Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΚΩΝ


Ήδη η συνάντηση της Γενεύης της 7ης Ιουλίου 2011 ανήκει στο παρελθόν.

Και μετά το τέλος της συνάντησης είχαμε ένα μπαράζ δηλώσεων των δυνάμεων του «ηττοπαθούς πατριωτισμού» που μιλούσαν όλοι για δικαίωση και ότι μπήκαμε ήδη σε τροχιά χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας και Διεθνούς Διάσκεψης.

Ακούγοντας και διαβάζοντας όσα έλεγαν και έγραφαν, διερωτήθηκα αν διαβάσαμε το ίδιο κείμενο της δήλωσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι κύκλοι βλέπουν φαντάσματα. Πάντοτε και διαχρονικά βλέπουν χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες, ακόμα και όταν το κυπριακό ήταν παγοποιημένο.
Κάποιους φαίνεται ότι δεν τους τρομάζει μόνο μια πιθανή λύση αλλά ακόμα και το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποια πρόοδος!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Όμως η στάση αυτών των κύκλων ήταν αναμενόμενη και προβλέψιμη.
 Εκείνο που δεν ανέμενα να αντιμετωπίσει με τόσο κριτική διάθεση το θέμα αυτό ήταν τον ΔΗΣΥ!
Και ενώ ο Ν. Αναστασιάδης μας λέει ότι θα αναμένει την ενημέρωση από τον πρόεδρο, την ίδια ώρα δηλώνει ότι «Θα έπρεπε να είχαμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην είμαστε σήμερα οι εκ των υστέρων καταγραφείς γεγονότων, που πιθανότατα να μην μας οδηγούν σε αυτά που θα επιθυμούσαμε».
Βεβαίως την επομένη (Σάββατο 9 Ιουλίου) στον ΑΣΤΡΑ δήλωνε ότι χάσαμε την ευκαιρία για διευρυμένη διάσκεψη.
Δεν κατάλαβα όμως σε τι είμαστε καταγραφείς γεγονότων και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μας εξηγήσει.

Το ΔΗΚΟ διαπιστώνει ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μπαν Γκι - μουν και οι συνεργάτες του επιδιώκουν αναβάθμιση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στις απευθείας διαπραγματεύσεις» και ότι «επιδιώκουν επίσης τη διαμόρφωση ενός άτυπου μεν χρονοδιαγράμματος, αλλά με συγκεκριμένους χρονικούς σταθμούς που αποσκοπούν να ασκήσουν πίεση για καταληκτικά αποτελέσματα».

Σε δική του ανακοίνωση ο Ν. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «είναι προφανής η πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι, είτε θα κηρύξει αδιέξοδο τον Οκτώβριο, είτε θα μας παραπέμψει σε μία «Τελική Διεθνή Διάσκεψη».

Η ΕΔΕΚ βλέπει να δικαιώνεται, όπως πάντα…

Έξω από το χορό δεν θα μπορούσε να μείνει και ο Γ. Λιλλήκας που σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «η παράσταση τελειώνει» και σημειώνει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τη διχοτόμηση ή την τουρκοποίηση της Κύπρου οφείλουν να αντιδράσουν τώρα».

Ο δε Λάζαρος Μαύρος ανακαλύπτει «Νέα κέρδη» για την Τουρκία»!

Όλοι οι απορριπτικοί βεβαίως ανακάλυψαν (με μια φωνή) ότι αλλάζει η διαδικασία και ότι τα Η.Ε. αναλαμβάνουν γεφυρωτικό ρόλο με την υποβολή συναινετικών προτάσεων!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ.Γ.

Τι είπε όμως ο Μπαν Κι Μουν; Στην ουσία επανέλαβε όσα είπε και στην προηγούμενη συνάντηση (26/1/2011). Σ΄ εκείνη τη δήλωση έλεγε ότι:

1. «Οι δυο πλευρές στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις με επιπρόσθετες συναντήσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες».

2. Ζήτησε περαιτέρω συγκλίσεις στα κεφαλαιώδη ζητήματα.

3. Είπε πως έχει ενθαρρύνει τις δυο πλευρές να μιλήσουν με εμπειρογνώμονες που μπορεί να θέσει στη διάθεσή τους πάνω στις τεχνικές πτυχές του περιουσιακού.

4. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν το εποικοδομητικό πνεύμα το οποίο διαπίστωσε, συνεχιστεί, θα μπορέσει να υποβάλει μια πιο θετική έκθεση».

Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτά τα τέσσερα σημεία επαναλαμβάνονται και στη νέα δήλωση.
Το νέο που προκύπτει είναι ότι στις αναφορές του είναι η επαναβεβαίωση της διαδικασίας.
1. Επαναβεβαιώνει την κυπριακής ιδιοκτησίας λύση.
Αυτή η πάγια (από το 2004) θέση της Ε/κ πλευράς επαναβεβαιώθηκε. Και έχει σημασία το γεγονός αυτό δεδομένου ότι όλοι λέμε ότι δεν θέλουμε να μας φέρουν έτοιμη λύση.

Οι «ηττοπαθής πατριώτες» όμως δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε μ’ αυτό. Δεν θέλουν έξωθεν λύση (προϊόν επιδιαιτησίας) αλλά ούτε κυπριακής ιδιοκτησίας λύση!
Τι θέλουν σε τελική ανάλυση;

2. Είναι σημαντική η δήλωση ότι «Άδραξα, επίσης, την ευκαιρία, να υπενθυμίσω στους δύο ηγέτες τις παραμέτρους της συμφωνίας, στην οποία προσπαθούμε να φτάσουμε, όπως ορίζονται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Οι «ηττοπαθής πατριώτες» διατυμπανίζουν ότι δεν είναι ξεκάθαρη η βάση και ότι τα Η.Ε. βοηθούν την τουρκική πλευρά να ξεφύγει.
Τώρα ο ίδιος ο Γ.Γ. επαναφέρει σε τάξη τον Έρογλου, ότι η μορφή της λύσης και η όλη διαδικασία βασίζονται στα ψηφίσματα των Η.Ε. που κάνουν λόγο για λύση Δ.Δ.Ο., με πολιτική ισότητα κλπ.
Σημειώνουμε ακόμα ότι με παρέμβαση του ίδιου του Ντάουνερ αναφέρθηκε ότι σε κάθε κοινό ανακοινωθέν θα υπενθυμίζεται ότι η λύση θα προνοεί Δ.Δ.Ο. με ΜΙΑ κυριαρχία, ΜΙΑ διεθνή προσωπικότητα, ΜΙΑ ιθαγένεια. 
Και αυτή η αναφορά, στοχεύει τον Ντ. Έρογλου.
Αφού είχαν παράπονο ότι δεν ακολουθούσε η τουρκική πλευρά, γιατί έχουν, πάλι, παράπονο από το ξεκαθάρισμα του Γ.Γ.;

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ Η.Ε.

Οι «ηττοπαθής πατριώτες» έχασαν τον ύπνο τους από την αναφορά σε ενισχυμένη εμπλοκή των Η.Ε. και βλέπουν επιδιαιτησίες και άλλα παρόμοια.

Στη δήλωση του Γενάρη ο Γ.Γ. είχε δηλώσει ότι: «πως έχει ενθαρρύνει τις δυο πλευρές να μιλήσουν με εμπειρογνώμονες που μπορεί να θέσει στη διάθεσή τους πάνω στις τεχνικές πτυχές του περιουσιακού».
Και αυτό έγινε.
Αυτό το στόχο είχαν οι επαφές στην έδρα του ΟΗΕ του Ν. Αιμιλίου και του Τ. Τσελεπή.

Ο Γ.Γ. επανέλαβε αυτή την πρόθεση και διευκρίνισε ότι: «παρόλο που συμφώνησα ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι υπό κυπριακή καθοδήγηση και κυπριακής ιδιοκτησίας, ήμουν έτοιμος να προσφέρω μια ενισχυμένη εμπλοκή των ΗΕ, άνευ βλάβης προς αυτή τη βασική αρχή. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την προσφορά μου».

Μήπως αυτά παραπέμπουν σε επιδιαιτησία; Κάθε άλλο.
Ο ρόλος των Η.Ε. είναι βοηθητικός και όχι διαμεσολαβητικός.
Αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και δεν προέκυψε καμία επιδιαιτησία.
Αντίθετα, έδωσε τη δυνατότητα στην ε/κι πλευρά να παρουσιάσει τις προτάσεις της ολοκληρωμένα.
Είναι ψέμα ότι αυτή η πρακτική θα δώσει το δικαίωμα στον Ντάουνερ να καταθέτει προτάσεις ή να μοιράζει τη διαφορά.
Αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο φόβος των «ηττοπαθών πατριωτών» για χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία όχι μόνο είναι αβάσιμος αλλά είναι και παραπλανητικός.

Χρονοδιάγραμμα: Τον Ιανουάριο του 2011 ο Γ.Γ. είχε πει ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα των επαφών Χριστόφια – Έρογλου και ότι θα ανέμενε τους δύο ηγέτες ξανά τον Ιούλιο για να δουν τα αποτελέσματα.
Ήταν αυτό χρονοδιάγραμμα; Ασφαλώς και όχι.
Κατά συνέπεια, εφόσον επαναλαμβάνει την ίδια πρακτική με χρονικό ορόσημο τον Οκτώβριο, γιατί να είναι χρονοδιάγραμμα;

Επιδιαιτησία: Εξηγήσαμε πιο πάνω γιατί η ενισχυμένη εμπλοκή των Η.Ε. δεν αποτελεί επιδιαιτησία.
Τι αποτελεί επιδιαιτησία; Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ορισμούς όταν έχουμε το απτό παράδειγμα του 2004.
Οι διαπραγματεύσεις, τότε, είχαν ημερομηνία λήξης την 31η Μαρτίου 2004.
Και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, σε ότι έμενε εκτός συμφωνίας ή κενό, θα συμπληρωνόταν από τα Η.Ε. Και αυτό έγινε.
Επομένως:
1ο: Τα Η.Ε. δεν μπορούν να έρθουν από μόνα τους να ασκήσουν επιδιαιτησία.
2ο: Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει εκ των προτέρων η σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών.
3ο: Η παρέμβαση των Η.Ε. η οποία ήδη γίνεται (στο περιουσιακό) δεν αποτελεί επιδιαιτησία διότι δεν συμπληρώνει κανένα κενό αλλά προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη.

Συνεπώς κι εδώ οι «ηττοπαθής πατριώτες» αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να ερμηνεύσουν σωστά τα γεγονότα, καθοδηγούμενοι από τους φόβους τους.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες δύο συναντήσεις δεν γινόταν λόγος για Διεθνή Διάσκεψη.
Τι είπε τώρα ο Γ.Γ. και πόσο δικαιολογεί τους φόβους των «ηττοπαθών πατριωτών»;
Αφού εκφράζει την προσδοκία ότι τον Οκτώβριο οι δύο πλευρές θα βρουν συγκλίσεις στα θεμελιώδη θέματα λέει:
«Αυτό θα φέρει τις συνομιλίες του Κυπριακού κοντά στην ολοκλήρωση και θα μου επιτρέψει να υποβάλω μια θετική έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα.
Θα ανοίξει, επίσης, το δρόμο για μένα να δουλέψω με τις δύο πλευρές προς την κατεύθυνση της σύγκλησης μιας τελικής, διεθνούς διάσκεψης.»

Με άλλα λόγια υιοθετεί τη θέση της Ε/κ πλευράς ότι στην περίπτωση που θα φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας, τότε μπορεί να συγκληθεί Διεθνής Διάσκεψη.
Σε καμιά περίπτωση λέει ότι ούτως ή άλλως θα συγκαλέσει Διεθνή Διάσκεψη. Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει συμφωνία στα θεμελιώδη θέματα. Μόνο τότε.

Κλείνοντας είναι καλό να σημειώσουμε ότι ο Έρογλου δέχθηκε και δεύτερο χαστούκι.
Δεσμεύτηκε, τουλάχιστον φραστικά ότι θα προχωρήσει στη συζήτηση των θεμελιωδών θεμάτων με τη μέθοδο της διασύνδεσης κεφαλαίων, όπως είναι η θέση της Ε/κ πλευράς.
Μέχρι τώρα ο Έρογλου αρνείτο να πράξει κάτι τέτοιο.

Η φιλοκυβερνητική «Μιλλιέτ» στην Τουρκία έγραφε ότι «Έπεσε η κόκκινη γραμμή στο εδαφικό».

Πού είναι λοιπόν τα κέρδη για την Τουρκία όπως ισχυρίζονται οι μονίμως διαφωνούντες με τη μορφή λύσης;

Είναι ένα θέμα η διαφωνία με τη μορφή λύσης και άλλο θέμα η προσπάθεια δημιουργίας φοβίας ανάμεσα στον κόσμο, προκειμένου να περάσει η δική τους άποψη.

13 σχόλια:

Μολέσκης είπε...

εγώ πάω για μπάνιο στη θάλασσα.
άμα βρεθεί λύση, φωνάξετε μου να αναλάβω τα πάντα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του νέου κράτους που θα προκύψει από τις συμφωνίες.

Ζακος είπε...

Αλλη μια εξαιρετική ανάλυση φίλε Μιχάλη.

Πάντως δεν αδικώ κάποιους που σκέφτονται διαφορετικά διότι κι εγώ δεν μπόρεσα να σκεφτώ αυτά που έγραψες εδώ.

Όταν τα διάβασα είπα, κοίταξε κύριε που δεν σκέφτηκα αυτά τα τόσο απλά πράγματα.

Όσο για τους διάφορους ανώνυμους που παρουσοάζονται με διάφορα ψευδόνυμα μην σε στενοχωρούν.
Δείχνει ότι οι αναρτήσεις σου τους ενοχλούν.

Συνέχισε, είμαστε μαζί σου.

Costas Ioannou είπε...

Πάντοτε με λόγια απλά και κατανοητά για τον κάθε απλό πολίτη αυτου του τόπου που όπωσδήποτε αντιλαμβάνεται τόσο την κρισιμότητα της κατάστασης, και έχει επίγνωση του ποιοι είμαστε και το τι ρόλο παίζει ο διεθνής παράγοντας και ειδικά ο ΟΗΕ. Μου άρεσε και ένα αρθρο του Πουργουρίδη στο πολίτη του σαββάτου.

Ανώνυμος είπε...

«η προσπάθεια δημιουργίας φοβίας ανάμεσα στον κόσμο, προκειμένου να περάσει η δική τους άποψη.» Αυτοί σπέρνουν τη φοβία και σεις την απαισιοδοξία.Είστε δύο όψεις του ιδίου νομίσματος δηλαδή.Και ποια «δική τους άποψη» ρε φίλε;Μας δουλεύεις;Αφού η δική τους άποψη είναι και δική σας.Όχι στα χρονοδιαγράμματα κτλ. και τράβα με και ας κλαίω.Μόνο που αυτοί πανικοβάλλονται ενώ εσείς καθησυχάζεται.

Μιχάλης είπε...

@ Ζακος

Το ξέρω ότι κάποιοι με τα φοβικά σύνδρομα τους έχουν μπλοκάρει τα μυαλά του κόσμου.
Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος τους.
Όμως θα βρίσκουν αντίσταση, θα έχουν απαντήσεις.
Η τρομοκρατία που επέβαλαν από το 2004 και εντεύθεν πρέπει να σταματήσει.

Μιχάλης είπε...

@ Costas Ioannou

Έτσι πρέπει, με λόγια απλά και κατανοητά.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε την πραγματική κατάσταση στον κόσμο.

Ναι, πολύ καλό το άρθρο του Πουργουρίδη. Μόνο που μέχρι τον Μάιο ήταν κι αυτός μέρος του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
Μην ξεχνούμε ότι είναι με δική του επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα που έγινε η στροφή του ΔΗΣΥ για την εκ περιτροπής.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 7/11/2011 12:29

Το «όλα ίσα κι όμοια» είναι χαρακτηριστικό του κύπριου.
Δεν σημαίνει όμως ότι βρίσκει πρακτική εφαρμογή στη ζωή.
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια αγαπητέ μου.
Ποιαν απαισιοδοξία ενσπείρουμε;
Το ότι λέμε ότι πρέπει να λυθεί το κυπριακό και καταθέτουμε προτάσεις στο τραπέζι των συνομιλιών;

Εκτός και όταν λέμε ότι θέλουμε λύση θα πρέπει να δεχθούμε οτιδήποτε ανεξαρτήτως συνεπειών.
Εμείς δεν λέμε όχι στα χρονοδιαγράμματα. Λέμε όχι στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για να μη μας δημιουργήσουν συνθήκες 2004.
Καήκαμε μια φορά, να καούμε και δεύτερη και τελευταία;

buhda είπε...

Απορριπτικό λούσεις απορριπτικό πλύνεις παλε διχοτόμισην εννα βρωμεί.

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

buhda είπε...

Ποιά σχέση έχουν οι έλληνες με το βυζάντιο περα απο αυτήν της γενοκτονίας που υπόστηκαν απο τους βυζαντινούς;

buhda είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
buhda είπε...

Προς το παρόν κύριε μολέσκη,και αφου τελειώσεις το θαλάσσιο σου μπάνιο, διάβασε την απάντηση στο σχόλιο σου στην προηγούμενη ανάρτηση του μιχάλη για την είρωνεία με την όποία αντιμετωπισες τον θάνατο του γιουτζέλ.

buhda είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.