Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Προσθήκη βίντεο)


Ώρες ώρες διερωτώμαι για το επίπεδο των πολιτικών μας αλλά και των συνάδελφων δημοσιογράφων.
Πριν τα πάρω με τη σειρά θα πω κάποια πράγματα που αφορούν τους φορείς των ειδήσεων.
Διότι η άποψη μου είναι πως η τέταρτη (λεγόμενη) εξουσία, δεν είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής.
Θα έλεγα μάλιστα ότι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα έπρεπε να είχαν στόχο να υπηρετήσουν την αλήθεια και θα έπρεπε να ήταν και οι πρώτοι που θα επέκριναν όσους δεν υπηρετούν την αλήθεια.
Δεν αναφέρομαι σε θέματα έκφρασης απόψεων. Αναφέρομαι σε θέματα καταγραφής και μεταφοράς της αλήθειας προς τον πολίτη.
Διότι ο πολίτης δεν έχει άλλο τρόπο ενημέρωσης παρά τα ΜΜΕ.
Και εξυπακούεται ότι όταν πάρει λανθασμένη ή μη αληθή πληροφόρηση θα σχηματίσει και λανθασμένη ή μη αληθή άποψη. Και το ανάποδο.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Περίπτωση 1η
Στις 6 Ιουλίου στην εκπομπή «Το συζητάμε» έγινε μία συζήτηση για το πραξικόπημα. Φιλοξενούμενοι ήταν ο Πάτροκλος Σταύρου, ο Άνθος Λυκαύγης, ο Κώστας Παπακώστας και ο Χρήστος Πουργουρίδης.
Προσωπικά δεν είδα την εκπομπή τη νύχτα της προβολής της επειδή εκείνο το βράδυ βρισκόμουνα στη Λεμεσό.
Επιστρέφοντας το πρωί στη Λευκωσία, άκουσα σε ένα ραδιόφωνο δύο συνάδελφους να συζητούν τα της εκπομπής και να επικρίνουν το ερώτημα που έθεσε η εκπομπή και το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους ήταν: «Πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος;»
Και οι δύο άρχισαν να επικρίνουν την παραγωγό ότι προσπαθεί να φέρει τη διάσπαση και να αναβιώσει τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος και άλλα παρόμοια.
Είπα στη γυναίκα μου, αν είναι έτσι, έχουν δίκαιο.
Πηγαίνοντας σπίτι μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ για να διαπιστώσω αν τα πράγματα είναι όντως έτσι.
Και έκπληκτος βλέπω ότι στο κάτω μέρος της εικόνας παρουσιαζόταν το ερώτημα που βλέπετε πιο κάτω στη φωτογραφία:


«Έπρεπε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος;».
Όσοι γνωρίζουν και ελάχιστα ελληνικά, αντιλαμβάνονται ότι αυτό που άκουσα με αυτό που είδα έχουν τεράστια διαφορά.
Ρωτώ λοιπόν αγαπητοί μου, αυτό είναι σωστή ενημέρωση του πολίτη;
Και ρωτώ, αυτό είναι αντικειμενική ενημέρωση;

Περίπτωση 2η
Από τους ίδιους συνάδελφους επικρίθηκε η ίδια εκπομπή της 27ης Ιουλίου που είχε θέμα τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’. Και επικρίθηκε επειδή ήταν – όπως είπαν – μονόπλευρη, αφού οι φιλοξενούμενοι ανήκαν όλοι στην αντίθετη της ΕΟΚΑ Β’ παράταξη.
Οι δύο συνάδελφοι (όπως και κάποια έντυπα που επέκριναν την εκπομπή γι αυτό το λόγο) δεν ανάφεραν ποτέ αυτό που είπε στην αρχή της εκπομπής η παρουσιάστρια:


Αυτό έγινε γαργάρα απ’ όλους τους επικριτές.
Ανοίγω εδώ μια παρένθεση για να πω ότι η μέθοδος της μη παρουσίας κάποιων για να μην γίνει μια εκπομπή δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έγινε και στο παρελθόν και πάλι με το ΡΙΚ με μια συζήτηση για τους δολοφονημένους αριστερούς όπου ήμουν καλεσμένος κι εγώ. Ο εκπρόσωπος των συνδέσμων αγωνιστών ειδοποίησε την τελευταία στιγμή ότι δεν θα έρθει με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να μην γίνει η εκπομπή. Στο τέλος έγινε με τους δύο από τους τέσσερεις καλεσμένους και χωρίς εμένα αφού δεν ήρθε ο κ. Σοφοκλέους.

Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, της 27ης Ιουλίου, αποκρύβοντας τη λεπτομέρεια ότι καλέστηκαν και άνθρωποι της πλευράς της ΕΟΚΑ Β', εκείνος που δεν είδε την εκπομπή έβγαλε αμέσως λανθασμένα συμπεράσματα.

Όπως είπα, οι δύο συνάδελφοι επέκριναν τη συγκεκριμένη εκπομπή για αντι-δεοντολογική συμπεριφορά επειδή ήταν μονόπλευρη.
Ωστόσο, και οι δύο συνάδελφοι απέκρυψαν ότι την 1η Απριλίου 2009, ο ένας εκ των δύο παρουσίασε εκπομπή από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, αναλώνοντας μεγάλο μέρος της εκπομπής στη στάση του ΑΚΕΛ και γενικότερα της αριστεράς στον αγώνα της ΕΟΚΑ.
Φιλοξενούμενοι ήταν ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο Γιάννης Σπανός (αγωνιστής και συγγραφέας βιβλίων για την ΕΟΚΑ) και ο εκπαιδευτικός Σάββας Παύλου.
Και οι τρεις των ίδιων απόψεων.
Κανένας δεν είχε καλεστεί από το ΑΚΕΛ, ούτε αναφέρθηκε αν καλέστηκε και δεν παρέστη!


Ρωτώ λοιπόν, έχει το ηθικό δικαίωμα ο εν λόγω συνάδελφος να επικρίνει άλλο συνάδελφο του για μονόπλευρη εκπομπή;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι πρόθεση μου να υποστηρίξω την Ε. Χαραλαμπίδου, δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι να καταδειχθεί ότι το άσπρο μετατρέπεται σε μαύρο.

Περίπτωση 3η
Αυτή αφορά τη δημοσίευση μη διασταυρωμένης είδησης και τις δηλώσεις πολιτικών επ’ αυτής.
Και αναφέρομαι ασφαλώς στην περιβόητη είδηση ότι ο κατοχικός στρατός διεξάγει εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού στο θύλακα των Κοκκίνων.
Κάποιες εφημερίδες επικαλέστηκαν ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που επιβεβαίωσαν πως όντως γίνονται έργα εμβάθυνσης.
Η είδηση αυτή τέθηκε ενώπιον των πολιτικών για να την σχολιάσουν την Κυριακή 2 Αυγούστου.
Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου σχολίασαν κάτι για το οποίο δεν ήξεραν τι πραγματικά είναι. Χωρίς να ζητήσουν περαιτέρω πληροφόρηση, χωρίς να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ή στην Εθνική Φρουρά για να τους επιβεβαιώσει ή να τους διαψεύσει την είδηση πριν την σχολιάσουν ως υπαρκτό γεγονός.
Πολύ δε περισσότερο δεν επικοινώνησαν με κανένα από τους επικεφαλής των κοινοτήτων της Τυλληρίας.

Έτσι, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ότι δηλαδή οι Τούρκοι προχωρούν σε εκβάθυνση του λιμανιού στα Κόκκινα είπε ότι:
«…Είναι ακόμα μια απαράδεκτη ενέργεια από την τουρκική πλευρά ''που κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος για να ευοδωθούν οι συνομιλίες».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ βιάστηκε (φαίνεται το περσινό πάθημα του με την άσκηση Νικηφόρος δεν του έγινε μάθημα) να καταδικάσει με πατριωτικές κορώνες μάλιστα το… «γεγονός» καταγγέλλοντας:
«… ότι η ενέργεια αυτή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής αποδεικνύει «τη δολιότητα και την κακοπιστία τους», προειδοποιώντας ότι θα ήταν αδιανόητο η ε/κ πλευρά να προχωρήσει σε παραχώρηση ηλεκτρικού ρεύματος και σε άδεια μετάβασης Τ/κ η Τούρκων στην περιοχή των Κοκκίνων εάν πρώτα δεν ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη και δεν επιτραπεί στους Ε/κ κάτοικους Τηλλυρίας να μεταβαίνουν απρόσκοπτα στη Λευκωσία μέσω του οδοφράγματος.
«Φτάνει πια η ανοχή προς τη δολιότητα και την επιχείρηση απάτης της τουρκικής αλλά και της τ/κ ηγεσίας.

Ο Γιαννάκης Ομήρου είπε μάλιστα ότι οι Τούρκοι μετατρέπουν το λιμανάκι σε ναύσταθμο!!!

Πιο ήπια ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη την επομένη:
«Δεν θα συσχετίσω τη συμφωνία διάνοιξης του οδοφράγματος με τις απαράδεκτες παράνομες και προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού στα κατεχόμενα.
Ένα εύχομαι, να υλοποιηθεί κατά γράμμα η συμφωνία όπως έχει ανακοινωθεί και την ίδια ώρα κάποιοι που παρακολουθούν και εμπλέκονται στο Κυπριακό να συνειδητοποιήσουν ότι ένα είναι οι φραστικές θέσεις της Τουρκίας περί επιθυμίας λύσης το συντομότερο και άλλες είναι οι πράξεις που υποδηλούν, αντίθετα, ότι άλλα έχουν ενδεχόμενα ως πολιτική όσον αφορά την αντιμετώπιση του κυπριακού προβλήματος»
.

Το ΕΥΡΩΚΟ παίρνει ως δεδομένο γεγονός την είδηση και εκδίδει ανακοίνωση:
«Η νέα ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων να αρχίσουν εμβάθυνση του λιμανιού στα Κόκκινα, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη κωλυσιεργία, με προοπτική ματαίωσης της συμφωνίας για τον Λιμνίτη, αποδεικνύει τους λανθασμένους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια», αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, αναφέρει το ΕΥΡΩΚΟ, «επέβαλαν τις απόψεις τους στην περιοχή της Λήδρας, εξασφάλισαν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο στρατόπεδο των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για το οδόφραγμα, τώρα προχωρούν προκλητικά για την εμβάθυνση του λιμανιού».

Συνεχίζοντας, το Ευρωπαϊκό Κόμμα απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, «να καταγγείλουν πάραυτα τις τουρκικές ενέργειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και στα αρμόδια οργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διότι, αναφέρεται τέλος, «παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974, δημιουργούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κατοχική Τουρκία και προκαλούν αναταράξεις στο κλίμα διεξαγωγής συνομιλιών τις οποίες και υποσκάπτουν και εκμηδενίζουν, αφού ούτε καν τις λαμβάνουν υπόψη στις προκλητικές τους ενέργειες».

Τη Δευτέρα μίλησε στο Γ’ του ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη Ανδρέας Καρός και την Τρίτη στον ΑΣΤΡΑ.

Ο άνθρωπος όντας κάτοικος Τυλληρίας είπε ότι αυτό που γίνεται στα Κόκκινα δεν είναι τίποτε άλλο παρά καθάρισμα του λιμανιού από τα φύκια, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο και κάτι που έγινε πρόσφατα στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου.

Η πληροφορία αυτή τέθηκε ενώπιον του Γ. Ομήρου ο οποίος είπε ότι ανεξάρτητα του τι λέει ο Καρός, ο ίδιος έχει υπόψη του τις πληροφορίες που παραθέτουν τα ΜΜΕ(!!!) και κάποιες (ακαθόριστες) στρατιωτικές πηγές.

Ο Ανδρέας Καρός κλήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τον ΑΣΤΡΑ να σχολιάσει την απάντηση που του έδωσε ο Γ. Ομήρου και ιδού το τι λέχθηκε.



Για να δούμε, θα πάει επί τόπου ο Ομήρου ή όχι;

Πάντως είτε πάει είτε όχι, υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει πρόβλημα με κάποιους δημοσιογράφους που παραποιούν τα γεγονότα (διότι δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις) και κάποιοι πολιτικοί (ή σχεδόν όλοι) που σχολιάζουν ότι τους θέσουν οι δημοσιογράφοι, θεωρώντας το ως γεγονός.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα πράγματα πλήττουν την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα και των δημοσιογράφων και των πολιτικών.
Ας προβληματιστούμε όλοι διότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

_____________________________

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΟΜΗΡΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

Εκτός από τον Α. Καρό, το ότι γίνονται εργασίες καθαρισμού του λιμανιού των Κοκκίνων επιβεβαίωσαν και ο Γ. Ιακώβου και ο Κώστας Παπακώστας.

Ο Γ. Ομήρου αντί να παραδεχθεί ότι έχει λάθος, επιτέθηκε εναντίον των δύο κυβερνητικών παραγόντων.



Επιμένει στις καταγγελίες του και αμφισβητεί τους δύο παράγοντες της κυβέρνησης.
Αντί να πει ο ίδιος που βασίζει τα όσα λέει και ποιοι του έδωσαν τις πληροφορίες, καλεί την κυβέρνηση να του δώσει τις πληροφορίες που κατέχει φτάνοντας μέχρι του σημείου να λέει ότι αισθάνεται ντροπή για την… δήθεν απαλλάσσουν κάθε ευθύνης τις κατοχικές δυνάμεις!
Έλεος δηλαδή, τόσος εγωισμός και τόση καπηλεία;
Αντί να δηλώσει ότι ντρέπεται διότι διαδίδει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλά για ντροπή που πρέπει να νιώθουν οι υπεύθυνοι!!
Τι να πει κάποιος πλέον;


77 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο Μιχάλη που τολμάς και τα βάζεις ακόμα και με συναδέλφους σου. Φυσικά ο Παύλος Μυλωνάς είναι γνωστός για τα αντιακελικά του αισθήματα αλλά περαστικά του. Καραγκιόζηδες υπάρχουν παντού

Λεμέσια είπε...

Τι να σχολιάσει κανείς...
Μια μικρή γαρνιτούρα συναντάται σχεδόν πάντα σε πολιτικές δηλώσεις και ειδησιογραφικά δελτία, αλλά εδώ πρόκειται για κανονική ΣΑΛΤΣΑ των δέκα κιλών!
Ο καθαρισμός φυκιών μετατράπηκε σε έργα για δημιουργία ναυστάθμου..!
"Έγκυρες πηγές" συν αντιδράσεις πολιτικών συν δημοσιογραφικές αναμεταδώσεις ΕΤΟΙΜΟ το ψητό να σερβιριστεί στις οθόνες και τις φυλλάδες της χώρας...Καλή χώνεψη!

nekatomenos είπε...

!!!
Πότε εννα καταλάβουν οι ίδιοι οι πολιτικοί που σχολιάζουν χωρίς να διασταυρώσουν οτι εκτείθενται; Εκτός φυσικά τζαι αν ξέρουν πολλά καλά τι κάμμουν.

Drapetis είπε...

Οταν παρακολουθω τα κυπριακα ΜΜΕ (με καποιες εξαιρεσεις, πλεον νευριαζω. Διοτι νομιζουν οτι απευθυνονται σε βλακες...ο τροπος που παρουσιαζουν τα γεγονοτα, η μουσικη υποκρουση, η απουσια διασταυρωσης, αποτελεσματικης δημοσιογραφικης ερευνας και ενδελεχους κριτικης προσεγγισης ειναι εξοργιστικα. Οποτε δυο πραγματα συμβαινουν : ειτε ειναι πραγματι ανεπαρκεις ειτε εξυπηρετουν σκοπιμοτητες. Οπως και να'χει το αποτελεσμα ειναι ο 'βομβος' που λεει και ο Νικολας Κυριακου σημερα στον Πόλιτη( Κωδικός άρθρου: 888982
ΠΟΛΙΤΗΣ - 09/08/2009, Σελίδα: 9)
Ενα τελμα, ενα πλεγμα πανω απο την κοινωνια που 'πνιγει' οσους ασχολουνται και διατηρει τους υπολοιπους στην επιπλαστη μακαριοτητα τους...

Μιχάλης είπε...

@ panos

Αγαπητέ μου φίλε η κριτική και η αυτοκριτική είναι το Α και το Ω της αυτοβελτίωσης.

Δεν με αφορά το αν ο ένας ή ο άλλος συνάδελφος μου έχει τις απόψεις του. Άλλωστε πιστεύω ότι δημοσιογράφος χωρίς προσωπική άποψη δεν είναι δημοσιογράφος.

Μπορεί ο συγκεκριμένος συνάδελφος να έχει αντιακελικά αισθήματα, αν και νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.

Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι ανεξάρτητα του τι πρεσβεύει ο καθένας μας, όταν παρουσιάζει μια είδηση να είναι αντικειμενικός.

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα αγαπητή μου.
Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι σήμερα ο Ομήρου αντί να ζητήσει συγνώμη βγήκε να κατηγορήσει εκείνους που μιλάνε για φύκια, λέγοντας ότι προσπαθούν να αποκρύψουν γεγονότα!!!

Έλεος πλέον…

Μιχάλης είπε...

@ nekatomenos

Δυστυχώς ορισμένοι ζουν στον κόσμο τους. Θεωρούν ότι ο κόσμος καταπίνει ότι του δώσουν ή ότι πουν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.
Και να είσαι σίγουρος φίλε μου ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Μιχάλης είπε...

@ Drapetis

Και οι δικές σου επισημάνσεις είναι σωστές.
Κάποιοι στα ΜΜΕ νομίζουν ότι απευθύνονται σε βλάκες.
Το κυριότερο πρόβλημα με τους κύπριους δημοσιογράφους αλλά κυρίως αρθρογράφους είναι ότι παίρνουν μια πληροφορία, την μεταδίδουν χωρίς διασταύρωση και ακόμα και αν διαψευστούν, συνεχίζουν λες και δεν υπήρξε διάψευση.

Είναι πολλά τα παραδείγματα, αλλά ώσπου υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι όσα διαβάζει είναι αλήθεια, θα συνεχίζουν κι αυτοί να γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Με βάση την επικαιρότητα, η ανάρτηση είναι γελοία και άλλη μια προσπάθεια να αποδειχθεί πόσο έχουμε (εμείς οι κακοί Έλληνες σοβινιστές) "παρεξηγήσει" τους "φίλους μας" (σας) τους Τούρκους, που απλά καθαρίζουν... φύκια (και ενίοτε και Έλληνες αιχμαλώτους πολέμου, αλλά αυτό για το ΑΚΕΛ είναι λεπτομέρεια). Μάλλον, δεν είδατε τα δελτία ειδήσεων, δεν διαβάσατε εφημερίδες. Αλλά, άλλες είναι οι επιταγές σας... Είστε για λύπηση.

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε σε και σένα πόσο έγκυρος είσαι. Που έλεγες δήθεν ότι δεν ήσουν διαχειριστής του blog εναντίον του christofias-watch και σε διέψευσε μετά ο αρχιδιαχειριστής και έκανες και αναρτησάρες μετά.

Που βλέπεις μόνο τα κακά των άλλων και δεν τολμάς να καταδικάσεις το σταλινισμό του ΑΚΕΛ.

Που δεν τόλμησες να πεις πόσο λάθος και σκάρτη ήταν η συμπεριφορά προς τους συντρόφους Νίκο και Δώρο, που ήταν η χείριστη έκφραση σταλινισμού.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος

Αγαπητέ μου,
Είσαι ελεύθερος να βγάλεις όποιο συμπέρασμα θέλεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδίδει και το νόημα όσων θέλω να δώσω.

Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κατηγορήσω οποιονδήποτε χωρίς λόγο, ακόμα και αν είναι ο χειρότερος μου εχθρός.

Η ουσία της υπόθεσης με το λιμανάκι των Κοκκίνων είναι αν έχουμε παρεξηγήσει (με ή χωρίς εισαγωγικά) τους Τούρκους ή αν όντως κάνουν αυτό που τους αποδίδουμε;

Αν όντως το κάνουν τότε δικαίως τους κατηγορούμε.
Αν δεν το κάνουν, όχι μόνο λέμε ψέματα αλλά μένουμε και εκτεθειμένοι έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Αυτή είναι η ουσία.

Γιατί ο Ομήρου δεν αποκαλύπτει ποιες είναι οι πηγές του;
Όσον αφορά τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, κανένα απολύτως δεν έδειξε εμβάθυνση.
Αντίθετα οι σκηνές που πρόβαλε το ΡΙΚ δείχνουν να κρέμονται από τη χούφτα του εκσκαφέα φύκια.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει, είναι με ψέματα που θα δικαιωθεί ο αγώνας μας;

Περιμένω απάντηση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Το έγραψα και στην ανάρτηση, το ξαναλέω. Η διαφορετική άποψη δεν είναι επιλήψιμη.
Επιλήψιμο είναι να λες ψέματα σε σοβαρά θέματα.

Κατανοώ ότι ελλείψει επιχειρημάτων για να αντικρούσεις τα όσα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ παραθέτω, καταφεύγεις σε ένα εντελώς επουσιώδες θέμα με το οποίο είπα ότι είχα να πω και δεν έχω σκοπό να επανέλθω.
Ωστόσο αν θεωρείς ότι το θέμα που θίγεις με αυτά που θίγω έχουν την ίδια βαρύτητα, σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα αξιολόγησης.

Έχω αποδείξει, κυρίως σε όσους με ξέρουν προσωπικά, ότι δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί κάποιος να τον κατευθύνει.
Διαφώνησα με το ΑΚΕΛ το 2004, διαφώνησα με την επιλογή Παπαδόπουλου και αυτά όλα τα έλεγα ανοικτά και όχι στα μουλωχτά.

Στο υπό ανάρτηση κείμενο επικρίνω και τον Άντρο Κυπριανού για τη δήλωση του την οποία θεωρώ άστοχη.

Επομένως καταντά ολίγον τι γελοίο το να λες ότι δεν επικρίνω την άλλη πλευρά, όταν λίγο πιο πάνω επικρίνω την κεφαλή του κόμματος.

Ποιον σταλινισμό του ΑΚΕΛ να καταδικάσω; (Και αμφιβάλλω αν ξέρεις τι πάει να πει σταλινισμός).

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Ξέρεις εσύ τι είναι σταλινισμός; Αλήθεια, ξέρεις; Γιατί τον εκφράζεις, ιδεολογικά και πολιτικά. Και κάτι άλλο: τώρα που οι αποκαλύψεις για εκτελέσεις Ελλήνων της Κύπρου από Τουρκοκύπριους, πλημμυρίζουν την επικαιρότητα, προκαλώντας σάλο, εσείς γιατί ασχολείστε με τρίχες; Μήπως για να μη χαλάσει η "χημεία" της επαναπροσέγγισης (σας); Τι σκοπιμότητες εξυπηρετείτε;

nekatomenos είπε...

Κωνσταντίνε,
Οι εκτελέσεις Ε/Κ που Τ/Κ τζαι το αντίστροφο δεν είναι κάτι που εμάθαμε τωρά πως έγινε. Οι "αποκαλύψεις" απλώς επιβεβαιώνουν τούτο που εξέραμε για χρόνια. Αν μη τι άλλο τούτες οι αποκαλύψεις τονίζουν την ανάγκη διευθέτησης του Κυπριακού. Τζαι εν ξέρω τι εικόνα έσιεις εσύ για το ΑΚΕΛ τζαι ούτε ξέρω που θα εστέκετουν το ΑΚΕΛ στο θέμα, αλλά για μένα, σαν μη-ΑΚΕΛικού τούτο συμπεριλαμβάνει *τζαι* ξεκαθάρισμα ευθυνών για βιαιότητες τζαι δολοφονίες τζαι την παραπομπή των ενόχων στην δικαιοσύνη.

Τζαι η δημοκρατία τζαι η σωστή ενημέρωση απέναντι στην χειραγώγηση των φόβων του κόσμου που ανεύθυνους πολιτικούς οι οποίοι καλύπτουν την αποτυχία τους με εκφοβισμό δεν είναι τρίχες. Είναι ΕΞΙΣΟΥ σοβαρό θέμα με τα εγκλήματα πολέμου του 1967-74.

Μιχάλης είπε...

Κωνσταντίνε

Το ότι μου λες ότι εκφράζω τον σταλινισμό, δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα του τι είναι σταλινισμός και προσπαθείς να αποφύγεις το ερώτημα.

Δεν απαντάς επίσης στο αν θα πρέπει να λέμε ψέματα και να μένουμε εκτεθειμένοι σε μια προσπάθεια να ενοχοποιούμε τον οποιονδήποτε, ακόμα και την Τουρκία και να γινόμαστε ρεζίλι.
Εκτός και αν θεωρείς ότι το να μένουμε εκτεθειμένοι είναι τρίχες.

Πολύ σωστά σου είπε ο Νεκατωμένος ότι αυτά που έρχονται στην επιφάνεια σε σχέση με τις δολοφονίες και τους αγνοούμενους δεν είναι κάτι νέο.
Μπορεί εσύ να τα ακούς για πρώτη φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα γνωστοποιούνται.

Επομένως αγαπητέ μου το ερώτημα για τις σκοπιμότητες πρέπει να το απευθύνεις στον εαυτό σου και σε όσους έχετε τις ίδιες ιδέες.
Ποιες σκοπιμότητες έχετε λοιπόν στο να λέτε συνέχεια ψέματα;

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Αποφεύγεις να τοποθετηθείς στα μείζονα και πιάνεσαι από θέματα ελάσσονος σημασίας. Αυτή είναι η προτεραιότητα; Ότι κάποιοι "παρεξήγησαν" τους σφγαείς του Ελληνισμού Τούρκους, που σκούπιζαν... φύκια; Δεν αντιλαμβάνεσαι το γελοίον του πράγματος; Γιατί αποφεύγεις να καυτηριάσεις τη γενοκτονία που συντελέστηκε εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου το 1974; Γιατί συμμετέχεις σε μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξωραϊσμού της εικόνας των Τούρκων, όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για σφαγές κατά των Ελλήνων; Αλήθεια, γιατί δεν κάνεις μια ανάρτηση για τους πέντε ταυτοποιημένους εκτελεσθέντες; Γιατί δεν προτρέπεις την κυβέρνηση της χώρας σου να προσφύγει στη Χάγη; Αν ναι, θα χαλάσει η σούπα της "επαναπροσέγγισης". Εδώ αν οι σφαγείς ήταν Έλληνες, θα είχατε "λυσσάξει" και θα είχατε κηρύξει πόλεμο.

Το ζητούμενο είναι μια στοιχειώδης έστω εθνική συνείδηση από εσάς τους αριστερούς...

Σταλινισμός: βία κατά αθώων, γκουλάγκ (20.000.000 νεκροί, μεταξύ των και πολλοί Έλληνες...), μέθοδοι που θεωρήθηκαν "αναγκαίες" για την εφαρμογή της δικτατορίας του προλεταριάτου. Που με τη σειρά του σημαίνει απόλυτος συγκεντρωτισμός, συστηματική παρακολούθηση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων από στυγνούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, διωγμοί μέχρι φυσικής εξόντωσης των αντιφρονούντων (στην Κύπρο αρχίσατε ήδη με συλλήψεις, φωτογραφήσεις και φακελώματα...) και άλλα πολλά όχι και τόσο "κολακευτικά" για τους φορείς αυτών των ιδεών.

Κύπρος: κομμουνιστική (άκρως ανθελληνική) κυβέρνηση, εν έτει 2009! Τόσο "προχωρημένοι"! Στο ίδιο club με Κούβα, Βόρεια Κορέα, Κίνα (αυτοί τουλάχιστον σιγά-σιγά αλλάζουν) και Βιετνάμ! Τα συγχαρητήριά μας!

Μιχάλης είπε...

Κωνσταντίνε

Όσοι θεωρούν ότι είναι οι μόνοι πατριώτες και οι υπόλοιποι (που δεν συμφωνούν μαζί τους) δεν είναι πατριώτες, πέφτουν σε γκάφες.

Όπως ξέρεις κάνω αναρτήσεις κάθε τέλος της εβδομάδας.
Και το θέμα των ταυτοποιημένων λειψάνων τόσο του Γ. Παπαγιάννη όσο και της οικογένειας Μέτζη ήρθαν στην δημοσιότητα την Κυριακή το πρωί.

Ωστόσο, εγώ που συμμετέχω σε μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξωραϊσμού της εικόνας των Τούρκων – όπως αποφαίνεσαι με ύφος δικαστή – σήμερα το πρωί ασχολήθηκα στο ραδιόφωνο με αυτό το θέμα.
Ιδού και η απόδειξη: http://astra.mywebreview.com/index.php?pageaction=ast&modid=ShowAudio&audid=7
Όταν πατήσεις πάνω στο «Πρωινή Έκδοση» ημερ. 10/7/2008 μπορείς να ακούσεις την εκπομπή. Ήταν το πρώτο θέμα που ασχολήθηκα.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η εμπάθεια αλλά και το μίσος που φαίνεται να έχετε κάποιοι με όσους διαφωνείτε.
Και όχι μόνο αυτό αλλά και η μανία να διαστρεβλώνετε τα πάντα, να τα προσαρμόζετε στα δικά σας δεδομένα και να τα θεωρείτε ως πραγματικότητες.

Ποια σούπα της επαναπροσέγγισης θα χαλάσει βρε άνθρωπε μου;
Με ποιους γίνεται η επαναπροσέγγιση; Με τους αττίλες ή με τους τ/κύπριους που θέλουν κι αυτοί την επανένωση;
Αλλά ξέχασα, για σένα όλοι οι Τούρκοι και όλοι οι τ/κύπριοι είναι το ίδιο.

Μείνε ήσυχος και δεν λυσσάω με τίποτε, ούτε με τα εγκλήματα ε/κυπρίων.
Αλλά ξέχασα πάλι, απαγορεύεται να μιλούμε γι αυτά. Είναι ταμπού.
Σε παραπέμπω ξανά στο φιλμάκι που ΕΓΩ ετοίμασα και μιλά για τα εγκλήματα της ΤΜΤ…
Εγώ μιλώ με αποδείξεις αγαπητέ μου και με έργα αποδεικνύω ποιος είμαι.
Και δεν περιμένω από κανένα να μου δώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού.
Ούτε από σένα το ζητώ ούτε από κανένα άλλον.

Όσον αφορά τα Κόκκινα θα σε ρωτήσω: έχεις αποδείξεις ότι πράγματι οι Τούρκοι κάνουν εμβάθυνση για να κάνουν ναύσταθμο όπως λέει ο Ομήρου;
Αν ναι παρουσίασε τες για να φανεί το γελοίνο του πράγματος (όπως λες).

Σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού, λοιπόν, συμμετέχουν εκείνοι που συνειδητά διαστρεβλώνουν τις πραγματικότητες και λένε ψέματα.
Κι εγώ δεν λέω ψέματα.

Άλλωστε ότι λέω το αποδεικνύω με βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα. Διαφωνείς προς τούτο;

Δεν απαντάς όμως ως προς την ουσία της ανάρτησης. Κάποιοι συνάδελφοι μου τελούν εν αδίκω ναι ή όχι;

Όσον αφορά τον σταλινισμό θα σου πω ότι τα στοιχεία που βρήκες στο ίντερνεντ και αντίγραψες δεν είναι επαρκή.
Δεν είναι μόνο αυτά ο σταλινισμός. Είναι ολόκληρη θεωρία αλλά και πρακτική.
Ξαναδιάβασε λοιπόν και ξαναπαρουσίασε την εργασία σου…

Δεν το ήξερα ότι η Κούβα, η Β. Κορέα, η Κίνα και το Βιετνάμ είναι άκρως ανθελληνικές χώρες.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Ένα-ένα. Η αντιπαράθεση είναι οξεία, ίσως με δική μου ευθύνη, αλλά ενδιαφέρουσα. Υπόψη ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν πιστοποιητικά. Σε ελεύθερη κοινωνία ζω εγώ, στην Ελλάδα, σε ελεύθερη (με σοβαρά έστω δημοκρατικά ελλείμματα λόγω Χριστόφια) και εσύ. Διατηρώ όμως το δικαίωμα να φωνάζω ότι γράφεις πράγματα αβάσιμα.

1. Δεν ζω στην Κύπρο, οπότε δεν παρακολουθώ το σύνολο της δραστηριότητάς σου. Κρίνω αυτά που βλέπω στο blog. Και η λογική που βλέπω εδώ, είναι ανατριχιαστική. Αν όντως εξέτασες το θέμα της ΤΝΤ, άριστα έπραξες και ως Έλληνας και εγώ, όπως και εσύ, σε συγχαίρω.

2. Ναι, για μένα όλοι οι Τούρκοι και όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι το ίδιο. Το ίδιο και το αυτό. Εδώ, έχεις απόλυτο δίκιο για το τι πιστεύω. Σου επιστώ την προσοχή: η διεθνιστική σου λογική, εδώ σε οδηγεί σε ουτοπίες. Πολλοί εκ των εκτελεσθέντων δολοφονήθηκαν από Τουρκοκύπριους, που ακόμα ζουν στα κατεχόμενα.

3. Δεν με ενδιαφέρει αν οι Τούρκοι κάνουν εμβάθυνση για να κάνουν ναύσταθμο ή όχι. Ούτως ή άλλως, "στρατιωτικοποιούν" (επέτρεψέ μου να γίνω και λίγο γλωσσοπλάστης) τα κατεχόμενα συνεχώς.

4. Μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου, είναι μέγα σφάλμα. Κανείς δεν αντιγράφει (από που αντέγραψα, τι είναι τόσο δύσκολο να επισημανθεί;), συζήτηση γίνεται, με ανταλλαγή στοιχείων. Εγώ προσωπικά, είμαι αυτόφωτος. Το να προβοκάρεις το συνομιλητή σου, είναι άθλιο ως μέθοδος και ίδιον ανθρώπων εμπαθών και ανελεύθερων. Δεν σου αξίζει, φαίνεσαι μορφωμένο παιδί. Αφού λοιπόν δεν ξέρω εγώ τι είναι ο (ουμανιστικός κατά τη γνώμη σου;) σταλινισμός, γιατί δεν μου λες τι είναι, έτσι για να μάθω τι είναι αυτό που καταδικάζει η ανθρωπότητα και το εξισώνει με το ναζισμό;

5. Είναι πολύ άσχημη η εικόνα ενός δημοσιογράφου, που καταφέρεται συνεχώς εναντίον συναδέλφων του. Ζητείται ένα μίνιμουμ συντεχνιακής αντίληψης... Τι αριστερός είσαι; Αυτό που κάνεις, είναι, επίτρεψέ μου εδω να σε κρίνω σκληρά, τουλάχιστον αισχρό. Σε άλλα μέρη θα είχες καταστήσει εαυτόν αποσυνάγωγο επαγγελματικά, κοινώς θα είχες απομονωθεί.

Ο καθένας κρίνεται γι΄αυτά που λέει, όμως η συστηματική πολεμική κατά συναδέλφων, ως πρακτική είναι πολύ άσχημη, γλοιώδης θα έλεγα. Και απ' ό,τι βλέπω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, είσαι ο μόνος που το κάνει. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο σε άλλα κυπριακά blogs. Αν υπάρχει, είναι καταδικαστέο.

Δεν κάνω μάθημα δεοντολογίας σε κανέναν. Απλά εκφράζω την αγανάκτησή μου για ανοίκειες πρακτικές, στο βωμό του πολιτικού συμφέροντος και μέσα από ένα πρίσμα ακραίου ιδεολογικοπολιτικού δογματισμού. Κάνε την αυτοκριτική σου: μήπως είσαι λίγο ακραίος; Λίγο έστω;

Το πολιτικό πρόβλημα αφορά σε όλους μας, όχι μόνο σε σένα. Και όσοι ιδεολογικοπολιτικά διαφέρουν από σένα, δεν είναι απαραίτητα "αντιδραστικοί" που πρέπει να μεταχθούν στα... γκουλάγκ! Κάπως έτσι ξεκίνησε και η κυβέρνηση Χριστόφια να παραφέρεται.

Λοιπόν, ξανασκέψου το, ίσως σε ό,τι (σκληρό αλλά φιλικό, γιατί δεν σε γνωρίζω και είμαι σίγουρος ότι είσαι καλό πρόσωπο) λέω, να υπάρχει και μια άλλη λογική. Δεν σου λέω να την υιοθετήσεις, απλά εξοικειώσου με αυτήν.

Οφείλω να ανγνωρίσω ότι μιλάς θαρραλέα και επωνύμως. Όμως αυτό δεν σε αποτρέπει από λάθη. Πάντα φιλικά και με σεβασμό στην άποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Κάτι τελευταίο: η Κίνα, είναι χώρα φιλελληνική. Κρίμα για τα τόσα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά ελλείμματά της. Για την κομμουνιστική και απομονωμένη Βόρεια Κορέα, όπου εκτελούν αιχμαλώτους (εχθρούς του λαού") σε γεμάτα στάδια για παραδειγματισμό και όπου όλος ο πληθυσμός δεινοπαθεί και λιμοκτονεί στο όνομα της δικτατορίας του προλεταριάτου, δεν δίνω δεκάρα. Εσύ; Τι άποψη έχεις για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας;

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Οφείλω να σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και για την ανοχή σου στο οξύ της κριτικής μου. Φιλικά πάντα.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος 1

Η συζήτηση αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα.
Ας τα πάρω κι εγώ ένα – ένα και οπλίσου με υπομονή διότι σχολιάζω σημείο προς σημείο:

Ο καθένας δικαιούται να γράφει ότι θέλει, αρκεί να γράφει τεκμηριωμένα.
Και δεν πιστεύω να αμφισβητείς ότι αυτό κάνω, παραθέτω τα σχετικά για ότι γράφω.
Επομένως το αν γράφω αβάσιμα ή όχι φαίνεται από το τι παραθέτω.

Παρόλο που δεν είναι του χαρακτήρα μου, δεν με ενοχλούν οι οξείες συζητήσεις. Αρκεί να έχουν ουσία.

1. Επέτρεψε μου να πω ότι όταν κάποιος δεν ζει σε ένα τόπο, είναι δύσκολο να έχει όλες τις προσλαμβάνουσες διαστάσεις της ζωής εκείνου του τόπου.
Όμως πως γίνεται να βλέπεις εδώ πράγματα ανατριχιαστικά αλλά να με συγχαίρεις από την άλλη, εμένα μου φαίνεται αντίφαση.
Αν παρακολουθήσεις τα προηγούμενα θέματα μου θα δεις ότι ασχολούμαι πολύ σοβαρά με την ιστορία της Κύπρου.
Και ναι, έκανα ένα ντοκιμαντέρ για την ΤΜΤ (και όχι ΤΝΤ) το οποίο μπορείς να το δεις και να κρίνεις..

2. Μιλάς για τη διεθνιστική μου λογική. Άποψη μου είναι ότι η απλή (χωρίς επίθετο μπροστά) λέει ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Στο ντοκιμαντέρ θα δεις τ/κύπριους να εναντιώνονται στην ΤΜΤ, θα δεις τον τ/κύπριο Καβάζογλου και τον ε/κύπριο Μισιαούλη να είναι νεκροί και αγκαλιασμένοι.
Βλέπεις δεν είναι όλα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά έχουμε πρακτικά αποτελέσματα. Άρα προτιμώ να βλέπω τις πραγματικότητες που μπορεί για σένα να είναι ουτοπίες, όμως είναι υπαρκτά γεγονότα.
Σαφώς και πολλοί από τους εκτελεσθέντες δολοφονήθηκαν από τ/κύπριους. Από τ/κύπριους εκτελέστηκαν και τ/κύπριοι και ε/κύπριοι.
Αλλά από την άλλη από ε/κύπριους εκτελέστηκαν ε/κύπριοι και τ/κύπριοι.
Ακόμα, πολλοί ε/κύπριοι σώθηκαν από τ/κύπριους και πολλοί τ/κύπριοι σώθηκαν από ε/κύπριους.
Αυτά θα τα διαγράψουμε;
Γιατί να μην αναγνωρίζουμε το τι γίνεται;

Από την άλλη, αν όλοι οι Τούρκοι είναι το ίδιο, αυτόματα θα πρέπει και όλοι οι Έλληνες να είναι το ίδιο. Τότε πως διαφωνούμε δύο Έλληνες μεταξύ μας;

3. Οι κατοχικές αρχές δεν στρατικοποιούν τα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη στρατικοποίηση στα κατεχόμενα.
Αλλά πως γίνεται φίλε μου από τη μια να επιμένεις ότι οι πληροφορίες μιλούν για εμβάθυνση, να με κατηγορείς ότι υπερασπίζομαι τους Τούρκους και στο τέλος να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει αν οι Τούρκοι κάνουν εμβάθυνση;

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος 2

4. Δεν υποτιμώ κανένα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αν υποτιμούσα οποιονδήποτε δεν θα του έδινα σημασία.
Ωστόσο δεν μπορώ να μην σημειώσω την ισοπεδωτική αντίληψη που διατυπώνεις. Προηγουμένως έβαλες όλους τους Τούρκους και τ/κύπριους στο ίδιο τσουβάλι, τώρα βγάζεις το συμπέρασμα ότι μπορεί να υποστηρίζω ότι ο σταλινισμός είναι ουμανιστικός!
Σημείωσα προηγουμένως ότι ο σταλινισμός δεν είναι μόνο τα γκούλαγκ ούτε το ότι μπορεί να εξισώνεται με το ναζισμό. Είπα ότι έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο, δηλαδή έχει και κάτι άλλο εκτός από αυτό που φαίνεται επιφανειακά. Και για να συζητήσουμε το φαινόμενο Στάλιν είναι μεγάλη υπόθεση, δεν μπορεί να γίνει σε ένα μπλογκ.
Και για να σε καθησυχάσω, έχω τόση σχέση με τον σταλινισμό όση μπορεί να έχεις εσύ με το Ισλάμ!

5. Λες ότι δεν παρακολουθείς τα της Κύπρου, τα μπλογκς κλπ. Ωστόσο και πάλι βγάζεις το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι καταφέρομαι συνεχώς εναντίον συναδέλφων μου. Μα, η μόνη ανάρτηση μου με τέτοιο περιεχόμενο είναι αυτή που βρίσκεσαι τώρα. Που είδες το «συνεχώς»;
Αλλά για ρίξε μια ματιά στις εφημερίδες, άκουσε συγκεκριμένες εκπομπές για να δεις τις γράφουν και τι λένε δημοσιογράφοι για δημοσιογράφους.
Ήδη σε αυτή την ανάρτηση αναφέρομαι σε επικρίσεις δημοσιογράφων εναντίον άλλης συναδέλφου.
Γιατί πάλι είδες τη μια πλευρά;
Και αυτά όλα αντιλαμβάνεσαι, δεν έχουν να κάνουν με συντεχνιακή αντίληψη, είναι θέμα πολιτικών απόψεων και συμπεριφορών.
Επομένως αγαπητέ μου φίλε τα συμπεράσματα σου περί γλοιώδους και άσχημης πρακτικής αλλά και το ότι είμαι ο μόνος που το κάνω είναι και πάλι αυθαίρετος.
Εξάλλου δεν έκανα προσωπική επίθεση σε κανένα. Θέσεις και απόψεις σχολίασα.
Και διερωτώμαι αν είμαι εγώ ακραίος, τι είναι οι άλλοι που συνοδεύουν κάθε φράση για κάποιον συνάδελφο τους με 15 χαρακτηρισμούς σε κάθε φράση.

Αλλά γιατί κάνεις ότι παραξενεύεσαι, στην Ελλάδα αυτά τα φαινόμενα είναι ανύπαρκτα;

Μα πού είδες να αποκαλώ αντιδραστικούς όσους διαφωνούν μαζί μου στο κυπριακό; Μα πραγματικά θα μας τρελάνεις φίλε μου.
Εγώ αντιτάσσω τις πολιτικές θέσεις σε πολιτικές θέσεις.
Και διερωτώμαι πως μου αποδίδεις προθέσεις, όταν εσύ λίγο πολύ αντί να απαντήσεις σε όσα έγραψα, με αποκάλεσες λίγο πολύ φιλότουρκο.
Μου είπες ότι δεν ασχολούμαι με το θέμα των δολοφονιών και μου απέδωσες σκοπιμότητες αλλά όπως είδες δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος 3

Φίλε μου, σε πληροφορώ ότι όσα λέω και όσα γράφω τα σκέφτομαι δυο και τρεις φορές. Ίσως να ενοχλεί το ότι λέω τις πραγματικότητες και αυτό το κατανοώ. Και όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω.
Και κυρίως δεν μιλώ και δεν γράφω ποτέ για κάτι που δεν γνωρίζω.

Σε καμιά περίπτωση είπα ότι η Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα από αυτές που ανάφερες είναι ανθελληνική ή φιλελληνική. Σχολίασα με σκωπτικό τρόπο αυτό που έγραψες.
Και να σε πληροφορήσω επίσης ότι δεν τρέφω καμία εκτίμηση για καμία από τις χώρες που αναφέρεσαι. Ελπίζω αυτό να σε καλύπτει.

Οι ευχαριστίες δεν χρειάζονται.
Το μπλογκ είναι ανοικτό για σχόλια από τον οποιονδήποτε.
Και είναι τόσο ανεκτικό που ανέχεται κι εκείνους που βρίζουν τον ιδιοκτήτη του ή προσπαθούν να του χαλάσουν τη συζήτηση με πράγματα άσχετα και προκλητικά.
Ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα ποστ και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Να είσαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Έχεις άντερα. Αυτό είναι καλό. Μια τελευταία απάντηση, για να μη κουραστούν και οι επισκέπτες του blog σου με δική μου μάλιστα υπαιτιότητα.

1. Δεν είπα ότι δεν γράφεις τεκμηριωμένα για το θέμα που ανάρτησες. Όμως, είναι ελάσσονος σημασίας σε σχέση με αυτά που τρέχουν, κάτι που εγείρει υποψίες για τακτική πολιτικού αποπροσανατολισμού. Προέχει να σηκωθεί το θέμα με τους Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τον Αττίλα.

2. Ούτε εγώ βάζω στο τσουβάλι όλους, στη βάση μιας επικίνδυνης γενίκευσης που θέλει όλους όσους έχουν μια κοινή καταγωγή, να είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. Όμως, η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων έχει τεράστιες και καταλυτικές ευθύνες για τα όσα συνέβησαν στο νησί. Έπαιξαν το παιχνίδι των Άγγλων στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα (αν και κανείς δεν στράφηκε, αρχικά τουλάχιστον, εναντίον τους), ακολούθησαν δικό τους (εθνοτικό) δρόμο (εδώ ομολογώ ότι φταίνε πολύ ο Μακάριος και οι αψυχολόγητες ενέργειές του με την ετσιθελική αλλαγή συνταγματικών άρθρων) και σιγοντάρησαν ανοικτά την εισβολή. Στη διάρκειά της, συμμετείχαν ενθέρμως στο μακελειό.

3. Γράφεις ότι "οι κατοχικές αρχές δεν στρατικοποιούν τα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη στρατικοποίηση στα κατεχόμενα." Αυτό που λες αγγίζει τα όρια της αφέλειας (επίτρεψέ μου) και έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες του ελληνικού Τύπου. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμμένεις να χρεώνεις καλές προθέσεις στους Τουρκοκύπριους. Οι Τούρκοι στρατικοποιούν και εποικίζουν συνεχώς.

4. Για να μην κουραζόμαστε, κάθε ολοκληρωτισμός είναι αιματηρός. Ο δε σταλινισμός κρίθηκε από τους ίδιους τους φορείς του, από τους ηγέτες της ΕΣΣΔ που παρέλαβαν τη σκυτάλη από τον αιμοσταγή "πατερούλη". Νικήτα Χρούστσεφ, πρώτος και καλύτερος. Έχω χιλιάδες σελίδων στοιχεία για τα όσα δεινά υπέστη ο Ελληνισμός της ΕΣΣΔ, μεταξύ άλλων εθνοτήτων, από τον παρανοϊκό και ψυχοπαθή Στάλιν. Οι δε αριθμοί των εκτελεσμένων και των εκτοπισμένων, μιλά γενικότερα από μόνος του.

Εσύ ένας νέος άνθρωπος, δεν πρέπει (άποψη εκφράζω) να υπερασπίζεσαι την "κόκκινη" απανθρωπιά. Το σφυροδρέπανο και η σβάστικα, δεν διαφέρουν σε τίποτα απολύτως. Σε τίποτα. Στη δε Ελλάδα, τα πληρώσαμε και τα δύο πολύ ακριβά.

5. Αυτό που σου θέτω, όσον αφορά στην αντιπαράθεσή σου με τους συναδέλφους σου, είναι το σωστό (κατ' εμέ) και το ιδεατό (κατ' εμέ). Αν εκφράζεται και από άλλους αυτή η λογική, δεν το γνωρίζω. Όπως και να έχει όμως, με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Η αξιοπρέπεια ενός κλάδου, είναι υπόθεση όλων των επαγγελματιών του. Οι συγκρούσεις, καθιστούν τον κλάδο συνολικά αναξιόπιστο στα μάτια του κόσμου. Ο κόσμος, εξάλλου, σας κρίνει όλους.

6. Η απάντησή σου για τις "ερυθρές λαϊκές δημοκρατίες" που προανέφερα, με καλύπτει όντως απόλυτα.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος

Σχολιάζω όσο πιο σύντομα μπορώ:

Βλέπω ότι σιγά σιγά με τη συζήτηση κάπου αρχίζουμε και καταλήγουμε ή βρίσκουμε κοινές συνισταμένες.

1. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι όσα γράφω (ή έστω τα περισσότερα) είναι τεκμηριωμένα.
Για να αναγκαστώ να γράψω όσα έγραψα πάει να πει ότι το θέμα αυτό δεν είναι καθόλου ελάσσονος σημασίας. Εδώ και ένα χρόνο εδώ ασχολούνται όλοι με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, το θέμα το λιμανιού των Κοκκίνων «έπαιζε» για μια βδομάδα πρώτο θέμα στα κανάλια.
Ίσως το ότι δεν κατοικείς εδώ και ότι δεν παρακολουθείς στενά τα πράγματα να σε οδηγεί στα συμπεράσματα που βγάζεις.
Επομένως αν είναι θέμα που αποπροσανατολίζει, αυτοί που αποπροσανατολίζουν πρέπει να είναι τα ΜΜΕ που το παίζουν πρώτο θέμα τόσες μέρες.
Όσον αφορά το θέμα των εκτελεσμένων ε/κυπρίων, από το 2005 που άρχισαν οι εκταφές και οι ταυτοποιήσεις έχουμε συχνά τέτοιες ιστορίες. Επομένως δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για μας εδώ. Αν αναδείχθηκε πρώτο θέμα τώρα είναι διότι – και πίστεψε με – λόγο των διακοπών δεν υπάρχουν «δυνατά» θέματα.

2. Είναι ένα θέμα οι ευθύνες της ηγεσίας των τ/κυπρίων και όσων την ακολουθούσαν και την ακολουθούν και άλλο το ότι είναι όλοι το ίδιο (διότι αυτό έλεγες στην αρχή). Χαίρομαι και πάλι διότι κάνεις το διαχωρισμό.
Για τις ευθύνες λοιπόν της τ/κυπριακής ηγεσίας φαίνεται ότι δεν διαφωνούμε.
Όπως δεν διαφωνούμε και για τις ευθύνες της ε/κυπριακής ηγεσίας.
Ναι , η τ/κυπριακή ηγεσία έπαιξε συγκεκριμένο ρόλο την περίοδο της ΕΟΚΑ. Όμως είναι λάθος να θεωρούμε ότι γι αυτό το ρόλο είναι άμοιρη ευθυνών η (τότε) ε/κυπριακή ηγεσία. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Μπορούσαν να γίνουν άλλοι χειρισμοί.

3. Δεν είμαι καθόλου αφελής. Άλλο είναι η στρατικοποίηση και άλλο ο εποικισμός. Πηγαίνω συχνά στα κατεχόμενα και έχω ιδίαν άποψη για το θέμα.
Και αυτό που λέω δεν έχει να κάνει τίποτε με καλές προθέσεις. Πώς να το κάνουμε, δεν υπάρχει χώρος για άλλα στρατόπεδα ρε φίλε.

4. Εμ, γι αυτό σου λέω ότι ο σταλινισμός είναι ολόκληρη θεωρία και πρακτική και δεν είναι μόνο τα γκουλάγκ.
Το τι έχει προκαλέσει σε διάφορους λαούς είναι επίσης γνωστό και όποιος το υποστηρίξει σίγουρα δεν πρέπει να έχει σώας τα φρένας.
Και στους Έλληνες να μην έκανε τίποτε, πάλι καταδικαστέο θα ήταν.

Συνεπεία όσων είπα και όσων λέω, δεν μπορώ να καταλάβω πού με βλέπεις να υπερασπίζομαι την «κόκκινη» απανθρωπιά!

5. Ότι είχα να πω το είπα, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω.

6. Και πάλι χαίρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Όπως βλέπεις, ο διάλογος, ακόμα και ο οξύς διάλογος, κάπου βγάζει.

Όλα εντάξει, δεν θα συμφωνήσω μόνο με τη λογική του ότι "αν αναδείχθηκε πρώτο θέμα τώρα είναι διότι – και πίστεψε με – λόγο των διακοπών δεν υπάρχουν «δυνατά» θέματα." Αυτό, εμένα τουλάχιστον μου ακούγεται πολύ κυνικό και ως επιχείρημα, το απορρίπτω.

Από εκεί και πέρα: για τους Τούρκους μιλιταριστές, υπάρχει πάντα χώρος για νέα στρατόπεδα, άσχετα αν κάποιοι νοήμονες Τουρκοκύπριοι (υπάρχουν και αυτοί), αντιδρούν (βλέπουν να χάνουν την πατρίδα τους, από τα ίδια τους τα λάθη).

Και κάτι τελευταίο: αν επικρίνεις τον ολοκληρωτισμό, ίσως θα ήταν καιρός να επικρίνεις και τις μάλλον "ανορθόδοξες" μεθόδους που φάινεται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Χριστόφια.

Ας μη ξεχνούν κάποιοι Κύπριοι φίλοι ότι πλέον η χώρα τους ανήκει στην ΕΕ και καλό θα ήταν να μη φτάσει εκεί η Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορούμενη στα ευρωπαϊκά όργανα για "συλλήψεις" (ό,τι και να φώναζαν κάποιοι), "φωτογραφήσεις" και γενικότερα διώξεις πολιτικών αντιπάλων...

Η ελευθερία της πολιτικής δράσης, όπως αυτή και να χαρακτηρίζεται, είναι απόλυτα κατοχυρωμένη στην ΕΕ.

Ευχαριστώ.

nekatomenos είπε...

Δεν έχω κάτι να προσθέσω στη συζήτηση μεταξύ του Μιχάλη τζαι του Κωνσταντίνου. Θέλω μόνο να πω οτι να που τελικά, όπως είπε τζαι ο Κωνσταντίνος, "ο διάλογος, ακόμα και ο οξύς διάλογος, κάπου βγάζει". Χαίρομαι όταν βλέπω να εκφράζουνται τούτες οι λεγόμενες "σκληρές" θέσεις σωστά. Έχω φίλους με τους οποίους διαφωνώ καθημερινά τζαι κάθετα, αλλά που τις συζητήσεις μαθαίνουμε κάτι [ελπίζω] τζαι οι θκυό.

Είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιοι προτιμούν αντί να συζητούν να ξιτιμάζουνται. Τζείνους να φοάσαι φίλε Κωνσταντίνε, ακόμα τζαι τζείνους που συμφωνούν μαζί σου, γιατί σημασία δεν έσιει μόνο το τι εκφράζουν αλλά τζαι το πώς.

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος

Φίλε μου μπορείς να διαφωνήσεις με την όποια λογική μου.
Επαναλαμβάνω, όχι μόνο ζω εδώ αλλά είμαι και μέσα στα πράγματα και ίσως κάτι ξέρω παραπάνω.

Είναι καλές οι θεωρίες αλλά υπάρχει και η πρακτική εφαρμογή.
Στα κατεχόμενα δεν υπάρχει άλλος χώρος για στρατόπεδα και αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Εξάλλου όπως σου είπα και πριν, τα κατεχόμενα είναι ήδη στρατικοποιημένα στο έπακρο.

Για το θέμα των… ανορθόδοξων μεθόδων του Χριστόφια, την άποψη μου την είπα ευθαρσώς σε αμέσως προηγούμενα ποστ και δεν θα επανέλθω.

Μιχάλης είπε...

@ nekatomenos

Αγαπητέ μου φίλε χρειάζεται δουλειά πολλή για να μάθουμε να μιλούμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και όχι να βρίζουμε.
Και λυπούμαι που θα το πω αλλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμφωνούν με τον φίλο μας τον Κωνσταντίνο δεν συζητούν αλλά βρίζουν ή παραθέτουν συνέχεια χαρακτηρισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Συμφωνώ απόλυτα με τον blogger nekatomenos. Το πως εκφράζεται κανείς, είναι πολύ σημαντικό. Έχω δει πολλούς να χάνουν το όποιο δίκιο τους και κυρίως, να αδικούν βάναυσα τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

"Τα τελευταία χρόνια, με την βοήθεια δυστυχώς Ελληνοκύπριων δημοσιογράφων, η Αγκυρα προσπαθεί να παρουσιάσει ότι τα εγκλήματα στην Κύπρο έγιναν μόνο από την ελληνική πλευρά. Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα. Οι Τούρκοι, και το 1964 και το 1974, όπου και όποτε μπορούσαν δεν άφηναν τίποτα στο πέρασμά τους..."

Αυτά γράφει σήμερα ο Μιχάλης Ιγνατίου στην "Ημερησία".

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Και ο Σάββας Ιακωβίδης στη "σημερινή":

"Αντί ο Κυβ. Εκπρόσωπος να επιδίδεται σε τυπικές διαπιστώσεις, θα έπρεπε να δηλώσει πότε η κυβέρνηση Χριστόφια θα κινηθεί νομικά διεθνώς, για να κάτσει την Τουρκία στο σκαμνί για σωρεία εγκλημάτων πολέμου κατά των Ελλήνων. Δεν θα το κάνει! Το απαγορεύουν οι Βρετανοί!"

nekatomenos είπε...

""Τα τελευταία χρόνια, με την βοήθεια δυστυχώς Ελληνοκύπριων δημοσιογράφων, η Αγκυρα προσπαθεί να παρουσιάσει ότι τα εγκλήματα στην Κύπρο έγιναν μόνο από την ελληνική πλευρά."

Μα τόσα χρόνια εν είδα Ε/Κ δημοσιογράφο να υποστηρίζει κάτι τέθκοιο. Τζαι το να λαλούμε "δεν εσκοτώσαν μόνο οι Τ/Κ" εν σημαίνει οτι αρνούμαστε τον ρόλο τους, το αντίθετο μάλιστα. Δίνει παραδείγματα ο κύριος Ιγνατίου ή ρίχνει όφτζιερες για να δημιουργήσει εντυπώσεις τζαι μετά μην τον είδατε;

Μιχάλης είπε...

@ Κωνσταντίνος

Γράφεις:

"Τα τελευταία χρόνια, με την βοήθεια δυστυχώς Ελληνοκύπριων δημοσιογράφων, η Αγκυρα προσπαθεί να παρουσιάσει ότι τα εγκλήματα στην Κύπρο έγιναν μόνο από την ελληνική πλευρά. Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα. Οι Τούρκοι, και το 1964 και το 1974, όπου και όποτε μπορούσαν δεν άφηναν τίποτα στο πέρασμά τους..."

Αυτά γράφει σήμερα ο Μιχάλης Ιγνατίου στην "Ημερησία".


Στην ανάρτηση σου 8/10/2009 8:00 μμ γράφεις για μένα:

«5. Είναι πολύ άσχημη η εικόνα ενός δημοσιογράφου, που καταφέρεται συνεχώς εναντίον συναδέλφων του. Ζητείται ένα μίνιμουμ συντεχνιακής αντίληψης... Τι αριστερός είσαι; Αυτό που κάνεις, είναι, επίτρεψέ μου εδω να σε κρίνω σκληρά, τουλάχιστον αισχρό. Σε άλλα μέρη θα είχες καταστήσει εαυτόν αποσυνάγωγο επαγγελματικά, κοινώς θα είχες απομονωθεί.

Ο καθένας κρίνεται γι΄αυτά που λέει, όμως η συστηματική πολεμική κατά συναδέλφων, ως πρακτική είναι πολύ άσχημη, γλοιώδης θα έλεγα. Και απ' ό,τι βλέπω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, είσαι ο μόνος που το κάνει. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο σε άλλα κυπριακά blogs. Αν υπάρχει, είναι καταδικαστέο.

Δεν κάνω μάθημα δεοντολογίας σε κανέναν. Απλά εκφράζω την αγανάκτησή μου για ανοίκειες πρακτικές, στο βωμό του πολιτικού συμφέροντος και μέσα από ένα πρίσμα ακραίου ιδεολογικοπολιτικού δογματισμού. Κάνε την αυτοκριτική σου: μήπως είσαι λίγο ακραίος; Λίγο έστω;».


Σου απάντησα:
«5. Λες ότι δεν παρακολουθείς τα της Κύπρου, τα μπλογκς κλπ. Ωστόσο και πάλι βγάζεις το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι καταφέρομαι συνεχώς εναντίον συναδέλφων μου. Μα, η μόνη ανάρτηση μου με τέτοιο περιεχόμενο είναι αυτή που βρίσκεσαι τώρα. Που είδες το «συνεχώς»;

Αλλά για ρίξε μια ματιά στις εφημερίδες, άκουσε συγκεκριμένες εκπομπές για να δεις τις γράφουν και τι λένε δημοσιογράφοι για δημοσιογράφους.
Ήδη σε αυτή την ανάρτηση αναφέρομαι σε επικρίσεις δημοσιογράφων εναντίον άλλης συναδέλφου.
Γιατί πάλι είδες τη μια πλευρά;
Και αυτά όλα αντιλαμβάνεσαι, δεν έχουν να κάνουν με συντεχνιακή αντίληψη, είναι θέμα πολιτικών απόψεων και συμπεριφορών.
Επομένως αγαπητέ μου φίλε τα συμπεράσματα σου περί γλοιώδους και άσχημης πρακτικής αλλά και το ότι είμαι ο μόνος που το κάνω είναι και πάλι αυθαίρετος.
Εξάλλου δεν έκανα προσωπική επίθεση σε κανένα. Θέσεις και απόψεις σχολίασα.
Και διερωτώμαι αν είμαι εγώ ακραίος, τι είναι οι άλλοι που συνοδεύουν κάθε φράση για κάποιον συνάδελφο τους με 15 χαρακτηρισμούς σε κάθε φράση.

Αλλά γιατί κάνεις ότι παραξενεύεσαι, στην Ελλάδα αυτά τα φαινόμενα είναι ανύπαρκτα;».


Τώρα παραθέτεις ένα απόσπασμα από τον Μ. Ιγνατίου που αποδεικνύει ακριβώς αυτό που λέω, κυρίως η παράγραφος 2 της απάντησης μου αποδεικνύει του λόγου το αληθές και επιβεβαιώνονται από το απόσπασμα του Ιγνατίου.

Αυτό που κάνει ο Ιγνατίου είναι και αντιδεοντολογικό και ΨΕΥΔΕΣ!
Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Νεκατωμένος, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ε/κύπριος δημοσιογράφος που να υποστήριξε ποτέ αυτά που λέει ο Ιγνατίου.
Πρόκειται για μια ΑΙΣΧΡΗ συκοφαντία εναντίον συναδέλφων του.
Εντελώς ατεκμηρίωτα και χωρίς κανένα στοιχείο προβαίνει σε αυτή την προσβλητική αναφορά.


Σε αντίθεση με μένα που ότι είπα (και ήταν η μοναδική φορά που αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο) είναι τεκμηριωμένο.

Όσον αφορά τον Σ. Ιακωβίδη προτιμώ να μην σχολιάσω επί του παρόντος

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Δεν υιοθετώ την άποψη του Ιγνατίου. Τη θέτω υπόψη σας, στο πλαίσιο του γενικότερου προβληματισμού που αναπτύχθηκε. Αυτός υπογράφει αυτά που ισχυρίζεται.

Εγώ, όπως θα διαπίστωσες Μιχάλη, δεν τη σχολίασα την άποψη του Ιγνατίου. Παραμένω αμετακίνητος στην άποψή μου περί ανάλογων καταγγελιών εκατέρωθεν. Πάντως, ενοχλήθηκες... Να περιμένεις όμως να ενοχλούνται και οι άλλοι, όταν εσύ συμπεριφέρεσαι αναλόγως.

Παπαγάλος δεν γίνομαι εγώ κανενός. Αλλού αυτά. Μου είναι εξίσου απεχθείς οι "καλοί αγωγοί" πολιτικών επιδιώξεων, απ' όπου κι αν προέρχονται "ιδεολογικά". Και δη όσοι συντάσσονται με τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου. Γιατί αυτοί, δεν πρέπει να αποκαλούνται "δημοσιογράφοι", αλλά πληρωμένες γραφίδες και κονδυλοφόροι.

Ποιοι είναι αυτοί: μα φυσικά, όσοι πουλούν ιδεολογικοπολιτική ηρωίνη "προσέγγισης" και ιστορική λήθη, "ξεχνώντας" εντέχνως τις τουρκικές θηριωδίες, αλλά και όσοι πουλούν "πατριωτισμό", την ώρα που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Λευκωσίας, που μισεί ο,τιδήποτε ελληνικό και κάθε μέρα εκτίθεται όλο και περισσότερο.

Αφετηρία της κάθε σκέψης μου είναι σε μια εποχή ισοπέδωσης των πάντων το εθνικό συμφέρον, βάσει των ανθρωπιστικών και ηθικών κανόνων που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά ενός χριστιανικού έθνους.

Μιχάλης είπε...

Κωνσταντίνε,

Ειλικρινά με εκπλήττεις!

Λες ότι ο Ιγνατίου υπογράφει αυτά που λέει. Αυτό δεν κάνω κι εγώ; Δεν υπογράφω αυτά που λέω;
Ενοχλήθηκα και ενοχλούμαι διότι από το 2004 επικρατεί ένα κλίμα πνευματικής τρομοκρατίας.
Όποιος μιλά για λύση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων. Εδώ καταντήσαμε.
Και το χειρότερο, η συγκεκριμένη πλευρά ψεύδεται, όπως ψεύδεται ο Ιγνατίου, λέγοντας πράγματα τερατώδη.

Ψέματα και ανακρίβειες λένε και κάποιοι άλλοι, όπως αυτοί που αναφέρω στην ανάρτηση. Αλλά εγώ αποδεικνύω αυτά που λέω, αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας.
Και βασικά εκείνο που κάνω, είναι να αντικρούω στην προκειμένη περίπτωση τα ψέματα τους.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ενοχλούνται κάποιοι με αυτά που λέω.
Κανονικά όμως θα πρέπει να ενοχλούνται αν λέω ψέματα και όπως αποδεικνύεται δεν λέω ψέματα.

Από την άλλη, λες ότι δεν υιοθετείς τις απόψεις του αλλά αμέσως παρακάτω με όσα λες στην ουσία συντάσσεσαι πλήρως με όσα λέει ο Ιγνατίου.

Αν έχω λάθος πες μου το.

Μιχάλης είπε...

Δεν μας είπες όμως ποιοι είναι όλοι αυτοι που αναφέρεις, έχεις παραδείγματα;

Λεμέσια είπε...

Κωνσταντίνε,
γιατί σε ενοχλεί τόσο η επαναπροσέγγιση;

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Σαφώς και υπογράφεις Μιχάλη. Και παραπάνω έγραψα ότι έχεις άντερα. Το υπογράμμισα. Γι' αυτό και μπαίνω στον κόπο να συζητήσω μαζί σου. Γιατί σε σέβομαι.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, διαφωνούμε. Προέρχομαι από αλλη σχολή σκέψης. Δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω. Τα περί "πνευματικής τρομοκρατίας" που αναφέρεις, ισχύουν, μόνο που είναι από την ανάποδη. Άποψή μου. Όποιος διαφωνεί με "λύσεις" τύπου Ανάν, είναι σκοταδιστής, εθνικιστής, φασίστας, σοβινιστής, αντιδραστικός και πάει λέγοντας.

Πρόσφατα, έγινε μια απόπειρα να δικαιολογηθούν συλλήψεις, με την ηλίθια επίκληση "προ-πραξικοπηματικού" κλίματος. Αυτό, ήταν ανεύθυνο και προβοκατόρικο. Από μια παλιά και ιστορική εφημερίδα και τους δημοσιογράφους της, που εκτέλεσαν άνωθεν (κομματικές) εντολές. Κρίμα. Αντί να καταγγείλλουν τη μεθόδευση. Και πάλι όμως, οι συγκεκριμένοι δεν θα έπρεπε να καταγγελθούν από συναδέλφους τους, αλλά από τους πολίτες.

Ποιος θα κάνει πραξικόπημα ρε παιδιά; Πως; Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Βρισκόμαστε στο 2009.

Εδώ η ευθύνη βαραίνει τους τρεις πολιτικούς φορείς που συγκυβερνούν. Οι δημοσιογράφοι όφειλα, κατά τη γνώμη μου, να αρνηθούν να σιγοντάρουν την εξουσία. Ακόμα και με παραιτήσεις αν χρειαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Λεμέσια, γλυκειά μου, δεν με ενοχλεί η επαναπροσέγγιση, αλλά η άνευ όρων επαναπροσέγγιση. Ανήκω σε αυτούς που πλήρωσαν τη χούντα αλλά και το 1974 ακριβά, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Θεωρώ ότι δίνουμε συγχωροχάρτι στους Τούρκους. Η υποχωρητικότητά μας είναι μνημειώδης. Όπως σωστά σημείωσε ο Σ.Ιακωβίδης σε άρθρο του στη "σημερινή", οι Αρμένιοι κυνήγησαν και εξόντωσαν τους θύτες της γενοκτονίας του 1915. Και άλλοι λαοί έκαναν το ίδιο. Εμείς;

Οφείλουμε τουλάχιστον να προσφύγουμε στα διεθνή δικαστήρια. Δεν το κάνουμε, εδώ και 35 χρόνια, παρά την πληθώρα στοιχείων! Η δειλία των πολιτικών μας είναι παροιμιώδης! Εμείς υποχωρούμε, οι Τούρκοι δολοφονούν και πάντα αυτό θα κάνουν, όσο δεν πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Είναι απλό: έπαθε τίποτα ο Ολγκάτς; Όχι. Έπαθαν τίποτα οι δολοφόνοι των αγνοουμένων, εκ των οποίων μερικοί ζουν ανενόχλητοι στα κατεχόμενα; Όχι.

Εγώ με ποιους, γλυκειά μου, θα κάνω "επαναπροσέγγιση"; Με Τουρκοκύπριους δολοφόνους ή με τους Τούρκους εποίκους; Και θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας δολοφόνοι και έποικοι; Ποιοι είμαστε εμείς να δώσουμε συγχωροχάρτι; Έτσι, θα ασελγούσαμε στη μνήμη των νεκρών μας.

Απλά: αυτά δεν γίνονται! Το 82% δεν μπορεί να "παρακαλά" το 18%, που βαρύνεται μάλιστα με καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου.

Τι απέγινε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ; Απορώ...

Μιχάλης είπε...

Κωνσταντίνε

Και ο δικός μου σεβασμός είναι δεδομένος έστω και αν διαφωνούμε.
Σημειώνω όμως ότι απαντάς επιλεκτικά. Έτσι δεν έχω πάρει απάντηση στα όσα σου απηύθυνα προηγουμένως.

Τέλος, πάντων.
Προσωπικά μπορώ να παραθέσω σωρεία κειμένων που θεωρούν ότι όσοι θέλουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όσοι υποστηρίζουν σήμερα τις προσπάθειες του Δ. Χριστόφια, προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, ή εργάζονται για την τουρκοποίηση της Κύπρου.
Άλλωστε το απόσπασμα που ο ίδιος παράθεσες, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Θεωρώ λοιπόν ότι έχεις καθήκον να τεκμηριώσεις τα όσα λες και να παραθέσεις έστω και ένα κείμενο αρθρογράφου ή άλλου υπεύθυνου ανθρώπου που να λέει ότι όποιος δεν θέλει λύσεις τύπου Ανάν είναι σκοταδιστής, εθνικιστής, φασίστας, σοβινιστής, αντιδραστικός και πάει λέγοντας.

Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι η παραποίηση και η παρερμηνεία στοιχείων και δεδομένων.
Αναφέρομαι στην αναφορά σου περί προ-πραξικοπηματικού κλίματος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραξικόπημα. Η αναφορά αυτή έχει να κάνει με τις συνθήκες διχασμού που υπήρχαν τότε, ο διαχωρισμός του λαού σε προδότες και πατριώτες που υπήρχε τότε και τα οποία επανέρχονται σήμερα από συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων.

Κανένας δε είπε ότι θα γίνει πραξικόπημα.
Άλλα πράγματα μπορεί να γίνουν, πραξικόπημα όμως όχι.

Σε ότι αφορά αυτά που απευθύνεις στη Λεμέσια, θα σημειώσω και πάλι κάποιες αντιφάσεις σου.
Εσύ ο ίδιος απαντώντας σε μένα παραδέχθηκες ότι δεν είναι όλοι οι τ/κύπριοι το ίδιο.
Τώρα το ξεχνάς και διερωτάσαι αν θα κάνουμε επαναπροσέγγιση με τους δολοφόνους και μιλάς για συγχωροχάρτια.
Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει η ίδια ακριβώς άποψη από την άλλη πλευρά. Κάποιοι διερωτούνται αν θα κάνουν επαναπροσέγγιση με τους ε/κύρπιους δολοφόνους.
Αυτές οι συμπτώσεις απόψεων είναι που με προβληματίζουν.

Όσον αφορά την προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια, θεωρείς ότι το ότι δεν προσέφυγε καμιά κυβέρνηση, αυτό οφείλεται σε δειλιά;
Ο Σ. Ιακωβίδης μπορεί να λέει ότι θέλει.
Πρακτικά τι γίνεται;
Έχεις υπόψη σου τα ονόματα Αλόα, Σανταλάρι και Μάραθα;

Αν τα έχεις σκέψου λίγο, αν δεν τα έχεις μπορώ να σου πω τι είναι αυτά.

Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ δεν εγκαταλείφθηκε.
Μόνο που αυτό το σύνθημα δεν μπορεί να το βλέπουμε επιλεκτικά.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Η αντίδραση πολιτών, σε μια πολιτική στην οποία διαφωνούν (και η οποία εξελίσσεται ερήμην τους), δεν αποτελεί Μιχάλη δημιουργία συνθηκών διχασμού. Αυτές δημιουργούνται από επικίνδυνες και οπορτουνιστικές πολιτικές, που δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Αλλά, προβλέπονται και αυτές. Η πολιτική δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Κάτι άλλο: αντιλαμβάνομαι ότι το ΑΚΕΛ κυβερνά για πρώτη φορά και ότι λόγω της κομουνιστικής ιδεολογίας του, δεν είναι και πολύ "συμβατό" με την (αστική και άρα αντιδραστική) κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Όμως, στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία προβλέπεται και αντιπολίτευση, Μιχάλη. Ενίοτε και δομική, σκληρή αντιπολίτευση. Και τους αντιπάλους δεν τους συλλαμβάνουμε, γιατί φωνάζουν (υβριστικά έστω) συνθήματα. Αν ήταν έτσι, η μισή Ελλάδα θα ήταν έγκλειστη.

Σαφώς και δεν είναι όλοι οι Τουρκοκύπριοι το ίδιο. Υπάρχουν ανάμεσά τους και νοήμονες και μετριοπαθείς, είμαι σίγουρος.

Όμως, στις "δύσκολες" περιόδους, οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι είτε στήριξαν τους Βρετανούς αποικιοκράτες (κατά της ΕΟΚΑ) στελεχώνοντας τις δυνάμεις καταστολής, είτε έριξαν νερό στο μύλο του τουρκικού εθνικισμού, είτε στήριξαν εμπράκτως τον Αττίλα.

Κοινώς, πρόδωσαν πολλαπλώς την Κύπρο, τον αντιαποικιακό αγώνα, τους Έλληνες συμπολίτες τους, τη δεκαετία του '50, του '60 και του '70. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Αυτό είναι γεγονός, είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους, που λόγω διεθνιστικών ευαισθησιών, έχουν άλλη οπτική.

Όσο για την ταύτιση στην οποία αναφέρεσαι: δεν με απασχολεί διόλου τι λένε οι Τούρκοι εθνικιστές. Χωρίς παρεξήγηση, γιατί να μάθω τι λένε, όταν δεν σκοπεύω να συζητήσω μαζί τους; Όσο για τα όποια δεινά υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι: ευθύνονται οι ίδιοι.

Αυτοί πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αυτή έβαλαν τη στολή της αστυνομίας των αποικιοκρατών, αυτοί καταδίωξαν, βασάνισαν και σκότωσαν, χωρίς να έχει στραφεί κανείς εναντίον τους. Αυτοί προτίμησαν τους εποίκους από τους Έλληνες, αυτοί εκτελούσαν μέχρι και Έλληνες παραπληγικούς το 1974, για να μην ξεχνάμε την επικαιρότητα. Να τους πούμε και ευχαριστώ;

Δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς, εγώ πάντως ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη τελικά εννα λαλείς εσύ τις ειδήσεις στο plus tv? ή μήπως εκόπηκες λόγω του παρουσιαστικού σου;

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε,

Παρατηρώ ότι αποφεύγεις να θίξεις θέματα τα οποία θέτω και προσπαθείς να πάρεις τη συζήτηση σε άλλα θέματα.
Επικεντρώνεσαι στο θέμα των ύβρεων εναντίον του προέδρου, απομονώνοντας το από το υπόλοιπο σκηνικό.
Δεν είναι συνθήκες διχασμού το να διαχωρίζεται ο λαός σε προδότες και πατριώτες;
Δεν είναι συνθήκες διχασμού να ακούς ότι όσοι υποστηρίζουν τις συνομιλίες που γίνονται τώρα είναι βουτυροσπόνδυνλοι, οσφυοκάμπτες, υποκύπτουν στον εχθρό;

Άρα λοιπόν θα πρέπει να δούμε ολόκληρο το σκηνικό και όχι μόνο μία πτυχή του.

Η αναφορά σου στο ΑΚΕΛ και στην ασυμβατότητα της ιδεολογίας του με την αστική δημοκρατία, δείχνει και πάλι ότι σκέφτεσαι δογματικά.
Κάποιος που γνωρίζει την ιστορία του ΑΚΕΛ δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα διότι ακριβώς το ΑΚΕΛ απέδειξε ότι στήριξε και στηρίζει την κοινοβουλευτική δημοκρατία όλα τα χρόνια ύπαρξης του σε ένα τέτοιο σύστημα.

Και είναι ένα πράγμα η αντιπολίτευση και άλλο πράγμα οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες για προδοσία.

Το θέμα των τ/κυπρίων είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του και δεν μπορεί να συζητηθεί σε αυτή την ενότητα.
Ίσως κάποια στιγμή κάνω μια σχετική ανάρτηση.
Όμως για να καταλάβεις το κλίμα που επικρατούσε μέσα στην τ/κυπριακή κοινότητα μπορείς να δεις τα τρία φιλμάκια που υπάρχουν εδώ:
http://mihalismihail.blogspot.com/2009/04/blog-post_12.html

Η κάθε πλευρά έχει τις δικές της ευθύνες για ότι έγινε στην Κύπρο διότι όπως λέει και το ρητό «ένα χέρι μόνο του δεν βαράει παλαμάκια».
Αυτό όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορεί να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες της Τουρκίας για το ότι συνέβηκε, ιδιαίτερα τα τελευταία 35 χρόνια.

Μπορεί να μην σε απασχολεί καθόλου το τι λένε οι τ/κύπριοι και τούρκοι εθνικιστές. Με απασχολεί εμένα διότι βλέπω ότι η επιχειρηματολογία είναι η ίδια με αυτή των ελλήνων και ε/κυπρίων εθνικιστών που στο τέλος οδηγεί στη διχοτόμηση.

Ούτε εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ φίλε μου, αλλά δεν ξεχνώ τίποτε. Η μνήμη μου δεν είναι επιλεκτική ούτε ισοπεδωτική.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά με το plus tv δεν έχω καμία σχέση, επομένως δεν τίθεται θέμα παρουσιαστικού.

Πολύ εντυπωσιακή η παρέμβαση σου. Μπράβο.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Shερετώ Σε! (Εσύ δεν θα κάνεις διακοπές;)

Εξ αρχής να πω (ακόμα μια φορά) ότι θαυμάζω (χωρίς να ζηλεύω) την υπομονή και την επιμονή ΣΟΥ να προσπαθείς αν κάνεις διάλογο (στη βάση επιχειρημάτων και στοιχείων) με σχολιογράφους των οποίων ο λόγος και τα γραφόμενα είναι έμπλεα αφορισμών, χαρακτηρισμών, προκαταλήψεων, κολλημάτων αλλά και προσωπικών επιθέσεων σε βάρος ΣΟΥ!
Σίγουρα Κανένας ΔΕΝ πείθεται, ούτε αλλάζει κατά ένα νι ή σίγμα τις απόψεις και τοις θέσεις του, μέσα από μια διαδικτυακή συζήτηση ... Η ανωνυμία μάλιστα (την οποία ΔΕΝ κατακρίνω) φαίνεται ότι αποθρασύνει κάποιους και τους κάνει πιο εριστικούς και επιθετικούς. Τούτοι συχνά χρησιμοποιούν υποτιμητικές, απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις (συχνά απροκάλυπτα, ενίοτε και με μια δήθεν κουλτουριάρικη ευγένεια) ενάντια σε όσους έχουν ή εκφράζουν αντίθετες με τις δικές τους απόψεις. Προσπαθούν μάλιστα να μειώσουν τον συνομιλητή τους (την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστίας του) αποδίδοντας του σταλινικές νοοτροπίες (γνωστή και χιλιογλειμμένη αυτή η καραμέλα) ή έλλειψη πατριωτισμού (άλλη χιλιομασημένη τσίχλα). Όλ’ αυτά καθιστούν (ή καθορίζουν κι από την αρχή ακόμα) τέτοιες συζητήσεις, αντιπαραγωγικές, ανώφελες κι anef_ουσίας κι αντικειμένου. Ίσως κάποιες στιγμές μεμονωμένες περιπτώσεις απ’ αυτούς τους σχολιογράφους να αναγκάζονται (συνήθως όταν θέλουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση) να αναγνωρίσουν ή να αποδεχτούν (όχι φυσικά με αυτοκριτικό πνεύμα, αλλά τακτικίστικα, σκοπεύοντας κάπου), την προσωπική εντιμότητα ή τόλμη του συγκεκριμένου (μόνο) αντιφρονούντα συνομιλητή τους - λενε ας πούμεν γι’ αυτόν, (μετά που ΤΟΝ αμφισβήτησαν έντονα και ουκ ολίγας φορές), ότι “έχει άντερα” ... Δεν παύουν όμως να επανέρχονται ξανά και ξανά με γενικότερες αφοριστικές τοποθετήσεις (και χωρίς καθόλου τεκμηρίωση) να κατασυκοφαντούν, πρώτα και κύρια τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο της Αριστεράς στον οποίο πιθανό να κινείται πολιτικά – βκάλλουν σπυρούθκια φαίνεται άμα ακούν για την Αριστερά! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η συζήτηση επί της ουσίας ή με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων... Τα δικά τους θέλουν να πουν ... Ηδονίζονται ν’ ακούν τους εαυτούς τους να μιλούν με αντικομμουνιστικές κορώνες και να διανέμουν πέρα-δώθε πιστοποιητικά πατριωτισμού!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου σκέψης αυτών των ανθρώπων και αντιμετώπισης απόμερους τους της αντίθετης άποψης είναι και η πιο κάτω ρήση: “ Όσο για την ταύτιση στην οποία αναφέρεσαι: δεν με απασχολεί διόλου τι λένε οι Τούρκοι εθνικιστές. Χωρίς παρεξήγηση, γιατί να μάθω τι λένε, όταν δεν σκοπεύω να συζητήσω μαζί τους; Όσο για τα όποια δεινά υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι: ευθύνονται οι ίδιοι.” [Ούτε μαζί σου Μιχάλη ή με τον οποιοδήποτε διαφωνεί μαζί του, έχει διάθεση να μάθει τι λέει ή τι σκέφτεται, γιατί στο τέλος της ημέρας αδιαφορεί να κάνει ουσιαστική συζήτηση!!! Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να πει τα δικά ΤΟΥ! Και καλό είναι κάποια στιγμή να μελετήσουμε και να αναλύσουμε το ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο αλλά και τη ψυχολογική συνιστάμενη αυτού το φαινομένου].

Πάντοτε ήμουν (και εξακολουθώ σε κάποιο βαθμό να είμαι ακόμα) θιασώτης της θέσης ότι οι όποιες τοποθετήσεις όσο ακραίες, παρατραβηγμένες και εθνικιστικές κι αν είναι, ΠΡΕΠΕΙ να σχολιάζονται ή/και να απαντιούνται! Μας διαβάζουν και τρίτοι (που ίσως να μην έχουν τις γνώσεις και τα βιώματα – να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, τον βίο και την πολιτεία ζώντων και αποθανόντων πολιτικών και ιστορικών παραγόντων) και για να σχηματίζουν ολοκληρωμένη θέση για κάτι ΠΡΕΠΕΙ να προβάλλεται και η άλλη άποψη! Να δίνονται απαντήσεις ακόμα και για τα φαιδρά και τα αυτονόητα!
Όμως από την άλλη προβληματίζομαι (σοβαρά πλέον), αν μ’ αυτόν τον τρόπο δεν δίνουμε υπόσταση και κύρος σε βλάκες, ηλίθιους, εμπαθείς και περιθωριακούς ...

Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/8/2009 – 12:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μιχάλη
Επειδή συνεχώς αναφέρνεις τις μαρτυρίες Λάζαρου Σκαλιστή για το προδοτικό εγκληματικό πραξικόπημα που επεσώρευσε τα μεγαλύτερα δεινα στην Κύπρο έχουμε καθήκον και εγώ ιδίως σαν πρώην ανώτατο μέλος του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ να υπερασπιστούμε ενα γενναίο μάρτυρα που υπηρέτησε με αυταπάρνηση το ΑΚΕΛ, και το γεγονός οτι έχει γιό αγνοούμενο όντας μέλος ΚΕ ΑΚΕΛ που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμο το λιγότερο είναι ντροπή και ασέβεια με τόν ειρωνικό και επαίσχυντο που αναφέρεστε στο όνομα του μ.Λάζαρου Σκαλιστή.Αλλα εσ΄θ ήσουν αγέννητος η πολύ μικρός το 1974 και αυτα πο΄θ ισχυρίζεσαι είναι παπαγαλίες αρτηριοσκληρωτικών.Είναι καλό να παρεδεχόμαστε τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική για τα λάθη μας που έγιναν και πρίν και κατα την διάρκεια του πραξικοπήματος. Ναί ήμπουνα παρών όταν ο Λάζαρος Σκαλιστής έδινε την πληροφορία ότι θα γίνη πραξικόπημα και ο μ. Εζεκίας Παπαιωάνου του είπε εννα κάτσουν πάνω δείχνοντας το μεσαίο δάκτυλο του γιατί ο σοβιετικός στόλος εν έξω που την Κύπρο.Ο Λάζαρος Σκαλιστής έκανε κριτική και αυτο δεν άρεσε,υπάρχουν γραπτά για τις μαρτυρίες του στα βιβλία του Αντρέα Ζιαρτίδη, Αντρέα Φάντη, και Παύλου Δίγκλη, διάβασε και τα βιβλία αυτά και μην παίρνεις απο αλλού πληροφορίες για να κατασυκοφαντήσεις ένα αγωνιστή του μεγέθους Λάζαρου Σκαλιστή που έδωσε ότι πολυτιμώτερο είχε για να είσαι ελεύθερος και εσύ και να γράφεις οτι σου συμφέρει η κάτι που δεν καταλαβαίνεις.Προδότες μέλη η ηγέτες απο το ΑΚΕΛ δεν πέρασαν,προδομένοι ναί. Και αποτίουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής και στον Λάζαρο Σκαλιστή και στον γιό του αλλά και σόλους τους αγωνιστές αριστερούς επώνυμους ανώνυμους και άλλους που αντισταστάθηκας στο προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Προς κ. Anef_Oriwn: ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καταλαβαίνω... Δεν σας παρεξηγώ. Έχουμε και εδώ στην Αθήνα ομοϊδεάτες σας. Συνήθως βγαίνουν έξω τα βράδια, κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από κουκούλες και τα χέρια τους μυρίζουν βενζίνη... Ξέρετε εσείς από τι.

Anef_Oriwn είπε...

Μια και μπήκα στο χορό ας πω ακόμα δυο τρεις κουβέντες:

1. Προς το συμπαθέστατο κατα τ’ άλλα Ανώνυμο Κωνσταντίνο:
“Όποιος έχει μύγα μυγιάζεται” – Εγώ (απευθυνόμενος στο Μιχάλη) μιλούσα πιο πολύ γενικότερα για να φαινόμενα των αδιεξόδων συζητήσεων (φυσικά με αφορμή τα όσα λίγο πολύ έγραψες ΕΣΥ στις παρεμβάσεις σου). Τα κείμενα σου είναι εκεί έμπλεα αφορισμών και χαρακτηρισμών... Αλλά και πριν πετεινός λαλήσαι επιβεβαιώθηκα ακόμη μια φορά – με αφορισμούς για κουκούλες κι αλλά τινά επιχειρείς να αντικρούσεις τους προβληματισμούς της πρώτης μου παρέμβασης ... Μα καλά όταν ΕΣΥ κατεβαίνεις εδώ για να χύσεις το όξος και τη χολή σου ΔΕΝ φοράς κουκούλα; Μιλάς επώνυμα; (Φυσικά ΔΕΝ ξέρω – ίσως, λέω ίσως να κρατάς και κανένα λοστό στα χέρια σου!)

**********
2. Προς Ανώνυμο 1:10 μ.μ. (αν και εκτός του θέματος ανάρτησης):

Δεν επιδιώκω να κάνω το δικηγόρο του blogοδεσπότη Μιχάλη, αλλά έχω την άποψη ότι στα κείμενα του στάθηκε μεν κριτικά στα όσα λέει ο Λάζαρος Σκαλιστής (κυρίως προσωπικές του εκτιμήσεις), αλλά δεν αναφέρθηκε σ’ αυτόν “… με ... ειρωνικό και επαίσχυντο …” και ούτε και τον “κατασυκοφάντησε” (όπως χαρακτηριστικά λες) … Μπορεί η τότε ανώτατη ηγεσία του ΑΚΕΛ να υποτίμησε τη δεδομένη στιγμή την πιθανότητα πραξικοπήματος, αλλά αυτό δεν την κάνει συνένοχη, ή δεν μπορεί να της επιμεριστούν οι ευθύνες που διάφοροι καλοθελητές και μη προσπαθούν να της αποδώσουν εκμεταλλευόμενοι το κείμενο του Λάζ. Σκαλιστή. Και μια και αναφέρεις τον Αντρέα Φάντη, μπορείς να μας πεις τι λέει ο ίδιος στα βιβλία του για το ποιοι ευθύνονται για το πραξικόπημα; Ή τι λενε (ή είπαν) συγγενείς του Λάζ. Σκαλιστή, όπως ο Χαμπής Μιχαηλίδης (αλλά και γνωστός blogger κάπου αλλού, αυτές τις μέρες), για τα συγκεκριμένα γεγονότα; Κι έχω την εντύπωση ότι φόρος τιμής αποτίεται σήμερα (από την Αριστερά) “… και στον Λάζαρο Σκαλιστή και στον γιό του αλλά και σόλους τους αγωνιστές αριστερούς επώνυμους ανώνυμους και άλλους που αντισταστάθηκας στο προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή…”.

Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/8/2009 – 2:56 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Απευθύνεσαι κ. Anef_Oriwn στον "κατά τ’ άλλα Ανώνυμο Κωνσταντίνο". Αυτό είναι το όνομά μου. Κωνσταντίνος. Ωραίο δεν είναι; Το δικό σου όνομα ποιο είναι; Γιατί χαρακτηρίζεις "ανώνυμο" κάποιον που χρησιμοποιεί όνομα; Τι φτηνές προβοκάτσιες είναι αυτές;

Αν η αντίθετη άποψη εδώ δεν είναι καλοδεχούμενη, δεν έχει παρά να το ξεκαθαρίσει αυτό ο host blogger. Και εγώ θα την κάνω αμέσως, αν δεν είμαι αρεστός. Εκείνος όμως, ο mihail, είπε το ακριβώς αντίθετο.

Εσύ τι ζόρι τραβάς ρε anef; Διαφωνείς; Καλά κάνεις! Εξηγήσου όμως όμορφα. Από που προκύπτει ότι τα κείμενά μου είναι έμπλεα αφορισμών και χαρακτηρισμών;

Στη χώρα που ζω, στην Ελλάδα, η πολιτική βία εδώ και δεκαετίες, δηλαδή από το 1974 και μετά, έχει σχεδόν αποκλειστικά αριστερό πρόσημο. 17Ν, σου λέει κάτι; Αθανασιάδης, Μομφεράτος, Μπακογιάννης, Αξαρλιάν, Ρουσσέτης, μεταξύ άλλων.

Να συνεχίσω; Και ακόμα κάποιοι "αριστεροί" σκοτώνουν μεροκαματιάρηδες αστυνομικούς, αφήνοντας παιδιά ορφανά και γυναίκες χήρες. Στο όνομα της... "προόδου"!

Μέτρα τους νεκρούς της δεξιάς και της αριστεράςαπό το '74 και μετά και θα καταλάβεις. Το ισοζύγιο είναι καταλυτικό.

Γι' αυτό κ. Anef_Oriwn, ψάξε αλλού για λοστούς. Στους φονιάδες που είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Να σου υπενθυμίσω τα ονόματά τους; Οι αδελφοί Ξηροί, ο Κουφοντίνας, ο Τζωρτζάτος, τα πρότυπά σου... Και διάφοροι άλλοι, που αναλαμβάνουν "πολιτικές ευθύνες".

Δεν γράφω για ψυχοθεραπεία, ούτε για να βγάλω τα απωθημένα μου. Αν για σένα η αντίθετη άποψη συνιστά χολή και όξος, τότε έχεις κάποιο θέμα με τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί έγιναν συλλήψεις στην Κύπρο, με πρόφαση υβριστικά συνθήματα, κάτι το οποίο με εντυπωσίασε. Οι φασιστικές λογικές διαπρέπουν φαίνεται στις τάξεις των εκεί αριστερών.

Αν μπήκες πάντως για να χαλάσεις την κουβέντα, θαρρώ πως τα κατάφερες. Αλλά, τις απαντήσεις σου θα τις πάρεις. Συστημένες "σύντροφε" anef_oriwn.

Πρόσεχε πως ανάβεις το τσιγάρο σου! Θα αρπάξουν τα χέρια σου φωτιά, είναι ποτισμένα με πετρέλαιο!

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 8/13/2009 1:10 μμ

Επέτρεψε μου να έχω αμφιβολίες αν ήσουν πράγματι παρόν στο περιστατικό με τον Λάζαρο Σκαλίστή, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Επίσης η ανωνυμία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Θα ασχοληθώ με τις ανακρίβειες που γράφεις, γεγονός που ενισχύει την υποψία μου ότι δεν έχεις καμία σχέση με τα γεγονότα.

Λες ότι αναφέρομαι συνεχώς στις μαρτυρίες του Λ. Σκαλιστή και ότι καταφέρομαι εναντίον του με ειρωνικό, ασεβή και επαίσχυντο τρόπο.
Λυπούμαι πολύ αλλά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει.
Μία και μοναδική φορά ασχολήθηκα με τον Σκαλιστή και όσοι διάβασαν τα όσα έγραψα (και εννοώ τους καλόπιστους) είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν διαπιστώσει τα ίδια με σένα.

Δεν έκανα τίποτε άλλο παρά να αποδείξω ότι σε κάποια σημεία δεν λέει την αλήθεια (και έβαλα ντοκουμέντα), γεγονός που καταδείχνει περίτρανα ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα λέει.
Αυτό δεν νομίζω να είναι ούτε ύβρης, ούτε ειρωνεία ούτε κάτι επαίσχυντο και πολύ περισσότερο δεν συκοφάντησα κανένα.

Δεν ήμουν αγέννητος το καλοκαίρι του 74 αλλά θα πρέπει να σου πω ότι το ότι μου αποδίδεις «παπαγαλίες αρτηριοσκληρωτικών» αποδεικνύει ότι ούτε εσύ ήσουν παρόν.
Διότι εγώ δεν είπα τίποτε ώστε να μου αποδίδεις παπαγαλίες, αφού το ΑΚΕΛ ποτέ δεν απάντησε στον Σκαλιστή.

Βεβαίως και θα πρέπει να γίνεται αυτοκριτική. Και έχω την εντύπωση ότι η μόνη πολιτική παράταξη και το μόνο κόμμα που έκανε αρκετές φορές αυτοκριτική, είναι το ΑΚΕΛ.

Και θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προσπαθείς να περάσεις την άποψη ότι το ΑΚΕΛ δεν σέβεται τον Σκαλιστή.

Νομίζω ότι αυτό το απόσπασμα μιλά από μόνο του:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στον Άγιο Δομέτιο το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Λάζαρου Σκαλιστή, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του σε κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες.

Στο μνημόσυνο εκφωνήθηκε ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια».

Μιχάλης είπε...

Κωνσταντίνε,

Φαίνεται ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από το τσουβάλιασμα και την ισοπέδωση.

Ο Anef_Oriwn σου άσκησε κριτική κι εσύ απαντάς ότι αν δεν είσαι καλοδεχούμενος να σου το πω.
Ο οποιοσδήποτε μπλόγκερ μπορεί να έχει την άποψη του αλλά δεν σημαίνει ότι αυτή εκφράζει τον ιδιοκτήτη του.
Πιο κάτω σωστά επισημαίνεις (το διορθώνεις) λέγοντας ότι εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.

Έχω να παρατηρήσω ότι όπως και κάποιοι άλλοι των ίδιων απόψεων με σένα κάνουν το λάθος, θεωρούν πως ότι γίνεται στην Ελλάδα γίνεται και στην Κύπρο.
Καταρχήν προσωπικά αμφισβητώ αν αυτοί που αναφέρεις είναι πράγματι αριστεροί, αλλά και να είναι, θα πρέπει να ξέρεις ότι στην Κύπρο η αριστερά ουδέποτε συμπεριφέρθηκε με τον τρόπο που αναφέρεις.
Τέτοια φαινόμενα είχαμε από μια μερίδα της δεξιάς, όχι απ’ όλη, και την πληρώσαμε με τη μισή πατρίδα μας να είναι κατεχόμενη από τους Τούρκους.

Λίγη προσοχή λοιπόν δεν βλάφτει.

Ματθίλδη είπε...

@Άνεφ,
μα να σε πουν και κουκουλοφόρο δεν περίμενα να το ακούσω!
Κωνσταντίνε, πίστεψέ με έχεις μαύρα μεσάνυχτα.Και το λέω καλοπροαίρετα.Βιάστηκες πολύ να χαρακτηρίσεις τον άνθρωπο κι είναι πολύ εύκολο να κολλάμε ταμπέλες, όταν σπεύδουμε να παρουσιαστούμε ως οι έξυπνοι και οι ξερόλες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μιχάλη
Ησουνα 9 χρονών το 1974 αφού όπως λές στο βιογραφικό σου σημείωμα γεννήθηκες το 1965.Δεν γνωρίζεις τίποτα απο την σύγχρονη ιστορία της κυπριακής τραγωδίας, εγω επειδή έζησα απο πρώτο χέρι τα γεγονότα που αφορούν τον Λάζαρο Σκαλιστή γιατί ημουνα παρών στη συζήτηση που είχε ο μ. Λάζαρος Σκαλιστής είναι 1000% αλήθειες , αλλα δεν σου συμφέρει η αντίθετη άποψη. Δεν θα σου άξιζε να γίνεις εκπρόσωπος τύπου κάποτε, .όμως θα σε ζήλευε και ο Κωσταντόπουλος της Χούντας.Σου αφιερώνω με εξαιρετική αγάπη τα λόγια του Ουμπέρτο Εκο που αναφέρει ο μ. Σκαλιστής.Εκνευρίζουμαι να παίρνω μαθήματα πατριωτισμού απο ανθρώπους που οι ίδιοι δεν έχουν εκτελέσει τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα.
Και αν αναφέρεται ο μ. Λάζαρος Σκαλιστής σε κάποια ονόματα στελεχών το το λέει γιατί είναι το μοναδικό στέλεχος ΚΕ του ΑΚΕΛ που πρόσφερε ότι πολιτιμώτερο είχε, ενω ο Μιχαηλίδης που αναφέρεται είναι γιαυτόν που διέτελεσε μέχρι πρόσφατα βουλευτής και δήλωσε ότι το 1974 ενω υπηρετούσε την θητεία του διατάχτηκε απο χουντικούς αξιωματικούς να πολεμήσει ενάντια στη Δημοκτρατία και πειθάρχησε, αλλά δε έπραξε όπως τον καταδρομέα ήρωα Αδάμου απο τον Αγιο Δομέτιο που αρνήθηκε και τον εκτέλεσαν οι χουντικοίΕίναι το μοναδικό στέλεχος μέλος ΚΕ ΑΚΕΛ που έδωσε ότι πολιτιμώτερο είχε , θυσίασε τον γιό του για τις αρχές του αλλα η τότες ηγεσία του ΑΚΕΛ διέδωσε μέ έγγραφα σόλα τα μέλη του ΑΚΕΛ παγκυπρίως ότι ειναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ,υπάρχουν σχετικά έγγραφα, μάλιστα ο νέος δημοκράτης εκόμπαζε σε τεύχος του το 1977, οτι η επαγρύπνηση του ΑΚΕΛ ανακάλυψε τον Προδότη μ.Λάζαρο Σκαλιστή ότι έδινε πληροφορίες στους εχθρούς του κόμματος, αυτα δεν είναι προς τιμή κανενός, σενα Ανθρωπο που ανάλωσε όλη του τη ζωη στο λαικό κίνημα, στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, και χαίρει σεβασμού απο όλες τις οικογένειες των παθόντων της κυπριακής τραγωδίας.
Το ότι ο Πρόεδρος Μακάριος συναντήθηκε με τον χουντικό Παπαδόπουλο ,αυτο ήταν διπλωματικό και εθιμοτυπικό, αλλα τότες το ΑΚΕΛ έπρεπε να ηγηθεί του αγώνα ενάντια στην Χούντα, όχι μέ όπλα όυτε αυτό ήταν στις σκέψεις του μ.Λάζαρου Σκαλιστή αλλα με συνεχείς κινητοποιήσεις και να είχε ολοκληρωμένο σχέδιο απο τον απρίλιο του 1967 που εγκαταστάθηκε η χούντα γιατι σκοπός της ήταν η ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη κύπρο, να είχε λέω σχέδιο αντιμετώπισης πραξικοπήματος γιατι μιλούσαν και οι πέτρες οτι θα πραγματοποιόταν.
Το ότι η πολιτεία τίμησε τον μ.Λάζαρο Σκαλιστή ήταν καθήκον της, το ίδιο θα έπραττε και ο Μαριος Καρογιάν αν ήταν Πρόεδρος η και ο Νίκος Αναστασιάδης η και ο Ομήρου.
Π.Μ.Π Γ.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε με τα αρχικά Π.Μ.Π Γ.,

Το αν γνωρίζω από την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου το κρίνει ο καθένας που με γνωρίζει και όσοι διαβάζουν τα όσα γράφω.

Δεν με πείθεις ότι ήσουνα παρόν στην συγκεκριμένη περίπτωση με το Λ. Σκαλιστή. Αντιθέτως με πείθεις ότι χρησιμοποιώντας την ανωνυμία προσπαθείς να πείσεις ότι δεν λέω αλήθειες.
Όσα αμφισβήτησα από αυτά που είπε ο Λ. Σ. τα αμφισβήτησα με στοιχεία τα οποία παράθεσα.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς προδίδουν τη νοοτροπία εκείνων που αντί να απαντήσουν με επιχειρήματα, επιχειρούν να πλήξουν την προσωπικότητα του άλλου και αυτό φανερώνουν εκφράσεις του τύπου:
- «Δεν γνωρίζεις τίποτα απο την σύγχρονη ιστορία της κυπριακής τραγωδίας», - «δεν σου συμφέρει η αντίθετη άποψη»,
- «όμως θα σε ζήλευε και ο Κωσταντόπουλος της Χούντας»
- «Εκνευρίζουμαι να παίρνω μαθήματα πατριωτισμού απο ανθρώπους που οι ίδιοι δεν έχουν εκτελέσει τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα» (και ποιος σου είπε δηλαδή ότι δεν εκτέλεσα τις υποχρεώσεις μου έναντι της πατρίδας),

Εκτιμώ την προσπάθεια σου να πείσεις ότι ήσουνα παρόν στην κουβέντα του Λ. Σκ. με τα ανώτατα στελέχη του ΑΚΕΛ.
Μόνο που έκανες ένα τραγικό λάθος που φανερώνει ότι λες αληθοφανή παραμυθάκια.

Ένα παλιό στέλεχος του ΑΚΕΛ και μάλιστα της εποχής εκείνης θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο Λ. ΣΚ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΛΑ Ο μ. ΧΑΜΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ.

Πως είναι δυνατόν ένα παλιό στέλεχος και μάλιστα τόσο κοντά στην ανώτατη ηγεσία να μη γνωρίζει για ποιον Μιχαηλίδη έκανε λόγο ο (δήθεν) φίλος του Λ. Σκαλιστής;

Μετά από αυτά και την προβοκατόρικη και ανέντιμη θα έλεγα παρέμβαση σου αλλά και την αποκάλυψη της απάτης που επιχειρείς, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσω επί των άλλων που γράφεις.

Anef_Oriwn είπε...

Παρ’ όλο που ο (Ανώνυμος) Π.Μ.Π Γ. (που πρέπει να είναι ο ίδιος με τον Ανώνυμο της ώρας 1:10 μ.μ.) διακριτικά αγνόησε τα δικά μου γραφόμενα (για να ασχοληθεί κατ’ αποκλειστικότητα με τον Blogοδεσπότη Μιχάλη και τα δικά του γραπτά), εν τούτοις ΕΓΩ θα αφιερώσω ακόμα λίγο χρόνο για να σχολιάσω ένα-δυο σημεία από τα λεγόμενα του:

1. Εγώ που το 1974 δεν ήμουν 9 χρονών αλλά 17, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζω κάτι “… απο την σύγχρονη ιστορία της κυπριακής τραγωδίας …”;

2. Εκεί που αναφέρεται σε κάποιον Μιχαηλίδη και στο τι έκανε (αυτός ο Μιχαηλίδης) κατα το πραξικόπημα, τα λεει (ο Π.Μ.Π Γ.) κάπως συγχυσμένα και άλλο είναι να μας τα κάνει πιο λιανά ...

3. Το ότι ο Λάζαρος Σκαλιστής έχασε το γιο του (είναι αγνοούμενος) κατα τον πόλεμο του 1974, δημιουργεί αυτόματα ένα αίσθημα σεβασμού απέναντι ΤΟΥ, αλλά (δυστυχώς) ΔΕΝ ήταν επιλογή του (να γίνει) αυτό ... [Η έκφραση “… πρόσφερε ότι πολιτιμώτερο είχε …”, δηλ. το γιο του (θυσία) για την πατρίδα, έχω την άποψη ότι ΔΕΝ ήταν και πάλι επιλογή του – απλώς έτυχε όπως δυστυχώς και για πολλούς άλλους]. Σίγουρα πρόσφερε πολλά στις προσπάθειες για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων, αλλά τούτο ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα ότι είπε αποτελεί και αξίωμα ...

**********
Με τα όσα λέει ο Ανώνυμος Κωνσταντίνος, απευθυνόμενος σε ΜΕΝΑ (όπως ας πούμεν, αν είμαι κουκουλοφόρος – κάτι που θίγει η αγαπητή Ματθίλδη - και με τα χέρια μάλιστα εμποτισμένα με πετρέλαιο), θα ασχοληθώ σε επόμενη παρέμβαση μου ... Θέλω να ρίξω ακόμα μια ματιά στα σχόλια του για να καταγράψω ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς που έχει χρησιμοποιήσει!
Για την ώρα απλώς θα ειπώ στον συμπαθέστατο κατα τ’ άλλα Κωνσταντίνο ότι με το να χρησιμοποιεί το όνομα Κωνσταντίνος δεν τον κάνει (σε καμιά περίπτωση) Επώνυμο – κι αυτός Ανώνυμος είναι όπως οι πλείστοι από ΕΜΑΣ τους παροικούντες στην blogόσφαιρα ... Αν δηλαδή ΕΓΩ δώσω τ’ όνομα Μάξιμος στον Εαυτό μου (που γιόρταζε χτες Πέμπτη – μεγάλη η χάρη του), τότε αυτόματα γίνομαι και Επώνυμος; Για σοβαρέψου λίγο Κωνσταντίνε!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 14/8/2009 – 00:17 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Φαίνεται Μιχάλη ότι γράφανε την ίδια ώρα ...
Τελικά ορθότατα αυτά που λες για την προβοκάτσια του Ανώνυμου Π.Μ.Π Γ.. [Δεν το σκέφτηκα ΕΓΩ ... Σύγχυσε (μέσα στην άγνοια του) τον Χαμπή Μιχαηλίδη που ήταν και συγγενής του Λάζαρου Σκαλιστή με το Θάσο Μιχαηλίδη!] Τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Και δημιουργεί και φαιδρές καταστάσεις!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 14/8/2009 – 00:26 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Teλικά εκπλήττομαι για τις μεθόδους του σοβιετικού μοντέλου δηλαδή του σταλινισμού και φασισμού που εφάρμοζε η ηγεσία του ΑΚΕΛ εναντίων στελεχών της και δη ενάντια στον μ.Λάζαρο Σκαλιστή όπως και σε αλλα καταξιωμένα στελέχη Ζιαρτίδη, Φάντη, Δίγκλη, Μισιαούλη-Καβάζογκλου δες Ιμπραήμ Αζιζ τι δήλωσε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ότι τους την έστησαν κανονικά όπως και του Αντώνη Μιχαηλίδη και Μιχάλη Μιχαλίδη παιδια του μ.Χαμπή Μιχαηλίδη.Τα περι δήθεν κόντρας μ. Λάζαρου Σκαλιστή και Χαμπή Μιχαηλίδη είναι απο τα γραφόμενα σας έργο εσάς των ιδίων ψευτονεοεπαγρυπνητών με ολοκληρωτική νοοτροπία παρομοίως του μασκοφόρου ηλικιακού και οικογενειακού ρατσιστή του διαίρει και βασίλευε ,anef-orion και του αξιοσέβαστου κατα τα άλλα ιστορικού δημοσιογράφου Μ,τον Χαμπή Μιχαηλίδη ποιός τον έφαε τελικά λάχανο?Εξαφανίσατε όλοκληρες οικογένειες ο Αττίλας θα σας ζήλευε.
Πρώην αριστερός πρώην επαγρυπνητής
Λούκας

Μιχάλης είπε...

@ Λούκας

Αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ μου ότι αν ήσουν πρώην επαγρυπνητής, που το αμφιβάλλω και μάλιστα έντονα, ευθύνεσαι κι εσύ για όσα καταλογίζεις.

Αντίθετα εγώ δεν ευθύνομαι για τίποτε διότι δεν ανήκω σε κανένα σώμα του ΑΚΕΛ.

Anef_Oriwn είπε...

Μικρή διόρθωση: Στην πιο πάνω τελευταία (ψεσινή) παρέμβαση μου το “ γράφανε την ίδια ώρα” = “γράφαμε την ίδια ώρα”

**********
@ Λουκάς (το παπαγαλάκι),

Οφείλω να παραδεχτώ ότι σχίζεις από ολοκληρωτική, επαγρυπνιτική και προβοκατόρικη νοοτροπία και συμπεριφορά... Το σύντομο κειμενάκι σου βρίθει αβρών χαρακτηρισμών, τους οποίους ως φαίνεται αχείς δανειστεί από το Blog των Ακατονόμαστων (δήθεν) Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας (εκτός κι αν είσαι κι ΕΣΥ μέλος εκείνης της συνοπαρτζιάς).
Χαρείτε κριτικό πνεύμα, προσπάθεια για ουσιαστική συζήτηση και παράθεση επιχειρημάτων: “… Τα περι δήθεν κόντρας μ. Λάζαρου Σκαλιστή και Χαμπή Μιχαηλίδη είναι απο τα γραφόμενα σας έργο εσάς των ιδίων ψευτονεοεπαγρυπνητών με ολοκληρωτική νοοτροπία παρομοίως του μασκοφόρου ηλικιακού και οικογενειακού ρατσιστή του διαίρει και βασίλευε ,anef-orion και του αξιοσέβαστου κατα τα άλλα ιστορικού δημοσιογράφου Μ …” --- Παρεμπιπτόντως ρε Λουκή, που μίλησα ΕΓΩ για κόντρα Σκαλιστή – Μιχαηλίδη; Άλλα δκιαβαζεις τζι’ άλλα καταλάβεις τελικά ... Οξά τζιυνηούσσαι φαντάσματα;
Και κάτι άλλο ακόμα: Τι έγινε εκείνος ο Ανώνυμος, ο Π.Μ.Π Γ., για να μας εξηγήσει ποιον Μιχαηλίδη εννοούσεν;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 14/8/2009 – 10:57 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

EILIKRINA NTREPOMAI POY ONOMAZOMAI ANTHROPOS ANEKSARTHTA AN EIMAI ARISTEROS H DEKSIOS, OTAN DIAVAZO AYTO TO BLOG. IDIOS STIS PAREMVASEIS TOY MASKOFOROY ANEF NTROPHS, DEN SEVESTAI TOYS NEKROYS SAS.TO ARTRHO TOY M. LAZAROY SKALISTI DHMOSIEYTIKE TO 1999 KAI ESEIS TOY APANTATE SHMERA POY EINAI NEKROS!DEN MPOREI NA MILISEI.KAI NEKRO EKSAKOLOYTHATE NA TON SKOTONETAI.AIDOS!FTANEI NA EGKLHMATEITAI, POLLA TA EGKLHMATA SAS THA PREPEI NA DIKASTEITE STO DIKASTHRIO THS XAGHS PROTA ESEIS KAI META O NTEKTAS.
DOROS

Anef_Oriwn είπε...

Υβριστή DORO,

Αν NTREPESAI, βάλε στρατούριν (όπως λενε και στα χωριά)!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 14/8/2009 – 12:50 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Παλιάνθρωπε πρόστυχε Ανεφ
εφκαρτην μασκα μισογύνη, ηλίθιε, πήγαινε στην μαμμά σου,μαιμούνα
Καρπασίτης

Μιχάλης είπε...

Οπως όλοι βλέπετε, κάποιοι δείχνουν το επίπεδο τους.

Μπράβο τους...

Ανώνυμος είπε...

Protos apo olous o diestrammenos kai sxizofrenis maskoforos Anef-brain
Helen

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πιο πάνω χυδαία σχόλια δε νομίζω να τα άφηνε ο οποιοσδήποτε άλλος blogger!
Μιχάλη, η αλήθεια την οποία με πάθος υπερασπίζεσαι,πονά.Γι΄αυτό αφηνίασαν και ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής.
Συνέχισε και μη δίνεις σημασία.Ας βγουν επώνυμα να μιλήσουν με επιχειρήματα.

Αναγνώστης

Μιχάλης είπε...

@ Αναγνώστης

Τα σχόλια αυτά τα αφήνω για να φαίνεται το επίπεδο μερικών.

Εντάξει, τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν μια απάντηση, έστω και ένα σχόλιο και καταφεύγουν στις γνωστές «τεχνικές»!

Μπορούν να γράφουν ότι θέλουν αλλά τα κείμενα μου είναι εκεί με την απαιτούμενη στοιχειοθέτηση.
Αυτό είναι που ενοχλεί και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν.

Δεν πειράζει, δεν είναι εμένα που εκθέτουν.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος

Μιχάλη, λάθος στόχευση, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε επίπεδο. Τον διάλογο τον κατέστρεψε ο ανώνυμος και άνευ ήθους και διαλεκτικής Παιδείας, anef.

Στο blog σου, παρά την όποια καλή πρόθεση εκ μέρους σου, δεν υπάρχει χώρος για την άλλη άποψη, όταν σκάνε μύτη τέτοιοι τύποι σαν τον anef και τα κάνουνε λίμπα.

Ή βάλτον στη θέση του, ή μείνε να μιλάς μαζί του και να συμφωνείτε τι καλός που είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και πως πρέπει να συλληφθούν οι εθνικόφρονες και γενικότερα όλοι οι αντιφρονούντες ή όσοι φωνάζουν "υβριστικά" συνθήματα.

Εγώ προσωπικά, ό,τι είχα να πω, το είπα. Θέλω μάλιστα να πιστεύω ότι ήμουν κόσμιος και ειλικρινής. Αν κάποια στιγμή παρεκτράπην, απολογούμαι. Ουδείς τέλειος and that applies for me as well. Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα φιλοξενία. Δεν θα επανέλθω.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, με πολλές βουτιές, όμορφα δειλινά, καλή μουσική, γευστικά γεύματα και κυρίως, πλούσια αισθήματα.

Μιχάλης είπε...

Φίλε Κωνσταντίνε κανένας δεν σε αναγκάζει να συμμετέχεις στη συζήτηση.

Να είσαι καλά πάντως και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου και όποτε κρίνεις σκόπιμο ότι θέλεις να παρέμβεις, οι πόρτες είναι ανοιχτές.

Καλές διακοπές.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μιχάλη
έχεις μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν εδώ, εσύ επέτρεψες σενα ανεύθυνο και ανέντιμο Anef να επεμβαίνει και να υβρίζει όποιον έχει αντίθετη άποψη, ο ανθρωπος έχει πρόβλημα είναι ψυχοπαθητική προσωπικότητα, αλλα και εσύ έχεις ευθύνη γιατι δολοφονείς κατεξακολούθηση ενα νεκρό τον μ. Λάζαρο Σκαλιστή με ψευδείς ισχυρισμούς και άλλα, ότι τάχατες κατέχεις στοιχεία κλπ.Ο μ. Αγωνιστής Λαζαρος Σκαλιστής μίλησε με έργα και πράξεις στίς ποιό δύσκολες στιγμές του τόπου μας και εσύ κάθεσαι και καπαρτίζεις στη καρέκλα σου, απολαμβάνεις την ελευθερία σου εξαιτίας της θυσίας των σκοτωμένων με σφαίρες του αττίλα στο κεφάλι αγνοουμένων και ο γιός του μ. Λάζαρου Σκαλιστή προδομένος απο τη χούντα παρεμεινε στο φυλάκιο του πολεμώντας τον αττίλα χωρίς να κάνει ένα βήμα πίσω αλλά εσύ γράφεις ότι σου κατεβεί στον νού για να τον δολοφονήσεις και νεκρό, απο πού παίρνεις τις οδηγίες?Μάθε να μη λερώνεις τα χέρια σου και αφηστες υποκρισίες και τις γκαιμπελικές μεθόδους στήν πάντα γιατί εξευτελίζεσαι μπροστά στα μάτια των παθόντων της κυπριακής τραγωδίας αλλά και σε όλοκληρο τον κυπριακό λαό, και στους αγνούς αριστερούς που γνώρισαν απο κοντά τον μ. Λάζαρο Σκαλιστή και γνώρισαν απο κοντά το υψηλό ήθος και την ανιδιοτέλεια του.
Ανιψιός πεσόντα στις μάχες Αγίου Παύλου.

aneforiwn είπε...

Παρ’ όλο που ο Blogοδεσπότης Μιχάλης έκανε νέα ανάρτηση (κι ακολούθως την έκανε για άλλα μέρη και ίσως και για άλλες πολιτείες – να ξεκουραστεί κι αυτός ...), ΕΓΩ επανέρχομαι στη “συζήτηση” (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συζήτηση) αυτού του post καθώς έχουν παραμείνει σε εκκρεμότητα κάποια ζητήματα (που αφορούν πρώτα και κύρια το άτομο ΜΟΥ) ... Επανέρχομαι αναγκαστικά λόγω των (“καταιγιστικών”) εξελίξεων (στην ουσία του ακατάσχετου υβρεολογίου – σε βάρος μου κι όχι μόνο - από μέρους των γνωστών Ανωνύμων), αλλά και γιατί υποσχέθηκα κάποιες απαντήσεις στον σχολιογράφο (Ανώνυμο) Κωνσταντίνο, ο οποίος άμα κατάλαβε ότι βρήκε τον “αντίπελλον” [και προφασιζόμενος τον θιγμένο] την έκανε ατάκτως και με βαρετά πηδήματα [ενώ επιστρατεύτηκαν και διάφοροι Ανώνυμοι υβριστές για να καθαρίσουν δια της μεθόδου του “που σου νέφκω που πάεις”] ... Tο άκρον άωτο της αναίδεια του είναι που μας λαλεί ότι “… Τον διάλογο τον κατέστρεψε ο ανώνυμος και άνευ ήθους και διαλεκτικής Παιδείας, anef ...”... Όμως (πολιτικά) αυτιστικός ων, δεν μπορεί να αντιληφτεί τις δικές του ενέργειες και πράξεις. Όταν μονολογούσε, καθυβρίζοντας κι απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα (που δεν συνάδουν με τα “εθνικά” του ιδεώδη), όλα ήταν καλά κι άγια ... Όταν όμως του εξασκήσαμε κριτική για το (απαράδεκτο) ύφος και ήθος της γραφίδας του μας παρουσιάστηκε ως κλαυθμηρίζουσα μωρή παρθένα (σε στυλ “εγιώ εν τζιαι ...”) για να μας πει ότι “… Τον διάλογο τον κατέστρεψε [δήθεν] ο ανώνυμος και άνευ ήθους και διαλεκτικής Παιδείας, anef ...”... Η πλάκα είναι ότι ο ίδιος (φαίνεται) να πιστεύει (για τον Εαυτό ΤΟΥ) ότι διακρίνεται από «διαλεκτική παιδεία» ...
Εμμέσως, πλην σαφώς όμως, στην τελευταία του παρέμβαση παραδέχεται ότι παρεκτράπηκε! Συμφωνώ και επαυξάνω και θα το τεκμηριώσω σταχυολογώντας και παραθέτοντας διαλεκτά κομμάτια από το πνευματικό του έργο (όπως μα το παρουσίασε με τη διαλεκτική του γραφίδα και περισσή κοσμιότητα πιο πάνω, σ’ αυτό το post) …

(Ακολουθεί η συνέχεια με τσιτάτα από το έργο του Ανώνυμου Κωνσταντίνου, το έμπλεο χαρακτηρισμών και αφορισμών, αλλά και έκδηλης απουσίας τεκμηριώσεων ...)

Anef_Oriwn
Σάββατο 15/8/2009 – 1:33 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Έχουμε και λέμε λοιπόν ...
Σταχυολογώ (μέσα σε αγκύλες κάποια σχόλια, επεξηγήσεις και παρατηρήσεις δικές μου]:

i. “… η ανάρτηση είναι γελοία …” [για την πιο πάνω ανάρτηση του Μιχάλη]
ii. “… Είστε για λύπηση…” [Ελεείστε ΜΑΣ!]
iii. “… Ξέρεις εσύ [απευθύνεται στον Μιχάλη] τι είναι σταλινισμός; Αλήθεια, ξέρεις; Γιατί τον εκφράζεις, ιδεολογικά και πολιτικά…” [Απολαύστε γαλαντομία κι αβρότητα]
iv. “… εσείς γιατί ασχολείστε με τρίχες;” [Η απαξίωση σ’ όλο της το μεγαλείο]
v. “Κύπρος: κομμουνιστική (άκρως ανθελληνική) κυβέρνηση, ) εν έτει 2009! Τόσο "προχωρημένοι"! Στο ίδιο club με Κούβα, Βόρεια Κορέα, Κίνα (αυτοί τουλάχιστον σιγά-σιγά αλλάζουν) και Βιετνάμ! Τα συγχαρητήριά μας!” [Πέρα βρέχει στην Καραμανιά χιονίζει, αλλά ας πετάξουμε και λίγη αντικομουνιστική κινδυνολογία]
vi. “… Σε ελεύθερη κοινωνία ζω εγώ, στην Ελλάδα, σε ελεύθερη (με σοβαρά έστω δημοκρατικά ελλείμματα λόγω Χριστόφια) και εσύ.” [Δημοκρατικά ελλείμματα οι σύλληψη τριών υβριστών!!! – Χάσατε το μέτρο!]
vii. “… για μένα όλοι οι Τούρκοι και όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι το ίδιο. Το ίδιο και το αυτό.” [Ρατσισμός και φασισμός είν’ αδέλφια δίδυμα!]
viii. “Αυτό που κάνεις, [απευθύνεται και πάλι στον Μιχάλη και τον κατηγορεί ότι “… καταφέρεται συνεχώς εναντίον συναδέλφων του …”] είναι, επίτρεψέ μου εδω να σε κρίνω σκληρά, τουλάχιστον αισχρό.” [Κι άλλο δείγμα αβροφροσύνης προς τον Blogοδεσπότη! Και μετά είναι ο Anef_Oriwn “άνευ ήθους και διαλεκτικής Παιδείας …”
ix. “… όσοι ιδεολογικοπολιτικά διαφέρουν από σένα, [από τον Μιχάλη] δεν είναι απαραίτητα "αντιδραστικοί" που πρέπει να μεταχθούν στα... γκουλάγκ! Κάπως έτσι ξεκίνησε και η κυβέρνηση Χριστόφια να παραφέρεται.” [Να την επαναφέρετε σε τάξη, Ρεεε, καθυβρίζοντας τους πάντες, δικάζοντας και καταδικάζοντας τους. Auto da fe!]
x. “… [η] ... κυβέρνηση της Λευκωσίας, που μισεί ο,τιδήποτε ελληνικό και κάθε μέρα εκτίθεται όλο και περισσότερο ...” [Ακόμα ένας αφορισμός που τον μετατρέψατε σε αξίωμα για να μην χρειάζεται τεκμηρίωση. Φτάνει που τον μηρυκάζετε κάθε λίγο και λιγάκι – κάτι θα κολλήσει στους αδαείς!]
xi. “… δεν με απασχολεί διόλου τι λένε οι Τούρκοι εθνικιστές. Χωρίς παρεξήγηση, γιατί να μάθω τι λένε, όταν δεν σκοπεύω να συζητήσω μαζί τους; Όσο για τα όποια δεινά υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι: ευθύνονται οι ίδιοι.” [Ακόμα μια φορά η διαλεκτική Παιδεία του Ανώνυμου Κωνσταντίνου λάμπει και μας (εκ)τυφλώνει με τα Φώτα της!]
xii. “Έχουμε και εδώ στην Αθήνα ομοϊδεάτες σας [δικούς ΜΟΥ]. Συνήθως βγαίνουν έξω τα βράδια, κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από κουκούλες και τα χέρια τους μυρίζουν βενζίνη...” [Αν τα χέρια μου μυρίζουν βενζίνη γιατί γέμισα μόνος το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου με βενζίνη! Αυτό με κάνει εμπρηστή και κουκουλοφόρο; Αλλά στοιχεία έχεις να τεκμηριώσεις αυτούς τους αυθαίρετους αφορισμούς ΣΟΥ, ΑΝΩΝΥΜΕ ΥΒΡΙΣΤΗ;]
xiii. “Αν για σένα [για ΜΕΝΑ] η αντίθετη άποψη συνιστά χολή και όξος, τότε έχεις κάποιο θέμα με τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.” [Ενώ ΕΣΥ τα πας μια χαρά ... Όλα τα πιο πάνω που παράθεσα από τα γραπτά ΣΟΥ τι είναι; Δημοκρατική έκφραση απόψεων;
xiv. “Αν μπήκες πάντως για να χαλάσεις την κουβέντα, θαρρώ πως τα κατάφερες. Αλλά, τις απαντήσεις σου θα τις πάρεις. Συστημένες "σύντροφε" anef_oriwn.” [Μας απειλείς κιόλας Ρεεε, κοπέλλιν; Αμάν εν ‘φελας – εν μπορείς να αρθρώσεις λόγο – φοβερίζεις μαγκάκι του πληκτρολογίου;]
xv. “Πρόσεχε πως ανάβεις το τσιγάρο σου! Θα αρπάξουν τα χέρια σου φωτιά, είναι ποτισμένα με πετρέλαιο!” [ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ!]

Αυτά μόνο για την διαλεκτική σου Παιδεία!!!

[θα ακολουθήσει ακόμα μια παρέμβαση, αλλά αργότερα] ...

Anef_Oriwn
Σάββατο 15/8/2009 – 1:33 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

μετα το ναυαγιο και το αδιεξοδο των συνομιλιων να πατε ολοι σας στα κεταχομενα και να γινεται πολιτες της ΤΔΒΚ να ησυχασουμε

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε 8/14/2009 9:02 μμ που αλλάζεις συνεχώς ονόματα και τώρα έγινες συγγενής πεσόντα στον Άγιο Παύλο.

Όπως θα όφειλες να είχες προσέξει, δεν σβήνω κανένα μήνυμα κανενός σχολιαστή.
Στον καθένα που μπαίνει εδώ επαφίεται να σέβεται το χώρο.

Επιμένεις να συκοφαντείς ισχυριζόμενος ψευδώς ότι δολοφονώ τον Λ. Σκ. επειδή λέω ότι κατέχω στοιχεία.
Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Ότι είχα να πω το είπα στην ανάρτηση. Είπε για τη Χαραυγή και έβαλα δημοσιεύματα της Χαραυγής που τον διαψεύδουν. Γιατί να είμαι εγώ ο ψευδόμενος (που έβαλα ντοκουμέντα) και όχι ο Λ.Σ. που στην προκειμένη περίπτωση είπε ψέματα;

Ακόμα κι εδώ που υπάρχουν ντοκουμέντα προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο;
Αν θέλεις να κατηγορήσεις το ΑΚΕΛ έχει πολλά άλλα σημεία. Δεν χρειάζεται να το κατηγορείς και για πράγματα που δεν έκανε.

Και αυτή η μόδα που σηκώσατε τώρα τελευταία μερικοί, όποιος διαφωνεί μαζί σας πρέπει να παίρνει οδηγίες από κάπου καταντά γελοία.
Το ίδιο φυσικά θα μπορούσα να πω κι εγώ. Επειδή όλοι πάνω κάτω γράφετε τα ίδια πράγματα, από πού παίρνετε οδηγίες;

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 8/15/2009 8:40 μμ

Επειδή οι αφορισμοί είναι εύκολη υπόθεση (δεν χρειάζεται να τους στοιχειοθετήσεις) θα σου επισημάνω δύο σημεία:

Πρώτον, βιάζεσαι να δεις αδιέξοδο αλλά πολύ φοβούμαι θα απογοητευτείς.

Δεύτερον, στα κατεχόμενα προτιμούν εκείνους που με τη στάση τους βοηθούν στην εδραίωση του.
Και αυτοί δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν τη λύση του κυπριακού.

Και άμα το δεις καλύτερα, σε αδιέξοδο και ναυάγιο ελπίζουν οι λεγόμενοι «Τ/κύπριοι Αγωνιστές», η ΤΜΤ, ο Ντενκτάς και η παρέα του μαζί με τους στρατιωτικούς.

Η τόση σύμπτωση απόψεων με αυτούς δεν σε προβληματίζει;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μιχάλη
εσύ εδώ εκπροσωπείς το ΑΚΕΛ?Ετσι θέλεις να μας πής αν και είσαι μέλος φοβάσαι να το πής γιατι απλά ρεζιλεύκεις το.Τότες στην Χαραυγή αρχισυντάκτης ήταν ο Αντρέας Καννάουρος ελεύθερο αριστερό δημοκρατικό πνεύμα και δεν υπάκουε στις εντολές τοου πολιτικού γραφείου που απαρτιζόταν απο τους προαναφερθέντες στις μαρτυρίες μ.Λάζαρου Σκαλιστή δηλαδή να μη έρχεται το ΑΚΕΛ σε σύγκρουση με τη χούντα, και αυτα που δημοσιεύονται είναι με τη θέληση και τις θαραλλέες ενέργειες του Αντρέα Καννάουρου, γιαυτό μετά τον απέπεμψαν απο το κόμμα και την Χαραυγή με πολύ ευτελείς κατηγορίες.Αυτά λέει ο μ.Λάζαρος Σκαλιστής και διάβασε καλά την παράγραφο να την αντιληφθείς.Καί τον Λάζαρο Σκαλιστή τον απέπεμψαν απο το κόμμα γιατί δεν άρεσε στην τότε ηγεσία του Ακελ η κριτική που εξάσκησε στις συνεδριάσεις της ΚΕ για το ρόλο του κόμματος στην αντιμετώπιση του πραξικοπήματος, ενώ έδωσε πρώτος την πληροφορία ότι θα γινόταν πραξικόπημα και πήρε τη γνωστή απάντηση.
Αλλά είσαι δολοφόνος ήρωα νεκρού, δεν σέβεσαι την μνήμη του,ΨΕΥΔΕΣΑΙ, είσαι ιερόσυλος, σκέφτου αυτές τις μέρες με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες των σκοτωμένων μας συλληφθέντων αγνοουμένων μας αλλα δυστυχώς σου αρέσει να χαριεντίζεσαι πάνω απο τα σώματα και τα λείψανα νεκρών της οικογένειας Μ. Λάζαρου Σκαλιστή γιατί ετσι αφελής που είσαι νομίζεις οτι κάνεις το καθήκον σου προς το κόμμα.Ομως έρχεσαι σε σύγκρουση με τις χιλιάδες οικογένειες των πεσόντων και αγνοούμένων που πολύ σωστά γράφτηκε στην Ιστορία του μ.Λάζαρου Σκαλιστή ήταν ο πατέρας των αγνοουμένων για την ανεύρευση της τύχης όλων των αγνοουμένων αλλά και συμπαστάτης των οικογενειών αυτών
Ανιψιός πεσόντα στις μάχες Αγίου Παύλου

Anef_Oriwn είπε...

Κλείνοντας τον κύκλο αυτών των (εδώ) παρεμβάσεων μου (το θέμα εξαντλήθηκε – είναι κατάκοπο), θα ήθελα να πω και δυο λόγια για κάποια επιμέρους ζητήματα που έθιξε ο συμπαθέστατος κατα τ’ άλλα Ανώνυμος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού ΜΑΣ καθύβρισε έφυγε τελικά και μ(ο)υγιασμένος!
[Με τις χυδαιότητες, τις βρισιές και τους αφορισμούς των άλλων Ανώνυμων – διαφόρων DORων, Λουκήδων, Helenών, “Καρπασιτών” και “Ανιψιών”, δεν θα ασχοληθώ. ΔΕΝ αξίζει τον κόπο! Παρεμπιπτόντως, όμως, διερωτούμαι αν η θυσία του οποιουδήποτε, που έπεσε ή χάθηκε στην μεγάλη προδοσία του 1974, δίνει το δικαίωμα σε κάποια (καλούμενα) ανιψάκια να υβρίζουν και να αφορίζουν;]

**********
Ανώνυμε Κωνσταντίνε,

1. Όπως σου ξανάπα, το ότι χρησιμοποιείς το όνομα “Κωνσταντίνος” (που πολύ πιθανό να είναι και το βαφτιστικό σου όνομα – δεν το αμφισβητώ αυτό), ΔΕΝ ΣΕ κάνει και Επώνυμο! Αντίθετα ΕΓΩ (ως blogger και με email address στο profile μου) είμαι πιο Επώνυμος από ΕΣΕΝΑ! Αν όμως για να γίνω Επώνυμος χρειάζεται να έχω ΜΟΝΟ ένα όνομα, τότε φώναζε ΜΕ - γιορτάζει αύριο, μεγάλ’ η χάρη του!

2. Εκείνο που ΕΓΩ έπραξα με την πρώτη μου εδώ παρέμβαση (που σήκωσε και σύννεφα κουρνιαχτού) ήταν να (επι)κρίνω (ομολογουμένως καυστικά, αλλά –πιστεύω – όχι άδικα) το αφοριστικό κι απαξιωτικό (για τους έχοντες διαφορετική άποψη με ΣΕΝΑ) ύφος και ήθος της γραφίδας ΣΟΥ! Δες ΣΕ αδικώ όμως, γιατί φαίνεται πως εκεί που (συνήθως) μιλάς μ’ αυτό το στυλ, μονολογείς και οι άλλοι (που δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε ένα φωνήεν) σ’ ακούν με κατάνυξη! Γι’ αυτό και ΔΕΝ ΣΟΥ άρεσε που τόλμησα (ο ασεβής) να ΣΕ κρίνω! ΕΣΥ όμως αντι να αντικρούσεις τα λεγόμενα σου, προτίμησες να το παίξεις θιγμένος και να ζητήσεις την κεφαλή μου επί πίνακι – να ΜΕ βάλει (ο Μιχάλης) στη θέση μου!!! Εμ, τι να πεις κι ΕΣΥ!

3. Δείγμα της εμπάθειας, της προκατάληψης, των εμμονών και των κολλημάτων που έχουν κατακλύσει τον εγκέφαλο ΣΟΥ είναι και το ότι τσουβαλιάζεις Αριστερούς σ’ ένα σακκί ή τους θεωρείς ότι σκέφτονται και πράττουν (δρουν) όπως τα μέλη της “17 Νοέμβρη” (κι ΕΜΕΝΑ μαζί, αποκαλώντας ΜΕ μάλιστα και κουκουλοφόρο και εμπρηστή, με χέρια να μυρίζουν πετρέλαιο ή βενζίνη – μάλλον είναι κι αυτό χαρακτηριστικό της «διαλεκτικής Παιδείας» ΣΟΥ)! Πας Αριστερός Βάρβαρος (κουκουλοφόρος και εμπρηστής)! Που ΜΕ είδες Ρεεε, ΕΜΕΝΑ, να συμφωνώ με τις μέθοδες και πρακτικές της “17Ν”; Ή που είδες ανακοίνωση του “Συνασπισμού” ή του ΚΚΕ (στην Ελλάδα) και του ΑΚΕΛ στην Κύπρο να επικρατούν τις τακτικές τους; Αποτελούν κι αυτά δείγμα των διαλεκτικών (πολιτικών) ΣΟΥ αναλύσεων;

4. Να ΣΕ καθησυχάσω ότι ΔΕΝ κινδυνεύω να πάρω φωτιά ανάβοντας τσιγάρο, γιατί απλά ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ! Τα χέρια ΜΟΥ αν μυρίζουν πετρέλαιο, πολύ πιθανόν τούτο να οφείλεται στο ότι είμαι ... Μηχανικός και επισκευάζω χαλασμένους και (διε)φθαρμένους μηχανο-εγκεφάλους – κάποτε χρειάζεται να τους αλλάξω και λάδια! Εξ άλλου το πετρέλαιο είναι βραδυφλεγές (σε σύγκριση με τη βενζίνη) και πολύ πιθανόν να καταφέρω να σβήσω τη φωτιά πριν καώ! [Παρεμπιπτόντως τις “Μολότοφ” είναι με βενζίνη που τις φτιάχνουν!]

5. Τέλος να σημειώσω ότι στο προηγούμενο post του Μιχάλη (για το πραξικόπημα) ΣΟΥ είχα υποβάλει μια ερώτηση/απορία, την οποία έκανες γάργαρα. Η απάντηση της μάλλον παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, όμως εγώ εκτιμώντας τη διαλεκτική Παιδεία ΣΟΥ, θα ΣΟΥ την επαναλάβω, μη τυχόν και την ξεχάσεις (και δεν κάνει να αφήνεις εκκρεμότητες): “… Αφού δεν έγραψε τότε η “Χαραυγή” (για διάφορους δικούς της λόγους), για δολοφονίες (αμάχων) τουρκοκυπρίων από ελληνοκύπριους σοβινιστές και φασίστες, τούτο σημαίνει ότι δεν υπήρξε ή δεν επεσυνέβη κάτι τέτοιο; Οι δολοφονημένοι (ή/και εξαφανισθέντες) τουρκοκύπριοι μόνοι τους έπεφταν σε πηγάδια και λάκκους;”

Σας καληνυχτίζω και Καλές Διακοπές σε ΟΛΟΥΣ!

Anef_Oriwn
Κυριακή 16/8/2009 – 1:32 π.μ.