Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ




Αν η εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι» είναι η έκφραση των υποστηρικτών της μη λύσης του κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.) δεν πρέπει να διερωτόμαστε γιατί κάποιοι πολιτικοί εκφραστές αυτής της παράταξης έχουν χάσει το μέτρο και ανοίγουν το στόμα τους και λένε ότι θέλουν.

Οι εκδότες της εφημερίδας έχουν χάσει το μέτρο και θεωρούν ότι με το πρόσχημα της σάτιρας μπορούν να βρίζουν και να χυδαιολογούν.

Διαβάζοντας τακτικά την εν λόγω εφημερίδα διαπιστώνουμε ότι εβδομάδα με την εβδομάδα πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά και συναγωνίζονται το ιστολόγιο Christofias Watch το οποίο και διαφημίζουν σε κάθε έκδοση.

Ρίχνοντας μια ματιά στην τελευταία έκδοση επιβεβαιώσαμε ότι οι άνθρωποι τελούν υπό σύγχυση ή θέλουν να παρουσιάζονται έτσι για να μπορούν να λένε αυτά που λένε χωρίς να σέβονται το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ενώ θίγονται για την όποια κριτική ενάντια στην ιδεολογική τους πλατφόρμα, ενώ επικρίνουν όποιον τους επικρίνει κατηγορώντας τον ότι τους απαγορεύει την ελευθερία έκφρασης, οι ίδιοι δεν σέβονται τίποτε και κανένα εφόσον διαφωνούν μαζί του στη λύση του κυπριακού.

ΤΑ ΑΚΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ενδεικτικό είναι ένα σχόλιο στη σελίδα 6 που αναφέρεται στο επικείμενο συνέδριο του ΑΚΕΛ. Ιδού τι γράφουν και ας κρίνει ο καθένας:
«Τόσα πολλά πρόβατα μαζεμένα σε ένα συνέδριο, το 21ο, χωρίς άποψη, χωρίς αντίθετη γνώμη. Άβουλα να περιμένουν να τους επιβληθούν αποφάσεις».  

Αυτός είναι ο σεβασμός των συντελεστών της εφημερίδας σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου.
Αλλά το χειρότερο είναι ότι γράφουν χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά γίνεται στα συνέδρια του ΑΚΕΛ. Και κάθε άλλο παρά επιβάλλονται αποφάσεις σε άβουλα όντα, κάθε άλλο παρά δεν εκφράζεται αντίθετη άποψη. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε και σε αυτό το συνέδριο.

ΚΡΥΠΤΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ;

Τι να πει κάποιος για την υπεράσπιση που πρόσφεραν και προσφέρουν στον παππού που δίδασκε το εγγόνι του εκείνα όλα τα εμετικά για τη χούντα, τους κομμουνιστές και τους Τούρκους;
Ιδού τι έγραψαν:
«Κύριο θέμα έκανε το ΡΙΚ το βίντεο για τη Χούντα. Τους συμφέρει, τους συμφέρει! Έτσι και αλλιώς από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…»

Ποιαν αλήθεια μαθαίνεις από τρελό και από μικρό, δεν μας διευκρινίζει ο σχολιογράφος. Μάλλον είναι αυτονόητο το τι θέλουν να πούνε.
Και ασφαλώς αποκρύβουν από τους ακροατές τους ότι με το θέμα αυτό δεν ασχολήθηκε μόνο το ΡΙΚ αλλά όλα ανεξαίρετα τα κανάλια.

ΣΚΟΠΙΜΗ ΣΥΓΧΥΣΗ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΆΓΝΟΙΑ;

Σε άλλο σχόλιο (πάντα στην 6η σελίδα) διαβάζουμε:
«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία ζητούσαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου το 1973. Και ήταν δημοκράτες. Όποιος ζητά σήμερα ελευθερία είναι ρατσιστής… Η λέξη αντικαταστάθηκε με την επαναπροσέγγιση…».

Στη σελίδα 9 υπό τον τίτλο «Φέρτε μας κι άλλους κύριοι διεθνιστές» ο αρθρογράφος σκόπιμα ταυτίζει τους όρους παγκοσμιοποίηση και διεθνισμός, ελευθερία και επαναπροσέγγιση για να οδηγήσει τον αναγνώστη του και πάλι στο συμπέρασμα που ο ίδιος θέλει.
Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν έλλειμμα πολιτικής γνώσης.
Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το άσπρο από το μαύρο και δείχνουν να αγνοούν το νόημα συγκεκριμένων ορολογιών.

***

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρες σελίδες για κάθε έκδοση της εν λόγω εφημερίδας.
Σταματώ όμως μέχρι εδώ διότι θεωρώ ότι δόθηκε το στίγμα και το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω.

Κάποιοι που κατηγορούν άλλους ότι είναι στρατευμένοι, έχουν στρατευτεί σε ένα αγώνα που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην άρνηση και στην καταστροφή.

Κρίνουν και επικρίνουν (και είναι δικαίωμα τους) αλλά δεν προβάλλουν καμία εναλλακτική θέση.
Ποτέ δεν λένε ποια λύση θέλουν. Λένε μόνο τι δεν θέλουν. Γιατί άραγε;

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν τι να προτείνουν. Γνωρίζουν ότι τα περί ενιαίου κράτους κλ.π. δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανεφάρμοστο σύνθημα.
Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να κρύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων και θέσεων μέσα από σαρκασμούς, ειρωνείες και ύβρεις.

Πού οδηγεί όμως αυτό; Σε ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΕ!

15 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Φίλε Μιχάλη,το Ποντίκι,το Christofias Watch,η ΕΝΩΣΙΣ και η εκπομπή ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ,όπως και η ΜΑΧΗ αποτελούν τσιφλίκι 4-5 ατόμων με επικεφαλής τον Γ.Γ που τα τρώνε γερά από τον αφελή Αρχιεπίσκοπο.Ακόμα λίγο θα διανέμονται δωρεάν και από τα παγκάρια των εκκλησιών!

cyprus news είπε...

Φιλε Μιχάλη επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι με τις εφημερίδες και τις ειδήσεις μπορείς να ρήξεις μια ματια στο blog μου και να μου πεις την γνώμη σου;

http://allcyprusnews.blogspot.com/

kyriakos είπε...

"Καλός Τούρκος ο καλός Νίκος;;"

Μιχάλη αν έβρεις θεραπεία για την ανθρώπινη μαννομάρα πιάσε με τηλέφωνο. Και όποιος με αμφισβητεί ας μου φέρει χαρτί του γιατρού που να αποδεικνύει πως έχουν iq πάνω που 130 μα τι 130; ούτε 110!

Πάω σε στοίχημα πως ούλλοι τούτοι αν τους μετρήσεις εν επιστημονικά βλάκες.
Αλλά ίσως να είμαστε και εμείς πιο βλάκες που ασχολούμαστε μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θυμούμε τον Γιώργο Γεωργίου του Πονιτκιού, με μακριά σγουρά μαλιά να διοργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης για το μιχτό ζευκάρι την Γιώτα τζε τον Σαλίχ. Ήταν πρόεδρος της νεολαίας της ΕΔΕΚ τότε.

Άμαν τον εξαναείδα με το γνωστό στυλάκι ερώτησα "μα τι έγινε" τζε είπαν μου ότι η ΕΔΕΚ εν τον έβαλε υποψήφιο βουλευτή τζε εθύμωσε, έκοψεν τα μαλιά τζε εμετακόμισε στο ΔΗΚΟ. Που τον έβαλεν τζε υποψήφιο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι τα πρόβατα; επειδή αυτό το χρησιμοποιούν πολύ, όσοι θέλουν να πλήξουν το ΑΚΕΛ, ελλείψη επειχηρημάτων, σου λένε ένα είσαι αρνί, είσαι π΄ρόβατο και τέλειωσε,κι' αυτό διστυχώς όπως και άλλες ατάκες αρλούμπες περνούν μέσα στον κόσμο που δενασχολείτε. Είναι λοιπόν πρόβατα τα μέλη του ΑΚΕΛ που συμμετέχουν σε προσυνεδριακές συνελεύσεις, λένε τις απόψεις τους τις εισηγήσεις τους εισηγούνται τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους. Συμμετέχουν σ' ένα τριήμερο συνέδριο όπου γίνεται γόνιμη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και διεθνή ζητήματα. Ή είναι πρόβατα και άβουλα όντα αυτοί που τρώνε απροβλημάτιστα το κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρισης και ερωτικών παραμυθίων. Πρόβατα είναι αυτοί που απροβλημάτιστα δίνουν πίστη και θεωρούν ευαγγέλιο όσα λένε οι κακομηροσυλλουριδοκουλιοπερδίκιες και αρνούνται να ακούσουν κάθε άλλη άποψη. Σταύρος Λ.

ιων είπε...

Εγώ αθθυμουμαι κάτι πρόβατα (αφού συναφέρνουμεν πρόβατα) που εσηκώναν γαλάζιον χαρτονάκιν τζιαι ροζ χαρτονάκιν. Τόοοοοοση δημοκρατία τζιαι τόοοοοση διαφάνεια.

Μιχάλης είπε...

@ arxiepiskopos

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Είναι γνωστή η διασύνδεση αυτών που αναφέρεις. Πέραν τούτου τα παιδιά της Αντιλογίας δηλώνουν ότι έχουν την πλήρη στήριξη του αρχιεπισκόπου.

Μιχάλης είπε...

@ cyprus news

Πολύ καλή προσπάθεια φίλε.
Είναι καλό να μπορεί να βρει κάποιος τα περισσότερα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης μαζεμένα.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Αν κρίνει κάποιος από τα «επιχειρήματα» τους έχεις δίκαιο.
Θεραπεία δεν ξέρω ούτε εγώ αν υπάρχει.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 11/21/2010 7:42 πμ

Ήταν και εκπρόσωπος τύπου του Σπ. Κυπριανού αλλά στις τελευταίες προεδρικές εκλογές είχε δικό του γραφείο στο κτίριο του εκλογικού επιτελείου του Τ. Παπαδόπουλου.

Μιχάλης είπε...

@ Σταύρος

Χωρίς να λέμε ότι όλα είναι τέλεια, θεωρώ ότι στο ΑΚΕΛ γίνονται περισσότερες ζυμώσεις με πρωταγωνιστές τα μέλη του παρά σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Και τα μέλη του ΑΚΕΛ έχουν λόγο και ρόλο για πολλά πράγματα που αφορούν την κυπριακή κοινωνία σε όλους τους τομείς.

Μιχάλης είπε...

@ ιων

Αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις. Η σκέψη μου πήγε αμέσως εκεί που αναφέρεσαι. Δεν είναι όμως μόνο εκεί που γίνεται αυτό που λες.
Σχεδόν όλα τα κόμματα κάνουν συνέδρια για να μιλούν οι ηγέτες…

Horst Wessel είπε...

Μιχάλη αργείς πολύ να διαγράψεις τις ντροπές της κοινωνίας μας.
Θα σε συμβούλευα να βρεις 3-4 άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης σου και να τους χρίσεις ως συνδιαχειριστές στο μπλοκ σου για να επιλαμβάνονται των διαγραφών των χυδαίων και υβριστικών σχολίων τάχιστα.
Οι διάφοροι περιθωριακοί κατάντησαν μάστιγα στα μπλοκ που ασχολούνται με πολιτικά και κοινωνικά θέματα.
Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και χρειάζεται να την περιφρουρούμε συνεχώς για να μην έχουμε στο τέλος διάφορες καταστάσεις τύπου Λε Πεν.

Μιχάλης είπε...

@ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΑΝΩΝ

Δεν αργώ. Σκόπιμα τα άφησα για κάποιες ώρες.
Συμφωνώ ότι κάποιοι κατάντησαν μάστιγα αλλά από την άλλη αυτό δείχνει το επίπεδο τους.
Δεν ξέρουν και δεν μπορούν να συζητήσουν.
Δεν έχουν θέσεις δεν έχουν επιχειρήματα.
Και γι’ αυτό εκτίθενται. Όχι μόνο προσωπικά αλλά γενικότερα εκθέτουν και αυτούς που έχουν τις ίδιες θέσεις με αυτούς.

Unknown είπε...

Εσχάτως τα πάσης φύσεως σκουπίδια έχουν γίνει επιθετικότατα. Έφτασα και εγώ στο σημείο να κλείσω τα σχόλια στο ιστολόγιο μου καθώς δεν έχω χρόνο να μπαίνω και μισή ώρα για να κοιτάζω τον κάθε ανώμαλο, με ζάλισαν με τα δύο πρόσφατα άρθρα, το...πάθος τους να δείξουν αλληλεγγύη στην Χρυσή Αυγή, είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν πρόλαβα να δω εδώ τις ακαθαρσίες τους.

Ήμουν (είμαι ακόμα;) και εγώ της λογικής του Μιχάλη, "άστα εκεί, εκτίθενται μόνοι τους"... Πραγματικά όμως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά το moderation...

Το ζήτημα, ασφαλώς δεν είναι η άλλη άποψη. Πάσα άποψη, δεκτή. Καμία χυδαιότητα όμως, ό,τι και αν πρεσβεύει "ιδεολογικά".

Μιχαλιό-ακριβοθώρητο με είπες τις προάλλες....απολογούμαι καλέ φίλε...αλλά αυτή την περίοδο, δεν με προλαβαίνει ούτε ο ίσκιος μου από δουλειά. Θα σου τηλεφωνήσω!