Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (Προσθήκη βίντεο)





Από λάθος στην πρώτη ανάρτηση (14/8/2009) δεν μπήκαν τα βίντεο.
Το αναρτώ ξανά με την προσθήκη των βίντεο.

_______________________________________________________________

Στις 14 Αυγούστου 1974 ξεκινά η δεύτερη φάση της Τουρκικής προέλασης στην Κύπρο όπου καταλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του νησιού που βρίσκεται σήμερα υπό κατοχή.

Η τελική γραμμή Αττίλα χαράσσεται στο κορμί της Κύπρου περιλαμβάνοντας την Αμμόχωστο και τη Μόρφου καθώς και την πλειοψηφία των ακριτικών χωριών που βρίσκονται στο άκρο της γραμμής.

Τα πλείστα χωριά (όπως την Αμμόχωστο και τη Μόρφου) τα βρήκαν άδεια, χωρίς στρατό, χωρίς κατοίκους.


* * *

Ωστόσο αυτές τις μέρες την επικαιρότητα μονοπωλεί η αποκάλυψη των συνθηκών δολοφονίας των 5 αγνοούμενων ε/κυπρίων που χάθηκαν στο Τζιάος.

Στο βίντεο που ακολουθεί δίνεται το στίγμα των γεγονότων.






Από το βίντεο και την αφήγηση του Γιαννάκη Χριστοδούλου αναφύονται πολλά ερωτηματικά που δεν είναι της ώρας για να τεθούν.

Ο γράφων εύχεται μόνο να διαπιστωθεί η τύχη του κάθε αγνοούμενου.
Για να σταματήσει ο πόνος των συγγενών, να αναπαυθούν και οι ψυχές των αδικοσκοτωμένων, ε/κυπρίων και τ/κυπρίων, διότι όπως πολύ σωστά επισήμανε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διερεύνησης Αγνοουμένων (ΔΕΑ) Ξενοφών Καλλής, ο πόνος των συγγενών είτε είναι ε/κύπριοι είτε τ/κύπριοι είναι ο ίδιος…
Θέλω επίσης να πω ότι το θέμα δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση από κανέναν.
Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο χειρισμό του θέματος για ευνόητους λόγους. Και όταν λέω ευνόητους δεν εννοώ αυτό που λένε διάφοροι εντελώς απερίσκεπτα για τον κίνδυνο διακοπής των συνομιλιών.
Εννοώ τη διακοπή των προσπαθειών της ΔΕΑ.

* * *

Πέρα από την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου υπάρχει και η άλλη πτυχή, οι σχέσεις των ανθρώπων που ενώ βρέθηκαν αντιμέτωποι στον πόλεμο, σε συνθήκες ειρήνης συναντώνται ξανά, πίνοντας αυτή τη φορά τον καφέ τους.
Παραθέτω πιο κάτω ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τον «Πολίτη» ημερομηνίας 13/08/2009 (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=890136&-V=articles)


Τον πυροβόλησε το 1974, ήπιαν καφέ μαζί το 2009
«Θα σε σκότωνα εγώ»

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή τους, ο Φετχί συνάντησε τον Γιάννη τον οποίο θεωρούσε πως είχε σκοτώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι τον Ιούλιο του 1974 στη Λεύκα.

Τη δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής ο Τ/Κ Φετχί Ακιντζί και ο Ε/Κ Γιάννης Μαραθεύτης βρέθηκαν αντιμέτωποι, κρατώντας όπλα, ο ένας απέναντι στον άλλο στην κατεχόμενη σήμερα Λεύκα σε ένα από τα πολλά πεδία μάχης εκείνων των ημερών. Σε εκείνη την αναμέτρηση επικράτησε ο Φετχί, με τον Γιάννη όμως να νικά μέσα από ένα απίστευτο παιχνίδι της τύχης το στοίχημα της ζωής.


Στις 6 Αυγούστου, μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, οι πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορίας βρέθηκαν και πάλι. Κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες αυτή τη φορά, ο ένας δίπλα στον άλλο. Χωρίς να κρατούν όπλα, αλλά ένα δενδρύλλιο ελιάς, ξετύλιξαν ο καθένας από τη δική του πλευρά το κουβάρι της συγκυρίας του πολέμου που τους έφερε αντιμέτωπους το 1974.

Τον θεωρούσε νεκρό
Ήταν 21 του Ιούλη όταν Ε/Κ στρατιώτες επιτέθηκαν κατά μονάδας του τουρκικού στρατού που είχε φτάσει στην κατεχόμενη Λεύκα. Σε εκείνη την έφοδο ο Γιάννης Μαραθεύτης «μπήκε στο στόχαστρο» του Φετχί Ακιντζί. Η σφαίρα βρήκε στόχο και μάλιστα στο κεφάλι, με τον Γιάννη να σωριάζεται. Ο Φετχί όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσε ότι ο ανώνυμος εκείνος Ε/Κ είχε βρει το θάνατο από δική του σφαίρα. Μετά από πολλά χρόνια, όμως, κι όταν μεταφράστηκε στα τουρκικά το βιβλίο του Πανίκου Νεοκλέους, «Αγνοηθέντες 1974», ο Φετχί ανακάλυψε μέσα από την εξιστόρηση εκείνης της επίθεσης ότι ο Γιάννης δεν είχε σκοτωθεί. Η σφαίρα του τον είχε βρει στο κράνος.

Ο Φετχί μαζί με φίλους του επικοινώνησαν με τον συγγραφέα του βιβλίου για να κανονίσει μια συνάντηση και όλα πήραν το δρόμο τους.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Νεοκλέους, οι δυο «εχθροί» βρέθηκαν στις 6 Αυγούστου σε καφετέρια πλησίον της οδού Λήδρας. «Ο Γιάννης περιμένει τον Φετχί ο οποίος έρχεται να τον συναντήσει με ένα δεντράκι ελιάς. Προηγήθηκαν μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας και στη συνέχεια ένα σφιχταγκάλιασμα των δυο.

Ένα αγκάλιασμα που θα μου μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο στη μνήμη. Στη συνέχεια κάθισαν οι δυο τους ο ένας δίπλα στον άλλο και είπαν πολλά, σαν παλιοί καλοί φίλοι» λέει ο κ. Νεοκλέους, χαρακτηρίζοντας αυτό το αλλιώτικο συναπάντημα ως μιας συνάντηση αγάπης, ανθρωπιάς και ειρήνης. «Σε πυροβόλησα για να σε σκοτώσω» είπε ο Φετχί για να του απαντήσει (όπως μας περιγράφει ο Πανίκος Νεοκλέους) ο Γιάννης: «Ήταν πόλεμος. Αν δεν με πυροβολούσες εσύ, θα σε σκότωνα εγώ».

Στην αρχή υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο τα νήματα των ιστοριών του Φετχί και του Γιάννη όντως συμπίπτουν. Αφού αντάλλαξαν όμως τις πρώτες αναγνωριστικές λεπτομέρειες ήταν πλέον ξεκάθαρο. Αυτοί οι δυο που καθόντουσαν τώρα ο ένας δίπλα στον άλλο, το 1974 προσπάθησαν να αφαιρέσει ο ένας τη ζωή του άλλου.

Ενισχυτικά στοιχεία και το τρυπημένο κράνος και ο ασύρματος του Γιάννη Μαραθεύτη που είχε βρει τότε ο Φετχί στη Λεύκα.

Στον τόπο του εγκλήματος
Ο Γιάννης Μαραθεύτης και ο Φετχί Ακιντζί δεν θα αρκεστούν σε αυτή την πρώτη -ειρηνική- συνάντησή τους. Συμφώνησαν να βρεθούν για άλλη μία φορά και μάλιστα στο σημείο εκείνο όπου το 1974 πολέμησαν ο ένας εναντίον του άλλου. Εκεί στη Λεύκα, όπου και οι δυο βίωσαν τη σκοτεινή πλευρά του πολέμου και έχασαν φίλους.
«Σας προσκαλώ όλους σας. Σας παρακαλώ πολύ, όταν θα έρθετε, να μη φάτε τίποτα τις δυο προηγούμενες μέρες» είπε ο Φετχί, ο οποίος νιώθει ήσυχος γιατί ο άνθρωπος τον οποίο νόμιζε ότι είχε σκοτώσει παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή. Από την πλευρά του ο Γιάννης παρέλαβε το δενδρύλλιο ελιάς και θα το φυτέψει στο σπίτι του στον Καλοπαναγιώτη.
Παρόντες στη συνάντηση της 6ης Αυγούστου εκτός από τους Γιάννη και Φετχί ήταν ακόμη ο Πανίκος Νεοκλέους, ο Μάριος Ηρακλείδης, ο Αντνάν, ο Τσακίρ Νιαζί και ο Μπερτάν Σογιέρ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

_____________________________________

Το κείμενο αυτό είναι το τελευταίο της περιόδου λόγω διακοπών.
Ο γράφων θα προσπαθήσει να συνδέεται κατά διαστήματα με το ιστολόγιο για τυχόν σχόλια.
Εύχομαι σε όλους καλές διακοπές.



117 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και τέτοιες μέρες υμνήτε τους Τ/Κ, σεβάστητε λίγο της μαύρες μέρες και μην υμνήσεται τα αδέρφια σας που είχαν πολλοί από αυτούς ενεργο ρόλο στις εκτελέσεις αιμχαλώτων...
Εξυμνήστε τους για 335 μέρες αλλά για ένα μήνα γράψετε και κάτι άλλο, κάτι υπέρ των Ε/Κ που υπόφεραν και υπόφερουν από τον Τούρκο κατακτητή, αλλά όπως μου είπε και ένας ομοιδεάτης σας προχθές "περασμένα ξεχασμένα"...

Ανώνυμος είπε...

Ο 70 ετών σήμερα Εργκίν Κονούκσεβερ, ο Τούρκος φωτορεπόρτερ, που απαθανάτισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και, μεταξύ άλλων, τους 5 Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν πρόσφατα και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα, υποστήριξε πως οι 5 άνδρες έτυχαν καλής μεταχείρισης και ότι μετά την εκτέλεσή τους ετάφησαν σε χωράφι.
Ο Κονούκσεβερ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε πως όταν τον συνέλαβαν αιχμάλωτο, του πήραν τρεις φωτογραφικές μηχανές και 15 ή 16 κασέτες.
Ειδικά για την περίπτωση των 5 Ελληνοκυπρίων στο χωριό Τζιάος, ο Κονούκσεβερ, ο οποίος πριν χρόνια έδωσε κατάθεση στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), δήλωσε ότι ο Τουρκικός στρατός τους παρέδωσε σε Τουρκοκύπριους και εκείνοι τους εκτέλεσαν.

Υποστήριξε ακόμη πως οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι έτυχαν καλής μεταχείρισης από τους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι τους προσέφεραν μάλιστα και τσιγάρο.

Ο Κονούκσεβερ ανέφερε επιπλέον πως τους φωτογράφισε «και όταν τους σκότωναν και όταν τους έθαβαν», ενώ υποστήριξε πως οι σοροί τους δε ρίχθηκαν σε πηγάδι, αλλά ετάφησαν σε χωράφι.

Ο Τούρκος φωτορεπόρτερ, ο οποίος ζει στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τη συνέντευξη αυτή, ευχαρίστησε τον Ελληνοκύπριο ιατρό, Ανδρέα Δημητριάδη, για τον οποίο είπε ότι του χρωστά τη ζωή του και ότι τον περιμένει στην Πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Ελληνοκύπριος ιατρός, το 1974, τον περιέθαλψε και τον χειρούργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε μεταφερθεί τραυματισμένος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, με τη μεσολάβηση Τουρκοκύπριου φίλου του Κονούκσεβερ, όταν ο τελευταίος ήταν προσκεκλημένος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στα κατεχόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Άραγες η Κερύνεια είναι Ελληνική;

Τελευταία με αυτό το καθεστώς στην Κύπρο όλοι πρέπει να διερωτόμαστε για την καταγωγή μας.

Αφού μας λένε ότι είμαστε «αδέρφια» με τους Τούρκους τι άλλο να σκεφτούμε;

Μάλιστα, οι κομμουνιστές της Κύπρου όπου κάτσουν και όπου σταθούν αυτό ΄μας λένε … μέχρι και οι μαθητές των σχολείων διερωτούνται σε πια χώρα έχουν γεννηθεί .

«Αδέλφια» ο ένας «καρντάσηδες» ο άλλος τι να σκεφτούν τα κακόμοιρα παιδάκια;

Άραγες αποσύρθηκε η διαταγή και μπορούμε να λέμε το «Ελλάς, Ελλάς σκέπασε και εμάς», ή θα τρώμε ξύλο από τους επικουρικούς όπως τρώγαμε ,όταν διαβάζαμε πριν το 1974 εφημερίδα που δεν υποστήριζε τον Μακάριο;

Οι συνομιλίες τι γίνονται; Ξέρει κανείς τι γίνεται; Μπα, κανένας δεν γνωρίζει.

Άντε και με το καλό να πάτε στον Πύρκο (στις 8 Αυγούστου όταν θα πανηγυρίζουν τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας) μας να υποδεχτείτε τα «ηρωικά μεχμετζίκ» και τους μπάσταρδους του Αττίλα. Και ο Ταλάτ βοηθός σας.

ΚΗΦΕΑΣ

http://www.antinews.gr/?p=11742

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε που μετέφερες ένα κείμενο κάποιου ΚΗΦΕΑ,

Θα ασχοληθώ με το δεύτερο μέρος των σχολίων, διότι με το πρώτο δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Ξέρω ότι θα το πάρεις στραβά αλλά να είσαι σίγουρος ότι ο λόγος που δεν ασχολούμαι είναι γιατί έχω πει αρκετές φορές την άποψη μου επί το θέματος.

Δεν ξέρω ποιος είσαι ούτε ποια σχέση έχεις με αυτόν τον ΚΗΦΕΑ, αλλά όταν κάποιοι λένε σε μερικούς από εσάς ότι η κριτική σας εναντίον του Χριστόφια δεν είναι γνήσια αλλά πηγάζει από το ΕΟΚΑΒήτικο παρελθόν, διερωτώμαι γιατί σας κακοφαίνεται.
Οι εκφράσεις επικουρικοί του Μακαρίου κλπ., σαφώς παραπέμπουν σε αμετανόητους της ΕΟΚΑ Β’.

Διερωτάσαι αν γνωρίζει κανείς τις γίνεται στις συνομιλίες.
Γιατί σε έπιασε τώρα η απορία;
Όταν συνομιλούσαν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ενημέρωναν για το τι γίνεται;
Ακόμα και με το σχέδιο Ανάν μάθαμε το αποτέλεσμα όταν ασκήθηκε η επιδιαιτησία και ολοκληρώθηκε το σχέδιο.
Πριν δεν ξέραμε τίποτε. Εικασίες γίνονταν.
Το ίδιο ίσχυε και επί Κληρίδη και επί Βασιλείου, Κυπριανού, Μακαρίου.
Για να σου πουν τι γίνεται πρέπει να έχεις καταλήξει σε συμφωνία.

Και αφού θα έρθει το σχέδιο σε δημοψήφισμα για να αποφασίσεις κι εσύ κι εγώ, ποιο είναι το πρόβλημα σου;
Θα ενημερωθείς και θα ενημερωθώ πλήρως όταν έρθει η ώρα.

Αν σου πούνε τώρα ότι συμφώνησαν π.χ. να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα και τον Νιόβρη η τουρκική πλευρά αποσύρει αυτή τη συμφωνία, σε τι θα σε εξυπηρετήσει εσένα;
Εκείνο που θα μετρήσει θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον Πύργο Τηλλυρίας, αλήθεια, πρώτη φορά πέρασαν οι τ/κύπριοι από το οδόφραγμα;
Από το 1974 δεν περνούσαν για να πάνε στα Κόκκινα τον Αύγουστο;

Αλήθεια, γιατί σε έπιασε η ευαισθησία εν έτη 2009;

Μήπως τελικά έχεις επιλεκτική μνήμη;
Πού ήσουνα όταν περνούσαν επί Τάσσου, επί Κληρίδη, επί Βασιλείου, επί Κυπριανού;

Νομίζω ότι είναι καιρός να σοβαρευτείτε κάποιοι επιτέλους.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/15/2009 5:57 μμ

Βιάστηκες να κρίνεις.
Καταλαβαίνω ότι αδυνατείς να δεις την ουσία της δημοσίευσης.
Δεν πειράζει ίσως κάποτε το καταλάβεις.

Meropi είπε...

Διάβασα με συγκίνηση την ιστορία του Γιάννη και του Φετχί. Αναρωτιέμαι. Βάλαμε άραγε μυαλό Ε/Κύπριοι και Τ/Κύπριοι, μετά απ' αυτά που πάθαμε εκατέρωθεν? Αμφιβάλλω, αν κρίνω από τα σχόλια του Ανώνυμου πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκες Μeropi; Για ρώτα τις μητέρες των πέντε στρατιωτών τα λείψανα των οποίων ταυτοποιήθηκαν, για να δούμε αν συγκινήθηκαν και αυτές με την ιστορία του φονιά Φετχί. Πήξαμε στους Εφιάλτες!

Ανώνυμος είπε...

Vre fasi! Kala mou to eipan! Les kai doavazo to indymedia! Paidia apo Halkida, party me filotourkous kai aristeristes!

Ανώνυμος είπε...

"Βιάστηκες να κρίνεις.
Καταλαβαίνω ότι αδυνατείς να δεις την ουσία της δημοσίευσης.
Δεν πειράζει ίσως κάποτε το καταλάβεις".
Που να καταλάβουμε τρισμέγιστε Μιχάλη δημοσιογράφε του ASTRA εμείς οι απλοί θνητοί τι εννοεί ένας πάνσοφος σαν εσένα, πως να καταλάβουμε αφού είσαι πιο ξυπνίος από εμάς!
Υπηρετάτε κόμμα σαν πιόνια μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι είστε αντικειμένικοι, δεν είστε καθόλου μα καθόλου, όταν αυτές της μέρες το μόνο που έχετε στο νου είναι να υμνήτε την "καλοσύνη" των Τ/Κ που είχαν την καλοσύνη να μας θάψουν κιόλας...

γεναίκα του καφενέ είπε...

Ανώνυμε 3.50
Ανώνυμε 4.10
Ανώνυμε 4.42

Δέτε τούντο ντοκυμαντέρ. Αναφέρνετε σε θηριωδίες που εγινήκαν σαν σήμερα πριν 35 χρόνια στην εισβολή του 74.

Τζε πέτε μου ειλικρινά τι νοιώθετε


http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591&ei=CBCASoSpIsGz-AaYqJ3sDg&q=Voice+of+Blood+2%3A+Searching+for+Seldon&hl=en

Meropi είπε...

Ανώνυμε μου,
στη μάχη δεν υπάρχουν φονιάδες, υπάρχουν μαχητές εκατέρωθεν. Και ο Φετχί νόμισε ότι σκότωσε το Γιάννη στη μάχη. Δεν μπορώ λοιπόν να τον πω φονιά. Φονιά όμως μπορώ να χαρακτηρίσω αυτόν ή αυτούς που σκότωσαν τους πέντε στρατιώτες. Γιατί τους σκότωσαν όχι στη μάχη, αλλά αιχμάλωτους. Αυτή είναι η διαφορά.
Έκανε ο Αττίλας εγκλήματα, αυτό είναι βέβαιο. Ότι όμως κάναμε κι εμείς λάθη πριν τον Αττίλα, το αναγνωρίζεις Ανώνυμε μου? Γιατί αν δεν το αναγνωρίζεις, λυπάμαι. Η ιστορία δεν σε δίδαξε τίποτε. Σου μιλά μια Κερυνειώτισσα που ξεκληρίστηκε από τον τόπο της, αλλά έχει τη σύνεση να κάνει και την αυτοκριτική της Ε/Κυπριακής πλευράς. Εσύ την έχεις αυτή τη σύνεση ή κάθε αυτοκριτική την εκλαμβάνεις ως προδοσία????

Ανώνυμος είπε...

Fetxi:

Egio efkaristo syntrofo Mixalh filosofo istoriko ntimosiografo mialo. povale istorian touthn na poume tziena mathi kosmos tou ntounia oti apla efien mia sfera oplo mou opos fefki na poumen enas portos pon skotoni na poume, efkaristo se Mixalh narkesai na poumen pkio sixna sto kratos mas poda na pinnoumen ton kafe mas tze airanin mas, tzioulla isialla na pan kala.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/16/2009 4:42 μμ

Δεν είναι θέμα ούτε σοφίας ούτε περισσότερης εξυπνάδας.
Είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων.

Σε ρωτώ λοιπόν, τα δύο βίντεο έχουν κάτι υπέρ των τούρκων ή των τ/κυπρίων;

Όσον αφορά την ιστορία με τον Γιάννη και τον Φετχί γιατί σε ενοχλεί;
Φαίνεται ότι ο Γιάννης που παρολίγον να σκοτωθεί από τη σφαίρα του Φετχί θα είναι κι αυτός υμνητής της καλοσύνης των τούρκων.

Μπορεί εσύ να θέλεις να επιβεβαιώσεις τον πατριωτισμό σου με το να μη λαμβάνεις υπόψη τις συνθήκες της κάθε στιγμής.
Και στην προκειμένη μιλούμε για πόλεμο.

Την απάντηση όμως σου τη δίνει ο ίδιος ο Γιάννης:
«Ήταν πόλεμος. Αν δεν με πυροβολούσες εσύ, θα σε σκότωνα εγώ».

Αυτό εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Μπορεί μέσα στην ισοπεδωτική αντίληψη σου να θεωρείς προδότη και υμνητή των τούρκων και τον Πέτρο Σουππουρή από το Παλαίκυθρο που η οικογένεια του ξεκληρίστηκε μπροστά στα μάτια του εκείνο το καλοκαίρι.

Τολμάς να ονομάσεις αυτούς τους δύο που έζησαν από πρώτο χέρι τα πράγματα προδότες και υμνητές των τούρκων;

Γι αυτό σου είπα, δεν είναι θέμα σοφίας ούτε εξυπνάδας αγαπητέ μου.
Είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων…

_________________________________

Το ανοητολόγημα του άλλου Ανώνυνου 8/16/2009 5:18 μμ (δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος) δεν χρειάζεται να το σχολιάσω, το κρίνει όποιος το διαβάζει.

Spyros είπε...

Ανώνυμε,

Αν κοροιδεύεις την ιστορία αυτή τότε τι να σου πω...Ότι και να σου πω είναι λίγο!

Αλλά εσύ φαίνεσαι ένας παθιασμένος εθνικιστής που θέλει ας έν τζιαι την Κρήτου Τέρρα ενωμένη με την Ελλάδα...

Μερικοί χωνέψτε το!!Ε/Κ και Τ/Κ είμαστε αδέλφια...Όπως εζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας με τους Τ/Κ έτσι μπορούμε και μεις οι νέα γενιά Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουμε σε μια Κύπρο ελεύθερη μακριά από εθνικιστές(γιακσ) και σωβινιστες...

Ακόμα μια φορά ο Μιχαλής εντυπωσιάζει με το άρθρο του..Συνέχισε έτσι πάνσοφε φίλε μου..:-)

Χωρίς να θέλω να κάμω τον σπουδαίο..Ο Μιχάλης και πάνσοφος είναι,και δημιουργικός και ξύπνιος άνθρωπος...Απλά δες παλαιότερες αναρτήσεις..

Δες επίσης την εκπομπή του Δημήτρη ΑΝΤΡΕΟΥ όπου μια Τ/κ και μια Ε/κ(Χαρίτα Μάντολες) κλαίνε μαζί τους νεκρούς τους...

Αλλά, ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικά...Πόση παράνοια για μη παραδοχή της αλήθειας σε τούτο τον τόπο;! Πόσηη?

Μιχάλης είπε...

@ Spyros

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν είμαι ούτε σοφός (πόσο μάλλον πάνσοφος), ούτε ξύπνιος. Δημιουργικός μπορεί.

Απλώς προσπαθώ να σκέφτομαι χωρίς παρωπίδες, χωρίς στεγανά, προσπαθώ να σκέφτομαι ελεύθερα και προπάντων λογικά.

Όσον αφορά τη Χαρίτα Μάντολες, πρέπει κι αυτή (σύμφωνα με τη λογική όσων διαφωνούν με όσα γράφω), θα πρέπει κι αυτή να ριχτεί στην πυρά διότι πρόδωσε τα ιερά και τα όσια επειδή έκλαψε μαζί με τη Σουλτάνα.

Θυμούμαι ακόμα τα λόγια της Χαρίτας: ούτε εσύ φταίεις ούτε ‘γιώ. Αλλά εν εμείς που επκιερώσαμεν (πληρώσαμε) τη νύφη…

Αλήθεια, τι λένε για όλα αυτά οι φίλοι μας που αντιδρούν και τα βλέπουν όλα ανάποδα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι σοφός; Μα όλοι του ΑΚΕΛ, σοφοί είναι. Δημιουργικός; Ναι, υπέρ Τουρκίας και των εν Κύπρω συμφερόντων της. Πως είπες; "Χωρίς παρωπίδες, χωρίς στεγανά, προσπαθώ να σκέφτομαι ελεύθερα και προπάντων λογικά". Θα μας μπελάνεις;

Βρίζεις συνεχώς την Ελλάδα, επαινείς το ΑΚΕΛ και τους Τούρκους (αυτό σημαίνει να είσαι "λογικός" φαίνεται), πουλάς "επαναπροσέγγιση" με δολοφόνους, βάζεις στο ίδιο τσουβάλι Έλληνες και Τούρκους. Αυτά μόνο άφιλοι τα κάμνουν. Καλά ρε, μισείς τη φυλή σου;

Τώρα που ο Ταλάτ λέει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους "σφαγιασθέντες" Τουρκοκύπριους, να αυτοπροταθείς για μάρτυρας κατηγορίας. Εξάλλου, όπως έγραψε η ομοϊδεάτισσά σου Μερώπη: "Ότι όμως κάναμε κι εμείς λάθη πριν τον Αττίλα, το αναγνωρίζεις Ανώνυμε μου;"

Να πας λοιπόν να τα πεις τα λάθη, να γλιτώσει ο τόπος σου από τους κακούς εθνικιστές. Θα σου πηγαίνει πολύ ο ρόλος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΛΩ ΚΟΥΝΝΕΣ ΣΤΡΑΚΑΛΙΑ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΚΟΥΑΜΕ
Πέμου Μιχάλη o Spyros τζιαί ο Μιχάλης εν ο ίδιος παίζεις καραγκιόζει μόνος σου?

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 8/16/2009 7:39 μμ

Θα ήταν πιο χρήσιμο αγαπητέ μου, παρά να λες ότι σου κατέβει, να δώσεις παραδείγματα για να τεκμηριώσεις όσα μου αποδίδεις.

Σε ρωτώ ξανά:
- Το βίντεο το είδες;
- Έχει κάτι που ανταποκρίνεται σε αυτά που λες;
- Να παραθέσεις έστω και μία κατηγορία μου εναντίον της Ελλάδας;
- Να παραθέσεις έστω και ένα έπαινο προς την Τουρκία;
- Να παραθέσεις έστω και ένα σημείο όπου έβαλα στο ίδιο τσουβάλι τους Έλληνες και τους Τούρκους;

Ξέρω ότι δεν θα πάρω απάντηση σε τούτα τα ερωτήματα.
Είναι εκεί όμως για να σε εκθέτουν.

Τη φυλή μου (και μάθε να το γράφεις σωστά) την τιμώ και με το παραπάνω. Και θα σε θυμίσω ότι ο Σολωμός (αν γνωρίζεις ποιος είναι αυτός) είπε ότι «εθνικό είναι ότι είναι αληθινό».

Ο Ταλάτ επιδιώκει να κάνει ότι θέλεις να κάνεις εσύ, να προσφύγει στο δικαστήριο για να σταματήσει η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης των αγνοουμένων.
Βλέπεις ότι πάλι έχετε τους ίδιους στόχους;
Ότι ο δήθεν πατριωτισμός σου και οι ακραίες θέσεις καταλήγουν στο τέλος οδηγούν στο αποτέλεσμα που θέλουν οι Τούρκοι;

Επομένως αγαπητέ μου φίλε, ψάξε αλλού να βρεις ανθρώπους να καταθέσουν υπέρ του Ταλάτ ή του στρατού κατοχής. Όχι εδώ.
Εσύ όμως συνέχισε να παίζεις το παιχνίδι του κατακτητή.

Άλλωστε τους τούρκους στην Κύπρο δεν τους έφεραν οι άνθρωποι που τότε είχαν παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου αλλά εκείνοι που είχαν παρόμοιες απόψεις με τις δικές σου.

Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Λέει πολλά ο Σολωμός, αλλά εσύ θέλεις να τον παρερμηνεύσεις. Για δες λοιπόν και άλλα που λέει ο Σολωμός:

"Ω ακουσμένοι εις την ανδρεία!
καταστήστε ένα σταυρό,
και φωνάξετε με μία:
Βασιλείς, κοιτάξτ' εδώ.

Το σημείον που προσκυνάτε
είναι τούτο, και γι'αυτό
ματωμένους μας κοιτάτε
στον αγώνα το σκληρό.

Ακατάπαυστα το βρίζουν
τα σκυλιά και το πατούν
και τα τέκνα του αφανίζουν
και την πίστη αναγελούν.

Εξ αιτίας του εσπάρθη, εχάθη
αίμα αθώο χριστιανικό,
που φωνάζει από τα βάθη
της νυκτός: Να 'κδικηθώ.

Σου προτείνω ρε μεγάλε δημοσιογράφε του ΑΚΕΛ, Κάλβο. Ανεπιφύλακτα. Ίσως ξυπνήσει τον πεθαμένο πατριωτισμό μέσα σου.

Και σου το παραθέτω εκ νέου:

Ακατάπαυστα το βρίζουν
τα σκυλιά και το πατούν
και τα τέκνα του αφανίζουν
και την πίστη αναγελούν.

Θυμήσου τις αναρτήσεις σου κατά της Εκκλησίας...

Και την επόμενη φορά που θα επικαλεστείς τον Σολωμό, απλά διάβασέ τον πιο προσεκτικά.

Αν δεν αυτοπροσδιορίζεσαι ως Έλληνας, σε παρακαλώ μην τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Ασχολήσου με τον Καρλ Μαρξ, που είναι ό,τι πρέπει για τους "όπου γης πατρίς".

Ανώνυμος είπε...

Spyros
Mιχάλη συνέχυσε και χύσε τους εσυ πάνσοφος και δημιουργικός διάβαζε τον Μάρξ και αύριο που θα πάρης το μεταπτυχιακό σου θα εισηγηθούμε να διοριστείς στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έτσι για να κατεβάσουν ούλλοι τους πούζαν

Incus είπε...

Προς κάθε ανώνυμο ή επώνυμο πασπατριώτη, εθνικιστή, ρατσιστή ξερόμαγκα, πατριδοκάπηλο, άσχετο άνανδρο,άπληστο, απολίτιστο, δήθεν χριστιανό, δήθεν έλληνα:
Όπως και να το έχετε φανταστεί, όπως και να το σχεδιάσατε μέσα στο στενόμυαλό σας κεφάλι ξεχάστε το. Ο καιρός σας έχει παρέλθει. Ο κόσμος τούτος δεν σας χωρεί και δεν σας ανέχεται πια. ότι κακά εκάμετε ως τωρά εκάμετε τα. Εσείς και οι ομοϊδεάτες σας που την άλλη πλευρά. Μπορείτε να πιάσετε σιερκές τζιαι να πάτε να αλληλοσφαχτείτε κάπου αλλού. Την Κύπρο όμως αφήστε την ήσυχη.

Μιχάλη είσαι ένας κύριος. Μπράβο σου που μπορείς και τους ανέχεσαι.Απλά κάποτε φίλε μου η σύγκρουση με τούτους τους 'ανθρώπους' πρέπει να ξέρεις ότι θα είναι αναπόφευκτη.Και τους από κει και τους από δω. Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποτέ δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Εν αντρέπεστε ρε ανώνυμοι!
Αίσχος!!!
Είσαστεν αισχροί τζαι πολλά φτηνοί.
Έκαμεν μιαν εξαιρετικήν ανάρτησην ο άθρωπος τζαι ππέσσετε πάνω του να τον φάτε.
Εν εν τα γεγονότα που παρουσίασεν;
Πού είδετε τες μειοδοσίες τζαι τα μασκαραλλίκκια που τσαμπουνάτε;
Ήξεραν οι υπεύθυνοι ότι εδολοφονήσαν τα πέντε παλληκάρκα;Πού εν οι άλλες φωτογραφίες, που εν τα φιλμς,ποιος τες εξαφάνισεν τζαι περιπαίζαν τόσα χρόνια τους συγγενείς ότι ήταν αγνοούμενοι;
Έσιει κανέναν ελληνοκύπριον που εν καταδικάζει την Τουρκία τζαι τα εγκλήματά της;
Μα που τα πουλάτε τα φτηνά ψευτοπατριωτικά σας;
Γιατί ρε ως τωρά εν επιάετε τα όπλα να δκιώξετε τον κατοχικό στρατό;
Να σας πάει ρε! Μόνο να κάμνετε τα παλληκάρκα ξέρετε τζαι να καπηλεύεστε τους ήρωες.
Η πλευρά μας εν έκαμεν φόνους τζαι βιαιότητες σε βάρος των τ/κ το 74;
Εν μυστικόν ρε τούτον;
Εν καταλάβετε ότι αν πάμεν με τα μυαλά σας, εν ούλλην την Κύπρον που να πιάουν;
Ο πόλεμος μόνο κακά φέρνει τζαι τραγωδίες, καταλάβετέ το.
Έσιει κυβέρνησην που το 74 τζαι δα, που επρόκρινε τον πόλεμο;
Εν εν ούλλες που υιοθετήσαν τες συνομιλίες τζαι τον ΟΗΕ τζαι την Ε.Ε. που τότε γενήκαμεν μέλη;
Εν ο Χριστόφιας που σας έφταιξεν;Οι προηγούμενοι ήταν επαναστάτες να πούμεν;
Τζ΄η Ελλάδα ρε που ένι;
Ίντα που νομίζετε, εν βουρήσει για μας; Εν θωρείτε ίντα απάθειαν έσιει; Κανούν την τα δικά της, εμάς εν να σώσει;
Συνάξετε τα μυαλά σας όπου τα έσιετε τζαι αφήστε τες πατριωτικές κορώνες.
Την Κύπρο εν θα σας αφήκουμεν να την διχοτομήσετε, καταλάβετέ το!
Εν να μου κάμουν τζαι προβοκάτσιες τωρά τζαι νομίσαν χάφτουμεν τα!!

Τσε Γκουεβάρα

Μιχάλης είπε...

Προς ανώνυμους,

Βασικά με έχουν καλύψει ο Incus και ο Τσε Γκουεβάρα, όμως θα προσθέσω μερικά πράγματα ακόμα.


Ανώνυμε 8/16/2009 8:47 μμ

Πρώτα να σου πω ότι έκανες γαργάρα τα ερωτήματα που σου έθεσα.
Γιατί ρε φίλε μου;
Τόσο δύσκολη είναι η απάντηση τους;
Γιατί ρε φίλε μου όποτε σας πούνε να στοιχειοθετήσετε τα όσα καταλογίζεται στους άλλους κάνετε πως δεν ακούτε;

Γιατί έχεις αυτή τη μανία με τα επίθετα;
Δεν είμαι μεγάλος δημοσιογράφος. Είμαι δημοσιογράφος σκέτο.

Για να λες εσύ ότι ο πατριωτισμός μου είναι πεθαμένος κάτι θα ξέρεις.
Όμως δεν μου είπες πόσα καράτια πατριωτισμό έχω; Αν έχω!.
Από την άλλη αν είναι πεθαμένος πως θα ξυπνήσει; Είμαι περίεργος να μάθω.

Οι αναρτήσεις μου εναντίον της Εκκλησίας είναι ανθελληνισμός;
Δηλαδή ας πούμε οι έλληνες μουσουλμάνοι, καθολικοί, 12θεϊστές, βουδιστές κλπ., είναι λιγότερο έλληνες από τους άλλους (τους χριστιανούς ορθόδοξους);

Ακριβώς αγαπητέ μου εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως Έλληνας. Εσύ μάλλον θα είσαι ρωμιός. Οι δύο έννοιες όπως θα ξέρεις έχουν τεράστια διαφορά.
Αλλά αυτά μια άλλη φορά…

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν ήξερα ότι ο Μαρξ είπε ότι όπου γη και πατρίς. Πού το είπε είπαμε;
(Δεν έπρεπε να κάνω αυτή την ερώτηση. Δείχνει ότι δεν ξέρω από Μαρξ και θα έχω πρόβλημα με το κόμμα. Ελπίζω να μη το δουν, αλλά κι εσύ δεν είναι ανάγκη να τους το πεις, εντάξει; Μη με καρφώσεις σε παρακαλώ).

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος (ψευδο) Spyro

Χαιρετίσματα…

Μιχάλης είπε...

@ Incus

Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι ενώ το παίζουν χριστιανοί και έλληνες, δεν έχουν κανένα στοιχείο που διαθέτουν αυτές οι δύο έννοιες!
Αυτό δείχνει σε τι δράμα ζουν οι άνθρωποι. Να δηλώνεις κάτι αλλά στην πράξη να είσαι ακριβώς το αντίθετο.

Η σύγκρουση μαζί τους δεν ΘΑ είναι αναπόφευκτη. Είναι. Και ήδη έχει αρχίσει.
Και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη συμμαχία των ε/κυπρίων και τ/κυπρίων εθνικιστών. Ήδη αν δεις τα όσα λένε, βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση.
Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αλλά εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Όταν το καταλάβουν (όπως το κατάλαβαν και οι πρόγονοι τους την περίοδο της ανωμαλίας) ελπίζω να μην είναι αργά.

Μιχάλης είπε...

@ Τσε Γκεβάρα

Πολύ καλά τα λες. Όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο, με έχεις καλύψει σε αρκετά σημεία.

Προσυπογράφω πλήρως την κατάληξη της παρέμβασης σου:
«Την Κύπρο εν θα σας αφήκουμεν να την διχοτομήσετε, καταλάβετέ το!
Εν να μου κάμουν τζαι προβοκάτσιες τωρά τζαι νομίσαν χάφτουμεν τα!!»

Ανώνυμος είπε...

Προς incus: στείλτε μας στα γκουλάγκ. Ξεκινήστε κάνοντας συλλήψεις! Ξέρετε εσείς τώρα! Δείξτε ακόμα μια φορά τι είστε! Κλείστε το μάτι πονηρά στον Τούρκο και στον Άγγλο, όπως κάνει η κυβέρνησή σας!

Καταπληκτικά σχόλια. "Απλά κάποτε φίλε μου η σύγκρουση με τούτους τους 'ανθρώπους' πρέπει να ξέρεις ότι θα είναι αναπόφευκτη. Και τους από κει και τους από δω. Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποτέ δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβιώσει."

Τι ξέρει η αριστερά από ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Βίωσαν ζωή με αξιοπρέπεια όλοι όσοι έζησαν στο ανατολικό μπλοκ, κάτω από το σφυροδρέπανο, με τους ρουφιάνους παντού γύρω τους και τον ολοκληρωτισμό να ρημάζει ζωές;

Τραβήξτε αλλού να πουλήσετε την παρωχημένη και σάπια πραμάτεια σας κύριοι της αριστεράς! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε: ο κομουνισμός είναι εγκληματική ιδεολογία.

Για πες μας Μιχάλη, πιστεύεις και εσύ στο αναπόφευκτον της "σύγκρουσης"; Προσυπογράφεις τα παραπάνω "δημοσιογράφε"; Είσαι υπέρ της καταστολής της άλλης πλευράς; Είσαι υπέρ των διωγμών; Για πες μας, έτσι για να ξέρουμε τι θα πάθουμε.

Σας περιμένουμε ρε incus, όπως τότε στο Γράμμο και στο Βίτσι. Τότε που το "παλεύατε" για "ανεξάρτητη Μακεδονία". Θυμάσαι; Δεν σας βγήκε. Μην κλαίγεστε πάλι όμως μετά... Βολευτείτε τώρα με καμιά μολότοφ. Μέχρι εκεί, μπορείτε!

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε με απογοητεύσεις.
Ξέχασε την Κορέα, το Αφγανιστάν, την Καμποτία, το Βιετνάμ, την Κούβα, το 1821, το 1912-13, το 1940.
Συγνώμη αν ξέχασα κάποια άλλα.

Αλλά φαίνεται ότι εσύ ξέχασες ότι ζούμε στο 2009.

Άνθρωπε μου, ζούμε στην Κύπρο. Και στην Κύπρο η αριστερά δεν άνοιξε ούτε γκούλαγκ, ούτε δολοφόνησε κανένα.
Άλλων προνόμοια είναι αυτά.

Anef_Oriwn είπε...

Γιατί έχω την (έντονη) εντύπωση ότι ο τελευταίος Ανώνυμος (8/16/2009 11:48 μμ) είναι τακτικός αναγνώστης του Blog, ο οποίος όταν τα βρει σκούρα και ΔΕΝ μπορεί να δώσει απαντήσεις ή να τοποθετηθεί επί του θέματος της ανάρτησης το γυρίζει στα γκούλαγκ, σε εγκληματικές ιδεολογίες και τα τοιαύτα; Προσπαθεί μάλιστα κορδώνοντας σαν γάλος να πικκάρει για την ήττα της Αριστεράς στην Ελλάδα – τόσο μικροπρεπής είναι! Όμως ποτέ ΔΕΝ τον είδα να μας εξηγεί γιατί στη “δημοκρατική” μετεμφυλιακή Ελλάδα (όπου κυβερνούσα η Δεξιά) υπήρχαν γκούλαγκ, όπως στην Μακρόνησο, στον Άη Στράτη, στην Ικαρία ... Ή μήπως τούτα ήταν “σωφρονιστικά” (sic) ιδρύματα για την Ηθική και Εθνική Διαπαιδαγώγηση των εγκληματιών (αλλά και των παρασυρθέντων και παραστρατημένων) κομμουνιστών;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 00:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε anef, έπρεπε να σας χτυπήσουμε φιλικά στην πλάτη και να σας πούμε αμέσως μετά τον πόλεμο, "δεν πειράζει ρε παιδιά, περασμένα ξεχασμένα, σφάξατε 60.000 Έλληνες, μα δεν πειράζει. Σας συγχωρούμε. Ελάτε να ζήσετε δίπλα μας σα να μην τρέχει τίποτα! Κι ας σφάξατε μέρες πριν όλο μας το σόι!"

Ρε πάτε καλά; Δεν είναι παράλογο αυτό που λες; Εσείς όπου επικρατήσατε, ποιον σεβαστήκατε; Μήπως τους Πολωνούς αξιωματικούς στο Κατύν; Η ιστορία δεν συνηγορεί υπέρ σας. Όπου κι αν ήσασταν, το κοντέρ μετρούσε νεκρούς.

Έχω μια απορία ρε Μιχάλη: ποια ιδεολογία τέλος πάντων, πρεσβεύεις; Γιατί στην πολιτική, όλα ξεκινούν από την ιδεολογία, από ένα πλαίσιο αρχών, άσχετα αν αυτό στην πορεία εκφυλίζεται.

Ποιο είναι το δικό σας πλαίσιο αρχών; Δεν είστε κομουνιστές εκεί στο ΑΚΕΛ; Και αν όχι, τι ακριβώς είστε;

Πως το είπες Μιχάλη; Η αριστερά στην Κύπρο δεν δολοφόνησε κανέναν; Μήπως δολοφονεί με τις πολιτικές της κάθε μέρα το έθνος; Όχι δηλαδή, μη μας βγείτε και καθωσπρέπει αστοί κι από πάνω!

Και κάτι άλλο: τα πρώτα δείγματά σας στην Κύπρο ως κυβέρνηση, είναι περιθωριοποίηση των αντιπάλων σας στο δημόσιο τομέα και αυταρχισμοί, όπως συλλήψεις για πολιτική δράση και άλλα. Το κομουνιστικό DNA είναι εδώ.

Όμως, η Ευρώπη παρατηρεί. Και μπορεί κάποιοι τώρα να βολεύονται με τον ενδοτισμό σας, αλλά ο λαός καταγράφει. Και η κυβέρνησή σας τρίζει...

Anef_Oriwn είπε...

Ρεεε Ανώνυμε,
Μα τι είναι τούτες οι γκάφες που κάμνεις; Δηλαδή αν καλά εκάμνετε ΕΣΕΙΣ με τα γκούλαγκ που φτιάξατε στην Μακρόνησο κι αλλού, (για τον κάθε Έλληνα που τύχαινε να βαδίζει και σε αριστερό πεζοδρόμιο ακόμα), τότε καλά κάνανε και οι κομμουνιστές στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης;
Και μην ψαρεύεις σε θολά νερά, γιατί εδώ ΔΕΝ έχεις να κάνεις με αδαείς. Η ιστορικά στο Κατίν έγινε πολύ πριν να αναλάβουν την εξουσία (στην Πολωνία) οι κομμουνιστές ... Άσε που αμφισβητείται η εμπλοκή των Σοβιετικών! Ψάξε και βρες κάτι άλλο πιο αληθοφανές!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 00:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μίλησε. Ο κομουνισμός, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ιδεολογία, όπως και ο ναζισμός. Δεν το είπα εγώ, η Ευρώπη σύσσωμη το είπε, με ευρύτατη πλειοψηφία. Είστε αποσυνάγωγοι κύριοι της κομουνιστικής αριστεράς.

Ποιος αμφισβητεί το Κατύν; Οι Σοβιετικοί το έκαναν, η ρωσική κυβέρνηση το παραδέχθηκε ήδη. Δεν διέφεραν από τους Ναζί. Τι είναι αυτά που τσαμπουνάς;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

1. Το Κατίν ο πράκτορας των Αμερικανών Γέλτσιν το παραδέχτηκε (με το αζημίωτο φυσικά).
2. Ή είσαι ανίδεος ή παίζεις πελλόν (για τη δημιουργία εντυπώσεων) ... Την απόφαση για την εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό ΔΕΝ την πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Αλλά τι περίμενες από μια καπιταλιστική Ευρώπη; “Ένα φάντασμα [φαίνεται ότι] πλανάται [ακόμα] πάνω από τη Ευρώπη”

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 1:08 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πεεε ο Ανεφ, που σου νεύκω που πάεις...
Φύλαξε και καμμία για μας και εμείναμε χαρμάνια...
Ο ένας πράκτορας των Αμερικάνων, οι άλλοι φαντάσματα, μα το μεγάλυτερος πράκτορας των Αμερικανών στην Κύπρο το Μ.Δρουσιώτης συνέχεια βάλλεις μας τον στο blog σου...

Incus είπε...

Προς ανώνυμο των γκούλαγκ:
Πρώτα απ' όλα να σε συμβουλέψω να μην εξάπτεσαι γιατί θα σου ανέβει η πίεση και μπορεί να πάθεις κανένα εγκεφαλικό.
Μετά: Προφανώς κατατάσσεις τον εαυτό σου στις κατηγορίες (πασπατριώτη, εθνικιστή, ρατσιστή ξερόμαγκα, πατριδοκάπηλο, άσχετο άνανδρο,άπληστο, απολίτιστο, δήθεν χριστιανό, δήθεν έλληνα) που προανέφερα για να μου πολοηθείς! Γιατί εγώ δεν μίλησα για σένα συγκεκριμένα.
Μου μιλάς για τον κομμουνισμό τα γκούλαγκ τα σφυροδρέπανα της ανατολικής Ευρώπης την Μακεδονία και πρασιν'άλογα.
Εγώ δεν κατατάσσω τον εαυτό μου ούτε στην αριστερά ούτε στην δεξιά και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα αγαπητέ μου. Αν όμως για σένα η αριστερά ως ιδεολογία σημαίνει ηπιότητα, αλληλοκατανόηση, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, περιβαλλοντισμός, υγεία και παιδεία για όλους, αντιρατσισμός, αντιεθνικισμός και αντιθρησκοληψία στα οποία εγώ πιστεύω, τότε μάλλον πρέπει να είμαι αριστερός! Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από σένα για τον οποίο ο όρος 'ανθρώπινη αξιοπρέπεια' είναι, είτε πολύ συγχυσμένος στο κεφάλι σου, είτε απλά είσαι βλάκας.
Τέλος, να σου πω ότι στο Γράμμο και το Βίτσι δεν θα με δεις. Να είσαι σίγουρος όμως ότι θα με βρεις μπροστά σου στην Κύπρο. Στην Κύπρο που με καίει, στον τόπο που πονώ. Απλά αμφιβάλλω αν εσύ θα είσαι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ο πόνος των συγγενών είτε είναι ε/κύπριοι είτε τ/κύπριοι είναι ο ίδιος

Δεν είναι Κε. Μιχάλη

Μακριά απο συμψηφισμούς, στρογγυλοποιήσεις

Δεν ειναι Τουρκικής Προέλασης είναι Τουρκικής Εισβολής και Αποβίβασης.

Οσο για την διακοπή των συνομιλιών Κε. Μιχάλη, δεν είναι έτσι και το γνωρίζετε καλά είναι διαπραγματευση με τον κατακτητή για να μπορέσει να έχει και την κατοχή του Βορρά και τον Ελεγχο του Νότου.\

Τέλος δε για τα ερωτήματα απο την συνέντευξη τα όποια και λέτε είναι λίγα μπροστά στα πελώρια γιατί που ξεκινούν απο τον αγώνα της ΕΟΚΑ και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/17/2009 12:40 πμ

Το να χρεώνεις πράγματα που έκαναν άλλοι (έστω και ομοϊδεάτες) σε όλους, δεν είναι ότι σοφότερο.

Όσον αφορά το ερώτημα σου προς εμένα, σου απαντώ ότι η ιδεολογία μου είναι αυτή της αριστεράς που καμιά σχέση έχει με όσα έγιναν στην πράξη, γι αυτό και δεν θα με δεις ποτέ να υπερασπιστώ το παραμικρό έγκλημα που έγινε από ανθρώπους της αριστεράς.
Η ιδεολογία μου όπως την έχω μέσα στο δικό μου μυαλό είναι αυτά που περιγράφει και ο Incus.
Δεν έχει καμία σχέση με βία και άλλα παρόμοια. Άλλωστε έτσι είναι και ο προσωπικός μου χαρακτήρας.

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ, είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα που καταφέρνει να προσαρμόζεται στις κυπριακές συνθήκες.
Αρκεί να σου πω ότι στήριξε για χρόνια ένα αρχιεπίσκοπο (αυτό είναι κατακριτέο από πολλούς), ανέστειλε το στόχο του για σοσιαλισμό από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το κυπριακό πρόβλημα και γενικά έχει υποτάξει (και αυτό κακό για μερικούς) τον ιδεολογικό στόχο στον πολιτικό που είναι η λύση του κυπριακού.
Προσωπικά δεν συμφωνώ σε όλα με το ΑΚΕΛ. Έχω τις διαφωνίες μου σε κάποια ζητήματα. Όμως θεωρώ ότι η ιστορία του (με τα θετικά και αρνητικά της) είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο.

Όχι, η κυπριακή αριστερά δεν δολοφόνησε ποτέ το έθνος. Πάλεψε και παλεύει για τον τόπο και μάλιστα πλήρωσε και με αίμα στην πορεία της ύπαρξης της.
Μπορεί να διαφωνείς με την πολιτική του, όμως δεν είσαι εσύ που θα καθορίσεις αν κάτι είναι υπέρ ή εναντίον του έθνους ή του κυπριακού κράτους μας.
Και αυτό διότι οι αντιλήψεις του καθενός είναι διαφορετικές. Κάτι που για σένα είναι σωστό (διότι κατά τη γνώμη σου ωφελεί το έθνος) μπορεί για μένα να είναι λάθος και το ανάποδο.

Και επιμένω, η αριστερά στην Κύπρο ούτε σκότωσε ούτε εγκλημάτισε, είτε σου αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Βιάζεσαι πολύ να κρίνεις αν τρίζει ή όχι η κυβέρνηση. Κάνε λίγη υπομονή και θα διαπιστώσουμε όλοι αν όντως είναι έτσι.

Υ.Γ. Τελικά πήρες αλλού τη συζήτηση. Το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Γι αυτό θεώρησε ότι η παρούσα απάντηση μου είναι η τελευταία αφού είσαι εκτός θέματος.
Και δεν θα παίζω το παιχνίδι κάποιων να στρέφεται η συζήτηση αλλού από την αρχική ανάρτηση. Και αυτό το κάνω από σεβασμό στους υπόλοιπους αναγνώστες αλλά και προς τον εαυτό μου.

Μιχάλης είπε...

@ sub92

Καλώς επανήλθες.

Το να μιλάς για τον ανθρώπινο πόνο δεν είναι συμψηφισμός.
Όταν μια μάνα χάνει το παιδί της γι αυτήν μετρά το ότι έχασε το παιδί της, τον άντρα της, κάποιο μέλος της οικογένειας της.

Διαφωνείς με αυτό;

Μια μάνα που στέλλει το παιδί της στον πόλεμο αντιλαμβάνεσαι ότι δεν το στέλλει με τη θέληση της, δεν το στέλλει για να σκοτωθεί.
Και βεβαίως δεν ευθύνεται εκείνοι αν οι κρατούντες αποφάσισα να στείλουν το παιδί της να σκοτωθεί.

Επομένως ναι, στο θέμα αυτό ο πόνος της όποιας μάνας που χάνει το παιδί της στον πόλεμο είναι ο ίδιος.
Και δεν φαντάζομαι να φταίει η Αϊσέ για την εισβολή στην Κύπρο, ούτε η Ελένη για την εκστρατεία στη Μικρά Ασία ή η οποιαδήποτε μάνα για οποιονδήποτε άλλο πόλεμο.

Τα περί διαπραγματεύσεων τα έχουμε ξανακουβεντιάσει.
Προτάσεις για το τι έπρεπε να γίνει δεν ακούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μια ενημέρωση σε όλους, από το "Παρόν" της περασμένης Κυριακής:

"Φίλος της στήλης προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση για τα όσα είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν περί δύο χωρών στην Κύπρο και για τη στληριξη στο νεκρό Σχέδιο Ανάν. Μας είπε λοιπόν ότι ουδέποτε ο κ. Πούτιν ήταν φανατικός γνώστης και υποστηρικτής της Κύπρου. Μας υπενθύμισε ότι απέφυγε να συνατήσει τον κ. Χριστόφια κατά την επίσκεψή του τελευταίου στη Μόσχα, αν και η συνάντηση είχε προγραμματιστεί. Εκτίμηση είναι μάλιστα ότι ο Πούτιν αποστρέφεται τις διάφορες συγκινητικές μεν αλλά διόλου πολιτικές αναφορές του κ. Χριστόφια στη Σοβιετική Ένωση, ενώ ήταν σφόδρα ενοχλημένος με τη συνάντηση που είχε ο Κύπριος Πρόεδρος με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας. Και το κυρίότερο είναι ότι ο κ. Πούτιν πάιζει με όρους υπερδύναμης και δεν εκτιμά ιδιάιτερα όσους θεωρεί ότι παίζουν το παιχνίδι των Βρετανοαμερικανών... Ίδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

@Mιχάλη ως ηντα σελίδα του Μάρξ είσαι.Στη διατριβή σου γράψε οτι ο Μάρξ είχε συνάντηση και με τον Σωκράτη και τον Ηράκλειτο.Δέν του άρεσε όμως ο Σωκράτης γιατί ήταν γλεντζές και άρεσκε του η αιράνι.Το κυριώτερον όμως αν και φιλοχριστιανός ήτανν σφρόδρα αντικομμουνιστής

Καραμήτρος
Παγκράτι

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε (ώρα 10:49 π.μ.),

Μα είσαι σοβαρός Ρεεε; Μας μεταφέρεις εδώ (δίκην πολιτικής ανάλυσης) τι είπε κάποιος φίλος κάποιας στήλης στην (περιθωριακή) ελληνική εφημερίδα “Παρόν” που μπορεί να το άκουσε στο καφενεία της γειτονίας του;
Και κάτι επί της ουσίας, γιατί η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη της αμάθειας! Ο Πουττίν ΔΕΝ μίλησε “… περί δύο χωρών στην Κύπρο …”, αλλά περί δύο πλευρών!!! Η λέξη για τη “χώρα” και την “πλέθρα” στα ρωσικά (όπως και σε άλλες σλαβογενείς γλώσσες) είναι η ΙΔΙΑ!!! Αυτά για να μαθαίνετε και κάτι Ανώνυμα αγοράκια και κοριτσάκια!

**********
Προς τον συμπαθέστατο κατα τ’ άλλα Ανώνυμο (ψεσινό) συνομιλητή μου (με τελευταία παρέμβαση του με σχόλια που απευθύνονταν σε ΜΕΝΑ η ώρα 1:44 π.μ.):

1. Όταν δεν έχεις τι να πεις το ρίχνεις αλλού – αποδίδεις τα γραφόμενα μου σε χαρμανιάσματα! Μάλλον εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια!

2. Εν κατάλαβα, μήπως εν μόνο δικαίωμα (και μονοπώλιο) δικό ΣΑΣ να μιλάτε για πράκτορες και ...σαλτιμπάγκους; Η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση εν τζιαι ήθελε τζιαι πολλίν (σ)κούντημα να διαλυθεί, αλλά κι ο Γέλτσιν έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του!

3. Ερώτημα: Πόσες φορές έβαλα κείμενα του Μακάριου Δρουσιώτη στο Blog μου; Αν βρεις πάνω από ΔΥΟ κερδίζεις μια δωρεάν συνδρομή για το Blog μου!

4. Η φράση “Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Ευρώπη”, είναι παρμένη από το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” τρων Μαρξ και Ένγκελς, Άσχετε!

5. Σεβόμενος το Blogοδεσπότη και το χώρο του ΔΕΝ θα επανέλθω για εκτός θέματος κουβέντες – γνωστή πλέον η τακτική ΣΟΥ να εκτροχιάζεις τη συζήτηση όταν ΔΕΝ ΣΕ βολεύουν αυτά που λέγονται!

**********
@ Ανώνυμο Καραμήτρο εκ Παγκρατίου,
Μικρή διόρθωση: Το αΐράνι ΔΕΝ υπήρχε την εποχή του Σωκράτη. Τούτο αποτελεί κατοπινή εφεύρεση (είναι τουρκική προέλευσης) όπως τζιαι το μαχαλεπίν! Try again!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 11:36 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

@Αnef
Είχε περαστικά σου, αλλά με άλλη ονομασία ρώτα τον σύντροφο Μιχάλη που ασχολείται με τα τοιαύτα , αρχαία Ελλάς κλπ να σας πη.Ευχαριστώ πολύ

Καραμήτρος εκ Παγκρατίου.

Anef_Oriwn είπε...

Για πες ΜΑΣ τότε, πως λεγόταν στην αρχαιότητα το αϊράνι, αν μη τι άλλο να μανθάνουμε κι ΕΜΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

@Αnef
και γράφε καλά Αnef οχι το Πουττίν αλλά ο Πούτιν, για όνομα του Θεού, αρρώστησες και εσύ μήπως με γρίπη των γουρουνιών και είσαι ζαλισμένος?Πάρε ένα άλκα σέλτζερ η λίγη βότκα με λεμόνι.
Καραμήτρος -Παγκράτι.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Καραμήτρε εκ Παγκρατίου,
Εσύ να διαβαζεις καλά ... Δεν είπα “το Πουττίν” αλλά ο “O Πουττίν”! Ξέρεις είμαι ολίγο τι παράτονος γμτ ... Και εκτός που τούτον το αΐπιν, ως βέρος κυπραίος χρησιμοποιώ και δίπλα σύμφωνα, όπως ας πούμεν, πίκκα, ττόππουζος, κάττος, πουττίν ... Understand?
Και παρεμπιπτόντως,
1. Τώρα το μεσημεράκι θα παω για κάνα ουζάκι ή καμιά μπυρίτσα.
2. Θα μας πεις (επιτέλους) πως λεγόταν το αϊράνι στην αρχαιότητα;

**********
Στην παρέμβαση μου ώρας 11:36 π.μ. υπάρχει ένα σοβαρό τυπογραφικό λάθος που κάνει τα όσα είπα να μην βγάζουν νόημα. Αντι να γράψω “πλευρά” έγραψα “πλέθρα” (τι είναι πάλι αυτά;). [Αυτά παθαίνουμε όταν τα κάνουμε διορθώσεις με το corrector στα βιαστικά].
Η σωστή πρόταση έχει ως εξής: «Η λέξη για τη “χώρα” και την “πλευρά” στα ρωσικά (όπως και σε άλλες σλαβογενείς γλώσσες) είναι η ΙΔΙΑ!!!»

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 1:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραμήτρο που το Παγκράτι,
αν σου δειχτούν οι κυπραίοι εν να με σου αρέσει.

Πουλά εξυπνάδες το φκιόρο!

Παραίτα μας ρε,συνάχτου.

Τσε Γκουεβάρα

Ανώνυμος είπε...

@Tσέ Γκουεβάρας
Τσε Γκεβάρα μαννοκίκκιρε, μη το χρησιμοπιάς αυτό το nick τουλάχιστον γιατί προσβάλλεις την αξία και το όνομα του, είσαι αφελής πολλά IQ γαουρκού τζιε όστι να φτάσεις τον ΤΣΕ!! χρειάζεσαι και θέλεις αρτζίθκια μπρούντζενα.

Αντρικκής- Ανάγια

Ανώνυμος είπε...

Χμ, μπάχαλο για ακόμη μια φορά το πλογκ του Μιχάλη ...

Έχω να κάνω μερικές επισημάνσεις αρχίζοντας από τον φίλτατο Σπύρο.
Φίλε ας μην υπερβάλουμε, με τους Τουρκοκυπρίους δεν είμαστε αδέλφια, ένα ανταγωνισμό – άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγάλο, υπήρξαν βέβαια και καλές εποχές - τον είχαμε εδώ και αιώνες, απλά είμαστε συμπατριώτες όπως με τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους τούτου του τόπου. Το αν θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αρμονία μαζί τους σε μια επανενωμενη Κύπρο, είναι ένα στοίχημα που θα καλεστούμε να το κερδίσουμε η να το χάσουμε πιθανότατα στο άμεσο μέλλον.
Φίλτατε ανώνυμε που αναφέρεσαι στο Σολωμό, ευτυχώς που επιλέχθηκαν και ακούγονται στον εθνικό ύμνο μοναχά οι γνωστοί στίχοι, διότι υπάρχουν και οι κάτωθεν

118
γιατί δέν έχω τώρα
τή φωνή τού Μωυσή;
Μεγαλόφωνα τήν ώρα
οπού εσβιούντο οι μισητοί,

120
ακλουθάει την Αρμονία
η αδελφή του Ααρών,
η προφήτισσα Μαρία,
μ' ένα τύμπανο τερπνόν

156
Δέν ακούτε; Εις κάθε μέρος
σαν του Άβελ καταβοά•
δεν ειν' φύσημα του αέρος
που σφυρίζει εις τα μαλλιά.

Που μάλλον σε εθνικό ύμνο ισραηλινού κράτους παραπέμπουν και όχι Ελληνικού.

Αναφορικά με τον Καλβο, πραγματικά με εκπλήσσεις, εσύ ένας χριστιανός ορθόδοξος καλείς κάποιο να μελετήσεις ένα ποιητή που εξέφραζε τις κατάπτυστες για την εκκλησία «ιακωβινικές» και «καρμποναρικές» αξίες και αρετές. Ένα οπαδό των Σαμίων της δημοκρατικής παράταξης που από το 1807 προετοίμαζαν την Επανάσταση κατά των Οθωμανών, των προεστών και της Εκκλησίας. Ένα φορέα των ιδεών των επτανήσιων Ιακωβίνων, των πρόδρομων δηλαδή της σοσιαλιστικής σκέψης, που σύμφωνα με το ιστορικό Πασχάλη Κιτρομηλίδη : « Στην Ζακύνθο πρωταγωνιστούσαν σε επαναστατικές εκδηλώσεις “σχεδιάζοντες πολλά περί πλούτου, ιδιοκτησίας, διατηρήσεως των ελευθεριών του λαού, αρχαίας δόξης και Θρησκείας”, ενώ στην Κεφαλονιά το “Ιακωβινείον” αποτελούσε χώρο συζητήσεων για την ανασύσταση των Ολυμπιακών Αγώνων, την κατάργηση της χριστιανικής Θρησκείας και την επάνοδο στην προγονική λατρεία των Ολυμπίων Θεών. Στην Κέρκυρα, η Πατριωτική Εταιρεία είχε σκοπό “να χειραγωγήσει τους πολίτας εις τα πρώτα της ελευθερίας βήματα”…».
Πιο δραστήριοι από όλους υπήρξαν οι Ιακωβίνοι («Γεροντίνοι» στα επτανησιακά), που ίδρυσαν το 1798 ισχυρές πολιτικές «Λέσχες» («Ιακωβινεία») στην Κέρκυρα και στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς («Συνταγματικός Σύλλογος Αργοστολίου») που επεδίωκαν την κατάλυση της ολιγαρχίας και την χορήγηση ελευθερίας και ισότητας σε όλον τον λαό. Ολα τα Επτάνησα στρέφονταν προς αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου του λαού με ίδρυση σχολείων, τυπογραφείων και βιβλιοθηκών με την δημευθείσα περιουσία της Εκκλησίας, τα Ιακωβινεία προσπαθούσαν επιπροσθέτως να πετύχουν μια σειρά από ριζοσπαστικές αλλαγές, όπως λ.χ. ανακατανομή της γης, διαγραφή των χρεών, κατάτμηση του κάθε νησιού σε πολλές αυτόνομες περιοχές, απαγόρευση του Χριστιανισμού και επαναφορά της πολυθεϊστικής Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, καθώς και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Βέβαια, η επτανησιακή άνοιξη υπήρξε σύντομη, καθώς τερματίστηκε βίαια από το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς (1798) μέχρι τις αρχές της άνοιξης της μεθεπομένης (1799), έπειτα από συντονισμένες εξεγέρσεις των θρησκόληπτων που ήταν οργανωμένες από την Εκκλησία, συν την στρατιωτική επίθεση των Ρώσων του Ουσακώφ και των Τούρκων του Κατήρμπεη, ο ενωμένος στρατός των οποίων κατέλαβε τελικά τα νησιά, έδιωξε τους «άθεους» Γάλλους και φυσικά εξόντωσε τους Έλληνες Ιακωβίνους.
Οπότε φίλτατε άσε το Κάλβο ήσυχο διότι σύμφωνα με το Παλαμά : «Αλλά προ του Θεού των χριστιανών ο Κάλβος δεν κατανύσσεται τόσον όσον προ των μακάρων της Ελληνικής πολυθεϊας, τα κάλη του παραδείσου δεν θαμβούσιν αυτόν όσο τα ύψη του Ολύμπου. Η ποίησις του Κάλβου εξυμνεί την επανάστασιν, εκπροσωπούσα την Ελληνικήν παράδοσιν. Ιδεώδες αυτής είναι αι Αθήναι, όχι το Βυζάντιον».
Αλλά εσείς και οι ομοϊδεάτες σου το μόνο που γνωρίζεται από τον Κάλβο και συνεχώς το παπαγαλίζετε είναι το συγκλονιστικό

χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι•
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.

Κατά τα άλλα μαύρα μεσάνυκτα ...

Zήνων

Ανώνυμος είπε...

Το όπου γη πατρης αναφέρετε σε ένα ποίημα ενός Λατίνου ποιητή που ξεχνάω τώρα το όνομα του, αλλά και στα συγγράμματα του Κικέρωνα. Τοn Μαρξ που το θυμηθήκατε ;

Φίλτατε Anef_Oriwn Το αΐράνι δεν υπήρχε την εποχή του Σωκράτη όμως το ξινόγαλο υπήρχε και είναι παρόμοιο αν όχι το ίδιο. Εφεύρεση πάντως των Τούρκων δεν είναι, πιθανότατα το πήραν από τους Αρμενίους που μαρτυρείται ότι το κατανάλωναν ήδη από την βυζαντινή περίοδο η από τους Άραβες που το κουβαλούσαν σαν αποτελεσματικό ποτό – το αλάτι συγκρατεί τα υγρά - που σβήνει την δίψα στις διαδρομές μέσων των έρημων η άλλων άνυδρων περιοχών. Επίσης είναι ένα ποτό γνωστό και στην ίνδια.
Για το μαχαλεπίν δεν γνωρίζω, με παραπέμπει όμως η γεύση και τα υλικά παρασκευής του σε αραβικές και ινδικές ατραπούς.

Ζήνων

Ανώνυμος είπε...

@Αντρικκήν που την Ανάγιαν,
αν είσιες "πολλά IQ τζαι αρτζίθκια μπρούντζενα" εν θα εμίλας έτσι.Τζείνοι που τα έχουν εν εχρειάζεται να κοκορεύκουνται.
Τζαι εν θα μου κάμεις εσύ μαθήματα για το ποιος εν ο Τσε.
Τέλος

Τσε Γκουεβάρα

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε τον Anef_Oriwn να διασκεδάσει τον κόσμο με τις έωλες θεωρίες συνωμοσίας του για τον Γιέλτσιν.

Φέρτε τον να αναθεωρήσει τα στοιχεία για τη σφαγή στο Κατύν. Φέρτε τον να μας πει για τη σημερινή αστεία δήλωση του Χριστόφια στην Αστυπάλαια.

Εντάξει Πρόεδρε, δεν στενοχωρήθηκαν οι Τούρκοι και ο "σύντροφος" Ταλάτ (που θα προσφύγει εναντίον μας), μη φοβάσαι.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, τον πουλάς τον anef για το δικό μου blog; Ψάχνουμε για γελωτοποιό.

Ανώνυμος είπε...

Ε Spyro pou eisai re Spyro o Gkouevaras enna mas derei, re Spyro efaa fasoulia shmera re

αιολος είπε...

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας δεν ήταν αυτός που έκανε εκείνο τον γάμο των πούστηδων και των Λεσβίων ;

Είναι παντρεμένος ο Χριστόφιας;

Από κανένα άλλο μέρος δεν μπόρεσε ο Χριστόφιας να τιμήσει τους Εθνοφρουρούς που μακέλεψαν οι τ/κ "αδελφοί" :-))))

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, ο διαχειριστής τούτου του χώρου ανέφερε ότι θα είναι με άδεια και δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση για ορισμένες μέρες στο διαδίκτυο. Οπότε, νομίζω ότι έκαστος από εμάς θα πρέπει να δείξει σεβασμό στο παρόντα χώρο που μας φιλοξενεί – απουσία μάλιστα του διαχειριστή - και να εκφράζετε με ποιό κόσμιο τρόπο. Λυπάμαι που προβαίνω σε αυτή την αναφορά, άλλα κάποιοι έχουν ξεφύγει από το πλαίσιο που καλύπτει μια πολιτισμένη συζήτηση και οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται εκατέρωθεν έχουν υπερβεί κατά πολύ τα εσκαμμένα.

Ζήνων

Ανώνυμος είπε...

Γερολιμάκης
ΖΉΝΩΝ ανιψιός σου είναι ο Μιχαλάκης? να σου ζήσει, είσαστε και με τον mr Anef ξαδέρφια όλοι σας?Πάλιν να ζήσετε.Ολοι σύντροφοι είμαστε και συμπαρεστέκεται ο εις του άλλου.
Κύριοι και Κυρίες σας καλώ να σέβεσται τον Χώρον Τούτον.

Anef_Oriwn είπε...

Ζήνωνα,
“Ψύλλους στ’ άχυρα ψάχνεις”, αγαπητέ ΜΟΥ!
Προσφιλής τακτική των εθνικιζόντων Ανωνυμαρίων, όταν ΔΕΝ μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε μια συζήτηση (αφού ΠΟΤΕ δεν καταφέρνουν να επιχειρηματολογήσουν), επιστρατεύουν κι άλλα Ανώνυμα accessories και προσπαθούν να μειώσουν τον αντίπαλο τους με χυδαιότητες, ηλιθιότητες και εξυπνοβλακείες, όπως ας πούμεν ο Ανώνυμος πιο πάνω με τις παρεμβάσεις του στις 7:32 μ.μ. και 7:33 μ.μ., αλλά και ο Αίολος πιο κάτω που θέλει να το παίζει και σοβαρός και ξερόλας, τρομάρα του! [Ρε Αίολε, τόσο καλά ξέρεις τη Γεωγραφία της χώρας σου που σύγχυσες την Αστυπάλαια με την Τήλο!] Στο μεταξύ τον Spyro τον πήρανε πρέφα ότι είναι προβοκάτορας – τι να κάνει κι αυτός άμα τον ανακαλύψανε, αναγκαστικά εξαφανίστηκε! [Ζήνωνα, πάντως σ’ ευχαριστώ για τες πληροφορίες για το αϊράνι και το ξινόγαλο].

**********
Ανώνυμε (7:32 μ.μ. και 7:33 μ.μ.),
Χαλαρά και ήρεμα Ρεεε, μην μας πάθεις και τίποτα, νέο πιδί που είσαι! Κάτσε τζιαι νάκκον την μάππαν χάμαι! Πάντως αν καταφέρεις και φτιάξεις blog, θα έρχομαι μούχτιν τζιαι συνέξοα να ΣΟΥ κάνω παρέα! Για την ώρα σ’ ευχαριστούμε που ΜΑΣ διασκεδάζεις με τις φαιδρότητες ΣΟΥ τόσο εδώ μέσα όσο κι αλλού! Παρεμπιπτόντως μόλις μισές για “έωλες θεωρίες”, μας κατέβηκε ο συμπαθέστατος κατα τ’ άλλα Αίολος!

Γερόλεμε, καλά κρασιά!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/8/2009 – 11:44 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εγκεφαλική σκοτοδίνη και σκίαση νοητική, καληνύχτα φίλτατε Γερολιμάκη …

Ζήνων

Ανώνυμος είπε...

Αφαιρούμε αναρτήσεις Μιχαλάκη; Ειδικά τις ενοχλητικές για τον Πρόεδρο; Λογοκριτής; Σαν αυτούς στην Ανατολική Γερμανία, που σβήνανε αράδες (και σχολιανά) από γράμματα και ψυχές; Είδες που δεν διαφέρεις διόλου από αυτούς; Κομουνιστές και θρασύδειλοι...

Ανώνυμος είπε...

kai royfianoi

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμους,
υβριστές, θρασύδειλους,χυδαιολόγους,

σεβαστείτε σιόρ τον διαχειριστή του blog.Εν σας αρέσκει, μεν έρκεστε.Πηαίνετε τζιει που βρίσκετε ομοϊδεάτες σας.
Με κανόνες της μπλοκόσφαιρας υπολογίζετε, με την διαφορετικήν άποψην σέβεστε, με τι είναι δημοκρατία τζαι διάλογος ξέρετε.
Ο Μιχάλης φταίει που σας ανέχεται τζαι εν εσβήνει τες ανοησίες σας.

Αναγνώστης

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε (18/8/2009 11:56 π.μ.),

Μπορείς να ΜΑΣ πεις ποια ανάρτηση (σχολίων θα εννοείς) αφαίρεσε ο Μιχάλης; Προσωπικά ΕΓΩ δεν αντιλήφτηκα κάτι τέτοιο αλλά και ούτε κι ο Μιχάλης συνηθίζει να διαγράφει σχόλια!

Anef_Oriwn
Τρίτη 18/8/2009 – 2:21 μ.μ.

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου ΑΝΕΥ χαίρομαι που μου γράφεις ότι Δήμαρχος είναι της Τήλου (μη με υποτιμάς).

Τότε θα έπρεπε ο Χριστόφιας να πάει στην στην νήσο Τήλο να κάνει τις δηλώσεις του που εξομοιώνουν τους θύτες τ/κ μακελάρηδες και τα θύματα εθνοφρουρούς. Θα έπρεπε να πάρει μαζί του και τον Βαλιανάτο και τον Τζορτζ Παπάντριους και kostas karmanlis (Γνωστές αδελφές) και τότε ο "αδελφός Ταλάτ" θα κατατρόμαζε και θα καταντρεπόταν.

Κάποιος κύριος νομίζω ότι με κατηγόρησε ότι χρησιμοιώ χυδαία γλωσα εν απουσία του Μιχάλη.

Κατ αρχάς εγώ δεν ξέρω ότι απουσιάζει ο Μιχάλης, όλως τυχαία μπήκα και είδα τα κείμενα.

Δεν μπορώ να καταλάβω που έβρισα ο γάμος που έκανε ο Δήμαρχος Τήλου δεν ήταν γάμος πούστηδων και λεσβίων, δηλαδή αν τον πούστη τον πεις γκέι αλλάζει ο τρόπος κωλονοσκόπησης και βυθομέτρησης του προκτού του; (υποκριτές)

αιολος είπε...

Και για να συμπληρώσω όπως είπε και Χατζιδάκης:

"Για να πετύχει κάποιος στην ζωή του πρέπει να είναι ή πούστης ή αριστερός"

Και διευκρίσε ότι εκείνος δεν είναι αριστερός.

Δεν είναι παράξενο ότι όλες τις δυνατές θέσεις τις κρατούν πισογλέντηδες;

αιολος είπε...

Και μπορεί ο Χρισατόφιας να μη είναι λουλουδάτος αλλά λουλουδάτες μου φάνηκαν οι δηλώσεις του για τους εθνοφρουρούς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερες φίλε ότι το "αριστερός" είναι επάγγελμα; Και πολύ επικερδές μάλιστα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια στην Αστυπάλαια, προκάλεσαν οργή στους Έλληνες πολίτες. Λογικό ήταν. Αφού έβαλε στο ίδιο σακί Έλληνες και Τούρκους.

Μεγάλη πλάκα να παριστάνουν τον Τσε τύποι που υποστηρίζουν κόμμα φιλοαποικιακό και φιλοβρετανικό, που διατηρεί επιχειρήσεις.

Έχουν μπερδέψει αυτοί τα μπούτια τους, δεν ξέρουν πια τι είναι σοσιαλισμός και τι καπιταλισμός.

Συστηματάκι εξουσίας, έτσι απλά, υπόδουλο σε ξένα συμφέροντα. Το επεισόδιο στον Άγιο Αντώνιο στη Λεμεσό και η στάση των διωκτικών αρχών έναντι των Ελλήνων, τα λένε όλα.

Ανώνυμος είπε...

@αίολον,
πού κολλούν τούτα που λαλείς ρε αίολε με την ανάρτησην του Μιχάλη;
μα επικοινωνείς;
@ανώνυμον,10.23μ.μ.,
εσύ που τα ξέρεις ούλλα πε μας να δούμεν.
Τζαι τι είπεν ο Χριστόφιας που επροκάλεσεν τους Έλληνες πολίτες,αν τους επροκάλεσεν δηλαδή.Φέρ΄μας στοιχεία.Τζαι μεν μας πεις για ΛΑΟΣ, αν εν τούτα που εννοείς.
Ποιος εμπέρδεψεν τα μπούτια του;

Τσε Γκουεβάρα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τσε Γκουεβάρα,

δεν πιστεύω να ανήκεις και εσύ, ένας υπέρμαχος του αντιαποικιακού αγώνα, στο κυπριακό κόμμα που ανήρθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των Βρετανών αποικιοκρατών. Γιατί αν είσαι ΑΚΕΛ, πρέπει να δεις την αντίφαση αυτή.

Αμαδρυάς είπε...

Το επίπεδο και η κουλτούρα μερικών είναι τόσο θλιβερή, που πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις διάλογο.

Στο μυαλό τους υπάρχει ένας αχταρμάς αντικομμουνισμού, φασισμού, εθνικισμού και στην ψυχή τους θανάσιμο μίσος για ό,τι διαφορετικό απ΄αυτούς.

Αυτό οι ίδιοι-μόνον οι ίδιοι όμως- το έχουν βαφτίσει πατριωτισμό.

Είστε πράγματι δυστυχισμένοι και αν αυτό το λέτε πολιτική, θεός φυλάξει...

Ευτυχώς που η κοινωνία βρίσκεται πάνω από το θλιβερό σας επίπεδο και η ιστορία-διεθνώς, γιατί η ιστορία των ιδεών είναι παγκόσμια, δεν ευδοκιμεί μόνο στην μακαρία νήσο- που τόσο σας αρέσει να επικαλείστε, τις ιδέες σας τις έχει κατατάξει στο χώρο του σκοταδισμού.

Όσο για τα ερωτήματα πού ήταν οι αριστεροί το 55-59 , έχουν απαντηθεί-και απ΄τον οικοδεσπότη σε πάμπολλες αναρτήσεις του-αλλά το αντιστρέφω: Ξέρετε συγκεκριμένες επαναστατικές ενέργειες πολλών εκ των ΗΓΕΤΩΝ-τονίζω,ηγετών- της ΕΟΚΑ που -παρεμπιπτόντως-διεσώθηκαν, έζησαν, βασίλευσαν, πήραν θώκους,έβγαλαν χρήμα,κατοχύρωσαν αξιώματα γι αυτούς και τα παιδιά τους,μπορεί και για τα εγγόνια τους, μέχρι και σήμερα;

Επίσης, μια που η ανάρτηση, ας μην το ξεχνάμε, αναφέρεται στο έγκλημα του 74, μήπως τυχόν πήρε κάτι το μάτι σας εκεί στις σελίδες ιστορίας που διαβάζετε, πού ήταν όλη η κουστωδία των ακροδεξιών, εθνικοφρόνων, Τουρκοφάγων, αντικομμουνιστών, Ενωτικών;

Μιλώ και για τις 15 ασφαλώς κια για τις 20 και για τις 14 Αυγούστου.

Μήπως πήρε τίποτα τ΄αυτί σας αν θα δικαστεί κανείς για έγκλημα, ας πούμε απ΄αυτούς που έδωσαν τις διαταγές να βγουν τα άρματα στις 15, που σκότωσαν φαντάρους γιατί αρνήθηκαν, που δολοφόνησαν παιδιά σε πλατείες γιατί βγήκαν στο δρόμο κατά των φασιστών;

Μήπως το αίσθημα δικαιοσύνης, που είναι τόσο υψηλό σε μερικούς, θα απαιτήσει να λογογδοτήσει κανείς απ΄αυτούς που έδωσαν μαρτίνια, πρωτόγονα Μ4, και έστειλαν-π.χ στο Τζιάος- φαντάρους να βάλλουν τελικά στα τουρκικά τανκς και να πιαστούν αιχμάλωτοι και να δολοφονηθούν σαν αρνιά στη σφαγή;

Μήπως πήρε τ΄αυτί σας καμιά ψιλή, σε ποια αρχεία ήταν κρυμμένα τα στοιχεία ΝΕΚΡΩΝ ανθρώπων που η πλευρά μας τους δήλωνε στους καταλόγους των αγνοουμένων και κάποιοι έκαναν κίνημα- ως τυμβωρύχοι με τις μανάδες τους, εμπορευόμενοι τον πόνο τους, μεταξύ τους και ακριβοπληρωμένος δικηγόρος μονοπωλών τα ΕΚΚΛΗΣΙΣΤΙΚΑ διαζύγια που εκδίδοντο μέχρι πρόσφατα με δυσθεόρατες δυσκολίες και επιχορηγούμενος με χοντρό ειδικό κονδύλι της Αρχιεπισκοπής για το πατριωτικό σκέλος της δράσης του;

Μήπως εκεί στις σελίδες της ιστορίας που ξεσκονίζετε, είδατε πουθενά κανένα όνομα απ΄αυτούς τους ελληναράδες, Κυπραίους ΕΟΚΑβητατζήδες και χουντικά καθάρματα να πολεμούν μαζί με τους φαντάρους που μακελεύτηκαν χωρίς όπλα, χωρίς σχέδια μάχης και χωρίς ηγέτες;

Αμαδρυάς είπε...

Μήπως είδατε τίποτα στις ιστορικές σας μελέτες γιατί 34 χρόνια το κράτος δεν κινήθηκε για να εξιχνιαστούν τέτοια εγκλήματα, δολοφονίες κατά το πραξικόπημα, κατά την εισβολή, κλπ; Μας έλειπαν τα στοιχεία; Και όλες οι συνεντεύξεις που ακούγαμε στις 34 επετείους από κείνους που τα έζησαν; Σε ποιο καλάθι κατέληγαν;{Α, ας μην ξεχνάμε, άλλο οι πανηγυρικοί των επετείων κι άλλο η πραγματική πολιτική} Υποθέτω πως δεν κυβερνούσε ο φιλότουρκος Χριστόφιας στα 34 αυτά χρόνια.

Η διχοτόμηση δεν ήρθε μόνη της,κάποιοι που νομίζουν πως κληρονόμησαν το ελληνικό DΝΑ, τρομάρα τους, έπαιζαν πολύ συνειδητά το τουρκικό και αγγλικό και αμερικάνικο βιολί στην Κύπρο. Αλλά πάντα στο όνομα της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Αφήστε βρε τον ελληνισμό, μην τον καπηλεύεστε, μην τον ενδύεστε κάθε φορά που θέλετε να δικαιολογήσετε ιστορικά ασυγχώρητα εγκλήματα , γιατί ο ελληνισμός δε σας έχει ανάγκη. Κάθε φορά που οι φορείς των ιδεών σας εφάρμοσαν"σχέδια" δράσης για το...καλό του ελληνισμού και του έθνους, το έθνος θρήνησε εκατόμβες, θρήνησε χαμένες πατρίδες.

Και τώρα που άλλοι ανέλαβαν να περισώσουν ό,τι απέμεινε απ τη μοιρασμένη Κύπρο, που οι ομοϊδεάτες σας την κατήντησαν εδώ, και πάλι στο... όνομα του ελληνισμού και του έθνους, για το οποίο μόνοι τους οι δήθεν ελληναράδες έχουν εκδώσει τίτλο ιδιοκτησίας στο όνομά τους, θέλουν να παγιώσουν το στάτους κβο. Θέλουν, δηλαδή, να κατοχυρώσουν το προϊόν της μεγαλης επιτυχίας της δεξιάς παράταξης: Τη διχοτόμηση.

Ευτυχώς, ξαναλέω, τώρα δεν είναι δεκαετία του 60, τώρα υπάρχει ωριμότητα. Τους πήραμε χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερή όσο και μισαλλόδοξη ανάρτηση, εθνομηδενιστικού περιεχομένου από τον ή την αμαδρυάς.

Γράφειες: "Η διχοτόμηση δεν ήρθε μόνη της,κάποιοι που νομίζουν πως κληρονόμησαν το ελληνικό DΝΑ, τρομάρα τους, έπαιζαν πολύ συνειδητά το τουρκικό και αγγλικό και αμερικάνικο βιολί στην Κύπρο."

Αστείος ισχυρισμός, όσο και ανιστόρητος. Το βρετανικό βιολί το έπαιζαν όσοι "καταδίκαζαν" με προκηρύξεις τους τον αγώνα της ΕΟΚΑ εν τη γενέσει του.

Η Ιστορία έγραψε ότι τον αγώνα στην Κύπρο τον έκανε η ΕΟΚΑ, την ώρα που το ΑΚΕΛ μιλούσε με μια κατάπτυστη προκήρυξή του (που θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο βλακείας και αρνησιπατρίας) για "βαρελόττους". Τώρα, καταθέτουν στεφάνια, μιλώντας αόριστα για "αγωνιστές". Αλήθεια, σε ποια οργάνωση ανήκαν αυτοί οι αγωνιστές; Πάντως, όχι στο ΑΚΕΛ.

Οι επαναστατικές ενέργειες της ΕΟΚΑ ήταν πολλές. Στράφηκαν κατά του κατακτητή, ψάχνοντας "τα μονοπάτια που παν στη Λευτεριά".

Το ΑΚΕΛ, ο πρώην δορυφόρος της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, τι ακριβώς έψαχνε; Περίμενε να τα βρει με τον κατακτητή, για να πάρει την εξουσία "ανώδυνα", όπως και τώρα, που κλείνει το μάτι σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον. Για να μην αναφερθούμε στα πάρε-δώσε με κάτι τύπους σαν τον Ασλανίδη της Χούντας.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε (ώρα 12:12 μ.μ),

Ξέχασες να ΜΑΣ που οι ΑΚΕΛικοί κερνούσαν μαζικά γλυκά καρυδάκια τους πραξικοπηματίες σε μια προσπάθεια να τους καλοπιάσουν και να τα κάνουν πλακάκια μαζί τους! Ρε τους μπαγάσες! ΕΣΕΝΑ, Ανωνυμάριε, ΣΟΥ αρέσει το γλυκό καρυδάκι, τρως ένα να σε κεράσουμε;

Υ.Γ.: Το πιο πάνω διαγραφέν σχόλιο ήταν δικό μου – το διέγραψα λόγω συντακτικού λάθους.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 19/8/2009 – 3:16 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντησε ρε ανώνυμε anef για τα περί "βαρελόττων". Μην υπεκφεύγεις τόσο πολύ. Από σένα πάντως, δεν θέλω κεράσματα. Τράβα να φιλέψεις τους ομοίους σου και τους Τουρκοκύπριους φίλους σου. Και κάτι άλλο: η ειρωνεία δεν σου πάει. Και μπορεί ο "κολλητός" σου ο Μιχάλης να την επιτρέπει, θέμα δικό του, αλλά απάντησε και σε κανένα επιχείρημα για να μην εκτίθεσαι τόσο πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια από την Αστυπάλαια, δείγμα αριστεριστικής "δημοκρατικότητας":

Έκανε λόγο για "αντιπολιτευτικές εξάρσεις οι οποίες είναι αχρείαστες".

Να μας συγχωρεί που τον αντιπολιτευόμαστε και δεν του κάνουμε τη χάρη για "αρραγές εσωτερικό μέτωπο", βάσει των εθνομηδενιστικών και ανθελληνικών απόψεών του, τις οποίες κρύβει επιμελώς όταν πατάει το πόδι του σε ελλαδικό έδαφος.

αιολος είπε...

Αγαπητέ που δεν καταλαβαίνεις τι σχέση έχουν αυτά που γράφω με το θέμα που αναρτήθηκε, έχω να παρατηρήσω τα πιό κάτω:

- Στο κείμενο βλέπω μια ταύτηση της βρωμερής (πούστικης) δουλικότητας Χριστόφια, ο οποίος από Ελληνικού εδάφους δεν "είδε" εγκληματικότητα εκτέλεσης αιχμαλώτων εθνοφρουρών, αλλά τα κακά του πολέμου και αφού το είπε ο Χριστόφιας, μπλοκ, σελίδες, ράδια κλπ ΜΜΕ "έσπευσαν" να υιοθετήσουν την γραμμή Χριστόφια.

- Το κείμενο μιλά για τον Γιάννη και τον Φεχτί, στο κλίμα αδέλφια είμαστε μωρέ, με μια διαφορά ότι ο Φεχτί με καλό μάτι θα είδε την δολοφονία του Σολομού και των ε/κ αιχμαλώτων, ο Γιάννης πάλι "καλός μαλάκας" είναι και καλό δουλικό (παρεπιπτώντως μου θύμισε μια διήγηση του πατέρα μου που πολέμησε αν και αριστερότατος με τον εθνικό στρατό, γεροντάκι λοιπόν πήγε στην Βουλγαρία του Ζιφκωφ και εκεί ΟΛΑ τα είδε χαρά θεού, σε μια ιατρική επίσκεψη λοιπόν του έδωσαν για μεταφραστή ένα Έλληνα του ΔΣΕ, πιάσανε συζήτηση -Που πολέμησες; - Στην Κερασιά το 1948 - Και εγώ..... μου τα διηγείτο με τον τρόπο που τα γράφει και ο Μιχάλης για τον Γιάννη και τον Φεχτί και με το πνεύμα που τα γράφει το κείμενο ....... με μια διαφορά ότι ο πατέρας μου πολύ θα ήθελε να ήταν στον ΔΣΕ και αναρωτιέμαι ο Γιάννης μήπως θα ήθελε να ήταν με τους τ/κ;).

Anef_Oriwn είπε...

Προς Ανώνυμο (με ώρες παρέμβασης 3:42 μ.μ. και 3:45 μ.μ.),

Κατ’ αρχάς δεν γράφεις και κανένα κείμενο που πέραν από αφορισμούς να περιέχει και κάποια επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν αυτά που λες όπως ας πούμε τες αριστεριστικές, εθνομηδενιστικές και ανθελληνικές απόψεις του Χριστόφια; Κι εγώ λαλώ πως είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ, αν ΔΕΝ το τεκμηριώσω ισχύει;

Πάντως ΔΕΝ περίμενα να είσαι τόσο ακατάδεχτο και ταπεινό παιδάκι ... Να μην καταδέχεσαι να σε κεράσουμε ένα γλυκάκι ... Αν δεν σου αρέσει το καρυδάκι το κατάστημα διαθέτει και βύσσινο! Πως θα κατευνάσουμε τα νεράκια σου και να μπορέσουμε να απαντήσουμε και τα καυτά και σοβαρά ερωτήματα που σε απασχολούν; [Παρεμπιπτόντως τους φίλους μου τους τουρκοκύπριους ότι τραβάει η ψυχή τους, τους κερνάω!]
Παρ’ όλο που προσωπικά τείνω πλέον να υιοθετήσω την τακτική να μην απαντώ σε Ανώνυμους, εν τούτοις θα σου κάνω το χατίρι και θα σου απαντήσω. Όχι γιατί το απαιτείς με ύφος ανακριτή της ΕΣΑ (κι αυτό μέσα στο στυλ σου είναι) και τα έκανα πάνω μου ο έρμος, ούτε γιατί η απάντηση ΜΟΥ θα ΣΕ πείσει για οτιδήποτε, αλλά απλώς για να μην μας την λες ότι υπεκφεύγουμε και ΔΕΝ ΣΟΥ απαντάμε. Όμως το πως θα ΣΟΥ απαντήσω ΔΕΝ θα ΜΟΥ το υπαγορεύσεις ΕΣΥ, (κκέφιν δικό μου είναι πως θα ΣΟΥ μιλάω) κι αν νομίζεις ότι ΣΕ ειρωνεύομαι τα παράπονα ΣΟΥ στη διεύθυνση!
[Και παρεμπιπτόντως, ΕΓΩ (ως blogger και με email στο profile μου) είμαι λιγότερο ανώνυμος από ΣΕΝΑ! Όμως τόσο πρόβλημα είναι ρε πιδί να δώσεις ένα σταθερό nickname στον Εαυτό ΣΟΥ, για να υπάρχει και μια συνεχεία στα όσα λεμε; Ή μήπως αυτό εμπίπτει στη στρατηγική ΕΣΑΣ των Ανωνυμαρίων για να φαίνεστε και πολλοί;]

Τα όπλα στην αντι-ΑΚΕΛική φαρέτρα ΣΑΣ, ΕΣΑΣ των Ανωνύμων και Μη, εθνικιζόντων, εθνοσοσιαλιζόντων και λοιπών κοπελιών τοιούτων ιδεολογιών, είναι 3-4, τα οποία παπαγαλίζετε και μηρυκάζετε μια την άλλη όταν βρεθείτε στα δκυο στενά και ΔΕΝ έχετε τι να πείτε!
Πιο συγκεκριμένα τούτα είναι:
1. H ανακοίνωση του ΑΚΕΛ (τότε με την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ) στην οποία μιλούσε για “βαρελόττους” και “ψευτοδιγενήδες”. Κολλήσατε σ’ αυτό και σκόπιμα παραβλέπετε την μετέπειτα αυτοκριτική απόφαση του ΑΚΕΛ με την οποία ανασκεύασε τα όσα είχε πει προηγουμένως. Το ΑΚΕΛ είχε την τόλμη να κάνει αυτοκριτική, κάτι τελείως άγνωστο στο δικό σας χώρο. Πότε θα πείτε Ρεεε, τον Γρίβα τον πράκτορα των Γερμανών, τον Εγγλέζων και των Αμερικανών με τ’ όνομα του, δηλ. ΠΡΠΔΟΤΗ και ΟΛΕΤΗΡΑ της Πατρίδας;
2. Η ιστορία με το “γλυκό καρυδάκι” – ποτέ θα μας δώσετε λεπτομέρειες για το που έγινε, πως έτυχε και έγινε και πόσοι και ποιοι ΑΚΕΛικοί ήταν οι εμπλεκόμενοι. Αν δηλαδή ήταν μια μαζική εκδήλωση, που έλαβε χώρα μετά από σχετική απόφαση της Κκου Έψιλον του ΑΚΕΛ; Τι ποσοστό Ακελικών συμμετείχαν στο κέρασμα των πραξικοπηματιών με γλυκό καρυδάκι, 1%, 30% ή πέραν του 50%.Όσο πιο ψηλότερο είναι το ποσοστό τόσο πιο πειθαρχημένοι (ή αρνιά) φαίνεται να είναι οι ΑΚΕΛες!
3. Η ιστορία με τη φωτογραφία του χουντικού Ασλανίδη στο (αθλητικό) Σωματείο της “Ομόνοιας”! Μα είσαστε σοβαροί Ρεεε; Καθορίζεται απ’ αυτή την ενέργεια η πολιτική του ΑΚΕΛ; Πέραν τούτου μπορείτε να μας πείτε για πόσες μέρες ήταν εκεί η φωτογραφία ή την ανάρτησαν για μερικές ώρες όταν έκαμε εκεί επίσκεψη ο Ασλανίδης; Τζιαι εγιώ που είμαι Αριστερός μεν αλλά με την Σαλαμίνα ίντα φταίω;
4. Η περίπτωση στην οποία ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάγλος Ποταμίτης αποκάλεσε τον Κληρίδη “καλό τον καραβοκύρη”, που “στην φουρτούνα φαίνεται), όμως όπως του είπε όταν ο τελευταίος ήθελε να παραιτηθεί από συνομιλητής ... Ή μήπως εν το ξανάκουσες τούτο; Είδες που μαθαίνεις τζιαι νέα πράματα που ‘μας;

Ακολουθούν δικά ΜΟΥ ερωτήματα ...

Anef_Oriwn είπε...

Προς Ανώνυμο (με ώρες παρέμβασης 3:42 μ.μ. και 3:45 μ.μ.),
(Μέρος Ββου) ...

Εν μας απαντάς όμως τζι’ ΕΣΥ κανένα ερώτημα Ρεεε Ανωνυμάριε; Για να μεν ΣΟΥ είναι μονοπώλιο οι ερωτήσεις τζιαι για να ΜΟΥ λύσεις τζιαι ΜΕΝΑ κάποιες απορίες;

1. Ποιους αγωνιστές πρόδωσαν οι Αριστεροί που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 1955-59, όπως λόγου χάριν ο λιθοβοληθείς μέχρι θανάτου Σάββας Μενοίκου (στο Λευκόνοικο), ο Πέτρου (στη Λύση), ο Ττοφαρής (στη Κώμα του Γιαλού), ο Σακκάς (στα Πέρα Ορεινής), Αρκοπάναος (στην Αχερίτου), ο Πατατάς (στην Πηγή);

2. Ποιοι ήταν οι Αριστεροί που κατάδωσαν το ιστιοφόρο “Άγιος Γεώργιος”, πρόδωσαν τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τους 4 του Αχυρώνα, τον Γιωργάλλα, την ομάδα του Πενταδακτύλου (της οποίας ηγούταν ο Αυξεντίου), δολοφόνησαν τον Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και τον Χρύσανθο Μυλωνά ή εξαφάνισαν μυστηριωδώς τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη;

3. Γιατί μια σειρά αθλητικομορφωτικοί σύλλογοι της Αριστεράς φέρουν ονόματα τοπωνυμίων της Ελλάδας ή έλκουν τα ονόματα τους από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό; Π.χ. Μαραθώνας, Όλυμπος, Παρνασσός, Σαλαμίνα, Προμηθέας, Ερμής, Ευαγόρας, Ολυμπιάδα, Ηρακλής, Αρίων, Άτλας, Ορφέας, Σπάρτακος, Ολυμπιακός, Απόλλων;

Αυτά για τώρα. Θα καρτερώ μέρα νύχτα τες απαντήσεις ΣΟΥ!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 19/8/2009 – 6:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, anef (λογικής και ουσίας), έχεις ομολογουμένως πολλή πλάκα. Θα μπω λοιπόν στη διαλογική διαδικασία, γιατί ως μορφωμένος (ένα από τα χιλιάδες προτερήματά μου) άνθρωπος, έχω μάθει να εκτιμώ το καλό χιούμορ. Είμαι, βλέπεις, δεξιός και μεγαλόκαρδος.

1. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Γράφεις: "Παρεμπιπτόντως τους φίλους μου τους τουρκοκύπριους ότι τραβάει η ψυχή τους, τους κερνάω!" Αφού το λες... Το ίδιο θα έκανες στη διάρκεια της εισβολής, αν ζούσες τότε;

Υποθετική η ερώτηση, αν θες απαντάς, καθώς δεν είμαι ανακριτής, αλλά απλός συνομιλητής. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω! Κάνεις για υποτελής, υποκόμος ή και ορντινάντσα. Έχεις το τέλειο profile.

2. Βρίζεις τον Γρίβα Διγενή, ο οποίος πολέμησε για το ΈΘνος στη Μικρά Ασία, στη Βόρειο Ήπειρο και στην Κύπρο. Φτάνεις μάλιστα στο σημείο να τον αποκαλείς προβοκατόρικα, "πράκτορα των Άγγλων". Καλά, τα ίδια κάνατε στους δικούς σας (Πλουμπίδης, Ζαχαριάδης, Μπελογιάννης και Βελουχιώτης), στο Γρίβα θα κολλάγατε; Μια ζωή άφιλοι...

Ξέρεις αλήθεια, πόσοι Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους από τα όπλα της ΕΟΚΑ; Ασεβείς στη μνήμη των αγωνιστών της, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Και ήταν αρκετοί. Αλλά ως αριστερός, ούτε ιερό ούτε όσιο έχεις.

Αλλά κοιτάτε ποιοι μιλάνε... Οι συνομιλητές (και σύμμαχοι κατά της ΕΟΚΑ) των Άγγλων! Αφού ο Γρίβας, όπως λες, ήταν πράκτορας των Άγγλων, γιατί ο Πρόεδρός σου καταθέτει στεφάνια στα μνημεία των αγωνιστών και συνεργατών του... πράκτορα, όπως υβριστικά τον αποκαλείς;

Αλήθεια, πόσο αμετροεπές είναι να κρίνουν θρασύδειλα οι άκαπνοι όσους πολέμησαν και μάλιστα γενναία, για να είναι αυτοί σήμερα ελεύθεροι και να λένε ό,τι τους κατέβει;

3. Μια που ανέφερες την Ομόνοια, για πες μου τι σκηνικά είναι αυτά με τις τουρκικές σημαίες και τα τουρκοκυπριακά λάβαρα στις κερκίδες των οπαδών της; Ρωτώ από ενδιαφέρον. Γιατί στην Ελλάδα, αυτά αφήνουν άφωνο πολύ κόσμο.

4.Τα αρχαιοελληνικά ονόματα κάποιων αθλητικών συλλόγων προσκείμενων στην αριστερά, το μόνο που αναδεικνύουν, είναι την πολιτική σχιζοφρένειά σας.

Τελικά, ποια είναι τα αισθήματά σας έναντι της Ελλάδος; Όσους Κυπρίους κομμουνιστές (φοιτητές κυρίως) γνώρισα στην Ελλάδα, μόνο χολή έβγαζαν για το εθνικό κέντρο. Και άλλη σχιζοφρένεια: σπουδάζουν στην Αθήνα και βρίζουν την... Ελλάδα!

Τι να κάνουμε που τελείωσε η Μόσχα και το εκεί δωρεάν, ελέω κόμματος; Ας πηγαίνουν τα καλοκαίρια να μαζέψουν καφέ στην Κούβα (όπου έχουν αυτό τον καιρό έλλειψη σε κολόχαρτο!), όπως και οι Ελλαδίτες Κνίτες, να τους φύγει η κάψα!

Ανώνυμος είπε...

@ΑNEF
Ανιστόρητε και παραπληροφορημένε το καλός καραβοκύρης λέχθηκε απο επίσκεψη μελών του πολιτκού γραφείου του ΑΚΕΛ προς τον προεδρεύοντα Γλαύκο Κληρίδη μεταπραξηκοπηματικά για να μήν επιστΡέψει ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ στην Κύπρο και γίνε τάχατες αιματοχυσία όπως το ζητούσε και η ΕΟΚΑ Β

ΕΔΕΚΙΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΦΙΛΟΜΑΚΑΡΙΑΚΟΙ

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε, με το "εθνομηδενιστική ανάρτηση" τι εννοείς ακριβώς;(Μην μπεις στον κόπο της γλωσσικής επεξήγησης, τα ελληνικά μου και κάλλιστα είναι και Ελληνίδα υπήκοος τυγχάνω.)

Εγώ έκρινα τους εθνοκάπηλους, τους πατριδοκάπηλους, που στο όνομα του έθνους-αυτόκλητα- διέπραξαν από λάθη έως εγκλήματα και φτάσαμε εδώ. Αυτούς θεωρείς ως "έθνος" ,το οποίο εγώ μηδενίζω; Θεωρείς δηλαδή ότι έθνος είναι αυτοί οι πιο ακραίοι σοβινιστικοί, φασιστικοί, ρατσιστικοί κύκλοι; Ή , ας πούμε, ότι έθνος είστε μόνον εσύ και όλοι όσοι φέρουν ανάλογες ιδέες ή η ΕΟΚΑ β΄και οι συνεργάτες της χούντας, στους οποίους επίσης αναφέρθηκα;

Περίεργη, και επικίνδυνη συνάμα αντίληψη περί έθνους. Και ο Χίτλερ εθνικοσοσιαλιστής ήταν, ταύτισε τον εαυτό του και τους Ναζί με το Γερμανικό έθνος και έκαψε τον πλανήτη, με φρικιαστικά εγκλήματα.

Πότε θα πάψετε να κάνετε πως αγνοείτε ποιος ήταν ο Γρίβας, πως απέκλεισε την αριστερά απ΄την ΕΟΚΑ, με τη διακήρυξη έναρξης του Αγώνα, πως έθεσε ως πρώτο στόχο την απομόνωση και εξόντωση των κομμουνιστών και αναζητούσε τα κατάλληλα άτομα που θα αναλάμβαναν αυτό το ρόλο;

Παραγνωρίζεις ότι τα θύματα Ε/Κ και Τ/Κ, ήταν αριθμητικά περισσότερα απ΄τους Άγγλους-θύματα;

Μα η ιστορία που διαβάζεις, είναι τόσο επιλεκτική; Πάρε τα απομνημονεύματά του, θα τα βρεις αυτά στις πρώτες σελίδες (δεν είμαι σπίτι για να σου πω ακριβώς τη σελίδα)

Πώς χρεώνεις στην αριστερά την ευθύνη για τον αποκλεισμό του μισού λαού απ΄τον Αγώνα; Με προϋποθέσεις διχασμού τι εθνικός αγώνας ήταν;Βλέπεις λοιπόν ποιοι έδρασαν εντεθνικά; Ένας αγώνας προϋποθέτει την εθνική ενότητα ναι ή όχι; Νομίζω είναι αυτονόητη προϋπόθεση.

Ο Γρίβας ήταν ο εξολοθρευτής, ο ηγέτης της Χ που ήρθε να φάει κι άλλους κομμουνιστές, αριστερούς, στην Κύπρο και δεν το κρύβει άλλωστε. Εκτός κι αν εσύ δεν το θεωρείς αυτό έγκλημα( όπως είπε και πιο πάνω ο Αίολος για τις διώξεις, δολοφονίες και εξορίες των αριστερών στα ξερονήσια "και τι ήθελες να κάνει δηλαδή η δεξιά;")

Ο ίδιος ο Μακάριος-δεξιός κι αυτός, δε νομίζω να διαφωνείς- προβληματίστηκε αν έπρεπε να δεχθεί στην ηγεσία το Γρίβα.

Και μια λεπτομέρεια: Αυτοί που αποκαλείτε συνεργάτες των Άγγλων, τέθηκαν στη παρανομία τάχιστα απ τους Άγγλους. Εκτός κι αν πρόκειται για διχασμό προσωπικότητας των αποικιοκρατών ή για μια τόσο ανατριχιστικά τέλεια συμπαιγνία, απ΄αυτές που βλέπουμε στις Αμερικάνικες ταινίες.

Κι αφού θεωρείς πως η αριστερά δε μετείχε-που μετείχε στον πολιτικό αγώνα- τότε θα πρέπει να χρεώσεις αποκλειστικά στη ηγεσία της ΕΟΚΑ και τη δεξιά, την αποτυχία, την πρόκληση της εμπλοκής της Τουρκίας στο Κυπριακό, τον ενταφιασμό του εθνικού αιτήματος της Ένωσης, που ήταν παλλαϊκο αίτημα, και τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, με τις οποίες η Αριστερά διαφώνισε.

Όπως επίσης και όσα ακολούθησαν. Δεν ανάλαβε η Αριστερά την εξουσία στο νέο κράτος.Δεν ήταν αυτή που οργάνωσε τις παρακρατικές οργανώσεις, που υπέσκαψε τη νεαρή δημοκρατία, στο όνομα της ενταφιασθείσας πλέον Ένωσης. Αντιθέτως.

Ούτε η Αριστερά ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β'κλπ κλπ.

Να λοιπόν ποιοι έπαιξαν το βιολί της Αγγλίας, της Αμερικής και των Τούρκων. Διχοτόμηση δεν ήθελαν; Ε, η δεξιά εργάστηκε με συνέπεια σε αυτό το στόχο. Όταν η Αριστερά αγωνιζόταν κατά του φυλετικού μίσους προς τους Τ/Κ, προειδοποιώντας ότι αυτό ενισχύει την εμπλοκή της Τουρκίας, ήταν προδοτική. Και αυτό παραδόξως λες και συ ( και άλλοι;) πιο πάνω! Δηλαδή, σας διέψευσε η ιστορία, και σεις, στο όνομα δήθεν του έθνους, παίζετε την ίδια κασέτα! Αυτό κι αν είναι δογματισμός και τυφλός φανατισμός!

Αμαδρυάς είπε...

Μη χρεώνεις μισαλλοδοξία σε μένα. Η φρασεολογία σας και ο απαρχαιωμένος αντικομμουνισμός σας, το μίσος σας για τους Τ/κ, ("όλοι ίδιοι είναι"), όλοι οι χυδαίοι και απολίτιστοι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύετε πιο πάνω κατά του ΆΝΕΥ, η εμπάθεια, τα περί απολογητών των Γκουλάγκ, η δικαιολόγηση εγκλημάτων και η επιλεκτική καταδίκη, αυτό είναι μισαλλοδοξία.

Διερωτώμαι αν καμιά φορά η μερίδα της δεξιάς που εκφράζεις, θα εκσυγχρονιστεί, θα απαλλαγεί από τα σύνδρομα της εποχής του ψυχρού πολέμου και θα κάνει αυτοκριτική για τα λάθη της. Αυτό είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει γενναιότητα.

Τέλος, το σημαντικότερο: Η ανάρτηση αφορά τα εγκλήματα του 74. Έθεσα ερωτήματα αρκετά , τα οποία επιμελώς απέφυγες. Γιατί; Να υποθέσω ότι ταυτίζεσαι με τους Χουντικούς, με τους προδότες, με όσους ενέχονται στην τρομοκρατική ΕΟΚΑ Β΄, στο έγκλημα του πραξικοπήματος, στον προδομένο πόλεμο που οδήγησε στις εκατόμβες; Περιμένω σε αυτά απάντηση.

Περί γκουλάγκ και 55-59, συζητάμε κι άλλη φορά, για όσο χρειαστεί.Μα για όσο.

Όσο για τη φρασεολογία του Αίολου, διερωτώμαι αν ο ίδιος δε νιώθει να εκτίθεται υποβιβάζοντας τόσο τραγικά το επίπεδο, σε σημεία χαμαιτυπείου...

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Επειδή ΔΕΝ έχω χρόνο τώρα ν’ ασχοληθώ και να απαντήσω στα μασημένα λόγια και τις αρλουμπολογίες ΣΟΥ (τόσο εμπεριστατωμένα και μελετημένα μου απάντησες που σχεδόν όλα τα απόδωσες στην (υποτιθέμενη) σχιζοφρένεια των Αριστερών ή το γύρισες στα ... κουβανέζικα!), θα σε αφήσω να διαβάσεις ακόμα λίγο (είσαι και μορφωμένο πιδί, τρομάρα ΣΟΥ), και να ΜΕ πεις για το “γλυκό καρυδάκι” και για τον “καλό καραβοκύρη” (οι αγαπητοί ΕΔΕΚίτες μπλέξανε τα μπούτια ΤΟΥΣ), αλλά και να απαντήσεις στα δυο άλλα ερωτήματα ΜΟΥ, που τα ‘κανες γάργαρα.
Στα υπενθυμίζω:

1. Ποιους αγωνιστές πρόδωσαν οι Αριστεροί που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 1955-59, όπως λόγου χάριν ο λιθοβοληθείς μέχρι θανάτου Σάββας Μενοίκου (στο Λευκόνοικο), ο Πέτρου (στη Λύση), ο Ττοφαρής (στη Κώμα του Γιαλού), ο Σακκάς (στα Πέρα Ορεινής), Αρκοπάναος (στην Αχερίτου), ο Πατατάς (στην Πηγή);

2. Ποιοι ήταν οι Αριστεροί που κατάδωσαν το ιστιοφόρο “Άγιος Γεώργιος”, πρόδωσαν τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τους 4 του Αχυρώνα, τον Γιωργάλλα, την ομάδα του Πενταδακτύλου (της οποίας ηγούταν ο Αυξεντίου), δολοφόνησαν τον Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και τον Χρύσανθο Μυλωνά ή εξαφάνισαν μυστηριωδώς τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη;

***********
Αυτοκαλούμενοι ΕΔΕΚίτες,
Ανιστόρητοι τζιαι αχάπαροι,
Επάθαμεν της παροιμίας που λαλεί “έλα παππού μου να σου δείξω τ’ αμπέλια σου”!
Ρεεε άσχετοι, την κουβέντα “ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται” την είπε ο Γιάγκος Ποταμίτης (κι όχι Γιάγλος όπως κατα λάθος έγραψα πιο πάνω), όταν κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ –Αριστερά (κι όχι του Πολιτικού Γραφείου – ο Ποταμίτης ήταν βουλευτής της Αριστεράς, συνεργαζόμενος με το ΑΚΕΛ που εκλεγόταν κάτω από τη λίστα του Κόμματος και τότε ως ο πρεσβύτερος πρέπει να ήταν και Προεδρεύων της Βουλής), επισκέφτηκε (κάπου τον Οκτώβρη του 1974, αν δεν κάνω λάθος) τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας (όντως) τότε Γλαύκο Κληρίδη, για να του ζητήσει να παραμείνει στη θέση του (και ως συνομιλητής – δεχόταν τότε έντονες επικρίσεις) μέχρι την επιστροφή του Μακαρίου. (Ο Πρόεδρος της Βουλής που ήταν τότε ο Κληρίδης αντικαθιστά σύμφωνα με το Σύνταγμα δηλ. νόμιμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν ο τελευταίος απουσιάζει). Με τα λεγόμενα σας (περί αιματοχυσίας) είτε ανιστόρητοι είσαστε, είτε παραπληροφορείτε εν γνώσει σας, είτε ψαρεύετε σε θολά νερά! Για την μετέπειτα υποστήριξη της ΕΔΕΚ προς την υποψηφιότητα Κληρίδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας που εξελίχτηκε και σε συμμετοχή της στην Κυβέρνηση του ΔΕΝ θα κάνω κουβέντα!!! Δεν θέλω να αναξέσω πληγές ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 19/8/2009 – 8:51 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αμαδρυάς, τα επιχειρήματά σου είναι έωλα:

1. Διάβασε τη λέει ο Πλουτής για τη στάση του ΑΚΕΛ και τον αγώνα της ΕΟΚΑ! Ο πρώην του ΑΚΕΛ, σε διαψεύδει! Είπε ότι το ΑΚΕΛ πετροβόλησε το τρένο της Λευτεριάς. Αν θες, θα σου τα γράψω όπως τα είπε εκείνος.

Χαρά μου θα είναι. Θα το κάνω αν θέλεις, όμως θα απολογηθείς για αυτά που έγραψες παραπάνω. Θέλεις να γράψω τα λόγια του Πλουτή;

2. "Παραγνωρίζεις ότι τα θύματα Ε/Κ και Τ/Κ, ήταν αριθμητικά περισσότερα απ΄τους Άγγλους-θύματα;" Κι άλλο αριθμητικό παραμύθι-φασόν. Να μιλήσουμε με αριθμούς. Θέλεις; Έτοιμος είμαι, καθώς η θεωρία αυτή καταρρίφθηκες και μάλιστα πρόσφατα.

Ακόμα και σαν λογική όμως, είναι λάθος. Πόσους Έλληνες σκότωσε ο ΕΛΑΣ και πόσους Γερμανούς; Αν σου γράψω, θα τρομάξεις! Να μιλήσουμε με αριθμούς και να μας πεις επίσης πόσους αποικιοκράτες εξόντωσε το ΑΚΕΛ.

3. Κι άλλο παραμύθι: "Ο Γρίβας ήταν ο εξολοθρευτής, ο ηγέτης της Χ που ήρθε να φάει κι άλλους κομμουνιστές, αριστερούς, στην Κύπρο και δεν το κρύβει άλλωστε." Ξέρεις πόσους αγωνιστές της
"Χ" εξόντωσαν οι Γερμανοί;

Ξέρεις πόσους αγωνιστές της "Χ" αποκάλυψαν προβοκατόρικα οι της ΟΠΛΑ στους Γερμανούς; Τα στελέχη αυτά της "Χ", εκτελέστηκαν. Θέλεις ονόματα, ημερομηνίες και περιγραφές; Υπάρχουν. Αλλού λοιπόν τα παραμύθια.

4. Κι άλλο παραμύθι: "Αυτοί που αποκαλείτε συνεργάτες των Άγγλων, τέθηκαν στη παρανομία τάχιστα απ τους Άγγλους." Και τι έκαναν επί μακρόν στο Λονδίνο κάποιοι κύριοι του ΑΚΕΛ; Θέλεις ονόματα; Να το χοντρύνουμε, να τα μαζεύεις από εδώ μέσα;

5. Οι συμφορές στο Κυπριακό, ακολούθησαν την εγκατάλειψη του αιτήματος της Ένωσης, που κάποτε ήταν και αίτημα του ΑΚΕΛ. Δεν ήταν; Ή κάνω λάθος; Remember;

6. Στον anef, μια μόνο παράκληση: μην πιάνεις τον Αυξεντίου και τους αγωνιστές (αυτούς που εσείς αποκαλέσατε βαρελόττους) στο στόμα σου. Εσείς δεν αγωνιστήκατε. Αφήστε αυτούς που θυσίασαν τα πάντα, στην ησυχία τους. Μη μαγαρίζετε τη μνήμη τους.

Χρίστος Χριστου είπε...

Περνώντας απ’ εδώ πρόσεξα κάποιον Ανώνυμο να λέει και τα εξής:

1. Αν θες, θα σου τα γράψω όπως τα είπε εκείνος [ο Πλουτής Σέρβας]
Χαρά μου θα είναι. Θα το κάνω αν θέλεις, όμως θα απολογηθείς για αυτά που έγραψες παραπάνω. Θέλεις να γράψω τα λόγια του Πλουτή; [Θα μας γράψεις τι έλεγε και για τον Γρίβα;]

2. Αν σου γράψω, θα τρομάξεις! Να μιλήσουμε με αριθμούς και να μας πεις επίσης πόσους αποικιοκράτες εξόντωσε το ΑΚΕΛ.

3. Να μιλήσουμε με αριθμούς. Θέλεις; Έτοιμος είμαι, καθώς η θεωρία αυτή καταρρίφθηκες και μάλιστα πρόσφατα.

4. Ξέρεις πόσους αγωνιστές της "Χ" αποκάλυψαν προβοκατόρικα οι της ΟΠΛΑ στους Γερμανούς; Τα στελέχη αυτά της "Χ", εκτελέστηκαν. Θέλεις ονόματα, ημερομηνίες και περιγραφές; Υπάρχουν. Αλλού λοιπόν τα παραμύθια.

5. Και τι έκαναν επί μακρόν στο Λονδίνο κάποιοι κύριοι του ΑΚΕΛ; Θέλεις ονόματα; Να το χοντρύνουμε, να τα μαζεύεις από εδώ μέσα;

Αν και αν ... Κάντο μωρέ και πες τα για να μάθουμε κι εμείς. Τολμάς όμως; Αφού δεν έχεις στοιχεία ... Αυτά που λες είναι ανυπόστατα. Θα παραθέσεις και θα κάνεις και θα φτιάσεις ... Παραμύθια της Χαλιμάς! Αν είχες κάτι χειροπιαστό θα μας το ‘λεγες (και μην τρέξεις να μας παρουσιάσεις αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα του Γρίβα)! Αλλού αυτά ... Άσε τες κλανιές!

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω σύντομα, εντός των ημερών, βρίσκομαι σε διακοπές.

Ας κοιτάξουν στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι το βιβλίου του Πλουτή "Κυπριακό-Ευθύνες".

Όσο για την ομάδα "X", τα συνεχώς αναπαραγόμενα ψέματα της κομμουνιστικής αριστεράς, πρέπει να αποκαλυφθούν για να τελειώνουμε.

Σύντομα, κατάλογος των στελεχών της που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, κατόπιν "υπόδειξης" σε κάποιες περιπτώσεις, από την κομμουνιστική ΟΠΛΑ.

Κατά τα άλλα, συνεργαζόταν η "Χ" με τους Γερμανούς! Από παραμύθια, άλλο τίποτα...

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε,

Βιάζεσαι να ξεφορτωθείς μερικούς συνομιλητές σου; "Να το χοντρύνουμε να τα μαζεύεις από δω μέσα"!

Φρασεολογία-δείγμα της δημοκρατικής αντίληψης διαλόγου και σεβασμού συνομιλητή!

Για να ξεκαθαρίζουμε: Εγώ "θα τα μάζευα από δω μέσα" σε δυο περιπτώσεις:

1.Αν αισθανόμουν ότι Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ μου πλήττεται ανεπανόρθωτα από ανθρώπους που έχουν το φασισμό ως ιδεολογία, δηλαδή την ιδεολογία του μίσους και άρα αδυνατούν να παίξουν το δημοκρατικό πολιτικό παιχνίδι που βασικό συστατικό του είναι ο διάλογος και η έντιμη αποδοχή της ύπαρξης διαφορετικής άποψης.

Ομολογώ πως η αισθητική -και όχι μόνο- έχει κακοποιηθεί αρκούντως από κάμποσα πιο πάνω.

2.Αν δεν ποιούσες τη νύσσα στα ερωτήματα που σου έθεσε ο Άνευ πιο πάνω και στα όσα εγώ έθεσα σε σχέση με το 74. Αρνείσαι επιμελώς να αγγίξεις το 74 και τις ευθύνες.
Τότε δίκαια θα μπορούσα να υποθέσω πως άνθρωποι που δεν καταδικάζουν, δεν αποστασιοποιούνται απ το φασισμό, δεν μπορούν να διεκδικούν
και μερίδιο διαλόγου, αφού στην ιδεολογία τους εντάσσεται το παθολογικό μίσος, η εξόντωση του αντιπάλου-και η φυσική.

Το έργο λοιπόν τού να στρίβουμε πλαγίως,δηλ. να αλλάζουμε θέμα,όταν αδυνατούμε να πούμε καθαρά τις πολιτικές μας τοποθετήσεις στα επίμαχα ζητήματα μεταφέροντας τη συζήτηση αλλού, το έχουμε ξαναδεί!

(Απ το 74 στο 55. Επιμένω.Έλα στο 74- όταν επιστρέψεις- και μετά φέρε κι όσους αριθμούς έχεις για την αριστερά, μπας και πάρουμε πόδι κάμποσοι συντετριμμένοι! )

Ανώνυμος είπε...

Εκφράστηκες χρησιμοποιώντας ψευδή επιχειρήματα και μετά μιλάς για... φασισμό! Χαρακτηριστικό γνώρισμα του τελευταίου, είναι η παραπληροφόρηση. Αυτό που έκανες σε πρότερη ανάρτησή σου. Όσο για τα περί μίσους: αυτά που έγραψες παραπάνω, είναι γεμάτα μίσος. Παραθέτω:

"Εγώ έκρινα τους εθνοκάπηλους, τους πατριδοκάπηλους, που στο όνομα του έθνους-αυτόκλητα- διέπραξαν από λάθη έως εγκλήματα και φτάσαμε εδώ... Θεωρείς δηλαδή ότι έθνος είναι αυτοί οι πιο ακραίοι σοβινιστικοί, φασιστικοί, ρατσιστικοί κύκλοι;"

Αν αυτή είναι ήπια διάλεκτος και αν η χρήση τόσων επιθέτων δεν αποτελεί καραμπινάτη μισαλλοδοξία, εγώ τι να πω... O tempora o mores.

Anef_Oriwn είπε...

Sorry, Ρεεε Ανώνυμε, που παρεμβαίνω στα εσωτερικά ΣΟΥ, αλλά τι ΣΕ πείραξε πιο πολύ, το “εθνοκάπηλοι” ή το “πατριδοκάπηλοι”; Εν νομίζεις ότι “όποιος έshει μούγιαν μουγιάζεται”;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 20/8/2009 – 8:08 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το παραμύθι περί συνεργασίας της "Χ" με τους Γερμανούς παρατραβάει, για να δούμε αν ισχύει:

Οι Γερμανοί κυνήγησαν ανηλεώς την "Χ". Μάλιστα, εκτέλεσαν στελέχη της, όπως τον αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Αναστάσιο Καλφιώτη και τους οπλίτες της οργάνωσης Θεμιστοκλή Παπαδόπουλο και Δημήτριο Καραμάνη.

Συνέλαβαν και έστειλαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων στη Γερμανία τον Δημήτριο Κουρουπό και τον ανθυπολογαχό Πυροβολικού Αριστομένη Αντωνακέα, μεταξύ πολλών άλλων, των οποίων τα ονόματα δεν έχω πρόχειρα, θα τα βρω όμως και θα τα παραθέσω. Γιατί εσείς οι αριστεροί μάθατε να μένετε αναπάντητοι και αποθρασυνθήκατε.

Επίσης, οι Γερμανοί φυλάκισαν επί μακρόν και βασάνισαν τους Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νικόλαο Κυριακού, Δημήτριο Τόγκα, Κων/νο Κουβάτσο, Αργύριο Σαμπάνη, μεταξύ πολλών άλλων. Και αυτά σας τα γράφω, χωρίς προσφυγή σε αρχεία. Είμαι βλέπετε σε διακοπές.

Τα δε στελέχη της "Χ" που δολοφονήθηκαν από τους "δημοκράτες" της ΟΠΛΑ, ήταν πάρα πολλά, περίπου 150 άτομα, μεταξύ των και πέντε γυναίκες.

Η ΟΠΛΑ, οι δολοφόνοι του Κίτσου Μαλτέζου, του "αγαπημένου των θεών", όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν βέβαια, "προοδευτικοί" φονιάδες. Γι' αυτούς, χρόνια μετά, το ΚΚΕ δεν ήθελε ούτε να ακούσει. Κάτι ήξεραν που "άδειασαν" τον αρχιδολοφόνο Πλουμπίδη...

Για προσέξτε λοιπόν μερικοί τι γράφετε, για να μην εκτίθεστε και αναπαράγετε ψεύδη.

Από την άλλη: για κοιτάξτε σε πόσες "συνεργασίες" προχώρησαν οι του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς... Μέχρι και συντονισμένες επιθέσεις κατά του ΕΔΕΣ καταγράφηκαν. Φοβερή είναι και η απόπειρα του ΚΚΕ να τοποθετήσει το Γρίβα επικεφαλής των δυνάμεών του! Αυτά υπάρχουν όλα! Θέλετε και άλλα ψεύτες και παπαγάλοι της προπαγάνδας του ΑΚΕΛ;

Γιατί υπάρχουν και τα αρχεία. Δείτε τι έλεγε ο Σιάντος για τον Γρίβα... Άντε, σας έβαλα homework!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να και ένας που τους τα λέει! Που κρυβόσουνα ρε φιλαράκο τόσο καιρό; Τα ανθρωπάκια αυτά από το κομμουνιστάν, έχουν βαλθεί να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εθνικιστικών αντιστασιακών οργανώσεων: της Χ του Γρίβα, του Ψαρρού που δολοφονήθηκε αναίτια και μπαμπέσικα, του ΕΔΕΣ και άλλων. Δεν φτάνει που κατασφάξανε τον κόσμο, τώρα θέλουν να σπιλώσουν και τη μνήμη νεκρών αγωνιστών. Μια ζωή Δούρειοι Ίπποι ξένων συμφερόντων. Οι εχθροί του έθνους, φίλοι τους.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε “Δάσκαλε” Χίτη,
Δεν ΣΟΥ απαντήσαμε και βγήκες (και πάλι ως άλλος δήθεν Ανώνυμος) για να δώσεις συγχαρητήρια στον Εαυτό ΣΟΥ, που μας τα είπες;
Πάντως ΕΓΩ, “δάσκαλε”, αρνιέμαι να κάνω το homework για τη φασιστική “Χ”, που ΜΑΣ έβαλες (και ΔΕΝ φοβάμαι τυχόν αποβολή ΜΟΥ, ή θα ΜΕ καλέσεις να ‘ρθω με τον κηδεμόνα μου την επόμενη φορά), γιατί:
1. Πρώτον, είναι εκτός θέματος (και διδακτέας ύλης) το homework
2. Δεύτερον, το θέμα είναι φασιστικό και ΔΕΝ ασχολούμαι με τέτοια ποταπά θέματα ΕΓΩ – αν ήταν για το ηρωικό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της Ελληνικής Αντίστασης, τότε με χαρά θα το ‘κανα!
3. Τρίτον, ο δάσκαλος είναι φασίστας και θέλω να ΤΟΥ την σπάσω!
4. Τέταρτον, γιατί είμαι τσαμπουκκάς κι έτσι γουστάρω!
5. Και πέμπτον, γιατί ΣΑΣ βαρέθηκα! Γυρευτείτε αλλού!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 21/8/2009 – 8:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πλούτος επιχειρημάτων!

Με αφορμή τα 70 χρόνια του συμφώνου μη επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροφ, άντε να βρείτε τους συμμάχους σας, τους "μαύρους" και να υπογράψετε μια νέα συμφωνία μη επίθεσης! Η ΕΕ σας χαιρετά, εσάς και το κόμμα σας, το (βρετανικό κατασκεύασμα, κάπως έπρεπε να υπονομευτεί το πατριωτικό κίνημα) AKEL!

"Γυρευτείτε αλλού!" Καλό! Που έμαθες ελληνικά ρε φίλε;

Αμαδρυάς είπε...

Ένα τελευταίο στους ειδικούς ιστοριοδίφες που :

-ΔΕΝ παραθέτουν βιβλιογραφία, γιατί τα...θυμούνται από μνήμης...γιατί βρίσκονται σε διακοπές.

-ΔΕΝ απαντούν στα ερωτήματα που τέθηκαν για το έγκλημα της ακροδεξιάς φασιστικής παρακρατικής ΕΟΚΑ Β΄ και την ελληνική χούντα, τα κάνουν γαργάρα και φυγομαχούν.

-ΔΕΝ κρύβουν τη νοσταλγία τους για τις υπέροχες μέρες της συνεργασίας με τους Ναζί και των μαζικών εξοντώσεων ιδεολογικών αντιπάλων!

Επειδή στην ιστορία βασικό στοιχείο εγκυρότητας είναι ΟΙ ΠΗΓΕΣ
παραπέμπω στο:Μανώλη Γλέζου "Εθνική Αντίσταση 1940-45" εκδ.Στοχαστής, όπου στον α΄τόμο σελ.570 γράφει:


" Πολύ πιο αμφιλεγόμενη είναι η Οργάνωση Χ του συνταγματάρχη Γ. Γρίβα, του μετέπειτα αρχηγού της της ΕΟΚΑ στην Κύπρο. Οι "Χίτες"ως φασιστοειδής τρομοκρατική οργάνωση, απέκτησαν, ιδίως μετά την απελευθέρωση, τη σκοτεινή φήμη μιας Κου -Κλουξ- Κλαν(κατά τον Γουντχάουζ). Αλλά η Χ...ακόμα και κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ποτέ δε δρούσε ενάντια στους κατακτητές, αλλά μόνο ενάντια στους "αναρχοκομμουνιστές" του ΕΑΜ.

Το 1943 ο Γρίβας είχε φθάσει στο σημείο να εκδηλώσει την προθυμία του " να συνάψει συμφωνία με τη Βέρμαχτ, επειδή ήταν φανατικός εχθρός της της Αγγλίας"......Δε χωρούν αμφιβολίες ότι ότι η Χ ,τουλάχιστον κατά την τελευταία φάση της Κατοχής, προμηθεύτηκε όπλα από την κατοχική κυβέρνηση, αν όχι και κατευθείαν από γερμανικές υπηρεσίες....
Και καταλήγει: "Επειδή προσωπικά γνώρισα τη Χ που είχε έδρα το Θησείο της Αθήνας (έμενα στο Μεταξουργείο ),{ σημ. δική μου: γειτονιά δίπλα στο Θησείο}διαβεβαιώνω ότι ποτέ η Χ :

1. Δε συγκρούστηκε με Ιταλούς ή Γερμανούς, είτε συνεργάτες τους.
2. Δεν υπάρχει έστω και ένα έντυπο της Χ το οποίο να καταφέρεται εναντίον τους.
3. ΄Ολη η δραστηριότητα ήταν εναντίον των ΕΑΜ- ΕΠΟΝ- ΕΑ- ΕΕΑΜ και των αριστερών αγωνιστών."

Όσο για ένα από τα ονόματα που αναφέρεις, τον Α. Αντωνακέα, αν βέβαια εννοείς τον Νίκο Α. Αντωνακέα, στο ίδιο, σελ.1054:

"ΕΕ: Εθνικοκοινωνική Επανάστασις: ..ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941, από τον Ανδρέα Κουλουφάκο, Παναγιώτη Βασιλάκη και Νίκο Αντωνακέα....Τρίπτυχό της "Θρησκεία-Πατρίς_Βασιλεύς" Από τις αρχές του 1943 εκδίδει μερικά φύλλα εφημερίδων, με διάφορους τίτλους, όπως: "4η Αυγούστου", "Επαναστάτης"....Ασκεί πολεμική ενάντια στον "άθεο εαμικό όχλο", τους "βουλγαρόφιλους αναρχοκομμουνιστές" και τους "υπεύθυνους της Λαϊκής δυστυχίας"
"Αγών κατά των αναρχοκομμουνιστών" Υποστηρίζει επίσης ότι "Κατ΄ακολουθίαν, η συγκρότησις εκ μέρους των κυβερνητών κατοχής, των Ταγμάτων Ασφαλείας, αποτελεί πράξιν ορθήν, οφέλιμον και ηθικήν"


(Μνημεία του νεότερου ιστορικού βίου αυτά, συμφωνείς;)

Αυτά για την ...παραπληροφόρηση που επικαλείσαι . Κι όσο για το θίξιμο που σου προκάλεσαν οι αναφορές σε πατριδοκάπηλους και προδότες, απορώ πώς θεωρείς ότι εμπεριέχουν μίσος και μισαλλοδοξία! Απ τη στιγμή που αναφέρονται σε όλους όσοι έπαιξαν τα παιχνίδια τους και τις προδοσίες τους και οδήγησαν τον τόπο στο σημερινό σημείο! Εκτός κι αν για σένα όλοι αυτοί είτε δεν υπήρξαν, είτε παίρνουν το συγχωροχάρτι της ιστορίας! Μα εσύ μιλούσες για δικαιοσύνη!

Αυτά και τίποτ΄άλλο, με συνομιλητές που νοσταλγούν το φασισμό, τα ξερονήσια, την επάρατο, τις σφαγές, και το "άφρον" της 15ης, το οποίο
προσπερνούν ως μια ασήμαντη λεπτομέρεια του εθνικού βίου, για τον οποίο κόπτονται και θρηνούν.

Ανώνυμος είπε...

Τα αρχικά ΟΠΛΑ, μάλλον δεν σου λένε τίποτα αγαπητή Αμαδρυάς.

Ούτε κάτι φαίνεται να σου λέει ο Μελιγαλάς (1200 νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι), ούτε ο Φενεός (1700, όλοι άμαχοι), ούτε ο Άσσος Κορινθίας (και εκεί πολλοί οι νεκροί, όλοι άμαχοι)!

Ρώτα τους σπηλαιολόγους που κατέβηκαν πριν 15 χρόνια στο Φενεό, να σου πουν τι αντίκρισαν! Συγκλονίστηκαν τόσο πολύ, που κάθε χρόνο καταθέτουν στεφάνι. Έργα ΕΛΑΣ: θρυμματισμένα κρανία βρεφών, κομμένα δάκτυλα στα χέρια, κατάγματα παντού στα οστά.

Ήταν, λέει, γυναίκες & παιδιά οικογενειών... "αντιδραστικών", λένε οι κομμουνιστές ιστοριογράφοι και αυτό μόνο προφορικά! Ούτε κάτι φαίνεται να σου λέει το καταδικασμένο από τον ΟΗΕ παιδομάζωμα 28000 παιδιών.

"Δε χωρούν αμφιβολίες”, “Αν όχι κατευθείαν”; Ήμαρτον! Γιατί κάποιος να δεχθεί αυτή την άνευ αποδείξεων, εκδοχή; Καλός ο Γλέζος και πολύ συμπαθής, όμως αυτά γράφονται για αποκλειστικά αριστερά ακροατήρια και είναι προπαγανδιστικά αναμασήματα.

Εγώ παρέθεσα ονόματα εκτελεσθέντων της "Χ" από τους Γερμανούς! Κάνεις ότι δεν τα βλέπεις; Τότε γιατί συζητάμε; Για να επιβάλλουμε ο ένας στον άλλον δόγματα; Πως δικαιολογείς τις εκτελέσεις στελεχών της "Χ" από Γερμανούς;

Επίσης, σημείωσε ότι όλοι όσοι της "Χ" έπεσαν από γερμανικές σφαίρες, είχαν καταδοθεί από την ΟΠΛΑ ή το ΕΑΜ. Ενοχλούσαν οι εθνικιστές την αριστερά και βρέθηκε "τρόπος", η ρουφιανιά. Παλιά μου τέχνη κόσκινο από τα προπολεμικά χρόνια!

Εδώ τους δικούς τους δεν λυπήθηκαν (βλέπε στρατόπεδα συγκέντρωσης ΕΛΑΣ στη Γιουγκοσλαβία), τους ρουφιάνεψαν και αργότερα τους παρέδωσαν στα σκυλιά (Πλουμπίδης, Βελουχιώτης και πολλοί άλλοι).

Για να μην πούμε τι έπαθαν όσοι χαρακτηρίστηκαν "ρεβιζιονιστές", τροτσκιστές, αρχειομαρξιστές και άλλα "ευγενή", που μοίραζε το ΚΚΕ.

Μιλάς για προδοσία! Έχεις υπόψη σου ποιες ήταν οι θέσεις του Δημοκρατικού Στρατού για τη Μακεδονία μας; Για κοίταξε στις Ολομέλειες του ΚΚΕ! Επίσης, καλό θα ήταν να κοιτάξεις ποιοι ξεκίνησαν το αιματοκύλισμα.

Ποιοι δολοφόνησαν απρόκλητα τον Ψαρρό (και την υπέργηρη μητέρα του), ποιοι επιτέθηκαν στον ΕΔΕΣ, ποιοι ξεκίνησαν με την επίθεση στο Λιτόχωρο τον Μάρτιο του 1946 και παρά τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις τους, τον αδελφοκτόνο εμφύλιο.

Για τα δε Τάγματα Ασφαλείας στα οποία αναφέρεσαι: εκεί, εντάχθηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Γιατί τόσοι πολλοί, δεν σε προβληματίζει το γεγονός;

Η δική μου εκδοχή και δέχομαι την όποια κριτική: κάποιοι, με τις ωμότητές τους, τους εξανάγκασαν. Μου περιέγραψαν φρικτά πράγματα, κάποιοι, κυρίως στην Πελοπόννησο. Σφαγές, κλοπές, βιασμοί γυναικών από ΕΛΑΣίτες μπροστά στους άνδρες τους...

Πρώην κακοποιοί και αποβράσματα, πρώην τρόφιμοι φυλακών, οπορτουνιστές και τυχοδιώκτες, γεμάτοι μίσος για την κοινωνία,εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ.

Με τις πράξεις τους, διέσυραν την Αντίσταση.

Τι να έκανε ο κόσμος;

Σχεδόν 70.000 Έλληνες, βρήκαν το θάνατο από τα χέρια του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΟΠΛΑ-ΔΣΑ, στη διάρκεια μόνο του εμφυλίου. Είναι πολλοί, παρά πολλοί. Δες τι λέει ο αριστερότατος Ηλίας Πετρόπουλος στα βιβλία του. Έχω μερικά.

Μάθε για την υπόθεση Μαραθέα, που οι σύγχρονοι του Βελουχιώτη "κάνουν γαργάρα". Μάθε για την ομιλία του "αρχηγού των ατάκτων" στη Δεσφίνα και τι είπε εκεί. Για το γιουρούσι στις πολυκατοικίες της Αθήνας.

Και μετά για τα Δεκεμβριανά, έφταιγε ο Παπανδρέου... Για να δεις ποιοι εκμεταλλεύτηκαν το αντάρτικο για να διαπράξουν φρικτά εγκλήματα.

Anef_Oriwn είπε...

Ρεεε Ανώνυμε Χίτη,
(απολογητή των Δοσίλογων και των Ταγματασφαλιτών),

Μα εν τζιαι προσπάθησα καθόλου να επιχειρηματολογήσω! Εν επρόσεξες που ΣΟΥ είπα βαρκούμαι (ΣΕ); ΔΕΝ θα σε ακολουθήσω Ρεεε στην προσπάθεια ΣΟΥ να μεταφέρεις τη συζήτηση αλλού. Εξ άλλου έχω πλέον την ισχυρά εντύπωση (σχεδόν είμαι βέβαιος) ότι ΕΜΕΙΣ οι ΔΥΟ τα ‘χουμε ξαναπεί αυτά, παλαιότερα (στο Blog “... ες γην εναλίαν Κύπρον” του Απόστολου. Οι αναφορές ΣΟΥ (παραποιημένες και διαστρεβλωμένες ως συνήθως) για τον Μελιγαλά και τον Φενεό (τι κλαυθμηρίζεις Ρεεε φασιστούιν, για τους Ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών και τους μετέπειτα βασανιστές των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των οικογενειών τους στα κολαστήρια όπως εκείνοι της Μακρονήσου;) ή για του “… σχεδόν 70.000 Έλληνες, βρήκαν το θάνατο από τα χέρια του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΟΠΛΑ-ΔΣΑ ...” μου θυμίζουν έντονα εκείνο τον φασισταρά με τον οποίο προσπαθούσα να κάνω συζήτηση!!! [Γιατί Ρεεε εν απαντάς στο ερώτημα της Αμαδρυάδας “… για το έγκλημα της ακροδεξιάς φασιστικής παρακρατικής ΕΟΚΑ Β …”, που είχε αρχηγό τον “κομμουνιστικοφάγο” ηγέτη της “Χ”, συνεργάτη τότε των Εγγλέζων και μετέπειτα ολετήρα της Κύπρου, Γρίβα;

Ο λόγος της παρέμβασης ΜΟΥ “δάσκαλε” (πέραν από τα homework που ΜΑΣ βάζεις θα Μας καννεις, τζιαι διορθώσεις στα ελληνικά ΜΑΣ τώρα;) είναι για να ΣΟΥ ειπώ να μου κάμεις (αν ευκαιρείς) μερικά μαθήματα για να βελτιώσω τα ελληνικά μου, τζι’ ΕΓΩ ως ανταλλάγματα θα ΣΟΥ μάθω λλία (λίγα) κυπριακά (εκφράσεις τζιει λέξεις). Όπως, (φέρ’ ειπείν να πούμεν, που λαλεί τζι’ παρέας μου ο Γιωρκουλλής ο Παττιχόκκελος), το “γυρευτείτε αλλού” (στον ενικό “γυρεύτου αλλού” ) σημαίνει αποταθείτε αλλού ή “τζιυλάτε το αμαξούιν σας παρακάτω”! Understand;

Όμως Ρεεε σκενόκκελλε Χίτη, εν ΜΟΥ λαλείς τζιαι ΜΕΝΑΝ σε τι συνίστατο το “πατριωτικό κίνημα” το 1941, χρονιά που ιδρύθηκε το ΑΚΕΛ (ως νόμιμη πολιτική έκφραση του παράνομου τότε - από τους εγγλέζους – Κομμουνιστικού Κόμματος); Από την αγγλόφιλη αστική τάξη;

Anef_Oriwn
Σάββατο 22/8/2009 – 11:22 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Οι βρισιές απλά αντικατοπτρίζουν το χαμηλότατο επίπεδό σου. Βόθρος σκέτος. Δεν με εκλήσσουν. "Φασιστούιν", "σκενόκκελλε Χίτη". Εύγε. Να σε χαίρονται όλοι όσοι είναι υποχρεωμένοι να σε υποστούν. Εγώ όχι. Αλλά, αναπάντητοι δεν θα μένετε. Αυτό να το ξεχάσετε.

Θα επανέλθω κάποια στιγμή με account του τι είδαν οι σπηλαιολόγοι στον Φενεό, στα σπήλαια μέσα. Φρίκαραν τόσο πολύ, που πάνε κάθε χρόνο και καταθέτουν στεφάνι στη μνήμη των σφαγιασθέντων. Και τότε να δω τι θα έχεις να πεις.

Ο εκνευρισμός σου, πρόδηλος από τη χρήση επιθέτων. Δεν με πειράζουν οι χαρακτηρισμοί. Αποδεικνύουν ότι έκανα αυτό που έπρεπε. Εδώ λέγατε χειρότερα για τους δικούς σας, στους αντιπάλους θα κολλάγατε; Άραγε, ποιος αποκάλεσε "μιζέρια" τον σφαγέα Άρη; Οι δεξιοί;

Όχι, αυτοί ήξεραν εξάλλου με τι είχαν να κάνουν. Υπόθεση Μαραθέα... Ένα μικρό παιδί... 11 μόλις ετών... Μην απαντάς anef. Μου φτάνει που κάποιοι θα προβληματισθούν και θα το ψάξουν. Έτσι, για να πέφτουν οι μάσκες. Των δήθεν "δημοκρατών". Ρε ουστ!

Anef_Oriwn είπε...

Για στάσου Ρεεε Μαυρομμάτη, θρασύδειλε Ανώνυμε, γιατί μουγιάστηκες;
Εγώ ΔΕΝ σε είπα ούτε καμπούρη ούτε ππούshτην! Που είδες τες βρισιές “φασιστούιν” ΣΕ είπα (αφού γίνεσαι απολογητής των φασιστών Χιτών και των Ταγματασφαλιτών) τζιαι “στενόκκελλον”, γιατί ΔΕΝ μπορείς να δεις πέραν από τη μύτη ΣΟΥ και γιατί παραμένεις κολλημένος σ’ έναν αναχρονιστικό αντικομμουνισμό βασιζόμενο στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα ... Οι σύγχρονοι αντικομουνιστές έχουν περάσει σ’ άλλα μέσα!

Υ.Γ.: Τούτο ΜΑΣ έλειπε να χειριζόμαστε τους φασίστες με το γάντι!

Anef_Oriwn
Σάββατο 22/8/2009 – 2:45 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

Κάνω ένα διάλειμμα από την απουσία μου. (Θα ξαναφύγω και θα επανέλθω προς τα τέλη της εβδομάδας).

Μπαίνω στο ιστολόγιο μου και βλέπω ότι οι ανώνυμοι τα κάνανε μαντάρα.

Η ανάρτηση έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Αφορά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής, τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού και των εθνικιστών τ/κυπρίων με πρώτο το επίκαιρο θέμα των 5 στρατιωτών μας στο Τζιάος.
Το θέμα ήταν επίκαιρο μέχρι τη στιγμή που έφευγα. Ξαφνικά χάθηκε από την επικαιρότητα.

Τόσο πολύ σεβαστήκανε ορισμένοι τη θυσία των 5 στρατιωτών μας (για την οποία κόπτονται) που κάθε άλλο παρά γι αυτό το θέμα γράψανε.

Ειλικρινά διερωτώμαι ποια σχέση μπορούν να έχουν με το χαμό των 5 του Τζιάος και το συναπάντημα του Γιάννη με τον Φετχί, Γρίβας, η ΕΟΚΑ, ο ΕΛΑΣ, ο ΕΔΕΣ, ο Βελουχιώτης, η “Χ” και τόσα άλλα.

Πραγματικά νιώθω ότι πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι κάποιοι είτε δεν ξέρουν να συζητούν ή εσκεμμένα προσπαθούν να προκαλούν προβλήματα σε ιστολόγια που δεν τους εκφράζουν.

Ειλικρινά λυπούμαι διότι μερικοί δεν σέβονται τίποτε απολύτως.
Και διερωτώμαι ακόμα γιατί δεν έγραψαν όλα αυτά περί ΕΟΚΑ και Γρίβα όταν είχα σχετική ανάρτηση. Γιατί χάθηκαν τότε;

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω όσα έχουν γραφτεί για δύο λόγους.

Πρώτον, από σεβασμό σε όσους παρακολουθούν το ιστολόγιο και θέλουν να συμβάλουν με θετικό τρόπο στη συζήτηση.
Δεύτερο, για να μη συνεχιστεί η ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ συζήτηση.

Θα εκφράσω ακόμα μια φορά τη θλίψη μου για το κατάντημα ορισμένων, διότι περί καταντήματος πρόκειται.

Και ελπίζω ότι κάποτε κάποιοι θα μάθουν τι σημαίνει διάλογος.
Θα μάθουν ότι όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα, συνδιαλέγονται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και δεν στρέφουν τη συζήτηση αλλού, έστω και αν το θέμα δεν τους συμφέρει.

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε,

Δε θάμπαινα στον κόπο να γράψω ξανά, σεβόμενη αυτό που λέει ο οικοδεσπότης:

Ας είχες σεβαστεί και συ και άλλοι τους νεκρούς, τους αγνοούμενους του εγκλήματος της ντόπιας και της ξένης και Τούρκικης ακροδεξιάς!

Ε, βέβαια,όσα γράφει ο Γλέζος είναι "προπαγανδιστικά αναμασήματα" για "αριστερά ακροατήρια" ! Ε, που να πιάσει μπάζα δίπλα στην ιστορική επιστημοσύνη σου και το...μπαρουτοκαπνισμένο παρελθόν σου ο "συμπαθής" Γλέζος, που αγωνίστηκε στην Αντίσταση, που καταδικάστηκε 28 φορές για την αγωνιστική του δράση, τις 3 σε θάνατο, που έμεινε 16 χρόνια στις φυλακές και εξορίες,που έστησε η παράταξη και το παρακράτος που υμνείς, που μελέτησε όλη τη ζωή του την ιστορία, που εργάστηκε για το έργο "Εθνική Αντίσταση" 10 χρόνια, και που οι 1256 σελ. του βασίζονται σε μόνο 66 σελίδων βιβλιογραφία !-ελληνική και ξένη- , με αναφορά σε πρωτότυπα έγγραφα της εποχής, λεπτομερώς σε γεγονότα, ονόματα και οργανώσεις πάσης φύσεως!

Έργο που εκδόθηκε από έναν από τους πιο έγκυρους εκδοτικούς οίκους ιστορικών έργων, το "Στοχαστή" και που η σοβαρή κριτική το κατέταξε στα σημαντικότερα της ιστορίας της Αντίστασης! Α, και τυχαία ο ίδιος για το πνευματικό του έργο και την προσφορά του, έχει αναγορευτεί διδάκτορας τριών Πανεπιστημίων.

Εσύ, επαναλαμβάνω, σε ποια ιστορία βασίζεις τις αναφορές σου ;

'Εχω να σου πω, νοσταλγέ της φασιστικης θηριωδίας και του αίματος, ότι πιστεύεις πως απευθύνεσαι σε αδαείς, αδιάβαστους κι αγράμματους, ως "ιστοριοδίφης" που θα μας δείξεις το φως 60 χρόνια μετά την Αντίσταση και τον εμφύλιο, με μόνες ιστορικές πηγές το φασιστικό εκδοτικό Νέα Θέσις και τον γνωστό ανάλογο ιστοτοπο egersis.

Και γίνεσαι φαιδρός για να μην πω τίποτα χειρότερο!

Σε ποιες ιστορικές πηγές στηρίζεις όλα τα ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ για δήθεν θηριωδίες του ΕΑΜ και της ΟΠΛΑ-ναι, τη γνωρίζω, δε θα μας μάθεις εσύ τι ήταν, δε θα μας το μάθουν οι φασίστες, οι Γερμανοτσολιάδες, οι ταγματαλήτες, οι Ράλληδες, όλο ο εσμός που τα έκανε πλακάκια με τους Γερμανούς και τους Άγγλους για να καθαρίζει"αναρχοκομμουνιστές", τον καιρό που αυτοί πολεμούσαν τον κατακτητή. Η ΟΠΛΑ ήταν ο φόβος και ο τρόμος των δωσίλογων, γιατί δεν άφησε το λαό έρμαιο στα Τάγματα Ασφαλείας που ίδρυσε ο Ράλλης για να συντρίψει τους αριστερούς, να τον σφαγιάζουν και να τον παραδίδουν στους Γερμανούς-Σου θυμίζω μόνο τους 300 της Καισαριανής που τους παρέδωσαν στους Γερμανούς και τους εκτέλεσαν.

Αμαδρυάς είπε...

Όσο για την πηγάδα του Μελιγαλά, χρόνια κρατά η διαστρέβλωση των φασιστών:
Δες http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050911.htm

"Αυτό που συνήθως αποκρύπτει η φιλολογία περί «αθώων θυμάτων» είναι (α) το ιστορικό γεγονός ότι ο Μελιγαλάς υπήρξε βάση και ορμητήριο των ένοπλων συνεργατών της Βέρμαχτ που το 1943-44 έπνιξαν στο αίμα τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς και (β) ότι το μακελειό του 1944 ήταν το αποτέλεσμα μιας από τις σκληρότερες μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ, με εξουσιοδότηση του συμμαχικού στρατηγείου και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. "

(Για τον αριθμό των νεκρών)

"Πόσοι ήταν; Το 1945, το ιατροδικαστικό συνεργείο του Καψάσκη ανακοίνωσε ότι ξέθαψε 708 πτώματα. Στο μνημείο είναι γραμμένα 787 ονόματα από 61 πόλεις και χωριά. Η εθνικόφρων φιλολογία προβάλλει φυσικά πολύ μεγαλύτερα νούμερα.
......
Πιο ενδιαφέρουσα απ' αυτή την... κολοκυθιά αποδεικνύεται η εξέταση του καταλόγου της έκδοσης του «Συλλόγου Θυμάτων». Σε σύνολο 1.144 ονομάτων (οι 108 κάτοικοι Μελιγαλά) υπάρχουν μόνο 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι, ένας έφηβος και κανένα παιδί. Ολοι οι υπόλοιποι, το 96,8% του συνόλου, είναι άντρες λίγο πολύ μάχιμης ηλικίας. Κάθε άλλο παρά σ
φαγή «γυναικόπαιδων», δηλαδή...

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί περιλαμβάνουν όχι μόνο τους «σφαγιασθέντες» αλλά και τους νεκρούς της τριήμερης μάχης. "

(Για τους γιορτασμούς στο Μελιγαλά:)

"Ο κύκλος κλείνει το 1982, όταν το υπ. Εσωτερικών γνωστοποιεί στο δήμο τον τερματισμό της συμμετοχής των επίσημων κρατικών αρχών, «επειδή οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούσαν κηρύγματα μισαλλοδοξίας και τροφοδοτούσαν επί 40 χρόνια το διχασμό».

Ανώνυμε, γνωρίζεις ότι πια εκεί , πέρα από το θρησκευτικό μνημόσυνο, αυτοί που...γιορτάζουν είναι οι φασίστες οι νεοφασίστες που έρχονται από Ιταλία και Γερμανία και η αδελφή οργάνωση Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ.

Ο ελληνικός λαός έχει ξεκαθαρίσει την ιστορία με το φασισμό, η Εθνική Αντίσταση και η προσφορά τους στη συντριβή του φασισμού έχει αναγνωριστεί, η εθνική συμφιλίωση είναι επίσημη πολιτική και μόνο θλιβερά κατάλοιπα, βλέπουν προς τα πίσω, στο Μελιγαλά και τα ξερονήσια, γεμάτοι μίσος και θανατηφόρα εμπάθεια για το λαό, τις αξίες και τους αγώνες του.

Επίσης και η παγκόσμια ιστορία έχει αποφανθεί για το φασισμό και τον καταδίκασε ως ρατσιστική απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική.

ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΕΟΚΑ Β΄-ΧΟΥΝΤΑ-ΓΡΙΒΑΣ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Ασε τα ψευτοπατριωτικά κηρύγματα, άσε την ελληνική ιστορία για μια άλλη ώρα και έλα ΕΔΩ, πάρε θέση και πες μας τη βαθυστόχαστη ερμηνεία σου για τα έπη αυτά της ακροδεξιάς και το μοίρασμα της Κύπρου, με τέτοια ανθρωπιστική καταστροφή, τόσα θύματα, τόσους νεκρούς...

Κάνεις πως δεν βλέπεις το θέμα μας και τα ερωτήματα και με προκαλείς να τοποθετηθώ για την ΟΠΛΑ; Αν αυτό δεν είναι φαιδρό, είναι θρασυδειλία ,χαρακτηριστική των φασιστοειδών!

Δεν κοτάς, απολογητή των Γερμανοτσολιάδων;

Δεν πρόκειται να επανέλθω σε γραφόμενά σου, με θέματα ελληνικής ιστορίας,αφού η γενναιότητά σου δε φτάνει στο να τοποθετηθείς επί του θέματος της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Αμαδρυάς, μετά από αυτό το παραλήρημα, αισθάνομαι συμπάθεια για σένα. Ειλικρινά.

Τέτοιο οργισμένο κήρυγμα μισαλλοδοξίας, καιρό είχα να δω. Κάπως έτσι θρυμματίστηκαν κρανία βρεφών στο Φενεό. Από αριστερούς, με ανάλογη διάθεση.

Κάθε μέρα που περνά και συνομιλώ με δογματικούς αριστερούς, καταλαβαίνω πως έγιναν όλα αυτά. Υπάρχει μια προδιάθεση για βία.

Συνιστώ ψυχοθεραπεία, άμεσα μάλιστα. Για να μην πάθεις τίποτα.

Και κάτι τελευταίο: πολύ "εποικοδομητική" η παρουσίαση των θέσεων του "Ιού" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". Εκεί όπου μέχρι πρότινος, αρθρογραφούσε Γερμανός τρομοκράτης, στέλεχος της Μπάιντερ Μάινχοφ.

Λάθος πρότυπα, πάντα όμως λίγο "βίαια". Για την ανατροπή. Που ενίοτε σημαίνει και συνεργασία με τους Άγγλους, την ώρα που κάποια παλικάρια πέθαιναν στην αγχόνη, ψάχνοντας "το μονοπάτι που πάει στη λευτεριά".

Τράβα μια βόλτα στα Φυλακισμένα Μνήματα και έλα να τα ξαναπούμε. Νιώσε το μεγαλείο της θυσίας για μια ελεύθερη πατρίδα. Της θυσίας που κάποιοι υπονόμευαν. Ή έστω, κάνε μια προσπάθεια.

Τις επικίνδυνες απόψεις σου και εκείνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τις πλήρωσε όλη η Ανατολική Ευρώπη, που τώρα, 50 χρόνια μετά, ζητά με συντριπτικές πλειοψηφίες την καταδίκη των εγκλημάτων (τύπου Μελιγαλά και Φενεού) και την εξίωση ναζισμού-κομμουνισμού.

Πρώτη φορά ακούω ότι η εκτέλεση εκατοντάδων, είναι πράξη επαινετέα. Τι σόι άνθρωποι είστε ορισμένοι, αναρωτιέμαι πολλές φορές.

Όμως, ο κομμουνισμός εξαχρειώνει. Βόρεια Κορέα, Καμπότζη, ΕΣΣΔ-Ανατολική Ευρώπη, Κίνα... Παντού αίμα, καταπίεση, απανθρωπιά.

Καλά κρασιά, χαιρετισμούς από την Πάρο, πάω για μπυρίτσα. Μακριά από όσα αναδίδουν μίσος και απανθρωπιά. Σας λυπάμαι, κινητά μαυσωλεία.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε γράφεις:

«Τέτοιο οργισμένο κήρυγμα μισαλλοδοξίας, καιρό είχα να δω. Κάπως έτσι θρυμματίστηκαν κρανία βρεφών στο Φενεό. Από αριστερούς, με ανάλογη διάθεση».

Ίσως έχεις δίκαιο.
Κάπως έτσι κατακρεουργήθηκε με ρόπαλα που έφεραν βελόνες ο Παναγιώτης Στυλιανού στην Αχερίτου.
Κάπως έτσι κατέληξε στο νοσοκομείο η έγκυος γυναίκα του και τα παιδιά του που ήταν παρόντα στην κτηνωδία έπαθαν ψυχολογικά.

Κάπως έτσι λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο Λευκόνοικο Σάββας Μένοικος, ανήμπορος να αντιδράσει αφού τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο.

Κάπως έτσι πυροβολήθηκε μέσα στο κρεβάτι της η 13χρονη Δεσπούλα Κατσούρη στη Μηλιά.

Κάπως έτσι πυροβολήθηκε πισώπλατα (επίσης στη Μηλιά) η Μαρία Χαρίτου.

Από μέλη της ΕΟΚΑ με ανάλογη διάθεση…

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Χίτη και απολογητή των δοσίλογων και των Ταγματασφαλιτών,

Μπράβο δικέ μας!!! Πολύ εμπεριστατωμένη η αντίκρουση (που έκανες) των στοιχείων που παρέθεσε η Αμαδρυάς!!!

Καλές μπύρες (όπως λεμε καλά κρασιά)!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 22/8/2009 – 11:37 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξέρω τα περιστατικά. Λυπούμαι όμως που τα μαθαίνω. Εγώ, ως μη αριστερός, έχω ένα πρόβλημα με τη βία, όταν αυτή δε χρησιμοποιείται για τη λευτεριά της πατρίδας.

Ήξερα και ξέρω όμως ως Έλληνας, για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου. ΗΡΩΕΣ. Γιατί δεν αναφέρεσαι ποτέ σε αυτούς; Μήπως γιατί η προπαγάνδα σου έχει στόχευση να διασύρει την ΕΟΚΑ με κάθε κόστος, οπότε τα πρότυπα πρέπει να τα συσκοτίσεις;

Εσένα, αυτά που γράφεις σου έμειναν από την ΕΟΚΑ; Δηλαδή, στην Ελλάδα τι να πουν για τους 70.000 σφαγιασθέντες από τους ομοϊδεάτες σου κομμουνιστές του ΕΛΑΣ-Δημοκρατικού Στρατού (κυρίως Σλαβομακεδόνες, για την ακρίβεια οι 14.000 απο τους 22.000);

Όπου αριστερά και εθνική μειοδοσία. Κάτι ήξερε ο Βενιζέλος...

Για τους προαναφερόμενους Έλληνες ήρωες της Κύπρου, τον Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τι έχεις να πεις; Γιατί δεν μιλάς; Αυτοί, οι κατά ΑΚΕL "βαρελόττοι", έψαχναν το μονοπάτι που πάει στη Λευτεριά. Εσείς του AKEL που ήσασταν τότε; Άστα...

Και να φανταστείς ότι λίγα χρόνια μετά, όλα τα αριστερά κινήματα του κόσμου ήταν με τα όπλα στο χέρι! Όλοι εκτός του AKEL, που ήθελε... "διάλογο" με τους αποικιοκράτες φονιάδες και δυνάστες!

Α ναι, πετροβολούσατε το τρένο της λευτεριάς, όπως έγραψε ο Πλουτής. Το έγεαψε ξεκάθαρα. Διάβασε το βιβλίο του "Κυπριακό-Ευθύνες". Να παραθέσω τι λέει για το AKEL και τον Αγώνα; ότι με τη στάση σας κινδυνεύσατε να χαρακτηριστείτε "χαμερπείς πρ....". Έτσι λέει.

Για τον Πλουτή δεν έχεις τίποτα συκοφαντικό να γράψεις, να σκυλεύσεις τη μνήμη του; Προσφιλής αυτή η βδελυρή τακτική στα στελέχη του AKEL. Εξάλλου, τον αποκηρύξατε, αν δεν κάνω λάθος.

Πως στηλιτεύει την προδοσία ο Πλουτής; Έχεις κέφι να μάθεις; Άντε, σε λίγο ανοίγουν και τα αρχεία του Foreign Office. Όταν δεν θα είστε και πολύ χρήσιμοι, όταν θα έχετε διεκπεραιώσει το υπονομευτικό σας έργο, ως AKEL.

Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε από τη ντροπή. Ξέρεις, μπορεί να σας προστατεύουν προσωρινά οι Άγγλοι, αλλά στη χώρα τους υπάρχουν νόμοι. Και οι Άγγλοι δεν φημίζονται για τη μπέσα τους.

Εσύ, by the way, ποιο μονοπάτι ψάχνεις; Πες μας λοιπόν για σένα και το όραμά σου.

Εκτός της "επαναπροσέγγισης", φυσικά, με τους Τουρκοκύπριους εγκληματίες, τύπου Ταλάτ (δεν συμμετείχε σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Αμμόχωστο κατά Ελληνοκυπρίων, το 1974;). Λοιπόν; Η δικτατορία του προλεταριάτου και του ολοκληρωτισμού;

Γιατί εγώ προσωπικά, ως Έλληνας και εργαζόμενος, ψάχνω εκείνο που θα μας βγάλει από τον "μαύρο" και τον "ερυθρό" φασισμό, το μονοπάτι της Λευτεριάς του έθνους από ξένους δυνάστες.

Στο δρόμο που χάραξαν οι συμπατριώτες σου, ο Παλληκαρίδης και ο Αυξεντίου.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο 10.33μ.μ.
είσαι αξιοθρήνητος, άντε στις μπύρες σου κι άφησε εμάς που ζούμε σ΄αυτό τον δύσμοιρο τόπο να βρούμε τον τρόπο να ζήσουμε ειρηνικά.
Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει προδοσία, τι σημαίνει Γρίβας, τι σημαίνει χούντα και φασισμός αλλά και τι εισβολή του 74.
Ο φασισμός πάντα ίδιος είναι!
Αλλά στην Κύπρο δε θα περάσει.
"ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΥΣΩΛΕΙΑ"! Κοίτα ποιοι μιλούν...
Αντιφασίστας

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά πάντα ο ίδιος είναι, μαύρος ή κόκκινος. Αντιφασίστας είσαι η κομμουνιστής; Γιατί και τα δύο μαζί δεν μπορεί να τα έχεις.

It is a contradiction in terms.

Εδώ οι περισσότεροι είστε ανειλικρινείς. Βρίζετε το Γρίβα και την ΕΟΚΑ και την ίδια ώρα, κρύβετε επιμελώς το σφυροδρέπανο κάτω από το μαξιλάρι σας.

Δεν βαρεθήκατε να δουλεύετε τον κόσμο; Δεν βαρεθήκατε να ζείτε σε ένα πλαίσιο που καταδυναστεύει τις ζωές σας; Δεν βαρεθήκατε να σας λένε τι θα κάνετε;

Εγώ είμαι αξιοθρήνητος; Ή εσείς που ανήκετε σε ένα φιλοβρετανικό κομμουνιστικό κόμμα, χωρίς καμία μα καμία υπόληψη στην Ευρώπη;

Αλήθεια, σε ποια ομάδα στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανήκει το AKEL και τι επιρροή έχει αυτή στις αποφάσεις; Τεράστια!

Εδώ γελάμε! Κατά τα άλλα, εγώ είμαι ο αξιοθρήνητος, κατά τον... αντιφασίστα! Άκου αντιφασίστας!!! Από αυτούς που θέλουν την Κύπρο... Κούβα!!!

Κλείνω, γιατί θα πάθω τίποτα από τα γέλια!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/22/2009 11:54 μμ

Φυσικά και δεν τα ξέρεις τα περιστατικά. Και δεν τα ξέρεις επειδή ποτέ δεν σου τα είπανε.
Διότι η μνήμη συνήθως είναι επιλεκτική.

Φυσικά θα ξέρεις μόνο για τον Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου και τόσους άλλους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.
Ναι, διότι η ΕΟΚΑ αγωνίστηκε γι’ αυτήν. Και δεν είμαι από εκείνους που θα μηδενίσουν την προσφορά της.
Λάθος εκτίμηση έκανες για μένα. Αν παρακολουθούσες διάφορες συζητήσεις θα διάβαζες τι έχω γράψει τόσο για την οργάνωση όσο και για ανθρώπους που αγωνίστηκαν μέσα από τους κόλπους της.

Όμως, αφού θέλεις να είσαι δίκαιος και σωστός, θα πρέπει να ξέρεις ότι κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ δεν έγιναν μόνο οι ηρωισμοί και τα ανδραγαθήματα.
Υπήρξαν και εγκλήματα για διάφορους λόγους, από πολιτικούς μέχρι προσωπικούς, επαγγελματικούς λόγους, ακόμα και για γυναικοδουλειές.
Υπήρξαν και οι προδοσίες που προέρχονταν μέσα από τους κόλπους της οργάνωσης.

Αλλά υπήρξαν και πολιτικά εγκλήματα, όχι όμως με ευθύνη των μελών της αλλά μιας μικρής ομάδας που υπάκουε τυφλά τον Γρίβα.

Όχι αγαπητέ μου, από την ΕΟΚΑ δεν μου έμεινε κάτι μεμονωμένο. Μου έμειναν όλα και τα θετικά και τα αρνητικά.
Μου έμειναν λοιπόν όλα, και ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης και ο Μάτσης και ο Κκέλης και οι Κάρυοι και πολλοί άλλοι.
Αλλά διερωτώμαι, από τη στιγμή που δεν ξέρεις τα περιστατικά που ανάφερα, ποιος προσπαθεί να συσκοτίσει, προτάσσοντας μόνο τον Αυξεντίου και τον Παλληκαρίδη;
Δυστυχώς πάνω στη θυσία όλων αυτών, κέρδισαν πολλοί στην συνέχεια. Αλλά αυτά δεν είναι της ώρας.

Απλώς θα σου πω ότι ακόμα και για τον Αυξεντίου ελάχιστα γνωρίζεις. Και γνωρίζεις μόνο αυτά που επιτρέπει η προπαγάνδα. Σύντομα θα αναρτήσω ένα φιλμάκι δικής μου παραγωγής που αφορά την προδοσία του. Κι εκεί θα δεις πόσα δεν γνωρίζεις για τον Γρηγόρη.

Προσωπικά δεν είμαι οπαδός ούτε των τσιτάτων ούτε των συνθημάτων, γι αυτό το τσιτάτο από τον Βενιζέλο δεν μου λέει τίποτε.

Επικαλείσαι συνέχεια τον Πλουτή αλλά και αυτόν επιλεκτικά. Αν θέλεις μπορείς να παραθέσεις από αυτόν ότι θέλεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γι αυτό η… απειλή σου και πάλι δεν μου λέει τίποτε. Αλλά αν διάβασες τον Πλουτή (που το αμφιβάλλω) δεν θα έλεγες αυτά που λες για το ΑΚΕΛ και το Κ.Κ.Κ. διότι ο Πλουτής αναφέρεται και στις διώξεις που υπέστη η αριστερά στην Κύπρο από Βρετανούς σε σχέση με τη Δεξιά που όχι μόνο δεν διώχθηκε αλλά την βοηθούσαν να κάνει και κόμματα όπως π.χ. το Κ.Ε.Κ.

Φαίνεται ότι δεν ξέρεις ότι ο Πλουτής ήταν Γ.Γ. του Κ.Κ.Κ. και εκ των ιδρυτών του ΑΚΕΛ. Άρα με τη λογική σου, αφού το ΑΚΕΛ είχε την προστασία των Άγγλων και ο Πλουτής θα πρέπει να ήταν άνθρωπος των Άγγλων! (Εγώ σε καμιά περίπτωση δεν λέω κάτι τέτοιο).
Αλήθεια, δεν καταλαβαίνεις ότι κάποια από τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιείτε ορισμένοι είναι αντικρουόμενα;

Επομένως αγαπητέ μου, μη με απειλείς με τον Πλουτή.

Ποιο είναι το όραμα μου; Με μια φράση: Η απαλλαγή από την κατοχή.
Και επειδή δείχνεις ότι δεν έχεις καμιά σχέση με τα τεκταινόμενα και τις πραγματικότητες στην Κύπρο, σου λέω ότι η επαναπροσέγγιση δεν θα διώξει την κατοχή ούτε μπορεί να φέρει λύση στο κυπριακό.

Αλλά εσύ δεν μας είπες ποιο είναι το όραμα σου για την Κύπρο και πως θα πραγματοποιηθεί αφού δεν πρέπει να συνομιλήσουμε με την άλλη πλευρά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ούτε έχω ούτε είχα σχέσεις με κόκκινους ή μαύρους φασισμούς και δικτατορίες. Αυτά αλλού. Άλλωστε το ότι εδώ μέσα μπαίνει ο καθένας και βρίζει και συκοφαντεί ελεύθερα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Και μια πρόκληση: εάν με διαβεβαιώσεις ότι είσαι πρόθυμος να συζητήσουμε με στοιχεία και καταστάσεις για την ΕΟΚΑ και το ΑΚΕΛ, είμαι πρόθυμος να κάνω και ειδική ανάρτηση στο άμεσο μέλλον. Με παράθεση μαρτυριών, στοιχείων, ντοκουμέντων, εγγράφων και οτιδήποτε άλλο απαιτείται.
Είσαι ή θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια;

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, δεν είμαι από τους τύπους που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, ή φοβάμαι την αντπαράθεση.

Έπίσης, είμαι διατεθειμένος να μάθω, εφόσον έχεις να μου πεις κάτι καινούριο. Όχι προπαγάνδες της κακιάς ώρας.

Δεν είμαι αριστερός και γι' αυτό, έχω αλλεργία στα εγκλήματα και στην πολιτική βία. Ζω σε μια χώρα, όπου το μητρώο της αριστεράς, είναι πολύ βεβαρυμένο.

Είδα τους δεξιούς εκδότες στην Ελλάδα να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες της αριστεράς (Αθανασιάδης, Μομφεράτος) και τις εφημερίδες της αριστεράς να κρυφογελούν και να επαινούν τους δολοφόνους.

Πολλά τα εγκλήματα, που ακόμα συνεχίζονται στη μορφή της τρομοκρατίας, από κάτι τύπους (Σέχτα) με τη λογική του anef και της αμαδρυάδος.

Που θεωρούν ότι στο όνομα του "αγώνα κατά του αντιφασισμού", οι ζωές δεν μετράνε... Φυσικό να σκέπτονται έτσι, αφού δεν είναι ένθεοι και ουμανιστές.

Για να μη μιλήσουμε για τον εμφύλιο... Δες τα (ανύπαρκτα) ποσοστά των αριστερών κομμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και θα καταλάβεις τι θεωρεί ο κόσμος εκεί πως συνέβη τότε.

By the way, αν και δεν τον έχω τον βδελυρό και σιχαμένο προδότη και δεδηλωμένο αρνησίπατρι Ζαχαριάδη σε εκτίμηση, δες τι είπε σε αντιπροσωπεία του ΑΚΕL που τον επισκέφθηκε στο βουνό, ο Ζαχαριάδης.

Ως ιστορικό στοιχείο, είναι πολύ σημαντικό. Τα αναφέρει αυτά ο Πλουτής στο βιβλίο του "Κυπριακό-Ευθύνες".

Σε αντίθεση με τον anef, δεν μιλάς μισαλλόδοξα, ούτε αφρίζεις Μιχάλη. Σημειώνω την παραδοχή σου ότι η ΕΟΚΑ πολέμησε για τη Λευτεριά.

Λοιπόν: άποψή μου είναι ότι η προσφορά της ΕΟΚΑ, είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα όποια εγκλήματά της.

Όσον αφορά στη σχέση της με το ΑΚΕL, μόνο και μόνο το γεγονός της προκήρυξης που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για "βαρελόττους", αποτελεί ασυγχώρητη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αισχύστου είδους.

Κάτι τέτοια, αλλού οδηγούν σε εκτελεστικά αποσπάσματα. Εν καιρώ πολέμου, δεν δικαιούται κανείς να "αδειάζει" τους ομοεθνείς του που πολεμούν.

Αυτό συνιστά ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ, ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ, όπως αλλιώς θέλεις πες το, και αφήνει δικαιολογημένες υπόνοιες για συνεργασία με τον αποικιοκράτη δυνάστη.

Η ανακοίνωση αυτή θα μείνει στην Ιστορία του ΑΚΕL ως μελανή κηλίδα. Η όποια "αυτοκριτική" και οι υποκριτικές καταθέσεις στεφάνων σε τάφους αγωνιστών, δεν δύναται να καλύψει το μέγεθος του ΕΘΝΙΚΟΥ αυτού ΑΤΟΠΗΜΑΤΟΣ.

Anef_Oriwn είπε...

[Επειδή το Ανώνυμο φασιστόμουτρο (ΔΕΝ είμαι γαλαντόμος ΕΓΩ όπως τον Μιχάλη) συνεχίζει ξεδιάντροπα τις αήθεις επιθέσεις και φωνασκίες του, γενικώς κατα της Αριστεράς και ειδώς κατα του Ατόμου ΜΟΥ δεν θα του κάνω την χάρη να σιωπήσω, αλλά θα τον τιμήσω ακόμα μια φορά (καταλλήλως) με το λόγο μου αλλά στις ίδιες συχνότητες που εκπέμπει ο ίδιος, στο ίδιο ύφος και στυλ – αφού μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει] ...

Προς το Ανώνυμο Απολειφάδι του προπολεμικού και ψυχροπολεμικού (ελληνικού) φασισμού, υμνητή των Χιτων, των Ταγματασφαλιτών, των Γερμανοτσολιάδων και των Μπουραντάδων, αλλά και του Μέγα Προδότη Γρίβα, που πρέπει να είναι και ο πρώτος που θα γράψει η Ιστορία με τα μελανότερα των γραμμάτων. (Διάβασε και τι γράφει ο Πλουτής Σέρβας για πάρτη του, αλλά και το πρωτοπαλίκαρο του ο Σπύρος Παπαγεωργίοιυ):

Ανώνυμο (γνωστό όμως από παλαιότερες συζητήσεις ΜΑΣ) και θρασύδειλο (δεν τόλμησες να παραδεχτείς ότι ξαναφάγαμε τα μουστάκια πάνω σε παρόμοια θέματα σ’ άλλο Blog) Καθίκι, Επειδή είσαι προκλητικότατος, αγενέστατος και θρασύτατος, κοντολογίς Φασίστας με Φ κεφαλαίο και με περικεφαλαία, και επειδή η ανοχή ή/και η επιδείξει αδιαφορίας σε τέτοια φαινόμενα, ΣΕ αποθρασύνουν περισσότερο και επειδή οι ιδέες σου και απόψεις σου έπρεπε να ήταν πλέον εκεί που τους αρμόζει (στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας), θα σου κάνω την τιμή να ασχοληθώ λίγο πιο πολύ (και πιο εμπεριστατωμένα) με τες αρρωστημένες, χυδαίες, εμπαθείς και μισαλλόδοξες απόψεις σου (σε σχέση με κάποια γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας)! Δεν θα μπω σε συζήτηση για τα της Κύπρου μαζί σου γιατί κάμνεις μεσάνυχτα. Φυσικά κι εκείνα που μας λες για την Ελλάδα είναι βγαλμένα μέσα από τα στρατιωτικά εγχειρίδια της ψυχροπολεμικής περιόδου και όζουν μούχλας και μπόχας, όμως τι να πεις κι ΕΣΥ το έρμο. Αυτά ξέρεις σαν Ακροδεξιός, αυτά μας λαλείς! Όλ’ αυτά (σκοτωμοί, δολοφονίες, βασανιστήρια, κανένα κοινωνικό όραμα) αποτελούσαν πάντοτε το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Ακροδεξιάς, τα ζήσαμε και τα ζούμε και στην Κυπρο:

Έχουμε και λεμε λοιπόν:
1. Είσαι Φασίστας με περικεφαλαία (όπως ήδη είπαμε) και απολογητής κάθε φασιστικού εγκλήματος. Ακόμα και το όνειδος του Κολαστηρίου της Μακρονήσου υπερασπίζεσαι!
2. Ποιον Γρίβα, Ρεεε, θαυμάζεις;
i. Τον αρχηγό της ακροδεξιάς Οργάνωσης “Χ”, που αντι να πολεμά τους Γερμανούς κυνηγούσε τους Αριστερούς της Εθνικής Αντίστασης εξυπηρετώντας έτσι του Γερμανούς;
ii. Αυτόν που συνεργαζόταν με τους ιμπεριαλιστές εγγλέζους (τον φώναζαν George Grivas τότε), κατα τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, ενάντια στους Αριστερός; [Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα]
iii. Αυτό που έδινε οδηγίες στους μασκοφόρους του να σκοτώνουν Αριστερούς βιοπαλαιστές στην Κύπρο;
iv. Ή αυτόν που συγκρότησε την παράνομη και φασιστική ΕΟΚΑ Β΄ για να πλήξει και να πολεμήσει το νεαρό κυπριακό κράτος ανοίγοντας έτσι τις κερκόπορτες στους τούρκους εισβολείς! Ολετήρας και προδότης της Κύπρου κατάντησε στο τέλος το ίνδαλμα σου!

3. Η Ελληνική Εθνική Αντίσταση (κατά των γερμανοϊταλών) κατακτητών αποτελεί μια από τις ηρωικότερες και ενδοξότερες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού λαού. Βασικότερη (η πιο σοβαρή, η πιο μαζική, η πιο αποτελεσματική) συνιστάμενη (οργάνωση) της Εθνικής Αντίστασης ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. (Παρά τα επί μέρους λάθη και τυχόν αδυναμίες της οργάνωσης αυτής, μόνο εθελοτυφλούντες και κολλημένοι αντικομουνιστές δεν μπορούν να δουν την τεράστια και μεγαλειώδη συμβολή της στην Εθνική Αντίσταση. Μέχρι και εκλογές γίνονταν στις ανταρτο-κρατούμενες περιοχές).

Anef_Oriwn
Κυριακή 23/8/2009 – 5:48 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμο φασιστοειδές,

Δυο λόγια θα πω και για τον περιβόητο και “ηρωικό” (για ΣΕΝΑ) Μελιγαλά.

1. Κατ’ αρχάς ο τρόπος που παρουσιάζεις τα διάφορα ιστορικά περιστατικά (“σφαγές” στον Μελιγαλά και Φενεό, ας πούμε) δηλ. αποσυνδεδεμένα και ανεξάρτητα από τις ευρύτερες ιστορικές εξελίξεις δείχνουν ότι είσαι ένας ανιστόρητος και φανατικός αντικομουνιστής. Βασικά αποσκοπείς στη δημιουργία εντυπώσεων αλλά και στην ικανοποίηση των αντικομουνιστικών σου συναισθημάτων και απωθημένων.

2. Η ασύδοτη τρομοκρατία σε βάρος της Αριστεράς και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (κατά την περίοδο της Κατοχής), δεν παρατηρούνταν στις ανταρτο-κρατούμενες περιοχές αλλά σε γερμανο-κρατούμενες περιοχές όπως η Πελοπόννησος όπου κυριαρχούσαν οι ταγματασφαλίτες (καθώς και σ’ όλη την Ελλάδα μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας).

3. Τα Τάγματα Ασφαλείας (τα οποία προσεταιρίστηκαν μετά οι δεξιές κυβερνήσεις και τα χρησιμοποίησαν ως δύναμη κρούσης ενάντια στους αγωνιστές της Αριστεράς), ήταν “ελληνικές” στρατιωτικές δυνάμεις που συνεργάζονταν με τους γερμανοϊταλούς. Ο γνωστός ταγματασφαλίτης συνταγματάρχης Παπαδόγκωνας υπέγραψε μάλιστα και σύμφωνο συνεργασίας με τους ιταλούς ενώ έστειλε και τηλεγράφημα στήριξης στον Χίτλερ.

4. Λόγω της προδοτικής (για τη χώρα) και εγκληματικής (για το λαό και τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ) δράσης των Ταγματασφαλιτών δημιουργήθηκαν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις με το ΕΑΜ –ΕΛΑΣ (και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο όπου αλώνιζαν και καταδυνάστευαν το λαό). Γι’ αυτούς τους λόγους παρατηρήθηκαν και φαινόμενα αυτοδικίας και εκδικητικότητας όταν δόθηκε η ευκαιρία (μετά την κατατρόπωση τους στο Μελιγαλά από το Βελουχιώτη). Οι πλείστοι των νεκρών στον Μελιγαλά σκοτώθηκαν στις εκεί μάχες και ήταν ταγματασφαλίτες και συνεργάτες των γερμανών. Εσύ γιατί κλαυθμηρίζεις, αφού ήταν προδότες;

5. Τον Σεπτέμβρη του 1944 αλώνιζαν στην Πελοπόννησο. Είχαν μέχρι τότε τη σιωπηρή ανοχή της “κυβέρνησης” του Καΐρου που έβλεπε σ’ αυτούς μια σοβαρή δύναμη για να κτυπήσει τους κομμουνιστές. Με τη συμφωνία όμως της Καζέρτας τον ίδιο μήνα, με την οποία σχηματίστηκε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου, τα Τάγματα Ασφάλειας καταδικάζονται (κι από τους αστούς πολιτικούς). Ο Άρης Βελουχιώτης κατέβηκε στην Πελοπόννησο και τους κανόνισε κανονικά και ιδιαιτέρως στον Μελιγαλά υπό την κάλυψη της κυβέρνησης (συνεργάτες των κατακτητών ήταν στο κάτω – κάτω). Εκ των ύστερων βγήκε ο Κανελλόπουλος (που στην αρχή συμφώνησε και λούφαξε) για να πει τα δικά του.

Περισσότερα στη συνέχεια της συζήτησης ...
Δεν θα σ’ αφήσω σε χλωρό κλαρί φασιστούιν!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 23/8/2009 – 5:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμο... θρασύδειλο... Καθίκι... προκλητικότατος, αγενέστατος και θρασύτατος, κοντολογίς Φασίστας". Έχεις μεγάλη γκάμα επιθέτων... Θέμα ανατροφής.

Έλληνας αριστερός=πολύ, πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο. Απόπατος!

Καθίκι... Αυτή τη λέξη χρησιμοποιούσαν οι κομμουνιστές φονιάδες στην Πελοπόννησο, όταν εκτελούσαν κόσμο. Έχετε μια φυσική ροπή προς τη βία, φραστική και φυσική.

Όταν όμως σας παίρνουν στο κυνήγι, κλαίγεστε ως μωρές παρθένες για "διωγμούς" και "ξερονήσια".

Φυσικά, οι κομμουνιστές στην Ελλάδα έτρεξαν να κρυφτούν, όταν η κοινωνία οργανώθηκε και τους πήρε στο κυνήγι.

Ο τακτικός στρατός και τα παιδιά της Ελλάδος που πολέμησαν τους Ναζί σε Ελ Αλαμέιν και Ρίμινι, είδαν τις πλάτες σας στο Γράμμο και στο Βίτσι. Φύγατε τρέχοντας. Διακριθήκατε στα 100 μέτρα με εμπόδια.

Έτρεξαν οι κατσαπλιάδες να κρυφτούν στο Παραπέτασμα, στους πολιτικούς νταβατζήδες τους, κάνοντας συγχρόνως και ένα παιδομάζωμα, όμως οι Οθωμανοί. Φυσικά. Έπρεπε να δημιουργήσουν τους γενίτσαρους του μέλλοντος.

Γνώρισα στον στρατό μερικά από αυτά τα παιδιά των παιδιών αυτών. Ούτε να ακούσουν για κομμουνισμό. Διψούσαν να αφομοιωθούν στην πατρίδα τους, στην Ελλάδα.

Και εκεί, στο ανατολικό μπλοκ, "ευτύχησαν" βέβαια οι πρώην κατσαπλιάδες. Στην δε ΕΣΣΔ, ο Στάλιν τους κυνήγησε. Οι πιο γέροι από αυτούς που επέζησαν, δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να γυρίσουν στα χωριά τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε την Ελένη του Γκατζογιάννη, μια αληθινή ιστορία και θα καταλάβετε το γιατί.
Επίσης: τα όσα μου γράφεις, δεν δικαιολογούν τα θρυμματισμένα κρανία βρεφών, που βρέθηκαν στον Φενεό. Εδώ, ούτε κουβέντα...

Τον πόλεμο τον χάσανε για ένα λόγο οι κατσαπλιάδες, όπως γράφει ο μακαρίτης (και σούπερ αριστερός) Ηλίας Πετρόπουλος: ο κόσμος τρόμαξε από τις σφαγές και στράφηκε εναντίον τους. Φυσικό ήταν.

70.000 νεκροί στα χέρια τους. Ήταν, λέει, αντιδραστικοί. Και ο Ζέρβας; Τότε, γιατί συνεργάστηκαν μαζί του στο Γοργοπόταμο; Γιατί έφαγαν μπαμπέσικα τον Ψαρρό; Γιατί, γιατί, γιατί...

Ανώνυμος είπε...

DIABASA OLA TA SXOLIA KAI APORHSA ME TA SXOLOIA TON TOYRKOFILON KAI ANOHTVN.BRE TOYRKOFILOI STON NEO ATTILA UA PO STOYS TOYRKOYS ESAS NA BIASOYN PROTA KAI ESAS NA LEHLATHSOYN TA SOMATA SAS. TIPOTA ALLO DEN SAS AKSIZEI.OLOI EISTE GIA KLAMATA APISTOI TOYRKOFILOI KAI ..............FILOI!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΖΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!
ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ΄΄υπερέλληνας΄΄ αποκαλεί το Γιάννη μαλάκα. Αυτός ο πραγματικός μαλάκας πως αποκαλεί τους Πατακό, Μακαρέζο, Ιωαννίδη και τα άλλα ΄΄παλλακάρια΄΄ της χούντας; Πως όλοι οι πραγματικοί εθνικιστές μαλακες μοιάζουν μεταξύ τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανίκος Νεοκλέους.
Είμαι ο συγγραφέας των βιβλίων ''ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974΄΄ και ΜΝΗΜΕΣ. Εκτός από τα προσωπικά μου βιώματα στη διάρκεια του πολέμου όπου έζησα την προδοσία σε όλο της το μεγαλείο. Ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο και το Ελληνισμό γενικότερα; Σίγουρα όχι ο Γιάννης, ο Φετχί και ο Πανίκος. Ακόμα κάτι πολύ σίγουρο. Την Κύπρο και την Ελλάδα την πρόδωσαν οι ίδιοι ''Έλληνες'' που δε δίστασαν προηγούμενα να δολοφονήσουν τα παιδιά στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια τον κάθε πραγματικό Έλληνα.
Οι Γιάννης, Φετχί και Πανίκος αγωνίζονται καθημερινά για επανένωση της πατρίδας τους, ενάντια σε όλους τους λογής φασίστες, εθνικιστές και τσαρλατάνους πολιτικούς σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία και τους πάτρωνες που βρίσκονται πίσω από αυτούς.
Γιατί η όποια Ελληνική κυβέρνηση και Βουλή δεν άνοιξε μέχρι σήμερα το φάκελο της Κύπρου. Γιατί τα ελληνοκυπριακά κόμματα δεν απαιτούν από τον κ. Μεϊμαράκη και από τον όποιο άλλο Έλληνα κ. Μεϊμαράκη να παραδώσει το φάκελο της Κύπρου για να ξέρει ο κάθε πραγματικός Έλληνας ποιος ή ποιοι γνωστοί-άγνωστοι είναι υπεύθυνοι για τη μεγάλη προδοσία; Γιατί ο υπερέλληνας κ. Ομήρου δεν απαίτησε από το συνάδελφο του της Ελλάδας να του παραδώσει το φάκελο; Μήπως όλοι αυτοί οι υπερέλληνες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, φοβούνται οι ίδιοι κάτι; Ή μήπως για αυτούς τέλειωσε το θέμα προδοσία;