Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜΦτάσαμε και σ’ αυτό το φαινόμενο σ’ αυτό τον τόπο.
Το ίδιο το κράτος, ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας να κλείνουν τα μάτια με διάφορες δικαιολογίες στην παρανομία.Είναι καινοφανές αυτό που γίνεται με τον γενικό εισαγγελέα ο οποίος νομιμοποιεί την άγνοια του νόμου!
Και δεν μιλούμε για μια τροχαία παράβαση, δεν μιλούμε για κάτι ασήμαντο.

Μιλούμε για ξεκάθαρη παραβίαση του άρθρου 55 του Ποινικού Κώδικα που υπό άλλες περιπτώσεις ο παραβιάσας θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα.

Αναφέρομαι στην αναφορά του Κώστα Κληρίδη ότι  δεν θα διώξει ποινικά κανένα μέλος του ΕΛΑΜ παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για ασκήσεις στρατιωτικού τύπου αποδείχθηκαν έγκυρες.

Όντως παρανομούσαν…

Η έρευνα που έγινε στη βάση των καταγγελιών του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι το ΕΛΑΜ προέβαινε σε παράνομες δραστηριότητες έδειξε ότι οι καταγγελίες ήταν ορθές.
Όμως, δεν αποφάσισε την άσκηση δίωξης διότι… τα παιδιά είχαν άγνοια του νόμου!

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας στο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ,
«τα αποτελέσματα της διερεύνησης, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, κατέδειξαν τρία πράγματα:
1. Ότι μέρος των πληροφοριών δεν συνδεόταν καθόλου με διερευνώμενα ή με οποιαδήποτε αδικήματα.
2. Άλλο μέρος των πληροφοριών και των συλλεγέντων στοιχείων καταδεικνύουν προς το ενδεχόμενο διάπραξης κατά καιρούς συγκεκριμένων αδικημάτων από διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων κ.λπ., πλην όμως, είτε δεν υπήρχε περί τούτου επαρκής μαρτυρία, είτε αυτόπτες μάρτυρες ή οι παραπονούμενοι δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν στην Αστυνομία ή στο Δικαστήριο».

Στο σημείο 3 της επιστολής του ο Κ. Κληρίδης παραδέχεται ότι από τη διερεύνηση προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον μελών του ΕΛΑΜ.

«3. Επαρκής μαρτυρία φαίνεται να υπήρχε αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων κατά παράβαση του άρθρου 55 του Ποινικού Κώδικα από αναγνωρισθέντα πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται να είναι μέλη του ΕΛΑΜ. Αυτά τα αδικήματα αναφέρονται σε απαγορευμένες πράξεις εκγύμνασης στη χρήση όπλων, εκγύμνασης σε στρατιωτικά γυμνάσια κ.λπ.
Ουσιαστικά το μόνο ενδεχόμενο διάπραξης ή προώθησης για δίωξη ποινικών αδικημάτων περιοριζόταν στα πιο πάνω αδικήματα».

Παραδέχεται με άλλα λόγια ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας ότι όντως το ΕΛΑΜ παραβιάζει τον ποινικό κώδικα.

Τους απαλλάσσει η άγνοια!!!
Και ενώ ο Γ. Εισαγγελέας παραδέχεται ότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του ποινικού κώδικα δεν συνιστά τη δίωξη όσων εμπλέκονται αλλά να τους γίνει μόνο μία παρατήρηση επειδή δεν γνώριζαν ότι απαγορευόταν!

Ιδού η σχετική αναφορά:
«Επειδή, όμως, ομολογουμένως οι απαγορευτικές πρόνοιες του Ποινικού Κώδικα δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό, έδωσα οδηγίες προς την Αστυνομία όπως επί του παρόντος μη προβεί σε καμία ποινική δίωξη και όπως προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία να γνωστοποιεί ότι η ενασχόληση με τις πιο πάνω ενέργειες (σ.σ. εκγύμναση στη χρήση όπλων, εκγύμναση σε στρατιωτικά γυμνάσια κ,λπ.) συνιστά ποινικό αδίκημα δυνάμει του Νόμου, τις πρόνοιες του οποίου και θα εφαρμόζει αυστηρά η Αστυνομία σε οποιαδήποτε μελλοντική περίπτωση».

Η ενέργεια του Γενικού Εισαγγελέα είναι απαράδεχτη απ’ όλες τις απόψεις.
Παραβιάζει το Σύνταγμα που λέει ότι η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί ελαφρυντικό ούτε απαλλάσσει κάποιον από μια κατηγορία.

Θιγμένος ο Γ. Εισαγγελέας

Ακούγοντας τον Κώστα Κληρίδη το Σάββατο 29 Μαρτίου στον ΑΣΤΡΑ, δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω.

Δικαιολόγησε ως απόλυτα σωστή την απόφαση του και παρουσιάστηκε μάλιστα θιγμένος από τις κριτικές που του έγιναν.
Με ελαφρά τη καρδία ο Κ. Κληρίδης είπε ότι ούτε ο ίδιος είχε υπόψη του ότι ήταν παράνομο να κάνεις στρατιωτικά γυμνάσια και θεώρησε σωστό να ενημερώσει το κοινό για το ότι είναι παράνομο κάτι τέτοιο και μετά να λάβει οποιαδήποτε μέτρα!!!

Πού ξανάγινε αυτό;
Σε ποια χώρα στον κόσμο έγινε ποτέ κάτι τέτοιο;

Από εδώ και πέρα, είπε, θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος σε όποιον τον παραβιάσει!

Ρωτώ, δεν είναι δικαιολογημένη η οποιαδήποτε αντίδραση προς την απόφαση του;
Δεν δίνει το δικαίωμα στο ΕΛΑΜ να σταματήσει στο εξής τις ασκήσεις ή να τις κάνει με μεγαλύτερη προφύλαξη;

Γιατί όλη αυτή η σπουδή από μέρους του;

Γνώριζε το ΕΛΑΜ

Προς απογοήτευση όμως του Γενικού Εισαγγελέα, του υποδεικνύω ότι το ΕΛΑΜ γνώριζε ότι αυτό για το οποίο το κατηγορούσε το ΑΚΕΛ ήταν παράνομο.
Απόδειξη αποτελούν οι απαντήσεις του προς το ΑΚΕΛ όπου έλεγαν ότι δεν παρανομούσαν καθώς και το ότι προσέφυγαν στο δικαστήριο εναντίον του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Επομένως το ΕΛΑΜ είχε πλήρη γνώση και επίγνωση ότι παρανομούσε.

Θεωρώ ότι η όλη ενέργεια του Γενικού Εισαγγελέα (εκουσίως ή ακουσίως) αποτελεί μια υποβοηθητική ενέργεια προς το ΕΛΑΜ.
Κι αυτή η υποβοηθητική ενέργεια προστίθεται στο άλλοθι που τους έδωσαν ο αρχιεπίσκοπος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ιωνάς Νικολάου, ο Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και άλλοι παράγοντες της Δεξιάς.

Είναι πραγματικά λυπηρό που όλοι αυτοί συνέβαλαν στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

Και αυτοί φέρουν εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη.

Υ.Γ.: Το ΕΛΑΜ για άλλη μια φορά πιάστηκε ψευδόμενο.
Ο πρόεδρος του  Χρ. Χρήστου δήλωνε με στόμφο ότι δεν υπήρχαν κρανοφόρα μέλη του.
Κι όμως, το βίντεο που το ίδιο το ΕΛΑΜ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, δείχνει ότι ο πρόεδρος τους δεν λέει την αλήθεια.
Απόδειξη αποτελεί το βίντεο που παραθέτω.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"καινοφανές" Μιχάλη, όχι με έψιλον.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ αλλά δεν αποδίδω κίνητρα στον Κ. Κληρίδη.

ΣΦ

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είπε...

Επετρεψε μου να μην γνωριζω την εκβαση της υποθεσης με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ,αλλα απ οτι γνωριζω τα στρατιωτικα γυμνασια και τα πραγματικα πυρα ηταν απλα πειντμπολ.

Εισε υποχρεος να πιστωσεις τον αρχιεπιχηρηματια,αρχιεπενδυτη,αυτον που σε χρονο ντεντε αλαξε σταση 180 μοιρων ,(τα βρηκε και με τον μουφτη),τον αρχιεπισκοπο για τις δηλωσεις του.

Αν και μπορει σε πολλα να συμφωνω με τις θεσεις του ΕΛΑΜ,ειναι οντος αππομενα πελλοκοπελουθκια,που μπορει να μας κανουν ζημια.

Και μια ερωτηση.
Ειναι αληθεια οτι ο Ταλατ υπηρξε μουτζαχιντ της ΤΜΤ;

Anef_Oriwn είπε...

Και ΕΛΑΜίτης μωρέ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ! Καθόλου παράξενο!
Αλήθεια, τι θες να μάθεις όταν ρωτάς κατά πόσο «ο Ταλατ υπηρξε μουτζαχιντ της ΤΜΤ»; Γιατί ρωτάς τον Μιχάλη; Γιατί δεν ψάχνεις ΕΣΥ ο ίδιος να βρεις και να μάθεις τι λέει o ίδιος ο Ταλάτ τι λέει γι’ αυτές τις κατηγόριες σε βάρος του; Θα παρακαλούσα τον Μιχάλη αντί να ΣΟΥ να δώσει το link από τη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ όπου απάντησε ο ίδιος ο Ταλάτ σ’ αυτό το ερώτημα... Ναι ξέρω, ξέρω: Ο Ταλάτ εν τουρκαλλάς και δεν τον πιστεύεις!

Προς ΟΛΟΥΣ: http://aneforiwn.blogspot.com/2014/03/352014-2.html

Anef_Oriwn είπε...

Το link για τις δηλώσεις Ταλάτ στον “ΑΣΤΡΑ” εδώ: http://anatolikotera.wordpress.com/2014/03/29/%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%B1%CE%BB%CE%AF-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84-%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Μιχάλης είπε...

@ ΣΦ

Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Το διόρθωσα.

Μιχάλης είπε...

@ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Σου επιτρέπω να μην γνωρίζεις την έκβαση της υπόθεσης, αλλά όπως βλέπεις σε εισαγωγικά έχω βάλει τη γραπτή δήλωση του ίδιου του γενικού εισαγγελέα.
Και αυτή δεν λέει για πιστόλια μπογιάς.
Λέει για ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και ότι πράγματι γίνονται από πλευράς ΕΛΑΜ. Και ότι αυτό παραβιάζει το άρθρο 55 του ποινικού κώδικα.

Άρα δεν μιλάμε για εκτιμήσεις ή απόψεις. Μιλάμε για το αποτέλεσμα της έρευνας του γενικού εισαγγελέα.

Δεν πιστώνω τον αρι€πιχειρηματία. Η στάση του είναι καθαρά συμφεροντολογική.

Το ότι συμφωνείς σε πολλά με τις θέσεις του ΕΛΑΜ δεν σε απαλλάσσει το ότι τους θεωρείς «αππομένα πελλοκοπελλούθκια».
Απποωμένα ξιαππωμμένα την ζημιά την κάνουν.

Δεν ξέρω αν ο Ταλάτ ήταν όχι μουτζαχίντ.
Τους ισχυρισμούς αυτούς τους προβάλλει ο Λάζαρος Μαύρος εδώ και καιρό και κάποιες εθνικιστικές ιστοσελίδες χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση.
Ο ίδιος απορρίπτει τους ισχυρισμούς.
Δηλαδή έχουμε μια φημολογία από τη μια πλευρά που παράγεται από ανώνυμους και μια επώνυμη διάψευση.
Ο Ταλάτ επιμένει ότι τις μέρες της εισβολής ήταν στην Τουρκία και κάλεσε όσους τον κατηγορούν να κάνουν μια συνάντηση ή ακόμα να τον πάρουν και στο δικαστήριο.
Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόσκληση του μέσα στις επόμενες μέρες θα θεωρήσω ότι λέει αλήθεια.

Το λινκ των σημερινών δηλώσεων του το έδωσε το Άνευ.

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Το βίντεο με τις δηλώσεις Ταλάτ εγώ το ανάρτησα στο διαδίκτυο.


ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είπε...

Αγαπητε Ανευ,

Δεν ειμαι ΕΛΑΜιτης αλλα ουτε και ΑΚΕΛικος,ΔΗΚΟικος,Συναγερμικος ή οτιδηποτε αλλο,εχω τα πιστευω μου και κατα καιρους καποιες παραταξεις συνταυτιζοντε με αυτα,μετεπειτα οταν τα συμφεροντα τους αλλαξουν αλαζουν και θεσεις-πιστευω ,εγω ποτε.

Προφανως για τον Ταλατ ρωτω γιατι δεν υοθετω οτι διαβαζω-ακουω,γιαυτο σταματα να κανεις διαπιστωσεις και να ρωτας και να απαντας μονος σου.

χριστακης χαραλάμπους είπε...

Κύριε Μιχαηλ 1.Εφόσον η επαγρύπνηση έχει διεισδύσει μέσα στο ΕΛΑΜ και τους φωτογραφίζει γιατι δεν σας δίνει και τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να γίνετε ήρωες της Κυνοβολευτικής κομματοκρατίας. 2.Επι ποιου την προεδρία ιδρύθηκε και ανδρώθηκε αριθμητικά το κόμμα αυτό? 3.Τι έγινε με τις δίκες νεαρών Ελαμιτων το 2011? 4.Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του ακραίου κόμματος? 5.Ποιων οι πολιτικές έστειλαν και στέλλουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες στα συσσίτια και στις τάξεις του ΕΛΑΜ? 6.Ποιοι οργάνωσαν αντεκδήλωση με λαθρομετανάστες το 2010 στην Λάρνακα με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια με το ΕΛΑΜ και ΚΕΑ?

Μιχάλης είπε...

@ χριστακης χαραλάμπους

Δεν θα απαντήσω στο σχόλιο σου και ξέρεις το λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Σπάνια βλέπω άρθρα με τόσο ξεκάθαρες θέσεις και τεκμηρίωση.
Κύριε Μιχαήλ αν και πολλές φορές διαφωνώ κάθετα με κάποιες απόψεις σας, δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ για τον τρόπο γραφής σας.
Πάντοτε μακριά από ακρότητες, τεκμηριωμένα και πολιτισμένα.
Τέτοια κείμενα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Και αυτό απαντά στις επιθέσεις που αδίκως δέχεστε πολλές φορές, όπως και το παραπάνω από το δικό μου σχόλιο.

Ε.

χριστακης χαραλάμπους είπε...

Η επαγρύπνηση εχει τα μέσα ώστε να φωτογραφίζει τις κινήσεις τους.Αν θέλατε να γινει κατι θα γινόταν.Σας ρωτω για τις συλληψεις Ελαμιτων το 2011.Τοτε που με με μαχαιρια επιτεθηκαν στο Κυβερνειο .Εγινε κατι?Διοτι γνωριζω συλληφθεντα και απο οτι διαδιδει εφαγε απλα ενα προστιμο. Αποφευγετε σαν κομμα να αναλαβετε την ευθυνη για την πολιτική άνδρωση του κομματος αυτου γιατι γνωριζετε οτι οι ανθελληνικες και μηδενιστικες σαν αντιληψεις περι μεταναστευτικου,Εθνικων αγωνων,Κυπριακου,Τούρκων ευθύνονται για την δημιουργία τέτοιων ακραιων κομματων.

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος και θράσος να αποδίδονται ευθύνες στην κυβέρνηση του ΑΚΕΛ για την ίδρυση της νεοφασίστικης οργάνωσης ελάμ.

Το ελάμ, όπως και οι ιδεολογικοί του προγόνοι (ταγματασφαλίτες, γριβικοί κτλ) δημιουργήθηκε από το κατεστημένο για να χτυπήσει βίαια τη δημοκρατική θέληση του απλού πολίτη και να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Κύπρο.

Δεν θα αποδώσετε ευθύνες σε μια δημοκρατική κυβέρνηση, εκλεγμένη με τη θέληση του λαού και της δημοκρατίας για την οποιαδήποτε αντιδημοκρατική εκδήλωση εναντίων της.

Τα κυπριακά αντιδημοκρατικά στοιχεία λούφαξαν μετά το πραξικόπημα όσο ένιωθαν ότι η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη. Τώρα που υπάρχει έστω και η ελάχιστη ελπίδα επανένωση, τώρα που το κατεστημένο φοβάται μην χάσει τα κεκτημένα του, βγήκαν από τις φωλιές τους, δηλητηρίασαν μια ακόμα γενιά και την έστρεψαν εναντίων της δημοκρατικής θέλησης των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ευθύνες για την ύπαρξη του ελάμ να αποδώσετε του γρίβα και των πραξικοπηματιών. Αυτούς που χωρίς ντροπή αναπαράγουν εθνικιστικές κορώνες και τιμούν σε μνημόσυνα και εορτές τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Κάτι άνθρώποι σαν το χριστάκη χαραλάμπους είναι και οι ίδιοι φασίστες. Άνανδροι μάλιστα αφού δεν έχουν την τόλμη να ταυτιστούν άμεσα με το φασισμό, παρά το παίζουν εκ του ασφαλούς αναπαράγοντας αισχρά επιχειρήματα που παρέχουν άλοθι σε αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Κυπριακές αντιγραφές της Γκοτζαμάνη