Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ)

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές διερωτώμαι αν αξίζει τον κόπο να κάθεται κάποιος να δει τις ειδήσεις από τα κυπριακά κανάλια.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα που αφορούν το κυπριακό ή την εσωτερική επικαιρότητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στην ενημέρωση που τυγχάνουμε από τα κανάλια μας σε σχέση με την γεώτρηση για το φυσικό αέριο.

Από την πρώτη μέρα που άρχισε η γεώτρηση στο τεμάχιο 12 (και όχι οικόπεδο) πασκίζουν να στήσουν ένα πολεμικό σκηνικό, να μας πείσουν ότι γύρω από την πλατφόρμα έχουν μαζευτεί στρατοί, πλοία, αεροπλάνα των Αμερικάνων, των Τούρκων, των Εβραίων, τώρα ανακάλυψαν και Γερμανούς!

Διερωτώμαι πραγματικά αν συνειδητοποιούν ότι με τέτοια ρεπορτάζ δημιουργούν μια εικόνα αστάθειας στην περιοχή που σίγουρα δεν βοηθά τόσο στον τουρισμό όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα ξένων εταιριών.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η
Το βράδυ του Σαββάτου είδα από το ΡΙΚ και το Σίγμα πανομοιότυπα ρεπορτάζ για μάζωξη ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων γύρω από την πλατφόρμα Όμηρος. Ανακάλυψαν μάλιστα ότι έφτασαν εκεί και γερμανικά υποβρύχια!
Παρεμπίπτοντος το Σάββατο κυκλοφόρησε και φήμη για αερομαχίες τουρκικών και ισραηλινών αεροπλάνων κατά την οποία μάλιστα καταρρίφθηκε και ένα τούρκικο αεροπλάνο! Ευτυχώς αυτές οι αρλούμπες δεν μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Τα κανάλια θριαμβολογούσαν ότι έρχεται όπου νάναι και το «Κουζνέτσοφ», επικεφαλής νηοπομπής του ρωσικού στόλου, άσχετα αν η νηοπομπή θα φτάσει μέσα του Νιόβρη και ότι έρχεται για τη Συρία και όχι για τον Όμηρο, όπως ανακοίνωσε η ίδια  η Ρωσία!

Τα πλείστα απ’ όσα μεταδίδονται προέρχονται από την ελληνική ιστοσελίδα defencenet.gr που τις περισσότερες φορές χωρίς καμιά τεκμηρίωση παρουσιάζει ειδήσεις που αφορούν την Κύπρο και την πλατφόρμα.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι όντως συμβαίνουν αυτά τα… σημεία και τέρατα στην περιοχή που βρίσκεται η πλατφόρμα Όμηρος.   
Μάλιστα, προς επιβεβαίωση των όσων μετέδιδαν τα κανάλια, πρόβαλαν και δηλώσεις του υπουργού άμυνας ο οποίος μιλούσε γενικά για παρενοχλήσεις της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα, και όχι αυτά που οι ίδιοι πρόβαλλαν.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η
Το ίδιο βράδυ το Σίγμα παρουσίασε και ένα βίντεο που πήρε από το defencenet.gr και αφορούσε προσπάθεια παρεμπόδισης ενός ελληνικού επιβατικού από τουρκική ακταιωρό κοντά στην Κω. (Το defencenet.gr παραπονείται ότι πρόβαλαν το βίντεο χωρίς να αναφέρουν την πηγή).

Επισημαίνω δύο χαρακτηριστικά σημεία:
1. Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι στο βίντεο, η τουρκική ακταιωρός βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ελληνικού σκάφους και κινείται προς το οπίσθιο μέρος του. Ο παρουσιαστής λέει (αντιγράφοντας από το defencenet.gr) ότι βλέπουμε την ακταιωρό να περνά μπροστά από το ελληνικό πλοίο και να του κόβει τον δρόμο!
Στο βίντεο, όμως, η τουρκική ακταιωρός φαίνεται να κινείται προς το πίσω μέρος του ελληνικού και να απομακρύνεται!
Και όμως ο παρουσιαστής μας λέει ότι βλέπουμε το τούρκικο που κλείνει το δρόμο στο ελληνικό!

2. Η ανάρτηση της είδησης και του βίντεο στο defencenet.gr  έγινε στις 14-10-2011 10:46:40, δηλαδή την Παρασκευή.
Η είδηση από το Σίγμα μεταδόθηκε το Σάββατο και όπως θα δείτε και θα ακούσετε στο βίντεο, ο ρεπόρτερ μας λέει ότι η παρεμπόδιση έγινε «αυτή την ώρα»!!!
Και πώς γίνεται βρε παιδιά να γίνεται αυτή την ώρα, να έχετε… άμεση μετάδοση;

Δεν σχολιάζω το γεγονός ότι «αυτή την ώρα» (κοντά στις 8.30) είναι σκοτεινά «πισσούρι» ενώ το βίντεο δείχνει καθαρά ότι το συμβάν έγινε απόγευμα (φαίνονται καθαρά ο ουρανός, η θάλασσα, τα σκάφη).


Παραθέτω και το βίντεο του defence.




ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η
Είναι γεγονός ότι το Πιρί Ρέις κόβει βόλτες στην περιοχή μας.
Τόσο το ΡΙΚ όσο και το Σίγμα μας έδωσαν την εντύπωση ότι το τουρκικό ερευνητικό κόντεψε σε απόσταση αναπνοής την πλατφόρμα στο Αφροδίτη.
Και όμως το ΡΙΚ μας είπε ότι η απόσταση… αναπνοής ήταν 85 ολόκληρα ναυτικά μίλια!
Το δε Σίγμα έκανε σκόντο λέγοντας μας ότι βρίσκεται 55 ολόκληρα ναυτικά μίλια από τον Όμηρο!
30 ολόκληρα ναυτικά μίλια διαφορά δεν είναι λίγη. Εκτός και αν το Πιρί Ρέις είναι υπερηχητικό πλοίο και την ώρα που το μετέδιδε το ΡΙΚ ήταν 85 και μέσα σε λίγα λεπτά που το μετέδιδε το Σίγμα βρέθηκε στα 55 μίλια από την πλατφόρμα.

Και να φανταστείτε ότι δεν είδα τι είπε επί των θεμάτων αυτών ο ΑΝΤ1 αλλά και το MEGA που τελευταία έχουν ένα ανταγωνισμό στο ποιος θα προβάλει τη μεγαλύτερη κοτσάνα!

Έχω την εντύπωση ότι τα κανάλια μας δουλεύουν ομαδικά και μάλιστα χοντρά.
Με τέτοιες ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σπέρνουν την απαξίωση του κόσμου προς τους δημοσιογράφους.
Δεν έχω τίποτε με τους παρουσιαστές διότι γνωρίζω ότι δεν είναι αυτοί που καθορίζουν τι θα «παιχτεί» στο δελτίο ειδήσεων αλλά οι από πάνω τους.

Κατά συνέπεια απευθύνομαι στους διευθυντές ειδήσεων και στο υπόλοιπο τμήμα της διεύθυνσης λέγοντας τους ότι ο κόσμος δεν είναι βλάκας.
Και ότι με τέτοια ρεπορτάζ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν την απαξίωση προς τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και να δημιουργούν εσφαλμένες εικόνες και εντυπώσεις που δεν μένουν στα στενά πλαίσια της Κύπρου.

40 σχόλια:

κατσουνωτος μιχαλης είπε...

ο σατανιστης μιχαλακης σε ρολο χουντας,μην φοβαστε ασκηση κανουν.λετε να μην ξερουμε οτι εισαι πρακτορας τους?σε λιγες μερες θα εισαι στο κελι

Ανώνυμος είπε...

αν δεν σου αρεσει η σταση αυτη, μπορεις να ζεις στο τουρκισταν με τους αδελφους σου. εδω, στη νοτιοανατολικη ελλαδα δεν σας αγαπα κανεις.

Ανώνυμος είπε...

τουτον που καμνουν τα καναλια εν εναν που τα πολλα που αρκεψαν τζαι γινοντε για δημιουργουν την εικονα της κακιας τουρκιας που θελει να φαει τα αερια μας αλλα ειμαστεν σουπερ παουερ εν ουλλοι μαζι μας τζαι θα την κατσουν της τουρκιας.

Φτιαχνουν ετσι το υποβαθρο πανω στο οποιο θα κτισουν για να πουλησουν στην κοινωνια λουβανες σε περιπτωσην που ερτει λυση οτι δεν υπαρχει λογος να λυσουμεν το κυπριακον τωρα τζαι να μας φαν τα αειρια μας οι κακοι τουρτζοι αλλα να περιμενουμεν για τις καλυτερες μερες που θα ερθουν. Εκαμαν το ιδιον το 2004 στο δημοψηφησμα με την ενταξην στην ΕΕ τζαι εδουλεψεν.

Αν κοιταξεις της εφημεριδες θα βρεις αρθρα/αναλυσεις με την ιδια λογικη καθως και σχετικες δηλωσεις/αρθρογραφια απο πολιτικους.

xwrikos

buhda είπε...

Το φυσικό αέριο ενίοτε εκπορεύεται και εκ του άνω στόματος. Απόδειξη οι δυο πρώτοι σχολιαστές, αν μπορώ να τους χαρακτηρίσω έτσι.

kyriakos είπε...

ήρτα 2 εφτομάδες στο κυπριστάν..

ειλικρινά, είμαστε ο πιο ψυχικά άρρωστος λαός του κόσμου.

καλή συνέχεια φίλε Μιχάλη

τζαι καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

@Ανωνυμε 4.06 Ευτυχώς εδώ δεν είναι νοτιοανατολική Ελλάδα γιατί θα κλέβαμε ο ένας τον άλλο.. και όλοι μαζί το κράτος.. γιατί ΄το φακελάκι θα ήταν κανόνας στα νοσοκομεία.. γιατί οι πλούσιοι θα άρμεγαν κανονικά όλο τον κόσμο και δεν θα αντιδρούσε κανείς..γιατί το ραχάτι δεν είναι χαρακτηριστικό των κυπριαίων αλλά περισσότερο των καλαμαράδων.. γιατί εμείς έχουμε χαρακτήρα και δεν ποθλούμε την ψυχή μας σε όποιον μας τάξει 100 ευρώ.. γιατί ο φανατισμός σας κατέστρεψε μια φορά την κύπρο.. και δεν θα σας επιτρέψουμε να το επαναλάβετε... και γιατί εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ να λέμε είαστεν κυπραίοι και δεν εχουμε ανάγκη από επίπλαστες μητέρες πατρίδες...
Άτε έσσω σας

Ανώνυμος είπε...

@Ανωνυμε 4.06 Ευτυχώς εδώ δεν είναι νοτιοανατολική Ελλάδα γιατί θα κλέβαμε ο ένας τον άλλο.. και όλοι μαζί το κράτος.. γιατί ΄το φακελάκι θα ήταν κανόνας στα νοσοκομεία.. γιατί οι πλούσιοι θα άρμεγαν κανονικά όλο τον κόσμο και δεν θα αντιδρούσε κανείς..γιατί το ραχάτι δεν είναι χαρακτηριστικό των κυπριαίων αλλά περισσότερο των καλαμαράδων.. γιατί εμείς έχουμε χαρακτήρα και δεν ποθλούμε την ψυχή μας σε όποιον μας τάξει 100 ευρώ.. γιατί ο φανατισμός σας κατέστρεψε μια φορά την κύπρο.. και δεν θα σας επιτρέψουμε να το επαναλάβετε... και γιατί εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ να λέμε είαστεν κυπραίοι και δεν εχουμε ανάγκη από επίπλαστες μητέρες πατρίδες...
Άτε έσσω σας

Χαμάλης είπε...

Ρε παιθκιά, έννεν ανάγκη να μιλούμεν απαξιωτικά για την Ελλάδαν ούλην επειδή ένας μαλάκας προβοκάτορας χρησιμοποιά την λέξιν για να φκάλει την λύσσαν του. Ας λυσσιάσει ας εψοφήσει στον κώλον του ρεπάνιν του κερατά, αλλά εμείς ήσυχοι. Στο κάτω κάτω άλλη η Ελλάδα της δικτατορίας που αναπολούν τζιείνοι, τζι' άλλη η Ελλάδα του μόχθου τζιαί του πολιτισμού που γουστάρουμεν εμείς.
Κάποτε φκάλλουν σε έξω που τα ρούχα σου εν αλήθκεια, αλλά ούλλοι καταλάβομεν γιατί. Που τον τζιαιρόν που εκλέγηκεν ο Χριστόφιας, εμπήκεν τους έναν παλλούτζιην μεσ' τον κώλον τζι' έν μπορούν με να παρπατήσουν με να κάτσουν.

Χαμάλης είπε...

And sympathy . . is all we need my friend . . . .

νεος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του χωρικού, στήνεται σκηνικό 2004. Στο ρόλο της ένταξης τα αέρια...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10/17/2011 10:30 πμ

αν δεν σου αρεσει η ρατσα σου, πηγενε να ζεις με τους αδελφους σου στο τουρκισταν. μαλλον αυριο θα μας πεις, την ελλαδα ιδρυσαν οι ελλαδιτες πειρατες της εποχης.

Ανώνυμος είπε...

Επί 48 χρόνια ταϊζουμε τους αξιωματικούς της ΕΦ, τι έγινε; Τίποτα. Έχουν όλα δωρεάν. Δεν κάνουν τίποτε εκτός από άσκηση.

Αυτοί άραγε μας έσωσαν από τους τούρκους ή εμπόδισαν τον τούρκο εισβολέα; Ή εμπόδισαν τους λαθρομετανάστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές από κατεχόμενα; Γιατί τους ταϊζουμε; Αν αύριο ερθούν οι Τούρκοι θα μας σώσουν άραγε.

Τόσα πολλά λεφτά τρώει ο στρατός και ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα και είναι άχρηστος.

Μόνο που χρειαζόμαστε σαν Κύπρος είναι να έχουμε καλο-εκπαιδευμένους φύλακες για τα σύναρα. Για τα άλλα πράγματα ήδη αφεθήκαμε στο έλεος των διεθνών ισορροπιών...

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου πολλοί Κύπριοι αξιωματικοί της ΕΦ δεν πιστεύουν σε Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή, με δικά μας λεφτά ταϊζουμε εχθρούς της Κυπριακής Πολιτείας.
Αφού έτσι είναι η κατάσταση είναι πάρα πολύ φυσικό να καλλιεργούν μεγάλο φόβο στην κοινώνια περί τούρκων (οι οποίοι δεν θα έρθουν ποτέ να εισβάλλουν την υπόλοιπη Κύπρο) προκειμένου να έχουν πιο ίσχυρη θέση στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από τους ΕΛΑΜίτες υπάρχουν η αρχιεπισκοπή και οι αξιωματικοί της ΕΦ. Οι λαθρομετανάστες έρχονται λόγω αμελειών τους. Συνεπώς ταϊζουμε και τους αλλοδαπούς και τους αξιωματικούς...

Χα, και τελευταία. Δεν έχει ΕΦ ποτέ ευθύνη σε καμία μα καμία περίπτωση. Δεν μπορεί να έχει δηλαδή. Απαγορεύεται να έχει ευθύνη η ΕΦ σε κακά συμβάντα. Οι κύριοι είναι πάντα ήρωες...

savvasrivas είπε...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150868283095181&set=o.160415704944&type=1&ref=nf

Aσχετο μα καλο

προβοκκαττορας που λεγει τες αληθκιες είπε...

εκαναν DNA τεστ με τους ανθροπους της ελλαδας και τουρκιας. τα αποτελεσματα δειχνει οτι τα DNA των ελλαδιτων και τουρκων ειναι παρομοια. ομως δεν ξερουμε αν οι τουρκοι ειναι εξισλαμισμενοι ελληνες η οι ελληνες ειναι εκχριστιανισμενοι τουρκοι.

εκαναν DNA τεστ με τους ανθροπους της κυπρου και καταλαβαν οτι ολοι οι κυπριοι ειναι (ειτε εξελληνισμενοι ειτε εκτουρκισμενοι) αραβες εκτος απο ορισμενους που εχουν ξανθια μαλλια και ηρθαν απο τα ελλαδικα νησια κατα καποιον τροπον...

η ελλαδα ανηκει στην ασια. η ελληνικη κουλτουρα ειναι ανατολικη κουλτουρα.

εκαναν DNA τεστ με τους συντροφους του ακελ. βγηκαν ρωσσοι. φταει σοβιετικη εννωση οχι το ακελ.

Ανώνυμος είπε...

δευτερη γενια των παιδιων του ακελ ειναι εξ ανατολικης ευρωπης και ρωσιας. δηλαδη το σχεδιο αφομοιωσης πετυχε.

Ανώνυμος είπε...

@ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ(ΠΛΗΝ ΕΣΕΝΑ (ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ)) ΑΝΕΦΕΡΑΝ, ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΤΣΙ ΦΕΝΕΤΑΙ.(ΜΕ "Ε" ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ)

------------------------>

^
|
|
|(Ε)

ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΩΣΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ.


^
|
|
|(Ε)


<------------------------

ΚΑΤ' ΕΜΕΝΑ, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

1.ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΗΡΘΑΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

2.ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΠΛΩΡΗ (ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ, ΜΥΤΤΕΡΟ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ) ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ), ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.


ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, Η ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ, Η ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ, Η ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΑΦΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΣΦΑΛΛΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ, ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΓΧΙΣΗΚΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ.

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακες ειμαστε μια αποικια διαφορων χωρων. απλως ο χριστοφιας ειναι δημαρχος της κυπρου που εχει δικαιωμα να κανονιζει τοπικα πραγματα. οι κρισιμες αποφασεις λαμβανονται στο εξωτερικο για την κυπρο. βαρεθηκα εγω προσωπικα αυτο το παιγνιδι, οι ελληνες νικουν, οι τουρκοι νικουν. μας γελανε οι ανθρωποι που ζουν σε μεγαλες χωρες. πιστεψτε με απο εκει φαινομαστε υπερβλακες και οι ελληνες και οι τουρκοι.

Ανώνυμος είπε...

ποιος πουλαει τα οπλα στους ελληνες και στους τουρκους; οι ΗΠΑ. σε ολα τα οπλα κατασκευασμενα απο ΗΠΑ υπαρχουν chip μεσα τους και μπορουν να ελεγξουν την λειτουργια τους. δηλαδη αν οι ελληνες και οι τουρκοι αποφασιζουν να καμουν τρελια και να πολεμησουν χωρις συγκαταθεση των αμερικανων, στην νατοϊκη βαση της σμυρνης οι αμερικανοι αναβουν τα μηχανηματα που στελνει σηματα σε οπλα και εμποδιζουν τα πολεμικα για να μην πυροβολουν.

το ιδιο εγινε στην κριση ιμιων. εισαστε βλακες βλακες βλακες. τιποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

το ελικοπτερο του φλωρακη επεσε με την ιδια μεθοδο βλακες. ενα σημα τους εκανε σταχτη.

Ανώνυμος είπε...

και τον προεδρο της πολωνιας σκοτωσαν με την ιδια μεθοδο.

Ανώνυμος είπε...

η επιχειρηση σαρρη ηταν μια επιχειρηση αντιποινας για τη δικη μας επιχειρηση ρεζιλεματος του ψευδοκρατους διοχετευοντας τα εγγραφα περι διαβατηριων της κυπριακης δημοκρατιας των ψευδουπουργων του ερογλου.

εδω και καιρο οι τουρκοι ηξεραν οτι ο σαρρης εκανε ετσι πραματα στα κατεχομενα. ηδη οι τουρκοι παρακολουθουν τα κινητα των ελευθερων περιοχων. ολα τα σημαντικα προσωπα παρακολουθουνται απο τους τουρκους.

επισης εχουν δυνατοτητα να παρακολουθουν

- facebook
- gmail
- hotmail
- yahoo
- βαση δεδομενων του υπουγειου εργασιας που περιεχει τις διευθυνσεις διαμονης, δουλειας, ποσο κοινωνικων ασφαλησεων κλ.
- βαση δεδομενων τμηματος αρχειου πληθυσμου
- κινητα τηλεφωνα
- σταθερα τηλεφωνα

......

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ:

Είναι κατανοητή η προσπάθεια σου να με βγάλεις αναξιόπιστο και προπαγανδιστή.
Δεν είναι η πρώτη φορά και είναι δικαίωμα σου.

Όμως φαίνεται πως είτε δεν είδες το βίντεο είτε συνειδητά δεν θέλεις να κατανοήσεις τι βλέπεις.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ στο ελληνικό πλοίο. Απλώς το λένε. Το τούρκικο περνά σε απόσταση μπροστά από το ελληνικό και απομακρύνεται.

Ήδη πρόσθεσα και ολόκληρο το βίντεο από το defencenet.gr που φαίνεται καθαρότερα τι έγινε.

Είναι ένα να έρχονται τα δύο σκάφη κοντά και άλλο να κόβει το ένα το δρόμο του άλλου.

Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι η πρύμνη αλλά η πλώρη που φαίνεται. Αυτό βλέπω εγώ στο βίντεο. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Και αν κάνω λάθος απολογούμαι, δεν έχω πρόβλημα να απολογηθώ.

Η αναξιοπιστία που αποδίδω στα μέσα ενημέρωσης δεν έχει να κάνει μόνο με το βίντεο. Και διερωτώμαι γιατί επικεντρώνεσαι μόνο σ’ αυτό. Κάνω κριτική και για άλλα σημεία.

Μιχάλης είπε...

Μιχάλη Μιχαήλ είσαι τίποτε συγγενής με τον άλλο Μιχάλη?

Ανώνυμος είπε...

@ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΟΙΠΟΝ. ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΠΛΩΡΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΩΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΥΜΝΗ. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΩΣΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΥΜΝΗ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΛΑΘΟΣ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ Η ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ, ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ, ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΑΝΕΜΟ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

8. Μηχανοκίνητα Σκάφη: Όταν δύο μηχανοκίνητα συναντώνται με αντίθετες πορείες και υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης, τότε και τα δύο πρέπει να μεταβάλλουν την πορεία τους προς τα δεξιά, έτσι ώστε το ένα να περάσει από την αριστερή πλευρά του άλλου. Στην περίπτωση που δύο μηχανοκίνητα έχουν διασταυρωνόμενες πορείες και υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης, τότε πρέπει το σκάφος που βλέπει το άλλο στη δεξιά του πλευρά να απομακρυνθεί από την πορεία του άλλου και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγει να διέρθει πλώρα από το άλλο σκάφος

http://www.sailing-info.gr/home/1-general/1438-asfalisplefsis

ΠΛΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΑΙΩΡΟ.. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΘΚΙΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΩ ΑΠΟΨΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΛΑΚΩΝ

μεγαλη στοα της κυπρου - προπαγανδα 33 είπε...

μιχαλακη, ο χριστοφιας θα παει στο καλο. εγω ειμαι messenger που διοριστηκα απο την μεγαλη στοα για να σου πω τα μηνυματα του παρακρατους.

υστερα απο 12 χρονια, η κυπρος θα διχοτομηθει επισημως. ολα ειναι προγραμματισμενα.

αν δεν σου αρεσουν οι αληθειες πηγαινε στο τουρκισταν.

ΛΕΩΝΤΑΣ είπε...

Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα!

Χαμάλης είπε...

"Η Σημαία του πλοίου φέρεται είτε "εν όρμω" είτε "εν πλώ", στο πρυμναίο στιλίδιο, . . . . "

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85

Μάλλον το Τουρκικό περνά πίσω που το Ελληνικόν, τζιαί τζιείνος που ετράβαν με την κάμεραν ήταν στην πρύμνην του Ελληνικού πίσω που την Ελληνικήν σημαίαν. Μπορεί ακόμα τζιαί ναν στημένον το πράμαν ή τζιαί οφθαλμαπάτη. Το Ελληνικόν πλοίον μπορεί να έκαμνεν στροφήν. Εν δύσκολον μου να πιστέψω ότι είχαν πορεία σύγκρουσης τα θκυό πλοία, γιατί με τον ανάλογον τσαμπουκκάν ήταν να βουλιάξουν τζιαί τα θκυό. Η θάλασσα έν σηκώνει έτσι ιδιοτροπίες τζιαί τσαμπουκκάες διότι η ίδια εν πιο τσαμπουκκαλού τζιαί που τους Έλληνες τζιαί που τους Τούρκους.
Ναι το βίντεο εν καθαρή προπαγάνδα από μαλάκες που έν έχουν ιδέαν από θάλασσαν τζιαί συμπεριφοράν των ναυτιλλομένων.

αλβανως είπε...

http://ec.europa.eu/enlargement/potential-candidates/albania/index_en.htm

εμις εμαστεν εφροπε. ηστε υποχρεομαινι να μας αγαπατε. κοσπε την εκτρια.

πως σκοτωθηκε ο φλωρακης με remote control απο κατω (defence.gr) είπε...

..------|------
..------|------
..................
......|.Ο.|......
......|.Υ.|.......
......|.Η.|.........
====================
......||........||.
======Ο=============
...../
..../
.../
..//
Ο,/
Υ=
Η

Ανώνυμος είπε...

εδω ειναι νοτιο-ανατολικη ελλαδα. δεν υπαρχει κυπριακη δημοκρατια. εδω εχουμε ενα ψευδοκρατος. εδω ειναι ελλαδα. ο εθνικος υμνος της κυπρου ειναι της ελλαδας.

σας δινουμε 3 μερες για να καταργησετε την κυπριακη δημοκρατια και να καψετε τις ψευδοσημαιες της. τερματιστε αυτο το τσιρκο. μας κανατε μασκαραδες σε ολο το κοσμο.

Γιάγκος είπε...

τελευταίε ανώνυμε, αν δε σε πιάνουν τα χάπια σου, πάρε από αυτά που πίνει ο Μιχάλης. με τις παραισθήσεις που θα έχεις έχεις κανένα πόλυ.

Massachusetts Institute of Technology είπε...

η γνωση τεχνολογιας των κυπριων δεν ξεπερνα το να ζεστανουν το καρβουνο με σεσουαρ. για αυτο μπορω να σας καταλαβω.

τι ακελ τι γελαμ είπε...

οπως παντα ο νεοσατανιστης του ελευσις μιχαλακης μιχαηλ ο επιχορηγημενος απο την γιου..... για το αναν προστατευει την μητερα πατριδα του την τουρκια

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ! ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! ΚΑΤΩ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ!

ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΕΙΜΕΝΟΙ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ! ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! ΚΑΤΩ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ!

ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΕΙΜΕΝΟΙ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ο συντροφος Licio Gelli μιλα εξω απο τα δοντια για παγκοσμιοποιηση και ευρωπαϊκη ενωση.

http://www.youtube.com/watch?v=3biVgWBFajE

παρακρατος της ευρωπης είπε...

ο παπας John Paul I ηταν σαν νικηφορος του κυκκου, ηταν ενας κομμουνιστης παπας αλλα τον σκοτωσαμε μετα απο "33" μερες που εγινε ποντιφηκας.

ο επομενος παπας John Paul II δεν συμμορφωνοταν. φεραμε απο κλαδο του γκλαντιο της τουρκιας ενα γκριζο λυκο και τον χτυπησαμε. υστερα εγινε Οκκεϊ, συμμορφωθηκε.

πρεπει να εισαι βλακας, αν σκεφτεσαι οτι δεν καμουμε τιποτε στην κυπρο.

Ανώνυμος είπε...

κομμουνιστες,

κανενας δεν σας αγαπα σε αυτη τη χωρα.

αν και το αρνειστε, κι εσεις το ξερετε πολυ καλα...

σας δινουμε τελευταια ευκαιρια για να σας αγκαλιαζει ο λαος ξανα. καταργηστε το ακελ και να γινετε κκε.

η κυπριακη δημοκρατια ειναι ψευδοκρατος και εσεις εισαστε ενα ψευδοκομμα.

εδω ειναι νοτιοανατολικη ελλαδα

χα ξεχασα. υιοθετησατε μια αοπλη πολιτικη μεχρι σημερα προς τους τ/"κ" για να τους αφομοιωνετε και για να ξανααποκτησουμε την χαμενη γη. αλλα δεν πετυχε. δεν εχουμε εμεις υπομονη να αφομοιωθουν αυτοι. να κλεισουμε τα οδοφραγματα και να παρουμε τις ταυτοτητες απο τα χερια τους. ηδη ειναι ξενοι. εδω ειναι νοτιοανατολικη ελλαδα. κοψτε και τις συνομιλιες!

υπογραφη
κομαντος ιωαννιδη