Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλοι τη συζήτηση που γίνεται για τις μεταρρυθμίσεις στην Ε.Φ.

Ένας από τους στόχους είναι και η μείωση της στρατιωτικής θητείας η οποία ήταν προεκλογική διακήρυξη και δέσμευση τόσο του Ιωάννη Κασουλίδη όσο και του Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε ο Κασουλίδης έκανε λόγο για μείωση της θητείας στους 14 μήνες και ο Χριστόφιας έλεγε ότι θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί στους 19 μήνες.

Απ’ ότι φαίνεται και οι δύο θέσεις υποστηρίχθηκαν από το λαό, και για τούτο, τότε είχαμε και κάποιες ανακοινώσεις από διάφορους για το θέμα.

Το ζήτημα αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης σε προεκλογικά πάνελ.

Με την εκλογή του Δ. Χριστόφια η δέσμευση μπήκε σε εφαρμογή.

Και απ΄ ότι φαίνεται οδεύουμε σε μία αναδόμηση με εφαρμογή και της 19μηνης θητείας.

Για μένα ήταν έκπληξη η στάση του ΔΗΣΥ και ειδικά του Σ. Χάσικου, ο οποίος ενώ υποστηρίζει τη μείωση στους 14 μήνες, δεν δέχεται τη μείωση στους 19 επειδή λέει, θα πλήξει το αξιόμαχο του στρατού.

Βγήκαν επίσης και κάποια γνωστά κοπέλια να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού, να επικαλούνται τον εκ Τουρκίας κίνδυνο και το ότι αποδυναμώνεται η Ε.Φ.

Δεν εκλείπουν βέβαια και οι αιχμές εναντίον του πατριωτισμού όσων υποστηρίζουν τη μείωση της θητείας.

Γεγονός που ανάγκασε αρκετές φορές τον πρόεδρο αλλά και στις 15 Ιανουαρίου τον ίδιο τον υπουργό άμυνας να δηλώσει ότι:

«είναι ύβρης για μένα και για την Κυβέρνηση το να εκφράζονται τέτοιες απόψεις ότι πάμε να διαλύσουμε την ΕΦ».



Τους ανθρώπους αυτούς που σκορπούν δεξιά και αριστερά πιστοποιητικά πατριωτισμού, που κόπτονται για την ασφάλεια του τόπου και τη διαφύλαξη των μυστικών του στρατεύματος, δεν φαίνεται να τους απασχολεί το ότι από ραδιοφώνων και τηλεοράσεων αναφέρονται σε αριθμούς, τόπους και χρόνους και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες της Ε.Φ.

Κλασικό (ή καλύτερα τραγικό) παράδειγμα η συζήτηση που έγινε στην τηλεόραση του ΡΙΚ στις 15 Ιανουαρίου.

Προσωπικά εμένα με προβληματίζουν όλα αυτά.

Φαίνεται ότι η μείωση του στρατού είναι και λαϊκό αίτημα.

Αυτό φαίνεται από το ότι οι δύο υποψήφιοι που υποστήριζαν τη μείωση της θητείας πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Αν αυτό δεν αποτελεί αξιόπιστο στοιχείο, πιστεύω ότι αποτελούν τέτοιο πρόσφατα δημοσιεύματα όπου αναφέρεται πως οι γονείς των στρατιωτών που θα υπηρετήσουν τους 24 μήνες ετοιμάζονται να αντιδράσουν, αν τελικά η Εσσό των παιδιών τους δεν ενταχθεί στο πλαίσιο της μείωσης.

Ασφαλώς το ζήτημα δεν θα κλείσει ούτε με τις μεταρρυθμίσεις ούτε με τη μείωση της θητείας.



Πολλοί υποστηρίζουν την κατάργηση της Ε.Φ., την κατάργηση γενικά του στρατού.

Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συζητηθεί μόνο μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης λύσης του κυπριακού και στο ενδεχόμενο της πλήρους αποστρατικοποίησης.

Όμως αυτό είναι ένα άλλο εντελώς διαφορετικό θέμα που δεν μπορούμε να το συζητήσουμε εάν δεν ξέρουμε πρώτα και κύρια ποιο θα είναι το πλαίσιο λύσης (αν τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο) και κάτω από ποιες συνθήκες θα συμφωνηθεί η αποστρατικοποίηση.

Γι αυτό και προσωπικά διαχωρίζω τα δύο θέματα.





52 σχόλια:

Meropi είπε...

Πιστεύω ότι τα σύγχρονα όπλα δεν απαιτούν πολυάριθμο στρατό και βλέπω με καλό μάτι αυτή τη μείωση της θητείας. Είναι πολύς καιρός 26 μήνες στη ζωή ενός νέου ανθρώπου που πρέπει να αρχίσει και τις σπουδές του.
Καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
μία μείωση της θητείας συν μία αναδιοργάνωση μπορούν να ανεβάσουν και την αποδοτικότητα του στρατού, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Δεν πιστεύω (απ' ότι γνωρίζω) να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα, με το να παραμένουν - αντί για 19 - 26 μήνες στο στράτευμα.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ επίσης, ότι "η κατάργηση της Ε.Φ. ή/και κατάργηση γενικά του στρατού...μπορεί να συζητηθεί μόνο μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης λύσης του κυπριακού και στο ενδεχόμενο της πλήρους αποστρατικοποίησης."

Υ. Γ. Γιατί αμφισβητείς σε παρένθεση (αν τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο) την επίτευξη συμφωνίας ενός πλαισίου λύσης του κυπριακού; :(((

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Είναι γεγονός ότι 26 μήνες είναι αρκετός χρόνος ο οποίος στην ουσία περά ανεκμετάλλευτος.
Επίσης γεγονός είναι το ότι με τα νέα οπλικά συστήματα (όπως και στη βιομηχανία γενικότερα), η μηχανή εκτοπίζει τον άνθρωπο.

Βεβαίως, εξ όσων αντιλαμβάνομαι υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μια δυσκολία στη στελέχωση, αλλά αυτά, απ’ ότι καταλαβαίνω αυτό είναι θέμα που θα το καλύπτει η μελέτη που έγινε.

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Δεν είναι καθόλου παράδοξο αυτό που λες.
Μια αναδιοργάνωση, συνήθως βοηθά έναν οργανισμό. Εξαρτάται το πώς γίνεται.
Όμως, σήμερα, όπως είναι το σύστημα, τα πράγματα είναι όπου σ’ έβρω κι όπου μ’ έβρεις.

Ότι είναι να μάθεις το μαθαίνεις μέσα στους πρώτους 6 μήνες, μετά καταντούν όλα βαρετά αφού κάνεις συνεχώς επαναλήψεις των επαναλήψεων.

Όσον αφορά το Υ.Γ. δεν αμφισβητώ τίποτε.
Αντίθετα είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην ίδια τη διαδικασία αλλά και την εργολαβία παρεμπόδισης που ανάλαβαν οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι και στις δύο πλευρές.

Όμως ποτέ και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να παρουσιαστεί αύριο. :-)

Anestis Ketsetzidis είπε...

Λέμε
Οχι πόσοι
Αλλά που!

Ανώνυμος είπε...

Diladi esi dexese na katargithei o stratos?

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε,

Αν είναι σε μένα που αναφέρεσαι, δεν είπα κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

stelios

ο χάσικος που το τζαιρό που έγινε υπουργός άμυνας παίζει το πολλά ειδήμων περί αμυντικών θεμάτων.

αλλά για να είμαστε και σωστοί ως προς την άποψη που εκφράζει: ισχυρίζεται ότι η δική του ιδέα για 14 μήνες συνοδευόταν από τη πρόσληψη 2500 επαγγελματιών - το αντίστοιχο δηλαδή μιας ΕΣΣΟ που δεν θα ήταν στο στρατό λόγω του 14μηνου. γι αυτόν εν εναντίων.

τωρά αν αυτό είναι βάσιμο ή όχι για να μαι ειλικρινής δεν ξέρω. Οι συζητήσεις μέχρι σήμερα που άκουσα είναι μπουρδολογίες. ούτε ο υπουργός πείθει, ούτε ο χάσικος ούτε οι πατριώτες.


γιατί ως συνήθως η συζήτηση δεν απαντά στα βασικά. Τι είδους ΕΦ θέλουμε (αν θέλουμε) ; Ποιός εν ο σκοπός της ; Πως είναι σήμερα οργανωμένη (σωστά ; λάθος ; ) ; Ποιά αναδιωργάνωση θα τη κάμει να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο υπάρχει ;

πιάσε το επιχείρημα του χάσικου ας πούμε. θα έχουμε έλλειμα λέει 2500 στρατιώτες. ποιος αποφάσισε πόσους στρατιώτες χρειαζούμαστε μέσα ανα πάσα στιγμή ;

Δεν ισχυρίζομαι ότι καταλάβαίνω που στρατιωτικά και στρατηγική, και πολεμική οργάνωση. Απλά για άλλη μια φορά δεν με ικανοποιεί ο διάλογος και δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα από τον όποιοδήποτε... ούτε από τον υπουργό πείστηκα (αν είδετε τζαι εψες τις πατάτες πέτε μου αν επειστήκετε :-)

θα μου πεις τούτα πρέπει να λέγονται δημόσια ;
πρέπει δεν πρέπει, στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να πάρω απόφαση υπερ της κυβέρνησης....

έτσι τζι αλλιώς η δική μου γνώμη για τη μείωση , δεν ξεκινά που την δυνατότητα άμυνας της ΕΦ, αλλά που το γεγονός ότι ξέρω πως λειτουργά ο στρατός στη διάρκεια των26 μηνών - δηλαδή δεν κάμνεις τίποτε που να σχετίζεται με την άμυνα.





τέλος, δεν θεωρώ "αξιόπιστο στοιχείο" τούτο που ισχυρίζεσαι μιχάλη:

"Αυτό φαίνεται από το ότι οι δύο υποψήφιοι που υποστήριζαν τη μείωση της θητείας πέρασαν στον δεύτερο γύρο"

γιατί οι δύο υποψήφιοι μπορεί να πέρασαν στο δεύτερο γύο για 1002 άλλους λόγους.

Lexi_penitas είπε...

Χωρίς να παραγνωρίζω τις αντικειμενικές δυσκολίες για την κατάργηση του στρατού πριν τη λύση του Κυπριακού επιμένω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αρχίσει να μελετά το θέμα σοβαρά.

Σε σχετική ανάρτηση μου του περασμένου Ιούνη με τίτλο "Στρατός. Αναγκαία απάτη;" υποστήριξα τη μονομερή αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Από τα 70 σχόλια 2-3 βρήκαν κάτι να πουν εναντίον της θέσης. Για τους ενδιαφερόμενους παραθέτω το το σύνδεσμο στο τέλος του σχολίου.

Στο ενδεχόμενο αποτυχίας των συνομιλιών που διεξάγονται τώρα το θέμα πρέπει να βγει στην επιφάνια. Με τη σωστή προετοιμασία και την σοβαρή εμπλοκή της Ευρώπης πιστευω ότι μπορεί να καταργηθεί το μπουρδέλο που λέγετε στρατός. Ακόμα και αναβαθμισμένος απλά θα είναι ένα αναβαθμισμένο μπουρδέλο.

Ο Μιχάλης με την ιδιότητα του σαν δημοσιογράφος μπορεί να μας διαφωτίσει κατά μέσο όρο πόσοι φαντάροι επισκέπτονται τον ψυχιατρο κάθε μέρα. Επίσης τι ποσοστό πέρνει απαλλαγές και αναστολές είτε για ψυχολόγικούς είτε για άλλους ψευδο-λόγους. Εχουν δίκιο να φωνάζουν οι γονείς των φαντάρων που βγάζουν διπλοσκοπιές ενώ άλλοι σπουδάζουν στας Λόνδρας και τας Αθήνας ή όχι;

Οι θερμοκέφαλοι ελληναράδες είναι άξιοι να αντιπαρατεθούν σε λύση επειδή θα έχει πρόνοια την πλήρη αποστρατικοποίηση. Κατάντησαν γραφικοί πλέον.

Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι ο άτσαλος τρόπος που ο ΔΗΣΥ αποφάσισε ότι θα κάνει αντιπολίτευση εφ' όλης της ύλης. Είναι φανερό ότι προσπάθεια τους είναι να διατηρήσουν τα κουκιά τους χωρίς να τους απασχολεί ιδιαίτερα πόση ζημιά κάνουν στο τομέα της ενότητας. Ο Χριστόφιας πιστευω ότι μέχρι τώρα καταφέρνει και ισορροπεί τα πράγματα με αρκετή μαεστρία και έτσι οι κορόνες τους πέφτουν στο κενό.

Μετάβαση στο άρθρο

rose είπε...

Μιχάλη
όπως λένε μια εικόνα ειναι χιλιες λέξεις και η φωτογραφία της αναρτησης λέει πολύ περισσότερα απο ολες τις προσπαθειες που θα κανει η κυβερνηση να αλλαξει κάποια πράγματα εντός εθνικης φρουρας. Αλήθεια θα μπορέσουμε να αλλαξουμε και το ονομα; Θα ήταν ενδιαφέρον!

απο την άλλη δεν κατανοώ την κριτική για τον Χασικο. Τον παρακολουθησα αυτες τις μερες μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Η προταση "χασικου" πριν χρόνια αφορουσε ημιεπαγγελματικό στρατό και αναβαθμιση των μέσων της Ε.Φ. με νεα τεχνολογία, μειωση των στατοπέδων καθώς και του αριθμου των συμβατικων όπλων.

αυτο που θα πρέπει ισως να αναδείξουμε είναι ότι οι κορώνες εθνικισμου και πατριωτισμου τιποτα δεν έχουν να κανουν με το "καλό" της εθνικής φρουράς ή των συμφερόντων των μονίμων εκεί.
Απλά για ακομα μια φορά επιχειρουν να μετατρεψουν ενα σοβαρό θεμα σε καθαρα ψηφοθηρικο και προπαγάνδας.

Απο την άλλη, ουδεις μιλά για το ειρηνικό μελλον της Ανατολικης Μεσόγειου που ενδεχομενως μια αριστερη κηβερνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιεί καθημερινα εντός και εκτος Κύπρου.

Drapetis είπε...

Επι της πρακτικης πλευρας των πραγματων, δεν εκαταλαβα πως θα γινεται η επιλογη των οσων θα παν καλοκαιρι και των οσων θα πηγαινουν χειμωνα.
Διοτι εγω θα σκεφτομουν οτι θα εθελα να το καμω οσο πιο γληορα να τελειωνει. Η ανησυχια μου ειναι το τι ρολο θα παιζει το 'μεσο' ως προς την ΕΣΣΟ.
Σαν concept αρεσεν μου το να ειναι ισοζυγισμενοι οι αριθμοι των στρατιωτων στες 2 ΕΣΣΟ, θα υπαρχει ομαλη ροη στες μοναδες και οχι το φαινομενο της καλοκαιριου που μεχρι να ερτουν μεσα οι νεοι, οι παλιοι εχουν ηδη απολυθει.
Τωρα απο θεμα αποδοτικοτητας(σε μαχητικοτητα) νομιζω πρεπει να μπουμε σε εξειδικευμενα θεματα οργανωτικων σχεδιων/τακτικων, πραγμα που ειναι το αντικειμενο μου. Θα δωσω ενα μικρο παραδειγμα ομως, μπορουν να καταργηθουν οι σκοπιες/φυλακια σε πολλους τοπους και να αντικατασταθουν απο περιπολα και ενεδρες (οσοι εκαμαν στρατο ξερουν).
Εννοειται οτι απωτερος στοχος ειναι η λυση του κυπριακου και η καταργηση τουντης μαυρης τρυπας που τρωει λεφτα,νιατα και φαια ουσια και ονομαζεται στρατος...

Μιχάλης είπε...

@ stelios

Ο Χάσικος λέει όσα λέει για δικούς του σκοπούς.

Έχεις δίκαιο όσον αφορά τους 2.500 επαγγελματίες. Όμως εδώ θέλω να σημειώσω ότι στην προχθεσινή συζήτηση στην τηλεόραση, ο Κουλίας έλεγε και ξανάλεγε ότι κανένας από την επιτροπή άμυνας δεν γνωρίζει τη μελέτη που έκαναν οι ειδικοί.

Από την άλλη ο υπουργός μιλά για απασχόληση εκείνων που θα απολύονται και θα θέλουν δουλειά μέχρι να πάνε να σπουδάσουν.

Αυτά τα λέω για να δείξω ότι και πάλι – ως συνήθως – συζητούμε για ένα θέμα χωρίς να ξέρουμε τις παραμέτρους τους.
Συζητούμε στο περίπου…
Ίσως μάθουμε συγκεκριμένα πράγματα όταν συζητηθεί το θέμα στη βουλή.

Προσωπικά καταλαβαίνω ότι από τη στιγμή που κάτι κρατείται απόρρητο, κάθε συζήτηση του είναι άσκοπη, δεν χρησιμεύει σε τίποτε αλλά, εκτός των άλλων, δημιουργεί την εικόνα ότι όσοι μιλάνε γι αυτό λένε μπούρδες.

Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους το ερώτημα που θέτεις, και το οποίο είναι βασικό: Τι είδους στρατό θέλουμε…

Κανένας μας δεν μπορεί να πει ότι έχει ειδικότητα και ότι μπορεί να καταθέσει άποψη για το καθετί που αφορά την Ε.Φ.
Έχουμε όμως κάποιες εμπειρίες τόσο από τη δική μας θητεία όσο και από τη θητεία των παιδιών μας ή άλλων συγγενών.
Όμως, σαφή άποψη έχουμε για το χάσιμο χρόνου και εκατομμυρίων Ευρώ το χρόνο που ονομάζεται εφεδρεία.

Αναφορικά με το δεύτερο γύρο που πέρασαν οι δύο υποψήφιοι, δεν είπα ότι είναι αξιόπιστο στοιχείο. Είπα, αν δεν αποτελεί αξιόπιστο στοιχείο, έχουμε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και τις έρευνες και τα ρεπορτάζ γι αυτά τα θέματα που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο.
Και ούτε είπα ότι αυτή η δέσμευση ήταν εκείνη που τους εξασφάλισε τον δεύτερο γύρο.

Μιχάλης είπε...

@ Lexi_penitas

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ενόσω υπάρχει η κατοχή και ο κίνδυνος είναι μέσα στο σπίτι μας, θέμα κατάργησης της Ε.Φ. δεν τίθεται.
Ας είμαστε ρεαλιστές. Και να θέλει κάποιος δεν θα τολμήσει να προτείνει κάτι τέτοιο. Και μιλώ για τους επίσημους, εκτός και αν διαφανεί έμπρακτα ότι κάτι τέτοιο είναι λαϊκό αίτημα.
Όμως δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει όσο εύκολα και να το λέει κανείς.

Δική μου άποψη, επαναλαμβάνω, είναι ότι αυτό το θέμα μόνο μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής λύσης μπορεί να εξεταστεί.

Το ότι υπάρχουν αδικίες (διπλοσκοπιές για μερικούς και για άλλους διακοπές ή σπουδές- αν και νομίζω ότι το τελευταίο δεν ισχύει) δεν σημαίνει ότι αυτές θα λυθούν με τη διάλυση του στρατού.
Το πονώ χέρι κόβω χέρι δεν νομίζω να είναι η καλύτερη λύση.

Στοιχεία δεν έχω, ξέρω όμως ότι είναι αρκετοί αυτοί που ζητούν για διάφορους λόγους απαλλαγές, αν και κάποιο φρένο μπήκε με την τελευταία ρύθμιση για υπηρεσία σε άλλα πόστα.

Δεν διαφωνώ ότι κάποιοι θα προβάλουν το ζήτημα ασφάλειας προκειμένου να βρουν στήριγμα για να απορρίψουν μια πιθανή λύση.

Μιχάλης είπε...

@ rose

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς με το πρώτο μέρος της πρώτης παραγράφου σχετικά με τη φωτογραφία.

Όσον αφορά το όνομα, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία.
Οι έχοντες γνώση του πως δημιουργήθηκε η Εθνική Φρουρά, μπορούν να κατανοήσουν το όνομα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και ότι αυτό το όνομα μπορεί να μας ανοίξει «φάλιες».

Η πρόταση Χάσικου, έχω την εντύπωση (όχι τη γνώση) ότι καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από όσα προωθούνται, πάντα σε σχέση με τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας.
Γι αυτό με παραξενεύει η στάση του.

Για τους… «πατριώτες» και λοιπούς ουδεμία αμφιβολία υπάρχει.
Όσον για το ειρηνικό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, διερωτώμαι με όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αν μπορεί κάποιος να μιλήσει για κάτι τέτοιο.

Μιχάλης είπε...

@ Drapetis

Στο πρώτο σου ερώτημα δεν έχω απάντηση.

Μέσο όσον αφορά τις ΕΣΣΟ δεν πιστεύω να μπορεί να υπάρξει, όπως και δεν υπάρχει για πολλά άλλα πράγματα πλέον στην Ε.Φ. Και μιλώ με βάση προσωπικής μου εμπειρίας.

Προσωπικά πιστεύω επίσης ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο θέμα της αποδοτικότητας και της μαχητικότητας, αρκεί οι ενέργειες όλων να μην έχουν στόχο να κτυπήσουν ευαίσθητες χορδές του εκλογικού σώματος.
Νομίζω είμαι κατανοητός…

Anef_Oriwn είπε...

Εγώ ακόμα μια φορά απλώς θα διερωτηθώ (όπως κάνω εδώ και χρόνια και μάλιστα πιο έντονα από τότε που η Κύπρος έγινε μέλος της μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κατά πόσο η μονομερής αποστρατικοποίηση της ελεύθερης περιοχής της Κύπρου δεν θα καθιστούσε την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων anef_ περιεχομένου;


(Φυσικά σ’ αυτό θα αντιδρούσαν πρώτα οι “δικοί” μας εθνικιστές, ο Αρχιεπίσκοπος, οι μονιμαές, και οι κάθε λογής μιζαδόροι!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 17/1/2009 – 7:51 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

@ Αγαπητέ μου Anef

Η απορία (ή εισήγηση) σου είναι εύλογη και όχι Anef περιεχομένου.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω γνώση του συγκεκριμένου θέματος όμως επέτρεψέ μου να εικάσω κάτι:

Πιθανολογώ ότι η ίδια η Ε.Ε. δεν θα προκρίνει κάτι τέτοιο.
Και αυτό διότι αν θα γίνει κάτι τέτοιο, κάποιος θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των ελεύθερων περιοχών ή κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε περίπτωση προκλήσεων ή ακόμα και μιας νέας (που δεν βλέπω τέτοιο ενδεχόμενο) επίθεσης.

Γίνεται αντιληπτό ότι από τη στιγμή που είμαστε στην μεγάλη οικογένεια της Ε.Ε., η ίδια θα πρέπει να μας προστατεύσει σε μια έκτακτη περίπτωση.
Είναι έτοιμη να αναλάβει τέτοια δέσμευση;

Οι αντιδράσεις από τους γνωστούς «πατριώτες» είναι δεδομένη. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Eva Neocleous είπε...

Μακάρι να μπορούσε να καταργηθεί ο στρατός.Επειδή αυτό όμως προϋποθέτει και τη λύση(προσβλέπουμε σ΄αυτήν), θα πρέπει να γίνει η μείωση της στρατιωτικής θητείας.Είναι πολλοί οι 26 μήνες και είναι και ένας από τους λόγους που κάνουν τους νέους μας, είτε να παίρνουν αναστολή, είτε να εγκαταλείπουν μετά από κάποιο διάστημα.Λόγω επαγγέλματος, ζω την αγωνία, την έγνοια για τον "χαμένο" χρόνο και το "παράλογο" του στρατού που διακατέχουν τους εφήβους μας.
Αυτή η μείωση πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να μη μένει κενός και ανεκμετάλλευτος χρόνος για τους υποψήφιους φοιτητές. Τι θα κάνουν π.χ. από το καλοκαίρι μέχρι τον Γενάρη; Μεταφέρω και πάλι αυτά που απασχολούν τώρα, με όσα ακούγονται περί μείωσης, τους αυριανούς φαντάρους μας.

Μιχάλης είπε...

@ Eva Neocleous

Έχω την άποψη ότι τοποθετείς σωστά το θέμα.

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και κάποιους άλλους παράγοντες πέρα από τους 26 μήνες (24 για την ακρίβεια όπως έγιναν τώρα) που ωθούν τους νέους να ζητούν αναστολές ή απαλλαγές, πέραν από το θέμα των σπουδών.

Κακά τα ψέματα, οι σημερινές γενιές είναι πολύ διαφορετικές από τη δική μας γενιά.
Έχουν μάθει σε ευκολίες και η παραμικρή δυσκολία τους οδηγεί σε αδιέξοδο. Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά αυτό συμβαίνει με πολύ μεγάλο μέρος της νεολαίας.
Και αυτό φαίνεται και στο θέμα των αναστολών.
Γνωρίζω περιπτώσεις που ζήτησαν αναστολή στράτευσης επειδή τους… «κόλλησε» κάποιος ανώτερος ή επειδή τους ανακοίνωσαν ότι θα υπηρετήσουν σε φυλάκια, ή επειδή δεν μετατέθηκαν εκεί που ήθελαν.
Και το ζητούν ακόμα και παιδιά που δεν έχουν σκοπό να πάνε για σπουδές.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων θα πρέπει, πιστεύω να μας απασχολήσει.

gregoris είπε...

συμφωνώ πλήρως με τον Λέξι-πένητας τζιαι τον άνευ ορίων. ο στρατός πρέπει να καταργηθεί μονομερώς που την πλευρά μας, τζιαι τούτον θα δώσει ώθηση τζιαι στην διαδικασία επίλυσης του κυπριακού απονομιμοποιώντας την παρουσία τουρκικού στρατού τζιαι στέλλοντας μήνυμα ειρήνης στους συμπατριώτες μας τ/κ. ούτως η άλλως η επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΦ είναι για κλάματα τζιαι ο πραγματικός λόγος ύπαρξης της έννεν η άμυνα για τυχόν επίθεση που τον εχθρό αλλά η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας μεταξύ των ε/κ τζιαι η καθυπόταξη της νεολαίας στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη . Αυτά που γράφεις , είναι και το ΜΕΓΑ λάθος του μ. Τέως Προέδρου της Κ.Δ. αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου . Όταν και ΕΝΩ είχε την εξουσία , ΔΕΝ προχώρησε στην δημαγωγική εξαγγελία περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 12 , αντί στους 14 , ή 19 , μήνες , όπως οι δύο άλλοι ανθυποψήφιοι του . Προτίμησε ο Αθάνατος να ΜΗΝ ενοχλήσει την ΑΜΥΝΑ της Κύπρου . Η ΑΜΥΝΑ της Κύπρου , είναι το ΜΟΝΟ που μας απέμεινε . Λέει ο Χάσικος και ο ΥΠ.ΑΜ. ο κ. Παπακώστας , ότι θα μπούνε λέει ΚΑΜΕΡΕΣ στην γραμμή αντιπαράταξης . Καλά ρε φίλε . Σε ποιους απευθύνονται ? Θέλεις να σου δείξω ΕΚΑΤΟ και ΕΝΑ τρόπους με τους οποίους ΜΠΟΡΕΙ κάποιος ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ καταδρομέας π.χ. , να ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ την κάμερα , ΧΩΡΙΣ να καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ο χειριστής της ? Το τι γίνεται ? ΑΠΛΩΣ , προετοιμάζουν τον κοσμάκη τον ΑΝΙΔΕΟ , ότι κάποια μέρα ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ η Εθνική Φρουρά και το κάνουν ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ για να το χωνέψει ο κοσμάκης . Έτσι λοιπόν όταν ΔΕΝ θα έχουμε πλέον ΚΑΝΕΝΑ στήριγμα , καμία ΑΣΦΑΛΕΙΑ , θα μπορέσουν έτσι να προωθήσουν τα σχέδια τους για λύση του Κυπριακού , όπου την μισή Κύπρο , ΘΑ την ΚΡΑΤΟΥΝ οι Τούρκοι και την άλλη μισή ΘΑ την ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ από κοινού .
Η Τουρκία ΘΑ ελέγχει την ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ μέσω της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ , χωρίς τον φόβο ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ σοβαρών ζημιών στον στρατό της , από κάποια ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ .
Αυτό ΔΕΝ είναι μέρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ?????

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ : Μερόπη . Ο λόγος ύπαρξης στρατιωτών , ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ η στελέχωση , ή
η επάνδρωση ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ . Είναι καί κάτι άλλο. Το ΑΝ γίνονται ή
ΟΧΙ αδικίες , είναι άλλο θέμα . Όπως είπε και ο φίλος ο Μιχάλης: Το πονάει χέρι , κόβω
χέρι , ΔΕΝ είναι και η ενδεικνυόμενη λύση .

ΠΡΟΣ : Λεμέσια . ΜΗΝ είσαι τόσο σίγουρη ότι θα γίνει κλείσιμο του Κυπριακού, όπως
όπως , διότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» κι αυτό ο κ. Χριστόφιας το γνωρίζει πολύ καλά .
Έτσι ΜΗΝ κάμνεις χαρούες .

ΠΡΟΣ : Lexi _Penitas : ... Και οι Τούρκοι , αμέσως μόλις ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ τον στρατό μας ,
ΘΑ πάρουν τον Αττίλα τους και θα ξεκουμπιστούν από την Κύπρο . Έτσι ?? Καλά ρε φίλε .
Σκέφτεσαι ΠΡΙΝ γράψεις ? Ή μήπως σε συμφέρει κάτι τέτοιο ?

ΠΡΟΣ : Rose : Καλά .. εσένα το όνομα σε ενόχλησε . Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνύθεσαι .

ΠΡΟΣ : Drapetis : Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μαύρες τρύπες που τρώνε λεφτά αλλά κάποιοι ΣΙΩΠΟΥΝ .
Μόνο η Ε.Φ. σε ενόχλησε εσένα .

ΠΡΟΣ : Anef_Oriwn . Η μονομερής αποστρατικοποίηση της Κύπρου ΣΥΜΦΕΡΕΙ την Τουρκία .
Γιατί να συμφέρει κι ΕΣΕΝΑ ? Μήπως είσαι ούτω καλούμενος Τουρκοκύπριος ?

ΠΡΟΣ : Eva Neokleous . Σκέφτεσαι τις σπουδές των στρατιωτών μας και τον χαμένο χρόνο τους, ενώ
ΔΕΝ σκέφτεσαι την ασφάλεια της Κύπρου . Εντάξει . Μας έπεισες . Αύριο ΟΛΟΙ θα συμφωνήσουν
μαζί σου ...
76 % ήταν της προηγούμενη φορά . 80 % ΘΑ είναι ΤΩΡΑ ...

ΠΡΟΣ : gregoris : Η στάση της Τουρκίας , στο Αιγαίο και στα Ίμια , ΔΕΝ έδειξε ότι έχεις
δίκαιο .
Εκτός κι ΑΝ ζούμε σε άλλο κόσμο ΕΓΩ και σε άλλο κόσμο ΕΣΥ . Κουμπαριές – Ζεϊμπέκικα ,
Ελληνοτουρκικές
φιλίες , ανταλλαγές επισκέψεων των ΑΡΧΗΓΩΝ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ των ΔΥΟ χωρών , η Τουρκία
τα έχει γραμμένα , εκεί που έχει γραμμένους και ΕΜΑΣ και τις απόψεις «μας» περί καλής θέλησης
της Τουρκίας . Οι Τούρκοι καθημερινά μας δείχνουν το ΑΛΗΘΝΙΝΟ τους πρόσωπο κι εμείς νομίζουμε
ότι βλέπουμε αγγέλους . Οτι πάθουμεν εν χάκκιν μας .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το "κλείσιμο" του κυπριακού και κάθε άλλο παρά "κάμνω χαρούες" τον τελευταίο καιρό γι αυτό το θέμα.

Συγνώμη, αλλά το ύφος σου δε βοηθάει καθόλου τη συζήτηση για την ασφάλεια και λυπάμαι που αναγκάζομαι να σου το επισημάνω, γιατί ίσως δεν έχεις καθόλου άδικο σε κάποια σημεία...

Μιχάλης είπε...

@ gregoris

Φίλε μου, άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε «να κάμνουμεν παναϋριν με το νου μας», δηλαδή να θεωρούμε ότι είναι εύκολα να γίνουν.

Τα μηνύματα ειρήνης προς τους τ/κύπριους μπορούμε να τα στείλουμε και τα στέλλουμε με 1002 τρόπους.
Ακόμα και η χθεσινή συμπαράσταση πολιτών προς την οικογένεια τ/κυπρίων που δέχθηκε τους βανδαλισμούς οπαδών του ΑΠΟΕΛ στα φώτα Λυκαβηττού στη Λευκωσία, είναι ένα μήνυμα.

Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να απαξιώνουμε κάτι για να μπορέσουμε να το κτυπήσουμε. Η Ε.Φ. έχει πολλά προβλήματα, που όπως είπα τα διαπιστώνουμε όλοι μας καθημερινά.
Όμως δεν είναι για κλάματα, κατά την άποψη μου. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη που αποτελεί – ας το θέσουμε έτσι – αποτρεπτικό παράγοντα.

Μην νομίσεις ότι είμαι άνθρωπος που θεωρεί ότι ο στρατός αποτελεί αξία.
Στο παρόν στάδιο όμως κρίνω ότι είναι μια αναγκαιότητα.
Καλή είναι η θεωρία αλλά θα πρέπει να την προσαρμόσουμε και λίγο στην πραγματικότητα.

Anef_Oriwn είπε...

Νίκε,

Αν και συμφωνώ με την Λεμέσια ότι “… το ύφος σου [αλλά και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς] δε βοηθάει [βοηθούν] καθόλου τη συζήτηση ...”, θα διερωτηθώ (παρ’ όλο που δεν είμαι κανένας «ούτω καλούμενος Τουρκοκύπριος») γιατί “… η μονομερής αποστρατικοποίηση της Κύπρου ΣΥΜΦΕΡΕΙ την Τουρκία ...”;

Anef_Oriwn
Κυριακή 18/1/2009 – 10:01 μ.μ.

gregoris είπε...

μιχάλη, εν κάμνω παναύριν με τον νου μου, καταθέτω μιαν θέση που εν έξω που το εθνικό συγκρουσιακό πρίσμα. εσύ νομίζω είσαι εκτός πραγματικότητας άμαν λαλείς ότι η ΕΦ μπορεί να αποτρέψει δήθεν τυχόν επέλαση του τουρκικού στρατού.
το σε ποιον συμφέρει η μονομερής αποστρατικοποίηση εν φανερό. σε ούλλους τους ε/κ έφηβους τζιαι σε ούλλους τους ε/κ φορολογούμενους. μετά στους τ/κ που εννά δεχτούν επίθεση ειρήνης τζιαι εννά τονωθεί η πίστη τους σε μιαν επανενωμένη κύπρο (ενδεχομένως να απαντήσουν με δική τους αποστρατικοποίηση). τζιαι μετά ναι τζιαι στο τουρκικό κράτος που εννά αναγκαστεί να αποσύρει τουλάχιστον μέρους του στρατού του τζιαι εννά γλυτώσει τα έξοδα συντήρησης του.

Μιχάλης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ

Σε καλωσορίζω στο Μπλογκ μου.

Το μόνο που ζητώ είναι να εκλείπουν όσο το δυνατόν οι χαρακτηρισμοί για να μπορεί να γίνεται σωστός διάλογος.
Και δεν νομίζω ότι η άμεση ή έμμεση προσφώνηση κάποιου που παραπέμπει σε τ/κύπριο, επειδή έχει διαφορετική άποψη, δεν νομίζω να δημιουργεί κλίμα συζήτησης.
Ας συζητήσουμε κάποτε, χωρίς χαρακτηρισμούς.

Επί της ουσίας θα έλεγα ότι αν μείωση της στρατιωτικής θητείας ήταν δημαγωγικό σύστημα δεν θα έμπαινε σε εφαρμογή.

Στο θέμα αυτό κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνουμε και με τα θέματα ιστορίας, συζητούμε με εικασίες, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς προτείνεται για το θέμα.

Ε, δεν ξέρω αν με αυτό τον τρόπο μπορούν να βγουν και συμπεράσματα.

Το ότι στόχος είναι όχι απλώς να διαλυθεί η Ε.Φ. αλλά να φύγουν όλοι οι στρατοί από την Κύπρο, δεν είναι μυστικό.
Το πώς θα διευθετηθεί, αν όλα πάνε καλά, μέσα στη συνολική λύση.

Τα της ομοσπονδίας είναι δική σου άποψη και είναι σεβαστή, προσωπικά διαφωνώ 100%.

Μιχάλης είπε...

@ gregoris

Όταν μίλησα για «παναϋριν» εννοούσα ότι λέμε πράγματα που στο παρόν στάδιο είναι ανέφικτα.
Τα ζητήματα των νέων, τα φορολογικά κλπ είναι υπαρκτά προβλήματα, δεν τα αρνείται κανείς.
Για την επίθεση ειρήνης τα είπα και πριν, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι οι τ/κύπριοι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν με δική τους αποστρατικοποίηση;
Ή με το να αποσυρθεί μέρος του κατοχικού στρατού λύνεται το πρόβλημα;

gregoris είπε...

το εφικτό τζιαι το ανέφικτο έννεν προκαθορισμένα.
δεν είπα ότι με την μονομερή αποστρατικοποίηση θα λυθεί το κυπριακό, όμως ναι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τζίνη την κατεύθυνση. τζιαι αν έστω προκαλέσουμεν μείωση του κατοχικού στρατού θα είναι μεγάλη πρόοδος τζιαι για τους τ/κ τζιαι για μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Λεμέσια . Το ότι κάμνεις χαρούες , είναι ΦΑΝΕΡΟ και μόνο ένα
μωρό ΔΕΝ θα το αντιλαμβανόταν . Γράφεις : «Υ. Γ. Γιατί αμφισβητείς σε παρένθεση (αν τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο) την επίτευξη συμφωνίας ενός πλαισίου λύσης του κυπριακού; :(((»
1ον. ΕΣΥ θεωρείς βέβαιο το ότι θα φθάσουμε σε ΑΥΤΗ την λύση που μας ετοιμάζουν Χριστόφιας – Ταλάτ –
ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου ασφαλώς , και
2ον. Τα χαμόγελα , κάτι ΥΠΟΝΟΟΥΝ . Μη νομίζεις ότι είμαστε μωρά και θα μας ξεγελάσεις.
Αυτά είναι οι χαρούες που σου έλεγα . Τουλάχιστον ΜΗΝ αμφισβητείς τα ΔΙΚΑ σου γραπτά , εφόσον αυτά
παραμένουν . Ελπίζω να αντιλήφθηκες .

Ανώνυμος είπε...

Anef_Oriwn ,

1ον Το ότι αναφέρθηκα σε Τ/Κ , ΔΕΝ νομίζω να είναι υποτιμητικό , εκτός ΑΝ έτσι το θεωρείς ΕΣΥ , οπότε σε αυτή την περίπτωση είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ .
ΕΓΩ , ΔΕΝ θεωρώ τον όρο Τ/Κ καθόλου υποτιμητικό .
Ο λόγος που το είπα , είναι διότι ΑΝ είσαι Τ/Κ , τότε ΘΑ έχεις ΛΟΓΟ να ζητάς την ΜΟΝΟΜΕΡΗ μάλιστα αποστρατικοποίηση της ΚΥΠΡΟΥ . Στο ερώτημα σου τώρα .

1ον. Η ΜΟΝΟΜΕΡΗ αποστρατικοποίηση της ΚΥΠΡΟΥ ,
ΣΥΜΦΕΡΕΙ και ΠΟΛΥ μάλιστα την ΤΟΥΡΚΙΑ , διότι όταν θα θελήσει να την πάρει ΟΛΟΚΛΗΡΗ , ΔΕΝ θα έχει να υπολογίσει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως κόστος . Το 74 σύμφωνα με τον Ετζεβίτ , στο βιβλίο του Μεχμέτ Αλή Μπιράντ «Απόφαση – Απόβαση» , έλεγε με λίγα λόγια , ότι ΑΝ ακόμη μερικές ώρες οι ΑΤΤΙΛΕΣ ΔΕΝ καταλάμβαναν την Κερύνεια , ήταν λέει έτοιμος να διατάξει ΜΑΤΑΙΩΣΗ της επιχείρησης . ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ. ΟΧΙ ΕΓΩ . Και να σκεφτείς ότι η Ε.Φ. ήταν τότε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, από την προδοσία της «ελληνικής» ΧΟΥΝΤΑΣ και από το προδοτικό πραξικόπημα . Και όμως οι Τούρκοι , έκαναν 3 μέρες να καταλάβουν έδαφος 5 ΜΟΛΙΣ μιλίων .
Η Εθνική Φρουρά , ΔΕΝ κερδίζει πόλεμο έναντι του Τουρκικού στρατού , αλλά αποτελεί ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ παράγοντα , διότι οι απώλειες των Τούρκων θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και κάτι τέτοιο ΔΕΝ το θέλουν . Άμα χάσουν την μισή αεροπορία τους και το σύνολο του αρματικού δυναμικού τους , τότε βράζε ρύζι . ΕΣΥ και κάποιοι σαν εσένα που έχουν τις ίδιες με εσένα απόψεις , το ξέρω : Θα χλευάσετε , θα κατακρίνετε , θα κατηγορήσετε , θα αναθεματίσετε την Εθνική Φρουρά , διότι σας «τρώει» 2-3 μέρες τον χρόνο σε ασκήσεις – ΑΝ πηγαίνετε , έχετε ψυχολογικά απωθημένα με τους μονιμάες … καταλαβαίνω . Αλλά τι να γίνει ? έτσι είναι η ζωή . Όμως … έχουν γνώση οι φύλακες . Και αυτοί είναι σε ΟΛΑ τα κόμματα . ΕΥΤΥΧΩΣ .

2ον. Έκανε την εισβολή , εφόσον είχε τις διαβεβαιώσεις της ΑΜΕΡΙΚΗΣ , ότι η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ θα επενέβαινε .
Αυτά τα λέει ο ΙΔΙΟΣ ο Ετζεβίτ . ΑΝ κατάλαβες καλά , ήθελε να κάνει ΠΕΡΙΠΑΤΟ και ΟΧΙ πόλεμο . Όπως και έκανε .

3ον. Όταν έκανε την σφαγή των Αρμενίων , ΦΡΟΝΤΙΣΕ η ΙΔΙΑ να τους αφοπλίσει ΕΝΤΕΛΩΣ και έπειτα σε ένα βράδυ έσφαξε 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ κόσμο .

ΑΝ ΟΛΑ αυτά ΔΕΝ σου λένε ΤΙΠΟΤΑ , τότε είναι δικό σου πρόβλημα .
Ευτυχώς που ο λαός της Κύπρου , ΑΡΧΙΣΕ να αντιλαμβάνεται ΠΟΛΥ καλά, ΠΟΛΛΑ πράγματα .
Ποτέ ΔΕΝ είναι αργά .

Υ.Γ. Το ύφος μου ΔΕΝ είναι το ίδιο με το ΔΙΚΟ σου , κι ΕΣΕΝΑ και της κυρίας από την Λεμεσό , διότι εμένα ΔΕΝ μου αρέσει να ΓΛΥΦΩ κανένα . Ούτε τον φίλο τον Μιχάλη , ούτε κυβερνώντες , ούτε αντιπολιτευομένους . Ούτε στέλνω χαμόγελα για καλόπιασμα , επειδή είμαι (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ) ομοϊδεάτης του . ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του Blog. Άρα .. τώρα που είμαστε κυβέρνηση θα λύσουμε το Κυπριακό με τους φίλους μας τους Τ/Κ και άστους άλλους να κουρεύονται . Λεμέσια : Γιατί το αμφισβητείς Μιχάλη ???? .... Έλα ντε ..

Φίλε Μιχάλη .

Έχω εξηγήσει τι εννοούσα σε κάθε μου σχόλιο . Ούτε χαρακτήρισα , ούτε έβρισα κανένα . Ο όρος Τ/Κ , ΔΕΝ είναι βρισιά . Όποιος έχει μούγιαν μουγιάζεται . ΑΝ κάποιοι έχουν μάθει να ΜΗΝ δέχονται την αντίθετη άποψη και ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι δικές μου απόψεις , (ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα και το ξέρεις) , τότε ζήτησε μου να ΜΗΝ ξαναγράψω τίποτα στο Blog σου
και έτσι να μείνετε όλοι μαζί παρέα , που έχετε τις ίδιες απόψεις , να τα λέτε και να αναθεματίζετε όποιον θέλετε . (ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα Μιχάλη , διότι ΕΣΥ ΔΕΝ αναθεμάτισες ποτέ σου ΚΑΝΕΝΑ) . Ακόμα και ΝΕΚΡΟΥΣ . Ο αναθεματισμός ΝΕΚΡΟΥ , ΔΕΝ σας ενόχλησε και η αναφορά ΜΟΥ σε Τ/Κ , σας ενοχλεί . Είχαν δίκαιο οι πρόγονοι μας για ότι έλεγαν για άτομα που συμπεριφέρονται όπως αυτούς που ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ . Είσαστε κρίμα ρε . Ξέρετε ποιοι είσαστε . Έτσι ?? Τώρα μου κάνετε μαθήματα ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΜΕΝΑ . ΔΕΝ μασάω ρε . Ευτυχώς σας διαβάζουν ΠΟΛΛΟΙ .
Όλοι φίλοι μου .

Ανώνυμος είπε...

Ρε Anef_Oriwn, κανέναν άλλον δώρον προς την μαμμά σου Τουρκίαν εν θέλεις ρε? Εγνώρισες κανέναν Τούρκον τζιε άρεσεν σου πολλά τζιε θέλεις να αφήκεις την Κύπρον ανοχύρωτην στα χέρια τους, όπως εν μαθημένοι οι φίλοι σου οι Τούρκοι? Γιατί εσού θέλεις να αφήκεις την Κύπρον χωρίς στρατόν ρε? ετσι σου είπαν να κάμεις οι φίλοι σου οι Τουρκαλάδες? Απάντα ρε άχρηστε.

Anef_Oriwn είπε...

Για πιο τον πιο πάνω Ανώνυμο,

Όπως όλοι οι λαφαζάνηδες (φαφλατάδες), έτσι κι εσύ αδυνατώντας να τεκμηριώσεις (έστω και σε δκυο γραμμές) αυτά που πιστεύεις και νομίζεις ότι είναι σωστά προβαίνεις σε εικασίες, χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς!!! Όμως σε παραδέχομαι!!! Μ’ έχεις καταλάβει – έχω φίλους «Τουρκαλάδες»!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/1/2009 – 7:53 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο,

για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις. Ακόμη και να ίσχυε αυτό που υπαινίσσεσαι, ότι δηλαδή "κάμνω χαρούες", δε βλέπω που είναι το έγκλημα που διαπράττω. Επ' ευκαιρίας αυτό εδώ
:(((
υποδεικνύει το αντίθετο στη διαδικτυακή επικοινωνία...

Η ερώτηση μου απευθυνόταν προς το Μιχάλη, με την έννοια, γιατί αμφισβητεί (αν αμφισβητεί) την επίτευξη συμφωνίας. Απ' ότι συμπεραίνω προσπαθεί κι ο ίδιος να είναι αισιόδοξος, αν και κανένας μας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Οι παρερμηνείες κι οι υπαινιγμοί σου όμως, επισκιάζουν την ουσία, η οποία είναι: Αν καταλήξουν σε συμφωνία οι Χριστόφιας και Ταλάτ, βάσει των δηλώσεων σου, εσύ δε θα χαρείς καθόλου. Κι αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι αποκλειστικά δικό σου.

Μιχάλης είπε...

@ gregoris

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η μείωση των κατοχικών στρατευμάτων θα είναι προς όφελος των τ/κυπρίων που θα νιώθουν λιγότερη καταπίεση.
Από τη στιγμή όμως που δεν θα αίρει την κατοχή, τι ωφελεί εμάς αλλά και τους τ/κύπριους επί της ουσίας;

Δηλαδή το πρόβλημα είναι απλώς η μεγάλη δύναμη του κατοχικού στρατού που βρίσκεται στα κατεχόμενα;

Μιχάλης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ

Απαντώ στο μέρος που με αφορά.
Ποτέ δεν ζήτησα από κανένα να μην γράφει ελεύθερα αυτό που νιώθει.
Προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο στο χώρο μου και το ίδιο ζητώ και από όλους που γράφουν εδώ μέσα.
Είναι γι αυτό που απουσιάζουν κάποια καλά παιδιά που σεργιάνιζαν αλλού και αντί να συζητούν έβριζαν και χαρακτήριζαν. Δεν μπορούν να συζητήσουν και γι αυτό όταν δεν μπορούν να βρίσουν προτιμούν να εξαφανίζονται.

Σίγουρα ο όρος τ/κύπριος δεν είναι βρισιά.
Εξαρτάται όμως το πώς τον χρησιμοποιεί ο καθένας.
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε σένα, ζητώ από όλους να είμαστε προσεκτικοί.

Ένα παράδειγμα για το τι εννοώ είναι ο Ανώνυμος που έγραψε στις 1/19/2009 6:51 μμ

Τι να του πεις τώρα του ανθρώπου;

gregoris είπε...

το ζητούμενο είναι η ολοκληρωτική άρση της κατοχής. όμως τούτον θα γίνει ούτως η άλλως σταδιακά αν τζιαι όταν επιτευχθεί συμφωνία. με την μονομερή αποστρατικοποίηση επιταχύνεται τούτη η διαδικασία που πριν ακόμα την επερχόμενη (ελπίζουμεν) συμφωνία.

Anef_Oriwn είπε...

Νίκε,

Μην είσαι τόσο μετριόφρονας, δεν κάνει καλό για το image σου. Εκφράσεις του τύπου [“…Τώρα μου κάνετε μαθήματα ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΜΕΝΑ . ΔΕΝ μασάω ρε …”], χαλούν την εικόνα του διαλλακτικού που πήγες (εκ των υστέρων) να μας πλασάρεις. Γι’ αυτό κάτσε τζιαι νάκκον την μάππαν χαμαί! – Γιατί όμως δεν μασάς, σου έχουν πέσει τα δόντια;

Ξεκινώντας να διαβάζω το νέο σου σημείωμα πήγα να σχηματίσω την άποψη ότι κάπου σε είχα αδικήσει. Είχα παρατηρήσει μια στροφή (από μέρους σου), αν όχι 180 μοιρών τουλάχιστον 149 που πήγαιναν να σηματοδοτήσουν μια αλλαγή στο ύφος και στο στυλ σου. Υπέθεσα ότι θα εγκατέλειπες τις ειρωνείες και τους κομπασμούς και θα γινόσουν πιο διαλλαχτικός για να μπορέσουμε να κάνουμε και λίγη συζήτηση, γιατί κατά βάθος όμως όπως λαλεί τζιαι η Λεμέσια “… ίσως δεν έχεις καθόλου άδικο σε κάποια σημεία...”, [όπως η αναφορά σου “… στην προδοσία της «ελληνικής» ΧΟΥΝΤΑΣ και …[στο] ... προδοτικό πραξικόπημα ...”. Μάλλον όμως σαν χαμολιός που άλλαξε για λίγο το χρώμα του συμπεριφέρθηκες, (οι πιο πολλές προσεγγίσεις σου είναι απόλυτα αντιφατικές).

Αναφορικά με τα όσας μας λαλείς:
1. Πρώτον, το «ούτω καλούμενος Τουρκοκύπριος», στην προηγούμενη σου αναφορά τι άλλο από ειρωνεία μπορούσε να ήταν; Το «ούτω» τι παει να πει;

2. Δεύτερον, από τα γραφόμενα σου φαίνεται καθαρά ότι είσαι ‘συ που ΔΕΝ δέχεσαι “… την αντίθετη άποψη και [σε] ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι δικές μου απόψεις …” [για μονομερή αποστρατικοποίηση της Κύπρου]. Γιατί πρέπει σώνει και καλά πρέπει ΕΓΩ να αποδεχτώ τις δικές ΣΟΥ απόψεις, αυτές που εξέφρασες λόγου χάριν, ενάντια στην μονομερή αποστρατικοποίηση; (Σίγουρα τούτη η θέση ανήκει στη σφαίρα της ουτοπίας – όπως λαλεί τζι’ ο Blogοδεσπότης ο Μιχάλης τούτο “… στο παρόν στάδιο είναι ανέφικτo…”), όμως υπάρχει μια λογική πίσω απ’ αυτή που δεν έχει να κάνει κατ’ ανάγκην με “… ψυχολογικά απωθημένα με τους μονιμάες …”.

3. Τρίτον, όλες εκείνης οι εκφράσεις που διατυπώνεις ενάντια σε μένα (και τους «ομοϊδεάτες» μου) τι άλλο από ενόχληση, πίκκα και κακοφάνισμα δείχνουν; Λόγου χάριν, να πούμε (που λαλεί τζι’ ο κουμπάρος ο Ανάμιση):
i. “… Θα χλευάσετε , θα κατακρίνετε , θα κατηγορήσετε , θα αναθεματίσετε την Εθνική Φρουρά , διότι σας «τρώει» 2-3 μέρες τον χρόνο σε ασκήσεις – ΑΝ πηγαίνετε , έχετε ψυχολογικά απωθημένα με τους μονιμάες … “. [Ένα ψυχολόγο ρε παιδιά].
ii. “…ΑΝ ΟΛΑ αυτά ΔΕΝ σου λένε ΤΙΠΟΤΑ , τότε είναι δικό σου πρόβλημα …”. [Έχω χαμηλό I.Q.]
iii. “…Είσαστε κρίμα ρε …”. [Μάνα μου ΜΑΣ, ρε!].
iv. “…να μείνετε όλοι μαζί παρέα , που έχετε τις ίδιες απόψεις , να τα λέτε και να αναθεματίζετε όποιον θέλετε …”. [Επιτρέπεται να μας πεις ποιος και ποιον ΝΕΚΡΟ αναθεμάτισε;].
v. “…Το ύφος μου ΔΕΝ είναι το ίδιο με το ΔΙΚΟ σου , κι ΕΣΕΝΑ και της κυρίας από την Λεμεσό , διότι εμένα ΔΕΝ μου αρέσει να ΓΛΥΦΩ κανένα …”. [Πόσες φορές έγραψε στον Μιχάλη “... ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα ...”;]

4. Τέλος, πληροφορικά και ενημερωτικά να αναφέρω (κι εγώ) ότι το εικονίδιο  (που χρησιμοποίησε στο τέλος κάποιου σχολίου της η Λεμέσια – και το επεξήγησε και πιο πάνω) δεν σημαίνει χαμόγελο αλλά κάτι σαν κατσούφιασμα. Το χαμόγελο αντιστοιχεί με το εικονίδιο !

Καληνυχτίζω! (Τζιαι καρκιάν καθαρή)!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/1/2009 – 10:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικαιο φιλε Νικο. Οτι μας ειπες ειναι σωστο.
Ενα μονο δεν μας ειπες. Οτι οι περισσωτεροι εδω μεσα
διαγωνιζονται ποιος θα προτεινει τις περισσωτερες παραχωρησεις
προς την μητερα τους Τουρκια. Πρωτος διδαξας ο προεδρος τους
Χριστοφιας. Φαινεται να ειναι καθοδηγουμενα ατομα αυτοι διοτι ετσι δειχνει το πραμα.
Θελουν να προετοιμασουν τον κοσμο οτι θα διαλυσουμε την αμυνα μας και
θα μας αφησουν για παντα στην Κυπρο τον στρατο τους φιλους τους
τους Τουρκους. Ενα πραγμα ξεχνας φιλε Νικο. Οτι μολις πηραν την
εξουσια στα χερια τους αρχισαν να τρεμουν τον στρατο μας. Διεταξαν
και εβγαλαν οι στρατιωτες μας τις σφαιροθηκες απο τα οπλα τους
μη τυχον και πυροβολησουν καποιον. Μαντεψε ποιον. Ειναι καιρος
να αναθεωρησουμε καποιες αποψεις μας. Να εισαι καλα που μας συστησες
το φορουμ αυτο. Μας το ελεγες και δεν το πιστευαμε.
Καληνυχτα φιλε.
Καποιοι φιλοι σου.

Anef_Oriwn είπε...

Υ. Γ.1:
Επειδή τα εικονίδια δεν βγήκαν στο προηγούμενο σημείωμα μου να τα παραθέσω ξανά εδώ:
:( - κατσούφιασμα
:) - χαμόγελο

Υ. Γ.2: Ανώνυμε, καλά κρασιά! (Πάντως εγώ σ’ ευχαριστώ που μας αποκάλυψες – ίσως χωρίς να το θέλεις - τους πραγματικούς λόγους που ο φίλος σου ο Νίκος μπήκε εδώ μέσα!).

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/1/2009 – 11:37 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ : Anef_Oriwn .

Δεν αξίζεις ούτε για απάντηση ούτε και για λύπηση ρε άτομο.
Επειδή στα επιχειρήματα που σου παρέθεσα για την μονομερή από μέρους της
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ πλευράς αποστρατικοποίηση , ΔΕΝ έχεις τίποτα να
πεις , διότι ο σκοπός σου είναι να μείνουμε έρμαιο , όπως είπε και ο άλλος στα χέρια των
φίλων σου Τουρκαλάδων (όπως ΕΣΥ απάντησες στον Ανώνυμο) , το ρίχνεις στην συμπεριφορά μου .
Μπουάχαχαχαχα . Όταν θα σου ζητήσω να με βαθμολογήσεις , να το κάνεις . ΔΕΝ έχω
καμία έγνοια να σου παρουσιαστώ είτε καλός , είτε κακός , διότι έχω γραμμένη στα παλιά μου τα παπούτσια
την γνώμη σου για μένα .
Τον Μιχάλη κάθε άλλο παρά τον γλύφω . Αν είπα ότι ΔΕΝ είπε το Α , ή το Β , αυτό ΔΕΝ είναι γλείψιμο .
Είναι ΕΞΗΓΗΣΗ , ότι ΔΕΝ εννοώ αυτόν , διότι ο Μιχάλης ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ εύκολα .

Όσο αφορά το ποιος αναθεμάτισε ΝΕΚΡΟ , πήγαινε στην
συζήτηση για τον ΝΕΚΡΟ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και διάβασε . Είπαμε . Καλή η προπαγάνδα , αλλά
εκεί που πιάνει . Έχω σε screen shot τους αναθεματισμούς ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ , από άτομα στο Blog αυτό.
Και ζητάτε σεβασμό από τους άλλους . Τέλος , να σου πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , διότι με την στάση σου και κάποιων
άλλων , ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι ΝΑΙ . Υπάρχει και το είδος σου στην Κύπρο . Έβγαλαν κάποιοι τα συμπεράσματα τους απ΄ότι
είδα . Καληνύκτα και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου ρε άτομο .

Anef_Oriwn είπε...

Νίκε,

Φαίνεται καθαρά και ξάστερα (και μέσα από το περιεχόμενο της νέας σου παρέμβασης – το στυλάκι και το υφάκι σου παραμένουν αναλλοίωτα) ότι στόχος σου ΔΕΝ ήταν (ούτε και είναι) ο διάλογος και η συζήτηση, αλλά πιο πολύ η κατακεραώνωση γενικώς, ειδικώς και αορίστως όσων διαφωνούν μαζί σου (και με τις θέσθατες απόψεις σου)! Κι επειδή σε πήραμε πρέφα, είπες να την κάνεις ...

(Παρεμπιπτόντως να ερωτήσω, στη συζήτηση στο post για “… τον ΝΕΚΡΟ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ …”, υπάρχει καμιά “αναθεματική” αναφορά δικιά μου τζιαι κουπανιείς μου τούτον το θέμαν; Πέραν τούτου δεν είσαι ΕΣΥ που πρώτος ασχολήθηκες με τα γραφόμενα μου [κι όχι ΕΓΩ με τα δικά σου];

Anef_Oriwn
(ή αλλιώς και κατά το “Νίκειο Ευαγγέλιο”, “άτομο” – σιγά να μην ήμουν και ηλεκτρόνιο),
Τρίτη 20/1/209 – 2:57 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

@ gregoris

Αγαπητέ μου φίλε, θέλω να σου πω ότι δεν είμαι υπέρ της μη αποστρατικοποίησης της Κύπρου. Κάθε άλλο.
Αλλά δεν μπορώ να την αποδεχθώ ή να την απορρίψω αν δεν έχω υπόψη μου το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει.

Θεωρητικά η μονομερής αποστρατικοποίηση επιταχύνει μια συμφωνία, πρακτικά όμως;

Ποιος θα εγγυηθεί ή καλύτερα ποια δείγματα έχει δώσει μέχρι τώρα η Τουρκία ότι θα προχωρήσει χωρίς πίεση σε κάτι θετικό;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Είναι ενδιαφέρον ότι ο φίλος Νίκος, σας τα έλεγε γι αυτό το μπλογκ και δεν το πιστεύατε!

Πρόσεξα ότι όσοι ανώνυμοι μπαίνουν σε διάφορους χώρους, διατείνονται το ίδιο πράγμα, ότι οι διαφωνούντες μαζί τους είναι κατευθυνόμενοι.

Γιατί αρχίζω να σκέφτομαι ότι αυτό ισχύει για τους ανώνυμους;

Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς, ποιες παραχωρήσεις έκανε ο Χριστόφιας στους Τούρκους.
Συγκεκριμένα όμως…

Άποψη για το θέμα έχεις φίλε μου;

Μιχάλης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ

Τρία σημεία:

1. Από πότε παρεξηγώ και μάλιστα εύκολα;

2. Επειδή κάποιος μπήκε εδώ μέσα και αναθεμάτισε τον Τάσσο, έχουν ευθύνη όλοι όσοι μπαίνουν εδώ μέσα;

Και αν είναι έτσι, τότε επειδή ο ανώνυμος έγραψε ότι ο Χριστόφιας κάνει παραχωρήσεις στους Τούρκους, αυτό σημαίνει ότι το είπαμε όλοι όσοι είμαστε εδώ μέσα;

3. Τελικά φαίνεται πόσο δίκαιο είχα ότι με τις προσωπικές επιθέσεις αλλάζει εντελώς ο χαρακτήρας της συζήτησης.

Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει…

gregoris είπε...

δεν έσιει τόσην σημασία το πλαίσιο όσον η ίδια η αποστρατικοποίηση. να μεν χάνουμεν την ουσία για την διαδικασία. που την στιγμή που θέλουμεν επανένωση οι κοινοτικοί στρατοί πρέπει να διαλυθούν αμέσως. σταδιακά, τζιαι αφού πείσουμεν τους τ/κ ότι δεν απειλούνται μπορούμεν να πετύχουμεν τζιαι πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού. εν μπορούμεν να λαλούμεν όμως ότι δεν διαλύουμεν την ΕΦ αν δεν αποχωρήσει πρώτα ο Τουρκικός στρατός, επειδή τούτον τζιαι αν ένι παναύριν με τον νου μας...αν θέλουμεν βέβαια την επανένωση (επειδή πολλοί ε/κ εν την θέλουν) πρέπει να σταματήσουμεν να σκεφτούμαστεν με όρους εθνικού ανταγωνισμού τζιαι να σκεφτούμαστεν με όρους διεθνικής συμφιλίωσης με ότι τούτον συναπάγεται

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Μιχάλη .
Είναι η τελευταία μου απάντηση και προτίμησα να την δώσω σε σένα
για να ΜΗΝ πεις ότι σε «γράφω» . )))))
(Χαρά στους φίλους των Τούρκων που θα μείνουν ΜΟΝΟΙ τους να
χαίρονται με φαντασιώσεις περί ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ,
διότι αυτό συμφέρει την φίλη τους την Τουρκία) .
Μόνοι τους τα λένε , μόνοι τους χαίρονται . ΧΑΧΑΧΑΧΑ .


1ον . Θεωρώ μάταιο να σπαταλώ τον χρόνο μου , παραθέτοντας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ περί της ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ της Τουρκίας , διότι
διαχρονικά έτσι μας συνήθισε . Εδώ αυτοί που λένε ότι έχουν φίλους
Τουρκαλάδες ( ίσως είναι και οι ίδιοι Τούρκοι ) , ΑΝΤΙ να απαντήσουν
επί των ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ μου , κλαίουν σαν μωρές ΠΑΡΘΕΝΕΣ
και ζητούν μάλιστα οι αρρωστημένοι και ΨΥΧΙΑΤΡΟ . Ενώ έχουν - ξέρω –
προσωπικό ΨΥΧΙΑΤΡΟ και μάλιστα ομοϊδεάτη τους . Γράφει ΑΚΡΙΒΩΣ
τις ίδιες αρλούμπες όπως αυτοί . Είχα πει σε καμιά δεκαριά φίλους μου για το
Blog σου . Κάποιοι μπήκαν και το είδαν . Κάποιοι άλλοι μπήκαν στον κόπο
και έγραψαν αυτό που νόμιζαν . Η πλειονότητα όμως μου είπε ότι με Τούρκους
ΔΕΝ ασχολούνται . Ρώτησα ποιους εννοούν και μου απάντησαν ότι ΕΓΩ είμαι
ο τρελός που ασχολούμαι με Τούρκο . Όποιος πιστεύει στην δημοκρατία , τότε
αναγνωρίζει και το δικαίωμα στον άλλο ακόμα και να χαρακτηρίζει . Όπως ο
ψυχασθενής που ζητά ΨΥΧΙΑΤΡΟ χαρακτήρισε κι ΕΜΕΝΑ και ΕΓΩ δεν παραπονέθηκα .
ΕΓΩ δεν είμαι καμιά ΠΑΡΘΕΝΑ Τουρκάλα που κλαίω επειδή κάποιος διαφωνεί μαζί μου .
Μόνο ΑΥΤΟΣ ο φίλος των Τούρκων όπως μας είπε , συμπεριφέρεται σαν την
ΠΑΡΘΕΝΑ που της πιάνουν τον κώλο και τσιριλλά .


Οι απαντήσεις που σου χρωστώ είναι οι εξής :

Στο 1 . ΑΠΑΝΤΩ : Κάποτε παρεξήγησες και μάλιστα ΠΟΛΥ εύκολα , όταν για να
διαπιστώσω ποιος ήσουν , είπα : ΜΙΧ (άλης) ???? Και μάλιστα ΤΟΝΙΣΑ το άλφα (α) .
Τουτέστιν : ΜΙΧ και άλης = Μιχάλης . Αλλά εσύ ... Πέρα βρέσhει ... ΧΑΧΑΧΑ .
Εσένα το νεαρόν μυαλό σου πήγε στο Τουρκικό όνομα Αλής . Ούτε σκέφτηκες ότι αυτό
τονίζεται στο ήττα (η) . Πάμε στο 2

2 . ΑΠΑΝΤΩ : Ασφαλώς ΟΧΙ , αλλά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ περίμενα από ΕΣΕΝΑ και ΟΧΙ
από κάποιο Τούρκο , τουλάχιστον να ΚΑΤΕΚΡΙΝΕΣ τον ΗΛΙΘΙΟ που αναθεμάτισε ένα ΝΕΚΡΟ .
ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕΣ .

3 . ΑΠΑΝΤΩ : Η δημοκρατία αντέχει και σε προσωπικές επιθέσεις . ΕΓΩ τις αντέχω . Οι φίλοι
σου «ΠΑΡΘΕΝΕΣ» και ΜΗ , είναι που ΔΕΝ ανέχονται να ακούνε αυτά που τους καίνε .
Όμως κάποτε θα συνέλθουν . Οι καιροί έχουν γυρίσματα . Στην πολιτική τα πάντα αλλάζουν .
Ήδη άρχισαν να γυρίζουν τα πράγματα (δηλώσεις ΕΔΕΚ – ΔΗ.ΚΟ – στελεχών του ΔΗ.ΣΥ)
και όσο πάνε δυναμώνουν και θα μείνει ο πρόεδρος Χριστόφιας με τον Λεμεσιανό (ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗ.ΣΥ) , να κυβερνούνε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ )))))
και θα αρχίσουν οι φίλοι σου να κλαίνε πάλι σαν τις μωρές ΠΑΡΘΕΝΕΣ . Περαστικά τους .

Τέλος καλέ μου φίλε , να χαίρεσαι την παρέα σου που ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ μαζί σου και
εσύ μαζί τους , να τα λέτε , να αναθεματίζετε ΝΕΚΡΟΥΣ που ΔΕΝ τους γουστάρατε ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ,
ΕΣΥ να ΜΗΝ τους λαλείς «μαύρα εν τα μμάθκια τους» , (που είναι δικό σου το Blog) , - ενώ με κατακρίνεις ΕΜΕΝΑ - διότι έκανα τον φίλο σου τον Ανεφ Ορίων μίσhι μου , να κλαίει όπως το μωρό που το δέρνουν και πάει στην μάνα του να κάμει το παράπονο του . (Συντροφική αλληλεγγύη λέγεται αυτό) . Και να φαντασιώνεστε ότι η Κυβέρνηση του κόμματος σας θα διαλύσει την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ και θα αφήσει έτσι την ΚΥΠΡΟ , ΟΜΗΡΟ στα χέρια της Τουρκίας και να παρηγοριέστε ομαδικώς , ότι άμα νιώσουν οι Κύπριοι την ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ , θα υπογράψουν την διάλυση της Κ.Δ. και την μετατροπή της σε ένα Τουρκικό προτεκτοράτο , καθ΄ότι η Τουρκία ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο , μέσω των ΕΔΩ μαριονέτων της , που θα είναι και ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΣ .
Τρομάρα τους .

Ένα μόνο ΔΕΝ υπολογίσατε : Ότι ο Κύπριος ΞΥΠΝΗΣΕ και ΔΕΝ τρώει κουτόχορτο πλέον .
Γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ότι οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ (και μπράβο τους) κατά 80 % ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΙΝ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» , ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙ «ΟΧΙ» . Τότε ήταν που το κόμμα σας ΔΕΝ μπορούσε , παρά να ακολουθήσει την ΒΑΣΗ του κόμματος σας .
Από την αντίπερα «όχθη» , ο Λεμεσιανός τσιριλλούσε κάθε βράδυ στις τηλεοράσεις , στους οπαδούς του να πούνε «ΝΑΙ» και το 66 + % , τον έγραψε εκεί που του ΑΞΙΖΕ .

Η ιστορία επαναλαμβάνει εαυτόν . Ο κόσμος ΔΕΝ κοιμάται . ΞΥΠΝΗΣΕ .

Καληνύχτα και είμαστε πάλι Φίλοι .

Μιχάλης είπε...

@ gregoris
Δυστυχώς ή ευτυχώς φίλε μου, στην πολιτική υπάρχουν τα πλαίσια μέσα στα οποία γίνεται κάτι.
Αυτή η αποστρατικοποίηση δεν μπορεί να στέκει στον αέρα. Κάπου θα βασίζεται.

Σωστά το θέτεις: να διαλυθούν οι κοινοτικοί στρατοί.
Βλέπεις κι εσύ ο ίδιος δεν λες ο στρατός (δηλ. Ε.Φ.), άρα η ενέργεια πρέπει να είναι από κοινού και όχι μονόπλευρη.

Επαναλαμβάνεις ότι θα πρέπει να πείσουμε για τούτο και τους τ/κύπριους.
Αλήθεια, η μέχρι σήμερα πρακτική σε έχει πείσει ότι οι τ/κύπριοι μπορούν να αποφασίσουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα μόνοι τους;
Και πολύ περισσότερο, μπορούν να διατάξουν οι τ/κύπριοι το στρατό της Τουρκίας να φύγει ή να μειωθεί;

Σαφώς έχουμε και οι δύο κοινό στόχο, που είναι η αποστρατικοποίηση της Κύπρου, όμως απ’ ότι φαίνεται διαφωνούμε ως προς το πότε και τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό.

Η διεθνιστική συμφιλίωση δεν σημαίνει ότι αφήνεις ανοικτές τις πόρτες για να κάνει παιχνίδι μόνος του ο άλλος. Σημαίνει αμοιβαία αναγνώριση κάποιων πραγμάτων.
Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα .

Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις πως θα διώξουν οι τ/κύπριοι το στρατό, μετά από ένα δικό μας βήμα για διάλυση της Ε.Φ.

Μιχάλης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ

Απολογούμαι εκ των προτέρων για τη μακρά μου απάντηση.

Εκείνο που προσπαθώ να πω είναι ότι εδώ θέλω να γίνεται διάλογος.
Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι μέρος του διαλόγου.

Όμως, επαναλαμβάνω, φαίνεται ότι είχα δίκαιο. Με τους χαρακτηρισμούς η κουβέντα πήγε αλλού.

Τελικά με δικαιώνεις και σε κάτι άλλο. Ο χαρακτηρισμός τ/κύπριος δεν ήταν τόσο αθώος όσο προσπάθησες να τον παρουσιάσεις. Κι αυτό φαίνεται από την απάντηση σου «ίσως να είναι και οι ίδιοι Τούρκοι». Ή ότι οι φίλοι σου, σου είπαν ότι «δεν μιλούν με Τούρκους». Ή «ΕΓΩ είμαι ο τρελός που ασχολούμαι με Τούρκο».

Και αυτό γιατί; Επειδή διαφωνούν με κάποιες απόψεις;

Και δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ το ότι τελικά όσοι διαφωνούν με μια σειρά ζητήματα, όλοι του ίδιου χώρου, καταφεύγουν σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς, με το πρόσχημα ότι οι άλλοι δεν απαντούν στα επιχειρήματα.
Και αυτή την τακτική θα τη δεις σε όλα τα μπλογκς, σε όλα τα φόρουμ και σε πολλά άρθρα από ανθρώπους που δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη μορφή λύσης.
Αυτά φίλε μου δεν είναι δείγματα διαλόγου.
Ούτε άποψη είναι.

Κι εγώ διαφωνώ, και νομίζω φαίνεται μέσα από τη συζήτηση – ιδίως με τον Γρηγόρη – με την ουσία κάποιων τοποθετήσεων του. Ούτε χαρακτηρίζω, ούτε βρίζω, ούτε τον ονομάζω έτσι ή αλλιώς, ούτε του μιλώ για ψυχίατρους. Το ίδιο κι εκείνος ή όσοι άλλοι έτυχε να διαφωνήσουμε.

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να έχει την άποψη του, όμως δεν είναι δικαίωμα του να βρίζει τους άλλους ή να αμφισβητεί τον πατριωτισμό τους.
Φαίνεται ότι δεν βάλαμε μυαλό. Από τις ίδιες νοοτροπίες χάσαμε τη μισή Κύπρο, ας σας προβληματίσει λίγο.

Λυπούμαι πολύ που μιλώ έτσι, αλλά με αναγκάζεις να πω κάποια πράγματα.

Επειδή επικαλείσαι τη Δημοκρατία, θα ξέρεις αγαπητέ μου Νίκο ότι το ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικό της είναι ο σεβασμός της άποψης του άλλου.
Και οι χαρακτηρισμοί δεν δείχνουν σεβασμό, δείχνουν απαξίωση.

Σε ότι αφορά τα σημεία:

1. Ναι παρεξήγησα την αναφορά σου. Μετά από αυτά που διαβάζουμε όλοι μας τώρα, θεωρείς άδικο το ότι σε παρεξήγησα;

2. Επιμένεις σε ένα θέμα το οποίο έδωσα την απάντηση μου. Και διερωτώμαι γιατί πιάνεσαι από ένα σημείο και κολλάς εκεί.

3. Επαναλαμβάνω ότι η Δημοκρατία σέβεται την αντίθετη άποψη. Και ακόμα και οι πολιτικοί δεν επιτίθενται σε προσωπικό επίπεδο ο ένας στον άλλον. Στις απόψεις του καθενός επιτίθενται, κρίνουν και επικρίνουν.

Το ποιοι θα μείνουν με τον Χριστόφια θα το δείξει η ζωή. Μην προτρέχεις. Κάποιοι προέτρεχαν και στις εκλογές και μάλιστα ήταν και σίγουροι για συντριπτική νίκη.

Είπα και στον Γρηγόρη ότι η ισοπέδωση δεν είναι καλός σύμβουλος.
Με ποιον συμφώνησα;
Με τον Άνευ ή με τον Γρηγόρη, με τους οποίους διαφωνείς;
Εγώ υποστήριξα το ίδιο πράγμα με τους άλλους δύο φίλους;


Δεν ξέρω ποιοι φαντασιώνονται. Θα το ξαναπώ, είναι άλλο η έκφραση άποψης και το τι επιθυμεί κάποιος να γίνει και άλλο το τι φαντασιώνεται.

Επαναλαμβάνεις μια ιστορία που δεν στηρίζεται σε καμιά απολύτως απόδειξη. (Μιλώ για την απόφαση του ΑΚΕΛ στο δημοψήφισμα).

Όσον αφορά τον Κύπριο που ξύπνησε, λες να ξανακοιμήθηκε μετά από 4 χρόνια;

gregoris είπε...

διαφωνούμεν στην προσέγγιση τζιαι νομίζω δεν οδηγούμαστεν πούποτε. κάμνω την τελευταία μου τοποθέτηση.
η ΕΦ εν πολλά πιο μεγάλη που την αντίστοιχη τ/κ δύναμη λόγω πληθυσμού, μεγαλύττερης θητείας κλπ. μια ενδεχόμενη διάλυση της θα δώσει επιχειρήματα τζιαι ώθηση στις δυνάμεις της ειρήνης στο βορρά τζιαι θα μπορούν να θέσουν θέμα διάλυσης της τ/κ δύναμης. τωρά ο τουρκικός στρατός επαναλαμβάνω το, θα φύει σταδιακά. μόνον αν πειστούν οι τ/κ ότι εν απειλούνται. τζιαι για να γίνει τούτον χρειάζεται να περάσει τζιαιρός ειρηνικής συμβίωσης μετά που μιαν συμφωνία. η ιστορία εν τζιαμέ, εν σβήνεται με μιαν συμφωνία. οι τ/κ επεριμέναν να έρτει ο τουρκικός στρατός μιαν δεκαετία. νομίζεις τωρά εν θα περιμένουν μιαν δεκαετία για να φύει; τζιαι κάτι άλλον. σήμερα οι διεθνείς συνθήκες εν πολλά διαφορετικές που την δεκαετία του 1970. η διάλυση της ΕΦ εν θα αφήσει την Τουρκία να κάμνει παιχνίδι μόνη της, απλούστατα γιατί το παιχνίδι εν εξαρτάται που τον συσχετισμό στρατιωτικών δυνάμεων αλλά που τον συσχετισμό οικονομικών τζιαι πολιτικών δυνάμεων. μάλλον η Τουρκία θα μπει στη γωνιά μετά που μιαν μονομερή αποστρατικοποίηση επειδή εν θα μπορεί να δικαιολογήσει την συνεχιζόμενην κατοχή.

Anef_Oriwn είπε...

Κατ’ αρχάς να απολογηθώ εκ τω πρότερων τόσο στον Blogοδεσπότη Μιχάλη, όσο και στους συν-σχολιογράφους, για το ύφος και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω στο πιο κάτω μακρινάρι μου αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Βλέπετε ακολουθώ κατά γράμμα τη συμβουλή του παππού μου του “Κομμούνα”, που μου ελάλεν “κατά που σου κάμνουν, κάμνε τζιαι κατζίιαν μεν κρατείς”!
Επίσης να πω ότι δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ περαιτέρω με τα εμπαθή παραληρήματα και τα ευτελή σχόλια του υποφέροντα από “αφρώδη πυρετό” και ειδικού περί “μωρών και κωλοπιασμένων παρθένων” (κλαίουσων και μη), κλαμένων μωρών και Λεμεσιανών που “τσιριλλούν”, συμπαθέστατου κατά τ’ αλλά ΝΙΚΟΥ (με κεφαλαία γράμματα, αλλά μπορεί και με περικεφαλαία), όμως οι προσωπικές του αναφορές στο άτομο μου (ως Άνεφ Ορίων) και οι αιχμές του, με αναγκάζουν να παρέμβω εκ νέου (γιατί στην ουσία εποshινιάστην). Καλυπτόμενος πίσω από τη δήλωση του ότι η προηγούμενη παρέμβαση του ήταν και η “τελευταία απάντηση του”, νομίζει ότι θ’ άφηνα να περάσουν στο ντούκου κι ασχολίαστα τα μαργαριτάρια, οι φαιδρότητες και οι λαφαζανιές (αλλά και οι παραποιήσεις) που μας λαλεί με το περισπούδαστο ύφος του των χιλίων καρδιολόγων [καρδινάλιων].

1. Πρώτον: Σε προηγούμενη παρέμβαση μου είχα μιλήσει για “ψυχολόγο” και όχι για “ψυχίατρο”! Τώρα αν ο πολύς ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών ειδικοτήτων και τους βλέπει όλους ως ψυχίατρους, πρόβλημα δικό του είναι (γνώσης, αντίληψης και εμμονών). Σχετικά με την αναφορά του σε γνωστό ψυχίατρο που κάνει και το κειμενογράφο (τον Μικελλίδη, να πούμεν), να τον ενημερώσω ότι ο εν λόγω κύριος έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στις πολιτικές του θέσεις και οδεύει πλέον προς το στρατόπεδο των “διχοτομικών” (όπου πολλοί εκ της συνοπαρτζιάς του ΝΙΚΟΥ – αυτούς που κάλεσε να επισκεφτούν το blog του Μιχάλη – υποστηρίζουν, είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα τη διχοτόμηση). Καιρός είναι να εξυπηρετήσει κι ΕΣΑΣ ποικιλοτρόπως!

2. Δεύτερο: Οφείλω να παραδεχτώ και να αναγνωρίσω ότι ο ΝΙΚΟΣ είναι εφευρέτης ΜΕΓΑΣ! Ανακάλυψε όχι μόνο την ταshινόπιτταν αλλά τζιαι την κολοκόπιτταν, μια και μας παραθέτει “… ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ περί της ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ της Τουρκίας …”!!! Είπα/Είπαμε πουθενά ότι η Τουρκία (η πολιτική του στρατοκρατικού βαθέως τουρκικού κράτους που στην ουσία κυβερνά τη χώρα) είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ; Γιατί, ΝΙΚΕ, πλάθεις μόνος σου τέτοια παραμυθάκια;

3. Τρίτο – Διαπίστωση: Όποιος διαφωνεί με τον ΝΙΚΟ και τους συν αυτώ είναι ... ΤΟΥΡΚΟΣ!!!

4. Τέταρτο: Όταν είπα ότι έχω φίλους “τουρκαλλάδες”, εννοούσα τουρκοκύπριους (και ΝΙΚΕ, άσε τα κροκοδείλια δάκρυα γι’ αυτούς, γιατί δεν πιστεύω να έχεις πει κουβέντα με τουρκοκύπριο), όμως δεν θα είχα πρόβλημα να είχα και φίλους Τούρκους (εκ Τουρκίας). Μάλιστα με δύο τούρκους – μια κοπέλα κι έναν άντρα, έκανα πολύ καλή παρέα πριν μερικούς μήνες όταν έλαβα μέρος σ’ ένα επιστημονικό σεμινάριο στο εξωτερικό. (Την λέξη “τουρκαλάδες” τη χρησιμοποίησα ειρωνικά γιατί την είχε χρησιμοποιήσει ένας Ανώνυμος ομοϊδεάτης του ΝΙΚΟΥ σε σχόλιο του πιο πάνω.

5. Δυο λόγια θα ήθελα να πω και επί της ουσίας – για το ζήτημα της μονομερούς αποστρατικοποίησης (για να μην εκστασιάζεται ο ΝΙΚΟΣ ότι είμαι καμιά ΜΩΡΗ ΠΑΡΘΕΝΑ – φαντασίωση που έχει κι αυτός ο έρμος!). Αν και έχω έντονες επιφυλάξεις κατά πόσο σήμερα “η φίλη μας η Τουρκία” (ΕΜΑΣ που μας θεωρείς τζιαι μας αποκαλείς “τούρκους”) θα προχωρούσε σε μια πολεμική σύρραξη στην Κύπρο (όχι γιατί φοβάται την μάχιμη ικανότητα της Εθνικής Φρουράς ή γιατί λαμβάνει υπ’ όψη το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει μια διαφορετική ευρωπαϊκή εικόνα καθώς θέλει να μπει στην Ευρώπη), εν τούτοις θα δεχτώ, για χάριν της συζήτησης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολεμικά επεισόδια και συγκρούσεις!
Η παρουσία και μόνο εν δυνάμει αντίπαλων στρατών, δημιουργεί και τις προϋποθέσεις και τους κινδύνους για σύρραξη, έστω κι αν η διάταξη της Εθνικής Φρουράς είναι αμυντική ή αποτρεπτική,(όπως καλείται). Όμως σε τι συνίσταται αυτή η αποτρεπτική ικανότητα (περιορισμένη όμως) της Εθνικής Φρουράς; Να προβάλει αντίσταση (και να κρατηθεί – που όμως;) λενε οι ειδήμονες (για πόσο, μια μέρα, πέντε ή δέκα μέρες;), μέχρι να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας (ή η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Μητέρα-Πατρίδα)! Κουραφέξαλα!!! Μέχρι τότε η Κύπρος θα έχει μετατραπεί σε ΓΑΖΑ, όπως την είδε χτες ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΗ (πουβόλου – που λεμε και στα κυπριακά), ο Μπαν Γκι-μουν (ο Γενικός Γραμματέας – λένε – των Σαντανωμένων Εθνών)!!!
Ο απλός πολίτης μπορεί αν πιστεύει ότι η Εθνική Φρουρά έχει κάποιο ρόλο να παίξει για την άμυνα της Κύπρου και την προστασία του κόσμου. Όμως στην ουσία εξυπηρετεί την πούγκα και τα συμφέροντα των στρατιωτικών και των μιζαδόρων και ικανοποιεί το στρατιωτικό οίστρο (καύλα) των κάθε λογής εθνικιστών!!!

Χαιρετώ!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/1/2009 – 6:48 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

To mono pou exw na sou po File Mixali einai oti..... lipoumese