Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ



ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Ποιος να το πει και ποιος να το πιστέψει;
Το κούρεμα των μικροκαταθέσεων ήταν εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη!

Αρκετά πρακτορεία από το βράδυ της Κυριακής μεταδίδουν δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας που το επιβεβαιώνει.

Και η δήλωση Σόιμπλε δεν έγινε σε ένα πρακτορείο αλλά σε πολλά, όπως:





Η είδηση έχει ως εξής:

«Εμείς θέλαμε να αφήσουμε εκτός κουρέματος τους μικροκαταθέτες, αλλά η κυπριακή κυβέρνηση, καθώς επίσης και η Κομισιόν με την ΕΚΤ, δεν δέχθηκαν κάτι τέτοιο.
Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια του Γιούρογκρουπ τόσο η Γερμανία όσο και το ΔΝΤ, πρότειναν το κούρεμα να αφορά μόνο μεγαλοκαταθέτες με μεγαλύτερο του 10% ποσοστό κουρέματος (άνω των 100.000 ευρώ), αλλά ο κ. Αναστασιάδης μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ απέριψαν αυτή την πρόταση.

Τώρα πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για την λύση που τελικά υιοθετήθηκε στο Γιούρογκρουπ το βράδυ της Παρασκευής.

Στο διάγγελμα του ο πρόεδρος Αναστασιάδης τελώντας φανερά σε πλήρη σύγχυση (χάνοντας τα λόγια του) μας είπε ότι εκβιάστηκε και ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος παρά την αποδοχή της πρότασης!

Ποιας πρότασης; Του κουρέματος όλων των καταθέσεων.
Μας είπαν αρχικά (το είπε και στο διάγγελμα) ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Ψες ακούσαμε πληροφορίες ότι γίνονται προσπάθειες για να αποφευχθεί το κούρεμα τουλάχιστον των μικροκαταθέσεων.
Ας απαντήσουν, υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ναι ή όχι;

Συνεχίζεται η κοροϊδία

Θα θυμίσω ότι μέχρι την περασμένη Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε (13/3/2013) ότι η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση θα αποδεχόταν κούρεμα.

Ο υπουργός οικονομικών όταν αναλάμβανε το υπουργείο είπε ότι δεν συντρέχει λόγος για σκληρότερα μέτρα από την τρόικα αφού τα δημόσια οικονομικά δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση αλλά το θέμα είναι ο υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήταν «ανοησία» μια εισήγηση για κούρεμα.

Ο Χρ. Πισσαρίδης

Η μεγαλύτερη κοροϊδία όμως έρχεται από τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη ο οποίος στις 10 Μαρτίου μας διαβεβαίωνε ότι «Κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο θα είναι καταστροφικό για όλη την ΕΕ».

Ο κύριος αυτός, που τον θεωρούμε ως την αυθεντία στην οικονομία (χωρίς να διερωτόμαστε γιατί πήρε το νόμπελ), διερωτήθηκε «Κάθε φορά που μια τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαίων γιατί τότε να μην καταφεύγει στις καταθέσεις;.Είναι γι' αυτό, προσθέτει, που «το απορρίψαμε όλοι με πολλή σιγουριά και δεν το βλέπω να γίνεται. Και η Τρόικα δεν θα επιμένει.
Επιμείναμε τόσο πολύ, που μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον ότι, η Τρόικα εξετάζει ήδη άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Και όμως, ο νομπελίστας έπεσε έξω.

Την Κυριακή (17/03/2013) ο ίδιος άνθρωπος μας έλεγε εντελώς τα αντίθετα:
Δήλωνε στο ΚΥΠΕ ότι:
«Πολύ χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις αν δεν ψηφιστεί το τέλος επί των καταθέσεων και η οικονομία θα καταρρεύσει».

Και ενώ μας έλεγε ότι αν γίνει κούρεμα θα καταρρεύσει το Ευρώ, τώρα τα άλλαξε και μας είπε ότι «Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τα επακόλουθα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι χρεοκοπήσεις θα είναι πολλές και οι πιο πολλοί Κύπριοι καταθέτες θα τα χάσουν όλα, γιατί οι τράπεζες τους δεν θα ξανανοίξουν».

Πόση κοροϊδία;
Οι κυβερνώντες επέλεξαν τον δρόμο της τρομοκρατίας για να πείσουν ότι πρέπει να ψηφιστεί το κούρεμα, ότι πρέπει να το δεχτούμε.
Και ενώ μας έλεγαν ότι αν γίνει το κούρεμα θα καταρρεύσει η Ε.Ε., τώρα μας λένε ότι θα καταρρεύσει η Κύπρος!

Ξέρουν ότι όταν φοβίσουν τον Κύπριο, εξασφαλίζουν αυτό που θέλουν.
Αυτό το έπραξαν και στο παρελθόν με το σχέδιο Ανάν.
Από τη μια μας έλεγαν ότι παραδίδεται η Κύπρος στην Τουρκία και από την άλλη ότι αν δεν δεχθούμε το σχέδιο θα έχουμε δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή.
Και οι δύο πλευρές επένδυαν στη δημιουργία του φόβου.
Τελικά υπερνίκησε ο ένας από τους δύο φόβους.

Αυτό επιχειρούν και τώρα.

Να εκβιάσει αντί να εκβιαστεί

Τι μπορούσαμε να κάνουμε, ρωτάνε κάποιοι;
Ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε αντί να βρεθεί εκβιαζόμενος (όπως ισχυρίζεται), να ήταν στην θέση του εκβιαστή.
Ήδη βλέπουμε τις αντιδράσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών για ότι αποφασίστηκε για την Κύπρο.
Ο πρόεδρος θα μπορούσε να τονίσει στους σφαγείς μας ότι δεν είχε τέτοια εντολή (για κούρεμα) από το λαό του, ότι όλα τα κόμματα ήταν εναντίον και να ζητούσε πίστωση χρόνου.

Και μπροστά στον εκβιασμό ότι θα έκλειναν την χρηματοδότηση των τραπεζών μας, να αντιπρόβαλλε δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ.
Αυτό θα τους ταρακουνούσε, αφού από τη στιγμή που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η Κύπρος επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα, αυτό θα είχε σοβαρές αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την Ε.Ε.

Θα ρίσκαραν οι Ευρωπαίοι ένα τέτοιο εγχείρημα;
Ας σταματούσαν τη χρηματοδότηση.
Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;
Η σίγουρη υπερψήφιση από τους Κύπριους της εξόδους από το Ευρώ.

Θα άντεχαν μια τέτοια απόφαση οι λεγόμενοι εταίροι μας;

Ο καθένας ας κρίνει.

69 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες ο Μητσόπουλος είπε ότι καλούμαστε να συνεισφέρουμε από τα περισσεύματα μας!

ο δε Δίπλαρος μας είπε ότι το κούρεμα είναι σε... εισαγωγικά.

Ρε απατεώνες δουλε΄φκετε μας τζιαι πουπάνω;

Οξά νομίζετε ότι είμαστεν παλαβοί;

Ανώνυμος είπε...

Να τα έγραφε όλα αυτά κάποιος άλλος που δεν ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση που μας έφερε εδώ να πω εντάξει. Εχεις και το θράσος να γράφεις; Επεσε η μασκα σου Μιχαλη από τη προηγούμενη ανάρτηση. Ως και το Ακελ δεν ζήτησε παραίτηση. Υπάρχει λόγος που σε αποκαλούν άκρο αριστερό και ξιμαρισμενο.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Έχω το θράσος να γράφω;
Επειδή λέω αλήθειες δεν σας αρέσει.
Δεν είναι τυχαίο που αντί να σχολιάσεις τα όσα γράφω προτιμάς να βρίζεις.
Δεν ξέρεις τι να πεις.

Είχα γράψει ότι ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά.
Δεν είναι η δική μου η μάσκα που έπεσε.
Είναι η δική σας που πιστέψατε τα ψέματα και τις συκοφαντίες πέντε χρόνων χωρίς να προβληματίζεστε.

Πιστέψατε τα ψέματα του Αναστασιάδη και ιδού η κατάντια μας.
Θα μας έβγαζε, έλεγε από την κρίση, δεν θα έκανε κούρεμα, δεν θα έκανε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα αύξανε τους φόρους.
Τώρα όλα αυτά τα δέχτηκε.

Και λίγη ντροπή δεν βλάφτει αγαπητέ μου.

Περιμένω όμως απάντηση σε όσα έγραψα και όχι σε όσα προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις.
Μας κορόιδεψε ο Αναστασιάδης, ο Σαρρής, ο Πισσαρίδης.
Και ζητάτε και ρέστα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε είδαμεν να σκιζεις τα ιματια σου έστω και σε μια ανάρτηση όταν αριστερη κυβερνηση φέρατε την Τροικα και το μνημόνιο Κύπρο. Ειναι παραξενο που σκιζεσαι τωρα που θα πληρώσουν αυτοι που εχουν τις εκατοντάδες χιλιαδες στην τραπεζα. Και τόσο καιρό το επαιζες ότι σε ενδιαφέρει για τον φτωχό και εργαζόμενο λαό που δεν έχει μια στις τράπεζες. Φάσκεις και αντιφάσκεις και θα θερισεις αυτό που σπερνεις πολύ σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

"Επειδή λέω αλήθειες δεν σας αρέσει"

Μα γιατί δεν έλεγες τις 'αλήθειες' σου εδώ και 5 χρόνια; Περιμένεις κανένα να πιστέψει από τώρα και στο εξής ότι σε ενδιαφέρει το καλό της Κύπρου; Θα θυσίαζατε τη Κύπρο για κομματικό συμφέρον οπως παντα και σε κάθε περίπτωση. Εσείς μας φέρατε στη χρεοκοπία και ο κάθε ενας που σε διαβάζει θα κρίνει αναλόγως αν έχεις δικαίωμα να γράφεις μετά από όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι η δική μου η μάσκα που έπεσε.Είναι η δική σας που πιστέψατε τα ψέματα και τις συκοφαντίες πέντε χρόνων χωρίς να προβληματίζεστε."

Μ´αρέσει που παραδέχεσαι ότι όλα αυτά που γράφεις τα γράφεις εκδικητικα χωρίς να λαμβάνεις καν υπόψη τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατα τα αλλά είσαι και ´αντικειμενικος´ δημοσιογραφος. Πόσες εκατοντάδες χιλιαδες καταθέσεις έχεις Μιχάλη εσύ και οι φίλοι σου στις τράπεζες; Επειδή δεν δικαιολογείται αλλιώς η αφρισμενη αντίδραση σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σαν δεν ντρέπεσαι.

Αντί να φωνάζεις μαζί μας για την κλοπή που ΣΟΥ κάνουν ζητάς και τα ρέστα;

Αντίς να καταλάβεις πόσο απατεώνας είναι αυτός ο δικηγορίσκος που έχεις για πρόεδρο ακόμα τον υποστηρίζεις;

Ντροπή σου... Ντροπή σου...

Ανώνυμος είπε...

"Θα μας έβγαζε, έλεγε από την κρίση, δεν θα έκανε κούρεμα, δεν θα έκανε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα αύξανε τους φόρους."

Τη κριση που εσεις μας βυθισατε εννοεις; Μα δεν είναι ο εκλεκτός σας που υποσχόταν ότι δεν θα δεχτει μνημονιο, δεν θα προβεί σε μείωση μισθών, συντάξεων, κουτσούρεμα ΑΤΑ, καταργηση 13ο, μείωση επιδομάτων σε τυφλούς και αναπήρους, αυξηση φορων και αλλά χίλια δυο που τελικά δεν υλοποίησε; Να μην αναφερω και τον ορο που βαλατε στο μνημονιο οτι αν δεν ειναι βιωσιμο το χρεος θα γινουν ιδιωτικοποιησεις; Και τολμας να δικαιολογησεις και να σβησεις τις ευθυνες αυτων που μας εφεραν εδω; Βασικά εσύ συγκεκριμένα και η σεχτα σου δεν έχετε δικαίωμα να ζητάτε ρέστα απο το κυπριακο λαο. Πρέπει να έχει απύθμενο θράσος καποιος στη θεση σου να γράφει αυτά που γράφεις. Και ακόμα να απαντήσεις γιατί σε πειράζει τόσο πολύ το κουρεμα μεγαλοκαταθετων. Θα έπρεπε να χειροκροτησεις έτσι μετρο αν πιστευες πραγματικά όλα αυτά που παραληρουσες τα τελευταία χρόνια. Βασικά η μάσκα σου έπεσε και η φάτσα σου λέει πολλά τώρα.

Ανώνυμος είπε...

"Αντί να φωνάζεις μαζί μας για την κλοπή που ΣΟΥ κάνουν ζητάς και τα ρέστα;"

Οπως φαίνεται δεν διαβασες το μνημόνιο που συμφώνησε ο Χριστόφιας για να καταλάβεις που είναι η μεγάλη κλοπή από τις ασθενέστερες τάξεις των φτωχών που ήδη υποφέρουν. Πόσες μάσκες τελικά θα πέσουν αυτές τις μέρες; Το ειδαμε και αυτο στην νησο κυπρο, κομμουνιστές να επιμένουν με νύχια και με δόντια να μην μειωθούν οι χιλιάδες καταθεσεις των πλουσιων! Γυρίζει στο τάφο του και ο Λένιν και ο Τσε και ο Τσάβεζ. Κατα τα αλλά μου λες ντροπή.

zep είπε...

Ανωνυμε, καταρχην πηαινε να πιεις τα χαπια σου.

Εν βολικο να φταιεις τους κομμουνιστες (που συμφωνα με τα παραμυθκια που σου ειπαν εν κακοι ανθρωποι) για τα αποτελεσματα του καπιταλισμου.

Σαν καπιταλιστης που εισαι, υπερμαχος της εκμεταλλευσης τζιαι της ανισοτητας. Υπερμαχος των πολεμων,της φτωχειας και του μισους, δεν πειθεις κανενα με το να παριστανεις τον υπερασπιστην των φτωχων και των αδυνατων.

Αντιθετως εν φανερο οτι καθοδηγησαι το μισος τζιαι οτι εν χαμηλο το IQ σου.

Καμε μας την χαρη τζιαι μεν σπαμαρεις. Γραψε ποσο βλακας εισαι μεσα σε ενα (1) μηνυμα. Ειπαμεν εισαι ηλιθιος, εν αναγκη νασαι τζιαι κουραστικος?

arxiepiskopos είπε...

ακουσεν τζιε ο Ζεπ για το IQ τζιε ρωτα αν τρωεται.

http://arxiepiskopos.blogspot.com/2013/03/hugo-chavez_16.html

Ανώνυμος είπε...

Γράψε Μιχάλη ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ του Σόϊμπλε και της Γερμανίας.

Γράψε Μιχάλη τί ζήτησε ο Σόϊμπλε και τί του απάντησε ο Σαρρής κι ο Αναστασιάδης.

Γράψε Μιχάλη τί είπε ο Ασμούσεν όταν Σαρρής και Αναστασιάδης είπαν "δεν δεχόμαστε τέτοιο πράγμα και φεύγουμε".

Και θύμησε μας και τί ακριβώς είχε πεί ο Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας για τη δική του συμφωνία με την Τρόϊκα. Θύμησε μας τί είπε ο Χριστόφιας για το ενδεχόμενο να αφήσουμε τις τράπεζες μας να καταρρεύσουν.

Η Κύπρος χάνετε κι εσείς ασχολείστε με μικροπολιτικές σκοπιμότητες! Ντροπή σας!

pluton είπε...

Kατ αρχάς η ΚΑΤΑΝΤΙΑ της Κύπρου ξεκίνησε από το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια, φωνάζω τόσα χρόνια και ακούω ειρωνίες και εξυπναδούλες.

Δεύτερον είναι βέβαιο ότι θα πάνε πολλοί ΑΚΕΛίτες και από το κόμμα του Αναστασιάδη φυλακή.

Τρίτον σας περιμένει φτώχια που δεν την φαντάζεστε, αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι παιδική χαρά.

Τέταρτον η Κύπρος βασίζεται σε δύο ποδάρια α. το τραπεζικό της σύστημα β τον τουρισμό.
Το τραπεζικό σύστημα θεωρήστε το πεθαμένο ΔΙΟΤΙ ένας κύπριος να φορολογηθεί για να σωθεί η πατρίδα του (αν και αυτό παράνομο είναι), ο ξένος γιατί να του κρατήσουν τις καταθέσεις; Επειδή εμπιστεύτηκε την Κύπρο, μα το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται στην ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, έβγαλες την εμπιστοσύνη από την μέση τέλος οι τράπεζες.

Πέμπτον θα πέσουν βροχή οι μηνύσεις και οι ξένοι θα μιλήσουν για ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Έκτο για να επιστρέψουν κεφάλαια στις κυπριακές τράπεζες, η κυβέρνησή θα πρέπει να επιστρέψει πέρα των απωλειών , εντόκως και υπό μορφή συγνώμης αποζημίωση.

Τώρα να σας πω γιατί έγιναν αυτά, σας αποστέρησαν το τραπεζιτικό πυλώνα για να μπορέσουν να σας φάνε τα πετρέλαια.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Μιχάλη, εγώ λέω ότι όντως ο Σόϊμπλε είπε αυτά που λες (αν και επισήμως διαψεύδεται από την Κυβέρνηση). Ας δούμε τί είπε η Μέρκελ. Διότι η Μέρκελ είναι που χαράζει πολιτική κι όχι ο Σόϊμπλε, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε:

Υπεύθυνοι είναι όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο, δήλωσε χθες βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε παρέμβαση της για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Σε δήλωσή της που μεταδίδει το Σκάι Ελλάδας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, η κ. Μέρκελ ανέφερε «είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου». Πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι φορολογούμενοι από άλλες χώρες κι αυτό είναι το σωστό».


Πρόσεξε. Η Μέρκελ δεν είπε ότι υπεύθυνοι είναι οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Η Μέρκελ είπε ότι υπεύθυνοι είναι ΟΛΟΙ οι καταθέτες. Και ότι πρέπει να πληρώσουν ΟΛΟΙ.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι λίγο συγχυσμένος εγώ. Ημουν άνεργος 9 μήνες, μου έκοψαν το ρεύμα μια φορά πέρσι, η τράπεζα επελλανεν με τζιαι τώρα δουλεύω που το πρωί ως τη νύκτα για 950 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αριστεροί να μην υποστηρίζουν κουρεμα σε αυτούς που τα έχουν φυλαμενα στη τράπεζα και δεν αντιμετωπίζουν ούτε ανεργία ούτε πείνα. Εγώ προσωπικά δεν έχω λεφτά ούτε για ψώνια τέλος της εβδομάδας. Δηλαδή αντί κουρεμα καταθέσεων προτιμούμε και αλλά μέτρα που θα πλήξουν τους ανέργους και τους φτωχούς; Εγώ περιμένω απάντηση και από αυτό μπλογκ και από τους ιδεολογους αριστερούς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι θα φυουν οι καταθεσεις τζιαι θα κλεισουν δουλειες, θα απολυθει κοσμος τζιαι δεν θα επενδυει κανενας στην Κυπρο. Τουντο πραμα εν το κοφκει ο νους σου?

Αν δεν, τοτε οτι παθεις αξιζει σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταθέτω πια σε Κυπριακές τράπεζες μήτε τα σκατά μου.

the Idiot Mouflon είπε...

Δηλαδή είμαστε υπέρ του να γίνει κούρεμα αλλά μόνο στους μεγαλοκαταθέτες;

Μα ενόμιζα πως θέλαμε να κρατήσουμε τους Ρώσους...

Δεν υπάρχει δηλαδή οπτική που να εξηγεί γιατί η θέση για κούρεμα και στους μικροκαταθέτες έχει τη λογική του;

Το δεδομένο ότι οι τράπεζες στην ευρώπη είναι ανοικτές και όσοι έχουν σειρά τώρα θα αρκέψουν να σούζουνται... το έλαβε κανένας σας υπόψη;

Βιάζεσται για μικροπολιτικά κέρδη και πάτε ντουγρού για αυτογκόλ.

***

Όλοι μιλάνε για το πως οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν τα ρούσκι ντόλαρς από την Κυπρούλλα μας.

Για την προσπάθεια να σπάσουν την σχεδόν μονοπωλιακή κατάσταση του Ρωσικού αερίου στην ευρώπη γιατί δενι μιλά κανένας σας;

Μήπως επειδή ήταν απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια να μπάσει τους Ρούσκι στο παιχνίδι των αερίων μας... και έτσι -σαν άλλος Μακάριος -η απόπειρα του για ακροβατισμούς ανάμεσα σε Μεγάλες Δυνάμεις απεδείχθει "σάλτο μορτάλε";

Ανώνυμος είπε...

"Γιατι θα φυουν οι καταθεσεις τζιαι θα κλεισουν δουλειες, θα απολυθει κοσμος τζιαι δεν θα επενδυει κανενας στην Κυπρο. Τουντο πραμα εν το κοφκει ο νους σου?"

Μα αυτό το κακο ήδη έγινε. Μιλούμε για τη ψήφιση του κουρεματος από τη βουλή. Οπως φαίνεται έν εσένα που εν κόφκει ο νους σου τελικά. Εξυπνοβλακες παντού.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη πρωτα καμνετε την μαλακια σας, καταστρεφετε τον τοπο τζιαι μετα ερκεστε τζιαι λαλειτε μας οτι το κακο εγινε τζιαι παριστανετε τους προστατες των φτωχων. Τουβλο.

Να παραιτηθει ο Αναστασιαδης, τζιαι οσοι τον εψηφισαν να απολογηθουν. Αρκεψε ρε ανωνυμε

pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kyriakos είπε...

Οι Ρώσσοι εν τω μεταξύ δεν είναι μόνο καταθέτες, ολιγάρχες, λαθρέμποροι, όπως λένε οι Γερμανοί, είναι τζαι αγοραστές ακινήτων και δημιουργοί θέσεων εργασίας στη Κύπρο. (ειδικά στη λεμεσό) Με τούτο το πράμα που έκαμε τούτος ο μαλάκας είτε πούμε ναι είτε όχι, απομονώσαμε τη μεγαλύτερη αγορά ακινήτων που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη..
η οικονομία της Κύπρου έχει 3 πυλώνες

Τουρισμό
Τράπεζες
Ακίνητα

Σε 24ωρες κατέστρεψε τα πάντα.

Οσοι κατηγορούν το Χριστόφκια ότι έκαμε λάθη.... Τι να σας πω ρε ηλίθιοι.. ποιος ήταν εκείνος που όχι μόνο έδωσε εντολή αλλά εγγυτάτου με δηλώσεις του τα ελληνικά ομόλογα Ο χριστόφιας ή ο ορφανίδης? ποιο κανάλι έκανε εκπομπή 60 λεπτά με τίτλο: 10 λόγους να μείνει ο Ορφανίδης?


ο χριστόφκιας ποττέ δεν έκαμε έτσι παιδαριώδες λάθος σε διαπραγματεύσεις, Πάντα πήγαινε οργανωμένα τζαι με σχέδιο εξόδου τζαι του χριστόφκια είπαν του για κούρεμα αλλά ήξεραν πως είχαν να κάμουν με άνθρωπο που είχε όχι πλάτες αλλά συμμαχίες οι Γερμανοί ,,, έλα όμως που ήξεραν πως είχαν ένα σκυλάκι σύμμαχο από πισω..


όταν δεν τον αφήναν να περάσει ούτε και ένα νομοσχέδιο, Οταν έπερναν το μέρος της Τροικας τζαι των ξένων, τζαι υποσκάπταν. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

Τωρά είτε ναι είτε όχι.. είμαστε ποσπασμένοι με τούτο το πράμα. έγινε το δικό των γερμανών που τους βολεύει να φύγουν τα λεφτά που τη Κύπρο αλλά και η κρίση τζαι ένα Ευρώ που μια πάει κάτω μια πάνω.. διότι οι καταθέτες που θα πάνε? Στη γερμανία θα πάνε... και μερσεντές πότε θα γοράσει η Ασια και η Αμερική? όταν είναι χαμηλό ή ψηλό το μάρκοΕυρώ? Ακόμα μία κρίση μετά από μία "λανθασμένη" πολιτική απόφαση της Γερμανίας ..που φυσικά τα λάθη θα τα πληρώσουν άλλοι...

..και το τραγικό είναι πως παραπάνω προβληματικό φαίνεται να είναι το σενάριο του ΟΧΙ (αν είναι δυνατόν να έφερε τη χώρα σε έτσι δίλημμα τούτος ο άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΣΣΟ ΣΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕ

Νεοκύπριος είπε...

Να το ξαναπούμε. 4 Δισεκατομύρια έφυγάν που την Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Αυτό είναι μέγα σκάνδαλο. Κάποιοι ήξεραν (και μιλούμε για συμπατριώτες μας) διότι ειδοποιήθηκαν.
Όταν ο Χριστόφιας εδέκτει να γίνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ήρταν οι γνωστοί και τον κατηγόρησαν μετά το "μπαϋράμι" ότι δεν επρονόησε. Γιατί δεν μίλησε κάποιος από αυτούς που τωρά φκαίννουν και αναλύουν το κάθετι. ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο YESMAN ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

pluton είπε...

kyriakos @

Αν κατάλαβα καλά ψάχνεις να βρεις ενόχους με κομματικά κριτήρια... Λοιπόν για την φτώχια που ήδη μπήκε στην Κύπρο θα πρέπει να ψάξεις, ποιός έβαλε την Κύπρο στο ΔΝΤ και ποιός έφερε την Τρόικα, θα πρέπει να σκεφτείς γιατί το ΑΚΕΛ επιδίωξε να χάσει την εξουσία.

Φυσικά ο Αναστασιάδης πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή παρέα με τον Χριστόφια.

Κάντε υπομονή θα ανοίξουν τα ματάκια σας ακόμα έχετε πολύ λίπος, μόλις το κάψετε θα αρχίσετε να σκέφτεστε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πλουτονη ατε μανα μου τζιηλα το αμαξουι σου. Ηβρες τζιαι σου ευκαιρια να πεις τες βλακειες σου.

Αμαν αρκεψουμε να βαλλουμεν φυλακη τους ομοιους σου (τους φασιστες) ενθα καμνουμεν αλλη δουλεια.

Αίσωπος είπε...

15 Ιούλη 1974, 1993 (ιδέες Γκάλι), 1998 (s300) 1998 (οπλικά συστήματα-προμύθειες), 1998-2003 (σχέδιο Αναν), 1999 (Χρηματηστήριο, δημιουργία επενδ. εταιριών οι οποίες έκλεισαν αν θυμούμε καλά το 2007 τυχαίο;), 2007 (ακίνητα), 2010-2011 (τράπεζες, ομόλογα), 16/3/2013 (κούρεμα καταθέσεων, 1960 (δημιουργία κράτους και τι κράτους;). Ποι έχουν σχέση με αυτά; που ανήκουν; ποιά σχέση έχουν όλα αυτά; οδηγούν κάπου;

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι να κάνω μια πρόβλεψη για τη ΕΛΛΑΔΑ σε λίγες ώρες όταν ανοίξουν οι τράπεζες ...θα διαλυθούν οι τράπεζες.

pluton είπε...

Aπ όσο είδα δεν συνέβει τίποτα αξιόλογο στην Ελλάδα Ανώνυμε, αυτό το φοβάμαι για την Κύπρο.

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε Κυπριακές τράπεζες, αν δεν ληφθεί μια σοβαρή απόφαση μεγάλο μέρος αυτών των καταθέσεων θα φύγουν.

Με αυτό που έκανε ο Αναστασιάδης ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για όλο τον Ευρωπαικό νότιο, ποιός πια νοιώθει σίγουρος για τις καταθέσεις του;

Οι οικονομικές ανανλύσεις που παρακολούθησα τείνουν στο σενάριο να μαζευτούν οι καταθέσεις της Ευρώπης για ασφάλεια στην Γερμανία - Γαλλία. Μιλάμε για σχέδιο κατοχής υπό αποικιακή μορφή.

Η κύπρος ξέρει τι σημαίνει αποικία, τώρα μαθαίνει τι σημαίνει Γερμανική αποικία.

Αίσωπος είπε...

Καπιταλισμός έμαθες τι είναι; ευκαιρία να μάθεις!

Αίσωπος είπε...

Η κρίση θέλει ηγέτη. Και τι ηγέτης, σε μια νύχτα εποκούππισεν τα ούλλα.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη μα σαν να και εβιαστηκες πολλά να γράψεις τις τελευταίες σου δυο αναρτήσεις;; Απλώς ρωτώ. Ε τώρα ετοιμαστου να κοιμηθεις εκεί που εστρωσες. Τα γραπτά μένουν, δυστυχώς για σένα. Απλώς για να καταλάβεις σε πιο σημείο μας φέρνει ο τυφλός φανατισμός μερικές φορές. Ανυπομονησία για την επόμενη σου ανάρτηση.

Και ακόμα να απαντήσεις γιατί δεν δέχεσαι κουρεμα στους υψηλοκαταθετες; Εκτός και αν διαλεξες τη σιωπή σαν απάντηση.

kyriakos είπε...

Ο κύριος Σοιμπλε έκανε δηλώσεις μετά πως "οι ξένοι καταθέτες που επέλεξαν να πάρουν τα κεφάλαια τους σε φορολογικούς παράδεισους με χαμηλή εποπτεία θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα"

Σήμερα τα Γερμανικά Ομολογα έγιναν ανάρπαστα με ακόμα πιο χαμηλή απόδοση, ενώ χώρες όπως Ισπανία - Ιταλία δανείστηκαν με μη βιώσιμα επιτόκια με βάση το ΑΕΠ τους.

Τούτο σημαίνει το εξής

η Γερμανία ξεκάθαρα κερδίζει δις με αυτή τη κατάσταση, όπως έκανε και με τη περίπτωση της Ελλάδας. Μετέτρεψε μια χώρα κράτος μέλος- σύμμαχο της ΕΕ. Ως μία διαφημιστική καμπάνια υπέρ των Γερμανικών Ομολόγων.

Οσο για τη πτώση του ευρώ, πάλι αυτό θα ευνοήσει τη Γερμανία στο θέμα των εξαγωγών αυτή η 'υποτίμηση' εξάλλου θα είναι σίγουρα προσωρινή και σε ελεγχόμενα επίπεδα. Σε 5-6 μήνες είτε θα ξανα ανέβει είτε το πολύ πολύ θα καταργηθεί και το Γερμανικό ευρώ θα γίνει πιο ισχυρό.

είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για τη Γερμανία
μία αρνητική κατάσταση για την υπόλοιπη ευρώπη
και μία καταστροφική κατάσταση για τη Κύπρο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τη χώρα του, όχι απλά για να μη δυσαρεστήσει τη Μερκελ, όχι απλά για να μη ζημιώσει η Γερμανία, αλλά ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ

πως θα βγάλεις το φυσικό αέριο χωρίς τη στήριξη της Ρωσσίας;

Πως θα σε αφήσει η Τουρκία ή ακόμα και το Ισραήλ όταν η Ρωσσία θα είναι εχθρική προς εσένα χώρα?


Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο μπροστά ήταν το ΑΚΕΛ και ο χριστόφιας σε σχέση με αυτούς και το πόσο σωστά διαχειρίστηκε τη κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες που τζόγαραν 10δις στα Ελληνικά Ομολογα αλλά και τις Ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Γερμνανικής Ενωσης

Αυτοί οι αφελέστατοι φαφλατάδες του ΝΑΤΟικού συνεταιρισμού που υπέσκαπταν το ίδιο τους το κράτος κατάφεραν να διαλύσουν σχεδόν τα πάντα σε 24 ώρες.

Αυτά παθαίνεις όταν δεν είσαι σοβαρός, όταν λες ψέματα, όταν μηδενίζεις και απαξιώνεις το έργο μιας 5ετίας. Και κυριότερος όταν δεν επιρρίπτεις τις ευθύνες εκεί που πρέπει αλλά παίζεις με βάση κομματικές σκοπιμότητες

Ανώνυμος είπε...

"Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο μπροστά ήταν το ΑΚΕΛ και ο χριστόφιας σε σχέση με αυτούς και το πόσο σωστά διαχειρίστηκε τη κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες που τζόγαραν 10δις στα Ελληνικά Ομολογα αλλά και τις Ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Γερμνανικής Ενωσης"

Ακόμα λίγο να μα πεις πιστεύεις και στον Αη Βασίλη. Γύρισε πλευρο τζιαι ροχαλιζεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν ηταν ο Κασουλιδης προεδρος εσιει κανενας την εντυπωση οτι θα επροχωραν το φ.α. Ο βλακας ο ανωνυμος πουπανω εσιει την εντυπωση οτι χωρις Χριστοφκια θα εμπαινε τρυπανι?

Ετσι βλακας που ενι μπορει να τα πιστευκει.

Ξυπνηστε ηλιθιοι. Αν δεν ξυπνησετε θα ερτουν τζιαλλα Σαββατα 16/3/2013.

kyriakos είπε...


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΞΕΡΑΝ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΗΓΑΝ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ

ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ

ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ..

*αλλά τα e-mail άλλων κομμάτων ξέρετε να τα πειράζετε


15 μέρες στην εξουσία

καί έφεραν τη Κύπρο προ τετελεσμένων καταστροφής όπου είτε ναι είτε όχι θα σήμαινε χρεοκοπία και καταστροφή

και όχι μόνο αυτό αλλά στη πιο κρίσιμη απόφαση της Ιστορίας μας επέλεξαν αποχή. Αφου επιλέξατε αποχή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ να αναλάβουν κάποιοι που έχουν όραμα και πίστη στο στόχο.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος είναι ψεύτες που παρακαλάνε να χρεοκοπήσει η Κύπρος για να μας πουν πως "είχαν δίκαιο" αλλά ούτε το θάρρος να πειτε ναι δεν είχατε, μπας και σωθούμε τελικά και μείνετε εκτεθειμένοι στην Ιστορία ως αυτό που πραγματικά είστε: Αχάπαροι νάρκισοι

Και είχαν το θράσος να μιλήσουν για κομματικες σκοπιμότητες

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΜΠΑΣ και να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα σεβασμού στις καταθέσεις και το τραπεζικό μας σύστημα

Εβαλαν την καρέκλα πάνω από τη πατρίδα για ακόμα μια φορά

Κερδίσατε εκλογές χτίζοντας σε ψέματα - χρησιμοποιώντας τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ Ο παπαπέτρου και ο τσουρούλης το παραδέχθηκαν απόψε στις ειδήσεις

ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΣΤΙ "ΕΤΕΡΟΙ" ΜΑΣ

ΚΑΠΟΤΕ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ρωτά ο Μιχάλης γιατί πήρε Νόμπελ ο Πισσαρίδης. Επειδή ανακάλυψε ότι ανεργία κάτω του 10% δεν επιτρέπει εκμετάλλευση του εργαζόμενου. Τι κερδίζω;
Κύπριος

pluton είπε...

Στην Ελλάδα δεν μπορούσε να σταθεί πολιτικός χωρίς φουσκωτούς ΠΟΥΘΕΝΑ, μετά την αξιοπρεπεί στάση της Κυπριακής Βουλής και κυρίωες του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου, οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να σταθούν μήτε στις τηλεοράσεις (χτες τους έχεζαν και τα κωλυτάρια τους οι δημοσιογράφοι).


Οι κυπριακές εξελίξεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα και για τον Ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς του Ευρωπαικού νότου.
Προσωπικά έχω καταθέσεις σε Κυπριακές τραπέζες, δεν λέω φοβόμουνα για τα χρήματα που δούλεψα για να ζήσω αξιοπρεπής, ήμουνα αποφασισμένος να μη τα αποσύρω (παρά την οργή που ένοιωθα και παρά τις οικογενειακές πιέσεις), η απόφαση της Βουλής όμως έδειξε σοβαρότητα και κυριώς ξεβράκωσε την άθλια ευρωπαική τοκογλυφία (μου είναι γνωστά τα έγραφα των γερμανών να πάνε οι κύπριοι τις καταθέσεις τους στην Γερμανία).

Μιχάλης είπε...

Επειδή δεν έχω αρκετό χρόνο θα σχολιάσω συνολικά ότι προλαβαίνω.

Κάποιοι, ως συνήθως ανώνυμοι, που δεν έχουν το θάρρος να βάλουν έστω και ένα ψευδώνυμο γράφουν ότι τους κατέβει, βγάζουν όποια συμπεράσματα τους βολεύουν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Θα ξεκινήσω από το ότι η διαμαρτυρία μου για το κούρεμα αφορά τους μεγαλοκαταθέτες.
Η γελοιότητα αυτών που το λένε, καταρρίπτεται μόνο και μόνο από τον τίτλο του άρθρου μου που μιλά για τους μικροκαταθέτες.
Αυτό είναι που θίγω. Το ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε το κούρεμα του φτωχόκοσμου.

Δεν συμφωνώ ούτε με το κούρεμα των μεγάλων και ιδιαίτερα των ξένων καταθετών διότι σκοτώνει την οικονομία του κράτους μας.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα τα πράγματα για τους κακεντρεχείς.

Όσον αφορά τον εαυτό μου, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω μία.
Και όποιος το αμφισβητεί ας έρθει να του δείξω ότι θέλει.

Είναι εκπληκτικό πάντως που κάποιοι είσαστε πρόθυμοι να ξεπουλήσετε τα πάντα και ύστερα κατηγορείτε άλλους γι’ αυτό.

Καταλαβαίνω την προσπάθεια μερικών να στρέψουν αλλού τη συζήτηση. Στο παρόν στάδιο δεν θα τους κάνω τη χάρη. Θα το κάνω αργότερα. Και να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορούν να αρθρώσουν λέξη. Οι αποδείξεις για το τι και πως έγινε θα τους τρέψουν εις άτακτον φυγήν.

Ο φίλος μου ο Plouton ως συνήθως βιάστηκε να βγάλει και τελικά συμπεράσματα. Έπεσε έξω.

Όσον αφορά τον άνεργο που ρωτά γιατί οι αριστεροί δεν θέλουν το κούρεμα, απλά θα του απαντήσω ότι το κούρεμα αφορά και την δική του τσέπη αν έχει κάποιο ποσό στην τράπεζα αλλά από εκεί και πέρα αν φύγουν τα ξένα κεφάλαια από την Κύπρο θα μείνει για πάντα άνεργος.
Και μιλούμε κυρίως για ξένα κεφάλαια, διότι τα περισσότερα κυπριακά έχουν φύγει ήδη από την Κύπρο. Κάτι ήξεραν για το… ξαφνικό κούρεμα.

Όσοι βιάστηκαν να γράψουν για μένα ότι διακατέχομαι από φανατισμό, ας μη βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Ούτε ο ΔΗΣΥ δεν τόλμησε να στηρίξει καθαρά τον Αναστασιάδη.

pluton είπε...

Μιχάλη όσο αφορά το ποστ μου μετά την κατάπτυστη ανακοίνωση του Αναστασιάδη, δεν έπεσα καθόλου έξω, απεναντίας με τις τοποθετήσεις μου προφανώς ταυτιζεται η απόφαση των αξιοσέβαστων βουλευτών σας, έσωσαν όχι μόνο την Κυπριακή οικονομία αλλά το Ελληνικό φιλότιμο.

Φυσικά αυτός που δικαιώνει πόσο σημαντικός παράγων είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία για τους Έλληνες είναι ο Αρχιεπίσκοπος, παντού εδώ στην Ελλάδα μιλούν για για την αντρίκια επέμβασή του, και δείχνει πόσο άδικη ήταν προηγούμενη δημοσίευσή σου (9 Μαρτίου 2013). Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εκκλησία :

http://pluton22.blogspot.gr/2012/05/blog-post_22.html

http://pluton22.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html


Η Ελληνική Εκκλησία ας παραδειγματιστεί, αν ζούσε ο Χριστόδουλος (πέθανε άραγε αυτός ;), όπως και αν έχει η Ελληνική Εκκλησία σιτίζει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της μεταπολιτευτικής σαπίλας.

pluton είπε...


Γλέζος: «Συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου!»




«Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους και υπενθυμίζω ότι ο Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 1941, αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση και να χοροστατήσει σε δοξολογία, απαντώντας στον Γερμανό διοικητή της Αθήνας ότι η Εκκλησία μας κάνει δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τη σκλαβιά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος

Και προσθέτει: «Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο ελληνικός λαός ήταν ο πρώτος που είπε το ΟΧΙ στην επέλαση των Γερμανών στην Ευρώπη. Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή ! ! ! ! ! Μέσα στην ηρωική Κύπρο που θαυμάζεται ανά το παγκόσμιο, ξεχώρισαν και πάλι κάποιοι προδότες και βεβηλώνουν το λαό μας. Σαν την μούγιαν μεσ' το γάλα! Αποχή ! ! ! ! ! ! ! ! ΠΡΟΔΟΤΕ Ε Ε Ε Ε Ε Σ . . . . . . .

ΑΤ είπε...

Επειδή πολύ κόπτεσαι με τις δηλώσεις του Σόϊμπλε αγαπητέ Μιχάλη:

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατέθεσε έγγραφο στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα που λήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Euorgoup για την Κύπρο, είχαν συμφωνηθεί από τις 23 Νοεμβρίου με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, με βάση το έγγραφο, συμφωνήθηκε η μείωση του τραπεζικού τομέα μέχρι το 2018 και συνεισφορά των καταθετών για να στηριχθεί ο τραπεζικός τομέας.

Η συμφωνία των δανειστών με τον Πρόεδρο Χριστόφια προνοούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου έως το 2018 και συμμετοχή των μετόχων, των καταθετών και των ομολογιούχων των κυπριακών τραπεζών στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας με εφάπαξ εισφορά.


Το ΑΚΕΛ το διέψευσε. Και η παρούσα κυβέρνηση διέψευσε βέβαια το γεγονός που αναφέρεις αλλά αυτό δε σε σταματά από το να λαϊκίζεις...

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kyriakos είπε...

@ mixalh

Μιχάλη βρες το βίντεο από τις

ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
19 Mar 2013

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ λέει στο Χρ. Τσουρούλη πως όλοι οι αρχισυντάκτες ήξεραν για το κούρεμα και είχαν οδηγίες να μην πουνε τπτ επειδή η οικονομία είναι ψυχολογία.

πολύ σημαντικό κείμενο επίσης αυτό:

http://www.defterianaynosi.com/pdf/trapezes-analiseis.pdf

Ανώνυμος είπε...

Οι τρωικανοί απεχώρησαν της συνδιασκέψεως και οι βουλευτές, συνδιασκεφθέντες κατ' ιδίαν απεφάσισαν να επιμείνουν εις την άρνησίν των και απήντησαν τα εξής: [5.112.2] «Ούτε την πρώτην απόφασίν μας μεταβάλλομεν, τρωικανοί, ούτε θα θελήσωμεν, εις διάστημα ολίγων στιγμών, να στερηθώμεν την ελευθερίαν πόλεως, την οποίαν κατοικούμεν επί τρις χιλιετίες ήδη. Στηριζόμενοι, τουναντίον, και εις την τύχην, η οποία κατά θείαν συγκατάβασιν μας επροφύλαξε μέχρι τούδε, και εις την βοήθειαν των ανθρώπων και ήδη των Ρώς, θα προσπαθήσωμεν να σωθώμεν. [5.112.3] Σας προτείνομεν όμως να δεχθήτε την φιλίαν και ουδετερότητά μας, και αποσυρθήτε του εδάφους μας, αφού συνομολογήσωμεν ειρήνην, η οποία θα κριθή συμφέρουσα δι' αμφοτέρους.»

[5.113.1] Τα ολίγα ταύτα απήντησαν οι βουλευτές. Οι τρωικανοί, εξ άλλου, αποχωρούντες ήδη οριστικώς εκ της συνδιασκέψεως, είπαν: «Εάν κρίνωμεν λοιπόν από την απόφασίν σας αυτήν, είσθε οι μόνοι, οι οποίοι κρίνετε καθαρώτερα τα μέλλοντα παρά τα προ των οφθαλμών σας ευρισκόμενα, και παρασυρόμενοι από την επιθυμίαν σας, βλέπετε τα αόρατα ως να ήσαν πραγματοποιηθέντα ήδη. Εστηρίξατε τα πάντα εις τους Ρώσσους, και τύχην και ελπίδας, και θα χάσετε τα πάντα.»

Λογοτεχνική επιμέλεια της Θουκιδίδειας Ιστορίας από τον Θρασύ

Αντιτρόικας είπε...

Όσοι το (χάλκαιον) του Χρήματος χέριν βαρύν φόβου αισθάνονται
ζυγών δουλείας ας έχωσιν,
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

Με τις λογικές των οικονομολόγων του καπιταλισμού, θα είμαστε πάντα σκλάβοι των πολυεθνικών και η ζωή μας θα ρυθμίζεται ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Υπάρχει και άλλος δρόμος, δύσκολος αλλά με διέξοδο.
Αφού θα είμαστε σε δύσκολη θέση (φτώχια ανεργία, εξαθλίωση) τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα ότι σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

pluton είπε...

Αίσωπος @

Αγαπητέ μου είσαι κακόπιστος και φανατικός, η περιουσία της εκκλησίας (για τις Ορθόδοξες μιλώ) δημιουργείται από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία χιλιάδων ανθρώπων και από τις ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ προσφορές των πιστών.

Δηλαδή χιλιάδες καλόγεροι δουλεύουν χωρίς αμοιβή προς όφελος της εκκλησία (και όταν μιλάμε για δουλεία, στον κόσμο οι εργαζόμενοι λουφάρουν μπροστά στην εργασία που ρίχνουν οι καλόγεροι, γνώρισα Κύπριο καλόγερο στο ΑΟ -πολιτικό μηχανικό- τώρα είναι στην Κύπρο και έχω πνευματικό Κύπριο στο ΑΟ που θυμάμαι ότι δούλευαν και αυτοί και οί άλλοι Ελλαδίτες καλόγεροι σαν τρεις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα).

Τώρα εγώ αν πάω ένα ασημένιο πόδι στον Άγιο, επειδή το έκανα τάμα για την γιατριά του παιδιού μου.

Από που έως που ο κάθε φαταούλας κοσμικός άθεος θεωρεί ότι στην εργασία των ανθρώπων της εκκλησίας και στις προσφορές των πιστών έχει δικαιώματα;
Αυτά είναι παραλογισμοί και ανοησίες Αίσωπος, η Ορθόδοξη Εκκλησία προσφέρει ΔΩΡΙΖΕΙ την περιουσία της για να σωθεί η Πατρίδα και το ποίμνιό της, εσείς οι προοδευτικοί καβούρια έχετε στις τσέπες να βοηθήσετε; ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Αίσωπος, τα χουβαρνταλίκια όταν εσείς πληρώνετε και όχι με την ευψυχία της εκκλησίας να θέλετε και από πάνω να βγάλετε γλώσσα.

pluton είπε...

ΑΤ @

Eγώ είδα στην τηλεόραση χτες ότι η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων πάρθηκε από την κυβέρνηση στις 4/12/2012 (δήλωση Σόιμπλε) - το ψάχνω το θέμα - Ρωτάω τον Δεκέμβρη του 2012 ποιός ήταν κυβέρνηση, αν είναι αλήθεια θα γελάσουμε.

kyriakos είπε...

εσύ ότι βλέπεις στη τηλεόραση να το πιστεύεις, κάνει καλό στο δέρμα

pluton είπε...

kyriakos@

Για δες αγαπητέ μου τούτο



http://www.nooz.gr/economy/soimple-i-kipros-gnorize-gia-to-koirema-apo-to-2012

kyriakos είπε...

ω τη μεγάλη είδηση, είναι άξιο απορίας πόσο μαλάκας είσαι ρε φίλε, εσύ δλδ δεν γνώριζες για το κούρεμα; Ε είσαι παπάρας τότε διάβασε: Αγγλικά ή γερμανικά δεν σε συγκόβω να σκαμπάζεις έτσι πάρε
δημοσιεύσεις από ελληνικά site που μιλούσαν για κούρεμα:
πάρε:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5003627/parathyro-gia-koyrema-katathesewn-sthn-kypro-anoigei-h-ekt/

πάρε:
http://www.skai.gr/news/finance/article/219975/kourema-hreous-gia-tin-kupro/

πάρε:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5000576/den-tha-ginei-koyrema-stis-katatheseis/


Ολοι γνώριζαν για τις προθέσεις των ευρωπαίων γιαυτό και ετοιμάτικαν εξωτερικές λύσεις τις οποίες λοιδορούσαν, απαξίωναν και τώρα τρέχουν να παρακαλέσουν σε κατάσταση πανικού

Αντι να σε απασχολεί η συμπαιχνία των κυπριακών ΜΜΕ να καλύψουν αυτή την είδηση
όταν κάποιοι ταυτόχρονα έβγαζαν τα λεφτουδάκια τους έξω ή σε προσωπικές θυρίδες

Αντι να σε απασχολούν οι λόγοι που βρέθηκε η Λαική σε μία νύχτα χρεωμένη με 4δις

ή τα 3δις που δόθηκαν για ρευστό και τα έπαιξαν σε ΕΛ ομόλογα.. όταν ήταν εμφανές πως το ΕΛ χρέος δεν ήταν βιώσιμο, μη μπορόντας να αντισταθούν στα υψηλά μπόνους (5%)που έδινε η Γερμανικη Τράπεζα..

εσύ ψάχνε αν ήξερε ο χριστόφιας ότι η τρόικα ήθελε κούρεμα..

εσύ γιατί λες να μην ήθελε να υπογράψει παρόλες τις πιέσεις απο όλους;

εσύ θα μας βγάλεις ότι ο μαλάκας που εκλέξατε δεν ήξερε τζαι έστησεν του την ο χριστόφιας..
είσαστε για κλάματα

ΛΧΚ

kyriakos είπε...

Τι ήθελες δλδ να βγει και να πει αυτό το πράμα; απλά δεν πάεις στη ΤΡΟΙΚΑ και ψάχνεις αλλού λύσεις
ακόμα και εκτός ευρώ αλλά με ελεγχόμενο τρόπο

Ο αφελής αναστασιάδης ήταν που πάτησε τη μπανανόφλουδα που του έριξαν κάποιοι ότι δεν θα γινόταν κούρεμα όταν σκοπός των λύκων της ΤΡΟΙΚΑΣ ήταν ξεκάθαρα η κατάρρευση της Κύπρου

είτε αυτό ή είναι εντελώς άσχετοι..

Φυσικά θα έπρεπε να διερωτηθεί κάποιος.. είνια καλύτερα να διαλυθεί το κράτος ή ακόμα και το κοινονικό κράτος για να σωθεί το διευθαρμένο τραπεζικό σύστημα;

οι Γερμανοί ναι μεν είχαν συμφέρον αλλά όντως θα ήταν άδικο κάτι τέτοιο και υπο μία έννοια ένα κούρεμα με αύθονο ρευστό στους μεγαλοκαταθέτες ίσως να ήταν μια σωστή λύση..

δυστυχώς όμως... κάποιο πήγαν εντελώς απροετοίμαστοι.. και απέτυχαν.

μη ψάχνετε .. η ιστορία δεν γράφετε στα τηλεοπτικά πάνελ. γράφετε από ιστορικούς οι οποίοι να σε σίγουρος ξέρουνε πολύ καλά τι έγινε στη κύπρο.

Αίσωπος είπε...

Επειδή δεν έχω διάθεση να συζητώ με φασίστες θεόπληχτους τύπου pluton ή ότι άλλο υπογράφει, δεν θα σχολιάσω αυτά που γράφει ας ψάξει πως αποκτήθηκε η περιουσία της κυπριακής εκκλησίας ή ας συνεχίσει να πιστεύει στα παραμύθια.

Μήπως τελικά δεν ήταν άσχετη η αγορά των ομολόγων από τις τράπεζες και από κάποιους μάλιστα με προμύθειες;
Δεν υπόγραφαν με τον Χριστόφια μνημόνιο με την αιτιολογία πως δεν ήξεραν πόση ήταν η ζημιά των τραπεζών και περίμεναν τα αποτελέσματα, τώρα ξέρουν; Γιατι δεν δέχονται τα αποτελέσματα της εταιρίας που έβαλε η συντονιστική επιτροπή;

kyriakos είπε...

είναι μεγάλο αίσχος αυτό που πάει να γίνει με τη ΛΑΙΚΗ

pluton είπε...

Ναι είμαι πολύ "φασίστας", το πρώτο πράγμα που σας μαθαίνουν είναι να μοιράζετε πιστοποιητικά φασισμού σε όσους δεν μπορείτε να αντικρούσετε. Και εδώ μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν "φασίστες" όσοι μιλούσαν για πατρίδα, σημαία και τέτοια ενοχλητικά πράγματα.

http://www.youtube.com/watch?v=tMjzYoiMndc&feature=player_embedded

Αίσωπος είπε...

Το τί είναι ο καθένας καθορίζεται από τις απόψεις που εκφράζει. Σ' αυτό το blog pluton πολλές φορές εκφρασες τέτοιες απόψεις και υποστήριξη σε φασιστικές απόψεις και πράξεις και άτομα με φασιστική συμπεριφορά.

pluton είπε...

Αίσωπος @


Δες φίλε μου εγώ δεν κρύβω ούτε κρύβομαι, είμαι Εθνικιστής (πατριώτης) και Χριστιανός και αγαπώ χωρίς φόβο τον διάλογο και στα λάθη μου λέω έσφαλα και διορθώνομαι, είπες:

φασίστες θεόπληχτους ... αυτό αναφερόταν στην τοποθέτησή μου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία, επειδή θέλω να είναι ολοκληρομένο το σκεπτικό μου σου βάζω στο επώμενο ποστ μου μια σκέψη μου.

pluton είπε...

Ένας άνθρωπος ζει 70-80 χρόνια περίπου, δηλαδή χοντρικά :

5 χρόνια είναι νήπιο
20 χρόνια είναι μαθητής, σπουδαστής (γενικά μαθαίνει με ποιό τρόπο θα βγάλει το ψωμί του).
35-40 είναι στην ενεργή παραγωγική διαδικασία.
Και τα υπόλοιπα είναι συνταξιούχος τρώγοντας ότι δημιουργησε στην ζωή του.

Στα 35-40 χρόνια φτιάχνει:
1-2 σπίτια, αλλάζει 2-3 φορές αυτοκίνητο, αλλάζει 2 φορές επίπλωση, σπουδάζει 2 παιδιά, τρώει, πίνει, ντύνεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει κλπ
Δηλαδή σε 35-40 χρόνια, αυτά κάνει ο μέσος πολίτης.

Φαντάσου ένας οργανισμός όπως η Εκκλησία με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη (στην Ελλάδα εκατομύρια), πρόθυμα να προσφέρουν εθελοντική εργασία, και υλικά αγαθά, μέσα σε 2013 χρόνια τι μπορεί να δημιουργήσει.
Με δεδομένο ότι ο κόσμος της εκκλησίας θεωρεί ιερή την περιουσία της και οι λαμογιές είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με τους πολιτικούς οργανισμούς, οι δε λειτουργοί της είναι υπέρ της λιτής ζωής.

Αυτά δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό σας όταν μιλάτε για ύποπτο τρόπο απόκτησης της εκκλησιαστικής περιουσίας;

Αίσωπος είπε...

(Οι λειτουργοί της είναι υπερ της λιτής ζωής), εδώ γελάμε. Μείνε ρε εθνικιστή θεόπληχτε με τα παραμύθκια σου τζαι αης μας ήσυχους. Εκκλησιά φοροεισπράχτορας κατά την ωθομανοκρατία,, οι φτωχοί για να μη τους πάρουν τη περιουσία τους τη δίνουν στην εκκλησία η οποία έχει προνόμια και προστατεύεται (έτσι αποχτησε γη), δωρεά Μποδοσάκη προς ελληνική κοινότητα, ιδιοποιείται και εκμετα΄λεύεται από την εκκλησία, εκκλησιά μεγαλοεπιχειρηματίας κ.λπ. Τζαι επειδή συνήθως αλλά σου λαλούν τζαι άλλα καταλάβεις τζαι άλλα γράφεις, εν εχω διάθεση να συζητώ μαζί σου τζαι να χάνω την ώρα μου.

kyriakos είπε...

"Και τα υπόλοιπα είναι συνταξιούχος τρώγοντας ότι δημιουργησε στην ζωή του."

τα ταμεία των συντάξεων που ήδη το κράτος άρπαξε 7δις έπιασεν ότι έμεινε το μνημόνιο τζαι αντικατέστησε το με φυσικό αέριο που δεν θα δεις ποττές σου

ΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ (αν εδούλεψες δλδ ποττέ σου)

pluton είπε...

Εκκλησιά φοροεισπράχτορας κατά την ωθομανοκρατία.


Πως είχα την εντύπωση εγώ, ότι τους φόρους τους εισέπραταν οι Κοτζαμπάσηδες!



οι φτωχοί για να μη τους πάρουν τη περιουσία τους (οι τούρκοι προφανώς) τη δίνουν στην εκκλησία

Αποκλείεις δηλαδή εντελώς την υπόθεση της δωρεάς λόγω θρησκευτικού συναισθήματος, και αυτό ο πληροφοριοδότης σου πιστεύει ότι γινόταν μαζικά σε ευρεία κλιμακα; Πότε (Τουρκοκρατία (1571 - 1878 μ.Χ.) πριν 200 - 500 χρόνια; Εγώ πάντως και τώρα ξέρω άνθρωπο (από τον Βόλο) που χάρισε αξιόλογο οικόπεδο στον Βόλο στην Εκκλησία, όπως ξέρω και άλλη περίπτωση που Εκκλησία αρνήθηκε δωρεά ακινήτου για να μη θιγούν κληρονόμοι, όπως ξέρω και παραχώρηση πλήθος ακινήτων υπέρ του Ελληνικού κράτους, υπέρ των προσφύγων του 1922 και πρόσφατα παραχωρήθηκε γη σε φτωχούς εργάτες στο Πέραμα του Πειραιά.

http://hellasxg.blogspot.com/2012/12/blog-post_2094.html

arxiepiskopos είπε...

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ ξαναγεννιέται.
Έγιναν οι πρώτες ομάδες κρούσης!
Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ !
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

σσσσσσ, μεν το λαλείς έτσι φανερα, περίμενε να τους πιάσουμεν στον ύπνον. Τωρά που διοικούν την ευρώπην οι φίλοι του αρχηγού οι νεοναζοί τζαι ο φίλος τους ο Αναστασιάδης εν πρόεδρος θα τους αφήσουμεν να πεθάνουν που την ποίναν τζαι ύστερα θα τους φέρουμεν τους τούρκους να τους κανονίσουν.

arxiepiskopos είπε...

οπως εκαμεν ο Χριστοφιας με τη Λαικη και την τροικα ρε φτανε 3/26/2013 11:21 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άμαν ιντα που έκαμεν;