Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ

Πραγματικά τραγικές οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης και στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων.
Είναι πολύ τραγικό να εύχεσαι να μην είναι ο δικός σου στον κατάλογο των θυμάτων.
Είναι πολύ τραγικό να εύχεσαι να είναι κάποιος άλλος, ο γιος μιας άλλης μάνας, ο πατέρας ενός άλλου παιδιού και όχι του δικού σου, ο σύζυγος κάποιας άλλης.

Το κακό που έγινε τη Δευτέρα ελπίζουμε να γίνει μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγή.
Να κινήσει τα γρανάζια της βραδυκίνητης κρατικής μηχανής.
Δεν είναι δυνατόν να διαπιστώθηκε πρόβλημα αλλά να κόλλησε στις γραφειοκρατίες.
Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν.

Ποιοι είναι εκείνοι οι εμπειρογνώμονες που αποφάνθηκαν, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τέως πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γ. Ομήρου ότι τα πυρομαχικά δεν ήταν επικίνδυνα.
Και αν δεν ήταν επικίνδυνα μεσολάβησε και μετατράπηκαν σε επικίνδυνα;

Πέραν τούτων προκύπτουν και άλλα ερωτήματα:
-          Αληθεύει ότι ήταν αγνώστου ποιότητας το υλικό;
-          Ποιος αποφάσισε ότι δεν ήταν επικίνδυνα και γιατί;
-          Ποιος αποφάσισε τον συγκεκριμένο τρόπο φύλαξης τους;
-          Αληθεύει ότι αρχικά αποθηκεύτηκαν αλλού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο;
-          Πότε άρχισε η αλλοίωση τους; Αν το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο γιατί υπήρξε ολιγωρία μέχρι τον Ιούλιο;
-          Αληθεύει ότι υπήρξαν επίμονες αναφορές του διοικητή της βάσης για το επικίνδυνο της κατάστασης; Και ποια αντίδραση υπήρξε;
-          Εφόσον υπήρξαν μικρές εκρήξεις και αναφλέξεις γιατί δεν λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα;
-          Γιατί αρνήθηκε η αστυνομία να παραχωρήσει ελικόπτερο για κατάσβεση της πυρκαγιάς; Υποτιμήθηκε το μέγεθος της;

Όλα αυτά καθώς και άλλα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν διεξοδικά.
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία επιείκεια για κανένα. 

***
 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τον Ιανουάριο του 2009 πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.

Στις 27 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί στη Λευκωσία θέτουν σε απόρρητο διπλωματικό έγγραφο προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ερώτημα αν η Κύπρος «νίπτει τας χείρας της» για την υπόθεση του πλοίου. Ανάμεσα σε άλλα στο τηλεγράφημα περιγράφεται ο φόβος των Κυπρίων για αντίποινα από τη Δαμασκό και υπενθυμίζεται η περίπτωση ενός άλλου φορτηγού, του «Γκρεγκόριο», που μετέφερε ραντάρ από τη Βόρεια Κορέα στους Σύρους.

Οι Αμερικανοί πίεζαν με τηλεφωνήματα τους Κύπριους αξιωματούχους το τελευταίο κρίσιμο 24ωρο, ενώ είχαν ήδη προχωρήσει σε απευθείας διάβημα προς τον πρόεδρο Χριστόφια για τον περιορισμό του πλοίου σε κυπριακό λιμάνι.

Την επόμενη μέρα, όπως προκύπτει από το απόρρητο διπλωματικό έγγραφο 09Nicosia73, το «Μόντσιεγκορσκ» σταμάτησε μεσοπέλαγα 60 μίλια νοτιοανατολικά της Λευκωσίας, περιμένοντας περαιτέρω εντολές από την κυπριακή κυβέρνηση. Και στις 29 Ιανουαρίου, άλλο απόρρητο τηλεγράφημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (09State7877) με την υπογραφή της Χίλαρι Κλίντον έδινε στα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία την εντολή να μεταφέρουν στους Κύπριους αξιωματούχους ότι «η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει πως η μεταφορά του εν λόγω φορτίου πιθανώς αποτελεί παραβίαση της απόφασης 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας». Ακόμα να ασκήσουν πιέσεις στην Κύπρο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κατηγορηματική στο αίτημά της να προσέλθει το πλοίο σε κυπριακό λιμάνι.

«Ωστόσο, αν το πλοίο φτάσει στη Συρία, χωρίς η κυβέρνηση της Κύπρου να έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης με τον πιο θετικό τρόπο»... έγραφε η Κλίντον.

Η αντίδραση της Λευκωσίας δεν άργησε: μία ημέρα μετά η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» σε κυπριακά ύδατα και την έλευσή του στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και αγκυροβόλησε. Λίγες ώρες αργότερα σε εμπιστευτικό διπλωματικό έγγραφο (09Nicosia77) o διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας εμφανίζεται να επεξεργάζεται και να επικοινωνεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του «εκρηκτικού» φορτίου του «Μόντσιεγκορσκ» από δυνάμεις του ΟΗΕ. «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυπριακή κυβέρνηση νιώθει πιεσμένη και θέλει να αποφύγει μία αναμέτρηση με τη Συρία και το Ιράν... Αφήνουμε τους ειδικούς της Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης να εξετάσουν αν τα σώματα του ΟΗΕ στον Λίβανο ή κάποιες άλλες διευθετήσεις που εμπλέκουν τα Ηνωμένα Έθνη είναι εφαρμόσιμες» σχολίαζε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία Φρανκ Ούρμπανσιτς.


http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24635&category_id=86

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα ερωτήματα.

Αληθεύει επίσης πως είχαμε διεθνείς προσφορές (καπιταλιστικές) για να τα ξεφορτωθούμε;

Ρίξε μια ματιά και στην ανάρτηση στο μπλοκ μου.

takeiteasy είπε...

Έψαξε κανείς να δεί τι είδους πυρκαγιά ήταν αυτή που ξέσπασε στις 4 το πρωί με τόση υγρασία;;;

βαθύτατη έρευνα είπε...

11 Ιουλίου 2002 - πέθανε ο ευάγγελος φλωράκης
11 Ιουλίου 2011 - ισοπεδώθηκε το στρατόπεδο το οποίο είχε αφιερωθεί στο όνομά του

κάποιοι μας περιπαίζουν... λάβατε το μήνυμα;

Μιχάλης είπε...

@ strovoliotis

Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα ούτε να το παίξω έξυπνος.

Εννοώ αυτό που λέω ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος.
Είναι ένα θέμα τι έγινε με τη μεταφορά και άλλο τι έγινε στο θέμα της φύλαξης.
Είναι δύο διαφορετικά θέματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.

Δεν θα συμπεριφερθώ το ίδιο ανεύθυνα όπως κάποιοι πολιτικοί σήμερα, από τη μια να ζητούν έρευνα και από την άλλη να δικάζουν και να καταδικάζουν.

Μιχάλης είπε...

@ takeiteasy

Ιδιαίτερα τα ελληνικά κανάλια έκαναν συνέχεια αναφορές σήμερα σε ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Είναι γεγονός ότι τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, οι πληροφορίες συγκεχυμένες.
Όμως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να αναγάγουμε τις εικασίες σε γεγονότα.

Μιχάλης είπε...

@ βαθύτατη έρευνα

Πάλι αρχίσαμε τις δεισιδαιμονίες;

Ανώνυμος είπε...

πιθανόν κάναμε λάθος ως Κύπριακή ηγεσία σε κάποια σημεία και τελικά μας προειδοποίησε η δύναμη που έκανε να πέσει το ελικόπτερο του φλωράκη...

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξύ εγώ δεν ξέρω πού κάναμε λάθος αλλά μου φάνηκε σαν σφράγισαν το σύμβαν με την ίδια ημερομηνία και με το ίδιο όνομα. επίσης δεν ξέρω γιατί πέθανε ο φλωράκης. από την αλλή δεν νομίζω πως ο θεός αγαπά τους κυπρίους... δεν έχω ιδέα ποιος το έκανε... γιατί έγινε κλ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να μην μιλήσω παραπάνω. Εσείς πολιτικοποιημένοι μαλάκες, τις επόμενες μέρες θα ασχοληθείτε με το να κάνετε πόλεμο μεταξύ σας. Ο μιχαλάκης θα προσπαθήσει να γράψει ένα άρθρο για το πώς δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε αυτό το σύμβαν, ο ΔΥΣΗ θα πιέσει τον πρόεδρο να παραιτηθεί... Έπειτα ο αρχιεπίσκοπος θα τους διατάξει να σιωπήσουν για το καλό της `εθνικής υπόθεσης`.

Ρεεε πάντα τα ίδια τα πράγματα...

buhda είπε...

Νομίζω ότι την ευθύνη φέρει η μετριότητα, η ανικανότητα, η ευθυνοφοβια και η ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει τους ταγούς στην μικρή μας "δημοκρατία. και εννοώ τους γραβατοφόρους λειτουργους με το βαρυ περισπούδαστο ύφος και τα ξυνισμένα μούτρα. Το ζήτημα είναι ότι το ανωτέρω πλέγμα λειτουργίας στον τόπο μας το πληρώνει ο απλός κι ανυποψίαστος ανθρωπος, ενίοτε με θύματα. Οι απίστευτα ανεύθυνοι χειρισμοι πέρα απο τα θύματα προκάλεσαν και απιστευτη οικονομική ζημια. Εις υγεία μας.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη μου, ναι, να γίνει η έρευνα σε βάθος.

Εγώ απλώς αναδημοσιεύω δηλώσεις βρετανίδας υπουργού. Που είναι τόσο πιστευτές όσο και οι δηλώσεις των δικών μας υπουργών.

Με τις αβαθείς δικές μου γνώσεις όμως, φαίνεται πως άλλοι προσπάθησαν να παίξουν έξυπνα πολιτικά παιγνίδια.

Και έγινε ό,τι έγινε.

Προσέχω πάντως πως επικεντρώνεσαι *μόνο* σε δυο πτυχές: μεταφορά και φύλαξη.

Δηλαδή το γεγονός πως είχαμε πολλές δυνατότητες να ξεφορτωθούμε το φορτίο, και αρνηθήκαμε, δεν είναι άξιο έρευνας για σένα;

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Δεν θέλω να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος σε βάθος. Δεν θέλω να διορισθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα αίτια. Θέλω, και αναμένω, μετά το πέρας του τριήμερου πένθους ή και νωρίτερα, να τελέσουν χαρακίρι οι ψηλά στην ιεραρχία υπαίτιοι.

Είναι τοις πάσι γνωστόν ποιοι ευθύνονται, δεν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Εν τω μεταξύ, εισηγούμαι όπως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και συνεπικουρούμενοι από όλα τα ανώτατα στελέχη της εθνικής φρουράς, υποχρεωθούν να ραντίζουν εκ περιτροπής με το λάστιχο τα άλλα εμπορευματοκιβώτια παρομοίων υλικών που ‘φυλάσσονται’ στην Παλώδεια ή και αλλού, έως ότου τούτα αποδειχθεί πως είναι ασφαλή ή μέχρις ότου τα καταστήσουν ασφαλή. Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους μπούκκιδες, που τόσον προστατεύουν οι κυβερνώντες, να οργανώσουν στοιχήματα σε ποιου την σειρά θα γίνει η επόμενη έκρηξη.

the Idiot Mouflon είπε...

Καλά βρε Μιχάλη,

Η ΚΥΠ δεν γνώριζε το περιεχόμενο; Αν όχι, δεν μπορούσαν να αποταθούν σε εμεπειρογνώμονες εμπιστοσύνης;

Δεν μπορούσε ένας συναργάτης του Προέδρου να ψάξει από τις εταιαρείες που παράγουν πυρομαχικά τις λεπτομέριες για το σωστό τρόπο φύλαξης; Α, ξέχασα... ο Πρόεδρος θέλει καιέχει μόνο μετριότητες για συνεργάτες.

Όσο για τις συνωμοσίες... οι πληροφορίες μου λένε ότι η όλη επιχείρηση βασίστηκε σε ένα όπλο τελευταίας τεχνολογίας, ονόματι "Zippo lighter".

Σοβαρά τώρα... και δολιοφθορά να υπήρχε... υπάρχουν και οι ευθύνες για την φύλαξη... και μάλιστα δίπλα από τον κεντρικό σου Η.Σ.

Κανεί να ταυτίζουμε τις ιδέες / ιδεολογίες με πρόσωπα.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 7/12/2011 12:08 πμ & 7/12/2011 12:18 πμ

Δεν ασχολούμαι με σεναριολογίες. Ασχολήσου λίγο με τις πραγματικότητες.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 7/12/2011 12:50 πμ

Γιατί μιλάς για τις επόμενες μέρες αφού ήδη έχεις απτό παράδειγμα για το ποια είναι η άποψη μου.

Μιχάλης είπε...

@ buhda

Είναι γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει ευθυνοφοβία. Οι επιτυχίες έχουν πατρότητα, οι αποτυχίες όχι.
Μόνο που αυτή την τριετία κάτι άλλαξε σε αυτό τον τομέα. Είχαμε αναλήψεις ευθυνών και παραιτήσεις.

Αναμένουμε να δούμε και να κρίνουμε τη συνέχεια του μεγάλου φονικού.
Το να δικάζουμε και να καταδικάζουμε χωρίς να έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας, δεν νομίζω να είναι ότι σοφότερο.

Μιχάλης είπε...

@ strovoliotis

Κατέγραψα κάποια δεδομένα που πρέπει να διερευνηθούν.
Το ότι δεν παράθεσα εξαντλητικό κατάλογο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εκείνα που έγραψα.
Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο.

Απλώς δεν έχω το σύνδρομο να δικάζω και να καταδικάζω όπως έχουν πολλοί από μας και ιδιαίτερα κάποιοι συνάδελφοι μου.
Που νομίζουν ότι επειδή ανακάλυψαν ένα έγγραφο, το οποίο παρουσιάζουν μάλιστα και αποσπασματικά, ανακάλυψαν την απόλυτη αλήθεια.

Δεν αποφαίνομαι ότι είχαμε ούτε ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα ξεφορτωθούμε.
Άλλωστε για το θέμα ενημερώθηκε και η βουλή, γιατί η βουλή το άφησε να φύγει;
Δεν είναι άξιο έρευνας κι αυτό;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/12/2011 4:30 μμ

Ας επικεντρωθούμε στις πραγματικότητες και ας αφήσουμε στην άκρη τις προφητείες.
Ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά πράγματα.

Μιχάλης είπε...

@ Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous

Μπορείς να θέλεις ότι επιθυμείς.

Μιχάλης είπε...

@ the Idiot Mouflon

Όπως έχει ήδη γνωσθεί, ειδικός εμπειρογνώμονας της Ε.Φ. αποφάνθηκε ότι το φορτίο ήταν ακίνδυνο.
Εξ’ όσων έγινε γνωστό δεν τον διόρισε κάποιος.

Σε καμιά περίπτωση φίλε μου είπα ότι δεν υπάρχουν ευθύνες.
Άλλωστε το κείμενο μου είναι ξεκάθαρο, ζητώ να γίνει έρευνα σε βάθος.

Δεν ταύτισα κανένα με τίποτε. Άλλοι το κάνουν αυτό που νομίζουν ότι βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να πλήξουν την κυβέρνηση.
Άλλοι πολιτικοποιούν το θέμα.

the Idiot Mouflon είπε...

Ναι Μιχάλη αλλά το ότι εκείνοι έτσι συμπεριφέρονται ΔΕΝ σημαίνει ότι ο "στόχος" τους είναι αθώος.

Πέραν από τον "εμπειρογνώμονα" (που ενδέχεται να γίνει το "θύμα" της υπόθεσης)... αν αληθεύουν τα όσα λέχθηκαν για αναφορές του εκεί Διοικητή σε σχέση με τα φαινόμενα που παρουσιάζονταν τότε αυτό από μόνο του έπρεπε να οδηγήσει σε αναθεώρηση.

Αλλά και με το θέμα του "εμπειρογνώμονα" προκύπτουν ευθύνες για την επιλογή του Κράτους να στηριχτεί σε αυτόν.

Όπως και αν το κόψεις, όπως και αν το ράψεις, οι ευθύνες του, Προέδρου είναι ασήκωτες.

Ανώνυμος είπε...

κατά τη γνώμη μου πρέπει να ασχοληθούμε με το ποιοι θα συμφέρουν από αυτή την έκρηξη... πρέπει να υπολογίσουμε μελλοντική ενεργιακή στρατηγική της κύπρου. δηλαδή, αφού βρέθηκε φυσικός αέριος κάπου κοντά στην κύπρο και θα αλλάξει αυτό το γεγονός λιγάκι με τις ισορροπίες της περιοχής, πρέπει να διαβάσουμε αυτό το περιστατικό διαφορετικά...

εξάλλου είναι φανερόν ότι ο μιχαλάκης άλλαξε διάσταση. προσωπικά εγώ δεν αναμένω από αυτόν να κάνει μια βαθιά έρευνα για αυτό το θέμα. όταν το ακελ έγινε μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης τότε είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πιο καλές αναρτήσεις.

εφόσον το ακελ είναι το κυβερνών κόμμα, ο μιχαλάκης δεν θα πιστέψει καν στον Χριστό αν ο ίδιος κατέβει από τα ουράνια στο σπίτι του.

Μιχάλης είπε...

@ the Idiot Mouflon

Προσωπικά δεν είμαι ανακριτής ούτε έχω υπόψη μου όλα τα δεδομένα για να μπορώ να αποδίδω ευθύνες και να αποφαίνομαι ποιοι πρέπει να παραιτηθούν και ποιοι όχι.

Αν εσύ και οποιοιδήποτε άλλοι έχετε τέτοια στοιχεία, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Ο εμπειρογνώμονας ΑΝ ΟΝΤΩΣ έχει δώσει τέτοια γνωμάτευση έχει ευθύνες.
Και να το κράτος δεν στηρίζεται σε εμπειρογνώμονες πού θα στηρίζεται;
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευθύνες αρχίζουν και σταματούν εκεί.

Η υπόθεση είναι πολυεπίπεδη, δεν είναι άσπρο μαύρο.

Ήδη κάποια έγγραφα που αποκάλυψε απόψε το Mega δείχνουν ευθύνες σε επίπεδο υπουργείου.
Γιατί βιαζόμαστε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε πριν έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας;

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμος 7/12/2011 8:41 μμ

Ξέρω ότι δεν είσαι ανώνυμος αγαπητέ μου Ν.Φ.
Γι’ αυτό σε καλώ ή να σοβαρευτείς ή να σταματήσεις να γράφεις στο χώρο μου.

Τα πράγματα είναι σοβαρά για να γράφουμε βλακείες.

the Idiot Mouflon είπε...

Μιχάλη, άμα κάτι τόσο σοβαρό συμβαίνει στη βάρδια σου έχεις ευθύνη ακόμη και αν ήσουν ανενημέρωτος.

Τον "εμπειρογνώμονα" (στον οποίο φαντάζομαι θα φορτώσουν τις ποινικές ευθύνες) κάποιος τον προσλαμβάνει και τον αξιολογεί συνεχώς.

Επιπλέον, παραμένουν οι αναφορές του εκεί διοικητή ΜΕΤΑ που ο εμπειρογνώμονας και ο Υπουργός Αμύνης είχαν αποφανθεί για το "ακίνδυνο" της υπόθεσης.

buhda είπε...

Δεν διαφωνώ ουσιαστικά μαζί σου μιχάλη, απλά τόνισα την διαχρονική τακτικη και παίσιο λειτουργίας όπως αυτό εκπορεύεται απο τους γραφειοκράτες μανδαρίνους.

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτούς που ουρανοβατούν, ο Φλωράκης σκοτώθηκε 10 Ιούλη

Ανώνυμος είπε...

Εγω με το αφελές μου μυαλό να ρωτήσω κάτι Μιχάλη; η είσοδος στο προεδρικό δεν συνιστά μια μορφή συνταγματικής παρέκκλισης και μια μορφή απόπειρα; πραξικοπήματος

kyriakos είπε...

Μιχάλη γειά σου,

κάπως απότομα διακόπτεται το κείμενο σου, φαντάζομαι περιορίζεσαι προς το παρόν στα "σκληρά γεγονότα" και μετά θα γράψεις κάτι ποιο ουσιαστικό,
ειναι πραγματικά απέραντη η τραγωδία που μας βρήκε, αλλά εξίσου τραγική η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να καπιλευτούν πτώματα για να ανέβουν στην εξουσία.. είναι τραγικό που πριν μαζέψουμε καλά καλά τα κομμάτια των νεκρών, πριν γίνει καλά καλά σωστή διερεύνηση για το τι πραγματικά έγινε τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου πρόλαβαν να δικάσουν να καταδικάσουν και να ζητήσουν και ευθύνες από συγκεκριμένα πρόσωπα. είναι τραγικό διότι η κατάσταση είναι τραγική.
Θα περίμενε κανείς από ένα στρατό που καταναλώνει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο να είναι σε θέση να αποθηκεύσει με ασφάλεια απλή πυρίτιδα.

Ο χριστόφιας πάντως φέρει ακέραια την ευθύνη, όφειλε να γνωρίζει αυτό το αυτονόητο που γνωρίζει και ο τελευταίος κληρωτός οπλίτης και ο τελευταίος έφεδρος.. Πως η Ε.Φ είναι ένα μπουρδέλο ανίκανο για οτιδήποτε και να αρνηθεί κάθε ανάμιξη με τις δουλειές των αμερικάνων. Ελάτε να τα πάρετε έπρεπε να τους πει, μόλων λαβε.
Αλλά εντάξει εκ των υστέρων κριτές και προφήτες μπόλικοι, ας διαχωριστούμε από τη νόρμα..
θέλω να ρωτήσω 1-2 πράγματα λίγο έξω από αυτά που ακούγονται από τους περισσότερους..

Ο σταθμός λένε ήταν ασφαλισμένος.

Συνήθως στο εξωτερικό τέτοιου είδους έργα - κτήρια - υποδομές είναι ασφαλισμένα όχι από μία εταιρία ή από ό,τι και ό,τι εταιρία, είναι ασφαλισμένα από πολλές ασφαλιστικές εταιρίες ταυτοχρόνως.

Ποιος είχε ασφαλίσει λοιπόν τον Βασιλικό και σε ποια εταιρία ημετέρου επέλεξε να γίνει η ασφάλιση και με ποια κριτήρια..

Η ασφαλιστική εταιρία αρνείται την ευθύνη της να αποζημιώσει την ΑΗΚ ρίχνοντας φταίξιμο στο Στρατό. Χωρίς να κρίνω αν έχει δίκαιο η άδικο η εταιρία.. Δεν θα έπρεπε κανονικά να αποζημιωθεί η ΑΗΚ και μετά η εταιρία να κινηθεί νομικά ενάντια στο κράτος; για να αποζημιωθεί με την σειρά της από αυτό, αν και εφόσον δικαιωθεί δικαστικώς;

Γιατί δεν ακούγεται τίποτε για το θέμα;

Αν η ασφαλιστική εταιρία δεν είναι σε θέση να καλύψει τη ζημιά δεν τίθεται θέμα για το πως και με ποια κριτήρια και σε ποιους γίνεται η ασφάλιση των ζωτικών υποδομών του κράτους;;

Νομίζω και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα..

Τώρα για την έκρηξη..

Ειλικρινά δεν πιστεύω πως κανείς ήξερε πραγματικά ή φανταζόταν πως μπορούσε ποτέ να συμβεί μια τέτοιου είδους έκρηξη και σε τέτοια κλίμακα. Ακόμα και ο διοικητής που φαίνεται να είχε την καλύτερη επίγνωση δεν πιστεύω πως υπολόγιζε μια έκρηξη σε μια τέτοια κλίμακα.
Τα μεγέθη είναι απλά αδιανόητα ασύλληπτα.
κρατήρας διάμετρο 300 μέτρα και 100 μέτρα βάθος; έκρηξη με οστικό κύμα 3 χιλιομέτρων;;; μιλάμε για απίστευτα τεράστια έκρηξη πολλών κιλοτόνων. Δεν υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός σε κύπρο και ελλάδα με τόση ισχύ και καταφέραμε να τον κατασκευάσουμε.. με ατύχημα!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι Μιχάλη;Να γίνει εις βάθος ερευνα;Άστο φιλέ...Αυτά μας τα έχουν πει κι άλλοι που την έχουν πιο μεγάλη...Και από πότε η δικαστική εξουσία στην Κύπρο είναι ανεξάρτητη για να μπορέσει να φέρει εις πέρας αμερόληπτα το έργο της;Αφού και αυτή φίλε, πνιγμένη μες τα σκατά και τη διαφθορά είναι...Γιατί να την εμπιστευτώ;Γιατί να εμπιστευτώ τον Κληρίδη,όταν δεν έχει δει ούτε ακούσει για ένοχους στις υποθέσεις Παπασάββα και Μολέσκη;Γιατί να εμπιστευτώ τον σύντροφο και φίλο του Χριστόφια τον Παπασάββα;Και εάν αποδεικτεί, ότι και τον Χριστόφια τον βαραίνουν ασήκωτες ευθύνες, εσύ σαν δημοσιογράφος θα ζητήσεις την καταδίκη του ή θα βγάλεις τον χρυσοφώρο σκασμό;

Μιχάλης είπε...

@ the Idiot Mouflon

Δεν απορρίπτω ότι ο καθένας εμπλεκόμενος με τον α ή β τρόπο μπορεί να φέρει ευθύνες.

Απλώς διερωτώμαι γιατί αφού όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι ένοχοι, έχουμε δικάσει και καταδικάσει, προς τι τότε να μπούμε στα έξοδα και να σπαταλήσουμε χρόνο για να γίνουν έρευνες;

Μιχάλης είπε...

@ buhda

Όλοι μας γνωρίζουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Αισθάνομαι όμως ότι τούτη τη φορά δεν θα υπάρξει ολιγωρία.
Και δεν πρέπει να υπάρξει για ένα τόσο σοβαρό γεγονός.

Και το ότι έχουμε πικρή εμπειρία από το ότι ακόμα αναμένουμε τα αποτελέσματα ερευνών που ξεκίνησαν ακόμα και πριν από 10 χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προεξοφλούμε ότι και τώρα θα γίνει κάτι παρόμοιο.

Και μιας και το ανάφερα, θυμίζω ότι αυτό που φωνάζουν τώρα κάποιοι, δηλαδή να υπάρξει άμεση έρευνα και αποτέλεσμα, είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν τις έρευνες που αναφέρθηκα πιο πάνω.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/13/2011 12:47 πμ

Ασφαλώς και η είσοδος σε κυβερνητικά κτίρια – πόσο μάλλον στο προεδρικό – δεν επιτρέπεται σε καμιά χώρα.

Και ο τρόπος που επιχειρήθηκε να παραβιαστεί η είσοδος του προεδρικού το βράδυ της Τρίτης από τα φασιστοειδή αποτελεί παραβίαση της νομιμότητας.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Φίλε μου σε χαιρετώ

Διερωτώμαι αν χρειάζεται να γράψω κάτι πιο ουσιαστικό όταν οι πάντες έχουν μετατραπεί σε εισαγγελείς, κατήγορους και δικαστές.
Από πολιτικούς μέχρι δημοσιογράφους.

Οι διαπιστώσεις σου για κάποιους που προσπαθούν να καπηλευτούν τους νεκρούς για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη είναι απόλυτα ορθές

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έγιναν οι ορθοί χειρισμοί.
Το τι εικόνα έχει ο καθένας μας για την Ε.Φ. είναι ένα και το ποια εικόνα έχουν οι αρμόδιοι είναι άλλο.
Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια.

Εξήγησα και αλλού ότι το θέμα με τους αμερικανούς ή τους γερμανούς, τους γάλλους, δεν είναι καθόλου απλό.
Όταν έχεις την ευθύνη μιας χώρας σκέφτεσαι πολύ διαφορετικά απ’ ότι ένας απλός πολίτης. Έχεις υποχρέωση να λειτουργείς διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της χώρας σου.
Ναι, την κουβέντα την ξεκίνησαν οι αμερικάνοι εμπλέκοντας και το Σ.Α. που εξέδωσε διάταγμα προς την Κ.Δ. Και είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να αρνηθείς εκτέλεση ενός τέτοιου διατάγματος.

Από την άλλη η Συρία και το Ιράν πίεζαν να μην καταστραφεί το υλικό. Έπρεπε να τους ακούσει; Ναι, έπρεπε, διότι η Κύπρος έχει συμφέροντα από τις δύο χώρες. Μας στηρίζουν και οι δύο στην ισλαμική διάσκεψη.
Πέραν τούτου η Συρία απειλούσε με αναβάθμιση των σχέσεων της με τα κατεχόμενα.
Ισχυρίζομαι ότι αν η κυβέρνηση αγνοούσε και το Σ.Α. και το Ιράν και τη Συρία και είχαμε επιπτώσεις, ο Χριστόφιας σήμερα θα βρισκόταν υπό κατηγορία ότι τους έστρεψε εναντίον μας.

Πέραν τούτου να μη ξεχνούμε και ότι είχε ανάμιξη και η Ρωσία που ούτε αυτήν μπορείς να την αγνοήσεις.
Είναι και το Ισραήλ μέσα στη μέση και η υπόθεση με την ΑΟΖ.
Όλα αυτά δεν έπρεπε να συνυπολογιστούν;

Με την ασφαλιστική κάλυψη του σταθμού δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Απ’ ότι διάβασα είναι ασφαλισμένη στην Ατλάντικ η οποία με τη σειρά της είναι ασφαλισμένη σε διεθνείς ασφαλιστικές. Όμως δεν είμαι σε θέση να σε διαφωτίσω περισσότερο.

Όσον αφορά την έκρηξη πιστεύω ότι δεν έχει σημασία αν η έκρηξη θα ήταν μικρή ή μεγάλη.
Σημασία έχει ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις για την έκρηξη.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/13/2011 4:21 μμ

Ναι, η γενική εισαγγελία είναι αξιόπιστη στην Κύπρο.
Μη συγχύζεις τις διοικητικές με τις ποινικές υποθέσεις.

Όσον αφορά το ερώτημα σου απάντησα ήδη. Όσοι αποδειχθεί ότι φέρουν ευθύνη θα πρέπει να την αναλάβουν.

Σε ρωτώ όμως με τη σειρά μου, αν αποδειχθεί ότι ο πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος από τους σημερινούς κατηγορούμενους δεν έχει ευθύνη, θα το αποδεχθείς;

Ανώνυμος είπε...

«Ναι, η γενική εισαγγελία είναι αξιόπιστη στην Κύπρο.
Μη συγχύζεις τις διοικητικές με τις ποινικές υποθέσεις.»Φίλε Μιχάλη, μα συγγνώμη,παίρνεις μας για παλαβούς;Εδώ για μια οδοντοστοιχία χάθηκαν έγγραφα και συ μου μιλάς για αξιοπιστία;Και συγγνώμη, η απάτη εκτός από δοικητική δεν είναι και ποινική υπόθεση;Νομίζω μετά και από τη αποκαλύψη του χθεσινού εγγράφου προκύπτουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, όχι μόνο για τον πρόεδρο,αλλά και για άλλους.Ευθύνες, οι οποίες σε μια πολιτισμένη χώρα, θα οδηγούσαν στην ομαδική παραίτησή τους.Δε θα πήγαινα όμως τόσο μακριά για να αποκαλέσω το Χριστόφια δολοφόνο.Όσο για αυτό «Όσοι αποδειχθεί ότι φέρουν ευθύνη θα πρέπει να την αναλάβουν.»Σόρρυ αλλά δεν σε πιστεύω.Όχι μόνο γιατί θα φανεί τις επόμενες μέρες ότι λες ψέματα, αλλά και γιατί εάν ήταν ο ΔΗΣΥ στην εξουσία, θα αντιμετώπιζες διαφορετικά το θέμα.

kyriakos είπε...

Η πιο μεγάλη όμως προσβολή στις μνήμες των νεκρών είναι που κάποιοι -υπεύθυνοι συμβουλάτορες-της βουλής για θέματα άμυνας διαστρεβλώνοντας έγγραφα και πραγματικότητες προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο να βγουν αθώες περιστέρες και να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα.

Παράδειγμα ο ισχυρισμός πως ο Χριστόφιας δεν ήθελε την καταστροφή.


Οτι λίγο πολύ ο στρατός ζήτησε τη καταστροφή και ο χριστόφιας είπε Οχι.
Τη στιγμή που η πραγματικότητα είναι φυσικά πως η εθνική φρουρά μετά που γνωστοποιήθηκαν οι επιλογές για εκμετάλλευση του φορτίου ανέφερε πως της είναι άχρηστο και θα μπορούσε να το καταστρέψει σχετικά εύκολα καίγοντας το.

Η κυβέρνηση απάντησε ουσιαστικά ΟΚ με τη προϋπόθεση πως πρώτα θα ενημερωθεί το συμβούλιο ασφαλείας.

Αυτοί που τώρα φωνάσκούν στη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ουδέποτε είπαν τότε πως διαφωνούν με το να ενημερωθεί το συμβούλιο ασφαλείας! Σημερα όμως ξαφνικά ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ προσπαθούν να διασκεδάσουν και να πουν πως και καλά γνώριζαν για την επικινδυνότητα και προειδοποίησαν και ο πρόεδρος είχε συμφέροντα πολιτικά και δεν ήθελε την καταστροφή κτλ κτλ κτλ. Αίσχος. Αν κύριοι υπαινίσσεστε πως ξέρατε πως το φορτίο είχε εν δυνάμει ισχύ βόμβας τακτικού πυρηνικού πολέμου 2 κιλοτόνων και το μόνο που πράξατε είναι να συντάξετε μια αόριστη επιστολή που να λέει αρλούμπες τότε σας το λεω ευθαρσώς πως είστε οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΑΊΤΙΟΙ!.
Φυσικά η αλήθεια έιναι πως κανένας πραγματικά δεν γνώριζε από αυτούς που έπρεπε να γνωρίζουν για την πραγματική εμβέλεια και ισχύ του φορτίου. εξού και η λανθασμένη αποθήκευση κτλ κτλ. η πραγματικότητα είναι πως κάποιοι σήμερα το παίζουν εκ των υστέρων προφήτες με αυτοσκοπό να πετύχουν τους σκοπούς που διαχρονικά είχαν. Η απέραντη τραγωδία δεν είναι τίποτε άλλο από ακόμα μια καλή αφορμή.

Πέραν τούτου.. η υπόθεση με τις τέντες..

Ούτε αυτό το κατάλαβα ποτέ..

Η Εκρηξη προκλήθηκε λένε από φωτιά στις 4 τα ξημερώματα.. άρα τι σημασία έχει η τέντα; Οσο για το περιστατικό με τις ξαφνικές μυστηριώδεις εκρήξεις αλλοιώσεις τον τελευταίο μήνα αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί πραγματικά εις βάθος για να διαπιστωθεί αν είναι πραγματικά συνδεδεμένο με το συμβάν και με ποιο τρόπο. Σήμερα το μόνο που κάνουμε όλοι είναι να προβαίνουμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Η έκρηξη προκλήθηκε από φωτιά.. πως συνδέεται η ιστορία με τις αλλοιώσεις; Δεν λέω πως δεν συνδέεται απλώς θα ήθελα να μάθω επ'ακριβώς τι συνέβηκε.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ.

Απ'όσα ξέρω από τη θητεία μου η ΕΦ έχει χιλιάδες τέντες χιλιάδες δίκτυα παραλλαγής κτλ.. και μπόλικες άδειες αποθήκες.

Αν οι αξιωματικοί πραγματικά έκριναν πως το φορτίο είχε ανάγκη άμεσα τη σκιά αλλιώς θα εκρήγνυτω με τέτοια ισχύ. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε 24 ώρες με το στήσιμο ενός σκέπαστρου, όλοι φτιάξαμε σκέπαστρα στο στρατό. Αλίμονο αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι ευθύνη του πρόεδρου της δημοκρατίας να τους υποδείξει πως πρέπει να φυλαχτούν τα εκρηκτικά. Οσο για την έλλειψη ρευστού η μονάδα είχε λάβει 4 εκατομμύρια σε ένα χρόνο για έργα αναβάθμισης, αν όντως υπήρχε θέμα φύλαξης - σκέπαστρου κτλ. είναι θέμα λανθασμένης ιεράρχησης των προτεραιοτήτων του στρατοπέδου και της ΕΦ. ξεκάθαρο.


Τέλος δεν θα έπρεπε να εξετασθεί και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς;

Αν τα στελέχη της ΕΦ είχαν όντως δίκαιο στη κρίση τους πως το φορτίο ήταν ασφαλές και κάτι άλλο προκάλεσε την έκρηξη;
Προσωπικά νόμιζα πως η πυρίτιδα είναι βραδυφλεγές εκρηκτικό και δεν προκαλεί ωστικό κύμα.
Αρα. (αν ισχύει αυτό) πως προκλήθηκε η έκρηξη; τι υπήρχε άλλο στα κιβώτια; ή τι τοποθετήθηκε;.. πως έφτασε σε τέτοια ισχύ; (10km)


Βασανιστικά τα πραγματικά ερωτήματα...

βασανιστικά προκλητική και εκνευριστική η στάση ορισμένων..

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο,ότι βασανιστική και προκλητική, είναι η στάση εσάς των φανατισμένων και τυφλών Ακελικών,που επιμένετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη ολόκληρου σχεδόν του Κυπριακού λαού,που επιμένετε να κάνετε τη νύκτα μέρα και που επιμένετε να νομίζετε ότι απευθύνεστε σε κάφρους και ηλίθιους.Και λέω σχεδόν ολόκληρου του Κυπριακού λαού, γιατί εκτός από φανατισμένους Ακελικούς, υπάρχουν και οι νουνεχείς.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε αντι-ΑΚΕΛικέ [ημερ. 7/14/2011 8:25 μμ],

Μπορείς με θέσεις [κι όχι συνθήματα κι αφορισμούς] να αντικρούσεις τες τοποθετήσεις του σχολιογράφου Kyriakoυ; Κι εγώ λέω πως είναι «βασανιστική [είναι και βασανιστής;] και προκλητική [...] η στάση του», αλλά αδυνατώ, gamoto, να το τεκμηριώσω!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να διαταχθεί ΤΩΡΑ καταγραφή όλης της εκρηκτικής ύλης της Εθνικής Φρουράς ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας διαθέτει εκρηκτικά οποιουδήποτε είδους ή κατασκευαστή για εμποροβιομηχανικούς σκοπούς ή κύκλου εργασιών. ΤΩΡΑ. Μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο. Πρέπει να βρεθεί έλλειμμα έως και 5 containers δυναμίτιδας.
Το μπαρούτι δεν εκρήγνειται έτσι ούτε έχει τόση ισχύ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Άνεφ.Πρώτα πρώτα ξεκινάς λάθος τη συζήτηση.Γιατί εάν ήμουν όντως Αντιακελικός(όπως υπαινίσσεσαι)θα έριχνα όλους τους Ακελικούς στο ίδιο τσουβάλι.Εξάλλου όλο μου το σόι Ακελικοί είναι...Και ξεκινώ.Λέει ο Κυριάκος «Η κυβέρνηση απάντησε ουσιαστικά ΟΚ με τη προϋπόθεση πως πρώτα θα ενημερωθεί το συμβούλιο ασφαλείας»Το θέμα δεν είναι αν είπε ΟΚ η κυβέρνηση ή όχι .Το θέμα είναι τι έπραξε στο διάστημα που διαμεσολάβησε.Και δεν αναφέρομαι μόνο στο διάστημα Φεβρουάριου του 2011 μέχρι την ημέρα τις έκρηξης.Αναφέρομαι στα δυόμησι ολόκληρα χρόνια που ήταν τα κοντέινερ εκεί εκτεθειμένα λαμβάνοντας υπόψη α)Την προσφορά τρίτων χωρών για την καταστροφή τους ή τη μεταφορά τους και β)Τις σοβαρές προειδοποιήσεις τόσο αξιωματικών της Ε.Φ αλλά και του ίδιου του Υπουργού Άμυνας.Άρα ο ισχυρισμός ότι «Φυσικά η αλήθεια έιναι πως κανένας πραγματικά δεν γνώριζε από αυτούς που έπρεπε να γνωρίζουν για την πραγματική εμβέλεια και ισχύ του φορτίου.» καταρρίπτεται μέσα από το ίδιο το έγγραφο, αλλά και από τις απέλπιδες προσπάθειες του Διοικητή της Μονάδας να μετακινηθούν τα κκοντέινερ.Για τις τέντες κτλ.δεν μπορώ να τα απαντήσω γιατί δεν είμαι πυροτεχνουργός ούτε πυροσβέστης.Ούτε και για τα ραντίσματα θα μιλήσω.Το μόνο που μπορώ να πω,χρησιμοποιόντας τη κοινή λογική,είναι ότι αυτά έπρεπε να φυλαχθούν σε αποθήκες,με ιδανικές θερμοκρασίες.Ούτε οι προχειρότητες που προτείνει ο φίλος Κυριακός θα μας έσωζαν. Για αυτά συμφωνώ,δεν μπορεί να φταίει ο πρόεδρος.Και πάνω σε τεχνοκρατικά ζητήματα αναμένω,όπως και όλος ο λαός,να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.Εδώ μιλάμε για τις πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν.Και αφού μιλάμε για πολιτικές ευθύνες θα υποβάλω και γω με τη σειρά μου τα δικά μου ερωτήματα.Γιατί ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ,είπε ψέματα ότι η Κυβέρνηση και ο πρόεδρος δεν γνώριζαν τίποτε;Πράγμα που αποδεικνύεται μέσα από αποδεικτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας .Και αφού γνώριζαν,γιατί δεν έπραξαν τίποτα;Γιατί η κυβέρνηση περίμενε δυόμησι ολόκληρα χρόνια να ζητήσει την άδεια των Η.Ε;Γιατί ο υπουργός Άμυνας παρέμεινε στη θέση του μέχρι και τέσερεις μέρες μετά το συμβάν,αφού είχε ήδη παραιτηθεί;Γιατί ο υπουργός εξωτερικών επέμενε ότι το θέμα ήταν πολιτικό και έδειχνε δυστακτικός όσο αφορά τη καταστροφή των πυρομαχικών;Ενεργούσαν ο ΥΠΕΞ,ο ΥΠΑΜ και ανώτατα στελέχη της Ε.Φ,όπως ο Υπαρχηγός,βάση εντολών από το προεδρικό;Για τα περί δολιοφθοράς τι να πώ;Εάν ο Κυριάκος είναι εμπειρογνώμονας και γνωρίζει «ότι πως η πυρίτιδα είναι βραδυφλεγές εκρηκτικό και δεν προκαλεί ωστικό κύμα.»τότε πάω πάσο.Αλλά τα «νομίζω» και τα «εάν» δεν έπρεπε καν να τα αναφέρεις φίλε Κυριάκο.Για τους άλλους που φωνασκούν και λαικίζουν;Έχεις απόλυτο δίκαιο΄.Αλλά ο κόσμος δεν είναι αυτούς που εξέλεξαν για να τον κυβερνήσουν...

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 7/15/2011 12:40 πμ],

Στα γρήγορα τα εξής:
1. Όταν μιλάς για «φανατισμένους και τυφλούς Ακελικούς», κάπου στην απέναντι όχθη θα είσαι ΕΣΥ!
2. Αναφέρεσαι στην «προσφορά τρίτων χωρών για την καταστροφή τους ή τη μεταφορά τους» [σημ. των πυρομαχικών]. --- Μα ρε φίλε κάμνεις πως δεν καταλάβεις. Δεν είπαμε ότι ο Πρόεδρος ήθελε την έγκριση του Συμβουλίου Ασφάλειας γι’ να το πράξει αυτό; Γιατί δεν του την έδιναν; Οξά για να έρθουμε εμείς ως Κύπρος σε αντιπαράθεση με τους Σύριους και τους Ιρανούς και να εμπλακούμε περαιτέρω στην διένεξη τους με τους αμερικανούς και τους ευρω-νατοϊκούς;
3. Επίσης αναφέρεσαι στες «σοβαρές προειδοποιήσεις τόσο αξιωματικών της Ε.Φ αλλά και του ίδιου του Υπουργού Άμυνας» [σημ: προφανώς μιλάς για την επικινδυνότητα του φορτίου. Καλά γιατί όλοι αυτοί ΔΕΝ έπαιρναν αυτεπάγγελτα μέτρα τότε; Ο σχολιογραφος Kyriakos κάμνει συγκεκριμένες προτάσεις πιο πάνω; Αυτοί οι Α15-ρηδες και πάνω δεν τις σκέφτηκαν; Και γιατί κάποιοι απ’ αυτούς έλεγαν πως δεν υπήρχε κίνδυνος, παραπλανώντας έτσι και το Υπουργό;

Ανώνυμος είπε...

«Όταν μιλάς για «φανατισμένους και τυφλούς Ακελικούς», κάπου στην απέναντι όχθη θα είσαι ΕΣΥ!»ΟΚ.Δεν μπορώ να σε πείσω.Νόμισα, από τα γραφόμενα μου,θα σε έπειθα, γιατί όπως θα πρόσεξες, δεν χαρακτηρίζονται από υστερία και παροξυσμό έναντι του προέδρου.2.Ήθελε την έγκριση των Η.Ε.Αλλά η Γερμανία,η Η.Π.Α και η Βρεττανία είναι τα Η.Ε... Αλλά ας πάρουμε το θέμα και από τη δική σου σκοπιά,λαμβάνοντας υπόψη και το λογικό επιχείρημά σου «να έρθουμε εμείς ως Κύπρος σε αντιπαράθεση με τους Σύριους και τους Ιρανούς και να εμπλακούμε περαιτέρω στην διένεξη τους με τους αμερικανούς και τους ευρω-νατοϊκούς;»Θέτω ξανά το ερώτημα.Γιατί εδώ και 2,5 χρόνια, άτε 1,5 χρόνο δεν τη ζητήσαμε;Μήπως γιατί κατά βάθος δεν θέλαμε; «Καλά γιατί όλοι αυτοί ΔΕΝ έπαιρναν αυτεπάγγελτα μέτρα τότε;»Γιατί δεν μπορούσε ούτε ο ΥΠΑΜ ούτε ο αρχηγός,αλλά ούτε ένας απλός συνταγματάρχης να κάνουν του κεφαλιού τους.Περίμεναν οδηγίες από το προεδρικό.Τόσο απλό είναι.Και είναι εδώ που είναι οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του προέδρου.Είναι εδώ που εγείρεται το ερώτημα.Τι γύρευαν τότε εκεί ένα στέλεχος της Κ.Υ.Π και ο διευθυντής του διπλωματικου γραφείου του προέδρου;Εν τω μεταξύ.Πολλά ερωτήματα μου ΄έμειναν αναπάντητα...

kyriakos είπε...

@ανώνυμος. Σίγουρα υπάρχει ευθύνη στο χριστόφια.. αυτό το έγραψα από το πρώτο μου σχόλιο, αλλά πρέπει να είμαστε και λίγο πιο συγκεκριμένοι ως προς το είδος της ευθύνης.. προσωπικά η ευθύνη που βρίσκω στον πρόεδρο ήταν που δεν ήξερε αυτό το απλό πράγμα που ξέρει όλη η κύπρος: πως η ΕΦ είναι μπουρδέλο. Η αλήθεια είναι πως ο στρατός μας είναι ένα χάος, οι "αξιωματικοί" είναι βοσκοί που τους κολλούν 5-6 πουλλάδες στο πανωφόρι τους και νομίζουν πως κρατούν τον ύψιστο που τα πανμέγιστα.. τούτο δεν είναι κρυφό. Αλλά σε τέτοιο σημείο άγνοια ρε παιδί μου;;;

ίσως να επρεπε να αρνηθεί να παραλάβει τέτοιο φορτίο ο χριστόφιας διότι έπρεπε να γνωρίζει πως ήταν με μαθηματική ακρίβεια που οι βοσκοί θα τα έκαναν σαλάτες.. Στο στρατό λέγαμε το εξής: 0 εργο = 0 προβλήματα
Τα προβλήματα/ατυχήματα κτλ. ξεκινούν όταν προσπαθείς να παράξεις έργο, να κάνεις κάτι.. Πχ μία άσκηση, ένα συναγερμό κτλ.

Ετσι αν με ρώταγες εμένα προσωπικά πριν την έκρηξη τι θέλεις να κάνει η ΕΦ; Να αποθηκεύσει το Φορτίο και να μην το αγγίξει ή να επιχειρήσει να το καταστρέψει θα σου έλεγα 100% να το αποθηκεύσει διότι μόνο και μόνο που τους φαντάζομαι να προσπαθούν να το ανοίξουν και να το καταστρέψουν με πιάνει το άγχος..
Αλλοι μπορεί να πίστευαν πως θα τα πήγαιναν καλύτερα με την καταστροφή παρά τη φύλαξη .. γούστα είναι αυτά.
άλλος μπορεί να θέλει να πεθάνει με κρεμμάλα άλλος με γκιλοτίνα..
τσπ.. με αυτά και με αυτά διέταξε για τους Χ λόγους ο Χριστόφιας να αποθηκευθεί το φορτίο μέχρι να απαντήσει το συμβούλιο ασφαλείας.

Ε αυτοί οι μαυρογέριμοι οι αξιωματικοί στην ΕΦ δεν μπορούν να φυλάξουν το πιο αρχέγονο απλοϊκό συστατικό πολέμου;; το μπαρούτι; εμφανώς όχι Αλλά.. Θέλω να πιστεύω πως θα μπορούσαν αν άνοιγαν τα κιβώτια και τα έβαζαν σε αποθήκες.. Αρα ο λόγος που δεν ανοιχτήκαν τα κιβώτια για να αποθηκευθούν είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Γιατί;
Δόθηκε πολιτική εντολή;; Γιατί δεν αποθηκεύτηκε η πυρίτιδα με τον προβλεπόμενο τρόπο;

Τα όσα είπα για την πυρίτιδα τα είπα επειδή στο στρατό πολλές φορές καταστρέψαμε πυρίτιδα (γεμίσματα) μετά από μια άσκηση. της ανάβαμε φωτιά και καιγόταν.. φυσικά σε συνθήκες πίεσης κάνει έκρηξη.. αλλά τόσο μεγάλη έκρηξη δεν κάνει, είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους.. πρέπει να μιλάμε για τεράστια μεγέθη.. γιαυτό ρωτώ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ. ή αν χρησιμοποιήθηκε και κάτι άλλο για την έκρηξη που δεν υπήρχε στα κιβώτια..

Αν όντως τα κιβώτια ήταν επικίνδυνα τότε γιατί τα τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη θέση; Ποιός πήρε την απόφαση; Την πήρε νομιζόμενος πως τα κιβώτια ειναι ασφαλή; και πάλι.. δεν υπάρχει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς;;; ειναι ένα φορτίο με πολλους μνηστήρες, πως το προστάτευσες;

ή Αν όντως ΔΕΝ ήταν τα κιβώτια επικίνδυνα και οι αξιωματικοί - πυροτεχνουργοί κτλ σωστά αξιολόγησαν ε τότε πως έγινε η έκρηξη;

ή..

Ποιος άναψε τη φωτιά;;

Πως έφτασε στα κιβώτια;


Αξίζει να σημειωθεί πως τα πιο σημαντικά ερωτήματα είναι στρατιωτικής φύσης άρα λογικά εκεί γέρνουν και οι περισσότερες ευθύνες.

Υπάρχουν όμως και ερωτήματα που αγγίζουν τους πολιτικούς, όπως το γιατί δεν ανοίχθηκαν τα κιβώτια.

Ηταν μετά από πολιτική εντολή ή απλούστατα η ΕΦ τα "τάκκοσεν"..

Δυστυχώς υπάρχει και τούτο το ενδεχόμενο όταν έχεις να κάμεις με τόσο τραγικά ανίκανους..


Δεν ξέρω τι να πω..
και δεν ξέρω αν έχει και νόημα.. όταν δεν ξέρεις ολόκληρη την ιστορία..

Σίγουρα όμως κάποιοι που βγαίνουν και κατηγορούν φωνασκώντας δικάζοντας δημόσια ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ή ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ την ίδια στιγμή που ελέγχονται και οι ίδιοι για κάποια πράγματα θα έπρεπε να μας εξοργίζει.. Είναι εγκληματικά ανεύθυνο να υπαινίσσεσαι πως ο οποιοσδήποτε ήξερε πως τα κιβώτια θα εκραγούν από στιγμή σε στιγμή και δεν έκανε τίποτε.. ή έκανε απλά μια συστατική επιστολή..

Πιστεύω πως κανείς δεν ήξερε..

Δες καθαρά είπε...

Δολιοφθορά εκ των έσω για να πέσει η κυβέρνηση Χριστόφια.

Costas Ioannou είπε...

Αν σκεφτείς πόσο σχολαστικά φυλάγονταί και ελέγχονται τα οπλικά και όχι μόνο υλικά της ΕΦ, σε σημείο που ξεπερνά τα όρια της λογικής, σε κάνει να αναρρωτιέσε γιατί άφησαν την πυρίτιδα εκτεθιμένη σε τόσο μεγάλο βαθμό, στη ζέστη και στην υγρασία. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι το έκαναν για να εκθέσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210009&-V=articles

Ανώνυμος είπε...

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=45554

Ανώνυμος είπε...

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=51353

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=209976&-V=articles

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=209969&-V=articles

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος ήξερε τα πάντα για τα εμπορευματοκιβώτια. Όλα τα επίσημα κρατικά έγγραφα το αποδεικνύουν. Η πολιτική απόφαση ήταν δική του.

Αν όπως λένε οι διάφοροι άθλιοι της προεδρικής αυλής και του ΑΚΕΛ πως ο πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτε, τότε τα πράματα είναι πολύ χειρότερα από ότι τα φανταζόμαστε.

Αν πραγματικά δε γνώριζε τίποτε, τότε θα έπρεπε από τις 07.00 της 11ης Ιουλίου να είχε παύσει τους υπουργούς εξωτερικών και αμύνης, καθώς και τους 2 συμβούλους του. Δε γίνεται να ασκούσαν οι πιο πάνω εσωτερική και εξωτερική πολιτική και να έπαιρναν αποφάσεις για την ασφάλεια των υπηκόων του κράτους εν αγνοία του προέδρου. Από τη στιγμή που δεν τους έπαυσε, αποδεικνύεται ότι ήταν γνώστης της όλης ιστορίας.

Αν όμως πραγματικά δεν ήξερε τίποτε για το θέμα, τότε σημαίνει ότι οι πιο στενοί του συνεργάτες που αυτός τους διόρισε, ενεργούσαν πίσω από την πλάτη του για πολύ σοβαρά θέματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε ελεύθερη μετάφραση?
Σημαίνουν ότι ο πρόεδρος όχι μόνο δεν είναι ανίκανος να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, αλλά η ανεπάρκεια του στο να κυβερνά το κράτος τον καθιστά άκρως επικίνδυνο που ίσως μελλοντικά να μας οδηγήσει στον αφανισμό η σε καμιά γενοκτονία.

ΑΚΕΛάκια έχετε να διαλέξετε μεταξύ ενός πολύ καλά ενημερωμένου προέδρου με βαριές ευθύνες και ενός εντελώς απληροφόρητου, ανεπαρκή και ανίκανου προέδρου.
Δική σας η επιλογή!
Εγώ πάντως διαλέγω και τα 2!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε φίλε. Άμα οι στρατιωτικοί παραπλανούν τον πρόεδρο και τον υπουργό άμυνας ποιός φταίει;

Είναι εσκεμμένη παραπληροφόρηση για πρόκληση καταστροφής ρε φίλε, άρα δολιοφθορά. Δεν τους αρέσει η παρούσα κυβέρνηση.
Μην τρελλαθούμε τελείως.

Τον στρατό δεν τον ελέγχει ούτε ο Χριστόφιας ούτε κανένας από τους πολιτικούς. Τον ελέγχει η εκκλησιά. Το ίδιο και στην Ελλάδα. Ο στρατός είναι μαγαζάκι της εκκλησιάς. Κανείς δεν μπορεί τον αγγίξει. Ούτε το στρατό ούτε την εκκλησιά.
Μόνο ο λαός, αν ξυπνήσει κάποια μέρα και φέρει τα πάνω κάτω.
Και ο Τούρκος, που κατά 'κει το πάμε στην Ελλάδα. Δηλαδή εκεί μας παίρνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7/16/2011 2:03 πμ για είσαι πολλά μαλάκας, η εντελώς χωρίς μυαλό η διαμένεις σε κάποια πολύ μακρινή χώρα.
Όλο το μαρτυρικό υλικό μέσα από τα πλέον επίσημα κρατικά έγγραφα, αποδεικνύει ότι όλοι γνώριζαν τα πάντα.
Οι Λεωνίδας Παντελίδης και Πανίκος Κούμνας του διπλωματικού γραφείου του προέδρου, πήραν μέρος σε πολλές συσκέψεις που έγιναν για το θέμα. Η τελευταία γνωστή σύσκεψη που παρακάθισαν για συζήτηση του θέματος έλαβε χώρα στις 10/02/2011 στο υπουργείο άμυνας.
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210009&-V=articles

ο πρόεδρος είτε γνώριζε είτε όχι ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Κι εσύ ανώνυμε 7/16/2011 2:03 πμ δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένας ανίκανος και ανεπαρκής άνθρωπος που αδυνατεί να κατανοήσει τα αυτονόητα που βοούν στα αυτιά όσων δεν κουφάθηκαν από την έκρηξη.

Costas Ioannou είπε...

Ασ μας έβρουν έγγραφο με οδηγείες του Χριστόφια που να απαγορέυει στην Εθνική Φρουρα να προφυλάξει την πυρίτιδα από τη ζέστη και να δεκτούμε ότι ευθύνεται άμεσα ο Πρόεδρος για την έκρήξη.

kyriakos είπε...

Νομίζω θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε τις αυθαίρετες κατηγορίες και την παραπλάνηση και επικεντρωθούμε στην ουσία. ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ δηλαδή που έγινε η έκρηξη διότι με τη συμπεριφορά μας αθωώνουμε τους πραγματικούς ενόχους.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά με τους λόγους που έγινε η έκρηξη;

Επικίνδυνα είναι ολα τα φορτία με πυρομαχικά και η εθνική φρουρά διαχειρίζεται ΧΙΛΙΑΔΕΣ τέτοια φορτία.

η φράση "γνώριζε για την επικινδυνότητα" όταν αναφέρεσαι σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά είναι ολίγο τι οξύμωρο.


Είναι σαν να λέμε εμείς που κατηγορούμε τον Χριστόφια.. Αν παραδείγματος χάριν ο Κληρίδης έφερνε τελικά τους S-300 στη Κύπρο και ένας Γιδοβοσκός αποφάσιζε μια μέρα να καθαρίσει το κόκκινο κουμπάκι και καταλάθος αναντίναζε το σύμπάν.
Αν ακολουθήσουμε το ίδιο σκεπτικό..
Θα έπρεπε να λέγαμε φταίει ο κληρίδης!! που γνώριζε για την επικινδυνότητα των πυραύλων.. τους έφερε στη κύπρο ενώ προσφέρθηκε η Αμερική και η Ελλάδα να τους πάρει στη Κρήτη.. και αυτός αρνήθηκε..

Αυτο που έχει σημασία είναι οι λόγοι που έγινε η έκρηξη.

και ο διευθυντής του ελληνικού κέντρου ελέγχου όπλων κ.λιόλιος δίνει ξεκάθαρη απάντηση:


http://www.youtube.com/watch?v=SN5D69lbSU8&feature=player_profilepage


Οι κύριοι της Ε.Φ που "αποθήκευσαν" το φορτίο έστησαν τα κιβώτια με τον ιδιο τρόπο που οι Αμερικάνοι το 1945 έστησαν εκρηκτικά στο Λος Αλαμος για να προσομοιάσουν την έκρηξη ατομικής βόμβας! Βασικά πράγματα που έπρεπε να γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας στρατιωτικός..

Και η αρχική φωτιά ΛΕΕΙ προκλήθηκε από τη ρίψη πίδακα νερού σε πλάκες μαγνησίου.

επομένως ειναι ξεκάθαρο για όσους δεν φοράνε παρωπίδες πως ο πραγματικός ένοχος για το ατύχημα για ακόμη μια φορά είναι η ασχετοσύνη και ο ερασιτεχνισμός των γιδοβοσκών που εξελίχθηκαν σε υψηλόβαθμα αξιώματα χωρίς γνώσεις ή προσόντα και είναι υπεύθυνοι να διαχειρίζονται τις ζωές των παιδιών μας και την υπεράσπιση (στραβάρα) της πατρίδας.

πριν μερικά χρόνια ένας γιδο-ταγματάρχης δεν γνώριζε τη διαφορά ενός εκπαιδευτικού RPG με το πραγματικό, και κομμάτιασε μια χούφτα ζωές..
Σήμερα άλλοι γιδο-ταξίαρχοι δεν γνώριζαν πως όταν στοιβάξεις 2000τόνους εκρηκτικών και χημικών με τον συγκεκριμένο τρόπο και μετέπειτα τα ραντίσεις με πίδακες νερού 3 φορές την ημέρα στο τέλος θα προκαλέσεις μια μίνι πυρηνική έκρηξη.. Τι να πεις;;


Για να καταλάβω δηλαδή.. αν τα εκρηκτικά που ανατινάχθηκαν ήταν από τα "δικά μας" ολα θα ήταν μέλι γάλα;

Το πρόβλημα σας είναι επειδή τα εκρηκτικά εκείνα ήρθαν από τη ρωσσία και είπαν οι αμερικάνοι και είπαν οι Ιρανοί και και είπε ο χριστόφιας να μην καταστραφούν πριν ενημερωθεί το συμβούλιο ασφαλείας;; Ε, και; Και από τον Αρη να προέρχονταν και το καλημέρα ζωή να είχαν για προϊστορία αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ΟΙ ΛΟΓΟΙ της έκρηξης καί όχι το παραμύθι.

stelios είπε...

re mixali a...ir j esy j oi akelikoi. pou na 3ipnisei oulli i eoka B j na sas fai laxano. prodotes tis kiprou. tyfloi