Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είτε είναι ανιστόρητος ή θέλει να το παίζει έτσι για να παραπλανά και να κερδίζει εντυπώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να παραπλανήσει προκειμένου να παρουσιάσει τον πρόεδρο ως μειοδότη.
Μόνο που πάντα μένει εκτεθειμένος.

Τις προάλλες (Οκτώβριος 2010) δημιούργησε ολόκληρο θέμα για την αναφορά σε τουρκικό τομέα της Λευκωσίας. Στην έκδοση της «Γνώμης» (15ης Οκτωβρίου 2010) καταδείξαμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος σκόπιμα παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ότι η αναφορά του προέδρου Χριστόφια σε τουρκικό τομέα της Λευκωσίας, σήμαινε αναγνώριση του λεγόμενου κράτους. Αποδείξαμε ότι αυτή η έκφραση χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται για χρόνια από πολλούς και διάφορους παράγοντες και φορείς, χωρίς να εντοπίζει πρόβλημα ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Τώρα, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου Χριστόφια σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διαστρεβλώνοντας και πάλι τα όσα δηλώθηκαν, τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα, προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρος εξίσωσε την ΕΟΚΑ με την ΤΜΤ.

Ο κ. Παπαδόπουλος με ύφος απόλυτου κριτή κάλεσε τον πρόεδρο να απολογηθεί στους αγωνιστές της ελευθερίας, καθώς και στους συγγενείς τους, για τη δήλωσή του και πρόσθεσε:
«Αλλά, πάνω απ’ όλα, οφείλει ν’ απολογηθεί σε όλους τους Έλληνες Κυπρίους αυτού του τόπου, που εξακολουθούν, σε αντίθεση με τον ίδιο, να ασπάζονται αυτά τα πανανθρώπινα ιδεώδη και αυτές τις διαχρονικές αξίες, που μας μετέτρεψαν από σκλάβους σε ελεύθερους πολίτες, ενός αναγνωρισμένου και ευρωπαϊκού κράτους».

Για τους Τούρκους εθνικιστές δεν υπάρχουν δύο ΕΟΚΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι αρκούντως έξυπνος για να κατανοεί ακριβώς τι είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας.
Και γνωρίζει πολύ καλά ότι σε καμιά περίπτωση αναφέρθηκε στην ΕΟΚΑ αλλά στην ΕΟΚΑ Β’.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι τόσο ανιστόρητος και δεν παρακολουθεί την τουρκική προπαγάνδα η οποία δεν διαχωρίζει την ΕΟΚΑ σε Α και Β.
Για την τουρκική προπαγάνδα τα πάντα στην Ε/κυπριακή κοινότητα είναι ΕΟΚΑ.
Για τους Τ/κύπριους εθνικιστές η ΕΟΚΑ έδρασε στα γεγονότα του 1963, η ΕΟΚΑ έδρασε το 1967, η ΕΟΚΑ υπόσκαπτε το κράτος την περίοδο 1971-‘74, η ΕΟΚΑ έκανε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η ΕΟΚΑ προκάλεσε τη γενοκτονία στα χωριά Αλόη, Σανταλάρη και Μαράθα.

Άλλωστε αυτό πιστοποιείται και από την απάντηση που έδωσε ο Ντερβίς Έρογλου για την αναφορά του προέδρου Χριστόφια.
Είπε ότι «Όταν η ΕΟΚΑ έκανε το πραξικόπημα το 1974, άρχισε το κυνήγι των κομμουνιστών και σκότωσε 4 χιλιάδες Ε/κύπριου. Και τη δική σου ζωή την έσωσαν Τούρκοι στρατιώτες. Αυτό του το είπα κατάμουτρα του Χριστόφια. Δεν μπορεί να μου δώσει καμία απάντηση».
Δεν αναφέρθηκε σε ΕΟΚΑ Β’ αλλά σε ΕΟΚΑ.
Επομένως η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου ότι «οι τελευταίες ατυχέστατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και την ΕΟΚΑ στη ‘ΧΟΥΡΙΕΤ’, ήδη έτυχαν εκμετάλλευσης από την τ/κ πλευρά, όπως διαφαίνεται και από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Έρογλου», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αν ο Ν. Παπαδόπουλος ήθελε να είναι αντικειμενικός, δεν θα παρέκαμπτε ούτε την τουρκική ερμηνεία (διότι δεν είναι κάτι το άγνωστο) ούτε την αναφορά του Έρογλου η οποία είναι αρκετά ξεκάθαρη ώστε να καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής τι εννοεί.

Δεν έδωσαν μόνο Ε/κύπριοι τη ζωή τους για την Κύπρο

Είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον ο Ν. Παπαδόπουλος: «αν οφείλουμε σε κάποιους το κράτος και τη δημοκρατία, είναι σ’ εκείνους τους ωραίους Έλληνες, που ήσαν διατεθειμένοι να θυσιάσουν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, τη ζωή τους την ίδια, στον βωμό της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ φαίνεται ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που όταν λένε Κύπριους εννοούν μόνο τους Ε/κύπριους. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η αναφορά του.

Διότι αν δεν εξυπηρετούσε σκοπιμότητες η δήλωση του, αν δεν ήθελε να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάποιων, δεν θα αναφερόταν μόνο σε «ωραίους Έλληνες».
Στο κάτω κάτω, αυτοί που υπονοεί ο κ. Παπαδόπουλος δεν πολέμησαν για την ανεξαρτησία αλλά για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Και μετά το τέλος της ΕΟΚΑ αρκετοί από αυτούς που βρίσκονταν στη ζωή, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, πολέμησαν την Κυπριακή Δημοκρατία επιμένοντας στην επίτευξη της Ένωσης.
Θα θυμίσουμε τον κ. Παπαδόπουλο ότι πολλοί, ανάμεσα τους κι ο πατέρας του είχαν κατηγορηθεί ότι συνθηκολόγησαν και για τις καρέκλες απεμπόλησαν την Ένωση.

Για να επανέλθουμε όμως, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει τα ονόματα του Σελλά, του Χικμέτ, του Γκιουρκάν, του Καβάζογλου, του Οντούρ και άλλων Τ/κυπρίων που έδωσαν τη ζωή τους για να μη χαθεί το Κυπριακό κράτος και να κατέχει σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος τη βουλευτική έδρα.
Γιατί αυτούς δεν τους συνυπολογίζει μέσα σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ενότητα του λαού στο σύνολο του, ενάντια στη διχοτόμηση και στη διατήρηση του Κυπριακού κράτους;
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί;

Οι μητέρες πατρίδες και η υποκρισία

Τόσο ο συγκεκριμένος πολιτικός όσο και άλλοι των ίδιων απόψεων ξεσήκωσαν θόρυβο και για τη δήλωση Χριστόφια ότι πρέπει «και οι δυο μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους».
Είπε ότι «Είτε έχουμε τον πιο ασυνάρτητο πρόεδρο που δεν ξέρει τι λέει, είτε όλες αυτές οι αναφορές αποκαλύπτουν τις πραγματικές θέσεις και απόψεις του Δημήτρη Χριστόφια για την Ελλάδα. Για τον Δημήτρη Χριστόφια Ελλάδα και Τουρκία είναι το ίδιο πράγμα».

Πρόκειται για μια δήλωση έμπλεη υποκρισίας. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που λέχθηκε κάτι ανάλογο.
Μόνο που δεν λέχθηκε από τον Δ. Χριστόφια αλλά από άλλους με τους οποίους ο κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται σε μια άτυπη συμμαχία.

Πού ήταν ο κ. Παπαδόπουλος ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωνε στη «Μιλλιέτ» την 1η Μαρτίου του 2011:
«Να μας αφήσουν μόνους οι μητέρες πατρίδες. Εάν η Τουρκία αποσύρει τους εποίκους και τους στρατιώτες της, μπορούμε να ζήσουμε με τους Τουρκοκύπριους μια ζωή με ειρήνη και αγάπη όπως στο παρελθόν».

Πού ήταν ο κ. Παπαδόπουλος τότε; Γιατί δεν αντέδρασε με την ίδια σφοδρότητα ή έστω με μια χλιαρή ανακοίνωση;
Μήπως με αυτή τη δήλωση και ο αρχιεπίσκοπος αποκάλυπτε τις πραγματικές θέσεις και απόψεις τους για την Ελλάδα;

Το ανάλογο ισχύει και την αναφορά του σε εισβολή των μητέρων πατρίδων.
Κανονικά ο αντιπρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτή η αναφορά λέχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον πρόεδρο Μακάριο από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στις 19 Ιουλίου 1974 όταν κατάγγελλε τη χούντα για το πραξικόπημα.
Με την ίδια συλλογιστική που επικρίνει τον πρόεδρο Χριστόφια, θα τολμούσε να υιοθετήσει τη θέση ότι ο Μακάριος με αυτή τη δήλωση προσκαλούσε την Τουρκία να εισβάλει;

Ο κ. Παπαδόπουλος θα πρέπει να κατανοήσει ότι η εποχή του «Δευκαλίωνα» έχει περάσει και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Και κάθε προσπάθεια αναβίωσης αυτής της νοοτροπίας μόνο καταστροφή θα φέρει.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο αφελής είναι που νομίζει οτι μπορει να μας περιπαιζει;

τον καταλάβαμε εδώ και καιρό και δεν λαμβάνυμε υπόψη τι λέει.

Ανώνυμος είπε...

kala ,giati den vgazete tis vromies tou pros ta e3o,giati den ton prokalite na mas pei to logo pou kanei polemo sto akel kai sto xristofia?na sas po ego ...nai theorei kai to akel kai ton dimitri ipetious gia ton thanato tou tzirou tou ...pe te tou to katamoutra....na men antrepete ta moutra tou ...alla apon antrepete o kosmos en dikos tou.

Σολιάτης είπε...

Μιχάλη όσα γράγεις είναι ορθά και συμφωνώ. Θα ήθελα να επισημάνω για άκόμα μια φορά ο Ν. Παπαδόπουλος όπως και ο Ν. Αναστασιάδης βασιζόμενοι σε τούρκικες πληροφορίες κατακεραύνοσαν την κυβέρνηση και με ανόητες ατάκες (ας μη κόψει ο προέδρος μια βασιλόπιττα, για να μας ενημερώσει) παρ’όλο που όλες τις προηγούμενες φορές οι τούρκικες πληροφορίες δεν ήταν ορθές.
Οι λόγοι νομίζω είναι ξεκάθαροι.

Ταύρος είπε...

Ο παπδόπουλος ανήκει σε μια τάξη που έμαθε να παίρνει πάντα ότι θέλει. Έτσι έκαναν και οι δούκες στο μεσαίωνα και οι βασιλιάδες που άρπαζαν τισ παρθένες νύφες μια μέρα πριν το γάμο τους για να τεσ γαμ... μετά οι τσιφλικάδες άρπαζαν τη γη αφήνοντας άκληρους στρατιές αγροτών δουλοπάρηκων. Αργότερα εκμεταλέυονταν την πολιτική τους ισχύ για ιδιωτικό πλουτισμό. Έτσι και σήμερα το κετεστημένο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και αυτό τον ρόλο επιτελεί και ο φιλελεθερος.. Μη μας ξαφνιάζει. Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους.. Εμείς το μέλλον αυτοί το παρελθόν..

Ανώνυμος είπε...

Διάσκεψη Τύπου Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού
κ. Νίκου Αναστασιάδη

«Το Σκάνδαλο του Φυσικού Αερίου»

απόσπασμα:
"η SBM και οι αντιπρόσωποι τους στην Κύπρο προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

(α) Επιλέγουν σαν νομικούς συμβούλους το Δικηγορικό Γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος & Σια» με αποκλειστική εντολή όπως την διαχείριση και εποπτεία των υποθέσεων τους έχει ο δικηγόρος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

(β) Στις 5/7/05 κατόπιν εντολής εγγράφεται η εταιρεία “Apollo N.G. Trading Ltd” της οποίας το 100% των μετοχών εγγράφονται επ’ ονόματι της IVER MANAGEMENT LTD, εμπιστευματοδόχου εταιρείας του δικηγορικού γραφείου «Τάσσος Παπαδόπουλος & Σια». Άγνωστος παραμένει ο αριθμός αλλά και οι πραγματικοί μέτοχοι και το ποσοστό συμμετοχής ενός έκαστου στο κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας.

Είναι εξόφθαλμο πως η επιλογή εγγραφής των μετοχών της εταιρείας επ’ ονόματι εμπιστευματοδόχου στόχο είχε την απόκρυψη των μετόχων, των οποίων αν αποκαλύπτοντο τα ονόματα ή οι εταιρείες θα αποδεικνύετο η διαπλοκή και το μέγεθος του σκανδάλου.

(γ) Σαν συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις 2/8/05 το Δικηγορικό Γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος & Σια» προχωρά στην εγγραφή της εταιρείας “Vasilikos LNG” μέτοχοι της οποίας είναι κατά 51% η εταιρεία “SBM Holdings SA” με έδρα την Ελβετία και κατά 49% η “Apollo N.G. Trading Ltd”.

Η νέα εταιρεία «υποκαθιστά» στην ουσία της SBM και αναλαμβάνει, μέσα από μεθοδευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει μονοπωλιακά προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ΑΗΚ με την τεχνολογία της πλωτής μονάδας.

Ενισχυτικά, του υπόπτου της συναλλαγής, αποτελεί και το γεγονός πως ένας «κολοσσός» όπως η SBM αποδέχεται και παραχωρεί σε μια νεοσύστατη εταιρείας χωρίς την όποια τεχνογνωσία και χωρίς κεφαλαιουχική βάση το 49%, μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, το ύψος της οποίας για τα πρώτα 5 χρόνια υπολογίζεται σε 2 δισεκατομμύρια λίρες Κύπρου ενώ αν επεκταθεί το συμβόλαιο για μια 20ετία σε 8 - 9 δισεκατομμύρια.

Πιο έντονο όμως γίνεται το στοιχείο της διαπλοκής αν μελετηθούν οι δύο συμφωνίες μεταξύ SBM και APOLLO, τις οποίες ας σημειωθεί ετοίμασε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τους δικηγόρους NORTON ROSE Λονδίνου."

ολόκληρο εδώ:

www.disy.org.cy/images/users/1/files/diaskepsi_310.DOC

Ανώνυμος είπε...

Λευκωσία, 3 Οκτωβρίου 2007

ελευθεροι αναρχικοι κυπρου.κατω ο δησακελισμος είπε...

μας κοροιδευεις αμετανοτητε ανανιστη και υβριστη των μορφιτων?ποιος τουρκος εδωσε την ζωη του για την κυπρο?πολεμησε κανενας τουρκος τον αγγλο ?πολεμησε κανενας τουρκος την πατριδα του το 74 και σκοτωθηκε?η παραφροσυνη σας εχει ξεπερασει καθε οριο.γιατι δεν πατε σαν κομμα στον κομματικο ψυχιατρο γιαγκο πελλομικελλιδη?να δουμε τι αλλο θα σκαρφιστειτε για να τουρκοποιησετε τον τοπο.δεν φτανει που βαλατε την εοκα β στο προεδρικο και μιλησατε σε πολυ καλο κλιμα!και ακομα να καθαρισετε τον χριστοφκια που τους εβαλε μεσα!κατα τα αλλα το ακελ ηταν εχθρος της εοκα β.αν ηταν εχθρος σας θα στηνατε δικες.αλλα ουτε μια δεν στησατε!ουτε σημερα στησατε .μονο να επαναφερετε την εοκα β με γραμματα παφιτισσων μαναδων σε επιθεσεις εναντια στον λαο πχ μαρι και να μας λετε οτι ουδεις ακελικος δεν φυλακιζετε γιατι δεν πληρωσε η εοκα β.για αυτο αφησατε εξω μεγαλεμπορα ναρκωτικων για να συνεχισει το εργο του.ντροπη σας.θα εκδικηθουμε σε ενα ετος.

Ανώνυμος είπε...

@1/09/2012 12:37 πμ

Αυτό το πλάσμα είναι Τ/κ με άριστα ελληνικά και επίσης είναι ειδικός σύμβουλος του Έρογλου. Ήρθε εδώ να μας περιπαίζει. Ακούστε τα σχόλια του καλά. Μετά από κάποιες μέρες θα τα ακούσουμε από τη γλώσσα του Έρογλου.

Α11 Δημόσιος Υπάλληλος είπε...

Φωτεινή Παπαδοπούλου = Αικατερίνη Κορνάρο

Τα πράγματα που ζούμε τώρα στην Κύπρο δεν είναι κάτι διαφορετικό από επανάληψη της ιστορίας. Έτσι ήρθε μέχρι σήμερα και έτσι θα πηγαίνει.

Αν λέμε βασίλισσα μην σκεφθείτε ότι η βασιλίσσα κυβερνά μόνη της, υπάρχουν τραπεζίτες και πολλές άλλες πίσω της. Δηλαδή πηγή της δύναμης της είναι κάπου αλλού, στην Ευρώπη όπως τότε ήταν στην Βενετική Δημοκρατία. Στον μεσαίωνα η Βενετική Δημοκρατία ήταν London Stock Market ή Wall Street του κόσμου (τουλάχιστον του κόσμου που τότε γνωρίζουμε). Κυβερνούσε και έλεγχε τη χρηματική δύναμη μέχρι την Κίνα ελέγχοντας το εμπόριο της περιοχής. Οι σταυροφορίες ήταν απλώς αποτέλεσμα των νέων ανάγκων των τραπεζιτών της Βενετικής Δημοκρατίας. Δεν ήταν για την πίστη ή λόγω κακών Ορθόδοξων. Ήταν ζήτημα νέων αγορών και οικονομικής στένωσης στην Ευρωπαϊκη Αγορά.

Α11 Δημόσιος Υπάλληλος είπε...

γιατί η βρετανία έχασε σχεδόν όλες αποικίες της αν και κέρδισε το 2ο παγκόσμιο πόλεμο;

-μάλλον δεν τον κέρδισε πολλά.

άρα ο νικητής του 2ου παγκοσμίου πολέμου είναι οι ΗΠΑ.

-ναι.

δηλαδή αφού ο αληθεινός νικητής του 2ου παγκοσμίου πολέμου είναι οι ΗΠΑ, έγινε ένας κρυφός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και βρετανίας σε μεταπολεμική περίοδο;

-ναι δεν αποκλείεται.

μπορούμε να πουμε ότι πίσω από αγώνα της ΕΟΚΑ μπορεί να έχει CIA.

-ναι πολύ πιθανόν γιατί ο γρίβας ακολούθησε μια ξεκάθαρη αμερικανική γραμμή μέχρι το τέλος της ζωής του.ο αγώνας ΕΟΚΑ ήταν μια αμερικανική ιδέα, η ανεξαρτησία ήταν το αναμενομένο αποτέλεσμα για την CIA (αλλά όχι από απλά μέλη της ΕΟΚΑ).το πραξικόπημα και εισβολή ήταν κοινή απόφαση των ΗΠΑ και βρετανίας δηλαδή του ΝΑΤΟ.κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου η βρετανία άλλαξε μορφή της και έγινε μια οικονομική δύναμη παρά να είναι μια στρατιωτική και αποικιοκρατική δύναμη.ανέλαβε άλλο ρόλο.

μπορούμε να πουμε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ βασικά ήταν μια σύγκρουση μεταξύ CIA και ΜΙ6 λόγω θέλησης αμερικανών για την εφαρμογή νέας αμερικανικής στρατιγηκής στην περιοχή;

-ναι.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/08/2012 2:44 μμ

Ναι, κάποιοι νομίζουν ότι ο λαός είναι αφελής.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/08/2012 7:31 μμ

Ο βίος και η πολιτεία του καθενός σ’ αυτό τον τόπο είναι γνωστός.
Έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι θεωρούν τον Χριστόφια υπεύθυνο για το ότι έχασε τις εκλογές ο Τάσσος, ακόμα και για το θάνατο του.

Μιχάλης είπε...

@ Σολιάτης

Δυστυχώς φίλε μου οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.
Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που οι πολιτικοί της κάνουν πολιτική στη βάση πληροφοριών, δημοσιευμάτων και σεναρίων.

Μιχάλης είπε...

@ Ταύρος

Ο καθένας όπως είναι μαθημένος…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/08/2012 10:49 μμ

Χρήσιμο το κείμενο που μας υπενθύμισες.
Να είσαι καλά.

Μιχάλης είπε...

@ ελευθεροι αναρχικοι κυπρου.κατω ο δησακελισμος

Είμαι υβριστής των μορφιτών; Μάθαμε ακόμα κάτι.

Επειδή είσαι και ανιστόρητος δεν θα ασχοληθώ πολύ μαζί σου.
Η ιστορία ενός τόπου δεν τεμαχίζεται σύμφωνα με εκείνα που μας συμφέρει να λέμε.
Αγώνα στην Κύπρο δεν είχαμε μόνο το 1955. Υπήρξαν και άλλες στιγμές στην ιστορία μας που οι Κύπριοι βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ξεκινώντας από την εποχή της Οθωμανοκρατίας όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ξεσηκώνονταν εναντίον της αυτοκρατορίας και της Εκκλησίας.
Ερχόμενοι πιο κάτω έχουμε την αντίσταση των Τ/κυπρίων στην πολιτική της ΤΜΤ για διχοτόμηση. Αυτήν προφανώς είτε δεν την γνωρίζεις είτε σκόπιμα την παρακάμπτεις.
Στα χρόνια της ανεξαρτησίας όταν κάποιοι Ε/κύπριοι προσπαθούσαν να καταλύσουν το ανεξάρτητο κράτος (μαζί με τους Τ/κύπριους σοβινιστές), αυτή την προσπάθεια την πολέμησαν και Τ/κύπριοι και Ε/κύπριοι. Και υπήρχαν θύματα και από στις δύο πλευρές.
Αν δεν τα γνωρίζεις αυτά δεν σου φταίει κανένας.

Τα υπόλοιπα ανοητολογήματα τα αφήνω ασχολίαστα.

Μιχάλης είπε...

Α11 Δημόσιος Υπάλληλος 1/09/2012 3:39 πμ

Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

A11 Δημόσιος Υπάλληλος είπε...

Ο αγώνας ΕΟΚΑ ήταν σχέδιο της CIA. Ουσιαστικά η ανεξαρτησία ήταν αποτέλεσμα του κρυφού αγώνα μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας. Εξάλλου πρέπει να τονιστεί ότι εκείνες χώρες ήταν μια γροθιά ενάντια στην Σοβιετική Ένωση. Ήταν φυσιολογική συνέπεια το γεγονός ότι οι ΕΟΚΑτζήδες σκότωσαν τους κομμουνιστές. Γιατί η Σοβιετική Ένωση εκπροσωπόταν από το ΑΚΕΛ στο νησί.

Ταυτόχρονα γινόνταν κάποιες εξελίξεις και στην τουρκία. Το πογκρόμ της Κωνσταντινουπόλεως ήταν δουλειά της ΜΙ6. Ύστερα από 5 χρόνια έγινε πραξικόπημα στην Τουρκία. Πραξικόπημα του 60`. Αυτό το πραξικόπημα είχε χαρακτήρα αριστερό όμως ήταν δουλειά της ΜΙ6 για να σπάσει αυξημένη επίδραση των ΗΠΑ στην Τουρκία. Η πολιτική που ακολούθηθηκε ύστερα από πραξικόπημα ήταν φιλο-ευρωπαική αριστερή πολιτική. Έπειτα από 11 χρόνια οι Αμερικανοί πήραν εκδίκηση από τους άγγλους με πραξικόπημα 71 φέρνοντας δικούς τους ανθρώπους στην εξουσία...

Οι σχέσεις μεταξύ γνωστής οικογένειας και Τ/κ ηγεσίας πάντα ήταν μια χαρά. Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχουν ή είχαν πραγματική διαφορά. Προχώρησαν μαζί με βάση συμφωνημένου σχεδίου το οποίο χαράχθηκε από ΝΑΤΟ.

Τα γεγονότα στα χωριά Αλόη, Σανταλάρη και Μαράθα ήταν δουλειά της τότε ΚΥΠ (από πιο πάνω ΝΑΤΟ) για να βάλουν δεκάδες λίτρα αίμα και αρκετά νεκρά σώματα και μη ταυτοποιημένα κόκκαλα μεταξύ δυο κοινοτήτων το οποίο ήταν αναγκαίο για διαίρεση.

Εξ όσων γνωρίζω, για την τουρκική προπαγάνδα ο Γρίβας, ο Μακάριος, ο Σαμψών, το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, δηλαδή όλες πολιτικές παράταξεις της Ε/κ κοινωνίας είναι το ίδιο άρα είναι εχθροί.

Ανώνυμος είπε...

Για τους αναλφάβητους δεν υπάρχουν Α΄, Β΄, Γ΄.

Ανώνυμος είπε...

ρε άχρηστε αμμάθκιασες το γάρο τζιαι εσηκώστην τζιαι έφυεν εψές

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Έshει τζιαιρόν που το σκέφτομαι, αλλά είπα να μην φανώ κακός. Όμως δεν αντέχω άλλο! Θα κάμω μνεία σε μια εξαιρετική πολιτική ανάλυση που διαφημίζεται στο Blog σου: “Phivos Nicolaidis: Όμορφη επιδερμίδα τον χειμώνα” - Υποκλίνομαι!!!

Μέντιουμ της Έλενας Σκορδέλης είπε...

Πέθανε ο Ντενκτάς. Τελευταίος του λόγος ήταν "σ'αγαπώ Χριστόφια" στα Ελληνικά. Δηλητηριάστηκε πάντως ήδη είχε ζήσει αρκετά. Την άλλην φοράν θα γεννηθεί στην Παλαιστίνη σε μια ισχυρή οικογένεια. Θα γίνει Άραβας. Έχει ακυρωθεί το συμβόλαιο ζωής...

Μέντιουμ της Έλενας Σκορδέλλης είπε...

Η διαταγή θανάτου του δόθηκε από Φενέρμπαχτσε...