Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΥΓΕ – Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ



Φεύγει και το 2012.
Αφήνει πίσω του πικρές γεύσεις όσον αφορά τον τομέα της οικονομίας και έντονες συγκρούσεις λόγω της προεκλογικής περιόδου που κοντεύει στο τέλος της.

Μέσα σ’ αυτό τον κυκεώνα, τη σύγχυση, την απογοήτευση, τη μη επαρκή ενημέρωση, την πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση, μένει έξω από κάθε συζήτηση το πρόβλημα των προβλημάτων: το Κυπριακό.

Ενώ σε κάθε προεκλογική εκστρατεία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, φέτος το Κυπριακό πέρασε σε τελευταία μοίρα και μόνο από σπόντα συζητείται.
Θα πει κάποιος ότι αυτό δικαιολογείται από την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην οικονομία.
Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Είναι πρόφαση.
Πρόφαση για να καλυφθούν οι μεταλλάξεις του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιώργου Λιλλήκα σε ότι αφορά το Κυπριακό.
Οι δύο τους, με τις μεταλλάξεις των τελευταίων μηνών, προσπαθούν να πάρουν ψήφους από όσους αντιτίθενται στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά μέσα από τη σιωπή και τη μη συζήτηση του θέματος επιδιώκουν να μην γίνονται τόσο σαφής οι αντιφάσεις τους. Και αυτό γίνεται κατορθωτό μέσα από την αποφυγή συζήτησης του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα τα μέσα ενημέρωσης πέρασαν στην αντίληψη του κόσμου ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τάσσεται εναντίον της Ομοσπονδιακής λύσης, αφού ήδη έχει διαγράψει και τη χαλαρή Ομοσπονδία αλλά δεν αναφέρεται πλέον ούτε στον χαρακτήρα της λύσης.
Αυτές οι θέσεις δημιουργούν σύγχυση σε αρκετό κόσμο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει γύρω του αντιφατικές καταστάσεις.
Έτσι, ενώ μέχρι προχθές ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο στόχος πολλών λόγω της στάσης τους έναντι του σχεδίου Ανάν (θυμίζουμε ότι κάποιοι τον ονόμαζαν Ανα(ν)στασιάδη), τώρα κάποιοι εκφράζουν υποστήριξη στην υποψηφιότητα του διότι απεμπόλησε τη διζωνική.
Από την άλλη έχει την υποστήριξη στοιχείων που υποστηρίζουν (ακόμα) την ένωση αλλά και της ομοσπονδιακής ομάδας μέσα στον ΔΗΣΥ.

Ο δε Λιλλήκας από την άλλη από διαπρύσιος κήρυκας της Δ.Δ.Ο. μετατράπηκε σε φανατικό πολέμιο της με το πρόσχημα ότι άλλαξε τις θέσεις του για αντικειμενικούς λόγους.
Κατάφερε να μαζέψει γύρο του ότι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει η Κυπριακή κοινωνία, ξεκινώντας από τον Ζαχαρία Κουλία και φτάνοντας μέχρι τον Φώτη Παπαφώτη που εγγράφως εξέφρασε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του.
Δίπλα του και μαζί του και τα παιδιά του «Εμπροσθοφύλακα», γνωστοί αντι-ομοσπονδιακοί και φανατικοί πολέμιοι του προέδρου Χριστόφια.

Βεβαίως πρόβλημα και στους δύο (ιδιαίτερα στον Γ. Λιλλήκα) δημιουργεί η εξαγγελία υποψηφιότητας από το ΕΛΑΜ το οποίο θα αντλήσει ψήφους και από τους δύο συγκεκριμένους χώρους, αφού οι θέσεις του συγγενεύουν  σε πολλά σημεία. Ξεκινώντας από το Κυπριακό και την αντίθεση στην Ομοσπονδιακή λύση μέχρι το θέμα των μεταναστών.
Εξ’ ου και η επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του ΕΛΑΜ η ΕΔΕΚ και το επιτελείο Λιλλήκα.

Εδραιώνεται η διχοτόμηση

Και μέσα σ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου μένει στο περιθώριο, αδιαφορώντας οι περισσότεροι για το ότι εδραιώνεται μέρα με τη μέρα η διχοτόμηση.

Για να προλάβω κάποιους καλοθελητές τονίζω ότι η κύρια αιτία μη επίλυσης είναι η στάση της Τουρκίας. Αυτό είναι δεδομένο αλλά αν και αυτονόητο πρέπει να το τονίζουμε συνεχώς για να μην υπάρχουν (σκόπιμες) παρερμηνείες.

Θα πει κάποιος, ο Χριστόφιας με τις τόοοοσες υποχωρήσεις τι πέτυχε;
Όσοι θέλουν να δουν μπορούν να διαπιστώσουν τι πέτυχε, όσο και αν δαιμονοποιήθηκε από ορισμένους. Και δεν είναι της ώρας μια τέτοια ανάλυση.

Η ουσία είναι άλλη και έχει δύο πτυχές.
Α) Το ότι οι πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες εμπόδισαν να προχωρήσει η διαδικασία της λύσης.

Β) Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν ότι ο παράγοντας χρόνος έχει τεράστια σημασία και είναι ο πρωταρχικός για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν ότι οι γενιές των Ε/κυπρίων που είχαν άμεσα βιώματα με τα κατεχόμενα σχεδόν έχουν φύγει από τη ζωή.
Το ανάλογο συμβαίνει και με τους Τ/κύπριους με τις ελεύθερες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή οι γενιές και στις δύο κοινότητες που το 1974 ήταν στην παιδική ηλικία και έχουν μνήμες, άλλοι έντονες και άλλοι ξεθωριασμένες, που νιώθουν να έχουν δέσιμο οι μεν με τα κατεχόμενα χωριά τους και οι δε με τα χωριά τους στις ελεύθερες περιοχές βρίσκονται στο ηλικιακό στάδιο του μεσήλικα.
Άρα είναι θέμα χρόνου να φύγει κι αυτή η γενιά.

Το μέλλον του τόπου βρίσκεται, επομένως, στη νέα γενιά.
Ποια είναι η σχέση της νέας γενιάς με τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές αντίστοιχα;
Ενσυνείδητα δηλώνω: καμία απολύτως!
Και δεν είναι σχήμα λόγου.
Ας μη μας ξεγελούν τα συνθήματα. Τα «δεν ξεχνώ» και τα σχετικά δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα πέρα από μια συναισθηματική χροιά. Κάτι όπως νιώθουμε για την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και άλλους πρώην ελληνικούς χώρους που σήμερα αποτελούν μέρος της Τουρκίας.

Οι νέοι μας δεν έχουν καμιά πρακτική και οργανική σχέση με τα κατεχόμενα.
Θεωρούν ξένο τόπο τον τόπο των γονιών τους. Κάποιοι τα νιώθουν σαν άλλη χώρα.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι υπερβάλλω, τους προτρέπω να μιλήσουν με τη νέα γενιά. Ανοικτά, σε βάθος και ειλικρινά.

Γι’ αυτό λέω ότι ο παράγοντας χρόνος είναι σημαντικός.
Η παράταση του αδιεξόδου, η συνέχιση της σημερινής κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση. Και αυτό δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου.

Όταν στις μέρες μας, εκείνοι που θα επιστρέψουν στα χωριά τους σε περίπτωση λύσης είναι μετρημένοι, ας σκεφτούμε τι θα γίνει με εκείνους που δεν έχουν κανένα δέσιμο με τα σημερινά κατεχόμενα.
Και δεν θα επιστρέψουν όλοι (εννοώ για να κατοικήσουν) για εντελώς αντικειμενικούς λόγους. Παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένειες, έκτισαν το σπίτι τους, δραστηριοποιήθηκαν οικονομικά στις ελεύθερες περιοχές, τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο στον τόπο κατοικίας, έκαναν φίλους, γνωστούς, εκεί είναι το περιβάλλον τους.
Πόσο εύκολο είναι να τα αφήσουν όλα και να πάνε να κατοικήσουν στα κατεχόμενα;

Πόσο μάλλον για τις επόμενες γενιές.

Ας προβληματιστούμε όλοι μας, λοιπόν.
Και ας μη νομίζουμε ότι έχουμε απεριόριστο χρόνο στη διάθεση μας. Ας μη μας ξεγελούν τα συνθήματα του όποιου Λιλλήκα.
Όταν ταλαιπωρούμαστε σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες για να βρούμε μια λύση που υποτίθεται είναι συμφωνημένη και είναι αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, πόσα χρόνια θα πάρει η αλλαγή πλεύσης ως προ τη μορφή λύσης;
Και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ε/κυπριακή κοινότητα όταν θα έρθει να καταγγείλει τη συμφωνημένη μορφή που ακολουθούμε για 38 χρόνια;

Ας προβληματιστούμε λοιπόν. Και ας προβληματιστούμε σοβαρά και με βάση την πραγματικότητα και όχι το επιθυμητό.

33 σχόλια:

ttoppouzokypraios είπε...

Μετά από όσα έγγραψες πιο πάνω θα ήθελα να ήξερα τις σκέψεις σου, σχεδόν μια 10ετία αργότερα) πάνω σε τζιείνο το μαυρογέριμο "λέμε όχι για να τσιμεντώσουμε το ναι"

Ανώνυμος είπε...

Αφού αποδείχτηκε ότι το ελαμ το οποίο φορτώσατε σε αναστασιάδη και λιλλήκα καταλογίζοντας τους σχέσεις με την ακροδεξιά κατέρχεται αυτόνομα (στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ΠΟΤΕ πρόθεση να ψηφίσουν είτε τον ένα είτε τον άλλο), τώρα προβληματίζεστε για το αν θα χάσουν τις ψήφους του ελαμ;

xaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτός ο λαός εκλέξει τον Νίκο Χρυσάνθου Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας, ε καλά να πάθει. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

P.A. είπε...

Εγραψες ολοκληρη αναρτηση για το Κυπριακο και αγνοησες τα τελευταια 5 χρονια διακυβερνησης Χριστοφια;
Γιατι δεν μας εξηγας τι κινησεις προς τα μπρος εκανε το Ακελ στο Κυπριακο;

Το μπλογκ σου ειναι τοσο μονοπλευρο και προπαγανδιστικο που προκαλει πονοκεφαλο στο κοινο νου. Δεν εχεις καμια σχεση με την αντικειμενικοτητα και για αυτο δεν μπορει να σε παρει κανενας στα σοβαρα. Εκτος απο ενα 16-17% των κομμουνιστων φυσικα που πιστευουν οτι διαβασουν φτανει να ευλογει τα γενια τους και να ριχνει ολο το φταιξιμο στους αλλους. Καλη τυχη.

Anef_Oriwn είπε...

P.A.,
Ρωτάς τον Blogοδεσπότη Μιχάλη: «Γιατι δεν μας εξηγας τι κινησεις προς τα μπρος εκανε το Ακελ στο Κυπριακο;» ---
Ορίστε μερικές από τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια προς την κατεύθυνση της επανένωσης τις οποίες είχε αποδεχτεί και ο Ταλάτ:
1. Εκ περιτροπής προεδρία,
2. Διασταυρούμενη ψόφος,
3. Σταθμισμένη ψήφος!

Μιχάλης είπε...

@ ttoppouzokypraios

Η ουσία του προβλήματος και το έχω πει πολλές φορές δεν είναι αυτό που γράφεις αλλά το ότι στην ουσία δεν έγινε διαπραγμάτευση πριν την έκδοση του σχεδίου 5.

Και για να μην έχεις απορία, το επαναλαμβάνω ότι η επιλογή του Τάσσου από το ΑΚΕΛ ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να υπάρξει στη νεότερη κυπριακή ιστορία.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 12/30/2012 9:33 π.μ.

Αυτή είναι η άποψη σου. Δεν είναι τυχαίο που τώρα αποφάσισε το ΕΛΑΜ να κατέλθει με δικό του υποψήφιο.
Φαίνεται δεν είχες μιλήσει με υποστηρικτές του Ελαμ. Ακόμα και στα ραδιόφωνα έλεγαν ότι στηρίζουν στον πρώτο γύρο Λιλλήκα και στον δεύτερο αν δεν μείνει, τον Αναστασιάδη.

Μιχάλης είπε...

@ P.A.

Αν πονοκεφαλιάζεις, τότε γιατί το διαβάζεις;
Και αν όσα γράφω είναι μονόπλευρα και μη αντικειμενικά, τότε γιατί δεν ανατρέπεις τα όσα γράφω και περιορίζεσαι σ’ ένα γενικόλογο αφορισμό;

Σολιάτης είπε...

Μπορεί κάποιος να μας πει σε ποιά λύση του κυπριακού στοχεύει τελικά ο Νίκος Αναστασιάδης και ο συναγερμός; Σε ποιά λύση του κυπριακού στοχεύει ο Λιλλήκας και η ΕΔΕΚ; Μπορεί κάπιος να μας πει αν είναι σοβαρή πολιτικοί αυτοί που για μερικές χιλιάδες ψήφους που θα τους ανεβάσουν τα ποσοστά ώστε να εκλεγούν στην προεδρία αλλάζουν τις θέσεις τους και σε κάποιες περιπτώσεις υποστηρίζουν εντελώς αντίθετες αυτοκαταργούμενοι ουσιαστικά;

Ανώνυμος είπε...

χα χα, ρε Μιχάλη κάμνης τους τζιαι παραμηλούν. Μπράβο σου. Είσαι μάστρος.

Έτσι φαίνεται ότι δεν έχουν υπόθεση.
χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

η διχοτομηση που για την επιτευξη της ιδρυθηκε το ακελ.ετσι το ακελ απο τοτε υποστηριζει αυτοδιαθεση για τους 5-6 μογγολους της κυπρου αλλα ουδεποτε υποστηριξε το ελληνικο πλειοψηφικο στοιχειο η τους αρμενηδες.τουρκοι γεννηθηκατε προδοτες αγγλοδουλου τουρκοι θα πεθανετε.δεν ξεχνω οτι απαιτουσατε να διαλυσουμε την επιτροπη αγνοουμενων γιατι εμποδιζε τις σχεσεις σας με τον βαρβαρο εισβολεα.ντροπη σας προδοτες αστρατευτοι και λιποταχτες!

Ανώνυμος είπε...

Α

Σολιάτης είπε...

12/30/2012 3:34 μ.μ.
Σε ποιό σχολειό πηγαίνεις; τι γράμματα μαθαίνεις; και όλα ανάποδα τα βλέπεις!

buhda είπε...

Το σχολείο που επήγαινε ο γνωστός ανώνυμος, έκλεισε όταν αυτοκτόνησαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν. Το ίδιο και αρκετοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του. Κάποιοι που δεν τα κατάφερανν αισθάνονται ενοχές.

Bananistanos είπε...

Και αν πραγματικά το 50%+ των ελληνομυπρίων δεν θέλει(πλέον) τη ΔΔΟ;

Αντρέας είπε...

Ο Γιώργος Λιλλήκκας λέει ότι θα διώξει τον Ντάουνερ. Γιατί δε διώχνει τα Ηνωμένα Έθνη να τελιώνουμε!!

Επίσης υπόσχεται ότι στη λύση που θα υπογράψει θα πρέπει να εφαρμόζονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα! Δηλαδή η Κερύνεια που σήμερα έχει γίνει Σμύρνη θα ξαναγίνει Κερύνεια προ του 74! και το Μαμούνταλι,τουρκοκυπριακό χωριό κοντά στην Παναγιά θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν 63!Μπορεί ο κύριος Λιλλήκκας να μας με ποιον τρόπο στην πράξη και όχι με λόγια του αέρα θα το καταφέρει αυτό!!

Τέλος, οι περιουσίες στα κατεχόμενα ξεπουλούνται από τους ιδιοκτήτες τους.Αυτό γίνεται πλέον νόμιμα!Στα αλήθεια ποιος ευθύνεται για αυτό? Μπορεί να μας ενημερώσει ο κύριος Λιλλήκκας? Αν δεν θυμάται να του το υπενθυμίσω,Ο Τάσσος Παπαδόπουλος!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΔΗΚ
ΖΗΤΩ Η ΕΝΙΑΙΑ ΕΟΚΑ 1955-1974
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 12/30/2012 3:34 μ.μ.

Καταλαβαίνω τον πόνο σου και το ότι είσαι ανιστόρητος αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνομαι εγώ.
Έχεις την καλοσύνη να μου πεις γιατί δολοφονήθηκαν τουρκοκύπριοι στελέχη του ΑΚΕΛ από την ΤΜΤ από το 1958 που σύνθημα της ήταν διχοτόμηση ή θάνατος;
Έχεις την καλοσύνη να μου πες γιατί τράβηξαν τα πάνδεινα οι τ/κ αριστεροί από την τ/κ ακροδεξιά που σύνθημα της ήταν διχοτόμηση ή θάνατος;
Έχεις την καλοσύνη να μου πεις γιατί δολοφονήθηκε ο Καβάζογλου και ο Μισιαούλης;
Έχεις την καλοσύνη να μου πεις γιατί το ΑΚΕΛ δεχόταν επιθέσεις από την ενωτική παράταξη μετά το 60, την παράταξη που υποστήριζε τη διπλή ένωση, δηλαδή διχοτόμηση;
Έχεις την καλοσύνη γιατί αυτές οι οργανώσεις των ακροδεξιών ε/κ και τ/κ βυσσοδομούσαν εναντίον του ΑΚΕΛ ιδιαίτερα;

Τέλος, έχεις την καλοσύνη να παρουσιάσεις στοιχεία για τη διάλυση της επιτροπής αγνοουμένων;

Αν έχεις την καλοσύνη να απαντήσεις όλα αυτά θα σου είμαι ευγνώμων.

Μιχάλης είπε...

@ Bananistanos

Εύλογο το ερώτημα σου και δύσκολη η απάντηση σου.
Όμως κατά την άποψη μου η εναντίωση στην Δ.Δ.Ο. οφείλεται σε παραπληροφόρηση.
Αν πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το κυπριακό ή να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να μη δικαιωθεί η Τουρκία, οφείλουν όλοι να πουν την αλήθεια για το τι εστί Δ.Δ.Ο. και όχι τα παραμύθια περί δύο κρατών κλπ.
Να πούνε του κόσμου και να του εξηγήσουν ότι όπως κάθε ομοσπονδία έτσι και η συγκεκριμένη μορφή αποτελείται από τουλάχιστον δύο μέρη.
Ότι οι τ/κ δεν είναι μειονότητα αλλά κοινότητα όπως την αναγνωρίσαμε από το 1960 και ότι σ’ αυτή τη βάση συζητάμε μαζί τους, και τόσα άλλα που καθημερινά διαστρεβλώνονται από πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Μιχάλης είπε...

@ Αντρέας

Συμφωνώ σε πολλά που γράφεις.
Και ακριβώς είναι αυτό που επισημαίνω στην κατάληξη του κειμένου μου «Ας προβληματιστούμε λοιπόν. Και ας προβληματιστούμε σοβαρά και με βάση την πραγματικότητα και όχι το επιθυμητό».

Η πραγματικότητα λέει ότι δεν μπορούμε με καμία δύναμη να επιστρέψουμε πίσω στην προ του 74 κατάσταση που είναι το επιθυμητό για όλους μας.
Επομένως εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πώς επανενώνουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Και κατά την άποψη μου αυτός ο τρόπος είναι η Δ.Δ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

ρε Μιχάλης, στην επόμενη δορυφορική φωτογραφία το τζιύμα σσιεπάζει ούλληn την Κύπρο?

καλή χρονιά σε όλες και όλους

Αίσωπος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους τους ανθρώπους, σε όλη τη γή. Και αν έχει εξωγήινους και σ' αυτους!

Ανώνυμος είπε...

τουρκοεθνικιστη μιχαλη μιχαηλ μα το κομμα σας το ακελ στο ρουμ κυπρος ισχυριζεται οτι ψηφισε οχι.ενω ολο το ακελικο διαδικτυο ακομα προπαγανδιζει το ναι.ολοι το ξερουν.τρια προδοτικα κομματα τα παιρνουν απο αγκυρα ακελ.δησυ εδη.

Κόκκινη Αλεπού είπε...

1/01/2013 1:51 π.μ.
Προδότης εσύ είσαι που εξυπηρετείς τους στόχους της τουρκίας! που εξυπηρετείς τους στόχους του ΝΑΤΟ για εξουδετέροση της αριστεράς και του εργατικού κινήματος!

Ανώνυμος είπε...


σε ποιο εργατικό κίνημα αναφέρεσαι?
Στην Κύπρο οι λίγοι εργάτες που υπάρχουν είναι εισαγόμενοι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με υγεία ………. πλην αυτούς που δε θα ψηφίσουν Λιλήκα την 1η Κυριακή. Αυτοί να έχουν πονόδοντο και τριχόπτωση μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς όνομα (καντουνομέτρης ίσως;) 1/01/2013 2:03 μ.μ.δηλαδή εκτός από τους λίγους ξένους εργάτες οι άλλοι τι είναι; εργοδότες; επαγγελματίες; Εμείς που θέλουμε να υπάρχει η ελπίδα για τη λύση του κυπριακού, τζαι επανένωση της Κύπρου, Λιλλήκα τζαι Αναστασιάδη υπάλληλον του ΝΑΤΟ εν θα ψηφίσουμε. Χρόνια ω-Μαλά με τον Μαλά

Ανώνυμος είπε...

άτε ρε? μα ενόμιζα ότι ο πρόεδρος της λύσης έλυσεν το κυπριακό! ου Γριστός!!!

έχεις ακούσει για τους 55000 άνεργους? ήταν οι τελευταίοι της εργατιάς. είναι τα θύματα της 5ετίας του προέδρου της δίκαιης κοινωνίας και του κοινωνικού κράτους του ευέλικτου καταστροφέα.

και ο Μαλάς παιδί της δεξιάς είναι ηλίθιε! εκτός και αν η εοκα ήταν αριστερή. you know, ο πατέρας του ήταν της εοκα και οχι του ακελ!!!

Σολιάτης είπε...

Πληρωμένε προβοκάτορα που χρησιμοποιείς διάφορα nickname άλλων και γράφεις και ανώνυμα, απάντησες μας καμιά φορά για τα εκατομμύρια ανέργων στην υπόλοιπη Ευρώπη ποιος φταίει; Ο Πρόεδρος της Κυπριακής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ πάλι φταίει;
Άλλά ποιό ήταν το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Γελοίε και περιορισμένης ευθύνης Σολιάτη,

Αν η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε το ΓΑΠ για τα χάλια της Ιρλανδίας, Ιταλίας και Ισπανίας, τότε ΝΑΙ, φταίει για όλα ο Χριστόφιας.

Τζιε πού ΄σαι. Μεν τρώεις ούλλο το άσιερο. Άφηνε τζιε λλύο για τα ξαδέλφια σου.

Σολιάτης είπε...

Αν εκατάλαβες τι έγραψες, εκατάλαβα τζαι γω.

Ανώνυμος είπε...

αφού είπαμε ρε παρέα. είσαι περιορισμένης ευθύνης. DO YOU KNOW LIMITED LIABILITY?

Ανώνυμος είπε...

φίλε Σολιάτη, δυστυχώς για σένα, η επιστήμη ακόμη να καταφέρει ακόμη τη μεταμόσχευση μυαλού!!!!

Ανώνυμος είπε...

I'd like to find out more? I'd love to find out more details.
my page > arsenal transfer news 2012