θα ήταν καλό να μας πεις και ποια πολιτική ταπεινώθηκε.

Μιχάλης είπε...

@ Xwrikos

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Οι όποιες άστοχες δηλώσεις του Άντρου δεν απαλλάσσουν τον ΔΗΣΥ από όσα κάνει, και το ανάποδο.

Η θέση μου το 2004 ήταν ξεκάθαρη και εξακολουθεί να είναι.
Όπως άποψη μου είναι ότι το σχέδιο Ανάν ανήκει στο παρελθόν και δεν βοηθά η οποιαδήποτε επαναφορά του λόγω εκλογών.

Διάβασα τη συνέντευξη του Αναστασιάδη αλλά όπως ξέρεις και λόγω επαγγέλματος είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και κάτι παραπάνω.

Άλλωστε και αυτά που παραθέτω στην ανάρτηση δεν είναι κατασκευάσματα της φαντασίας μου. Πρόκειται για πραγματικά γεγονότα που βασίζονται και σε δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Τη δική σου θέση δεν την διάβασα. Είσαι ευτυχής με την επιλογή Χρ. Κληρίδη;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη συμφωνώ με όσα γράφεις, επέτρεψε μου όμως να βάλω τα πράγματα κάπως διαφορετικά.
Πολιτικός ρατσισμός. Αυτή η έκφραση ανήκει στον πρόεδρο τουΔΗΣΎ Νίκο Αναστασιάδη, για να μας πει ότι στο κόμμα του δέχονται όλες τις απόψεις, και πως αν απόκλειαν κάποιες απόψεις θα ήταν πολιτικός ρατσισμός. Έχασαν οι λέξεις το νόημα και τη σημασία τους. Δηλαδή αυτό που θέλει να μας πει ο Ν. Αναστασιάδης είναι π.χ. ότι στο ΑΚΕΛ (το κόμμα της αριστεράς) θα έπρεπε να γίνονται δεχτές απόψεις που να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, ή απόψεις που να υποστηρίζουν εθνικιστικές λύσεις στο κυπριακό, και από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται είναι αυτό πολιτικός ρατσισμός.
Όμως στον ΔΗΣΥ γίνονται λέει δεχτές όλες οι απόψεις. Δηλαδή να καταλάβω ότι στον συναγερμό μπορεί να ενταχθεί ένας κομμουνιστής, να υποστηρίζει τις απόψεις του, ακόμα να εκλεγεί βουλευτής να υποστηρίζει θέσεις υπέρ του κοινωνικού κράτους και φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά την ώρα της ψηφοφορίας τι θα κάνει άραγε; (μήπως ο Λευτέρης τώρα που το σκέφτομαι είναι αριστερός αλλά την ώρα της ψηφοφορίας ακολουθεί τις επίσημες θέσεις του κόμματος του;)
Τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει ο πρόεδρος μας λέει ο Ν. Αναστασιάδης. Δηλαδή μαζεύονται συζητούν, λέει ο καθένας την άποψη του, πως παίρνονται οι αποφάσεις δεν ξέρω, και μετά βγαίνουν έξω και ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με τις απόψεις του, κάτι δηλαδή σαν τον καφενέ, στην προκειμένη περίπτωση πολιτικό καφενέ. Αν δε κάποιος θέλει να μάθει τις επίσημες θέσεις του συναγερμικού καφενέ πρέπει να απευθυνθεί στον πρόεδρο. Έτσι αύριο όταν ο Χρίστος Κληρίδης μας μιλά για το κυπριακό ως υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ αυτά που θα υποστηρίζει δεν θα είναι θέσεις του κόμματος του οποίου είναι υποψήφιος αλλά δικές του. Έτσι δεν ασκείται πολιτικός ρατσισμός και ικανοποιούν όλα τα γούστα για να μην χάνουν όπως ελπίζουν κανένα ψήφο κυρίως της άκρας δεξιάς.
Έχω μια απορία: τι είδους σεβασμός είναι αυτός στην δημοκρατία όταν δεν υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της πλειοψηφίας; Με τη λογική αυτή μπορούμε να είμαστε όλοι σ’ ένα κόμμα και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε άλλα κόμματα, (μήπως αυτό θέλουν;)
Μας είπε ο Ν. Αναστασιάδης επίσης ότι ο ΔΗΣΥ είναι αστικό κόμμα, τότε γιατί όταν του πουν ότι στηρίζει ο συναγερμός την αστική τάξη (το μεγάλο κεφάλαιο) θυμώνει; Μήπως δεν ξέρει ούτε αυτής της λέξης τη σημασία; Ή μας παραπλανεί σκοπίμως;
Καταπιάστηκα με δύο λέξεις που εκφράστηκαν τελευταία. Δεν είναι οι μόνες, δικαιολογώ τον απλό κόσμο να μη γνωρίζει και να χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις ή έννοιες. Όμως δεν δικαιολογώ ανθρώπους που θέλουν να χειρίζονται τις τύχες μας να μη γνωρίζουν ή σκόπιμα να δίνουν άλλο νόημα σε λέξεις έννοιες και πολιτικούς όρους για να συγχύσουν να παραπλανήσουν με τελικό σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους.

Σολιάτης

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Εν τζιαι μπορείς να ΜΑΣ πεις γιατί το ίνδαλμα ΣΟΥ, ο Νίκαρος, στην ομιλία του στο χτεσινό πολιτικό Συνέδριο του Κόμματος του, ΔΕΝ έκαμε απολύτως ΚΑΜΙΑ αναφορά στην επιδιωκούμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που υποτίθεται υποστηρίζει το Κόμμα του; Μήπως και τελικά δεν περιλαμβάνεται στο “συναγερμικό” όραμα; Ή αντί για όραμα πάμε για εφιάλτη;

proudgaros είπε...

Ο Αναστασιάδης ετοιμάζεται για Προεδρικόν.

Ένα σας λεω μόνον, πως υπογείως και συννενοημένα ετοιμάζεται το...Λιλληκούην να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα σερβιρισθεί ως απαραίτητο πιάτο "λόγω χρήσιμης εμπειρίας"

Αν οι Κύπριοι ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ είχαν κάμει το 2003 ότι κάμουν τωρά οι Αιγύπτιοι, Η Κύπρος θα είχε βρει τη Λύση της.

Την πόρτα την εκλείσαν όλοι, μαζί και το ΑΚΕΛ με ένα μέρος της ηγεσίας του που παει αντάμα κολλητά με το οικονομικό κατεστημένο της Δημοκρατίας που κυβερνά από το 60.

Ελλαδιτης είπε...

Στη Κυπρο οι Δεξιοι το παιζουν υπερπατριωτες και οι Αριστεροι υπερδημοκρατες

Ανώνυμος είπε...

Ελλαδίτη εμείς οι αριστεροί είμαστε δημοκράτες και το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά, είμαστε πατριώτες και μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο του λαού. Αυτό που δεν είμαστε είναι είναι αδιάφοροι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ούτε και μισαλλόδοξοι, ρατσιστές, ούτε ζούμε με παραμύθια των χαζοδασκάλων της δεξιάς και των παπάδων. Το πρόβλημα σου δενκατάλαβα; Σολιάτης

Ανώνυμος είπε...

Θα τολμησεις ομως αγαπητε Μιχαλη Μιχαηλ να επικρινεις τον Αντρο Κυπριανου στην εφημεριδα «Γνωμη» για το γεγονος οτι σε θεωρει ενοχο επειδη ψηφησες ναι το 2004;Δηλαδη για τον Αντρο με το «το ενα δεν αναιρει το αλλο» ξοφλησαμε,ενω για τον Νικο γραφουμε ενα ολοκληρο κατεβατο;Που παει η αντικειμενικοτητα σου ως δημοσιογραφος;Η μηπως αλλο δημοσιογραφος και αλλο κομματικος δημοσιογραφος;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 2/10/2011 6:38 μμ

Ήδη και από εδώ έχω χαρακτηρίσει άστοχη τη δήλωση του Α. Κυπριανού. Και αυτό είναι δημόσια αναφορά και είναι καταγραμμένη εδώ.
Το είπα επίσης και από αέρος.
Άρα δεν ξόφλησα με τη φράση το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι έχω το θάρρος της Γνώμης και της άποψης μου.

Και επαναλαμβάνω ότι η δήλωση αυτή δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης προσεγγίζει τους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τους αντι-ομοσπονδιακούς ενόψει προεδρικών του 2013.

Και δεν κατηγόρησα κανένα για ένοχο. Κατέγραψα τι συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Αλλά ούτε από σένα είδα την άποψη σου για το συγκεκριμένο θέμα.

Και μια ερώτηση: ξέρεις κάποιον δημοσιογράφο στην Κύπρο που να μην υποστηρίζει κάποιο κόμμα, παράταξη ή ιδεολογία;
Αν ξέρεις πες μου τον να τον μάθω κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

δεν με ενοχλη η τοποθετηση "γραφικων" χαρακτηρων στα ψηφοδελτια ουτε οταν γινοντε δηλωσεις απο "γραφικους" που ανηκουν σε κομματα το 50%+ 1 απαιτει διαφορες μανουβρες για αυτον τζαι δεν ασχολουμε.

Οταν ομως η ηγεσια εκφραζει τετοιες θεσεις τοτε τες θεωρω την επισημη γραμη του κομματος τζαι στο ΑΚΕΛ εν η ηγεσια εκφραζει τουτες τες θεσεις (ο γ.γ. ο στεφανος τζαι ο χριστοφιας).

Οσον για το αστοχον αν ηταν πρωτη φορα θα την ελεγα αστοχη δεν ειναι ομως η πρωτη φορα αλλα η πολλοστη τζαι οταν μαλιστα τουτη η δηλωση συναδει με αλλες "αστοχες" αποφασεις του ΑΚΕΛ τοτε σημενει οτι εν η επισημη γραμμη του κομματος. Ποσον αστοχο μπορει να ειναι κατι που επαναλμβανετε και ειναι συνεπες?

Για να μεν παιδεφκεσε η συνεπεια του ΑΚΕΛ στην μη λυσην

@αναδειξη τασου προ της λυσης
@αρνηση να πουν την αληθεια για το τι εκανε ο τασσος στο μπουργεστονγκ
@οχι στο σχεδιο που επανενωνε την κυπρο
@δημιουργια περιρεουσας απο χριστοφια
@στηρηξη τασσου
@δαιμονοποιηση του σχεδιου με δηλωσεις ανδρου στεφανου χριστοφια
υοθετηση της στρατηγηκης τασσου στις διαπραγματευσεις (οχι χρονοδιαγραμματα οχι επιδαιτησιες οχι επιταχυνση)
@αρνηση οποιασδηποτε συνεργασιας με το συναγερμο για την λυση
@δηλωσεις του στεφανου για πλασιε των τουρκων ενοχη το ναι απο τον ανδρο κλπ

Που την μιαν εχω τα τουτα τζαι που την αλλην ο αγαπητος μου ο ανεφ θελει να σχολιασω το γιατι εν ειπεν το ΔΔΟ (την οποιαν ο χριστοφιας και το ΑΚΕΛ αποκαλουν οδυνηρην λυσην τζαι υστερα θελει να την ψηφησει ο κοσμος).

Οσο για το αν ειναι παρελθον το αναν εκλεαν τζαι εθελαν. Το αναν θα ειναι τζιαμε μετρο συγκρισης για καθε σχεδιο που θα ερκετε τζαι μετρο συγκρισης για το τι ζουμε τωρα. Εγιω ειμε ανετος πολλα διοτι ημουν του ναι.:)

Αιστα αστεια, νομιζει ο ανδρος οτι εννα αντραπουμεν τζαι οτι ενν παιξει με την ψυχολογιαν μας τζαι εν θα καμουμεν τες συγκρισεις αναν λυσης ή μη λυσης χριστοφια επειδι το δαιμονοποιουν.?

Ο καθενας εν υπολογος για τις πραξεις και τις αποφασεις του.

Ο γνωστος συνενοχος του Αναστασιαδη.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΗΚΟ.