Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΧΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΗΡΟΥ



Η κατάθεση προτάσεων για το περιουσιακό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι τουρκικές θέσεις δεν οδηγούν πουθενά αλλού από την εδραίωση της δημιουργίας μιας καθαρά τ/κυπριακής περιοχής στα κατεχόμενα και στο θέμα της πληθυσμιακής αναλογίας.
Θέση που παραπέμπει σαφέστατα στην τουρκική ερμηνεία των όρων Δ.Δ.Ο. που δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την ύπαρξη δύο κρατών που θα συστεγάζονται κάτω από μια χαλαρή ομοσπονδία που στην ουσία θα αποτελεί συνομοσπονδία. Εξ’ ου και η θέση ότι το νέο κράτος θα συναποτελούν δύο ιδρυτικά κράτη!
Και θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι αυτή η θέση δεν έγινε αποδεκτή από κανένα ε/κύπριο διαπραγματευτή από το 1974 μέχρι σήμερα.

Η συζήτηση, λοιπόν του περιουσιακού έφερε στην επιφάνεια μια νεοφανή και πρωτοφανή – για μένα θέση – η οποία εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ.

Ο Γ. Ομήρου είπε μεταξύ άλλων ότι:
1.  Το δικαίωμα της ακίνητης ιδιοκτησίας είναι ατομικό δικαίωμα με βάση το σύνταγμα αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
2. Η συζήτηση του περιουσιακού δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των ιδιοκτητών των περιουσιών.
3. Γι’ αυτό, στη συζήτηση για το περιουσιακό θα πρέπει να λάβουν μέρος τα προσφυγικά σωματεία, η ΠΕΠ και διάφοροι σύνδεσμοι ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας στια κατεχόμενα.
Αυτοί, είπε ο κ. Ομήρου πρέπει να έχουν λόγο και άποψη που να μετρά στη διαχείριση και διαπραγμάτευση του περιουσιακού.

Παρά την ορθότητα της διαπίστωση ότι η ιδιοκτησία αποτελεί ατομικό δικαίωμα, φρονώ ότι από εκεί και πέρα η άποψη Ομήρου (ΕΔΕΚ) πάσχει και ορθολογιστικά αλλά και διαδικαστικά.
Πρώτα και κύρια, εφόσον η ιδιοκτησία αποτελεί ατομικό δικαίωμα, δεν νομιμοποείται (με βάση το σκεπτικό Ομήρου) καμία οργάνωση να διαπραγματευτεί τη δική μου περιουσία ή την περιουσία κάποιου άλλου, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κάθε ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει την περιουσία του.

Αν δεχθούμε ότι οι προαναφερόμενες οργανώσεις εκπροσωπούν τους πρόσφυγες, τότε γιατί να μην δεχθούμε ότι και ο εκάστοτε πρόεδρος εκπροσωπεί τους πρόσφυγες;
Άρα πού οδηγούμαστε; Σε ένα φαύλο κύκλο!

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τον κ. Ομήρου αν το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας νομιμοποιεί τον κάθε ιδιοκτήτη να προσφεύγει και στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων» στα κατεχόμενα.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ;

Πέραν των πιο πάνω, διερωτώμαι πού οδηγεί η πρόταση του προέδρου της ΕΔΕΚ.
Είναι γνωστό ότι στο Εθνικό Συμβούλιο μετέχουν 6 κόμματα και έχουμε… 15 απόψεις! (σχηματικά το λέμε αυτό).

Έτσι, όταν το Εθνικό Συμβούλιο συζητά το περιουσιακό θα έχει ενώπιον του τις 6 απόψεις των κομμάτων, καμιά δεκαριά μεμονωμένων στελεχών, άλλες τόσες διαφόρων παραγόντων και δημοσιογράφων, τις θέσεις των προσφυγικών οργανώσεων και τις θέσεις του κάθε πρόσφυγα ξεχωριστά.
Αλήθεια, δεν είναι κάπως έτσι που θα καταλήξουμε;

Πού αποσκοπεί λοιπόν η πρόταση; Στη αύξηση των διαφορών και τελικά στη διαιώνιση του θέματος; Και με ποια κατάληξη;
Και ας μη μου πει κάποιος ότι οι οργανώσεις των προσφύγων θα έχουν τις ίδιες απόψεις. Και αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο διότι διαφορετική θέση θα έχει η μερίδα εκείνων που θα επιστρέφουν υπό ε/κυπριακή διοίκηση και διαφορετική εκείνων που θα επιστρέφουν υπό τ/κυπριακή. Όπως διαφορετικές θα είναι οι θέσεις όσων θα αναβαθμίζονται οι περιουσίες. Θα έχουμε εκείνους που θα θέλουν να τις πουλήσουν, να τις κρατήσουν, να τις ανταλλάξουν, να πάρουν αποζημιώσεις.
Αλήθεια, ποιες απ’ όλες αυτές τις απόψεις θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ο όποιος πρόεδρος;

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;

Η πρόταση Ομήρου ανοίγει το δρόμο και για άλλες προοπτικές.
Όταν (και εφόσον) θα συζητούνται τα θέματα άμυνας, ο πρόεδρος θα πρέπει να ακούσει τις θέσεις των συνδέσμων Καταδρομέων, των συνδέσμων Τεθωρακισμένων κ.ο.κ. ή και του κάθε στρατιωτικού ξεχωριστά;

Αλλά έχω μια εισήγηση, στη βάση της πρότασης Ομήρου.
Εφόσον το κυπριακό αποτελεί υπόθεση όλων των κυπρίων, προσφύγων και μη, γιατί να μην κάνουμε μια παλλαϊκή συγκέντρωση όπου ο κάθε πολίτης θα αναπτύσσει τη θέση του για το κυπριακό; Και μετά από μια… ώριμη συζήτηση που για να βγεις από μέσα θα χρειαστούν καμιά 50αριά χρόνια, με βάση τα συμπεράσματα να υποβάλουμε τις προτάσεις λύσης!

Υπερβάλλω; Όχι καθόλου, απλώς είμαι στο γράμμα και στο πνεύμα της πρότασης του προέδρου της ΕΔΕΚ, διότι εκεί θα μας οδηγήσουν κάποιοι στο τέλος.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε αυτή την πρόταση του και στον ΑΣΤΡΑ στις 8 Σεπτεμβρίου 2010. Η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν αυτή την τακτική την ακολούθησε οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος (διαπραγματευτής) και γιατί την καταθέτει τώρα αυτή την πρόταση.
Η δημοσιογράφος πήρε την απάντηση ότι δεν είναι αυτό το θέμα, δεν είναι απολογητής κανενός και ότι αυτή η θέση πρέπει να είναι διαχρονική!!!

Ασφαλώς η απάντηση Ομήρου κάθε άλλο παρά απάντηση ήταν.
Όμως το ερώτημα παραμένει: αφού θα έπρεπε να ήταν διαχρονική θέση, γιατί την καταθέτει τώρα;
Γιατί η ΕΔΕΚ για 36 χρόνια δεν έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα;

Άποψη μου είναι ότι η πρόταση της ΕΔΕΚ αποσκοπεί (ίσως και άθελα) στη διαιώνιση του προβλήματος που στο τέλος θα οδηγήσει στην παγίωση των τετελεσμένων επί του εδάφους.
Μια πολιτική που υπογείως φαίνεται να υιοθετούν μια σειρά από κόμματα και πολιτικούς παράγοντες αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια.

Ελπίζω να έχω λάθος.


62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sto telefteo den eheis lathos...

Aceras Anthropophorum είπε...

Αφού το ξέρεις ότι δεν έχεις λάθος, γιατί φοάσαι να το διατυπώσεις καθαρά;

Αφού εσύ δεν θέλεις να το πείς, να σου το πω εγώ τζιαι έβρε μου επιχειρήματα να με διαψεύσεις: η Εδέκ, ο Περδίκης, το μισόν Δήκο, οι εβροκόκοι τζιαι το χριστόφκιας γουότς, η Κυρία Παναγιώτου, η Αδούλωτη Κερύνια, τζιαι η επιτροπή ιδιοκτητών ξενοδοχείου Κάτω Πάφου προτιμούν την διχοτόμισην παρά λύσην ομοσπονδίας.

Ανώνυμος είπε...

οχι σην ομοσπονδια ειναι το ξεπουλημα της κυπρου στην τουρκια.ναι στην απελευθερωση οχι στην επανενωση.

rose είπε...

http://bluerose-rose.blogspot.com/2010/01/1.html

Disdaimona είπε...

Μιχάλη, κάποτε η ΕΔΕΚ ήταν ένα κόμμα με το οποίο μπορούσες να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις. Σήμερα είναι ένα κόμμα, ο πολιτικός λόγος του οποίου είναι ισάξιος του ευρωκο και δεν εννοώ ως προς το περιεχόμενο του λόγου, αλλά ως προς το ότι δεν αποτελεί καν πολιτικό λόγο.

Αυτό που αξίζει στις προτάσεις της ΕΔΕΚ είναι,ίσως αυτό που έκανες στη σημερινή σου ανάρτηση.
Να το πω απλά: δεν πρόκειται για πολιτική αλλά για πελλάρες!
Από την ΕΔΕΚ μόνο πελλάρες μπορείς να ακούσεις πια.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/12/2010 10:43 μμ

Νομίζω ότι τα πράγματα σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότερο.

Μιχάλης είπε...

@ Aceras Anthropophorum

Αγαπητέ μου φίλε, αν μεν έχω λάθος, εν είμαι που τζείνους που φοούνται να πουν τζείνο που θέλουν να πουν.
Τζιαι είπα πολλές φορές τζείνο που θέλω να πω.
Πάντως για την επιτροπή που λαλείς εν είμαι σίουρος αν προτιμούν διχοτόμηση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/13/2010 2:37 πμ

Έχω την άποψη ότι η εποχή των συνθημάτων έχει παρέλθει, είναι παρωχημένη.
Θέση και άποψη έχεις;

Μας είπες όχι στην επανένωση.
Στη διχοτόμηση;

Μιχάλης είπε...

@ rose

Είχα διαβάσει τη… φαντασίωση σου!

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Είναι γεγονός και κοινή διαπίστωση ακόμα και από μέλη της ΕΔΕΚ ότι από την ημέρα που έφυγαν από την κυβέρνηση λένε ότι θέλουν.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Το ότι βιάστηκαν να αρχίσουν τις διαδικασίες για τις βουλευτικές αποσκοπεί στο να περιορίσουν τις αντιδράσεις για την ενέργεια τους.

Εκείνο που χρειάζονται όμως είναι περιορισμός των όσων λένε, για να μην λένε δηλ. και πελλάρες.

Το έμαθες φαντάζομαι ότι ο Γ. Ομήρου κατακεραύνωσε τις τουρκικές θέσεις για το περιουσιακό αλλά όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι δεν τις διάβασε!!!

Ανώνυμος είπε...

μιχαλακη παλε λαλεις μαλακιες

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Δηλαδή σε τι ακριβώς είναι η διαφωνία;

Με το νόημα της δήλωσης ότι σύμφωνα με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την περιουσία του ή με τον τρόπο που προσπάθησε να το πει ο Ομήρου;

Εγώ τουλάχιστον αυτή την τοποθέτηση του Ομήρου την βρήκα αρκετά σωστή άσχετα αν δεν είπε την άποψη του με σωστά επιχειρήματα...

Όσο αφορά το επιχείρημα που έθεσες αν είναι σωστοί όσοι καταφεύγουν στην ψευτοεπιτροπή των κατεχομένων, προσωπικά την θεωρώ τουλάχιστον ατυχή. Η ψευτοεπιτροπή είναι ένα παράνομο όργανο του κατακτητή και όποιος το αναγνωρίζει παρανομεί...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ενωτικός καλό είναι να ενημερωθεί πως η επιτροπή είναι πλέον νόμιμο όργανο της *Τουρκίας* αναγνωρισμένο από το ΕΔΑΔ.

Κατά τα άλλα, εν η πρόταση που πάσχει η εκείνος (άτομο και πολιτικός χώρος) που την διατυπώνει;

Παρακολουθώντας μόνο τον Ομήρου πως αντιδρά στις συζητήσεις, αντιλαμβάνεσαι πως ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να εκλογικεύσει τις πελλάρες που λέει.
Και ξέρει πως γίνεται ρεζίλι. Και πιο πολύ αγχώνεται να είναι καλύτερος την άλλη φορά και πάει λέγοντας...

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

1.Δηλαδή εσύ αναγνωρίζεις την ψευτοεπιτροπή σαν νόμιμο όργανο;
2.Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο Ομήρου και ο κάθε Ομήρου για να κρίνεις συνολικά την πολιτική του. Ούτε υπήρξα, ούτε θα υπάρξω οπαδός του. Εγώ μιλάω για την συγκεκριμένη θέση που έθεσε. Είναι λάθος όταν λέει ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να αποφασίζει για την περιουσία του; Ναι ή όχι; Νομίζω θα έπρεπε να απαντήσεις επί του θέματος και όχι άλλα λόγια θκιε παπά.

Ανώνυμος είπε...

Ενωτικέ,
Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή εσύ: η επιτροπή δεν είναι καθόλου "ψευδό", και είναι ένα αναγνωρισμένο όργανο. Τελεία και παύλα!
Αν μιλούσε για την περιουσία του στην Πάφο, θα είχε σε μεγάλο βαθμό, και όχι απόλυτα, δίκαιο. Οταν μιλά για το Κυπριακό πρόβλημα που υπάρχει από τον καιρό που υπάρχουμε λέει απλώς πελλάρες.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πάλι δεν απαντάς επί της ουσίας... Συμφωνείς ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει την περιουσία του ναι ή όχι;

Αίσωπος είπε...

Συμφωνώ κ' εγώ ότιο ¨ομήρου και η ηγεσία της ΕΔΕΚ έχασε τον πούσουλα και λεει πελλάρες. Ο Ομήρου στη προσπάθεια του να μιλά κάθε μέρα στα ράδια και τις τηλεοράσεις, λεει όλο και περισσότερες βλακίες. Εισηγούμαι στον Ομήρου και την ΕΔΕΚ την οποία έκαναν ρεζίλι, πως είναι καλύτερα να γίνει μια συγκέντρωση στο ΓΣΠ και στο κέντρο του γηπέδου να γίνονται οι συνομιλίες. Σε κάθε θέμα που προκίπτει να ζητείται η γνώμη του κόσμου, αυτό είναι και άμεση δημοκρατία. Αλλά δεν καταλαμβαίνω όλοι αυτοί που διαφωνούν με τη δ.δ.ο. πως εκφράζουν γνώμη για μια λύση με την οπία διαφωνούν. Και όσοι παρακολουθούν και καταλαμβαίνουν η ΕΔΕΚ ποτέ δε δέχτηκε αυτή τη λύση, ασχετα αν δεντο ΄λεει καθαρά.

Μιχάλης είπε...

@ ΕΝΩΤΙΚΟΣ13

Με ρωτάς για κάτι το οποίο είναι ήδη απαντημένο μέσα στην αρχική ανάρτηση:
«Παρά την ορθότητα της διαπίστωση ότι η ιδιοκτησία αποτελεί ατομικό δικαίωμα, φρονώ ότι από εκεί και πέρα η άποψη Ομήρου (ΕΔΕΚ) πάσχει και ορθολογιστικά αλλά και διαδικαστικά.»

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι η πρόταση Ομήρου θα σε έβρισκε σύμφωνο.
Όμως προκύπτουν ερωτήματα:
- Γιατί θυμήθηκε τώρα να πει αυτή τη θέση όταν όλοι οι προηγούμενοι συζητούσαν το περιουσιακό και δεν είχαν πρόβλημα.
- Γιατί η ΕΔΕΚ αποδέχθηκε εδαφικές αναπροσαρμογές (χωρίς να ρωτήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο ή τις οργανώσεις του;).

Πέραν τούτων, σχολίασα το αστήρικτο της εισήγησης Ομήρου.

Αναφορικά με την Επιτροπή στα κατεχόμενα: γιατί από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε το ατομικό δικαίωμα του πολίτη, τον στήνουμε στον τοίχο όταν καταφεύγει σε αυτή την επιτροπή; Δεν είναι ατομικό του δικαίωμα να διαχειριστεί όπως θέλει την περιουσία του;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν εγκρίνω την προσφυγή σε αυτή την επιτροπή αλλά από την άλλη δεν αρνούμαι το δικαίωμα στον κάθε ιδιοκτήτη να διαχειριστεί την περιουσία του όπως αυτός θέλει.

Όμως, σωστά σου λέει ο Στροβολιώτης ότι πλέον η επιτροπή δεν είναι παράνομη. Και αυτό δεν το αποφάσισα ούτε εγώ ούτε εσύ, αλλά το ΕΔΑΔ στο οποίο κάποτε ανάβαμε λαμπάδες.
Επομένως δεν είναι ατομικό θέμα η αναγνώριση της αλλά θεσμικό.

Και στα μάτια μου φαντάζει αντίφαση από τη μια να υπεραμύνεσαι του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία και από την άλλη να μη δέχεσαι ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί κάποιος να προσφύγει στην επιτροπή περιουσιών.

Όμως έθεσα και ένα άλλο ερώτημα με το οποίο δεν ασχολήθηκες και είναι ουσιώδες: από τη στιγμή που είναι ατομικό δικαίωμα η περιουσία, μπορεί να εκπροσωπεί εσένα και μένα η οποιαδήποτε οργάνωση;

Μιχάλης είπε...

@ Αίσωπος

Είναι γεγονός ότι η ΕΔΕΚ ποτέ δεν δέχθηκε την Δ.Δ.Ο. στην πράξη.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχε το θάρρος να διαφωνήσει δημόσια από τότε και να μην συνυπογράψει, έστω, την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 που μιλά ξεκάθαρα για τον τρόπο λειτουργίας της Δ.Δ.Ο. και τις εδαφικές αναπροσαρμογές.

Επίσης, γιατί στήριξε τον Τ. Παπαδόπουλο που στην προμετωπίδα της 8ης Ιουλίου αναφερόταν σε λύση Δ.Δ.Ο. με πολιτική ισότητα;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ με ετσι δηλώσεις χάνει την αξιοπιστία του.
Είναι κρίμα διότι τον είχα για μετριοπαθή και λογικό.

Unknown είπε...

Η προσωπική μου αίσθηση είναι πως ο "λόγος" των περισσότερων πολιτικών μας -αν όχι σχεδόν όλων- έχει πια αυτο εξευτελιστεί σε έναν απίθανο βαθμό. Δεν έχει καν πια σημασία το τι λένε, μιλάνε κουρασμένα και γερασμένα επαναλαμβάνοντας με διάφορες παραλλαγές τα όσα εδώ και 36 χρόνια έχουν κλείσει το δρόμο σε σημαντικές ευκαιρίες επίλυσης του ζητήματος.

Δικαίωμα χρήσης της ιδιοκτησίας τους, ελάχιστοι θα ζητήσουν, μετά από τόσα χρόνια, είτε ελληνοκύπριοι, είτε τουρκοκύπριοι (έχουν και αυτοί πολλές και μεγάλες ιδιοκτησίες στην Ελεύθερη Κύπρο. Οι πλείστοι θα επιδιώξουν αποζημιώσεις καθώς μετά από τόσον καιρό δεν θα θελήσουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και να βρεθούν σε νέες πραγματικότητες. Όσοι έχασαν τότε-ως ενήλικες- τα σπίτια τους, τώρα είναι μεγάλοι. Όσοι δεν είχαν γεννηθεί και το ενδιαφέρον τους αφορά πατρογονικές εστίες, πάλι αποζημιώσεις θα επιδιώξουν-κατά πλειοψηφία. Αυτό λεει η κοινή λογική.

Πάνω από όλα, και ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις έχει ο κάθε ένας (έχω υπάρξει αυστηρότατος με τον Δ. Χριστόφια, το γνωρίζει αυτό ο Μιχάλης) πιστεύω πως αυτή τη δεδομένη στιγμή, πρέπει να κατέβουν οι τόνοι χαμηλά και να υπάρξει "ησυχία" . Οι συνομιλίες είναι σε κρίσιμη φάση, το τοπίο αλλάζει (βλ. Τουρκία) και οι πιέσεις που δεχόμαστε δεν είναι μόνο έντονες αλλά και ΕΥΛΟΓΕΣ.

Πιστεύω πως η έγνοια μας πρέπει να είναι η αξιοπρεπής διάσωση της Κύπρου, της οικονομίας της και της κοινωνίας της.
Αν δεν υπάρξει λύση (πολύ) σύντομα, όλα αυτά απλά θα γίνουν κομμάτια καθώς η άλλη πλευρά θα μπει στο δρόμο της άμεσης και έμμεσης αναγνώρισης, της χρηματοδότησης και της απόκτησης τεχνογνωσίας. Θα γίνει σε χρόνο ελάχιστο το "χαϊδεμένο παιδί" της δύσης που έμεινε στο περιθώριο για δεκαετίες και εμείς απλά θα τσακωνόμαστε για το "τις πταίει" και μπήκαμε στο περιθώριο.

Ας καταλήξουν κάπου οι συνομιλίες και τότε, ας αποφασίσει ο κάθε ένας το τι πράξει σε ένα [πιθανό νέο δημοψήφισμα.

Ασφαλώς και όσα γράφω πιο πάνω, δεν προϋποθέτουν ντε και καλά αποδοχή του όποιου πλαισίου.

Αλλά, ούτε και την...εκ των προτέρων απόρριψή του-αφού δεν το έχουμε δει.

Προς ώρας, νομίζω, χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία, ρεαλισμός και...ησυχία.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Γιώργη σε χαιρετώ.
Παρόλο που συμφωνώ στο πνεύμα του σχολίου σου θα ήθελα να σημειώσω ότι οι πλείστοι των πολιτικών μας δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια εδώ και 36 χρόνια.
Για 34 χρόνια μιλούσαν για λύση, τώρα προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για μη λύση και εισαγάγουν νέες θεωρίες, καλή ώρα αυτή του Ομήρου, που στο τέλος κάθε άλλο παρά σε λύση θα οδηγήσουν.

Το ζητούμενο δεν είναι πόσοι θα ασκήσουν το δικαίωμα χρήσης. Σημασία έχει να το έχουν όλοι και να αποφασίσουν οι ίδιοι τι θα πράξουν με τις περιουσίες τους.
Άλλωστε η επιδίωξη είναι να διασφαλιστεί το δικαίωμα.
Είναι γνωστό ότι οι υπολογισμοί λένε ότι δεν θα επιστρέψουν περισσότεροι από 20 χιλιάδες. Και αυτό ίσχυε και πριν από το σχέδιο Ανάν.

Συμφωνώ ότι πρέπει να κατέβουν οι τόνοι, να κατεβάσουν όλοι τα μυαλά τους και να δουν τι θα κάνουν. Πρέπει να μπει ένα τέλος στις κοκορομαχίες και στις δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Μα πάνω απ’ όλα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να λένε ψέματα και να δαιμονοποιούν καταστάσεις. Άκουσα κάποιον πολιτικό σήμερα να διαστρεβλώνει ξικούτσουλα θέσεις του εγγράφου. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Πολύ ορθό αυτό που γράφεις για το δημοψήφισμα.
Και είναι να διερωτάται κάποιος γιατί υπάρχουν αυτές οι φωνασκίες από τη στιγμή που το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει μέσα από το δημοψήφισμα.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Επαναλαμβάνεις για την ψευτοεπιτροπή και ρωτάς αν κάποιος νόμιμος ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε αυτή. Ασφαλώς και δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει ή να επεξεργαστεί την περιουσία του μακριά από το πλαίσιο του νόμου. Εσύ για παράδειγμα θα μπορούσες να πουλήσεις ένα οικόπεδο σου στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να τηρήσεις το γράμμα του νόμου; Θα μπορούσες να κτίσεις χωρίς να ακολουθήσεις την σχετική νομοθεσία; Όπως και να ' χει, η βόρεια Κύπρος είναι κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οπόταν ισχύουν οι νόμοι της ΚΔ και αν έχει κάποιο πρόβλημα έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια της Δημοκρατίας.

Ασφαλώς και κανένας σύλλογος ή σωματείο ή κόμμα κλπ δεν έχει δικαίωμα να διαπαραγματευτεί την περιουσία κανενός ανθρώπου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει την περιουσία του, τηρώντας πάντα το πλαίσιο του νόμου. Είναι μια βασική ανθρώπινη ελευθερία με βάση τον καταστατικό χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό είναι η ουσία στο θέμα αυτό.

Σχετικά με τον Ομήρου καλύτερα να απαντήσει εκείνος για το παρόν ή το παρελθόν της ΕΔΕΚ και του ίδιου. Εγώ δεν αποτελώ ούτε μέλος αλλά ούτε και οπαδό του κόμματος αυτού. Απλά εγώ σχολίασα την συγκεκριμένη άποψη, η οποία είναι πάγια προσωπική μου θέση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε ΕΝΩΤΙΚΟΣ13.
Είμαι ο ίδιος ανώνυμος που έγραψα και στο μπλοκ ΠαναθηναΙκή φωνή, για τον Περδίκη.
Με κάθε καλή πρόθεση και διάθεση θέλω να σου βάλω καινά δαιμόνια στη σκέψη.
Κι αν αυτοί όλοι που φωνάζουνε για το δικαίωμα του κάθε ενός από μας ξεχωριστά, να κάνουμε ότι θέλουμε με τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να μας ξεμοναχιάσουν και να μας φαν τις περιουσίες αυτοί οι ίδιοι κρυβόμενοι πίσω από πολυεθνικές εταιρείες;
Με τι δυνατότητες θα πάω εγώ μόνος μου να διεκδικήσω την περιουσία μου ή την αποζημίωση της; Δεν θα με στείλουν από δώ κι από κει μέχρι να βαρεθώ και να τη δώσω όσο-όσο;
Θέλω να πω, ότι όλοι αυτοί, προσπαθούν να σπάσουν την μαζικότητα μας, και να μας αφήσουν στο έλεος της κάθε μεγάλης εταιρείας που θα μας δώσει ψίχουλα τελικά.
Προτιμώ, να διαπραγματευτεί την περιουσία μου, ο ίδιος ο πρόεδρος, όποιος και να είναι.
Γιατί όλες οι περιουσίες θα αποζημιωθούν τελικά. Μην κοροϊδευόμαστε. Όλες εκτός εκείνες που θα επιστραφούν στον Ελληνοκυπριακό τομέα ως επιστρεπτέον έδαφος στα πλαίσια της λύσης. Αν αφήσουν οι υπερπατριώτες να βρεθεί κι αυτή ποτέ της.
Σκέψου τις υποψίες μου. Δεν χάνεις τίποτε!

Μιχάλης είπε...

@ ΕΝΩΤΙΚΟΣ13

Φίλε μου,

Θα επαναλάβω ότι δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμένα ή εσένα ή οποιονδήποτε άλλον από εμάς αν η Επιτροπή είναι ή όχι πραγματική ή ψεύτικη.

Μιλάς για το πλαίσιο του νόμου. Μα δεν είναι δική μας απόφαση το αν είναι ή όχι νόμιμη. Είναι απόφαση του κατεξοχήν νομικού οργάνου, του ΕΔΑΔ.

Ακόμα και οι Α. Αγγελίδης και Λ. Λουκαΐδης όταν ρωτήθηκαν σε μια εκπομπή (μετά τη σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ), ο Λουκαΐδης τουλάχιστον απάντησε ότι θα σκεφτεί κατά πόσον θα προτρέψει πελάτες του να πάνε στην επιτροπή.

Πέραν τούτου δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και άλλοι πολιτικοί παράγοντες μετά την απόφαση, προσπαθούσαν συνέχεια να αποτρέψουν ε/κύπριους από του να προσφύγουν στην επιτροπή, όχι γιατί είναι παράνομη αλλά επειδή δημιουργούσε πολιτικό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά την ουσία, το γεγονός ότι κι εσύ αναγνωρίζεις ότι κανένας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την περιουσία κανενός ανθρώπου, καταδείχνει το κενό της πρότασης Ομήρου (που είναι και η ουσία του άρθρου).

Όμως θα πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Ανώνυμο και θα διερωτηθώ, αφού κανένας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την περιουσία μας, τι θα κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 11.47 δηλαδή εγώ, δηλαδή ο USSU OLAN, που κατάργησε το λογαριασμό του, και ενίοτε ξεχνάει να βάλει και το ψευδώνυμο στο τέλος του μηνύματος, θα σας κάνω μια πρόβλεψη άσχετη με το παρόν θέμα.
Η ΕΔΕΚ δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011.
Θα τον μελετήσουν καλά-καλά, καλά-καλά και ξανά καλά-καλά και . . . θα τον καταψηφίσουν. Η απόφαση τους έχει παρθεί από τώρα και τον προϋπολογισμό θα τον μελετήσουν αργότερα όταν παρουσιαστεί. Αυτή την πρόβλεψη την έκανα πριν ένα μήνα περίπου σε άλλο μπλοκ, όνομα και μη χωριό, αλλά δεν την . . . πέρασαν. Γι αυτό απογοητεύτηκα και κατάργησα και τον λογαριασμό μου.

USSU OLAN

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τους Νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Αυτό λέει και ο όρκος που έδωσε.

Το Σύνταγμα και οι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι σαφέστατοι υπέρ της προστασίας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Οπόταν ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να φροντίζει για να μην χαθεί αυτό το δικαίωμα από κανένα πολίτη του κράτους του και όχι να διαπραγματεύεται τις ξένες περιουσίες και μάλιστα να δέχεται και εκπτώσεις στα δικαιώματα αυτά.

Αίσωπος είπε...

ενωτικέ, φαίνεται πως αγνωείς τις συνέπειες της εισβολής. όταν διαπραγματεύεσαι κάτι θα δόσεις, δεν παίρνεις ότι ζητάς. Το σύνταγμα όπως λες προστατεύει το δικαίωμα της ιδιοκ΄τησίας, έχουμε τη δύναμη να το επιβάλουμε; αν δεν την έχουμε τι κάνουμε; με το πέρασμα του χρόνου σκέφτηκες τι θα γίνει; και ωραία το δικαίωμα μας για τις ιδιοκτησίες μας δεν το διαπραγματευόμαστε, εντάξη λεει η Τουρκία μη διαπραγματευτήται, ποιόν συμφέρει; αρα τί μένει; αν έχουμε τα κότσια πολεμούμε και αν τα πάρουμε πίσω τα πείραμε, αλιώς.....
και αν καταλαμβαίνω από το όνομα σου πρέπει να είσαι οπαδός της ένωσης με την Ελλάδα, μήπως πρέπει να αγωνιζόμαστε για την ένωση; εν καλά τα όνειρα αλλά κοστίζουν ακριβά.

Αίσωπος είπε...

ακόμα μια υπόδειξη προς τον ενωτικό: μηπως έχεις την εντύπωση πως όταν κάνεις διαπραγματεύσεις, μπορείς να κερδίσεις ότι ζητάς; και αν δεν διαπραγματευτεις, όντας ο αδύνατος και ο ηττιμένος, πως παίρνεις αυτα που θέλεις; αν δεν διαπραγματευτείς να πάρεις όσο το δυνατον περισσότερα, μη διαπραγματευόμενος ΄τι θα πάρεις;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ανθρώπινες ελευθερίες δεν είναι διαπραγματεύσιμα...

Αίσωπος είπε...

ενωτικέ εβαλα κάποια ερωτήματά, έχεις απαντήσεις; αν τα πράγματα μήνουν έτσι όπως είναι, θα δικαιωθούμε, και θα επικρατήσουν οι ανθρώπινες ελευθερίες;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πρώτο οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται. Όμως με την Τουρκία και όχι με κάποιο παράνομο ηγέτη.
Δεύτερο στις διαπραγματεύσεις και μέσω των διεθνών δικαστηρίων πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαιτήσει να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να προτείνει ή να αποδέχεται εκπτώσεις των δικαιωμάτων αυτών. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό ας παραιτηθεί μιας και είναι ανίκανος να έχει την θέση αυτή.
Τρίτο η τωρινή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προϊόν της παράνομης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, η οποία καταδικάζεται από το σύνολο των χωρών και των διεθνών οργανισμών. Η μελλοντική έκπτωση ανθρωπίνων ελευθεριών που έχετε σαν στόχο θα αποκτήσει νομιμότητα καθώς θα φέρει την υπογραφή μας (σας για να είμαι και πιο σωστός).
Τέταρτο δεν είναι όνειρο να ζητάς την Αυτοδιάθεση των λαών αλλά ακόμη ένα ανθρώπινο δικαίωμα, Το δικαίωμα αυτό το ορίζει και ο καταστατικός χάρτης των ΗΕ. Οπόταν δεν είναι όνειρο αλλά δικαίωμα μου να επιζητώ την εφαρμογή του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης και όχι την εκ νέου επιβολή μιας Αμερικανοβρετανικής και φιλοτουρκικής λύσης.
Πέμπτο επαναλαμβάνω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ανθρώπινες ελευθερίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες μπας και το κατανοήσεις επειδή ίσως να σου είναι ψιλά γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Μην ομφαλοσκοπούμε φίλε Ενωτικός13.
Και μην βλέπουμε μόνο το δίκαιο μας. Δεν είμαστε ο περιούσιος λαός. Ούτε πρέπει να είμαστε. Ούτε και υπάρχουν τέτοιοι λαοί.

Αυτοδιάθεση των λαών;
Οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται αυτοδιάθεση, ναι ή όχι;
Γιατί υπάρχουν κι άλλοι λαοί με όνειρα φίλε μου. Αλλά τολμούμε να δούμε και να παραδεκτούμε την αλήθεια σε όλο της το εύρος;

Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά
και σαν πρώτα αντρειωμένη
χαίρε ω χαίρε Λευτεριά.

Αν εννοεί τη λευτεριά μόνο των Ελλήνων, τότε ο εθνικός μας ύμνος δεν αξίζει τίποτε.
Αν εννοεί τη λευτεριά κάθε λαού και κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, τότε είναι πανανθρώπινος ύμνος. Ελληνικός και πανανθρώπινος, όπως το κάθε τι πραγματικά Ελληνικό.

Μπορείς να μας εξηγήσεις τί εννοείς όταν λες ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ανθρώπινες ελευθερίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες; Σαν ποίημα είναι καλό. Σαν πραγματικότητα όμως; Ουτοπία!

Γιατί εγώ πιστεύω ότι:
Τα πάντα ρεί.
Ανάγκα και θεοί πείθονται.


USSU OLAN

Αίσωπος είπε...

άλλα λόγια θκειέ παπα που λέμε (Για ενωτικό). Ονειρα είπα για την ένωση στην οποια φαντάζομαι παραπέμπει το όνομα με το οποίο υπογράφεις. Δηλαδή μόνο αυτός ο πρόεδρος έχει υποχρέωση να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια; όμως φαίνεται δεν παρακολουθείς και δεν ξέρεις πως λειτουργούν τα πράγματα. προσφυγές έγιναν, και εκεί που είχαμε απόφαση υπέρ μας που καταλήξαμε; το κυπριακό δεν είναι νομικό θέμα είναι πολιτικό. Ο επικισμός είναι εγκλημα το καταγγέλουμε και είναι γνωστό σε όλους, τιμορίθηκε η τουρκία;. Λες να συνομιλήσει ο πρόεδρος με τη τουρκία, αν δεν ξέρεις η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν πρόκειται να καθήσει να συζητήσει, επωμένως μα'΄αυτή τη λογική τίποτε δε γίνεται, γιάυτό και όσοι δεν θέλουν λύση ζήτουν πράγματα τα οποία ξέρουν η δεν συνηδητοποιούν πως δεν γίνονται για να βρίσκουν αφορμές. Αλλά και πάλιν δεν πήρα απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα. Η ΕΔΕΚ γιατί δεν έπισε το ευρωπαΪκό σοσιαλιστικό Κόμμα για τις θέσεις της (που είναι όμοιες με τις δικές σου) που είναι και ιδρυτικό μέλος του κόμματος αυτού;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Προς Ussu olan
1. Δεν μίλησα για περιούσιους λαούς κλπ. Οπόταν αυτό είναι εκτός θέματος και δεν το σχολιάζω.
2. Οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν λόγο στην Αυτοδιάθεση ναι. Αλλά αποτελούν μόλις το 18 % του πληθυσμού και οφείλουν να σεβαστούν την πλειοψηφία. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα ξεχωριστής Αυτοδιάθεσης, καθώς ο πληθυσμός είναι ανάμεικτος. Εκτός και αν αποδέχεσαι τα τετελεσμένα της εισβολής. Εγώ πάντως όχι.
3. Ασφαλώς και πρέπει όλοι οι λαοί να έχουν την ελευθερία τους. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Αντίθετα, αντιδρώ στην προσπάθεια που γίνεται ακόμη και από Έλληνες της Κύπρου να μην έχουμε σαν λαός "ατόφια ελευθερία".
4. Με τον όρο ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινες ελευθερίες εν ξεκάθαρο νομίζω τι θέλω να πω. Μπορείς να ανατρέξεις στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ για να τα δεις και εσύ.
5. Ακόμη και αν ποτέ δεν θα γίνει η απόλυτη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποδέχεται εκπτώσεις τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολίτες της ίδιας σου της χώρας. Καταπάτηση των δικαιώματων συνήθως κάνουν δικτατορικά καθεστώτα και ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις...

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Προς Αίσωπο
1. Δεν μιλάω ότι μόνο ο Χριστόφιας θα έπρεπε να καταφεύγει στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και όλοι οι μέχρι σήμερα Προέδροι. Απλά σήμερα τα ακούει ο Χριστόφιας γιατί απλά αυτός είναι στην εξουσία. Να υποθέσω, δηλαδή ότι το πρόβλημα σου είναι γιατί να τα ακούει ο Χριστόφιας ή γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα;
2. Η ανικανότητα της πολιτικής μας ηγεσίας οδηγεί στα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. Άμα, η Κυβέρνηση του τόπου (και δεν αναφέρομαι μόνο στην σημερινή) δεν μπορεί ή δεν θέλει να εκμεταλλευτεί σωστά τις αποφάσεις αυτές είναι λογικό να υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τις προτροπές της Κυβέρνησης προς τον Μελέτη Αποστολίδη για να μην διαταράξει το καλό κλίμα των συνομιλιών.
3. Αναφέρεις ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό θέμα. Εγώ δεν έκανα αναφορά μόνο σε διεθνή δικαστήρια αλλά και διεθνείς οργανισμούς (πχ ΕΕ).
4. Συμφωνώ ότι η Τουρκία δεν τιμωρήθηκε... Πως να τιμωρηθεί όμως όταν εμείς τα θύματα δεν απαιτούμε την τιμωρία της; Αντίθετα επιδιώκουμε την διατήρηση του καλού κλίματος. Τώρα ποιος βλέπει καλό κλίμα είναι άλλο θέμα...
5. Λες ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται να συνομιλήσει με την Κύπρο. Γιατί τότε η ηγεσία μας δεν έχει τα κότσια να βάλει βέτο στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις; Γιατί δεν της στερεί με το βέτο, τα δεκάδες κονδύλια που παίρνει από την ΕΕ; Γιατί δεν ζητά από τους εταίρους της στην ΕΕ να απαιτήσουν την απελευθέρωση του ευρωπαϊκού εδάφους που είναι υπό παράνομη κατοχή; Α ναι ξέχασα... Προέχει η διατήρηση του καλού κλίματος στις συνομιλίες. Εξάλλου γιατί να μιλήσουμε με την Τουρκία; Αυτή κουβάλησε τους εποίκους ή αυτή είναι που διαθέτει 45000 στρατιώτες στο νησί;
6. Όπως αναφέρεις είσαι υπέρμαχος των συνομιλιών με τον παράνομο κατοχικό ηγέτη. Αυτό δεν σημαίνει και αναγνώριση του ψευδοκράτους; Αφού ο Έρογλου (και πιο παλιά ο Ταλάτ) ανακηρύχθηκαν ηγέτες μέσα από τις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους. Ή μήπως τις αναγνωρίζουμε. Τα έγγραφα τους φέρουν την υπογραφή της λεγόμενης ως "ΤΔΒΚ". Το ίδιο και το όχημα που μεταφέρει τον κατοχικό ηγέτη. Θα μου πεις ότι αυτά είναι λεπτομέρειες φαντάζομαι.
7. Το να μην δέχεται κάποιος την όποιαδηποτε λύση δεν σημαίνει ότι είναι ενάντια στην σωστή λύση. Όμως η σωστή λύση πρέπει να μην ξεφεύγει από τις αρχές και να μην παραβιάζει δικαιώματα. Το να χαρακηρίζεις κάποιο που δεν συμφωνεί μαζί σου όμως σαν άτομο που δεν θέλει λύση είναι τουλάχιστον γκαιμπελιστικό (ή σταλινιστικό αν το προτιμάς).
8. Για την ανικανότητα της ΕΔΕΚ και για τις θέσεις της ας ανατρέξεις στα μέλη της να σου απαντήσουν. Εγώ θα σου επαναλάβω για ακόμη μια φορά ότι δεν έχω καμμιά σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα. Το συγκεκριμένο το ξαναλέω με την ελπίδα ότι κάποτε μπορεί και να το καταλάβεις...

Anef_Οriwn είπε...

Ενωτικέ,
Πόρτη Μέγα!!!
Τα παιδία παίζει!
Όσα σχόλια και να βάλεις ,ένας κουφιοκεφαλάκης επαγγελματίας μουτσιοπαίχτης θα παραμείνεις που δεν ξέρει να μοιράσει σε δκυο γαάρους τ’ άshερον! Το τρως όλο μόνος ΣΟΥ! Αφού δεν ξέρεις τίποτ’ άλλο να κάμνεις στη ζωή ΣΟΥ [έχεις πάθει γενικώς μαλάκυνση], βγήκες να δείξεις τον νουν ΣΟΥ [όσον έχεις διλαδίς] στο διαδίκτυο! Είσαι πραγματικά για λύπηση! Έχεις τη συμπάθεια ΜΟΥ πάντως. [Πάντοτε είχα μια ευαισθησία και συμπάθεια για τους ψυχικά πάσχοντες!]
Υγιαίνετε!

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Το γεγονός ότι αρχίζει προσωπική επίθεση ένα υποκείμενο σαν και σένα, μου επιβεβαιώνει ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο.

Όμως δεν θα μπω όμως στην διαδικασία να ασχοληθώ μαζί σου και να παίξω το παιχνίδι σου, γιατί το επίπεδο μου δεν το επιτρέπει.

Μιχάλης είπε...

ΕΝΩΤΙΚΕ

Είναι φανερό ότι το πιο πάνω σχόλιο δεν ανήκει στον Άνευ Ορίων.
Είναι κάποιος ο οποίος οικειοποιείται την υπογραφή του και αυτό φαίνεται όταν πατήσεις πάνω στο όνομα. Δεν σε παραπέμπει στη σελίδα του Άνευ.

Το λέω αυτό διότι τελευταία κάποιοι καλοθελητές προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα χρησιμοποιώντας ονόματα άλλων.

Πέραν τούτου, το ύφος του Άνευ είναι γνωστό και κάποιος που το γνωρίζει εύκολα αναγνωρίζει ότι δεν είναι ο γνωστός.


Απολογούμαι για το ότι δεν μετέχω στη συζήτηση.
Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν το χρονικό περιθώριο προς το παρόν.

Anef_Οriwn είπε...

Τα πιο κάτω σχόλια ανήκουν στον ππεζεβέγκη ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ που δε χρησιμοποιεί άσχημες λέξεις και κακά λόγια,

ANEF_Oriwn
"Ανάρτηση 66/2010 [έκτακτη, επίκαιρη, οικολογική, περιβαλλοντολογική και υγειονομική] – Για τα σκουπίδια και τα λύματα στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων."


Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Arxiepiskopε-μαϊμού [link: http://www.blogger.com/profile/15567425084724573551],
Πόρτη Μέγα!!!
Τα παιδία παίζει!
Όσα nicks και ν’ αλλάξεις ένας κουφιοκεφαλάκης επαγγελματίας μουτσιοπαίχτης θα παραμείνεις που δεν ξέρει να μοιράσει σε δκυο γαάρους τ’ άshερον! Το τρως όλο μόνος ΣΟΥ! Αφού δεν ξέρεις τίποτ’ άλλο να κάμνεις στη ζωή ΣΟΥ [έχεις πάθει γενικώς μαλάκυνση], βγήκες να δείξεις τον νουν ΣΟΥ [όσον έχεις διλαδίς] στο διαδίκτυο! Είσαι πραγματικά για λύπηση! Έχεις τη συμπάθεια ΜΟΥ πάντως. [Πάντοτε είχα μια ευαισθησία και συμπάθεια για τους ψυχικά πάσχοντες!]
Υγιαίνετε!
7/9/10 8:07 π.μ.

ANEF_Oriwn
"Ανάρτηση 58/2010* [πολιτική αλλά χαλαρή, αστυνομική και προστατευτική] – Για τες αστυνομικές φρουρές των πολιτικών (πρώην και νυν) και των πέριξ αυτών"
Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Έχω ήδη διαγράψει 7 σχόλια ενός φασιστοειδούς με το nickname «ΜΑΤΣΟΥΚωμένος»!!! Από τούδε και στο εξής ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα σχόλια του θα διαγράφονται, είτε αυτά περιέχουν βρισιές, είτε όχι!!! Εξ άλλου εν τζιαι μπορεί να πει τζιαι κάτι του ουσιαστικό [εκτός από τες οδούς όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια – soutsoυ, tempών, pentadaktyloυ ... Παιδικά τραύματα είν’ αυτά!] ...
Αγοράκι, άντε λοιπόν, το κουβαδάκι ΣΟΥ και σ’ άλλη παραλία!!! Αρκετά [ΤΟΝ] έπαιξες επαέ!!!
Άει σιχτίρ μαλακισμένο καθίκι!!!
9/8/10 1:23 π.μ.

ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.!!!!!

Anef_Οriwn είπε...

Τα πιο κάτω σχόλια ανήκουν στον ππεζεβέγκη ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ που δε χρησιμοποιεί άσχημες λέξεις και κακά λόγια,

ANEF_Oriwn
"Ανάρτηση 66/2010 [έκτακτη, επίκαιρη, οικολογική, περιβαλλοντολογική και υγειονομική] – Για τα σκουπίδια και τα λύματα στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων."


Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Arxiepiskopε-μαϊμού [link: http://www.blogger.com/profile/15567425084724573551],
Πόρτη Μέγα!!!
Τα παιδία παίζει!
Όσα nicks και ν’ αλλάξεις ένας κουφιοκεφαλάκης επαγγελματίας μουτσιοπαίχτης θα παραμείνεις που δεν ξέρει να μοιράσει σε δκυο γαάρους τ’ άshερον! Το τρως όλο μόνος ΣΟΥ! Αφού δεν ξέρεις τίποτ’ άλλο να κάμνεις στη ζωή ΣΟΥ [έχεις πάθει γενικώς μαλάκυνση], βγήκες να δείξεις τον νουν ΣΟΥ [όσον έχεις διλαδίς] στο διαδίκτυο! Είσαι πραγματικά για λύπηση! Έχεις τη συμπάθεια ΜΟΥ πάντως. [Πάντοτε είχα μια ευαισθησία και συμπάθεια για τους ψυχικά πάσχοντες!]
Υγιαίνετε!
7/9/10 8:07 π.μ.

ANEF_Oriwn
"Ανάρτηση 58/2010* [πολιτική αλλά χαλαρή, αστυνομική και προστατευτική] – Για τες αστυνομικές φρουρές των πολιτικών (πρώην και νυν) και των πέριξ αυτών"
Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Έχω ήδη διαγράψει 7 σχόλια ενός φασιστοειδούς με το nickname «ΜΑΤΣΟΥΚωμένος»!!! Από τούδε και στο εξής ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα σχόλια του θα διαγράφονται, είτε αυτά περιέχουν βρισιές, είτε όχι!!! Εξ άλλου εν τζιαι μπορεί να πει τζιαι κάτι του ουσιαστικό [εκτός από τες οδούς όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια – soutsoυ, tempών, pentadaktyloυ ... Παιδικά τραύματα είν’ αυτά!] ...
Αγοράκι, άντε λοιπόν, το κουβαδάκι ΣΟΥ και σ’ άλλη παραλία!!! Αρκετά [ΤΟΝ] έπαιξες επαέ!!!
Άει σιχτίρ μαλακισμένο καθίκι!!!
9/8/10 1:23 π.μ.

ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Κατ’ αρχάς να πω ότι αυτή η παρέμβαση ΜΟΥ, κατέστη αναγκαία μετά τες προβοκάτσιες σε βάρος ΜΟΥ από το καθίκι που χρησιμοποιεί [ως κοινός φασίστας] το nick ΜΟΥ και την ατυχή αντίδραση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ13... Αν προσέξετε τη δεύτερη φορά που παρενέβη το εν λόγω «υποκείμενο» [που λαλεί τζι’ ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ13], τη λέξη «Oriwn» στο nick που προβοκατόρικα χρησιμοποιεί, τη γράφει με ελληνικό η [ήτα] αντι με το αγγλικό n [en]. ΠΑΝΤΟΤΕ, όταν κάποιος κάνει κλικ πάνω στο nick τoυ πραγματικού Anef_Oriwn, τον παραπέμπει στο profile ΜΟΥ κι απ’ εκεί στο Blog ΜΟΥ!

Εν πάσει περιπτώσει ...

Προς τον blogger και σχολιογράφο ονόματι ΕΝΩΤΙΚΟΣ13:
Θα ΣΟΥ εισηγούμουν συμπαθέστατε κατ’ άλλα ΕΝΩΤΙΚΕ13, να προσπαθήσεις να επιδείξεις λίγο αυτοέλεγχο αλλά και αυτοσυγκράτηση [αν θα διατηρήσεις «το επίπεδο» ΣΟΥ. ΜΗΝ παρασύρεσαι από τα συναισθήματα και τον παρορμητισμό ΣΟΥ σε βεβιασμένες κρίσεις. Οι εμμονές και οι αντιπάθειες ΣΟΥ, ΔΕΝ αποτελούν καλό συμβουλάτορα! Αντίθετα ΣΕ οδηγούν σε παρερμηνείες και αποκαλύπτουν τα απωθημένα ΣΟΥ! Ένα απλό click πάνω στο επίμαχο nick θα ΣΕ βοηθούσε να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα [ότι ΔΕΝ ήμουν ΕΓΩ που έκαμα εκείνα τα σχόλια] κι έτσι ν’ απόφευγες τους χαρακτηρισμούς, μια και που «... το επίπεδο σου δεν το επιτρέπει ...». Δυστυχώς όμως «η γλώσσα [ΣΟΥ] προσέτρεξε της διανοίας [ΣΟΥ]»!

Φυσικά ΔΕΝ περιμένω και ούτε απαιτώ την όποια απολογία [ΣΟΥ], για την ατυχή αντίδραση ΣΟΥ, στα όσα ΣΟΥ είπε ένας προβοκάτορας που το παίζει και ομοϊδεάτης ΣΟΥ! Τουλάχιστον όμως θα μπορούσες να σχολιάσεις το συμβάν [μετά και τα αυτο-αποκαλυπτήρια του προβοκάτορα], αφού το παίζεις και ιδεολόγος!

Αίσωπος είπε...

Ενωτικέ για να μπορούμε να συνενοούμαστε, πρέπει να μιλούμε για τα ίδια πράγματα. Λές θέλεις λύση, ποιά λύση θέλεις, πως την εννοείς; Αν εννοείς ότι πρέπει να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν πριν το 1974, πως το επιτυγχάνουμε; Αν κατάλαβα καλά διαφωνεις με τη δ.δ.ο. επειδή είναι μια λύση συμβιβασμού. Τότε γιατί να συνομιλήσουμε με την Τουρκία; η Τουρκία παραβίασε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατέχει τις περιουσίες μας, επικοίζει τα κατεχόμενα και πολλά άλλα, γιατι να συνομιλήσουμε για να μας δόσει κάτι απ' αυτά που πήρε; πρέπει να απαιτούμε να φύγει από την Κύπρο και ν' αποκαταστήσει την τάξη όπως ήταν π΄ριν. Γιατί άραγε μπήκαμε στη διαδικασία των συνομιλιών; μήπως ήταν όλοι βλάκες; ανίκανοι πολιτικοί; προδότες μήπως; ή εβαρκούνταν ν' αγωνιστούν; Μετα από 36 χρόνια δημιουργήθηκαν δεδομένα και συνεχώς θα δημιουργούνται, όσο εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε τι θέλουμε. Και όταν ελπίζω πως όχι, θα ζητούμε συνομοσπονδία η Τουρκία θα κατέχει όλη την Κύπρο. Ισως αν η Τουρκία έχει δημοκρατία μπορεί να αποκατασταθούν και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα απολαμβάνουμε ελευθερία

arxiepiskopos είπε...

Φίλε Άνεφ ( πραγματικέ) από ότι φαίνεται κάτι πήγε στραβά και πέφτεις συνεχώς σε άνανδρες ενέδρες από τα φασιστοειδή ανδρείκελα που χρηματίζονται και κατευθύνονται από Διχο – ττομικές παρακρατικές οργανώσεις που σκοπό και στόχο έχουν τη φίμωση των πολιτών και την επικράτηση της αναρχίας σε στιγμή που θα θελήσουν.
Εμείς η γνήσιοι δημοκράτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί χέρι – χέρι.
Θυμάμαι σα να και ήταν χθες που η μάνα σου η Παντελού σε προέτρεπε να μην ασχολείσαι με πολιτικά γιατί φοβόταν η άμοιρη ότι θα έβρισκες τον μπελά σου. Ήταν τότες που κυβερνούσαν κάποιοι δήθεν δημοκρατικοί και έβαζαν την ΚΥΠ να φακελώνει τον κόσμο ειδικά τους αριστερίζοντες.
Όπως και τότες , έτσι και τώρα θα δώσουμε τον αγώνα μας . μόνο που τώρα εμείς έχουμε το απάνω χέρι.
Ο Γιός της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ (Ο φίλος μου ο Άνεφ δηλαδή ) είναι μάγκας και ο ΆΔΡΩΠΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά χάλασαν και τα μπλοκς. Ούτε αυτός είναι ο πραγματικός arxiepiskopos. Άλλος είναι.
Καλά έκανα και κατάργησα και τον λογαριασμό μου και όλα. Μέχρι να βρεθεί κάτι πιο σίγουρο ο USSU OLAN θα κάνει . . . . ούσσου.

USSU OLAN

arxiepiskopos είπε...

GOOD BOY !!!!

Anef_Οriwn είπε...

Δημοσίευση σχολίου για: Χριστόφιας - Watch: Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια
"Οι προτάσεις Χριστόφια νομιμοποιούν τον εθνικό διαχωρισμό"

1 Σχόλιο -
Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Κορού, ξέχασες να απενεργοποιήσεις τα σχόλια!!!
20 Σεπτεμβρίου 2010 11:02 μ.μ.


Αγαπητέ Μιχάλη μπορείς να θαυμάσεις το ήθος του φίλου σου του ΑΝΕΦ που ποτέ δεν ασχημονεί και ποτέ μα ποτέ δε λοιδορεί τους άλλους, ιδίως τους bloggers. Με ένα κλικ στο όνομα του καραγκιόζη Άνεφ στο μπλοκ του ΧΡΙΣΤΌΦΙΑΣ ΓΟΥΟΤΣ θα σε πείσει.

ΥΓ. κάνω ότι κάνετε όλοι σας. Υποκρίνομαι, χλευάζω και επικολλώ ετικέτες σε όλους σας.

Anef_Oriwn είπε...

Το θρασύδειλο φασιστούιν της προβοκάτσιας και του γκεμπελισμού λαλεί: "...κάνω ότι κάνετε όλοι σας. Υποκρίνομαι, χλευάζω και επικολλώ ετικέτες σε όλους σας." Και αυτογελοιοποιείσαι!!! Αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν είσαι απλά άρρωστος, είσαι αρρωστημένος!!!
Και πίσω απ' όλα αυτά που γράφεις περί Παντελούδων, Γαβαλάδων, πουτανόπαιδων και λοιπά βρίσκεται και αποκαλύπτεται ο διαταραγμένος ψυχικός σου κόσμος που δεν ξέρω κι ΕΓΩ σε τι οφείλεται - σε παιδικά τραυματα, σε καταπιεσμένα αποθημένα, σε ανικανοποίητες επιθυμίες; Προσωπικά έχω αρχίσει να ΣΕ λυπάμαι πλέον. Ούτε τη χλευή δεν αξίζεις πια!

Anef_Οriwn είπε...

Τα πράματα έχουν ακριβώς όπως τα είπα ΑΝΕΦ.
"...κάνω ότι κάνετε όλοι σας. Υποκρίνομαι, χλευάζω και επικολλώ ετικέτες σε όλους σας."

Με δικαίωσες 100% με την πιο πάνω ανάρτηση σου με τον καλύτερο τρόπο και βάζοντας και λόγια στο στόμα μου. Λόγια τα οποία δεν είπα.
Επίσης απέδειξες για άλλη μια φορά το ήθος και το χαραχτήρα σου.

Απού έshει μούγια μουγιάζεται !!!!!!!

Πειράζει που είμαστε όλοι ίδιοι αλλά με διαφορετικό τρόπο έκφρασης ?

Anef_Oriwn είπε...

Και προβοκατόρικα χρησιμοποιείς και nicknames άλλων.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Προς Άνευ (αυθεντικό ή μη)
1. Όποιος χρησιμοποιεί εκείνο το ύφος θα χαρακτηριζόταν με την λέξη υποκείμενο. Εγώ μίλησα για το συγκεκριμένο κείμενο.
2. Μιλάς για ομοϊδεάτες μου... Σου τονίζω ότι η ιδεολογία μου είναι αγνή και καθαρή και ουδεμία σχέση έχει με προβοκάτορες...

Προς Αίσωπο
Δεν σε αγνοώ... Η έλλειψη χρόνου δεν μου επιτρέπει να σου απαντήσω σήμερα. Θα το πράξω εντός των ημερών.

Anef_Οriwn είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ ΠΡΙΝ 9 ΜΕΡΕΣ:


Παντος Καιρου
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ



Ο/Η Anef_Οriwη είπε...
Arxiepiskopε [πραγματικέ],
Οι επί-ντροποι όλο και γυροφέρνουν στο blogκιν τους – έχω προσέξει ότι έχουν διαγράψει και κάποιο σχόλιο!

Ο Arxiepiskopos-Μαϊμούνα, όπως και ο Anef_0riwn όπως στο μηδέν βρίσκεται και το I.Q. τους, εκφράζουν [ως Επί-ντρόπουλα], με την αισχρότητα, τη χυδαιότητα, την ανυποληψία και τες προβοκάτσιες τους, το (αν)ηθικό επίπεδο του βοθρο-blog ετούτου και φασίζουσες συμπεριφορές ΟΛΟΝΩΝ ΣΑΣ!

“Κοπέλια” να τους χαίρεστε!
9/12/2010 1:01 μμ

Αίσωπος είπε...

Επειδή και η υπομονή έχει τα όρια της, ψυχασθενεις μαλακες και ανόητοι, βρεστε κάποιο ανάλογο blog να γράφετε τις μαλακίες σας, κιότι εδώ δεν έχουν καμιά σχέση με τη συζήτηση που γίνεται. Αλλά ο σκοπός είναι προφανής, θέλετε να μη γίνει σοβαρή συζήτηση και να στρέψουμε τη προσοχή μας σε σας. Φοβάστε τη σωστή ενημέρωση και τον προβληματισμό, θέλετε κόσμο αδιάβαστο, να μην ερευνα και να μαθαίνει, να μη διαμορφώνει άποψη. Αυτά τα φασιστικά ανόητα κόλπα, προερχόμενα από αγράμματους αμόρφοτους, στενοκέφαλους και σκυλιά του σκοταδισμού δε θα περάσουν. Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε κανένα αν΄΄οητο.

Anef_Oriwn είπε...

Αίσωπε,
Πέραν από τον «...προφανή [...] σκοπό ... [κάποιων] ... να μη γίνει σοβαρή συζήτηση και να στρέψουμε ... [αλλού] ... τη προσοχή μας ... [γιατί] ... φοβούνται τη σωστή ενημέρωση και τον προβληματισμό», στόχος και σκοπός αυτών των φασιστοειδών είναι και ο ανοικτός πόλεμος και οι προβοκάτσιες εναντίον συγκεκριμένων bloggers με τους οποίους διαφωνούν...

Με κλικ στο nick ΜΟΥ πάτε στο Blog ΜΟΥ ... MOY!

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Μη δίνεται σημασία του πελλού

arxiepiskopos είπε...

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Anef_Οriwn είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ- ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ.

MONDAY, 7 JUNE 2010IndyMedia
Οι θλιβερές καρικατούρες Αριστεράς στην Κύπρο



Anef_Oriwn said...
Προς Dersu Uzala:

Uzalisμένε,

Επειδή ΔΕΝ είσαι σ’ ΕΣΕΝΑ που απηύθυνα τα ερωτήματα ΜΟΥ, αλλά στον συγγραφέα του άρθρο, τον κον Σόλωνα τον Αντάρτη, θα ΣΕ παρακαλούσα να μεν πετάσσεσαι στην κουβέντα όπως στον πόρτον μέσ’ το βρατζιήν! Οκέι; Ούτως ή άλλως ΔΕΝ θα ασχοληθώ ούτε μ’ αυτά που “μημουτουςκυκλουςτάρραττε” λαλείς ΜΟΥ ... Γι’ αυτό ΔΕΝ θα ΣΟΥ πω τίποτις [για να ΜΗΝ δεις ούτε το φως το αληθινό – εγώ πάντως ΔΕΝ είμαι ΦΩΣ!] ...
[Απλώς να επαναλάβω ότι λόγω του ότι είμαι diesel ζήτησα κάποιες επεξηγήσεις ... Τι αριστερή προσέγγιση είν’ αυτή στην οποία ο οποιοσδήποτε αναμασά ότι γράφουν τ’ άλλα φύλλα ή άλλες ιστοσελίδες και δεν μπαίνει καν σε διάλογο; Μήπως κατέχει την απόλυτη αλήθεια ή είναι προφεσόρος και μιλά από καθέδρας [και τα λεγόμενα του ΔΕΝ σηκώνουν αμφισβήτηση ούτε καν διευκρινίσεις];
Ε, τζιαι χάι ρε κοπέλλιν!!!
7 JUNE 2010 22:39

Anef_Οriwn είπε...

ΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ . ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ !!!


ΑΝΑΡΤΗΣΗ 69

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Το πιο πάνω σχόλιο αφέθηκε να δημοσιευτεί για να δείξει πόσο αρρωστημένα μυαλά έχουν κάποιοι που θέλουν να ΜΑΣ σώσουν!
20/9/10 11:00 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στο Γριστοφιας Ουότς κατάργησαν τα σχόλια.

Εβαρεθήκανε οι άνθρωποι και να ποστάρουν και να κάμνουν τους σχολιαστές, 5 ανθρώποι όλοι κι όλοι δε γίνεται να τα κάνουν όλα!!!

Ττόμη...δώσε αυξηση στα παιδια, εκουράστηκαν τα έρμα!
21/9/10 9:39 π.μ.

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Ο "Θυμωμένος Ονήσιλος" στην τελευταία ανάρτηση του βόθρου ήταν τόσο θυμωμένος που ξέχασε το καπάκι του βόθρου ανοικτό.Πριν προλάβουμε να χέσουμε κι εμείς,το αντιλήφθηκαν οι άλλοι επί-ντροποι και το έκλεισαν.Κι ύστερα κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι διαθέτει επαγρύπνηση!Και κάτι άλλο:Τόσες μέρες διακοπές οι επί-ντροποι μάζεψαν τόση χολή που χέζουν συνέχεια αναρτήσεις να ξεσπαρκώσουν.Ο καημένος ο ΠΕΝΤΕΡΟΓΙΩΡΚΟΣ,όμως,έμεινε με τη δυσκοιλιότητα και ο δικός του βόθρος,όπως κι αυτός του John, έμεινε ανενεργός.Ορίστε που και η βλακεία δεν είναι ανεξάντλητη!
21/9/10 12:21 μ.μ.

/Η Ανωνυμος Επωνυμου Χαρις είπε...
Ο Ονήσιλος δεν είναι Θυμωμενος!
Κατά λάθος γράφτηκε αυτό.

"Χεσμένος Ονήσιλος" ήθελε να πει γιατί με τις πορδές που αμολάει όταν νομίζει πως γράφει στο τέλος του έφυγε και μια σκατούλα. Αλλά δεν την επήρε χαμπάρι και έκατσε πανω της, πανικοβλήθηκε και άφηκε την πόρτα ανοιχτή.
Έτρεξεν ο άλλος ο "διανοούμενος" με το κωλόχαρτο στο χέρι να τον σκουπίσει αλλα μετά μεσα στον πανικό που ειχαν αφησει την πορτα ανοιχτη τα κανανε τέλεια σκατα.

Καταφτανει και ο Πραξανδρος τρέχοντας με την τελευταία εντολή του Αφέντη Λυσσασμένου Λυσσσσσσαριδη που τωρα παρακαλαει να πεθανει πριν λυθει το Κυπριακο μπας και γινει μαρτυρας της αντιστασης αλλά όππως τρεχει ο Πραξανδρος βιαστικα, δεν βλεπει τα σκατα τα παταει παιρνει μια γλιστρα και πεφτει μεσα τους.

Ψαχνανε επειγοντως που λετε την Αγησιστράτη Μικαέλλα Λοΐζου να τους σηκωσει και να τους πλυνει ετσι που βρωμουσανε αλλα αυτη εξαφανισμενη στο ιδιαιτερο με τον Λαζαρο Μαυρο που της κανει ιδιαιτερα για PHD on Laspology.

Ετσι που πνιγηκανε μοναχοι μεσα στα σκατα τους ο Ευαγόρας εκαλεσε εκτακτη συσκεψη με θεμα την αναστολη του μπλοκ "Γριστοφιας Ουοτς" αφου πια δεν το διαβαζουν ουτε οι ιδιοι. Θα το κατεβασουν συντομα αλλά πρεπει να βρουν την σωστη δικαιολογία!!!
21/9/10 2:55 μ.μ.

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Πέντε αναρτήσεις σε μια μέρα!Αμάν σπάρκωμαν οι καημένοι!Θκιαβάζει τα τζι ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ τζι ο JOHN τζιαι σιαίρουνται.Οι ίδιοι εσβήσαν.Χωρίς αναρτήσεις πώς θα φκάλλουν περίπατον τη βλακεία τους;Τελικά το W.C δεν κατάργησε αβασάνιστα τις αναρτήσεις.Το έκανε για προστασία των συνεργατών του από την απαστράπτουσαν ηλιθιότητά τους!
21/9/10 7:13 μ.μ.

Anef_Οriwn είπε...

ΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ . ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ !!!


ΑΝΑΡΤΗΣΗ 69

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Το πιο πάνω σχόλιο αφέθηκε να δημοσιευτεί για να δείξει πόσο αρρωστημένα μυαλά έχουν κάποιοι που θέλουν να ΜΑΣ σώσουν!
20/9/10 11:00 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στο Γριστοφιας Ουότς κατάργησαν τα σχόλια.

Εβαρεθήκανε οι άνθρωποι και να ποστάρουν και να κάμνουν τους σχολιαστές, 5 ανθρώποι όλοι κι όλοι δε γίνεται να τα κάνουν όλα!!!

Ττόμη...δώσε αυξηση στα παιδια, εκουράστηκαν τα έρμα!
21/9/10 9:39 π.μ.

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Ο "Θυμωμένος Ονήσιλος" στην τελευταία ανάρτηση του βόθρου ήταν τόσο θυμωμένος που ξέχασε το καπάκι του βόθρου ανοικτό.Πριν προλάβουμε να χέσουμε κι εμείς,το αντιλήφθηκαν οι άλλοι επί-ντροποι και το έκλεισαν.Κι ύστερα κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι διαθέτει επαγρύπνηση!Και κάτι άλλο:Τόσες μέρες διακοπές οι επί-ντροποι μάζεψαν τόση χολή που χέζουν συνέχεια αναρτήσεις να ξεσπαρκώσουν.Ο καημένος ο ΠΕΝΤΕΡΟΓΙΩΡΚΟΣ,όμως,έμεινε με τη δυσκοιλιότητα και ο δικός του βόθρος,όπως κι αυτός του John, έμεινε ανενεργός.Ορίστε που και η βλακεία δεν είναι ανεξάντλητη!
21/9/10 12:21 μ.μ.

/Η Ανωνυμος Επωνυμου Χαρις είπε...
Ο Ονήσιλος δεν είναι Θυμωμενος!
Κατά λάθος γράφτηκε αυτό.

"Χεσμένος Ονήσιλος" ήθελε να πει γιατί με τις πορδές που αμολάει όταν νομίζει πως γράφει στο τέλος του έφυγε και μια σκατούλα. Αλλά δεν την επήρε χαμπάρι και έκατσε πανω της, πανικοβλήθηκε και άφηκε την πόρτα ανοιχτή.
Έτρεξεν ο άλλος ο "διανοούμενος" με το κωλόχαρτο στο χέρι να τον σκουπίσει αλλα μετά μεσα στον πανικό που ειχαν αφησει την πορτα ανοιχτη τα κανανε τέλεια σκατα.

Καταφτανει και ο Πραξανδρος τρέχοντας με την τελευταία εντολή του Αφέντη Λυσσασμένου Λυσσσσσσαριδη που τωρα παρακαλαει να πεθανει πριν λυθει το Κυπριακο μπας και γινει μαρτυρας της αντιστασης αλλά όππως τρεχει ο Πραξανδρος βιαστικα, δεν βλεπει τα σκατα τα παταει παιρνει μια γλιστρα και πεφτει μεσα τους.

Ψαχνανε επειγοντως που λετε την Αγησιστράτη Μικαέλλα Λοΐζου να τους σηκωσει και να τους πλυνει ετσι που βρωμουσανε αλλα αυτη εξαφανισμενη στο ιδιαιτερο με τον Λαζαρο Μαυρο που της κανει ιδιαιτερα για PHD on Laspology.

Ετσι που πνιγηκανε μοναχοι μεσα στα σκατα τους ο Ευαγόρας εκαλεσε εκτακτη συσκεψη με θεμα την αναστολη του μπλοκ "Γριστοφιας Ουοτς" αφου πια δεν το διαβαζουν ουτε οι ιδιοι. Θα το κατεβασουν συντομα αλλά πρεπει να βρουν την σωστη δικαιολογία!!!
21/9/10 2:55 μ.μ.

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Πέντε αναρτήσεις σε μια μέρα!Αμάν σπάρκωμαν οι καημένοι!Θκιαβάζει τα τζι ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ τζι ο JOHN τζιαι σιαίρουνται.Οι ίδιοι εσβήσαν.Χωρίς αναρτήσεις πώς θα φκάλλουν περίπατον τη βλακεία τους;Τελικά το W.C δεν κατάργησε αβασάνιστα τις αναρτήσεις.Το έκανε για προστασία των συνεργατών του από την απαστράπτουσαν ηλιθιότητά τους!
21/9/10 7:13 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Anef_Οriwη,
Μα καρφώνεις τον εαυτό σου;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Αίσωπε,
Εγώ έχω κάνει αρκετές φορές ότι η λύση που ζητώ πρέπει να είναι προϊόν της βούλησης του λαού. Το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης των λαών είναι αδιαπραγμάτευτο. Η όποιαδηποτε λύση δεν θα πρέπει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών!
Δεν έκανα καμμιά αναφορά για κατάσταση πριν του 1974. Τα γεγονότα του 1974 εξάλλου είναι προϊόν της νώθης Ζυριχικής δημοκρατίας.
Διαφωνώ με την ΔΔΟ διότι είναι μια "λύση" ρατσιστική, διχοτομική και εξ ορισμού θα παραβιάζει βασικές ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα.
Ακριβώς, πρέπει να μιλήσουμε με την Τουρκία γιατί πολύ απλά αυτή κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους και παραβιάζει συνεχιζόμενα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων. Δεν είπα ποτέ ότι η Τουρκία θα μας παραχωρήσει από μόνη της όλα όσα έκλεψε το 1963 και το 1974. Πρέπει να τα διεκδικήσουμε για να μπορούμε να τα πάρουμε. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Φτάσαμε ως εδώ για διάφορους λόγους. Αρχικά, η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολιτικοί μας ηγέτες στους Βρετανούς έφερε το Σύνταγμα του 60, οδήγησε στην Τουρκική ανταρσία και την τουρκική εισβολή του 1974. Αργότερα, η ίδια εμπιστοσύνη έφερε τον "συμβιβασμό"
της ΔΔΟ και τις υπόλοιπες "παραχωρήσεις" που βλέπουμε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, κανένας πρόεδρος δεν έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος όσο αφορά τους Βρετανούς. Στα μετά του 1974, καμιά πολιτική ηγεσία του τόπου δεν διεκδίκησε πραγματικά τα δίκαια μας. Και αυτό οδήγησε στα σημερινά γεγονότα. Ο πρώτος που κατάλαβε το λάθος του ήταν ο Μακάριος για τη συμφωνία του 1977, αλλά δεν πρόλαβε να την διορθώσει.
Υπάρχουν και πολλά άλλα, όμωε νομίζω ότι σε γενικές γραμμές μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ!