Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Η κινητικότητα στο κυπριακό και οι αντιδράσεις

Με τις κριτικές που ασκήθηκαν κατά του κοινού ανακοινωθέντος Χριστόφια - Ταλάτ ασχολείται το σημερινό κείμενο.

Έχω την άποψη ότι οι αντιδράσεις δεν έχουν αγνά κίνητρα ούτε αποτελούν δείγματα υπευθυνότητας από μερικούς που τις εκδηλώνουν και γι αυτό έγραψα αυτό το κείμενο.

Θα ακουστεί αύριο Σάββατο στις 11.05 από τον ΑΣΤΡΑ και θα επαναληφθεί την Κυριακή την ίδια ώρα.

Θεώρησα καλό να το αναρτήσω κι εδώ για να σχολιαστεί.


"Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο προεδρικό αξίωμα άνοιξε ξανά το δρόμο για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό.

Μετά από τέσσερα χρόνια στασιμότητας άρχισαν να ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά. Γεγονός που χαιρετίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και αναμένοντας επιτέλους να ανοίξει ο δρόμος προς την λύση του κυπριακού.
Μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών στις 21 Μαρτίου, η δεύτερη που έγινε στις 23 Μαΐου προκάλεσε σωρεία (αναμενόμενων) αντιδράσεων.
Καλοδεχούμενες οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις.
Καλοδεχούμενες αρκεί να είναι γνήσιες.
Καλοδεχούμενες αρκεί να είναι υπεύθυνες.
Αντιδράσεις για χάρη των αντιδράσεων δεν δικαιολογούνται. Ούτε αντιδράσεις για να καλυφθούν οι ενστάσεις των οποιωνδήποτε για μια ενδεχόμενη λύση.
Οφείλουν, επιτέλους, όσοι δεν θέλουν λύση και καλύπτονται πίσω από προσχήματα να βγουν και να πουν ανοικτά τη θέση τους και να μην κρύβονται πίσω από βαρύγδουπες φράσεις και πομπώδεις λόγους.
Έγινε λόγος πιο πάνω για υπεύθυνη στάση. Γιατί;
Είναι μήπως υπεύθυνη στάση η άσκηση κριτικής αλλά αργότερα να λέμε ότι ικανοποιηθήκαμε από τις εξηγήσεις που λάβαμε;
Και ύστερα να λέμε ότι υιοθετούμε τις αρχικές μας ανησυχίες;
Γιατί δεν περιμένουμε να ενημερωθούμε και μετά να μιλήσουμε; Γιατί τόση βιασύνη;
Είναι υπεύθυνη στάση κάποιοι να δηλώνουν ότι "… όροι και αναφορές προκαλούν κάποια ανησυχία και για αυτό και χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων και περαιτέρω ανάλυσης";
Και αφού χρίζουν περαιτέρω διευκρινήσεων και αναλύσεων γιατί προτρέχουμε;
Το ποιοι αντιδρούν είναι γνωστό. Όπως και τα προσχήματα με τα οποία εκφράζουν τη διαφωνία ή την όποια ανησυχία τους.
Λυπούμαι ειλικρινά που θα προβώ σε κάποιες συγκρίσεις αλλά τα πράγματα δεν σηκώνουν πλέον μασημένα λόγια.
Ο τέως πρόεδρος επέλεξε να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ήττα του ίδιου και της πολιτικής του στις προεδρικές εκλογές με μια δήλωση περί κακής και πολύ δυσμενούς εξέλιξης προσθέτοντας ότι συνιστά ένα βήμα προς τα πίσω για την ε/κ πλευρά.
Από την άλλη ο Ντενκτάς από την Κωνσταντινούπολη μίλησε για κακή εξέλιξη για τους τ/κύπριους σημειώνοντας ότι «αν συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθείται από τον Ταλάτ, σε μικρό χρονικό διάστημα η Τουρκία θα απολέσει τα εγγυητικά της δικαιώματα στο νησί» προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα των συνομιλιών που διεξάγονται για το Κυπριακό θα παρουσιαστούν στους Τ/κ ως μεγάλη επιτυχία ενώ, όπως είπε, η ε/κ πλευρά δεν έχει υποχωρήσει ούτε χιλιοστό από τις θέσεις της».
Για «Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη» για την ε/κ πλευρά μίλησε και το ΕΥΡΩΚΟ το οποίο θεωρεί ότι ο πρόεδρος «έχει προχωρήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις τόσο σε ουσιώδη θέματα όσο και σε επιμέρους ζητήματα για την πλευρά μας».
Στην ίδια περίπου τροχιά το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ που μετά από συναντήσεις τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπάθησαν να ανασκευάσουν, εν μέρει, τις αντιδράσεις τους.
«Εξελίξεις με άκρως αρνητικές συνέπειες» διαπιστώνει και ο Βάσος Λυσσαρίδης!
Την ίδια ώρα η εθνικιστική Βολκάν στα κατεχόμενα γράφει το ίδιο από την ανάποδη, ότι «Ο Ταλάτ αποδέχτηκε όλα τα αιτήματα του Χριστόφια».
Ο Ρασιήτ Περτέβ, κατηγορεί τον τ/κύπριο ηγέτη ότι «δεν ακολουθεί μια σταθερή πολιτική στο Κυπριακό και ότι, ενώ πριν από κάθε συνάντηση εκφράζονται κάποιες θέσεις, μετά τη συνάντηση τα ίδια άτομα λένε διαφορετικά πράγματα».
Ο αρχηγός του κόμματος των εποίκων Αχμέτ Γιονλούερ «επέκρινε τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για παθητική πολιτική και για το ότι δεν ορθώνει το ανάστημα του απέναντι στον Πρόεδρο Χριστόφια».
Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Ενότητας Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι "θέτει σε κίνδυνο το τ/κ "κράτος", τις επιτυχίες και την ασφάλειά του και όλα αυτά στο βωμό της εξουσίας και της δημιουργίας καλής εικόνας αν και γνωρίζει και ο ίδιος τις προθέσεις και τις κόκκινες γραμμές της ε/κ πλευράς».
Την ίδια ώρα το Τ/κυπριακό Συμβούλιο Εθνικής Ύπαρξης αναφέρει ότι το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ έθεσε το κυπριακό ζήτημα σε μια επικίνδυνη κατάσταση βάση της οποίας το ψευδοκράτος θα καταστραφεί, η διζωνικότητα θα καταστραφεί διότι οι Ε/κ θα μετακινηθούν στον Βορρά και θα είναι κυρίαρχοι και στις δύο πλευρές με το νέο οικοδόμημα λύσης.
Αναφέρει ακόμη ότι και το σύστημα εγγυήσεων θα τερματιστεί, η εισβολή θα ακυρωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα!

Λίγο περίεργα δεν σας φαίνονται τα πράγματα;
Δεν παραξενεύει κανέναν αυτή η σύμπτωση απόψεων κάποιων ένθεν και ένθεν των οδοφραγμάτων;
Τα ερωτήματα αυτά χρειάζονται απάντηση.

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Μάλλον δεν με παραξενεύει, περισσότερο με ανησυχεί. Αυτό όμως που με ανησυχεί ακόμα πιο πολύ είναι πως σύμφωνα με τα όσα διάβασα στον τύπο, το κόμμα του Ερτουγρούλογλου, είναι πρώτο στις μετρήσεις στα κατεχόμενα και σε παρακαλώ ή να μου το επιβεβαιώσεις ή να μου το διαψεύσεις με στοιχεία. Αν ισχύει αυτό πάντως, τότε το μέλλον καθόλου ευοίωνο δεν είναι και μάλλον ζούμε την έσχατη απόπειρα επίλυσης και ένα προαναγγελθέν ναυάγιο. Στο δημοσίευμα που είδα , τα υψηλά ποσοστά του Ερτουγρούλογλου –κάτι αντίστοιχο με το Ευρωκό αν κατάλαβα καλά- οφείλονται στους υπεράριθμους αποίκους. Ωστόσο, αν αυτοί μετρώνται στις έρευνες τότε σημαίνει πως ψηφίζουν.

stelios papalangi είπε...

αυτό που με ανησύχησε εμένα προσωπικά μετά τη τελευταία συνάντηση χριστόφια - ταλάτ, δεν ήταν το ανακοινωθέν.
ήταν αυτό που καμιά φορά λέει ο λαζόπουλος - τα μάτια.
στη πρώτη συνάντηση το μάρτιο ο χριστόφιας βγήκε έξω με ένα αέρα αυτοπεποιθησης, ενώ προχτές εφάνηκεν μου πολλά κατσουφκιασμένος.

εννα μου πεις εν πολιτική ανάλυση τούτη τωρά ; βέβαια όχι.
αλλά η αλήθκεια ένι ότι τούτο μου έκαμεν εντύπωση.

για το παραλλήρημα.... ο χριστόφιας δεν έχει τίποτε να φοβηθεί όσον τον στηρίζει ο νίκος.
άφηστους άλλους. τζίηνοι μπορεί να μην έχουν καν στοχο το χριστόφια, αλλά τα εσσωκομματικά τους.

@γίωργος
το κόμμα του Ερτουγρούλογλου, είναι η συνέχεια του κόμματος του ντεκτας. είναι το αντίστοιχο του ευρωκό και του δήκο μαζί. υποστηρίζεται που τους έποικους και που την τκ (ακρο)δεξιά.

και βέβαια ανεβαίνει.
γιατί η άνοδος της οικονομίας των κατεχομένων φαίνεται τελικά ότι ήταν φούσκα.
γιατί ο ταλάτ εποδείχτηκε το ίδιο ρουσφετολόγος όπως και οι προκατόχοι του.
ενώ ταυτόχρονα χάνει στο κυπριακό τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά.
οι μεν τον κατακρίνουν ότι δεν κάμνει αρκετά για να το λύσει και γίνεται υποχήριο της τουρκίας - οι δε ότι δεν εκατάφερε να κεφαλαιοποιήσει το ναι των τκ.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Εκείνο που επισημαίνω στο σχόλιο μου είναι ότι οι απορριπτικοί ανέκαθεν είχαν τις ίδιες θέσεις, τα ίδια επιχειρήματα, τα ίδια λεκτικά. Το μόνο που άλλαζε και αλλάζει είναι ανάλογα με την πλευρά που μιλά, η λέξη ε/κ και τ/κ.

Έχεις δίκαιο για τη δημοσκόπηση.
Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας είναι πρώτο. Δεύτερο είναι του Ταλάτ.
Αυτό όμως δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα από την άποψη ότι το σύστημα στα κατεχόμενα είναι το ίδιο με το δικό μας.
Άλλο προεδρικές, άλλο βουλευτικές εκλογές.
Έτσι και σε περίπτωση που κερδίσει στις «βουλευτικές» ο Ερτογρούλογλου, ο Ταλάτ θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος.
Και κάτι μου λέει ότι μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο οι τ/κυπριακές δυνάμεις που είναι υπέρ της λύσης θα συνασπιστούν. Αυτό ελπίζω τουλάχιστον.

Έψαξα να βρω τα στοιχεία αλλά ατύχησα.

kyriakos είπε...

Εγώ λεώ να βάλουμε τον Τάσσο και τους λοιπούς απορριπτικούς να κάμουν iQ test… Μόνο έτσι θα λάμψει η αλήθεια..
Aν ξέρεις το iQ κάποιου μπορείς με ακρίβεια να προβλέψεις τους χειρισμούς και τις αντιδράσεις του..Αλλά και το αντίστροφο από τους χειρισμούς και τις αντιδράσεις κάποιου μπορείς να καταλάβεις το IQ του..
Εμένα η κριτική του Τάσσου για το Ανακοινωθέν μου διέλυσε και την τελευταία αμφιβολία που είχα ότι πραγματικά είναι ένας άσχετος αχάπαρος ημιμαθείς εξυπνοβλακας που ούτε για πολιτικός ούτε για συνταγματολόγος ούτε για τίποτε άλλο κάμνει εκτός από κοινός απατεώνας.
Ξέρετε αυτό που λένε δεν υπάρχουν βρόμικες λέξεις αλλά βρόμικα μυαλά?
Ο κλέφτης αν δει μια σακούλα χρυσάφι δίπλα που δέκα αστυνομικούς παρόλο που είναι έκδηλο ότι είναι αδύνατο να την κλέψει εντούτοις πάλι θα φανταστεί τον εαυτό του να την κλέβει. Αν είναι και βλάκας εκτός που κλέφτης θα προσπαθήσει να την αρπάξει ανεξάρτητα από τους αστυνομικούς που είναι δίπλα. Το ίδιο και ο Τασσος…
Ο Τσελεπής είναι ότι ο Μαρκίδης για το Δησύ στο Κυπριακό ξέρει τα πάντα από έξω και ανακατωτά το ίδιο και ο Χριστόφιας που ξέρει την πολιτική από έξω και ανακατωτά Δεν άφησαν την ασάφεια όπως διαπίστωσε ο Γιοκκάς του Τέως (……..) επειδή είναι ατζαμήδες Ακριβώς το αντίθετο ισχύει.
Δεν έπρεπε υπάρχει τίποτε εκεί και εξηγώ γιατί.. Η προχθεσινή συμφωνία δεν είναι συνολική διευθέτηση κυπριακού ήταν μια απλή συμφωνία για την βάση. Που θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα στις επιτροπές προς το συμφέρον μας. Τίποτε άλλο δεν έπρεπε να γραφτεί στη συμφωνία. Αν ικανοποιείτο η μία από τις δύο γελοιότητες που ζητούσαν οι εθνικιστές από τις δύο πλευρές τότε θα είχαμε αδιέξοδο. (θα ικανοποιηθούν και οι δύο σε αυτό το ηλίθιο ζήτημα στο τελικό σχέδιο μέσα από πολλές σελίδες και πρόνοιες που θα μπορούν να ‘πουληθούν’ στις δύο κοινότητες όπως έγινε με το Ανναν. Ομως την απάντηση για το τι πραγματικά θα ισχύει στο σχέδιο θα την δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και δεν θα είναι τίποτε άλλο εκτός από συνέχιση της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτή είναι η ουσία και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Να λύσουμε δηλαδή το κυπριακό στην ουσία και όχι να πάρουμε εκδίκηση. (ο Τασσος θέλει το δεύτερο)

Αν τους έκαναν την χάρη οι σύντροφοι και έγραφαν κάτι στην ‘’εποικοδομητική ασάφεια’’ θα την χρησιμοποιούσαν οι κύριοι για να την εξαργυρώσουν με προπαγάνδα ενάντια στο σχέδιο από τώρα μέχρι το τέλος.

‘’Εποικοδομητικές ασάφειες’’ Είναι καθαρά δικηγορίστηκος όρος .
Είναι αυτά που έψαχνε ο Τασσος στο σχέδιο Ανναν για να το τορπιλίσει. Έιναι αυτά που ψάχνουν οι δικηγόροι για να αθώοσουν ένα δολοφόνο και να κάμνουν το μαύρο άσπρο. (Είδες τον πόρτο κύριε? Ε που ξέρεις ότι έκλασε ο κατηγορούμενος)
Το είπε και ο Χριστόφιας αλλά δεν τον ακούει κανένας. Η Τουρκία περιμένει από εμάς να ακούσει τι μας ενοχλεί για να επιμείνει σε εκείνα και να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο. Με λίγα λόγια ο Τασσος δείχνει τον δρόμο στην Τουρκία για το πώς να κινηθεί στο Κυπριακό. Με την απέραντη βλακεία του
.. φανταστείτε την θέση του Χριστοφια: Eίσαι οδηγός μέσα σε ένα αυτοκίνητο και ο συνοδηγός σου λέει συνέχεια πως θα τουμπάρεις και σου τραβά και το τιμόνι.
Εε στο τέλος όλοι ξέρουμε τι θα γίνει αν δεν πετάξεις τον συνοδηγό που το παραθύρι..

kyriakos είπε...

Kaι στο Μπούρκεστορ έδειξε το δρόμο της Τουρκίας στις συνομιλίες, με τις μυστικές συναντήσεις του, αλλά πάλι δεν έμαθε τίποτα για πολιτική..

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Ο Τάσσος και η παρέα του δεν είναι βλάκες ούτε άσχετοι (με την έννοια που τον θεωρούν πολλοί).
Ο άνθρωπος έχει ψυχολογικά με τους Τούρκους.
Δεν είναι τυχαίο που (όπως και ο Λυσσαρίδης) απέρριψαν τη Ζυρίχη, απέρριψαν την λύση ομοσπονδίας το 1974, απέρριψαν το σχέδιο Ανάν το 2004 ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!!

Ότι σημαίνουν διαμοιρασμό της εξουσίας και ότι καθιστούν τους τ/κ αφέντες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Άρα εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα IQ. Είναι θέμα πολιτικής γραμμής που η αφετηρία τους είναι ο εθνικισμός όπως εκφράστηκε μέσω της ΕΟΚΑ.
Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που όποτε μιλήσουν αυτοί οι δύο και ο αρχιεπίσκοπος, οι Τ/κ μιλούν για ΕΟΚΑ.
Έτσι ακούγεται στ’ αυτιά τους και έτσι είναι.
Δεν είναι εύκολο να καταπατήσεις ένα όρκο που έδωσες βάζοντας το χέρι στο ευαγγέλιο.

Στο Μπούργκενστοκ δεν έδειξε το δρόμο στην Τουρκία. Δυστυχώς βοήθησε την Τουρκία να κάνει εκείνο που ήθελε για να έχει έρεισμα να απορρίψει το σχέδιο.

Lexi_penitas είπε...

Μιχάλη το ίδιο ερώτημα θέτω σαν υστερόγραφο στο τελευταίο μου ποστ. Μέσα από τη συζήτηση ξεχώρισα μια θέση που μου δημιούργησε την ανάγκη να τη σχολιάσω.

Ο φίλος sike έγραψε "θα σταθώ μόνο στο υστερόγραφο και θα πω πως το θεωρώ παντελώς άστοχο και κουραστικό. Το μόνο κοινό που έχουν τα εν λόγω άτομα από τις δυο πλευρές είναι το ότι "επικρίνουν τους ηγέτες για υποχωρητικότητα" - η ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στο "από τι" πιστεύουν ότι υποχωρούν οι ηγέτες τους.

Η θέση μου είναι ότι Υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που αναδεικνύουν κάθε μικρό εμπόδιο στη διαδικασία, κάθε αρνητική δήλωση από την άλλη πλευρά σε μείζον ζήτημα και ενίοτε "φανερά" επιχαίρουν με την προσδοκία της κατάρρευσης και αυτής της προσπάθειας. Ταυτόχρονα όπως και τα προηγούμενα πέντε, δεκαπέντε, εικοσιπέντε κλπ χρόνια δεν μας είπαν τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.

Είναι οι άνθρωποι του τζεινοι ποτζεί τζιαι εμείς ποδά. Αυτό ισχύει για τους αντίστοιχους στην άλλη πλευρά. Αν αυτό δεν το έχει κατανοήσει μια σεβαστή μερίδα του λαού διερωτώμαι γιατί καταντά κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε.

Ειλικρινά πόση φαιά ουσία χρειάζεται για να αντιληφθεί κάποιος ότι αν οι δύο ηγέτες που συνομιλούν σήμερα αποτύχουν δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος να πετύχει. Και εν τω μεταξύ κατά το "και η βρόχα έπεφτε right through," του Ζαμπέτα, τα τετελεσμένα τσιμεντώνονται. Αγωνιά κανείς;

Η λύση γράφεται καθημερινά επί του εδάφους και εμείς ψάχνουμε το κόμμα και την τελεία που θα αποδείξει ότι ο Χριστόφιας είναι υποχωρητικός. Και ποιος σέρνει το χορό; Ο Τουρκοαλλεργικός και ορκισμένος πολέμιος της ειρηνικής συμβίωσης (βλέπε σχέδιο Ακρίτας) και ΟΛΩΝ των μέχρι σήμερα προσπαθειών λύσης, Τάσσος. Τον στηρίζει (σιωπηλά τελευταία) ο τραγόπαπας και σιγοντάρει σε ρόλο τενόρου ο εθνικοσοσιαλιστής Λυσσαρίδης. Υπάρχει άνθρωπος που τα έχει τετρακόσια και πιστεύει ότι υπάρχει μία στο εκατομμύριο να λύσει αυτή η τρόικα το πρόβλημα μας; Αν ναι, ας μας πει πώς;

Μιχάλης είπε...

@ Lexi_penitas

Οι δυνάμεις στις οποίες αναφέρεσαι όχι μόνο κάθε αρνητική δήλωση ή εμπόδιο σε μείζον ζήτημα αλλά δημιουργούν και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Δεν είναι τυχαίο αγαπητέ μου φίλε το ότι ανέκαθεν όσοι δεν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα, και στις δύο πλευρές, έχουν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα. Το μόνο που αλλάζει είναι η λέξη ε/κύπριος και τ/κύπριος, ανάλογα με το ποιος μιλά.

Θέλω να σημειώσω ότι συμφωνώ πλήρως ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Αν δεν τα κατεφέρουν Χριστόφιας και Ταλάτ, θεωρώ ότι πλέον δεν έχουμε ελπίδες.
Και αυτό το ξέρουν οι απορριπτικοί και επενδύουν σε αυτό.

Δυστυχώς άνθρωποι σαν τους Λυσσαρίδη, Σαμψών, Γιωρκάτζη έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο στον τόπο. Κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν ήρωες, είναι θέμα άποψης.

Aceras Anthropophorum είπε...

Πόσον δίκαιον είχαν οι Ακελικοί που εκινήσαν βουνά τζαι θάλασσες για να μεν ξαναψηφίσουν Τάσσον.

Εφανταστήκατε να επέρναν η θέσην του τζείνου που εψήφησεν αποχήν στην ΚΕ γιατί εφοάτουν ότι το Ακέλ θα απομονόνετουν αν έφεφκεν που την εξουσία;

Φανταστείται έστω τζαι για έναν δευτερόλεπτο τον Τάσσον πρόεδρον ξαναεκλεγόμενον που το Ακέλ! Φανταστέιται το όμως πρωίν για να το ξιχάσεται ώς την νύχταν διότι αν σας ξανάρτει στον ύπνον δεν θα είναι εύκολος εφιάλτης.

Άσε που εκτός που θα είχαμεν πρόεδρον αυτόν το καραγκιόζην να μας περιπαίζει μέραν μεσομέριν θα είχαμεν τζαι βάρος στην συνείδησην που θα εψηφίζαμεν το ππούφφουρον τον Κασουλίδην.

stalamatia είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής.Όλοι οι Κυπραίοι θέουν μια λύση ως εδώ καλά,Εκείνο που δεν κατάλαβα για μερικούς είναι γιατί πολεμάνε τον πρόεδρο όταν κάνει συνομιλίες περι του θέματος.Τι νομίζουν ότι η λύση θα έλθει από τον ουρανό? Από τον ουρανό μόνο βροχή να περιμένουν, μπα ούτε και αυτό.Ή μήπως ονειρεύονται να φεύγουν οι Τούρκοι από μόνοι τους μίαν καλή πρωίαν?.Έτσι που πάνε αυτοί αν δεν δοθεί λύση στο τέλος η Κύπρος θα μαραθεί μάλλονν όχι όλη η Κύπρος αλλά η ποδά και θα ρωτούν οι κύριοι που τα πάθαμε.Εσεις λοιπόν που μπορείτε βοηθάτε τον πρόεδρο να νιώθει ότι έχει στήριξει.Τωρά τελευταία σας βλέπω λίγο απογοητευμένους .

stalamatia είπε...

Υ.Γ 1
Και για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγησει ,επειδή θέλω πολύ τη λύση ,εγώ δεν έχω κανένα μα κανένα οικονομοικό όφελος είτε λυθεί είτε δεν λυθεί δεν έχω να λαβαίνω τίποτα ούτε ποτζιεί ούτε ποδά.ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ αγαλίαση να δω την πατρίδα μου ενωμένη.
Υ.Γ.2
Μακάρι να βρέξει στη Κύπρο απλά χρειάζονται πρώτα τα σύννεφα όπως χρειάζονται πρώτα οι συνομιλίες για τη λύση.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και σας εύχομαι φέτος το καλοκαίρι να μην κάνετε μπάνια στη θάλασσα γιατί θα βρέχει κάθε μέρα!!!!

kyriakos είπε...

Σταλαματιά κάνεις λάθος δυστυχώς δεν θέλουν όλοι οι Κύπριοι λύση
Κάποιοι θέλουν εμείς ποδά τζίνοι ποτζίοι,
Κάποιοι άλλοι θέλουν εκδίκηση,
Κάποιοι θέλουν να μείνει η παρούσα κατάσταση όσο το δυνατόν παραπάνω και μετά έχει ο θεός..
Μερικοί δεν φακκούν πενιά και ότι τους πει ο πρόεδρος θα κάμουν
Και τέλος κάποιοι λίγοι, παράξενοι στην χειρότερη και ρομαντικοί στην καλύτερη, θέλουν να σμίξει το ξερονήσι.. και τις νύχτες δεν μπορούν να κοιμηθούν..

Μιχάλης είπε...

@ stalamatia

Αγαπητή μου φίλη εν μέρει ισχύει αυτό που λέει ο Κυριάκος.
Από την άλλη αυτοί που φωνάζουν στην πλειοψηφία τους είναι οπαδοί της θεωρίας Δούντα ο οποίος θεωρούσε ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να οδηγηθούν σε βάθος χρόνου ώστε να παγιωθούν τα τετελεσμένα και μέσο αυτών να «λυθεί» μόνο του το κυπριακό, δηλαδή με διχοτόμηση ή με δύο κράτη.
Σε αυτή την παγίδα έπεσε και ο Μακάριος ο οποίος διακήρυξε τον μακροχρόνιο αγώνα.

kyriakos είπε...

Κίνδυνος στις τεχνικές επιτροπές κίνδυνος στις συμφωνίες κίνδυνος στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων..
Το μόνο πράγμα που κινδυνεύει είναι να λυθεί το Kυπριακό!

Αν δεν βγεί ο Χρiστόφιας ο Αναστασιάδης η ο Κληρίδης που δεν έχει τίποτε να χάσει αυτές τις μέρες και να ξεκινήσει εξίσου ανήθικο πόλεμο ενάντια στουs στρατηλάτες του απορριπτισμού..

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ!