Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΕΥΑΤΟΝ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»


Το καβάλημα του καλαμιού, η υπεροψία, η υπερβολή η αλαζονεία και ο βοναπαρτισμός δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο


Τείνουν να καταστούν γραφικοί οι λεγόμενοι «αγανακτισμένοι» με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις τους με τις ενέργειες τους που μόνο εμπάθεια προδίδουν.
Και όταν μιλούμε για τους αγανακτισμένους αναφερόμαστε στην ηγετική ομάδα των έξι.

Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος; (Σταχυολογώ μερικές περιπτώσεις)

Περίπτωση 1η:
Τις γενικόλογες και αόριστες δηλώσεις ότι ανάμεσα τους υπάρχουν προβοκάτορες;
Μια καταγγελία που ουδέποτε τεκμηριώθηκε;
Που ουδέποτε έδωσαν έστω και ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους;

Περίπτωση 2η:
Να θυμηθούμε την ανακοίνωση τους με την οποία εξέφραζαν την αντίθεση τους με την πραγματοποίηση της γιορτής του κρασιού;
Που εφεύραν το σύνθημα «Άλλοι πενθούν και δεν ξεχνούν και άλλοι γλεντούν»; Που με αυτό το σύνθημα έστελναν το μήνυμα ότι όσοι θα πήγαιναν στη γιορτή είναι αναίσθητοι και γλεντούν την ώρα που υπάρχει πένθος για τους 13 του Μαρί;

Να θυμίσω ότι μετά την αυστηρή προειδοποίηση του δημάρχου της πόλης, ανέκρουσαν πρύμνα, αναδιπλώθηκαν και ανακοίνωσαν ότι:
«Η Γιορτή του Κρασιού είναι η γιορτή του φτωχού και η γιορτή που πολλοί περιμένουν για να πάνε να περάσουν καλά και να ξεφύγουν για λίγο από τα κακά έχοντα αυτού του τόπου. Όλοι μας πρέπει να είμαστε εκεί και να την στηρίξουμε…»!

Δηλαδή μετά την εκδήλωση πένθους οι κύριοι/ες αυτοί σταμάτησαν να πενθούν και έλαβαν μέρος στη γιορτή; Ήπιαν και διασκέδασαν;

Περίπτωση 3η:
Ο εκ των συντονιστών Κώστας Τσαγγαρίδης μετά από συνάντηση του με τον Γ. Περδίκη δήλωνε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας: «επί καθημερινής βάσεως σε προσωπικά του πηγαδάκια, σε δημόσια πηγαδάκια και σε δημόσιες δηλώσεις του, απευθύνεται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Εθελοντών Αγανακτισμένων – Αφυπνισμένων Πολιτών, τους οποίους και χαρακτηρίζει ως πραξικοπηματίες, ως φασίστες, ως γελοία υποκείμενα, αναρχικούς και εθνικιστές και δεν ξέρω τι άλλο».

Αυτούς τους ψευδέστατους ισχυρισμούς ο κ. Τσαγγαρίδης ουδέποτε τους τεκμηρίωσε.
Και ουδέποτε τους τεκμηρίωσε διότι ο πρόεδρος Χριστόφιας από τις 11 Ιουλίου εμφανίστηκε μόνο σε δύο δημόσιες συγκεντρώσεις: Για την επέτειο κατάληψης της Αμμοχώστου και στην εκδήλωση των Δικωμιτών.
Ούτε στη μία ούτε στην άλλη αναφέρθηκε καν στους λεγόμενους αγανακτισμένους.
Και ασφαλέστατα ο κ. Τσαγγαρίδης ουδέποτε τεκμηρίωσε τον αστείο ισχυρισμό του ότι ο πρόεδρος τους βρίζει σε προσωπικά του ή δημόσια πηγαδάκια.
Για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται!
Και βεβαίως θα πρέπει να μας πει πως μπορεί να γνωρίζει τι λέει σε προσωπικά του πηγαδάκια ο οποιοσδήποτε.

ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Η 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Είναι φανερή η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας των λεγόμενων αγανακτισμένων, να αντικαταστήσουν τις θλιβερές επετείους του Ιουλίου με την 11η του μήνα.
Γι’ αυτό και πάσκισαν να μη γίνει οποιαδήποτε εκδήλωση καταδίκης των επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Τώρα τους φταίει η επέτειος της ανεξαρτησίας.
Κάποιους από αυτούς τους ενοχλεί η επέτειος αυτή. Διότι πιστεύουν ακόμα σε άλλου είδους λύσεις, σε άλλου είδους κατάληξης του κυπριακού.
Το μαρτυρά άλλωστε η γνωστή δήλωση περί αξιοπρέπειας των ανθρώπων που κατοικούν εδώ, στη… νοτιο-ανατολική Ελλάδα!
Και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά σε ελληνικό-κυπριακό λαό.
Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κανένας από τους ηγέτες των λεγόμενων αγανακτισμένων διαχώρισε τη θέση του από αυτές τις δηλώσεις.
Αντίθετα, στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε προσπάθεια επεξήγησης…

Περίπτωση 4η:
Δήλωσαν κατ’ επανάληψη ότι τα έχουν με τον πρόεδρο Χριστόφια και όχι με το ΑΚΕΛ.
Τώρα άλλαξαν ρότα και τα βάζουν με το ΑΚΕΛ επειδή θα διοργανώσει (όπως κάθε χρόνο) εκδήλωση για την Ανεξαρτησία.   

Με ανακοίνωση τους (Σημερινή 24 Σεπτ. 2011) καλούν τους Θ. Μικρούτσικο και Χρ. Θηβαίο να μην παρευρεθούν και να μην τραγουδήσουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ στο στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» την προσεχή Πέμπτη.

Και γιατί παρακαλώ;
«Και αφού οι υπεύθυνοι δεν μας έδωσαν καμία απάντηση, καμία συγγνώμη, καμία εξήγηση, οργανώνουν συναυλία μια μέρα πριν από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. Μας σκοτώσανε τα παιδιά μας και τώρα; Τώρα οργανώνουν συναυλίες για να χορέψουνε επάνω στα πτώματά τους; Αν αυτό θέλουν αυτοί, ας το κάνουν. Στο κάτω-κάτω, δεν δίστασαν να τους σκοτώσουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από τέτοιους ανθρώπους».

Μάλιστα, τώρα μας λένε ότι το ΑΚΕΛ δεν δίστασε να σκοτώσει τα παιδιά μας!
Εκλαμβάνουν μια εκδήλωση ΤΙΜΗΣ προς το ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ (δεν ξέρω αν το θεωρούν και δικό τους ορισμένοι) ως φιέστα! Ως εκδήλωση διασκέδασης και χορού!
Τόση είναι η αντίληψη αυτών των ανθρώπων ή ο φανατισμός τους δεν τους αφήνει να δουν πέρα από τη μύτη τους;

Μήπως εκείνο που τους ενοχλεί και τους ανησυχεί είναι ο όγκος της συγκέντρωσης;

Και ενώ οι κύριοι/ες αυτοί/ες κόπτονται για το δικαίωμα του οποιουδήποτε για να διαδηλώνει και να οργανώνει εκδηλώσεις, θεωρούν ότι οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται, στρέφεται εναντίον τους!
Τόση είναι η λογική και η υπευθυνότητα τους;

Με το να εκμεταλλεύονται τόσο άγρια τη μνήμη των θυμάτων, να τα επικαλούνται για κάθε ενέργεια που κάνουν, δεν τους περιποιεί τιμή.
Και σωστά καταγγέλλουν η αδελφή και ο παππούς του 19χρονου ναύτη Αντώνη Χαραλάμπους (ενός εκ των 13 αδικοχαμένων της τραγωδίας του Μαρί) ότι αυτή η ομάδα εκμεταλλεύεται τον πόνο των συγγενών. (Χαραυγή 11/9).

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Περίπτωση 5η:
Εξάγγελλαν πομπωδώς ότι θα πραγματοποιούσαν στις 12 του Σεπτέμβρη το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε στην Κύπρο.
Φαίνεται ότι οι διοργανωτές δεν είχαν υπόψη τους πόσο κόσμο είχαν τα δύο μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν στην Κύπρο.
Τελικά κατάφεραν να μαζέψουν μερικές χιλιάδες που ακόμα και οι ίδιοι δεν τα βρίσκουν όσον αφορά τον αριθμό.
Η ουσία όμως είναι πως αυτό το συλλαλητήριο ήταν κατά πολύ μικρότερο από τις πρώτες συγκεντρώσεις.

Γι’ αυτό απομονώνονται συνεχώς.
Γι’ αυτό και οι εκδηλώσεις τους συρρικνώνονται από τη μια βδομάδα στην άλλη.
Γι’ αυτό και στο τέλος αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν εκείνη τη δυναμική που απέκτησαν τις πρώτες μέρες των συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Και ας έχουν την συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης μαζί τους. Και ας τους προβάλλουν συνεχώς και καθ’ υπερβολήν.

Και για να μην πούνε κάποιοι ότι λέω ότι θέλω, παραθέτω απόσπασμα από δηλώσεις του προαναφερόμνου Κ. Τσαγγαρίδη, όπου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε στη «Σημερινή» (21/9) ότι η εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας (19/9) ήταν αποτυχημένη.

- Ναι, αλλά ψες (προψές Δευτέρα), οι περισσότεροι έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν στο Προεδρικό.
Δεν υπήρξε, προηγουμένως, ενημέρωση του κόσμου για τη χθεσινή (προχθεσινή) Δευτέρα, για το λόγο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έλειπε στο εξωτερικό και είχαμε αποφασίσει
έκφραση σιωπής - και ο καθένας «σιώπησε» είτε στο σπίτι του είτε στο Προεδρικό.

- Δεν επιδιώξατε να είναι μαζική η προσέλευση στην προψεσινή συγκέντρωση;
Όχι. Ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό γι’ αυτήν τη Δευτέρα.

Αλλά πόσο στα σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος την ηγεσία των «αγανακτισμένων» όταν ένας εκ των επικεφαλής τους δηλώνει με πάσα «σοβαρότητα» ότι:
«Η Προεδρική Φρουρά καλά θα κάνει να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εδώ και εξήντα μέρες καθυβρίζει τον κυπριακό λαό με τη στάση του και με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει».

Άλλωστε σε συζήτηση που διοργανώθηκε στις 21 του μήνα στη δημοσιογραφική εστία, υπήρξε παραδοχή από μέρους τους ότι άρχισε να τους προβληματίζει η μείωση της παρουσίας του κόσμου.

Και έντιμα και ειλικρινά ο γράφων τους εξήγησε τους λόγους που κατά την άποψη του οδήγησαν στη αριθμητική μείωση των συγκεντρώσεων.
Το καβάλημα του καλαμιού, η υπεροψία, η υπερβολή, η αλαζονεία και ο βοναπαρτισμός δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο σε τέτοιες περιπτώσεις…

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Twra me ti asxoleisai re Mixalh? Me ton Tsaggaridh? o anthropos xannei. en to katalabes apo ton tropo pou apeuthinthike stous astynomikous oti einai pionia mias diktatorias kai oti tous ftynei kai oti tous exei xesmenous?

O anthropos einai ampalatos kai apolitistos ti perimeneis dhladh?

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο τσαγγαρίδης είναι αμπάλατος και απολίτιστος. Οι άλλοι; Μιλώ για κάτι φιλελεύθερους τζιαι για κάτι πολίτες (από όλες της έννοιες των λέξεων)/

Ανώνυμος είπε...

Παραμένει τραγικό το γεγονός ότι υπερασπίζεστε όλοι σας οι δήθεν αριστεροί και κομμουνιστές την αστική δημοκρατία της Κύπρου.

Τι κατάντια Μαρξ μου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Άκου ρέ φιλούιν, ο καλλύττερος τρόπος να υπερασπίζεσαι την αστικήν εξουσίαν είναι να κάμνεις πως θέλεις να καταστρέψεις τον καπιταλισμόν ανεξάρτητα από ισοζύγια δυνάμεων, ανεξάρτητα από το πόσην απήχησην έχει αυτόν που εσύ προτείνεις για να βάλεις στην θέσην της στάχτης τζιαι των ερηπείων που θα δημιουργήσει η καταστροφή που προτείνεις. Τζιαι πέραν που τούτην την επικείμενην καταστροφήν τίποτε άλλον δεν είσαι διαθετημένος να κάμεις για να γινεί ο κόσμος καλλύττερος. Έτσι αριστερούς εγνώρισα πολλούς εις την ζωήν μου, τζιαι όλως παραδόξως, οι παραπάνω στα ύστερα τους εγινήκαν οι πιό χυδαίοι μικροαστοί.

νεος είπε...

Την τελευταία παρέμβαση του Ασέρα την υιοθετώ λέξη προς λέξη.

Μα εν ο Τσαγγαρίδης ο τύπος με το καππέλο του ψαρά που ελάλε πελλάρες στο Κελλάκι;

Ε ρε "ηγεσία"... Βρίσκει τους ο Ττόμης οξά βρίσκουν τον;

Ανώνυμος είπε...

εδω δεν ειναι νοτιο-ανατολικη ελλαδα, εδω ειναι βορειο-δυτικο ισραηλ! γαμω το ποτε θα μαθετε; ζητω ενωση με το ισραηλ.

Τακης είπε...

Ακουσα βρίσκει τους.

Μα σαννα τζαι εχασαν δημοσιοτητα;

Ανώνυμος είπε...

μιχαλακη μην γινεις πολυ δημοκρατης και να μην επιτρεπεις να γραψουν οι αλλοι στο ιστολογιο σου διαφορετικες αποψεις. υστερα να κοψουν κελλε σου οι αγαπημενοι σου συντροφοι. να μην μεινεις ανεργος. προσεχε μανα μου. χαχαχαχα

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Όταν πρόκειται για απόψεις τις αναρτώ. Όταν πρόκειται για βλακείες όχι.
Και η βλακεία και η ύβρεις δεν είναι απόψεις.

Και σε πληροφορώ ότι έχω κόψει τέτοια σχόλια και από τις δύο πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

Από την μια αριστερός από την άλλη ΕΛΛΗΝΑΣ. Παρόλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην πατρίδα μου με ενοχλεί αφάνταστα η πατρίδα μου να γίνεται στόχος μικροπολιτικών συμφερόντων για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης τόσο από δεξιούς όσο και από αριστερούς. Αφήστε την ήσυχη επιτέλους δεν έχετε το δικαίωμα δεξιοί και αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσια ειναι οτι η παρουσα κυβερνηση ειναι εγκληματικα ανευθυνη και ευθυνοφοβη και αυτο δεν αλλαζει με το ποσος κοσμος παει στις εκδηλωσεις η οχι
Το τι κανει η ηγεσια των αγανακτισμενων δεν απαλασσει την κυβερνηση και τον προεδρο απο τις ευθηνες τους Δυστυχως φενεται οτι ο συγγραφεας του κειμενου ζει στον κοσμο του αντι να κανει αυτοκριτικη

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ανώνυμε τελευταίε, βρίσκω το πολλά ενδιαφέρον τζιαι κυρίως 'ουσιαστικήν αυτοκριτικήν' που μερκάς σου, το ότι επιμελώς αγνοείς - να αναφέρεις - την ευθύνη μιας σάπιας δομής στην κρατική μηχανή και όχι μόνο που ονομάζεται στρατός! - για άλλους εθνική φρουρά. Είχα την εντύπωση ότι το κράτος εν σύστημαν πολυεπίπεδον τζιαι πολυδιάστατον οπόταν ευθύνες για ό,ποιαν αποτυχίαν νοήμονες ανθρώποι ψάχνουν τες σε ούλλα τα επίπεδα τζιαι σε ούλλες τες διαστάσεις.