Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΟΚΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ



Με απειλές που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές με σαφή υπονοούμενα για τη ζωή όσων επιδιώκουν την αποκατάσταση όσων δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης της ΕΟΚΑ, εκτοξεύουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τον αέρα της διαφάνειας που φυσά τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο για τις σκοτεινές πτυχές της τετραετίας και ιδιαίτερα τις περιπτώσεις όπου άνθρωποι τόσο από τη Δεξιά όσο και από την Αριστερά δολοφονήθηκαν άδικα και με την κατηγορία της προδοσίας, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών φαίνεται ότι έχασαν την ψυχραιμία τους.
Είναι γνωστό ότι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να αγγίξουν σκοτεινές πτυχές της περιόδου, θεωρώντας ότι στην ιστορία πρέπει να μείνουν μόνο οι θετικές ενέργειες.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΥΣΗΣ

Η «ΓΝΩΜΗ» εξασφάλισε και δημοσιεύει έγγραφο που απευθύνεται στον δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Ττοφιά με το οποίο όχι μόνο του απαγορεύουν να αγγίξει το θέμα της δολοφονίας του στελέχους του ΑΚΕΛ Μιχάλη Πέτρου (δολοφονήθηκε από τον Ηλία Παπακυριακού την 21η Ιανουαρίου 1958) αλλά τον απειλούν ότι αν προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια θα θέσει εαυτόν εκτός Συνδέσμων Αγωνιστών και θα είναι ένοχος αδικήματος πρώτου βαθμού εναντίον της Επανάστασης!

Ιδού τι γράφει η συγκεκριμένη επιστολή που φέρει ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2011:

«Ανδρέα Ττοφιά

Οι σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 για μιαν ακόμα φορά τονίζουν και καθιστούν σαφές ότι: ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ[1] να αποκαταστήσει τη μνήμη οποιουδήποτε που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού μας αγώνα.
Ο μόνος που είχε αυτό το δικαίωμα ήταν ο Αρχηγός της Οργάνωσης στρ. Γρίβας-Διγενής ενόσω ζούσε.
Οποιοσδήποτε αποτολμήσει να αγγίξει αυτά τα θέματα θέτει τον εαυτό του έξω από το σύνολο των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και διαπράττει αδίκημα πρώτου βαθμού εις βάρος της επανάστασης[2].
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ δεν θα αναγνωρίσουν καμιά προσπάθεια και καταδικάζουν όλους όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν απαράδεκτες καταστάσεις που παραβιάζουν τους διεθνείς γραφτούς και άγραφους νόμους της επανάστασης και νοθεύουν το γράμμα και το πνεύμα του Αγώνα».

ΔΥΟ ΝΕΟΦΑΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Στην επιστολή τους προς τον κ. Ττοφιά, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών εισάγουν δύο νέα στοιχεία που διαφοροποιούν τη στάση τους ως προς τα θέματα των αποκαταστάσεων.

Το πρώτο στοιχείο είναι το υπονοούμενο για σοβαρές επιπτώσεις σε όποιον επιχειρήσει να αγγίξει το θέμα της αποκατάστασης έστω και ενός δολοφονηθέντα.
Στις μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις τους οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών αναφέρονται μόνο στο πρώτο μέρος των επιπτώσεων, ότι δηλαδή όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο θέτει εαυτόν έξω από το σύνολο των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ: «Όποιος προσπαθήσει να κάμει τέτοια ενέργεια θέτει τον εαυτό του εκτός των Συνδέσμων και η πράξη του είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».[3]
Στη συγκεκριμένη επιστολή αφήνουν σαφή υπονοούμενα ακόμα και για την ζωή εκείνου που θα διαπράξει το αδίκημα αφού κάνουν λόγο για αδίκημα πρώτου βαθμού σε βάρος της επανάστασης αφού είναι γνωστό ότι το αδίκημα πρώτου βαθμού σε μια επανάσταση είναι η προδοσία.  Και η ποινή για την προδοσία είναι μόνο μία.
Παράλληλα είναι άξιον απορίας αν οι Σύνδεσμοι θεωρούν ότι η δράση της ΕΟΚΑ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αφού κάνουν αναφορά σε αδίκημα έναντι της επανάστασης, τη στιγμή που η δράση της οργάνωσης τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1959.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;

Το δεύτερο είναι η τοποθέτηση τους για το ποιος είναι αρμόδιος να αποκαταστήσει κάποιον από τους δολοφονηθέντες.
Στις δημόσιες ανακοινώσεις τους τονίζουν πάντοτε ότι «Καθιστούμε σαφές ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια πράξη, μετά το θάνατο των Αρχηγών του Αγώνα Διγενή και Μακαρίου».[4]
Η αναφορά στον Μακάριο δεν είναι καθόλου τυχαία αφού προσπαθούν να τον εμπλέξουν στις αποφάσεις των εκτελέσεων και των εγκλημάτων που διέτασσε ο Γρίβας προσωπικά.
Και αυτό την ώρα που γνωρίζουν ότι ο μεν Γρίβας υπεραμυνόταν των δολοφονιών κυρίως των Αριστερών, ενώ ο Μακάριος με δημόσιες δηλώσεις του είχε καταδικάσει τις δολοφονίες.[5]

Επιπρόσθετα, η εμπλοκή του Μακαρίου από πλευράς των Συνδέσμων είναι παραπλανητική αφού η ΕΟΚΑ δεν του αναγνώριζε καμία αρμοδιότητα γι’ αυτά τα θέματα.
Στο βιβλίο «Μαύρη Βίβλο» που εξέδωσε η Οργάνωση για να καταγράψει τον «προδοτικό» ρόλο του ΑΚΕΛ αναφέρεται στο θέμα και διερωτάται: «Ποίαν σχέσιν είχεν ο Μακάριος με τα γεγονότα της Λύσης και Κώμας Γιαλού;»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών νομίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο να αποφύγουν την ευθύνη της αποκατάστασης, μεταθέτοντας το θέμα στους νεκρούς Μακάριο και τον Γρίβα.
Δυστυχώς όμως για τους Συνδέσμους τους αδειάζει ο ίδιος ο Γρίβας όταν παραπέμπει το θέμα της διερεύνησης των δολοφονιών που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο της δράσης της ΕΟΚΑ στην Κοινοτική βουλή.
Με αφορμή τις πιέσεις που δεχόταν ο Γρίβας για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιαννάκη Στεφανίδη αλλά και ενοχλημένος από τις συχνές επισκέψεις που δεχόταν από συγγενείς δολοφονηθέντων μελών της Οργάνωσης αλλά και συγγενών αριστερών δολοφονηθέντων, ο Γρίβας απέστειλε επιστολή στους δικηγόρους της οικογένειας Στεφανίδη όπου αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής σημαντικά και ενδιαφέροντα:
«Τόσον δι’ αυτήν όσο και δια τας αφορώσας άπαντας τους καθ’ οιονδήποτε τρόπον φονευθέντας κατά την διάρκειαν του αγώνος της ΕΟΚΑ, είχον την γνώμην και εισηγήθην όπως η Κοινοτική Βουλή συγκροτήση επιτροπήν εκ προσώπων παρεχόντων πλήρη εχέγγυα εντιμότητος, ικανότητος και ευθυκρισίας, η οποία μετά ενδελεχή έρευναν να απεφαίνετο επί μιας εκάστης εξ αυτών, επαρκώς αιτιολογούσα μάλιστα το οιονδήποτε πόρισμα της ερεύνης αυτής. Ατυχώς η εισήγησις αύτη δεν έτυχε της δεούσης προσοχής των αρμοδίων, προς λήψιν σχετικής απόφασης, αγνοώ δε επί ποίων κριτηρίων στηρίζονται αι εκάστοτε αποφάσεις, δια την παροχήν συντάξεως εις οικογενείας φονευθέντων ή δια την αποκατάστασιν της μνήμης εξαφανισθέντων κλπ.» [6]

Τι έχουν να απαντήσουν επί τούτου οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών που παραπλανητικά παραπέμπουν κάθε φορά στον Γρίβα ή στον Μακάριο ή και στους δύο, όταν ο μεν Μακάριος διαχώριζε τη θέση του ενώ ο Γρίβας παρέπεμπε στη Βουλή;

Ενδιαφέρουσα πάντως είναι και η θεώρηση των Συνδέσμων ότι η αναγνώριση λαθών «παραβιάζει τους διεθνείς γραφτούς και άγραφους νόμους της επανάστασης και νοθεύουν το γράμμα και το πνεύμα του Αγώνα».
Και αυτό τη στιγμή που είναι γνωστό ότι σε αντίθεση με τους Συνδέσμους της ΕΟΚΑ, σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει αποκαταστάσεις αδικοσκοτωμένων, έχουν αναγνωριστεί λάθη και παραλείψεις από τις επαναστατικές οργανώσεις.
Μόνη εξαίρεση είναι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Μ. ΠΕΤΡΟΥ

Το θέμα της αποκατάστασης του Μιχάλη Πέτρου από τα δημοτικό συμβούλιο Λύσης ξεκίνησε από την προσπάθεια του σημερινού δημάρχου να αποκαταστήσει τον δολοφονηθέντα προκειμένου ο κ. Ττοφιάς να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αριστεράς στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στις οποίες θα διεκδικήσει επανεκλογή.
Το θέμα της αποκατάστασης Μιχάλη Πέτρου τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης από το 1995, συζητήθηκε επανειλημμένα αλλά σκόνταφτε στην άρνηση της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ αλλά και στη στάση των Συνδέσμων Αγωνιστών.

Είναι γεγονός ότι ο δήμαρχος Α. Ττοφιάς προσπάθησε να συμβάλει θετικά στην όλη υπόθεση αφού και ο ίδιος πιστεύει ότι ο Μ. Πέτρου δεν υπήρξε προδότης αλλά θύμα της όλης κατάστασης.
Ωστόσο ο κ. Ττοφιάς όντας μέλος των Συνδέσμων δεν βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί και να προχωρήσει, ως επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου στην αποκατάσταση του δολοφονηθέντα. Υπέκυψε στις απειλές και τους εκβιασμούς των Συνδέσμων Αγωνιστών οι οποίοι σε καμιά περίπτωση επιθυμούν να υπάρξει αποκατάσταση έστω και ενός εκ των δολοφονηθέντων, κυρίως των Αριστερών.

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών θεωρούν ότι αν συγκατανεύσουν στην αποκατάσταση έστω και ενός Αριστερού, τότε θα δικαιώσουν τη στάση του ΑΚΕΛ έναντι της δράσης της ΕΟΚΑ, γι’ αυτό και αποφεύγουν να αγγίξουν το θέμα.
Θεωρούν ότι όσοι εκτελέστηκαν καλώς εκτελέστηκαν, έστω και κατά λάθος, και εντέχνως προσπαθούν για 50 χρόνια να πείσουν πως όσοι εκτελέστηκαν ήταν προδότες. Ιδού τι έλεγαν στις 29 Ιουνίου του 2009:
“Έχουμε και άλλοτε τονίσει ότι προδότης ήταν εκείνος που με τις πράξεις και τις ενέργειές του παρεμπόδιζε το έργο της ΕΟΚΑ, έδινε πληροφορίες στον εχθρό, αποκάλυπτε μυστικά της οργάνωσης, κατέδιδε τους αγωνιστές, αποκάλυπτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ταυτότητά τους και πολλά άλλα. Προδότης είναι αυτός που αποκάλυψε την ταυτότητα του Καραολή, αυτός που έδειξε το κρησφύγετο του Μάτση, το κρησφύγετο του Αυξεντίου, αυτός που προσπαθούσε να βγάλει την προσωπίδα των αγωνιστών και άλλα”.

Ας απαντήσουν ευθέως ποια ήταν η προδοσία που διέπραξε ο Μ. Πέτρου, ο Η. Ττοφαρής, ο Σ. Μένοικος, ο Α. Σακκάς, ο Π. Στυλιανού και τόσοι άλλοι άνθρωποι της Αριστεράς αλλά και της Δεξιάς που εκτελέστηκαν σαν προδότες.

Αναμένουμε μια απάντηση από τους Συνδέσμους Αγωνιστών μέχρι την επόμενη έκδοση που θα παραθέσουμε τις αντιφάσεις τους αναφορικά με την υπόθεση που αφορά τον Μιχάλη Πέτρου.


[1] Τα κεφαλαία γράμματα είναι στο κείμενο.
[2] Οι εμφάσεις είναι δικές μας.
[3] Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 20 Αυγούστου 2009.
[4] Βλ. στο ίδιο.
[5] Απομνημονεύματα σελ. 223 – 225.
[6] Σπ. Παπαγεωργίου «Από την ΕΟΚΑ στην ΕΟΚΑ Β’, σελ. 121.

16 σχόλια:

kykkos είπε...

Παρετάτε να θωρείτε φαντάσματα ρε Μιχάλη. Τελικά εν είσαστεν διαφορετικοί που τζείνους που κατηγοράτε. Διάτε υπόσταση σε ζωντανούς σκελετούς με τούτες τες ενέργειες σας.

Μιχάλης είπε...

@ kykkos

Τι εννοείς με τα φαντάσματα αγαπητέ μου;

Δεν δίνουμε υπόσταση σε κανένα. Αποκαλύπτουμε τον τρόπο που σκέφτονται ακόμα και σε ανθρωπιστικά θέματα.

Δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει σύγκριση μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Μιλούμεν για δολοφονιες αθρώπων ρε παιθκια. Τζαι τούτοι οι αθρώποι εσκοτωθήκαν επειδή είπαν ότι εν προδότες. Αν τελικά εν ήταν τι πρέπει να γινεί. Να μείνουν πάντα με την στάμπα του προδότη;

Μιχάλη αφού τούτοι εν δέχουνται τι μπορεί να γινεί;

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδεσμοι αγωνιστών ζουν στον κόσμο τους...
Δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιους ανθρωπους να λαμβάνουν αποφάσεις για τον τόπο μου..και μάλιστα με τα όπλα...
Έκάμαν τα ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!!!

Helen Black είπε...

Ρε βλαμένα από πότε η εκτέλεση για εσχάτη προδοσία έγινε φόνος?
Ξέρετε πόσα εκατομμύρια δολοφόνησαν οι Λένιν, Στάλιν και ο Κάστρο με τον Τσε που τους έχετε για ινδάλματα?
Δοσίλογοι κομμουνιστές , ήρθε ο καιρός να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ήρθε ο καιρός να αποδημήσετε εις Κύριον!!!!

Sartanakkas είπε...

Αγαπητή Helen Black νομίζω ήρθε καιρός να κάνεις σεξ..μαζεύτηκαν πολλά..

Απολογούμε στον ιστολόγο για το ύφος.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/13/2011 9:26 μμ

Ναι φίλε, μιλούμε για δολοφονίες ανθρώπων. Κάποιοι όμως φαίνεται ότι ακόμα και σήμερα δεν δίνουν κάποια αξία στις ζωές ανθρώπων οι οποίοι διαφωνούν μαζί τους.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/14/2011 4:35 μμ

Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου για τέσσερα χρόνια και έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια είχαμε τη μεταξύ τους διαμάχη και μας έφεραν το 74.

Θέλουμε τίποτε άλλο;

Μιχάλης είπε...

@ Helen Black

Συμφωνώ μαζί σου ότι η εκτέλεση για εσχάτη προδοσία δεν είναι φόνος.
Στην περίπτωση όμως που για μισό αιώνα δεν σου λένε ποια είναι η προδοσία που διέπραξαν αυτοί οι άνθρωποι, τότε ναι, μιλούμε για φόνο.
Διότι όταν δεν μπορείς να πεις ποια προδοσία διέπραξαν αυτοί οι άνθρωποι, πόσο μάλλον να στοιχειοθετήσεις και να αποδείξεις ότι διέπραξαν δολοφονία, τότε έχεις πρόβλημα αξιοπιστίας και όχι μόνο.

Νομίζω ότι είναι αδόκιμο να επικαλείστε δολοφονίες ή εκτελέσεις που διαπράχθηκαν σε άλλες χώρες και να τις χρεώνετε στους Κύπριους.
Με την ίδια λογική θα πρέπει να φορτωθεί και η δεξιά της Κύπρου τις δολοφονίες που διέπραξαν δεξιοί σε άλλες χώρες. Όμως αυτό είναι ανόητο.

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε να κατηγορήσετε την αριστερά για φόνους ή εκτελέσεις αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

Όσο για την προδοσία που ισχυρίζεστε, εδώ είμαστε να τη συζητήσουμε.

Και σε παρακαλώ, λυπήσου τον κόσμο, μην τους καθαρίσεις όλους…

Helen "Black Widow" είπε...

Σαρτανάκκα εν να σε στείλω στο Σαρταπουλάκκη!

χχχχχχχχχχχχχχχχ

Μιχάλη πάντα σε ένα πόλεμο η μια επανάσταση υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες.
για τις απώλειες σε πολέμους συνήθως κάποιοι δικάζονται για εγκλήματα πολέμου.
για τις απώλειες σε επαναστάσεις δε δικάζεται κανένας.

και πλησιάζει η ώρα της επανάστασης για να εκδιώξουμε το διχτάτορα Χριστόφια.
εδώ δικαιούμαστε πολλές παράπλευρες απώλειες. Αιωνία σας η μνήμη!!!

Μιχάλης είπε...

@ Helen "Black Widow"

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Οι στοχευμένες δολοφονίες δεν είναι παράπλευρες απώλειες.
Έχεις λάθος για τα δικαστήρια. Ακόμα και σε επαναστάσεις στήνονται έκτακτα δικαστήρια.

Εν πάση περιπτώσει στην περίπτωση της Κύπρου για μέλη της ΕΟΚΑ λέχθηκε για πολλούς εκτελεσθέντες γιατί εκτελέστηκαν. Για τους αριστερούς δεν λέχθηκε ποτέ και όσες φορές επιχείρησαν να πούνε αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα. Γι αυτό και υπάρχουν πολλές αντιφάσεις.

Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Για τους συνδέσμους αγωνιστών κατανοητό γιατί δε θέλουν καν ν΄ ακούσουν για αποκατάσταση.

Θέλει αρχοντιά και ειλικρίνεια προς την ιστορία να διερευνήσεις φόνους και να παραδεχτείς ότι έσφαλες, μέσα στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής φιλοσοφίας του ηγέτη ή των ηγετών του αγώνα σου.

Γιατί δε δίνουν τα στοιχεία της "προδοσίας" που κατέχουν, για να τελειώσει η ιστορία αυτή, αφού διατείνονται πως δίκαια δολοφονήθηκαν; Μια επανάσταση πρέπει και να μπορεί να αποδεικνύει με ντοκουμέντα τις επιλογές της.

Κατά τ΄άλλα η δεξιά ισχυρίζεται πως η μόνη εκδοχή της ιστορίας είναι αυτή που οι πολιτικοί της εκπρόσωποι έγραψαν και καμία άλλη!

Μόνο που ο σκοταδισμός και η συσκότιση των προσωπικών επιλογών Γρίβα και άλλων εκ των ηγετικών προσώπων της ΕΟΚΑ, δεν μπορούν να σταθούν και υπό τη βάσανο μιας επιστημονικής, ιστορικής έρευνας.

Φιλόλογος

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε απο το 60 και μετα οταν εισαι παιδι της ΕΟΚΑ Α ή συγγενης τους, βολευκεσαι ευκολα στο δημοσιο, πεθανισκεις και λαλουν σε οι ειδησεις.

Ασε που αν δικαιωθουν οσοι εσκοτωθηκαν λογω πολιτικων πεποιθησεων που την ΕΟΚΑ αλλα και τα μελη της ΕΟΚΑ που εδολοφονηθηκαν για προσωπικες αντιζηλιες, θα ανοιξει ο ασκος του αιολου και θα αρχισουν ολοι να ερευνουν διαφορες πτυχες της ΕΟΚΑ.
Και θα γελασει ο καθε πικραμενος με τον Γριβα και τον Γιωρκατζη.

Μιχάλης είπε...

Μα ήδη άρχισαν να ερευνώνται υποθέσεις και για μέλη της ΕΟΚΑ και οι Σύνδεσμοι έγιναν έξω φρενών.

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη ποτε θα ασχοληθεις και με τη δολοφονια κωστα σκελεα και του αδελφου του?

τη δολοφονια πισσουριου?


φανταζομαι ποτε...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζουμε μεσα στο ψεμα.

Τα παντα ηταν σχεδιασμενα και ολα προδομενα.

Εκεινο που με κανει και διερωτομε ειναι μεχρι ποτε θα συνεχιζετε αυτη η κατασταση.

Καποτε πρεπει να βγουν οι εμπλεκομενοι και να πουν την αληθεια.

Ατομα που καταρτηζουν τις καρεκλες στην βουλη και στα υπουργεια ειναι αυτοι που τοτε εκαναν τα αισχατα.

Ο τοπος μας κυβερνιτε απο αυτα τα ατομα.

Ο κοσμος πρεπει να μαθει.

Ειμαι 28 χρονων δεν υποστιριζω καμια παραταξη και ειληκρινα λυπαμε γιατι πραγματι ολοι ζουν στον κοσμο τους.

Ιστορικα ολα εχουν την απολυτη συνοχη και ακομα ενα μεγαλο ποσοστο των κυπριων αρνουντε να το καταλαβουν.

Δεν θα πω ουτε για δεξιους ουτε για αριστερους.

Δεν υπαρχουν εγκληματα πολεμου γιατι ο πολεμος για εμενα ειναι το εγκλημα.

Στην δικη μας περιπτωση ηταν το τελειο εγκλημα γιατι κανενας τους δεν τημωριθικε μεχρι σημερα και αυτοι που επρεπε να τημωριθουν λαμβανουν τιμες πολιτικων.

Οσο για τους συνδεσμους αγωνιστων και τους αγωνιστες, αυτοι οι εξυπνοι που ηθελαν να διαπραξουν το τελειο εγκλημα το διεπραξαν μεσο αυτων των ανθρωπων που ακομη το μυαλο τους δεν τους βοηθα να το καταλαβουν .

Η ΕΟΚΑ και ο αγωνας θεωρω οτι ηταν κατι αγνο βγαλμενο απο τις ψυχες των ηρωων αλλα κανενας τους δεν γνωριζε οτι πισω απο αυτο το αγνο κρυβοταν μια βρωμια οπου αποσκοπουσε μονο σε συμφεροντα.

Κυριε Μιχαηλ αντιλαμβανομε τις πολιτικες σας πεπιθισεις αλλα μπραβο σας που προσπαθειτε εστο για λιγο να διαφανει η αληθεια σε ολο αυτο το ψεμα που ζουμε.

Μακαρι καθε αριστερος και καθε δεξιος να προσπαθουσε να κανει την αληθεια να λαμψει χωρις να σκεφτει τα πιστευω του.

Το να δεχεσε τα λαθη σου το θεωρω οριμοτητα πραγμα που σημερα σπανηζει και απο τις δυο παραταξεις.

Απολογουμαι για την ανορθογραφια μου ειναι λογο πληκτρολογιου.