Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

15 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;


Είναι γνωστή η μανία που διακατέχει κύκλους της δεξιάς και ιδιαίτερα της ακροδεξιάς να καθορίζουν αυτοί τι είναι ιστορία και ποια είναι η ιστορική αλήθεια.

Είναι γνωστό ότι ενοχλούνται όταν γίνεται αναφορά στις λεγόμενες μαύρες σελίδες της Κυπριακής ιστορίας ή όταν σιγά σιγά η ιστορική έρευνα αποκαλύπτει ότι δεν ήταν όλα τόσο ρόδινα όσο θα ήθελαν ή όπως τα παρουσίαζαν τόσα χρόνια. Και εκμεταλλεύονταν αυτά τα ιστορικά φτιασίδια για πολιτικούς λόγους.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βγαίνουν εκτός εαυτού και εκνευρίζονται αφάνταστα όταν θίγονται αυτές οι καταστάσεις και λέγονται πράγματα διαφορετικά απ’ όσα οι ίδιοι καθιέρωσαν.

Ασφαλώς την πρωτιά την έχει η περίοδος της ΕΟΚΑ.
Όμως και η περίοδος της ΕΟΚΑ Β’ δεν πάει πίσω.
Απέναντι στην προδοσία της ΕΟΚΑ Β’ και της χούντας προτάσσουν διάφορα προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο την παρανομία του 71-74 όσο και το ίδιο το πραξικόπημα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επίμονες αναφορές στην έλλειψη δημοκρατίας επί Μακαρίου. Αυτό δικαιολογεί – κατά τους ίδιους – το ότι κάποιοι πήραν τα όπλα ενάντια στο νόμιμο κράτος.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η παραφιλολογία ότι το πραξικόπημα το έκανε ο Μακάριος σε συνεννόηση με τους Καραμανλή, Ευ. Αβέρωφ και τον Βασιλιά.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια να πείσουν ότι η εισβολή έγινε συνεπεία – δήθεν – της ομιλίας του Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη στις 19 Ιουλίου 1974!

Αυτή είναι η μια πτυχή του ζητήματος, οι προσπάθειες των ενόχων ή των συμπορευόμενων μ’ αυτούς να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα προκειμένου να ελαφρύνουν τις ευθύνες εκείνων που ενέχονται.

Και επειδή στην Κύπρο πλέον πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα, ο γράφων δεν είναι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η διακυβέρνηση του Μακαρίου ήταν άψογη. Ταυτόχρονα όμως υποστηρίζω ότι τα όποια ελλείμματα δημοκρατίας δεν δικαιολογούσαν με κανένα τρόπο το πραξικόπημα. Το οποίο, άλλωστε, υποτίθεται ότι δεν έγινε γι’ αυτούς τους λόγους αλλά για να επιτευχθεί η Ένωση.

***

Τελευταία όμως υπάρχει και μια άλλη ομάδα που άθελα της (είμαι σίγουρος) εισηγείται διαγραφή της ιστορίας αυτής ή τουλάχιστον τη μη αναφορά της επειδή αντιμετωπίζουμε άλλα προβλήματα.

Η άποψη αυτή λέει ότι επειδή υπάρχει αυτή τη στιγμή οικονομική κρίση, ανεργία, μειώσεις μισθών και ωφελημάτων, αύξηση της φτώχειας κλπ τα οποία βιώνουμε καθημερινά πλέον, δεν πρέπει να γίνεται αναφορά σε άλλα ζητήματα.

Κανένας δεν παραγνωρίζει αυτά τα γεγονότα. Άλλωστε τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με όσα προανάφερα μαζί με την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης, την επίθεση ενάντια στα κεκτημένα των εργαζομένων, το τι έγινε με τις Τράπεζες, η συνειδητή προσπάθεια από την αντιπολίτευση για διάλυσης των Κυπριακών Αερογραμμών προς όφελος άλλων ανταγωνιστών της (όπως κατάγγειλαν ευθαρσώς οι συντεχνίες), η επιμονή στο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών στο όνομα της ανάπτυξης και άλλα πολλά δεν μπορούν να αφήσουν κανένα αδιάφορο.

Όμως αυτά δεν μπορούν και δεν αποτελούν λόγο για να μη γίνεται αναφορά στη μεγαλύτερη προδοσία του τόπου. Ούτε το ένα παρεμποδίζει το άλλο.
Και είναι άξιο απορίας γιατί κάποιοι που κόπτονται για τις αναφορές στο πραξικόπημα (διότι μας απασχολούν σοβαρότερα πράγματα) δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου για τις υπερβολικές εκδηλώσεις που έγιναν π.χ. για το Μαρί.

Αν λοιπόν κάποιοι ενοχλούνται από τις αναφορές στο πραξικόπημα, τότε γιατί δεν φείδονται αναφορών στην τουρκική εισβολή;
Γιατί δεν φείδονται αναφορών στο Μαρί;

Γιατί ενοχλούνται από τις αναφορές στο πραξικόπημα και θεωρούν ότι υπάρχει εκμετάλλευση του θέματος;
Μήπως δεν υπάρχει εκμετάλλευση του Μαρί;

Όμως όσοι εσχάτως διαμαρτύρονται και θεωρούν ότι το κεφάλαιο πραξικόπημα – εισβολή αποτελεί εξάρτημα της προπαγάνδας της Αριστεράς και ειδικότερα του ΑΚΕΛ, θα είχαν δίκαιο αν αυτό δεν γινόταν διαχρονικά από το 1974 και μετέπειτα.
Όχι ως προπαγάνδα αλλά ως υπενθύμιση της ιστορικής πραγματικότητας.

Θα είχαν δίκαιο αν αυτό το θέμα ερχόταν ξαφνικά στην επιφάνεια χωρίς να υπάρχει λόγος, αν ερχόταν ως απάντηση σε κάτι άλλο.
Όμως δεν είναι έτσι.
Η θέση του ΑΚΕΛ ενάντια στο πραξικόπημα και την εισβολή είναι η ίδια και απαράλλαχτη από το 1974.
Το ΑΚΕΛ πάντοτε αναφέρεται στο πραξικόπημα και στην εισβολή τονίζοντας ότι αποτελούν την αιτία και την πηγή των όσων ζούμε στις μέρες μας με εξαίρεση φυσικά την οικονομική κρίση που δεν έχει σχέση και δεν είναι συνέπεια του δίδυμου εγκλήματος.

Άρα λοιπόν αλλού οι ψευτο-ευαισθησίες κάποιων.

Και πρέπει επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο να μάθουμε ότι το κάθε πράγμα έχει τη σημασία του.
Και δεν εξαφανίζεται λόγω της ύπαρξης άλλων προβλημάτων.

Το 1974 έδωσαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Σκοτώθηκαν στο πραξικόπημα και στην εισβολή. Χιλιάδες εκτοπίστηκαν, αρκετές εκατοντάδες είναι ακόμα αγνοούμενοι.
Οι συνέπειες της κατοχής είναι ακόμα μπροστά μας. Τις ζούμε καθημερινά.

Να ξεχάσουμε λοιπόν το πραξικόπημα, την εισβολή, τους νεκρούς και τις συνέπειες;

85 σχόλια:

pluton είπε...

Να διαγράψετε την περίοδο αυτή, φυσικά όχι, μήπως θα ήταν καλό να την ψάξετε; Αλλά να την ψάξετε………. (μπορείτε;)

Αυτό που θα πρέπει να μη πάθετε είναι μη βγει κανένας προοδευτικός ιστορικός και μιλήσει για αυτή την περίοδο περί του "συνωστισμού της Λευκωσίας".

Οι προοδευτικοί έχουν πολλούς τέτοιους.

Στην Ελλάδα σε πολλά ιστορικά σημεία ακόμα δεν έχουμε καταλήξει πχ τώρα έμαθα ότι έκαναν αναθεώρηση της δίκης των 6 που εκτελέστηκαν στο Γουδί.

Εσύ βέβαια είσαι απόλυτα βέβαιος βλέποντας το αποτέλεσμα ότι ξέρεις και την αιτία!!!!!!!!!!

Πάντως εγώ Μιχάλη έχω ξεκινήσει δέκα φορές να διαβάσω την απελευθερωτική Μικρασιατική εκστρατεία και δέκα φορές κάπου τα έκλεισα τα βιβλία γιατί θα έπρεπε να χαπακωθώ. Εσύ το ζήτημα αυτό όχι μόνο το έψαξες αλλά έγραψες κιόλας βιβλίο, ή έχεις πολύ εμπάθεια ή έχουν καταφέρει να σου νεκρώσουν τα Εθνικά σου ανακλαστικά ή κάτι άλλο που εγώ δεν το καταλαβαίνω.... ελπίζω να το διαβάσω κάποτε (αν και φαντάζομαι τι θα γράφει) όταν ωριμάσουν οι πωλήσεις και τακτοποιηθεί το εισπρακτικό μέρος της έκδοσης “ ρίχτο” στο ιντερνέτ.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Και πάλι αυθαιρετείς.

Ενώ δέχεσαι αβίαστα όσα γράφουν οι ακροδεξιοί για την ιστορία της Κύπρου (την οποία και δεν γνωρίζεις), εκφράζεις αμφιβολίες για την εκδοχή των μη ακροδεξιών.

Ποιος σου είπε ότι δεν ψάχτηκε η περίοδος;

Κανένας δεν μίλησε για «συνωστισμό στη Λευκωσία». Κάποιοι όμως χαρακτήρισαν το πραξικόπημα ως ένα απλό λάθος!
Και για να σε καθησυχάσω θα σου πω ότι αυτοί δεν είναι προοδευτικοί.

Ναι, είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτά που γράφω. Διότι αν δεν ήμουνα δεν θα τα έγραφα.
Και αυτά που λέω δεν είναι αερολογίες. Αερολογίες λένε οι ακροδεξιοί για να καλύψουν τις ενοχές τους.

Και είμαι απόλυτα σίγουρος διότι όσα έγραψα στηρίζονται σε έγγραφα και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και από τις δύο πλευρές.

Βασίστηκα στο δεξί χέρι του Γρίβα τον Σπύρο Παπαγεωργίου ο οποίος λέει τα πάντα όσα έγιναν, γνωρίζοντας τα από πρώτο χέρι, και με τεκμηρίωση τους μέσα από συγκεκριμένα έγγραφα.
Όταν π.χ. το σχέδιο πραξικοπήματος «Απόλλων» φέρει την υπογραφή του Γρίβα και το πιστοποιούν οι υπαρχηγοί του Στ. Σταύρου-Σύρος και Γ. Καρούσος, υπάρχει καμία αμφιβολία για την γνησιότητα του;

Όταν έχουμε τις καταθέσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι (και από τις δύο πλευρές) στην επιτροπή για το φάκελο της Κύπρου της Κυπριακής Βουλής, όταν γράφω όσα γράφω στηριζόμενος στις παραδοχές των ιδίων των στελεχών της ΕΟΚΑ Β’, υπάρχει περίπτωση να… χαπακωθώ όπως εσύ;

Ε δε νομίζω και οι ίδιοι που τα είπαν να είχαν εμπάθεια ενάντια στον Γρίβα και στην ΕΟΚΑ Β’ έτσι δεν είναι; Ούτε να νεκρώθηκαν τα εθνικά τους αντανακλαστικά, όταν ακόμα και σήμερα δηλώνουν πιστοί στην Ένωση.

Και επειδή είναι η δεύτερη φορά που γίνεται λόγος για εισπράξεις, σε πληροφορώ ότι δεν έχω πάρει και δεν θα πάρω ούτε σεντ, ούτε εγώ ούτε η εφημερίδα.
Η τιμή των €2 που πωλείτε, καλύπτει μόνο τα τυπογραφικά έξοδα.

Δεν ξέρω αν κάποιοι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν πράγματα χωρίς να έχουν κανένα χρηματικό κέρδος.

Ιωσήφ Κ. είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη άσε τον pluton να λεει αυτά που θέλει.
Όπως έγραψα και χθες διάβασα το βιβλιαράκι και είναι εξαιρετικό.
Μέσα από τις λίγες σελίδες του δίνει πολλά στοιχεία που είναι άγνωστα σε μας τους νεότερους.
Προσωπικά βρήκα τεκμηριωμενες απαντησεις σε όσα ερωτήματα μου θέτουν συνομήλικοι μου που υποστηρίζουν ότι σωστά έπραξε ο Γρίβας και ότι δεν είχε σχέση με το πραξικόπημα.
Ή μου λενε ότι είναι ο Μακάριος που έκανε το πραξικόπημα.

Εμείς οι νεότεροι σ’ ευχαριστούμε για τα βιβλία που άρχισες να γράφεις. Μικρά αλλά ευκολοδιάβαστα και κατανοητά γεμάτα αποδείξεις.
Το ότι είναι μικρά μας βοηθά πολύ διότι όπως ξέρεις οι περισσότεροι βαριόμαστε να διαβάσουμε.

Περιμένουμε την επόμενη έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

φιλε στο βιβλιο σου γραφεις και οτι τον μακαριο τον φυγαδευσαν οι αγγλοι οτι ο διοικητη τοτε των βασεων λεει οτι δεν ηταν στο προεδρικο, το οτι οι φιλοι του αγου εγκατελειψεν τον λαον του με την προτροπη αντισταθειτε εγω φευγω γλυτωνω το τομαρι μου....μαλτα λονδινο οηε ομιλια την οποια σεν περιμενε ρε εξυπνοι κουλιες σιζοπουλοι η τουρκια για να επεμβει αλλα ολτσαυ την χρησιμποιησεν για να δικαιολογηση την εισβολη ενω ο αλη μπιραντ μιλα για ανελπιστο δωρο μακαριου προς τουρκια....αποστολες βωβιδη αγγελη νοβα σουλενε τιποτε προσφθγα μιχαλη μιχαηλ....απορητη απαντηση καραμανλη σου λεει τιποτε

Μιχάλης είπε...

Γράψε ελληνικά σε παρακαλώ για να μπορέσω να καταλάβω τι θέλεις να πεις.

Ανώνυμος είπε...

ο πραξικοπημα που πιστευω ηταν το αποκορυφωμα ενος << αγνωστου πολεμου>> αθηνων λευκωσιας που ξεκινησεν με την γεννηση της δημοκρατιας και διηρκεσεν μεχρι το 1974.Ενδεικτικα αναφερω μερικα γεγονοτα το 1964 μετα γεγονοτα της μανσουρας ο γ παπανδρεου λεει προς τον Μακαριο <> Και ακολουθει με τα γεγονοτα της μανσουρας το τηλεγραφημα του παπανδρεου προς μακαριον<< εκφραζω βαθυτατην λυπην αλλα συμφωνουμεν αλλα πραττετε..>> Φαινετε ότι ο μακαριος προκαλουσεν γεγονοτα στην κυπρο για να βοηθηση αντιπαλους του παπανδρεου στην ελλαδα το λεει όπως ειπαμεν πιο πανω και ο ιδιος ο παπανδρεου μετα εξη μηνες εξαλλου εγινε η αποστασια και πτωση του παπανδρεου. Τα γεγονοτα της μανσουρας ειχαν στοχον τον παπανδρεου, της κοφινου τον παπαδοπουλο ,ο ερχομος παναγουλη τον παπαδουλον, τα γεγονοτα της κοφινου τον παπαδοπουλον, και η επιστολη προς γκιζικη και το πραξικοπημα τον Ιωαννιδη εχει σημασια που λεω ιωαννιδη και όχι χουντα (γιατι το μεγαλυτερον μερος της χουντας ηταν σε συνεργασια με τους πολιτικους ) κυριως ιθυνων νους ο μακαριος με συνεργατες πολιτικους στην ελλαδα και στην κυπρο λυσσαριδης και λοιπους Σε αυτές τις παγιδες για δημιουργια κρισεων δεν επεσαν ο παπαδοπουλος την επαθεν όμως ο ιωαννιδης με αποτελεσμα την εισβολη και την ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μολις εγινεν το πραξικοπημα οι στρατηγοι στην ελλαδα που ηταν καραμανλΙκοι και βασιλικοι τραβηξαν το χαλι του ιωαννιδη και από ότι λεγει ο ιστορικος σολω γρηγοριαδης παρεμεινεν μονος να φωναζει για πολεμον αλλα οι αραπακηδες που ειχαν ανοιχτη γραμμη με καραμανλη και ανταμειφηκαν αργοτεραν ενώ ο αρχηγος του τριτου σωματος στρατου ΝΤΑΒΟΣ αντι να παει στον εβρο εστρεψεν το τριτο σωμα προς αθηνας να φερει την δημοκρατια αργοτερα ο καραμανλης τον εκανε αρχηγον των ενοπλων δυναμεων και αργοτερα υφυπουρον αμυνας.ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ελλαδα δεν ηθελα ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ γιατι θα εδραιωνεν την δικτατορια και οι ελληνες πολιτικοι θα παρεμεναν στα παρισσια και στα λονδινα για χρονια.ΣΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΜ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΤΑ αναφερω την μεγαλη αποκαλυψη του συνεργατη του μακαριου στις <> του ρικ ότι η επιστολη προς γκιζικη εσταλη μετα από προτροπηπαλαιοπολιτικων την ελλαδα με προτροπη <>>………Ο στενος συνεργατης του μακαριου ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ στις μαρτυριες αποκαλυψεν ότι η επιστολη προς γκιζικη εσταλη και σε καραμανλη και βασιλια με κομιστη τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΝ ΒΩΒΙΔΗ και με θυμον αποκαλυψεν ότι υπαρχει απορητη απαντηση του καραμανλη .Σε εκπομπη του ρικ για την επετειο του πραξικοπηματος με παρουσιαστη τον δ. ανδρεου και καλεσμενο τον Α Χριστοφιδη μεταξυ αλλων του ειπε την επομενη του πραξικοπηματος << να προσεχει και συντομα θα τους ριξω >> . Στην εκπομπη του κεττηρου στο ρικ <>με καλεσμενο το μελος της επιτροπης της βουλης των ελληνων του βουλευτη κουτσογιαννη αυτος αναφερεν ότι ο παναγιωτακος του αναφερεν ότι λιγους μηνες πριν την εισβολη στο παρισσι συναντηθηκαν μυστικα καραμανλης και κιζινγκερ το εψαξα και όταν επαληθευτηκεν η συναντηση αποφασισαν να κλεισουν τον φακελο γιατι εφτασαν στους πολιτικους και ότι οι ιδιος δεχοταν πιεσεις από το πρωθυπουργικον γραφειο να σταματηση να μιλα για τον φακελο και ακομα μας ειπε ότι στοιχεια ου φακελου ειναι απορητα.ακομη εχουμεν ομολογια δημοσιοογραφου αγγελη ότι πριν το πραξικοπημα ηταν συνδεσμος βασιλια καραμανλη μακαριου.Εχουμεν την αφιξη πριν το πραξικοπημα του δημοσιογραγου αγγελη και του πρωην πρωθυπουργου νοβα στον μακαριο .Εχομεν την ομολογιαν κυπριανου ότι μεταξυ και ιουλιου τον ιδιον να μεταβαινει στον καραμανλη και βασιλια.εχομεν τις προειδοποιησεις μαγλη γαλαταριωτη τομπαζου σε μακαριο ότι επικειτε πραξικοπημα ενώ ο ιδιος όπως αναφερει σε βιβλιο του ο αριστερος ιστορικος κατσης ο ιδιος επιδυκνυεν στις προειδοπειισεις παραξενη σταση.Το 1972 με τον ποιο συνετο παπαδοπουλον στην εξουσιαν κατεβασεν τον λαον σε συλλαλητηρια ενώ το 1974 με τον φανατικον ιωαννιδη τον πιστωνεν με λογικη ότι δεν θα προχωρηση σε πραξικοπημα και τον λαον του τον καλεσεν σε αντισταση όταν εκδηλωθηκεν το πραξικοπημα και δεν χρησιμοποιησεν τον λαον σε εστω συλλαλητηρια προληπτικα.Μετην εκδηλωση του πραξικοπηματος διαφευγει με παραξενο τροπον από το προεδρικο και κυριε ΣΙΖΟΠΟΥΛΕ ΤΟΝ ΔΙΕΣΩΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΟΥ όπως ΕΙΠΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΙΕΣΩΖΑΝ ΤΟΝ Ν ΣΑΜΨΩΝ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ο ιδιος ο μακαριος εγκαταλειποντας τον λαον να σφαζετε.Η ομιλια του στα ηνωμενα εθνη δεν περιμεναν βεβαια οι τουρκοι για να κανουν την εισβολη αλλα την χρησιμοποιησεν ο αντιπροσωπος της τουρκιας ολτσαυ για να δικαιολογηση την εισβολη ενώ ο αλη μπιραντ στο βιβλιο του αποβαση αποβαση αναφερει ότι η ομιλια μακαριου στα ηνωμενα εθνη ηταν ένα ανελπιστον δωρον του μακαριου στην τουρκια…

pluton είπε...

Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι το έψαξες, απ εναντίας είμαι βέβαιος ότι θα μόχθησες για την εργασία σου. Βέβαιος να μην είσαι.

Τώρα για το θέμα των πωλήσεων το έβαλα από ευγένεια, ξέρω ότι μια έκδοση έχει τις δαπάνες της που πρέπει να βγει μη είσαι μυγιάγγιχτος, θα ήταν γαϊδουριά να ζητήσω να δημοσιεύσεις την εργασία όταν είναι στο ατακτοποίητο το κυκλοφοριακό του βιβλίου.

pluton είπε...

Για το θέμα του "συνωστισμού της Λευκωσίας", ελπίζω στο βιβλίο σου να αναφέρεσαι στις θηριωδίες των αδελφών τούρκων και τουρκοκυπρίων, αν θες στοιχεία ευχαρίστως να σου στείλω.

pluton είπε...

Επειδή εσείς εκεί όλα τα περνάτε από κρησάρα το :
Βέβαιος να μην είσαι.

Αναφέρεται στα συμπεράσματα της εργασίας σου, ίσως ο χρόνος διαψεύσει πολλά από αυτά που πιστεύεται σαν αλήθεια.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να αναφέρω, αλλά σκέψου την πικρία των Κρητών επαναστατών μετά από τις πλήθος άκαρπες προσπάθειές τους για Ένωση με την Ελλάδα και το τι έσουρναν στην Ελλάδα, ακόμα και ο Καζαντζάκης έχει γράψει για αυτή την πικρία, να φανταστείς ότι στο 1910 με πρωθυπουργό τον πρώην βουλευτή την Ανεξάρτητης Κρήτης Ε Βενιζέλο συνελήφθη, η αντιπροσωπεία (στο Πειραιά) των Κρητών βουλευτών που είχαν έρθει να διακηρύξουν την Ένωση. Σήμερα υπό το φως στοιχείων τα ζητήματα αυτών των Κρητικών επαναστάσεων τα βλέπει κανείς υπό άλλη οπτική.

Γι αυτό Μιχάλη γράψε την ιστορία σου ΑΛΛΑ Βέβαιος να μην είσαι.

pluton είπε...

Είδες πόσα πολλά πράγματα λέγονται ΕΤΣΙ και ο άλλος τα καταλαβαίνει ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ, λες

υπάρχει περίπτωση να… χαπακωθώ όπως εσύ;

Εγώ δεν είπα αυτό, εγώ είπα ότι δεν αντέχω μερικά πράγματα να τα διαβάσω, διότι προδίδουν βλακεία μεγέθους Έβερστ, και για να μη χαπακωθώ κλείνω το βιβλίο. Εσύ που προέρχεσαι και από χωριό κατεχόμενο από τους προαιώνιους εχθρούς (ή μηπως είναι αδελφοί οι κατακτητές του χωριού σου;), πως αντέχεις βρε παιδί μου χωρίς να σου δημιουργείται άμετρη στεναχώρια; Ένα ένα τα βλέπω ….

Δημοσιογράφε Μιχάλη τα τερτίπια του λόγου αλλού όχι στον έωλο συγνώμη Πλούτωνα (φιλιά στον ακτανόμαστο).

pluton είπε...

Εδώ πια το ΕΤΣΙ το κατάλαβες ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ, λες:

Ε δε νομίζω και οι ίδιοι που τα είπαν να είχαν εμπάθεια ενάντια στον Γρίβα και στην ΕΟΚΑ Β’ έτσι δεν είναι; Ούτε να νεκρώθηκαν τα εθνικά τους αντανακλαστικά, όταν ακόμα και σήμερα δηλώνουν πιστοί στην Ένωση.

Εγώ λέω μήπως τα δικά σου Εθνικά ανακλαστικά έχουν νεκρωθεί και αυτό το είπα μήπως … μήπως … μήπως.

pluton είπε...

Σε αυτό:

Δεν ξέρω αν κάποιοι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν πράγματα χωρίς να έχουν κανένα χρηματικό κέρδος.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, πάντα εμπιστεύομαι τους ιδεολόγους, διότι πιστεύουν με πάθος μεν (και παρωπίδες) αλλά δεν είναι λαμόγια, φυσικά πάντα βρίσκονται και άνθρωποι που εμπορεύονται ιδέες και παρουσιάζονται σαν ιδεολόγοι.

Αλήθεια εσύ από την πορεία σου δίπλα στην ιδεολογία σου είχες μέχρι τώρα ωφελήματα;

Εγώ πάντως είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους την ίδια και έζησαν χωρίς την όποια απολαβή, ακόμα και όταν τους προσφέρθηκαν τιμές και υλικά οφέλη έμειναν μακριά τους…….

pluton είπε...

Επειδή θα έπρεπε να αναφέρω έναν άνθρωπο που προσέφερε την ζωή του στην πατρίδα χωρίς να έχει ωφελήματα, και επειδή δεν θέλω να πάω πχ στον Μακρυγιάννη ή στον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, και επειδή θέλω να αναφερθώ σ ένα ΑΝΤΡΑ που πολέμησε για την Κύπρο, ένα όνομα που θα ερχόταν στον νου μου είναι του ΝΤΕΡΤΙΛΗ (ο οποίος έχει όμορφο Μικρασιάτικο Επίθετο). Ο ΑΝΤΡΑΣ αυτός πέταξε τους Τούρκους στην θάλασσα στην πρώτη τους προσπάθεια να μπουν στο νησί. Ο λεβέντης αυτός σήμερα είναι φυλακή και απαιτεί η πολιτεία να του ζητήσει συγνώμη και "αν περιμένουν να βγει σαν υπερήλικος ( είναι πάνω από 90 χρονών) ή σαν άρρωστος θα πρέπει να περιμένουν να ρίξει μαύρο χίονι".

Α!!! λέει ότι "την δημοκρατία σας την γράφω στις αρβύλες μου".

π ιωαννου είπε...

κοκκινε ιαβερη μονο το Ακελ θελει να ξεχασουμε.Γιατι?Επειδη το Ακελ εκανε τα παντα για την ιδρυση της εοκα β.Το ακελ εστειλε μεσω του τοτε δημαρχου αμμοχωστο γραμμα στον γεωργιο γριβα και τον καλεσε να ερθει και να κανει την ενωση με την ελλαδα. οταν εγινε το πραξικοπημα το ακελ δεν εφερε καμια αντισταση.ολοι οι ηγετες κρυφτηκαν σε ξενες πρεσβειες.μερικες δεκαδες ετρεξαν αυτονομα αντισταθουν .εκτος απο αυτους δεν εχετε κανενα αλλο μελος σας που να αντισταθηκε.και ιδου ουτε ενα μεσα στο κομμα και στα ψηλα δωματα δεν εχετε που να αντισταθηκε ειτε στο πραξικοπημα ειτε στην ειβολη.ολοι ειστε λιποταχτες οπως τον κατσουριδη. επισης οταν εγινε η τουρκικη εισβολη το ακελ φωναζε να μην φυγουν τα τουρκικα στρατευματα γιατι οπως λεγατε σας προστατευαν απο τους πολιτικους σας αντιπαλους.προτεινατε συμφωνα με τον φαντη να δοθει και αλλο εδαφος στην τουρκια!!!!!ουστ αρχιπροδοτες. ο πατερας μου σηκωθηκε και ετρεχε τις λαικες οργανωσεις απο την αθηενου ως το ακακι.ολοι του ελεγαν να μην παει να πολεμησει.αυτος ζητουσε εθελοντες για να ενισχυσουν την ελδυκ και το 211 στον τραχωνα.συναντησε και τον εζεκια ο οποιος τον απειλησε με διαγραφη αν πηγαινε να πολεμησει.ο εζεκιας του ειπε οτι ολα εν κανονισμενα για να δοθει η Κυπρος στην τουρκια και εμεις θα εχομεν προνομια.αηδιασμενος εφυγε και πηγε στον αη δομετη.σκοτωσε πεντε τουρκους που προσπαθουσαν να εισβαλουν σε σπιτι απεναντι που την κοκα κολα και μετα πηγε στο σωματειο εας.εκει ειδε καμια δεκαιρια ακελιστες να τρωνε και να πινουν!αηδιασμενος εφυγε και πηγε στο καιμακλι.αδεια ολα τα σπιτια των......πατριωτων αριστερων.ο ενας επηεν τροοδος και ο αλλος πλατρες.εκει που εν η αγια βαρβαρα βρηκε ενα ξυλιο κιβωτιο εμ χειροβομβιδες.το εσερνε υπομονετικα ως το σκολειο της παλλουρκωτισσας το γυμνασιο.τζαμαι επηαν καποιοι ακελιστες για να βοηθησουν.ετρωαν ολμους συνεχεια.επιασαν τις χειροβομβδιες και εσυρναν τες ψηλα τζε επεφταν πανω στις τουρκικες θεσεις.εσκοτωσαν πολλους αδερφους σας.εμφανιστηκεν ενα στελεχος του ακελ που εμενε κοντα και τους απειλησε οτι αν δεν φυουν θα καλεσει την εοκα β.ο πατερας μου νευριασμενος πυροβολησε τον ακελιστη δυο φορες.αυτος ισως σημερα να ειναι γραμμενος σαν τραυματιας πολεμου! ειναι ζητημα αν πολεμησαν 1000 ακελιστες.οι πιο πολλοι εκδιωχτηκαν απο το κομμα σαν φασιστες και πρακτορες της ελλαδας επειδη απλα πολεμησαν.μερικοι που ψευτοπολεμησαν πηραν ποστα σημερα σαν βολευτες και υπουργοι.ο θκειος μου ο κωστης ηταν του εφεδρικου τζε ειπεν μου οτι ο μακαριος που ηρτεν πισω ηβρεν χιλιαδες επιστολες προς σαμψων που ακελιστες κεφαλαιοκρατες.ηβρεν τζαι της κεντρικης επιτροπης που ελεγεν οτι το ακελ απαλλαχτηκεν που τον χιτην δικτατοραν και απαιτει που την νεα κυβερνηση συνεργασια για σωτηριαν του τοπου.εγινε σιυλος ο μακαριος τζε επιασεν τον κοσιην τζε τον αζινα τζε ειπεν τους οτι εν να φκαλει το ακελ εκτος νομου τζαι θα δωκει παντου τις επιστολεςνα τις δει ο κοσμος.τζινοι ειπαν του μεν το καμεις γιατι εν να εχουμεν εμφυλιο.ο μακαριος ειπεν τους αν δεν το καμω εγω τουτοι στο μελλον θα μιλουν για το πραξικοπημα που εκαμαν εναντιον μου οι ιδιοι και θα το καπηλευονται σαν να ησαν τουτοι θυματα.θα φανατιζουν τον κοσμο και θα τους το θυμιζουν οποτε πεφτουν τα ποσοστα τους.ας το καμει κανενας στο μελλον ρ κοσιη ειπεν ο μακαριος.το ακελ εχει ημερομηνια ληξης μακαριοτατε ειπεν ο αζινας.ο θκειος μου ηταν παρων τζε ακουσεν τα τζε εσυγκλονιστην εφυεν που το ακελ μαζι με την οικογενεια του τζε εμας.20 πλασματα εξω που το ακελ.σημερα το ακελ οποτε πεφτουν τα ποσοστα του μιλα για πραξικοπηματα τζε εισβολες.δεν εφκαλεν ομως ποτε ουτε ενα βιβλιο για να τιμησει τους νεκρους της εισβολης.ουτε για να μιλησει για τις μαχες ουτε για τα εγκληματα των τουρκων. για αυτο ακελιστες φυετε τωρα που μπορετε τζε ελατε να καμουμεν ενα αριστερο κομμα .το ακελ εν προδοτικο κομμα

Ανώνυμος είπε...

το ακελ αναγνωρισεν το πραξικοπημα τζε υποστηριξεν την εισβολη.ειμαι συγγενης του φαντη αλλα εν θα σας πω ποιος ειμαι γιατι το ακελ εβαλεν μεσον τζε απολυσαν δκυο φορες που τες δουλειες

pluton είπε...

Ωου τι λες Ανώνυμε : "το ακελ εβαλεν μεσον τζε απολυσαν δκυο φορες που τες δουλειες"


Να δεις τι μου θυμίζει αυτό............... τα φασιστούθκια (καλά το είπα;)

Μιχάλης είπε...

Βρε Πλούτωνα, διάβασε και κρίνε πόσο σοβαρό είναι το κείμενο που σχολίασες και μετά κάνε σχόλιο.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν κατάλαβες ότι λέει ανοησίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και υπάρχουν πολλά δεδομένα που μπορούν να σε κάνουν να το διαπιστώσεις διαβάζοντας το (δεν είναι ανάγκη να έχεις γνώση ιστορίας, όπως και αν προσέξεις τις αντιφάσεις.

Γι αυτό μη χαίρεσαι μεόσα διαβάζεις. Να προβληματίζεσαι και λίγο.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Δεν είμαι μυγιάγγιχτος αγαπητέ μου. Απλώς όταν κάτι τέτοια αθώα ερωτήματα επαναλαμβάνονται, αντιλαμβάνεσαι ότι κάπως θα πρέπει να απαντηθούν.

Όχι, στο βιβλίο δεν αναφέρονται θηριωδίες Τούρκων ή Τουρκοκυπρίων διότι την περίοδο που ανασκοπεί το βιβλίο δεν υπήρξαν τέτοιες.
Υπήρξαν νωρίτερα και αργότερα.

Στην ιστορία τίποτε δεν είναι απόλυτο. Ισχύει μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο.

Όσον αφορά εμένα, αν δεν με στενοχωρούσαν όσα έγιναν δεν θα ασχολούμουν. Το σπίτι μου κατέχεται από τον κατοχικό στρατό αλλά η αιτία και η αφορμή για να έρθουν να μου το πάρουν είναι οι αδελφοί Έλληνες (εκείνοι που ευθύνονται δηλαδή, όχι ο ελληνικός λαός).
Ας βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα και όχι τη μισή ή εκείνη που βολεύει.

Τα εθνικά μου αντανακλαστικά δεν έχουν πάθει τίποτε αγαπητέ μου. Σε πληροφορώ ότι λειτουργούν καλύτερα και από τα δικά σου. Και μάλιστα περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.

Μου αρέσει που λες κάτι αλλά αφήνεις και την αιχμή σου.
Όχι ποτέ δεν πήρα και ούτε θα πάρω οποιοδήποτε ωφέλημα. Ότι κάνω το κάνω επειδή το θέλω. Και γι’ αυτό δεν ζητώ κανένα αντάλλαγμα.
Και για τα πιστεύω μου πλήρωσα και τίμημα. Και ακόμα πληρώνω.

Ντερτιλής!
Α ναι, πραγματικός άντρας.
Και ποιους Τούρκους έριξε στη θάλασσα είπαμε;
Και γιατί είναι στη φυλακή είπαμε;

pluton είπε...

Μου αρέσει η απάντησή σου, κατανοητό αν και μπορεί κάπου να μη συμφωνώ, δεν έχει σημασία από την σκοπιά σου σωστά μιλάς.

Ο Ντερτιλής είναι μια μορφή ανθρώπου που πίστεψε αυτά που πίστεψε και τα πλήρωσε με περηφάνια και λεβεντιά. Οι πολιτικοί ειδικά στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ μπαινόβγαιναν στο κελί του παρακαλώντας να ζητήσει χάρη να βγει (πονηροί πολιτικοί, όχι από ανθρωπισμό ή καλοσύνη), κατ επανάληψη είχε πάει ο Γιαννόπουλος.
Σήμερα ο Ντερτιλής αποτελεί την πιο αψεγάδιαστη φυσιογνωμία της Ελλάδος, την ημέρα που θα πεθάνει την τρέμουν οι ανθρωποφάγοι δημοκράτες. Ο Παπαδόπουλος τον εκτελεστή του Παναγούλη σ ελάχιστο χρονικό διάστημα τον άφησε ελεύθερο, η ανθρωποφάγος δημοκρατία τρέμει στο φυλακισμένο λιοντάρι του Κορυδαλλού.

Τις μέρες αυτές διάβαζα στον τύπο ότι όταν μπήκε ο Τσοχατζόπουλος στον Κορυδαλλό, οι ποινικοί κρατούμενοι τον γιούχαραν και από το κελί του ο Ντερτιλής τους επέβαλε να σταματήσουν διότι όπως είπε "Οι άντρες δεν χτυπούν όσους είναι πεσμένοι κάτω", ο Τσοχατζόπουλος λέγεται ότι διαρκώς ευχαριστεί τον Ντερτιλή για την στάση του.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ δημοκρατών και πατριωτών.

pluton είπε...

Και ποιους Τούρκους έριξε στη θάλασσα είπαμε;


Nα υποθέσω ότι θες να γράψω για την στάση του Ντερτιλή το 1964;

Και γιατί είναι στη φυλακή είπαμε;

Οι δημοκρατίες σαν αυτή της μεταπολίτευσης τους θέλουν φυλακή τους Ντερτιλήδες, όπως στην φυλακή ήθελαν οι Βαβαρέζοι τους Κολοκοτρώνηδες.

Οι κατήγοροι του Ντερτιλή (μάρτυρες κατηγορίας) έχουν βγει από τον τύπο και έχουν ανασκευάσει τις καταθέσεις τους.

Ο λόγος που είναι φυλακή ο Ντερτιλής είναι αυτή η φωτογραφία:

http://images.axortagos.gr/27/ipourgeiou-amvrosios-ntertili-ekpliksi-igesia.jpg

Η κατάπτυστη γενιά του Πολυτεχνείου, τρομαγμένη έπρεπε να τιμωρήσει τον άντρα που την έκανε να χεστεί. Τον Ντερτιλή τον επισκέφτηκε ο Αμβρόσιος και μίλησε για «πρότυπο ζωής», «γενναίο Έλληνα και αδερφό» και «πολιτικό κρατούμενο» και ο Πεταλωτής του «ξύπνησε» η δημοκρατία μέσα του και τότε ο Αμβρόσιος μίλησε δημόσια στον υπουργό για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας».

Για να επιβεβαιώσω τα περί « Υπό την προστασία του… Ντερτιλή ο Άκης »
http://www.axortagos.gr/keywords/ntertili/

pluton είπε...

Mιας και μίλησα για την γενιά του Πολυτεχνείου, ιδού ένα από τα πολυάριθμα εκθέματα αυτού του πολιτικού μουσείου:

http://4.bp.blogspot.com/-FCHkMcxVHLc/T__1ZZyHcDI/AAAAAAAABUs/LcgG_RwwhPY/s1600/MIMIS+kke3.jpg

"Μίμης Ανδρουλάκης: Εγώ είμαι κομμουνιστής".

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη καμε και μιαν ερευνα για το ποσο αχρηστοι ειναι η σημερινη ηγεσια του ΑΚΕΛ και ποσο πολλα θελουν να βγει ο Νικος Αναστασιαδης προεδρος...

Ποσο παλαβος πρεπει να εισαι για να βαλεις αυτον τον ανθρωπο υποψηφιο σου;

http://www.trifylli.net/2012/07/14/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/

Ανώνυμος είπε...

Κόμματα σαν την Εδεκ και το Δηκο που είχαν πάμπολλους αντιστασιακούς αγωνιστές στο πραξικόπημα τιμούν την μνήμη τους, με τις πράξεις τους ως οφείλουν χωρίς υπερβολές και συνεχείς πομπώδεις διακυρήξεις και φωνασκίες που στόχο έχουν την διαιώνιση του μίσους και την δημιουργία πολωτικού κλίματος στις τάξεις του κόσμου για να διατηρηθεί το δίπολο δεξιάς - αριστεράς και να μην καταρεύσει το κόμμα σαν χάρτινος πύργος. Έχουν μάλιστα συμφιλιωθεί με την δεξιά και δεν διστάζουν να συνεργάζονται μαζί τους κατεπανάληψη.

Το Ακελ εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την πραξικοπηματολογία ως όχημα για να διατηρεί τα ποσοστά του, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους σαν αυτή που διανύουμε τώρα, σαν να ήταν οι μόνοι αγωνιστές σε αυτόν τον τόπο και οι μόνοι τιμητές της ιστορίας τους.

Αυτό ενοχλεί κύριοι τους περισσότερους, όχι η μνήμη των πεσόντων και της προδοσίας. Όσο για το μαρί τα δύο χρόνια δεν έχουν περάσει ακόμα, τις συνέπεις ακόμα τις πληρώνουμε, τι περιμένετε δηλαδή;

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Αχ βρε φίλε και όταν σου λένε ότι είσαι φιλοχουντικός θα έχεις και παράπονο.

Λατρεύεις τους χουντικούς, πιστεύεις ότι λένε οι δικοί μας χουντικοί με τη μεγαλύτερη ευκολία, τους έχεις αδυναμία βρε μπαγάσα.

Τι να μου πεις για το 64; Ότι έριξε ο Ντερτιλής τους Τούρκους στη θάλασσα; Ποιο παραμύθι σου είπαν πάλι και το πίστεψες;

Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι στη φυλακή για τη φωτογραφία που μου είπες αλλά για φόνο φοιτητή http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_8272.html
Ή δεν είναι έτσι;

Όσο για τη φωτογραφία του Ανδρουλάκη, πες σ’ εκείνον που την έφτιαξε να μάθει ρωσικά και ύστερα να προσπαθεί τα γράψει.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/14/2012 9:28 μμ

Το είδα πριν από σένα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/14/2012 9:32 μμ

Και ποιες είναι αυτές οι πράξεις του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που τιμούν τους αγωνιστές αντιστασιακούς; Που έβγαλαν τον Κληρίδη (μεταπραξικόπημα κατά την προσφιλή λυσσαριδική έκφραση) στην εξουσία;
Που ο Ομήρου ήταν υπουργός άμυνας του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη;
Που ο Ομήρου ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές;
Ανάλογα ισχύουν και για το ΔΗΚΟ

Αν έχει κάποιον που ακόμα μιλά με στόμφο για το πραξικόπημα είναι ο Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ αγαπητέ μου. Διάβασε τις ανακοινώσεις τους.

Το ΑΚΕΛ φροντίζει να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας. Ούτε παρουσιάζεται ως τιμητής της ιστορίας ούτε ότι ήταν οι μόνοι που αγωνίστηκαν σ΄αυτό τον τόπο.
Άλλοι τα λένε αυτά, όχι το ΑΚΕΛ.

pluton είπε...

“το αποφυλακιστήριο θα μου το καρφώσουν στο φέρετρο” (μετά την συμπλήρωση του 70 έτους ηλικίας και 25ετούς φυλακίσεως, ο φυλακισμένος δικαιούται να αποφυλακιστεί).

“Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς”

Στέλιος Λογοθέτης ,στέλεχος του ΚΚΕ και αργότερα δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά……….


Αχ βρε Μιχάλη, ο Στελάρας ήταν ΚΚΕ που οι αριστεροί της Κοκκινιάς έλεγαν ότι ήταν στο Πολυτεχνείο (ήταν το πιθανότερο).

Ο Λογοθέτης σαν ΚΚΕ έβγαινε από την πρώτη Κυριακή στην Νίκαια (φανατισμός για τον Στέλιο όχι αστεία), το ΚΚΕ αποφάσισε να τον κατεβάσει στον Πειραιά και βγήκε Δήμαρχος του ΚΚΕ, την δεύτερη τετραετία ο Στέλιος πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και με την σημαία του ΠΑΣΟΚ βγήκε δύο φορές (νομίζω) δήμαρχος. Δεν έχω δει χειρότερο τον Πειραιά από την εποχή Λογοθέτη, λέγονται τόσα πολλά που τέλος πάντων ……….
http://www.hyper.gr/makthes/960628/60628f01.html
Οι μεγάλες στρατολογήσεις του ΚΚΕ …. Λογοθέτης, Σαράφογλου και οι δύο στο ΠΑΣΟΚ (μπορώ να σου πω και για τους δύο).

Μετά την φόλα που έφαγε στον Πειραιά ξανακατέβηκε σαν ανεξάρτητος ΠΑΣΟΚος στην Κοκκινιά, δεν βγήκε αλλά πήρε αξιοπρεπές ποσοστό (ο κόσμος της Νίκαιας δεν ξεχνούσε τον παλιό Λογοθέτη). Αυτά περί Λογοθέτη (εν ολίγοις).

Τώρα:

Ο οδηγός του τζιπ του, ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν παρών τη στιγμή που ο Ντερτιλής πυροβόλησε το φοιτητή.

Δεν είναι αλήθεια, έχω διαβάσει την κατάθεσή του είπε ότι: «Άκουσε τον Ντερτιλή να λέει ότι τον σκότωσε».

http://freedomhellas.blogspot.gr/2012/04/blog-post_9825.html
http://arisdeslis.blogspot.gr/2012/02/39.html




Τον έχουν φυλακή χωρίς να ξέρουν ποιόν σκότωσε ΝΑΙ λες και είμαστε στα Βαρκιζιανά χρόνια, που καταδικαζόταν ο ΕΑΜίτης για άγνωστο σκοτωμένο……..
Δες γελοιότητες:
Στη μεν Καθημερινή, σε άρθρο (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100044_27/07/2008_279222)
του Τάσου Τέλλογλου που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2008, αναφέρεται ως νεκρός ο Μιχάλης Μυρογιάννης.
Στη δε Ελευθεροτυπία, σε άρθρο της 28ης Ιανουαρίου 2006 (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.01.2006,id=35418944)

του Θάνου Λαμπρόπουλου, ο νεκρός κατονομάζεται ως Διομήδης Κομνηνός.


1. Πόρισμα Τσεβά. 14) Μιχαήλ Μαυρογιάννης, ετών 19, εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου.


2. Πόρισμα Σαμπάνη. 8 ) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μιχαήλ, 19 ετών, Κατοικία: Ασημ. Φωτήλα 8 Ιλίσια. Χώρος ένθα εφονεύθη: Καρνεάδου.

Η οδός Κορνεαδου ξέρετε που βρίσκετε; Στο Κολωνάκι……………. Ο Ντερτιλής ήταν στο Πολυτεχνείο.


Η μαρτυρία του οδηγού είναι γεμάτη ψέματα πχ

Είπε ο οδηγός ότι άκουσε τον Ντερτιλή να λέει:
«με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι». Δεν ήταν παρών ΑΚΟΥΣΕ.

Τόνισε ο Ντερτιλής την ηλικία του 45 χρονών + 39 χρόνια από το (1973) = σήμερα είναι 84 χρονών, έτσι;;; Αμ δεν είναι ΈΤΣΙ……….. ο Ντερτιλής είναι 90 χρονών ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΗΞΕΡΕ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ;

Για τα άλλα που βάζεις Μιχάλη θα σου απαντήσω, άλλη φορά.

pluton είπε...

Επειδή ..... δες τι λένε για τον θάνατο του Μυρογιάννη ο Μίμης Τραϊφόρος, διότι αυτόν είπε ο οδηγός (Αντώνης Αγριτέλης) ότι εκτέλεσε ο Ντερτιλής:


[... Η κατάθεση του Μίμη Τραϊφόρου:
Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, “περί ώραν 2:15 της Κυριακής 18/11/1973 ευρισκόμουν εις το μπαλκόνι του σπιτιού μου επί της οδού Πατησίων και αντελήφθην έναν νεαρό άνδρα, ύψους περίπου 1,80 μ. με μακριά μαλλιά, να κατέρχεται την οδόν Στουρνάρη, ήσυχος και αδιάφορος. Καθώς είχεν φθάσει εις το μέσον της διασταυρώσεως των άνω οδών, φαίνεται ότι κάποιος από το Πολυτεχνείο του φώναξε κάτι, εγώ δεν άκουσα τίποτε, αλλά το συμπεραίνω, διότι τον είδα να επιταχύνη το βήμα του και στον τρίτο – τέταρτο βηματισμό του άκουσα δύο πυροβολισμούς. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ανωτέρω αποβιώσας ωνομάζετο Μυρογιάννης, υιός θυρωρού, ο οποίος πήγαινε να επισκεφθή τον πατέρα του εις κάποιαν πολυκατοικίαν επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου. Ο πατέρας του επεσκέφθη την σύζυγόν μου, Σοφίαν Βέμπο, και της άφηκε μιαν φωτογραφίαν του νεκρού με αφιέρωσιν, εγώ έλειπα κατά την επίσκεψιν του ανωτέρω... Διαβάστε περισσότερα:

http://www.pare-dose.net/?p=245#ixzz1V6mGPD7Q ]

Και ο Αντώνης Αγριτέλης μίλαγε για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς για περίστροφο που έβγαλε από το μπουφάν ο Ντερτιλής που έπεσε σαν κοτόπουλο........ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

γνωριζετε οτι το 64 η ελλαδικη αεροπορια βομβαρδισε τα κοκκινα?ουδεμια κυβερνηση δεν το εγραψε αυτο στα σχολικα βιβλια.ουδενας πολιτης το γνωριζει αυτο πλην αυτων που ησαν εκει στις μαχες.κατι φασιστες συμφωνα με το ακελ.

pluton είπε...

όταν σου λένε ότι είσαι φιλοχουντικός θα έχεις και παράπονο

Λατρεύεις τους χουντικούς, πιστεύεις ότι λένε οι δικοί μας χουντικοί με τη μεγαλύτερη ευκολία, τους έχεις αδυναμία βρε μπαγάσα

O κάθε άνθρωπος έχει την ιστορία του και την διαδρομή του, παιδάκι δεν είμαι είδα και κατάλαβα πολλά και ο μπαγάσας καταλαβαίνω πιο μπροστά από τους άλλους την πολιτική σαπίλα που μας περιβάλει και καταλαβαίνω και τις αιτίες όλου αυτού του δράματος που ζει ο λαός μας. Εσύ τι διαισθάνεσαι ο λόγος του Πλούτωνα δεν σου θυμίζει (δεν σου μυρίζει ) αριστερά;
Μου μιλάς περί χούντας και δημοκρατίας

Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των ανέργων ;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των απολυμένων;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των αστέγων;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των συσσιτίων;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς της φτώχιας και της μιζέριας;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των κλεφτών και των λαμογιών που δεν δικάζονται;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς της μετανάστευσης των παιδιών μας;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς της πατρίδας που την διασύρανε και την εξευτέλισαν;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των λαθρομεταναστών που ρημάζουν ζωές και περιουσίες;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς της γκεσταμπίτικης αστυνομίας που βαρά ότι κινείται;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των ζητιάνων;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς της εκπόρνευσης των κοριτσιών μας;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των στημένων εκλογών;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς των έξωθι επεμβάσεων και των γκαουλάιτερ;
Περί ποιας δημοκρατίας μιλάς …………………………………………;
Δημοκρατία είναι ταυτόσημη με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η μεταπολίτευση δεν έφερε δημοκρατία αλλά διαφθορά, έφερε κλεπτοκρατία και υποδούλωση. Αξιοπρεπής ήταν ο λαός με τον Παπαδόπουλο ΝΑΙ με τον Παπαδόπουλο, και ότι ταμπέλα θες βάλε μου.
Η Κύπρος αν ακολουθήσει τα βήματα της Ελλάδος (δεν το εύχομαι) τότε θα καταλάβεις ότι τα λόγια τα μεγάλα είναι κενά περιεχομένου από ένα σημείο και μετά και ο λαός φτύνει τις ταμπέλες και τα χάρτινα ψεύτικα ινδάλματα, δες σήμερα την Κοκκινιά δες όλα τα αριστερά προπύργια Βόλο, Καισαριανή, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλό κλπ κλπ η Χρυσή Αυγή σαρώνει.

Την απάντηση την άφησα για σήμερα διότι ήμουνα οργισμένος (όχι μαζί σου) με την κατάσταση και δεν ήθελα να γράψω βαριά πράγματα, χτες σου είπα περί Λογοθέτη, ο άνθρωπος αυτός σαν Δήμαρχος Κοκκινιάς έκανε θεατρινισμούς αφάνταστους και οι Νικαιώτες τους έλεγαν με καμάρι για να δείξουν την λαϊκότητα του ανθρώπου πχ πήγαινε κουστουμαρισμένος σε έργα αποχετεύσεως και για να ελέγξει την πορεία των έργων έβγαζε τα λουστίνια του έβαζε γαλότσες και πήδαγε στους λάκκους να δει, ο λαός έβλεπε τον δήμαρχο και πάθαινε ντελίριο (και εγώ δουλευόμουνα), το τι μύθους έπλασε ο Στελάρας γύρω από τον εαυτό του δεν λέγονται. Ένθερμος στον σύνδεσμο Ελληνοαλβανικής φιλίας (με Χοτζα) Ελληνοκουβανικής υπερεπαναστάτης, δεν μπορείς να φανταστείς την κατρακύλα του.

Αυτή είναι η Μεταπολίτευση και τα στελέχη της η γενιά του Πολυτεχνείου φτου.

pluton είπε...

Εσύ Μιχάλη νομίζεις ότι η υπόθεση Ντερτιλή θα τελειώσει με τον φυσικό του θάνατο;

Τότε θα αρχίσει, τότε θα δικαστεί όλο το σύστημα και αν δεν το αντέχει η Ελληνική δικαιοσύνη θα δικαστεί εκτός Ελλάδος.

Τον θάνατο του Ντερτιλή τον τρέμουν όσο τίποτα άλλο, ένας αθώος έμεινε μέχρι τώρα 39 χρόνια φυλακή γιατί έπρεπε να δικαιολογηθεί η εγκατάσταση της μεταπολίτευσης στην Χώρα (με ότι συνεπάγεται αυτό).

Έλα που αυτός ο αθώος είχε αρχίδια και δεν γονάτισε δεν νομιμοποίησε με παρακάλια για έλεος της διεφθαρμένη δημοκρατία (πράγμα που έκανε ο Παττακός). Και οι δημοκράτες δεν ξέρουν πως να χειριστούν την υπόθεση αυτή, και το μέλλον θα γίνει χειρότερη η αντιμετώπιση γιατί άνθρωποι σαν τον Ντερτιλή δεν κάνουν πίσω.

Ανώνυμος είπε...

Για "περίεργες" συνεργασίες είστε οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάτε.

Άνθρωποι που με χίλιες δυο φτηνές δικαιολογίες υποστήριξαν τους μεγαλύτερους αντικομμουνιστές της χώρας, Μακάριο και Παπαδόπουλο προσφάτως, με μόνο κίνητρο την κατάληψη της εξουσίας και την πολιτική εξορία της δεξιάς από την διακυβέρνηση του κράτους, είναι τουλάχιστον ντροπή να κατακρίνουν τους άλλους για συνεργασία με τον άνθρωπου που οι ίδιοι χαρακτήριζαν καλό καραβοκύρη.

Οι πολιτικές κωλοτούμπες είναι μέρος της ιστορίας του Ακελ.

Ολόκληρη η αναφορά σου πάντως αναδύει μιαν αντιδεξιά μπόχα και μιαν ακατονόητη υστερία που δεν αγγίζει πλέον το κόσμο παρα μόνο ορισμένους φανατικούς.

Μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε ήρωες ( π.χ. Μαλάς) αν αυτό εξυπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα σας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Φίλε μου δεν πρόκειται να συζητήσω το θέμα του Ντερτιλή, δεν εμπίπτει άλλωστε στο υπό συζήτηση θέμα. Το έβαλες από το παράθυρο σύμφωνα με την προσφιλή σου μέθοδο (Αίολια την ονομάζω).

Ούτε για το θέμα της χούντας, της Δημοκρατίας και της ευημερίας θα σχολιάσω διότι επίσης δεν είναι του παρόντος.
Έχω όμως την άποψη ότι συγχύζεις κάποια πράγματα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/15/2012 12:21 πμ

Η προπαγάνδα σας έχει συγχύσει ανεπανόρθωτα. Δες τι έγραφε τότε η Χαραυγή και θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε απόλυτη διάσταση με την πραγματικότητα.
Επίσης βρες έστω και μία αναφορά του ΑΚΕΛ όπου χαρακτηρίζει φασίστες όσους πολέμησαν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 7/15/2012 9:51 πμ

Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις την ιστορία ή σκόπιμα παραποιείς κάποια πράγματα ή στην καλύτερη περίπτωση τα βλέπεις μονόπλευρα.

Ναι, το ΑΚΕΛ υποστήριξε τον Μακάριο και τον Παπαδόπουλο που ήταν μεν αντικομμουνιστές αλλά ήταν κεντρώοι, με ότι αυτό συνεπάγεται και στα οικονομικά και στα κοινωνικά ζητήματα.
Και οι δύο αυτοί δεν ήταν αριστεροί, ήταν δεξιοί. Άρα τα περί πολιτικής εξορίας της Δεξιάς που γράφεις, είναι λόγια του αέρα.

Το ΑΚΕΛ μόνο με τον ΔΗΣΥ δεν έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΔΗΣΥ, δεν έχει συνεργαστεί μόνο με το ΑΚΕΛ. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και μόνο ένας φανατικός δεν μπορεί να τους καταλάβει.

Τις κωλοτούμπες ψάξε να τις βρεις αλλού.

Αν η αναφορά μου αναδύει μια αντιδεξιά μπόχα, η δική του τι αναδύει;

Σολιάτης είπε...

Ανώνιμε 7/15/2012 9:51 πμ, το ΑΚΕΛ δεν θα συνεργαστεί με τους εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου αυτούς που με τις πολιτικές τους θα καταργήσουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, όρια συνταξιοδότησης, επιδιώκουν μειώσεις μισθών, κατάργηση του κοινωνικού κράτους και εφαρμογή της πλήρους (ελεύθερης) αγοράς και της ασυδοσίας του πλούτου. Δεν θα συνεργαστεί με αυτούς που στέγασαν, πολιτικοποίησαν, ανέδειξαν στην ηγεσία τους και σε πολιτειακά αξιώματα, αυτούς που κατάργησαν την δημοκρατία και έφεραν την Τουρκία στην Κύπρο με όλες τις συνέπειες. Για τον καλό καραβοκύρη ψάξε να βρεις ποιός το είπε και τι είπε, διότι όταν παραλήψεις ή προσθέσειςμια λέξη αλλάζει το νόημα.
Γιάγκος Ποταμίτης: Ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται. (αν ειναι καλός καραβοκύρης θα φανεί στη φουρτούνα) απαντούσε σε ερώτηση

arxiepiskopos είπε...

με blue curacao je γλυκο καρυδακι,
αυτη ηταν η αντισταση του ΑΚΕΛ !!!

Τελικα ο Χριστοφιας βρηκε το ταγμα του?

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καμιά ανάγκη να παραποιήσω την ιστορία, δεν είμαι στρατευμένος σε κανένα κόμμα, για να το κάμνω, αυτό που με ενοχλεί είναι η δική σας εκμετάλλευση της ιστορίας για λόγους ψηφοθηρικούς. Γι΄αυτό:

1) Μακάριος και Παπαδόπουλος ήταν σκληροί αντικομμουνιστές και εθνικιστές. Και το ξέρεις πολύ καλά. Ο μόνος λόγους που υποστηρικτηκαν από το Ακελ είναι για λόγους κατάληψης της εξουσίας, και εκδίωξης του Δησύ (αφού το θέλεις έτσι) από την εξουσία.

2) Οι λόγοι που δεν συνεργάζεστε είναι πρωτίστως λόγοι κομματικών ισορροπιών και συμφέροντος. Μια φόρα το πράξατε (ανεπίσημα) εναντίον του Κυπριανού και ήρθατε τρίτο κόμμα πίσω από το Δηκο. Το κομματικό συμφέρον είναι μονίμως πάνω από το εθνικό, δυστηχώς.

3) Κωλοτούμπες. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Από την αυτονομία στην ένωση και πάλι στην αυτοκυβέρνηση και ξανά στην ένωση και πάλι πίσω;
Από το ναι στο σχέδιο αναν που έγινε όχι σε μια νύκτα και την προδοσία των αδελφών τ/κ, μέχρι τις ατέλειωτες κωλότουμπες της τωρινής διακυβέρνησης. Από την εκλογή του Εθνικιστή παπαδόπουλου μέχρι την απόστασία και την καταψηφηση του; Τα γεγονότα βοούν.

4) Για τους φανατικούς το παίρνω για ένα ωραίο Κυριακάτικο αστείο.

5)Όσο για τους εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου κύριε Σολιάτη, δεν ποιοί είναι αυτοί που έκαναν περικοπές σε εργαζόμενους, με την αδιαφορία και την απραξία τους συντηρούν την ανεργία και την κατρακύλα της οικονομίας, και εσχάτως μας έφεραν και τους διεθνείς τοκογλύφους για να πάρουν να αντιλαϊκά εκείνα μέτρα που φοβόταν να πάρει το Ακελ.
Και ποιοί ήταν αυτοί που μαζί με τα άλλα κόμματα έδωσαν τα δισεκατομύρια στις τράπεζες (ναι στο μεγάλο κεφάλαιο) υποθηκεύοντας το μέλλον της Κύπρου χωρίς να δώσουν καν εξηγήσεις γι΄αυτό.
Δέστε επίσης, ποιοί είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους πλούτο σήμερα και κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα πολυτελείας, και αφήστε τα περί κεφαλαίου και δεξιάς.
Για να μην πάω και στα της εξωτερικής πολιτικής με τις απρόσμενες φιλίες με τους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαων εγγλέζουν, εβραίους και σια.
Συν το ότι τα βρίσκετε τέλεια με τον συναγερμό στο Κυπριακό.

Η ουσία είναι μία. Το Ακελ με τόσα χρόνια στην εξουσία, είτε ως συγκυβέρνηση είται τώρα ως κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε πάρει τους πραξικοπηματίες στη φυλακή εδώ και χρόνια. Ποτέ δεν το έπραξε, γιατί; Για λόγους ενότητας; Θα αστειεύεστε βέβαια. Αρκετά με αυτό το φρούτο.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Αρέσκει μου που όποιος θέλει να κατηγορήσει παίζει το ακομμάτιστος, αστράτευτος, μακριά από ιδεολογίες κ.ο.κ.
Κατά σύμπτωση όμως τα λεγόμενα του είναι τα ίδια ή παρόμοια με λεγόμενα άλλων κομματισμένων, στρατευμένων και ιδεολογικοποιημένων.
Σύμπτωση; Μπορεί!

Πάμε τώρα στα σημεία:

1. Ξέρω πολύ καλά τι ήταν ο Μακάριος και τι ήταν ο Παπαδόπουλος γι’ αυτό μην τους βάζεις στην ίδια μοίρα. Όπως λέει και ο Λυσσαρίδης ο μακάριος ξεκίνησε από αντικομμουνιστής και πέθανε σοσιαλίζων.
Ο Παπαδόπουλος άλλως «Δευκαλίων» μετά την ανεξαρτησία καμουφλάρισε τον αντικομμουνισμό του. Συμφωνώ σ’ αυτό εν πολλοίς μαζί σου. Οι θέσεις που παρουσίαζε, εκτός από το κυπριακό ήταν μετριοπαθείς και συναινετικές.
Ωστόσο σε πληροφορώ ότι προσωπικά διαφώνησα με την επιλογή του ως υποψηφίου και πρωτοστάτησαν για να μην είναι ξανά υποψήφιος της Αριστεράς.
Χαίρομαι που διόρθωσες το (σκόπιμο) λάθος σου όπου θεώρησες ως δεξιά μόνο τον ΔΗΣΥ.
Και θα πω ότι ναι, το ΑΚΕΛ τότε με τον Παπαδόπουλο ήθελε να διώξει τον ΔΗΣΥ από την εξουσία, όπως τώρα ο ΔΗΣΥ και η υπόλοιπη δεξιά θέλουν να φύγει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ.

2. Δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ που δεν θέλει συνεργασία με τον ΔΗΣΥ. Είναι και ο ΔΗΣΥ που δεν θέλει συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Έτσι δεν είναι;
Οι λόγοι είναι προφανείς όταν κάποιος γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα πολιτικής. Υπάρχουν ιδεολογικές, φιλοσοφικές και πολιτικές διαφορές. Είναι πολύ απλό.
Όσον αφορά το 1986 δεν υπήρξε συνεργασία με την έννοια που θέλεις να δώσεις. Δεν ήταν δηλαδή μια εκλογική συνεργασία και συνύπαρξη σε κυβέρνηση. Ήταν μια άτυπη συνεργασία με βάση το κυπριακό εναντίον της πολιτικής του Κυπριανού στο κυπριακό που οδήγησε σε στασιμότητα.
Και αν ήταν πάνω απ’ όλα το κομματικό συμφέρον, τότε το ίδιο δεν ισχύει και για τον ΔΗΣΥ έτσι δεν είναι;
Όμως αν το ΑΚΕΛ έβαζε πάνω απ’ όλα το κομματικό συμφέρον δεν θα προχωρούσε σε εκείνη την ενέργεια, εν γνώσει του μάλιστα των αντιδράσεων των οπαδών και ψηφοφόρων του.

3. Η γραμμή της αυτονομίας, της αυτοκυβέρνησης και της ένωσης οδηγούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Ήταν δρόμοι που θα κατέληγαν στην ένωση, κάτι με το οποίο επίσης διαφωνώ και θεωρώ ότι ήταν λάθος η επιλογή της ένωσης.
Στο σχέδιο Ανάν δεν υπήρξε καμία «κωλοτούμπα».
Από το Μπούργκενστοκ ο Χριστόφιας είχε δηλώσει στον ΑΣΤΡΑ ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Έχω και το σχετικό ηχητικό.
Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος είχε ταχθεί κατά πλειοψηφία υπέρ του Ναι. Και αυτό δεν έγινε την Παρασκευή. Όμως η διαδικασίες στο ΑΚΕΛ προνοούν ότι σε τέτοια κεφαλαιώδη ζητήματα μετά την εισήγηση του Π.Γ. πάει στην Κ.Ε. η οποία διαμορφώνει τη δική της πρόταση και η πρόταση αυτή πάει σε συνέδριο όπου λαμβάνεται η τελική απόφαση από τα μέλη του κόμματος.
Την Παρασκευή και το Σάββατο έγινε ανάλυση του σχεδίου, αναφέρθηκαν τα θετικά και τα αρνητικά του και η τελική απόφαση για απόρριψη του έγινε στο συνέδριο.

4. Όπως θέλεις πάρτο.

5. Το σημείο αυτό δεν απευθύνεται σε μένα και δεν θα το σχολιάσω. Έτσι κι αλλιώς προτίθεμαι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να κάνω μια ανάρτηση για θέματα οικονομίας.

Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω το ότι τα βρίσκουμε τέλεια στο κυπριακό με τον Συναγερμό.
Σε τι τα βρίσκουμε;
Όταν υποστηρίζει ομοσπονδία, όταν υποστηρίζει συνομοσπονδία, όταν υποστήριζε τις προτάσεις και μετά τις απορρίπτει, όταν τώρα στρέφεται προς τον απορριπτισμό λόγω εκλογών;
Σε τι;

Το ΑΚΕΛ είναι εξουσία μόνο τα τελευταία 4.5 χρόνια.
Επί Μακαρίου δεν ήταν εξουσία ούτε συγκυβέρνηση. Απλώς υποστήριζε τον Μακάριο στην πολιτική του εναντίον της διχοτόμησης.
Υπήρξε συνεργασία με το μίνιμουμ πρόγραμμα με τον Σπ. Κυπριανού η οποία κράτησε ελάχιστο.
Ήταν το κύριο κόμμα που στήριζε την πολιτική Βασιλείου τον οποίο εξέλεξε.
Δέκα χρόνια Κληρίδη ήταν στην αντιπολίτευσης και τα επόμενα 5 χρόνια συγκυβέρνηση με τον Παπαδόπουλο, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.
Με άλλα λόγια μόνο επί Παπαδόπουλου ήταν συγκυβέρνηση.
Γι’ αυτό ας μη λέμε ότι θέλουμε.

Πέτρος Ππασιάς είπε...

Μιχάλη μου είπαμε να μη λέμε ότι θέλουμε αλλά όχι και να λέμε μαλακίες όμως.
Το ΑΚΕΛ ήταν συγκυβέρνηση με το ΔΗΚΟ για 7 χρόνια επί Σ. Κυπριανού. Ήταν συγκυβέρνηση με το ΔΗΚΟ 5 χρόνια σχεδόν επί Τ. Παπαδόπουλου.
Τώρα όσον αφορά το Γ. Βασιλείου αυτός κατέβηκε με το ΠΑΜΕ του Σοφιανού κι εκλέγηκε με το κόμμα του Ρολάνδη το 88.
Δε μας χέζεις ρε κόκκινε ιαβέρη λέω εγώ!

pluton είπε...

Μιχάλη για δες αυτό:

http://antistasi.org/?p=27375&cpage=1#comment-29471

(δεν αφορά τον Ντερτιλή, ούτε την δημοκρατία).

pluton είπε...

Συγνώμη και αυτό το θέμα αφορά την προυγούμενη ανάρτησή σου (από το παράθυρο και αυτό, σύμφωνα με την προσφιλή μου Αίολια μέθοδο ).

Αλλά έχει ενδιαφέρον και είναι πολύ ενημερωτικό.

Και κυρίως αποδεικνύει την θεωρία που υποστήριξα.

pluton είπε...

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=2cy4qVgiznI&NR=1


Για πες μου μέσα στους 25 συμπεριλαμβάνεις και και τον

ΠΑΝΑΓΗΣ ΤΣΑΡΟΣ, από την Άσσια;

Αυτός ανήκει στην Β Κατηγορία και είναι είναι καταχωρημένος στα θύματα του Αγώνος από την ΕΟΚΑ.

pluton είπε...

Βρε Μιχάλη δεν το ήξερα είναι αλήθεια αυτό:


Ζωντανό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι η περίπτωση του Μιχαλάκη Καραολή που οι αριστεροί ήσαν η αιτία να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του στους Άγγλους, όταν την ώρα της διαφυγής του άρπαξαν το ποδήλατο του, το παρέδωσαν στην Αστυνομία και τον καταδίωξαν. Από τον αριθμό κυκλοφορίας του ποδηλάτου οι Άγγλοι ανακάλυψαν ποιος ήταν.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Πάλι είσαι εκτός θέματος και πάλι χαίρεσαι άδικα.

Αυτά που γράφουν εδώ είναι αναμάσημα των όσων έχουν δημοσιεύσει το 2002 σε μια εκτενή «έρευνα» που έκαναν και έχει απαντηθεί σημείο προς σημείο.
Και κατά ένα «περίεργο» λόγο δεν έχουν απαντήσει στην απάντηση μας, ούτε δέχονται να συζητήσουν οτιδήποτε.

Ναι, μέσα στους 25 περιλαμβάνεται και ο Τσάρος.

Επειδή τον έχουν βάλει μέσα στα θύματα δεν λέει τίποτε.
Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

Ποιος τον σκότωσε;

- Ο Γρίβας γράφει ότι πιθανότατα φονεύθηκε από Άγγλους! Πιθανότατα!
- Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ το 1992 έγραψαν ότι εφονεύθη από στρατιωτική περίπολο.
- Η εφ. Αλήθεια 25/5/1992 γράφει ότι σκοτώθηκε σε μάχη με Άγγλους στρατιώτες. Όμως καμία εφημερίδα της εποχής, αλλά και καμία μαρτυρία των κατοίκων της Άσσιας μιλά για παρουσία Άγγλων στο χωριό εκείνο το βράδυ.
- Οι εφ. Φιλελεύθερος και το Έθνος της εποχής έγραφαν ότι πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο.
- Μαρτυρίες χωριανών λένε ότι το βράδυ εκείνο υπήρχαν κρυμμένοι άντρες της ΕΟΚΑ σε παρακείμενο χωράφι.
- Ο Τσάρος πήγε στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία μαζί μ’ ένα φίλο του, μέλος της ΕΟΚΑ.
- Κουβέντιαζαν για αρκετή ώρα και πυροβολήθηκε όταν απομακρύνθηκε 10-15 μέτρα από τον φίλο του για φυσική ανάγκη.

Άρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η σιωπή των συνδέσμων αγωνιστών και η επανάληψη του ότι τον έχουν ανάμεσα στα θύματα δεν βοηθά να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ποια από τις πιο πάνω εκδοχές ισχύει;
Αν ήταν Άγγλοι, τότε δεν πυροβολήθηκε με κυνηγετικό.
Αν είναι με κυνηγετικό δεν τον πυροβόλησαν οι Άγγλοι. Αυτοί κρατούσαν αυτόματα και τυφέκια, όχι κυνηγετικά.

Καταλαβαίνεις ότι η υπόθεση μπάζει από παντού.
Και προσθέτω ότι οι της ΕΟΚΑ της Άσσιας λένε ότι είναι καλύτερα να μην σκαλίζεται η υπόθεση αυτή. Γιατί άραγε;
Τι ξέρουν;

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν είναι τόσο απλό το θέμα και ότι δεν ξεμπερδεύουν με το ότι τον περιέλαβαν ανάμεσα στα θύματα;
Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν είναι της ώρας.

Όσον αφορά τον Καραολή.
Εσύ που τα προσέχεις όλα, δεν πρόσεξες τη λεπτομέρεια η αναφορά τους είναι λειψή;
Μιλούν για διαφυγή του Καραολή. Διαφυγή από πού;

Δεν θα σου πω, ψάξε το λίγο.
Διότι η αναφορά στη μισή ιστορία δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμιά αλήθεια.

Μιχάλης είπε...

Και σου είπα να είσαι ολόγον τι υποψιασμένος πριν γράψεις "Ρε πλάκες…" στο απέναντι μαγαζί.

pluton είπε...

Δεν κρύβω ότι μου έκαναν αφάνταστη εντύπωση αυτά που δημοσιεύτηκαν, υποψιασμένος είμαι ούτως ή άλλως.

Δες Μιχάλη για τον κο ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΡΟ η ανακοίνωση κρατά μια ξεκάθαρη στάση.

Για άλλους ανθρώπους πάλι είναι ξεκάθαρη η στάση της ανακοίνωσης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Ζ» (δεν αναφέρομαι σ ονόματα) αλλά η ανακοίνωση αναφέρει ξεκάθαρα "συνεργασία με τους Άγγλους κατακτητές".

Σε ρωτώ για τί να μη κάνουν το ίδιο για τον κο Τσάρο παρά να τον θεωρούν τόσο ξεκάθαρα αθώο;


Η όλη υπόθεση μου δημιουργεί ερωτηματικά, δεν κρύβω την εκτίμησή μου για τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ.


Πάντως Μιχάλη όλο το σκεπτικό της ανακοίνωσης λες και μιλούσε με το στόμα μου.

Δες :

1ον)_ Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε

2ον _ Πολλοί από τους πρωταγωνιστές πέθαναν

3ον_ Έχουν υπεισέλθει στο θέμα πολλοί άλλοι αστάθμητοι συντελεστές, οι οποίοι επηρέασαν τα δεδομένα όπως:

(α) διαφωνίες, ζήλιες, αντιπαραθέσεις

(β) προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα, συναλλαγές

(γ) συγγένειες, γάμοι, κουμπαριές, συνεταιρισμοί, πολιτικές τοποθετήσεις, κομματικές επιλογές και όλων των ειδών τα συμφέροντα.


Όλα αυτά τα ανάφερα εγώ στους διαλόγους που είχαμε και εδώ και στο "άλλο μαγαζί".

Δεν έχω καμιά σχέση με τους ανθρώπους. Αλλά αυτά είναι κοινή λογική είναι αδύνατον να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Ακόμα και η άποψη ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες από τους 25 και η ομαδοποίηση είτε σε προδότες είτε σε αθώους δεν στέκει, πόσες φορές δεν την είπα. Είναι δυνατόν να μη βλέπετε τα αυτονόητα;

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Ένας υποψιασμένος δεν υιοθετεί αβασάνιστα θέσεις για τις οποίες οι απόψεις διίστανται και ο ίδιος δεν γνωρίζει τα γεγονότα.
Και ούτε ενθουσιάζεται γράφοντας «Ε ρε πλάκες…».

Πώς είναι ξεκάθαρη η υπόθεση Τσάρου όταν υπάρχουν οι αντιφατικές αναφορές για το θάνατο του;
Και αφού είσαι υποψιασμένος, τότε γιατί δεν διερωτάσαι πόσα πράγματα γλυτώνουν με το να τον κατατάξουν στα θύματα;
Και γιατί η οικογένεια του δεν αποδέχεται την κατάταξη σ’ αυτή την ομάδα;

Ειλικρινά απορώ, ένας άνθρωπος σαν κι εσένα που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται υποψιασμένος, που του αρέσει να ψάχνει, πώς λοιπόν ικανοποιείται και χαρακτηρίζει ξεκάθαρη στάση μια γενική και αόριστη κατηγορία: «Συνεργασία με τους Άγγλους κατακτητές»;
Τι σημαίνει αυτό; Ποιο ήταν το είδος της συνεργασίας; Σε τι συνίσταται με άλλα λόγια αυτή η… συνεργασία;
Δεν σε βάζει σε υποψίες το ότι δεν λένε τι έκαναν;

Το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με την εκτίμηση ή όχι προς τους αγωνιστές.
Κι εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με πολλούς από αυτούς. Έτερον εκάτερον.

Και έχω και μια απορία. Ρώτησα στο άλλο μαγαζί αλλά δεν πήρα απάντηση.
Ο ίδιος ο Παπαφώτης κατηγόρησε την ηγεσία των Συνδέσμων ότι ελέγχεται από τους Άγγλους.
Γιατί δεν το σχολίασε κανένας;
Μήπως αυτό δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου;

Επίσης, οι Σύνδεσμοι λένε ότι οι μόνοι αρμόδιοι να απαντήσουν ήταν ο Μακάριος και ο Γρίβας.
Ο Παπαφώτης γράφει ότι: «Στις 20 Aπριλίου έγραψα το άρθρο “MONON O TOMEAPXHΣ ΔIKAIOYTAI KAI MΠOPEI” «για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των Kομμάτων, της Bουλής, της Kυβέρνησης και παντός ενδιαφερομένου» όπως σημείωνα. Στο άρθρο αυτό εξήγησα λεπτομερώς γιατί μόνον ο Tομεάρχης -μη ζώντος του Aρχηγού- δικαιούται και μπορεί να κάμει επανεξέταση μιας εκτέλεσης και ουδείς άλλος».

Δεν αντιφάσκουν;

Όσον αφορά τα σημεία 1,2,3 λέω ότι δεν στέκουν διότι άμα τους ζορίσεις λίγο μιλάνε. Άλλωστε υπάρχουν οι ανακοινώσεις της ΕΟΚΑ εκείνης της εποχής που γράφουν κάποια πράγματα.
Αλλά με την ίδια λογική δεν έπρεπε να γίνονταν δίκες για τους ναζί, ούτε οι αφρικανοί να κινούσαν διαδικασίες εναντίον των Βρετανών για εγκλήματα που διέπραξαν επί αποικιοκρατίας.
Δηλαδή σε όλο τον κόσμο γίνεται, μόνο στην Κύπρο είναι αδύνατο;
Μήπως δεν είναι καθαρές υπεκφυγές;
Και αφού είναι αδύνατον να διερευνηθούν, πώς ξέρουν για διαφωνίες, ζήλιες, αντιπαραθέσεις, προσωπικά συμφέροντα κλπ;

Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με την κοινή λογική την οποία επικαλείσαι;

Και μια ερώτηση που αφορά το απέναντι μαγαζί: δεν διερωτήθηκες γιατί σταμάτησαν ξαφνικά τη συζήτηση;

pluton είπε...

Εγώ Μιχάλη σ όλα τούτα μπορώ να απαντήσω μόνο με παραδείγματα και υποθέσεις, όπως υποθέσεις κάνεις και εσύ.

Αξίζει όμως να απαντήσω και θα απαντήσω (ας ξεχάσουμε τι σόι κουμάσι είμαι εγώ, ο κάθε ένας μπορεί να έχει την όποια γνώμη θέλει για τον εαυτό του) πχ σ αυτό:

{Πώς είναι ξεκάθαρη η υπόθεση Τσάρου όταν υπάρχουν οι αντιφατικές αναφορές για το θάνατο του;
Και αφού είσαι υποψιασμένος, τότε γιατί δεν διερωτάσαι πόσα πράγματα γλυτώνουν με το να τον κατατάξουν στα θύματα;
Και γιατί η οικογένεια του δεν αποδέχεται την κατάταξη σ’ αυτή την ομάδα;}

Αυτό που πια πιστεύω εγώ είναι ότι υπάρχει πολύς φανατισμός, τόσος φανατισμός που απορρίπτει η οικογένεια την ομολογούμενη από την ΕΟΚΑ αθωότητα τους συγγενή τους και πιθανά υπάρχει ……. (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τις λέξεις που υποψιάζομαι) ……….προς την οικογένεια.


@ ΕΟΚΑ
Γιατί ο ΤΣΑΡΟΣ είναι καθαρός και δεν υπάρχει τίποτε εις βάρος του.


Απορρίπτουν την θέση της ΕΟΚΑ .
Ακριβώς γιατί το είπαν οι αντίπαλοι η ΕΟΚΑ. Οι άνθρωποι σου λένε κε Μιχάλη παλεύεις για την αθωότητα των 25, εγώ η ΕΟΚΑ σου λέω ότι ο ένας ο κος Τσάρος, σου λέω ότι είναι πράγματι αθώος και εσείς σώνει και καλά θέλετε να διαψεύσετε αυτό για το οποίο παλεύεται και κάνετε εκδόσεις βιβλίων.

Μα ο Οβελίξ θα έλεγε: "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ!!!"

Ο πλήρης παραλογισμός, βρε σας λένε οι άνθρωποι ξέρετε κύριοι εμείς τον κο Τσάρο τον θεωρούμε ΗΡΩΑ και εσείς τους λέτε ........... δεν το δεχόμαστε γιατί το λέτε εσείς. Ε!!! τι είναι αυτό δεν είναι έξαλλη φαντίλα;

Και για τα άλλα θα σου απαντήσω.

pluton είπε...

Συγνώμη όχι φαντίλα

Το ορθό είναι ΦΑΝΑΤΙΛΑ.

pluton είπε...

Σε αυτό Μιχάλη:

{Ειλικρινά απορώ, ένας άνθρωπος σαν κι εσένα που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται υποψιασμένος, που του αρέσει να ψάχνει, πώς λοιπόν ικανοποιείται και χαρακτηρίζει ξεκάθαρη στάση μια γενική και αόριστη κατηγορία: «Συνεργασία με τους Άγγλους κατακτητές»;
Τι σημαίνει αυτό; Ποιο ήταν το είδος της συνεργασίας; Σε τι συνίσταται με άλλα λόγια αυτή η… συνεργασία;
Δεν σε βάζει σε υποψίες το ότι δεν λένε τι έκαναν;}

Δεν σου έχω απαντήσει;

Έλεγε η ΟΠΛΑ «Προδότης συνεργάτης των Γερμανών» μπαμ κάτω αιτιολογούσε;
Έλεγε η Στενή αυτοάμυνα «Προδότης συνεργάτης των Αμερικανών» μπαμ κάτω ο Λαδάς αιτιολόγησε;
Έλεγαν οι Βιετκόγκ πχ μπήκαν οι Αμερικανοί και έκαναν εμβόλια σε παιδάκια μπήκαν οι Βιετκόγκ και έκοψαν τα χέρια στα παιδιά που εμβολιάστηκαν.

Τι θες τώρα ένα κίνημα σε παρανομία μαθαίνουν ότι ο κος Τάδε Ταδόπουλος καταδίδει μέλη της ΕΟΚΑ, κατεβάζει προσωπίδες, ψου ψου με τους αποικιοκράτες κα την άλλη μέρα τσουπ πέντε ΕΟΚΑτζήδες από το χωριό στο σύρμα και ο κος Τάδε Ταδόπουλος πάντα ματσό χωρίς να εργάζεται ….. πόσο θα τον αφήσουν;

Σε παρακαλώ μη ακούω παραλογισμούς τώρα.

Στην γειτονιά μου το ΕΑΜ σκότωνε όχι με ενδείξεις ούτε με αποδείξεις συνεργασίας, έτσι γιατί ο άλλος στραβοχειροκρότησε.


Πολύ λουλουδάτη την βρίσκω την συμπεριφορά της ΕΟΚΑ.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Δεν κάνω υποθέσεις. Παραθέτω τι λέχθηκε γι’ αυτή την υπόθεση.
Και επισημαίνω ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές.
Μόνο και μόνο που οι της ΕΟΚΑ της Άσσιας λένε στα παιδιά του να μην σκαλίζουν την υπόθεση αυτή κάτι δείχνει.
Κάποιοι τον δολοφόνησαν.
Και για να παίρνουν αυτή την απάντηση σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γι’ αυτό οι συγγενείς του δεν δέχονται έτσι απλά το ότι περιλαμβάνεται μέσα στα θύματα και όχι από φανατίλα.
Φανατίλα φανερώνει η στάση των Αγωνιστών που δεν δέχονται διάλογο για κανένα και λένε ότι έγινε, έγινε.

Το αίτημα των συγγενών δεν είναι να απαλλαγεί από την κατηγορία της προδοσίας, που δεν υφίσταται σ’ αυτή την περίπτωση αλλά να τους πούνε ποιοι και γιατί τον δολοφόνησαν.

Μόνο όσοι θέλουν να βλέπουν παραλογισμό μιλούν για παραλογισμό. Με το ζόρι να μας βγάλετε τρελούς.

Αλλά γιατί κόλλησες μόνο στην υπόθεση Τσάρου;

Σου το είπα πολλές φορές, σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά πράγματα.
Σημείωσε ότι αυτοί οι 8 της κατηγορίας Ζ είναι αυτούς που αναλαμβάνει την ευθύνη η ΕΟΚΑ για τη δολοφονία τους.
Και όμως, ενώ ισχυρίζονται ότι αυτοί ήταν συνειδητοί προδότες, αρνούνται να πουν ποια προδοσία έκαναν, για να μην… πληγώσουν τις οικογένειες τους, λένε!

Κι ενώ εδώ γράφουν απλώς «συνεργασία με τους Άγγλους κατακτητές», ξεχνούν ότι όταν τους δολοφονούσαν εξέδιδαν ανακοινώσεις με αστείες δικαιολογίες. Π.χ. τον Σακκά τον κατηγόρησαν ότι πωλούσε βράκες στους Άγγλους!!!
Και όταν τους ρωτάς τι θα έκαναν τις βράκες οι Άγγλοι, δεν σου απαντούν.
Αργότερα δόθηκαν διάφορες άλλες δικαιολογίες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους.
Τώρα λένε ότι δεν μπορούν να πουν. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Για τον Μ. Πέτρου που αναφέρεται στην ανακοίνωση, έδωσαν 5 διαφορετικές εκδοχές μέχρι τώρα. Οι ίδιοι, όχι άλλοι.

Άρα ξέρουν για ποιο λόγο σκοτώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Και επειδή ξέρουν ότι οι ισχυρισμοί τους δεν ισχύουν, λένε τα όσα λένε.

Δες στα προηγούμενα ποστ τι είπαν για τον Κλεάνθους.

Γι’ αυτό σου λέω, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Δεν σχολίασες τα όσα ανάφερα για τον Παπαφώτη. Οι σύνδεσμοι λένε ότι μόνο ο αρχηγός και ο Μακάριος μπορούσαν να πουν. Τα ίδια έλεγε και ο Παπαφώτης.
Τώρα τα άλλαξε, μας λέει ότι αφού δεν υπάρχουν αυτοί, μπορεί ο τομεάρχης.

Να θυμίσω ότι το 1968 ο ίδιος ο Γρίβας έστειλε επιστολή στη Βουλή και της ζητούσε να συστήσει ερευνητική επιτροπή για διερεύνηση όλων των υποθέσεων (δολοφονίες και δεξιών και αριστερών) διότι ο ίδιο δεν είχε στοιχεία.

Και μετά απ’ όλα αυτά εξακολουθούν να λένε τα δικά τους.

Δεν σχολίασες ούτε την κατηγορία του Παπαφώτη εναντίον της ηγεσίας των Συνδέσμων Αγωνιστών.

Μιχάλης είπε...

Δεν μου απάντησες επίσης γιατί στο απέναντι μαγαζί διέκοψαν τη συζήτηση.

pluton είπε...

Είπα : Πολύ λουλουδάτη την βρίσκω την συμπεριφορά της ΕΟΚΑ.

Μιχάλη εκεί εσείς στο ΑΚΕΛ δεν θαυμάζετε τον Άρη Βελουχιώτη; (και εγώ για ήρωα τον έχω)

Λοιπόν τον πρώτο καιρό που βγήκε στο κλαρί ο Άρης έμαθε ότι κάποιος Ν Μαραθέας ήταν συνεργάτης των Ιταλών.

Το πρωί της 11ης Ιουλίου 1942 ή κ. Μαραθέα με την κόρη της, την μικρή Ελένη πού ήταν άρρωστη, έφυγαν για τή Λαμία, Θα επέστρεψαν ίσως τήν επομένη.
Στο σπίτι παρέμεινε ό πατέρας και ο γιος, μισοάρρωοτος κι' αυτός, αφού μόλις είχε περάσει μια πλευρίτιδα σοβαρής μορφής.
Στο σπίτι, όπως προαναφέρθηκε, έμενε ακόμη και ό φύλακας με τό μικρό του γιό. Ήσαν όλοι τους ήσυχοι και αμέριμνοι και κανένα απολύτως λόγο δεν είχαν να φοβηθούν, παρ' όλο πού γνώριζαν ότι οι ληστές τριγυρνούσαν εκεί κοντά.
Στις 10 ακριβώς τό βράδυ έσπασαν την πόρτα τού σπιτιού.
Με φωνές και με βρισιές έδεσαν τον φύλακα και με πυροβολισμούς δολοφόνησαν επί τόπου τόν Ν. Μαραθέα.

http://farm1.static.flickr.com/170/391241115_3589a58d2f_o.jpg

Δεν τελείωσε εδώ το πράγμα.

Τα δύο παιδιά, τον γιό τού φύλακα και τον Γ. Μαραθέα τους άρπαξαν από τα κρεβάτια τους.
Ο μικρός Μαραθέας το μόνο που τους ζήτησε, ήταν να του επιτρέψουν να ντυθεί πρόχειρα!

Η απαγωγή των παιδιών από τις ομάδες του Άρη πάγωσε τους κατοίκους της Λαμίας, η χήρα του Μαραθέα άρχισε να τρέχει να γλυτώσει το παιδί της, σε μια βδομάδα ρίχθηκε ένα γράμμα με δύο σημειώματα. Στο ένα. του Κ.Κ.Ε., έγραφε ότι, για νά χαριστή ή ζωή του παιδιού έπρεπε, μεταξύ των άλλων, νά δοθούν 100 εκατομμύρια δραχμές!
Το δεύτερο, ήταν ένα σημείωμα τού μικρού Γιώργου πού έγραφε: «Μαμά, μην ανησυχείτε, είμαι καλά.
Να κάνετε ότι σας λένε οι άνθρωποι»!
Υπάρχουν όλα τα ντοκουμέντα και στα αρχεία των εφημερίδων της εποχής.
Υπάρχει ό «Ριζοσπάστης» και τή παρατιθέμενο κείμενο στις εφημερίδες τότε, ή «Είδοποίησις» της κ. Μαραθέα πού ζητούσε από το Κ.Κ.Ε. όλιγοήρερη παράτασι της προθεσμίας(! για την χορήγησι των λύτρων' υπάρχει, επίσης, στις εφημερίδες, ή πράξις χορηγήσεως των λύτρων, σύμφωνα με τις «οδηγίες» του Κ.Κ.Ε.!

Οι Ιταλοί, με την παρέμβασι και της τότε Ελληνικής Κυβερνήσεως, τελικά ενέκριναν την χορήγησι του ενυπόθηκου δανείου και τότε, ή κ. Μαραθέα, σύμφωνα πάντοτε με τις «εντολές» του Κ.Κ.Ε., διά του τότε συμβολαιογράφου Αθηνών Ίατρίδη, έκανε τις πράξεις «δωρεάς»!!

Τι συνέβη με το παιδί

Επί ήμερες το περιέφεραν στα Βουνά ξυπόλητο, με υψηλό πυρετό και το βασάνιζαν χωρίς διακοπή.
Μετά από τρεις περίπου μήνες βρέθηκε το πτώμα του σε μια χαράδρα, κοντά στο χωριό Κολοκυθιά.
Είχε βασανιστή απάνθρωπα και είχε υποστεί όλες τις κτηνωδίες των διεστραμμένων παιδεραστών.
Το έθαψαν πρόχειρα καταμέτρησαν στο βασανισμένο κορμί του μικρού παιδιού 36 μαχαιριές!
http://farm1.static.flickr.com/165/391241112_702668fcff_o.jpg

http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/684024


Αυτά για να καταλάβεις πόσο μη μου άπτου υπήρξε η συμπεριφορά της ΕΟΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πλουτή κόψε τούτο το σύστημα να σου λαλούν άλλα τζιαι να λαλείς άλλα.

Αφού λαλεί σου ο άθρωπος ότι το κάθε πράμα κρίνεται μέσα στες δικές του συνθήκες.

Πάλε επιμένεις;

Αλλά γιατί εν απαντάς στην ουσία όσων σου λαλεί ο Μιχάλης.

Για μένα όσα λαλεί εν τετράγωνη λογική.

pluton είπε...

Αλλά γιατί κόλλησες μόνο στην υπόθεση Τσάρου;

Υπάρχει μια δυσκολία στην υπόθεση αυτή, κατανοητό, αλλά ήμουνα πιεστικός διότι δείχνει την νοοτροπία σ ένα ολοκληρο ζήτημα, διότι εγώ δεν τα ήξερα αυτά, υποψιαζόμουνα και απ ότι είδες δεν έπεσα έξω.


Mία μία τις κατηγορίες Μιχάλη. Να μιλήσουμε για την κατηγορία Α;

Έχουμε τέσσερις φόνους, θανάτους όπως θες πέστα που :

@ ΕΟΚΑ

ουδεμία σχέση έχουν με τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Έγιναν 6, 9, 29 και 40 ολόκληρους μήνες μετά τον τερματισμό του Αγώνα της ΕΟΚΑ η οποία ουδεμία ευθύνη φέρει.


Εσείς γιατί θετε σώνει και καλά 40 μήνες μετά το τέλος της δράσης της ΕΟΚΑ να φορτώσεις θανάτους στην ΕΟΚΑ, ούτε αυτό είναι ΦΑΝΑΤΙΛΑ; Δεν είναι ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ;

Τι αποκατάσταση να κάμει σ αυτούς η ΕΟΚΑ;

pluton είπε...

Pluton είπε:

Στην γειτονιά μου το ΕΑΜ σκότωνε όχι με ενδείξεις ούτε με αποδείξεις συνεργασίας, έτσι γιατί ο άλλος στραβοχειροκρότησε.

Θα σου μεταφέρω μια διήγηση ενός μεγάλου κυρίου (πολιτικός μηχανικός) Θα τον λέω ΒΕΛΙΣΑΡΙΟ (έτσι μου συστήθηκε).
Ο κος ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ είναι Θεσσαλονικιός στα Δεκεμβριανά ήταν περίπου 13-15 χρονών (πόντιος στην καταγωγή, το λέει με μεγάλο καμάρι).

Η Θεσσαλονίκη δεν είχε μάχες την κρατούσαν όλη την πόλη το ΕΑΜ, υπήρχε μόνο μια μικρή φρουρά αραπάδες και μετά το τέλος των Δεκεμβριανών ένα από τα κατηγορώ ήταν γιατί δεν καταλήφτηκαν αυτές οι πόλεις (πράγμα που σφόδρα φοβόντουσαν βεβαίως οι Άγγλοι).

Στην πόλη ανά γειτονιά γινόντουσαν συγκεντρώσεις των πολιτών για προπαγάνδα κλπ στο τέλος της συγκέντρωσης ο κόσμος υπό την επίβλεψη του ΕΑΜ τραγουδούσε, ένα από τα τραγούδια της εποχής ήταν και το εξής χλευαστικό:


Το βρακί του Σκόμπυ Είναι όλο κόμποι.
Κι αν λυθούν οι κόμποι θα φανεί του Σκόμπυ η πολιτική.

Σεξουαλικο - πολιτικά υπονοούμενα δηλαδή αυτό υποτίθεται ότι ήταν το διασκεδαστικό (υπήρχαν πολλά) της εποχής.
Βελισάριος: Το τραγουδούσαμε μια –δυο- δέκα φορέα σε κάθε συγκέντρωση όρθιοι, εγώ καθόμουνα δίπλα στον πατέρα μου, όλοι αγέλαστοι και ανέκφραστοι, κάποια στιγμή γυρίζω στον πατέρα μου και τον ρωτάω «Ποιος είναι αυτός ο Σκόμπυ;» , ο πατέρας μου με κοίταξε με βλέμμα που δεν επιδεχόταν την όποια συζήτηση , μου ρίχνει μια καρπαζιά και μου λέει «Σκάσε και τραγούδα». Και ανέκφραστα συνέχισε και αυτός και εγώ να τραγουδάμε.

ΠΛΟΥΤΩΝ : Και τι θα συνέβαινε αν σου εξηγούσε, βρε παιδί μου;
Βελισάριος: Στις περιπτώσεις που υπήρχε άγνοια των διδαγμάτων της επανάστασης ή γκριμάτσα αμφισβητούμενη ή ότι άλλο, το πιθανότερο είναι μόλις έφτανες στο σπίτι σου, την ώρα που έπιανες το πόμολο να ανοίξεις την πόρτα να έτρωγες σφαίρα στο κεφάλι.


Κατάλαβες γιατί πιστεύω ότι η επανάσταση που έκανε η ΕΟΚΑ ήταν μια εξέγερση περισσότερο από το επιτρεπτό βελούδινη. Πηγαίνανε κάποιοι και κατεβάζανε μάσκες αγωνιστών της ΕΟΚΑ και επέζησαν, σαν πολύ καλομαθημένους σας είχε ο Γρίβας, έτσι έδρασε με την «Χ» στο Θησείο;

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα μια παλιά φωτογραφία του Μικρασιάτη Θεοδωράκη με την γυναίκα του στις 31/3/1945 στο Θησείο για δες τον να καταλάβεις τι ήταν ο Γρίβας στο Θησείο.

http://mediavoxgalanakis.files.wordpress.com/2010/09/clip_image00211.jpg?w=497

Εσύ για πιό λόγο λες έχει έμπλαστο στο κεφάλι; ήδη τα Δεκεμβριανά έχουν τελειώσει, η συνθήκη της Βάρκιζας μόλις έχει υπογραφτεί............ όχι τίποτα άλλο μη θεωρούμε αυτονόητη την στάση της ΕΟΚΑ.

Anef_Oriwn είπε...

Ουφφου πιον!
Ρε Pluton, εγινηκές σπαστικός και βαρετός! Εβαρεθήκαμεν σε, καταλάβεις το;

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Επιμένεις στα ίδια και στα ίδια ρε φίλε.

Αντιλαμβάνεσαι ότι για να σου απαντήσω στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά θα χρειαστούμε μέρες.
Η απάντηση που στείλαμε στους Συνδέσμους Αγωνιστών για την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά ήταν καμιά εκατοστή σελίδες για να καταλάβεις. Και ήταν περιληπτικά.
Άρα είναι δύσκολο να κάτσουμε εδώ να δούμε μια μια τις περιπτώσεις.

Ήδη σου έχω πει για την υπόθεση Κλεάνθους όπου υπάρχουν και επιστολές τομεαρχών της ΕΟΚΑ που λένε ότι ο άνθρωπος δεν ήταν προδότης. Και οι Σύνδεσμοι κάνουν την πάπια.

Σου είπα για την υπόθεση Πέτρου και Σακκά που έδωσαν κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες. Όλα αυτά δεν τα βλέπεις, δεν τα σχολιάζεις και επιμένεις πάνω σε μια υπόθεση.

Σου είπα για τον Παπαφώτη και το τι γράφει για τα στοιχεία, ούτε δίνεις σημασία.

Και αντί να σχολιάσεις αυτά θέτεις άλλο θέμα.
Αναμένω τις απαντήσεις σου σε αυτά, να δούμε τι υποψιάζεσαι και αν θα πέσεις έξω.
Πάντως αντίθετα με το τι νομίζεις, και πάλι έπεσες έξω.

Και λυπούμαι να πω ότι αν είναι κάτι που δείχνει φανατίλα είναι η θέση ότι και να ήταν αθώοι είναι εκτελεσμένοι ως προδότες και τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, θέση των Συνδέσμων Αγωνιστών.

Και ασφαλώς φανατίλα αναδύει η θέση ότι δεν συζητάνε τίποτε και για κανένα.
Ενώ εμείς τους λέμε να συζητήσουμε και αν αποδειχθεί ότι όντως έστω και ένας ήταν προδότης τότε να παραδεχθούμε λάθος.
Και αρνούνται.

Αυτό, λοιπόν κι αν είναι φανατίλα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ 61-62 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ;

ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ;

Μιχάλης είπε...

Απολογούμαι που δεν απάντησα.

Όχι δεν περιλαμβάνει το βιβλίο ούτε τα ονόματα ούτε τις φωτό των 61.

Το βιβλιαράκι είναι 30 σελίδες.

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

Μιχάλη, σαν να και δίνεις σημασία πέραν του κανονικού στον εξ Ελλάδος ορμώμενο χρυσαυγίτη, οξά εν η ιδέα μου?

pluton είπε...

Aυτός ο Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης με αβατάρ τον κλόουν είναι βέβαιο ότι δεν είσαι εσύ Μιχάλη, τώρα από τον ακατανόμαστο τι να περιμένεις, αλλά λέω βρε Μιχάλη (είσαι τόσο διαφορετικός) πως αντέχεις στο ΑΚΕΛ βρε παιδί μου; (θα κάνεις ιδιαίτερη προσπάθεια φαντάζομαι)

Μιλάγαμε για φανατίλα, καμιά φορά ένας εμφύλιος κάνει τους πολίτες να έρχονται πιό κοντά διότι αυτόν τον εμφύλιο που προσπάθησε να κάνει το ΑΚΕΛ εναντίον της ΕΟΚΑ τον απεμάκρυνε η διαλακτικότητα του Γρίβα ( ο οποίος είχε ζήσει τον Ελληνικό Εμφύλιο και σίγουρα βγήκε πιό σοφός), τώρα τον εμφύλιο της ΕΟΚΑ Β μάλλον ήταν πολύ χαμηλών τόνων, πολύ ήπιος και βραχύς.

Ένας Εμφύλιος (δεν σας τον εύχομαι)σαν και αυτόν πχ της Ισπανίας ή της Ελλάδος θα σας έκανε να μη μισείτε οι μισοί τους άλλους μισούς. Και θα σας μάθενε να τραγουδάτε.......


http://www.youtube.com/watch?v=DJ3ro4D744g

Ανώνυμος είπε...

βρε Πλούτωνα,πολύ Δαφνί-λα με μυρίζεις μωρέ.
αλλά από ότι σε συγκόφκω πρέπει να είσαι μιάλος κατσινιόρος.

pluton είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ (που σίγουρα έχεις όνομα και πολλά γνωστός μου φαίνεσαι), δεν κατάλαβα τι λέεις ; Μου το μεταφράζεις από τα τουρκοκυπριακά στα Ελληνοκυπρικά γιατί γρι δεν κατάλαβα (για να σου απαντήσω καθώς πρέπει σε Έλληνα).

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε για δες μια εικόνα από την Κοκκινια:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fn5VVjDRbB0

Αυτό θα δείτε και στην Κύπρο που οδήγησε ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ στο ΔΝΤ

pluton είπε...

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=zORXATwBV9U&feature=related

ΕΜΕΙΣ ΠΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ OI ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Πρωμιθεας είπε...

Plutona,

Ο Μιχάλης σου είπε πολλές φορές, άλλες με διπλωματικό τρόπο κι άλλες στα ίσα, ότι είσαι άσχετος σε ό,τι έχει σχέση με την Κύπρο, αλλά εσύ εξακολουθείς σαν κοινός βλάκας να παίζεις το όργανο σου - το βιολί σου, για να μην παρεξηγούμαστε. Που είδες ρε τα τουρκοκυπριακά στη φράση «από ότι σε συγκόφκω πρέπει να είσαι μιάλος κατσινιόρος»;
1. Το «συγκόφκω» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «συγκόπτω» που πάει να πει «σχεδιάζω με τον νουν μου»…
2. Το «μιάλος» είναι από το «με(γ)άλος»…
3. Και το «κατσινιόρος» που είναι ο σκορπιός από το «κάτσινας» (=κυρτός) και το «νούρος» (=ουρά)…

pluton είπε...

Aχ βρε πουλάκι μου Προμηθέα είδες και μόνος σου πόσο Έλληνες είστε, γιατί λεβέντη μου μας πικραίνεται;

pluton είπε...

Διαßάσαμε λοιπόν ένα τρόπο με τον οποίο ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και άφησε άφωνους τους συνομιλητές του σχετικά με το σκοπιανό:

«Πριν ξεκινήσω θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα ,… κατά τον γυρισµό του και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έßγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα… ακούµπησε στον ßράχο και µπήκε στο νερό. Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαßοµακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει


«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε:

«Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου…»!

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι είστε Έλληνες στην διάθεσή σου.

Μιχάλης είπε...

@ pluton

Σίγουρα δεν είμαι εγώ εκείνος με την υπογραφή Κόκκινος Ιαβέρης, κι ας με αποκαλούν έτσι. Ότι έχω να πω το λέω πάντοτε επώνυμα χωρίς να κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμα και ανωνυμίες.

Με ρωτάς πως αντέχω στο ΑΚΕΛ. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν καταβάλλω καμία προσπάθεια για τούτο. Μεγάλωσα μέσα στο ΑΚΕΛ και ξέρω καλύτερα από πολλούς άλλους, που μόνο ακουστά το έχουν πως δουλεύει.
Και σε πληροφορώ ότι διαφώνησα αρκετές φορές και δεν ένιωσα να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όσοι είναι μέσα ξέρουν ότι μπορούν να πούνε την άποψη τους χωρίς φόβο και πάθος, να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν χωρίς καμιά συνέπεια.
Επομένως γιατί να καταβάλλω προσπάθεια;

Λυπούμαι όμως να σου πω ότι είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας όταν γράφεις ότι το ΑΚΕΛ προωθούσε εμφύλιο και τον απέτρεψε ο Γρίβας.
Αφού έχεις τα απομνημονεύματα του διάβασε τι λέει για το ΑΚΕΛ. Ότι ήλθε η ώρα να του εξοντώσει, ότι θα χτυπήσει αλύπητα τους κομμουνιστές κλπ.
Για ποια σοφία και ποια διαλλακτικότητα του μιλάς όταν ο ίδιος καταγράφει πως όταν τον κατηγόρησαν (ακόμα και ο Μακάριος0 για τις δολοφονίες είπε ότι δεν ακούει κανένα και ότι θα συνεχίσει;

Μη λέμε κι ότι θέλουμε.

Σου ξαναλέω, μην κάνεις πως τα ξέρεις όλα και μην προσπαθήσεις να πλειοδοτήσεις σε πατριωτισμό.
Πολύ σωστά σου έγραψε ο Προμηθέας ότι δεν ήταν τουρκοκυπριακά εκείνα που σου έγραψε ο ανώνυμος αλλά καθαρά ελληνικά.
Άρα μην βγάζεις συμπεράσματα για θέματα που δεν ξέρεις.

Και αντί να ζητήσεις ταπεινά συγνώμη πας να κάνεις εξυπνάδες.

Μιχάλης είπε...

Περιμένω ακόμα απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα...

pluton είπε...

Bρε Μιχάλη που να θυμάμαι και εγώ που δεν σου απάντησα, απ την ώρα που μπήκε ο ακατανόμαστος στην συζήτηση χάσαμε τον ειρμό τον σκέψεών μας.

Ανώνυμος είπε...

ρε Πλουτη ηθελα να πω οτι κρουζεις που κατω - που κατω.

Μιχάλης είπε...

Χαράλαμπε, συγνώμη plouton ευτυχώς τα ερωτήματα είναι γραπτά και μπορείς να τα διαβάσεις.

pluton είπε...

Το ερώτημα είναι γιατί στο απέναντι μαγαζί διέκοψαν την συζήτηση; Εγώ ξεκάθαρα έχω γράψει να μιλάνε με όλους, τι έχουν να φοβηθούν.

Χαράλαμπος, ανώνυμος, έωλος, Πλάτων, Πλουτής, Πλούτων και στο μέλλον αποκομιδεύς (σκουπιδιάρης)

Μιχάλης είπε...

Ακόμα περιμένω απαντήσεις...

Στην Κύπρο έχουμε μια άλλη παροιμία που λέει "ο αλουπός εχώννετουν τζι ο νούρος του εφαίνετουν".

Προσοχή, δεν είναι τουρκοκυπριακά. Ελληνικά είναι.

pluton είπε...

:))))

Για να το λες εσύ Ελληνικά θα είναι (σαν αυτά που μιλά ο ακατανόμαστος), εσύ ξέρεις την μετάφραση ή να ρωτήσω τον Προμηθέα;

Ανώνυμος είπε...

κοκκινε ιαβερη σε ευχαριστουμε που γελοιοποιηθηκες στην γνωμη και επιβεβαιωσες τον παπαφωτη.οτι ειπε ο παπαφωτης ειναι αληθεια και εσυ απλα τον επιβεβαιωσες.εισαι μελος του συνδεσμου εκτελεσθεντων προδοτων που στηθηκε προσφατα απο το ακελ δεν εχεις συγγενη μεσα.μαλιστα εκμεταλευτηκες το γεγονος για κομματικους λογους και ενω δηλωνες οτι δεν εχεις πολιτικες βλεψεις κατεβηκες βολευτης αλλα τα ριφκια σε τιμωρησαν.ειπες και ψεματα οτι δηθεν οι συνδεσμοι αγωνιστων δεν σας απαντησαν.σας απαντησαν με στοιχεια και σας ξεσκεπασαν.οι μισοι..δηθεν ακελικοι δεν ησαν ακελικοι!καθε λιγα χρονια αλλαζετε τα νουμερα για κομματικους λογους φυσικα.εσυ κοκκινε ιαβερη ποτε θα ζητησεις συγνωμη απο τον αγωνιστη που σκοτωσε το ακελ στην πηγη αμμοχωστου γιατι τολμησε να χτυπησει τους αγγλους?ποτε θα παραδωσετε αυτους που προδωσαν τον καραολη?

χαραμπος καραγάννης είπε...

Επίστρατος 1974
Χαράλαμπος Καραγιάννης 32 μοίρα καταδρομών 28 Ιουλίου 2015 - 7:35 π.μ.
Κυπριακή δημοκρατία το απόλυτο μηδέν. Έτσι συμπεριφορά έχει απέναντι στους βετεράνους πολέμου , Η Κυπριακή δημοκρατία δεν καταδέχτηκε να μου απαντήσει σε καμιά αίτημα – επιστολή μου ,σαν να μην έφτανε αυτό σε δικό μου πρόβλημα που άπτεται των υπηρεσιών του υπουργείου εσωτερικών ,στάθηκε ανίκανη να εφαρμόσει πρόσφατη διοικητική πράξη που έκδωσε πρωτεύων τμήμα της . στάθηκε ανίκανη να εφαρμόσει το ποινικό δίκαιο και να οδηγήσει ενώπιων δικαστηρίου , σφετεριστή κρατικής γης [δημόσιο δρόμο μέσα σε κατοικημένη περιοχή ] ,αστυνομικός λοχίας μου είπε ξέρεις η νομολογία είναι τέτοια ,που εάν ο δικαιούχος [δηλαδή το κράτος ] δεν έχει παράπονο ,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε . φυσικά ο λοχίας ,δεν ξέρει τι λέει διότι ,αρμοδιότητα του οποιουδήποτε εμπλεκόμενου τιμήματος ,είναι η διαφύλαξη της κρατικής περιουσίας άλλα και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πολιτών. Μια ερμηνεία μπορώ να δώσω , επιβουλή εις βάρος των δικαιωμάτων μου . πριν ένα χρόνο κέρδισα δυο δίκες στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού με τελικό απολογισμό αντί όφελος τριάντα χιλιάδες εβρό ζημία ,τελειώνω όπως ξεκίνησα Κυπριακή δημοκρατία το απόλυτο μηδέν. Από ότι αντιλαμβάνομαι η υπόθεση είναι μικρή ,σίγουρα δεν κάνει για ψηφοθηρία . Για περισσότερα : 03/07/2014 Ο ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ Κ.Δ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ . Επανέρχεται με αίτηση του για απονομή ηθικής αμοιβής. http://chalarisargiris.blogspot.com/2015/01/blog-post_45.html . επιφυλάσσω το δικαίωμα μου ,για τα περεταίρω , δεν πειράζει εάν αποκαλύψω άγνωστα μυστικά για πολιτικά πρόσωπα .ούτος η άλλως δεν υπάρχει κράτος δικαίου , πολύ σύντομα θα υποχρεωθούμε και σε οδυνηρή λύση .εγώ γεννήθηκα φτωχός ας κλάψουν οι κληρονομήσαντες τα απολεσθέντα .

Ανώνυμος είπε...

Ωραία στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Διαφορετικές μεν οι συνθήκες αλλά πράγματι τα θύματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με ότι έγινε στον ελλαδικό χώρο από τους Ελασιτες

Ανώνυμος είπε...

Ωραία στοιχεια