Φαίνεται ότι κάποιοι δεν χώνεψαν το ότι έχασαν την εξουσία.
Είπε ακόμα ότι
Ποιος τα λέει αυτά είπαμε; Ο άνθρωπος που υποστηρίζει τη θέση (του πατρός) ότι η σημερινή κατάσταση είναι η δεύτερη καλύτερη μετά τη διχοτόμηση!!!
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν περίμεναν ότι δεν θα έπαιρναν ούτε το μισό ποσοστό του 76% που κοκορεύονταν ότι τους ανήκε.
Φαίνεται επίσης ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμα ότι οι κύπριοι πολίτες δεν «τρώνε κόνναρα».
Φαίνεται ακόμα ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η πολιτική τους απέτυχε, απορρίφθηκε από το λαό και ότι ο λαός τους έστειλε σπίτι τους.
Βρισκόμαστε στην πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του πρόεδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι απαραίτητη όσο ποτέ.
Όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις πικρίες τους, ούτε μπορούν να αποδεχτούν το ότι ηττήθηκαν στις εκλογές.
Έτσι, αντί να σταθούν δίπλα στον πρόεδρο (όπως έκανε πάντοτε η πολιτική ηγεσία σε τέτοιες περιπτώσεις, και ειδικά ο Δ. Χριστόφιας – καλώς ή κακώς – με τον Τάσσο) προσπαθούν να υποσκάψουν και να αποδυναμώσουν τον πρόεδρο.
Η τελευταία παρέμβαση του υιού του τέως προέδρου, Νικόλα Παπαδόπουλου, έχω την άποψη ότι ξεπέρασε κάθε όριο.
Μίλησε που λέτε ο Νικόλας και τι είπε;
Είπε ακόμα ότι
Προχώρησε και παρακάτω λέγοντας ότι ο πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις
Ξεκάθαρος ο Νικόλαος!!!
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλει να μας πει, υιοθετεί θέσεις των Τούρκων!!!
Όμως δεν μένει μέχρι εδώ. Προχωρά και δίνει συμβουλές για το πώς γίνεται μια διαπραγμάτευση!
Ιδού η κλασική Τασσο – γιωρκατζιηκή μέθοδος.
Η δημιουργία κλίματος φοβίας, η κινδυνολογία και η μείωση του πατριωτισμού των διαφωνούντων με τις απόψεις του…
Πολύ εύκολα οι 100.000 θα γίνουν 200.000 μας λέει με στόμφο!
Ποιος τα λέει αυτά είπαμε; Ο άνθρωπος που υποστηρίζει τη θέση (του πατρός) ότι η σημερινή κατάσταση είναι η δεύτερη καλύτερη μετά τη διχοτόμηση!!!
Ο Νικόλας, λοιπόν, είπε ότι ο πρόεδρος παραπλανεί.
Ποιος όμως παραπλανεί θα φανεί στη συνέχεια.
Ο Νικόλας λοιπόν, ξέχασε να μας πει ότι ο πατήρ του, στο Μπούρκγνεστοκ, έδωσε στον Κόφι Ανάν έγγραφο (30 Μαρτίου 2004) όπου στην παράγραφο 9 έγραφε επί λέξει:
«Ο κατάλογος των Τούρκων και Ελλήνων που θα απαιτήσουν κυπριακή υπηκοότητα δεν θα πρέπει να αριθμεί περισσότερο από 30.000, εκπληρώνοντας τα κριτήρια του σχεδίου (Ανάν).»
Σημειώνεται ότι το σχέδιο Ανάν προνοούσε ότι η κάθε πλευρά θα έδινε ένα κατάλογο 45.000 προσώπων οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να πάρουν την κυπριακή υπηκοότητα εάν πληρούσαν κάποια απλά κριτήρια.
Ποια ήταν αυτά τα κριτήρια;
1. Να είχαν μόνιμη διαμονή τουλάχιστον επτά χρόνια στην Κύπρο.
2. Να είναι 18 ετών και άνω με μόνιμη διαμονή στην Κύπρο επτά χρόνια, μαζί με τα ανήλικα παιδιά και την οικογένεια τους που διαμένουν στην Κύπρο.
Εύκολα μπορεί κάποιος να υπολογίσει για πόσες χιλιάδες εποίκους μιλούμε και πόσους αποδέχθηκε (με δική τους εισήγηση) ο Τ. Παπαδόπουλος.
Πέραν τούτων, στην ίδια επιστολή ο Τ. Παπαδόπουλος έλεγε και τα εξής:
«Επιπροσθέτως οι έποικοι που έχουν παντρευτεί τουρκοκύπριες και οι απόγονοι τους – υπολογιζόμενοι σε 15.000 – ενδεχομένως να γίνουν πολίτες ανεβάζοντας τον αριθμό ΑΝΩ των 45.000».
Με άλλα λόγια, λοιπόν, ο Τάσσος δεσμεύτηκε γραπτώς ότι αποδέχεται την παρουσία 45.000 εποίκων στην Κύπρο μετά τη λύση.
Εκτός από αυτό τον αριθμό, εισηγήθηκε (ως βελτίωση του σχεδίου) το ταυτόχρονο δικαίωμα σε 5% Έλληνες και Τούρκους να έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο.
Ας μας πει λοιπόν ο Νικόλας, ας μας πουν όσοι ασπάζονται τις θέσεις της Τασσικής γραμμής, μειοδότησε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος;
Αυτά για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
Και να φανταστεί κάποιος ότι μιλούμε για γεγονότα που έγιναν «προχθές» και τα οποία ζήσαμε.
Φανταστείτε, όταν διαστρεβλώνονται αυτά, τι μπορεί να γίνει με γεγονότα που έγιναν προ 10ετίας και βάλε…
13 σχόλια:
Καλώς σε βρήκα,θα επισκέπτομαι συχνά το μπλογκ...Σας προσκαλώ και στο δικό μου...
Αγαπητέ μου φίλε Μιχάλη,
παρά το ότι το ζήτημα των εποίκων είναι κάτι πυ με απασχολεί και με φοβίζει (τολμώ να πω), εν τούτοις δεν θα διαφωνήσω με την γενική ιδέα του κειμένου σου. Ο Τάσσος δυστυχώς δεν ήταν συνεπής.
υ.γ. σου απάντησα στο μήνυμα, έστω κι ετεροχρονισμένα!
Απόστολε,
Δυστυχώς έτσι έχει το πράγμα με τον Τάσσο.
Ενώ υπάρχουν αυτά που παράθεσα και είναι γραμμένα σε δικές του επιστολές, σήμερα είπε ότι ποτέ δεν αποδέχθηκε θέμα παραμονής εποίκων.
Υ.Γ. Ναι και σε ευχαριστώ.
θα διαφωνήσω σε δύο πράγματα.
το πρώτο, είναι η περίφημη "εθνική ενότητα".... δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία, και όποιος την επικαλείται συνήθως εννοεί: "ενωθείτε γυρώ που την άποψη μου".
που τη στιγμή που διαφωνώ με το τάσσο ή το χριστόφια, διαχωρίζω τη θέση μου - πιάνω τα ππουρτού μου, αφήνω τα υπουργεία τζαι κάμνω αντιπολίτευση. αφού διαφωνώ στο κυπριακό, θα μείνω να πισκαλώ κάποιου που θεωρώ ότι με οδηγεί στη καταστροφή ;
τζαι αν τον στηρίξει τζαι αν μεν στηρίξεις ο νικόλας ή ο τόμμης βου.
άμαν πιον.
τωρά όσον αφορά τους εποίκους, ότι τζαι να δέχτηκεν ο τάσσος, τζαι ότι πατριωτικοπαπαρίες λαλεί ο γιος του, η αλήθκεια είναι ότι καθαρά για λόγους διαπραγμάτευσης δεν έπρεπε να του φύει η κουβέντα του χριστόφια.
που τζαι γω ξέρω ότι στο τέλος θα αναγκαστούμε να δεκτούμε παραπάνω έποικους από ότι στο αναν - αλλά,
πριν τες συνομιλίες, ενεν κουβέντα τούτη να σου φύει.
Μπρρ...μόνο που σκέφτομαι για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ταλάτ ανατριχιάζω! Και αν ειναι και δημοκρατία, στ'ανάθεμα, αλλά...
άκου "εκ περιτροπής"! Ωραία τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας πάλι! Σαϊνια όλοι τους! Τέως, νυν και αεί!
ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΗΓΗ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!
Ενώ συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στην επίμαχη εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για την επαναπροσέγγιση, η στήλη πληροφορείται ότι έχουν ήδη υποβληθεί στον κ. Δημητρίου εισηγήσεις για το πώς πρέπει να ξαναγραφτούν τα γεγονότα του 1974 στα βιβλία της Ιστορίας:
Τον Ιούλιο του 1974, κάπου 200.000 Ελληνοκύπριοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, εξαιτίας μιας περίεργης εισβολής ακρίδων, φιδιών, άλλων ερπετών, τρωκτικών και άλλων παρόμοιων απεχθών ειδών του ζωικού βασιλείου.
Για την καταπολέμηση των ερπετών ήρθαν στην Κύπρο από την Τουρκία κάπου 40.000 εμπειρογνώμονες σε μεθόδους εξόντωσης βλαβερών όντων, οι οποίοι άρχισαν εντατικές προσπάθειες για ν' απαλλάξουν τη νήσο από αυτήν τη μάστιγα. Οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες άρχισαν σιγά-σιγά να εξαφανίζουν τα φίδια. Ωστόσο οι Ελληνοκύπριοι, φοβισμένοι από το ενδεχόμενο να επανεμφανιστούν τα ερπετά, αρνούνταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για 34 χρόνια.
Λόγω αυτού του γεγονότος και για να μη μείνουν κενά τόσες χιλιάδες σπίτια στο βόρειο τμήμα του νησιού, χιλιάδες τουρίστες που ήρθαν από την Τουρκία για διακοπές εκεί, αποφάσισαν να μείνουν στα σπίτια αυτά, για να τα περιποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τουρίστες αυτοί ήρθαν στην Κύπρο στο πλαίσιο ενός τουριστικού πακέτου, που είχε την ονομασία «Η Αϊσιέ πάει διακοπές».
Οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Κύπρου, πάνω στη σπουδή τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, λόγω της παρουσίας των φαρμακερών φιδιών, ενεπλάκησαν σε πολλά δυστυχήματα, από τα οποία είχαν χιλιάδες νεκρούς, ενώ πάρα πολλοί ήταν και οι αγνοούμενοι, διότι έθαβαν όπως-όπως τα θύματα της ασφάλτου.
Επίσης, μετά το 1974, πάρα πολλές εκκλησίες στο βόρειο τμήμα του νησιού καταστράφηκαν από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, οι δε ιερές εικόνες και άλλα κειμήλια που βρίσκονταν σ' αυτές αφαιρέθηκαν από τους Τούρκους τουρίστες που αναφέραμε πιο πάνω και μεταφέρθηκαν για προστασία στο εξωτερικό.
Κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, που μάλλον οφείλεται σε θαύμα της φύσης, στην πλαγιά της οροσειράς Five Fingers (Πενταδάκτυλος) στη βόρεια Κύπρο, σχηματίστηκε μια τεράστια τουρκική σημαία. Πολλές κόκκινες και άσπρες πέτρες μετακινήθηκαν ταυτόχρονα, λόγω διάβρωσης του εδάφους, και σχημάτισαν τη σημαία, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα εκεί, ως τεκμήριο τού τι μπορεί να δημιουργήσει η φύση.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για τα γεγονότα του 1974 και όλα τα υπόλοιπα που διαδίδονται ανήκουν, απλώς, στο χώρο των θρύλων και των παραδόσεων.
**********************************************************************
Διευκρίνιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα είναι εμπιστευτικές και η χρήση τους επιτρέπεται μόνον από τον αναφερόμενο παραλήπτη. Εάν έχετε λάβει το παρόν μήνυμα από λάθος και δεν είστε ο προοριζόμενος παραλήπτης, σας ενημερώνουμε ότι αποκάλυψη, αναπαραγωγή, διανομή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χρήση των περιεχομένων του παρόντος μηνύματος απαγορεύεται. Επίσης παρακαλείσθε να αποστείλετε το αρχικό μήνυμα στη διεύθυνση postmaster@nbg.com.cy , καθώς και στη συνέχεια να διαγράψετε το μήνυμα από το σύστημά σας.
Οι επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς και για τον λόγο αυτό ο Όμιλος Εταιριών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος δεν αποδέχεται νομική ευθύνη για τα περιεχόμενα του παρόντος μηνύματος και για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από ιούς που είναι δυνατόν να εισαγάγει. Οι απόψεις που διατυπώνονται ανήκουν αποκλειστικά στον αποστολέα του μηνύματος και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις του Ομίλου Εταιριών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σας Ευχαριστούμε,
Όμιλος Εταιριών Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Email Disclaimer
The information in this email is confidential and is intended solely for the addressee(s). If you have received this transmission in error, and you are not an intended recipient, be aware that any disclosure, copying, distribution or use of this transmission or its contents is prohibited. Furthermore, you are kindly requested to send us back the original message at the address postmaster@nbg.com.cy , and delete the message from your system immediately.
Internet communications are not secure and therefore the National Bank of Greece Group does not accept legal responsibility for the contents of this message and for any damage whatsoever that is caused by viruses being passed. Any views or opinions presented are solely those of the author and do not necessarily represent those of National Bank of Greece Group.
Thank You,
National Bank of Greece Group
Στο πιο πάνω προτιμώ να μην κάνω κανένα σχόλιο.
εγω να σχολιάσω ότι του ξεφυγε το disclaimer
Χαρά στην ΕΘνική Τραπεζα της Ελλάδος που έχουν τέτοια παιδια!
sosta den sxoliazis agapite Mixali dioti ektos to oti einai arloumpes einai kai kkoparas!!!to anegrapse apo allo blog
Interview with Heinz A. Richter
A Ray of Hope for Cyprus
On September 3 new negotiations will begin on the divided island of Cyprus. But what are the chances for a reunification? Tuba Tuncak interviewed Cyprus expert Heinz A. Richter
Mr. Richter, can we hope this time for a solution for Cyprus?
Heinz Richter: If the Cypriots, the Greek and the Turkish, negotiated alone, I am certain that they would work out a solution, especially since Christofias and Talat have similar political views. The Greek Cypriot side is negotiating for itself. Athens is watching, but will agree to any solution that the Greek Cypriots will accept. It is in Athen's interest finally to be free of this problem that hangs around its neck like a millstone. In many ways the Turkish Cypriot side is totally dependent on Ankara, and any decision must receive Ankara's approval. It starts on the local level where the Turkish military controls everything that deals with security. This extends all the way to the police force and the fire brigades, all of which are subordinate to the Turkish military.
The Cyprus question is decisive for Turkey's EU membership. How do you appraise the attitude of the Erdogan government towards the Cyprus question?
Richter: There is a great conflict underway in Turkey at the moment. One could almost speak of a kind of war, one between the Atatürk camp, consisting of the high military, the high ministerial bureaucracy, and the high judiciary, and the current government. An external sign of this was the recent attempt to ban Erdogan's party. Erdogan's ruling party is trying to bring Turkey into the EU. Now one could actually expect that the Atatürk camp would also be striving to bring Turkey into the EU – at least Atatürk initially oriented Turkey toward Europe. But here a paradign shift has occurred.
The establishment, supported by the "deep state", that is, the secret services and especially the military, form a state within a state in Turkey, not only politically but also economically. If Turkey became a member of the EU, the military would naturally have to accept the primacy of politicians; in other words, they would have to surrender their economic empire. Thus they would lose vast privileges. This is one of the reasons why not many friendly EU overtures are coming from this corner.
So you are saying that there is a fraction in Turkey that is interested in hindering the solution in Cyprus in order to prevent Turkey from joining the EU?
Richter: Now it gets complicated. First of all, the question of Cyprus cannot be decided on the classic political level. In Turkey, there are principally two political levels. Like elsewhere, one level is the playing field of politicians, where ideas can be expressed and steam let off. But above this level are the national policies that are stipulated by the National Security Council. Half the positions in this council are occupied by the military, the other half by top government officials. In earlier times the Secretary General of this committee also came from the military. This position is now occupied by a civilian, but the real power relationship has not changed. Decisions about Cyprus will be made in the National Security Council and nowhere else.
But the Justice and Development Party was not banned. Hasn't this strengthened Erdogan's position regarding Cyprus?
Richter: It only appears that way. The resolution was very close in the Constitutional Court. He was given a little more elbowroom. But the military still calls the shots.
Do you believe then that the military will determine the solution for Cyprus that will eventually end this conflict?
Richter: That depends on whether the military wants to get rid of this problem. Maintaining a constant presence of 40,000 troops on the island is a burden to the military budget. That should be clear. Apart from that, every second Turkish Cypriot is employed in the public sector, which is fully financed by Turkey. In the long term this is a burden itself, even though it is only a few hundred thousand people. On top of this, there are new problems in the region – Iraq, Georgia, the large pipeline, etc. So it is possible that the General Staff will say, okay, we want to quiet down this flank by agreeing to a solution.
What can the EU do to encourage both sides and Turkey to find a solution?
Richter: Very little. Alternatively, the EU could exert pressure here and there, only: who in the EU is ready to accept Turkey as a member of the EU? In secret it is hoped that the Turkish military will do the work and block the accession so that EU politicians can wash their hands of the matter in all innocence.
In 2004 the plan of UN Secretary General Annan was rejected by the Greek side. There is now a new plan which foresees a federal state with two equal founding states. In general, does this plan offer a good basis for negotiations?
Richter: In principle, they have returned to the High Level Agreement of 1977, when Makarios and Denktas actually signed something similar. Only, unfortunately, back then Denktas changed his mind and back-pedalled. The future lies in a partnership-like, federal solution. I believe that both sides are willing to agree to this. Of course, Christofias also has problems in his country: somehow he has to bring the conservatives on board, and storms keep appearing in the water glass. Recently, even the church stepped forward with a pronouncement. The same is happening, of course, on the other side. Only, the two leaders, Christofias and Talat, share similar political views and both want a solution.
Interview: Tuba Tunçak
© Qantara 2008
ωραία η συνεντευξή του ρίχτερ
Ρε ανώνυμε εδώ απαγορεύεται το χιούμορ! Το μπλογκ αυτό ειναι σοβαρό!
Mixali 3exases na peis oti sto Annan apagorebotan kai h dimografikh allagh eite APO ellhnes eite APO tourkous gia panta! 8a imastan h monadikh eyropaikh xora pou 8a glytwne APO thn eyropaikh ka8odo twn tourkwn gia paantaaa!! Alla xarh stous souper patriots.. Kindineyoume na tourkepsoume... Ti na pei kaneis h vlakia einai ......
Δημοσίευση σχολίου