Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ – ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ (Update)


Στις 11 Απριλίου συμπληρώνονται 44 χρόνια από τη δολοφονία των Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και του Κώστα Μισιαούλη.
Οι δύο φίλοι πήγαιναν για οργανωτική δουλειά περνώντας από το τ/κυπριακό χωριό Λουρουτζίνα.
Ο Μισιαούλης συνόδευε τον Καβάζογλου ο οποίος θα συναντούσε τ/κύπριους στο χωριό και θα συντόνιζαν τον αγώνα τους ενάντια στον τ/κυπριακό εθνικισμό γα την υπεράσπιση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* * *
Αντί κάποιας γραπτής αναφορά, προτίμησα να αναρτήσω ένα βίντεο δικής μου παραγωγής που αναφέρεται σε γενικές γραμμές στην τρομοκρατία που εξαπέλυσε η ΤΜΤ εναντίον των προοδευτικών τ/κυπρίων που αγωνίζονταν κατά της διχοτόμησης.
Το βίντεο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη καθαρά για λόγους πρακτικούς (που αφορούν την ανάρτηση και με μειωμένη την ποιότητα του).
Το βίντεο συνολικά έχει διάρκεια 47 λεπτά και σίγουρα μέσα σε αυτό δεν μπορούν να περιληφθούν πολλά άλλα πράγματα και καταστάσεις.
Θεωρώ σημαντικό το ότι περιέχει σκηνές και μαρτυρίες που είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πρώτη φορά θα βλέπουν.
Ξεχωρίζω μια ομιλία του ίδιου του Καβάζογλου, που αποτελεί πλέον ντοκουμέντο, καθώς και τις μαρτυρίες άλλων τ/κύπριων αγωνιστών που περιγράφουν τη δράση της ΤΜΤ και τις αναισχυντίες της.
Θεωρώ αυτή την ανάρτηση σημαντική γιατί δείχνει ότι δεν είναι (και δεν ήταν) όλοι οι τ/κύπριοι το ίδιο, όπως θέλουν να μας πείσουν οι εθνικιστές.
Υπήρξαν και υπάρχουν τ/κύπριοι αγωνιστές που αρνούνται τη διχοτόμηση και αγωνίζονταν και αγωνίζονται για την επανένωση της Κύπρου.
Καταθέτω, λοιπόν, το σεβασμό, την τιμή και την αγάπη μου προς όλους όσοι αγωνίζονται γι αυτό το σκοπό, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.

















Στιγμιότυπα από την εκδήλωση που έγινε στο Δάλι στη Μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη.
Κυριακή 12 Απριλίου 2009






Αναφορά στη θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη μπορείτε να διαβάσετε και στο ιστολόγιο του Άνευ
http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/142009.html



66 σχόλια:

Μετανάστης είπε...

Καλό Μιχάλη ! Πολύ πληροφοριακό.

Unknown είπε...

Τα βλέπω και τ ακούω και το κεφάλι αργοκουνώ για το πως τα πράγματα φτάσαν εκεί που φτάσαν και το όλο κακοφόρμισε τόσο που δεν ξέρω αν υπάρχει "επιστρόφή".

Εύγε Μιχάλη για τις άοκνες και συγκροτημένες προσπάθειες σου που πέρα από όλα τα άλλα καταδείχνουν με τον πιο έντονο τρόπο την αγάπη σου στην πατρίδα σου και την πίστη σου στους ανθρώπους της.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Συγχαρητήρια!
Πραγματικά εξαιρετική δουλειά! Κι όντως τα videos “… περιέχουν σκηνές και μαρτυρίες που [...] οι περισσότεροι πρώτη φορά […] βλέπουμε ...”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 12/4/2009 – 3:17 μ.μ.

Λεμέσια είπε...

Πραγματικά συγκλονιστική η θυσία των δύο αυτών ανθρώπων που αγωνίζονταν για την συμφιλίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε καιρούς ημιάγριους...

Ευτυχώς, αντίθετα στα όποια τραγικά γεγονότα, υπάρχουν ακόμη Κύπριοι και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος που συνεχίζουν να ενεργούν με όλες τους τις δυνάμεις υπέρ της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας.

Υ. Γ. Μιχάλη, παρεμπιπτόντως, επανεμφανίστηκε στον τύπο η αναφορά στις τεχνικές επιτροπές και στην από κοινού πρόταση και συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ το περασμένο καλοκαίρι (2008), τ/κ και ε/κ, για την ένταξη της Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη μετά τη λύση και επανένωση. Η δημοσίευση αποτελεί άρθρο του Διονύση Διονυσίου στο σημερινό "Πολίτη".

www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=865466&-V=articles

Μιχάλης είπε...

@ Μετανάστης

Φίλε μου σε ευχαριστώ. Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Ευχαριστώ κι εσένα.

Αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ τον κόσμο της, αγαπώ τη φύση της.
Με πληγώνει αφάνταστα η συνεχιζόμενη κατάσταση γι αυτό και αναλώνω τον χρόνο και τον εαυτό μου σε αυτή την υπόθεση.

Όσοι πήγαν σήμερα στην εκδήλωση στο Δάλι διαπίστωσαν ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ κυπρίων.

Οψόμεθα…

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Πιστεύω σε αυτό που λέει «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

Για τη δημιουργία αυτού του βίντεο χρειάστηκαν πολλές ώρες επεξεργασίας.
Η αποδοχή που έτυχε από όλους εσάς με χαροποιεί.

Πιστεύω ότι τα ντοκουμέντα δεν πρέπει να μένουν στις βιβλιοθήκες ή στις ταινιοθήκες.
Πρέπει να γίνουν κτήμα όλων των ανθρώπων.

Ιδιαίτερα οι μαρτυρίες των τ/κυπρίων είναι συγκλονιστικές.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητή Λεμέσια

Συγκλονιστική είναι η ιστορία όλων των τ/κυπρίων που αγωνίζονταν και αγωνίζονται ενάντια στη διχοτόμηση.

Συνεχιστές υπάρχουν και πρέπει να υπάρχει συνεργασία και με όσους από τη δική μας πλευρά πιστεύουν το ίδιο.

Και αν συνδέσουμε αυτό το θέμα με την προηγούμενη ανάρτηση μου, δεν είναι αξιοπερίεργο που αυτά τα δύο ονόματα δεν αναφέρονται καν στη σχολική ιστορία;

Όσον αφορά το υστερόγραφο σου, διάβασα το κείμενο του Διονυσίου.
Μόνο, όπως τόνισα και στο τέλος των σχολίων της προηγούμενης ανάρτησης, προτιμώ να μην σχολιάσω θέμα που δεν αφορά την ανάρτηση.
Σε ευχαριστώ για την ειδοποίηση, μπορούσε να μην είχα δει το δημοσιεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
θα ήθελα να δείξω το ντοκυμαντέρ σου στους μαθητές μου. Υπάρχει τρόπος να το βρω κάπου, πέρα από το διαδίκτυο;

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Η πρωτοβουλία σου με τιμά!

Στείλε μου ημέιλ ή τηλεφώνησε μου στον ΑΣΤΡΑ 22368888 για να συνεννοηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, πολύ καλή δουλειά.

Πολύ καλή η ιδέα του εκαπιδευτικού να το προβάλει στους μαθητές.

Ίσως θα πρέπει να τον μιμηθούμε και άλλοι.

Θα επικοινωνήσω μαζί σου.

Unknown είπε...

Μιχάλη! Ασφαλώς και μπορεί να υπάρξει συνενόηση μεταξύ των Κυπρίων. Συνενόηση, αλληλοκατανόηση, και ακόμα απόλυτη συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει μεταξύ όλων των ανθρώπων όλων των φυλών και καταγωγών ΑΝ οι άνθρωποι αφεθούν ελεύθεροι να να υπάρξουν χωρίς τις επιδράσεις που παράγουν οι διάφοροι "κύκλοι" συμφερόντων, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά κυριολεκτικά παντού.

Δυστυχώς, οι κοινωνίες και οι κοινωνικές ομάδες, (οικονομικά-ταξικά-κοινωνικά) είναι μοιρασμένες σε σφαίρες επιρροής συμφερόντων, το ξέρεις πάρα πολύ καλά αυτό, που δεν επιτρέπουν τις "ροπές" συνενόησης να μεταλλαχθούν σε πλειοψηφικά ρεύματα. Και για άλλη μια φορά θα επαναλάβω το "μότο" μου, γίνομαι κουραστικός το ξέρω, πως στην Κύπρο, οι πολιτικές δυνάμεις άφησαν να περάσουν σαν την άμμο μέσα από τις παλάμες συγκεκριμένες ιστορικές συγκυρίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παγκύπριο μομέντουμ. Θεωρώ πια πως είναι περίπου αδύνατο να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον σύντομα με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην έχουν τη "φορά" που πρέπει. Υπό την πραγματικότητα των συνομιλιών, κανονικά οι πλατφόρμες που αποζητούν λύση θα έπρεπε να είναι α) σε διαρκή κινητοποίηση και β) να είναι πολύ, μα πολύ μαζικές για να πιέζουν αποτελεσματικά τις ηγεσίες. Τα έχω ξαναγράψει αυτά, πολλές φορές. Τίποτα τέτοιο δεν βλέπω, γιατί τίποτα τέτοιο δεν απηχεί τις "πραγματικές" διαθέσεις των κοινωνιών ένθεν και ένθεν.

Οι μεν Τ/Κ στην πλειοψηφία τους μουδιασμένοι από το Όχι του 2004 απλά αφ ενός περιμένουν και ταυτόχρονα δεν τολμούν να συγκρουστούν με την Τουρκία όχι γιατί την γουστάρουν αλλά γιατί είναι απόλυτα εξαρτημένοι οικονομικά οι δε Ελληνοκύπριοι έχουν τις δικές τους φοβίες πραγματικές εν μέρει αλλά και φαντασιακές σε άλλο επίπεδο.

Το μόνο πράγμα που ενώνει, είναι το αίμα των Μισιαούλη και Καβάζογλου που "ζει" ενωμένο στο υπέδαφος του τόπου, ενός τόπου που ανέθρεψε γενιές που δεν γνωρίζουν καν ποιοι είναι αυτοί οι δύο.

Και στο βάθος όλων αυτών, τα ξενοδοχειακά συμφέροντα του Προταρά και του Παραλιμνίου (και όχι μόνο) που έχουν την όποια περίπτωση λύσης γραμμένη στα παλιά τους υποδήματα γιατί θεωρούν πως θα θιχτούν οι επιχειρήσεις τους. Παράνοια με την οικονομική κρίση που θα χτυπησει αλύπητα τον Τουρισμό το καλοκαίρι, θα πολλαπλασιαστεί στο έπακρο.

Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα με την επίσκεψη του Α. Κυπριανού στα γραφεία του Συναγερμού, αλλά το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι στην κοινωνία μας, είναι η ρήξη της τριμερούς με αποχώρηση του ΔΗΚΟ και η θαρραλέα είσοδος του Συναγερμού στην Κυβέρνηση. Ένα είδος "Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας" από τα δύο μεγάλα και ιστορικά πολιτικά κόμματα του τόπου. Μια υπέρβαση, την οποία οφείλουν να κάνουν ΑΝ πραγματικά εννοούν την αναγκαιότητα μιας λύσης στο Κυπριακό.

Και είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο γιατί θα δημιουργήσει με τους κατάλληλους χειρισμούς το απόλυτα αναγκαίο Κοινωνικό Ρεύμα.

Αλλιώς, φοβάμαι πως θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά τη Σαλαμίνα και να αρχίσουμε να τη σκεφτόμαστε σαν μία ακόμα Πέργαμο, σαν μία ακόμα Έφεσο.

Κι αυτό, όπως ξέρεις δεν είναι το μόνο διακύβευμα..

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να μας δείξουν τα κομμούνια, ο τούρκος εν τούρκος.

Σιήλον πλύννεις, σιήλλον λούσεις, πάλε σιηλιές μυρίζει.

Τσαι ο Καβάζογλου σιήλλος ήταν.

ΚΑ-ΤΑ-ΛΑ-ΒΕ-ΤΕ-ΤΟ

Drapetis είπε...

Επεισες μας ρε ανωνυμε. Απορω αν εμπηκες καν στον κοπο να δεις τα βιντεο πριν να ξαπολησεις το δηλητηριο σου.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Σε πολλά απ’ όσα λες έχεις δίκαιο.

Θα σταθώ λίγο στα μομέντουμ.
Πιστεύω ότι 2 φορές παρουσιάστηκε αυτό το μομέντουμ με πιο έντονο και με πιθανότητα επιτυχίας αυτό του 2004.
Το άλλο ήταν όταν εμφανίστηκαν οι ιδέες Γκάλι που τις τουμπάρανε εκείνοι που τις τουμπάρανε για χάρη των εκλογών.

Έχω επίσης την γνώμη ότι όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το 2004 κάναμε ένα τραγικό (για να χρησιμοποιήσω ήπιο όρο) λάθος.
Ας μην τα ξανασυζητήσουμε. Και δεν εννοώ το σχέδιο όπως παρουσιάστηκε, εννοώ το τι προηγήθηκε πριν εμφανιστεί στην τελική του μορφή.

Επίσης ότι έχεις δίκαιο στην μη κινητοποίηση των ομάδων που υποστηρίζουν τη λύση.
Η αδράνεια τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές για μένα δεν δικαιολογείται.

Ο φόβος μου είναι να μην αλλάξουν τα δεδομένα στην άλλη κοινότητα, διότι έχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά οι ε/κύπριοι θα πούνε το Ναι.

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση θα πω ότι επιβεβαίωσε δύο πράγματα που έλεγα εδώ και καιρό αλλά και πρόσφατα στο μπλογκ της Λεμέσιας.
Διαπιστώθηκαν συγκλήσεις κυρίως στο κυπριακό αλλά και διαφορές που δεν γεφυρώνονται, όπως είπε ο Αναστασιάδης.

Όλα αυτά δεν ξέρω κατά πόσον επιτρέπουν τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Όμως εμένα με αρκεί και μια συνεννόηση σε σχέση με το κυπριακό όπου τα δύο κόμματα φαίνεται ότι έχουν αρκετά σημεία που συμφωνούν.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Όποιος βλέπει μόνο από το ένα μάτι δεν βλέπει καλά. Το ίδιο όταν ακούει από το ένα αφτί…

Μιχάλης είπε...

@ Drapetis

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι κάποιοι φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους.
Πόσο μάλλον να δουν καθαρά έστω και ένα βίντεο.

Θα χαλάσει η εγκεφαλική σούπα μετά…

Ανώνυμος είπε...

λαλουσιν ανωνυμε σιηλοπληκτε οτι το αηπιν τους ρατσιστες εν εσωτερικον..μυριζουν τους οι αλλοι [σιηλλιες ας πουμεν] γιατι εχουν την μυρωθκιαν [του καημενου του σιηλλου] μεσα τους..
τζαι νομιζουν οτι εν ποξω που βρωμει..
ασε που αμα κατσουμεν να δουμεν γιατι καποιος εσιει αγχος με τους σιηλλους, μπορει τζαι να εβρωμεν κρυφες/απωθημενες φαντασιωσεις ταυτισης..
ετραβαν σε ο παπας σου με το ζορι στο τζυνηιν;
υ.γ. παρετα..τωρα η γραμμη εν οτι ο καβαζογλου εν καλος τζαι εν ο ταλατ ο κακος..πρεπει να εξευγενισετε το ρατσιστικον προφιλ..εν περαν ο μεταξας τωρα ουτε ο πατακος..
μαθε να προσανατολιζεσαι στο ιντα που θελουν οι μαστοροι..

"τρασιηπεδουλιανος σιηλος..
τζαι τα μυαλα στα κοκκαλα"

Incus είπε...

Μπράβο Μιχάλη για το βίντεο. Μπορώ να πω ότι ήξερα πολύ λιγότερα στοιχεία περί του θέματος και το βίντεο σου είναι πολύ κατατοπιστικό. Πραγματικά ντροπή που δεν διδαχτήκαμε πότε στο σχολείο
αυτή την ιστορία της χώρας μας.

Βλέπεις όμως, αυτό θα έστελνε μηνύματα ελληνοτουρκικής φιλίας και στοιχειώδης ανθρωπιάς που διαταράσσει τις 'ευαισθησίες' ορισμένων όπως του ανώνυμου πιο πάνω που νομίζει πως η 'ράτσα' του κρατά τον Θεό που τα ... Αχ Καημένε είτε Ρωμιός είτε Τούρκος η ίδια τροφή για τα σκουλήκια.

Phivos Nicolaides είπε...

Πολύ ενδιαφέρονατ αυτά που παρουσιάζεις με τόσο μεράκι Μιχάλη. Δυστυχώς, δυμφωνώ με τον Γιώργο Πήττα στο ότι "οι κοινωνίες και οι κοινωνικές ομάδες, (οικονομικά-ταξικά-κοινωνικά) είναι μοιρασμένες σε σφαίρες επιρροής συμφερόντων" και πολλά πράγματα έχουν τη δική τους δυναμική, ανεξάρτητα της δικής αδυναμίας...

Σπύρος είπε...

Ήταν πραγματικά μεγάλη εκδήλωση τιμής! Η πορεία και το πνεύμα των ηρώων που νοητά ήταν στον αέρα έκαναν την εικόνα μαγική.

Τ/κ και Ε/κ φώναζαν μαζί για μια κοινή πατρίδα και ένα κοινό μέλλον.

Κρατώντας κυπριακές σημαίες ,πλάι πλάι,πορευθήκαμε με τους Τ/κ.Αυτό ήταν ένα μήνυμα για τα "εμπόδια" που μπαίνουν ανάμεσα στις δύο κοινότητες(και από τις δύο πλευρές).

Τα βίντεο τα οποία ανάρτησε ο κ.Μιχάλης είναι πραγματικά "Ανοιχτό Βιβλίο" και ο όποιος εθνικιστής που έχει παρωπίδες μπορεί να αλλάξει την γνώμη του για τους αδελφούς Τ/κ.

Πήγα και 'γω στην πορεία και μάλιστα σε είδα κ.Μιχάλη. :-)

Μιχάλης είπε...

@ Incus

Φίλε μου θα επαναλάβω ότι η μικρή αυτή προσπάθεια με το βίντεο δείχνει την αναγκαιότητα να διδαχθούμε όλες τις πτυχές της ιστορίας μας.

Μιχάλης είπε...

@ Phivos Nicolaides

Ο ταξικός χαρακτήρας των πραγμάτων είναι εκεί και λανθασμένα πολλοί δεν το λαμβάνουν υπόψη στις αναλύσεις τους.
Και δυστυχώς το συμφέρον είναι εκείνο που καθορίζει (σχεδόν) τα πάντα.

Μιχάλης είπε...

@ Σπύρος

Το βίντεο δίνει στοιχεία που όπως αναφέρω και στην ανάρτηση μου που πολλοί δεν τα γνωρίζουμε.

Βρε αθεόφοβε, με είδες και δεν ήρθες να γνωριστούμε;
Εγώ δεν ξέχασα ότι κάτι σου υποσχέθηκα και περιμένω να έρθεις να το πάρεις. :-)

Σπύρος είπε...

@ Μιχάλης

Δεν το ξέχασα.:-)

Απλά έμεινα σπίτι αυτές τις μέρες για να συνεχίσω την μελέτη μου.Εδώκαν πάνω μας την περασμένη εφτομάδα με τα διαγωνίσματα και δεν ήξερεαν που παν τα 4.:-D

Αύριο αν είναι εντάξει μαζί σου θα μπορέσω να έρθω να το πάρω.

Γύρω στις 9:45 θα είμαι εκεί :-)

Aslan είπε...

σημερα ειδα τα βιντεο. δεν ξερεις τι να πεις οταν τα δεις. Ειμαι κατι μεταξυ λυπης για τα οσα ψεματα μας μαθαινουν μια ζωη και εκνευρισμου για τους αιτιους.

αλλα ενα εχω να πω για τον σιυλλανωνυμο. Εισαι κριμα ρε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RmzwWeGqC30

mixali afto mpori na se endiaferi

Unknown είπε...

Ώστε "τσαι ο Καβάζογλου σιήλλος ήταν".

Από την πρώτη σου λέξη δείχνεις πως είσαι ένα ανέραστο παπάρι του εθνικισμού, ένας εκ πεποιθήσεως χοντρομαλάκας.

Δεν "νευριάσα", τα σκέφτηκα πολύ αυτά που γράφω, λέξη προς λέξη.

Πρέπει λοιπόν να είναι κανείς εξαιρετικά ανώμαλος και διεστραμμένος 1ον για να βρίζει έτσι έναν νεκρό που δολοφονήθηκε από την ΤΜΤ και 2ον, να χρησιμοποιεί τους Σκύλους ως βρισιά. Και θέλω πολύ να τον εβρίσω αυτόν τον αγύρτη, αυτόν αλήτη που έκανε το ανώνυμο σχόλιο, αλλά δεν βρίσκω λόγια αρκετά προσβλητικά. (δεν ήθελα να βάλω μέσα μανάδες κλπ, δεν μου φταίνε τίποτα.)

ΜΙΧΑΛΗ! Στα σοβαρά τώρα, θεωρώ πως πρέπει το συγκεκριμένο σχόλιο του ανώνυμου παλιομαλάκα να διαγραφεί και αν θέλεις μετά αφαίρεσε και το δικό μου! (δεν μπορούσα, θα έσκαγα)

Unknown είπε...

Ώστε "τσαι ο Καβάζογλου σιήλλος ήταν".

Από την πρώτη σου λέξη δείχνεις πως είσαι ένα ανέραστο παπάρι του εθνικισμού, ένας εκ πεποιθήσεως χοντρομαλάκας.

Δεν "νευριάσα", τα σκέφτηκα πολύ αυτά που γράφω, λέξη προς λέξη.

Πρέπει λοιπόν να είναι κανείς εξαιρετικά ανώμαλος και διεστραμμένος 1ον για να βρίζει έτσι έναν νεκρό που δολοφονήθηκε από την ΤΜΤ και 2ον, να χρησιμοποιεί τους Σκύλους ως βρισιά. Και θέλω πολύ να τον εβρίσω αυτόν τον αγύρτη, αυτόν αλήτη που έκανε το ανώνυμο σχόλιο, αλλά δεν βρίσκω λόγια αρκετά προσβλητικά. (δεν ήθελα να βάλω μέσα μανάδες κλπ, δεν μου φταίνε τίποτα.)

ΜΙΧΑΛΗ! Στα σοβαρά τώρα, θεωρώ πως πρέπει το συγκεκριμένο σχόλιο του ανώνυμου παλιομαλάκα να διαγραφεί και αν θέλεις μετά αφαίρεσε και το δικό μου! (δεν μπορούσα, θα έσκαγα)

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

@ PolitisPittas,
Πρέπει να τα πήρες για καλά για να στείλεις 2 ή και 3 φορές το ίδιο μήνυμα! Πάντως (αν και κι εγώ εκρήγνυμαι με τέτοιες αναισχυντίες), στο τέλος της ημέρας δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος!

*********
Έχω τον αίσθηση ότι (εν μέρει) στις τοποθετήσεις του φίλτατου PolitisPittas (13/4/2009 5:44 μ.μ.), αλλά πιο πολύ σ’ εκείνες του αγαπητού Phivoυ Nicolaide (13/4/2009 9:29 μ.μ.), αφήνεται έντονα να νοηθεί ότι πολλά πράγματα εναπόκεινται στην (ή εξαρτώνται από την) καλή θέληση των εμπλεκομένων μερών κι ότι αυτή η καλή θέληση θα μπορούσε να λειτουργήσει ανεξάρτητα των οποιωνδήποτε οικονομικών, κοινωνικών και ταξικών συμφερόντων! Όπως χαρακτηριστικά λαλεί τζι’ ο Μιχάλης (το οποίο προσυπογράφω) “Ο ταξικός χαρακτήρας των πραγμάτων είναι εκεί και λανθασμένα πολλοί δεν το λαμβάνουν υπόψη στις αναλύσεις τους. … Και δυστυχώς το συμφέρον είναι εκείνο που καθορίζει (σχεδόν) τα πάντα”.
Σε περιόδους ευημερίας οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι κυρίαρχες (και ούτε αναδεικνύονται), όμως σε περιόδους οικονομικών κρίσεων τούτες αποκτούν μια νέα δυναμική που δημιουργεί αντιπαλότητες κι αντιπαραθέσεις!

Πέραν τούτου θα ήθελα να σημειώσω ότι η θυσία των Καβάζογλου - Μισιαούλη μπορεί να έγινε το σημείο αναφοράς για την ελληνοτουρκική φιλία, όμως ο θάνατος τους ή το αίμα τους δεν είναι “… το μόνο πράγμα που ενώνει ...” [τις δύο κοινότητες] (όπως λαλεί και στην παρέμβαση του κι ο PolitisPittas). Δυστυχώς μετά το 1974 δεν υπάρχουν βιώματα κοινής συμβίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων και τούτο περιορίζει πολύ τις πιθανότητες για συνεννόηση και εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης (γιατί πλέον προέχουν ψυχρά κι ωμά τα εκατέρωθεν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα).

Anef_Oriwn
Τρίτη 14/4/2009 – 8:20 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

Καλοί μου φίλοι δεν έχω χρόνο να σχολιάσω τώρα.

Κρίων επείγον να πω στον ΣΠΥΡΟ ότι τον περιμένω αύριο.

Eva Neocleous είπε...

Μιχάλη,
είσαι αξιέπαινος!
Μόνο συγχαρητήρια σου αξίζουν για την επίπονη και αξιόλογη αυτή δουλειά.Το αφιέρωμά σου καλύπτει πτυχές άγνωστες ως τώρα και φωτίζει παραμέτρους που έμεναν στην αφάνεια.
Οι Καβάζογλου και Μισιαούλης αποτελούν ιερές μορφές και σύμβολα της ελληνοτουρκικής φιλίας."Δεν ήταν Τούρκοι, δεν ήταν Έλληνες, ήταν Άνθρωποι".
Σημασία έχει να συνεχίσουμε τον αγώνα που άφησαν στη μέση και να τιμούμε έμπρακτα τη θυσία τους.

Το ποίημα του Μ.Σαχτούρη μιλάει για κείνους που νομίζουν πως δολοφονούν την Άνοιξη.Κι ήταν η Άνοιξη οι δυο ήρωες, που κανένας δεν μπορεί να την σκοτώσει...

"Οι εχθροί της 'Άνοιξης"
-----------------------
Έρχεται φέτος κουρασμένη
η 'Άνοιξη
(να) κουβαλάει τόσα χρόνια
τα λουλούδια πάνω της.
Σκοτεινοί άνθρωποι
στις γωνιές την παραμονεύουν
για να την τσακίσουν.
Αυτή όμως
με κρότο
ανάβει ένα-ένα
τα λουλούδια της
στα μάτια τους τα ρίχνει
(για) να τους στραβώσει.
.........
Εξαιρετικό ήταν και το άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στον Πολίτη(4-3-09) με τίτλο"Ντερβίς Καβάζογλου".

Το βίντεο θα το ήθελα κι εγώ, αν γίνεται.Όχι, δε διδάσκεται στην Ιστορία της Γ΄Λυκείου(πλήρης αποσιώπηση γαρ) αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί για τον 1ο Στόχο που έχει θέσει το Υπ. Παιδείας.Κι επειδή ο στόχος παραμένει και για του χρόνου, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός, καλό θα ήταν το ίδιο το Υπουργείο να αξιοποιήσει αυτό το υλικό που με τόσο κόπο ετοίμασες.
Τι πιο σημαντικό από το να προβληθούν οι πρωτεργάτες της ειρηνικής συνύπαρξης και της συναδέλφωσης;

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αιολος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μιχάλης είπε...

Το τελευταίο σχόλιο μου στην προηγούμενη ανάρτηση έλεγε:

Η περίοδος χάρητος τελείωσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΙΕΡΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ.

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
,

Μέσα στο πλαίσιο αυτό και με τον κίνδυνο να κατηγορηθώ έσβησα τα δύο σχόλια του Αίολου.
Και τα δύο σχόλια του ήταν εκτός θέματος.
Και για να μη διερωτάστε τι έλεγε απλά αναφέρω ότι τα σχόλια αφορούσαν πολιτικά εγκλήματα που έγιναν στην ΕΣΣΔ.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μιχάλης είπε...

@ Aslan

Το είπα και πριν, το βίντεο είναι ένα απλό δείγμα ότι η παιδεία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμό.
Διερωτώμαι αν όσοι επιμένουν στην απόκρυψη πτυχών της ιστορίας μας αν αισθάνονται εντάξει με τη συνείδηση τους.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Φίλε μου βεβαίως και με ενδιαφέρει, το έχω υπόψη μου το βίντεο.
Σε ευχαριστώ.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Δεν θα σβήσω το μήνυμα του Ανώνυμου.
Το αφήνω εκεί για να φαίνεται το ήθος μερικών.
Αυτών που δεν μπορούν να δουν ούτε μέχρι τη μύτη τους.

Μιχάλης είπε...

@ Eva Neocleous

Αξιέπαινος δεν είμαι.

Προσπαθώ να δημιουργήσω και να προβάλω πραγματικότητες με διάφορα μέσα.
Και κυρίως πραγματικότητες άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Να επικοινωνήσουμε για να διευθετήσουμε να πάρεις το βίντεο.

Κατά πόσον μπορεί να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο, αυτό δεν το ξέρω.

Μιχάλης είπε...

Έσβησα και το σχόλιο του Άνευ που ήταν απαντητικό προς τον Αίολο.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

(Φαίνεται γράφαμε συγχρόνως πιο πριν)
Νομίζω όμως ότι η πιο πάνω παρέμβαση μου αποτελεί στην ουσία πρόκληση προς τον Aiolo να τοποθετηθεί επί της ουσίας (όχι μόνο να ασυναρτολογεί) και να συσχετίσει τα γεγονότα στα οποία κάνει αναφορά με τη δολοφονία των Καβάζογλου – Μισιαούλη. Αλλιώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι για μια ακόμα φορά προσπαθεί να θολώσει τα νερά. (Άσε που σχολιάζοντας τα λεγόμενα του PolitisPittas, αλλά και με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά του μετατρέπεται σ’ απολογητή της ΤΜΤ!)

Anef_Oriwn
Τετάρτη 15/4/2009 – 4:15 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

Το ξέρω αγαπητέ μου Άνευ αλλά ο Αίολος απέδειξε ότι δεν μπορεί να πει τη γνώμη του για ένα θέμα που συζητούμε.

Και επειδή θα σου απαντούσε και πάλι για άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να έχουμε το ίδιο αλαλούμ όπως στις προηγούμενες αναρτήσεις, προτίμησα να προχωρήσω στη διαγραφή και των δικών του και του δικού σου σχολίου.


Ξεκαθαρίζω ότι ο Αίολος και ο όποιος Αίολος είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να είναι μέσα στο θέμα.

Anef_Oriwn είπε...

Κι ένα μικρό απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στον “Πολίτη”, που αναφέρεται στο “Βαθύ Κράτος”, στα κατεχόμενα και πόσο δύσκολο είναι να αρθρώσει κάποιος εκεί διαφορετική φωνή. (Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=865956&-V=columns):

“Εσείς πάντα νομίζατε ότι το βαθύ κράτος είχε βάλει στόχο το ΡΤΚ, έτσι δεν είναι; Αυτό ήταν πολύ παλιά. Πριν περάσει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επικεφαλής του ΡΤΚ. Την εποχή του Οζγκέρ Οζγκιούρ δηλαδή. Δέχτηκε πολλές απειλές ο Οζγκιούρ. Του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία. Κινήθηκε αγωγή εναντίον του εκ μέρους του Ντενκτάς. Κατασχέθηκε η περιουσία του. Είχαν προχωρήσει τόσο πολύ οι απειλές κατά της ζωής του που ο Δάσκαλος Οζγκέρ αναγκαζόταν συχνά να αλλάζει σπίτι και να κοιμάται αλλού το βράδυ. Στελέχη του ΡΤΚ έβγαζαν σκοπιά μέχρι το πρωί στα σπίτια που έμενε ο Δάσκαλος. Άλλαξαν τα πάντα το 1997 όταν το δίδυμο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ τράβηξαν το σχοινί και απέβαλαν τον Οζγκιούρ από το κόμμα. Το άστρο το ΡΤΚ συμφιλιώθηκε με τον Ντενκτάς. Έλιωσε ο πάγος ανάμεσα στο ΡΤΚ από τη μια και την πρεσβεία και τις στρατιωτικές αρχές από την άλλη…”.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 15/4/2009 – 4:25 μ.μ.

Unknown είπε...

Διάβασε κανείς σας την εκπληκτική συνέντευξη του Σενέρ Λεβέντ στην Κυπριακή Καθημερινή; Δυστυχώς ακόμα η εφημερίδα δεν έχει ηλεκτρονική έκδοση....

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις :-)))

http://www.kathimerini.com.cy/last_issue/kathimerini.pdf

Unknown είπε...

Ο κος Αίολος...ο κατά κόσμον Ιγνάτιος Γκίκας...Γιατί δεν επιστρέφεις στις αγαπημένες σου ενασχολήσεις όπως τη συγγραφή κατεβατών σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες προς την "προάσπισην του έθνους" κλπ, ή στις υπογραφές που αφειδώς προσφέρεις σε κάθε εθνόπληκτο περιθώριο; Το...'εθνος, θα σε ανταμείψει για την συνεισφορά σου στην ακύρωση του βιβλίου της κας Ρεπούση, μετά την υπογραφή σου στο Αντίβαρο.

Αντί αγαπητέ να ασχολείσαι με όλα αυτά...ως Δημοτικός Υπάλληλος που είσαι δεν κοιτάς τα του Δήμου σου;

Πάντως, με την ευκαιρία να σε συγχαρώ για το έξοχο κείμενό σου για την Ακαδημία των Κυδωνιών. Δεν κάνω πλάκα, είναι ωραιότατη εργασία.

Αλλά, θα σου θυμίσω κάτι που έχεις ξεχάσει. Τα λόγια ενός ανθρώπου που υποθέτω, εσύ ως συνεπής ορθόδοξος θα σέβεσαι ιδιαίτερα: "Τους αγαπώ τους Τούρκους αδελφούς μου. Όλους τους αγαπώ, σεβόμενος τα πιστεύω τους και αποδεχόμενος τις ιστορικές εξελίξεις"

Δεν το λέω εγώ, ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΑΚΕΛ ούτε άλλοι εχθροί. Το γράφει ο πατήρ Αθανάσιος Γιουσμάς, στην ίδια ιστοσελίδα που υπάρχει το δικό σου κείμενο για την Ακαδημία των Κυδωνιών. Άκου τα λοιπόν από εκεί, μήπως λίγο κατανοήσεις τι συμβαίνει εδώ. Γιατί είμαι βέβαιος, πως ο π.Γιουσμάς, ευλαβικά θα είχε κλείνει το γόνυ στους Καβάζογλου και Μισιαούλη που εσύ με τον τρόπο σου έφτυσες.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

@Μιχάλη!!! οκ, ευχαριστώ για την αποκατάσταση της αλήθειας! :-)))))

Είναι μια συνέντευξη που ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστεί από όλους...Δεν συμφωνείς;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

όλα μου τα σχόλια ανεβαίνουν διπλά και τριπλά και όχι από...νεύρα...Και κάθε φορά επιστρέφω να σβήνω και να ξανασβήνω!

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Ναι, η συνέντευξη του Λεβέντ πρέπει να διαβαστεί. Είναι πολύ σημαντική διότι και πάλι ακυρώνει τις ισοπεδωτικές αντιλήψεις μερικών.

αιολος είπε...

Αγαπητέ κε politispitta με τιμάς που με διαβάζεις, γιατί επέλεξες ειδικά την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ;

Δεν έχω γράψει σε κάποια εκκλησιαστική σελίδα (απ όσο θυμάμαι, όρκο δεν παίρνω βέβαια και δεν το θεωρώ ντροπή).

Αγαπητέ Μιχάλη διαφωνώ μαζί σου για την εκτός θέματος τοποθέτησή μου, μιλάς αν δεν κάνω λάθος για δολοφονία, από υπηρεσίες προκειμένου να πληγεί η συνεννόηση μεταξύ εθνών, στο Κατίν συνέβη ακριβώς αυτό το πράγμα αγαπητέ μου, εκτός και όταν οι δολοφονημένοι δεν είναι κομμουνιστές παύουν να είναι νεκροί και ειδικά όταν τους δολοφονούν κομμουνιστές τότε πρόκειται περί θεάρεστου πράξεως;

Βέβαια καταλαβαίνω ότι μερικά πράγματα κάνουν ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ και κατανοώ την σπουδή σου να διαγράψεις το ποστ μου.

Να είσαι καλά.

Εντελώς "αθώα" ρωτώ όλα αυτά που γράφονται είναι εντός θέματος;

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Ξέρω ότι δεν είσαι χαμηλής νοητικής στάθμης.
Διερωτώμαι λοιπόν, γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα;

Το θέμα της ανάρτησης δεν είναι γενικό και αόριστο αλλά πάρα, μα πάρα πολύ συγκεκριμένο.
Έχει να κάνει με τη δολοφονία ανθρώπων που αγωνίζονταν για την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και με τη δράση των κέντρων εκείνων (στην προκειμένη αφορά μόνο την τ/κ πλευρά) που ήθελαν να διχοτομήσουν αυτό τον τόπο.

Δεν αφορά ούτε τον μακαρθισμό, ούτε το σταλινισμό, ούτε το μαοϊσμό ούτε τον χιτλερισμό.

Έχει να κάνει με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα στην Κύπρο που κάποιοι τα θέλουν να βρίσκονται κάτω από το χαλί.

Απαντώ λοιπόν σαφέστατα ότι όσοι έγραψαν σε αυτή την ανάρτηση είναι εντός θέματος. Τα δικά σου και ένα του Άνευ που δεν ήταν εντός, διαγράφηκαν όπως θα διαγράφονται από εδώ και πέρα όσα δεν είναι εντός θέματος.

Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να κάνει το ιστολόγιο άνω κάτω, για να χρησιμοποιήσω μια κόσμια έκφραση.

Αν έχεις να γράψεις κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι αντίθετο με τις δικές μου απόψεις. Και αυτό νομίζω ότι το απέδειξα.

Αλλού λοιπόν τα δήθεν αθώα ερωτήματα και τα ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

αιολος είπε...

Η τοποθέτησή σου είναι απόλυτα κατανοητή και ας μη συμφωνώ, ένα ζήτημα όμως αγαπητέ Μιχάλη δεν είναι ΠΟΤΕ κάτι τι το ξεκομμένο, τίποτα δεν είναι ξεκομμένο, υπάρχουν αλληλοσυγκρινόμενα πράγματα και καταστάσεις, υπάρχουν διεθνείς πρακτικές, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε και να πούμε δες τι συνέβη στην Κύπρο όταν ΟΛΟΙ και οι διεθνιστές ακολουθούν την ίδια και χειρότερη τακτική με αυτή που χρησιμοποιούν οι πράκτορες της ΜΙΤ και της ΣΙΑ και όλων των "υπηρεσιών", όπως λέει και ο Κος politispitas η Κύπρος είναι μεν νησί αλλά δεν είναι σε διαφορετικό γαλαξία. Ή μήπως είναι;

Θέλω να ξέρεις ότι η υπόθεση που πραγματεύεσαι δεν μας είναι άγνωστη, όπως άγνωστη δεν είναι και η φωτογραφία που βάζεις.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Σε παρακαλώ πολύ σεβάσου αυτό που σε λένε.
Αν δεν σου είναι άγνωστη η περίπτωση Καβάζογλου – Μισιαούλη μπορείς να γράψεις την άποψη σου.

Ξέρω πολύ καλά τη συνδεσιμότητα των πραγμάτων και τα συμφέροντα που εμπλέκονται σε όλες τις υποθέσεις.
Εκείνο που διαφωνώ μαζί σου είναι η ισοπέδωση που προσπαθείς να περάσεις κάθε φορά.
Σου εξήγησα πολλές φορές ότι δεν σημαίνει πως αν έγινε κάτι στην Ελλάδα ή αλλού, πρέπει δια της ατόπου απαγωγής να συνέβη και στην Κύπρο.

Και τακτικές από πλευράς των διεθνιστών, με τον τρόπο που τις εννοείς δεν θα βρεις. Δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική όπως λες (αν δεχτώ για λόγους συζήτησης ότι αυτό είναι σωστό).

Μπορείς λοιπόν να μας πληροφορήσεις για την τακτική των διεθνιστών στην Κύπρο. Αυτό θα είναι μια συμβολή στη συζήτηση.
Μπορείς να το κάνεις;

Η διαφορά μεταξύ εμένα (τουλάχιστον) και σένα είναι ότι εσύ θεωρείς απριόρι την αριστερά ως υπεύθυνη για όλα τα κακά, ενώ εγώ δεν θεωρώ έτσι την δεξιά.
Ξέρω να κάνω διαβαθμίσεις.
Εσύ μπορείς;

Αναμένω λοιπόν συμβολή σου στη συζήτηση με κάτι που να έχει σχέση με το θέμα. Μπορείς;

aiolos είπε...

Για μένα αγαπητέ Μιχάλη η υπόθεση που πραγματεύεσαι δεν είναι κάτι που συνέβη μόνο στον "Γαλαξία Κύπρος", συμβαίνει παντού πάντα και σε όλες τις ιδεολογίες, είμαι ο τελευταίος φυσικά που θα υπερασπιστώ εγκληματικές πράξεις των τουρκομογγόλων. Και φυσικά θα ευχόμουνα μια ειρηνική διαβίωση τ/κ και ε/κ αλλά ματαιοπονείτε (όπως θα ευχόμουνα ειρηνικά να ζούσαν οι Έλληνες με τους τούρκους, όπως έλεγε και ο Χόνεκερ αυτά τα δύο είναι σαν να θες να συνυπάρξει η φωτιά με το νερό) και συμπεριφέρεστε σαν αιθεροβάμονες, δικαίωμά σας, αλλά μη αντιδράτε βίαια όταν σας ενοχλούν τον διεθνιστικό ύπνο σας, ξέρω ότι θα ήθελες ποστ «δια απαλών ονύχων» αλλά εγώ σας είπα τι «κουμάσι» είμαι από την αρχή, αυτά τα εύκολα «μπράβο» δεν θα τα ακούσεις από μένα.

Aslan είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=SQx4eMeA1iQ

Mε τη σωστη υποδομη (παιδεια) ολα γινονται

Ανώνυμος είπε...

Δεν μποροίτε να καταλάβεται ότι ο τούρκος εν τούρκος.

Τσιε ότι τσιε ο άλλος έν είναι έλληνας αλλά προδότις.
Εσυνεργάστικε με τους τούρκους τσιε απόδιξη εν ότι επαίξαν τους μαζί.

Τι άλλο θέλετε για να διτε την προδοσια;
Ανοίξετε τα μακια σας

Unknown είπε...

...έχει απόλυτο δίκαιο ο Άνευ...

Κάθε απόπειρα διαλόγου και καλόπιστης διάθεσης με κλινικά ανόητους απλά εξαντλεί και ειναι μάταιη.


@Αίολε δεν έχω ειδικό λόγο που ανέφερα την Ακαδημία. Απλά μου άρεσε. Αδυνατείς να δεχτείς μία τόσο απλή θέση; Θέλεις και εδώ μία θεωρία συνωμοσίας; Ε! δεν έχω!

Eva Neocleous είπε...

@politispittas,
να΄σαι καλά που αναφέρθηκες στη συνέντευξη του Λεβέντ.Δεν την είχα δει. Όντως πρέπει να διαβαστεί απ΄όλους(αν και ξέρουμε τι υποδοχής τυγχάνουν τέτοια κείμενα από μερικούς "υπερπατριώτες").
@ Μιχάλης,
η εισήγησή μου για αξιοποίηση του βίντεο από το Υπουργείο Παιδείας απευθυνόταν στο ίδιο το Υπουργείο βέβαια.Εκείνοι οφείλουν να καταφεύγουν σε αξιόλογες πηγές.

Μιχάλης είπε...

@ aiolos

Δεν επιζητώ τα μπράβο κανενός. Ούτε ασφαλώς τα δικά σου.
Φαίνεται ότι έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, δίνεις την εικόνα εγωκεντρικού ανθρώπου.

Θα σου το πω ακόμα μια φορά.

Εδώ συζητούμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν έγινε κάπου από μόνο του. Έγινε στην Κύπρο. Και έγινε μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Στο θέμα αυτό δεν μιλούμε για κρατική βία (που σε καμιά περίπτωση δικαιολογώ), μιλούμε για οργανώσεις που όπως όλοι οι εθνικιστές του κόσμου θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.
Εκφράσεις του τύπου τζιζζζζζζζζζζ, διεθνιστικός σας ύπνος κλπ, πιστοποιούν αυτά που λέω. Διαγράφεις τα ιστορικά γεγονότα θεωρώντας ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια.
Η ιστορία δεν είναι θρησκεία που να έχει απόλυτες αλήθειες αγαπητέ μου. Και πολύ περισσότερο δεν είναι χριστιανικό δόγμα.

Μπορεί εμείς να αιθεροβατούμε. Αυτό είναι άλλο θέμα. Εκείνο που σημειώνω είναι ότι δυσκολεύεσαι να στηλιτεύσεις το γεγονός.
Δυσκολεύεσαι να δεχτείς ότι υπήρξε συνεργασία ε/κυπρίων και τ/κυπρίων, ότι υπήρξαν κοινοί αγώνες.
Και δυσκολεύεσαι διότι αυτό νερώνει τη σούπα που έχεις φτιάξει μέσα στο μυαλό σου. «Τούρκος καλός μόνο νεκρός».
Ναι, υπήρξε μεγάλη συνεργασία μεταξύ ε/κυπρίων και «τουρκομογγόλων» (δείγμα κι αυτό επιπέδου συζήτησης). Αν δεν τα γνωρίζεις ή αν δεν τα αποδέχεσαι δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν.

Αυτή την εντύπωση μου δίνεις.

Βίαια δεν αντέδρασα σε καμιά περίπτωση. Αν εννοείς τη διαγραφή των σχολίων σου (που δεν έγινε μόνο στα δικά σου), εξήγησα το λόγο.

Αλήθεια, πως θα σου φαινόταν να έμπαινα στο δικό σου ιστολόγιο και να άρχισα άλλα αντ’ άλλων; Πως θα το αντιμετώπιζες;
Επαναλαμβάνω αγαπητέ μου, κάποια ζητήματα αλληλοσεβασμού και δεοντολογίας πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα εφαρμόζουμε.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 4/16/2009 9:17 πμ

Καλά κρασιά, και του χρόνου

Εν να πρωσπαθοισουμε να ανυξουμαι τα μακια μας. Βωιθα μας λοιγο.

Κε σε παρακαλο μαθαι μας λοιγι ωρθωγραφοια γηα να γοινουμε ποιο αιλληνες.





@ Eva Neocleous

Κατάλαβα την εισήγηση του. Μακάρι να εισακουστεί.

Μιχάλης είπε...

Ευα, γράψε λάθος, εισήγηση σου ήθελα να γράψω :-)

Ανώνυμος είπε...

RI3TE KAI MIA MATIA SE AUTO TO BLOG A3IZI KOPO
http://www.mariatweety.blogspot.com