Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ




Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου έγινε η νέα συνάντηση Χριστόφια Ταλάτ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος δήλωσε ότι παρατηρήθηκε μετακίνηση των θέσεων της τουρκικής πλευράς ως προς το θέμα της διακυβέρνησης αφού η άλλη πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες με νέες αναθεωρημένες προτάσεις.

Όπως δήλωσε ο Δ. Χριστόφιας παραμένει να ξεκαθαριστεί ο τρόπος εκλογής του προέδρου και αντιπροέδρου του ομόσπονδου κράτους.
Στη δήλωση αυτή αντέδρασε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος [σύμφωνα με το ΚΥΠΕ 18/9/2009] είπε ότι προκαλεί ''ερωτηματικά ο ισχυρισμός πως ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προσήλθε πιο διαλλακτικός στο τραπέζι των συνομιλιών επειδή 'αποδέχθηκε' την εκ περιτροπής προεδρία''.

Δηλαδή αντί να αντιμετωπιστεί με κάπως αισιόδοξο τρόπο αυτή η δήλωση, έχουμε άρνηση. Και γιατί έχουμε άρνηση;

«Συνεπώς, προσθέτει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ''για ακόμη μία φορά φαίνεται να επιτρέπουμε με τους χειρισμούς μας στην τ/κ πλευρά να παρουσιάζεται ως διαλλακτική, ενώ στην ουσία 'αποδέχεται' τις δικές της θέσεις''.»

Ποιες δικές της θέσεις αποδεχόμαστε;

Ας δούμε τι μεταφέρει ο τ/κυπριακός τύπος σε σχέση με το αποτέλεσμα της συνάντησης [σύμφωνα και πάλι με το ΚΥΠΕ της ίδιας ημέρας]:

«Ο λεγόμενος βουλευτής Ζορλού Τορέ είπε ότι το κοινό ψηφοδέλτιο που εισηγείται ο κ. Ταλάτ θα οδηγήσει τους Τ/κ σε καθεστώς μειονότητας και κάλεσε τον Ταλάτ να προβαίνει σε εισηγήσεις που αφορούν την «εθνική υπόθεση», αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τις θέσεις της ψευδοκυβέρνησης και ψευδοβουλής.

Ο αρχηγός του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του είπε ότι ο κ. Ταλάτ προσπαθεί να ικανοποιήσει τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον κόσμο και ότι η πολιτική του αυτή δεν εγκρίνεται από τους Τ/κ.

Ο κ. Ντενκτάς κάλεσε τον κ. Ταλάτ να σεβαστεί τις ευαισθησίες των Τ/κ.

Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το λεγόμενο τ/κ Συμβούλιο Εθνικής Ύπαρξης θεωρεί ότι οι προτάσεις Ταλάτ ήταν ντροπή για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκ μέρους της ''εκτελεστικής επιτροπής'' του λεγόμενου συμβουλίου, ο Καμίλ Οζκάλογλου ισχυρίστηκε ότι ο Ταλάτ διαπραγματεύεται τις πιο ιερές αξίες των Τ/κ ''σαν αυτές να είναι κέρματα''.»

Όμως αντιδράσεις για το ίδιο θέμα υπήρξαν και στις 15 Σεπτεμβρίου:

Και πάλι όπως έγραψε ο τ/κυπριακός τύπος:

«Επικρίσεις κατά του Ταλάτ διατύπωσαν οι Ντερβίς Έρογλου και Σερντάρ Ντενκτάς υποστηρίζοντας ότι με το κοινό ψηφοδέλτιο η τ/κ μειοψηφία θα αφομοιωθεί από ε/κ πλειοψηφία.

Εξάλλου ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς επέκρινε τον κ. Ταλάτ για την πρόταση περί ενιαίου ψηφοδελτίου εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου και είπε ότι ήταν λάθος η έναρξη των συνομιλιών με αποδοχή της μιας κυριαρχίας, ενός κράτους και ενός λαού.

Ο κ. Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι με τις αποδοχές αυτές ο κ. Ταλάτ προσπαθεί να ικανοποιήσει τον Χριστόφια και τον κύκλο του και θεωρεί σωστή την αντίδραση των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού.

Ο Γ.Γ. του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ιρσέν Κιουτσιούκ […] θεωρεί ότι ήταν λάθος του κ. Ταλάτ να προχωρήσει και να υποβάλει τις εισηγήσεις του στους Ε/κύπριους από τη στιγμή που γνωρίζει – όπως είπε - ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δεν συμφωνεί με την εισήγηση που υπέβαλε για την εκτελεστική εξουσία και την κατανομή εξουσιών.

Στις 16 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα ΒΑΤΑΝ γράφει στον κύριο τίτλο της:

«Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εναντίον του Ταλάτ».

Γράφει ότι διάφορες οργανώσεις με χθεσινές τους ανακοινώσεις, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη νέα πρόταση που υπέβαλε ο Ταλάτ στην τελευταία συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο πλαίσιο της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων, αναφορικά με το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας.»

Ο Σύνδεσμος ΤΜΤ: Ο σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Ταλάτ ότι με τις ενέργειες του προσπαθεί να καταργήσει την «Τ.Δ.Β.Κ.» τονίζοντας τα εξής: «Το σημαντικότερο πράγμα είναι η βούληση του λαού. Η βούληση του λαού τονίσθηκε στις εκλογές της 19ης Απριλίου. Είμαστε ενάντια στη νέα και απαράδεκτη στάση του Ταλάτ».

Σύνδεσμος απόστρατων αξιωματικών της ΔΔΑ: Ο σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Η πρόταση του Ταλάτ αναφορικά με την εκτελεστική εξουσία, την εκλογή δηλαδή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου μέσω ενός κοινού ψηφοδελτίου, είναι απαράδεχτη».

Τ/κή πλατφόρμα: Η πλατφόρμα στην ανακοίνωση της επικρίνει τον Ταλάτ για την νέα πρόταση που υπέβαλε στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας τονίζοντας τα εξής: «Ο Ταλάτ, ο οποίος πρότεινε την εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου από την Γερουσία μέσω ενός κοινού ψηφοδελτίου διέπραξε ένα σοβαρό ατόπημα».

Στην Τουρκία ο Ντενίζ Μπαϊκάλ (πρόεδρος τους Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος δηλώνει σύμφωνα με την ΒΑΤΑΝ 16/9/2009, ότι:

«Ο Χριστόφιας με βεβαιότητα δεν θα αποδεχθεί μια λύση με βάση το σχέδιο Ανάν. Αν η Τουρκία υποχωρήσει, τότε προκαλούνται σοβαρά προβλήματα».

Ο Μπαϊκάλ υποστήριξε ότι η έννοια της πολιτικής ισότητας ξέφυγε από την ημερήσια διάταξη και παράλληλα άρχισαν να παρουσιάζονται αρνητικές ενδείξεις από τις συνομιλίες που διεξάγονται. Τόνισε τέλος ότι έννοιες όπως μία κυριαρχία και μία υπηκοότητα, δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει απομάκρυνση από τη λύση δύο ξεχωριστών «λαών».

Ας πάμε και λίγο πιο παλιά.

Ο σύνδεσμος νέων αγωνιστών κάλεσε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να παραμείνει πιστός στο «σύνταγμα» της «Τ.Δ.Β.Κ.» και στον όρκο που έδωσε ως «πρόεδρος» του «κράτους». Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο σύνδεσμος, ανάφερε ότι βλέπει με καχυποψία τις συνομιλίες που διεξάγουν Ταλάτ και Χριστόφιας και οι οποίες προωθούνται μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας αρχών για ένα κράτος, μία υπηκοότητα και μία διεθνή προσωπικότητα.

Αναφέρεται επίσης ότι οι «ε/κυπριακές επίσημες αρχές» έχουν ως στόχο να ενσωματώσουν τον τ/κό «λαό» στην Κυπριακή Δημοκρατία ως μειονότητα.
(ΚΙΠΡΙΣ, 10.7.2009)

«Σύνδεσμος ΤΜΤ» - Λύση δύο «κρατών» (ΣΤΑΡ ΚΙΠΡΙΣ, 16.7.2009)

Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΤΜΤ, Γιλμάζ Μπόρα, ήταν προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή στο ιδιωτικό κανάλι ADA TV που δραστηριοποιείται στο ψευδοκράτος, όπου προέβηκε σε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων και στη μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Ο Μπόρα, αφού επέκρινε τη διεξαγωγή των συνομιλιών που γίνονται μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Ταλάτ, τόνισε ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξη των δύο «λαών» κάτω από την ίδια στέγη, οι οποίοι για 35 ολόκληρα χρόνια ζουν χωριστά ό ένας από τον άλλο.
[…] Ο Μπόρα ανέφερε ότι η καλύτερη λύση, για να αποφευχθούν τα δυσάρεστα γεγονότα, είναι αυτή των δύο χωριστών κρατών. Ο σύνδεσμος, είπε, θα αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε οποιανδήποτε άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού.

Θέλω να κάνω δύο σχόλια μόνο για όσα διαβάσατε πιο πάνω:

1. Όλα αυτά απαντούν στον Ν. Παπαδόπουλο περί υιοθέτησης της τουρκικής πρότασης για την εκ περιτροπής προεδρίας. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του διαβάζοντας τις δηλώσεις.

2. Επισημαίνω τη δήλωση Μπαϊκάλ. Οι συνομιλίες άρχισαν να παρουσιάζουν αρνητικές ενδείξεις και να απομακρύνονται από τη λύση των δύο κρατών.

Και μια ερώτηση:
Γιατί πρέπει πάντα να συμπίπτουν οι απόψεις μερικών ένθεν και ένθεν του οδοφράγματος;

Επίσης, αν από τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι πιο πάνω πολιτικοί αφαιρέσετε τη λέξη τ/κύπριοι και την αντικαταστήσετε με τη λέξη ε/κύπριοι και αν αντί του ονόματος Ταλάτ βάλετε το όνομα Χριστόφιας, μπορείτε να διαπιστώσετε διαφορές στη φρασεολογία με ανάλογες που γίνονται στις ελεύθερες περιοχές;

Και κλείνω με ένα δημοσίευμα από τον «Φιλελεύθερο» της 16ης Σεπτεμβρίου 2009:

«Στο στόχαστρο του ψευδοκράτους ο Γ.Γ. της ΚΤΟS
Στο στόχαστρο εξτρεμιστικών στοιχείων στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος εκπαιδευτικός Σενέρ Ερζίλ με αφορμή τα όσα είπε στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου.
Όπως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής καταγγέλλει, μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησής του η οποία περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη προώθησης «διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα (ΚΤΟ
S
) βρέθηκε στο στόχαστρο της τ/κ εφημερίδας «Βολκάν» η οποία τον χαρακτήρισε ως «εχθρό των τουρκικών αξιών, ο οποίος δίνει μυστικά έγγραφα στους Ελληνοκύπριους». Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα συνοδεύτηκε με μια προσβλητική φωτογραφία του κ. Ερζίλ έξω από το σπίτι του. Ο κ. Χατζηγεωργίου καταγγέλλει ότι πρόθεση της εφημερίδας είναι να βάλει στο στόχαστρο τον κ. Ερζίλ και σημειώνει πως όλοι θα πρέπει να εργαστούν για να μην κινδυνεύσει ο Τουρκοκύπριος εκπαιδευτικός.»

81 σχόλια:

kyriakos είπε...

Γεια σου Μιχάλη..
πως πάει;

..........................
..........................
...........................
Τούτη η κίνηση του Ταλάτ εμένα προβληματίζει με..

Δεν είναι κάπως πολλά καλό για να είναι αληθινό;

Δεν το έχω ψάξει εις βάθος το θέμα.. επειδή βαρκούμε.. Αλλά απο ότι κατάλαβα δεν είναι στην ουσία σαν να αποδέχτηκε μια μορφή κοινού εκλογικού καταλόγου;

Γιατί μέχρι σήμερα μιλούσαμε για κοινό κράτος αλλά τα εκλογικά συστήματα που συζητούσαμε ήταν πέρα βρέξει...

Γιατί τώρα Τούτος ο Ταλατ να δεχτεί έτσι πράμα στα καλά καθούμενα...

Είναι τεράστια διαφορά που το ΑΝΝΑΝ..

Πρέπει να αφήσουμε τα μουσκουρούθκια ούλλοι που γυρόν και να συναχτούμε σε ένα τραπέζι και να αναλύσουμε πολλά προσεκτικά τις κινήσεις μας...


Η Τουρκία όπως το καταλάβω το πράμα μας επήρε χαπάρι και καταστρώνει σχέδιο για να μας εκθέσει ως αδιάλλχτους..

Αλλά με τούτες ούλλες τις ''διαρροές'' πως να χαράξεις πολιτική στρατηγική;

.. είμαστε σοβαροί τωρά;

δεν μπορεί ο Χριστόφιας το κάθε έγγραφο που θα διά στο κάθε μέλος του εθνικού συμβουλίου να αλλάζει μερικά πράγματα πάνω (να βάλλει σιμαδούθκια) για να ξέρει ποιος εν τούτος που προδίδει τα απόρρητα μας έγγραφα στους Τούρκους; (οι Τούρκοι θκιαβάζουν ανελλιπώς τις κυπριακές εφημερίδες σε περίπτωση που δεν το ξέρατε ...κάνουν και επισκόπηση ΕΚ τύπου κάθε πρωί στο ράδιο..)

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μιχαλη , εαν μιλας για αισιοδοξια , και εαν ειστε το ιδιο ατομο που στο παρελθον μιλησε για λυση εντος του 2009 και δημοψηφισμα (η σε ενα χρονο) , τοτε ειστε αρκετα αφελης. Και διοτι περνεις γραμμη σκοπιμα δεν λεω , εισαι υποστηρικτης του κ. Χριστοφια και της πολιτικης του , θεωρω πως τον προσβαλλεις (τον αποκαλεις προδοτη η αχρηστο ενα περιπου) οταν λες πως βλεπεις συντομα λυση. Και αναφερομαι σε παλιοτερες δηλωσεις σου. Εγω δεν νομιζω πως σε ενα χρονο θα μας φερει σχεδιο ο Χριστοφιας παρολο που εγω δεν τον θεωρω καλο , και θεωρω πως ακολουθει λανθασμενη στρατηγικη δεν θεωρω πως ακολουθει τοσο λανθασμενη. (οπως εσυ.)

ο κατοχικος ηγετης , εγκληματιας Ταλατ , δεν μπορει να αποδεχθει δημοκρατικη λυση.

Για τον Ταλατ ΔΕΝ μπορουμε εμεις οι μη Τουρκοι να ειμαστε αισιοδοξοι.


Αυτο που πρεπει να γινει , αφου φτασαμε σε αυτο το σημειο ειναι να προσπαθησουμε να περασουμε τις θεσεις μας.

Το προβλημα ειναι πως εαν θελουμε διευθετηση (και οχι λυση οπως πολλοι αναφερουν καθως ειναι μεγαλο λαθος να ονομαζεται λυση του κυπριακου η καθε πιθανη διευθετηση) τωρα , οσο αισιοδοξοι και εαν ειμαστε δεν μπορουμε να πετυχουμε κατι που να μην ειναι καταστροφικο για εμας.

Αρα σκοπος της στρατηγικης μας δεν μπορει να ειναι λυση τωρα.

Σε μακροχρονιο επιπεδο να κανουμε τους Τουρκους να δεχονται τις απαιτησεις μας με ανταλαγμα ευρωπαικη πορεια , μπορει καποιος να πει πως ειναι η στρατηγικη μας.

Ομως βγαινει στην φορα πως σε καποια θεματα παμε πισω.

Επισης για να πετυχει αυτη η στρατηγικη δεν μπορουμε να προτεινουμε εμεις την απαραδεκτη εκ περιτροπης προεδριας , εκτος εαν υπαρχει κατι σε αυτη την στρατηγικη που αγνοω.

Τελος δεν μπορει να πετυχει καποια στρατηγικη απο την πλευρα μας εαν το καταστροφικο , την διαλυση της δημοκρατιας ,δεν το θεωρουμε καταστροφικο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, τί σε ενοχλεί εκ περιτροπής προεδρία τη στιγμή που θα έχει ψηφίσει πέραν του 40% των ελληνοκυπρίων τον τουρκοκύπριο συνπρόεδρο σε κοινό ψηφοδέλτιο; Η αντιμετώπιση των τουρκοκυπρίων σαν μια μειωνοτική παρένθεση στο ελληνικό κράτος έφερεν τα αποτελέσματα που ζιούμε τζιαι ακόμα ζιείται σε φαντασιώσεις που σας εγέννησεν η ιδέα της Ένωσης που απότυχε παταγωδώς τζιαι μόνο νεκρούς έφερε τζιαι προσφυγιάν.

Εγώ το μόνο λάθος που βρίσκω τζιαι στον Τταλάτ τζιαι στο Χριστόφκια είναι που ξικανναουρίζουν για ανάμισι χρόνον αντίς να κάμουν ουσιαστική δουλειά διαπραγμάτευσης. Την λύση είναι οι ίδιοι που θα την κουτρουμπελλήσουν αφήννωντας τους διχοτομικκούς να δρατζιάζουν τζιαι στες δύο πλευρές. Ο ένας αιμάλωτος της Τουρκίας, τζιαι ο άλλος του διχοτομικού κέντρου που τον πολεμά.

Η credibility του Τταλάτ έχει σχεδόν ξιφτίσει τζιαι σε 3 μήνες θα μιλούμεν με τον Έρογλου (τί χαρά θα κάμνουν τα παπαδοπούλια) ενώ τζιείνη του Χριστόφκια ψυχομασιεί. Θα χορέψει πάνω το Δυσή σε έναν χρόνο που θα αρκέψει η προεκλογική καμπάνια για τες προεδρικές.

Ξυπνάτε αγάπητέ Μιχάλη με την μαλαχτήν πολιτική που ακολουθείται εσείς που θέλετε λύση. Ουσιαστικά κυβερνούν σας οι διχοτομικοί, τζιαι σε κανένα χρόνο θα σας κυβερνούν τζιαι τυπικά όπως σας εκυβερνούσαν για χρόνια επί Κυπριανού-Ντεκτάς ή ακόμα σιειρόττερα, την πρώτην πενταετία Κληρίδη - Ντεκτάς.

Θωρώ σας να ετοιμάζεσται για μιαν νέαν φάση μακροχρόνιου. Ξιάστε το. Στο έφκα της νέας φάσης μακροχρονίου θα έχει μόνο διχοτόμιση στες συνειδήσεις ούλλων των Κυπραίων τζιαι όχι μόνον σε αυτές των οπαδών του Έρογλου τζιαι του διχοτομικού τριτοκοσμικού κέντρου (ο Μακάριος ζει!!). Το άρθρο σου το αποδεικνύει ξεκάθαρα.

Ο καθένας τρώει την σούππαν που έχει μαγειρέψει. Χαλάλιν του τζιαι του Τταλάτ, χαλάλιν του τζιαι του Χριστόφκια. Ξυπνάτε τζιαι περιπαίζουν σας ούλλους.

kyriakos είπε...

Ασέρα

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το σύστημα που προτείνει ο Ταλάτ θα είναι ένας τρόπος να εκλέγονται οι μετριοπαθείς πολιτικοί και απο τις δυο πλευρές..

Είναι η λύση στο πρόβλημα που εσύ παρέθεσες παλαιότερα αν θυμάσαι,,

ότι το σύνταγμα του νέου κράτους πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει κυβέρνηση τασακιών - ερογλου

ποιος ΕΚ θα ψηφίσει ερογλου ποιος τκ θα ψηφίσει τασάκια;

Σαζει την πάντα του ο Ταλάτ παράλληλα με την βιωσιμότητά της λύσης και καλά κάμνει

γιαυτό και κάποιοι δεν θέλουν έτσι λύση ενθεν και ενθεν ..

Aceras Anthropophorum είπε...

Κυριάκο η πρόταση του Τταλάν δείχνει κάποιον που νοιάζεται για μια λειτουργηκή λύση. Εμένα σχεδόν με ικανοποιεί, τζιαι με μερικές μικροτροποποιείσεις νομίζω ότι θα γινεί η χρυσή τομή. Μοιάζει πολλά με τον τρόπον που εκλέγονται οι ελβετοί άρχοντες οι των οποίων η συνθετότητα της πολιτιστικής τζιαι πολιτικής δομής δεν αρκείται με απλές πλειοψηφίες.

kyriakos είπε...

Φίλε Νομίζω ότι έχει παραπάνω σχέση με το Αμερικάνικο παρά το Ελβετικό μοντέλο ομοσπονδίας...


Αλλά σιγά να μην πουν EVET οι τούρτζοι τουντην στράτα..

nekatomenos είπε...

"Ξυπνάτε αγάπητέ Μιχάλη με την μαλαχτήν πολιτική που ακολουθείται εσείς που θέλετε λύση. Ουσιαστικά κυβερνούν σας οι διχοτομικοί, τζιαι σε κανένα χρόνο θα σας κυβερνούν τζιαι τυπικά όπως σας εκυβερνούσαν για χρόνια επί Κυπριανού-Ντεκτάς ή ακόμα σιειρόττερα, την πρώτην πενταετία Κληρίδη - Ντεκτάς."

Τζαι σε μια παράγραφο ο Ασιεράς έκφρασε μια σκέψη που προσπαθώ να εκφράσω συνοπτικά δαμέ τζαι τζαιρόν αλλά εν μου φκαίννει.

Μιαν ερώτηση όμως: ξέρουμε λεπτομέρειες για την υποχώρηση Ταλάτ ή ξέρουμε μόνο οτι έγινε; Εδεχτήκαμε τελεσίδικα την εκ περιτροπής προεδρία ή τούτη εν η ερμηνεία που δίνεται στον διάλογο;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, τί σε ενοχλεί εκ περιτροπής προεδρία τη στιγμή που θα έχει ψηφίσει πέραν του 40% των ελληνοκυπρίων τον τουρκοκύπριο συνπρόεδρο σε κοινό ψηφοδέλτιο; Η αντιμετώπιση των τουρκοκυπρίων σαν μια μειωνοτική παρένθεση στο ελληνικό κράτος έφερεν τα αποτελέσματα που ζιούμε τζιαι ακόμα ζιείται σε φαντασιώσεις που σας εγέννησεν η ιδέα της Ένωσης που απότυχε παταγωδώς τζιαι μόνο νεκρούς έφερε τζιαι προσφυγιάν.



Αγαπητε Ανωνυμε , ενοχλει οχι εμενα αλλα ολους τους ανθρωπους που εχουν την ικανοτητα να κατανοησουν την σημασια της υπαρξης δημοκρατιας και της σωστης λειτουργιας του κρατους , η εκ περιτροπης προεδρια.

Και ειναι ενοχλητικη σε εξωφρενικο βαθμο. Τετοιο που η μη ενοχληση καποιου ειναι αποτελεσμα πιστευω μη δημοκρατικης παιδειας.

Με ενοχλει ο μισος λαος να ψηφισει ενα προεδρο Ελληνα , το 1/4 Τουρκο αντιπροεδρο και να προεδρευσει 4 χρονια ο ενας και 2 χρονια ο αλλος ενω η πλειοψηφια του λαου δεν τον επελεξε.

Δημοκρατια κανονικη ειναι το μονο αποδεκτο.

Λογω τις συνθηκες που επικρατουν στην Κυπρο αυτο ειναι ακομα χειροτερο διοτι η Τουρκια θελει να διαλυσει την δυνατοτητα της ΚΔ να ειναι κυριαρχο κρατος και να ασκει ενεργητικη πολιτικη.

Ομως ακομα και εαν δεν υπηρχαν αυτα τα δεδομενα και παλι τετοιο πραγμα δεν μπορουσε να γινοταν αποδεκτο απο τον οποιοδηποτε.

Κριμα που ως λαος δεν εκτιμουμε τουτο το απιστευτο πραγμα που εχουμε. Και που στην ιστορια μας ως λαος δεν το ειχαμε για πολλυ καιρο.



"
Θωρώ σας να ετοιμάζεσται για μιαν νέαν φάση μακροχρόνιου. Ξιάστε το. Στο έφκα της νέας φάσης μακροχρονίου θα έχει μόνο διχοτόμιση στες συνειδήσεις ούλλων των Κυπραίων τζιαι όχι μόνον σε αυτές των οπαδών του Έρογλου τζιαι του διχοτομικού τριτοκοσμικού κέντρου (ο Μακάριος ζει!!). Το άρθρο σου το αποδεικνύει ξεκάθαρα."

Καταρχην οποιος εξισωνει τον εκλεγμενο προεδρο της Κυπρου με τον εγκαθετο της Τουρκιας (και ξερεις τι ειναι Τουρκια φανταζομαι )βριζει με χυδαιο τροπο τον προεδρο Χριστοφια. Κατα δευτερον , στην Κυπρο πρεπει να προσπαθησουμε την ειδη υπαρχοντα διχοτομηση να την διαχειριστουμε με τον καλυτερο τροπο.

Ενα διχοτομητικο σχεδιο στο οποιο το σημερινο κρατος παβει να ειναι κυριαρχο ειναι καταδικαστεο ελπιζω απο ολους.

Οπως και συνεχιση μιας καταστασης οπου το δημογραφικο στα κατεχομενα γινεται χειροτερο με περισσοτερους εποικους και αναβαθμιζεται περισσοτερο το ψευδοκρατος.

Αυτο πρεπει να αποφευγθει αλλα στο θεμα αλλαγης του πολιτευματος που θα συνοδευεται με διευθετησεις στους τομεις του κυπριακου πρεπει να εχουμε στοχο να γινονται παντου σεβαστα τα ανθρωπινα δικαιωματα , και να μην καταργηθει η δημοκρατια.

Αυτοι πρεπει να ειναι οι στοχοι μας.

Τωρα η στρατηγικη που πρεπει να ακολουθηθει εν αλλο πραγμα , απλως να μην εχουμε λανθασμενες ψευδαισθησεις για το τι πρεπει να ειναι οι στοχοι μας.

Δεν πιστευω πως σε ενα χρονο μπορουμε να πετυχουμε τους στοχους μας και να υπαρξει μη καταστροφικη για εμας και την κυριαρχια - ανεξαρτησια μας ως λαου (και του κρατους μας) διευθετηση , η αλλαγη του στατους κβο.

Εφοσον στο διαπραγματευτικο τραπεζι ειμαστε τοσο πισω απο αυτο που ειναι αναγκαιο για να υπαρξει διευθετηση δεν μπορουμε να υπαναχωρουμε και αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος εαν ο σκοπος του κ.Χριστοφια ειναι να δινει στο διαπραγματευτικο τραπεζι για να κερδιζει αλλου και να αλλαζει τα δεδομενα στην διεθνη σκηνη υπερ μας.


Δυστυχως εσεις στο μπλογκ αυτο δεν αναφερεται τιποτε για τετοια στρατηγικη , συζητηση για αυτη την στρατηγικη αντις τα προφανη ψεματα για καλο Ταλατ , για πιθανη λυση κτλ κτλ , θα ηταν πολυ ενδιαφερουσα.

Πιστευω πως η παρουσια μας στο εξωτερικο δεν ηταν αρκετη για να μπορουμε να κερδισουμε αυτα που θελουμε που να αντισταθμιζουν αυτα που δινουμε στο διαπραγματευτικο τραπεζι. Εκτος εαν τον Δεκεβριο βρεθουμε υπο τρομερη εκπληψη και η Τουρκια αναγκαστει να μας αναγνωρισει (πως) .

Ομως και αυτη η πραξη της Τουρκιας πιθανον να μας βαλλει σε μπλακ ουτ.

Παντως θα ηταν θετικο να ειμασταν μελος του Συν. για την ειρηνη.

Μια τριτη ερμηνεια ειναι πως ο π.Χριστοφιας εχει μακροπροθεσμους στοχους , θελει να δινει την εντυπωση πως υποχωρει ενω κανει τους Τουρκους να υποχωρησουν σε ουσιωδη ζητηματα και μακροπροθεσμα θα πετυχουμε τους στοχους μας στο διαπραγματευτικο τραπεζι.

Νομιζω πως αυτη η ερμηνεια δεν ευσταθει.


Οι δηλωσεις των εκπροσωπων του Ακελ , του κυβερνητικου εκπροσωπου και του ιδιου του προεδρου Χριστοφια με κανει να πιστευω πως μαλλον δεν ακολουθουν καποια σωστη στρατηγικη αλλα μαλλον ετρεφαν ψευδαισθησεις για το ποσο κοντα ειναι η αποδεκτη διευθετηση και ποσο κοντα ειναι η Τουρκια στο να αλλαξει και να υπαναχωρησει απο τις θεσεις της.

Η πραγματικοτητα ειναι πως δεν ειναι κοντα.

Ομως η δικη μας υποβαθμιση της δικης μας οντοτητας συνεχιζει χωρις αντισταθμιστικο οφελος.


Απο την αλλη , η προσπαθεια να κανει ο Χριστοφιας να φαινονται πως ολα καλα (βλεπε ταξιδια στο εξωτερικο και δηλωσεις που δεν μας συμφερουν που δεν προβαλλονται ) σχετιζονται με τα παντα της πολιτικης του.

Μπορει αυτος να ειναι ο σκοπος της πολιτικης στρατηγικης του προεδρου , δηλαδη να πεισει τους τοτε ψηφοφορους του πως ολα πανε καλα , χωρις να εχουμε συγκεκριμενη στρατηγικη.

Θα λεει ο ιδιος πως εκανε τα παντα για την λυση που υποσχεθηκε που παλεψε και δεν πετυχε απλως.

Η πραγματικοτητα ειναι πως ο Χριστοφιας οχι επειδη ηταν ο Χριστοφιας αλλα επειδη αυτα ηταν τα γεωπολιτικα δεδομενα , δεν εχει τυχη να βρει διευθετηση που να ειναι αποδεκτη για εμας.

Καλο θα ειναι να μην υπαρχει απο αυτη την κυβερνηση τοσο αναγκη να βαλλουν τα προβληματα κατω απο το χαλι. Υποτιμουν την νοημοσυνη μας και επιπλεον κανουν τεραστιο λαθος καθως για πολλα απο τα προβληματα δεν εχουν αυτη την ευθηνη , για το γεγονος πως με την στρατηγικη που αυτοι ακολουθουν που σχετιζεται με το "βαζουμε κατω απο το χαλι τα προβληματα" εχουν την ευθηνη και θα την εχουν , ειναι ενα γεγονος που πρεπει να το καταλαβουν.

Τελος ζητω εαν υπαρχει καποια αλλη ερμηνεια αυτων που συμβαινουν στο κυπριακο , θα ηθελα να την δωσετε.

Δεν βλεπω καποια αλλη ερμηνεια.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο τελευταιος ανωνυμος.

"Κυριάκο η πρόταση του Τταλάν δείχνει κάποιον που νοιάζεται για μια λειτουργηκή λύση. Εμένα σχεδόν με ικανοποιεί, τζιαι με μερικές μικροτροποποιείσεις νομίζω ότι θα γινεί η χρυσή τομή. Μοιάζει πολλά με τον τρόπον που εκλέγονται οι ελβετοί άρχοντες οι των οποίων η συνθετότητα της πολιτιστικής τζιαι πολιτικής δομής δεν αρκείται με απλές πλειοψηφίες."


Πιστευω πως ο Προεδρος Χριστοφιας εχει εντελως διαφορετικη αποψη απο σενα για τον "συντροφο" Ταλατ.Πλεον.(και αυτο ειναι θετικο παρολο που αργησε να το καταλαβει ισως.)

Επισης πιστευω πως δεν τον θεωρει και τοσο συντροφο πλεον.

Ανώνυμος είπε...

Να αναφερω πως εκτιμω πως ο Π.Χριστοφιας δεν θα διαλυσει την Κ.Δημοκρατια , και ισως οι ξενοι και καποιοι οπαδοι της "λυσης" εδω να τον υποτιμουν. (για τους δικους μας οπαδους της διαλυσης , εχω να πω πως πιθανον να μην τον υποτιμουν αλλα απλως δεν καταννοουν οτιδηποτε σχετιζεται με το κυπριακο λογω αφελειας. )

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμε..

....Ρε φίλε το επιχείρημα τύπου όσοι διαφωνούν μαζί σου δεν κατανοούν πως λειτουργεί η κανονική δημοκρατία είναι εκ φύσεως αντιδημοκρατικό ''επιχείρημα''
και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τον συνομιλητή σου γιαυτό πρόσεχε πως γράφεις ορισμένα πράγματα.

θα μπορούσα να γράψω
ότι όσοι θεωρούν ότι η ΔΔΟ δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα είναι άσχετοι και ότι με ενοχλεί σε εξωφρενικό βαθμο που δεν καταλαβαίνεις ότι πάμε προς διχοτόμηση ας πούμε...


Επιπλέον..

Ολο το σκεπτικό σου ξεκινά που μια λανθασμένη αφετηρία..

Θεωρείς ότι η Κυπριακή δημοκρατία είναι ένα ενιαίο κράτος κυρίαρχο σε όλη την επικράτεια της Κύπρου. και την επόμενη μέρα της λύσης δεν θα είναι ..

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι είσαι κυρίαρχος μόνο στο μισό κομμάτι και ψηφίζεις μουχτάρη μόνο για το μισό ελληνικό κομμάτι..

Για τα κατεχόμενα δεν ρίζεις τίποτε..

Με ΔΔΟ θα εξακολουθείς να ψηφίζεις τον μουχτάρη σου όπως ψηφίζεις τωρά που θα είναι κυρίαρχος στο ανεξάρτητο ελληνικό νότιο μέρος ΑΛΛΑ (και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά) ΕΠΙΠΛΕΩΝ θα ψηφίζεις και τον Πλανητάρχη της ΕΝΙΑΙΑΣ Κύπρου


Δηλαδή ότι ήσουν θα είσαι και την επόμενη μέρα της λύσης απλά ΕΠΙΠΛΕΩΝ θα υπάρχει και μια κεντρική κυβέρνηση..


κάτι όπως έγινε με τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής
Όλες οι ομοσπονδίες κάπως έτσι ξεκίνησαν.


ΛΑΛΕΙΣ..

///Κριμα που ως λαος δεν εκτιμουμε τουτο το απιστευτο πραγμα που εχουμε. Και που στην ιστορια μας ως λαος δεν το ειχαμε για πολλυ καιρο. ////

....Τι έχουμε ρε φίλε; μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα με 200χιλιάδες πρόσφυγες έχουμε..

Τι να εκτιμήσουμε;

τα 50χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα;

Απο που και ως που λες ότι έχουμε κυρίαρχο κράτος; Μπορείς να ασκήσεις έλεγχο στα
κατεχόμενα;

Εχεις εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα σου δικαιώματά;

Την επόμενη μέρα της λύσης τα κατεχόμενα θα πρέπει να υπακούσουν τους κανόνες του κοινού μας ευρωπαϊκού κράτους και του διεθνούς δικαίου θέλουν δεν θέλουν.

Σιγά σιγά θα ομαλοποιηθούν τα πάντα.

θα σταματήσει ο εποικισμός. (με το ΑΝΝΑΝ σταματούσε ξεκάθαρα)
θα φύγουν όσοι έποικοι μπορούν να φύγουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
ξεκουμπίζονται οι στρατοί
θα αρχίσει η ελεύθερη εγκατάσταση.
επιστρέφουν όσοι πρόσφυγες είναι δυνατόν να επιστρέψουν (πάνω απο 100 χιλιάδες)

Την επόμενη μέρα της λύσης μπορείς να αξιοποιήσεις τα χωράφια σου στα κατεχόμενα..
θα μπορείς να αγοράσεις καινούρια χωράφια..

Με αντάλλαγμα; Να ψηφίζεις ένα κοινό πρόεδρο για ολόκληρη την κύπρο εκτός απο τον μουχτάρη της δικής σου πλευράς.

Σίγουρα κάποιοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν για πρακτικούς λόγους, θα πιάσουν αποζημίωση και με την αποζημίωσή ή με τα λεφτά που έχουν σήμερα θα μπορούν να ξαναγοράσουν ότι θέλουν.

Σημερα δεν έχεις τουτη την δυνατότητα.

Μπόρεις να πάεις να αγοράσεις σπίτι στη Κερύνεια;

Μετά την λύση σε κάποια φάση σίγουρα θα μπορείς.

Θα περιπαιζούμαστε τωρά;
κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Τα κατεχόμενα θα γίνουν τουρκία. μέλος της ΕΕ
και η τουρκία θα εξακολουθεί να έχει επιβατικά δικαιώματά.

Δεν θα έρτει ποττέ καμια λύση όπως την θέλετε..
(αν ξέρετε τι θέλετε)
Απελευθέρωση και επιστροφή στο σύνταγμα του 60.. (αν με ρωτάς είναι χειρότερο απο αυτά που συζητάμε τώρα)

Ξέρεις τι έλεγε το σύνταγμα του 60;

μιλούσε για δημιουργία ΤΚ συνοικιών σε κάθε πόλη..

Οι ΤΚ είχαν ΒΕΤΟ άρα στην ουσία είχαμε 2 πρόεδρους..

Θα πρέπει οι ΤΚ να ρθούν και να μπούν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς μας

Στην αστυνομία στα σχολεία στα νοσοκομεία..

Με ΔΔΟ δεν έχεις έτσι προβλήματα..

η κάθε πολιτεία θα είναι αυτόνομη σε έτσι θέματα και παράλληλα θα υπάρχουν και ομοσπονδιακές αρχες


Τούτη είναι η λύση.


ούτε εμένα μου αρέσκει πάρα πολλά αλλά
άλλωσπως έχει διχοτόμηση..

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμε..
"
....Ρε φίλε το επιχείρημα τύπου όσοι διαφωνούν μαζί σου δεν κατανοούν πως λειτουργεί η κανονική δημοκρατία είναι εκ φύσεως αντιδημοκρατικό ''επιχείρημα''
και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τον συνομιλητή σου γιαυτό πρόσεχε πως γράφεις ορισμένα πράγματα.
"

Δεν ειναι αντιδημοκρατικο επιχειρημα. Αλλο λιο εν να μου πεις πως ειναι και ναζιστικο ! χα χα.

Ειναι η πραγματικοτητα κατα την αποψη μου , πως οσοι θελουν κατι που οπως εξηγησα δεν ειναι δημοκρατικο (και δεν ειναι δημοκρατια οπως και να το κανουμε αυτο το πραγμα), το θελουν διοτι δεν εχουν την απαιτουμενη δημοκρατικη παιδεια και διοτι ειναι αφελης.

Αυτο ισχυει για την πλειοψηφια που εχουν αυτες τις συγκεκριμενες αποψεις.

Τωρα το να πιστευω εγω πως οσοι εχουν καποια συγκεκριμενη αντιθετη εξαιρετικα λανθασμενη κατ'εμενα αποψη ειναι ασχετοι για το συγκεκριμενο θεμα , δεν ειναι αντιδημοκρατικο.

Μπορει βεβαια να κανω λαθος και να μην ειστε ασχετοι.

Να μου επιτρεψεις να πω πως αυτα που διαβαζω απο εσενα , δεν δημιουργουν εντυπωση μη ασχετου για το συγκεκριμενο θεμα η για το κυπριακο γενικοτερα ατομου.

Και δεν δινουν τετοια εντυπωση οχι μονο σε μενα , αλλα σε οποιονδυποτε ξερει ενα δυο πραγματα για το θεμα.

Παμε παρακατω αφου αντικρουσα το αστειο σου για το αντιδημοκρατικο επειχειρημα μου ! (πως στον διαολο αυτο που ειπα ειναι αντιδημοκρατικο ανθρωπε μου...)

Ανώνυμος είπε...

"
θα μπορούσα να γράψω
ότι όσοι θεωρούν ότι η ΔΔΟ δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα είναι άσχετοι και ότι με ενοχλεί σε εξωφρενικό βαθμο που δεν καταλαβαίνεις ότι πάμε προς διχοτόμηση ας πούμε...

"

Ε γραψε. Εχεις το δικαιωμα να γραψεις πως και ο γαρος πετα , εαν αυτη ειναι η αποψη σου. Αυτη θα ειναι αστεια αποψη και επιπλεον οχι τεκμηριωμενη , αλλα οχι αντιδημοκρατικη !

Επαναλαμβανω πως ειμαι γελαστος ενω διαβαζω αυτα που αναφερεις.

Ανώνυμος είπε...

"
Επιπλέον..

Ολο το σκεπτικό σου ξεκινά που μια λανθασμένη αφετηρία..

Θεωρείς ότι η Κυπριακή δημοκρατία είναι ένα ενιαίο κράτος κυρίαρχο σε όλη την επικράτεια της Κύπρου. και την επόμενη μέρα της λύσης δεν θα είναι ..

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι είσαι κυρίαρχος μόνο στο μισό κομμάτι και ψηφίζεις μουχτάρη μόνο για το μισό ελληνικό κομμάτι..

Για τα κατεχόμενα δεν ρίζεις τίποτε..

Με ΔΔΟ θα εξακολουθείς να ψηφίζεις τον μουχτάρη σου όπως ψηφίζεις τωρά που θα είναι κυρίαρχος στο ανεξάρτητο ελληνικό νότιο μέρος ΑΛΛΑ (και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά) ΕΠΙΠΛΕΩΝ θα ψηφίζεις και τον Πλανητάρχη της ΕΝΙΑΙΑΣ Κύπρου
"

Η Κυπριακη δημοκρατια ειναι αναγνωρισμενο κρατος και οχι συνιστων κρατιδιο , ολοκληρης της Κυπρου , οπου το κοινοτηκο κεκτημενο και η εξουσια αυτου του κρατους δεν ασκειται στα κατεχομενα.

Ως Κυριαρχο κρατος συμετεχει σε ολους τους διεθνεις οργανισμους οπου συμετεχουν τα κυριαρχα κρατη , εχει δικη του εθνικη φρουρα και γενικα λειτουργει οπως ολα τα ανεξαρτητα δημοκρατικα κρατη.

Η διαφορα ειναι πως στο βορειο τμημα του νησιου δεν μπορει να ασκησει την κυριαρχια του.

Στην περιπτωση οπου αυτο το κρατος αντικατασταθει με συνεταιρισμο δυο συνιστοσων κρατιδιων η πολιτειων οπου απο κυριαρχο κρατος γινει ελληνοκυπριακο συνιστων κρατιδιων , ισοτιμο με ενα τουρκικο , καταλαβαινεις πως δεν εχουμε πλεον αυτο το κυριαρχο δημοκρατικο κρατος διοτι δεν εχουμε δημοκρατια και εχουμε ενα νεο δημιουργημα , οπου η εξουσια δεν ασκειται δημοκρατικα. Για να μην αναφερθω σε πιθανη προσπαθεια των Τουρκων να σαμποταρουν αυτο το δημιουργημα.

Επι πλεον , συνηθως αναφερεται πως αυτο το μορφωμα θα παραδωσει καπου αλλου καποιες απο τις εξουσιες που εχει ενα κυριαρχο κρατος.


Στην δικη μας περιπτωση οπως αναφερα επειδη οι Τουρκοι θελουν να μην εχουμε ανεξαρτητο και κυριαρχο κρατος , ο λογος για διζωνικη δικοινωτικη ομοσπονδια με πολιτικη ισοτητα μ πρεπει να μας κανει διπλα αμηχανους.

Διοτι και να μην ειχαμε τους Τουρκους στα ποδια μας και παλι ενα τετοιο ενδεχομενο επρεπε να μας κανει εξαιρετικα αμηχανους.

Εαν το θεωρεις αυτο το πραγμα δημοκρατια τοτε εν λιος ο νους σου.

Και αυτο δεν ειναι αντιδημοκρατικη αποψη , αλλα τεκμηριωμενη αποψη για την μεχρι τωρα ικανοτητα σου να αξιολογησεις τα δεδομενα.

Ανώνυμος είπε...

κάτι όπως έγινε με τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής
Όλες οι ομοσπονδίες κάπως έτσι ξεκίνησαν.

Απαναγια μου και εισαι χαντος.

Ξερεις γιατι οι ΗΠΑ εχουν κρατηθει ως ομοσπονδο κρατος και απεφυγαν τον κινδυνο να αποχωρησουν πολιτειες ;

Hint Δεν ειναι διοτι δεν υπηρχε ποτε αυτος ο κινδυνος διοτι απο την προπαγανδα η απο το μαγικο χορτο , δεν υπηρχαν πολιτειες που ηθελαν να φυγουν.

Ετσι για να ξερεις το καλυτερο μοντελο ενοποιησης , θεωρω το μοντελο της ενωσης Δυτικης και Ανατολικης Γερμανιας.

Στο ομοσπονδο αυτο κρατιδιο βεβαια κυριαρχοι ειναι οι Δυτικο Γερμανοι , δεν ειναι καθολου ΔΔΟ.

Μπορω εαν θελω να αναφερθω με παρα πολλες λεπτομεριες για αυτα τα θεματα , για την ομοσπονδια της Βοσνιας , για αλλες ομοσπονδιες (πχ της Τσεχοσλοβακιας) για τις συνθηκες που ειναι αναγκαιες για καθε εγχειρημα , για το τι ειναι δημοκρατια . Αλλα αφου τα προηγουμενα που ανεφερα εγραψες τα και αρχησες τα αυθαιρετα συμπερασματα σου χωρις να σχολιαζεις αυτα που εγραψα τοτε τι να σου πω.

Ανώνυμος είπε...

"
....Τι έχουμε ρε φίλε; μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα με 200χιλιάδες πρόσφυγες έχουμε..

Τι να εκτιμήσουμε;

τα 50χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα;

Απο που και ως που λες ότι έχουμε κυρίαρχο κράτος; Μπορείς να ασκήσεις έλεγχο στα
κατεχόμενα;

Εχεις εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα σου δικαιώματά;

Την επόμενη μέρα της λύσης τα κατεχόμενα θα πρέπει να υπακούσουν τους κανόνες του κοινού μας ευρωπαϊκού κράτους και του διεθνούς δικαίου θέλουν δεν θέλουν.
"

ρε φιλε αναρωτιεμαι ποια ειναι η ηλικια σου.

Εχουμε ενα κυριαρχο ανεξαρτητο δημοκρατικο κρατος και αυτο ειναι πολυ σημαντικο. Επισης εχουμε ευημερια , ασφαλεια , και καλη γενικα ποιοτητα ζωης.

Τα αποτελεσματα της εισβολης και κατοχης βεβαια και ειναι πληγη για τον λαο μας.

και βεβαια στα κατεχομενα μερη της πατριδας μας παραβιαζονται τα ανθρωπινα δικαιωματα μας.

Λυση για αυτη την πληγη δεν ειναι να διαλυσουμε το πιο πολυτιμο πραγμα που εχουμε για χαρην ενα 15 της εκατο των προσφυγων που επιστρεφουν υπο τουρκικη διοικηση ενω οι υπολοιποι δεν μπορουμε να ασκησουμε τα ανθρωπινα μας δικαιωματα στο πλεον αναγνωρισμενο συνιστον κρατιδιο.

Λες πως θελουν δεν θελουν θα ακολουθησουν οι Τουρκοι αυτα που συμφωνησαν.

Συγνωμη αλλα και αυτο που αναφερεις ειναι ατεκμηριωτο , και ειναι σαν να προσβαλλεις τον εαυτο σου το να αναφερεις τοσα ατεκμηριωτα πραγματα.

Θελεις να αναφερω γιατι το πιο πιθανο ειναι να μην ακολουθησει αυτα που συμφωνησε η Τουρκια ;

Τι δικαιολογιες μπορει να βρει ;

Πως σε ενα τετοιο κρατος θα αποφασιζουν ειτε ξενοι δικαστες μαζι με Τουρκους , ειτε ξενοι πρεσβειες , ειτε κανενας και να μην μπορει να υπαρξει προοδος για το οτιδηποτε.

Συγνωμη αλλα αναφερεις μονο ατεκμηριωτες βλακειες. Και αυτα που σου απαντω εγω δυστυχως δεν ειναι και τα πιο ουσιωδη για το θεμα του κυπριακου επειδη απαντω σε ασχετα πραγματα , στα πιο βασικα , εαν δεν ξερεις τι ειναι η δημοκρατια , πως στο διαολο να γινει συζητηση για τα θεματα δικης μας στρατηγικης , πως να προσπαθησουμε να αποφυγουμε περεταιρω αναβαθμιση της Τουρκιας και του ψευδοκρατους , πως η συγκυριες ειναι αρνητικες , και αλλα διαφορα ;

Γιατι ο δικος σου αντιλογος ειναι τετοιου χαμηλου επιπεδου ;

απογοητευτικα εγω ο μαζοχιστης.

Ανώνυμος είπε...

"
Τα κατεχόμενα θα γίνουν τουρκία. μέλος της ΕΕ
και η τουρκία θα εξακολουθεί να έχει επιβατικά δικαιώματά.

Δεν θα έρτει ποττέ καμια λύση όπως την θέλετε..
(αν ξέρετε τι θέλετε)
Απελευθέρωση και επιστροφή στο σύνταγμα του 60.. (αν με ρωτάς είναι χειρότερο απο αυτά που συζητάμε τώρα)
"

Δεν ανεφερα για επιστροφη στο συνταγμα του 60.

Τετοιο πραγμα δεν θελω και αυτο ειναι προφανες σε αυτα που αναφερω για την δημοκρατια.

Προσωπικα οντως δεν πιστευω πως δεν θα ερθει διευθετηση στο κυπριακο που να μας λυνει ολα μας τα προβληματα εκτος εαν η Τουρκια βρει πολυ σημαντικους λογους για να κανει στροφη 180 μοιρων η εκτος εαν διαλυθει.

Απλως κρινοντας το τι ειναι το λιγοτερο χειροτερο , αποφασιζουμε.

Σκοπος επισης ειναι η αποφυγη της αναβαθμισης του ψευδοκρατους , σε ολα τα επιπεδα , πολιτικοικονομικα.

Οπως σκοπος της Κυπριακης δημοκρατιας δεν ειναι η διαλυση της.


Ελπιζω εγω να μαθεις καποτε να μην αναφερεις αστεια , αστηριχτα και λανθασμενα συμπερασματα ,οταν πας να καμεις συζητηση , εκτος εαν αυτα ειναι οι θεσεις σου εσενα στο κυπριακο.

Τοτε η λυση ειναι να μην συζητας στο θεμα ωσπου να μορφωθεις για αυτο.

Ανώνυμος είπε...

"Τα κατεχόμενα θα γίνουν τουρκία. μέλος της ΕΕ
και η τουρκία θα εξακολουθεί να έχει επιβατικά δικαιώματά. "

Εισαι σοβαρος ρε ! Μα ποσον ασχετος.

"
Με ΔΔΟ δεν έχεις έτσι προβλήματα..

η κάθε πολιτεία θα είναι αυτόνομη σε έτσι θέματα και παράλληλα θα υπάρχουν και ομοσπονδιακές αρχες

Τούτη είναι η λύση.

ούτε εμένα μου αρέσκει πάρα πολλά αλλά"

Ατε ρε που εν σου αρεσκει παρα πολλα.

Μα ποσο promotion να τις καμεις τουτης της ΔΔΟ.

Το ανεκδοτο για την πουτανα που δεν επαιρνε λεφτα για το επαγγελμα της το ξερεις ; !

Σοβαρα ο τροπος που γραφεις ειναι αστειος.

Φιλε δεν μιλας με ασχετο ατομο που εχει ετοιμα συμπερασματα για το θεμα αντις μελετημενες αποψεις.

Επισης ο τροπος που κανεις διαφημηση σε αυτο που επιθυμεις να ειναι η επομενη κατασταση στην Κυπρο , ειναι πραγματικα για μενα γελοιος.

Aceras Anthropophorum είπε...

Re Ανώνυμε αντι-ΔΔΟ μα ποιός νομίζεις ότι είσαι για να μιλάς με στόμφο 36 καρδιναλίων; Κάτσε την μάππα χαμαί μάνα μου. Typical Kypraio... Eeee typical kypraio. Ξereiς τα ούλλα. Έπεισες μας τζιόλας.

Τελικά τι θέλεις για λύση εφικτή δεν μας είπες.

κεντρί είπε...

Μα γιατί τόση ανωνυμολογία;

Ανώνυμος είπε...

"
Re Ανώνυμε αντι-ΔΔΟ μα ποιός νομίζεις ότι είσαι για να μιλάς με στόμφο 36 καρδιναλίων; Κάτσε την μάππα χαμαί μάνα μου. Typical Kypraio... Eeee typical kypraio. Ξereiς τα ούλλα. Έπεισες μας τζιόλας.
"

οι φιλε μου δεν τα ξερω ουλα.

Ουτε εχω αναγκη να σε πεισω πως τα ξερω ουλα. θα ηθελα που μονος σου να καταληψεις σε συγκεκριμενες αποψεις. Εαν δεν μπορεις να το κανεις τοτε κατι παει λαθος μαζι σου.

Το υφος μου ειναι αναλογο του λογου στον οποιο απαντω , και στην ποιοτητα των επιχειρηματων οσων εχουν καποια συγκεκριμενη αντιθετη αποψη. Και στην ποιοτητα των συμπερασματων οσων εχουν αυτη την συγκεκριμενη αποψη.

Γενικως αν κρινω πως το "ο γαρος πετα" ειναι για γελοια σκεψη , συμπερασμα , ειμαι απολυτα δικαιολογημενος.

Και εγω εξηγω και γιατι το ο γαρος πετα , ειναι για γελοια αποψη.

Εαν δεν σου αρεσει εσενα η καποιου αλλου η τεκμηριωμενη αποψη μου (που ειναι και η πραγματικοτητα) , τοτε αυτο ειναι δικο σας προβλημα που πρεπει να λυσετε.

Η λυση του προβληματος σας δεν ειναι να νευριασετε και να το πιατε εγωιστικα το θεμα .


"Τελικά τι θέλεις για λύση εφικτή δεν μας είπες."

Οχι , φιλε μου ειπα πολλες φορες τι πιστευω πως ειναι αποδεκτη διευθετηση.

Επισης επαναλαβα το τι ειναι εφικτο.

Ειπα πως λυση οπως την θελουμε εμεις για να μην καταστραφουμε δεν ειναι εφικτη βραχυπροθεσμα .

Πρεπει να εχουμε μακροχρονια στρατηγικη στο κυπριακο εαν θελουμε να πετυχουμε κατι αλλο περαν απο την αποφυγη της καταστροφης η την καθυστερηση της.

Για το πως αποφευγουμε την διαλυση του λαου και του κρατους μας και την παραδοση στην Τουρκια το ανεφερα και ειναι πολυ ευκολο να καταληψει καποιος σε αυτο το συμπερασμα.

Για το ποια πρεπει να ειναι η μακροχρονια στρατηγικη μας ειναι θεμα οπου ειναι πιο δυσκολο να το καταλαβουμε και να το συζητησουμε , αλλα και πιο ουσιωδες. Διοτι θεωρω τις αποψεις που εξεφρασα εδω προφανεστατες , και αποψεις που πας λιον ασχετος (οχι παρα πολλα) πρεπει να τις εχει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Μπορείς να μας εξηγήσεις τζιαι ποιος παράγοντας θα αλλάξει στο μέλλον για να πετύχεις αυτόν που θέλεις τζιαι το οποίον δεν επέτυχες τα τελευταία 50 χρόνια;

ματιλτα είπε...

Γειά σας κοπέλια. Ιντα που κάμνεις Ασέρα?

Θέλω να σας μεταφέρω μιάν κουβέντα που άκουσα που μιάν νομικό. Έβαλεν λαλεί πρόσφατα η Τουρκία ομάδα νομικούς να μελετήσουν τις νομικές προεκτάσεις διαφόρων σεναρίων βραχυπρόθεσμων & μακροπρόθεσμων του Κυπριακού. Στα πορίσματά τους συμπεριλαμβάνετε τζε το ακόλουθο. Αν αποσυρθεί ο Τουρκικός στρατός που την Κύπρο οι έποικοι μετατρέπονται αυτόματα σε νόμιμους μετανάστες με ούλλα τα δικαιώματα που τους παρέχει το διεθνές Δίκαιο τζε οι διεθνείς συμβάσεις.

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιά σου Ματίλντα. Θωρώ τους διχοτομικούς να χτιτζιάσουν τζιαι εν η μόνη ελπίδα που έχω ότι κάτι γίνεται προς την κατεύθυνση της λύσης. Άλλα σημάθκια θετικά δεν θωρώ. Εσείς που ζιείται τζιεικάτω θωρείτε τίποτε;

ματιλτα είπε...

Προς το παρόν θωρούμε ανεμοστρόβιλους!
Τα πράμματα όμως τρέχουν - είδες το πρωτοσέλιδο του Φιλελεύθερου σήμερα? "Ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ Ντάουνερ έχει μεταφέρει στη Νέα Υόρκη ένα αισιόδοξο μήνυμα πως στο Κυπριακό μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τρεις μήνες".
Μάχουμε γράφω σου μιαν απάντηση στο ερώτημά σου.

Εν τω μεταξύ απόλαυσε το σημερινό κομμάτι του Δρουσιώτη που μέκαμε να φυρτώ που τα γέλια πρωί πρωί με το γκάφα πούπαθε ο Μ. Ιγνατίου.

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=897268&-V=articles&-p

Δυστυχώς όμως "Το χαλκεύει ο "Φιλελεύθερος", γίνεται γεγονός!"

Επί του προκειμένου ελάλεν μου ένας δημοσιογράφος του BBC ότι για να δημοσιεύσει μιαν "αποκάλυψη" το BBC έπρεπε να επιβεβαιωθεί που 3 πηγές. Στην δημοσιογραφία του κώλου που τρώμε στην μάππα στη Κύπρο ένα email φάρσα, εν αρκετό για να φέρει σε ταυτόχρονο οργασμό όλο το δημοσιογραφικό εθνικοφασισταριό

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αντί ομοσπονδιακέ..
μέσα απο τα γραπτά σου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα κίνητρα σου είναι ''οικονομικά'' όπως ήταν και του Μέντορα σου που έφκαλε βρομοψοφο.

''Εχουμε ένα κυρίαρχο ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος και αυτό είναι πολύ σημαντικό Επίσης έχουμε ευημερία , ασφάλειά , και καλή γενικά ποιότητά Ζωής''


μπράβο μπράβο ευήμερε κυπραιε .. έγραψες την επίσημη προπαγάνδα που σου κλάνουν 35 χρόνια σε 3 γραμμές.

Όχι βλάκα δεν ευημερούμε.. εγώ και 200 άλλες χιλιάδες είμαι πρόσφυγας και μάλιστα εκ μητρογονίας και δεν έχω που τον ήλιο μοίρα. Η περιουσία μου είναι στα κατεχόμενα και ένας θεός ξέρει τι τράβησε η οικογένειά μου 35 χρόνια που μια χαρά επέρασες εσύ και ο αρχιεπίσκοπος σου

Με το Ανναν ρε βλάκα άσχετε επέστρεφαν πάνω απο 100 χιλιάδες όχι 15% και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά;
Με την λύση ούλλη η γή εν τζαμε δεν την αμφισβητά κανένας απλά θα είναι υπο ΤΚ διοίκηση στη χειρότερη περίπτωσή ΒΛΆΚΑ.


Τάχα δεν είσαι τυχαίος..
Ένας βλάκας είσαι τζαι σου που
δεν μπορείς να προτείνεις τίποτε εκτός που να μας.. φωτήσεις ότι η ΔΔΟ δεν είναι καλό πράμα επειδή είναι ''μόρφωμα''

Και εγώ αμφισβητώ την ''Κριτική'' σου σκέψη ρε βλάκα τι νομίζεις ότι αναπτυξες επιχειρήματά; θεωρίες καταστροφής ανάπτυξες

τίποτε άλλο

ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ η τουρκία θα αθετήσει τον λόγο της!

Ρε μα είσαι βλάκας;

Οι τούρκοι πήραν ότι ήθελαν που εμάς ότι τους έδινε το ΑΝΝΑΝ . Εμείς απλά δεν πήραμε τίποτε

Η τουρκία έχει μόνο να δώσει σε εμάς πλέον..

Αν αθετήσει τον λόγο της τότε τουλάχιστο θα έχουμε ένα πάτημα για να ξανααπομονώσουμε τα κατεχόμενα βλάκα.

Εμάς η κελλέμας εν μες την βούρκα ΤΙ είχαμε τι Χάσαμε αν αθετήσει η ΄Τουρκία τον λόγο της.
Εσύ λες ότι Εν καλύτερα να φκάλουμε την Τουρκία κούππα απαννη; Πως και καλά συμμορφώνετε με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στηρίζει την ΔΔΟ και εμείς ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ; Αλλάξαμε γνώμη; και ζητούμε ... τζίνες τις μαλακίες που λαλείς; (δεν κατάλαβα καν τι λες)


Αμαν! ΑΜΑΝ! με ΔΔΟ θα καταρρεύσει το Μόρφωμα
και θα έχουμε διχοτόμηση!!

ρε αχάπαρε..

Η γή εν γή ΕΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ δεν χάνετε χωρίς αποζημίωσή και υπογραφή του ιδιοκτήτη ακόμη και χωριστά κράτη να γίνουν διεθνώς αναγνωρισμένα Αν νομίζεις ότι οι ΤΚ θα αποχωρήσουν που την Ευρώπη τότε είσαι ΤΕΛΕΙΑ ΒΛΑΚΑΣ.

Επιπλέον η απόσχισή ως και στο ΑΝΝΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΟ

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ έχουμε σήμερα και αν μείνουμε έτσι ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ θα έχουμε και αύριο με τα κατεχόμενα όμως να μην έχουν την απομόνωση που είχαν τόσα χρόνια επειδή σήμερα εμείς είμαστε οι αδιάλλακτοι

Ταξίδεψες λίγο έξω; ήβρες κανένα που να λέει τα κατεχόμενα κατεχόμενα και όχι turkish part;

βλάκα άνοιξαν πρεσβεία ως και στην Αγγλία οι Τούρτζοι

Απευθείας δρομολόγια

Απευθείας οικονομική στήριξη 300 εκατομμυρίων που την Ευρώπη

όπου να σε απευθείας πτήσεις

επειδή λαλείς εσύ ότι είσαι κυρίαρχος στα χαρτιά νομίζεις ότι λύθηκε το πρόβλημα;

Κάτσε λίγο την μαππα χαμέ διότι στη πραγματικότητα δεν ξέρεις τίποτε.

ένας ημιμαθής είσαι που δεν έχεις την ευφυΐα να σκεφτείς πάνω που τζηνα που σου εφυτέψαν μες την κκέλλα σου.

Νομίζεις θέλει και πολλή νου να φανταστείς την ιδεατή λύση μες τον παττιχόκκελο σου ρε βλάκα;

Είναι σαν να μου λες ότι η Φεράρι εν καλύττερη που το Μαζτα

δεν το ξέρω ρε έξυπνοβλακα;
Μπόρω να πιάσω Φεράρι και πιάνω Μαζτα ρε κούελλε;

Νομίζεις ότι η λύση εν θέμα επιλογής;

Ε είσαι πολλά κιλά ΒΛΑΚΑΣ!

Δεν σου κάμνει το σύνταγμα του 60 δεν σου κάμνει η ΔΔΟ ρε βλάκα τον ουρανό με τα άστρα να σου δώkουν εσύ απλά θέλεις τους Τούρκους έξω που την Ευρώπη και ένα καθαρό κράτος.. τουλάχιστο παραδέχτου το..

εμενα στα αρχίδια μου αν θα ανακάμψουν οικονομικά οι Τούρκοι ρε βλάκα και αν θα πέσουν οι τιμές των οικοπέδων σας ή αν θα μολυνθεί το DNA σας.
εγώ θέλω το μέλλον μου.. θέλω μια χώρα που να μην εχει στρατούς θέλω να μην δείχνω ταυτότητα για να πάω στην Κερύνεια θέλω να μπορώ να αξιοποιήσω τη γήν μου

Θέλω ενα νομικό πλαίσιο να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κουμπάρε ανώνυμε που πάνω, δεν μπορείς να αποκαλείς τον άλλον βλάκα τζιαι να θέλεις να κάμεις σοβαρήν κουβένταν. Ενάξει, ξηθυμανίσκεις με το να βρίζεις το άλλον αλλά τί γίνεται μετά; Να σε βρίσει τζιαι τζιείνος τζιαι να πάτε πάτσι. Η ποιότητα της κρίσης του καθενού φαίνεται που μόνη της.

Με το να οξύνουνται οι τόνοι δεν βοηθά την ανταλλαγήν απόψεων. Μπρορεί ο ανώνυμος ο πάρα πανω (βάρτε έναν ψευδόνυμοννα ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε ρε κοπέλια) να έχει τες βεβαιότητες του, όπως τες έχεις τζιαι σύ, ο πολλύς ο κόσμος (τζιαι γώ μέσα) όμως θα θέλει να κρίνει που το περιεχόμενον πριν να πιάσει στάση σε έναν πιθανόν δημοψήφισμαν. Λύση που δεν θα ψηφιστεί που πάνω που 60% που κάθε πλευράν δεν έχει μέλλον. Έχει κόσμον που εν συμπαθής του Δήκο, της Εδέκ, που αγάπαν το Παπαδόπουλλον, τζιαι που δεν θέλει διχοτόμηση. Εγώ εσυζήτησα με πολλούς νέους αθρώπους του Δήκο τζιαι δεν είναι οι παραπάνω σαν τα φανατισμένα που εν πεποισμένα για την διχοτόμηση. Το πέρασμαν που την διχοτόμηση στην επανένωση φίλε μου θα ένι μιά λεπτή περίοδος που θέλει ενότηταν, σεβας προς όσους έχουν αμφιβολίες, προς όσους διαφωνούν. Δεν μπορείς να συγχίζεις όποιον δεν θέλει ΔΔο με τους ορκισμένους φανατικούς. Τίποτε δεν σου λαλεί ότι ο άλλος ανώνυμος που συζητά δαμαί εν όργανον κάποιας διχοτομικής οργάνωσης.

stelios papalangi είπε...

αν και γενικά δεν διαφωνώ ότι οι εθνικιστές στις δύο πλευρές συμφωνούν απόλυτα, επί του συγκεκριμένου εκφράζουν διαφορετική κριτική

στη συγκεκριμένη πρόταση του χριστόφια πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός. Γιατί η κριτική αφορά δύο διαφορετικά πράγματα. το ένα είναι πως εκλέγεται η εκτελεστική εξουσία και το δεύτερο είναι τι θα μορφή έχει.


η τκ κριτική αν προσέξεις, επικεντρώνεται στο κοινό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα περιλαμβάνει φαντάζομται και σταθμισμένη ψήφο. Τούτο είναι ανάθεμα για τους τκς, η οποίοι θεωρύν ότι μια τέτοια πρόνοια θα αδυνατίσει το βέτο τους.

τζαι εξου και η κριτική τους επικεντρώνεται τζαμέ.

και επί του συγκεκριμένου δεν εκατάλαβα ακόμα αν ο ταλάτ αποδεκτηκε τούτο το κομμάτι της πρότασης (άσχετα με την κριτική που δέχεται.... )

το άλλο αφορά στην μορφή της εκτελεστικής εξουσίας. Οι τκ εθέλαν προεδρικό συμβούλιο εμείς εκ περίτροπής προεδρία, και εν τούτη η κριτική που διατηπώνη το τασσούδιν. βεβαίως ούτε το τασσούδιν έχει να κερδίσει που το κοινό ψηφοδέλτιο, αλλά επειδή θα του ένι πιο δυσκολο να κάμει κριτική τζαμέ, κάμνει στη μορφή της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Κουμπάρε δεν βάλουμε λευκήν υπογραφή πούποτε..
περιμένουμε να δούμε τους επιμέρους παράγοντες και θορούμε

το πως θα είναι το περουσιακό
το πως θα είναι οι χάρτες

πως θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ.

Πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν οι τούρτζοι στρατιώτες με τους δικούς μας μονιμάες..

Τα πιο πάνω φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με τη ΔΔΟ ή με οποιοδήποτε πολίτευμα..

και λύση ενιαίου κράτους να συζητούσαμε πάλε τούτοι είναι αστάθμητοι παράγοντες που θα τους εβρεις μπροστά σου.

Ε ο κουμπάρος πουπάνω είναι που απορρίπτει εκ προοιμίου τη λύση αν θα είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (ΔΔΟ)

όσο για τα γαλλικά..

απολογούμαι στους 3ους που θκιεβάζουν αλλά άμα σε ξητιμάζουν τζαι λαλεις του να μην σε ξητιμάζει και τζήνος συνεχίζει να σε ξητημάζει..

ε επειδή δεν μπορείς να του σβήσεις τον πάτσο ξητημάζεις τζαι σου κουμπάρε..
Τι να κάμουμε δηλαδή;


Οσο για τα άλλα που είπες..

καλά .... έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις την γνώμη του οποιουδήποτε Κυπραίου για οτιδήποτε με πολιτισμένου διάλογο;

τζαι ειδικά κάποιου που νομίζει ότι ο ΠΆΠΑΣ εν ο παπάς του;

άφου ξέρει τα ούλλα κουμπάρε..

ανακάλυψε ότι η Φερράρι εν καλύτερη που το MAzda..

Μιχάλης είπε...

Σας καλησπερίζω όλους.

Να απολογηθώ ξανά για την απουσία μου αλλά τα σαββατοκυρίακα κάποιες υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από το σπίτι και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πριν σχολιάσω οτιδήποτε θα ζητήσω για πολλοστή φορά μια χάρη.

Κάνετε ένα έλεος με τις ανωνυμίας.
Έχω συγχυστεί, δεν ξέρω ποιος ανώνυμος είναι ποιος.

Καλό είναι ρε παιδιά να βάζετε έστω ένα ψευδώνυμο ή έστω ένα γράμμα αρχικό.

Καφετζής είπε...

Νέο blog για πολιτικές συζητήσεις

http://kypriakokafeneio.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Απο τον εμπροσθοφυλακα,
"Απειλές κατά Τουρκοκύπριου συνδικαλιστή από τους φασίστες της ‘Βολκάν’"

"«Οταν δημοσιεύθηκαν στον ε/κ Τύπο τα όσα πρόσφατα συζητήσαμε εποικοδομητικά με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κάποια τ/κ ΜΜΕ και κυρίως η “Βολκάν” με κατηγόρησαν για προδοσία και παράδοση μυστικών εγγράφων στους Ε/κ και με ανακήρυξαν εχθρό και προδότη της Τουρκίας και των τουρκικών αρχών."

Αυτοι ειναι οι τουρκοι εθνικιστες,για ενα λεπτο ομως,εμεις δεν εχουμε τετοιους πατριωτες?? Βρηκα ηδη ενα,προσεξτε τις ομοιοτητες,

Ρηγας,
"Μακάριε Δρουσιώτη ΔΕΙΛΕ και ΑΛΗΤΗ, ως πότε θα κρύβεσαι;"

"Γιουσουφάκι, αλήτη, δειλέ, προδώτη. Ένας λάκκος με ασβέστη σου χρειάζεται. Ούτε καν σφαίρα στο κρανίο."

Μα τι γινεται εδω? Ο αποκαταστατης ρηγας βαφτιζει προδοτες και βγαζει ποινες με την ιδια ευκολια οπως οι φασιστες της βολκαν?? Μηπως ειναι ενα φασιστομουτρο που μας το παιζει ο θεος της διακαιοσυνης και της δημοκρατιας που δεν διαφερει σε τιποτα απο τους σιχαμερους ομοιδεατες του στα κατεχομενα?

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε 2.42, ανώμαλα τέρατα που διψούν γαίμαν θα φκάλλει ο κάθε τόπος σε κάθε εποχήν ότι τζιαι να γινεί. Είναι φαίνεται γενετική ανωμαλία του αθρώπινου είδους. Το ζήτημαν κάθε κοινωνίας είναι να μάθει να ζεί μαζί τους χωρίς να της βρωμίζουν τη ζωή. Ευτυχώς που η μοντέρνα Ευρώπη εδημιούργησεν μηχανισμούς να αυτοπροστατεύεται. Το να μασκαρεύεσαι με προβιά εθνοσωτήρα τζιαι να εκφράζεις απλά μίσος, όχι καν απειλές για την ζωή κάποιου συνανθρώπου σου, είναι ποινικόν έγγλημα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι τυχαίον που οι φασίστες σήμερα καλύφκουνται πίσω που την ανωνυμία για να εκφράσουν έτσι βρωμιές. Είναι ίσως η κύρια διαφορά μας με τα κατεχόμενα. Το 58 ή το 74, το εν λόγω λέσιην ήταν να κρατεί καλασνίκωφ τζιαι η τοπική εξουσία θα το εδόξαζεν τζιαι για ήρωαν.

Μιχάλης είπε...

Θα επιχειρήσω να σχολιάσω κάποια ζητήματα που τέθηκαν (ελπίζω να βγάλω άκρη με τόσα σχόλια).

@ kyriakos

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα κατεχόμενα μιλούν για αποδοχή από πλευράς Ταλάτ της εκλογής από κοινό ψηφοδέλτιο κι εκεί είναι που εστιάζονται κατά κύριο λόγο οι επικρίσεις, όπως και για την εκ περιτροπής προεδρία.
Οι εθνικιστικοί κύκλοι στα κατεχόμενα θεωρούν ότι με την εκ περιτροπής προεδρία χάνουν την αυτονομία (κράτος) οι τ/κύπριοι.

Σίγουρα είναι μεγάλη διαφορά από το Ανάν που προνοούσε προεδρικό συμβούλιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν και άλλα που είναι μακριά από το Ανάν.
(Το σχόλιο αυτό αφορά και τον Νεκατωμένο).

Συμφωνώ πλήρως μαζί σου, κάποιοι πρέπει να αφήσουν τα μουσκουρούθκια και να σοβαρευτούν.
Δεν γίνεται να συμφωνούν εντός του Εθνικού Συμβουλίου και την επομένη να διατυπώνουν κριτική για εκείνο που συμφώνησαν.
Δεν γίνεται όταν συζητούν κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο να λένε άλλα και όταν βγαίνουν έξω από το γραφείο του να λένε άλλα.
Ας το πάρουν χαμπάρι διότι (σωστά το διατυπώνεις) οι τούρκοι εκμεταλλευόμενοι κάποιες θέσεις τους μας προβάλλουν ως αδιάλλακτους. Αυτό είναι το σχέδιο τους και φαίνεται από διάφορες δηλώσεις κυρίως του Νταβούτογλου.

Δυστυχώς το πρόβλημα των διαρροών δεν είναι σημερινό. Χρονολογείται. Αλλά είναι αδιανόητο εκείνοι που κάνουν τις διαρροές να κάνουν και δηλώσεις καταδίκης του φαινομένου.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/19/2009 3:32

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι θα προκύψει λύση. Αν δεν είναι μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, τουλάχιστον μέσα στις αρχές του άλλου. Εκτιμήσεις κάνω βασιζόμενος σε όση πληροφόρηση έχω. Και η κάθε εκτίμηση μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί λανθασμένη. Ποτέ δεν είπα ότι οι εκτιμήσεις μου είναι προφητείες…

Έχεις το δικαίωμα να με χαρακτηρίζεις όπως θέλεις, αλλά δεν σημαίνει ότι οι χαρακτηρισμοί σου αποδίδουν και την πραγματικότητα.
Δυστυχώς μερικοί έχετε μάθει να λέτε ότι όσοι διαφωνούν μαζί σας παίρνουν γραμμή. Το είπα και το ξαναλέω, είμαι υποστηρικτής των προσπαθειών για λύση. Και θα υποστηρίζω πάντα εκείνες τις δυνάμεις που προωθούν στην πράξη και όχι στα λόγια αυτή την γραμμή. Αν έπαιρνα γραμμή αγαπητέ μου δεν θα τασσόμουν εναντίον του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια και της πολιτικής τους για 5 χρόνια και μάλιστα δημόσια και επώνυμα.

Νομίζω ότι κάπου τα έχεις συγχύσει τα πράγματα. 1ο: ουδέποτε άφησα έστω να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος (και ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός) είναι προδότης ή άχρηστος. Αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. 2ο: Από τη μια μου λες ότι ο Χριστόφιας ακολουθεί λανθασμένη στρατηγική και από την άλλη όχι τόσο λανθασμένη όσο εγώ!!! Μα πότε είπα εγώ αγαπητέ μου ότι η στρατηγική του Χριστόφια είναι λανθασμένη; Μπορείς να με θυμίσεις;

Λες ότι με τον Ταλάτ ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Με ποιον μπορούμε, μήπως με τον Έρογλου ή τους Ντενκτάς; Η απαξίωση και αυτού του τύπου αφορισμοί δεν βοηθούν καθόλου. Εισήγηση υπάρχει;

Λες ότι στο σημείο που φτάσαμε (αλήθεια ποιο σημείο;) πρέπει να προσπαθήσουμε να περάσουμε τις θέσεις μας. Από την άλλη λες ότι η οποιαδήποτε διευθέτηση [εγώ επιμένω στη λέξη λύση] θα είναι καταστροφική για μας. Πως το τεκμηριώνεις αυτό;
Και αν τώρα ο σκοπός μας δεν μπορεί να είναι η λύση, τι εισηγείσαι για να βγούμε από το αδιέξοδο των 35+ χρόνων;

@ Aceras Anthropophorum

Με εκπλήττει η θέση σου ότι για ενάμιση χρόνο οι δύο ηγέτες «ξικανναουρίζουν» και δεν κάνουν ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Οι αντιδράσεις που διαπιστώνουμε όλοι από κάποιους πολιτικούς και κάποια κανάλια κάθε άλλο παρά ξικανναούρισμα δείχνουν.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/19/2009 5:19 μμ

Θεωρώ ότι για να μιλούμε για ένα θέμα θα πρέπει να είμαστε όσο είναι δυνατό πιο ενημερωμένοι.
Ποιο είναι το λάθος που κάνεις (όπως και άλλοι) σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία;
Αν δεν συμφωνηθεί ο τρόπος εκλογής δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις έτσι ή αλλιώς ένα θέμα σαν αυτό.
Η δική μας πλευρά εισηγείται εκλογή από κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού θα εκλέγει πρόεδρο, με τη διαφορά ότι οι ε/κύπριοι θα καθορίζουν εκείνον που θα κυβερνά για 4 χρόνια και οι τ/κύπριοι για 2.
Επομένως θα είναι και οι δύο εκλεγμένοι με βάση τις πλειοψηφίες που θα διαμορφώνονται κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνηθεί πρώτα, και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα.
Δεν θεωρώ ότι είναι σώφρων να θεωρούμε εκ προοιμίου ότι εκείνο που θα γίνει αποδεκτό θα είναι η θέση των τούρκων και να παίζουμε το παιχνίδι τους.

Οι τούρκοι βασίζονται στις δικές μας διαφωνίες για να βγαίνουν κούππες άπαννες. Γι αυτό και πολλές φορές δημιουργούν (με δηλώσεις) εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις διότι ξέρουν ότι κάποιοι θα πέσουν στις παγίδες τους.

Πάντως οφείλω να σε συγχαρώ διότι είσαι ίσως ο μόνος από τους αντιδρούντες που τολμά να πει ότι προτιμά την υφιστάμενη κατάσταση παρά την όποια λύση διότι θεωρεί ότι με τη σημερινή κατάσταση έχουμε ένα ελληνικό κράτος έστω και στη μισή Κύπρο. Γι αυτό το ζήτημα έγραψες στην προηγούμενη ανάρτηση και από τα συμφραζόμενα σου από το σχόλιο σου σε αυτή την ανάρτηση, συμπεραίνω ότι πρέπει να είσαι το ίδιο άτομο.

Τουλάχιστον ο γράφων ουδέποτε μίλησε για καλό Ταλάτ. Αυτά είναι ερμηνείες δικές σου και άλλων ομοϊδεατών σου. Το ότι προσπαθεί να βρει μια λύση δεν τον κάνει «καλό» ή «κακό».

Όσον αφορά τη στρατηγική μας αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι σωστή. Επιθετική πολιτική που στέλλει το μήνυμα (και επί της ουσίας) ότι η ε/κυπριακή πλευρά θέλει λύση. Υπάρχουν επί όλων των θεμάτων συγκεκριμένες προτάσεις, απόψεις και εισηγήσεις, εναλλακτικά σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου, κάτι που ουσιαστικά δεν είχαμε ποτέ προηγουμένως.
Δεν το παίζουμε ούτε παλικάρια ούτε αφήνουμε να εννοηθεί καν ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μια οποιαδήποτε λύση.
Και αυτά φαίνονται από όσα κατατίθενται στις συνομιλίες αλλά και απ’ όσα λέγονται δημόσια.

Μιχάλης είπε...

@ ματιλτα

Οι Τούρκοι δεν κάνουν τίποτε χωρίς μελέτη.
Ήδη το έγγραφο των Η.Ε. που έχει αποκαλυφθεί το Σαββατοκυρίακο κάνει λόγο σε εισήγηση του Ταλάτ για νομιμοποίηση των εποίκων και την συνέχιση της καθόδου τους στην Κύπρο και μετά τη λύση.
Μόνο που η ε/κυπριακή πλευρά δεν το δέχθηκε αυτό. Και το θέμα έμεινε εκεί.

Μιχάλης είπε...

@ stelios

Η κριτική εναντίον του Ταλάτ στο θέμα της προεδρίας αφορά και τον τρόπο εκλογής και την ίδια την εκ περιτροπής. Ενίστανται και λένε ότι με την εκ περιτροπής οι τ/κύπριοι χάνουν την αυτονομία τους, πέραν από το ότι με το κοινό ψηφοδέλτιο θα τους αφομοιωθούν από τους ε/κύπριους.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/21/2009 2:42 πμ

Ευχαριστώ για την παραπομπή.
Ενισχύει αυτά που λέω τόσο καιρό, ότι κάποιοι ένθεν και ένθεν των οδοφραγμάτων έχουν τις ίδιες θέσεις και χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους.

Βεβαίως αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος μελετώντας την ιστορία και βλέποντας πως λειτούργησαν από το 60 και μετά οι ομοϊδεάτες (που φαινομενικά είναι άσπονδοι εχθροί) και στις δύο κοινότητες.

ματιλτα είπε...

Για την συνέχιση της καθόδου Τούρκων από την Τουρκία τζε μετά την λύση:

Το σχέδιο Ανάν έθετε ως όριο το ποσοστό των Τούρκων που την Τουρκία μετά την λύση το 5%. Τούτον ήταν μια τρομερά σημαντική τζε θετική για τους ελληνοκυπρίους απόκλιση που το Ευρωπαϊκό κεκτημένο που βασικά εδιασφάλιζε την μη τουρκοποίηση της Κύπρου. Η πλειοψηφία των πολιτικών όμως επεραληρούσαν εναντίων οποιοδήποτε αποκλίσεων που το κεκτημένο. Τόσο καλά!

Μιχάλης είπε...

@ ματιλτα

Να λοιπόν ένα δείγμα ότι οι δογματισμοί δεν ωφελούν.
Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν οι αρνητές του Ανάν (που δογματικά το θεωρούν συνολικά αρνητικό) θεωρούν αρνητική αυτή την πρόνοια (που την δέχθηκαν οι Τούρκοι) και αν η επαναβεβαίωση αυτής της πρόνοιας συνιστά επαναφορά του Ανάν, άρα και εκ προοιμίου απόρριψη της.

Αυτές δυστυχώς είναι μερικές από τις αντιφάσεις όσων βλέπουν μονοδιάστατα τα πράγματα και λειτουργούν με φοβίες.

kyriakos είπε...

Μιχάλη αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν θα μπορεί να έχει λόγο και για τον ΤΚ ο ΕΚ και το αντίθετο..
δηλαδή αν θα μπορεί να ψηφίσει και τους 2 πρόεδρους που θα τον κυβερνούν;
Ο ψήφος φυσικά του ΕΚ στον ΤΚ θα είναι με ποσόστωση έτσι;
Οι ''ποσοστώσεις'' υπάρχουν και στην Ελλάδα..
Αν κάποιος δεν πάει να ψηφίσει ο ψήφος του πάει στα δύο μεγάλα κόμματα ανάλογα με τα ποσοστά τους και γιαυτό βλέπουμε το 30 να γίνεται 40% στις εκλογές τους. και το 5% να γίνεται 5.5%
Είναι μια ρύθμιση που μπήκε στη μεταπολίτευση για προστασία από.. χούντες..

Και εμείς νομίζω πρέπει να βρούμε ένα σύστημα που να μας προστατεύει από τους σκληροπυρηνικούς εκατέρωθέν

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Λυπούμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω δεδομένου ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνήσουν στο τέλος.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κυριάκο το πρόβλημαν του Τταλάτ τζιαι των τουρκοκυπρίων είναι να φκάλλει μια μεγάλη εκ πλειοψηφία τκ πρόεδρο. Να βάλει για παράδειγμαν ο Ινζέτ του 2% θποψηφιότηταν τζιαι να νικήσει τον Τταλάτ τζιαι τον Έρογλου. Δεν γίνεται έτσι πράμα.

Εμέναν δεν μου πολλοαρέσει η πρόταση του Χριστόφκια για σταθμισμένην ψήφο (δηλαδή ο ψήφος του τκ να μετρά θκιό τζιαι του εκ έναν (από ότι καταλάβω) για να μεν βαρούν πολλά τα ποσοστά των εκ.

Η πρόταση του Τταλάτ έχει πολλά καλά τζιαι φαίνεται να την έχουν κάμει καλοί συνταγματολόγοι. Για να φκεί κάποιος στην γερουσία, πρέπει να έχει κάποιον εκτόπισμα. Η γερουσία αποτελείται από 50% τκ τζιαι 50% εκ βουλευτές. Τα ποσοστά των κομμάτων είναι σταθμισμένα με αυτόν τον τρόπον. 35% του Ακέλ 35 που τους 200 (ας πούμε ) γερουσιαστές τζιαι 30% του CTP φκάλλει 30. Οι συμμαχίες θα γινούν όπως γίνουνται στην ελληνική βουλή για να φκάλει πρόεδρο. Ή όπως στην Ελβετική για να φκάλει conseil federal.

Η πολυπλοκότητα του συστήματος που προτείνει ο Τταλάτ είναι αναγκαία. Δεν γίνουνται καλά compromises με απλους κανόνες. Η συνθετότητα της εκλογικής διαδικασίας μοιάζει με τζιείνην της Ελβετίας. Μοιάζει πολλά μάλιστα, ίσως να έχει τζιαι copy paste.

Τζιειαμαί που θα μπορούσεν τη δική μας πλευρά να ζητήσει βελτιώσεις (που ζητά), είναι να εκλέγεται ο πρόεδρος τζιαι ο αντιπρόεδρος όχι που την γερουσία μόνο (φίφτι φίφτι βουλευτές) αλλά που τες δύο βουλές που σμίουν για να εκλέξουν άρχοντες, όπως γίνεται στην Ελβετία. Έτσι η στάθμιση είναι λλιγότερον προς ώφελος της μειοψηφίας, εξασφαλίζοντας της ταυτόχρονα πολιτικήν ισότηταν (τζιαι όχι αριθμιτικήν). Ένας πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί με αντίθετον λαϊκόν αίσθημαν στην κοινότηταν που την οποίαν προέρχεται, ούτε τζιαι να επιβλήθεί στην άλλην αν δεν τον θέλει. Τζιειαμαί που πρέπει επίσεις να παζαρέψουμεν (που παζαρεύκουμεν) είναι στην αναλογίαν χρόνου. 2 προς 6 εν πιό δίκαιον που 2 προς πέντε ή τρία προς εφτά. Όι πως θα αλλάξει τζιαι τίποτε δραματικά δηλαδή, αλλά εν ψυχολογικό για τους ελληνοκύπριους. Όπως δεν μπορεί η μειοψηφία να νοιώθει ποδηγετημένη, δεν μπορεί ούτε η πλειοψηφία να νοιώθει αδικημένη, παρόλον που όπως σε ούλλες τες ομοσπονδίες η μειοψηφία έχει παραπάνω εκπροσώπηση. Στην Ελβετία οι γαλλόφωνοι είναι κάπου 20% τζιαι έχουν 2/7 αντιπροσωπιση (χωρίς να υπάρχει γραμμένος κανόνας). Άσε που στην Ελβετία πρέπει να έβρουν 7 συμβούλους που πρέπει να αντιπροσωπεύκουν σε χρυσές αναλογίες

- Άνδρες γυναίκες (3-4 σήμερα)
- γαλλόφωνους, γερμανόφωνους, ιταλόφωνους (2-5 ή 3-4 κάποτε άμαν έχει ιταλό μέσα)
- προτεστάντες καθολικούς (3-5)
-μεγάλα τζιαι μικρά καντόνια
- ανατολικά κεντρώα δυτικά βόρεια τζιαι νότια
- αγρότες - πολίτες
- 2 σοσιαλιστές, 2 δεξιούς, 1 κεντρώο τζιαι 2 ακροδεξιούς

Τζιαι το θαύμαν είναι ότι βρίσκουν 7 πλάσματα που τηρούν τούτα ούλλα τα άγραφα κριτήρια τζιαι πιάννουν πάνω που 50% των ψήφων τηρώντας μάλιστα τζιαι τον κανόνα της δημοκρατίας.

Η δέ ζυρίχη με 1000 000 κατοίκους τζιαι τα δισεκατομύρια τον πλούτο εκπροσωπείται με 2, το ίδιο με το jura που είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες φτωχούς βουνήσιους. Τζιαι κανένας δεν έχει παράπονο.

kyriakos είπε...

Οπως τα λες Ασέρα θεωρητικά έχεις δίκαιο..
Υπάρχει πουθενά κάποιο link με την πρόταση Ταλατ; εί δυνατόν στο Αγγλικό κείμενο;

Ανώνυμος είπε...

"
Θεωρώ ότι για να μιλούμε για ένα θέμα θα πρέπει να είμαστε όσο είναι δυνατό πιο ενημερωμένοι.
Ποιο είναι το λάθος που κάνεις (όπως και άλλοι) σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία;
Αν δεν συμφωνηθεί ο τρόπος εκλογής δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις έτσι ή αλλιώς ένα θέμα σαν αυτό.
Η δική μας πλευρά εισηγείται εκλογή από κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού θα εκλέγει πρόεδρο, με τη διαφορά ότι οι ε/κύπριοι θα καθορίζουν εκείνον που θα κυβερνά για 4 χρόνια και οι τ/κύπριοι για 2.
Επομένως θα είναι και οι δύο εκλεγμένοι με βάση τις πλειοψηφίες που θα διαμορφώνονται κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές."

Κυριε Μιχαλη θα σας παρακαλουσα να διαβαζετε καλυτερα αυτα που γραφω για να μην χανουμε χρονο και να αναγκαζομαι να επαναλαμβανω τα ιδια. Δεν ξερω εαν η αδυναμια σας αυτη ειναι σκοπιμη η ετυχε να κανεις αυτο το λαθος.

Καταρχην να δηλωσω πως εχω την δυνατοτητα να , μην δινω σημασια σε ολες τις λεπτομεριες , και να εχω 100% δικιο. Γιατι ευκολα μεταξυ δυο η τριων η 100 αντιδημοκρατικων εκδοχων , μπορει καποιος να της καταριξει ακομα και εαν ειναι διαφορετικη η μια απο την αλλη.

Για παραδειγμα το σχεδιο Αναν. Δεν αμφιβαλλω παρολο που ειμαι αρκετα μελετημενος πως μπορει καπου να πεφτω εξω σε σχεση με αυτο το απαραδεκτο αντιδημοκρατικο σχεδιο που παρεπιμπτωντος σε ρωτω αν το ειχες αποδεχθει , και εαν οχι γιατι , εχω ομως την ευχερια λογω των διαφορων μερων του σχεδιου που "πεφτω μεσα" να βγαζω το συμπερασμα πως ειναι αντιδημοκρατικο και απαραδετο.

Βλεπεις στην περιπτωση που εχει καποιος μπροστα του απαραδεκτα απο ολες τις αποψεις σχεδια ευκολα μπορει να καταληψει στο τι ειναι αυτα.

Την προταση της δικης μας πλευρας ειναι που θεωρω εγω αντιδημοκρατικη. Την θεωρω διοτι τετοια ειναι.

Ακριβως διοτι για 6 χρονια (οχι για 4 ουτε για 2) η πλειοψηφια δεν θα μπορει να καθοριζει προεδρο.

Διοτι μπορει η πλειοψηφια να θελει και τα 6 χρονια να ψηφισει ΤΚ η ΕΚ αντιστοιχα.

Επισης ενα καθεστως δεν ειναι δημοκρατικο οταν ενα ποσοστο των πολιτων δεν εχει δικαιωμα να συμμετεχει στην ψηφοφορια , στα μεν 4 χρονια ψηφιζει μονο το 80% περιπου στα δε 2 χρονια ψηφιζει μονο το 16% περιπου.

Αν καταλαβα καλα αυτο λες , λεγοντας πως οι ΤΚ καθοριζουν προεδρο για 2 χρονια και οι ΕΚ για 4.
"
Η δική μας πλευρά εισηγείται εκλογή από κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού θα εκλέγει πρόεδρο, με τη διαφορά ότι οι ε/κύπριοι θα καθορίζουν εκείνον που θα κυβερνά για 4 χρόνια και οι τ/κύπριοι για 2.
Επομένως θα είναι και οι δύο εκλεγμένοι με βάση τις πλειοψηφίες που θα διαμορφώνονται κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές.¨"

Βριζεις χυδαια τον εαυτο σου και υποτιμας την νοημοσυνη σου οπως κανενας αλλος δεν θα το εκανε.

Η πλειοψηφια της κεντρικης περιτροπης ενος κομματος αποφασιζει ποιος θα μας κυβερνησει ! Δημοκρατια ! Η πλειοψηφια ενος ποσοστου απο το συνολο αποφασιζει !

Τωρα εαν οι χαρακτηρισμοι μου για την δημοκρατικη παιδεια οχι μονο εσενα αλλα οσων εκφραζουν την ιδια αποψη , αλλα και για την αφελεια αυτων των ατομων ,ευσταθουν , το αφηνω στην κριση του καθε ατομου.

Ομως εσυ μαλλον συμφωνεις μαζι μου οπως φαινεται για την απουσια δημοκρατικης συνειδησης.

Θεωρω την δικη μας προταση ως απαραδεκτη ενω θεωρω τις προτασεις των Τουρκων ως 100 φορες χειροτερες.

Ανώνυμος είπε...

Τι ειπα ομως εγω , ειπα πως εαν εχουμε μακροπροθεσμη στρατηγικη για πληρη δημοκρατια , και εχουμε στρατηγικη για να εχουμε τα απαιτουμενα κερδη στο διαπραγματευτικο τραπεζι , για λογους στρατηγικης μπορουμε να διαπραγματευομαστε . (Τι πραγματα ; απαραδεκτα και εντελως γελοια και τραγελαφικα πραγματα , που στο διαπραγματευτικο τραπεζι ειναι μια αρχη για ενα επομενο βημα. Στην προκειμενη περιπτωση το κοινο ψηφοδελτιο.) Τωρα εαν ο Χριστοφιας θεωρει πως οπως ειναι η εκ περιτροπης προεδριας που αυτος προτεινε ειναι κατι καλο , τοτε το θεμα εαν παει σε δημοψηφισμα η αν συμφωνισει αυτος τετοια λυση παει μεχρι και σε Συνταγματικο δικαστηριο.

Το σημαντικο ειναι να μην εχουμε εμεις ψευδαισθησεις για το τι ειναι δημοκρατικο και τι δεν ειναι.

Ποτε δεν ειμουν εναντιος στο να μπλοφαρουμε για το δικο μας συμφερον , χωρις η δικη μας μπλοφα να μας ειναι αρεστη. Ακομα και στο θεμα υποσχεσεων για να μπουμε στην ΕΕ , δεν θα ειχα προβλημα αν δωθηκαν , εαν ηταν αναγκαιες , και εαν δεν της τηρησαμε.
Το προβλημα μου εμενα ειναι το κρατος να ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ , ΚΥΠΡΙΑΚΟ και αρα Ελληνικο. (η αρα Ελληνικο κατα την μεγαλη πλειοψηφια στην οποια μπορει να ειναι Ελληνικο.

Δεν θεωρω πως μπορει να υπαρξει Κυπραιος που να μην ειναι ομοιδεατης μου και να εχει σωας τα φρενα. Προσωπικα θεωρω πως οσοι διαφωνουν ειναι ατομα που εχουν πολιτικη αφελεια , εαν τα συγκεκριμενα ατομα ασχολουνται για την πολιτικη ειναι διπλα υπολογα για την αφελεια και το λαθος τους να εχουν τετοιες λανθασμενες και καθολου εξυπνες θεσεις. Που αντιτιθονται στην δημοκρατια στην ιδια αλλα και στα δικα μας συμφεροντα σαν λαος.

"
Τουλάχιστον ο γράφων ουδέποτε μίλησε για καλό Ταλάτ. Αυτά είναι ερμηνείες δικές σου και άλλων ομοϊδεατών σου. Το ότι προσπαθεί να βρει μια λύση δεν τον κάνει «καλό» ή «κακό»."

Μολις ειπες τον Ταλατ καλο.

Ο Ταλατ δεν προσπαθει να βρει λυση , υπακουει τις οδηγειες της Τουρκιας που θελουν να πιεσουν για διευθετηση που τους συμφερει στο Κυπριακο. Διευθετηση που θα διαλυει την κυριαρχια και ανεξαρτησια του κρατους μας , και ομως αμφιβαλω αν οι Τουρκοι θα μεινουν απλα στους ορους της διευθετησης αυτης εφοσον συμφωνηθουν.

Οπως ειπα , καμια απο τις θεωρημενες λυσεις του Κυπριακου δεν ηταν λυση. Ουτε καν η Τουρκικη εισβολη για τους Τουρκους οχι για εμας που την αποκαλεσαν λυση του Κυπριακου.

Τωρα εαν εγω θεωρω τον Ταλατ "κακο" , δεν χρησιμοποιω την λεξη κακος για οσους ειναι εχθροι , δηλαδη εξυπηρετουν εχθρικα συμφεροντα. Προτιμω να αναφερω απλα το τι κανουν και το ποιοι ειναι.

Τελος αυτου του μηνυματος να αναφερω πως δεν δεχομαι να λεει κανενας "εσεις και οι ομοιδεατες σου" , προτιμω να αναφερεις ποιοι ειναι οι ομοιδεατες μου παρα να με εξισωνεις με καποιους γενικους ομοιδεατες.

Ανώνυμος είπε...

Για το τι θελω εγω στην Κυπρο ειναι προφανες , δημοκρατικο κρατος σε ολοκληρη την Κυπρο , και δεν μπορεις να το πετυχεις αυτο με την διαλυση της κυριαρχιας (αυτο γινεται με το να δινεις κυριαρχικα δικαιωματα , που ειναι στην εξουσια ολων των κρατων στην γη , σε καποιους τριτους) του κρατους σου και την καταλυση της δημοκρατιας.

Οσοι δεν ειναι ομοιδεατες μου δουλευουν για το ακριβως αντιθετο πραγμα.

Προσοχη δεν ειπα πως οσοι διαπραγματευονται το κυπριακο θελουν την διαλυση του κυπριακου κρατους η καταλαθος για αυτο δουλευουν. Εσυ σιγουρα για αυτο δουλευεις καταλαθος πιστευω , διοτι οπως ειπα

Απαραιτητη ειναι η μακροπροθεσμη στρατηγικη στο κυπριακο.

Οι θεσεις σου βγαζουν στην επιφανεια το γεγονος πως ζεις με ψευδαισθησεις. Πως δεν εχεις δημοκρατικη παιδεια και δεν αντιλαμβανεσαι τι ειναι η δημοκρατια , τι η κυριαρχια ενος κρατους και ποιες ειναι οι θεσεις που εκφραζουν οι Τουρκοι στο τραπεζι των διαπραγματευσεων.

Η συντομη "λυση" , διευθετηση ατομων που θεωρουν τη εκ περιτροπης προεδρια δημοκρατικη και καλη (που ακομα και αυτη δεν την αποδεχονται οπως την θελουμε εμεις οι Τουρκοι) ειναι μια καταστροφικη για τον τοπο διευθετηση που εξυπηρετει μονο τα συμφεροντα της Τουρκιας.

Εσυ πρεπει να νιωθετε τυξεις για αυτη την σταση. Ακριβως διοτι ασχολεισαι με το θεμα ειναι απαραδεκτη αυτη η αφελεια.

Κριμα για τον τοπο. (και για οσους τοπους ο λαος εν εκτιμα την δημοκρατια , την εθνικη (κυπριακη) και κρατικη ανεξαρτησια .

Ανώνυμος είπε...

"
Δυστυχώς μερικοί έχετε μάθει να λέτε ότι όσοι διαφωνούν μαζί σας παίρνουν γραμμή. Το είπα και το ξαναλέω, είμαι υποστηρικτής των προσπαθειών για λύση. Και θα υποστηρίζω πάντα εκείνες τις δυνάμεις που προωθούν στην πράξη και όχι στα λόγια αυτή την γραμμή.



"

Πως παιρνεις γραμμη ηταν ακομψο απο μενα να το ισχυριστω αλλα απο την αλλη στην Κυπρο ζουμε και συμβαινουν αυτα εαν οχι με σενα αλλα με αλλους απο ολα τα κομματα.

Επειδη δεν θεωρω τον εαυτο μου να ανηκει σε καποιο κομμα ουτε εχω τον λεγομενο κομματικο πατριωτισμο , που τοσο αντιπαθω , και επειδη προσεξα πως υποστηριζεις το ΑΚΕΛ σε ολα , εκανα αυτο τον ισχυρισμο.

Πιθανοτατα να εκανα λαθος. Εαν ο κομματικος πατριωτισμος σου ειναι πολυ ισχυρος (οπου αναγκαζεσαι να αλλαζεις αποψεις αναλογα με το κομμα , και υποστηριζεις οτι λεει το κομμα) δεν θεωρω πως εκανα λαθος ομως. Προφανως στην Κυπρο παιρνουν δυστυχως χιλλιαδες ανθρωποι γραμμη που τα κομματα.
Οπως και να εχει απολογουμαι.

"

Αν έπαιρνα γραμμή αγαπητέ μου δεν θα τασσόμουν εναντίον του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια και της πολιτικής τους για 5 χρόνια και μάλιστα δημόσια και επώνυμα."

Αυτο μπορει να ειναι και αρκετα αρνητικο .

Ο Προεδρος Χριστοφιας μπορει να μην υποστηριζει πως βλεπει λυση του χρονου η συντομα και να ειναι πιο ρεαλιστης απο σενα ενω εσυ να εισαι περισσοτερο ακραιος και να βλεπεις μια συντομη λυση ως πιθανη ενω μπροστα μας εχουμε αδιαλαχτους και ενω αυτα που οι ιδιοι προτεινουμε δεν ειναι βαση μιας "λυσης " η διευθετησης του κυπριακου. Ποσω μαλλον αυτα που αποδεχονται οι Τουρκοι. Βραχυπροθεσμα μονο αντιδημοκρατικα εκτρωματα υπαρχουν στον οριζοντα.

Εαν ο π.Χριστφιας μπορει να ισχυριστει πως ακολουθει μια μυστικη μακροχρονια στρατηγικη που εγω δεν μπορω να αντιληφθω (που δεν νομιζω πως αυτο συμβαινει , πιστευω πως ναι ακολουθει συγκεκριμενη στρατηγικη την οποια και αναλυσα , η οποια δεν θα εχει θετικα αποτελεσματα.)

"
Νομίζω ότι κάπου τα έχεις συγχύσει τα πράγματα. 1ο: ουδέποτε άφησα έστω να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος (και ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός) είναι προδότης ή άχρηστος. Αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. 2ο: Από τη μια μου λες ότι ο Χριστόφιας ακολουθεί λανθασμένη στρατηγική και από την άλλη όχι τόσο λανθασμένη όσο εγώ!!! Μα πότε είπα εγώ αγαπητέ μου ότι η στρατηγική του Χριστόφια είναι λανθασμένη; Μπορείς να με θυμίσεις;

"

Οπως ειπες πιον πριν τον Ταλατ καλο χωρις να το καταλαβεις ετσι και πιο πριν αφησες να νοηθει με βαση την πραγματικοτητα πως ο π.Χριστοφιας ειναι αχρηστος και πως η στρατηγικη του ειναι λανθασμενη. Γιατι εαν εχουμε σχεδιο σε ενα χρονο για δημοψηφισμα δεν ειμαι εγω και εσυ που θα εχουμε την ευθηνη για αυτη την τοσο λανθασμενη στρατηγικη αλλα ο π.Χριστοφιας . Που δεν θεωρω πως θα κανει τοσο τεραστιο ατοπημα.

"
Λες ότι με τον Ταλάτ ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Με ποιον μπορούμε, μήπως με τον Έρογλου ή τους Ντενκτάς; Η απαξίωση και αυτού του τύπου αφορισμοί δεν βοηθούν καθόλου. Εισήγηση υπάρχει;
"

παλε λαλεις πως ο Ταλατ ειναι καλος.

Με κανεναν δεν μπορουμε να ειμαστε αισιοδοξοι οτι θα τηρησει την σταση που εμεις επιθυμουμε και δεν θα ειναι αδιαλακτος. Το μη χειρων βελτιστον ισχυει για οσους εξυπηρετουν εχθρικα συμφεροντα και τους ανταγωνιζεσαι αλλα να προσεχουμε τους χαρακτηρισμους μας.

(Αν και ενας εξτρεμιστης Τουρκος στην ηγεσια ισως να μας συμφερει , καθως η αδιαλακτη Τουρκια παιζοντας την καπως διαλακτικη μπορει να προσπαθησει να κερδισει πολλα. Ακομα και αυτο που πετυχαμε να ειναι αναγκασμενη να μας αναγνωρισει η Τουρκια το οποιο θεωρω δικο μας θετικο επιτευγμα , μπορει να το χρησιμοποιησει εναντιον μας.

Ακριβως επειδη η Τουρκια θελει να κινειται τωρα το κυπριακο επελεξε η Τουρκια και οχι εμεις τον Ταλατ .

Και η Τουρκαι εβαλε τον μπαμπουλα Ντεκτας και Ερογλου και οχι εμεις.

Γενικα ο Ερτογαν φαινεται να ειναι για την Τουρκια ενας μινι Βενιζελος. Και αυτο δεν ειναι υπερ μας. Μπορω να πω πως πιθανον να μην ειναι υπερ κανενου γειτονα της Τουρκιας.

Ανώνυμος είπε...

"
Λες ότι στο σημείο που φτάσαμε (αλήθεια ποιο σημείο;) πρέπει να προσπαθήσουμε να περάσουμε τις θέσεις μας. Από την άλλη λες ότι η οποιαδήποτε διευθέτηση [εγώ επιμένω στη λέξη λύση] θα είναι καταστροφική για μας. Πως το τεκμηριώνεις αυτό;
Και αν τώρα ο σκοπός μας δεν μπορεί να είναι η λύση, τι εισηγείσαι για να βγούμε από το αδιέξοδο των 35+ χρόνων;

"

Εισηγηθηκα αυτο που ρωτας τι εισηγεισαι.

Οπως τονιζω στο παρον σημειο δεν μπορει να υπαρξει διευθετηση μη καταστροφικη για εμας. Και στοχος ειναι οσες προκυψουν να μην γινουν αποδεκτες.

Συνολικη λυση του κυπριακου δεν ξερω εαν μπορει η οποιαδηποτε διευθετηση να ειναι διοτι δεν ειμαι προφητης και ειναι αλαζονικο να παιζω τον προφητη.

Ακομα και μια διευθετηση που μας ευνοευ τα μαλλα , χωρις να προκαλει αρνητικες επιπτωσεις δεν μπορει να ειμαστε σιγουροι πως ειναι συνολικη λυση του κυπριακου εκτος εαν οι γεωπολιτικες επιπτωσεις αυτης της λυσης ειναι τοσο μεγαλες(δηλαδη δεν αφηνει προβληματικα παραθυρακια) που διασφαλιζουν πως αυτη ειναι η τελικη λυση των θεματων και προβληματων του κυπριακου. Φυσικα δεν λεω πως δεν αποδεχομαι διευθετηση που δεν ειναι λυση.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζω στο ιδιο θεμα.



Στο θεμα της ΕΕ , μπορουμε να πιεσουμε την Τουρκια και να εχουμε υποψην μας να εγειρουμε θεμα αποχωρησης Τουρκικων στρατευματων οταν μπορουμε.

Δεν πιστευω οπως λενε οι ψευτες πολιτικοι πως η ΕΕ θα μας δωσει την διευθετηση που θελουμε στο χερι η πως θα αναγκασει την Τουρκια να καμει πολλα. Θα την αναγκασει να καμει λια και το πιο σημαντικο ειναι πως τουλαχιστον θα εχουμε λιγοτερη πιεση εμεις να κανουμε αυτα που ΔΕΝ θελουμε.

Φυσικα πρεπει να δημιουργησουμε συμμαχιες στην ΕΕ , αλλα οχι με τους Εγγλεζους αν ειναι δυνατον , και η ενταξη μας στον ΣΥΝ για την Ειρηνη για την ειρηνη θα βοηθουσε την ΕΕ θα ξεπερασει τα προβληματα ασφαλειας και συνεργασιας με το ΝΑΤΟ που της δημιουργουμε με την μη συμετοχη μας. Ενω αν βαλλει βετο η Τουρκια θα ερθει εναντιον της.

Μεταξυ Ελλαδος μπορουμε να προσπαθυσουμε να χαραξουμε πιο συντονισμενη πολιτικη αλλα φοουμε πως οι Καλαμαραες δεν ειναι και οι ιδιοι αρκετα συντονισμενοι για να το πραξουν αυτο.

Και εδω που τα λεμε η ελειψη τοσης συνεργασιας ειναι περιπου δικοπο μαχαιρι με τα αρνητικα του αλλα και με αρκετα θετικα. Διοτι δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης η Ελλαδικη ηγεσια πως δεν θα μας πιεσει να ακολουθησουμε πολιτικη που δεν μας συμφερει.

Γενικως δεν βλεπω να παιρνουμε την διευθετηση που θελουμε , βλεπω μεσω μακροπροθεσμης στρατηγικης να μπορουμε να αυξησουμε την ισχυ μας , και μακροπροθεσμα να φερνουμε την διευθετηση στα μετρα μας , εαν γινεται καποτε , ουδεις μπορει να ξερει , στο παρον σταδιο που βλεπουμε μπροστα μας , αποφευγουμε να κανουμε επιλογες που ειναι καταστροφικες και ειναι εναντιες των συμφεροντων μας.

Ενα περιπου αυτα τα ειπα και πισω.

θα ηθελα να δω αν θα με ξαναρωτησει καποιος για το τι προτεινω εγω εφοσον το επαναλαμβανω συνεχως χωρις να δεχεται επαρκη σχολιασμο.

Τελος να αναφερω (κατι που αναφερα και σε προηγουμενο σταδιο ενα περιπου) , πως το αδιεξοδο δεν ειναι αδιεξοδο 35 χρονων. Επισης μια διευθετηση δεν σε βγαζει απαραιτητα απο το αδιεξοδο που οπως ειπα ΔΕΝ ειναι αδιεξοδο μονο 35 χρονων.

Αυτα ειχα να πω. Ελπιζω αυτα που ειπα η καποια απο αυτα που ειπα να εμειναν στον νου σε εσας που τα διαβασατε και να μεν περασαν απο το ενα αυτι στο αλλο.

Ανώνυμος είπε...

τελος πριν φυω (τζαι ενα κοιταξω το απογευμα τα σχολια σας) να αναφερω πως τελικα η οικονομικη πολιτικη ειναι εξαιρετικα σημαντικη αναλογα με το ποσο διαφορετικα θα μπορουσε ενας αλλος προεδρος να χειριστει το κυπριακο , ισως να ειναι και πιο σημαντικη η οικονομικη πολιτικη στο πως κρινουμε ενα Προεδρο. (εαν τα λαθη του ειναι πολυ μεγαλα ενω στο κυπριακο μικροτερης εκτασης.)

Δεν μπορω να κανω τετοια συγκριση καθως δεν εχω ολα τα δεδομενα και δεν γνωριζω το μελλον , μονο ξερω πως η οικονομικη πολιτικη ειναι εξαιρετικα σημαντικη. Τωρα αν με αναγκαζε καποιος να επιλεξω μεταξυ δυο ανθρωπων οπου ο ενας εχει ακλυτερη πολιτικη για το κυπριακο και ο αλλος καλυτερη οικονομικη μαλλον αυτο που θα ειχε καλυτερη πολιτικη στο κυπριακο θα διαλεγα.


μεγαλωμα του δημοσιου , εξτρα επιβαρυνσεις στις ιδιωτικες επιχειρησεις (καθε αναμιση μηνα αντις 3 που ηταν ο φορος) , μη στοχευμενα λεφτα του πεταματου κοψημο της αναπτυξης , δεν πηραν κανενα επαρκη μετρο για την αντιμετωπιση της κριση ... τζαι κινδυνευουμε υπο επιτηρηση , εχαθηκε ολο το πλεονασμα μας και παμε κατα δκιαολου.

Επισης με ανησυχουν οι μακροπροθεσμες επιπτωσεις της σημερινης λανθασμενης οικονομικης πολιτικης. Αν τα λανθασμενα νομοσχεδια η απογασης αυτης της κυβερνησης παγιωθουν , αν θα αλλαξουν τις κοινωνικες ασφαλησεις και τις καμουν πιο κομμουνιστικες (γενικως τα παιδκια μας ενα πληρωνουν πολλα περισσοτερα απο οτι χρειαζεται και απο οτι εμεις , για να ζουμε εμεις ) .

Για το τι γινεται με τα δημοσια εργα , δεν ειπα τιποτε , αλλα εκει για τις μιζες που πεφτουν η για τις υποψιες για μιζες που πεφτουν (Λαλουν με Θοκ ) μπορω και παλι να πω πολλα.

Περαν απο τις καποιες βελτιωσεις στις συγκοινωνιες τιποτε δεν καμνουν σωστο τουτοι. Τζαι ακομα τα βασανα μας εν πισω ...

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος,

Δεν έχω χρόνο να σχολιάσω τώρα.
Θα μπορέσω απόψε ή αύριο το πρωί.

Ανώνυμος είπε...

'''Για το τι γινεται με τα δημοσια εργα , δεν ειπα τιποτε , αλλα εκει για τις μιζες που πεφτουν η για τις υποψιες για μιζες που πεφτουν (Λαλουν με Θοκ ) μπορω και παλι να πω πολλα.
Περαν απο τις καποιες βελτιωσεις στις συγκοινωνιες τιποτε δεν καμνουν σωστο τουτοι. Τζαι ακομα τα βασανα μας εν πισω ...'''



Αν έχετε αποδείξεις για διαπλοκή φκάλτε τες στο φως για το καλό όλων μας.
Εξάλλου Υπάρχουν τόσες πολλές αβυσσαλέες φυλλάδες που γυρεύκουν αφορμή να χτυπήσουν τον πρόεδρο που ειληκρινά αν υπήρχε έστω και μια ΕΝΔΕΙΞΗ για διαπλοκή χριστοφια σε ότι δήποτε θα την είχαν κάμει εκατό φορές πρωτοσέλιδο.

Αλλα επειδή δεν έχετε πάτημα και όλα τα σκάνδαλα της αρρωστημένης κοινωνίας οφήλονται αποκληστικά σε εσάς προς το παρών το μόνο που μπορείτε να κάμετε είναι να πετάτε ΛΑΣΠΕΣ μεγατόνων.

Ελεως ρε κουμπάρε εννα μιλήσετε εσείς ας πούμε;
βρες μου ένα έργο που έχει γίνει προ Χριστόφια στη κύπρο που να μην έχουν (αποδεδιγμένα) βρεθεί μίζες και διαπλοκές..

Νοσοκομεία;
Δρόμοι με Nemesis?
Αεροδρόμιο με BOT ιμισς
ΑΗΚ-Γκάζι;
Στρατό με τα ''εξωπληστικά προγράμματα'':
Χρηματιστήριο;
Παραπαιδεία εκατομμυρίων;
Υδατικό με την άρνηση της λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης απο την ΑΗΚ;
Οσο για τον Θοκ; Την στέγη που θα βελτίωνε ο συναγωνιστής Πευκιος;

Δυστυχώς ο Χριστόφιας εκτός απο το Κυπριακό έχει να λύσει και άλλα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα αυτού του σαθρού οικοδομήματος προτού καταρρεύσει ολοκληρωτικά..

Η ολοκληρωτική ρήξη με το Παπαδοσυναφιό κατεστημένο θα είναι δύσκολη και βρώμικη δουλειά.
Ομως κάποιος πρέπει να την κάνει..

Τα βάσανα σας είναι ακόμα πίσω..

Ανώνυμος είπε...

Απόδειξη της διαχρονικής διαπλοκής είναι τα πόσα έργα γίνονται επι Χριστοφια και με λιγότερο προϋπολογισμό και τα πόσα γίνονταν παλαιότερα όταν η πίττα ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά μοιραζόταν διαφορετικά.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικά έργα:

Μεταφορά κυβερνητικών οργανισμών απο ιδιόκτητα κτίρια που πληρώνουν ενοίκια εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ημετέρους ιδιώτες. Σε υπερσύγχρονα κυβερνητικά κτήρια στο χώρο της κρατικής έκθεσης.

Παράδειγμα διαπλοκής το κτήριο της πολεοδομίας που στεγαζόταν κυριολεκτικά σε ένα ιδιωτικό καφενέ όπου τα τελευταία χρόνια έδωσε το δημόσιο γύρω στα 10 εκατομμύρια σε ενοίκιο στους ιδιοκτήτες αυτού του αχουριού (ποιοι να είναι άραγε αυτοί) ενώ θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να επενδύσει και να κτίσει υπερσύγχρονα κυβερνητικά κτίρια.

Ανώνυμος είπε...

'' εχαθηκε ολο το πλεονασμα μας και παμε κατα δκιαολου.''

Το ''πλεόνασμα σας'' δημιουργήθηκε με την κατακράτηση των χρημάτων του λαού και την ακύρωση όλων των δημοσίων έργων. Ακόμη και τα αεροδρόμια έγιναν με BOT.


Ο μόνος δρόμος για την έξοδο απο την κρίση είναι να ξοδέψει το δημόσιο.

Ο χριστόφιας θέλει ναι μεν να τονώσει την οικονομία γιαυτό και κάνει όλα αυτά τα έργα υποδομης που απουσιάζουν απο ένα κράτος που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκό όμως παράλληλα προσέχει να μην ψηλώσει το δημοσιονομικό χρέος στο 3% διότι δεν θέλει να μπει και η κύπρος υπο επιτήρηση όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Ακόμη όμως και αν μπεί δεν θα είναι κάτι το τραγικό διότι όλη η Ευρώπη ξοδεύει αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Η ελλάδα είναι ήδη υπο επιτήρηση και είναι η μοναδική χώρα που έχει μπει 2 φορές σε αυτή.


''Επισης ενα καθεστως δεν ειναι δημοκρατικο οταν ενα ποσοστο των πολιτων δεν εχει δικαιωμα να συμμετεχει στην ψηφοφορια , στα μεν 4 χρονια ψηφιζει μονο το 80% περιπου στα δε 2 χρονια ψηφιζει μονο το 16% περιπου.''


80%+16% = 100%

Ωραία μαθηματικά έτσι έχετε σκοπό να λύσετε το κυπριακό;

Μάθε λοιπόν ότι Μαρωνίτες και Αρμένιδες με βάση το σύνταγμα του 60 ανήκουν στην ΕΚ κοινότητα στο 80%. Δεν γίνεται γεννηθεί πολίτης σε αυτό το κράτος που να μην ανοίκει είτε στην μία κοινότητα είτε στην άλλη. Ειναι αναγκασμένοι όλοι να διαλέξουν μεριά, Διαίρει και βασίλευε..
Ακόμη και αν ο πατέρας του παιδιού είναι ΕΚ και η μητέρα ΤΚ δεν μπορεί το παιδί είναι αναγκασμένο να ενταχθεί σε στρατόπεδο.


Αν καταλαβα καλα αυτο λες , λεγοντας πως οι ΤΚ καθοριζουν προεδρο για 2 χρονια και οι ΕΚ για 4.


όχι δεν κατάλαβες.. Οι ΕΚ και οι ΤΚ με κοινό ψηφοδέλτιο θα καθορίζουν το Ζευγάρι που θέλει να τους κυβερνήσει για 6 χρόνια.

η διαφωνία βρίσκεται στο κατα πόσο θα πρέπει να αποφασίζεται αυτό (το ζευγάρι) απο την σύγκλητο ή απευθείας απο τον λαό.

Ανδρέας είπε...

Είμαι ο ίδιος με πάνω.

''Στο θεμα της ΕΕ , μπορουμε να πιεσουμε την Τουρκια και να εχουμε υποψην μας να εγειρουμε θεμα αποχωρησης Τουρκικων στρατευματων οταν μπορουμε.''

..

ωραία.. αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων..
κάτι που έλεγε και το Ανναν.
και μετά;
Επιστροφή στο σύνταγμα του 60;
Δεν πρέπει να υπάρξει πρώτα ένα νομικό πλαίσιο για να επαναλειτουργήσει το κράτος που σε περίπτωση που δεν το ξέρεις κατέρρευσε το 64 με τραγικό και αιματηρό τρόπο;

Θα ρθούν οι Τκ να ζητούν τις περιουσίες τους και την δημιουργία θυλάκων σε όλες τις πόλεις;
θα ζητούν να μπουν στο δημόσιο και στην αστυνομία με τα ποσοστά του 60; και τους μισθούς του 2009;
θα ζητούν κοινωνικές παροχές και το αυθαίρετα αρπαγμένο απο εμάς βέτο;

Είσαι πραγματικά τόσο αφελής;
μετά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων νομίζεις δεν θα υπάρχει η σημαία της ''TRNC'' στον πενταδάκτυλο;

Τι θα γίνει μετά θα πάει η αστυνομία και η ΕΦ και θα διώξει τους ΤΚ απο την Κερύνεια;
Οι ΤΚ δεν έχουν δικαίωμα να κατοικήσουν (με νόμιμο τρόπο) στη Κερύνεια;
Οταν εκεί που το 74 υπήρχε σπιτάκι σήμερα υπάρχει 10όροφη πολυκατοικία τι θα κάμεις; θα διώξεις 10 ΤΚ οικογένειες και θα δώσεις την πολυκατοικία σε μια ΕΚ οικογένεια; Που θα πάνε οι ΤΚ που όλα τα χωριά τους ανεξαιρέτως έχουν ισοπεδωθεί; θα κτίσεις 10 σπίτια; και να τα δώσεις στους ΤΚ; και όχι στους ΕΚ εκ μητρογονίας πρόσφυγες;
Η Ευρώπη με την Τουρκία απλώς θα μας παρακολουθεί;
ή μήπως πλέων σήμερα λέμε... δώστε μας την Αμμόχωστο (που το Ανναν έδινε και πολύ περισσότερα)
και μετά έχουμε διχοτόμησή διότι δεν θέλουμε να μοιραστούμε τίποτα μαζί σας;

''''Φυσικα πρεπει να δημιουργησουμε συμμαχιες στην ΕΕ , αλλα οχι με τους Εγγλεζους αν ειναι δυνατον'''''


Τελικά πόσο αφελής είσαι φίλε μου..
Μαθε λοιπόν και αυτό..

Στην πολιτική υπάρχουν μόνο συμφέροντά. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Το κυπριακό δεν θα λυθεί με το να κάνεις
εχθρούς + συμμάχους και μετά;... πόλεμο; (..) διότι πόλεμο ενάντια στη Τουρκία την στρατιωτική υπερδύναμη της περιοχής κανείς δεν θέλει. θα λυθεί φίλε μου όταν καταφέρεις να συνδέσεις την λύση αυτού με τα συμφέροντα Τουρκίας - Αγγλίας -Αμερικής και μόνο.
Ολοι οι υπόλοιποι είναι όχι μόνο εκ φύσεως ΑΝΙΚΑΝΟΙ και αδιάφοροι να βοηθήσουν αλλά και να μπορούσαν δεν θα το έπρατταν ποτέ διότι τα συμφέροντα τους δεν μπορούν ποτέ να συνδεθούν με το Κυπριακό.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε (απαντητικό σχόλιο 1)
Θα προσπαθήσω να δώσω συνοπτικά τα σχόλια μου επί των δικών σου (μεγάλης έκτασης) σχολίων.

Πιστεύω ότι παρακολουθώ προσεκτικά όσα γράφουν οι σχολιαστές και απαντώ αναλόγως.

Γράφεις:
«Καταρχην να δηλωσω πως εχω την δυνατοτητα να , μην δινω σημασια σε ολες τις λεπτομεριες , και να εχω 100% δικιο. Γιατι ευκολα μεταξυ δυο η τριων η 100 αντιδημοκρατικων εκδοχων , μπορει καποιος να της καταριξει ακομα και εαν ειναι διαφορετικη η μια απο την αλλη».

Η ομολογία σου ότι έχεις τη δυνατότητα να μη δίνεις σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτει ότι εστιάζεσαι (πιθανότατα) μόνο σε εκείνα που σε βολεύουν.
Και αντιλαμβάνεσαι ότι η αποσπασματική ανάλυση ενός δεδομένου, δίνει και αποσπασματικά συμπεράσματα, όχι ολοκληρωμένα.
Και αυτό το θεωρώ πέρα για πέρα λανθασμένη αντιμετώπιση.
Και επιβεβαιώνεται ότι αυτό κάνεις και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, επομένως δεν μπορείς να έχεις (κατά τη γνώμη μου) σωστά συμπεράσματα.

Κατά συνέπεια αγαπητέ μου φίλε θεωρώ ότι είναι αντίφαση και εκ των πραγμάτων λανθασμένο να λες ότι δεν δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες και από την άλλη να λες ότι είσαι αρκετά μελετημένος.
Για το σχέδιο Ανάν το είπα πολλές φορές το λέω και τώρα ότι τοποθετήθηκα υπέρ παρόλες τις επιφυλάξεις μου για διάφορα σημεία του.

Για την εκ περιτροπής λέω ξανά ότι πριν την στολίσουμε με διάφορους χαρακτηρισμούς θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την τελική διαμόρφωση της, τον τρόπο εκλογής και μετά να την κρίνουμε.
Το δηλητήριο του φιδιού δεν παύει να είναι ένα ισχυρό δηλητήριο, όμως με την κατάλληλη επεξεργασία γίνεται ένα από τα βασικά συστατικά φαρμάκων.

Θεωρώ λανθασμένη την άποψη σου ότι «για 6 χρονια (οχι για 4 ουτε για 2) η πλειοψηφια δεν θα μπορει να καθοριζει προεδρο», διότι ακριβώς η ουσία της ε/κυπριακής πρότασης αποσκοπεί στο να εκλέγεται πρόεδρος και αντιπρόεδρος από την πλειοψηφία.

Γράφεις:
«Επισης ενα καθεστως δεν ειναι δημοκρατικο οταν ενα ποσοστο των πολιτων δεν εχει δικαιωμα να συμμετεχει στην ψηφοφορια , στα μεν 4 χρονια ψηφιζει μονο το 80% περιπου στα δε 2 χρονια ψηφιζει μονο το 16% περιπου

Αν καταλαβα καλα αυτο λες , λεγοντας πως οι ΤΚ καθοριζουν προεδρο για 2 χρονια και οι ΕΚ για 4», δείχνει ότι δεν κατάλαβες πως θα λειτουργεί αυτή η φόρμουλα (μπορεί να περιλαμβάνονται στις λεπτομέρειες που δεν έδωσες σημασία).

Κατά συνέπεια αγαπητέ μου φίλε (αν και δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς) ούτε βρίζω τον εαυτό μου ούτε υποτιμώ τη νοημοσύνη μου. Λαμβάνω υπόψη όλα τα δεδομένα σε αντίθεση με σένα που όπως παραδέχεσαι δεν λαμβάνεις όλα τα δεδομένα υπόψη.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος (απαντητικό σχόλιο 2)

Αφήνω πίσω τις προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς και συνεχίζω.


Μου προκαλεί εντύπωση το ότι λες πως δεν σε ενοχλεί να μην τηρούμε υποσχέσεις που δίνουμε προς διάφορες κατευθύνσεις. Τότε με ποια αξιοπιστία και ποιαν έξωθεν καλήν μαρτυρίαν απαιτούμε από τους άλλους να τηρούν υποσχέσεις;
Για ακόμα μια φορά τοποθετείσαι μονόπλευρα γεγονός που σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Κατά την άποψη μου είναι ψευδαίσθηση το ότι η διχοτόμηση θα εξασφαλίσει ένα καθαρό ελληνικό κράτος. Αφήνεις έξω τον παράγοντα τ/κύπριοι και το ποια δικαιώματα θα έχουν στο ελληνικό αυτό κράτος. Ξεχνάς και άλλους παράγοντες όπως το τι θα γίνει με την πιθανή είσοδο (ή έστω ειδικό καθεστώς) της Τουρκίας στην Ε.Ε., δεν μας λες τι θα γίνει με τους έποικους που θα κατακλύσουν το τουρκικό (πλέον) μέρος.
Και κυρίως μου προξενεί εντύπωση ότι αποδέχεσαι το ξεπούλημα (άνευ όρων μάλιστα) των κατεχομένων στην Τουρκία.
Και μετά αποδίδεις (πολιτική) αφέλεια σε άλλους.

Αφελέστατο θεωρώ και το ότι… είπα καλό λόγο για τον Ταλάτ. Το ότι αναγνωρίζουμε ότι προσπαθεί να εξεύρει λύση αλλά μπορεί να μη συμφωνούμε με αρκετές θέσεις του, αυτό αποτελεί καλό λόγο;
Το ίδιο ισχύει και για τη στάση μου έναντι του Χριστόφια. Θεωρώ ότι ακολουθεί σωστή πολιτική και ότι εννοεί αυτά που λέει. Θα τον επικρίνω αν με δική του υπαιτιότητα καταρρεύσουν οι συνομιλίες. Όμως κάτι τέτοιο δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Και το εννοώ.

Λύση στο κυπριακό που δεν θα διασφαλίζει ΚΑΙ συμφέροντα της Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Περιμένω να εξηγήσεις με ποιο τρόπο η όποια λύση θα δώσει κυριαρχικά δικαιώματα σε ένα τρίτο κράτος, δηλαδή την Τουρκία. Τι εννοείς όταν λες κυριαρχικά δικαιώματα;

Μα για ποια σύντομη λύση μιλούμε; Μετά από 35 χρόνια συνομιλιών μπορούμε στα σοβαρά να μιλούμε για σύντομη λύση;

Δέχομαι την απολογία σου για το ότι παίρνω γραμμή. Εξήγησα, και το ξαναλέω ότι το ότι είμαι υποστηρικτής του ΑΚΕΛ δεν με μετατρέπει και σε άβουλο ον. Και όπως είπα, υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό, ότι εναντιώθηκα στη γραμμή του κόμματος που υποστηρίζω για 5 ολόκληρα χρόνια αλλά και για άλλα πράγματα.
Θα επισημάνω πάλι ότι αντιφάσκεις όταν λες πως μπορεί να μην είναι αρκετά θετικό το ότι διαφώνησα με την επιλογή Τάσσου. Αυτό δείχνει και πάλι επιλεκτική τοποθέτηση από μέρους σου.

Όσον αφορά τις ερμηνείες σου για την κατάσταση στην Τουρκία, πρώτη φορά ακούω κάποιον να λέει ότι μας συμφέρει να έχουμε κάποιον αδιάλλαχτο στην άλλη πλευρά παρά κάποιον διαλλαχτικό! Αυτή είναι η συνταγή για τη σίγουρη διχοτόμηση την οποία επιδιώκεις.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος (απαντητικό σχόλιο 3)

Για τη συνολική λύση με τα όποια αρνητικά εναντίον μας θα σε παραπέμψω στο αρχαίο ρητό «ουδέν καλόν αμιγές κακού».
Αλλά η διχοτόμηση (που κατ’ εσένα είναι λύση) δεν θα έχει αρνητικά;

Ποιος σου είπε ότι τόσο ενώπιον της Ε.Ε. αλλά και των Ηνωμένων Εθνών όσο και άλλων διεθνών βημάτων δεν τίθεται το θέμα της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων;
Φαίνεται δεν παρακολουθείς το τι γίνεται.

Μιλάς για ψεύτες πολιτικούς και ενώ προτείνεις ότι μπορούμε να πιέσουμε μέσω της Ε.Ε., λες ότι οι ψεύτες πολιτικοί μας, μας λένε ότι η Ε.Ε. θα δώσει τη διευθέτηση που θέλουμε. Αυτή είναι μια άλλη αντίφαση από μέρους σου.
Όσοι ξέρουν πως λειτουργεί η Ε.Ε. δεν περιμένουν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που μπορεί να προσφέρει.
Και φαίνεται επίσης ότι δεν γνωρίζεις το τι ανάγκασε μέχρι τώρα η Ε.Ε. την ίδια την Τουρκία να αλλάξει στο εσωτερικό της.

Αντιφατική είναι και η τοποθέτηση σου αναφορικά με το συντονισμό με την Ελλάδα. Δεν γίνεται να μιλούμε για συντονισμό και από την άλλη να λέμε ότι η ελληνική ηγεσία δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Θα συντονιστείς με κάποιον αναξιόπιστο;

Επειδή αναφέρεσαι συνέχεια σε μια στρατηγική, ποια είναι αυτή επιτέλους; Γιατί δεν αναφέρεσαι συγκεκριμένα;
Πες μας ότι θα πρέπει να γίνει το Α και μετά το Β ξεκάθαρα. Για να μπορούμε να συζητήσουμε.
Και μη παραπονιέσαι για μη επαρκή σχολιασμό. Πες μας συγκεκριμένα τι προτείνεις και όχι αόριστα όπως κάνεις μέχρι τώρα.

Τα υπόλοιπα που θίγεις (οικονομία) δεν θα τα σχολιάσω διότι δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης.

Μιχάλης είπε...

@ Ανδρέας

Αγαπητέ μου επί της ουσίας των όσων γράφεις για το κυπριακό δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ.
Υπάρχουν καίρια και καθοριστικά ερωτήματα μέσα στο σχόλιο σου που πρέπει να απαντηθούν.

Καφετζής είπε...

Παιδιά, στο Κυπριακό Καφενείο, ξεκίνησε η δεύτερη συζήτηση: Πάμε για νέο δημοψήφισμα;

kyriakos είπε...

ε γίνεται λύση χωρίς δημοψήφισμα ρε καφετζή;

Ανώνυμος είπε...

Ρε κόκκινε ιαβέρη,
είσαι ένα σαπισμένο μυαλό. Τις απειλές σου, να τες κάμεις αλλού ρε φασιστόπαιδο, δαμέ εν περνούν.
Αησσιχτίρ!

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Μιχάλη σε παρακαλώ να σχολιάσεις την πρόταση που έκανε ο Κωνσταντίνου στη στήλη του στον Πολίτη: "Προτείνουμε λοιπόν να μετονομαστεί όχι μια...κοινή λεωφόρος αλλά ολόκληρη η Πράσινη Γραμμή (τι πάει να πει "Πράσινη Γραμμή" άλλωστε;) σε Γραμμή Τάσσου Παπαδόπουλου. Ολόκληρη. Από τον Λιμνίτη μέχρι τη Δερύνεια. Για να βλέπουν οι επόμενες γενιές τα κατορθώματα του και, κυρίως, το ποιος κατάφερε να την αφήσει εκεί."

Επίσης αν μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ και στο γιατί απερρίφθηκε η πρόταση για μετονομασία της λεωφόρου Αθαλάσσας σε Τάσσου Παπαδόπουλου από το ΑΚΕΛ;

kyriakos είπε...

@ Ζήνωνα..

επειδή ο Μιχάλης δεν πρόκειται να σχολιάσει έτσι πράμα... θα σου απαντήσω εγώ... (αν μου επιτρέπεις)

Α) ...χιούμορ


Β) ...όσο δυνατή είναι η επιθυμία κάποιων να υψώνουν αγάλματα των ειδώλων τους άλλο τόσο δυνατή θα είναι πάντα η επιθυμία των αντιπάλων τους να τα γκρεμίσουν. Καθότι μια τέτοια πράξη αποτελεί πρόκληση σε αυτούς.
Γιαυτό λοιπόν.. Απο δημοκρατικό δηλαδή σεβασμό δεν θα έπρεπε οι μεν να θέλουν να επιβάλουν στους δε να τιμήσουν τα δικά τους είδωλα. Είτε αυτά είναι ο Λένιν είτε ο Che είτε ο Γρίβας είτε ο Μακάριος είτε ο Τάσσος. (Ανθρωποι δηλαδή που δίχασαν)

Ανώνυμος είπε...

Μα εν η πολιτική του Τάσσου που εδίχασε τον κόσμο; Η πολιτική που υποστηρίκτηκε από 4 στα 6 κοινοβουλευτικά κόμματα; Ή εν η "πολιτική των άλλων", όπως την εχαρακτήριζε ο Αναστασιάδης που εδίχασε τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο 11.33π.μ.

τούτη εν η γλώσσα τζιαι το επίπεδό σου!!!Μόνο έναν υποκείμενο σαν εσένα ρε, εν να χρησιμοποιήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον Μιχάλη.
Οχετοί τζιαι υπόνομοι/ανώνυμοι του διαδικτύου, εν θα σας περάσει ρε!

περαστικός

kyriakos είπε...

φίλε να κάμουμε δημοψήφισμα να δούμε τι θα φκεί..

Αλλά να μπει και η πρόταση του Κωνσταντίνου μέσα.. :)

Ανώνυμος είπε...

Περαστικέ εθίξαμε το σκυλάκι του Κελακίου ή τον ανίκανο δημοσιογράφο που υπηρετεί το ΑΚΕΛ;

Εμάς περνά μας να κάμνουμε κι άλλες δουλειές πάντως. Εν γλείφουμε κώλους μες το κόμμα για να έβρουμε δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

"Εμάς περνά μας να κάμνουμε κι άλλες δουλειές πάντως."
Πε μας να δούμεν ίνταμ που σας περνά
εκτός που να βρίζετε τζιαι να λασπολογείτε;
Γιατί εν αντικρούεις με επιχειρήματα τα όσα λαλεί μέσ΄την ανάρτησην, αλλά τούτα εν για πολιτισμένον κόσμον!!!
Περαστικός

Ανώνυμος είπε...

Μα θέλετε να ασχοληθει ο κόσμος σοβαρά με τα σκατά που αφοδεύει ο Μαγάριος Δρουσιώτης2 στις αναρτήσεις του;

Ανώνυμος είπε...

''Εμάς περνά μας να κάμνουμε κι άλλες δουλειές πάντως. Εν γλείφουμε κώλους μες το κόμμα για να έβρουμε δουλειά.''



xaaxaxax....
καλό ...

μπράβο ρε κοπέλια...


......


γλύφετε δηλαδή και πόδια; σφουγγαρίζετε;

καθαρίζετε τα τζάμια; ...

άξιος ο μισθός σας...

άτε πηγαίνετε να κάμετε καμιά ανάρτηση για το Κακό Ακέλ και τους κακούς κουμμουνιστές στο Blog σας να εισπράξετε..

αιολος είπε...

Δεν έχω διαβάσει τίποτα, ούτε το κείμενο ούτε τις παρεμβάσεις.

Επειδή πολλές φορές έχω μιλήσει απαξιωτικά για τον Χριστόφια και επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος, διάβασα το πιο κάτω και το θεωρώ θετικό για τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την ομιλία του Κύπριου προέδρου Δ. Χριστόφια, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Iσοπέδωσε όλα όσα με κόπο επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες. H ομιλία Χριστόφια ήταν χειρότερη και από εκείνη του τέως προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, πριν από δύο τρία χρόνια» δήλωσε.

Ο Μ.Α.Ταλάτ εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνέχιση των συνομιλιών, και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια δεν γίνεται για δύο αυτόνομες περιοχές και αν ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο αυτό».

Επιπλέον ισχυρίσθηκε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας απέρριψε την πρότασή του για συνάντηση στη Νέα Υόρκη παρουσία και του Μπαν Γκι Μουν, «επειδή φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα αυξήσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στο Κυπριακό».

Τι έγινε σύντροφοι γιατί αυτά δεν τα γράφετε, δεν πήρατε ακόμα "γραμμή";

kyriakos είπε...

Αίολε...
Αγαπημένε μου φίλε
Να σε παρακαλέσω τα αντικομουνιστικά σου ψυχολογικά προβλήματα που σου δημιούργησαν (δικαιολογημένα λέω εγώ) ΚΚΕ και Σύριζα στη χώρα σου. Να μην τα μεταφέρεις στο νησί μας.
Εστω και μέσω του διαδικτύου.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις (Εσυ και κάτι άλλοι όμοιοι σου) την διαφορά της στρατηγικής απο την τακτική τότε τι ασχολείστε καν με την πολιτική;
Πήγαινε να πολιτευτείς καλύτερα στη χώρα σου, να ψηφίσεις τον Γκαρατζαφέρη σου και άσε εμάς τους Κύπριους Θα τα λύσουμε τα προβλήματα μας.

Ο καιρός γαρ εγγύς..

Μιχάλης είπε...

Καταρχήν χαιρετώ όλους.
Η απουσία μου Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή οφείλεται στο ότι βρισκόμουν εκτός Κύπρου.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/26/2009 11:33 πμ

Θα ήθελα πολύ να μάθω:
1ον: τι σημαίνει κόκκινος Ιαβέρης.
2ον: Να μου πεις ποιες είναι οι απειλές μου.
3ον: Γιατί είμαι σαπισμένο μυαλό.
4ον: Γιατί είμαι φασιστόπαιδο.
5ον: Όταν λες δαμέ, εννοείς το μπλογκ μου;

Κατά τα άλλα (αν και δεν περιμένω απάντηση) χαιρετίσματα στον πλάτανο.

Μιχάλης είπε...

@ Ζήνωνας

Δεν συμφωνώ με το σκεπτικό του Κ. Κων/νου.

Δεν ξέρω τους λόγους που το ΑΚΕΛ απέρριψε την πρόταση για μετονομασία της Λεωφόρου Αθαλάσσας σε «Τ. Παπαδόπουλου».

Θα σου πω όμως τη δική μου άποψη.
Στην Κύπρο είμαστε του βάθους και του ύψους. Δόθηκε ήδη το όνομα του Τ. Παπαδόπουλου σε ένα ολόκληρο Αθλητικό Κέντρο (επί προεδρίας Χριστόφια) και νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό.

Με το να δίνουμε σε 2,3,5,10 οδούς τα ονόματα κάποιων πολιτικών θεωρώ ότι είναι τριτοκοσμική αντίληψη.
Θέλεις να τιμήσεις κάποιον; Δώσε του μια οδό και τελείωσε.
Τα άλλα είναι υπερβολές.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να αλλάζουμε οδούς κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος πρόεδρος.
Αλήθεια, γιατί δόθηκαν τόσες οδοί και λεωφόροι για τον Σπ. Κυπριανού;

Από την άλλη, ο Τ. Παπαδόπουλος δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο για να αξίζει να τιμηθεί τόσο πολύ. Πρόσφερε με το δικό του τρόπο όπως πρόσφεραν τόσοι άλλοι.

Από την άλλη η συγκεκριμένη λεωφόρος έχει μια ιστορία και θεωρώ ότι είναι λάθος να της αλλάξουν το όνομα.

Και συμπληρώνω ότι με βρίσκει σύμφωνο και το σκεπτικό του Κυριάκου.

Καφετζής είπε...

Καινούρια συζήτηση στο κυπριακό καφενείο: Ελληνικές εκλογές!

http://kypriakokafeneio.blogspot.com