Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΟΡΘΗ ΑΛΛΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝ ΓΚΙ ΜΟΥΝ!

Όχι, ο τίτλος δεν είναι ασυνάρτητος

Το έχω επισημάνει πολλές φορές ότι σε αυτό τον τόπο είμαστε του ύψους και του βάθους.
Ακόμα προσπαθούμε να πείσουμε τους πάντες ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι όποιες θετικές εξελίξεις στο κυπριακό αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στα εκλογικά δεδομένα.

Αναφέρομαι στην βολιδοσκόπηση που έκανε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τους Χριστόφια και Έρογλου για να συναντηθούν και οι τρεις στη Νέα Υόρκη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτό το γεγονός.

Για να είμαι ειλικρινείς δεν περίμενα κάποιο θετικό σχόλιο ούτε από το ΔΗΚΟ ούτε από την ΕΔΕΚ ούτε από το ΕΥΡΩΚΟ ή τους Οικολόγους.

Με εξέπληξε η στάση του προέδρου του ΔΗΣΥ που σιγά σιγά και λόγω εκλογών αρχίσει να περνά μέρα με τη μέρα στο στρατόπεδο των απορριπτικών, έστω και αν σημειώνει κάποιες παλινδρομήσεις.

Με εξέπληξε λοιπόν η δήλωση Αναστασιάδη το Σάββατο 23 Οκτωβρίου ότι «Καταντήσαμε η διαχείριση του Κυπριακού να γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν αγνοία των πάντων».
Μα, καλά κ. Αναστασιάδη, τόσα χρόνια ποιος διαχειριζόταν το κυπριακό; Να σε θυμίσω ότι υπερασπιζόσουν με σθένος τον Γλ. Κληρίδη όταν αυτός έκανε ότι ήθελε χωρίς να δίνει λογαριασμό;
Να σε θυμίσω ότι ξεκίνησε και μυστικές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι αλλά τότε όχι μόνο δεν τον επέκρινες αλλά τον στήριξες;

Με ποιο έρεισμα επικρίνεις τον σημερινό πρόεδρο; Πού πάει η αξιοπιστία σου;

Παρακολουθώ για χρόνια ολόκληρα το κυπριακό αλλά δεν θυμούμαι ποτέ κανένα να απαιτεί να αφαιρέσει τη διαπραγμάτευση από τον εκάστοτε πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν θυμούμαι ποτέ κανένα κόμμα ή βουλευτή να θέτει στη Βουλή θέμα για να συζητήσει τις ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ., όσο «εχθρικός» και αν θεωρείτο για την Ε/κυπριακή πλευρά.
Ποτέ δεν θυμούμαι να εκφραστεί, έστω, η πρόθεση να τεθεί θέμα στη Βουλή για να αφαιρεθεί (διότι αυτός είναι ο στόχος) η αρμοδιότητα διαχείρισης του κυπριακού από τον πρόεδρο του κράτους και αρχηγό της Ε/κυπριακής κοινότητας.

Από τα άλλα κόμματα δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Είναι συνεπείς με τον εαυτό τους στο ότι αναστατώνονται με την κάθε πιθανή εξέλιξη που πιθανόν να οδηγεί σε ένα θετικό βήμα προς τη λύση.
Καθημερινά εκδηλώνουν τα φοβικά τους σύνδρομα και προσπαθούν να βλέπουν σκοπιμότητες στο κάθε τι.
Βλέπουν παντού συνωμοσίες και σκευωρίες.

Κάποιοι είδαν κινδύνους από το τηλεφώνημα του Μπαν Κι Μουν!

Ο Γ. Ομήρου που έβλεπε καταγραφή των υποχωρήσεων από την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, εξέφρασε το φόβο ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία της συνάντησης των τριών θα έχουμε κόστος!

Ενώ κάποιοι διαμαρτύρονται για το ρόλο του Α. Ντάουνερ και ενώ οι ανταποκρίσεις από τη Ν. Υόρκη κάνουν λόγο για ενεργό ανάμιξη του Γ.Γ. (που σημαίνει σε κάποιο βαθμό υποβάθμιση του Ντάουνερ;) ο κ. Ομήρου βλέπει αναβάθμιση του ρόλου του Ειδικού Συμβούλου!
Ανησυχεί ακόμα και για την πιθανότητα κατάθεσης γεφυρωτικών προτάσεων στις απευθείας διαπραγματεύσεις που πιθανόν θα οδηγήσουν σε επιδιαιτησία!
Τώρα πως «κολλά» το ένα με το άλλο, ας το βρει ο καθένας.

Το ΕΥΡΩΚΟ βλέπει εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το κατοχικό καθεστώς.
Καλά αγαπητέ μου Μ. Γιωργάλλα, δεν πήρατε χαμπάρι εκεί στο κόμμα ότι οι συνομιλίες δεν διεξάγονται μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λεγόμενου κράτους αλλά μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων;
Από πού ως πού λοιπόν θα υπάρξει εξίσωση;
Μήπως οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Γ.Γ. που έγιναν στο παρελθόν οδήγησαν σε αυτή την εξίσωση;

Ο δε πρόεδρος του ΔΗΚΟ μας είπε ότι οι μέχρι τώρα συγκλίσεις δεν ευνοούν μια τριμερή συνάντηση.
Φαίνεται ότι ο Μ. Καρογιάν δεν άκουσε τους ανταποκριτές από την έδρα του Διεθνούς Οργανισμού οι οποίοι μετέδιδαν ότι σκοπός του Μπαν Κι Μουν είναι να βοηθήσει και να δώσει ώθηση στις συνομιλίες.
Ούτε άκουσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας του διαμήνυσε ότι πρόοδος μπορεί να υπάρξει ότι μόνο όταν μετακινηθεί η τουρκική πλευρά και καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις στο περιουσιακό;


23 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Μιχάλη τα τελευταία 30 χρόνια η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον εκάστοτε πρόεδρο είτε για μερική είτε για καθόλου ενημέρωση των κομμάτων και του εθνικού συμβουλίου από τον ίδιο , για συζητήσεις η τεκταινόμενα που αφορούσαν το κυπριακό.
Και οι κατηγορούντες έλεγαν και λέγουν την αλήθεια. Όμως συνταγματικά είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας ο άμεσα υπεύθυνος για να διαχειριστεί το κυπριακό . Ο ρόλος του εθνικού συμβουλίου είναι βασικά για δημιουργία αντιπαλοτήτων.

Όσον αφορά την παράγραφο σου για τον Αναστασιάδη έχεις μεγάλο λάθος.
Αν θυμάμαι καλά , επί προεδρίας Γλαύκου, ο ΔΗΣΥ ήρθε σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον Γλαύκο γιατί ο τελευταίος δεν τους ενημέρωνε για τις εξελίξεις στο κυπριακό. Νόμιζαν εκεί στο ΔΗΣΥ ότι ήταν ακόμη αντιπολίτευση.

rose είπε...

να σε θυμίσω ότι ο Κληρίδης μας έφερε στο παρα πέντε της λύσης ενώ ο Χριστόφιας εν μια νυκτί τσιμέντωσε το ΟΧΙ?

Μιχάλη, τι γράφεις?????????????

για ποιους?????????

για λωβοτομημένους;

το οτι ο Χριστόφιας "εχει σοβαροτερα πράγματα να κάνει απο το Κυπριακό" που είπε στον Μπαν Κι Μουν θα περάσει στο ντούκου;

κι αντι να μιλάμε γι αυτά,
πάλι θελετε να γίνει ντέρμπι ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ??

μην ανησυχείς και το σκορ θα παραμείνει
ισοπαλία: 30-30 (πανω κάτω)

νεος είπε...

Μα δηλαδή μιλούμε σοβαρά;
Ο πρόεδρος είπε στον ΓΓ ότι έχει σοβαρότερα πράματα να κάμει;
πραγματικά το πιστεύουν αυτό κάποιοι;

Ποιοι θέλουν να γίνει ντέρμπι ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ;

Το ΑΚΕΛ έχει να πάρει ψήφους από τους αντιδραστικούς;
Ο ΔΗΣΥ μάλλον θέλει να μαντρώσει τους εθνικιστές και τους αντιακελικούς...
Το ΑΚΕΛ δεν έχει τίποτε να κερδίσει με τη κόντρα του με οποιονδήποτε στη φάση που βρισκόμαστε και το ξέρει και το αποφεύγει...

Ο Αναστασιάδης μιλά σήμερα για αμαύρωση της εικόνας της χώρας μας από τον πρόεδρο...

Ποιος θέλει να το κάμει ντέρμπι και μάλιστα εν μέσω των πιο ενδελεχών συνομιλιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα...

Αμ υποσκάπτουμε, αμ συντασσόμαστε με την αντίδραση, αμ φταίει μας το ΑΚΕΛ...

Μιχάλης είπε...

@ arxiepiskopos

Αν θυμάμαι καλά τότε είχαν αντιδράσει μεμονωμένοι του ΔΗΣΥ και όχι το κόμμα ως τέτοιο.

Κατά τα άλλα έχεις δίκαιο ότι όλοι κατηγορούσαν όλους ότι δεν τους ενημέρωνε ο εκάστοτε πρόεδρος.

Μόνο που τώρα όλοι θυμήθηκαν ότι θα πρέπει να μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Γι’ αυτό όπως έγραψα και παλαιότερα θα ήταν καλύτερα να κάναμε μια παγκύπρια συγκέντρωση στο ΓΣΠ για να καθορίσουμε γραμμή στο κυπριακό.

Μιχάλης είπε...

@ rose

Είναι ένα πράγμα η κριτική και άλλο η διαστρέβλωση.
Δεν κατηγόρησα τον Κληρίδη. Ανάφερα ένα γεγονός.

Και το ξέρεις ότι δεν έχω συνηθίσει να λέω άλλα και να εννοώ άλλα.

Αλλά για ποιους λωβοτομημένους μιλάς;
Εγώ διερωτώμαι αν όντως κάποιοι απευθύνονται σε λωβοτομημένους όταν υποβάλλουν ότι ο Χριστόφιας έγραψε τον Γ.Γ. στα παλιά του τα παπούτσια και του είπε ότι έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει.

Και όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο Χριστόφιας δεν είπε καθόλου κάτι τέτοιο αλλά εισηγήθηκε και ημερομηνία.

Ή αυτά δεν συμφέρει να τα λέμε;

Προσωπικά δεν επιθυμώ ντέρμπι ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ.
Από την άλλη όμως είναι κάτι αναπόφευκτο και αυτό το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.
Ας μην κάνουμε ότι ζούμε αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε ταξική κοινωνία, και η σύγκρουση αριστερας δεξιάς είναι αναπόφευκτη, αφού υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα. Εκεί βέβαια που υπάρχουν συγκλήσεις πρέπει ν' αναδεικνύονται και να γίνεται προσπάθεια από κοινού για να υπάρχει και αποτέλεσμα για το κοινό καλό. Κύρια στο κυπριακό αν υπάρχουν κοινοί στόχοι πρέπει να υπάρξει και συνενόηση. Όμως αμφιβάλλω αν ο ΔΗΣΗ θέλει πραγματικά δ.δ.ο. ακόμα κι' όταν πρόεδρος ήταν ο Κληρίδης και διαπραγματευόταν για δ.δ.ο. πολλά στελέχη του ΔΗΣΥ με τις τοποθετήσεις τους αλλά εννοούσαν, όπως και τώρα βέβαια. Οταν δε φαίνονται στον ορίζοντα οι εκλογές και υπάρχει ένα ενδεχόμενο για συμφωνία με τη τούρκικη πλευρά, τότε αλλάζουν δρόμο και άνεμίζουν ελληνικές σημαίες, θυμούνται τον κομμουνισμό και άλλα φλάμπουρα. Δεν πάνε πολλά χρόνια που η ΝΕΔΗΣΥ κυκλοφόρισε φανέλες με το καλός τουρκος είναι ο νεκρός τούρκος, δεν΄ήθελαν δικοινοτικό πανεπιστήμιο, ανάρτησαν την ελληνική σημαίαστο πανεπιστήμιο, θυμίζω τις ιδέες Γκάλι και την αλλαγή πορείας του Δησύ λόγω εκλογών και πολλά άλλα. Αν εννοούν πως θέλουν δ.δ.ο. ας το δείξουν με πράξεις. Σταύρος

νεος είπε...

...και τι έχει Μιχάλη μου να κερδίσει το ΑΚΕλ από μια εφ όλης της ύλης κόντρα με τον ΔΗΣΥ?
Γιατί να επιθυμεί το ΑΚΕΛ αυτή τη πορεία στα εσωτερικά ιδίως σε περίοδο εντατικών συνομιλιών?
Υπάρχουν αριστεροί ή έστω μετριοπαθείς ψηφοφόροι που θα επιλέξουν κάτι άλλο και μια κόντρα με τον ΔΗΣΥ θα τους βάλει ξανά στο μαντρί?
Συμφέρει στο ΑΚΕΛ να πάει 7 μήνες μέχρι τες βουλευτικές ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΣΥ σε μάξιμουμ σύγκρουση εκτός από τους "ανένδοτους"?

Αντίθετα, αυτό που παρατηρώ εγώ τουλάχιστον είναι συχνές, έντονες και λαϊκίστικες προκλήσεις από πλευράς ΔΗΣΥ, όχι από το ΑΚΕΛ.

Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δεν χρειάζονται το λεγόμενο ντέρμπι για να ...κατεβούν στο γήπεδο αγαπητέ Μιχάλη γιατί ακρβώς το ΑΚΕΛ παίζει μόνο του κεντροαριστερά...

Εν στη κεντροδεξιά που γίνεται ο χαμός...

Δαμέ ο ΔΗΣΥ δεν έφκηκεν ακόμα να καταδικάσει τη θέση του Ευρωκό περί απόρριψης της διζωνικής ακόμα (και ούτε θα το κάμει) γιατί ακριβώς εν θέλει να ταράξει τους κύκλους με στον φοιτητόκοσμο και τους νεολαίους της εθνικιστικής παράταξης...

Έμεινε μόνο του το ΑΚΕΛ να υπερασπίζεται τη διζωνική αγαπητέ Μιχάλη και το τσουβαλιάζουμε στο ίδιο καλάθι με τον Συναγερμό;

Εν μες τη Κύπρο που ζούμε, βλέπουμε τζι ακούμε...

Γιώργος είπε...

Κοιτάξε τι θα κάμετε, βρέτε δουλειές, λύση δεν θα δείτε που να χτυπιέστε.

νεος είπε...

...μα εν αν δεν λυθεί που εννά έχουν δουλειά οι συνηθισμένοι που εκάμαν το κυπριακό φουλ τάιμ τζιοπ!
Εμείς είμαστεν παρτ τάϊμερς Γιώργο μου, άλλοι εν οι επαγγελματίες της άρνησης τζαι θα χαρούν πολλά να μεν λυθεί (τζιαι πάλε...)

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω με τον νέο ελληνοκύπριο, στις τοποθετήσεις του. Κύρια στο ότι ο συναγερμός θέλει να έχει ανοιχτές στις πόρτες στους ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς και τους υποστηριχτές της άλλης λύσης (ποιά είναι αυτή δεν ξέρω). Ο συναγερμός συνήθως για κάθε σοβαρό θέμα βγαίνει με δυό ή τρεις γραμμές, πιστεύω όχι τυχαία, αλλά για να κρατά όλα τα σχοινιά. Να το παίζει και με τους εργαζόμενους και με τους κεφαλαιοκράτες, με τη δ.δ.ο. και με την αντίθετη πλευρά κ.ο.κ. Σταύρος

Κατάμουτρας είπε...

Το Κυπριακόν φίλοι μου, δεν θα λυθεί πάλε. Όχι επειδή δεν θέλει ο Χριστόφιας, αλλά επειδή εξεκίνησε με εμπόδια από το εσωτερικόν της Ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως και της Τουρκοκυπριακής.
α) Γιατί όχι επιδιαιτησία; Ναι στην επιδιαιτησία αλλά από 2-3 "σοφούς" της αποδοχής μας και άλλους τόσους, της αποδοχής της άλλης πλευράς. Αυτοί οι σοφοί αφού ενημερωθούν καλά και από τις δύο πλευρές για τα όποια αδιέξοδα, πρέπει να μείνουν σε απρόσιτο μέρος και ανεπηρέαστοι να βγάλουν ετυμηγορία.
β) Ναι στο χρονοδιάγραμμα λύσης. Άμα τη λήξει του χρονοδιαγράμματος των συνομιλιών, αναλλαμβάνουν οι πιο πάνω σοφοί.
γ) Γιατί δημοψήφισμα; Έν θωρούμεν τον άλυσον πάνω στον οποίον είμαστεν δεμένοι; (Εκκλησιά, Παιδεία, Κατεστημένο, Συνθήματα, Πρόσφατη ιστορία). Το ίδιον και η άλλη πλευρά. Όταν βγει η τελική ετυμηγορία της επιδιαιτησίας, που πρέπει αυτή να περιέχει διευθέτηση για όλα τα ζητήματα, να δωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή με τη σειρά της να αναλάβει την εφαρμογή της κατά γράμμα.
Έτσι δεν θα σηκώσει το βάρς της λύσης κανένας από μόνος του, ούτε στη δική μας την πλευρά ούτε και στην απέναντι. Κανένας δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν, ούτε από εδώ, ούτε από εκεί.

Να πάει πάσα κακόν που λαλούμεν τζιαί στο χωρκόν μου.

Μιχάλης είπε...

@ Σταύρος

Αγαπητέ μου Σταύρο συμφωνώ με τις αρχικές διαπιστώσεις σου.
Όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο ΔΗΣΥ δεν θέλει Δ.Δ.Ο. επειδή κάποια από τα στελέχη του δεν την αποδέχονται.
Είναι γνωστό ότι στον ΔΗΣΥ υπάρχουν διάφορες τάσεις.

Το κακό στην Κύπρο είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε εκλογές κι αυτό επηρεάζει το όλο σκηνικό. Βλέπουμε ότι διάφορα κόμματα μετακινούνται σιγά σιγά σε πιο σκληρές θέσεις προκειμένου να συσπειρώσουν τους οπαδούς του.
Και ανάμεσα στα άλλα πέφτει θύμα και το κυπριακό.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με τη διαπίστωση σου ότι ο ΔΗΣΥ έχει τεράστια ευθύνη για την άνοδο του εθνικισμού στην Κύπρο. Άλλωστε αυτό το θέμα το έχω θέσει αρκετές φορές και στον ίδιο τον Ν. Αναστασιάδη.
Καλά κάνεις και υπενθυμίζεις τα όσα έγιναν στο παρελθόν. Θα σε θυμίσω ακόμα ότι μέσα στη Βουλή ο Αναστασιάδης έκανε την Τσουγιοπούλου (την πρώτη Πρύτανη του Πανεπιστημίου) να ξεσπάσει σε κλάματα, από την επίθεση που της έκανε για το ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει ελληνικό προσανατολισμό αλλά δικοινοτικό.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνούμε.

Όμως θα έλεγα ότι σήμερα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και αυτό δεν πρέπει να μην το πιστώνουμε στο Νίκο Αναστασιάδη.

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος


Όλα τα κόμματα φίλε μου έχουν να κερδίσουν από την πόλωση και την αύξηση της έντασης.
Το ΑΚΕΛ δεν είναι έξω από το παιχνίδι που παίζεται στο πολιτικό σκηνικό.
Η εμπειρία μου λέει ότι δεν είναι ορθό να θεωρούμε ότι η μια πλευρά είναι άγγελοι και οι άλλοι σατανάδες.
Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγεί σε ισοπέδωση και απολυτοποίηση.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα (τουλάχιστον σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης) ο ΔΗΣΥ συναγωνίζεται τους άλλους σε λαϊκισμό. Ιδιαίτερα οι Αβέρωφ και Χριστοφόρου.

Όχι, δεν συμφέρει στο ΑΚΕΛ να πάει σε κόντρα με τον ΔΗΣΥ. Το ερώτημα όμως είναι τι κάνει για να μην γίνει αυτή η κόντρα.
Το ίδιο ερώτημα βεβαίως ισχύει και για τον ΔΗΣΥ.
Πολλές φορές το είπα ότι ο Αναστασιάδης όταν ρωτήθηκε είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους συνεργασία με την κυβέρνησης.
Συνεπώς δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα.

Έχεις δίκαιο στην επισήμανση σου ότι δεν υπήρξε αντίδραση από τον ΔΗΣΥ στην αποκήρυξη της Δ.Δ.Ο. από το Ευρωκό.

Μιχάλης είπε...

@ Γιώργος

Οι προβοκάτσιες δεν βοηθούν.

Μιχάλης είπε...

@ Κατάμουτρας

Δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει η επιδιαιτησία.
Κακά τα ψέματα κρύβει κι αυτή κινδύνους αλλά δεν μπορεί να γίνει – κατά την άποψη μου – αν πρώτα δεν γίνει μια συνολική συζήτηση όλων των πτυχών στις συνομιλίες.

Από την άλλη, όχι μόνο επιδιαιτησία, ο ίδιος ο θεός να κατέβει, αυτοί που απορρίπτουν τη λύση θα συνεχίσουν να την απορρίπτουν.

Ούτε τα χρονοδιαγράμματα και τα μη χρονοδιαγράμματα βοηθούν διότι αν υπάρχει προοπτική λύσης θα βρεθεί. Αν δεν υπάρχει δεν θα βρεθεί.
Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ψευτοδίλημμα χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζουμε τον παράγοντα χρόνο. Αλλά αν δεν υπάρχουν οι προοπτικές δεν θα έχουμε αποτέλεσμα ούτε με ούτε χωρίς χρονοδιαγράμματα.

Δεν μπορεί να μην υπάρξει δημοψήφισμα. Από τη στιγμή που το αποδέχτηκε η δική μας πλευρά και αφορά τον καθένα από εμάς, δεν μπορεί να μη γίνει.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε Μιxάλη,θα έχεις αντιληφθεί,βέβαια,πως ο δήθεν arxiepiskopos είναι η γνωστή μαϊμούνα του διαδικτύου John Charalambous,ο οποίος είχε αποπειραθεί να με σιγήσει στο γνωστό βοθρομπλόγκ W.C,πλαστογραφώντας το nickname μου.Απέτυχε και ο βόθρος έκλεισε ουσιαστικά(λειτουργεί χωρίς αναρτήσεις,δηλαδή παραμένει πουτάνα,πλην όμως δε δέχεται πελάτες).Θα ξεφουσκώσει κι αυτός όπως ξεφούσκωσαν κι άλλοι!

Μιχάλης είπε...

Ναι, ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ποιος είναι ποιος :-)

νεος είπε...

Μιχάλη, συμφωνώ με τη τελευταία σου επισήμανση.
Το ΑΚΕΛ πρέπει να μείνει έξω από τον χωρό των προκλήσεων...

Από εκεί και πέρα να μην φθάσουμε στο σημείο να του ζητάμε να μην απαντά σε όλα τα εξωφρενικά που ακούμε τις τελευταίες μέρες...

Χθες ο ΔΗΣΥ με τον Ν. Παπαδόπουλο έβαλαν κατεπείγον για το θέμα τον Κοιν. Ασφαλίσεων... τι εν τούτο δηλαδή;

Γενικά σε όλα τα ζητήματα υπάρχει μια άδικη αντιμετώπιση, καθαρά τυχοδιωκτική...

Δεν συμφωνώ πάντα με τη πολιτική του ΑΚΕλ (ιδίως με το ΟΧΙ του 2004) αλλά στη δεδομένη στιγμή θεωρώ πως υπερισχύουν τα συμφέροντα μη λύσης και ο αντιακελισμός-σοβινισμός...

οπότε πρέπει να σταθούμε και κάποιοι στο πλευρό της Κυβέρνησης και όχι όπως μας συμβουλεύει ο Γρηγόρης της "επανένωσης" να τερματίσουμε αυτή τη στήριξη γιατί "δεν εξυπηρετά τη λύση..."

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

Αγαπητέ μου τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται.
Συμφωνούμε.

Άλλωστε το έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα και βαφτίζω με τη μεγαλύτερη ευκολία πράγματα και καταστάσεις.

Με όλη την αγάπη και την εκτίμηση προς όλους και ιδιαίτερα προς τον Γρηγόρη (αν πράγματι έγραψε κάτι τέτοιο), διαφωνώ με την προσέγγιση του.

νεος είπε...

Φαντάζομαι ο φίλος Γρηγόρης να σε παρακολουθεί ή κ εσύ να παρακολουθείς τα άρθρα του, ας το επιβεβαιώσει και το υποστηρίξει...
Με τους απορριπτικούς -τη μισή Κύπρο- να φωνάζουν περί παραχωρήσεων και ένα αξιοσέβαστο ποσοστό όσων ανθρώπων θέλουν πραγματικά λύση να φωνάζουν για ολιγωρία... πραγματικά θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα για στήριξη της Κυβέρνησης...

Ανώνυμος είπε...

Γραφείο Τυπου και Πληροφοριων
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ βολιδοσκόπησε κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συνάντηση στη Νέα Υόρκη είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προσθέτοντας, ωστόσο, ότι λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αυτό το διάστημα.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο ΓΓ του ΟΗΕ βολιδοσκόπησε τον Πρόεδρο στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, αν μπορεί στις επόμενες 15 μέρες να γίνει η συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι εκ των πραγμάτων δεν έχει τη δυνατότητα μέσα στις επόμενες μέρες να μεταβεί στη Νέα Υόρκη λόγω του προγράμματος που έχει. Να υπενθυμίσω ότι ο Πρόεδρος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και μετά υπάρχει και η επίσημη επίσκεψη τοδυ Προέδρου της Συρίας στην Κύπρο».

Κληθείς να πει ποια ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο ΓΓ βολιδοσκόπησε αν υπάρχει δυνατότητα αυτό το διάστημα. Το κατανοεί ότι είναι βαρυφορτωμένο το πρόγραμμα».

Ερωτηθείς αν το θέμα θα ξανατεθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε «αυτό αφέθηκε στο αόριστο».

kyriakos είπε...

Και εγώ είμαι υπέρ της διαιτησίας, τζαι κανεί πιον..

Μεν σας πω φέρτε τον καπιτανή πίσω που την σύνταξη να το λύσει 2 παλιές..

νεος είπε...

Μα ο Καπιτανής εκρέμμασε τη σφυρίχτρα?
Κυριάκο, τζιαι η διαιτησία εν καλή, τζιαι τα χρονοδιαγράμματα τζαι η διεθνής διάσκεψη, άμμαν πρώτα έχουμε καλό περίγραμμα λύσης.
Όταν συγκλίνουμε και στο περιουσιακό -που πιστεύω πως μπορούμε- και αν υπάρχει στήριξη του προέδρου από όσους γίνεται περισσότερους, θα μπούμε και σε αυτή τη φάση...
Η υπόγεια φιλολογία του Συναγερμού ότι ο πρόεδρος δεν θέλει λύση -που διαχέεται και ανάμεσα στους γνήσιους υποστηρικτές της λύσης- εκτός από ότι είναι αισχρή προπαγάνδα βασισμένη σε ΨΕΜΑΤΑ για εσωτερική κατανάλωση(όπως είναι και η δράση και οι θέσεις του απορριπτικού μετώπου), είναι και δεκανίκι για την Τουρκία και το ΝΑΤΟ που επιθυμούν τη ντε φάκτο διχοτόμηση...