Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Α. ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΛΙΜΝΙΤΗΣ Β. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΜΕΤ ΒΕΧΙΤ ΓΚΙΟΥΝΕΙ

Το άνοιγμα του Λιμνίτη είναι πλέον θέμα ημερών.
Χριστόφιας και Ταλάτ συμφώνησαν χθες (26 Ιουνίου) τη διάνοιξη του οδοφράγματος μετά από πολλές συζητήσεις που έγιναν, χωρίς να λείψουν και οι κόντρες.

Για σκοπούς ιστορίας αναδημοσιεύω το κείμενο της συμφωνίας.

1. Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να προχωρήσουν με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, υπό τους κανόνες που ισχύουν και στα υπάρχοντα οδοφράγματα.

2. Μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, υπογραμμίζεται ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

3. Τα άτομα που περνούν από το οδόφραγμα και επιθυμούν να επισκεφθούν τα Κόκκινα, θα συνοδεύονται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αυτές οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με μικρά λεωφορεία κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η τ/κ πλευρά μπορεί να αιτηθεί συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη ένα ή δύο λεωφορεία την εβδομάδα.

4. Θα γίνεται μεταφορά λογικών ποσοτήτων φαγητού και νερού και άλλων προμηθειών, μη στρατιωτικής φύσης, στα Κόκκινα με τη συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

5. Τα Κόκκινα θα ενωθούν με το πλησιέστερο ηλεκτρικό δίκτυο πριν το άνοιγμα του οδοφράγματος.

6. Ανθρωπιστικά θέματα: Τα ασθενοφόρα θα είναι σε θέση να μεταβαίνουν στα Κόκκινα για μεταφορά ασθενών. Θα εφαρμόζονται οι κανόνες που διέπουν τη διέλευση των ασθενοφόρων από τα οδοφράγματα. Αντίστοιχα, τα ε/κ ασθενοφόρα θα διασχίζουν το οδόφραγμα από την αντίθετη κατεύθυνση για τα νοσοκομεία της Λευκωσίας. Σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, τ/κ πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες θα μεταβαίνουν στα Κόκκινα.

7. Θα υπάρχουν αμοιβαίες διευθετήσεις από καιρού εις καιρό για συγκεκριμένες εκδηλώσεις διαμέσου αυτού και άλλων οδοφραγμάτων.


Στη φωτογραφία σημειώνεται με βαθύ μπλε χρώμα η διαδρομή που κάνει κάποιος για να πάει από τον Πύργο Τυλληρίας στην Λευκωσία και το αντίθετο.
Με άσπρο χρώμα σημειώνεται η διαδρομή μέσω του οδοφράγματος.




Σαφέστατα πρόκειται για με πάρα πολύ θετική εξέλιξη.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι το οδόφραγμα θα ανοίξει αύριο. Όπως έγινε γνωστό θα χρειαστούν περίπου 4 μήνες για να διεκπεραιωθούν οι εργασίες στην περιοχή.

Κατά τη δική μου άποψη το άνοιγμα του Λιμνίτη συνιστά άλλη μια ήττα του τουρκικού στρατού, διότι τα αιτήματα του δεν έγιναν αποδεχτά. Όπως δεν έγιναν αποδεχτά και τα αιτήματα του τουρκικού στρατού για τη Λήδρας.
Το γιατί δεν νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω, αφού μια ανάγνωση της συμφωνίας και μια σύγκριση με τα αρχικά αιτήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι σημειώθηκε υποχώρηση του στρατού.

Από την άλλη δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά απόψεων μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού σε πολλά ζητήματα.
Είναι μια άλλη ένδειξη ότι η τουρκική πολιτική δεν έχει μια και μόνη ανάγνωση.

Θεωρώ επίσης θετικό ότι την εξέλιξη χαιρέτησαν όλα τα πολιτικά κόμματα (ίσως για πρώτη φορά γίνεται αυτό το τελευταίο διάστημα).

Αυτό δείχνει (και ας μην εκληφθεί ότι πανηγυρίζω) ότι δύο ηγέτες μπορούν να βρουν λύσεις σε αρκετά ζητήματα.

_____________________________

ΙΣΜΕΤ ΒΕΧΙΤ ΓΚΙΟΥΝΕΪ
Ο δημιουργός της Κυπριακής Σημαίας

Πέθανε προχθές στα κατεχόμενα ο Ισμέτ Βεχίτ Γκιουνέι, ο άνθρωπος που σχεδίασε την σημαία και τα εμβλήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι η εξιστόρηση από τον ίδιο για το πώς συνέβη και επιλέγηκε το δικό του έργο ως επίσημο έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Ακολουθεί ένα κείμενο του Σενέρ Λεβέντ για τον Γκιουνέι, που δείχνει την τραγικότητα που παρουσιάζει η κυπριακή πραγματικότητα.


Ακολουθεί απόσπασμα από ένα κείμενο του Σενέρ Λεβέντ για τον Γκιουνέι, που δείχνει την τραγικότητα που παρουσιάζει η κυπριακή πραγματικότητα.



Μακάρι να τυλιγόταν με την κυπριακή σημαία

Να διορθώσω πρώτα ένα σοβαρό λάθος στο χθεσινό μου άρθρο. Ο ζωγράφος Ισμέτ Βεχίτ Γκιουνέι δεν πέθανε στην ηλικία των 77, αλλά των 86 χρόνων. Ξεγέλασε και εμένα η πρώτη είδηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο. Γράφτηκε ότι γεννήθηκε το 1932 στη Λεμεσό. Η σωστή ημερομηνία είναι το 1923. Ο Γκιουνέι υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό κατά τη διάρκεια του ΒΆ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκπαιδεύτηκε στη Βρετανική Στρατιωτική Ακαδημία στη Χάιφα. Μαζί με τα στρατιωτικά θέματα εκεί πήρε και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής. Έλαβε μέρος και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην κηδεία προχθές και εκφώνησε και μια σύντομη ομιλία. Ο Ισμέτ Βεχίτ Γκιουνέι δεν ήταν εθνικός ήρωας. Ένας καλλιτέχνης ήταν. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κάνει καλλιτέχνη τον καλλιτέχνη είναι η οικουμενικότητά του και η αγάπη του για ολόκληρη την ανθρωπότητα χωρίς διακρίσεις σε θέματα θρησκείας, γλώσσας και φυλής. Όμως, στην κηδεία αυτή ο Ισμέτ Βεχίτ Γκιουνέι έτυχε συμπεριφοράς «εθνικού ήρωα» ή «κρατικού άνδρα». Το φέρετρό του σκεπάστηκε με δύο σημαίες. Την τουρκική και αυτή της ΤΔΒΚ. Παράξενο, δεν είναι; Αυτός ήταν ο πατέρας της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού σώνει και καλά θα τον σκέπαζαν με σημαία, δεν έπρεπε να τον σκεπάσουν με αυτή τη σημαία; Δυστυχώς με τον καιρό, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους μας συνήθισαν στο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία» και η κυπριακή σημαία «ελληνοκυπριακή σημαία». Ξέχασαν ακόμη και το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι ισότιμοι εταίροι της δημοκρατίας αυτής. Όταν περνάνε στο νότο θεωρούν ότι περνάνε στην «ελληνοκυπριακή πλευρά». Βλέπουν τη Λάρνακα, τη Λεμεσό, την Πάφο ως «ελληνοκυπριακές πόλεις». Καλά, δεν βλέπουν πλέον ως δικές τους πόλεις και την Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τη Μόρφου. Ειδικά την Κερύνεια. Γυρνάνε σαν να είναι ξένη πόλη στη μαρίνα της ωραίας Κερύνειας όπου δεν συναντούν ούτε έναν Τουρκοκύπριο. Δηλαδή, αν στο νότο είναι ξένοι σαν τουρίστες, ξένοι είναι και στο βορρά. Ούτε η τουρκική σημαία ούτε η σημαία της ΤΔΒΚ τούς θυμίζουν ότι βρίσκονται στην Κύπρο. Αν ο νότος ανήκει στους Ελληνοκύπριους, ο βορράς ανήκει στους εκ Τουρκίας πλέον.


http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=880355&-V=columns

41 σχόλια:

stalamatia είπε...

Ήξερα για τη σημαία ότι τη ζωγράφισε Τ/Κ αλλά για το εθνόσημο τα γραμματόσημα και τα νομίσματα τώρα ρο μαθαίνω.
Μπράβο τους που τα βρήκαν και ανοίγουν το Λιμνίτη ,ήταν κρίμα αφού γίνονται συνομοιλίες για λύση ,να μην δείχνουν καλή θέληση.
Και κρίμα να κάνουν το γύρω της Κύπρου όσοι θέλουν να πάνε Λευκωσία.
Εγώ θυμάμαι που πριν το 74 το λεωφορείο από τον Πύργο που περνούσε κάθε μέρα από το χωριό μου στου Μόρφου για να πάει κόσμο που δούλευαν στη Λευκωσία.

kyriakos είπε...

Ξυπνά πολύ άσχημα συναισθήματα το άρθρο του Λεβέντ.. ώς συνήθως..

Αν δεν κάνω λάθος ο Γκιουνέι είχε αποκηρύξει την σημαία, έτσι;

Μιχάλης είπε...

@ stalamatia

Ούτε κι εγώ ήξερα ότι ζωγράφισε και τα εμβλήματα αλλά και τα γραμματόσημα.
Το έμαθα όμως μέσω του συγκεκριμένου βίντεο για το οποίο πρέπει να πω ότι η δημοσιογραφία μπορεί να προσφέρει και ουσιαστική ενημέρωση.
Αρκεί να θέλει…

Κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του ανοίγματος του οδοφράγματος με διάφορους τρόπους.
Εκείνο που έχει όμως σημασία είναι ότι έγινε πραγματικότητα ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Γι αυτό και όσοι δεν το είδαν θετικά το θέμα, φοβούμενοι μη χάσουν ψήφους, διατυπώνουν προσεκτικές παρατηρήσεις….

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Δεν είμαι ενήμερος αλλά απ’ ότι θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχε αναφέρει ότι δεν πήρε την αμοιβή που του είχε τάξει ο Μακάριος.
Χωρίς να το αποκλείω, δεν ξέρω αν την έχει αποκηρύξει.

dokisisofi είπε...

!!!!!!!! Έμεινα έκπληκτη από την τεράστια διαδρομή που έκαναν για μια τόσο μικρή απόσταση! Θαυμάζω την υπομονή τους τόσα χρόνια!!!

spyros είπε...

Όσον αφορά την διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη,θα ήθελα να τονίσω την ευχαρίστησή μου και την ικανοποίηση μου για το ότι άνοιξε το οδόφραγμα...

Είναι μια κίνηση που κατά την γνώμη μου έπρεπε να γίνει προ πολλού όπως αφήνεις να εννοωηθεί Μιχάλη και στην απάντησή σου προς την stalamatia:"Γι αυτό και όσοι δεν το είδαν θετικά το θέμα, φοβούμενοι μη χάσουν ψήφους, διατυπώνουν προσεκτικές παρατηρήσεις…."...και συμφωνώ απολυτα μαζί σου..

Κάποιοι πριν καν αρχίσει ο αγώνας για την διάνοιξη του οδοφράγματος εμουντάραν(που λέμε στα κυπριακά) πάνω στον Δημήτρη Χριστόφια με το σύνθημα : "Γίνονται μάταια υποχωρήσεις" και "Δεν πρέπει να πουλήσει τους Πυργώτες ο Χριστόφιας" κτλ. Ε αυτοί οι κύριοι ακόμα διατυμπανίζουν αυτά τα συνθήματα,άσχετο αν χαιρετίζουν συγκρατημένα δήθεν...

Τόσο καιρό κανένας μα κανένας πρόεδρος δεν κατάφερε να μιλήσει με τις δύο κοινότητες(Άνω και Κάτω Πύργοου) και να βρούν μια λύση.Όμως ο Πρόεδρος Χριστόφιας μέσα από τον διάλογο κατάφερε να υπάρξει μια ειρηνική και συμφιλιωμένη διάνοιξη..

Συμπέρασμα:Τόσο καιρό όλοι οι άλλοι ηγέτες της Ελληνοκυπριακής κοινότητας ήταν στύλ Τσιαουσιέσκου...αφτένναν τον δείκτη αριστερά και εκλόναν δεξιά..


ΙΣΜΕΤ ΒΕΧΙΤ ΓΚΙΟΥΝΕΪ

Μόνο και μόνο που ακούει κάποιος αυτό το όνομα του έρχεται στο μυαλό η σημαία μας...

Εξαιρετική δουλειά από τον Μιχάλη και πάλι...Το βίντεο σημαντικό για κάθε ερευνητή...

Ένα μεγάλο αντίο στον σύντροφο και συμπατριώτη Ισμέτ...Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει..

R.I.P Ismet

Μιχάλης είπε...

@ dokisisofi

Πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί υπέφεραν για 45 χρόνια. Ο δρόμος αυτός ήταν κλειστός από το 1964.
Και αν ακόμα φανταστούμε το επίπεδο των δρόμων εκείνων των εποχών, αντιλαμβάνεσαι πόση ταλαιπωρία υφίσταντο.
Τότε, χρειάζονταν μέχρι και 5 ώρες για να έρθουν Λευκωσία.
Αφήνω το θέμα των ασθενοφόρων που ακόμα και πριν 3 βδομάδες χάθηκε άνθρωπος λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που χρειαζόταν το ασθενοφόρο να φτάσει στην Πάφο.

Μιχάλης είπε...

@ spyros

Είναι γεγονός ότι ο Χριστόφιας είναι ο μόνος που επισκέφθηκε τον Πύργο και μίλησε – συνεννοήθηκε – με τους κατοίκους. Να θυμίσω ακόμα και την επίσκεψη των κοινοταρχών (ε/κυπρίων και τ/κυπρίων) στο προεδρικό πριν μερικές μέρες.

Το ότι κάποιοι θα ψάξουν να βρουν μεμπτά ή να αμφισβητήσουν το αν θα τηρηθεί η συμφωνία είναι αναμενόμενο.
Άλλωστε έτσι μας έχουν συνηθίσει και θα ήταν έκπληξη αν έλεγαν κάτι διαφορετικό.

Όσον αφορά το βίντεο, το είπα και στη Σταλαματιά, η δημοσιογραφία μπορεί να λειτουργήσει και θετικά.
Δημοσιογραφία δεν είναι μόνο «ντελίβερι» ειδήσεων για το τι δήλωσε ο ένας ή ο άλλος πολιτικός.
Είναι και έρευνα, είναι μετάδοση γνώσης.
Και δυστυχώς στην Κύπρο πάσχουμε.

Meropi είπε...

Μιχάλη μου,
ομολογώ ότι τώρα συνειδητοποίησα ότι τη σημαία και το εθνόσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα σχεδίασε Τουρκοκύπριος. Δεν ξέρω αν το είχα ακούσει κάποτε και το είχα απωθήσει.
Μου έκανε τόση εντύπωση που ανέβασα και δικό μου ποστ με το θέμα αυτό. Φυσικά έβαλα ως πηγή και το ιστολόγιο σου. Ελπίζω να μη σε πειράζει.
Καλό βράδυ.

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Καθόλου δεν με πειράζει, αντίθετα με τιμά.

Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ.

kyriakos είπε...

Ελπίζω να μην γίνει τίποτα τους επόμενους 4 μήνες και εν τέλει να ακυρωθεί η συμφωνία..

Αν όντος ανοίξει και αυτό το οδόφραγμα νομίζω πολλά πράγματα θα αλλάξουν..

Καταρχάς διασφαλίζεται το άνοιγμα της Λήδρας..

Επιπλέον Ακριβώς επειδή θα διαφανεί ότι οι ούτω καλούμενες ....''υποχωρήσεις'' ...δεν είναι τίποτε άλλο απο φτηνές δικαιολογίες. που μας στερούν τα τρομακτικά οφέλη μιας συνολικής λύσης ο κόσμος θα μπορεί να πεισθεί ακόμη πιο εύκολα επι τούτου καθώς ο Χριστόφιας θα εχει το χειροπιαστό παράδειγμα θετικών οφελημάτων της επανένωσης μέσω του λιμνήτη.. Ενώ μέχρι σήμερα οι απορριπτικοί έθεταν το παράδειγμα της Λήδρας ως ''μικρό δείγμα των καταστροφικών συνεπειών της επαναπροσέγγισης''

Οπού σταθούν και όπου βρεθούν μιλούν για την αύξηση της εγκληματικότητας απο τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα.... άκουσον άκουσον λες και τις κλοπές τις κάνουν τουρκούπριοι που μεταφέρουν τα κλοπιμαία τους μέσω των οδοφραγμάτων... (ήμαρτον παναγία μου)
..όταν τους λες αυτό μετά σου λένε..
εεε εν οι λαθρομετανάστες που κλέφκουν .. που αυξήθηκαν....απο τότε που ανοίξαν τα οδοφράγματα!..
λες... και πάλι οι λαθρομετανάστες περνούν από την λήδρας... και δείχνουν και ταυτότητα...

Ελεεινές φτηνές δικαιολογίες..

Ειδικά εκείνη η εμετική δικαιολογία που σου λεν ότι αυξήθηκε το βιοτικό επίπεδο των τουρκοκυπρίων απο τότε που πάμε και τους δίνουμε τα εκατομμύρια μας... και που έρχονται και δουλεύουν στις ελεύθερες περιοχές

...ακούγοντας την για πρώτη φορά μου ήρθε να βάλω τα γέλια.. Ρε άθλιοι ... και που είναι το κακό;

καταρχάς δείχνει ότι η κυπριακή οικονομία μπορεί πιο εύκολα απο όσο νομίζαμε να απορροφήσει το εργατικό δυναμικό των κατεχομένων, Δεύτερο με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου δεν μπορεί στην επερχόμενη λύση να μπεί χρονοδιάγραμμα στην ελεύθερη αγορά γης ΤΚ απο ΕΚ καθώς το βιωτικό επίπεδο έφτασε το 85% που προνοούσε το Αννάν άρα το επιχείρημα των τούρκων περι χαμηλότερου κατα κεφαλήν εισοδήματος δεν μπορεί πλέων να σταθεί..

Επιπλέον τα εκατομμύρια που δίνουμε ταχατες στα κατεχόμενα είναι ψυχούλα μπροστά στα Δισεκατομμύρια που χάνουμε λόγο του ότι η Τουρκία δεν μας ανοίγει τα λιμάνια της.

..άρα τι μας λεν στην τελική;
..αρλούμπες και φτηνές δικαιολογίες..


Να σημειώσω ότι ακόμα και η μεταφορά καυσίμων για μένα ήταν φτηνή πολύ φτηνή δικαιολογία... που μεγαλοποιήθηκε μέσω των ΜΜΕ για να μην ανοίξει ο Λιμνίτης.

Ωραία ας πούμε ότι διακινούν πετρέλαιο οι Τούρκοι ... Τι στο διάολο σημασία έχει αυτό όταν πάμε για λύση και όχι για πόλεμο..
Μήπως κάποιοι τελικά αυτό ονειρεύονται και δεν μας το λεν ευθέως; Ασε που στην τελική ... το 'πατριωτικό' τους επιχείρημα δεν στέκει και πολύ καλά καθώς αν εύκολα το αντιστρέψει κανείς μπορεί να πει ότι αντιθέτως είναι θετικό το ότι ελέγχουμε την τροφοδοσία του τουρκικού στρατού καθώς όποτε θέλουμε στο μέλλον την διακόπτουμε ...και ''ελέγχουμε'' την περιοχή..

Αρα τι μπούρδες μας λένε στην ουσία;

ΦΤΗΝΈΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΕΣ και τίποτα άλλο..

Μακάρι να ανοίξει φίλε...

Μάριος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω καλά. Αντί να ανοίξει ο Λιμνίτης μαζί με τη Λήδρας όπως ήταν η αρχική συμφωνία, ανοίγει μετά από 1 χρόνο και βάλε, με τους τ/κ να παίρνουν ρεύμα, πετρέλαιο και τις προϋποθέσεις για μια ευνοϊκή κρίση από την ΕΕ. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την διαπραγματευτική ανικανότητα του Προέδρου μας; Που όχι απλά δήλωσε δημόσια ότι δεν θα βάλει βέτο τον Δεκέμβρη αλλά τους δημιουργεί και τις προϋπόθεσεις για μια ευνοϊκή κρίση. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να τον πιάσει από το προεδρικό, να του δώκει μια βαλιτσούα γεμάτη χαραυγές και να τον πέψει να τες μοιράζει δωρεάν στα χωρκά. ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ...ΕΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΤΟΝ(ΜΑΣ)

kyriakos είπε...

Ρε φίλε Μάριε αν πιστεύκεις ότι μπορείς εσύ καλύτερα να κερδίσεις πράγματα που τους Τούρκους, πήγαινε εσύ να διαπραγματευτείς ρε κουμπάρε..

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Μάριε καταρχήν καλωσόρισες στις γειτονιές μας.

Το πρόβλημα με μας εδώ στην Κύπρο είναι δυστυχώς η ημιμάθεια. Και όπως λέει και το ρητό, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Πέραν τούτου μέσα στην αμάθεια μας βγάζουμε και λανθασμένα συμπεράσματα που τα θεωρούμε μάλιστα και ως πραγματικά.

Γιατί το λέω αυτό;
Το λέω διότι ήδη από την πρώτη γραμμή ξεκινάς λανθασμένα.
Το είπα και το ξαναλέω: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΤΗ.

Γι αυτό όσοι λένε ότι υπάρχει, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ λένε ψέματα και παρασύρουν και άλλους (καλή ώρα) να παίρνουν ένα ψέμα ως πραγματικό δεδομένο.

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκα πρόσφατα και μπορείς να το δεις εδώ:
http://mihalismihail.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html

Παραθέτω δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του Τάσσου Παπαδόπουλου (ήταν ο Β. Πάλμας) που έλεγε στις 15 Οκτωβρίου 2008 ότι δεν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των δύο οδοφραγμάτων. Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το κείμενο στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Καταθέτοντας τις θέσεις της κυβέρνησης Παπαδόπουλου ο Πάλμας έλεγε ότι θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ανοίξει η Λήδρας και στο σημείο 4 αναφερόταν επί λέξη:

«Να ανοίξει το σημείο διέλευσης Πύργου-Λιμνίτη το συντομότερο και εν πάση περιπτώσει μέχρι το τέλος του 2007.»

Ο σημερινός πρόεδρος στις 04/03/2008 εξέφραζε την ελπίδα ότι στη συνάντηση που θα είχε με τον Ταλάτ θα εξάγγειλαν την διάνοιξη της Λήδρας.
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ελπίζει ότι θα εξαγγείλουν και τον Λιμνίτη, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν είναι έτοιμα τα πράγματα.

Επίσης, στο ανακοινωθέν της πρώτης συνάντηση Χριστόφια Ταλάτ (21/3/2008) αναφέρεται για το θέμα:

«Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η Οδός Λήδρας θα ανοίξει, μόλις αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό, και θα λειτουργεί σύμφωνα με τις καθορισμένες πρακτικές που ισχύουν σε άλλα σημεία διέλευσης.

Το ζήτημα της διάνοιξης του σημείου διέλευσης στο Λιμνίτη και των άλλων σημείων βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη των μελλοντικών συναντήσεων των συμβούλων τους».


Επομένως αγαπητέ μου φίλε, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αναφέρεται ΚΑΝΕΝΑΣ σε ταυτόχρονη διάνοιξη της Λήδρας και του Λιμνίτη.

Όσον αφορά τις τουρκικές απαιτήσεις για τον Λιμνίτη το κυρίαρχο αίτημα των Τούρκων ήταν η μεταφορά καυσίμων για τον στρατό στα Κόκκινα. Τα καύσιμα μεταφέρονται μέχρι σήμερα από τη θάλασσα.
Αυτό ΔΕΝ επιτεύχθηκε.
Συμφώνησαν να ηλεκτροδοτήσουν την περιοχή και να εφοδιάζονται με ΜΗ στρατιωτικά υλικά τα Κόκκινα.
Επομένως η αναφορά σου για πετρέλαιο δεν ευσταθεί.

Όσον αφορά το βέτο θα σε θυμίσω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ δεν διαμαρτυρήθηκε όταν την ΙΔΙΑ δήλωση έκανε και ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Γιατί τότε δεν υπήρχε πρόβλημα και τώρα υπάρχει;

Μήπως τελικά η μόνη έγνοια κάποιων είναι να κατηγορούν μέρα νύκτα τον Χριστόφια «ξεχνώντας» ότι τα ίδια έλεγε ή έκανε και ο Τάσσος;

Επομένως αν ξεβρακώθηκε ο Χριστόφιας, το ίδιο θα πρέπει να συνέβη και με τον Τάσσο.

Συμφωνείς;
Περιμένω τα σχόλια σου.

Μιχάλης είπε...

Το χειρότερο πράγμα σε ένα άνθρωπο είναι να λέει ψέματα και μάλιστα εν γνώσει του.

Αναφέρομαι στον Αίολο ο οποίος σε ένα φόρουμ καταφέρεται υβριστικά ενάντια στα κυπριακά μπλοκς και κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μένα.

Και παραπονιέται, ο ψεύτης και από πάνω ότι τον έχω αποκλείσει από το μπλογκ μου.

Από αυτά και μόνο καταλαβαίνει κάποιος με ποιο άνθρωπο έχουμε να κάνουμε.

Αίολε πραγματικά είσαι αξιολύπητος.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε εδώ!

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=157389&start=40

Άργος ο Πανόπτης είπε...

http://cytruth.blogspot.com/
Αυτό το blog δημιουργήθηκε ως απάντηση στην τρομοκρατική δικτατορία των κομματόσκυλων του Christofias - watch που καταστρατήγηθηκαν για να φιμώσουν κάθε έννοια ελεύθερης έκφρασής στο blog τους και κατά συνέπεια στο διαδίκτυο δείχνοντας δείγμα γραφής της ''δημοκρατίας'' που θέλουν να επαναφέρουν.

Σε αυτό το χώρο κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται είτε αυτό είναι γραμμένο στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται κάτω από καμία δικαιολογία. Διότι στην δική μας Δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα έκφρασης.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος αυτής της ομάδας στείλτε μας ένα μήνυμα στο Cypatriot@gmail.com και θα σας κάνουμε μέλος του ιστολογίου. Θα έχετε δικαίωμά να αναρτησετε και όλα τα διαγραφέντα σας σχόλια απο το christofias watch δεν μας ενδιαφέρει αν είστε Αριστερός ή Δεξιός Πράσινος ή Κίτρινος το μόνο που μας νοιάζει είναι η αγάπη σας για αυτή τη μικρή γη. Τη Κύπρο. Κάποιοι προσπαθούν να την περιορίσουν ακόμη περισσότερο και να την κρατήσουν διχασμένη. Μην σας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα τους εργάζονται νυχθημερόν μονάχα για τη διχοτόμηση. Το μίσος τους τυφλώνει και τα λόγια τους ταυτίζονται με του Ντενκτάς, μοιραία εξυπηρετούν μονάχα τη διχοτόμηση. Δυστυχώς περί αυτού πρόκειται και το blog μας θα τους ρίξει τις μάσκες.
Θα απαντούμε καθημερινά στις απανωτές τους λασπολογίες με τις οποίες προσπαθούν να διχάσουν τον Κυπριακό λαό.
Ολοι μαζί, ότι μπορεί ο καθένας.
Η προσπάθεια μας είναι εξαιρετικά δύσκολη διότι εμείς δεν είμαστε έμμισθοι κανενός κόμματος, ούτε έχουμε προσληφθεί με αυτοσκοπό την προπαγάνδα. Γιαυτό απαιτείτε να δημιουργηθεί μια ομάδα πολλών ατόμων που θα απαντούν ακούραστα σε αυτή την καλά οργανωμένη συμμορία. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, μόνο ενωμένοι θα επανενώσουμε την Κύπρο μας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη.

Συγχαρητήρια. Σημαντική η αναφορά σου στον Ισμέτ, κρίμα που δεν τον σκέπασαν με την κυπριακή σημαία..

Λάκων

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Λάκων

Η περίπτωση του Ισμέτ δείχνει σε πιο κατάντημα έχουμε φτάσει, δυστυχώς…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
να σου υπενθυμίσω ότι κάποιοι από τους αναγνώστες του blog είχαν εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να ασχολείσαι με τον αίολο.Εσύ είχες την υπομονή και το κουράγιο να "κάνεις διάλογο" μαζί του.Είδες τώρα;
Αυτό ήταν το ποιόν του ανδρός!
περαστικός

Ανέστης είπε...

Μπράβο Μιχάλη για το site απάντηση στο christofias-watch. Χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο στο διαδίκτυο.

Είσαι λεβεντιά.

Μιχάλης είπε...

Προσωπικά δεν έχω καμία ανάμιξη στο συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Το πληροφορήθηκα κι εγώ όπως και άλλοι, φαντάζομαι.

αιολος είπε...

Kύριε Περαστικέ εδώ αναφέρω για σας ..... και το γράφω διότι είμαι μαθημένος να μη γράφω πισόπλατα.

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=157389&p=2073682#p2073682

Ανέστης είπε...

Αφού είσαι διαχειριστής. Έτσι έγραφε χθες το site.

Μπράβο Μιχάλη. Καλά να τους κάνεις.

Είσαι άβουλο πιόνι είπε...

Η μόνιμη δικαιολογία για τον βούρκο που μας βυθίζει ο Χριστόφιας είναι "Ο Τάσσος Παπαδόπουλος..."! Ποικιλία επιχειρημάτων από μέρους σου Μιχάλη.

Με την συμμετοχή σου και στο καινούριο blog ως διαχειριστής, αναδεικνύεαι σε προβοκάτορα και άβουλο πιόνι της ακελικής ηγεσίας.

Κρίμα για την κατάντια σου

Μιχάλης είπε...

Θα το ξαναπώ, ούτε διαχειριστής είμαι ούτε τίποτε.

Γράφτηκα απλώς ως μέλος της ομάδας που παρακολουθεί το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Όποιοος θέλει να πιστεύει ότι είμαι συντονιστής ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμα του.

Αν ήμουν δεν θα είχα πρόβλημα να το πω, άλλωστε είμαι από τους ελάχιστους επώνυμους.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι από τους ελάχιστους που γράφηκε το όνομα τους ως διαχειριστής. Αυτό μιλά από μόνο του.

Κώστας είπε...

kala re vlakes esas ti sas noiazei an en pioni tou akel? gousto tou kapelo tou...eseiw pou eisaste pionia twn sineidisewn sas en kaliteroi?

Vlaka anesti kai anwnime perastika sas

αιολος είπε...

Άντε να αποδείξεις βρε Μιχάλη στους "προοδευτικούς" ότι δεν είσαι ελέφαντας, οι άνθρωποι μαθμένοι στις ίνριγκες και τα ψέματα που να σε πιστέψουν; :-)))))

Έχετε γεμίσει ρε "προοδευτικοί" με προβοκάτορες εκεί στην Κύπρο, εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ο Μιχάλης διαχειριστής, εμένα βρε ζα πόσες φορές δεν έχουν υπογράψει άλλοι ψεύτικα σαν "αίολος" :-))))

ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ, έχετε μπερδευτεί στο ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το όνομα του Μιχάλη έγραψε το ο διαχειριστής ομοϊδεάτης του στους διαχειριστές, χωρίς να τον ρωτήσει.

Ε ποιος να σας πιστέψει ρε κωλοσφότζια του Χριστόφια;

αιολος είπε...

:-)))))

Ανώνυμος είπε...

Ο PE ειμαι του phorum κυριε Μιχαλη.

ξεπερνω τον προλογο του πως βρηκα τωρα τελευταια την ιστοσελιδα και παω στο κυριο θεμα.

Λεω πως ειμαι υπερ του ανοιγματος του οδοφραγματος διοτι θα λυσει σοβαρα προβληματα συγκοινωνιων της Κυπρου. Το ρευμα που μπορει να δωσαμε στους Τουρκους δεν ειναι τιποτε εαν αναλογιστουμε πως ειδη το καναμε (αλλα σε αλλες περιοχες).

Ομως δεν μπορουμε να πανηγυριζουμε για το διανοιγμα του Λιμνητη διοτι και αυτη η υποθεση οπως και οι υπολοιπες , απλα βγαζει στην επιφανεια το γεγονος πως η πλευρα μας προχωρει σε υποχωρησεις ωστε ο Κατοχικος ηγετης να δωσει το οτιδηποτε και να συμφωνησει για το οτιδηποτε.

Και αυτο δεν το λεω μονο εγω.

Το γεγονος πως δεν εγινε ταυτοχρονη διανοιξη Ληδρας και Λιμνητη αποδυκνυει αυτο που μολις ειπα. Δεν εγινε διοτι δεν θα συμφωνουσε κατι τετοιο ο παρανομος κατοχικος ηγετης , ουδεποτε.


Πιθανον η κυβερνηση να μην θελει να παραδεχθει αυτη την πραγματικοτητα.

Ομως απο την αλλη βγενει ο Χριστοφιας και κατηγορει τον Ταλατ για ακριβως αυτη την αχορταγη σταση του.

Μηπως για χαρην της εσωτερικης καταναλωσης στελνουμε εξω ψευτικα μηνυματα προς τα εξω ?

Επισης πρεπει να αναλογιστουμε ενα μας συμφερει να συνεχιστει αυτη η κατασταση να παιρνουμε ψυχουλα και να δινουμε εκ περιτροπης προεδριες , συνεταιρισμους κρατων και αλλα διαφορα.

Δεν απαιτω απο τον οποιοδηποτε Προεδρο να εγκαταλειψει τις αρχες του. Απαιτω να ασκησει πολιτικη που να εξυπηρετει τα συμφεροντα του κρατους του στο επακρων των δυνατοτητων του , οπως τις αντιλαμβανεται αυτος και να μην χαραζει πολιτικη με κυριο σκοπο την εσωτερικη καταναλωση. Η με σκοπο να φαινεται αρεστος προς τα εξω.

Αναρωτιεμαι εαν τωρα μας συμφερει η οχι να δινεται η λανθασμενη εντυπωση πως τα πραγματα στις απευθειας συνομιλιες πηγαινουν καλα.

Μιχάλης είπε...

Θα το ξαναπώ και δεν με ενδιαφέρει ποιος πιστεύει και ποιος όχι.
Είμαι από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που τολμούν να γράφουν με όνομα και υπογραφή.
Αυτό δείχνει ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταθέσω ευθαρσώς και ενυπόγραφα το ποιος είμαι και τι πιστεύω.
Δεν φοβούμαι κανέναν.
Επομένως αν είχα οποιαδήποτε σχέση με το νέο ιστολόγιο δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να το πω.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Κάποιο λάθος κάνεις πάλι.
Αυτοί που πέσανε εδώ (λιτοί και δεμένοι) δεν είναι προοδευτικοί.
Είναι οι φίλοι σου από το Christofias Watch.

Μιχάλης είπε...

Φίλε PE καλωσόρισες στο στέκι μου.

Θα πρέπει να ξαναπώ ότι δεν πανηγύρισα για το άνοιγμα του Λιμνίτη.
Αυτού του είδους τις αντιδράσεις (αχρείαστους ενθουσιασμούς, πανηγυρισμούς και καταπτώσεις) τα είχα στην παιδική και εφηβική μου ηλικία.

Τώρα έμαθα να κρίνω τα πράγματα ψυχρά και κυρίως χωρίς συναισθηματισμούς.

Αυτές οι δουλειές γίνονται με κάποιου είδους εξυπηρετήσεις φίλε μου.
Το άνοιγμα του Λιμνίτη εξυπηρετεί πρώτιστα τους ε/κύπριους για το λόγο που ανάφερες. Ως αντάλλαγμα θα έπρεπε να δώσουμε κάτι και δώσαμε ότι είναι πιο ανώδυνο.
Δεν πρόκειται για παραχώρηση. Θα ήταν παραχώρηση αν δεχόμασταν την απαίτηση του κατοχικού στρατού για καύσιμα.
Αυτό δεν έγινε.

Θα ξαναπώ επίσης ότι τα περί ταυτόχρονης διάνοιξης Λήδρας και Λιμνίτη δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παραμύθι.
Πιο πάνω απαντώντας στον Μάριο (7/01/2009 12:12 μμ) εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.
Άρα το να επιμένουμε σε κάτι ανύπαρκτο δεν εξυπηρετεί τίποτε.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα φίλε μου.
Δεν υπάρχει συμφωνία.

Η κατηγορία του Χριστόφια κατά του Ταλάτ για το θέμα του Λιμνίτη δείχνει ακριβώς ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο Ταλάτ έπαιζε το χαρτί των καυσίμων και δεν υποχωρούσε.
Μετά τη δημόσια καταγγελία αναγκάστηκε ο στρατός να υποχωρήσει.
Έγινε κάτι ανάλογο που έγινε με τη Λήδρας.
Και ξέρω τι σου λέω, ζω τα πράγματα από κοντά, κυρίως λόγω επαγγέλματος.

Προσωπικά φίλε δεν διαπιστώνω ότι ο Χριστόφια εγκατέλειψε οποιαδήποτε αρχή. Ίσως κάποιοι δικοι μας βολεύονται να λένε έτσι, εξυπηρετώντας σκοπιμότητες.
Δεν ξέρω πόσο βλάφτει αυτό ή όχι. Θα δείξει ο χρόνος.

Η δική μου πληροφόρηση λέει ότι τα πράγματα (με τις συνομιλίες) δεν είναι ούτε ρόδινα ούτε μαύρα.
Υπάρχει πρόοδος και έχω την πεποίθηση ότι του χρόνου τέτοια εποχή ίσως να έχουμε κάνει και τα δημοψηφίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό ποίημα αφιερωμένο σε εσένα και όλους τους υποστήρικτες του "αλάνθαστου" ευέλικτου οδοστρωτήρα.

Η Κύπρος ΜΟΥ!

Ήμουνα ένα τίποτα, ένα μηδενικό
Κατάφερά τους, με έκαμαν στο κόμμα αρχηγό

Απ’ την αρχή ξεκίνησα με έμπνευση τον Στάλιν
Κι’ όποιος με μένα διαφωνεί θε’ τον σκασμόν να βγάζειν.

Οδοστρωτήρας είμαι εγώ κι ο λόγος μου ο Νόμος
Άξιος του φασισμού παιδί, της Κα Γκε Μπε ο Γόνος

Την Κύπρο τώρα την κρατώ στα χέρια μου και παίζω
Την κόβω οριστικά στα δυό και το λαό εμπαίζω

Για επανένωση λαλώ, κρατάω το μαχαίρι
Ποια κατοχή; Ποια εισβολή; Εγώ είμαι περιστέρι…

Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι, Τούρκοι κι Αμερικανοί
Σε μένα τώρα βλέπουν το πιο καλό παιδί.

Θέλετε Κράτος; Σκάστε!!!
Θέλετε Κύπρο; Πάρτε!!!
Κοπιάστε στο Κελάκι, ελάτε να τη φάτε!

Κράτα Μεχμέτ τη Μόρφου μας, φάε και την Κερύνεια
Θα κάμω εγώ την Κύπρο μας σαν μάρμαρα Ελγίνεια…

Με τον Μεχμέτ μια ημέρα θα πάμε Σουηδία
Νόμπελ Ειρήνης και γιορτή στης Κύπρου την κηδεία…

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Το blog μας έχει την μεγάλη τιμή να να φιλοξενεί στους κόλπους της ομάδας του τον Μιχάλη Μιχαήλ ως Συγγραφέα. Είχε το θάρρος να αποδεχτεί την πρόσκληση μας επώνυμα. Δεν είναι διαχειριστής παρόλο που εμείς δεν έχουμε προσωπικά κανένα πρόβλημα να του παραχωρήσουμε αυτά τα δικαιώματα είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων.

Φίλε Μιχάλη μην λυγίσεις μπροστά στις ποταπές επιθέσεις αυτών άθλιων στοιχείων.
Περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεισφέρεις στη δύσκολη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.
Να φέρουμε την αλήθεια στο φως.
Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεισφορά σου.

Κόφι Ανάν είπε...

Για να συνοψίσουμε λίγο την κατάσταση...

Ο/Η Μιχάλης είπε...
Προσωπικά δεν έχω καμία ανάμιξη στο συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Το πληροφορήθηκα κι εγώ όπως και άλλοι, φαντάζομαι.
7/02/2009 2:08 μμ

Ο/Η Μιχάλης είπε...
Θα το ξαναπώ, ούτε διαχειριστής είμαι ούτε τίποτε.
Γράφτηκα απλώς ως μέλος της ομάδας που παρακολουθεί το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Όποιοος θέλει να πιστεύει ότι είμαι συντονιστής ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμα του.
Αν ήμουν δεν θα είχα πρόβλημα να το πω, άλλωστε είμαι από τους ελάχιστους επώνυμους.
7/02/2009 4:56 μμ

Ο/Η Μιχάλης είπε...
Θα το ξαναπώ και δεν με ενδιαφέρει ποιος πιστεύει και ποιος όχι.
Είμαι από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που τολμούν να γράφουν με όνομα και υπογραφή.
Αυτό δείχνει ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταθέσω ευθαρσώς και ενυπόγραφα το ποιος είμαι και τι πιστεύω.
Δεν φοβούμαι κανέναν.
Επομένως αν είχα οποιαδήποτε σχέση με το νέο ιστολόγιο δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να το πω.
7/02/2009 10:49 μμ

Ο/Η Άργος ο Πανόπτης είπε...
Το blog μας έχει την μεγάλη τιμή να να φιλοξενεί στους κόλπους της ομάδας του τον Μιχάλη Μιχαήλ ως Συγγραφέα. Είχε το θάρρος να αποδεχτεί την πρόσκληση μας επώνυμα. Δεν είναι διαχειριστής παρόλο που εμείς δεν έχουμε προσωπικά κανένα πρόβλημα να του παραχωρήσουμε αυτά τα δικαιώματα είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων.
Φίλε Μιχάλη μην λυγίσεις μπροστά στις ποταπές επιθέσεις αυτών άθλιων στοιχείων.
Περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεισφέρεις στη δύσκολη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.
Να φέρουμε την αλήθεια στο φως.
Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεισφορά σου.
7/03/2009 12:29 μμ

Ε ρε γλέντια...θα σε πειποιηθεί καλά η επιτροπή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου; στην ψευτιά; στην προβοκάτσια;

Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται.

Μια ζωή βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Να είστε σίγουροι ότι θα γράψω στο συγκεκριμένο μπλοκ.

Αυτό δεν αναιρεί τίποτε απ΄οσα είπα.

Όμως δεν κατάλαβα, γιατί αυτός ο πανικος;
Τι προσπαθείτε να πετύχετε;

Ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να φιμώσετε κανένα.
Και όταν μάθετε να συζητάτε, ελάτε να τα πούμε.
Παρά να γράφετε ότι ανοησία σας κατέβει, μπορείτε να αρθρώσετε σαν άνθρωποι ένα λόγο που να αντικρούει όσα δεν συμφωνείτε;

Ιδού η Ρόδος...

Ανώνυμος είπε...

Άρθρωση ενός λόγου:
Είπες επανηλειμμένα ότι δεν έχεις καμία σχέση με εκείνο το blog. Ο συνδιαχειριστής του σε αδειάζει καθημερινά. Προψές ανάρτησε το όνομα σου στους διαχειριστές και το πρώι, προφανώς καθ'υπόδειξη σου το όνομα σου εξαφανίστηκε, κύριε επώνυμε εκφραστή της ακελικής γραμμής.

Σήμερα περήφανος αυτός είπε ότι είσαι στους κόλπους του blog του και έτσι αναγκάζεσαι να πεις "να είστε σίγουροι ότι θα γράψω σε εκείνο το blog".

Ε είσαι ψεύτης ρε...τι να κάμουμε;

Εσύ μπορείς σαν άνθρωπος να αρθρώσεις ένα λόγο που να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Αν νομίζετε ότι βρήκατε θέμα για να ασχολείστε είστε γελασμένοι.

Το ξαναλέω, δεν είπα ότι δεν έχω καμία σχέση.
Είπα ότι δεν είμαι διαχειριστή ή οτιδήποτε άλλο.

Και είπα ότι έγινα μέλος της ομάδας που παρακολουθεί το μπλοκ και να είστε σίγουροι ότι θα γράψω.
Είναι ένα πράγμα η σχέση και άλλο πράγμα η συνδιαχείριση.

Η εμπάθεια σας φαίνεται καθαρά μέσα από τα κείμενα σας.
Όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι όργανο κάποιου! Ωραία δημοκρατική αντίληψη.

Επαναλαμβάνω, τολμά κάποιος από εσάς τους «δημοκράτες» να γράψει επώνυμα; Εγώ τολμώ. Και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται σήμερα.
Πάντα έγραφα επώνυμα.
Τολμάτε να αφήνετε όποιον θέλει να γράφει στο μπλογκ σας χωρίς τους φασιστικούς περιορισμούς με τις γελοίες δικαιολογίες;
Μπορείτε να ανεχτείτε την αντίθετη άποψη;

Με τη δική σας λογική, εσείς ποιου τη γραμμή εκφράζετε;

Και αν θέλεις να μάθεις, ο Μιχάλης δεν είναι όργανο κανενός. Έχει την ιδεολογία του και οι απόψεις τους είναι πάνω σε αυτή τη βάση που εκφέρονται.
Και επειδή η αιχμή σου είναι ξεκάθαρη, αν ρωτήσεις όσους με ξέρουν ή όσους με παρακολουθούν για χρόνια (πριν να δημιουργήσω αυτό το μπλογκ) θα σου πουν ότι για 5 χρόνια βρισκόμουν σε μεγάλη διάσταση με το ΑΚΕΛ.

Δεν το έκρυψα και δεν το κρύβω ότι η πολιτική του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια αυτή τη στιγμή με εκφράζει απόλυτα. Και την στηρίζω με όλη μου τη δύναμη.
Με την ίδια ζέση στήριξα και την εκλογή του Τ. Παπαδόπουλου όταν διαβεβαίωνε ότι θα λύσει το κυπριακό.
Δεν είμαι άνθρωπος που βλέπει στενά τα πράγματα.

Όσο το αν γράφω με βάση την πραγματικότητα; Ο καθένας ας το κρίνει.

Αλλά, επαναλαμβάνω την ερώτηση. Γιατί ασχολείστε με ένα θέμα που δεν έχει καμία απολύτως σημασία;
Τόσο πολύ φοβάστε τη σκιά σας;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, αν δεν καταλαβαίνουν ότι εν άλλον ο διαχειριστής τζαι άλλο το μέλος ομάδας ή αυτός που παρακολουθεί,εν πρόβλημά τους.Το σίουρον ένι ότι εν θέλουν να καταλάβουν.Ας εβκεί τζαι τούτος ο Άργος να ξεκαθαρίσει τέλος πάντων.
Εν δικαίωμα του καθενός να γράφεται όπου θέλει τζαι να παρακολουθεί τα blogs που θέλει.Εν θα αλλάξουν τους "νόμους" της μπλοκόσφαιρας, γιατί έτσι τους βολεύκει.
Τζαι στην τελική, από πού τζ΄ως πού να τους διάς λοαρκασμόν δηλαδή;
Ποιοι εν τούτοι;
Το ποιος είσαι Μιχάλη φαίνεται μέσα που τη δουλειά σου τζαι τες αναρτήσεις σου.Ένα που τα κυπριακά σοβαρά ιστολόγια που ασχολούνται με την πολιτική τζαι που έσιει τόσους αναγνώστες.Εν τούτο που τους πειράζει φαίνεται.
Marios