Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Με αφορμή τις αναφορές του προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια στην εκδήλωση για τους Καβάζογλου και Μισιαούλη στο Δάλι περί πολιτικής εξόντωσης και πολιτικής δολοφονίας, αλλά και στήριξης του ΑΚΕΛ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με μια φωνή επέκριναν τον κ. Χριστόφια ότι από πρόεδρος όλων των Κυπρίων μετατράπηκε σε κομματάρχη.

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ αλλά και το συνεργαζόμενο (αντιπολιτευόμενο) ΔΗΚΟ, με δηλώσεις στελεχών τους κατηγόρησαν τον πρόεδρο Χριστόφια ότι εισάγει νέα θέσμια στον τόπο με την εμπλοκή του στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ΑΚΕΛ.

Ξέχασαν ότι οι τέως πρόεδροι Κληρίδης και Παπαδόπουλος, όσο και υπουργοί τους είχαν αναμιχθεί στις βουλευτικές εκλογές και στήριξαν τα κόμματα τους;
Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο που ξεσκεπάζουν το ψέμα και τη συκοφαντία.

Κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2006 ο Τ. Παπαδόπουλος παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση για τα 30χρονα του ΔΗΚΟ. Κι εκεί, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο[1] «Μοίρασε τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο ΔΗΚΟ του κόμμα. Ο Τάσσος κάλεσε όλους να εργαστούν για αύξηση ποσοστών».

Στο κείμενο αναφερόταν ότι «Βασική στόχευση του Προέδρου ήταν να συνεγείρει τους δηκοϊκούς ώστε να περάσουν από το μεταίχμιο της ανοδικής τάσης και να γίνουν από
ρυθμιστική, πρωταγωνιστική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό του τόπου. Χαριτολογώντας μάλιστα σημείωσε ότι θέλει αύξηση των ποσοστών του ΔΗΚΟ και εάν αυτό είναι αδίκημα τότε έχει την ενοχή».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Ο Τ. Παπαδόπουλος αναφερόταν στις επικρίσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ ο οποίος τον κατηγορούσε για ανάμιξη στις βουλευτικές εκλογές υπέρ του ΔΗΚΟ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο Τ. Παπαδόπουλος «Ήταν αιχμηρότατος προς την αντιπολίτευση ανκαι απέφυγε ευθείες αναφορές. Απάντησε στην κριτική της για εμπλοκή του στην προεκλογική εκστρατεία για να τονίσει ότι η αξίωση του ΔΗΣΥ ισοδυναμεί με πολιτικό πραξικόπημα. Και με νόημα τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει σε κανένα κόμμα το δικαίωμα να του καθορίζει την πολιτική του συμπεριφορά».[2]
Πρόσθετε ακόμα ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να απαιτεί παραίτηση του Προέδρου επειδή τάχατες εμπλέκεται σε προεκλογική εκστρατεία, αυτό είναι πολιτικό πραξικόπημα».

Σχολιάζοντας ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Λιλλήκας είπε ότι: «Εκείνοι που ομιλούν για παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ας θυμηθούν τι έγινε στις εκλογές, στις οποίες ήταν στην εξουσία ο Δημοκρατικός Συναγερμός και σε πόσες συγκεντρώσεις ομιλούσε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι: «Πολύ ολιγότερες παρεμβάσεις στην προεκλογική περίοδο έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος ενός κόμματος, σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο».
Ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε μάλιστα την απαίτηση του ΔΗΣΥ ως «μία σαφή πολιτική εκτροπή».[3]

Απαντώντας ο πρόεδρος του  ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης, «χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ''αλαζόνα'' και είπε ότι έχει μετατραπεί σε κομματάρχη που παραγνωρίζει πως είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων».[4]

ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙ ΚΛΗΡΙΔΗ

Όταν στην εξουσία βρισκόταν ο ΔΗΣΥ και ο Γλ. Κληρίδης, οι υπουργοί του εμπλέκονταν στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ΔΗΣΥ.
Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου (που ήταν και ο αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία) δήλωνε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει τις δυνατότητες να καταστεί και πάλι το πρώτο κόμμα».[5]

Ο κ. Χριστοδούλου δήλωνε ακόμα ότι «Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο Συναγερμός έχει τις προϋποθέσεις και δυνατότητες να είναι και πάλι το πρώτο κόμμα. Αυτή είναι η προτεραιότητα όλων μας, και αυτή πρέπει να είναι η πρωταρχική επιδίωξη και του κ. Αναστασιάδη και όλων των άλλων στελεχών».

Ιδού, λοιπόν που όσα προσπαθεί να παρουσιάσει ο ΔΗΣΥ ως πρωτόγνωρα ανατρέπονται με ντοκουμέντα. Και μάλιστα τα ίδια και χειρότερα έκανε επί προεδρίας του ο ΔΗΣΥ.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

Δεν μπορεί όμως να μη σημειωθεί και η υποκρισία της ΕΔΕΚ. Με δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης εξέφραζε τη βαθιά του θλίψη για τις δηλώσεις Χριστόφια.
«Είναι πραγματικά θλιβερό να παρακολουθεί ο κυπριακός λαός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απεκδύεται του θεσμικού- πολιτειακού του ρόλου και να μετατρέπεται σε κομματάρχη που σπεύδει να εμπλακεί απεγνωσμένα και αντιθεσμικά στη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών».[6]

Ωστόσο ο κ. Παπαδάκης φαίνεται να αγνοεί ή παραγνωρίζει ότι το κόμμα του δήλωνε ακριβώς τα αντίθετα όταν συζητείτο η ανάμιξη Παπαδόπουλου στις βουλευτικές εκλογές του 2006.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου δήλωνε ότι: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Πρόεδρος κόμματος και είναι θεμιτό από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και το επιλήψιμο και σε καμία περίπτωση εμείς δεν θεωρούμε ότι η έκφραση πολιτικών απόψεων είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε από τους Υπουργούς είναι πολιτικά επιλήψιμη».[7]

Πότε έλεγε την αλήθεια η ΕΔΕΚ; Τότε ή τώρα;

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΟ

Ανάλογη ήταν τότε και η στάση του ΔΗΚΟ.
Υπεραμυνόμενο της στάσης του Τ. Παπαδόπουλου, έκανε λόγο για αιτιάσεις του ΔΗΣΥ και όσων υποστήριζαν την άποψη του.
Σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τηρεί μια άψογη πολιτική και πολιτειακή συμπεριφορά». [8]

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «αν οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης νομίζουν ότι μπορούν να καθυβρίζουν, να λοιδορούν, να προπηλακίζουν, να διαστρεβλώνουν, να υποσκάπτουν και να υπονομεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να σιωπά και να ανέχεται αυτή τους τη συστηματική τακτική, πλανώνται».

***
Μετά από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα πως όσοι διαμαρτύρονται σήμερα, άλλα έλεγαν σε άλλες περιόδους.
Καταδεικνύεται για άλλη μια φορά η υποκρισία που διακατέχει κάποιους πολιτικούς και πολιτικά κόμματα.
Από την άλλη αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπέπεσε σε κανένα ατόπημα ούτε έκανε κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Άλλωστε με βάση τα όσα ισχύουν στην Κύπρο ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διακοσμητικός, όπως σε άλλες χώρες αλλά είναι εκτελεστικός πρόεδρος και συνήθως προέρχεται από κομματικούς χώρους.
Πώς δικαιολογείται άλλωστε το γεγονός ότι πάντοτε μαζί με τον εκάστοτε πρόεδρο της Δημοκρατίας υπόκειται σε κριτική και το κόμμα από το οποίο προέρχεται;

____________________________
1. Φιλελεύθερος 11 Μαΐου 2006.
2. Ο ΔΗΣΥ είχε καλέσει τον Τ. Παπαδόπουλο να παραιτηθεί.
3. ΚΥΠΕ 11/5/2006.
4. ΚΥΠΕ 13/5/2006.
5. ΚΥΠΕ 13/5/2001.
6. ΚΥΠΕ 11/4/2011.
7. ΚΥΠΕ 13/5/2006.
8. ΚΥΠΕ 11/5/2006.

31 σχόλια:

ενας μπατσος εκδικειτε το καθεστως είπε...

μιλα τζε ο γενι πολιτης γαμωτο για πολιτικη ποδα.εσεις ρε εν εφυετε που το δηκο εξι μηνες πριν τις εκλογες?επειδη εθελετε να πουλησετε φουμαρα τζε να ξαναφερετε το προδοτικο αναν πλαν για το οποιο εσυ μιχαλακη επηρες εκατομμυρια.ξερουμε τα ουλλα.εν νε τυχαιο που ειμαστεν μπατσοι

Ανώνυμος είπε...

Από την ανάρτηση σας το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι ο Κληρίδης δεν είχε εμπλάκει στις βουλευτικές εκλογές, ότι τα κεντρώα και αριστερά κόμματα το κάνουν ή το υποστηρίζουν και ότι το ΑΚΕΛ για να δικαιολογηθεί ακόμη επιμένει στο "αφού εκάμναν το τζιαι οι άλλοι". Αυτό το τελευταίο ειδικά δεν είναι επιχείρημα ούτε σοβαρή δικαιολογία. Υποδεικνύει πολιτική ανωριμότητα.

Ευχαριστώ που έδειξες για ακόμη μια φορά αυτά που λέγονται για το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό! Και κάτι τελευταίο:

Σε εσάς τους κρυφοαστούς, κρυφοκαπιταλιστές και κρυφοφασίστες του ΑΚΕΛ η ΕΡΓΑΤΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αγαπητέ Μιχάλη, όταν επί Κληρίδη ανακατώνονταν οι υπουργοί – όχι ο ίδιος -, το ΑΚΕΛ χειροκροτούσε;

Ξέρεις η υποκρισία είναι μαχαίρι που κόβει και από τις δυο πλευρές.

Με την ευκαιρία: καλή επιτυχία. Να μεγαλώσετε, να ξεκολλήσετε από το 30+, να ανοίξετε λίγο τις σκουριασμένες, και απηρχαιωμένες ιδεολογίες σας , στον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό :)

Ανώνυμος είπε...

Στροβολιώτη; Να ξέρεις ότι δκιεβάζω σε τακτικά τζιαί μπορώ να πω εκτιμώ σε. Αλλά ππέφτεις τζιαί σε μπουρδολογίες τζιαί σού, όπως ούλλοι μας, που αφού είμαστεν που είμαστεν αππέξω του χορού, αρκεύκομεν έναν τραούδιν, τζι΄ανάθθεμαν τζι' άν ετσιαττίσει τζι' αν δέν ετσιαττίσει καλά ως το τέλος. Πιερώνομεν τίποτε;
Όπως τούτον το τραούδιν: "σκουριασμένες, και απηρχαιωμένες ιδεολογίες σας , στον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό".
Ε ίνταμ που θέλεις να πεις ρε ποιητή; Έχουν νόημαν τούτα τα λόγια; Τίποτε!
Εν όπως τες πελλάρες της αντιπολίτευσης που λαλούσαν για τον προϋπολογισμόν της κυβέρνησης: Ο νέος προϋπολογισμός στερείται οράματος, σχεδιασμού, τακτικής, ορθολογισμού, φαντασίας κλπ κλπ κλπ
Λόγια πολλά, ουσία τίποτε! Αέρας κουπανιστός. Ευτυχώς που έν μας είπασιν ότι στερείται τζιαί . . . . ομοιοκαταληξίας!
Χα τζιαί σου τωρά!

Μιχάλης είπε...

@ ενας μπατσος εκδικειτε το καθεστως

Ακόμα κοιμάστε και ξυπνάτε με το Ανάν;
Έχεις δίκαιο, έγινα με τα εκατομμύρια. Βλέπεις δεν ξέρω πού να τα βάλω…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ο Κληρίδης ως επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ συμμετείχε και σε εκδηλώσεις του κόμματος αλλά και στο προεδρικό είχε κάνει σύσκεψη για την προετοιμασία του προεκλογικού προγράμματος του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές.

Όσα έγραψα δεν τα έγραψα για να πω ότι «αφού το έκαναν κι άλλοι».
Τα έγραψα για να δείξω ότι είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε όλη τη διάρκεια της ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Χριστόφιας δεν έκανε κάτι που δεν έκαναν και άλλοι πρόεδροι.
Εκείνο που επισήμανα είναι ότι αυτοί που τον επικρίνουν σήμερα, όταν τα έκαναν οι δικοί τους τότε τα δικαιολογούσαν.

Τον χαρακτηρισμό τον αφήνω ασχολίαστο.

Μιχάλης είπε...

@ strovoliotis

Φίλε σε χαιρετώ.

Για τον Κληρίδη έγραψα πιο πάνω.

Όσον αφορά τους υπουργούς, αν δεν με απατά η μνήμη μου, αντίδραση υπήρξε μόνο για τον υπουργό εσωτερικών που ήταν και ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες είναι οι απηρχαιωμένες ιδέες μας…

Anef_Oriwn είπε...

ΕΜΕΝΑ, εκάλυψε ΜΕ ο Χαμάλης!!!

Z είπε...

Εχει δικαιο ο Μιχάλης Στροβολιώτη. Θυμούμαι κι εγώ πολύ καλά αυτά που αναφέρει στο κείμενο του.
Αν θυμάσαι προχτές ο Κασουλίδης ομολόγησε ότι ο Κληρίδης επέμβαινε στην προεκλογική εκστρατεία και έλεγε ότι δεν ήταν κακό και ότι και τώρα θεωρεί ότι δεν είναι κακό να παρεμβαίνει ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

Για την εμπλοκή στις εκλογές: αν λοιπόν το ΑΚΕΛ είχε διαμαρτυρηθεί, τότε Μιχάλη, έπαιξε και εκείνο σε δυο ταμπλό. Ποιο από τα δυο είναι η υποκρισία;

(Και για να μην παρεξηγηθούμε: φυσικά είναι υποκριτές οι άλλοι. Ούτε όμως το ΑΚΕΛ είναι καθαρό. )

Για τις θέσεις του ΑΚΕΛ: αν δούμε το θέμα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα παρατηρήσουμε πως τα κόμματα με τα οποία ταυτίζεται το ΑΚΕΛ αποτελούν συνήθως το περιθώριο της αριστεράς στις χώρες τους. Το 30+ ποσοστά που παίρνει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο είναι μια ανωμαλία, η οποία οφείλεται και στην παράδοση, αλλά και στο γεγονός πως λόγω του Κυπριακού – μεγάλου άλλοθι, δεν έγινε ποτέ σύγχρονος πολιτικός διάλογος. Ένας διάλογος που να αναδεικνύει την ανεπάρκεια (ή όχι) των θέσεων του ΑΚΕΛ να χειριστεί οικονομικά, διεθνή θέματα κλπ.

Και μη ξεχνάτε: η ανωμαλία κάποτε θα κλείσει. Αν η ΕΔΕΚ ας πούμε, δεν ήταν εθνικιστικά σκεπτόμενο κόμμα στο Κυπριακό, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς…

Ναι, το ΑΚΕΛ έχει στο χαρτοφυλάκιο του πολλές καλές στιγμές στο Κυπριακό, και αυτές το χαρακτηρίζουν εν μέρη. Όπως και η ατολμία και η αδυναμία του για ρήξη με το κατεστημένο σε άλλες.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το ΑΚΕΛ σίγουρα δεν μπορεί, και φαίνεται πως ούτε θέλει να κάνει το βήμα από το 30 στο 40%. Αυτό θα γινόταν αν αναμορφωνόταν προς τη σοσιαλδημοκρατία, να υιοθετούσε λόγο που αφορά την ουσία και την πρακτική, και όχι τη θεωρία.


Αν ευτυχούσαμε να βλέπαμε μια τέτοια κίνηση, τότε ίσως να λύνονταν και άλλα ζητήματα: ένα ΑΚΕΛ χωρίς την ανάγκη των ακραίων κομμάτων του «κέντρου» θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο χρήσιμο και τολμηρό στη λύση προβλημάτων.

Τώρα, κλούβα…

Στροβολιώτης.

Σολιάτης είπε...

Πολύ καλά τα είπε ο χαμάλης. Στροβολιώτη μάθε να ξεχωρίζεις, ο Μιχάλης είπε ότι το ΑΚΕΛ επέκρινε μόνο τον υπουργό εσωτερικών. άρα δεν έλεγε άλλα. Βέβαια δεν μπορει να μας κάνει μαθήματα ιδεολογίας ένας αστός επιχειρηματίας, αν το ΑΚΕΛ άλλαζε ιδεολογία δεν θα μας έκανε. ποιές είναι οι σκουριασμένες απόψεις του ΑΚΕΛ; όχι γενικόλογα και αόριστα . Το ΑΚΕΛ έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα πες μας 1, 2, 3. Ο κάθε πρόεδρος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι απολίτικος. Εεν είναι κακό αλλά καλό να ανήκει σε κόμμα. Πρέπει να έχει τις θέσεις του και να τις στηρίζει και να θέλει το κόμμα του να ενισχύεται ώστε η πολιτική του να βρίσκει εφαρμογή. Ούτε ο Χριστόφιας ούτε και οι προηγούμενοι προέδροι έκαναν κάτι που δεν έπρεπε, και ας αφήσουν την παραπλάνηση και ας μας πουν τις θέσεις τους, στα διάφορα ζητήματα και πάνω σ' αυτά που έκανε η κυβέρνηση.

νεος στην βουλη στην θεση του ακελ είπε...

ετος 2013.το ακελ επιτελους βρισκεται στην αντιπολιτευση .εχοντας πληγει σοβαρα απο τις βουλευτικες του 11 και τις προεδρικες του 2013.εχει δυο βουλευτες πιο λιγους στην βουλη.ο τουρκοφκιας καθετε τζε τρωρι τα λεφτα των πολιτων στο παλατι του στην μακεδονιτισσα.παιρνει και μια γερη συνταξη απο την τουρκια ως ανταλλαγμα για τις υπηρεσιες που προσφερε.παιρνει και αλλη μια απο της αγγλια και αλλη απο την αμερικη.ο γιος του χριστος βρισκεται ηδη στο ακελ σαν αλλο ενα υπαλληλακι.η κορη του ειναι ανεργη καθως το ρικ ειναι ελευθερο και ελληνικο πλεον και δεν εργοδοτει τουρκους ηθοποιους.καθε εβδομαδα ο προδοφκιας περνα τα συνορα και παει στα καζινα της κερυνειας.πριν ομως παει εκει περνα απο το δικωμο.σταματα στην εισοδο του κατω δκωμου και μετα παει με τα ποδια.στον δρομο του βλεπει χωραφες να εχουν υπολειμματα απο σφαιρες και βληματα απο τον πολεμο.μα εν νατρεπουνταν τουτοι οι προδοτες μουρμουριζει.εσυρναν τς πομπες να σκοτωσουν τους δικωμιτες?προδοτες καλαμαραες λεε.κυριε του λεει ενας εποικος που τον συνοδευει απο το κιονελι.αυτα ειναι ντικα μας.που το τουρκια.που το ολμοι που το αεροπλανα μας.μεν λασσεις ρε μεχ,ετ λαλει ο γριστοφκιας καλα τζε επρεπε να κατσουν δαμαι να πολεμησουν τα αδερφια μας οι εοκα βητατζηδες?προεδρε τον διακοπτει ενας φρουρος του.δαμαι πολεμησαν πολλοι δικοι μας οχι της εοκα β ομως.εν με κοφτει λαεει ο τουρκοφκιας ειναι ολοι προδοτες.επρεπε να σταματησουμε ειρηνικα την ειρηνικη επεμβαση του φιλου ετζεβιτ.παει μετα εκει που ηταν το σπιτι του.στεκεται προσοχη στο μνημειο του κεμα.χαλαλι σου κεμαλ το σπιτι μου.φευγει και παει προς κερυνεια.περνα απο το γσ πραξανδρος.εδω ειναι οι ταφοι που ηβραν τους δικους μας λεει.ναι ειπε ο μεχμετ.α τους προδοτες.εσκοτωσαν τους δικους μας τζε εσυραν τους δαμαι για να φταιξουν την τουρκια.φευγουν φτανουν στο καζινο λας βεγκας στο χωριο λαπηθος.στην εισοδο ο αρχηγος των κατοχικων δυναμεων.καλως ηρτες αδερφι τουρκοφκια.ποσα εν να παιξουμε σημερα.οσα χελεις λεει ο ντιμιτρ.τωρα ομως να πιασω στο ακελ να με συνδεσουν με την κεντρικη τραπεζα να μου πεψουν εκανεα δις που τα ταμεια.πεντε χροναι προεδρος επιασαμεν πολλα που εκοψαμεν μισθους τζε συνταξεις.ας εν καλα οι συνομιλιες τζε η επανα προσεγγγιση.γριστοφ λεεει ο στρατιωτικος θωρεις τουτες τις επαυλεις?εσου τις εκαμες με τα ο γχρημα που εωδκες για απομονωση μας.βοηχεια σου για εμας πολλα καλη.

Ανώνυμος είπε...

Σολιάτη, γνωρίζεις κανέναν επιχειρηματία, άστο, αριστερό ή ζερβόδεξο που *δεν* λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς;

Όποιος το κάνει, κλείνει. Τελεία.

Κατ’ αναλογία και η κριτική μου για το ΑΚΕΛ.

Πιστεύω με πιάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Στροβολιώτη, συμφωνώ πως ο κάθε αστός επιχειρηματίας θα παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλιώς θα χάσει σε προσωπικό επίπεδο και ταξικό. Εδώ είναι η πηγή της αντίθεσης σου με το ΑΚΕΛ και την ιδεολογία του. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι παίζοντας με τους κανόνες του παιχνιδιού, οργανώνονται στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, ιδιαίτερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου. Για να κατοχυρωθούν νομοθετικά τα κέρδη των αγώνων τους υπερψηφίζουν ΑΚΕΛ, που είναι και η πολιτική καθοδήγηση τους.
Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη λογική σου, κύρια επειδή άλλα σε ρωτούμαι και άλλα απαντάς και αυτά όχι συγκεκριμένα που να εξηγούν αυτό που θέλεις να πεις. Παράδειγμα τη σχέση έχουν οι θέσεις του ΑΚΕΛ με τα μικρά ποσοστά των αριστερών κομμάτων της Ε.Ε. (Λάβε υπ’ όψη σου ότι τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης με τα μικρά τους ποσοστά, στηρίζουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους π.χ. ζήτημα αχθοφόρων, συνθήκη ΜπολκεσταΪν, αν το γράφω σωστά).
Επίσης τα κόμματα της Ευρωπαϊκής αριστεράς είναι τα μόνα που με συνέπεια υποστηρίζουν τις κυπριακές θέσεις στο κυπριακό.
Αλλά περιμένω και απαντήσεις σ’ αυτά που σε ρώτησα.

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιο 4/17/2011 10:44 από Σολιάτη

Ανώνυμος είπε...

και τι μας νοιάζει εμάς αν ο χριστοφιας αναμιγνύεται στις εκλογές? έττσι κι αλλοιώς το καπιταλιστικό ακελ δε θα το προτιμήσουμε στις εκλογές του ιούνη!

ο άντρος ο κυπριανού γιατί δεν διαμαρτύρεται? τον έκανε ρεζίλι ο χριστόφιας με την παρέμβαση του. σαν να του είπε ότι είναι ανάξιος και κατώτερος των προσδοκιών ολόκληρου του ακελικού κόσμου!(όχι πως δεν είναι δηλαδή και οι δυό τους)

Ανώνυμος είπε...

το ακελ αποτελειται απο διαφορους κουσπους που ανακαλυψαν το χομπυ του search του κομματικού αρχείου...
βιβα ιντερνετ
βιβα μπιλ γκειτς
βιβα γουγλη


μα στην κομμουνιστική κίνα θα εκοβαν τις μισες και βαλε ιστοσελιδες...

zakos είπε...

Όσο καλές προθέσεις και αν έχει κάποιος ,αν είναι υποχρεωμένος να στηρίζει συγκεκριμένα πράγματα για διάφορους λόγους, τότε χάνει την αξιοπιστία του.
Όταν δουλεύει το πίσω μέρος του εγκεφάλου χάνουμε την ουσία .

πελετζιτης είπε...

εν ανάγκή να έχουν τζαι νόημαν τζείνα που λαλείτε, ή εν ανάγκή να καταλαμβαίνουμεν τζαι μεις, ετζαι πιερώνετε φόρον λαλείτε ότι θέλετε. Για όσους ανοιουν το στόμα τους τζαι αφήνουν να φκέι ότι έρτει.

Λεμέσια είπε...

Χμμ...

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο των Αγίων Παναχράντων...

Μιχάλη, Καλό Πάσχα σε σένα και τους οικείους σου.

Επίσης, καλή τύχη σε σένα προσωπικά για τις βουλευτικές, έστω κι αν δεν επιλέγω το ΑΚΕΛ, κυρίως για την αδυναμία του να διαχειριστεί το κυπριακό και να προωθήσει στην ΠΡΑΞΗ επιτέλους, τη διζωνική.

Μιχάλης είπε...

@ Στροβολιώτης

Είναι γεγονός ότι το κυπριακό είναι το μεγάλο αγκάθι που εμποδίζει τα πάντα να εξελιχθούν ομαλά.

Θεωρώ όμως εντελώς άστοχη την εκτίμηση σου ότι η δύναμη του ΑΚΕΛ αποτελεί ανωμαλία. Τα πράγματα αγαπητέ μου φίλε δεν μετριούνται με το τι κάνουν άλλοι σε άλλες χώρες αλλά με τι κάνει ο καθένας.
Και το ΑΚΕΛ καθιερώθηκε στη θέση που βρίσκεται όχι τυχαία αλλά μέσα από σκληρούς αγώνες. Και αυτό είναι που του έδωσε τη δύναμη που έχει.
Με τα σωστά του και τα λάθη του είναι αυτό που είναι. θα σε θυμίσω ότι ακόμα και όταν κατέρρεαν οι χώρες του ανατολικού μπλοκ και εξαφανίζονταν Κ.Κ. του εξωτερικού, το ΑΚΕΛ σημείωσε αύξηση.
Δεν είναι τυχαία αυτά αγαπητέ μου, ούτε πρόκειται για ανωμαλία.

Θεωρώ επίσης ότι είναι λάθος να θεωρείται το ΑΚΕΛ ως ένα δογματικό Κ.Κ.Κ. Έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται στα δεδομένα της Κύπρου και των περιστάσεων χωρίς να καταστρατηγεί τις βασικές του αρχές σε βαθμό που να ενοχλεί κάποιους και από τη μια πλευρά και από την άλλη.

Το σύστημα της Κύπρου είναι τέτοιο που οι συμμαχίες είναι δεδομένες. Μόνο αν πάρει ένα κόμμα πέραν του 50% μπορεί να δρα αυτόνομα. Και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη στις αναλύσεις μας.

Μιχάλης είπε...

@ zakos

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Μιχάλης είπε...

@ Λεμέσια

Σε ευχαριστώ για τις ευχές.

Κανένας δεν είπε ότι τα κόμματα είναι οσίες Μαρίες.
Μόνο αν έχεις την καλή διάθεση εξήγησε λίγο περισσότερο την αδυναμία για διαχείριση του κυπριακού.

Ανώνυμος είπε...

Λεμέσια ο Μιχάλης δεν είναι χριστιανός ειδωλολάτρης και πολύ σωστά δε γιορτάζει το ιουδαιοχριστιανικό πεσάχ!

ΑΙΣΩΠΟΣ είπε...

Μάλιστα, δε γίνεται καλή διαχείριση στο κυπριακό, δηλαδή;
Κάνει προτάσεις ο πρόεδρος για να προχωρήσουν τα πράγματα και για λειτουργικότερη λύση, κυρίως για την εκ περιτροπης προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο που εμπεριέχουν το συνενωτικό στοιχείο της κοινής ψηφοφορίας, οι αντιομοσπονδιακοί (διότι έτσι είναι) λένε έκανε δώρα στην Τουρκία ο πρόεδρος. Και αντιδρούν όχι τυχαία και κάποιοι το έχουν πει, επειδή κατανοούν που οδηγεί αυτό και φοβούνται πως έτσι δεν θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους.
Τελικά τι πρέπει να κάνει; Ότι έκανε ο χότζιας με τον φούρνο;

Ανώνυμος είπε...

Αίσωπε ο γκαφατζιής το μόνο πράμα που έχει να κάμει είναι να ακολουθήσει το δρόμο του χριστού. Ο χριστός μετά που γεννήθηκε δίδαξε και πέθανε. Ο Αϊνστάιν το ίδιο. Ο καταστρόφιας τι περιμένει?

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ :
Ποιάς χώρας ο πρόεδρος ζήτησε και παίρνει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως χαρτζιλίκι για τα έξοδα του όταν επισκέπτεται τρίτες χώρες, όταν μάλιστα η διαμονή και η διατροφή του πληρώνονται από τη χώρα που τον φιλοξενεί?

Ποιοι ηλίθιοι υποστηρίζουν τις βλακώδεις ενέργειες του πιο πάνω καπιταλιστή σχιζοφρενή χαπάκια ?

Λεμέσια είπε...

Μιχάλη,
καλή διάθεση υπάρχει, χρόνος δεν υπάρχει-ειδικά αυτό τον καιρό. Όμως, τα έχουμε ξανασυζητήσει και οι διαφωνίες μας είναι γνωστές. Τίποτα το διαφορετικό δεν έχω να προσθέσω από αυτά που γράφω στην πιρόγα σε κάθε δημοσίευση για το κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις.

Όπως π.χ. εδώ:

http://lemesia.wordpress.com/2011/04/15/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF/

ή εδώ:

http://lemesia.wordpress.com/2011/01/21/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΕΙΝΑΙ:
Ο ΚΑΖΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!!

ΚΚΚ είπε...

ανωνιμε 4/21/2011 11:30 μμ απλως μας επιβεβαίωσες για ακόμα μια φορά το επίπεδο, και τη νοημοσύνη αυτών που υποστηρίζουν το ΕΛΑΜ(μόγιον) το ΚΕΑ, την ΕΟΚΑβ τον Γρίβα, την χούντα και ότι άλλο παρόμοιο.