Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ



Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην Τ/κυπριακή εφημερίδα «Κιπρισλί» και υπογράφεται από κάποιον Χουσεΐν Γιουσούφ και αναδημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011.

Καλώ τον αναγνώστη να το διαβάσει με προσοχή και να προσέξει τις φράσεις και λέξεις που βάζω σε παρένθεση και με μπλε χρώμα.
Ο λόγος που το κάνω είναι για να φανεί για ακόμα μια φορά ότι αν αλλάξουμε κάποιες λέξεις που αναφέρονται στην άλλη κοινότητα, θα νομίζουμε ότι διαβάζουμε κείμενο των δικών μας απορριπτικών.

Μπορείτε να το διαπιστώσετε αφού διαβάσετε το άρθρο:

***

Για εννέα τώρα χρόνια το Κόμμα Δικαιοσύνης-Ανάπτυξης της Μητέρας πατρίδας εργάζεται για να μας επανενώσει με τους σφαγείς των Τ/κ .
(Όσοι υποστηρίζουν Δ.Δ.Ο. εργάζονται για να μας επανενώσουν με τους σφαγείς των Ε/κ.).

Το σχέδιο που υποστηρίζονταν από το Κόμμα Δικαιοσύνης-Ανάπτυξης για την Ενωμένη Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία προτού καν τεθεί σε ισχύ. Η ε/κ πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν και διεμήνυσε στη διεθνή κοινότητα ότι δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τους Τ/κ. Με τον σφετερισμό των δικαιωμάτων μας κατέστησαν οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της νήσου εντάχθηκαν στην ΕΕ.
Συμμετέχουν στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το θεαθήναι. Δεν έχουν διάθεση να απολέσουν ή να μοιραστούν όσα απέκτησαν. Ο μόνος στόχος που τους απομένει είναι να καταστούν κυρίαρχοι όλης της νήσου και να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί.
(Η τουρκική πλευρά στοχεύει μέσω των συνομιλιών να επεκτείνει την κυριαρχία της σε ολόκληρη την Κύπρο και να οδηγήσουν την Κύπρο στην τουρκοποίηση).

Δεν έχουν εγκαταλείψει ούτε στο ελάχιστο τον στόχο της Ένωσης και της Μεγάλης Ιδέας.
(Δεν έχουν εγκαταλείψει τον στόχο τους που είναι η πλήρης εξάρτηση της Κύπρου από την Τουρκία, μετατρέποντας την σε τουρκικό προτεκτοράτο).

Οι Ε/κ συνεχίζουν την πολιτική αυτή απροκάλυπτα. Είδατε τι είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε συνέντευξη στο Σίδνεϊ; Έκανε λόγο για ένα ομόσπονδο κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.
(Οι Τούρκοι συνεχίζουν την πολιτική τους απροκάλυπτα με την τουρκικής έμπνευσης ομοσπονδία).

Επανέλαβε ότι επιμένει στις συμφωνίες που κατέληξαν με τον Ταλάτ, στην κατάργηση των εγγυήσεων και στην αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το νησί.

Είναι αδύνατο να γίνουν αποδεχτοί οι όροι αυτοί. Σηματοδοτούν την ταφόπετρα για τους Τ/κ. (Ε/κ).

Από την άλλη και η Εκκλησία δεν ηρεμεί και συνεχώς ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις, όλο πρόκληση, ανακοινώσεις της. Ο Αρχιεπίσκοπος άρχισε και πάλι την εκστρατεία: «Η Κύπρος είναι ελληνική και ελληνική θα παραμείνει». Σε διαφημίσεις της Εκκλησίας σε ε/κ τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέρεται: «Είναι η ώρα για αγώνα» και καλείται το κοινό να συνεχίσει τον αγώνα που άρχισε ο σφαγέας των Τούρκων, Μακάριος. Στα ε/κ κανάλια προβάλλεται η δήλωση του Μακαρίου «Για αιώνες ήμασταν Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες». Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βλέπουν εμάς τους Τ/κ ως μέρος του «κυπριακού έθνους» και ασκούν πιέσεις για να ζήσουμε ως μειονότητα υπό τους Ε/κ.
(Οι Τ/κ θεωρούν ότι η Κύπρος ανήκε και ανήκει στην Τουρκία, ενώ κυρίαρχο είναι το σύνθημα «Είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος» που αποτελεί ρήση του σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ).
 
Σε δηλώσεις του ο Έρογλου (Χριστόφιας) είπε ότι στις συνομιλίες
έχει απέναντί του τον εκφραστή μιας νοοτροπίας που υποβάλει απαιτήσεις οι οποίες είναι αδύνατο να γίνουν αποδεκτές από την τ/κ (Ε/κ) πλευρά.

Από τη στιγμή που έτσι έχει η κατάσταση, παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιος που έχει αντιληφθεί τον λόγο που συνεχίζουμε τις συνομιλίες, να ενημερώσει και εμένα. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι να τερματίσουμε στις συνομιλίες και με τη βοήθεια των αδελφών μας της Ανατολίας (συμμάχων μας), να προστατεύσουμε την «ΤΔΒΚ» (Κυπριακή Δημοκρατία).

***

Έχω έντονη την άποψη ότι οι απορριπτική και στις δύο πλευρές χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, την ίδια φρασεολογία προσαρμόζοντας τις στα δικά τους δεδομένα.
Πολλές φορές όταν ακούω Ε/κύπριους απορριπτικούς να αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους, νομίζω ότι ακούω τους Τ/κύπριους απορριπτικούς και το ανάποδο.

Και ο στόχος είναι κοινός, να διακόψουμε τις συνομιλίες…

Γιατί τόση σύμπτωση άραγε;

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι ανήθικοι σε ένα κομματικό χώρο.
Η Νιτσού ήταν υποψήφια του ακελ.
Η Ρηνιά το ίδιο.
Ο Νίκος το ίδιο.
Ο Μιχάλης Μιχαήλ το ίδιο.
Και η Πόπη ήταν κάποτε.

Γιατί τόση σύμπτωση άραγε;

Μιχάλης είπε...

Πραγματικά τα επιχειρήματα σου με έχουν αποστομώσει, δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη...

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι γκευ ψηφιζουν ακελ.ολοι οι αθεοι ψηφιζουν ακελ.ολοι οι σατανιστες ειναι αναρχικοι του ακελ.ολοι οσοι λενε τον τουρκο αδελφο τους ψηφιζουν ακελ.ολοι αυτοι που λενε οτι ο αυξεντιου ηταν ακελικος ψηφιζουν ακελ.ολοι αυτοι που αγαπουν την τουρκια και θελουν να την δωσουν πεσκεσι αε συτην ψηφιζουν ακελ.αυτοι που θα μας οδηγησουν στο δντ θα ειναι απο το ακελ.αυτοι που ετασσαν αποχωρηση εποικων κατοχικων στρατευματων και επιστροφη προσφυγων ειναι του ακελ.αυτοι που βριζουν την εοκα για τολμησε να φερει ελευθερια στην κυπρο ειναι απο το ακελ.αυτοι που δολοφονουσαν αγωνιστες ηταν του ακελ.αυτοι που εναντιωθηκαν στον μακαριο και μετα τον χρησιμοποιησαν ηταν το ακελ.αυτοι που ψηφισαν ενωση και μετα συνεργατηκαν με το κατακτητη ηταν το ακελ.αυτοι που μας απαγορευουν να λεμε δεν ξεχνω αλλα να θεωρουμε τον εισβολεα αδελφο μας ειναι το ακελ.αυτοι που διαλαλουσαν τηναγαπη τους προς τον λαο τωρα αφαιμαξαν τον λαο και ειναι απο το ακελ.αυτοι που εκοψαν τα επιδοματα αγνοουμενων και πολυτεκνων ειναι απο το ακελ.αυτοι που νομιμοποιησαν την λαθρομεταναστευση και την εποικηση της κυπρου ειναι απο το ακελ.αυτοι που μισουν το εθνος τους την αμερικη κλπ αλλα το παιζουν διεθνιστες ειναι του ακελ.αυτοι που εχυναν δακρυα για τον παλαιστινιακο λαο και εκαναν διαδηλωσεις εξω πρεσβειες και τωρα δεν κανουν τιποτε ειναι απο το ακελ.αυτοι που πολεμουν τον χριστιανικο ελληνικο λαο της κυπρου αλλα αγαπουν τον μουσουλμανικο και βουδιστικο λαο ειναι απο το ακελ.αυτοι που βλεπουν εξωγηινους και εμπλοκες μη πολιτικων ηγετων στην βουλη ειναι απο το ακελ.αυτοι που το παιζουν αθεοι αλλα ιδρυουν παγανιστικες οργανωσεις ειναι απο το ακελ.αυτοι που υβριζουν τον ελληνικο λαο γιατι ειπε οχι την τουρκοποιηση το 2004 ειναι του βαρβαρικου ετοιμοθανατου ακελ.

Αντιμιγκριλιστής είπε...

Ο Χουσεΐν Γιουσούφ δεν είναι άλλος από το Μιχάλη Μιχαήλ. Όταν αρθρογραφεί σε τούρκικες εφημερίδες γίνεται φανατικός οπαδός των γκρίζων λύκων! Στις ελεύθερες περιοχές της κυπριακής δημοκρατίας μας τον παίζει αντεθνικιστής!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Τούτες εν οι παρενέργειες του εκλογικού αποτελέσματος. Αναδρομικά!

Disdaimona είπε...

Παρακολουθώ τα μπλογκς εδώ και ενάμιση χρόνο.

Δεν μου έτυχε ποτέ να συναντήσω κανένα ψυχοπαθή ο οποίος να υποστηρίζει την αριστερά.

Μήπως ξέρει κανένας γιατί;

Ανώνυμος είπε...

αν καποιος του οποιου καταγωγη προερχεται απο τα αδανα της τουρκιας και φτιαχνει λαχματζουν και κυβερνα το ΔΗΚΟ και τον δεχθηκαμε ως κοινωνια, μπορουμε και να δεχθουμε 50.000 επικους και τ/κ προεδρον γιατι οχι.

Σατανάς είπε...

http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_HboQFumxdZQZr6PAGRx1hd0JA.png

Ανώνυμος είπε...

disdaimounna egw eida 130000 psyxas8eneis toy frenokomeioy na psifizoyn akel. eida kai sta psifodeltia toy akel merikes gynekes san esena. dhladh elef8erwn h8wn.

Anef_Oriwn είπε...

Dis,

Μ’ έκανες και γέλασα! Να ‘σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

milise kai o agnwstou patros paidi

buhda είπε...

Εδω Γ-ΕΛΑΜ-Ε
Απ'ότι βλέπω πλήθυναν οι ακροδεξιοί κλόουν στην μπλοκόσφαιρα. Χρειαζόμαστε το γέλιο που προκαλούν οι εθνικοφρενείς.

Meropi είπε...

Μιχάλη μου,
καλημέρα. Έχω προσέξει ότι τώρα τελευταία γίνεσαι στόχος ανωνύμων που δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά απλώς θέλουν να περιγελάσουν. Μια λύση ίσως να ήταν να μην επιτρέπεις σχόλια από ανώνυμους.
Τώρα ως προς το θέμα μας. Ναι, οι Εθνικιστές έχουν την ιδια νοοτροπία και απ' εδώ και από κει. Όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του να βοηθήσει, ώστε από την άλλη πλευρά να μην υπάρχει εθνικιστής συνομιλητής. Με λίγα λόγια δεν βοήθησε ώστε απέναντι του να εξακολουθήσει να είναι ο Ταλάτ και όχι ο Έρογλου.

Ανώνυμος είπε...

μακαριο(ς)τατος δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

κόψετε τη μαλακία και τις μαλακίες.
έχετε κάτι σοβαρό να πείτε? αν όχι βγάλτε το σκασμό.

Meropi αν είσαι κάτω των 60 θέλω να συνευρεθούμε.

ΣΟΛΙΑΤΗΣ είπε...

1 Μιχάλη, τους μάθαμε πια, νομίζω πως δε χρειάζεται να αφήνεις τις εντελώς βλακώδεις παρεμβάσεις. Αυτοί δε σέβονται ούτε τον εαυτό τους γιατί να τους δίνεις χώρο να εκτονώνονται.
2 Μερόπη, Τι μπορούσε να κάνει ο Χριστόφιας και δεν το έκανε για να κρατήσει τον Ταλάτ στην εξουσία της Τουρκοκυπριακής πλευράς; Ο Ταλάτ έκανε ότι μπορούσε να κρατηθεί στην εξουσία; Ο Ταλάτ έχασε την εξουσία για το κυπριακό ή για την εσωτερική του (διακυβέρνηση);
3 Οι εθνικιστές και από τις 2 πλευρές, με τις απόψεις τους περί εθνικής καθαρότητας, ανωτερότητας του (έθνους) τους, με τον φόβο του έθνους που υπάρχει αντιπαλότητα, ότι καταθέτει η άλλη πλευρά έχει σκοπό να μας πλήξει, το κράτος πρέπει να το διοικεί το (έθνος) μας, είναι φυσικό επακόλουθο να καταλήγουν και οι δύο πλευρές στο ίδιο αποτέλεσμα, το διαχωρισμό και τη διχοτόμηση. Η άλλη επιλογή για την επίτευξη των στόχων τους είναι ο πόλεμος (εγώ δε βρίσκω άλλο τρόπο) και το αποτέλεσμα πιο θα είναι; Νομίζω δεν θέλει και πολύ μυαλό για να προβλέψουμε το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε αναγνώρηση του ψευδοκράτους κάπου 2020-23. Πριν απ αυτή τη ημερομηνία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί τέτοιο πράγμα. Άλλωστε πολλοί που γράφουν εδώ (εκτός από την Mεropi) θα δουν την πλήρη διχοτόμηση δηλαδή ένωση με την Ελλάδα πριν πεθάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη οι ωραίοι Ελλήνες της Κύπρου θέλουν διχοτόμηση. Εαν δεν μπορούν να καταλάβουν τα κατεχόμενα με τον στρατό ή με αποφάσειες του ΕΔΑΔ τι σημαίνουν τα συνθήματα τους ή πολιτική που ακολουθούν επίμονα;;

buhda είπε...

Εχάσαν τον εντελώς τα εθνίκια. Συμπεριφέρονται ως γνήσιοι αυνανικοί απόγονοι. Γοργά-γοργά, ένας Εμπειρίκος για επείγουσα ψυχανάλυση και ηρεμιστικά. Άντε εθνίκια, στ'άρματα στ'άρματα και ολοταχώς για ομαλή αναδίπλωση, προς την θάλαττα εννοείται!!

Ανώνυμος είπε...

ματαιες κουβεντες κανετε παιδια. συντομα ως χωρα θα χρεοκοπησουμε και θα μας αγορασει γερμανικη κεντρικη τραπεζα...

τοτε να γινει προεδρος της δημοκρατιας απο το ελαμ αφου εχουν τοσο καλη συνεργασια μεταξυ τους...

Ανώνυμος είπε...

ευρωπαικη ενωση ειναι στην ουσια γερμανικη ενωση απλως παλιοι ναζι αλλαξαν χρωμα. αγορασαν την ελλαδα, υστερα πορτογαλλια, ιρλανδια, κυπρος. πρεπει να βγουμε αμεσως απο την εε και πρεπει να ιδρυσουμε ορθοδοξη ενωση η οποια θα αποτελειται απο ορθοδοξα χριστιανικα κρατη.

Ανώνυμος είπε...

τελευταίε ανώνυμε αν θέλεις χριστιανικό κράτος ξεκίνα για το άγιον όρος. εκεί θα σου το κάνουν με τον οθωμανικό τρόπο αφού το θέλεις έτσι!

εμείς δε θα πάρουμε.
εμείς θέλουμε μια κύπρο για όλους τους κύπριους.
εθνικιστές, ρατσιστές και εβραιόδουλους δε θέλουμε στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες δε θα γινουν Εβραιοπουλα. Δε θα περασει. sorry

Ανώνυμος είπε...

Προδότες- κομμούνια
Θα γίνετε σαπούνια

Προδότες- κομμούνια
Θα γίνετε σαπούνια
Φωτιά και τσεκούρι στους τουρκόσπορους

Ανώνυμος είπε...

Προδότες- κομμούνια
Θα γίνετε σαπούνια

Προδότες- κομμούνια
Θα γίνετε σαπούνια
Φωτιά και τσεκούρι στους τουρκόσπορους

Ανώνυμος είπε...

buhda το 2013 θα ψάχνεις για δουλειά.
ανίκανε κομμούνα!

ΑΙΣΩΠΟΣ είπε...

Ασχετο αλλά σημαντικό www.aisopos2.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

aisope, xesmeno se exoume. parata mas.
de se goustaroume.
ante oust apo dw! paliokmmouni-anarxa

νεος είπε...

...Και τον ρώτησε: Ποιο είναι το όνομά σου; Και απάντησε, λέγοντας: Το όνομά μου είναι λεγεώνα· επειδή, είμαστε πολλοί...

Σωκράτης είπε...

Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές 2013, σκέφτομαι πως ο αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει να διαιρέσει την δεξία σε μικρά κομματάκια όσο μπορεί ύστερα θα εμφανιστεί σαν σωτήρας της δεξιάς. Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από την άλλην, οι μεγάλες εξωτερικές δύναμεις δεν θα του επιτρέψουν να γίνει πρόεδρος (δεν θα θέλουν ένας κληρικός να εμφανιστεί σαν πρόεδρος) όμως ένας άνθρωπος (σίγουρα Αναστασιάδης σε αυτή τη περίπτωση) θα εκλεχθεί (ο οποίος θα ακολουθήσει σχετικά σκληρή πολιτική στο κυπριακό όπως τη θέλει ο μακαριώτατος) πρόεδρος της δημοκρατίας με ομοφωνία των δυνάμεων της κομματιασμένης δεξιάς ή λεγόμενων δυνάμεων ΟΧΙ (οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου).

Ωστόσο αναμένουμε τις επόμενες μέρες άλλες αποστασίες στο ΔΗΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Που ποτζιεί οι Γκρίζοι Λύκοι.
Πουποδά οι Χριστιανικοί Γύπες.
Χαμαί ο Κυπριακός λαός.
Το φτώμαν!

πιστός είπε...

Ο μακαριώτατος εμπλέκεται στην πολιτική με έμπνευση του αγίου πνεύματος. Εσείς ποιοι είσαστε άθεοι να θυμώνετε;

Ανώνυμος είπε...

ού,λάθος! σόρρυ!
Που ποτζιεί οι Γκρίζοι Λύκοι.
Πουποδά η επαγρύπνηση!

Κομμουνιστής είπε...

σαπουντζή ανώνυμε αύριο θα πάμε δικαστήριο για να βγάλουμε σχετική απόφαση να ζητήσουμε αριθμό ΙΡ σου από μπλόγκερ και θα σε εντοπίσουμε μέσω CYTA. θα έχεις πολύ χρόνο για να καμεις σαπούνια στη φυλακή λεβέντη μου.

Ανώνυμος είπε...

εγιω ζω στη παταγονια λεβεντη μου αν θελεις στείλε χούγκο τσάβεζ εν με κόφτει.

Ανώνυμος είπε...

στην αργεντινη μονο πιανει ΡΙΚ. σηματα φτανουν.

buhda είπε...

Ανώνυμη αμοιβάδα το 2013 δεν θα ψάχνω για δουλειά. Έχω διεκδικήσει και έχω πετύχει το διαίωμα-μου στην δημιουργική τεμπελιά. Μην κρίνεις τους άλλους με βάση την μικρότητα-σου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη Μιχαηλ,οσο παραμενουμε προσκολλημενοι στην ανοησια της «κυπριακης λυσης»,ειτε συνεχιστουν οι συνομιλιες ειτε διακοπουν, δεν εχει απολυτως καμμια σημασια.Διοτι το αποτελεσμα θα ειναι η διχοτομηση.Φρονω, οτι η συμπεριφορα του αρχιεπισκοπου και λοιπων, ειναι λιγοτερο επικινδυνη απο την στρατηγικη συγκρατησης του ΔΗΚΟ στην συγκηβερνηση, με Δουρειο Ιππο την απορριψη των χρονοδιαγραμματων και της επιδιαιτησιας.Τουλαχιστο για τον αρχιεπισκοπο και τους υπολοιπους, γνωριζουμε ποιοι ειναι και τι εκπροσωπουν.Εσεις, που το παιζετε και υποστηρικτες της λυσης, ειστε οι επικινδυνοι.
Κοκουι

Μιχάλης είπε...

ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ BLOGER ΚΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Ι.Ρ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Μιχάλης είπε...

@ Χαμάλης

Έτσι είναι φίλε, τελικά η πίκρα είναι μεγάλη.
Δεν είναι λίγο πράγμα να πέφτεις από τα σύννεφα.

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Είναι σωστή η παρατήρηση σου.
Όντως δεν είδα κάποιον αριστερό να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Γιατί άραγε;

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Σε χαιρετώ αγαπητή μου φίλη, καιρό να τα πούμε.

Είναι γενική διαπίστωση ότι κάποια μπλογκς γίνονται στόχος επιθέσεων από ανώνυμους και ανεγκέφαλους που δεν έχουν ίχνος επιχειρήματος για στηρίξουν έστω και μία θέση τους.
Δεν θα βάλω περιορισμούς. Θα τα αφήνω για λίγο και μετά θα τα διαγράφω για να μπορεί να βλέπει ο καθένας το επίπεδο αυτών που δηλώνουν πατριώτες – εθνικιστές.

Όσον αφορά τον Χριστόφια είμαι πεπεισμένος ότι έκανε ότι μπορούσε.
Ακόμα και δημόσια εξέφρασε την υποστήριξη στον Ταλάτ όταν του το ζήτησε ο ίδιος.
Τι άλλο έπρεπε να κάνει;

Άλλωστε απ’ ότι φάνηκε ο Ταλάτ δεν έχασε λόγω κυπριακού αλλά λόγω διαχείρισης της οικονομίας των κατεχομένων.

Μιχάλης είπε...

@ ΣΟΛΙΑΤΗΣ

Ισχύουν όσα έγραψα στη Μερόπη μέχρι να αποφασίσω κάτι άλλο.

Σωστά τα λες. Οι εθνικιστές και στις δύο πλευρές παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Βάζουν καθημερινά το λιθαράκι για τη διχοτόμηση.
Οι μεν θέλουν μισή Κύπρο τουρκική και οι δε μισή Κύπρο ελληνική.
Μόνο που δεν τολμούν να το πουν ξεκάθαρα και διανθίζουν τη θέση τους με ψευδοπατριωτικές φανφάρες.

Μιχάλης είπε...

@ Σωκράτης
Ο αρχιεπίσκοπος θέλει να παίξει το πρώτο βιολί στις εκλογές του 2013.
Προσωπικά δεν βιάζομαι να προδικάσω τι θα γίνει.
Θα δείξει το άμεσο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Μιχάλης είπε...
ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ BLOGER ΚΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Ι.Ρ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

6/13/2011 10:13 μμ


re mixalouh mitsikourtoui ma nomizeis oti efoh8hkamen twra?
ppa na sou poumen e na gemwseis ta vratzia sou.

gamw to bouda je ton komoynisth

Μιχάλης είπε...

@ Κοκουι

Η «κυπριακή λύση» δεν έχει να κάνει τίποτε με την παραμονή ή όχι του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.

Η κυπριακή λύση είναι πολιτική που υιοθέτησαν ΚΑΙ τα Ηνωμένα Έθνη με την επιστολή Καμπάρι μετά την 8η Ιουλίου.

Υπάρχουν τρεις επιλογές.
1. Να επιμένουμε σε λύση μεταξύ μας της εσωτερικής πτυχής και τη διεθνή πτυχή να την λύσουμε σε διεθνή διάσκεψη.
2. Να πάμε σε διεθνή διάσκεψη και να μας καθορίσουν άλλοι ποια θα είναι η λύση κρατώντας ίσες αποστάσεις.
3. Να τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια λύση.

Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Μιχάλης είπε...

Τελευταίες ανώνυμε,

Αν είχε έστω και ίχνος ανδρισμού θα υπέγραφες με το όνομα σου και όχι να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία.

Όσο για τη συνέχεια, θα το δούμε.

82.102.64.115 είπε...

μιχάλη είσαι γκαι. έχεις και το Ι.Ρ. μου. μην ζαλίζεις γούγκλ.

Ανώνυμος είπε...

γιατί δε λες και για τον ανδρισμό του βούδα και του κομμουνιστή ρε κουασιμόδο?

Ο/Η buhdaείπε...
Ανώνυμη αμοιβάδα το 2013 δεν θα ψάχνω για δουλειά. Έχω διεκδικήσει και έχω πετύχει το διαίωμα-μου στην δημιουργική τεμπελιά. Μην κρίνεις τους άλλους με βάση την μικρότητα-σου.

6/13/2011 8:39 μμ

Ανώνυμος είπε...

για τη συνέχεια ίσως μου πάρεις και συ μία πίπα μαζί με την ip address μου

Ανώνυμος είπε...

ρε ανοστόπλαστε βάλλω σου το ιρ μου 2766200639865211189 τζιαί μετά τον τίθκιο μου

Ανώνυμος είπε...

re kongolezo pisoglendh mixalakh h google en asxoleite me ftanous san esena

194.30.133.111 είπε...

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΘΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Τεχνικός είπε...

1ο ΙΡ - astra.com.cy
2o IP - ieri arxiepiskopi

Ανώνυμος είπε...

2766200639865211189 - zaxarias koulias / engomi

Ανώνυμος είπε...

xamalis - c.t. peo

Ανώνυμος είπε...

mixalis mixail - t/k ibrahem azez (grafei kai dioikei to blog me pseydonoma mixalis mixail)

Ανώνυμος είπε...

το πουτανόπαιδο ο μιχάλης έχει την εντύπωση ότι είναι προνόμιο των ακελικών να βρίζουν και να μειώνουν τους άλλους.
ούτε αρχιεπίσκοπο σέβονται , ούτε πρόεδρο της βουλής αλλά ούτε και το βουλευτή ζαχαρία κουλία.
όταν όμως τους μιλάς στη γλώσσα τους θίγονται τα μπάσταρδα του ακελ.

ολοι οι ακελικοί είναι πουτανόπαιδα.
περιμένω να με βρείς ρε άχρηστε και να με σείρεις στα δικαστήρια.
γαμώ τη γυναίκα σου για να σε βοηθήσω να με βρείς πιο εύκολα

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλάκη είμαι ο ανώνυμος που είπες ότι δεν έχω ίχνος ανδρισμού.

Πληροφοριακά σου αναφέρω ότι και μεγάλο ίχνος έχω, αλλά και μεγάλο μόριο ανδρισμού.
Και όταν χώσω τον ανδρισμό μου στο διάπλατο και διάτρητο κωλαράκι σου, ένα είναι σίγουρο. Θα πονέσεις πάρα πολύ.

Σιυλλοβίζαστε, ποιος νομίζεις ότι είσαι?
Ενας σκατάς είσαι και τίποτε άλλο.
Ένας τάρανδος που μεγάλωσε σε κκερχανέ.
Ένα μεγάλο μηδενικό είσαι.

Ανώνυμος είπε...

«Η «κυπριακή λύση» δεν έχει να κάνει τίποτε με την παραμονή ή όχι του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.»Μιχαλη, στην Κυπρο ζουμε και οχι στην Ουγκαντα.Ο Χριστοφιας γνωριζει παρα πολυ καλα, οτι εαν συμφωνησει για αλλαγη της διαδικασιας, εχασε το τραινο των προεδρικων του 2013.Ειδικα τωρα που ο Καρογιαν εχασε την προσυμφωνημενη καρεκλα.Διοτι μονο με αυτο τον τροπο μπορουν να παρουν σαρκα και οστα οι προτασεις του και μονο ετσι μπόρει να υπαρξει το ενδεχομενο να εξευρεθει λυση.«Η κυπριακή λύση είναι πολιτική που υιοθέτησαν ΚΑΙ τα Ηνωμένα Έθνη»Ναι, αναγκαστηκαν να την υιοθετησουν, για να ξεκινησουν οι συνομιλιες.Ομως δεν ειναι διατεθημενοι, να συμμετεχουν σε αυτη την κοροιδια και σε αυτο το θεατρο του παραλογου, που λαμβανει χωρα τα τελευταια 3 χρονια και ιδιαιτερα μετα την εκλογη Ερογλου, επ απειρον.1. «Να επιμένουμε σε λύση μεταξύ μας της εσωτερικής πτυχής και τη διεθνή πτυχή να την λύσουμε σε διεθνή διάσκεψη.»Αυτη ουτε επιλογη ειναι,αλλα ουτε και λυση.Μαλλον διαλυση.Διοτι το Κυπριακο, ουτε σε 100 χρονια Τουρκικα δεν θα λυθει.Εκτος και αν μου αποδειξεις το αντιθετο.Πως δηλαδη μπορουν οι Χριστοφιας και Ερογλου να λυσουν απο μονοι τους π.χ το περιουσιακο η το θεμα του μηχανισμου επιλυσης διαφορων.«Να πάμε σε διεθνή διάσκεψη και να μας καθορίσουν άλλοι ποια θα είναι η λύση κρατώντας ίσες αποστάσεις.»Βλεπεις εσυ αλλο τροπο να εξευρεθει λυση εκτος απο αυτον;Εαν το γνωριζεις πες μας τον να τον μαθουμε και εμεις.Οσο για το «επιβαλουν» στο σημειο 3.Δεν νομιζεις οτι υιοθετεις την συλλογιστικη αυτων,που εσυ κατηγορεις;Κανενας δεν θα σου επιβαλει οτιδηποτε.Τα πολιτικα προβληματα και οι πολιτικες διεναιξεις, μονο με συμβιβασμους μπορουν να επιλυθουν.Επιμενω.Η «κυπριακη λυση» οδηγει ακριβως στο ιδιο σημειο,που θελουν να μας οδηγησουν αυτοι, που εσυ ο ιδιος κατηγορεις.Δηλαδη στη διχοτομηση.Για αυτο ειναι πολυ πιο υπουλη και επικινδυνη απο τον Κουλια.Αμπα να υποβαλει ο Χριστοφιας 1000000 προτασεις;Λυση,χωρις την παρεμβαση των Η.Ε δεν προκειται να εξευρεθει.Αυτο το γνωριζει και αυτος,το γνωριζεις και εσυ,αλλα το αποσιωποιεις.Και ειναι και για αυτο που δεν μπορω να καταλαβω αυτους που τα εχουν με το Χριστοφια.Αφου απο τη μια υποβαλλει τις προτασεις και απο τη αλλη τους κλεινει το ματι.
Κοκουι

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Η μέγιστη ένδειξη ανδρισμού είναι να γράφεις επώνυμα.
Κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία μπορείς να βρίζεις όσο θέλεις.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με ανδρισμούς.

Όσον αφορά το… μεγάλο μόριο σου δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις εμμονές.
Αλήθεια, γιατί νιώθεις την ανάγκη να τονίζεις αυτό το σημείο;
Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Κάποιο απωθημένο μήπως;

Μιχάλης είπε...

@ Κικούι

Ασφαλώς και ζούμε στην Κύπρο. Και αλλαγή διαδικασίας είναι το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ το ΕΥΡΩΚΟ και τελευταία εμμέσως πλην σαφώς και ο ΔΗΣΥ που μιλούν.

Από τη στιγμή που τα ίδια τα Η.Ε. δεν προχωρούν να αλλάξουν τη διαδικασία που ακολουθείται για σειρά ετών, τότε δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.
Και αυτό είναι η συμβολή των Η.Ε. στη λύση. Γι αυτό και είναι υπό την αιγίδα του Γ.Γ. οι συνομιλίες.

Εσύ τι προτείνεις να γίνει για να λυθεί το κυπριακό;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,απάντησα ενα προς ένα τα σημεία που έχεις θέσει.Εσύ άλλα λόγια θκειε παπά,χωρίς να δώσεις απάντησεις στα γραφόμενά μου.Κατανοητό.Η διαφύλαξη της κομματικής ταύτότητας και η επαγγελματική επιβίωση είναι πάνω από όποιαδήποτε ιδεολογία.«Εσύ τι προτείνεις να γίνει για να λυθεί το κυπριακό;»Εάν εννοείς επί της διαδικασίας,διάβασε ξανά τη έγραψα.
Κοκουι

Ανώνυμος είπε...

mixaloui rwta th syzygo sou kai ua sou pei ayth gia apouhmena.
mikro poullaki se apokalei.

kai h megisth endiksi andrismou einai na kaneis oson to dynaton pio polloys kommoynistes pezevegkies.

hueles polla na exeis to mege8os tou moriou mou.

telika toyth h astynomia pote 8a er8ei na me syllavei?

Μιχάλης είπε...

@ Κοκούι

Πώς δεν σου έδωσα απαντήσεις αγαπητέ μου;
Μου είπες ότι ο Χριστόφιας δεν αλλάζει διαδικασία διότι θέλει το ΔΗΚΟ κοντά του.
Και σου απάντησα ότι αλλαγή διαδικασίας ζητούν και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ και τελευταία και ο ΔΗΣΥ.
Διαφωνείς με αυτό;
Και λες ότι οι προτάσεις του Χριστόφια μόνο έχοντας κοντά του το ΔΗΚΟ μπορεί να υλοποιηθούν.
Μα, το ΔΗΚΟ δεν διαφωνεί με τις προτάσεις Χριστόφια;

Για την κυπριακή λύση λες ότι τα Η.Ε. αναγκάστηκαν να την αποδεχθούν για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες.
Και σου απαντώ ότι τη διαδικασία την καθόρισαν τα Η.Ε. από παλιά και έκτοτε δεν την έχουν αλλάξει, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι υπό την αιγίδα των Η.Ε. Πού είναι το λάθος μου και που είναι η μη απάντηση μου;

Γράφεις:
Ο διαχωρισμός της εξωτερικής από την εσωτερική πτυχή δεν θα αποδώσει ούτε σε 100 χρόνια. Και προτείνεις τη θέση του ΔΗΣΥ (δεν με ενοχλεί που είναι του ΔΗΣΥ) για διεθνή διάσκεψη η οποία θα λύσει συνολικά το πρόβλημα.
Αν και ο Αναστασιάδης σήμερα άλλαξε το τροπάριο και θέλει συνομιλίες απευθείας με την Τουρκία σε ρωτώ: αν δεν δεχθούμε αυτό που θα μας προτείνουν τι θα γίνει;
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα προσθέσουμε ακόμα ένα τετελεσμένο προς την οριστική διχοτόμηση;

Κανένας δεν αρνείται ότι η διαφορά μας θα λυθεί με συμβιβασμό. Και ο ύστατος συμβιβασμός είναι η Δ.Δ.Ο. Μπορεί να διαφωνείς με αυτό μπορεί και να συμφωνείς, δεν ξέρω, αλλά τι εννοείς όταν επιμένεις να μιλάς για συμβιβασμό;

Επιμένεις σε θέματα που είναι ξεκαθαρισμένα εδώ και 3 δεκαετίες.
Δεν είναι τα Η.Ε. που θα λύσουν το κυπριακό. Αυτό λένε και οι ίδιοι. Δεν είναι μηχανισμός επίλυσης διαφορών. Ούτε η Ε.Ε. είναι ούτε το ΝΑΤΟ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός.

Αυτά και ελπίζω να μη μου ξαναπείς για άλλα λόγια θκειε παπά ούτε για κομματικές ταυτότητες ή επαγγελματική επιβίωση.
Δεν γίνεται φίλε μου όποιος διαφωνεί μαζί σου να του αποδίδεις λόγους που κατά τη γνώμη σου ισχύουν. Θυμίζω ότι διαφώνησα δημόσια χωρίς να λογαριάσω αυτά που λες.
Άρα αλλού αυτά.

buhda είπε...

Προς ανώνυμο μοριόπληκτο. Το μόριο στο οποίο αναφέρεσαι είναι μόριο ηλίου ή υδρογόνου; Aν όχι κι αναφέρεσαι στο μόριο δια του οποίου ρίχνεις τα υγρα σου απόβλητα στο περιβάλλον,και είσαι υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα, φωτογράφησε το ,κανε το καρτ ποσταλ, ανάρτησε το στα περίπτερα και πούλησε το. Για να γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη επιμενεις να μασας τα λογια σου και να μην δινεις ξεκαθαρη απαντηση.Σε ξαναρωτω «Πως δηλαδη μπορουν οι Χριστοφιας και Ερογλου να λυσουν απο μονοι τους π.χ το περιουσιακο η το θεμα του μηχανισμου επιλυσης διαφορων;(θεματα εσωτερικων πτυχων)»Η να στο θεσω διαφορετικα.Υπαρχει κανενας αλλος τροπος, να λυθει το κυπριακο, πλην της επεμβασης του Ο.Η.Ε στην διαδικασια, με διαμεσολαβηση σε αρχικο σταδιο και σε κατοπινο την επιδιαιτησια;Συγκεκριμενη απαντηση σε παρακαλω και οχι γενικολογιες.Εγω λεω ξεκαθαρα, οχι.Και χρονοδιαγραμματα πρεπει να μπουν, αλλα και η επιδιαιτησια ειναι αναγκαια, σε περιπτωση μη συμφωνιας,πανω σε ενα συγκεκριμενο ζητημα.Διαφορετικα το κυπριακο δεν λυνεται.«Και λες ότι οι προτάσεις του Χριστόφια μόνο έχοντας κοντά του το ΔΗΚΟ μπορεί να υλοποιηθούν.»Υπεδειξε μου σε παρακαλω, ποτε υπαινιχθηκα τετοιο πραγμα.Μηπως συνειδητα διαστρεβλωνεις τα γραφομενα μου;Εγω το αντιθετο ειπα.Οτι το ΔΗΚΟ,ουδεποτε θα δεχθει λυση βαση των προτασεων Χριστοφια.Και ο Χριστοφιας το γνωριζει αυτο πολυ καλα.Για αυτο(μεταξυ αλλων),δεν επιτρεπει την επεμβαση των Η.Ε στη διαδικασια.«τη διαδικασία την καθόρισαν τα Η.Ε. από παλιά και έκτοτε δεν την έχουν αλλάξει, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι υπό την αιγίδα των Η.Ε. Πού είναι το λάθος μου και που είναι η μη απάντηση μου;»Το λαθος σου, εγγειται στο γεγονος, οτι τα Η.Ε επιθυμουν ενεργοτερη εμπλοκη στη διαδικασια,αρα να την αλλαξουν,αλλα ο Χριστοφιας δεν τους το επιτρεπει.Αυτο γιατι το παραγνωριζεις;Θες να μας πεις οτι τα Η.Ε αυτη τη στιγμη ειναι ενθερμοι υποστηρικτες της «κυπριακης λυσης»;Ναι, τα Η.Ε αποδεχθηκαν αυτου του ειδους τη διαδικασια, γιατι τους το ζητησε ο Χριστοφιας.Ποτε δεν εννοουσαν ομως, οτι θα συζητουμε επ απειρον και θα εισελθουμε σε αυτο το θεατρο του παραλογου που εξελισσεται σημερα.«αν δεν δεχθούμε αυτό που θα μας προτείνουν τι θα γίνει;
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;»Καλα απο τη μια προσπαθεις να μας πεισεις για την ορθοτητα των προτασεων Χριστοφια και απο την αλλη μας λες να μην παμε σε διασκεψη;Αφου εχουμε τοση αυτοπεποιθηση για την ορθοτητα των προτασεων μας ,γιατι δεν τις αντιπαραθετουμε με αυτες της Τουρκοκυπριακης πλευρας;«Δεν είναι τα Η.Ε. που θα λύσουν το κυπριακό. Αυτό λένε και οι ίδιοι. Δεν είναι μηχανισμός επίλυσης διαφορών. Ούτε η Ε.Ε. είναι ούτε το ΝΑΤΟ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός.»Δηλαδη απορριπτεις την θεση οτι το Κυπριακο ειναι διεθνες προβλημα;Εαν δεν παρεμβουν ολοι αυτοι, πως θα κουνησει τον ποπο της η Τουρκια;Μα τωρα σοβαρομιλουμε;
«Θυμίζω ότι διαφώνησα δημόσια χωρίς να λογαριάσω αυτά που λες.
Άρα αλλού αυτά.»Βεβαιως.Το σχεδιο Ανναν που ηταν προιον χρονοδιαγραμματων και επιδιαιτησιας και μαλιστα χωρις διαπραγματευση, το αποδεκτηκες.Τωρα απορριπτεις και τα χρονοδιαγραμματα και την επιδιαιτησια και παπαγαλιζεις τις αστειοτητες του Χριστοφια περι «κυπριακης λυσης».Ειδες γιατι μιλησα για διαφυλαξη της κομματικης ταυτοτητας και για επαγγελματικη επιβιωση;Και για να μην παρεξηγουμε.Δεν σε κακιζω για αυτο.Αυτο που δεν αποδεχομαι, ειναι να κατηγορεις αλλους συμπατριωτες μας οτι δεν θελουν λυση διοτι απορριπτουν τη Δ.Δ.Ο.Δικαωμα τους.Δηλαδη εσυ που υποστηριζεις την «κυπριακη λυση»,διαφερεις κατα πολυ απο αυτους;Αφου κι αυτη, στο τελος της ημερας,μας οδηγει στη μη λυση και τη διχοτομηση.Και πως υποστηριζεις λεκτικα τη Δ.Δ.Ο τι καταλαμβαινεις;
Κοκουι

Μιχάλης είπε...

@ Κοκουι

Απολογούμαι για την καθυστέρηση.

Είναι δικαίωμα σου να θεωρείς ότι μασώ τα λόγια μου.
Διαμεσολάβηση και επιδιαιτησία είχαμε και το 2004 και ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Απορρίφθηκε το σχέδιο. Δεν απορρίπτω ότι η επιδιαιτησία και η διαμεσολάβηση μπορούν να δώσουν μια λύση. Το ζητούμενο δεν είναι να υπάρξει μια λύση αλλά να γίνει αποδεκτή. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν γίνει ξανά κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Επίσης το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση Δ.Δ.Ο. με ενισχυμένη κεντρική κυβέρνηση. Η επιδιαιτησία θα δώσει κάτι τέτοιο;

Αν η Τουρκία και ο Έρογλου αποφασίσουν ότι θέλουν να λύσουν το κυπριακό θα βρεθεί λύση στις συνομιλίες Χριστόφια Έρογλου. Όμως η Τουρκία ποια λύση θέλει; Θέλει ένα είδος συνομοσπονδίας. Και πολύ φοβούμαι ότι μια επιδιαιτησία θα οδηγήσει προς αυτή τη λύση.
Προσωπικά δεν δέχομαι μια λύση και ότι νάναι.

Όσον αφορά το ΔΗΚΟ. Επαναλαμβάνω δεν είναι το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ που υποστηρίζουν αλλαγή διαδικασίας και τακτικής;
Ούτως ή άλλως το συνεργαζόμενο ΔΗΚΟ διαφωνεί με τις προτάσεις Χριστόφια για λύση του κυπριακού. Συνεπώς είτε επιμένει στις προτάσεις είτε πάμε σε παρέμβαση και επιδιαιτησία η ουσία είναι μία, το ΔΗΚΟ διαφωνεί.

Λες ότι τα Η.Ε. θέλουν ενεργό παρέμβαση αλλά δεν τα αφήνει ο Χριστόφιας. Να σε θυμίσω ξανά ότι η «κυπριακή λύση» δεν είναι εφεύρεση του Χριστόφια αλλά του Καμπάρι (δηλ. των Η.Ε.) και επαναβεβαιώνεται με την 8η Ιουλίου την οποία υποστήριξαν όλα τα κόμματα.
Ακόμα και προχθές στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ επαναλαμβάνεται η κυπριακής ιδιοκτησίας λύση.

Ρωτάς γιατί αφού είμαστε τόσο σίγουροι για τις προτάσεις Χριστόφια γιατί δεν τις αντιπαραθέτουμε με τις Τ/κυπριακές. Αυτό δεν κάνουμε;
Από την άλλη έχεις την εντύπωση ότι η επιδιαιτησία θα λάβει υπόψη την ορθότητα ή όχι των εκατέρωθεν θέσεων ή θα δώσει μέσες λύσεις;

Ναι, το κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα. Όμως είναι άλλο η παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού της Ε.Ε. κλπ. και άλλο να το λύσουν αυτοί. Και κανένας δεν αρνείται παρέμβαση τους, το αντίθετο επιδιώκεται.

Το σχέδιο Ανάν ήταν το πρώτο που παρουσιάστηκε μπροστά μας ως λύση του κυπριακού. Γι’ αυτό το αποδέχτηκα παρόλα τα αρνητικά του. Έβλεπα και βλέπω θετικά στο σχέδιο εκείνο. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο μαύρο.
Και αν τότε δεν λογάριασα αυτά που λες, γιατί να τα λογαριάσω τώρα; Πάνω απ’ όλα για μένα είναι η Κύπρος και με βάση αυτό τον γνώμονα κρίνω και μιλώ.
Και απ’ ότι είδες δεν απορρίπτω ούτε χρονοδιαγράμματα ούτε επιδιαιτησία. Ανησυχίες έχω ότι δεν θα περάσει το αποτέλεσμα της.
Και σκέψου ότι τις προτάσεις Χριστόφια, και ιδιαίτερα την εκ περιτροπής, τις απορρίπτουν όλα τα κόμματα του ΔΗΣΥ περιλαμβανομένου. Η επιδιαιτησία θα είναι κάτι μεταξύ των προτάσεων Χριστόφια και των Τ/κυπρίων.
Θα την αποδεχθεί π.χ. ο ΔΗΣΥ;
Αυτά με απασχολούν αγαπητέ μου και όχι η δογματική απόρριψη ή αποδοχή διαδικασιών και προτάσεων.

Και με βάση το σκεπτικό σου (και το τονίζω αυτό) και η δική σου θεώρηση των πραγμάτων οδηγεί στη διχοτόμηση και δεν διαφέρεις από αυτούς που κατηγορείς.
Έτσι αντιμετωπίζουμε τα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

μιχάλη σόρρυ,
αλλά ούλλο μαλακίες μας λαλείς ως συνήθως. επιχειρήματα γιόκ!

κογκούι

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη,πανω κατω μας λες,οτι τα Η.Ε δεν πρεπει να αναμιχθουν στη διαδικασια,επειδη με αυτο τον τροπο,θα εκπονηθει ενα σχεδιο λυσης, το οποιο θα απορριφθει ουτως η αλλως απο το λαο.Ε τοτε γιατι διαπραγματευεται ο Χριστοφιας;Για να παιζει με τον Ερογλου κουμερες και για να (νομιζει) οτι μας περιπαιζει;Η για να γεμιζει τα φυλλα της η «Γνωμη» και να μας λεει οτι υποστηριζει τη Δ.Δ,Ο;Το πιο τραγικο απο τα γραφομενα σου ειναι αυτο «Όμως η Τουρκία ποια λύση θέλει; Θέλει ένα είδος συνομοσπονδίας. Και πολύ φοβούμαι ότι μια επιδιαιτησία θα οδηγήσει προς αυτή τη λύση.»Ημαρτον!Εμοιασαμε του Ντεκτας που ελεγε στους Τουρκοκυπριους «να μην αποδεχθουμε την αναμειξη του Ο.Η.Ε και της Ε.Ε,γιατι η Κυπρος θα γινει μια Νεα Κρητη».Και αυτα τα ακουω απο ενα υποστηρικτη της λυσης!Τελοςπαντων.Το μονο που εχω να σου πω,ειναι να παρακαλατε να μην κανει καμμια κινηση ματ ο Ερντογαν.Γιατι ο «προεδρος λυσης», θα παθει χειροτερα απο οτι επαθε ο Τασσος στη Νεα Υορκη.Θυμασαι;Και εκεινος υποβαλλε προτασεις μεσω επιστολων.Και εκεινος ελεγε πως ηταν «προεδρος λυσης»,αλλα στο τελος επιαστηκε οπως τον ποντικο μες τη φακκα.
Κοκουι

Μιχάλης είπε...

@ Κοκουι

Νομίζω ότι στο τέλος δεν είμαι εγώ που δεν απαντώ αλλά εσύ.
Εκτιμώ το ενδιαφέρον σου για λύση (εγώ δεν το αμφισβητώ) αλλά η ισοπέδωση και οι πανάκειες δεν έχουν θέση στην πολιτική.

Συγχύζεις την επιδιαιτησία με τις συνομιλίες που διεξάγονται.

Συμπεραίνεις ότι λέω πως «τα Η.Ε δεν πρεπει να αναμιχθουν στη διαδικασια,επειδη με αυτο τον τροπο,θα εκπονηθει ενα σχεδιο λυσης, το οποιο θα απορριφθει ουτως η αλλως απο το λαο».

Η ουσία αυτών που είπα βρίσκεται εδώ:
«Δεν απορρίπτω ότι η επιδιαιτησία και η διαμεσολάβηση μπορούν να δώσουν μια λύση. Το ζητούμενο δεν είναι να υπάρξει μια λύση αλλά να γίνει αποδεκτή. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν γίνει ξανά κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Επίσης το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση Δ.Δ.Ο. με ενισχυμένη κεντρική κυβέρνηση. Η επιδιαιτησία θα δώσει κάτι τέτοιο;»

Και πρόσθετα ότι:
«Ναι, το κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα. Όμως είναι άλλο η παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού της Ε.Ε. κλπ. και άλλο να το λύσουν αυτοί. Και κανένας δεν αρνείται παρέμβαση τους, το αντίθετο επιδιώκεται».

Συνεπώς θεωρώ το συμπέρασμα σου, το λιγότερο, ατυχές.

Σε ρώτησαν αν ο ΔΗΣΥ που απορρίπτει την εκ περιτροπής προεδρία θα συναινέσει σε μια λύση επιδιαιτησίας που θα προνοεί εκ περιτροπής προεδρία και δεν απάντησες.

Για να έχουμε άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις θέσεις των δύο πλευρών. Αρνείσαι ότι η Τουρκία επιδιώκει συνομοσπονδία;
(Εσύ αποδέχεσαι τέτοιας μορφή λύση;)

Επομένως μια επιδιαιτησία θα προσπαθήσει να συγκεράσει τις θέσεις των δύο πλευρών.
Διαφωνείς με αυτό;
Αποδέχεσαι μια οποιαδήποτε λύση και ειδικά λύση συνομοσπονδίας, όπως την καταθέτουν οι Τούρκοι;

Δεν ξέρω αν είπε ποτέ ο Ντενκτάς αυτά που λες αλλά για εκείνο που λέει δεν έχουμε προηγούμενο.
Για την επιδιαιτησία όμως έχουμε.

Και όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, ναι εκεί την πάθαμε όταν συμφωνήσαμε επιδιαιτησία. (Παρεμπίπτοντος ο μόνος που είπε όχι στην επιδιαιτησία τότε ήταν ο ΔΗΣΥ).
Μήπως θα πρέπει να την πάθουμε και τώρα;

Κανένας δεν αποκλείει μια κίνηση ματ από τον Ερντογάν. Μακάρι να κάνει και να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη,νομιζω με τις ατακες και τα αυθαιρετα συμπερασματα δεν μπορει να διεξαχθει συζητηση.Πες μου τι σημαινει«Συγχύζεις την επιδιαιτησία με τις συνομιλίες που διεξάγονται.»;Ειπες «Δεν απορρίπτω ότι η επιδιαιτησία και η διαμεσολάβηση μπορούν να δώσουν μια λύση. Το ζητούμενο δεν είναι να υπάρξει μια λύση αλλά να γίνει αποδεκτή.(δηλαδη η λυση που θα εξευρεθει μεσω επιδιαιτησιας δεν θα γινει αποδεκτη)Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν γίνει ξανά κάτι τέτοιο(δηλαδη εαν ασκηθει επιδιαιτησια), το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.(οπως το 2004)
» Και απαντησα οτι πανω κατω εννοεις «τα Η.Ε δεν πρεπει να αναμιχθουν στη διαδικασια,επειδη με αυτο τον τροπο,θα εκπονηθει ενα σχεδιο λυσης, το οποιο θα απορριφθει ουτως η αλλως απο το λαο».Το λοιπον ειτε με ανθρωπο πας να μας παντρεψεις η παλαβους πας να μας βκαλεις.Εξηγα γιατι ειναι λανθασμενο το συμπερασμα μου.Δεν γινεται να πετασσεις μια ατακα του τυπου«Συνεπώς θεωρώ το συμπέρασμα σου, το λιγότερο, ατυχές.» και να ξοφλας.Το τι εγραψες φιλε εν τζιαμε.«Ναι, το κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα. Όμως είναι άλλο η παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού της Ε.Ε. κλπ. και άλλο να το λύσουν αυτοί. Και κανένας δεν αρνείται παρέμβαση τους, το αντίθετο επιδιώκεται».Το ιδιο βιολι.Ατακα πας την ατακα χωρις να εξηγας.Τι εννοεις παρεμβαση;Να κρατουν απλα τα πρακτικα η να καμνουν αερα του Χριστοφκια και του Ερογλου; Λες «Αποδέχεσαι μια οποιαδήποτε λύση και ειδικά λύση συνομοσπονδίας, όπως την καταθέτουν οι Τούρκοι;»Οσο αφορα το συνταγματικο, αποδεχομαι μια λυση οπως εχει προταθει στο σχεδιο Ανναν.Ενα κρατος με μια κυριαρχια κτλ.,που αποτελει μετεξελιξη της Κυπριακης Δημοκρατιας απο ενιαιο σε ομοσπονδο κρατος.Κατι το οποιο αποδεκτηκες και εσυ.Και προσπαθουσες τοτε να πεισεις για την ορθοτητα του.Σημερα ξαφνικα,ελαιω της κομματικης σου ταυτοτητας και της επαγγελματικης σου ιδιοτητας,ανακαλυψες την «ισχυρη ομοσπονδια».Ουτε ακροβατης να ησουν.Λες «Επίσης το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση Δ.Δ.Ο. με ενισχυμένη κεντρική κυβέρνηση. Η επιδιαιτησία θα δώσει κάτι τέτοιο;»Δηλαδη;Εαν οι Τουρκοκυπριοι δεν αποδεκτουν κατι τετοιο(και καλα κανουν)δεν θα εξευρεθει λυση;Ημαρτον!Επηρες μας πισω στη δεκαετια του 80 εσυ.Στη πολιτικη της προταξης.Και μην μου πεις παλι οτι εξαγω λανθασμενα συμπερασματα.Οσο για τον ΔΗΣΥ.Οταν η ιστορια κτυπησε πραγματικα την πορτα μας,ο Αναστασιαδης σταθηκε στο υψος των περιστασεων.Και αυτο το κατεγραψε η ιστορια.Ειτε σου αρεσει ειτε οχι.Για αυτο μην με ρωτας εαν ο Συναγερμος αποδεχεται την εκ περιτροπης προεδρια.Αλλους να ρωτησεις.Οσο για την Νεα Υορκη;Ξερεις παρα πολυ καλα οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι απλα οπως τα παρουσιαζεις.Τα ριχνουμε ολα στα Η.Ε και ξοφλησαμε ετσι;Ο Παπαδοπουλος και το ΑΚΕΛ που ελεγαν οτι θα διαπραγματευθουν βαση του Σχεδιου Ανναν ειναι αμοιροι ευθυνων;Αλλα τι να κανεις;Πρεπει να ακολουθησεις τι κομματικη γραμμη.
Κοκουι